Bare en gammel träbåd... Rapport om en truet kulturarv og 4 forslag til kulturpolitisk handling.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bare en gammel träbåd... Rapport om en truet kulturarv og 4 forslag til kulturpolitisk handling."

Transkript

1 Bare en gammel träbåd... Rapport om en truet kulturarv og 4 forslag til kulturpolitisk handling.

2 2

3 3 Bare en gammel träbåd... Rapport om en truet kulturarv og 4 forslag til kulturpolitisk handling. Dansk forening for Äldre LystfartÅjer

4 4 Bare en gammel träbåd Ç Dansk forening for Éldre LystfartÑjer DFÉL s bevaringsudvalg, marts bladet@defaele.dk Fotos: Jacob FrÑlich, Ove Juhl, Simon Hansen, JÑrgen Heidemann, Henrik EffersÑe m.fl. Tekst og layout: Simon Hansen DFÄL s bevaringsudvalg bestçr af: Simon Hansen, formand, Ove Juhl, Henrik EffersÑe, Jacob FrÑlich, John Walsted. Vores budskab er enkelt: Med lidt mere opbakning kan vi godt nå at redde den danske kulturskat af Çldre lystbåde.

5 Indhold 5 Side 7 Side 19 Side 25 Baggrund og fire forslag til kulturpolitisk handling Nogle velbevarede Äldre danske lystbåde Fotodokumentation: Éldre danske lystbåde i forfald

6 6

7 7 Fire forslag til kulturpolitisk handling for at redde den danske kulturarv af Äldre lystbåde. PÅ de fñlgende sider stiller Dansk Forening for Éldre LystfartÑjer fire forslag. Vi gñr rede for baggrunden og håber på en seriñs reaktion fra danske kulturpolitikere og alle andre, der vil värne om vores fälles kulturarv af Äldre danske lystbåde. Danmark har stolte traditioner som sejlsportsnation, helt tilbage fra sejlsportens späde start for mere end 100 År siden. Og der går en lige linie fra de fñrste danske kapsejladser til dagens flotte internationale prästationer af danske sejlere. Men vi er ikke särlig opmärksomme på den kulturarv, som dansk sejlsport har givet os. At landet rummede navnkundige bådebyggere og bådkonstruktñrer er ved at gå i glemmebogen. Og selv om en del af de fine, gamle lystbåde stadig pryder havnene, forfalder mange rundt om på oplagspladserne, sådan som de dokumenteres i denne rapport. TrÄbÅdsejerne, deres foreninger og lystbådsmuseerne yder en kämpe indsats, for at värne om träbådene og en vigtig del af dansk kulturhistorie. Men der er brug for Ñget officiel stñtte, hvis det på sigt skal lykkes at holde liv i den levende träbådskultur. DFÉL organiserer ejere af vel renoverede Äldre lystfartñjer. Foreningen arbejder alene for frivillige midler med bl.a. faglig rådgivning til restaureringer og traditionelt vedligehold. I samarbejde med de andre träbådsforeninger, museer og frivilligmiljñer kan DFÉL väre med til at passe på et stykke Ägte, dansk folkekultur. Nu beder vi om opmärksomhed og stñtte til arbejdet. Tak fordi du giver dig tid til at läse vores opläg.

8 8 Vi vurderer, at der hñjst er Äldre lystfartñjer tilbage. Mindst er i akut forfald, mange er ikke til at redde. Om ti År har vi måske mistet halvdelen af den historiske flåde. Derfor skal der en ekstra indsats til. Nu!

9 9 Baggrund: Derfor mener vi, at Danmark er ved at miste en del af sin kulturarv. Sejlads med lystfartñjer tog rigtig fart for godt 100 År siden. Danmark udviklede hurtigt en omfattende produktion af lystfartñjer, og en tilsvarende skare af konstruktñrer. PÅ havnene voksede sejlklubber frem. Fra 1900 til omkring 1960 var de danske både håndbyggede af trä, og ofte efter den kommende ejers personlige anvisninger. Mange steder byggede amatñrer deres egne både. Og der udviklede sig bådeklubber, ofte flere i hver by. Lystsejladsen blev for alvor den del af den folkelige danske kultur. I dag gläder danskerne sig stadig over at se nogle af de gamle lystbåde af trä. Kommer en Äldre lystbåd på besñg i den lokale havn, stimler sommergästerne sammen for at beundre båden. Hvor er det dejligt, at der bliver passet på de gamle både! Men der er desvärre også en anden virkelighed. Antallet af Äldre danske lystbåde af trä falder. I disse År oplever vi et omfattende generationsskifte. BÅde, som har väret hos samme ejer i 30 eller 40 År, sättes til salg. Men det kniber med kñberne. Mange tñr ikke binde an med en Äldre lystbåd. De kender nemlig ikke rutinerne i det lñbende vedligehold. Konkret indebärer det, at vores aktuelle flåde af Äldre danske lystfartñjer er på hastig retur. Der skal en solid indsats til for at bremse denne udvikling, men vi mener det er muligt. TrÄbÅdskulturen kan hverken reddes af at sätte de päneste både på museum eller ved at give statsstñtte til renoveringen af en håndfuld. Begge dele er naturligvis yderst velkomment, men det kan ikke i sig selv redde en levende kulturarv. Derfor må indsatsen primärt handle om at styrke og udvikle selvbärende miljñer knyttet til sejlklubberne og de eksisterende träbådscentre. NetvÄrk af frivillige må hjälpe med at sprede viden og erfaring, så nye ejere kan tage over, hvor gamle slap. Vi vurderer, at der er hñjst Äldre lystfartñjer tilbage. Mindst er i akut forfald, mange er ikke til at redde. Om ti År har vi måske mistet halvdelen af den historiske flåde. Derfor skal der en ekstra indsats til. Nu!

10 10 FÑrste forslag til Danmarks kulturpolitikere.

11 11 Problem: Forladte träbåde står og går til. LÅsning: Opret 4 opsamlingspladser. Gennem det sidste År har medlemmer af DFÉL besñgt danske havne og registreret Äldre forfaldstruede lystbåde. Samlet anslår DFÉL, at der i dag er omkring Äldre lystbåde, som trues af totalt forfald. Det er kun et spñrgsmål om kort tid, fñr mange af bådene er hinsides redning. DFÄL foreslår derfor, at der etableres 4 opsamlingspladser for Äldre lystbåde. Det kan väre ubenyttede lagerhaller eller lignende, hvor bådene kan parkeres under tag. Her vil forfaldsprocessen gå i stå, og båden kan vente på, at en ny ejer melder sig og tager fat på renoveringen. Opsamlingspladserne oprettes på SjÄlland, Fyn, i SÑnderjylland og i Nordjylland. Der er behov for kulturpolitisk stçtte til leje af lokaler og til transport af både til opsamlingspladserne. Der kunne evt. oprettes án stilling til at varetage det samlede tilsyn med de fire opsamlingspladser og til at varetage transport af både til pladserne. Opsamlingspladserne oprettes på SjÇlland, Fyn, i SÉnderjylland og i Nordjylland. DFÉL påtager sig gerne opgaven med at sikre, at opsamlingspladserne drives fagligt forsvarligt.

12 12 Andet forslag til Danmarks kulturpolitikere.

13 13 Problem: Kun få kan vedligeholde en träbåd. LÅsning: Skab selvbärende lokale bådmiljñer. Mange unge og Äldre giver udtryk for, at de gerne vil have en klassisk träbåd. Men de tñver, fordi de ikke ved, hvordan man vedligeholder en träbåd. I dag overfñres traditionen ikke längere af sig selv fra generation til generation. Der er imidlertid flere meget gode eksempler på, at lokale träbådsmiljñer vokser. Det sker, når man bevidst satser på at dele viden og erfaringer mellem erfarne og nye. SÅdanne miljñer ser vi i dag visse steder i bl.a. KÑbenhavn, àrhus, Middelfart og Svendborg. Og i andre byer er forudsätningerne särlig gode, fordi der träbådsmuseer. DFÄL foreslår derfor, at der etableres en särlig indsats, for at skabe og styrke de lokale, selvbärende träbådsmiljñer. Det kan ske bl.a. ved et uddannelsessamarbejde mellem DFÉL, träbådsmuseerne og sejlklubberne. Dette kan suppleres med et landsdäkkende frivilligt netvärk af träbådskyndige. DFÉL påtager sig gerne opgaven med at initiere et landsdäkkende uddannelsessamarbejde og et tilsvarende netvärk af träbådskyndige. Der er behov for kulturpolitisk stçtte til at finansiere opbygning af og information om uddannelsesaktiviteten, og til at fremstille et basismateriale til brug for undervisningen. Det kan ske ved et uddannelsessamarbejde mellem DFÑL, trçbådsmuseerne og sejlklubberne.

14 14 Tredje forslag til Danmarks kulturpolitikere.

15 15 Problem: Der er behov for mere präcis viden. LÅsning: GennemfÑr en national kortlägning. DFÉL fñrer et register over visse Äldre danske lystfartñjer. Men det er et register, der er baseret på frivillige indberetninger fra bådejerne selv. Derfor kender ingen i dag präcist den faktiske flåde af Äldre, danske lystfartñjer. Dette er en opgave for fagfolk med särlig indsigt på området. Og det er en opgave, der tager tid. Den er for omfattende til alene at bero på frivilligt arbejde. DFÄL foreslår derfor, at der tages initiativ til at gennemfñre en landsdäkkende kortlägning af de Äldre danske lystfartñjer. Dette kan gñres i et samarbejde mellem DFÉL og registreringskyndige samt bådhistorisk kyndige. SÅdanne fagressourcer findes bl.a. i tilknytning til lystbådemuseerne. DFÉL påtager sig gerne opgaven med at initiere den nationale kortlägning, og DFÉL s bådhistoriske udvalg kan fungere som faghistorisk referencegruppe for kortlägningen. Der er behov for kulturpolitisk stçtte til at finansiere den ikke-frivillige del af kortlägningen, hvilket formentlig svarer til et mandår. Der er også behov for at finansiere en udgivelse af kortlägningens resultat. Dette kan géres i et samarbejde mellem DFÑL og registreringskyndige samt bådhistorisk kyndige.

16 16 Fjerde forslag til Danmarks kulturpolitikere.

17 17 Problem: Renovering kan väre kostbar. LÅsning: Styrk mulighederne for finansiering. At renovere en Äldre lystbåd af trä kan väre en både tidskrävende og fagligt krävende opgave. DFÉL Ñnsker at styrke selvbärende lokale miljñer, hvor de mest almindelige renoveringsopgaver kan lñses af bådejerne selv og for egen regning. Der er imidlertid flere eksempler på, at renoveringen af isär stñrre Äldre lystfartñjer også får behov for professionel arbejdskraft. SÅdanne renoveringer skaber derfor et behov for lånefinansiering. Skibsbevaringsfonden er etableret for bl.a. at tilfñre bevaringsvärdige Äldre brugsfartñjer lånekapital til renoveringsopgaver. Fonden udfñrer et särdeles prisvärdigt arbejde i den sammenhäng. Uden fondens indsats, havde Danmark i dag ikke haft så mange velbevarede Äldre erhvervsfartñjer. Men fonden er til for erhvervsfartñjerne, og dens midler er meget begränsede. så fungere som lånekapital for renovering af Äldre lystfartñjer. DFÉL deltager gerne i arbejdet med at etablere en sådan fond, og stiller gerne den nñdvendige bådhistoriske fagkompetence til rådighed. Der er behov for kulturpolitisk stçtte til, at skabe det finansielle grundlag for at etablere en fond. Der bér etableres en fond for bevaring af Çldre, danske lystfartéjer. Fondsmidlerne kan så fungere som lånekapital for renovering af Çldre lystfartéjer. DFÄL foreslår derfor, at der også etableres en fond for bevaring af Äldre, danske lystfartñjer. Fondsmidlerne kan

18 18

19 19 Medens nogle går til, lever andre i bedste velgående. Der er godt liv i en del af de gamle danske lystbåde af trä. Heldigvis da. Det skyldes en kreds af entusiaster, der holder liv i de gamle håndvärkstraditioner og gläder sig over at historien kan holdes levende. De fleste er organiseret i DFÉL, Dansk Forening for Éldre LystfartÑjer. Foreningen fungerer nemlig også som et fagligt netvärk, hvor den ene hjälper den anden med gode råd og gerne gi r en hånd med. PÅ de fñlgende sider viser vi nogle få af medlemmernes både. De väkker berettiget opsigt i de danske sommerhavne.

20 20 A 46 Saxon, 32 fod sloop, 1946, bçdebygger Ulriksen, Middelfart, renoveret til oprindelig stand.

21 21 A 45 Ursa, 45 kvm. Spidsgatter 1933, bçdebygger Carl Andersen Faaborg, i dag stadig aktiv kapsejladsbçd.

22 22 S 38 D 1 Bel Ami, kvm. spidsgatter, bçdebygger K. Thomsen, Kalundborg, original stand, aktiv kapsejler.

23 23 Triton, danskbygget chalup, men n rmere oprindelse ukendt. I dag klubb d hos Yachtklubben Fures en.

24 En Maage fra omkring 1920, original, stçr i et buskads pç SjÉllands Odde.. 24

25 25 Et lille udpluk af forladte, nñdlidende Äldre danske lystbåde. Medlemmer hos DFÉL har besñgt danske havne og har dokumenteret, hvordan den danske kulturarv af Äldre lystbåde forfalder for Ñjnene af os. MÅske vil nogle se deres egen båd afbildet på de fñlgende sider. SÅ håber vi ikke, ejeren bliver fornärmet men snarere inspireret til at gñre noget ved båden. Andre läsere vil sikker mene, at flere af bådene ikke er tilsträkkelig historisk interessante. Men sådan ser DFÉL ikke på det. Vi arbejder for en levende träbådskultur, hvor vore Äldre danske både passes og plejes af privatpersoner i et aktivt lokalt miljñ. Om båden så er kluntet bygget af en glad amatñr, er mindre vigtigt. For sådan er den danske kulturarv nu en gang, präget af såvel det bedste håndvärk som det folkelige selvbyggeri. Og det er kulturarven i al sin forskellighed, der interesserer os.

26 Kutter, omkring 1920, glasfiberbelagt, HelsingÅr Nordhavn. 26

27 MotorbÇd, klinkbygget mahogny, omkring 1960, HelsingÅr Nordhavn. 27

28 28 Lille klinkbygget jolle, formenligt , ringdék, HelsingÅr Nordhavn..

29 29 MotorbÇd, får 1940, HelsingÅr Nordhavn.

30 Drage, , FrederiksvÉrk Havns oplagsplads. 30

31 31 Spidsgatter, anslçet 26 kvm. FÅr FrederiksvÉrk Havns oplagsplads.

32 32 FolkebÇd, , FrederiksvÉrk Havns oplagsplads.

33 33 Sejljolle, massiv mahogny, , FrederiksvÉrk Havns oplagsplads.

34 34 Spidsgatter anslçet 38 kvm, Mahogny. FrederiksvÉrk Havns oplagsplads.

35 35 Spidsgatter anslçet 38 kvm, Mahogny. FrederiksvÉrk Havns oplagsplads.

36 36 Platgatter, , anslçet 24 fod, Hundested Havn.

37 37 MotorbÇd, , Sundby Havn.

38 38 Klinkbygget kragejolle, original, , anslçet 32 fod, Sundby Havn.

39 39 Klinkbygget kragejolle, original, , anslçet 32 fod, Sundby Havn.

40 40 Spidsgatter, , anslçet 38 kvm. SvanemÅllehavnen, KAS oplagsplads.

41 41 Drage, , glasfiberbelagt, Vejle.

42 Historisk fenkålbçd fra begyndelsen af 1900, henligger som pram. Haderslev. 42

43 43 Havlit, 1916, historisk dansk ÑntypebÇd, kun to eksemplarer tilbage.

44 44 SSA-bÇd, , Haderslev.

45 45 W-bÇd, , Vejle.

46 46 Platgatter, forlénget Bogense.

47 47 MotorbÇd, , Middelfart.

48 48 Kragejolle, , Assens.

49 49 MotorbÇd, , Middelfart.

50 50 Kutter, glasfiberbelagt, Kalundborg

51 51 Kutter, , RudkÅbing.

52 52 Platgatter, , GrenÇ.

53 53 Spidsgatter, , Kalundborg..

54 54 W-bÇd, , Christianshavn.

55 55 FolkebÇd, , Middelfart.

56 56 Spidsgatter, klinkbygget, , FÇborg.

57 57 Spidsgatter, klinkbygget, , FÇborg.

58 58 Kutter, anslçet 32 fod, , Middelfart.

59 59 Kragejolle, , Middelfart.

60 60 Snekke, FÇborg.

61 61 Oslojolle, FÇborg.

62 62 Snekke, Middelfart.

63 63 Spidsgatter, , FÇborg.

64 64 Kutter, , FÇborg.

65 65 Juniorb d, Bogense.

66 66 Spidsgatter, , ansl et 38 til 45 kvm. F borg.

67 67

68 68 Dansk forening for ldre Lystfart jer

Generalforsamling DFÆL 2014 Søndag 16. marts 2013 kl Strandmøllekroen, Strandvejen 808, 2930 Klampenborg

Generalforsamling DFÆL 2014 Søndag 16. marts 2013 kl Strandmøllekroen, Strandvejen 808, 2930 Klampenborg Generalforsamling DFÆL 2014 Søndag 16. marts 2013 kl. 13.30 Strandmøllekroen, Strandvejen 808, 2930 Klampenborg Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af bestyrelsens beretning

Læs mere

Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis

Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis For Frederiksværk Lystbådehavn og havnens klubber er gået med i et nyt, ambitiøst Vild med Vand - projekt. Baggrunden for projekt Vild med

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

SSB. Sydskandinavisk Klassebåd B

SSB. Sydskandinavisk Klassebåd B SSB Sydskandinavisk Klassebåd B I Øster Hurup Havn, Sydøsthimmerland, ligger side om side de to SSB-sejlbåde: Margot fra 1927 (SSB DEN 1), ejet og sejlet af Hugo Hørlych Karlsen fra nabobyen Als, og Leda

Læs mere

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær Jeg har i to år taget tilløb til dette oplæg. For to år siden, den 19. november 2011 stod jeg lige her til Dansk Sejlunions klubkonference. Jeg var som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps inviteret

Læs mere

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben.

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben. 1 Marts 2014 Nyhedsbrevnr. 1-2014 for Ylva-klubben. Trofaste Ylva-sejlere!... mens der blev slagtet endnu en giraf og russerne står på kanten til at sikre sig en bid af Ukraine, så er der heldigvis mere

Læs mere

ODENSE YACHTKLUB S 75 års JUBILÆUM. Den 21. april 2018

ODENSE YACHTKLUB S 75 års JUBILÆUM. Den 21. april 2018 ODENSE YACHTKLUB S 75 års JUBILÆUM Den 21. april 2018 1943-2018 Formandens tale ved Standerhejsningen og receptionen lørdag den 21. maj 2018. Velkommen til alle sammen. Vi har lavet dette arrangement i

Læs mere

Nr. 105 september 2010 SuperSundbyStævne

Nr. 105 september 2010 SuperSundbyStævne DFÆL bladet Nr. 105 september 2010 SuperSundbyStævne 1 Succesfuldt Sundby-Stævne Antallet af deltagere overgik igen sig selv, da 65 fine træbåde kom frem til Sundby i det herlige vejr. Dervarvirkeligfinefaciliteterklartilos:møde-og

Læs mere

SommerstÄvnet 2007 Holmen, KÅbenhavn

SommerstÄvnet 2007 Holmen, KÅbenhavn SommerstÄvnet 2007 Holmen, KÅbenhavn 5. til 8. juli 2007 mådes DFÇL til stävne i Erdkehlgraven pé Holmen. Dette prospekt rummer program og sejladsanvisninger. Velkommen til sommerstävne 2007! St vneprogram

Læs mere

HVORFOR STARTEDE DET?

HVORFOR STARTEDE DET? HVORFOR STARTEDE DET? PRÆSENTATION 30. APRIL 2013: MÅLET MED PULS OG VAND I HÅRET Sejlsporten skal gøres mere attraktiv på flere måder Særligt for voksensejlere 20+ 10 20 30 40 50 60 70 år Den kritiske

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Pressemeddelelse Vild med Vand. Bubber: Vandet er med til at trække vejret for mig!

Pressemeddelelse Vild med Vand. Bubber: Vandet er med til at trække vejret for mig! Pressemeddelelse Vild med Vand Bubber: Vandet er med til at trække vejret for mig! Søndag d. 29. maj vil de danske lystbådehavne summe af liv og aktiviteter både til vands og til lands i anledning af Havnens

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

Kapitel 4 Et værft opstår D

Kapitel 4 Et værft opstår D Kapitel 4 Et værft opstår D a Peer og Peter Bruun i slutningen af 1960 erne flytter byggeriet af både til det senere Flipper Scow værft, møder Svend Friberg Peer Bruun nede på havnen, da han anløber med

Læs mere

Klassisk LÆNGST MULIGT I EGEN BÅD. De første folkebåde. Runabåden er blevet international historie. Nr. 123 Februar 2015

Klassisk LÆNGST MULIGT I EGEN BÅD. De første folkebåde. Runabåden er blevet international historie. Nr. 123 Februar 2015 Klassisk Runabåden er blevet international historie Nr. 123 Februar 2015 LÆNGST MULIGT I EGEN BÅD 1 De første folkebåde J-148 en Juniorbåd med historie Af Kim Hegn Hansen I forsøget på at finde frem til

Læs mere

Sejladsbestemmelser for KTS- Torsdagskapsejladser /Øresundsmesterskabet for Træbåde 2012

Sejladsbestemmelser for KTS- Torsdagskapsejladser /Øresundsmesterskabet for Træbåde 2012 Sejladsbestemmelser for KTS- Torsdagskapsejladser /Øresundsmesterskabet for Træbåde 2012 Generelt I maj - september sejles på torsdage i alt 16 gange fordelt på seks løb for ældre lystbåde på Øresund med

Læs mere

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 JNM i 2018 i BÅSTAD I SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til NM, som afholdes i perioden fra d.30.

Læs mere

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling I har vist interesse for, at jeres barn skal begynde til sejlads. Med dette skriv bliver I klogere på, hvad vi tilbyder vores juniorer, den praktiske

Læs mere

Referat fra Generalforsamling DFÆL 2014 Søndag 16. marts 2014 kl. 13.30 Strandmøllekroen, Klampenborg. 1. Valg af dirigent:

Referat fra Generalforsamling DFÆL 2014 Søndag 16. marts 2014 kl. 13.30 Strandmøllekroen, Klampenborg. 1. Valg af dirigent: Referat fra Generalforsamling DFÆL 2014 Søndag 16. marts 2014 kl. 13.30 Strandmøllekroen, Klampenborg Til stede: ca. 50 personer 1. Valg af dirigent: Stig blev Ekblom valgt og han konstaterede at dagsorden

Læs mere

Fir sugeslanger. September 2015. CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Nr. 3-2015. 34.

Fir sugeslanger. September 2015. CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Nr. 3-2015. 34. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening Nr. 3-2015 34. årgang Optog mod konkurrencepladsen Fir sugeslanger September 2015 CTIF Brandmandskonkurrenceforening Bestyrelsen 2015 Formand: Henning Bobsin Elmelundsvej

Læs mere

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 19. 2. 9. & 10. 23. & 24. 7. & 8. 15. & 16. KLUBKALENDER: MARTS 2016 Bestyrelsesmøde.* APRIL 2016 Generalforsamling.* Arbejdsweekend.*

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

Kommunikation Klubkonference 2014 v/ Flemming Ø. Pedersen nov. 2014

Kommunikation Klubkonference 2014 v/ Flemming Ø. Pedersen nov. 2014 Kommunikation Klubkonference 2014 v/ Flemming Ø. Pedersen nov. 2014 Kommunikation i Dansk Sejlunion Strategisk og operativ kommunikation Kontakt og formidling til ekstern presse Produktion af SEJLER og

Læs mere

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi Stil op! For børnefamilierne i Danmark Mødrehjælpens strategi 2017-2020 Sammen skal vi kæmpe for, at alle forældre i Danmark er i stand til at skabe trygge og udviklende rammer for deres børn. Stil op!

Læs mere

Bevar de gamle skibe i Danmark

Bevar de gamle skibe i Danmark Bevar de gamle skibe i Danmark Idéen til TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN opstod i pinsen 1971 i Roskilde, hvor 27 ældre træskibe lå i havnen i anledning af Vikingeskibshallens udstilling Under sejl på ny. Her

Læs mere

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2016 i SPANIEN. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.19/3-26/3 2016.

Læs mere

Kjøbenhavnske Træsejlere

Kjøbenhavnske Træsejlere Kjøbenhavnske Træsejlere Referat af årsmødet i Sejlklubben Frem s restaurant torsdag den 7. oktober og torsdag den 28. oktober 2010 7. oktober: Der var heller ikke i år udsendt en formel dagsorden, men

Læs mere

LILLA DAN Togtplan 2016

LILLA DAN Togtplan 2016 ! LILLA DAN Togtplan 2016 Hvad med en anderledes og aktiv ferie? Oplev det danske ørige eller den svenske skærgård ombord på skonnerten Lilla Dan. 65 års aktiv drift for J. Lauritzen A/S! Rederiet J. Lauritzen

Læs mere

Mål: At udvikle Nyborg Slot og By til en værdig kandidat til UNESCO s verdensarvsliste.

Mål: At udvikle Nyborg Slot og By til en værdig kandidat til UNESCO s verdensarvsliste. Mål: At udvikle Nyborg Slot og By til en værdig kandidat til UNESCO s verdensarvsliste. Samarbejde mellem Østfyns Museer, Nyborg Kommune, Udvikling Fyn, Nyborg Handelsstandsforening, kirke, bibliotek m.fl.

Læs mere

Attraktiv finansiering af din næste båd

Attraktiv finansiering af din næste båd Attraktiv finansiering af din næste båd Hvordan skal din drømmebåd finansieres? Vi er med hele vejen, når din drøm om en båd skal gøres til virkelighed At sejle er at leve. Og med en båd åbnes der for

Læs mere

Se flere nyheder på www.hirtshals-fyr.dk

Se flere nyheder på www.hirtshals-fyr.dk NYHEDSBREV NR. 5 2. ÅRGANG SEP. 2013. Støtteforeningen Hirtshals Fyr udsender dette Nyhedsbrev, for at informere Støttemedlemmerne om de tiltag der sker i Støtteforeningsregi omkring Hirtshals Fyr. Sommersæsonen

Læs mere

Et godt sted at tage hen

Et godt sted at tage hen Et godt sted at tage hen Fire kernepunkter for jer, der snart skal huse et akuttilbud for borgere i psykisk krise. R e f u g i e G r u p p e n R e f u g i e G r u p p e n Refugiegruppen er en arbejdsgruppe

Læs mere

OK-Klubben Silkeborg Bestyrelsens Beretning for året 2016

OK-Klubben Silkeborg Bestyrelsens Beretning for året 2016 1 13.03.17 /KaH OK-Klubben Silkeborg Bestyrelsens Beretning for året 2016 Så er der gået endnu et år i OK-Klubben Silkeborg. Et år med et stort antal arrangementer i en blanding af underholdning og foredrag,

Læs mere

Sejlsportens 150-års jubilæum

Sejlsportens 150-års jubilæum Projektresumé Sejlsportens 150-års jubilæum I sommeren 2016 er det 150 år siden Danmarks første lystsejladsklubber blev oprettet begge i juli 1866. KDY, Kongelig Dansk Yachtklub, og den senere Svendborg

Læs mere

De fynske byråd ligger lavt placeret når det drejer sig om at lytte til erhvervslivet og at skabe mere privat beskæftigelse

De fynske byråd ligger lavt placeret når det drejer sig om at lytte til erhvervslivet og at skabe mere privat beskæftigelse September 2013 De fynske byråd ligger lavt placeret når det drejer sig om at lytte til erhvervslivet og at skabe mere privat beskæftigelse Hver tredje virksomhed på Fyn mener, at byrådet har været gode

Læs mere

Med en Cirkel for Øje!!!

Med en Cirkel for Øje!!! Med en Cirkel for Øje Man skal ikke sejle langt. Man skal sejle godt - Peer Bruun Med en Cirkel for Øje Den moderne spidsgatters kulturhistorie af Uwe Gräfer og Martin Anker Wiedemann 2015 Uwe Gräfer,

Læs mere

Sejladsbestemmelser for KTS-Kjøbenhavnsmesterskabet for Træbåde 2011

Sejladsbestemmelser for KTS-Kjøbenhavnsmesterskabet for Træbåde 2011 Sejladsbestemmelser for KTS-Kjøbenhavnsmesterskabet for Træbåde 2011 Generelt Kjøbenhavnske Træsejlere afvikler Kjøbenhavnsmesterskabet for Træbåde søndag den 19. juni 2011 med start og mål umiddelbart

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016 Læs inde i bladet: INVITATION TIL GENERALFORSAMLING SØREDNING I SVERIGE OG DANMARK ÅRETS ARRANGEMENTER 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

SEJLSPORTSLIGAEN 2014

SEJLSPORTSLIGAEN 2014 SEJLSPORTSLIGAEN 2014 18 klubber 4 stævner Rungsted, Sønderborg, Hellerup og Aarhus 126 sejladser 288 sejlere (180 forskellige) 30 timers video på Youtube God pressedækning, tv, sociale medier og print

Læs mere

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Denne sikkerhedspolitik beskriver hvorledes Strandby Sejlklub prioriterer sikkerhed såvel til lands og til

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

Sammensætning af udvalgene under bestyrelsen:

Sammensætning af udvalgene under bestyrelsen: TÅGEHORNET NR. 115 FANØ SEJLKLUB, POSTVEJEN 8, 6720 FANØ Fanø Sejlklubs bestyrelse: Formand: Per S. Hansen 26 28 59 23 Næstformand: Iben Gejl Christensen 21 28 83 24 Kasserer: Kirsten Obeling 30 57 77

Læs mere

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift INSPIRATION TIL UDVIKLING BEST PRACTICE INDEN FOR KLUBUDVIKLING OG -DRIFT I denne folder kan du læse et sammenkog af de bedste erfaringer,

Læs mere

side 9 manden Navn: Jacob Jespersen

side 9 manden Navn: Jacob Jespersen StilladsInformation nr. 104-september 2012 side 9 manden Navn: Jacob Jespersen Bopæl: Alder: Malling ved Aarhus 36 år Lokalklub: Aarhus Firma: Mars A/S, Aarhus Start i branchen: Sommeren 2005 Stilladsuddannelse:

Læs mere

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG Jeg en arbejder Jeg en arbejder, er Lilian Nordana s betegnelse af sig selv. I en alder hvor de 80 år for længst er passeret, er Lilian og Ove Jørgensen

Læs mere

Møde i Bestyrelsen: 15.01.2014

Møde i Bestyrelsen: 15.01.2014 Møde i Bestyrelsen: 15.01.2014 Deltagere: Ole Meridin, Formand () Flemming Skøtt Lorenzen, Sekretær (FSL) Lene Pries, Klubhusudvalg () Frederik Kier Riisgaard, Kølbådsudvalg (FKR) Flemming Thomsen, Motorbådsudvalg

Læs mere

Rågeleje d 20 august 20008. Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere

Rågeleje d 20 august 20008. Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere Rågeleje d 20 august 20008 Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere Mødestedet var pladsen for enden af Klitgårdsvænget vest for Heatherhill. Herfra gik vi ned på stranden for at besigtige

Læs mere

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO K E R T E M I N D E S E J L K L U B OPTIMIST STORJOLLER KØLBÅDE KLASSEBÅDE SEJLERSKOLE TURSEJLADS FYN RUNDT SAIL EXTREME HAVNEFEST www.kerteminde-sejlklub.dk

Læs mere

Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans "Kringle" Nielsen, Toldbodgade Nyborg

Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans Kringle Nielsen, Toldbodgade Nyborg Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans "Kringle" Nielsen, Toldbodgade Nyborg I sidste halvdel af 1960erne opstod et stærkt ønske hos børnene om også at komme med ud at sejle, især hos de to ældste på 5 og

Læs mere

fra Serie 6 til Serie 2 siden 2006

fra Serie 6 til Serie 2 siden 2006 Thomas Jakobsen (yderst tv): - Vi får brug for en tænke-samle-kræfter-pause. Ung klub oplever sin første krise fra Serie 6 til Serie 2 siden 2006 Holtbjerg Boldklub ved Herning blev stiftet i 2006, og

Læs mere

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 1 Indholdsfortegnelse Præsentation og historie... 3 Banjen... 4 Lohals / Hou... 5 Lohals Havn i dag... 6 Projektet... 7 Fremtidsønsker...

Læs mere

Åben Odde 2012. Deltagere. Forventninger. Både. Houens Odde Spejdercenter 8. september 2012

Åben Odde 2012. Deltagere. Forventninger. Både. Houens Odde Spejdercenter 8. september 2012 Åben Odde 2012 Deltagere Navn Mads Caspersen Svend Stenkilde Hans Ole Kofoed Bruno Kristoffersen Jesper Ivar Johnson Kim Lykke Jensen Erik Pedersen Ron Brown Finn Anker Kaj Jørgensen Mette Jørgensen Organisation

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Dansk Folkehjælps FERIEFOLDER 2014

Dansk Folkehjælps FERIEFOLDER 2014 s FERIEFOLDER 2014 Forord har i en årrække tilbudt gratis feriehjælp til en række forskellige målgrupper. Feriehjælp er et af de større aktivitetsområder i det frivillige sociale arbejde, som kendetegner.

Læs mere

Nu er vi kommet til det punkt hvor det handler om donationer fra fonde.

Nu er vi kommet til det punkt hvor det handler om donationer fra fonde. Allan: Uden at afsløre for meget inden vi går i gang med selve dåben, kan jeg fortælle at jollerne som vi skal døbe i dag bliver navngivet efter hajarter. Skulle nogen stå og tænke, har han nu styr over

Læs mere

Klubstandere, alfabetisk ordnet

Klubstandere, alfabetisk ordnet Klubstandere, alfabetisk ordnet Landsforeninger Danmarks Fritidssejler Union Danmarks Tursejlerforening Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer Dansk Sejlunion Foreningen til Langturssejladsens Fremme J-klubben

Læs mere

Mange klubber overvejer at anskaffe sig en kunstgræsbane. Interessen var da også nærmest overvældende, da JBU holdt seminar om emnet.

Mange klubber overvejer at anskaffe sig en kunstgræsbane. Interessen var da også nærmest overvældende, da JBU holdt seminar om emnet. Mange klubber overvejer at anskaffe sig en kunstgræsbane. Interessen var da også nærmest overvældende, da JBU holdt seminar om emnet. I vinterhalvåret når frosten sætter ind, så er det meget eftertragtet

Læs mere

Sejladsbestemmelser for KTS- Kjøbenhavnsmesterskabet for Træbåde 2013

Sejladsbestemmelser for KTS- Kjøbenhavnsmesterskabet for Træbåde 2013 Sejladsbestemmelser for KTS- Kjøbenhavnsmesterskabet for Træbåde 2013 Generelt Kjøbenhavnske Træsejlere afvikler Kjøbenhavnsmesterskabet for Træbåde søndag den 9. juni 2013 med start og mål umiddelbart

Læs mere

NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Januar 2019

NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Januar 2019 NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Januar 2019 Havnechefens klumme Kære Nordhavn Så blev det 2019 og det nærmest uden at vi rigtig opdagede det. Men det er jo ikke fordi der ikke er sket noget i 2018, tværtimod.

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /264e9d7c-3e

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /264e9d7c-3e file:///c:/adlib%20express/work/20151208t114245.293/20151208t114245.620/264e9d7c-3e50-4... Page 1 of 1 08-12-2015 From: iniz tvillinggaard Sent: 25-11-2015 15:21:15 To: info@avlu.dk; info@aoelu.dk CC:

Læs mere

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner 7. februar 2012 side 2-4 side 5 Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner Referat fra generalforsamling i Hjallerup

Læs mere

Renovering af Handy Campingvogn

Renovering af Handy Campingvogn Renovering af Handy Campingvogn 20141001 Af Simon Marsbøll, bragt i NORMINOR nr 5, 2014 i reduceret udgave Vi har altid haft et godt øje til den sammenklappelige, dansk producerede campingvogn, der bærer

Læs mere

viden giver sejlglæde //

viden giver sejlglæde // øyvind bordal // magne klann viden giver sejlglæde // Kapsejlads - opgavefordeling, kommunikation, boathandling //Viden giver sejlglæde Blue Ocean Media FORFATTERE Øyvind Bordal, Magne Klann FOTO Forsidefoto:

Læs mere

Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland

Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland Bliv en levende del af din lokalhistorie Titel: Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland Udgivet af: Museum Vestsjælland Udgave: 1. udgave, 1. oplag sep. 2014 Copyright:

Læs mere

Sejladsbestemmelser for Torsdagskapsejladser/Øresundsmesterskabet for Træbåde 2019

Sejladsbestemmelser for Torsdagskapsejladser/Øresundsmesterskabet for Træbåde 2019 Sejladsbestemmelser for Torsdagskapsejladser/Øresundsmesterskabet for Træbåde 2019 Generelt I maj september sejles der om torsdagen kapsejlads på Øresund for ældre lystbåde i alt 17 gange med start og

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

{\NNSK F V',-- &DFrtL'blader. /lt?"fm. M e d I ems b lad fo r D a n s h Fo re n i n g fo r E ldre Ly s tfar t oj e r

{\NNSK F V',-- &DFrtL'blader. /lt?fm. M e d I ems b lad fo r D a n s h Fo re n i n g fo r E ldre Ly s tfar t oj e r {\NNSK F V',-- /lt?"fm &DFrtL'blader M e d I ems b lad fo r D a n s h Fo re n i n g fo r E ldre Ly s tfar t oj e r Tandlegensejlbed AJ Simon Hansen Georg Berg var en af de store danske bidkonstruktsrer,

Læs mere

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Generelt: Så er det atter blevet tid til at mødes til generalforsamling og bl.a. gøre status over det året som nu er gået.. 2011 er et lidt specielt år for

Læs mere

I bilagstabel A findes en oversigt over de udfaldstruede medlemmer fordelt på kommuner.

I bilagstabel A findes en oversigt over de udfaldstruede medlemmer fordelt på kommuner. 2. september 202 OJ/he Note vedr. udfaldstruede medlemmer i HK s a-kasse I foråret 200 indgik VKO et forlig om ændringer i dagpengesystemet, som bl.a. indebar en reduktion af dagpengeperioden fra 4 til

Læs mere

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle Navn Adresse By E-mail Repræsenterer du et udvalg, forening, råd eller bestyrelse? Hvilket fagområde vil du indgive hørinssvar til? Høringssvar - skriv eller kopier dit/jeres høringssvar ind her Vi vil

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked

Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Regeringen, maj 2 Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Regeringen, maj 2 Regeringen, maj 2 Et debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Publikationen kan

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Koordinator for sorggrupper Kræftens Bekæmpelse. Koordinator for sorggrupper for børn og unge

Koordinator for sorggrupper Kræftens Bekæmpelse. Koordinator for sorggrupper for børn og unge Koordinator for sorggrupper Kræftens Bekæmpelse d Koordinator for sorggrupper for børn og unge Børn og unge, som mister, har brug for sorggrupper Hvert år mister 4.000 danske børn og unge én af deres forældre.

Læs mere

Kulturarv Fyn Fælles magasin

Kulturarv Fyn Fælles magasin Kulturarv Fyn Fælles magasin Odense Kommune Kultur Odense Slot, Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 Indledning. I kulturaftalen mellem de 10 fynske kommuner og Kulturministeriet fremgår, at der på museumsområdet

Læs mere

Dansk Sejlunions generalforsamling skal lørdag den 17. marts 2018 vælge en formand, tre medlemmer af bestyrelsen og en suppleant til bestyrelse.

Dansk Sejlunions generalforsamling skal lørdag den 17. marts 2018 vælge en formand, tre medlemmer af bestyrelsen og en suppleant til bestyrelse. VALGOPLÆG til Dansk Sejlunions bestyrelse Dansk Sejlunion Generalforsamling 2018 Dansk Sejlunions generalforsamling skal lørdag den 17. marts 2018 vælge en formand, tre medlemmer af bestyrelsen og en suppleant

Læs mere

Kirke på vej. Roskilde Stift

Kirke på vej. Roskilde Stift Kirke på vej Roskilde Stift Kirke på vej men hvorhen? det enkle svar på det spørgsmål er: ud blandt mennesker dér, hvor de er. Det er visionen og drivkraften bag Kirke på vej. Det er en spændende og udfordrende

Læs mere

Gyldig fra: 07. november 2010 1/6

Gyldig fra: 07. november 2010 1/6 Gyldig fra: 07. november 2010 1/6 for Dansk Zoom8 Klub 1. Klubbens navn og adresse 1.1 Klubbens navn er Dansk Zoom8 Klub (Danish Zoom8 Association). Den officielle forkortelse er DZA. 1.2 Klubbens adresse

Læs mere

Kulturelle samråd i tal

Kulturelle samråd i tal Bente Schindel Kulturelle samråd i tal En oversigt over de kulturelle samråds opgaver, aktiviteter og økonomi i 2013/2014 Landsforeningen Kulturelle Samråd i Danmark 1 Forord Kulturelle samråd i tal En

Læs mere

Klassisk. VICTORIA på ny kurs. Superstævne i Svendborg. Nr. 129 Oktober 2016

Klassisk. VICTORIA på ny kurs. Superstævne i Svendborg. Nr. 129 Oktober 2016 Klassisk Nr. 129 Oktober 2016 VICTORIA på ny kurs Superstævne i Svendborg 1 Nutte 1893 kapsejladsbanernes skræk Af Stig Ekblom På Dragør Bådeværft står en smuk lille kragejolle, som de efter en istandsættelse

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2013. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2013. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2013 Læs inde i bladet: FORMANDENS BERETNING GENERALFORSAMLING NYE ORDENSREGLER FOR HAVN OG VÆRKSTED SE ÅRETS ARRANGEMENTSKALENDER SØRUP HAVNS

Læs mere

S T R AT E G I 2016-2019

S T R AT E G I 2016-2019 STRATEGI 2016-2019 INDHOLD 03 HVEM ER VI? HVAD VIL VI? 04 STRATEGI LANGSIGTEDE SIGTELINJER 06 STRATEGI PRIORITERINGER FOR 2016-2019 08 ÅBENHED. SAMARBEJDE. DIALOG 10 NATURFONDEN OM 10 ÅR 12 FAKTA 14 FONDENS

Læs mere

Bekendtgørelse om færdsel m.v. på Furesøen

Bekendtgørelse om færdsel m.v. på Furesøen 1 af 6 02-08-2011 13:39 BEK nr 1205 af 20/11/2006 Gældende Offentliggørelsesdato: 12-12-2006 Miljøministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Bilag 1 Særlige sejladsbestemmelser Bilag 2 Bilag 3 Fiskeri

Læs mere

IDé + INITIATIV = INDFLYDELSE

IDé + INITIATIV = INDFLYDELSE IDé + INITIATIV = INDFLYDELSE VELKOMMEN I FRIE BØRNEHAVER OG FRITIDSHJEM Denne pjece er til dig, som er ny forælder i en af Frie Børnehaver og Fritidshjems tilknyttede selvejende eller private institutioner.

Læs mere

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE DET ER HELT NATURLIGT at bidrage til Fjordens Dag Siden 1991 har Fjordens Dag sat fokus på miljøet i de fynske fjordområder. I dag er Fjordens Dag et af Danmarks største

Læs mere

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr Formanden har ordet Det kan være en lidt trist årstid, vi netop nu går i møde. Træernes blade bliver brune, luften koldere, og snart skal vi også tænke på at få bådene op, hvilket jo bliver ekstra spændende

Læs mere

Havbådene tilbage til Nr. Vorupør. - med skruen i vandet

Havbådene tilbage til Nr. Vorupør. - med skruen i vandet Havbådene tilbage til Nr. Vorupør - med skruen i vandet Der var engang... Prospekt, udarbejdet af foreningen Vorupør Havbåde med støtte fra bl.a. Vesterhavscafeen, Vorupør Landingspladsen ApS Vorupør Vognmandsforretning

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2017

Bestyrelsens beretning 2017 Bestyrelsens beretning 2017 I år er bestyrelsens beretning delt op i to afdelinger Den første halvdel omhandler året, der er gået dvs. 2016 medens den anden halvdel omhandler de udfordringer, vi som klub

Læs mere

Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017

Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017 Vejle Motorbåd-Klub Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december 1932 Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017 Velkomst ved Johnny Jensen, der bød alle velkommen og foreslog Jørgen

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2011 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig, Vi har her samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage på i foråret 2011. Alle kurser er

Læs mere

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Festens vært - en glad og spændt sølvbrudgom byder velkommen, mens hans dejlige sølvbrud smilende og glad lytter med Min dejlige, blide, varme,

Læs mere

S E J L A D S M E D G A F F E L R I G G E R E S Ø U L K E. Sejlads med gaffelriggere. Torskegilde I

S E J L A D S M E D G A F F E L R I G G E R E S Ø U L K E. Sejlads med gaffelriggere. Torskegilde I 21 Torskegilde I 25 Gamle & nye arrangementer D 17 Gourmetarrangement P 12 S K O L E U D V A L G E T 50 års hæderstegn til Mads (Jørgen Hoffmann-Madsen) I 2002 indførte K.A.S. et nyt hæderstegn for 40

Læs mere

Restaureringsguide for værfter

Restaureringsguide for værfter Restaureringsguide for værfter En guide til skibs og bådebyggerierne om Restaurering og istandsættelse af bevaringsværdige fartøjer At sætte sit fartøj på værft er en tillidssag. Skibsejeren og værftet

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Socialdemokraterne i Syddjurs

Socialdemokraterne i Syddjurs Tryghed. Handlekraft. Visioner. Socialdemokraterne i Syddjurs Er du klar til valget? Livskraftige børn og unge Vi vil sammen med forældrene skabe helhed, tryghed og sammenhæng i børns og unges opvækst.

Læs mere

Vi viser gerne vores moderne produktion og støberi frem, så færdiggørelsen af netop jeres nye varer kan følges, hvis I skulle have interesse heri.

Vi viser gerne vores moderne produktion og støberi frem, så færdiggørelsen af netop jeres nye varer kan følges, hvis I skulle have interesse heri. Vejen Lamper, er den eneste 100% dansk-ejede og dansk-producerende leverandør af klassiske lamper, bænke og støbejernsvinduer tilbage i Danmark. Da støberiet blev grundlagt i Vejen i 1944 var der 3 støberier

Læs mere

KLUBKONFERENCE 2014 FREDAG D. 21. OG LØRDAG D. 22. NOVEMBER PROGRAM AKTIVITET

KLUBKONFERENCE 2014 FREDAG D. 21. OG LØRDAG D. 22. NOVEMBER PROGRAM AKTIVITET FREDAG D. 21. OG LØRDAG D. 22. NOVEMBER PROGRAM AKTIVITET FREDAG 17.00 Ankomst og tjek ind 18.00 Velkomst ved Hans Natorp og Mads Kolte-Olsen 18.15 Medlemsundersøgelse 2014-15 Oplæg ved Kasper Lund Kirkegaard,

Læs mere

Kjøbenhavnske Træsejlere

Kjøbenhavnske Træsejlere Kjøbenhavnske Træsejlere Referat af årsmødet den 4. oktober 2007 Dagsorden: 1. Fællesspisning i Sejlklubben Frem 2. Præmieuddeling (dette og øvrige punkter i Jomsborg, K.A.S.) 3. Evaluering af sæson 2007

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere