FINANS TRAINEE-UDDANNELSE TILVALG TIL UDDANNELSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FINANS TRAINEE-UDDANNELSE TILVALG TIL UDDANNELSEN"

Transkript

1 FINANS TRAINEE-UDDANNELSE TILVALG TIL UDDANNELSEN

2 7 FORSKELLIGE TILVALG Som deltager på Finans Trainee-uddannelsen har du mulighed for at koble yderligere 7 tilvalg til uddannelsen, herunder 4 regulative tilvalg. Tilmelding til de enkelte moduler foregår samlet via din uddannelsesansvarlige. Denne brochure giver dig et indblik i de forskellige tilvalg. På denne årgang kan vi tilbyde følgende: Boligkreditdirektivet Hvidvask IDD (ID-Direktivet) Digital kommunikation Dokumentation gul/grøn Finansielle forretninger (FIF) Boligrådgivning 2 Sidst i brochuren kan du se et samlet overblik over datoer, priser, tilmelding med mere.

3 BOLIGKREDIT- DIREKTIVET For at rådgive om boligkreditaftaler og boligkreditformidling, skal du kunne dokumentere dine kompetencer inden for området. Med dokumentationsniveauet sikrer du lige netop, at du lever op til bekendtgørelsens krav - så effektivt som muligt. På Boligrådgivning tager vi hul på Boligkreditdirektivet. Efterfølgende gennemgår du dokumentationen, som består af en test med fem emner: Boligfinansiering Konvertering, tinglysning og indfrielser Ejendomsomsætning og vurdering Lovgivning og markedsforståelse Kreditbehandling På startsiden finder du forskellige læringsaktiviteter, som dækker læringsmålene. Du kan læse mere om Boligkreditdirektivet på vores hjemmeside

4 HVIDVASK Hvidvaskloven fra juni 2017 fastsætter en risikobaseret tilgang, hvor hvert pengeinstitut skal vurdere risikoen for, at instituttet vil blive misbrugt til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Gennem Hvidvaskportalen.dk får du den rette uddannelsespakke, som indeholder e-learning og test. E-learning-kurserne klæder dig på til at kende dine forpligtelser i forhold til at bekæmpe hvidvask og finansiering af terrorisme, mens testene dokumenterer, at din viden er på plads. Læs mere om hvidvask på vores hjemmeside.

5 INSURANCE DISTRIBUTION DIRECTIVE (IDD) IDD er et europæisk direktiv, som Finanstilsynet og EU-Kommissionen implementerer til de danske nationale regler. Den nye lov skærper kravene til forsikringsformidling, idet formålet er at beskytte forbrugere og private investorer. Nye medarbejdere skal derfor fremover bestå en prøve for at få lov til at distribuere forsikringer i deres job. Efter modulet Pensionsrådgivning skal du gennemføre en obligatorisk prøve. Prøven består af en eksamenscase, der dokumenterer, at det teoretiske fundament er på plads, og at du forstår at anvende det, så det passer til kundens aktuelle behov. Du får eksamensopgaven 48 timer før, du skal møde til selve eksamen, der afvikles som et kundemøde. Alle, der tager prøven, skal - uanset erfaringsgrundlag - bestå den afsluttende eksamen. Efter bestået prøve indgår du i det sædvanlige flow med en efteruddannelsesprøve i form af en multiple choice-test hvert 3. år. Inden eksamen får du adgang til en IDD førmåling, som giver dig et overblik over vores anbefalede læring inden prøven. Vær opmærksom på, at tilvalget udelukkende omhandler IDD Bilag 4. Du kan læse mere om IDD-prøven på vores hjemmeside.

6 DIGITAL KOMMUNIKATION Kurset Digital kommunikation er for dig, som gerne vil være bedre til at kommunikere på de digitale medier herunder holde gode online-møder med kunder og samarbejdspartnere. Det er især vigtigt, fordi kunderne kommer sjældnere i den fysiske filial end tidligere. Digital kommunikation er en fysisk kursusdag, som indeholder en blanding af oplæg, gruppearbejde, refleksionsøvelser og hands-on træning i Skype. Vi har fokus på god kommunikation i praksis, og du prøver at være både mødeleder og mødedeltager i online-møder. Du skal selv søge om gratis deltagelse på En forudsætning herfor er, at din arbejdsplads skal være medlem af Finanssektorens Arbejdsgiverforening. Når du tilmelder dig, skal du angive kursusdato, hold og sted (fx , Hold FT 2018 Aalborg, Skanderborg Park). Læs mere om digital kommunikation på vores hjemmeside.

