Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat , , Europahøjskolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat , , Europahøjskolen"

Transkript

1 Til stede: Fraværende: Godkendelse af dagsorden: Godkendelse af referat: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Jakob Vedsted, Museumsforeningen for Ebeltoft og Omegn Keld Nielsen, Sammenslutningen af grundejere for Sommerhusområder i Syddjurs Vibeke Kahl, Foreningen af Private Lodsejere i og omkring Mols Bjerge Helge Poulsen, Lodsejerforeningen Mols Bjerges Fredning Eva Kullberg, Dansk Botanisk Forening Uffe Laursen, Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Syddjurs Byråd (afbud) Afventer udpegning af nyt bestyrelsesmedlem Anne Sofie Gamborg, Dansk Skovforening (afbud) Dagmar Brendstrup, VisitDenmark (afbud) Erling orienterede: Manglende bevilling og den deraf afledte handling tages under punkt 8. Vibeke havde ønsket et punkt omkring logo (referatet) punkt 5. Kirsten, Dagmar og Vibeke havde ændringer til referatet fra 2. bestyrelsesmøde. Ændringerne skrives ind, og referatet sendes derefter til de tre for godkendelse. Helge: Vil gerne have slettet som ansætter de andre i konklusionen vedr. forretningsordenen og sekretariatet. Det er en stor mundfuld, som bestyrelsen også skal ind over. Erling: Punktet drøftes igen, når vi kommer til forretningsordenen. Under åben for tilføjelser vil der være noget om igangværende projekter.

2 Punkt 3, bilag 1 Sagsfremstilling Referat Konklusion Mødeform og referat Nu hvor vi er ved at kende hinanden lidt bedre, er der grundlag for at stramme lidt op på mødeformen. Der skal være plads til sidespor i debatten, men der er også brug for lidt større effektivitet for at bringe arbejdet fremad. Tilretning af referat er ligeledes en lidt omstændelig sag, der bør rettes lidt til. Dagsorden søges fremover fulgt af bilag med sagsfremstilling og forslag til beslutning. Det er på ingen måde målet at gøre bestyrelsesmøderne til konfirmation, men blot en lille opstramning. Referaterne foreslås behandlet på følgende måde: 1/ udkast til referat udsendes (pdf) 2/ bemærkninger samles i en rubrik under referatet. 3/ udkast med bemærkninger lægges ud på hjemmesiden (pdf) 4/ al tilretning/sammenskrivning foregår til endelig godkendelse på kommende møde. Vibeke: Ønskede at gennemse referatet inden endelig godkendelse. Erling: Det bliver sendt til gennemsyn til dem, som har ændringer. Uffe: Bemærkningerne bør være indarbejdede i det endelige referat og ikke som en boks under referatet. Peter ønskede at vide, om der nogle steder kan ses, hvor mange besøgende, der er på hjemmesiden. Punktet afventer etablering af sekretariatet. Helge ønsker konklusion efter hvert punkt. Erlings form med udsendelse af bilag med sagsfremstilling og forslag er en måde at strukturere mødet på og give mulighed for forberedelse, så man når gennem alle punkter. Punkt 1: Referatet udsendes i pdf. Punkt 2: Bemærkningerne indarbejdes i referatet, og godkendes af de personer, som har indsendt bemærkninger, så de kan sikre sig, at deres bemærkninger er taget korrekt med. Punkt 3: Udkast med indarbejdede bemærkninger lægges på hjemmesiden i pdf. Punkt 4: Godkendelse sker på næstkommende møde, hvorefter det endelige referat lægges på hjemmesiden. Formen med et indlæg i starten af mødet, hvor det er naturligt, er godkendt.

3 Punkt 4,bilag 2.1 Sagsfremstilling: Forretningsorden Manglende behandling af punkter på forretningsordenen : Vedhæftet forslag til punkterne 9 og 11 i forretningsordenen, Bilag 2.2 Referat: Helge: Så vidt muligt rettes alle steder til mere konkret formulering. Senest er bedre, måske med en længere frist. Der er for stor vægt på formanden og sekretariatet. Ønsker, at der står, at formanden/næstformanden og sekretariatet kan efter de af bestyrelsen udarbejdede retningslinier., ellers er der ingen grund til at have en bestyrelse. Helge ønsker en formulering, som sikrer, at det som bestyrelsen beslutter, er det, som formanden og sekretariatslederen fører ud i livet. Helge er opmærksom på, at der er noget, der hele tiden skal fungere, og det vil han nødigt spænde ben for. Kirsten: Det var med i debatten første gang, netop opdelingen af, hvad bestyrelsen træffer beslutning om, og hvad sekretariatets opgaver er. Vi havde den oppe at vende, fordi der var et misforhold. Erling: Det var efter den første debat, at den daglige drift kom ind. Vibeke: Synes, at den skal strammes meget op, hun vil ikke give blankocheck. Vibeke læste sin formulering op, og kommenterede, at den var meget stram. Erling: Den er så stram, at man ikke kan besvare et brev fra en borger uden at have spurgt bestyrelsen først. Ellers skal de rammer, som bestyrelsen har fastsat beskrives meget detaljeret. Jørgen Ivar: Synes ikke det er så problematisk, når man læser det hele. Det skal bare stå noget mere, f.eks. at det i sager af mere principiel karakter er bestyrelsen, der har kompetencen. Uffe støtter Helge, idet henvendelse fra borgere er et meget vidt begreb, så der er nødt til at være noget om de principielle spørgsmål. Daglig drift er for vidt. Jakob: Henviste til, at det er normal praksis i sådanne sammenhænge med en formulering som: Formanden og sekretariatet varetager den daglige drift og fører bestyrelsens beslutninger ud i livet. Sager af principiel karakter afgøres af bestyrelsen. Der var bred enighed om denne formulering. Punkt 11: 11. Bestyrelsen ansætter sekretariatslederen, og træffer beslutning om ansættelsesvilkår. Sekretariatslederen ansætter øvrigt personale efter bestyrelsens beslutning om behov.

