Årsrapport 2017 fra Guldborgsund Handicapråd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsrapport 2017 fra Guldborgsund Handicapråd"

Transkript

1 Årsrapport 2017 fra Guldborgsund Handicapråd Handicaprådet bestod i 2017 af følgende medlemmer: Kenneth Nielsen, repræsentant fra DH og formand fra rådet Bent Munch, repræsentant fra DH Laila Groth, repræsentant fra DH Bjarne Hansen, repræsentant fra DH Per Steen, repræsentant fra DH Pedro Michael, repræsentant for kommunen (socialområdet) Charlotte Wiberg, repræsentant for kommunen (park, vej og ejendomme) Susan Rasmussen, repræsentant for kommunen (dagtilbud) Ole Bronné Sørensen, byrådsrepræsentant Bente Lerche-Thomsen, byrådsrepræsentant Referent: Charlotte Christiansen Resume: I 2017 er afholdt 11 ordinære møder. Nogle af møderne er afholdt ude i byen, hvor rådet er blevet informeret om værtstedets aktiviteter. Det gælder således: 27/4 CELF, 29/5 Skoletandplejen, 30/8 Museum Lolland-Falster, 29/9 Guldbosund. Rådet har afgivet høringssvar i følgende sager: 1. Høring i forhold til tilsyn på 103 og Godkendelse af kvalitetsstandard for madservice (HR har ingen indvendinger) 3. Ny vederlagsmodel vedr. plejefamilier 4. Borgerservice i Sakskøbing 5. Godkendelse af finansring til etablering af 6 skæve boliger (HR tilbyder bistand vedr. tilgængelighed) 6. Høring vedr. IKT-området, som hjemtages fra VISP pr. 1/ Udbud af stomihjælpemidler (HR støtter høringsvar fra COPA) 8. Ændret styrelsesvedtægt for skolerne i Guldborgsund Kommune Der er holdt møder med Udvalget for Handicap og Psykiatri Årets gang i Handicaprådet. På årets første møde den 24. januar fortalte faglig koordinator Lars Friis om Tilgængelighed på valgstederne. Lars Friis er ansvarlig for afdækning af valghandlingerne hos Byråds- og direktionssekretariatet, men det er valgbestyrelsen, der træffer den endelige beslutning om f.eks. ændring af valgsteder m.v. Opsigelsen af aftalen med VISP herunder etablering af et Hjernehus fyldte meget på mødet.

2 Den 7. februar deltog flere af Handicaprådets medlemmer i Det Centrale Handicapråds Årsmøde, hvor der blev sat fokus på fordomme om mennesker med handicap og hvordan vi bekæmper fordommene. På mødet den 28. februar fik vi besøg af virksomhedskonsulent i Guldborgsund Handicap Søren Rasmussen. Søren fortalte om det, de gør for børn og unge borgergruppe både i forhold til job, uddannelse og kurser. Den 29. marts fortalte Turistkoordinator Max Müller om handicapturisme og turismesamarbejdet mellem Lolland og Guldborgsund kommuner. Efterfølgende kom driftsleder i kommunen Poul Henning Nielsen og besvarede spørgsmål fra handicaprådets medlemmer om udfordringen ved entreprenøropgaver med særligt henblik på handicappede. Under besøget hos CELF den 27. april fortalte direktør Henrik Rasmussen om skolen og blandt andet, hvad man gør for at sikre tilgængelighed for skolens handicappede elever. Henrik Rasmussen erkendte, at henvendelsen fra Handicaprådet har gjort, at de har taget tilgængeligheden til skolen op til revision. Handicaprådet afviklede sit møde på CELF, hvor visitator Chris Jeanett Ramkvist fortalte om, hvad der ligger i ledsagelse jf. servicelovens 97. Dernæst fortalte Frederik Cortes, leder af Natur & Plan om Naturgenopretning i Bøtø Plantage, hvilke ideer der var til stedet og at det er meningen, det er et areal, der stort set skal passe sig selv. Man har en stor interesse i, at også handicappede har mulighed for at være med. På mødet oplyste Ole B. Sørensen, at der lige er sendt en pressemeddelelse ud om, at kommunen har købt Horbelev gamle plejecenter, som skal indrettes til det kommende hjerneskadehus. Under besøget hos skoletandplejen den 29. maj fortalte cheftandlæge Henning Tønning om tilgængelighed samt om håndteringen af elever med handicap. Henning Tønning fortalte, at tandklinikken er godt beliggende i forhold til tog og busser. Samtidig med klinikken åbnede, blev de øvrige tandklinikker i kommunen lukket. Klinikken er ansvarlig for børnetandplejen, omsorgstandplejen og pr også specieltandplejen. På mødet orienterede kommunikationsmedarbejder Maria Wittendorff om, at kommunen har været på FaceBook i lidt over 2 år. Der er 3 kommunikationsmedarbejdere tilknyttet for at besvare alle de henvendelser/kommentarer der kommer. Handicaprådet gav udtryk for, at man gerne vil synliggøres mere for at komme ind i borgernes bevidsthed. Der blev også spurgt til, hvad muligheden er, for at Handicaprådet kan komme med gode historier på kommunens FaceBook. Der blev på mødet givet en orientering om Hjerneskadehuset samt fremtidige tanker på sen hjerneskadeområdet v/pedro Michael. Den 27. juni fortalte Klaus Lykkebæk om idrætsfaciliteter for kommunens handicappede. Klaus Lykkebæk er leder af fritid, med følgende ansvarsområder: Foreninger, Aftenskoler, Spejdere, udlån af kommunale bygninger. Kenneth gjorde opmærksom på, at man fra Handicaprådets side ønsker bedre idrætsfaciliteter for handicappede i kommunen.