7 DOKUMENTATION GUL/GRØN - INVESTERING Det er virksomhedens ansvar at sikre, at du som rådgiver er i stand til at yde ansvarlig og kompetent rådgivning af kunderne om gule og grønne investeringsprodukter. Virksomheden skal løbende dokumentere rådgivernes kompetencer over for Finanstilsynet. Gennemgår du dokumentation gul/grøn, kan du dokumentere dit kompetenceniveau inden for den gule og grønne risikokategori. Vi opfordrer dig til at undersøge, hvordan forretningsgangen er i din virksomhed. I forbindelse med modulet Investeringsrådgivning kan vi være behjælpelige med at koble dig på Dokumentation gul/grøn. Inden du går i gang med at teste dine kompetencer, kan du gennemgå e-learning kurser og kompendier. Når du er klar, gennemfører du online testen, som indeholder spørgsmål på gult og grønt risikoniveau. Du kan vælge mellem følgende generelle emner Relevant lovgivning & Økonomisk forståelse (samlet test) Investeringsforeninger* Puljeordninger* *også mulighed for samlet test. Derudover er det muligt at tage test inden for Børsnoterede aktier Obligationer Garant- og andelskapital Exchange Traded Funds (UCITSgodkendte) Læs mere om dokumentation gul/grøn på vores hjemmeside.

8 FINANSIELLE FORRETNINGER (FIF) FIF er et fag fra Akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning, som giver dig 10 ECTS-point samt officielt eksamensbevis på faget. FIF indeholder to dele, privat og erhverv. Fordelen ved at vælge FIF som tilvalg er, at den private del allerede er integreret i Finans Trainee-uddannelsen. Det er således kun den erhvervsmæssige del, du gennemgår i valgfaget. Valgfaget, som vi udbyder i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus, består af følgende tre elementer: Du starter med et kursus på 2 dage, FIF Erhverv. Her bygger vi videre på modulet Introduktion til erhverv. Du får kendskab til pengeinstituttets risikostyring og til mere komplekse erhvervscases. Vi arbejder med regnskabsanalyse, og du lærer om risikostyring på erhvervsområdet. Efter undervisningen skal du udarbejde et skriftligt projekt på 15 sider på baggrund af et tildelt emne inden for finansiel rådgivning af privat- og/eller erhvervskunder eller inden for drift og risikostyring af et pengeinstitut. Eksamen varer 30 minutter og tager udgangspunkt i dit projekt, hvor du holder et oplæg på 5-10 minutter. Herefter udprøver vi dig bredt i fagets pensum (både Finans Trainee og Finansielle forretninger). Du kan læse mere om faget på Erhvervsakademi Aarhus hjemmeside.

9 BOLIGRÅDGIVNING 2 Boligen er ofte den største post i budgettet og dermed også det centrale element i kundernes økonomi selvfølgelig når det omhandler kundernes hjem, men også når vi snakket pension og investering. Få bygget oven på den viden du har erhvervet på Boligrådgivning. Boligrådgivning 2 tilbyder vi som en enkelt kursusdag efter endt uddannelse typisk i oktober måned. På Boligrådgivning 2 arbejder vi mere i dybden. Derudover vil vi tage højde for deltagernes ønske om indhold, som f.eks. kunne omfatte byggeri og andelsbolig.

10 SAMLET OVERBLIK Tilvalg Tid og sted Pris Bemærkning Boligkreditdirektivet (Rådgiver dokumentation) Efter Boligrådgivning i november 2018 VidenBarometer.dk 100 kr. for medlemmer 950 kr. for ikke-medlemmer Hvidvask Kan gennemføres på alle tidspunkter. Hvidvaskportalen.dk Gratis Vælg mellem en eller flere jobfunktioner. IDD Bilag 4 Efter pensionsrådgivning i januar 2019 Skanderborg Park Digital kommunikation 14. januar 2019 Skanderborg Park eller 21. januar 2019 Comwell Middelfart kr. for medlemmer kr. for ikke-medlemmer Gratis for medlemmer af Finanskompetencepuljen kr. for øvrige Tidspunkt for prøvedato oplyses senere. Trainee skal selv tilmelde sig via Angiv sted, hold og kursusdato. (Virksomheden skal være medlem af Finanssektorens Arbejdsgiverforening) Dokumentation gul/grøn Efter Investeringsrådgivning i februar/marts 2019 VidenBarometer.dk For medlemmer: Generelle emner: 100 kr. samlet Tilvalg: 50 kr. For ikke-medlemmer: 950 kr. pr. emne Generelle emner: Relevant lovgivning & økonomisk forståelse Investeringsforeninger Puljeordninger Tilvalg: Børsnoterede aktier Obligationer Garant- og andelskapital Exchange Traded Funds (UCITSgodkendte) Finansielle forretninger Kursus marts 2019 Eksamen 24. eller 25. juni 2019 Skanderborg Park Boligrådgivning 2 7. oktober 2019 Skanderborg Park kr. + ophold og forplejning kr. + ophold og forplejning Trainee skal selv sørge for at anskaffe bogen Finansielle forretninger og rådgivning Erhverv, som er en del af pensum. Samlet hold for bachelorer samt deltagere med gennemført Finans Traineeuddannelse eller Finansuddannelse.