4 Uffe: Det er for vidt, bestyrelsen bør være med, men det er et spørgsmål om, hvorvidt bestyrelsen vil være med i ansættelsen. Sekretariatslederen skal være med. Vibeke foreslår, at bestyrelsen godkender efter sekretariatslederens indstilling. Peter: Synes det er en rigtig god ting, at bestyrelsen har hånd i hanke med, hvem der ansættes for at sikre den linje, som bestyrelsen har lagt. Kirsten: Synes formuleringen er udmærket og sikrer sig at formuleringen er korrekt. Bestyrelsen ansætter sekretariatslederen, og træffer beslutning om ansættelsesvilkår. Bestyrelsen ansætter øvrigt personale efter indstilling fra sekretariatslederen. Andre mindre rettelser: Vibeke: Vil gerne vide, om næstformanden aflønnes. Jakob: Hvis næstformanden er konstitueret, får han vel vederlag. Uffe: Det kan man ikke, det er klart uden for bestyrelsens kompetence. Punkt 3 (dog slettes) Vibeke: Flertalsbeslutning og referat af elektronisk votering. Skal fremgå af næste referat. Punkt 4: Helge formand/næstformand specificeret, ikke nødvendigt Vibeke ønsker at der sendes samlet bestyrelsesbilag med post inden bestyrelsesmødet. Afventer etablering af sekretariatet. Punkt 5: Vibeke foreslog ny formulering af referat af mindretalsudtalelser. Punkt 8 Vibeke foreslog ændring med hensyn til udtalelser. Accepteret Punkt 10 Uffe: Det revidere regnskab er overflødig, rigsrevisionen reviderer regnskabet. Vibeke: Ændring af forretningsordenen ved hvilket flertal? Keld: Som ved resten, simpelt flertal. Konklusion: Ændrede punkter i forretningsordenen (ændringer fremhævet med rødt) 3 Bestyrelsen træffer sine beslutninger på møderne. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når 2/3 af bestyrelsen og formand eller næstformand, i dennes fravær, er til stede. Afgørelser træffes ved simpelt flertal. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. Bestyrelsen kan i særlige tilfælde træffe afgørelser ved skriftlig herunder også elektronisk votering. Dette gælder dog ikke i spørgsmål om ændringer i forretningsordenen og budgetgodkendelse. Skriftlig herunder elektronisk votering skal fremgå af først kommende mødereferat.

5 5. Formanden sørger for, at der udsendes referat over bestyrelsens drøftelser og beslutninger senest 10 dage efter mødet. Hvis et mindretal ønsker det, skal mindretallets opfattelse refereres. I så fald affattes punkterne af formanden, eller i dennes fravær af næstformanden i henhold til mindretallets ønske. Skriftlige bemærkninger eller ændringsforslag til referatet skal fremsendes til sekretariatet senest 10 dage efter modtagelsen af referatet, hvorefter udkast til referatet kan offentliggøres på hjemmesiden. Endelig godkendelse af referatet sker på det efterfølgende bestyrelsesmøde efter ændringsforslag der er udsendt med dagsordenen. 8 Bestyrelsens møder er ikke åbne for offentligheden. Dagsorden og det endelige referat godkendes og offentliggøres på hjemmesiden efter møderne. Bestyrelsen kan beslutte, at kun formanden udtaler sig på bestyrelsens vegne i en sag, som har været behandlet i bestyrelsen. Et hvert bestyrelsesmedlem har dog altid ret til offentligt at udtrykke den holdning, der er gældende for de, på hvis vegne han er repræsenteret. 9. Formanden og sekretariatet varetager den daglige drift og fører bestyrelsens beslutninger ud i livet. Sager af principiel karakter afgøres af bestyrelsen. 11. Bestyrelsen ansætter sekretariatslederen, og træffer beslutning om ansættelsesvilkår. Bestyrelsen ansætter øvrigt personale efter indstilling fra sekretariatslederen. Forretningsordenen kan på et hvert tidspunkt ændres af bestyrelsen med simpelt flertal.

6 Punkt 5, bilag 3 Sagsfremstilling Designmanual og brug af Logo 2 henvendelser om brug af Nationalparks Logo i forbindelse med markedsføring har givet forskellige tilbagemeldinger. 2 markante modstandere omkring de to ønsker og mange tilsagn om brugen. Destination Djursland i hvervebrochure og Molsridtet omkring distanceridning i marts og juni Logoet er lavet til profilering af Nationalpark Mols Bjerge, hvilket også er en del af bestyrelsens opgave/forpligtelse. Logo findes med krone til bestyrelsens brug og uden krone til dem, vi giver tilladelse til at bruge det. Referat Bestyrelsen tillader trykte medier, der fremmer besøg af gæster, at benytte logo uden krone. Trykte medier, brochurer mv. produceret af turistorganisationer, turistattraktioner og foreninger med tilknytning til Nationalparken får tilladelse til at benytte logo uden krone. Logoet må kun bruges hvor det harmonerer med Nationalparkens formål. Peter ønskede at kende holdningen til brug af vores logo andre geografiske steder end her til femme af nationalparken. Han mente, at det ville kunne bruges for mange steder. Vibeke og Helge var betænkelige. Vibeke: Logoet må ikke bruges uden videre, bestyrelsen skal godkende brugen hver gang. I al fald indtil videre, og til vi har fået erfaring med en standard for, hvilke krav, der skal være opfyldt for at bruge det. Keld mente det er ok Tildelingen af tilladelser sker på baggrund af skriftlig og begrundet ansøgning til bestyrelsen. Jørgen Ivar: Sidste sætning i sagsfremstillingen er god, den sikrer, at vi har hånd i hanke med, hvor det bruges. Det skal nok på som punkt på en dagsorden, der er f.eks. nogle etiske regler, der skal opfyldes. Keld: Vi blev enige om på sidste møde, at det skal ske efter skriftlig ansøgning. Uffe: Mener, at vi skal tænke retningslinjer igennem, så der ikke bliver for meget administrativt arbejde i bestyrelsen. Det er vigtigere at udarbejde retningsliner, som sekretariatet kan bruge. Måske skulle man også tænke på noget for noget prinicip f.eks. opfyldelse af nogle etiske regler. Jørgen Ivar: Enig, men i den første tid kan vi tage stilling. Konklusion Bestyrelsen skal give tilladelse til brug af logoet på baggrund af skriftlig begrundet ansøgning til formanden. Revideres efter ½ år, når vi har indhøstet erfaringer og kan opstille retningslinjer.

7 Punkt 6., bilag 4 Sagsfremstilling Ansættelse af sekretariatsleder Annoncering er nu på plads. Der har været en del henvendelser. Før annonceringen kom der 2 skriftlige ansøgninger, de indgår i stakken. Ansøgningsfristen sat til 2. februar. Der har generelt været tilfredshed med annonceudformning, der jo er en kombination af jobannonce og profilering. Der laves en bruttoliste af ansøgere til bestyrelsen den 3. februar. Gruppen omkring annoncering foretager en grovsortering den 3. februar kl Gruppen forbereder samtaler til den 12. og 13. februar. Videre votering i uge 7 for en præsentation af 2 eller 3 kandidater for bestyrelsen lørdag den 20. februar. I forlængelse heraf endelig beslutning udvælgelse. Referat: Erling oplyste, at der p.t. er 10 ansøgere, 7 er sendt på mail. Der har været ca. 30 telefoniske henvendelser. Flere har spurgt om diskretion, de har fået at vide, at bruttolisten bliver i bestyrelsen, en gruppe på 5 tager udvælgelsen. Bestyrelsen kan beslutte, at vi har tavshedspligt i sådanne tilfælde, så det ikke konflikter med offentligheden. Datoer for gruppens møder blev besluttet. Erling foreslog, at der skal være et bestyrelsesmøde, hvor man præsenterer nogle kandidater. Han foreslog mandag den 22. februar. Vi kan ikke præsentere 2-3 kandidater for bestyrelsen på 1 aften, der skal mere tid. De præsenteres for bestyrelsen, når gruppen har udvalgt kandidaterne. Efter samtalerne den 13. har gruppen beslutning om, hvem der skal præsenteres for resten af bestyrelsen. Konklusion: Bruttolisten offentliggøres ikke. Kun bestyrelsen kender den. Gruppen forbereder samtaler med udvalgte til afholdelse 12. og 13. februar udvælger gruppen kandidater til præsentation for bestyrelsen. 22. og 23. præsenterer udvalget kandidaterne for bestyrelsen. Beslutning om valg af sekretariatslederen afgøres den 23. februar.

8 Punkt 7, bilag 5 Sagsfremstilling Placering af sekretariat 3 lokaliteter har været til debat og undersøgelse for placering på kort eller lang sigt: 1/ Stabrand ved Destination Djursland 2/ Jagtslottet ved DMU / SNS 3/ Europahøjskolen Priserne for leje af lokaler med varme er ikke meget forskellige 1oo 12o.ooo kr. inkl. varme og el. og er følgelig ikke afgørende faktor. Der er andre muligheder, senest er to dukket op: 1/ Politistationen i Ebeltoft 2/ Fischerhus i Femmøller Der er også mulighed for at finde en foreløbig løsning og arbejde senere eller parallelt på en langsigtet. Referat: Valg af 1 af de tre og nedsætte en gruppe til at arbejde med en langsigtet løsning i f.eks. Femmøller Ficherhus. 3 mands udvalg. Erling oplyste om de tre, at prisen stort set er den samme, ca pr. måned. Han anbefaler Kalø Jagtslot, fordi faciliteterne er gode og en mulig opsigelsen fra vores side er meget kort. Det drejer sig om stueetagen + evt. mødelokale første sal efter behov. Han foreslår midlertidig placering for at arbejde i gruppe på en mere langsigtet løsning. Vibeke: Vi skal se på hvilke faciliteter, der er indeholdt i tilbuddene. Vi må lave en kontraktsammenligning. Også selvom det er en midlertidig foranstaltning. De midler, der kommer nationalparken til gode, skal bruges i lokalområdet, og det sker ikke, hvis vi lejer af DMU. Peter: Hvad med brandforsikring? Vi skal se nærmere på de forskellige tilbud. Jørgen Ivar: Enig med Vibeke om at det skal komme lokalsamfundet til gode, der kunne stå nogle tomme kontorlokaler, som vi kan leje. Jakob: Jagtslottet har en stor signalværdi. Jørgen Ivar, det er irrelevant, når det kun er midlertidigt. Kirsten: Som midlertidig placering kan vi lige så godt tage Jagtslottet. Erling orienterede om en mulig langsigtet løsning, f.eks. et Fischer-hus ved Femmøller Strand. Konklusion: Erling sender de skriftlige tilbud ud til bestyrelsen. Vi er for sent ude til at tage en udbudsrunde. Bestyrelsen vurderer tilbud. - Nedsættelse af gruppe til at arbejde med langsigtet løsning udsat til næste møde.

9 Punkt 8, bilag 6 Økonomi i 2009 Sagsfremstilling Økonomien administreres af SNS. Regnskab for de første 4 mdr. af Nationalpark Mols Bjerges levetid viser følgende udgifter: Kørsel: kr.. Kontor: kr. Møder: kr. Total: kr. Hertil skal lægges et forventet honorar til Bestyrelsesformanden, der besluttes under budgettet. Tager regnskabet til efterretning. Administration skal på længere sigt i eget regi, men der anbefales en langsom overgang fra SNS til egen adm. Punktet debatteres videre efter at hele sekretariatet er på plads. Referat: Regnskab Vibeke ønskede at vide, hvad der ligger i kørsel og kontor. Kørsel er Erlings kørselsudgifter. Kontor: Udgifter til blæk, papir m.v. Regnskabet har SNS lavet. Bestyrelsen skal godkende budget, dernæst skal det sendes til SNS og Miljøministeriet, og så kommer der en bevilling. SNS har lagt ud uden at der er en bevilling. Konklusion: Regnskabet godkendt

10 Punkt 8, bilag 7.1 Budget Sagsfremstilling Budgettet blev oprindeligt lavet i september, og nu er det tilrettet lidt, på basis af den virkelighed vi kender fra Indsigten til at lave et budget er stadig begrænset. De mange kommende beslutninger om det videre arbejde og prioriteringer vil jo have en betydelig indflydelse på budgettet. Et punkt til debat og afgørelse er formandens honorar. Vi bekræfter det foreliggende budget, bilag 7.2. Tager det løbende op til debat og tilretning efterhånden som bestyrelsens beslutninger påvirker det. Mindst kvartalsvis sammen med regnskabsaflæggelsen. Omkring honorering er der tre meget forskellige perioder, og dermed forslag til honorering: 4 mdr. i timer mdl. 3 første mdr. i timer mdl. Efterfølgende 37 timer mdl. Referat Erling: De første 4 måneder og de næste 3 kan relateres til virkeligheden. Efter en snak med Uffe om, hvordan man bedst præsenterer et budget i forhold til bevilligende myndigheder, skal der nogle summeringer til, ikke et detaljeret arbejdspapir. Vi er nødt til at have det i forhold til arbejdet, men til bevillingen skal budgettet ikke være deltaljeret. Bestyrelse ændres til formandshonorar. Beløbene til og med kontorhold bibeholdes som de er, tallene derunder lægges sammen i en pulje til projekter. Uffe: Vi har svært ved at sige, at f.eks. naturdelen skal have et bestemt beløb i maj 2011, når vi ikke har besluttet noget. Vi kan ikke lave noget detaljeret, når vi ikke har ansat nogen mennesker. Derfor skal beløbes slås sammen. Vi skal være opmærksom på ikke at binde os til noget som vi ikke ved, hvad er. Peter: Hvor er de penge, som ikke figurer. De bør arbejdes i budgettet. Erling: Det er budgettet for 24 måneder, de er med. Da der ikke noget budget, der er vedtaget, så er der ingen bevilling, og derfor kan der ikke udbetales penge. Derfor har Erling en bøn om, at der vedtages et enkelt budget, men at vi så derudover laver et ordentligt arbejdsbudget. Uffe: De udgifter vi kender, skal indgå eksakt, det vi ikke kender, skal lægges

11 sammen i en pulje. Jørgen Ivar: D.v.s. vi nøjes med at budgettere det vi kender og lader resten gå i pulje. Kirsten: Påpegede, at der i ansættelsesudvalget ikke havde været enighed om at afsætte så højt et beløb til første ansættelse. Kirsten begrundede den dårlige signalværdi i høje omkostninger for næsen af en befolkning, der tager nedgang i lønninger for at holde produktioner kørende. Kirsten mente i øvrigt, at budgettet var sat for højt vedr. andre ansættelser samt, at samlede kontoromkostninger var meget høje. Uffe bakkede op omkring det taktiske i ikke at sætte omkostningerne for højt. Peter: Vi forholder os til de 6 mil. det er et budget kun for de 6. mil. vi har, eller gælder det også for andre indkomster. Vibeke støtter Uffes forslag, vi laver budget over de 6 mil. det er dem, vi skal beskrive. Den samlede pulje kalder vi projektmidler. Erling: Budgettet skal sendes af sted nu. Erling gør opmærksom på, at han naturligvis vil gøre det så billigt som muligt, men det er altafgørende, at vi får den rette person. Der ligger jo nogle regler mellem staten og ansøgerens organisation m.v. Uffe: Et budget er et budget, og når vi laver det sådan, kan man ændre det, når bestyrelsen afviger fra det. Uffe: Ønsker Annoncer/medier specificeret Vi har brugt for ca til annoncer for lederen. Vi var enige om at vi skulle rundt i alle hjørner. Alene Jyllandsposten kostede ,- Uffe: Den har været i Jyllands Posten 4 gange, lørdag og søndag. Aftalen var 1 søndag, og evt. genindrykning, men så skulle vi selv bede om det. Der skal også afsættes penge til Nationalparkrådet, til møder. Erling gik ud, hvorefter bestyrelsen diskuterede formandens honorar. Konklusion Simpelt budget udfærdiges af Erling, udsendes til bestyrelsen for godkendelse, hvorefter det videresendes til SNS med bemærkning om, at det er det af bestyrelsen godkendte budget. Hvis der ikke svares inden fristen anses det for godkendelse. Det er enstemmigt vedtaget, at Erlings forslag til honorering af formanden godkendes.

12 Punkt 9, bilag 8 Sagsfremstilling Nationalparkrådet Annonce og pressemeddelelse sendt Uge 3 og 4 i Ebeltoft Folketidende og Adresseavisen. Møde den 2. februar kl på Europahøjskolen i Auditoriet. Det må forventes at deltagerne i mødet har nogen indsigt i arbejdet, læst referater mv.. Der vil alligevel være en forventning om en orientering om hvor vi er nået til som indledning. Hvem har mulighed for at deltage? Hvem ønsker at fremlægge hvad? Samarbejde mellem råd og bestyrelse foregår hovedsagelig i interessegrupper, altså et vertikalt gruppearbejde, suppleret af 4 årlige møder i rådet. Der gives en generel information om hvor langt vi er nået. Gennemgang af lovtekst og bestyrelsens forventninger til samspillet mellem råd og bestyrelse. Orientering, på basis af referat fra 2. møde om styrkelse af visse områder. Orienteres om form på indstilling til rådet. 1 A4 side med begrundelse for at den organisation eller person skal med i rådet. Spørgsmål og svar. Referat: Konklusion: Problemer med at læse pressemeddelelsen. Det udsendes fremover i et andet format. Vibeke: Har vi mulighed for at mødes inden i arbejdsgruppen for at planlægge. De der har mulighed for at komme den 2. møder op. Møde: Den 1. hos Erling kl til Mødedeltagere: Vibeke, Peter, Jørgen Ivar, Erling Erling spurgte om nogle har lyst til at fremlægge nogle bestemte emner. Ingen Erling ønskede at høre om indstillingen på 1 A4 side var i orden. Ingen indvendinger. På spørgsmål om formen, blev power point præsentation drøftet Møde den 1.2. hos Erling kl til forberedelse. Møde den 2.2. Europahøjskolen, alle der kan kommer den aften. 1 A4 side til indstillinger er nok. Alle skal aflevere en indstilling, også dem, som vi eventuelt opfordrer til det.

13 Punkt 10, bilag 9 Sagsfremstilling Kommunikation ekstern og intern Behovet for bedre intern kommunikation er blevet påpeget af flere. Behovet for bedre kommunikation til offentligheden er ligeledes ønsket forbedret. Egen hjemmeside ønsket. Punktet omkring bedre kommunikation til offentligheden udsættes til efter ansættelse af sekretariatsleder. Vedrørende intern kommunikation kommer der udspil til bestyrelsen på næste bestyrelsesmøde. Referat Konklusion Afventer ansættelse af sekretariatslederen.

14 Punkt 11, bilag 10 Nationalparkdag Sagsfremstilling Nationalparkdag 24. maj 2010 Formidlingspartnerskabets ide er at et antal organisationer har aktiviteter forskellige steder i nationalparken, med hver sin specialitet. Hvilke organisationer fra bestyrelse og råd har lyst og energi til at deltage med aktivitet? Nationalparken og formidlingspartnerskabet sikrer samlet markedsføring. Indikation inkl. Annoncering Referat Konklusion Erling omtalte formidlingspartnerskabets ønske om at vi på et besøgscenter valgte at præsentere Nationalparken. Et par stykker til at arbejde sammen med Chr. Hergert? Peter: Er det formidlingspartnerskabet der placerer det? Uffe: Forskellige interessenter har noget med som selvstændige enheder. Kirsten: Friluftsrådet deltager, med bemandet stand om nødvendigt, og hun meldte sig til samarbejdet med Kristian Herget. Nationalparkbestyrelsens repræsentation skal være en selvstændig stand på 1 sted. Sekretariatet deltager i forberedelserne. Kirsten og Eva deltager i samarbejde med sekretariatet. Igangværende projekter: Verdi-møde den (gennemføres planmæssigt). Udviklingsprojektet i EU sammenhæng. Der er ikke tilstækkelig tyngde i møde og området til at arrangere bestyrelses studietur. Der har været kontakt til Erling fra Niras vedr. helårsturisme, Niras 2, omkring erhvervsudvikling, ønsker at holde seminar for os. Erling har meddelt, at det ikke kan blive før efter midten af april. Rapporten er bestilt af Turist-midtvest. Møde omkring formidling i besøgscentre. Jakob er inviteret. Formidlingsfolk er inviteret til at komme med bud på, hvordan man udvikler formidlingsarbejdet. (Kommentar: Erling er også inviteret)

15 Uffe: Feriefondprojekt. Det er besluttet at halvere fremtidige tilskud, hvilket betyder, at det kun er hardcore ferie, der fremover vil kunne dækkes ad den vej. Trinbrættet: ingen udvikling, heller ikke fra Uffes side. Jørgen Ivar pointerede, at det vigtigt at give besked om, at vi er interesserede, men måske ikke lige nu. Uffe: Foreslår, at der på næste møde tages beslutning om placering af sekretariat og en samarbejdsmodel med SNS, Uffe kommer med et oplæg.

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 6 den 17. marts 2010 kl Sproghøjskolen Kalø

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 6 den 17. marts 2010 kl Sproghøjskolen Kalø Tilstede: Fraværende: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 17 den 5. april 2011, Jagtslottet

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 17 den 5. april 2011, Jagtslottet Tilstede: Erling Post, formand Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Helge Poulsen, Lodsejerforeningen Mols Bjerges Fredning Mette Foged, Nationalparkrådet Jette Sørensen, Nationalparkrådet Jakob

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge Bestyrelsesmøde 1 3.11.2009, kl. 19.00 22.00 Stabrandvej 51

Nationalpark Mols Bjerge Bestyrelsesmøde 1 3.11.2009, kl. 19.00 22.00 Stabrandvej 51 Endeligt referat Fraværende: Velkomst ved Erling Post Præsentation af bestyrelsens medlemmer Der var afbud fra Helge Poulsen (Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning) Erling bød velkommen og ridsede formålet

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat 08.02.2010, 16.30-18.30, Europahøjskolen

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat 08.02.2010, 16.30-18.30, Europahøjskolen Til stede: Fraværende: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 7 den 15. april 2010 kl Europahøjskolen Kalø

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 7 den 15. april 2010 kl Europahøjskolen Kalø Godkendt refereat: Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 14 den 10. februar 2011, DMU, Kalø Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 14 den 10. februar 2011, DMU, Kalø Godkendt Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 8 den 17. maj 2010 kl. 16.30 Europahøjskolen Kalø Endeligt referat

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 8 den 17. maj 2010 kl. 16.30 Europahøjskolen Kalø Endeligt referat Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat 6.12.2009, 10.15-16.00 Jagtslottet, Rønde

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat 6.12.2009, 10.15-16.00 Jagtslottet, Rønde Til stede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Anne Sofie

Læs mere

Sammenslutningen af grundejerforeninger i Syddjurs Kommune SAM

Sammenslutningen af grundejerforeninger i Syddjurs Kommune SAM Til stede: Erling Post Helge Poulsen Jørgen Ivar Mikkelsen Susanne Bødker Dagmar Brendstrup Anne Sophie Gamborg Jette Sørensen Mette Foged Marianne Kirkegaard Jakob Vedsted Peter Brostrøm Peter Gjelstrup

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 13 den 7. december 2010, Park Hotel Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 13 den 7. december 2010, Park Hotel Godkendt Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl til Godkendt på bestyrelsesmødet den

Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl til Godkendt på bestyrelsesmødet den Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl. 18.45 til 21.00 Godkendt på bestyrelsesmødet den 27.9.2017 Til stede: Erling Post Eva Kullberg Jette Sørensen Klaus Bertram Mikkelsen Margit Røgind

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

Indhold. Bestyrelsesmøde Den 20. februar 2018 fra kl til ca Jagtens Hus, Molsvej 34, 8410 Rønde. Dagsorden:

Indhold. Bestyrelsesmøde Den 20. februar 2018 fra kl til ca Jagtens Hus, Molsvej 34, 8410 Rønde. Dagsorden: Dagsorden: Indhold 1. Godkendelse af dagsorden 2 2. Konstituering af bestyrelsen for Nationalpark Mols Bjerge 2 3. Sekretariatets forpligtelser over for bestyrelsen 3 4. Fuldmagtserklæring 4 5. Lukkede

Læs mere

Udkast til referat af bestyrelsesmøde i Nationalpark Mols Bjerge

Udkast til referat af bestyrelsesmøde i Nationalpark Mols Bjerge Udkast til referat af bestyrelsesmøde i Nationalpark Mols Bjerge 11. december 2013 kl. 16.30-19.00 i Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel Til stede: Rita Geertz, Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I medfør af 4, stk. 2, i lov nr. 553 af 18. juni 2012 om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution, hvorefter institutionens bestyrelse

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 9 den 15. juni 2010, Europahøjskolen

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 9 den 15. juni 2010, Europahøjskolen Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 15 den 1. marts 2011, Jagtslottet Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 15 den 1. marts 2011, Jagtslottet Godkendt Tilstede: Erling Post, formand Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Helge Poulsen, Lodsejerforeningen Mols Bjerges Fredning Mette Foged, Nationalparkrådet

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Mandag den 12. september 2016 kl. 17.00 19.00 på lærerværelset Referat Beslutningsprotokol Tilstede: Kennet, Kristian, Kia, Michael H., Michael

Læs mere

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND CVR Nr. 29 03 5695 Forretningsordenen er udfærdiget af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond (i det følgende kaldet Fonden ) med hjemmel i 11, stk. 1 i lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den i Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel

Referat af bestyrelsesmøde den i Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel Til stede: Jørgen Ivar Mikkelsen Jette Sørensen Verner Damm Thorkil Danielsen Peter Brostrøm Margit Røgind Erling Post Anna Sophie Gamborg Rita Geertz Eva Kullberg Klaus Bertram Mikkelsen Trine Graa Lundorf

Læs mere

Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner

Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner Inviterede. Mandag d. 1.10.18 kl. 16.30-18.00 Esbjerg Rådhus, Mødelokale 2, 2. sal. Rasmus Peter Rasmussen

Læs mere

Forretningsorden for Frivillighedsrådet i Viborg:

Forretningsorden for Frivillighedsrådet i Viborg: Forretningsorden for Frivillighedsrådet i Viborg: I medfør af Serviceloven 18 har Social-ogArbejdsmarkedsudvalget ( SAU ) i Viborg kommune nedsat et Frivillighedsråd, og byrådet afsætter et årlig beløb

Læs mere

Forretningsorden for URK s landsstyrelse

Forretningsorden for URK s landsstyrelse Forretningsorden for URK s landsstyrelse 2011-2012 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen er på

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 33 den 2. maj 2013, DGI-Karpenhøj Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 33 den 2. maj 2013, DGI-Karpenhøj Godkendt Til stede: Erling Post Helge Poulsen Jørgen Ivar Mikkelsen Dagmar Brendstrup Anne Sophie Gamborg Mette Foged Marianne Kirkegaard Peter Brostrøm Peter Gjelstrup Kirsten Thabasz-Zaluski Vibeke Kahl Afbud

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 12 den 17. november 2010, Jagtslottet

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 12 den 17. november 2010, Jagtslottet Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsordenen har hjemmel i 20, stk. 1, i lov nr. 384 af 26. april 2017 om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 15. december kl til kl Møllerup Gods, Møllerupvej 24, 8410 Rønde

Bestyrelsesmøde den 15. december kl til kl Møllerup Gods, Møllerupvej 24, 8410 Rønde Til stede: - Trine Graae Lundorf, VisitDenmark - Erling Post, Bestyrelsesformand - Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening - Eva Kullberg, Dansk Botanisk Forening - Marianne Kirkegaard, Syddjurs

Læs mere

Forretningsorden for Fællesskabet FBS

Forretningsorden for Fællesskabet FBS Forretningsorden for Fællesskabet FBS 1. Formål 1.1. Forretningsordenen uddyber de bestemmelser, der er givet i Fællesskabet FBS vedtægter punkt 4, 7, 8 og 9. 2. Valg til Styregruppen 2.1. Valg til styregruppen

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Kl. 10:00 12:00 Bestyrelsesmøde i mødelokale 1

Bestyrelsen. Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Kl. 10:00 12:00 Bestyrelsesmøde i mødelokale 1 Bestyrelsen Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Den 28. April 2014 Journal nr.: Bestyrelsen, 34. møde Direkte nr.: 9627 2929 Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen

Læs mere

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag.

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. 1.0 Forretningsordenens hjemmel. 1.1 Forretningsordenen er godkendt af den ekstraordinære generalforsamling den 30. jan. 2012, i øvrigt jf. 13

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Mandag den 8. august 2016 kl. 17.00 19.00 på lærerværelset Referat Beslutningsprotokol Tilstede: Michael J., Michael H., John, Pia, Kia Afbud:

Læs mere

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015 SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Erik Alstrup, Erik S. Christensen, Anders Dalsager, Anneli Fuchs, Anders H. Johnsen (fra kl. 15), Lise Kapper, Jan Skytte,

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken D01644843 FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN for Grundejerforeningen Fjordparken 1. Bestyrelsens møder, antal og indkaldelse. 1.1. Bestyrelsen holder mindst et møde pr. kvartal (ordinære bestyrelsesmøder).

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 10 den 14. september 2010, Jagtslottet udkast 1, den 27.sept. 2010

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 10 den 14. september 2010, Jagtslottet udkast 1, den 27.sept. 2010 Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Forretningsorden. for. bestyrelsen XXX A/S. CVR-nr. XXXXXXXX. 1. Bestyrelsens første møde

Forretningsorden. for. bestyrelsen XXX A/S. CVR-nr. XXXXXXXX. 1. Bestyrelsens første møde Forretningsorden for bestyrelsen i XXX A/S CVR-nr. XXXXXXXX 1. Bestyrelsens første møde Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT. Forretningsorden. Pr. 5. marts 2014

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT. Forretningsorden. Pr. 5. marts 2014 Forretningsorden Pr. 5. marts 2014 FORRETNINGSORDEN 1.0 FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.1 Forretningsorden er fastsat af bestyrelsen. Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed. Bestyrelsen er

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 5.-6. november 2016. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening for

Læs mere

DUAB-retningslinie nr. 2 til afdelingsbestyrelserne: Hvad bør der stå i forretningsordenen for arbejdet i en DUAB-afdelingsbestyrelse?

DUAB-retningslinie nr. 2 til afdelingsbestyrelserne: Hvad bør der stå i forretningsordenen for arbejdet i en DUAB-afdelingsbestyrelse? Hellerup 10.01.2008 DUAB-retningslinie nr. 2 til afdelingsbestyrelserne: Hvad bør der stå i forretningsordenen for arbejdet i en DUAB-afdelingsbestyrelse? Kære afdelingsbestyrelse DUAB s organisationsbestyrelse

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 34 den 19. august 2013, Naturcenter Syddjurs Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 34 den 19. august 2013, Naturcenter Syddjurs Godkendt Til stede: Erling Post Helge Poulsen Jørgen Ivar Mikkelsen Dagmar Brendstrup Mette Foged Peter Brostrøm Peter Gjelstrup Kirsten Thabasz-Zaluski Vibeke Kahl Eva Kullberg Susanne Bødker Jakob Vedsted Jette

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Dokumentdato: 27.03.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Konstituering Bestyrelsen består af 14 medlemmer, der udpeges

Læs mere

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. Punkt 1. Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. 2013-46831. Forvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender forslag til Forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Læs mere

Forretningsorden for Skolebestyrelsen ved Sejs Skole

Forretningsorden for Skolebestyrelsen ved Sejs Skole Forretningsorden for Skolebestyrelsen ved Sejs Skole Indhold 1. Gyldighed 1 2. Skolebestyrelsens ansvar og beføjelser 1 3. Skolebestyrelsens sammensætning 1 4. Valgforhold 1 5. Afholdelse af bestyrelsesmøder

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

Landsbyklyngen VestRum

Landsbyklyngen VestRum Landsbyklyngen VestRum er et samarbejde mellem Tim, Hover, Torsted, Hee, No, Stadil og Vedersø Forslag til vedtægter for styregruppen VestRum 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er: Styregruppen

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04

FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04 FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl. 10.00-12. 00 på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04 Deltagere: Jørgen Gaarde, Borgmester i Skanderborg Kasper Glyngø, Borgmester i Hedensted Uffe Jensen, Borgmester

Læs mere

Togpersonalets Områdegruppe DSB

Togpersonalets Områdegruppe DSB Togpersonalets Områdegruppe DSB Forretningsorden for Områdegruppebestyrelsen 1. Områdegruppens virke. Områdegruppens daglige arbejde varetages af formanden og næstformanden, som drager omsorg for, at alle

Læs mere

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune.

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING. Byrådet har

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 28 den 21. august 2012, Jagtslottet Godkendt den

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 28 den 21. august 2012, Jagtslottet Godkendt den Til stede: Erling Post Helge Poulsen Jakob Vedsted Jørgen Ivar Mikkelsen Eva Kullberg Vibeke Kahl Peter Gjelstrup Susanne Bødker Dagmar Brendstrup Anne Sophie Gamborg Kirsten Thabasz Zaluski Peter Brostrøm

Læs mere

Hvem bestemmer hvad i DUAB?

Hvem bestemmer hvad i DUAB? Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 7 til afdelingsbestyrelserne: Hvem bestemmer hvad i DUAB? Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Ungdomsskolebestyrelsen

Ungdomsskolebestyrelsen Ungdomsskolebestyrelsen Dagsorden møde nr. 1 Perioden 2018-2021 Mødedato: 13. marts 2018 Mødetidspunkt: Kl. 18.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.00 Mødelokale: C.F. Tietgensvej 7C Der serveres mad under mødet.

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Støtteforening for Nationalpark Thy. KONSTITUERING 2 MØDEINDKALDELSE

Forretningsorden for bestyrelsen ved Støtteforening for Nationalpark Thy. KONSTITUERING 2 MØDEINDKALDELSE Forretningsorden for bestyrelsen ved Støtteforening for Nationalpark Thy. 1 KONSTITUERING 1. Senest 14 dage efter nyvalg afholdes konstituerende møde, hvor bestyrelsen vælger formand, næstformand, kasserer

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

Referat. Gentænk borgerinddragelse. Tirsdag den 16. maj 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Gentænk borgerinddragelse. Tirsdag den 16. maj 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 16. maj 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler (I) Ole Bjerregaard

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Dok. nr.: x Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune 1 Udvalgets navn Grønt Råd i Ballerup Kommune. I daglig tale Grønt Råd. 2 Formål Grønt

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde. 23. marts 2009. Festivalkontoret. Einar. Pia. 2. Godk. af ref. fra seneste møde. 3. Økonomi

Referat. Bestyrelsesmøde. 23. marts 2009. Festivalkontoret. Einar. Pia. 2. Godk. af ref. fra seneste møde. 3. Økonomi 23. marts 2009 Referat Mødedato og tid 23. marts 2009 20:00 Sted Mødeleder Referent Festivalkontoret Einar Pia Emne Bestyrelsesmøde Dagsorden 1. Godk. af dagsorden, vag af ref. 2. Godk. af ref. fra seneste

Læs mere

Generel forretningsorden for udvalg i Danmarks Bowling Forbund

Generel forretningsorden for udvalg i Danmarks Bowling Forbund Generel forretningsorden for udvalg i Danmarks Bowling Forbund 11/2016 Præambel En ikke ubetydelig del af Danmarks Bowling Forbunds (forbundet) indtægter kommer fra Danmarks Idrætsforbund (DIF). Disse

Læs mere

Starttidspunkt: Kl. 19:00 OBS: Husk introduction til Ipads kl. 18. Nanna Ferslev (naf), tlf ,

Starttidspunkt: Kl. 19:00 OBS: Husk introduction til Ipads kl. 18. Nanna Ferslev (naf), tlf , Dagsorden Mødedato: Onsdag den 30. april 2014 Starttidspunkt: Kl. 19:00 OBS: Husk introduction til Ipads kl. 18 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7,

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Orientering om det hidtidige arbejde i Bestyrelsen

Læs mere

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi.

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi. Spejdernes bestyrelse 6. december 2018 kl. 20.30-22 Skype for business REFERAT Deltagere: Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak, Lisbeth Trinskjær,

Læs mere

Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde

Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde 9. oktober kl. 9.00 til 11.00 Herning Produktionsskole, Gudhjemvej 2, 7400 Herning Mødets indkalder fungerer som mødeleder frem til, at bestyrelsens

Læs mere

Forretningsorden Bornholms Vækstforum

Forretningsorden Bornholms Vækstforum Forretningsorden Bornholms Vækstforum 1. april 2014-31. marts 2018 1 - Navn og adresse 2 - Lovgrundlag 3 - Sammensætning 4 - Opgaver og kompetencer 5 - Beslutningsdygtighed 6 - Møder 7 - Skriftlig høring

Læs mere

Forretningsorden Bornholms Vækstforum

Forretningsorden Bornholms Vækstforum Forretningsorden Bornholms Vækstforum 1. april 2018-31. marts 2022 1 - Navn og adresse 2 - Lovgrundlag 3 - Sammensætning 4 - Opgaver og kompetencer 5 - Beslutningsdygtighed 6 - Møder 7 - Skriftlig høring

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde 1 Forretningsordenens hjemmel og formål Forretningsordenen er fastsat af bestyrelsen, og er kun gældende

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Tænketanken Cevea. 1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Foreningens virke er af landsdækkende karakter. 2 Formål

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Valg af ordstyrer Michael

Skolebestyrelsesmøde Valg af ordstyrer Michael Skolebestyrelsesmøde Mødedato 06.03.2019 Mødested/lokale SIM - Mødet påbegyndt kl. 17.00 Mødet afsluttet senest kl. 19.00 Deltagere Skolebestyrelsen Afbud: Rikke Markmann, Amalie Engelbrecht Emne (ansvarlig)

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat af generalforsamling for foreningen Plastic Change den 5. april 2016

Referat af generalforsamling for foreningen Plastic Change den 5. april 2016 Referat af generalforsamling for foreningen Plastic Change den 5. april 2016 1. Velkomst og valg af dirigent Bestyrelsesformanden Peter Fly Hansen bød velkommen. Antal fremmødte: 17 ved start og 19 ved

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Styrelsens arbejdsform

Styrelsens arbejdsform Styrelsens arbejdsform Styrelsesmøder INDKALDELSE: Styrelsesmøder indkaldes af formanden eller næstformanden. Styrelsen vedtager en mødeplan for hele skoleåret. PLANLÆGNING/LEDELSE AF MØDERNE: Styrelsesmøderne

Læs mere

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl Dagsorden og referat: fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl. 14.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Erik Vind, Ester Larsen, Jens Hebsgaard, Lars Ole Johnsen, Grethe Krogh Jakobsen, Mads

Læs mere