3 Den 30. august fortalte Direktør Ulla Schaltz om Museerne på Lolland-Falster, som blev lagt sammen i Der er 4 museumsafdelinger: Reventlow- Museet Pederstrup, Falsters Minder Nykøbing F., Stiftsmuseet Maribo og Frilandsmuseet Maribo. De har i alt 27 bygninger, 45 medarbejdere og der er gæster årligt. På det efterfølgende møde behandledes emnerne: Ledelinier på Torvet; Repræsentant fra Handicaprådet til det nye Hjerneskadehus; Focus på de skjulte handicaps; Rådets ønske om indsigt i arbejdsgangen hos Hjemmeplejen. Der blev desuden diskuteret flytning af Socialpsykiatrien til Nørre skole, hjemmetræning og handicapturisme. 28. september startede mødet på Guldbosund, hvor adm. direktør Dorte Olsen-Kludt bød velkommen og fortalte, at de overtog stedet med henblik på at etablere et friplejehjem. Man er certificeret til 50 friplejeboligpladser fordelt på 42 enkeltlejligheder samt 4 parlejligheder. På rådets møde orienterede Ole B. Sørensen om status på Hjerneskadecentret. Bent Munch Bent har været inviteret ind på Arkitektskolen, hvor man fik en god snak om tilgængelighed i byggerier. Arkitektskolen spurgte, om de måtte trække på rådets ekspertise en anden gang. På Regionsmøde i Sorø var et af hovedpunkterne etablering af et Regionalt Handicapråd, hvilket der er stort behov for. Et andet emne er etablering af alarm for døvstumme borgere, så de også har mulighed for at tilkalde hjælp. På mødet den 30. oktober fortalte Bente Lerche-Thomsen om borgeres bekymring i forhold til, at Slotsgade-Langgade laves om til sivegade. Busruter vil ændres, så det vil blive sværere for handicappede/gangbesværede at komme til byen. Henvendelsen tages op på næste møde i Tilgængelighedsudvalget, der ligeledes har fået henvendelse vedr. handicap P-pladser i centrum. Der bliver efterlyst et forældre/pårørenderåd til børn med handicaps, hvilket DH efterfølgende har indkaldt til på Frivilligcentret d Bjarne Hansen har været til møde i følgegruppen vedr. Hjerneskadehuset. Der har vist sig en del overraskelser i ejendommen, der skal istandsættes før indflytning, som formentlig ikke kommer til at ske i Susanne Ahrensberg, der er koordinator på lær at tackle og Gitte Morill, der er instruktør fortalte om kurserne, som startede for ca. 10 år siden. Guldborgsund Kommune betaler for kurserne, som bliver udbudt på landsplan og er ens over hele landet. Kurset er gratis for deltagerne. Max Müller fortalte, at Visit Lolland-Falster har en hjemmeside, hvor der tilbydes ture m.v. og det kunne være en idé, at der også blev noget tilsvarende for handicappede med steder, der er mere tilgængelige/ligeværdige.

4 Mødet den 28. november omhandlede bl.a.: Hullede veje i Nr. Alslev; Træningstilbud til kommunens børn i skolealderen; Specialfodtøj til børn med handicap; Hvilke tilbud får børn og unge i alderen 0-17 år med et hørehandicap? Business Lolland-Falster har udgivet et magasin med bl.a. natur- og aktivitetsoplevelser, men handicaprådet efterlyser oplysninger om tilgængelighed ved de 100 oplevelser, som omtales. På årets sidste møde den 18. december orienterede Bent Munch om, at Danske Handicaporganisationer havde fremsendt indstilling med medlemmer og personlige suppleanter til det nye Handicapråd. Kenneth fortalte, at Specialtandplejen overgår til Guldborgsund Kommune pr , men at papirgangen pt er problematisk for de borgere, der har en tid i starten af januar. Med udgangspunkt i nogle oplevelser Kenneth selv har haft, var der en snak om: Hvornår er man handicappet? Hvad/hvem definerer et handicap? Rikke Mørkeberg Rasmussen, der er faglig leder i Myndighed gav et overblik over reglerne om hjælpemidler med de enkelte paragraffer samt kort beskrivelse, som herefter blev gennemgået. Det gav anledning til mange spørgsmål om bl.a. behovsvurdering og nemmere overblik over området. Rikke lovede at der indenfor 3 måneder vil komme et forslag/udkast til Handicaprådet til en pixi-udgave, der kan lægges på hjemmesiden. Gruppeleder Helle Fejfer gav en status på Center for Hjerneskaderehabilitering. Helle startede som gruppeleder for Center for Hjerneskaderehabilitering pr Indtil bygningen i Horbelev bliver istandsat, er centeret på 2 adresser, nemlig på Solgården i Herritslev med døgnrehabilitering og en del personale placeres på Aarslewsgade. Pr kommer både høre- og stemmeområdet ind under CHR. IKT bliver også en del af CHR, og der er pr ansat en IKT konsulent. Casper Henriksen fra Planafdelingen fortalte om Tilgængelighedspuljen. Han præsenterede et igangværende projekt om områdefornyelse i Stubbekøbing, hvor der er lidt tilgængelighedsproblemer. Der er ønske om også at etablere en kørevej for kørestolsbrugere, hvilket vil medføre en merudgift på ca kr. Tilgængelighedsudvalget inviteres sammen med arkitekten til et møde i Stubbekøbing i slutningen af januar/starten af februar til at kigge på en løsning. Handicaprådet var enige om, at de gerne vil deles om merudgiften, forudsat at kørevejen bliver 1,5 meter bred. Der var enighed om, at uddelingen af Handicapprisen 2017 havde været en rigtig god dag med god tilslutning. Handicaprådet fandt det problematisk, at Ældrerådet havde godkendt måden hvorpå valg til Ældrerådet havde fundet sted. Det blev aftalt, at Handicaprådet henvender sig til Ældrerådet med anmodning om snarest at blive inviteret med på ét af deres møder Fra 1. januar 2018 træder et nyvalgt handicapråd til. Spørgsmålet er: Nåede det afgående Handicapråd, det man gerne ville? Er der hængepartier?

5 Kenneth Nielsen Formand for Handicaprådet.

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULD-BO-SUND, VIBEHAVEN, SUNDBY BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD GULD-BO-SUND, VIBEHAVEN, SUNDBY BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. SEPTEMBER 2017 STED: GULD-BO-SUND, VIBEHAVEN, SUNDBY TIDSPUNKT: KL. 14.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 30. OKTOBER 2017 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 30. OKTOBER 2017 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 30. OKTOBER 2017 STED: MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 24. JANUAR 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 24. JANUAR 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 24. JANUAR 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND)

REFERAT HANDICAPRÅD MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 27. JUNI 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 12.30 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD MANDAG D. 19. DECEMBER2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD MANDAG D. 19. DECEMBER2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: MANDAG D. 19. DECEMBER2016 STED: MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 27. APRIL 2017 CELF, KRINGELBORG ALLÉ BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 27. APRIL 2017 CELF, KRINGELBORG ALLÉ BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 27. APRIL 2017 STED: CELF, KRINGELBORG ALLÉ TIDSPUNKT: KL. 13.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 22. JANUAR 2018 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP.

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 22. JANUAR 2018 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 22. JANUAR 2018 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 12.30 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 25. JANUAR 2016 MØDELOKALE NR ALSLEV, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN SUSANNE SIMONSEN BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 25. JANUAR 2016 MØDELOKALE NR ALSLEV, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN SUSANNE SIMONSEN BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 25. JANUAR 2016 STED: MØDELOKALE NR ALSLEV, RÅDHUSET TIDSPUNKT: 9:00-12:00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT DORTHE JØRGENSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN SUSANNE

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. MAJ 2018 STED: GULDBORGSUND ZOO TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD SANO CENTER, SKÆLSKØR BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) BIRTHE FRIIS (REPRÆSENTANT FRA DH) LAILA GROTH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD SANO CENTER, SKÆLSKØR BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) BIRTHE FRIIS (REPRÆSENTANT FRA DH) LAILA GROTH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 26. APRIL 2018 STED: SANO CENTER, SKÆLSKØR TIDSPUNKT: KL. 13.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 31. AUGUST 2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 31. AUGUST 2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 31. AUGUST 2016 STED: MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. SEPTEMBER 2016 BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. SEPTEMBER 2016 BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. SEPTEMBER 2016 STED: SUNDSKOLEN TIDSPUNKT: KL. 14.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. AUGUST 2018 RÅDHUSET, MØDELOK. SAKSKØBING DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP.

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. AUGUST 2018 RÅDHUSET, MØDELOK. SAKSKØBING DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. AUGUST 2018 STED: RÅDHUSET, MØDELOK. SAKSKØBING TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 23. FEBRUAR 2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 23. FEBRUAR 2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 23. FEBRUAR 2016 STED: MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 12.30 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN SUSANNE

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 27. NOVEMBER 2018 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 27. NOVEMBER 2018 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 27. NOVEMBER 2018 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 12.30 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS

Læs mere

Handicaprådet. Årsberetning 2013

Handicaprådet. Årsberetning 2013 Handicaprådet Årsberetning 2013 Indledning I forbindelse med kommunalreformen og i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a nedsatte sammenlægningsudvalget for den 22.

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl. 18.00 19.30 Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Deltagere: Steen Christiansen, Carsten Wilken for Bjarke Juul, Hanne Fleinert, Poul Hansen, Eric

Læs mere

Handicapråd. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer Handicapråd Torsdag den 02.09.10 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Lars Kilhof (V) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Center for Teknik & Miljø Anni Kristiansen,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat. Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat. Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Handicaprådet Referat Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Lissy Hammer Mortensen,

Læs mere

Hillerød Handicapråd Årsberetning 2018

Hillerød Handicapråd Årsberetning 2018 Hillerød Handicapråd Årsberetning 2018 Handicaprådet den 26. februar 2019 Byrådet den 24. april 2019 1 Formanden skriver til beretningen Så er det tid til at gøre status for Hillerød Handicapråd 2018.

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

AFDELINGER OG INSTITUTIONER

AFDELINGER OG INSTITUTIONER Arbejdsmarkedssekretariat Job & Virksomhedsservice Aktivitet & Udvikling Unge & Uddannelse Sygedagpenge & Ressourceforløb Sprog- & Integrationscenter Pladsanvisningen Dagtilbud (Dagplejen, børnehaverne,

Læs mere

SHC - Team Myndighed Referat fra Handicaprådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl på Rådhuset

SHC - Team Myndighed Referat fra Handicaprådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl på Rådhuset REFERAT SHC - Team Myndighed 28-04-2014 Referat fra Handicaprådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 16.00-18.00 på Rådhuset Deltagere: Kenneth Bjerregaard, Erna Christensen deltog i pkt. 4 samt pkt. 7-12,

Læs mere

Hillerød Handicapråd Årsberetning 2017

Hillerød Handicapråd Årsberetning 2017 Hillerød Handicapråd Årsberetning 2017 Handicaprådet den 20. februar 2018 Byrådet den 21. marts 2018 2 Formanden skriver til beretningen Så er det tid til at gøre status for Hillerød Handicapråd 2017.

Læs mere

Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Arbejdsmarked 5798007151300 Integration 5798007148317 Sprog & Integration / Kantine 5798007151386 AM projekt / Bevægelse 5798007148324 Sprogskole 5798007148300 Guldborgsund Zoo &Botanisk

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Årsberetning for Handicaprådet 2015

Årsberetning for Handicaprådet 2015 Årsberetning for Handicaprådet 2015 Årsrapport 2015 Handicapråds medlemmer: Formand: Næstformand: Tilforordnede: Sekretær: Jette Birgitte Pedersen, Dansk Blindesamfund Ellen T Schmidt, Velfærds- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Årsrapport fra Handicaprådet i Herning Kommune. Herning Kommunes Handicapråd har udfærdiget en rapport for arbejdet i rådet i 2015

Årsrapport fra Handicaprådet i Herning Kommune. Herning Kommunes Handicapråd har udfærdiget en rapport for arbejdet i rådet i 2015 1 Årsrapport 2015 fra Handicaprådet i Herning Kommune Herning Kommunes Handicapråd har udfærdiget en rapport for arbejdet i rådet i 2015 2 Til Herning Kommune Att. Borgmester Lars Krarup Att. Byrådet i

Læs mere

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen.