11 TILMELDING Ofte er der overordnet truffet beslutning om hvilke valg, du som Trainee skal tilmeldes. Vi opfordrer dig derfor til at høre din nærmeste leder eller HR herom. Vi har samlet alle beskrevne tilvalg under én tilmelding. Din uddannelsesansvarlige kan med fordel tilmelde dig via dette link. Har du eller din uddannelsesansvarlige spørgsmål til tilvalgene, er I naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

12 Finanssektorens Uddannelsescenter 2018 KONTAKT OS Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte projektkoordinator Trine Lindhard Tlf Mail:

FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN

FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker

Læs mere

FINANSSEKTORENS KOMPETENCEAFKLARING FOR VIRKSOMHEDER

FINANSSEKTORENS KOMPETENCEAFKLARING FOR VIRKSOMHEDER FINANSSEKTORENS KOMPETENCEAFKLARING FOR VIRKSOMHEDER FINANSSEKTORENS KOMPETENCEAFKLARING FOR RÅDGIVERE En standard på de områder, som vores kunder har til fælles, giver en grundig vurdering af det individuelle

Læs mere

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN KLASSISK FORLØB - PRIVATLINJEN MODUL INTRODUKTION & KOMMUNIKATION KREDIT BOLIG PERSONLIG PERFORMANCE AFLEVERINGS- OPGAVER Afleveringsopgave

Læs mere

FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS

FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS FINANS TRAINEE FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker sig over 10 måneder. Uddannelsen består af et praktisk forløb i en virksomhed og et parallelt

Læs mere

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER SÆT TURBO PÅ DIN PERFORMANCE Vekslende uddannelse Det overordnede mål med Trainee-uddannelsen for bachelorer er at skabe rådgivere, der

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? INVESTERING INVESTERING MED I din hverdag møder du kunder, der har mange penge stående på kontoen. Renten er lav, og i nogle situationer får kunden reelt set et negativt afkast, når der tages højde for

Læs mere

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN KLASSISK FORLØB - PRIVATLINJEN MODUL INTRODUKTION & KOMMUNIKATION 2 DAGE KREDIT 1 DAG BOLIG 2 DAGE PERSONLIG PERFORMANCE 1 DAG AFLEVERINGS-

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? FINANS TRAINEE FINANS TRAINEE MED ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker sig over 10 måneder. Uddannelsen består af tre grene: Et praktisk forløb i virksomheden Faget Finansielle

Læs mere

Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING

Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING HVAD FÅR JEG UD AF Finanssektorens Uddannelsescenter tilbyder en målrettet uddannelse med afsluttende eksamen, som styrker dine kompetencer til at rådgive kunderne

Læs mere

Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING

Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING HVAD FÅR JEG UD AF AT DELTAGE? Finanssektorens Uddannelsescenter tilbyder en målrettet uddannelse med afsluttende eksamen, som styrker dine kompetencer til at

Læs mere

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER FORMUERÅDGIVNING

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER FORMUERÅDGIVNING EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER FORMUERÅDGIVNING HVAD FÅR JEG UD AF Finanssektorens Uddannelsescenter tilbyder en målrettet uddannelse med afsluttende eksamen, som skal styrke dine kompetencer til at yde kunderne

Læs mere

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING Den mest fagrelevante uddannelse jeg har taget i meget lang tid. Super og godt fagligt løft Thomas tidligere deltager på uddannelsen. HVAD FÅR JEG UD AF AT DELTAGE?

Læs mere

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 1

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 1 UDDANNELSE FRA PRIVAT TIL ERHVERV 1 Tag de første skridt til rådgivning af erhvervskunder FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET Tag de første

Læs mere

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE ERHVERVSLINJEN

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE ERHVERVSLINJEN TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE ERHVERVSLINJEN KLASSISK FORLØB ERHVERVSLINJEN MODUL INTRODUKTION & KOMMUNIKATION PRIVATKUNDEN ERHVERVSKUNDEN PERSONLIG PERFORMANCE AFLEVERINGS- OPGAVER

Læs mere

FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER

FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER Rådgivere har ofte enten erhvervs-

Læs mere

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2 FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2 ET NATURLIGT SKRIDT MOD RÅDGIVNING AF ERHVERVSKUNDER FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET ET NATURLIGT SKRIDT TIL RÅDGIVNING AF ERHVERVSKUNDER Rådgivere

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der

Læs mere

Bekendtgørelse om kompetencekrav til ansatte, der yder investeringsrådgivning og formidler information om visse investeringsprodukter 1)

Bekendtgørelse om kompetencekrav til ansatte, der yder investeringsrådgivning og formidler information om visse investeringsprodukter 1) BEK nr 864 af 23/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 16. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1912-0005 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

IDD - Insurance Distribution Directive Informationsmøder 7. juni og 13. juni 2017

