Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler"

Transkript

1 -1-206/ Meddelelse nr. 3/2005 Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler Udsendes i 3 eksemplarer: Til lærerværelset bestyrelsen kontoret (Bør i øvrigt kopieres i nødvendigt omfang). 1. Nye medlemmer af hovedstyrelsen På afdelingsgeneralforsamlingerne blev der nyvalgt to nye hovedstyrelsesmedlemmer i hver afdeling. Følgende er indtrådt i hovedstyrelsen: Lærer Ute Schøtzig, Vallekilde-Hørve Friskole Forælder Susanne Harder, Osted Fri- og Efterskole Lærer Lisbeth Riis-Søndergaard, Gislev Friskole Skoleleder Per Jørgensen, Egebjerg Friskole Skoleleder Lasse Brink Lorenz, Rødding Friskole Forælder Torben Nørgård, Øster Jølby Friskole På hovedstyrelsesmøde fredag/lørdag den maj vil hovedstyrelsen konstituere sig og indlede det kommende foreningsår. 2. Fælles årsmøder i 2006 Som oplyst på afdelingsgeneralforsamlingerne har de tre afdelingsbestyrelser valgt at afholde afdelingsgeneralforsamlingerne på samme lokalitet i Den maj 2006 afholdes alle tre afdelingsgeneralforsamlinger således i Østerbrohuset på Østerbro i København. Fordelen ved et fælles årsmøde er naturligvis, at vi kan få en fælles debat i forbindelse med landsformandens aflæggelse af foreningens beretning. Det er dog også hensigten at udforme et spændende mødeprogram for de to dage.

2 -2- Datoen bedes reserveret, når skolerne lægger deres årsprogram. Vi vil naturligvis orientere om arrangementet i løbet af året, men hvis et fælles årsmøde skal have nogen mening, skulle der gerne møde et stort og repræsentativt udvalg af foreningens medlemmer. 3. Opkrævning af bidrag for aftale med Koda & Gramex Med denne Meddelelse udsendes giroindbetalingskort til de skoler, der har tilmeldt sig aftalen med Koda & Gramex. Betalingen dækker for indeværende kalenderår, idet efterfølgende års opkrævning kan forventes udsendt i marts/april måned. Framelding og nytilmelding sker til udgangen af et kalenderår. Aftalen mellem Dansk Friskoleforening og Koda/Gramex, som skolerne kan tilslutte sig, kan findes på følgende link på foreningens hjemmeside: 4. Tilskud til naturvidenskabelige bøger Undervisningsministeriet har lovet at tilsende skolerne en mail om ansøgningen af de særlige tilskudsmidler, når den særlige bekendtgørelse herom foreligger. Denne bekendtgørelse er blevet forsinket og afventer en juridisk afklaring af visse tekniske spørgsmål. 5. Screening af arbejdsmiljø Som varslet i Meddelelse nr. 9/2004 udsendes hermed en lille vejledning om de screeningsbesøg, som Arbejdstilsynet skal udføre på alle landets arbejdspladser for at påse, at virksomhederne overholder arbejdsmiljølovgivningen. Hvis vejledningen giver anledning til spørgsmål, bedes disse rettet til konsulent Ole Pedersen. 6. Vedtægtsrevision Friskolernes Kontor modtager fortsat en del henvendelser vedr. ministeriets krav for godkendelse af nye vedtægter. Der foregår fortsat en vis udvikling i kravene til vedtægten, hvorfor foreningens vedtægtsforslag samt den tilhørende vejledning fortsat lægges på hjemmesiden i nye tilrettede versioner. Når skolerne går i gang med at revidere vedtægten, skal vi derfor anbefale, at man finder den nyeste version på vores hjemmeside. Man er naturligvis velkommen til at rette henvendelse til undertegnede, hvis man har behov for konsulenthjælp i vedtægtsspørgsmål. Friskolernes Kontor vil fortsat gerne have mulighed for at følge med i godkendelsesprocedurerne, og vi vil gerne takke de skoler, der giver os denne mulighed. Efterhånden som skolerne får godkendt nye vedtægter, bedes skolerne sende foreningen et eksemplar, da vi har erfaring for, at dette er en stor hjælp i konsulentarbejdet.