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen. Danske Handicaporganisationer Kolding v/ formand Ida Merethe Jørgensen Mobil: 61867915 E-mail: idjo50@hotmail.com Hjemmeside: www.handicap.dk/lokalt/kolding Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 16. april 2013 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Orientering - Overgang fra barn til voksen... 2 3. Orientering - Reform af førtidspension

Læs mere

AFDELINGER OG INSTITUTIONER

AFDELINGER OG INSTITUTIONER Arbejdsmarkedssekretariat Job & Virksomhedsservice Aktivitet & Udvikling Unge & Uddannelse Sygedagpenge & Ressourceforløb Sprog- & Integrationscenter Pladsanvisningen Dagtilbud (Dagplejen, børnehaverne,

Læs mere

Morsø Kommune. Handicaprådet. Dagsorden

Morsø Kommune. Handicaprådet. Dagsorden Morsø Kommune Handicaprådet Dagsorden Torsdag, den 20. september 2018, kl. 16.00 18.00 Mødested: Administrationsbygningen, Jernbanevej 7, lok. 605/607 Faste deltagere: Betina Pedersen, Elly Bloch, Jens

Læs mere

Referat Handicapråd. Indkaldelse. Mødedato: 17. januar Tidspunkt: 13:30

Referat Handicapråd. Indkaldelse. Mødedato: 17. januar Tidspunkt: 13:30 Mødedato: 17. januar 2018 Tidspunkt: 13:30 Sted: Fagcenter Sundhed og Omsorg, Graabjergvej 3a, 5856 Ryslinge, mødelokale 59 Deltagere: Indkaldelse Kristian Nielsen (KB) Anne Møllegaard Mortensen (KB) Anstina

Læs mere

Møde i Handicaprådet. Handicaprådet. Dagsorden Referat

Møde i Handicaprådet. Handicaprådet. Dagsorden Referat Handicaprådet FREDERICIA X Mødedato: 2. februar 2017 Blad nr. 1 Mødested: Mødelokale 620, Rådhuset Mødetidspunkt: kl. 17-19 Møde i Handicaprådet Deltagere: Dorte S. Jensen, John Andreassen, Niklas Andersen,

Læs mere

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL. Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL. Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa Dato: Tirsdag den 25. september 2018 Start kl.: 15:00 Slut

Læs mere

REFERAT. Møde nr Torsdag den 14. marts 2019 kl , Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro

REFERAT. Møde nr Torsdag den 14. marts 2019 kl , Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro REFERAT Møde nr. 02-2019 Torsdag den 14. marts 2019 kl. 17.00 19.30, Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro Medlemmer: Jørgen Ahler, Vita Hagelskjær, Jan Schmidt Nielsen, Mona Engmark, Ellen Margrethe

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Referat Handicapråd Mødedato: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne Centervej, Auning. den 10. november 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne Centervej, Auning. den 10. november 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn i Bofællesskaberne Centervej, Auning den 10. november 2011. December 2011 Adresse: Telefon: 89 59 10 00

Læs mere

Referat Handicaprådet 2. december 2013 kl. 15:00 Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet 2. december 2013 kl. 15:00 Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet 2. december 2013 kl. 15:00 Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter 20 Udmøntning af skolereformen i Jammerbugt Kommune 3 21 Overrækkelse af Handicapprisen 2013 4 22

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 11. juni 2015 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Jens Holst Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask

Læs mere

Der er aftalt, at Palle Ravn noterer sig beslutninger fra mødet til efterfølgende referatskrivning.

Der er aftalt, at Palle Ravn noterer sig beslutninger fra mødet til efterfølgende referatskrivning. Handicaprådet referat Møde 26. oktober 2016 kl. 16:00 i mødelokal 1, kælderen Indgang C Rådhuset. Mødedeltagere: Palle Ravn, Gert Lund, Mona Rask, Per Ravn, Jeanette Juul Quaade Steen Jakobsen, Anna Maria

Læs mere

Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis X Per

Læs mere

Dagsorden. Forum: Handicaprådet Tid: Torsdag den 7. marts 2019, kl Sted: Mødelokale 2, Rådhusets forhal

Dagsorden. Forum: Handicaprådet Tid: Torsdag den 7. marts 2019, kl Sted: Mødelokale 2, Rådhusets forhal Dagsorden Forum: Handicaprådet Tid: Torsdag den 7. marts 2019, kl. 17.00 19.00 Sted: Mødelokale 2, Rådhusets forhal Deltagere: Steen Christiansen, Bjarke Juul, Hediye Temiz, Hanne Fleinert, Poul Hansen,

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

ÅRSBERETNING 2009. Ældrerådet i Norddjurs Kommune

ÅRSBERETNING 2009. Ældrerådet i Norddjurs Kommune ÅRSBERETNING 2009 Ældrerådet i Norddjurs Kommune Møder: Ældrerådet har i 2009 holdt 12 ordinære møder. Herudover har de af ældrerådet nedsatte arbejdsgrupper holdt et antal møder: Arbejdsgruppe for sundhed

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Gitte Hemmingsen (O) Tommy Frøslev (A) Anna Marie Knudsen Stephan Jensen Anne Andersen Lisbet Møller (Ø) 2 Indholdsfortegnelse 1 Valg

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne i Ørum. den 14. september 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne i Ørum. den 14. september 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn i Bofællesskaberne i Ørum den 14. september 2011. November 2011 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail:

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 13. maj Tidspunkt: 11:00. Mødenr.: Deltagere:

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 13. maj Tidspunkt: 11:00. Mødenr.: Deltagere: Referat Mødedato: 13. maj 2019 Tidspunkt: 11:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: M21, Faaborg Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe Annette Jæger Jørgensen Bjarne

Læs mere

Fraværende: Dagny Kloster (Stedfortræder Rikke Toft kan ikke deltage) Bodil Pedersen (Stedfortræder Per Albertsen kan ikke deltage) Lene Rindom

Fraværende: Dagny Kloster (Stedfortræder Rikke Toft kan ikke deltage) Bodil Pedersen (Stedfortræder Per Albertsen kan ikke deltage) Lene Rindom Referat Møde nr. 09-2016 Torsdag den 15. december 2016 kl. 16.00 18.00, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1.sal. Medlemmer: Anne Lise Slyk, Jørgen Ahler, Mette Jensen, Vita Hagelskjær, Lene Rindom, Jens

Læs mere

Page 1 of 13 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 8. november 2007 15:30 Mødelokale v/adm. Baldersvej 11 i Frederikshavn Elsemarie Lauvring, Hanne Welander og Vivi

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 6. oktober 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie

Læs mere

Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15, Egedal Rådhus

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Årsberetning for Handicaprådet 2018

Årsberetning for Handicaprådet 2018 Sagsnr. 27.69.48-P35-7-19 Dato: 8.2.2019 Årsberetning for Handicaprådet 2018 Årsrapport 2018 Handicaprådets medlemmer: Formand: Næstformand: Jette Birgitte Pedersen, Dansk Blindesamfund Ellen T Schmidt,

Læs mere

Handicaprådsmøde den 14. november kl , mødelokale 1, Esbjerg Rådhus

Handicaprådsmøde den 14. november kl , mødelokale 1, Esbjerg Rådhus Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 14. november 2013 Sagsbehandler Susanne Hartvig Telefon direkte 76 16 92 63 Sagsid 2013-26214 Referat Handicaprådsmøde den 14. november kl. 13.00, mødelokale 1, Esbjerg

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Referat fra årsmøde i DH 10. marts 2016 i kantinen på Randers Sundhedscenter, Biografgade 3, 8900 Randers.

Referat fra årsmøde i DH 10. marts 2016 i kantinen på Randers Sundhedscenter, Biografgade 3, 8900 Randers. Danske Handicaporganisationer Randers v/ formand Asger Laustsen, Tinghøjvej 15, 8920 Randers NV Telefon: 86 44 32 21. E-mail: il.as.laustsen@fiberflex.dk Hjemmeside: www.dhranders.dk Referat fra årsmøde

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster

Generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster Generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster Torsdag den 27. oktober 2016, kl. 16.00, Bangs Have Pavillonen, Maribo Indbydelse til generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster På vegne af bestyrelsen

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT HB /2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017

BESLUTNINGSREFERAT HB /2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017 BESLUTNINGSREFERAT HB04 2016/2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017 i Ceres Park & Arena Stadion Allé 70 8000 Aarhus C Kl. 10:00-15:00 (mødet slut kl.15.20) Deltagere René Toft, Formand

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Generalforsamling Dansk Byggeri Lolland-Falster. Fredag den 24. oktober 2014, kl. 15.00 På Hotel Maribo Søpark

Generalforsamling Dansk Byggeri Lolland-Falster. Fredag den 24. oktober 2014, kl. 15.00 På Hotel Maribo Søpark Generalforsamling Dansk Byggeri Lolland-Falster Fredag den 24. oktober 2014, kl. 15.00 På Hotel Maribo Søpark Invitation til den årlige generalforsamling På vegne af bestyrelsen for Dansk Byggeri Lolland-Falster

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 11. september 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Preben Jahnsen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

HOLSTEBRO HANDICAPRÅD Aktivitetsoversigt 2017

HOLSTEBRO HANDICAPRÅD Aktivitetsoversigt 2017 HOLSTEBRO HANDICAPRÅD Aktivitetsoversigt 2017 HOLSTEBRO LOV OM RETSSIKKERHED OG ADMINISTRATION PÅ DET SOCIALE OMRÅDE DE BEHANDLEDE EMNER / TEMAER LISTET I VILKÅRLIG RÆKKEFØLGE: Handicapråd Forskellige

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Gl. Estrup Randersvej 2-4 i Auning. Dato: Onsdag den 7. juni 2017 Start kl.: 13:00 Slut kl.: 15:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Mandag den 12. november 2012 kl. 17

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Mandag den 12. november 2012 kl. 17 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 12. november 2012 kl. 17 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Snorre Chr. Andersen D 4646 4720 E jabi@lejre.dk

Læs mere

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander.

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander. Referat Klagerådet Ordinært møde Dato 28. januar 2010 Tid 14:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende Afbud: Hanne Welander Stedfortræder Medlemmer Oda Kajgaard Svend Åge Christensen

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Arbejdsmarked 5798007151300 AM Projekt - administration 5798007148317 Aktivcenter Kraghave - kantinen 5798007151386 AM projekt - Specialiseret Revalidering 5798007148324 Sprog- og

Læs mere

Tlf.nr./ . Tjenestemandspensionister Claus Bentzen/ 1066/CBE Søren Kocemba 1080/SKH

Tlf.nr./ . Tjenestemandspensionister Claus Bentzen/ 1066/CBE Søren Kocemba 1080/SKH Hvem er din Personale- og Lønkonsulent - gældende 1. november 2016. CENTER/AFDELING/ENHED PERSONALE KONSULENT Tlf.nr./e-mail LØN- KONSULENT Tlf.nr./e-mail Byrådsmedlemmer Claus Bentzen 1066/CBE Søren Kocemba

Læs mere

Årsberetning Herlev Kommunes Handicapråd

Årsberetning Herlev Kommunes Handicapråd Årsberetning 2017 Herlev Kommunes Handicapråd Om Handicaprådet Handicaprådet rådgiver Herlev Kommunalbestyrelse og de politiske udvalg i Herlev Kommune i spørgsmål inden for handicapområdet. Handicaprådet

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet. Torsdag, den 23. marts 2017 kl Rådhuset, mødelokale 1, 2. etage. Deltagere:

Referat fra møde i Handicaprådet. Torsdag, den 23. marts 2017 kl Rådhuset, mødelokale 1, 2. etage. Deltagere: Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. marts 2017 Sagsbehandler Birgit Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 Sags id. 17/567 Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 23. marts 2017 kl. 15.00-17.00 Rådhuset,

Læs mere

Gribskov Kommune Handicaprådet (Dagsorden) :15 Lokale 103, Rådhuset

Gribskov Kommune Handicaprådet (Dagsorden) :15 Lokale 103, Rådhuset Gribskov Kommune Handicaprådet (Dagsorden) 07-03-2018 16:15 Lokale 103, Rådhuset Mødeindhold Punkt Side Punkt 14: Godkendelse af dagsorden 1 Punkt 15: Mødedeltagere 2 Punkt 17: Byrådets temamøde om Handicappolitikken:

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 1. Velkomst ved formand Allan Kierulff. Formanden bød forsamlingen velkommen. 2. Valg af 2 dirigenter. Lars Christiansen

Læs mere

Handicaprådet. Årsberetning 2014

Handicaprådet. Årsberetning 2014 Handicaprådet Årsberetning 2014 Indledning I forbindelse med kommunalreformen og i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a nedsatte sammenlægningsudvalget for den 22.

Læs mere

HK Klubben i Silkeborg Kommune GENERALFORSAMLING 21. Februar 2017

HK Klubben i Silkeborg Kommune GENERALFORSAMLING 21. Februar 2017 HK Klubben i Silkeborg Kommune GENERALFORSAMLING 21. Februar 2017 1 2 15:45 Generalforsamling 17:00 Tak for indsatsen til dirigenten, revisoren og revisorsuppleanten 17:05 Pause 17:15 Tak for indsatsen

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 9. juni 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:00 Medlemmer: Fraværende: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 12. januar 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Annette Kjærsgaard ( ) John Rolsted

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 2. februar 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Lillian Skjødt ( ) Dorthe Jensen

Læs mere

R A P P O R T. Årsberetning 2014 Handicaprådet

R A P P O R T. Årsberetning 2014 Handicaprådet R A P P O R T Årsberetning 2014 Handicaprådet R A P P O R T T I T E L S i d e 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E Side 1. Forord 3 2. Handicaprådets funktion og virke 3 3. Handicaprådets møder 4 4.

Læs mere

Referat, møde nr. 10, Torsdag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat, møde nr. 10, Torsdag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat, møde nr. 10, Torsdag d. 10.09.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: torsdag d. 10.09.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.2 Egedal Rådhus

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, torsdag den kl. 17.00 Indhold Sag nr. 67 Godkendelse af dagsorden pr. mail Sag nr. 68 Orientering om forslag til Budget 2016 mhp. udarbejdelse af høringssvar Sag nr. 69 Handleplaner

Læs mere

Møde i Handicaprådet. Handicaprådet. Dagsorden Referat

Møde i Handicaprådet. Handicaprådet. Dagsorden Referat Handicaprådet FREDERICIA X Mødedato: 31.03.2016 Blad nr. 1 Mødested: Mødelokale 620, Rådhuset Mødetidspunkt: kl. 17-19 Møde i Handicaprådet Deltagere: Jakob R. Jacobsen, Dorte S. Jensen, John Andreassen,

Læs mere

Beretning for perioden 1/1 31/ for. HANDICAPRÅDET i Kalundborg Kommune

Beretning for perioden 1/1 31/ for. HANDICAPRÅDET i Kalundborg Kommune Beretning for perioden 1/1 31/12-2012 for HANDICAPRÅDET i Kalundborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Kalundborg Kommunes Handicappris Side 3 Høring af Handicaprådet Side 3 Handicaprådet

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Guldborgsund Frivilligcenter den

Referat fra Generalforsamling i Guldborgsund Frivilligcenter den Referat fra Generalforsamling i Guldborgsund Frivilligcenter den 25.5.2016 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde foreslået byrådsmedlem Jens Erik Boesen, som blev valgt Det konkluderes af JEB, at generalforsamlingen

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 25. februar 2016 kl

Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 25. februar 2016 kl Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 3. marts 2016 Sagsbehandler Birgit Kirk Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 E-mail bkc@esbjergkommune.dk Sags id. 16/922 Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 25.

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 97 Ledsagerordning Vedtaget af Byrådet d. 22. marts 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Personkreds...

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: Fraværende med afbud: Anna Hjorth, Vibeke Bøgh-Kristensen Fraværende: Pernille Oppelstrup, Erling

Læs mere

Udsatterådets årsrapport 2017

Udsatterådets årsrapport 2017 Udsatterådets årsrapport 2017 Dok.nr. 127451-18 UDSATTERÅDET, ÅRSRAPPORT 2017 Juni 2018 Indhold 1. UDSATTERÅDETS TILBLIVELSE, FORMÅL OG OPSTART 2. RÅDETS SAMMENSÆTNING 3. MØDEPLAN FOR MØDER 2017 4. ARBEJDSOMRÅDER

Læs mere

Møde 2. december 2009 kl. 14:30 i Mødelokale 1

Møde 2. december 2009 kl. 14:30 i Mødelokale 1 Handicaprådet Referat Møde 2. december 2009 kl. 14:30 i Mødelokale 1 Fraværende: Palle Lykke Ravn, Kjeld Berthelsen, John Christoffersen Pkt. Tekst Side 43 Godkendelse af referat fra den 2. november 2009

Læs mere

Referat af Handicaprådets 6. møde i 2015. den 24. august kl. 13

Referat af Handicaprådets 6. møde i 2015. den 24. august kl. 13 Referat af Handicaprådets 6. møde i 2015 den 24. august kl. 13 Deltagere: Susanne Tarp, Pernille Høxbro (til og med punkt 8), Inger Brandt, Nikolaj Bøgh, Jørgen Danielsen, Mette Bang Larsen, Birgitte Mejsholm,

Læs mere