IDD - Insurance Distribution Directive Informationsmøder 7. juni og 13. juni 2017 IDD - Insurance Distribution Directive Informationsmøder 7. juni og 13. juni 2017 Velkommen Helle Havgaard, adm. direktør 2 Formål med informationsmødet At informere den finansielle sektor om de kompetencekrav

Læs mere

UDDANNELSE DEN ERFARNE RÅDGIVER FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER

UDDANNELSE DEN ERFARNE RÅDGIVER FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER UDDANNELSE DEN ERFARNE RÅDGIVER FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DIT UDBYTTE Opdatering af kompetencer med den nyeste faglige viden Genopfriskning af faglig viden inden

Læs mere

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2 FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2 ET NATURLIGT SKRIDT MOD RÅDGIVNING AF ERHVERVSKUNDER FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET ET NATURLIGT SKRIDT TIL RÅDGIVNING AF ERHVERVSKUNDER Rådgivere

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0

DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0 DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0 VIL DU SKABE FLERE FORRETNINGER? Mange tilmelder sig Den erfarne rådgiver for at få en faglig opdatering. Generelt har deltagerne lettere ved bolig end ved pension og investering.

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om kompetencekrav til personer, der yder rådgivning om visse investeringsprodukter

Bekendtgørelse for Færøerne om kompetencekrav til personer, der yder rådgivning om visse investeringsprodukter BEK nr 157 af 19/02/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 31. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 1068-0030 Senere ændringer til

Læs mere

Den nye leder. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point

Den nye leder. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point Den nye leder Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER Uddannelsen Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der er nødvendige for et godt afsæt

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

PENSION KURSER PÅ RÅDGIVERNIVEAU

PENSION KURSER PÅ RÅDGIVERNIVEAU PENSION KURSER PÅ RÅDGIVERNIVEAU PENSIONSRÅDGIVNING - EN DØRÅBNER Finanssektorens Uddannelsescenter har et bredt udvalg af pensionskurser. Kurserne henvender sig til medarbejdere, som arbejder med pensionsrådgivning,

Læs mere

HARTMANNS KOMPETENCEGIVENDE HR-UDDANNELSE INDSIGT I OG VÆRKTØJER TIL ARBEJDET MED HUMAN RESSOURCE MANAGEMENT

HARTMANNS KOMPETENCEGIVENDE HR-UDDANNELSE INDSIGT I OG VÆRKTØJER TIL ARBEJDET MED HUMAN RESSOURCE MANAGEMENT HARTMANNS KOMPETENCEGIVENDE HR-UDDANNELSE INDSIGT I OG VÆRKTØJER TIL ARBEJDET MED HUMAN RESSOURCE MANAGEMENT KOMPETENCEGIVENDE HR-UDDANNELSE HR funktionen er under konstant udvikling, og bliver i stigende

Læs mere

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER DEN KOMPETENTE RÅDGIVER SKAB MEROMSÆTNING I DIN PORTEFØLJE Det overordnede mål med Den kompetente rådgiver er

Læs mere

Bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter

Bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Finanstilsynet Johanne Daugaard Thomsen Århusgade 110 2100 København Ø Bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Finanstilsynet har den 26. oktober 2010 fremsendt udkast til bekendtgørelse

Læs mere

DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0

DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0 DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0 VIL DU SKABE FLERE FORRETNINGER? Mange tilmelder sig Den erfarne rådgiver for at få en faglig opdatering. Generelt har deltagerne lettere ved bolig end ved pension og investering.

Læs mere

FINANSUDDANNELSEN INDHOLDSFORTEGNELSE. Velkommen til Finansuddannelsen... 1. Den komplette rådgiver... 2. Base2Learn... 3. De bundne specialefag...

FINANSUDDANNELSEN INDHOLDSFORTEGNELSE. Velkommen til Finansuddannelsen... 1. Den komplette rådgiver... 2. Base2Learn... 3. De bundne specialefag... - En anderledes elevuddannelse INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til Finansuddannelsen... 1 Den komplette rådgiver... 2 Base2Learn... 3 De bundne specialefag... 4 Personlig Udvikling & Salg....... 5 Den valgfrie

Læs mere

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING HVAD FÅR JEG UD AF AT DELTAGE? Finanssektorens Uddannelsescenter tilbyder en unik uddannelse inden for investeringsområdet med en afsluttende eksamen, der styrker

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen

Læs mere

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DEN KOMPETENTE RÅDGIVER Danmarks bedste rådgiveruddannelse FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DEN KOMPETENTE RÅDGIVER SKAB UDVIKLING BÅDE PERSONLIGT OG PROFESSIONELT Det overordnede