3 -3-7. Nye kurser Siden sidste Meddelelse er der fra Friskolernes Kontor og Frie Skolers Kursussekretariat udsendt flere kursusopslag. Yderligere er vedlagt denne Meddelelse : Pedelkursus på Båring Højskole den oktober med hovedemnerne kommunikation og brandbekæmpelse. Introduktionskursus for især nye friskolemedarebjdere den november på Kerteminde Højskole. Friskolernes musikkursus på Den frie Lærerskole den oktober med en række kendte musiklærere. Inspirationskursus for køkkenledere den 29. aug sept. på Vallekilde Højskole. Inspirationskursus for friskolesekretærer den september i Odense bl.a. med besøg på Friskolernes Kontor. Inspirationskursus for musiklærere den oktober på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund. Administrationskursus I på Hadsten Højskole den august for nye skoleledere, souschefer, sekretærer og bestyrelsesmedlemmer. 8. Nye lovregler vedrørende børnehavedrift Folketinget har den 17. maj vedtaget loven, der vedrører private leverandører af dagtilbud pengene følger barnet (L25). Loven er fremsat af Familie- og forbrugerministeren Lars Barfoed. ( 11a lov om social service) Loven giver mulighed for, at der kan etableres såkaldte privatinstitutioner, der sikres fuldt tilskud fra kommunen på linie med kommunens egne børnehaver. Desuden sikres denne type institution bygningstilskud og administrationsbidrag. Det nye er, at privatinstitutionen ikke er afhængig af at indgå en aftale med kommunen om driften. Kommunen skal dog godkende en privat leverandør for at sikre, at institutionen lever op til de kvalitetskrav, der stilles til dagtilbud på centralt og kommunalt plan. Der er mulighed for at trække overskud ud af driften og ingen øvre grænse for forældrebetalingen. De eventuelle barrierer ligger i, at kommunen kan kræve såkaldt levererancesikkerhed i form af garanti for eksempel på 2-3 måneders drift af en institution af en bestemt størrelsesorden. For en børnehave med 20 børn svarer dette til omtrent kr. Desuden kan kommunen stille krav om, at den private leverandør opfylder grundlæggende krav til for eksempel økonomisk og faglig hæderlighed. Indtil videre er der ikke lovhjemmel til den nye type privatinstitution i friskoleloven, der kun nævner mulighed for oprettelse af puljeordninger og privat dagpasning.

4 -4- Der er dog intet i vejen for, at lokale initiativer kan oprette en privatinstitution, som kan drives selvstændigt i tilknytning til en friskole. Lovforslaget med bemærkninger kan ses på: Ny minimumsgrænse for tilskud til børnehaver ( 26) Folketinget vedtog den 17. maj, at tilskuddet til privat dagpasning (servicelovens 26) mindst udgør 75% af den billigste nettodriftsudgift pr. plads (ekskl. støttepædagogudgifter) i et dagtilbud til samme aldersgruppe i kommunen. Tilskuddet må dog fortsat højest udgøre 70% af forældrenes dokumenterede udgifter til den private pasningsordning. Loven træder i kraft pr. 1. oktober og loven (L24) kan ses på: 9. Fælles portal for indkøb til skolerne Undervisningsministeriet har betalt udgifterne til en ny indkøbsportal målrettet de frie skoler. Adressen er Formålet er at give skolerne bedre redskab ved større indkøb og skabe et virtuelt samlingspunkt til formidling af indkøbsrelevante oplysninger skolerne imellem. Portalen giver generel information om indkøb og inspiration til optimering af indkøb. Desuden rummer portalen oplysninger om leasing, bank- og kreditforeningsaftaler og mulighederne i Statens og Kommunernes Indkøb (SKI). Hjemmesiden er blevet til i samarbejde med de frie skoleforeninger og Undervisningsministeriet. 10. Gaver til Dansk Friskoleforenings gavefond På forretningsudvalgsmødet onsdag den 15. juni skal der uddeles tilskud til de skoler (friskolekredse), der søger om at komme i betragtning. Der kan søges om tilskud til skoleoprettelse, genopretning af dårlig økonomi, skolekøb, bygningsrenovering, skoleudvidelse eller forskellige pædagogiske initiativer. Da midlerne til uddeling stammer fra de skattefradragsberettigede gaver, som Dansk Friskoleforening har modtaget i indeværende kalenderår, vil det måske være relevant at reklamere for denne fradragsmulighed efter ligningslovens 8 A. Det er en relevant måde at kunne yde tilskud til den friskoledrift, man sætter pris på herunder ikke mindst den friskole man er tilknyttet. 11. Den gule feriefolder ( Ferieløn ) Hvert forår udsender Dansk Friskoleforening en revideret folder om ferieløn, feriepenge m.v. Vedlagte folder er betydelig omarbejdet, da vi bl.a har været nødt til at tage højde for særlige feriedage og NY Løn.

5 Lønpolitik og lokal løndannelse I forlængelse af omtalen i den seneste Meddelelse har flere skoler henvendt sig, da man gerne ville hurtigt igang med at udarbejde en lønpolitik, så de egentlige lønforhandlinger kunne finde sted i efteråret før skolernes budgetlægning for Jeg skal i den forbindelse erindre om det materiale, der allerede findes på foreningens hjemmeside, hvor især Vejledning om Ny Løn fortsat er en udmærket introduktion til arbejdet med lønpolitik samt de konkrete lokale lønforhandlinger. Vejledningen kan downloades fra følgende link: Skolerne kan i øvrigt forvente en ny vejledning fra Personalestyrelsen samt efterfølgende vejledningsmøder og en forhåbentlig brugbar lønstatistik. Dette materiale kan forventes udsendt i løbet af sommeren og efteråret. 13. Ændringerne i Friskoleloven. Vi har tidligere udsendt en oversigt, der viser, hvordan den såkaldte L105 blev modificeret i den sidste del af lovgivningsfasen. Disse ændringer fik især betydning for forståelsen af de omfattende lovbemærkninger. Selv om skolerne tidligere har modtaget ganske mange informationer om netop dette lovgivningsarbejde, vil lovændringerne i det efterfølgende blive gennemgået af hensyn til skolernes kommende administration af loven. I friskolelovens 1 indføres et nyt indledende stykke, der skal lovfæste, at frie grundskoler har visse grundlæggende frihedsrettigheder. Hvad der tidligere blev betragtet som selvfølgeligt er nu indskrevet i loven: Friskoler og private grundskoler (frie grundskoler) kan inden for rammerne af denne lov og lovgivningen i øvrigt give undervisning, der stemmer med skolernes egen overbevisning, og tilrettelægge undervisningen i overensstemmelse med denne overbevisning. Skolerne afgør inden for de samme rammer frit, hvilke elever de vil have på skolen. I friskolelovens 1 stk. 1 indføjes: Skolerne skal efter deres formål og i hele deres virke forberede eleverne til at leve i et samfund som det danske med frihed og folkestyre samt udvikle og styrke elevernes kendskab til og respekt for grundlæggende friheds- og menneskerettigheder, herunder ligestilling mellem kønnene. Dette stykke havde oprindelig nogle højst uklare lovbemærkninger tilføjet. Her er foretaget en justerende forbedring. Efter friskolelovens 1 indsættes en ny 1 a, der indeholder de stramninger, som de fleste skoler protesterende imod. Teksten er ændret ved ændringsforslag i sidste øjeblik, men udgør fortsat den mest markante ændring i loven sammen med den efterfølgende 1 b.

6 -6-1 a.: Skolen fastsætter slutmål for de fagområder, som folkeskolens fagkreds naturligt kan opdeles i, og for folkeskolens obligatoriske emner. Det reelt nye i denne bestemmelse er kravet om skriftlighed. De tre omtalte fagområder kendes fra tilsynsbestemmelsen siden 1970`erne og udgør det humanistiske fagområde, det naturvidenskabelige fagområde og de praktiskmusiske fag, herunder idræt. 1 a stk. 2. : Skolen udarbejder undervisningsplaner for de fagområder og emner, der er nævnt i stk. 1. Undervisningsplanerne skal angive udviklingen hen mod slutmålene, beskrive, på hvilke klasse- eller alderstrin der arbejdes med forskellige fagområder og emner, samt beskrive, hvorledes det samlede undervisningstilbud giver mulighed for alsidig personlig udvikling. Vedlagt denne Meddelelse er ministerens redegørelse for hensigten med denne bestemmelse samt 1 a. i det hele taget. Planen behøver ikke at have samme omfang som folkeskolens tilsvarende, men kvalitetsmæssigt skal den stå mål med. 1 a stk. 3. : Skolen fastsætter mål for undervisningen i dansk, regning/matematik, engelsk, geografi, biologi og fysik/kemi på bestemte tidspunkter i det samlede undervisningsforløb (delmål). Der henvises igen til ministerens vedlagte redegørelse. 1 a stk. 4. : I det omfang skolen ikke har fastsat slutmål, jf. stk. 1, og delmål, jf. stk. 3, der står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, gælder de slutmål henholdsvis trinmål (Fælles Mål), der er fastsat for undervisning i folkeskolen. Der henvises igen til ministerens vedlagte redegørelse. Nyoprettede skoler skal efter lovens gennemførelse opfylde de nævnte krav senest den 1. januar i første skoleår. Herefter er indsat en ny 1 b, som beskriver skolens pligt til at underrette elever og forældre om elevernes udbytte af undervisningen og foretage en løbende evaluering heraf. Det skal nemlig sikres, at den enkelte elev modtager en undervisning, der er tilrettelagt efter elevens behov og forudsætninger. Eleven skal så vidt muligt tilegne sig de kundskaber og færdigheder, der følger af skolens slutmål. For at sikre et optimalt arbejde på skolen, skal der regelmæssigt foretages en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejdes en plan for opfølgning på evalueringen. Der er også kommet en 1 c. Denne bestemmer, at skolerne skal offentliggøre slutmål, delmål, undervisningsplaner og resultatet af evaluering samt opfølgningsplan på skolens hjemmeside. I 5 stk. 5 indsættes en ny bestemmelse, hvoraf det fremgår, at bestyrelsesmedlemmer skal beherske dansk i skrift og tale. I samme paragraf stk. 8 bestemmes, at de tilsynsførende er omfattet af samme regler

7 -7- for tavshedspligt og inhabilitet som bestyrelsesmedlemmer og ansatte. I et nyt stk. 9 bestemmes, at skolens værdigrundlag skal offentliggøres på skolens hjemmeside. (Værdigrundlaget kan eventuelt være skolens formålsparagraf). I en ny 6 a. bestemmes, at skolens lærere skal beherske dansk i skrift og tale (uanset hvad de underviser i). Den eneste undtagelse gælder skoler, der har fået godkendt andet undervisningssprog. I 9 er tilsynets forpligtelse udvidet. Det fremgår egentlig ikke af selve lovteksten, men følger af lovbemærkningerne. De nye skriftlige undervisningsplaner og mål skal naturligvis vurderes af den tilsynsførende, ligesom den tilsynsførende skal påse, at eleverne forberedes til at leve i et samfund med frihed og folkestyre. Desuden skal den eller de tilsynsførende til stadighed have sådanne faglige og pædagogiske forudsætninger, at de er i stand til at varetage et tilsyn med undervisningen på grundskoleniveau samt skal beherske dansk i skrift og tale...hertil kommer nogle nyformulerede habilitetskrav. Som noget nyt skal skolen betale den tilsynsførende for arbejdet efter regler, som fastsættes af undervisningsministeren. Disse kendes ikke endnu. Som et plaster på såret tilføjes det i 17, at der nu også kan ydes fripladstilskud til nedbringelse af forældrebetalingen i skolefritidsordninger. På finansloven er afsat et beløb på 5 mio. kr. Bevillingen kan forventes administreret i Fordelingssekretariatet. Som helhed træder lovændringerne i kraft den 1. august 2005, men de fleste bestemmelser skal opfyldes senere. Sprogkrav, nye krav til tilsynsførende samt lovkrav i 1 a, 1 b og 1 c vedr. dansk, matematik og engelsk skal opfyldes pr. 1. august De samme krav for biologi, geografi og fysik/kemi skal opfyldes pr. 1. august Kravene om slutmål og undervisningsplaner for øvrige fag samt kravene om evaluering og opfølgningsplan skal være opfyldt pr. 1. august Større friskoleundersøgelse For første gang i historien (mig bekendt) lægges der op til at gennemføre en større videnskabelig undersøgelse af praksis, holdninger og skolesyn (værdigrundlag) på de danske friskoler. Det er et arbejde, som burde have været gennemført for længe siden, men først med det Ph.d.-projekt som gennemføres for midler fra de danske friskoler, Dansk Friskoleforening og FGL samt naturligvis Aarhus Universitet får det en chance for at blive gennemført. Ph.d.-stipendiat, Ulrik Overgard, præsenterer i vedlagte bilag selv sit projekt, men vi kan kun anbefale og henstille, at friskolerne bidrager

8 -8- til projektets gennemførelse. Undersøgelsen er en del af det samlede Ph.d.- projekt, men i kraft af en ekstra bevilling fra Dansk Friskoleforening og statistisk bistand fra Aarhus Universitet vil Ulrik Overgaard lægge op til, at undersøgelsen får sin egen selvstændige værdi. Med venlig hilsen Cecil Christensen kontorleder

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Tømmerup Fri- og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Tømmerup Fri- og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Tømmerup Fri- og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 323010 Skolens navn: Tømmerup Fri- og Efterskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Hjemmesidevejledning

Hjemmesidevejledning v Hjemmesidevejledning Ministeriets krav til informationer på frie grundskolers hjemmesider Friskoler og private grundskoler 23-02-2017 Indhold Indledning... 2 1 Lov om friskoler og private grundskoler...

Læs mere

Lov om kommunale internationale grundskoler

Lov om kommunale internationale grundskoler LOV nr 609 af 06/05/2015 Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 025.88S.541 Senere ændringer til forskriften LBK nr 1534 af 11/12/2015

Læs mere

NOTAT undervisning i hjemmet

NOTAT undervisning i hjemmet NOTAT undervisning i hjemmet 1 Indledning Som hjemmeunderviser hører man under Bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler m.v., og man skal naturligvis sørge for, at ens undervisning, uanset

Læs mere

Bekendtgørelse om selvevaluering på frie grundskoler

Bekendtgørelse om selvevaluering på frie grundskoler BEK nr 620 af 09/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sag nr. 131.29F.031 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om Styrelsen for Undervisning og Kvalitets skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole

Bekendtgørelse om Styrelsen for Undervisning og Kvalitets skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole BEK nr 6 af 03/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. februar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 16/12556 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunale internationale grundskoler

Bekendtgørelse af lov om kommunale internationale grundskoler LBK nr 159 af 08/02/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 17/01175 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Skolens evaluering af den samlede undervisning giver et overblik over:

Skolens evaluering af den samlede undervisning giver et overblik over: Skolens evaluering af den samlede undervisning giver et overblik over: 1. Hvornår og hvordan har skolen evalueret trinmål og undervisningsplaner? 2. Står skolens undervisning mål med hvad der almindeligvis

Læs mere

Skolens evaluering af den samlede undervisning

Skolens evaluering af den samlede undervisning Vejledning: Skolens evaluering af den samlede undervisning Det fremgår af lov om friskoler og private grundskoler 1.b og 1.c., at en fri grundskole regelmæssigt skal gennemføre en evaluering af skolens

Læs mere

Lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge

Lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge Den fulde tekst Lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget

Læs mere

Lovgrundlag. Lovgrundlag:

Lovgrundlag. Lovgrundlag: Lovgrundlag: Lovgrundlag. Tilsynet har sit grundlag i Lov om friskoler og private grundskoler mv.. Tilsynets indhold og krav er beskrevet i lovens kap. 3. 1. Formålet med tilsynet. Tilsynets formål er

Læs mere

Tilsynsplan Ørestad Friskole

Tilsynsplan Ørestad Friskole Tilsynsplan Ørestad Friskole Hvert år: Danskundervisning alle trin Matematikundervisning alle trin Engelskundervisning mellemtrin og udskoling Det samlede timetal og fagrækken oversigt over fag og timetal

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hoven Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hoven Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hoven Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 760004 Skolens navn: Hoven Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Dato: 24. maj 2005 j.nr meaa

Dato: 24. maj 2005 j.nr meaa Til samtlige kommuner, amtskommuner m.fl. Departementet Dato: 24. maj 2005 j.nr. 321-9 meaa Orientering om ændring af lov om social service og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 449008 Skolens navn: Nyborg Private Realskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bjerregrav Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bjerregrav Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bjerregrav Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 791028 Skolens navn: Bjerregrav Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Erling Østergaard

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Romalt Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Romalt Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Romalt Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280405 Skolens navn: Romalt Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Jens Chr. Pedersen

Læs mere

Selvevaluering på (skolens navn)

Selvevaluering på (skolens navn) Selvevaluering på (skolens navn) Forældrekreds og bestyrelse har d. / 20 i fællesskab truffet beslutning om, at tilsynet med undervisningen, føres af skolen ved selvevaluering. Skolestyrelsen er underrettet

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge

Bekendtgørelse af lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge LBK nr 144 af 03/02/2017 Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 17/01175 Senere ændringer til forskriften LOV nr 745 af 08/06/2018 LBK

Læs mere

Bøvling Friskole. Skolens navn, hjemsted og formål

Bøvling Friskole. Skolens navn, hjemsted og formål Bøvling Friskole Skolens navn, hjemsted og formål 1. Bøvling Fri- og Idrætsefterskole er en uafhængig selvejende undervisningsinstitution med hjemsted i Bøvlingbjerg, Lemvig Kommune, Region Midtjylland.

Læs mere

Information om certificering af tilsynsførende for de frie grundskoler

Information om certificering af tilsynsførende for de frie grundskoler Information om certificering af tilsynsførende for de frie grundskoler Certificeringsudvalget Oktober 2016 Sådan er (i hovedtræk) certificeringsprocessen for tilsynsførende på frie grundskoler Indstilling

Læs mere

Tilsyn med Klejtrup Musikefterskole, undervisning i faget historie og gennemgang af hjemmeside

Tilsyn med Klejtrup Musikefterskole, undervisning i faget historie og gennemgang af hjemmeside Klejtrup Musikefterskole Musikbakken 2-4, Klejtrup 9500 Hobro Tilsyn med Klejtrup Musikefterskole, undervisning i faget historie og gennemgang af hjemmeside Kære bestyrelsesformand Poul Anker Møller og

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Feldborg Frie Børneunivers: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Feldborg Frie Børneunivers: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Feldborg Frie Børneunivers: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280654 Skolens navn: Feldborg Frie Børneunivers 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ejsing Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ejsing Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ejsing Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280398 Skolens navn: Ejsing Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Amager's International School:

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Amager's International School: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Amager's International School: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 101163 Skolens navn: Amager's International School 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20 Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt 1 I henhold til 1 i Vallekilde-Hørve Friskoles vedtægter har friskolen efter godkendelse

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Danmark

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Danmark Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Danmark AUDGRUND@uvm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I L 9 1 3 2 5 6 7 3 M A BR@HUM

Læs mere

Onsdag den 26. april 2017 kl

Onsdag den 26. april 2017 kl Taastrup Realskole Elme Allé 17-21 2630 Taastrup Tlf. 4399 0227 E-mail taastrup.realskole@t-r.dk Taastrup, den 10. april 2017 Til forældrene Vi indbyder hermed til ordinært forældrekredsmøde i store sal

Læs mere

Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole

Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole Bilag Udkast til digital tilsynserklæring Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 539 014 Skolens navn: Bylderup-Bov Friskole

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Kristofferskolen. 1. Skolens navn og skolekode. Tilsynserklæring. Skolekode:

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Kristofferskolen. 1. Skolens navn og skolekode. Tilsynserklæring. Skolekode: Tilsynserklæring Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Kristofferskolen 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 265030 Skolens navn: Kristofferskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Susanne

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Ministeriets sagsnr. 16/11123, FN s børnekonvention og privatskolerne

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Ministeriets sagsnr. 16/11123, FN s børnekonvention og privatskolerne Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stige Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stige Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stige Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 461046 Skolens navn: Stige Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Hejin Andreasen 2.

Læs mere

Til folkeskoler, kommuner og amter

Til folkeskoler, kommuner og amter Til folkeskoler, kommuner og amter Dette er det første af de nyhedsbreve, Undervisningsministeriet har planlagt at udsende i forbindelse med udmøntningen af ændringen af folkeskoleloven. Målet med nyhedsbrevene

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ådalens Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ådalens Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ådalens Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 183008 Skolens navn: Ådalens Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION THY PRIVATSKOLE. Cvr.nr Vedtægtsbilag vedr. Børnehaven/Vuggestuen

DEN SELVEJENDE INSTITUTION THY PRIVATSKOLE. Cvr.nr Vedtægtsbilag vedr. Børnehaven/Vuggestuen j.nr. 48.719/JS/LM DEN SELVEJENDE INSTITUTION THY PRIVATSKOLE Cvr.nr. 37 36 23 87 Vedtægtsbilag vedr. Børnehaven/Vuggestuen 1.0 Etablering af børnehave og vuggestue 1.1 I henhold til pkt. 3 i Thy Privatskoles

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Roskilde Private Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Roskilde Private Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Roskilde Private Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 265018 Skolens navn: Roskilde Private Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2.

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Humlebæk Lille Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Humlebæk Lille Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Humlebæk Lille Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 208005 Skolens navn: Humlebæk Lille Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Malene

Læs mere

Resumé af svar over udkast til Forslag til lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler

Resumé af svar over udkast til Forslag til lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler Uddannelsesudvalget L 154 - Bilag 2 Offentlig 1 Resumé af svar over udkast til Forslag til lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Skolernes frihed, mål med undervisningen, krav

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Kundby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Kundby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Kundby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280674 Skolens navn: Kundby Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Aksel Goth 2. Angivelse

Læs mere

Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler

Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler -1-206/1 14.06.05 4 Meddelelse nr. 4/2005 Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler Udsendes i 3 eksemplarer: Til lærerværelset bestyrelsen kontoret (Bør i øvrigt kopieres i nødvendigt omfang). 1. Årets

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Fussingø-egnens Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Fussingø-egnens Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Fussingø-egnens Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 729006 Skolens navn: Fussingø-egnens Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Billesborgskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Billesborgskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Billesborgskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 259021 Skolens navn: Billesborgskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af

Læs mere

Fremsat [dato] af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag. til. (Elevråd o.l. og tilbud til børn i alderen 0-2½ år m.v.

Fremsat [dato] af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag. til. (Elevråd o.l. og tilbud til børn i alderen 0-2½ år m.v. Fremsat [dato] af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler

Læs mere

Tilsynsplan for 2013 for tilsynet med undervisningens indhold og kvalitet på de frie grundskoler

Tilsynsplan for 2013 for tilsynet med undervisningens indhold og kvalitet på de frie grundskoler Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Tilsynsplan for 2013 for tilsynet med undervisningens

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hjørring Ny Steinerskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hjørring Ny Steinerskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hjørring Ny Steinerskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 821016 Skolens navn: Hjørring Ny Steinerskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 449009 Skolens navn: Nyborg Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

nr marts 2009 Finansiering af selvevalueringsmodeller ler og certificeringsordning

nr marts 2009 Finansiering af selvevalueringsmodeller ler og certificeringsordning nr. 19 UDDRAG s. 6-10 6 af Bestyrelsesposten nr. 19, angående lovforslag om ny tilsynsordning ved frie grundskoler Ny tilsynsordning foreslås at træde i kraft 1. august a 2010 Skolerne kan fortsætte med

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hover/Thorsted Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hover/Thorsted Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hover/Thorsted Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 667021 Skolens navn: Hover/Thorsted Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2.

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner skolen Kvistgårdskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner skolen Kvistgårdskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner skolen Kvistgårdskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 217020 Skolens navn: Rudolf Steiner skolen Kvistgård 1.1 Navn på den eller de

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 263003 Skolens navn: Viby Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Udefriskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Udefriskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Udefriskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 665024 Skolens navn: Udefriskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Anders Langskov 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 791014 Skolens navn: Viborg Private Realskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bakkelandets Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bakkelandets Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bakkelandets Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 601009 Skolens navn: Bakkelandets Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Henriette

Læs mere

Bekendtgørelse om Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole

Bekendtgørelse om Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole Side 1 af 7 BEK nr 1172 af 12/12/2011 Gældende Offentliggørelsesdato: 15-12-2011 Ministeriet for Børn og Undervisning Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Bilag 1 Bilag

Læs mere

vedr. Haderslev Realskole, Christiansfeldvej 20, 6100 Haderslev for skoleåret

vedr. Haderslev Realskole, Christiansfeldvej 20, 6100 Haderslev for skoleåret Børge Koch Teglgårdsvej 23 6100 Haderslev Tlf.: 72665250 E-mail: bfko@ucsyd.dk Haderslev, den 23. maj 2017 Tilsynserklæring vedr. Haderslev Realskole, Christiansfeldvej 20, 6100 Haderslev for skoleåret

Læs mere

Bekendtgørelse om Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole

Bekendtgørelse om Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole BEK nr 1172 af 12/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, j.nr. 058.24J.271

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rødding Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rødding Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rødding Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 527008 Skolens navn: Rødding Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Tage Krogh Nielsen

Læs mere

Oprettelse af børnehave sammen med friskolen

Oprettelse af børnehave sammen med friskolen Oprettelse af børnehave sammen med friskolen Indhold 1. Hvorfor børnehave og friskole? 2. Friskoleloven 3. Aldersgrænse 4. Kommunale godkendelseskriterier 5. Løn- og ansættelsesvilkår 6. Den daglige pædagogiske

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Atheneskolen: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Atheneskolen: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Atheneskolen: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 159040 Skolens navn: Atheneskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer for tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner Skolen, Skanderborgskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner Skolen, Skanderborgskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner Skolen, Skanderborgskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 745008 Skolens navn: Rudolf Steiner Skolen, Skanderborg 1.1 Navn på den eller

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Åskolen - friskolen i Hørning: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Åskolen - friskolen i Hørning: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Åskolen - friskolen i Hørning: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280918 Skolens navn: Åskolen - friskolen i Hørning 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Egebakkeskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Egebakkeskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Egebakkeskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 751095 Skolens navn: Egebakkeskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Kildegård Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Kildegård Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Kildegård Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 157040 Skolens navn: Kildegård Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nordsjællands Grundskole og Gymnasium samt HFskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nordsjællands Grundskole og Gymnasium samt HFskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nordsjællands Grundskole og Gymnasium samt HFskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 227008 Skolens navn: Nordsjællands Grundskole og Gymnasium samt

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Tømmerup Fri- og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Tømmerup Fri- og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Tømmerup Fri- og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 323010 Skolens navn: Tømmerup Fri- og Efterskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Holstebro Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Holstebro Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Holstebro Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 661018 Skolens navn: Holstebro Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stenløse Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stenløse Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stenløse Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 235006 Skolens navn: Stenløse Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Karsten

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Sofiehøj Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Sofiehøj Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Sofiehøj Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280379 Skolens navn: Sofiehøj Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse

Læs mere

Manual. Danmarks Privatskoleforening. Selvevaluering

Manual. Danmarks Privatskoleforening. Selvevaluering Manual Danmarks Privatskoleforening Selvevaluering Skolens profil Kapitel 1 2 Skolens profil. Kapitel 1. Kapitel 1 Skolens profil Kapitel 1.a Skolens værdigrundlag / formål / profil. Kapitel 1.b Skolens

Læs mere

Horslunde Realskole. Evaluering af den samlede undervisning 2017

Horslunde Realskole. Evaluering af den samlede undervisning 2017 Horslunde Realskole Evaluering af den samlede undervisning 2017 I friskoleloven 1b stk. 3 står der Skolen skal regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde en plan for

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Brændstrup Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Brændstrup Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Brændstrup Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 527009 Skolens navn: Brændstrup Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Høje Taastrup Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Høje Taastrup Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Høje Taastrup Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280471 Skolens navn: Høje Taastrup Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2.

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Osted Fri og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Osted Fri og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Osted Fri og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 261005 Skolens navn: Osted Fri og Efterskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Lerpytter Friskole & Børnehave: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Lerpytter Friskole & Børnehave: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Lerpytter Friskole & Børnehave: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 787035 Skolens navn: Lerpytter Friskole & Børnehave 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger både på data, som jeg

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nr Lyndelse Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nr Lyndelse Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nr Lyndelse Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 497006 Skolens navn: Nr Lyndelse Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Tove Ketil

Læs mere

Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen

Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen Valgfaget Hvilke fag skal skolerne udbyde? Alle elever skal vælge mindst ét toårigt praktisk/musisk valgfag, der afsluttes med en prøve. De praktisk/musiske

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Lykkegårdskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Lykkegårdskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Lykkegårdskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 621025 Skolens navn: Lykkegårdskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Anna-Marie H. Hansen

Læs mere

(Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.)

(Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.) LOV nr 559 af 06/06/2007 (Gældende) Lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv og forskellige andre love og om ophævelse af lov om brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne (Tidlig

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Al-Hilal Skolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Al-Hilal Skolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Al-Hilal Skolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 101526 Skolens navn: Al-Hilal Skolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Cecil Christensen

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Horslunde Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Horslunde Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Horslunde Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 379008 Skolens navn: Horslunde Realskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Anne Birte

Læs mere

Tilsynet er foretaget og udarbejdet på baggrund af Bekendtgørelse af lov om friskoler og private

Tilsynet er foretaget og udarbejdet på baggrund af Bekendtgørelse af lov om friskoler og private Bjarne Møller Pedersen Møllestensparken 49 4300 Holbæk Tlf.: 61 50 14 14 E- mail: bjarnemp1@gmail.com Tilsynserklæring vedr. Hellested Friskole og Børnehus 2015-2016 v/ forældrekredsens valgte tilsynsførende

Læs mere

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan:

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1 Evalueringsplan for Landsbyskolen 1/6 Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1. Med denne evalueringsplan redegøres for en samlet plan over, hvordan vi arbejder med evaluering. Planen skal dels

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Kegnæs Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Kegnæs Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Kegnæs Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 535006 Skolens navn: Kegnæs Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 525007 Skolens navn: Agerskov Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler

Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler -1-206/1 02.08.05 5 Meddelelse nr. 5/2005 Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler Udsendes i 3 eksemplarer: Til lærerværelset bestyrelsen kontoret (Bør i øvrigt kopieres i nødvendigt omfang). 1. Tilskud

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Næstved Fri Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Næstved Fri Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Næstved Fri Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 373030 Skolens navn: Næstved Fri Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Knud Nordentoft

Læs mere

Skolen ønsker, at verden ligger åben for alle elever, der har afsluttet deres skolegang på Johannesskolen og lægger særlig vægt på:

Skolen ønsker, at verden ligger åben for alle elever, der har afsluttet deres skolegang på Johannesskolen og lægger særlig vægt på: Tilsynsrapport Johannesskolen Skoleåret 2013-2014 Afsnit 1: Oplysninger om skolen A. Skolens navn, adresse samt skolekode: Johannesskolen, Troels-Lunds Vej 15 2000 Frederiksberg skolekode 147-034 B. Skolelederens

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringsted Ny Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringsted Ny Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringsted Ny Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 329022 Skolens navn: Ringsted Ny Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende n Broholm

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Stevns Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Stevns Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Stevns Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 389009 Skolens navn: Stevns Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nordskovens Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nordskovens Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nordskovens Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 473012 Skolens navn: Nordskovens Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Torsten

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Helms Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Helms Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Helms Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 325008 Skolens navn: Helms Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Helle Pia Kirkelund 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Odense Fagskole og Friskolen Glasværketskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Odense Fagskole og Friskolen Glasværketskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Odense Fagskole og Friskolen Glasværketskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280809 Skolens navn: Odense Fagskole og Friskolen Glasværket 1.1 Navn

Læs mere

Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v.

Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v. Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v. 1. Frie grundskoler giver undervisning inden for 1. 10. klassetrin, som står mål med,

Læs mere

1. Indledning Tilsynsplanen beskriver Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens tilsyn med undervisningen på de frie grundskoler for 2014.

1. Indledning Tilsynsplanen beskriver Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens tilsyn med undervisningen på de frie grundskoler for 2014. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Tilsynsplan for de frie grundskoler 2014 1. Indledning

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Skjern Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Skjern Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Skjern Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 669010 Skolens navn: Skjern Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Annemarie

Læs mere

ændringsforslag til L 118 i relation til grundlovens 41, stk. 2

ændringsforslag til L 118 i relation til grundlovens 41, stk. 2 Uddannelsesudvalget L 118 - Bilag 9 Offentlig Parlamentarisk Afdeling Lovsekretariatet 10. december 2004 Notat om ændringsforslag til L 118 i relation til grundlovens 41, stk. 2 Sammenfatning: Notatet

Læs mere

Oprettelse af en fri grundskole

Oprettelse af en fri grundskole Oprettelse af en fri grundskole Foreningen af Kristne Friskoler Der er ca. 500 friskoler i Danmark. Foreningen af Kristne Friskoler er en af de 6 skoleforeninger, der er i Danmark med godt 6300 elever

Læs mere