NYHEDSBREVET. Stor valgdeltagelse slog rekorder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREVET. Stor valgdeltagelse slog rekorder"

Transkript

1 NYHEDSBREVET Efterår 2016 // Nyt fra ungdomsskole, fritids og ungdomsklubber i Gellerup og Toveshøj Stor valgdeltagelse slog rekorder UNGDOMSSKOLEN: Det blev til flotte resultater, heraf to rekorder, blandt helt unge vælgere fra Gellerup Toveshøj, da der i uge 40 var valg i hele Aarhus til Børn & Unge byrådet. Elever i 7., 8., 9. samt en modtagerklasse, på Tovshøjskolen og Lykkeskolen gik til stemmeurnerne og satte rekord i den samlede stemmeprocent, der for fjerde år i træk steg. 86,05 procent af de stemmeberettigede unge tog stilling, og på Lykkeskolen landede stemmeprocenten på hele 91,38 procent. Stemmeprocenten for hele Aarhus landede på 74,99 procent. Jeg vil være med til at nedbryde fordomme sammen med andre unge. Mange tror, at alle unge i Gellerup er kriminelle, og at alle unge i Risskov er rige. Ingen af delene passer jo, siger Mariam Al Jaal, der i år for tredje gang er blevet valgt ind i Børn & Unge byrådet. Der skulle i alt vælges to medlemmer af rådet, samt en suppleant. Der var fire kandidater, og da der viste sig stemmelighed til tredjepladsen, fik Gellerup og Toveshøj to suppleanter i Børn & Unge byrådet. Der ud over har hele 18 unge fra begge skoler meldt sig til baggrundsgruppen, som rådsmedlemmerne udvikler politik sammen med inklusiv fokus på lokalområdet. De valgte til Børn & Unge byrådet er Sara Nazar (suppleant), Amal Sharif (suppleant), Mariam Al Jaal og Bader Aziz. Valget holdes hvert år og arrangeres i et samarbejde mellem ungdomsskolen, skoler og Børn & Unge byrådets sekretariat.

2 Flotteste bil til Classic Car Race Danmarks bedste til pool KLUBBERNE I TOVESHØJ: Ungdomsklubben har ikke kun nogle af Danmarks bedste poolspillere blandt sine medlemmer. Den har den bedste poolspilller i landet. Det stod klart efter forårets DM i pool i Herlev ved Ungdomsringen, hvor Omar Ammar (th) ryddede bordet i de individuelle kampe og sejrede sig til guldet. Der ud over vandt Ahmed Mourad (tv), Rawad Mourad og Omar Ammar (mf) sølvet som hold, mens de to førstnævnte også scorede hver sin bronzeplads i de individuelle kampe. KLUBBERNE I TOVESHØJ: Ni fartbøller, to biler fra klubberne i Toveshøj og en bil fra klubberne i Gellerup gav den løbegas på fodpedalerne i sæbekasse- klassen ved årets CLASSIC CAR RACE. Og så er en fornem tradition ved at opstå for Toveshøj- deltagerne. De vandt nemlig for andet år i træk præmien for løbets flotteste bil. Den forestiller Bumle fra tegnefilmen Biler, og placeringen i top er slet ikke så ringe, eftersom den var i skarp konkurrence med op mod 50 andre vogne. Fodbold i Gellerups hjerte hele året rundt KLUBBERNE I GELLERUP: Fodbold- klubben ACFC og ungdoms- og fritidsklubben i Gellerup har et tæt og rigtig godt samarbejde om at få områdets unge ud at dyrke motion og fællesskaber på tværs af såvel fodboldbaner som hold fra andre by- og landsdele. Sammen med Dansk Idræts Forbunds indsats, Get2sport, arrangerer klubberne flere gange årligt turneringer og fodboldskoler i skolernes ferier. Arrangementerne er velbesøgte af både lokale og udefrakommende.

3 Ny kollega skal styrke fritidsjobvejledningen UNGDOMSSKOLEN: Mette Elleskov Christiansen er blevet ansat nogle timer om ugen og med titlen projektkoordinator. Hun skal først og fremmest besøge vores klubber efter behov og vejlede og hjælpe unge med at finde og søge fritidsjob. Mette Elleskov Christiansen skal desuden arbejde sammen med vores projekt- og OCN- koordinator, Tina Brammer Kristensen, med at undervise og understøtte Børn & Unge- byrødderne og baggrundsgruppen; assistere OCN- arbejdet og være med til at etablere UngiErhverv Gellerup- Toveshøj. Mette Elleskov Christiansen er i forvejen et kendt ansigt i UngiAarhus- regi, idet hun indtil nu og fortsat bruger det meste af sin arbejdstid hos UngiAarhus Nord og UngiErhverv Nord. Hun har arbejdet i nordbyen siden 2008 som blandt andet klubmedarbejder og underviser i ungdomsskolen. UngiErhverv Gellerup- Toveshøj er nu en realitet UNGDOMSSKOLEN: Dette skoleår er ungdomsskolen gået i gang med at etablere indsatsen UngiErhverv Gellerup- Toveshøj. UngiErhverv har vist sig at være en stor succes andre steder i Aarhus. Konceptet går ud på at gøre unge klar til uddannelse med blandt andet individuelt tilrettelagte virksomhedspraktikker. To af de virksomheder, der begge har haft den samme pige i praktik, er butikken Smagsgiveriet i Højbjerg og Sallings parfumeafdeling. Pigen drømmer om en karriere indenfor kosmetikbranchen, men har også fået kendskab til detailhandel, arbejdsmarkedet generelt, samt markedsføring. Da pigen begyndte i sin første praktik, var hun ikke uddannelsesparat. Det er hun nu. I øjeblikket er en dreng i praktik hos daginstitutionen Søstjernen i Brabrand, og før det arbejdede han i naboinstitutionen Solskin. Han er vellidt af både børn og kolleger, og han er begyndt at overveje en fremtid som pædagogmedhjælper, når han bliver voksen. Når de unge er færdige med praktik, får deres praktikværter diplom som tak for deres indsats for de unge (se foto herunder).

4 Den grimme ælling udsat for Rap Akademiet UNGDOMSSKOLEN: Selvom det hedder Rap Akademiet, så forbindes ungdomsskolens kulturskole ikke umiddelbart med H. C. Andersens eventyr, Den Grimme Ælling. Men det var præcist, hvad der smeltede sammen i Rap Akademiet før sommerferien. De unge rappere i akademiet fortolkede et af værkerne i Den Danske Kulturkanon, og valget faldt på klassikeren. Underviserne var prominente navne i branchen, nemlig Marwan, J- Spliff og Dion. Projektet hørte under Hip Hop Hub, som er støttet af Nordea Fonden. Nørrebro- unge på inspirationsbesøg Unge til unge UNGDOMSSKOLEN: Gellerup- Toveshøj havde i efterårsferien besøg af medlemmer fra Ågården Ungefællesskab på Nørrebro i København. De havde inviteret sig selv, fordi de gerne ville se Gellerup- Toveshøj og vide noget om, hvordan unge her i området mødes og er venner. Rundvisningen stod tre lokale ungebyrødder og - suppleanter for sammen med repræsentanter fra Gellerup- Toveshøjs eget ungdomsnetværk, Unge4Unge. - Noget af det, vi her fra området i byrådet for unge vil, er at nedbryde fordomme om hinanden på tværs af byområder. Vi vil også gerne have flere fra Aarhus til at færdes i Gellerup- Toveshøj. Her sker mange spændende ting, de skal være velkommen til at deltage i, sagde ungebyrådsmedlem Mariam Al- Jaal. - Man kan altid finde nogen og lave noget sammen med, hvis man er barn eller ung her i området. Hos Unge4Unge hjælper vi hinanden med at finde på, HVAD vi skal lave. Vi kan for eksempel aftale at tage ud at bowle sammen, spille fodbold, gå i biografen. Og så laver vi også en gang imellem større arrangementer, forklarede Ahmed el- Mohammed til gæsterne. Medlemmerne af Ågården Ungefællesskab var glade for rundvisningen og har fået inspiration med sig hjem til hovedstaden i forhold til at lave aktiviteter og netværk for unge i og nær Nørrebro.

5 OCN 3900 timer lagt i fritidslærdom 3900 timer på blot fire måneder. Så meget tid brugte det seneste hold OCN- bevismodtagere fra Gellerup- Toveshøj før sommerferien på at lære nyt i deres fritid, samt enkelte fag i skolen. Det blev de anerkendt og fejret for ved den efterhånden traditionsrige, halvårlige OCN- fest til fejring af uformelle kompetencer og læring. I alt 65 OCN- beviser blev overrakt til 50 store børn og unge. En enkelt slog alle rekorder i at skovle OCN- point ind på sit bevis. Hele 25 af slagsen blev det til for sin indsats i idræt. Færøerne lærer metoden at kende med pædagogik i Toveshøj KLUBBERNE I TOVESHØJ: To gange i år har klubberne i Toveshøj haft færøske gæster, der gerne ville vide, hvordan vi bruger OCN- metoden til at dokumentere alt det, børn og unge lærer her i deres fritid eller som en del af deres skolegang. De tre færinge blev vist rundt i stalden med heste og kaniner, cykelværkstedet og køkkenet, hvor klubmedlemmer samler OCN- point til det diplom, de til maj næste år får overrakt ved vores store OCN- fest på Tovshøjskolen. - Vi fokuserer på det, børnene og de unge kan ikke, hvad de ikke kan. Vi kalder det heller ikke undervisning, for det er det ikke. Især for børnene er det leg, når de for eksempel er i vores cykelværksted og quizzer i, hvem der kan huske, hvad cykeldelene eller værktøjet til det hedder, forklarede Helle Fogtmann Wellejus ved det seneste besøg. Helle Fogtmann Wellejus er souschef og intern kvalitetssikrer af OCN i klubberne i Toveshøj. OCN- metoden er ved at blive indført flere steder i skole- og uddannelsessystemet på Færøerne. OCN- metoden kan bruges i mange sammenhæng, og derfor var delegationen ved det seneste besøg også på rundvisning og lyttede til oplæg hos Aarhus Kommunes voksen- handicap- område under Socialforvaltningen. Gellerup- Toveshøjs nyhedsbrev henvender sig til medarbejdere, samarbejdspartnere og andre med interesse for vores indsatser. Har du tip, kommentarer, forslag til gode historier eller nyheder, er du velkommen til at skrive til kommunikationsmedarbejder, Stine Pedersen: stp@aarhus.dk

NYHEDSBREVET. OCN-interessen. seneste nyt fra ungdomsskolen, klubber og legepladser. Indhold breder sig. Lokale talenter til vellykket Gelleraps

NYHEDSBREVET. OCN-interessen. seneste nyt fra ungdomsskolen, klubber og legepladser. Indhold breder sig. Lokale talenter til vellykket Gelleraps NYHEDSBREVET seneste nyt fra ungdomsskolen, klubber og legepladser 1 Lokale talenter til vellykket Gelleraps Mange hundrede børn og unge fra hele kommunen deltog eller var publikum til dette års Gelleraps.

Læs mere

Sol & Sommer. Har du tænkt på, hvad du skal lave i Sommerferien? Her er et væld af muligheder, du kommer ikke til at kede dig!

Sol & Sommer. Har du tænkt på, hvad du skal lave i Sommerferien? Her er et væld af muligheder, du kommer ikke til at kede dig! Sol & Sommer 2015 Har du tænkt på, hvad du skal lave i Sommerferien? KOM OG VÆRE MED HELE SOMMEREN Her er et væld af muligheder, du kommer ikke til at kede dig! FRITIDSPATRULJEN Hver tirsdag laver vi skattejagt,

Læs mere

Valide læringsbeviser der tydeliggør læring

Valide læringsbeviser der tydeliggør læring Valide læringsbeviser der tydeliggør læring Alle kan noget og al læring er værd at anerkende Det er kort fortalt hele essensen i OCN Danmarks arbejde. Vi validerer og dokumenterer uformel læring? dvs.

Læs mere

10 portrætfilm om rollemodeller

10 portrætfilm om rollemodeller 10 portrætfilm om rollemodeller Inspirationsmateriale til uddannelsesvalg Det svære valg af uddannelse kan være ekstra svært for minoritetsunge i udsatte boligområder. Med ti små portrætfilm om studerende,

Læs mere

Sol og Sommer 2016! du kommer ikke til at. Har du tænkt på, hvad du vil lave i Sommerferien?

Sol og Sommer 2016! du kommer ikke til at. Har du tænkt på, hvad du vil lave i Sommerferien? Sol og Sommer 2016! KOM O HEL G VÆRE E SO MM MED ERE N gheder Her er et væld af muli kede dig! du kommer ikke til at Har du tænkt på, hvad du vil lave i Sommerferien? sommer2016.indd 2 24/05/16 12:19 Kom

Læs mere

Begge mine forældre Den ene af mine forældre Mine forældre på skift Den ene af mine forældre og denne kæreste/mand/kone Andre

Begge mine forældre Den ene af mine forældre Mine forældre på skift Den ene af mine forældre og denne kæreste/mand/kone Andre 1 Kære elev Tak, fordi du vil besvare spørgeskemaet om dine interesser og din fritid. Spørgeskemaet tager ca. 15 min. at udfylde. Din besvarelse vil være anonym. Med venlig hilsen Center for Ungdomsstudier

Læs mere

Nyhedsbrevet. Å r g a n g N r. 3 - A u g u s t

Nyhedsbrevet. Å r g a n g N r. 3 - A u g u s t Nyhedsbrevet Å r g a n g 1 5 - N r. 3 - A u g u s t 2 0 0 9 Et nyt skoleår. Det er altid spændende når vi skal åbne den først luge i årets skolekalender. Det gør vi i år med mange velkendt elementer og

Læs mere

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 1. Velkommen og siden sidst Yassine byder velkommen og gennemgår dagsordenen Siden sidst: Yassine har holdt oplæg for Sølyst-skolen med fokus på hvad ungebyrådet

Læs mere

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi Kære Alle på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi kan få en masse timer med aktiviteter udenfor endnu. Det er ved

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Get2Ed 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Rasmus Brandt Lauridsen E-mail: rabla@aarhus.dk Telefon: 41857299 Arbejdssted:

Læs mere

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2011 I procent, antal i parentes

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2011 I procent, antal i parentes =0 Er du dreng eller pige? Dreng 51% (1.232) Pige 49% (1.198) Manglende svar 0% (8) Sådan er jeg for det meste: Meget glad 74% (1.808) Glad 22% (544) Ikke glad 3% (75) Hvad synes du om klassen? Meget glad

Læs mere

DBU Jylland Region 3 Fodboldturnering for efterskoler i Sydøstjylland 2015/2016

DBU Jylland Region 3 Fodboldturnering for efterskoler i Sydøstjylland 2015/2016 DBU Jylland Region 3 Fodboldturnering for efterskoler i Sydøstjylland 2015/2016 Til: Efterskoler og ungdomsskoler i Sydøstjylland under DBU Jylland Region 3 DBU Jylland Region 3 inviterer hermed til fodboldturnering

Læs mere

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du!

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du! QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST Få fat i de voksne sådan gør du! Kom godt i gang! Skab et åbent fællesskab 2 Små tiltag gør en STOR forskel Denne guide indeholder gode råd og ideer til, hvordan din klub kan

Læs mere

Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012

Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012 Børn og Unge-byrådet 2012/2013 Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012 Kl. 13-16 i byrådssalen Dagsorden 13:00-13:05 1. Velkommen og hvad er der sket siden sidst 13:05-13:20 2. Diskussion af emnet

Læs mere

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus D E C E M B E R 2 0 1 0 Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus Læs mere om: Første skoledag efter sommerferien - Side 3 - Fodboldtur til u-21 landskampen Danmark Litauen - Side 4 - Motionsdagen

Læs mere

Juni 2016 Nr. 2 EMNER I DETTE NYHEDSBREV!

Juni 2016 Nr. 2 EMNER I DETTE NYHEDSBREV! NYHEDSBREV Juni 2016 Nr. 2 NÆSTVED ERHVERVSFORENING BESTYRELSEN ØNSKER ALLE EN GOD SOMMERFERIE! MISSION 2016: Arbejde for, at kommunen er endnu mere ambitiøs i deres erhvervsfremmende aktiviteter Arbejde

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. Sommerferie 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen.

Læs mere

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 Formål: At vække interessen hos børn og unge på Østerbro for lokalt demokrati og vise dem deres muligheder for indflydelse herpå, forhåbentlig også i forhold

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Get2Play 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Rasmus Brandt Lauridsen E-mail: rabla@aarhus.dk Telefon: 41857299 Arbejdssted:

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Kunstgræsbane i Gellerup som del af den nye bypark

Kunstgræsbane i Gellerup som del af den nye bypark Indstilling Til Fra Dato Byrådet via Magistraten Borgmesterens Afdeling Dato for fremsendelse til MBA Åben dagsorden Kunstgræsbane i Gellerup som del af den nye bypark Til Aarhus Byråd via Magistraten

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær

Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Klik her for at angive tekst. Dato for fremsendelse til MBA Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær 1. Resume Byrådet besluttede den

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Møllegården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Møllegården Dato for tilsynet: 14. februar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen:

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

GØR BRUGAF DE UFORMELLE KOMPETENCER

GØR BRUGAF DE UFORMELLE KOMPETENCER GØR BRUGAF DE UFORMELLE KOMPETENCER Første gang du møder en ung, der stolt præsenterer jer for et OCN læringsbeviser? OCN står for Open College Network og er en metode til at validere og dokumentere både

Læs mere

Sommer. Har du tænkt på, hvad du skal lave i sommerferien? Her er et væld af muligheder - du kommer ikke til at kede dig!

Sommer. Har du tænkt på, hvad du skal lave i sommerferien? Her er et væld af muligheder - du kommer ikke til at kede dig! Sol & 2012 Sommer Har du tænkt på, hvad du skal lave i sommerferien? Her er et væld af muligheder - du kommer ikke til at kede dig! Uge 27 - Mandag den 2. Juli - Tirsdag den 3. Juli Mandag Kl. 9-13 ACFC's

Læs mere

HUSK BØRNS STEMMER. Vi håber, at du vil hjælpe os med at huske børnenes stemmer. God valgkamp! Med venlig hilsen. Steen M.

HUSK BØRNS STEMMER. Vi håber, at du vil hjælpe os med at huske børnenes stemmer. God valgkamp! Med venlig hilsen. Steen M. HUSK BØRNS STEMMER KÆRE BYRÅDSKANDIDAT Ved det forestående kommunalvalg er børn og unge en stor gruppe i samfundet, som står uden en stemme. Det betyder, at de ikke har nogen indflydelse på de politiske

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø ma ti on to fr lø sø 1kanin, høns 2 Billard 3 4 Svømning Dans 5 Fodbold Fifa 13 6 Film Kra 7 kanin, høns 8 kanin, høns 9 Billard 10 11 Bowling 12 Fifa 13 Turnering Fodbold 13 Film Kra 14 kanin, høns 15

Læs mere

Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus!

Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus! Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus! Badmintonklubben i den lille sjællandske by Dalby mistede størstedelen af sine børne- og ungdomsspillere efter

Læs mere

Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende

Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende Forældreinformation Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende grundlæggende værdier: Loyalitet

Læs mere

BLÅGÅRD SKOLE TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD. www.blg.kk.dk

BLÅGÅRD SKOLE TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD. www.blg.kk.dk BLÅGÅRD SKOLE www.blg.kk.dk TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD Foto: Henning Hjorth Velkommen til Blågård Skole Blågård Skole er en moderne folkeskole tæt på, hvor I bor. Vi er en ambitiøs skole,

Læs mere

Sponsorkoncept GUG BOLDKLUB

Sponsorkoncept GUG BOLDKLUB GUG Koncept 2012 14/03/12 16:29 Side 1 Sponsorkoncept GUG BOLDKLUB GUG Koncept 2012 14/03/12 16:29 Side 2 Gug Boldklub, der har fodbolden som interesseområde, er utvivlsomt lokalområdets mest synlige idrætsforening.

Læs mere

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd 10 9 Kvinder Mænd 6 5 74 % 62 % 61 % 2 1 Lyngby-Taarbæk Kommune Nationalt Men hvad laver de egentlig?!! Mænd løber og styrketræner. De cykler og dyrker

Læs mere

NYT Maj 2017 Nyt fra ledelsen

NYT Maj 2017 Nyt fra ledelsen NYT Maj 2017 Nyt fra ledelsen Velkommen til maj nyt. Skoleåret nærmer sig hurtigt sin afslutning. Vi har travlt med at ansætte lærere der skal afløse Tommy og Sonja. På kontoret er Line faldet godt til

Læs mere

Inspirationsmateriale til undervisning

Inspirationsmateriale til undervisning EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Inspirationsmateriale til undervisning Forebyggende arbejde for og med udsatte unge 42172 Udviklet af: Puk Kejser UCC,

Læs mere

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2013 I procent, antal i parentes

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2013 I procent, antal i parentes =0 Er du dreng eller pige? Dreng 50% (1.458) Pige 49% (1.437) Manglende svar 0% (9) Sådan er jeg for det meste: Meget glad 70% (2.039) Glad 26% (760) Ikke glad 3% (83) Hvad synes du om klassen? Meget glad

Læs mere

Hjælp til at vælge. Lewis Carroll: Alice i Eventyrland

Hjælp til at vælge. Lewis Carroll: Alice i Eventyrland Hjælp til at vælge Vil du venligst fortælle mig, hvilken vej jeg skal gå herfra?, spurgte Alice. Det afhænger for en stor del af, hvor du ønsker at gå hen, svarede katten. Jeg er nærmest ligeglad hvorhen,

Læs mere

Klassetrinsgruppering=0-3 klasse

Klassetrinsgruppering=0-3 klasse Resultatskema: Hvordan har du det? 1 Klassetrinsgruppering=0-3 klasse Er du dreng eller pige? Dreng 56% (126) 51% (5.378) Pige 44% (99) 49% (5.197) Manglende svar 0% (1) 0% (7) Sådan er jeg for det meste:

Læs mere

Hej Lone, Vedhæftet findes tre projektansøgninger til Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år fra Hovedstadens Svømmeklub.

Hej Lone, Vedhæftet findes tre projektansøgninger til Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år fra Hovedstadens Svømmeklub. From: Lone Frandsen Sent: 17. august 2016 14:07 To: Lone Frandsen Subject: Ansøgning Unge i front Attachments: Ansøgningsskema projekt 2016 - Valgfag, praktik og mentorforløb.pdf AppServerName: KKEDOC4

Læs mere

En tryg barndom bedre trivsel blandt børn og unge i Aarhus kommune

En tryg barndom bedre trivsel blandt børn og unge i Aarhus kommune En tryg barndom bedre trivsel blandt børn og unge i Aarhus kommune 1. Resumé Alle børn fortjener en god og tryg barndom. Desværre oplever mange børn og unge at blive mobbet. Vi ved fra undersøgelser, at

Læs mere

Netværk.nu beskæftigelse før uddannelse

Netværk.nu beskæftigelse før uddannelse Virksomhedernes overordnede krav til en ung, der ønsker arbejde: Møde til tiden Lægge mobilen væk Tage fat Netværk.nu beskæftigelse før uddannelse Netværk.nu er et tilbud, der fokuserer på at få unge mellem

Læs mere

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner!

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner! Kære elev Tak, fordi du vil besvare spørgeskemaet om din fritid. Spørgeskemaet tager ca. 15 min. at udfylde. Din besvarelse vil være anonym. Med venlig hilsen, Center for Ungdomsstudier Har du adresse

Læs mere

Vil du være med til at skabe fremtiden?

Vil du være med til at skabe fremtiden? Vil du være med til at skabe fremtiden? UCHANGETHEWORLD VILJE, LYST OG ENGAGEMENT TIL AT GØRE EN FORSKEL Som frivillig i UNGE4UNGE er du en del af et netværk, hvor du vil møde mange unge fra hele Aarhus.

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

Midtvejsopsamling. november 2010. Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats. www.cabiweb.dk. cabi@cabiweb.dk. tlf. 86 12 88 55

Midtvejsopsamling. november 2010. Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats. www.cabiweb.dk. cabi@cabiweb.dk. tlf. 86 12 88 55 Midtvejsopsamling november 2010 Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats. www.cabiweb.dk. cabi@cabiweb.dk. tlf. 86 12 88 55 2 Fra Sport Til Job Fra Sport Til Job er et samarbejde mellem CABI og tre lokale

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE HVEM ER BRUG FOR ALLE UNGE? Brug for alle unge består af et team af udgående konsulenter i

Læs mere

Resultatskema klasse: Hvordan har du det? 2010 Skole: Malling Skole, Klasse: AI1 I procent, antal i parentes

Resultatskema klasse: Hvordan har du det? 2010 Skole: Malling Skole, Klasse: AI1 I procent, antal i parentes Resultatskema 0.-3. klasse: Hvordan har du det? 2010 Skole: Malling Skole, Klasse: AI1 (AI1) Er du dreng eller pige? Dreng 48% (12) 49% (71) 51% (1.400) Pige 52% (13) 51% (73) 49% (1.369) Manglende svar

Læs mere

Get2Sport Winther game, kun for begynder. Program Kl Vi mødes alle sammen. Tilmelding Se nederst på siden.

Get2Sport Winther game, kun for begynder. Program Kl Vi mødes alle sammen. Tilmelding Se nederst på siden. Get2Sport 2018 - Winther game, kun for begynder. Get2Sport Taekwondo Stævne 2018 Kamp og teknik i børnehøjde (Kun for den hele store bredde af begynder) Elektronisk daedo-veste på alle kampbaner. Medaljer

Læs mere

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI Mobil 61 39 97 64/21 24 48 88 Mail info@livsbanen.dk CVR 34639469 Web www.livsbanen.dk www.facebook.com/livsbanen www.youtube.com/livsbanen www.soundcloud.com/livsbanen Livsbanens

Læs mere

Overbygningen på Hærvejsskolen

Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen er en selvstændig afdeling, der består af 7., 8. og 9. årgang samt specialklasser. Overbygningen har den samme vision som resten af Hærvejsskolen: Vi lægger

Læs mere

UddannelsesHusets Mentornetværk

UddannelsesHusets Mentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Mentornetværk Projekt Indslusning til arbejdsmarkedet Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk

Læs mere

Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier

Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier Velkommen til en perle med plads, lys og grønt på indre Nørrebro Denne folder er til forældre på Blågård Skole. Her kan du blandt andet læse om det vi tror

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Vurdering og Handleplan for skolens trivselsmåling

Vurdering og Handleplan for skolens trivselsmåling Frederikssund Kommune Vurdering og Handleplan for skolens trivselsmåling Workshop d. 21/3 2017 Vurdering og Handleplan I kan bruge Vurdering og Handleplan til at vurdere jeres resultater af jeres trivselsmåling.

Læs mere

Besøget på Arbejdermuseet

Besøget på Arbejdermuseet Opgave 1 Besøget på Arbejdermuseet Hvad kan I huske? Snak om billederne Arbejde på havnen Fritid med familien 1 EFTER OPGAVE / FAMILIEN SØRENSEN Opgave 1 Besøget på Arbejdermuseet Familien Sørensens køkken

Læs mere

Spørgeskema. Unge 12-15 år. (Dansk)

Spørgeskema. Unge 12-15 år. (Dansk) Spørgeskema Unge 12-15 år (Dansk) Kære 12-15- årige din opfattelse, Godt at vide: Hvordan gør du? Eksempel: 15. Hvor stor en del af året bor du i dit boligområde? Hvad får du ud af det? 1 Først et par

Læs mere

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014.

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014. Notat 23. januar 2014 Kommunikationsplan Aarhus som breddeidrætskommune Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers Indledning Kulturstyrelsen har i forbindelse med sit

Læs mere

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet Om undersøgelsen Det spørgeskema, du skal til at udfylde, indeholder spørgsmål om din brug af naturen og dine oplevelser med at være aktiv i naturen. Der er også nogle spørgsmål, som handler om, hvordan

Læs mere

Årsrapport. FritidsGuiderne Østerbro 2016

Årsrapport. FritidsGuiderne Østerbro 2016 Årsrapport 2016 Indhold Om... 3 Organisering... 3 Et typisk guideforløb... 4 Opfølgning... 5 Året der gik... 5 Guideforløb 2016... 5 Læseklub... 6 Frivilliggruppe... 6 Øvrige aktiviteter... 6 Årssammenligning...

Læs mere

Elever får papir på uformel læring

Elever får papir på uformel læring Elever får papir på uformel læring Af Hanne Skov, OCN Hanne Skov Daglig leder af OCN Danmark. Hanne Skov har tidligere været leder af blandt andet Georgsminde Daghøjskole, forstander på Den eksperimenterende

Læs mere

Engdalskolen SKOLENYT

Engdalskolen SKOLENYT Engdalskolen SKOLENYT April 2017 Der er forår i luften Der er forår i luften, og vi er lige kommet tilbage fra påskeferien. Foråret er en travl tid på skolen skoleåret går på hæld samtidig med, at undervisningsforløb

Læs mere

Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad

Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad Kære forældre og medlemmer. Læs gerne dette nyhedsbrev sammen. Siden sidst :o) Hurra. Vi har fået 105 nye medlemmer 4. maj i år. Alle har været igennem

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge Dagtilbudsavisen 4. udgave Gl. Åby Dagtilbud NR. 4 August 2013 Introduktion Ved dagtilbudsleder Tina Haugstrup Andersen Kære alle Velkommen tilbage efter sommerferien sikke

Læs mere

Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole. Det meste er gratis. Program EFTERår 2015

Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole. Det meste er gratis. Program EFTERår 2015 Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole Det meste er gratis Program EFTERår 2015 Nu går ISA i gang igen! ISA er et projekt, hvor skolens ældste elever sammen med lærere og foreninger arrangerer forskellige

Læs mere

Bogtrykkergården afd. 108. Bagergården afd. 142. Rådmandsbo 3B. Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd.

Bogtrykkergården afd. 108. Bagergården afd. 142. Rådmandsbo 3B. Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd. Bogtrykkergården afd. 108 Bagergården afd. 142 Rådmandsbo 3B Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd. 127 HELHEDSPLAN FOR MIMERSGADEKVARTERET Med Helhedsplanen for Mimersgadekvarteret

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Juni Kære alle i Jobbanken i Aarhus Sommeren er begyndt og vi ønsker alle

Læs mere

KLUBTRIVSELSMÅLINGEN 2017/2018 Svarprocent: 52,9%

KLUBTRIVSELSMÅLINGEN 2017/2018 Svarprocent: 52,9% Klubtrivsel beelser: 4.866 KLUBTRIVSELSMÅLINGEN /2018 Svarprocent: 52,9% OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN I november og december gennemførte en klubtrivselsmåling blandt elever og unge tilmeldt kommunens fritidsklubber

Læs mere

Fra 40 til 11 og nu på vej op igen

Fra 40 til 11 og nu på vej op igen Fra 40 til 11 og nu på vej op igen Badmintonklubben i den lille sjællandske provinsby mistede først ¾-delen af alle sine ungdomsspillere efter den nye folkeskolelov. Men et gennemtænkt koncept præsenteret

Læs mere

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup info@kofukan.dk / www.ballerup-karate.dk

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup info@kofukan.dk / www.ballerup-karate.dk Generalforsamling Mandag d. 23. marts 2009 Tilstede: Bestyrelsen og x medlemmer Dagorden 1. Valg af dirigent og referat 2. Bestyrelsens beretning for 2008 3. Forlæggelse og godkendelse af regnskab 2008

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Bilag 1 - Interviewguides

Bilag 1 - Interviewguides Bilag 1 - Interviewguides De unge, UU-vejledere, Virksomhedsleder, lærer og Fritidsjobkonsulent Gitte Interviewguide de unge Hver er de unge alder, fritidsjoberfaringer, skole Betydningen af at have et

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Frydenhøj Klub News!!! Februar MÅNED 2018 Denne avis tilhører:

Frydenhøj Klub News!!! Februar MÅNED 2018 Denne avis tilhører: Frydenhøj Klub News!!! Februar MÅNED 2018 Denne avis tilhører: Gæste regler i klubben Teater tur i aftenklubben Fælles uge Med SFO en POOL TURNERING Indhold Info fra klubben Kalenderen Teater med Bamba

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

ALLE KAN NOGET. Præsentation af OCN for forældre og pårørende med børn i specialskoler og specialklasser

ALLE KAN NOGET. Præsentation af OCN for forældre og pårørende med børn i specialskoler og specialklasser ALLE KAN NOGET Præsentation af OCN for forældre og pårørende med børn i specialskoler og specialklasser KÆRE FORÆLDRE & PÅRØRENDE Som pårørende til et menneske med særlige udfordringer kan det være værdifuldt

Læs mere

Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen.

Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen. Rekrutteringsguide Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen. Arbejdet med mennesker kan selvfølgelig ikke puttes i en formel.

Læs mere

5. årgang nr. 1. September 2013/14. Side 2: Nyt fra ledelsen 3: 8. årg. ved Bøllingsø 4: Skolefodbold 5: Nye medarbejdere

5. årgang nr. 1. September 2013/14. Side 2: Nyt fra ledelsen 3: 8. årg. ved Bøllingsø 4: Skolefodbold 5: Nye medarbejdere 5. årgang nr. 1 September 2013/14 Side 2: Nyt fra ledelsen 3: 8. årg. ved Bøllingsø 4: Skolefodbold 5: Nye medarbejdere Nyt fra ledelsen 2 Af: Thomas Henten, skoleleder Så er vi godt i gang med et nyt

Læs mere

Gymnastikhuset, der gerne vil lege med

Gymnastikhuset, der gerne vil lege med Gymnastikhuset, der gerne vil lege med En forening sælger topklassefaciliteter til skolerne i forbindelse med eventdage, hvor foreningens instruktører styrer undervisningen i samarbejde med lærerne og

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Idéer og inspiration til den økologiske fejringsdag

Idéer og inspiration til den økologiske fejringsdag Idéer og inspiration til den økologiske fejringsdag KÆRE KØKKENER OG KANTINER Vi er glade for, at I ønsker at fejre økologien i jeres køkken på den økologiske fejringsdag sammen med os. Vi har i dette

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Denne årsberetning kommer til at omhandle 2 skoleår, hvor vi, som skole har været i en rivende udvikling. Vi er også

Læs mere

UNGELIV NOV Fritids- og ungdomspædagogik til tiden. Ungdomsringens jubilæums ÅRSMØDER OG KONGRES DET GODE. f o r. k a m p. d e t.

UNGELIV NOV Fritids- og ungdomspædagogik til tiden. Ungdomsringens jubilæums ÅRSMØDER OG KONGRES DET GODE. f o r. k a m p. d e t. Ungdomsringens jubilæums ÅRSMØDER OG KONGRES 2017 Fritids- og ungdomspædagogik til tiden 24.-25. NOV. 2017 B R A N D B J E R G H Ø J S K O L E, V E J L E 7 5 å r s k a m p f o r DET GODE UNGELIV gode børne-

Læs mere

Børn og Unge-byrådets indstilling Unge i erhverv fremsendes til beslutning i byrådet

Børn og Unge-byrådets indstilling Unge i erhverv fremsendes til beslutning i byrådet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 6. januar 2017 Unge i erhverv Børn og Unge-byrådets indstilling Unge i erhverv fremsendes til beslutning i byrådet 1. Resume Børn og Unge-byrådet

Læs mere

Fodbold: En folkebevægelse i forandring

Fodbold: En folkebevægelse i forandring v/bent Clausen, formand for Fodbold: En folkebevægelse i forandring Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 30. 31. maj 2012 Vision 2015: At være den mest attraktive sport for Aktive spillere

Læs mere

Beskrivelse af demokratiprojekterne bestem i Silkeborg og bestem i EU EU i Silkeborg

Beskrivelse af demokratiprojekterne bestem i Silkeborg og bestem i EU EU i Silkeborg Beskrivelse af demokratiprojekterne bestem i Silkeborg og bestem i EU EU i Silkeborg Demokratiprojektet bestem i Silkeborg Kommunalvalget i 2009 havde den laveste valgdeltagelse i 35 år i Danmark. I Silkeborg

Læs mere

Se hjemmesiden: www.laasby-skole.dk. Der er faglokaler til alle fag. SFO og klub i almenområdet har egne lokaler. Skolen har en velfungerende kantine

Se hjemmesiden: www.laasby-skole.dk. Der er faglokaler til alle fag. SFO og klub i almenområdet har egne lokaler. Skolen har en velfungerende kantine Uddannelsesplan Praktik 1. årgang Låsby Skole som uddannelsessted for lærerstuderende Generelt om skolen Låsby skole har ca. 400 elever. Skolen består af almenområdet 0.-9. klasse. Skolen er afdelingsopdelt:

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fritids - og Ungdoms KLUB

VELKOMMEN TIL. Fritids - og Ungdoms KLUB 2013-14 VELKOMMEN TIL GØRLØSE Fritids - og Ungdoms KLUB Gørløse Fritids og Ungdomsklub Gørløse Fritids- og Ungdomsklub 2013-14 Ansatte i Gørløse SFO og Klub SFO Michael - leder Anne -souschef Jannik -

Læs mere

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé:

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé: Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C Indstilling om Unge i erhverv 1. Resumé: ÅUF / April 2016 Arbejde spiller en central rolle i ethvert menneskes liv. Det er derfor vigtigt, at unge får erfaringer

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk uddannelseshuset@esbjergkommune.dk

Læs mere

De spiller her på. Tekst og fotos: Søren Mogensen

De spiller her på. Tekst og fotos: Søren Mogensen De spiller her på VORES Martin Kristensen: -Jeg tror, at de her unge savner det forudsigelige. Tekst og fotos: Søren Mogensen Det er en lørdag i marts, en af disse grå og disede forårsdage, hvor de lyse

Læs mere

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé:

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé: Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C Indstilling om Unge i erhverv 1. Resumé: ÅUF / Marts 2016 I ethvert menneskes liv spiller arbejde en central rolle. Det gælder også for unge, som gennem erhvervsfaring

Læs mere

Ham skal du kende. Lionel Messi

Ham skal du kende. Lionel Messi Ham skal du kende Lionel Messi Lionel Messi var 11 år, da en læge sagde til hans forældre, at deres søn ikke ville vokse. Han havde ikke det hor-mon i kroppen, der får os til at vokse. Derfor ville han

Læs mere

Å r g a n g N r. 4 - M a j

Å r g a n g N r. 4 - M a j Nyhedsbrevet Å r g a n g 1 7 - N r. 4 - M a j 2 0 1 1 Sommeren har taget over Ja det må siges, græsset gror og træer og buske grønnes og børnene modnes og vokser. Efter en lang vinter var det godt med

Læs mere

Børn skal favnes i fællesskab

Børn skal favnes i fællesskab Center for Dagtilbud og Skole Børn skal favnes i fællesskab - om inklusion i Furesø Kommune BØRN SKAL FAVNES I FÆLLESSKAB 2 FORORD Alle børn og unge har brug for at indgå i et fællesskab med forældre,

Læs mere