Læs mere

HARTMANNS KOMPETENCEGIVENDE HR-UDDANNELSE INDSIGT I OG VÆRKTØJER TIL ARBEJDET MED HUMAN RESSOURCE MANAGEMENT

HARTMANNS KOMPETENCEGIVENDE HR-UDDANNELSE INDSIGT I OG VÆRKTØJER TIL ARBEJDET MED HUMAN RESSOURCE MANAGEMENT HARTMANNS KOMPETENCEGIVENDE HR-UDDANNELSE INDSIGT I OG VÆRKTØJER TIL ARBEJDET MED HUMAN RESSOURCE MANAGEMENT KOMPETENCEGIVENDE HR-UDDANNELSE HR funktionen er under konstant udvikling, og bliver i stigende

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om god skik for boligkredit

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om god skik for boligkredit Til organisationer og myndigheder anført på vedlagte høringsliste 27. oktober 2017 Ref. hbj J.nr. 1912-0013 Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om god skik for boligkredit

Læs mere

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE DEN KOMPETENTE RÅDGIVER SKAB MEROMSÆTNING I DIN PORTEFØLJE Det overordnede mål med Den kompetente rådgiver er at uddanne rådgivere, der proaktivt

Læs mere

BOLIGSEMINAR APRIL 2019 FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER

BOLIGSEMINAR APRIL 2019 FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER BOLIGSEMINAR APRIL 2019 FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING PROGRAM DEN 4. APRIL Kl. 10.00 10.10 Kl. 10.10 11.05 Kl. 11.15 12.10 VELKOMST OG PRAKTISK INFORMATION v/chefkonsulent

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? DEN ERFARNE RÅDGIVER VIL DU SKABE FLERE FORRETNINGER? Den erfarne rådgiver er en uddannelse for dig, der er erfaren privatkunderådgiver. Du er generelt rigtig dygtig til jobbet, men ønsker at blive endnu

Læs mere

Noter fra IDD-netværksmøder 12. og 13. juni 2019

Noter fra IDD-netværksmøder 12. og 13. juni 2019 Noter fra IDD-netværksmøder 12. og 13. juni 2019 Vi er klar til at hjælpe dig og branchen! Helle Havgaard Adm. direktør hav@foak.dk Mette Sonne Læringskonsulent mso@foak.dk Viggo Svolgaard Musaeus IDD-projektleder

Læs mere

RØD CERTIFICERING FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER. Vejledning til rådgivere, der skal certificeres

RØD CERTIFICERING FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER. Vejledning til rådgivere, der skal certificeres RØD CERTIFICERING FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER Vejledning til rådgivere, der skal certificeres 03-06-2015 INDHOLD Baggrund... 2 Selve prøven... 2 Prøveformen... 2 Hvad skal du præstere til prøven?...

Læs mere

Finansielt tilsyn. Ulrik Nødgaard Christiansborg 25. januar Konference om forbrugernes investeringer og opsparing

Finansielt tilsyn. Ulrik Nødgaard Christiansborg 25. januar Konference om forbrugernes investeringer og opsparing Finansielt tilsyn Ulrik Nødgaard Christiansborg 25. januar 2011 Konference om forbrugernes investeringer og opsparing Disposition Investorbeskyttelse i dag Finanstilsynets tilgang til investorbeskyttelsesområdet

Læs mere

Investering i Andelskassen

Investering i Andelskassen Investering Investering i Andelskassen Investeringsrådgivning 1 Investeringsrådgivning Funktionerne på fondsområdet er samlet ét sted Andelskassen har samlet alle funktioner, der er relateret til fondsområdet,

Læs mere

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DEN KOMPETENTE RÅDGIVER Danmarks bedste rådgiveruddannelse FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DEN KOMPETENTE RÅDGIVER SKAB UDVIKLING BÅDE PERSONLIGT OG PROFESSIONELT Det overordnede

Læs mere

NY LOV OM FORSIKRINGS FORMIDLING

NY LOV OM FORSIKRINGS FORMIDLING NY LOV OM FORSIKRINGS FORMIDLING Kontakt Jens Steen Jensen Partner 22.1.2018 Tirsdag den 16. januar 2018 vedtog Folketinget en ny forsikringsformidlingslov, som væsentligt ændrer og omskriver den eksisterende

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

Implementering af MiFID II og rapport om honorarmodeller for investeringsforeninger

Implementering af MiFID II og rapport om honorarmodeller for investeringsforeninger 18. december 2015 Nyhedsbrev Bank & Finans Implementering af MiFID II og rapport om honorarmodeller for investeringsforeninger Finanstilsynet sendte den 16. november 2015 tre lovforslag i høring. Lovforslagene

Læs mere

DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB MED MULIGHED FOR ECTS-POINT

DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB MED MULIGHED FOR ECTS-POINT DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB MED MULIGHED FOR ECTS-POINT DEN NYE LEDER Kurset Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der er nødvendige for et godt afsæt i

Læs mere

Nye regler i 4. kvartal 2010

Nye regler i 4. kvartal 2010 Kvartalsnyt, marts 2011 Nye regler i 4. kvartal 2010 Vedtagne love I 4. kvartal 2010 er der vedtaget følgende love på Finanstilsynets område: Lov nr. 1553 af 21. december 2010 om ændring af lov om betalingstjenester,

Læs mere

Livet før og efter MiFID - fra et forbruger- og rådgivningssynspunkt. 25. januar 2011 v/jens Gammelmark, Nordea Savings & Asset Management

Livet før og efter MiFID - fra et forbruger- og rådgivningssynspunkt. 25. januar 2011 v/jens Gammelmark, Nordea Savings & Asset Management Livet før og efter MiFID - fra et forbruger- og rådgivningssynspunkt 25. januar 2011 v/jens Gammelmark, Nordea Savings & Asset Management Alt, hvad alle gør i Nordea, har kun ét formål: at skabe positive

Læs mere

Høringssvar over vejledning til bekendtgørelse om god skik for boligkredit

Høringssvar over vejledning til bekendtgørelse om god skik for boligkredit Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Høringssvar over vejledning til bekendtgørelse om god skik for boligkredit Realkreditforeningen henviser til høring modtaget pr. mail af 12. april 2016 og

Læs mere

I det følgende vil de væsentligste ændringer, samt hvilke virksomheder loven omfatter, blive gennemgået.

I det følgende vil de væsentligste ændringer, samt hvilke virksomheder loven omfatter, blive gennemgået. 7. august 2017 N Y H V I D V A S K N I N G S L O V E R T R Å D T I K R A F T Indledning Folketinget implementerede den 2. juni 2017 den sidste del af det fjerde EU-direktiv om forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Investering. Investpleje VSO. Investpleje VSO 1

Investering. Investpleje VSO. Investpleje VSO 1 Investering Investpleje VSO Investpleje VSO 1 Investpleje VSO Investering i virksomhedsskatteordningen kræver ikke alene den rigtige strategi, men også at man, grundet skattereglerne for virksomhedsskatteordningen,

Læs mere

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE DEN KOMPETENTE RÅDGIVER SKAB MEROMSÆTNING I DIN PORTEFØLJE Det overordnede mål med Den kompetente Rådgiver er at uddanne rådgivere, der proaktivt

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. xx af 1. januar 2020 om den klageansvarlige og finansielle virksomheders håndtering af klager

Vejledning til bekendtgørelse nr. xx af 1. januar 2020 om den klageansvarlige og finansielle virksomheders håndtering af klager Vejledning til bekendtgørelse nr. xx af 1. januar 2020 om den klageansvarlige og finansielle virksomheders håndtering af klager Indledning Bekendtgørelsen indeholder regler om, at virksomheder inden for

Læs mere

Høringsnotat i forbindelse med høring over bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter

Høringsnotat i forbindelse med høring over bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Finanstilsynet 27. april 2011 J.nr.1912-0013 /jdt Høringsnotat i forbindelse med høring over bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Indledning Udkast til bekendtgørelse om risikomærkning

Læs mere

Fra den 1. juli 2011 gælder danske regler om risikomærkning af de forskellige typer investeringer. Bekendtgørelsen er opdateret pr. 1. januar 2017.

Fra den 1. juli 2011 gælder danske regler om risikomærkning af de forskellige typer investeringer. Bekendtgørelsen er opdateret pr. 1. januar 2017. Information om risikomærkning af investeringsprodukter Fra den 1. juli 2011 gælder danske regler om risikomærkning af de forskellige typer investeringer. Bekendtgørelsen er opdateret pr. 1. januar 2017.

Læs mere

Rutiner og lovgivninger som Metropolinternational.com og partnere efterkommer og overholder

Rutiner og lovgivninger som Metropolinternational.com og partnere efterkommer og overholder Rettet 22.03.2017 vers. 1.4 Rutiner og lovgivninger som Metropolinternational.com og partnere efterkommer og overholder Lov om foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme At forsøge at

Læs mere

3) Synes I det er hensigtsmæssigt aktuelt at investere i korte statsobligationer?

3) Synes I det er hensigtsmæssigt aktuelt at investere i korte statsobligationer? Stillede spørgsmål: Med Finanstilsynets øgede fokus på at investeringsprodukter skal være til gavn for kunderne, hvordan vurderer I så følgende forhold: 1)Med den aktuelle effektive rente på korte statsobligationer

Læs mere

Fokus Lov om finansielle rådgivere

Fokus Lov om finansielle rådgivere Kapitalmarked og finansielle virksomheder 6. november 2013 Fokus Lov om finansielle rådgivere I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på Lov om finansielle rådgivere (klik på link), der træder i kraft den 1.

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE OVERORDNET FORMÅL MED UDDANNELSEN Danske Arkitektvirksomheder og CBS Executive udbyder

Læs mere

Sustainable Business Change Manager

Sustainable Business Change Manager Infomateriale Sustainable Business Change Manager Et meritgivende 5- måneders kursus i forandringsledelse og CSR ver. 2.0 Introduktion Hvad er CSR ver. 2.0? Fra velgørenhed 6l forretning At arbejde med

Læs mere

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit HD 2. del Finansiel Rådgivning En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit Rådgiver inden for den finansielle sektor Hvem henvender uddannelsen sig til? Medarbejdere inden for bank

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES HD i Økonomi og Ledelse HD økonomi & ledelse vejen til en karriere i erhvervslivet HD er en anerkendt diplomuddannelse med specialisering inden for det

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. 556 af 1. juli 2016 om den klageansvarlige og finansielle virksomheders håndtering af klager

Vejledning til bekendtgørelse nr. 556 af 1. juli 2016 om den klageansvarlige og finansielle virksomheders håndtering af klager VEJ nr 9489 af 06/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 1910-0008 Senere ændringer til

Læs mere

CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP)

CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP) CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP) FÅ VÆRKTØJERNE TIL AT VÆRE BLANDT DE BEDSTE SALGSLEDERE I DEN FINANSIELLE SEKTOR Du kommer på en rejse, hvor du får tilført praksisnære værktøjer og redskaber

Læs mere

Investpleje Frie Midler

Investpleje Frie Midler Investering Investpleje Frie Midler Investpleje Frie Midler 1 Investpleje Frie Midler En aftale om Investpleje Frie Midler er Andelskassens tilbud til dig om pleje af dine investeringer ud fra en strategi

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter en hel

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven)

Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven) Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk belhvl@ftnet.dk Dato: 24. august 2016 Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og

Læs mere

Høringssvar vedrørende høring over vejledning til bekendtgørelse

Høringssvar vedrørende høring over vejledning til bekendtgørelse H Ø R I N G Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Sendt pr. e-mail til: sba@ftnet.dk Høringssvar vedrørende høring over vejledning til bekendtgørelse om god skik for boligkredit Finansrådet har

Læs mere

Akademiuddannelsen. 10/9, 11/9, 18/9, 24/9, 25/9, 1/10, 2/10, 22/10 08.15-15.15 Næstved Uge 44-45

Akademiuddannelsen. 10/9, 11/9, 18/9, 24/9, 25/9, 1/10, 2/10, 22/10 08.15-15.15 Næstved Uge 44-45 Akademiuddannelsen Akademiuddannelsen er en fleksibel videregående uddannelse med en varighed på typisk 3 år sideløbende med fuldtidsjob. Akademiuddannelsen er bygget op over 7 nedenstående linjer: Ledelse

Læs mere

FORSLAG TIL LOV OM FINANSIELLE RÅDGIVERE

FORSLAG TIL LOV OM FINANSIELLE RÅDGIVERE Kapitalmarked og finansielle virksomheder - 5. december 2012 FORSLAG TIL LOV OM FINANSIELLE RÅDGIVERE Finanstilsynet har den 13. november 2012 sendt udkast til lovforslag til Lov om finansielle rådgivere

Læs mere

Bekendtgørelse om depotselskaber 1

Bekendtgørelse om depotselskaber 1 Bekendtgørelse om depotselskaber 1 I medfør af 106, stk. 6, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 705 af 25. juni 2012 og 221, stk. 3, i lov nr. 456 af 18. maj 2011 om

Læs mere

Bekendtgørelse om kompetencekrav til personer, der yder forsikringsdistribution

Bekendtgørelse om kompetencekrav til personer, der yder forsikringsdistribution Bekendtgørelse om kompetencekrav til personer, der yder forsikringsdistribution I medfør af 43, stk. 4, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse ** og ** i lov om forsikringsformidling,

Læs mere

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Akademiuddannelsen - Fagudbud Foråret 2014 Undervisning i dagtimerne: Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Pris ledige Kommunikation & formidling Kommunikation i praksis 26.-27.03.,

Læs mere

Count and Percent Rådgiver/sælger

Count and Percent Rådgiver/sælger 1) Har du rådgivning af privatkunder som en væsentlig del af Respondents: 4269 dit arbejdsområde? Ja 3229 75,64 % Nej 1040 24,36 % Total Responses 4269 100.00 % 2) Har du personligt inden for de seneste

Læs mere

Investpleje Frie Midler

Investpleje Frie Midler Investering Investpleje Frie Midler Investpleje Frie Midler 1 Investpleje Frie Midler En aftale om Investpleje Frie Midler er Andelskassens tilbud til dig om pleje af dine investeringer ud fra en strategi

Læs mere

Implementering af boligkreditdirektivet

Implementering af boligkreditdirektivet Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø 26. november 2014 lhj Implementering af boligkreditdirektivet Vi takker for muligheden for at kommentere regeringens lovforslag om gennemførelse af boligkreditdirektivet.

Læs mere

FINANS- UDDANNELSEN. Uddannelsen giver dig et solidt fundament og er et godt afsæt til din fremtidige karriere i den finansielle sektor.

FINANS- UDDANNELSEN. Uddannelsen giver dig et solidt fundament og er et godt afsæt til din fremtidige karriere i den finansielle sektor. FINANS- UDDANNELSEN FINANS- UDDANNELSEN Finansuddannelsen er en 2-årig uddannelse, der veksler mellem praktik og teori. Den praktiske del (80%) foregår i en finansiel virksomhed, og den teoretiske del

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

FREMTIDENS MEDARBEJDER I FINANSSEKTOREN

FREMTIDENS MEDARBEJDER I FINANSSEKTOREN FREMTIDENS MEDARBEJDER I FINANSSEKTOREN 1 1 INDLEDNING Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har taget et kig ud i fremtiden for at se nærmere på de toneangivende tendenser, der påvirker arbejdsgivernes

Læs mere

Ændringer på Diplom i it

Ændringer på Diplom i it Student Affairs and Programmes Direkte tlf.: 7218 5094 E-mail: aeli@itu.dk 24. marts 2015 Ændringer på Diplom i it Kære studerende på Diplom i it, IT-Universitetet i København stopper optaget på Diplom

Læs mere

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse Statistik BPM Facilitering Coaching e- Learning Strategi DfLSS BB- Erfaring QFD DOE Forandringsledelse Lean Six Sigma -uddannelse For dig, der arbejder med Lean Six Sigma på strategisk niveau Dit udbytte

Læs mere

I samarbejde med: Mulighed for certificering som projektleder og ECTS-point. Unikt koncept kombinerer e-læring med praktisk træning

I samarbejde med: Mulighed for certificering som projektleder og ECTS-point. Unikt koncept kombinerer e-læring med praktisk træning I samarbejde med: Det intensive projektlederforløb med blended learning Teknologisk Institut Taastrup Mulighed for certificering som projektleder og ECTS-point Unikt koncept kombinerer e-læring med praktisk

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter. Indledning

Vejledning til bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter. Indledning Vejledning til bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter Indledning Bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter er udstedt med hjemmel

Læs mere

LEDELSE I PRAKSIS 6 UGERS SELVVALGT UDDANNELSE

LEDELSE I PRAKSIS 6 UGERS SELVVALGT UDDANNELSE LEDELSE I PRAKSIS 6 UGERS SELVVALGT UDDANNELSE Ledelse i Praksis 1. 2. 3. Lederuddannelse og træning af din personlige lederprofil Leder du efter et professionelt kursus, hvor du lærer ledelse i praksis,

Læs mere

HD PÅ AAU - DIN FREMTID STARTER HER

HD PÅ AAU - DIN FREMTID STARTER HER HD PÅ AAU - DIN FREMTID STARTER HER 2018 » HD SIKRER VORES MEDARBEJDERE DEN NYESTE VIDEN OG ØGEDE KOMPETENCER«Hos BDO er vores vækst et resultat af en forretning, hvor der er fokus på kundernes behov og

Læs mere

PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN

PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN Investering ANDELSKASSEN.DK PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN Alt i én-løsning til din opsparing ALT I ÉN-LØSNING TIL DIN OPSPARING Puljeinvestering er en enkel, gennemskuelig og effektiv løsning til dig,

Læs mere

Trin for Trin guide til en S1 autorisation

Trin for Trin guide til en S1 autorisation Trin for Trin guide til en S1 autorisation Autorisationssystemet MAB Her ses forsiden af Miljøstyrelsens IT system (MAB). Til venstre ses en liste over gyldige autorisationer. I dette tilfælde er der en

Læs mere

Opdateret: september 2019/ABL CENSORNORMKATALOG COPENHAGEN BUSINESS ACADEMY

Opdateret: september 2019/ABL CENSORNORMKATALOG COPENHAGEN BUSINESS ACADEMY Opdateret: september 2019/ABL CENSORNORMKATALOG COPENHAGEN BUSINESS ACADEMY September 2019 Indhold Afdeling: Søerne, Nansensgade 19, 1366 København K.... 3 Markedsføringsøkonom... 3 Handelsøkonom... 3

Læs mere

Giv kunderne mere værdi med lean.

Giv kunderne mere værdi med lean. Giv kunderne mere værdi med lean. Hvor effektiv er din organisation? Bruger I tiden på de processer, der giver jeres kunder værdi? De fleste virksomheder har et stort potentiale i relation til at optimere

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter

Vejledning til bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter VEJ nr 9540 af 16/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juli 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin. Finanstilsynet, j.nr. 122-0027 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Studieordning for finansbachelor INSTITUTIONSDEL Professionsbacheloruddannelse i Finans Bachelor of Financial Management and Services

Studieordning for finansbachelor INSTITUTIONSDEL Professionsbacheloruddannelse i Finans Bachelor of Financial Management and Services Studieordning for finansbachelor INSTITUTIONSDEL 2015-2019 Professionsbacheloruddannelse i Finans Bachelor of Financial Management and Services Version 1.0 20.02.2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere