De Europæiske Fællesskabers Tidende. (Retsakter hvis offentliggørelse er obligatorisk)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De Europæiske Fællesskabers Tidende. (Retsakter hvis offentliggørelse er obligatorisk)"

Transkript

1 L 32/1 I (Retsakter hvis offentliggørelse er obligatorisk) Regulativ nr. 93 fra De Forenede Nationers Økonomiske Kommission for Europa (FN/ECE) ensartede vilkår for godkendelsen af afskærmninger fortil mod underkøring, køretøjer for så vidt angår montering af en typegodkendt afskærmning fortil mod underkøring, køretøjer for så vidt angår deres afskærmning fortil mod underkøring ( 1 ) 1. ANVENDELSESOMRÅDE 1.1. Dette regulativ omfatter: DEL I: afskærmninger beregnet til montering på køretøjer i klasse N 2 og N 3 ( 2 ) DEL II: montering på køretøjer i klasse N 2 og N 3 ( 1 ) af afskærmninger, som er typegodkendt i henhold til dette regulativs del I DEL III: for så vidt angår afskærmning fortil mod underkøring, køretøjer i klasse N 2 og N 3, der er udstyret med en afskærmning, som ikke er godkendt separat i henhold til dette regulativs del I, eller hvis køretøjet er konstrueret og/eller udstyret på en sådan måde, at dets dele kan anses for at yde afskærmning fortil mod underkøring Køretøjer i klasse N 2 med en masse på højst 7,5 tons skal kun opfylde kravet om frihøjde på 400 mm som fastsat i dette regulativ Kravene i dette regulativ finder ikke anvendelse på følgende: terrængående køretøjer i klasse N 2 GogN 3 G( 1 ) køretøjer, hvis anvendelse er uforenelig med forskrifterne for afskærmning fortil mod underkøring. 2. FORMÅL Formålet med dette regulativ er effektivt at beskytte køretøjer i klasse M 1 og N 1 ( 1 ) mod underkøring af de køretøjer, der er omtalt under punkt 1, i tilfælde af et frontalt sammenstød. 3. DEFINITIONER 3.1. I dette regulativ forstås ved: »Totalmasse«: den af fabrikanten angivne teknisk tilladte totalmasse (denne kan være højere end den af de nationale myndigheder fastsatte»tilladte totalmasse«). ( 1 ) FN's Økonomisk Kommission for Europas forordning offentliggjort i henhold til bestemmelserne i artikel 4, stk. 5, i Rådets afgørelse 97/836/EF (EFT L 346 af , s. 78). ( 2 ) Se den konsoliderede resolution om udformning af køretøjer (R.E. 3, bilag 7) (TRANS/SC1/WP29/78/Amend.3).

2 L 32/ »Teknisk tilladt totalvægt«: den lodrette kraft (i newton), som skal til for at understøtte samme køretøj læsset til den teknisk tilladte totalmasse »Egenvægt i køreklar stand«: massen af køretøjet i køreklar stand, uden personer eller last, men fyldte brændstof-, køle- og smøremiddelbeholdere, samt med værktøjssæt og reservehjul (såfremt sådanne leveres som standardudstyr af køretøjsfabrikanten) »Godkendelse af en afskærmning«: godkendelsen af en type afskærmning fortil mod underkøring i henhold til de i punkt 7 fastsatte krav »Type afskærmning«: afskærmninger fortil mod underkøring, som ikke adskiller sig fra hinanden hvad angår hovedspecifikationerne såsom form, mål, fastgørelse, materiale og de mærker, der er nævnt i punkt »Afskærmning fortil mod underkøring«: at der foran på køretøjet forefindes et af følgende: en særlig anordning (afskærmning fortil mod underkøring), eller karrosseri, chassisdele eller andre komponenter, som i kraft af deres form og egenskaber yder afskærmning fortil mod underkøring »Typegodkendelse af et køretøj«: godkendelse af en køretøjstype for så vidt angår dette regulativs del II montering af en afskærmning fortil mod underkøring, som er typegodkendt i henhold til dette regulativs del I, eller for så vidt angår dette regulativs del III køretøjets afskærmning fortil mod underkøring »Køretøjstype«: køretøjer, der indbyrdes ikke er væsentligt forskellige med hensyn til følgende: bredde af forreste aksel målt ved dækkenes yderste kant, eksklusive en eventuel udbuling af dækkene ved vejbanen konstruktion, dimensioner, form og materialer af køretøjets forparti i det omfang, disse har betydning for kravene i de relevante dele af dette regulativ den godkendte afskærmning fortil mod underkøring, der er monteret på køretøjet i overensstemmelse med dette regulativs del II køretøjstypens totalmasse. 4. ANSØGNING OM GODKENDELSE 4.1. Ansøgningen om godkendelse i henhold til en del af dette regulativ indgives af fabrikanten af en type køretøj/afskærmning fortil mod underkøring eller hans bemyndigede repræsentant Ansøgningen ledsages for hver type af: dokumentation i tre kopier af køretøjs-/afskærmningstypens tekniske specifikationer: dimensioner, form og materiale i det omfang, der er påkrævet i henhold til dette regulativ Hvis der er tale om et prøveeksemplar af afskærmningen, skal alle de af prøvens vigtige dele, som har betydning for underkøring fortil, være tydeligt og uudsletteligt mærket med ansøgerens varemærke og typebetegnelsen.

3 L 32/ Til hver prøve indleveres et repræsentativt eksemplar af den type afskærmning eller køretøj, der søges godkendt, til den tekniske tjeneste, som gennemfører godkendelsesprøvningerne I forbindelse med ansøgninger i henhold til dette regulativs del II eller III, kan et køretøj, som ikke omfatter alle komponenter, der hører til typen, godkendes som prøveeksemplar, forudsat at dette ikke har en negativ virkning på afskærmningen fortil mod underkøring Identifikation af anbringelsesstederne for punkterne P 1,P 2 og P 3, som fastsat i bilag 5. Ansøgninger i henhold til dette regulativs del I bør tage hensyn til kravene i del II Ansøgninger i henhold til dette regulativs del II skal være ledsaget af: en liste over de afskærmninger fortil mod underkøring, der tænkes monteret på denne køretøjstype Efter anmodning fra den godkendende myndighed skal meddelelse om typegodkendelse i overensstemmelse med dette regulativs bilag I også forelægges for hver afskærmningstype Ansøgninger i henhold til dette regulativs del II og III skal være ledsaget af de oplysninger om køretøjstypen, der er fastsat i punkt Den kompetente myndighed anvender følgende administrative procedurer i henhold til bilag 6 for at dække følgende situationer: verifikation af, at der findes tilstrækkelige ordninger til siking af en effektiv kontrol af produktionens overensstemmelse, før typegodkendelse meddeles sanktioner for manglende overensstemmelse i produktionen ændring eller udvidelse af en typegodkendelse fuldstændig ophørt produktion. DEL I GODKENDELSE AF AFSKÆRMNINGER FORTIL MOD UNDERKØRING 5. GODKENDELSE AF EN AFSKÆRMNING FORTIL MOD UNDERKØRING 5.1. Hvis den afskærmning, der søges godkendt i henhold til dette regulativ, opfylder kravene i punkt 6, godkendes denne type afskærmning i henhold til fremgangsmåden i bilag Meddelelse om typegodkendelse eller udvidelse eller nægtelse af godkendelse af afskærmningstypen i henhold til dette regulativ meddeles parterne i aftalen fra 1958, som anvender dette regulativ, i form af en meddelelse i overensstemmelse med modellen i bilag 1 til dette regulativ. 6. KRAV TIL AFSKÆRMNINGER FORTIL MOD UNDERKØRING 6.1. Afskærmningen skal være tilstrækkelig modstandsdygtig mod kræfter i køretøjets længderetning og skal tillige opfylde visse dimensionskrav. Dette skal godtgøres ved hjælp af de i bilag 5 anførte prøvningsbetingelser og -procedurer.

4 L 32/ Tværsnitshøjden på afskærmningens travers skal være mindst 100 mm for køretøjer i klasse N 2 og 120 mm for køretøjer i klasse N 3. Enderne af traversen i siderne må ikke være fremadbøjet og må ikke have skarpe yderkanter; dette krav anses for opfyldt, når endernes udadvendende kanter er afrundet med rundingsradius mindst 2,5 mm Afskærmningen kan være udformet således, at dens position på køretøjets forende kan ændres. I så tilfælde skal den kunne fastgøres sikkert i brugsstilling, således at utilsigtet ændring af dens position er udelukket. Afskærmningens position skal kunne ændres ved brug af en kraft på højst 40 dan Anordningens udvendige flade skal være overvejende glat eller vandret bølget, dog kan afrundede hoveder på bolte og nitter rage ud over overfladen med højst 10 mm. DEL II GODKENDELSE AF ET KØRETØJ FOR SÅ VIDT ANGÅR MONTERING AF EN TYPEGODKENDT AFSKÆRMNING FORTIL MOD UNDERKØRING 7. GODKENDELSE AF MONTERINGEN AF EN GODKENDT AFSKÆRMNING 7.1. Hvis det køretøj, der søges godkendt i henhold til denne del af regulativet, er forsynet med en godkendt afskærmning og opfylder kravene i punkt 8, godkendes denne køretøjstype i henhold til fremgangsmåden i bilag Meddelelse om typegodkendelse eller udvidelse eller nægtelse af godkendelse af køretøjstypen i henhold til dette regulativ meddeles parterne i aftalen fra 1958, som anvender dette regulativ, i form af en meddelelse i overensstemmelse med modellen i bilag 2 til dette regulativ. 8. KRAV TIL MONTERINGEN AF EN GODKENDT AFSKÆRMNING 8.1. Totalmassen for den køretøjstype, der ansøges om godkendelse for, må ikke overskride den værdi, der er angivet på typegodkendelsesmeddelelsen for hver godkendt afskærmning, som agtes monteret på denne køretøjstype Køretøjet med afskærmningen monteret skal opfylde visse dimensionskrav, som er fastsat i bilag 5, under hensyntagen til prøvningsbetingelserne og oplysninger i meddelelsen i bilag 1, som er udstedt for den pågældende afskærmning Afskærmningen skal monteres således på køretøjet, at den vandrette afstand målt bagud fra køretøjets forreste del til forsiden af afskærmningen ikke overstiger 400 mm mindsket med den målte deformation (bilag 1, punkt 9) målt i et hvilket som helst af de punkter, hvor prøvningskræfterne har påvirket afskærmningen ved typegodkendelsen i overensstemmelse med bestemmelserne i dette regulativs del I og angivet på meddelelsen om typegodkendelse (jf. figur 1 og 2) Ved måling af disse afstande ses der bort fra alle køretøjsdele mere end 2 m over vejbanen.

5 L 32/ Den største frihøjde regnet fra afskærmningens underside må højst være 400 mm, jf. bilag 5, punkt 2, mellem de to P 1 -punkter. Fra hvert punkt P 1 ud mod køretøjssiden må denne højde være større end 400 mm, dog må undersiden ikke være over et plan, der går gennem afskærmningens underside direkte under P 1 og danner en vinkel på 15 opad med vandret (jf. figur 3) Højden over vejbanen af de punkter, hvor prøvningskræfterne påvirker afskærmningen i henhold til dette regulativs del I og angivet på meddelelsen om typegodkendelse (bilag 1, punkt 8), må ikke overstige 445 mm, som fastsat i punkt 2 i bilag Den største frihøjde regnet fra afskærmningens underside må højst være 450 mm mellem de to P 1 -punkter, når der tages hensyn til punkternes bevægelse under påvirkningen med prøvningskraften, jf. del I Afskærmningen må ikke i noget punkt i tværretningen rage længere ud end skærmene over hjulene på den forreste aksel eller være mere end 100 mm smallere i hver side end den forreste aksel, målt ved dækkenes yderste kant fraregnet en eventuel udbuling ved vejbanen (jf. figur 1), eller være mere end 200 mm smallere i hver side i forhold til det yderste punkt af trinnene op til førerhuset. DEL III GODKENDELSE AF ET KØRETØJ FOR SÅ VIDT ANGÅR DETS AFSKÆRMNING FORTIL MOD UNDERKØRING 9. GODKENDELSE AF ET KØRETØJ MED AFSKÆRMNING 9.1. Hvis det køretøj, der søges godkendt i henhold til dette regulativ, er forsynet med en afskærmning, der opfylder kravene i punkt 10, godkendes denne køretøjstype i henhold til fremgangsmåden i bilag Meddelelse om typegodkendelse eller udvidelse eller nægtelse af godkendelse af køretøjstypen i henhold til dette regulativ meddeles parterne i aftalen fra 1958, som anvender dette regulativ, i form af en meddelelse i overensstemmelse med modellen i bilag 3 til dette regulativ. 10. KRAV TIL ET KØRETØJ MED AFSKÆRMNING FORTIL MOD UNDERKØRING Køretøjer i klasse N 2 og N 3 anses for at opfylde kravet i punkt 2, hvis køretøjet er udstyret med en afskærmning fortil mod underkøring, der ikke er særskilt godkendt i henhold til dette regulativs del I, eller hvis køretøjet fortil er således konstrueret og/eller udstyret, at dets dele ved deres form og egenskaber kan anses for at erstatte afskærmningen til afskærmning fortil mod underkøring. Dele, der funktionsmæssigt tilsammen opfylder nedenstående krav, anses for at udgøre en afskærmning fortil mod underkøring Afskærmningen skal være tilstrækkelig modstandsdygtig mod kræfter i køretøjets længderetning. Afskærmningen skal også opfylde visse dimensionskrav. Dette skal godtgøres ved hjælp af de i bilag 5 anførte prøvningsbetingelser og -procedurer I forbindelse med ansøgning i henhold til del III, skal tværsnitshøjden på afskærmningens travers (ikke godkendt separat i henhold til del I) være mindst 100 mm for køretøjer i klasse N 2 og 120 mm for køretøjer i klasse N 3.

6 L 32/ Afskærmningen kan være udformet således, at dens position på køretøjets forende kan ændres. I så tilfælde skal den kunne fastgøres sikkert i brugsstilling, således at utilsigtet ændring af dens position er udelukket. Afskærmningens position skal kunne ændres ved brug af en kraft på højst 40 dan Afskærmningen skal være så modstandsdygtig, at den vandrette afstand mellem køretøjets forreste kant efter påvirkning med prøvningskræfterne (jf. bilag 5) og prøvestemplets berøringsflade er højst 400 mm Ved måling af disse afstande ses der bort fra alle køretøjsdele mere end 2 m over vejbanen Den største frihøjde regnet fra afskærmningens underside må højst være 400 mm, jf. bilag 5, punkt 2, mellem de to P 1 -punkter. Fra hvert punkt P 1 ud mod køretøjssiden må denne højde være større end 400 mm, dog må undersiden ikke være over et plan, der går gennem afskærmningens underside direkte under P 1 og danner en vinkel på 15 opad med vandret (jf. figur 3) Den største frihøjde regnet fra afskærmningens underside må højst være 450 mm mellem de to P 1 -punkter, når der tages hensyn til punkternes bevægelse under virkningen med prøvningskraften Afskærmningen må ikke i noget punkt i tværretningen rage længere ud end skærmene over hjulene på den forreste aksel eller være mere end 100 mm smallere i hver side end den forreste aksel, målt ved dækkenes yderste kant fraregnet en eventuel udbuling ved vejbanen (jf. figur 1), eller være mere end 200 mm smallere i hver side i forhold til det yderste punkt af trinnene op til førerhuset.

7 L 32/7 Figur 1

8 L 32/ Figur 2

9 L 32/9 Figur 3

10 L 32/ BILAG 1 Meddelelse (Største format: A4 ( mm)) Udstedt af: myndighed vedrørende ( 2 ): TYPEGODKENDELSE UDVIDELSE AF TYPEGODKENDELSE NÆGTELSE AF TYPEGODKENDELSE INDDRAGELSE AF TYPEGODKENDELSE FULDSTÆNDIG OPHØRT PRODUKTION af en type afskærmning fortil mod underkøring i henhold til regulativ nr. 93 (del I) Typegodkendelse nr udvidelse nr Den tekniske enheds handelsnavn eller -mærke: I givet fald type(r) og klasse(r) af køretøj(er), som enheden er beregnet til: Totalmasse for køretøj(er), som afskærmningen agtes monteret på: Fabrikantens navn og adresse: Navn og adresse på fabrikantens bemyndigede repræsentant (hvis udpeget): Den tekniske enheds specifikationer: Eventuelle begrænsninger i brug samt monteringsanvisninger: Placering på afskærmningen af de punkter, der påvirkes af prøvningskræfterne: Største horisontale afbøjning og vertikale udbøjning under og efter et hvilket som helst prøvepunkts påvirkning med prøvningskræfterne:...

11 L 32/ Dato, hvorpå afskærmningen er indleveret til prøvning: Teknisk tjeneste, som forestår prøvernes gennemførelse: Prøverapportens dato: Prøverapportens nummer: Typegodkendelse/nægtet/udvidet/inddraget ( 2 ) 15. Begrundelse(r) for udvidelse af den pågældende godkendelse: Anbringelse af godkendelsesmærket: Sted: Dato: Underskrift:... Navn: En liste over de dokumenter, som den godkendende myndighed har i hænde, og som er disponibel er vedlagt denne meddelelse. 21. Eventuelle bemærkninger:... ( 1 ) Kendingsnummer for det land, der har meddelt/udvidet/nægtet/inddraget typegodkendelsen (se godkendelsesbestemmelserne i regulativet). ( 2 ) Det ikke gældende overstreges.

12 L 32/ BILAG 2 Meddelelse (Største format: A4 ( mm)) Udstedt af: myndighed vedrørende ( 2 ): TYPEGODKENDELSE UDVIDELSE AF TYPEGODKENDELSE NÆGTELSE AF TYPEGODKENDELSE INDDRAGELSE AF TYPEGODKENDELSE FULDSTÆNDIG OPHØRT PRODUKTION af en type køretøj for så vidt angår montering af en afskærmning fortil mod underkøring, der er godkendt i henhold til regulativ nr. 93 (del II) Typegodkendelse nr.:... Udvidelse nr Køretøjets handelsnavn eller -mærke Køretøjets(-ernes) type og klasse: Køretøjets(-ernes) totalmasse: Fabrikantens navn og adresse: Navn og adresse på fabrikantens bemyndigede repræsentant (hvis udpeget): Kort beskrivelse af køretøjstypens dimensioner og form: Afskærmningens(-ernes) handelsnavn eller -mærke og dens/deres godkendelsesnumre: Dato, hvorpå køretøjet er indleveret til prøvning: Teknisk tjeneste, som forestår prøvernes gennemførelse:...

13 L 32/ Prøverapportens nummer: Prøverapportens dato: Typegodkendelse/nægtet/udvidet/inddraget ( 2 ) 13. Begrundelse(r) for udvidelse af den pågældende godkendelse: Anbringelse af godkendelsesmærket: Sted: Dato: Underskrift:... Navn: En liste over dokumenter, som udgør typegodkendelsesmappen, der ligger hos den godkendende myndighed, er vedlagt og kan fås ved henvendelse. 19. Eventuelle bemærkninger:... ( 1 ) Kendingsnummer for det land, der har meddelt/udvidet/nægtet/inddraget typegodkendelsen (se godkendelsesbestemmelserne i regulativet). ( 2 ) Det ikke gældende overstreges.

14 L 32/ BILAG 3 Meddelelse (Største format: A4 ( mm)) Udstedt af: myndighed vedrørende ( 2 ): TYPEGODKENDELSE UDVIDELSE AF TYPEGODKENDELSE NÆGTELSE AF TYPEGODKENDELSE INDDRAGELSE AF TYPEGODKENDELSE FULDSTÆNDIG OPHØRT PRODUKTION af en type køretøj for så vidt angår dets afskærmning fortil i henhold til regulativ nr. 93 (del III) Typegodkendelse nr.:... Udvidelse nr Køretøjets handelsnavn eller -mærke: Køretøjets(-ernes) type og klasse: Køretøjets(-ernes) totalmasse: Fabrikantens navn og adresse: Navn og adresse på fabrikantens bemyndigede repræsentant (hvis udpeget): Specifikationer for de dele, der udgør afskærmningen fortil: Dato, hvorpå køretøjet er indleveret til prøvning: Position på afskærmningen af de punkter, der påvirkes af prøvningskræfterne: Største horisontale afbøjning og vertikale udbøjning under og efter et hvilket som helst prøvepunkts påvirkning med prøvningskræfterne:...

15 L 32/ Teknisk tjeneste, som forestår prøvernes gennemførelse: Prøverapportens nummer: Prøverapportens dato: Typegodkendelse/nægtet/udvidet/inddraget ( 2 ) 14. Begrundelse(r) for udvidelse af den pågældende godkendelse: Anbringelse af godkendelsesmærket: Sted: Dato: Underskrift:... Navn: En liste over dokumenter, som udgør typegodkendelsesmappen, der ligger hos den godkendende myndighed, er vedlagt og kan fås ved henvendelse. 20. Eventuelle bemærkninger:... ( 1 ) Kendingsnummer for det land, der har meddelt/udvidet/nægtet/inddraget typegodkendelsen (se godkendelsesbestemmelserne i regulativet). ( 2 ) Det ikke gældende overstreges.

16 L 32/ BILAG 4 Anbringelse af Godkendelsesmærker 1. GODKENDELSESNUMRE 1.1. Hver godkendt type får et godkendelsesnummer. De første to cifre (i øjeblikket 00) angiver den serie ændringer, som omfatter de seneste vigtige ændringer af regulativet på godkendelsens udstedelsestidspunkt. En kontraherende part må ikke tildele en anden type det samme nummer Meddelelse om typegodkendelse eller udvidelse eller nægtelse af godkendelse af en type i henhold til dette regulativ meddeles parterne i aftalen fra 1958, som anvender dette regulativ, i form af en meddelelse i overensstemmelse med en af modellerne i bilag 1, 2 eller 3 til dette regulativ På hver teknisk enhed i en serie af en type, der er typegodkendt i henhold til dette regulativ, skal der anbringes et internationalt typegodkendelsesmærke, som anbringes på et synligt sted, og som, når enheden er monteret, er nemt tilgængeligt samt anført på meddelelsen om typegodkendelse. Mærket skal bestå af: En cirkel, hvori er anbragt bogstavet»e«efterfulgt af kendingsnummer for det land, der har foretaget godkendelsen ( 1 ) Nummeret på dette regulativ fulgt af bogstavet»r«, en bindestreg og typegodkendelsesnummeret til højre for cirklen, der er beskrevet i punkt Et yderligere tegn, som adskilles fra dette regulativs nummer med en lodret linje, og som består af de romerske tal for den af regulativets dele (dvs. I, II eller III), i henhold til hvilken afskærmningen eller køretøjet er godkendt Hvis køretøjet er i overensstemmelse med en køretøjstype, der er godkendt i henhold til et eller flere regulativer, som danner bilag til aftalen, i det land, der har godkendt køretøjet i henhold til dette regulativ, er det ikke nødvendigt at gentage det mærke, der er beskrevet i punkt i dette bilag. I så fald anbringes regulativets nummer og typegodkendelsesnummeret samt yderligere tegn for alle regulativer i henhold til hvilke typegodkendelse er meddelt i det land, som har meddelt typegodkendelse i henhold til dette regulativ, i lodrette søjler til højre for det mærke, der er beskrevet i punkt i dette bilag Godkendelsesmærket skal være letlæseligt og må ikke kunne fjernes. 2. ANBRINGELSE AF GODKENDELSESMÆRKER 2.1. Model A a = min. 8 mm ( 1 ) 1 for Tyskland, 2 for Frankrig, 3 for Italien, 4 for Nederlandene, 5 for Sverige, 6 for Belgien, 7 for Ungarn, 8 for Tjekkiet, 9 for Spanien, 10 for Jugoslavien, 11 for Det Forenede Kongerige, 12 for Østrig, 13 for Luxembourg, 14 for Schweiz, 15 (fri), 16 for Norge, 17 for Finland, 18 for Danmark, 19 for Rumænien, 20 for Polen, 21 for Portugal, 22 for Den Russiske Føderation, 23 for Grækenland, 24, 25 (fri), 26 for Slovenien og 27 for Slovakiet. Følgende numre tildeles andre lande i den rækkefølge, de ratificerer eller tiltræder aftalen om gensidig anerkendelse af udstyr og dele til motorkøretøjer, og FN's generalsekretær meddeler de kontraherende parter de således tildelte numre.

17 L 32/ Det ovenfor viste typegodkendelsesmærke for et køretøj viser, at køretøjstypen for så vidt angår dets afskærmning fortil mod underkøring i tilfælde af frontalt sammenstød er godkendt i Det Forenede Kongerige (E11) i henhold til regulativ nr. 93, del II (montering af en typegodkendt afskærmning fortil mod underkøring) med godkendelsesnummer Typegodkendelsesnummerets første to cifre viser, at godkendelsen er givet i henhold til bestemmelserne i regulativ nr. 93, del II, i regulativets oprindelige version Model B a Å 8mm Det ovenfor viste typegodkendelsesmærke for et køretøj viser, at den pågældende køretøjstype er godkendt i Det Forenede Kongerige (E11) i henhold til regulativ nr. 93, del II, og regulativ nr. 31 ( 1 ). Godkendelsesnumrene viser, at på de datoer, hvor de respektive godkendelser er meddelt, forelå regulativ nr. 93 i sin oprindelige version, og regulativ nr. 31 omfattede ændringerne i serie 02. ( 1 ) Dette nummer er kun givet som eksempel.

18 L 32/ BILAG 5 Prøvningsbetingelser og -procedurer 1. PRØVNINGSBETINGELSER FOR AFSKÆRMNINGER 1.1. Prøvningen kan efter fabrikantens ønske udføres på ét af følgende: et køretøj af den type, som afskærmningen er beregnet til. I så fald gælder de betingelser, som er angivet i punkt på en chassisdel af den køretøjstype, som afskærmningen agtes monteret på. Denne del skal være repræsentativ for den/de pågældende køretøjstype(r) en stiv prøvebænk I tilfælde af punkt og skal de dele, som anvendes til at forbinde afskærmningen til en del af køretøjets chassis eller den stive bænk, svare til de dele, som anvendes til at fastgøre afskærmningen, når den monteres på et køretøj Efter anmodning fra fabrikanten og med den tekniske tjenestes samtykke kan prøvningsproceduren i punkt 3 erstattes af en simulering ved beregning eller en anden hermed ækvivalent metode. 2. PRØVNINGSBETINGELSER FOR KØRETØJER 2.1. For at opnå de i punkt 3.1 krævede prøvningskræfter kan det være nødvendigt at fastholde køretøjet på en måde, som køretøjsfabrikanten anviser Ved bestemmelse af dimensioner forudsættes køretøjet at være i følgende stand: ubelæsset holdende stille på en vandret, plan, stiv og jævn overflade forhjulene i stilling til kørsel lige ud dækkene oppumpet til det af køretøjsfabrikanten anbefalede tryk normal køreposition som angivet af fabrikanten for køretøjer med hydropneumatisk, hydraulisk eller pneumatisk affjedring eller anordning til automatisk niveauregulering alt efter belæsning. 3. PRØVNINGSPROCEDURE 3.1. Der defineres to punkter P 1 i en afstand af højst 200 mm fra de langsgående planer, der tangerer de udvendige kanter på dækkene på forakslen, idet der ses bort fra dækkenes udbuling lige over vejbanen; de to punkter P 2 er beliggende symmetrisk om køretøjets midterplan i længderetningen og har en indbyrdes afstand på mm. Den nøjagtige beliggenhed angives af fabrikanten Højden over vejbanen af P 1 -ogp 2 -punkterne fastsættes af køretøjets fabrikant inden for de linjer, der begrænser afskærmningens forside. Højden må dog ikke være over 445 mm på det ubelæssede køretøj. P 3 er i køretøjets midterplan i længderetningen (jf. regulativets figur 1) De nedenfor anførte prøvningskræfter påtrykkes de enkelte prøvepunkter i særskilte prøver på samme køretøj eller afskærmning eller, hvis fabrikanten/agenten ønsker det, på forskellige køretøjer eller afskærmninger.

19 L 32/ Hvis køretøjets konstruktion og komponenter, som er relevante for afskærmningen fortil mod underkøring, i det væsentlige er symmetriske om dets midterplan i længderetningen, udføres prøverne i punkt P 1 og P 2 kun på den ene side Ved prøven skal kræfterne påtrykkes så hurtigt som muligt, og køretøjet eller afskærmningen skal kunne modstå kræfterne i følgende afsnit i mindst 0,2 sekunder De to P 1 -punkter påvirkes det ene efter det andet med en vandret kraft svarende til 50 % af køretøjets eller den påregnede køretøjstypes teknisk tilladte totalvægt, dog højst N De to P 1 -punkter påvirkes det ene efter det andet med en vandret kraft svarende til 100 % af køretøjets eller den påregnede køretøjstypes teknisk tilladte totalvægt, dog højst N. Hvis afskærmningen er afbrudt og har et nedsat tværsnitsareal mellem de to punkter P 2, fortsættes prøvningen med at påvirke punkt P 3 med en vandret kraft svarende til den, der blev påført punkt P Hver enkelt prøvepunkts vandrette og lodrette forskydning som følge af påvirkningen med ovennævnte kræfter optegnes, og den største værdi anføres i typegodkendelsesmeddelelsen Ved afprøvning til kontrol af overensstemmelsen med ovennævnte krav skal følgende betingelser være overholdt: Ved påvirkning i henhold til del III af en afskærmning (som ikke er godkendt separat i henhold til del I) skal denne fastgøres til køretøjets chassislængdevanger, eller hvad der erstatter disse eller en konstruktion med godtgjorte ækvivalente egenskaber De angivne kræfter påtrykkes ved hjælp af stempler, der er passende leddelt (f.eks. ved hjælp af kardanled) og parallelle med køretøjets midterplan i længderetningen, med en overflade, hvis højde ikke er over 250 mm (den nøjagtige højde og bredde angives af fabrikanten), hvis bredde ikke er over 400 mm, og hvis lodrette kanter har en rundingsradius på 5 mm ±1 mm; denne overflades centrum anbringes successivt ved P 1,P 2 og P 3.

20 L 32/ BILAG 6 Produktionens overensstemmelse og andre administrative procedurer 1. PRODUKTIONENS OVERENSSTEMMELSE 1.1. Afskærmninger og køretøjer, der er godkendt i henhold til dette regulativ, skal være fremstillet således, at de svarer til den godkendte type for så vidt angår opfyldelsen af de krav, der er fastlagt i dette regulativ Overholdelsen af kravene i punkt 1.1 kontrolleres ved passende kontroller af produktionen Godkendelsens indehaver skal navnlig: indføre procedurer til effektiv kvalitetskontrol af køretøjer og afskærmninger have adgang til det udstyr, der er nødvendigt for at kunne kontrollere overensstemmelsen med hver godkendt type sikre, at prøvningsresultater registreres, og at ledsagedokumenter er tilgængelige i en periode, der aftales med de administrative myndigheder analysere resultaterne af hver prøvningstype med henblik på at kontrollere og sikre, at produkternes kvalitet er konstant under hensyntagen til variationer, som kan forekomme ved serieproduktion sikre, at der for hver køretøjstype eller afskærmning udføres tilstrækkelige kontroller af afskærmningskomponenternes dimensioner, materiale og ydeevne samt de komponenter, der anvendes til montering på køretøjet sikre at der udtages yderligere prøveemner eller foretages yderligere prøver, hvis et sæt prøver eller prøveemner ikke opfylder forskrifterne for den pågældende type. Der træffes alle nødvendige foranstaltninger til genetablering af produktionens overensstemmelse De kompetente myndigheder, som har meddelt typegodkendelsen, kan på et hvilket som helst tidspunkt kontrollere de overensstemmelseskontrolmetoder, som benyttes i de enkelte produktionsenheder Prøvnings- og produktionsdokumentationen forelægges den kontrollerende inspektør ved hver inspektion Inspektøren kan udtage stikprøver til undersøgelse i fabrikantens laboratorium. Det minimale antal prøver kan være afhængigt af resultatet af fabrikantens egen kontrol Forekommer kvalitetsniveauet utilfredsstillende, eller er det nødvendigt at kontrollere gyldigheden af prøver, der er udført i henhold til punkt 1.4.2, udtager inspektøren prøver, som sendes til den tekniske tjeneste, der har udført godkendelsesafprøvningerne Den kompetente myndighed kan udføre enhver prøvning, som er er fastsat i dette regulativ De kompetente myndigheder tillader normalt en inspektion hvert andet år. Hvis der i løbet af en af disse inspektioner konstateres utilfredsstillende resultater, træffer den kompetente myndighed alle nødvendige foranstaltninger for hurtigst muligt at genetablere produktionens overensstemmelse. 2. SANKTIONER FOR MANGLENDE OVERENSSTEMMELSE I PRODUKTIONEN 2.1. En typegodkendelse for en type afskærmning eller køretøj i henhold til dette regulativ kan inddrages, hvis ovennævnte krav ikke opfyldes, eller hvis afskærmningen ikke godkendes efter prøvning i henhold til dette regulativ.

21 L 32/ Hvis en aftalepart, som anvender dette regulativ, inddrager en tidligere meddelt godkendelse, underretter denne straks de andre aftaleparter, som anvender dette regulativ, ved hjælp af en meddelelse, der er i overensstemmelse med modellerne i bilag 1, 2 eller 3 til dette regulativ. 3. ÆNDRING OG UDVIDELSE AF EN TYPEGODKENDELSE 3.1. Alle ændringer af en type afskærmning eller køretøj meddeles den myndighed, der har meddelt typegodkendelse. Denne myndighed kan: anse ændringer for at være uden nævneværdig virkning, således at afskærmningen eller køretøjet stadig opfylder kravene forlange endnu en prøvningsrapport fra den tekniske tjeneste, som udfører afprøvningerne Meddelelse om eller inddragelse af en typegodkendelse med angivelse af ændringerne, meddeles aftaleparterne, som anvender dette regulativ, i form af en meddelelse i overensstemmelse med en af modellerne i bilag 1, 2 eller 3 til dette regulativ Den kompetente myndighed, som meddeler udvidelse af en typegodkendelse, tildeler udvidelsen et serienummer og underretter de andre parter i aftalen fra 1958, som anvender dette regulativ, i form af en meddelelse i overensstemmelse med en af modellerne i bilag 1, 2 eller 3 til dette regulativ. 4. FULDSTÆNDIG OPHØRT PRODUKTION Hvis indehaveren af en typegodkendelse fuldstændig ophører med at producere en type afskærmning eller et køretøj med afskærmning, der er godkendt i henhold til dette regulativ, underretter han den godkendende myndighed herom. Efter modtagelse af den pågældende meddelelse underretter den kompetente myndighed de andre parter i aftalen fra 1958, som anvender dette regulativ, ved hjælp af en meddelelse i overensstemmelse med en af modellerne i bilag 1, 2 eller 3 til dette regulativ. 5. NAVNE OG ADRESSER PÅ DE TEKNISKE TJENESTER, DER UDFØRER GODKENDELSESPRØVNINGERNE, OG DE ADMINISTRATIVE MYNDIGHEDER De parter i aftalen fra 1958, som anvender dette regulativ, meddeler De Forenede Nationers sekretariat navne og adresser på de tekniske tjenester, som udfører godkendelsesprøvninger, og på de administrative myndigheder, som meddeler typegodkendelser, og hvortil meddelelser udstedt i andre lande om typegodkendelse eller udvidelse, nægtelse eller inddragelse af typegodkendelse eller fuldstændig ophør af produktion skal sendes.

KOMMISSIONENS DIREKTIV 98/90/EF af 30. november 1998 om tilpasning til den tekniske udvikling af Rådets direktiv 70/387/EØF vedrørende

KOMMISSIONENS DIREKTIV 98/90/EF af 30. november 1998 om tilpasning til den tekniske udvikling af Rådets direktiv 70/387/EØF vedrørende L 337/29 KOMMISSIONENS DIREKTIV 98/90/EF af 30. november 1998 om tilpasning til den tekniske udvikling af Rådets direktiv 70/387/EØF vedrørende døre i motordrevne køretøjer og påhængskøretøjer dertil (EØS-relevant

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 291/36 Den Europæiske Unions Tidende 9.11.2010 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1005/2010 af 8. november 2010 om typegodkendelseskrav for slæbeanordninger til motorkøretøjer og om gennemførelse af Europa-

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1987L0402 DA 01.01.2007 006.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 25. juni 1987 om styrtsikre frontmonterede førerværn

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 43/6 Den Europæiske Unions Tidende 16.2.2012 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 130/2012 af 15. februar 2012 om typegodkendelseskrav for motorkøretøjer hvad angår indstigningsforhold og manøvreevne samt

Læs mere

Supplement 1 til den oprindelige udgave af regulativet Ikrafttrædelsesdato: 10. november 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE

Supplement 1 til den oprindelige udgave af regulativet Ikrafttrædelsesdato: 10. november 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE 13.5.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 120/49 Kun de originale FN/ECE-tekster har retlig virkning i henhold til folkeretten. Dette regulativs nuværende status og ikrafttrædelsesdato bør kontrolleres

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV af 27. juli 1970 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om døre i motordrevne køretøjer og påhængskøretøjer (70/387/EØF)

RÅDETS DIREKTIV af 27. juli 1970 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om døre i motordrevne køretøjer og påhængskøretøjer (70/387/EØF) 1970L0387 DA 01.06.2001 003.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 27. juli 1970 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.1.2019 L 8 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/26 af 8. januar 2019 om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/62/EF af 13. juli 2009 om anbringelsessted for bagnummerplade på to- og trehjulede motordrevne køretøjer

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/62/EF af 13. juli 2009 om anbringelsessted for bagnummerplade på to- og trehjulede motordrevne køretøjer L 198/20 Den Europæiske Unions Tidende 30.7.2009 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/62/EF af 13. juli 2009 om anbringelsessted for bagnummerplade på to- og trehjulede motordrevne køretøjer (kodificeret

Læs mere

(Retsakter hvis offentliggørelse ikke er obligatorisk) RÅD RÅDETS DIREKTIV. af 18. december 1975

(Retsakter hvis offentliggørelse ikke er obligatorisk) RÅD RÅDETS DIREKTIV. af 18. december 1975 30. 1. 76 De Europæiske Fællesskabers Tidende Nr. L 24/ 1 II (Retsakter hvis offentliggørelse ikke er obligatorisk) RÅD RÅDETS DIREKTIV af 18. december 1975 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2010R1003 DA 24.02.2015 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1003/2010 af 8. november 2010 om krav

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 9. juni 2009 (OR. en) 2006/0161 (COD) PE-CONS 3682/1/08 REV 1 CODIF 129 ENT 225 CODEC 1155 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: EUROPA-PARLAMENTETS

Læs mere

F1 71 PE T4.3 TRACTORS

F1 71 PE T4.3 TRACTORS DA F1 71 PE T4.3 TRACTORS DA DA KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Udkast til Bruxelles, den 23.6.2009. KOMMISSIONENS DIREKTIV../ /EF af [ ] om ændring af Rådets direktiv 74/152/EØF, 80/720/EØF,

Læs mere

Udkast til. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. /

Udkast til. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. / EUROPA-KOMMISSIONEN DRAFT Version 9.00 of 31 Mar 2010 Udkast til KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. / af om krav til typegodkendelse af monteringsflade for og anbringelse af bagnummerplader på motorkøretøjer

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Strasbourg, den 25. november 2009 (OR. en) 2008/0099 (COD) LEX 1105 PE-CONS 3635/1/09 REV 1 CODIF 42 ENT 98 CODEC 611 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

Læs mere

BILAG. til forslag til. Europa-Parlamentets og Rådets forordning

BILAG. til forslag til. Europa-Parlamentets og Rådets forordning EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.9.2016 COM(2016) 491 final ANNEXES 1 to 7 BILAG til forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse af en EU-certificeringsordning for udstyr til

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2010L0019 DA 16.07.2011 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS DIREKTIV 2010/19/EU af 9. marts 2010 om ændring, med henblik

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 10.11.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 292/21 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1009/2010 af 9. november 2010 om typegodkendelseskrav for hjulafskærmninger til visse motorkøretøjer og om gennemførelse

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 93/33/EØF af 14. juni 1993 om tyverisikring på to- og trehjulede motordrevne køretøjer. (EFT L 188 af 29.7.1993, s.

RÅDETS DIREKTIV 93/33/EØF af 14. juni 1993 om tyverisikring på to- og trehjulede motordrevne køretøjer. (EFT L 188 af 29.7.1993, s. 1993L0033 DA 11.05.1999 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV 93/33/EØF af 14. juni 1993 om tyverisikring på to- og

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Udkast til KOMMISSIONENS DIREKTIV../ /EF

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Udkast til KOMMISSIONENS DIREKTIV../ /EF KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den D006654/01 Udkast til KOMMISSIONENS DIREKTIV../ /EF af [ ] om ændring, med henblik på tilpasning til den tekniske udvikling inden for afskærmningssystemer

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om EØF-typegodkendelse og - verifikation

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om EØF-typegodkendelse og - verifikation BEK nr 161 af 05/03/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 644-35-00006 Senere ændringer

Læs mere

RETSAKTER VEDTAGET AF ORGANER OPRETTET VED INTERNATIONALE AFTALER

RETSAKTER VEDTAGET AF ORGANER OPRETTET VED INTERNATIONALE AFTALER L 20/16 25.1.2018 RETSAKTER VEDTAGET AF ORGANER OPRETTET VED INTERNATIONALE AFTALER Kun de originale FN/ECE-tekster har retlig virkning i henhold til folkeretten. Dette regulativs nuværende status og ikrafttrædelsesdato

Læs mere

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 71, stk. 1,

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 71, stk. 1, Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/20/EF af 8. april 2003 om ændring af Rådets direktiv 91/671/EØF om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning vedrørende obligatorisk anvendelse af

Læs mere

- der henviser til Kommissionens forslag til Europa-Parlamentet og Rådet (KOM(2011)0120),

- der henviser til Kommissionens forslag til Europa-Parlamentet og Rådet (KOM(2011)0120), P7_TA-PROV(2011)0448 Dæk til motorkøretøjer og påhængskøretøjer ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 25. oktober 2011 om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om dæk til

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1970L0156 DA 12.07.2007 025.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 6. februar 1970 om tilnærmelse af medlemsstaternes

Læs mere

Førerplads samt døre og vinduer i førerhuse på landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I

Førerplads samt døre og vinduer i førerhuse på landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I P7_TA-PROV(2011)0214 Førerplads samt døre og vinduer i førerhuse på landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 11. maj 2011 om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 13.5.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 124/11 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 458/2011 af 12. maj 2011 om typegodkendelseskrav for motorkøretøjer og påhængskøretøjer dertil for så vidt angår montering

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 31. maj /0315(COD) PE1

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 31. maj /0315(COD) PE1 EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Konsolideret lovgivningsdokument 31. maj 2001 2000/0315(COD) PE1 ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING fastlagt ved førstebehandlingen den 31. maj 2001 med henblik på vedtagelse

Læs mere

PGI 2. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 19. juni 2018 (OR. en) EUCO 7/1/18 REV 1

PGI 2. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 19. juni 2018 (OR. en) EUCO 7/1/18 REV 1 Det Europæiske Råd Bruxelles, den 19. juni 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0900 (NLE) 2013/0900 (NLE) EUCO 7/1/18 REV 1 INST 92 POLGEN 23 CO EUR 8 RETSAKTER Vedr.: DET EUROPÆISKE RÅDS AFGØRELSE

Læs mere

Hermed følger til delegationerne Kommissionens dokument - D022200/02.

Hermed følger til delegationerne Kommissionens dokument - D022200/02. RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 29. oktober 2012 (OR. en) 15606/12 ENV 823 ENT 277 FØLGESKRIVELSE fra: Europa-Kommissionen modtaget: 26. oktober 2012 til: Generalsekretariatet for Rådet for

Læs mere

SLUTAKT. (Bruxelles, den 8. oktober 2002)

SLUTAKT. (Bruxelles, den 8. oktober 2002) SLUTAKT FOR DEN DIPLOMATISKE KONFERENCE OM PROTOKOLLEN OM DET EUROPÆISKE FÆLLESSKABS TILTRÆDELSE AF DEN INTERNATIONALE EUROCONTROL KONVENTION AF 13. DECEMBER 1960 VEDRØRENDE SAMARBEJDE OM LUFTFARTENS SIKKERHED

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 160/8 Den Europæiske Unions Tidende 21.6.2012 FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 523/2012 af 20. juni 2012 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 661/2009 for så

Læs mere

Offentlig høring om en mulig revision af forordning (EF) nr. 764/2008 om gensidig anerkendelse

Offentlig høring om en mulig revision af forordning (EF) nr. 764/2008 om gensidig anerkendelse Offentlig høring om en mulig revision af forordning (EF) nr. 764/2008 om gensidig anerkendelse Felter med en skal udfyldes. Navn E-mailadresse Indledning 1 Hvis en virksomhed lovligt sælger et produkt

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) /

BILAG. til KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.4.2019 C(2019) 2327 final ANNEXES 1 to 2 BILAG KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / om ændring af bilag IV Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 661/2009 samt

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. marts 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. marts 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. marts 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2014/0013 (NLE) 15436/15 AGRI 684 AGRIORG 101 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.9.2014 C(2014) 6767 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN om ajourføring af de oplysninger, der anvendes til beregning af de faste beløb og de tvangsbøder, som Kommissionen

Læs mere

I denne rubrik anføres visummets territoriale gyldighed. Denne rubrik kan kun udfyldes på en af følgende måder:

I denne rubrik anføres visummets territoriale gyldighed. Denne rubrik kan kun udfyldes på en af følgende måder: BILAG 20 1 - UDFYLDNING AF VISUMMÆRKATEN 1. Felt til obligatoriske angivelser 1.1. Rubrikken "GYLDIGT TIL": I denne rubrik anføres visummets territoriale gyldighed. Denne rubrik kan kun udfyldes på en

Læs mere

DIREKTIVER. (EØS-relevant tekst) (3) Direktiv 91/226/EØF og 2007/46/EF bør ændres i overensstemmelse

DIREKTIVER. (EØS-relevant tekst) (3) Direktiv 91/226/EØF og 2007/46/EF bør ændres i overensstemmelse 20.3.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 72/17 DIREKTIVER KOMMISSIONENS DIREKTIV 2010/19/EU af 9. marts 2010 om ændring, med henblik på tilpasning til den tekniske udvikling inden for afskærmningssystemer

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.11.2013 C(2013) 8101 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN om ajourføring af oplysninger, der anvendes til beregning af de faste beløb og de tvangsbøder, som Kommissionen

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX [ ](2013) XXX draft MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN Anvendelsen af artikel 260 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde ajourføring af oplysninger, der anvendes

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (7) Ved Rådets afgørelse 2001/505/EF ( 5 ) tiltrådte EU

(EØS-relevant tekst) (7) Ved Rådets afgørelse 2001/505/EF ( 5 ) tiltrådte EU 28.4.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 108/13 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 407/2011 af 27. april 2011 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) 661/2009 for så vidt angår tilføjelse

Læs mere

DIREKTIVER. EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/78/EF af 13. juli af støtteben på tohjulede motordrevne køretøjer, (kodificeret udgave)

DIREKTIVER. EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/78/EF af 13. juli af støtteben på tohjulede motordrevne køretøjer, (kodificeret udgave) L 231/8 Den Europæiske Unions Tidende 3.9.2009 DIREKTIVER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/78/EF af 13. juli 2009 om støtteben på tohjulede motordrevne køretøjer (kodificeret udgave) (EØS-relevant

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (EUT L 263 af , s. 1) M1 Kommissionens forordning (EF) nr. 1060/2008 af 7. oktober 2008 L

(EØS-relevant tekst) (EUT L 263 af , s. 1) M1 Kommissionens forordning (EF) nr. 1060/2008 af 7. oktober 2008 L 02007L0046 DA 31.03.2018 022.001 1 Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.8.2016 C(2016) 5091 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN om ajourføring af oplysninger, der anvendes til beregning af de faste beløb og de tvangsbøder, som Kommissionen

Læs mere

Hermed følger til delegationerne Kommissionens dokument - D023442/01.

Hermed følger til delegationerne Kommissionens dokument - D023442/01. RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 8. november 2012 (09.11) (OR. en) 15867/12 ENV 838 ENER 444 IND 186 COMPET 672 MI 700 ECOFIN 920 TRANS 381 FØLGESKRIVELSE fra: Europa-Kommissionen modtaget:

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.05.2001 KOM(2001) 266 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om supplering af bilaget til Kommisssionens forordning (EF) nr. 1107/96 om registrering

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til

RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til traktaten op oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig

Læs mere

F Implementing measures GSR - Spray suppression

F Implementing measures GSR - Spray suppression DA F1 245193 Implementing measures GSR - Spray suppression DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den xxx K(2010) yyy endelig Udkast til KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. /.. af [ ] om gennemførelse af forordning

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0227 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0227 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0227 Offentligt EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.5.2010 KOM(2010)227 endelig 2010/0126 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. /2010 om ændring af forordning (EF)

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.6.2018 COM(2018) 397 final 2018/0220 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt angår

Læs mere

F PE Statutory Plates

F PE Statutory Plates DA F1 6165 PE Statutory Plates DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den D00905/02 Udkast til KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. /.. af [ ] om krav til typegodkendelse af fabrikantens lovpligtige fabrikationsplade

Læs mere

BERETNING FRA KOMMISSIONEN

BERETNING FRA KOMMISSIONEN EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.9.2016 COM(2016) 618 final BERETNING FRA KOMMISSIONEN Rapport, der skal understøtte beregningen af den tildelte mængde til Den Europæiske Union, og rapport, der skal

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1) I medfør af 3, stk. 1, nr. 1 og nr. 6, 4, stk. 1, og 32, stk. 8, i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse nr. 72 af 17. januar 2014, som sat i

Læs mere

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1)

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1) BEK nr 1075 af 10/11/2008 Udskriftsdato: 8. juli 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 08/02645 Senere

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. af [...]

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. af [...] DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 15.6.2010 KOM(2010)310 endelig 2010/0169 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE [...] om obligatorisk anvendelse FN/ECE-regulativ nr. 1, 3, 4, 6, 7, 8, 10, 11, 12,

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 110/18 Den Europæiske Unions Tidende 24.4.2012 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 351/2012 af 23. april 2012 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 661/2009 for så vidt

Læs mere

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0344 Offentligt

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0344 Offentligt Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0344 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 21.6.2007 KOM(2007) 344 endelig 2007/0119 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2011R0019 DA 11.04.2012 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 19/2011 af 11. januar 2011 om krav til

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER Bruxelles, den 6. marts 2019 SPØRGSMÅL OG SVAR I FORBINDELSE MED DET FORENEDE KONGERIGES UDTRÆDEN AF

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2017) 242 final BILAG 1.

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2017) 242 final BILAG 1. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. maj 2017 (OR. en) 9438/17 ADD 1 MAP 12 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 17. maj 2017 til: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på vegne af generalsekretæren for

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 12.12.2007 KOM(2007) 802 endelig 2007/0281 (CNS) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1234/2007 om en fælles markedsordning

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere

(6) Kommissionen videregav de modtagne meddelelser til de øvrige medlemsstater senest den 15. marts 2017.

(6) Kommissionen videregav de modtagne meddelelser til de øvrige medlemsstater senest den 15. marts 2017. L 162/22 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/1112 af 22. juni 2017 om ændring af forordning (EF) nr. 3199/93 om gensidig anerkendelse af fremgangsmåderne for fuldstændig denaturering af alkohol

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af (EØS-relevant tekst)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af (EØS-relevant tekst) EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.6.2017 C(2017) 3519 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 2.6.2017 om fastsættelse af en metode til at bestemme de nødvendige korrelationsparametre

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.04.2005 KOM(2005) 146 endelig 2005/0056(CNS) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse af aftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og Kongeriget

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0488 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0488 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0488 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 5.9.2006 KOM(2006) 488 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om visse restriktive foranstaltninger

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 07.11.08 1923 FS302-12 Godkendelse af køretøjer til brug i modulvogntog Ved bekendtgørelse af 7. november 2008

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Mødedokument ***II FÆLLES HOLDNING

EUROPA-PARLAMENTET. Mødedokument ***II FÆLLES HOLDNING EUROPA-PARLAMENTET 1999 Mødedokument 2004 C5-0029/1999 19/07/1999 ***II FÆLLES HOLDNING Vedr.: FÆLLES HOLDNING (EF) Nr. /99 FASTLAGT AF RÅDET DEN 20. MAJ 1999 MED HENBLIK PÅ VEDTAGELSE AF EUROPA-PARLAMENTETS

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1977L0536 DA 01.01.2007 008.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 28. juni 1977 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes

Læs mere

Offentlig høring om en mulig revision af forordning (EF) nr. 764/2008 om gensidig anerkendelse

Offentlig høring om en mulig revision af forordning (EF) nr. 764/2008 om gensidig anerkendelse Offentlig høring om en mulig revision af forordning (EF) nr. 764/2008 om gensidig anerkendelse Felter med en skal udfyldes. Navn E-mailadresse Indledning 1 Hvis en virksomhed lovligt sælger et produkt

Læs mere

Vigtigt. 4. Genudstedelse af en BTO Ved genudstedelse af en BTO udfyldes denne rubrik. BTO-referencenummer: Tlf.nr.: Gyldig fra: År Måned Dag

Vigtigt. 4. Genudstedelse af en BTO Ved genudstedelse af en BTO udfyldes denne rubrik. BTO-referencenummer: Tlf.nr.: Gyldig fra: År Måned Dag DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB ANMODNING OM BINDENDE TARIFERINGSOPLYSNING (BTO) 1. Ansøger (fulde navn og adresse) Forbeholdt administrationen Registreringsnr.: Modtagelsessted: Modtagelsesdato: År Måned Dag

Læs mere

BILAG. til. Kommissionens delegerede forordning (EU).../...

BILAG. til. Kommissionens delegerede forordning (EU).../... EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.6.2017 C(2017) 4296 final ANNEX 1 BILAG til Kommissionens delegerede forordning (EU).../... om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 540/2014

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.12.2014 COM(2014) 721 final 2014/0345 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Østrig og Polen til at ratificere eller tiltræde Budapestkonventionen om

Læs mere

under henvisning til protokollen vedrørende Den Europæiske Unions privilegier og immuniteter, særlig artikel 12,

under henvisning til protokollen vedrørende Den Europæiske Unions privilegier og immuniteter, særlig artikel 12, 30.4.2014 L 129/5 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 422/2014 af 16. april 2014 om tilpasning med virkning fra den 1. juli 2011 af vederlag og pensioner til tjenestemænd og øvrige ansatte

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1976L0762 DA 01.01.2007 007.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 27. juli 1976 M2 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING

Forslag til RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.7.2014 COM(2014) 448 final 2014/0207 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om tilpasning af Rådets forordning (EF) nr. 1340/2008 af 8. december 2008 om handel med visse

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.2.2019 C(2019) 873 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 12.2.2019 om skabelonerne for "EF"-erklæringer og attester for jernbaneinteroperabilitetskomponenter

Læs mere

(EØS-relevant tekst) under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91 sammenholdt med artikel 218, stk.

(EØS-relevant tekst) under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91 sammenholdt med artikel 218, stk. L 189/48 14.7.2016 RÅDETS AFGØRELSE (EU) 2016/1146 af 27. juni 2016 om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i det fælles udvalg, der er nedsat i henhold til aftalen om lejlighedsvis

Læs mere

Ydeevneprøvning af præfabrikerede armerede elementer af autoklaveret porebeton uden tilslag eller letbeton med porøse tilslag ved tværbelastning

Ydeevneprøvning af præfabrikerede armerede elementer af autoklaveret porebeton uden tilslag eller letbeton med porøse tilslag ved tværbelastning Dansk standard DS/EN 1356 2. udgave 2004-04-27 Ydeevneprøvning af præfabrikerede armerede elementer af autoklaveret porebeton uden tilslag eller letbeton med porøse tilslag ved tværbelastning Performance

Læs mere

I medfør af 130 i lov om rettens pleje, jf. lovbekendtgørelse nr af 23. oktober 2007, fastsættes: Avocat/Advocaat/Rechtsanwalt

I medfør af 130 i lov om rettens pleje, jf. lovbekendtgørelse nr af 23. oktober 2007, fastsættes: Avocat/Advocaat/Rechtsanwalt Bekendtgørelse om EU-advokaters etablering her i landet m.v. 1) I medfør af 130 i lov om rettens pleje, jf. lovbekendtgørelse nr. 1261 af 23. oktober 2007, fastsættes: Kapitel 1 Indledende bestemmelser

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1986L0298 DA 01.01.2007 006.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 26. maj 1986 om bagtil monterede styrtsikre førerværn

Læs mere

Notat om tilvalg af Rom III-forordningen

Notat om tilvalg af Rom III-forordningen Notat om tilvalg af Rom III-forordningen 1. Indledning Rådets forordning (EU) nr. 1259/2010 af 20. december 2010 om indførelse af et forstærket samarbejde om lovvalgsreglerne i forbindelse med skilsmisse

Læs mere

ANNEX BILAG. til. forslag ti Rådets afgørelse

ANNEX BILAG. til. forslag ti Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.8.2018 COM(2018) 601 final ANNEX BILAG til forslag ti Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i Den Blandede Kommission

Læs mere

BILAG. til forslag til. Rådets afgørelse

BILAG. til forslag til. Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.3.2016 COM(2016) 156 final ANNEX 1 BILAG til forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne, vedrørende udkastet til

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.10.2012 COM(2012) 607 final 2012/0291 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, Den Europæiske Union skal indtage i administrationsudvalget for De Forenede

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. september 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. september 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0182 (NLE) 11946/17 UD 195 CID 2 TRANS 349 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.:

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 12.1.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 8/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 19/2011 af 11. januar 2011 om krav til typegodkendelse af fabrikantens

Læs mere

RÅDETS FORORDNING (EØF) Nr. 881/92

RÅDETS FORORDNING (EØF) Nr. 881/92 9. 4. 92 De Europæiske Fællesskabers Tidende Nr. L 95/ 1 I (Retsakter hvis offentliggørelse er obligatorisk) RÅDETS FORORDNING (EØF) Nr. 881/92 af 26. marts 1992 om adgang til markedet for vejgodstransport

Læs mere

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.9.2016 COM(2016) 552 final ANNEX 2 BILAG til det ændrede forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse og midlertidig anvendelse af lufttransportaftalen mellem Amerikas

Læs mere

Husk feltet med Øvrige bemærkninger ved pkt. 10, når der er noget, der kræver yderligere forklaring og/eller vedlæg gerne dokumentation.

Husk feltet med Øvrige bemærkninger ved pkt. 10, når der er noget, der kræver yderligere forklaring og/eller vedlæg gerne dokumentation. Udbetaling Danmark International Social Sikring ANSØGNINGSSKEMA TIL BRUG FOR AFGØRELSE OM SOCIAL SIKRING ved arbejde i EØS og/eller Schweiz, efter EF- FORORDNING 883/2004 SAMMEN MED SKEMAET SKAL DU INDSENDE

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET. Finansielle oplysninger om Den Europæiske Udviklingsfond

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET. Finansielle oplysninger om Den Europæiske Udviklingsfond EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.6.2017 COM(2017) 299 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET Finansielle oplysninger om Den Europæiske Udviklingsfond Den Europæiske Udviklingsfond (EUF): prognoser

Læs mere

Anvendelse af forordningen om gensidig anerkendelse på varer af ædle metaller

Anvendelse af forordningen om gensidig anerkendelse på varer af ædle metaller EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERV OG INDUSTRI Vejledning 1 Bruxelles, den 1. februar 2010 - Anvendelse af forordningen om gensidig anerkendelse på varer af ædle metaller 1. INDLEDNING

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne et dokument om ovennævnte spørgsmål, som RIA-Rådet nåede til enighed om den 20. juli 2015.

Vedlagt følger til delegationerne et dokument om ovennævnte spørgsmål, som RIA-Rådet nåede til enighed om den 20. juli 2015. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juli 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 10830/2/15 REV 2 ASIM 52 RELEX

Læs mere

III RETSAKTER VEDTAGET I HENHOLD TIL AFSNIT VI I EU-TRAKTATEN

III RETSAKTER VEDTAGET I HENHOLD TIL AFSNIT VI I EU-TRAKTATEN L 348/130 Den Europæiske Unions Tidende 24.12.2008 III (Retsakter vedtaget i henhold til traktaten om Den Europæiske Union) RETSAKTER VEDTAGET I HENHOLD TIL AFSNIT VI I EU-TRAKTATEN RÅDETS AFGØRELSE 2008/976/RIA

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0858 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0858 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0858 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 7.1.2005 KOM(2004) 858 endelig. BERETNING FRA KOMMISSIONEN om implementeringen af Rådets rammeafgørelse

Læs mere

Skemaet er opdelt i to dele: DEL 1: ARBEJDE I ÉT LAND og DEL II: ARBEJDE I TO ELLER FLERE LANDE. E-mail adr.

Skemaet er opdelt i to dele: DEL 1: ARBEJDE I ÉT LAND og DEL II: ARBEJDE I TO ELLER FLERE LANDE. E-mail adr. Udbetaling Danmark April 2014 International Social Sikring ANSØGNINGSSKEMA TIL BRUG FOR AFGØRELSE OM SOCIAL SIKRING Jf. EF FORORDNING 883/2004 ved arbejde i EØS og/eller Schweiz SAMMEN MED SKEMAET SKAL

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) /

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.2.2018 C(2018) 721 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.2.2017 COM(2017) 99 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om medlemsstaternes anvendelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/30/EF

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1977L0249 DA 01.01.2007 005.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 22. marts 1977 om lettelser med henblik på den faktiske

Læs mere

I. ANMODNING OM OPLYSNINGER om udstationering af arbejdstagere i forbindelse med levering af en tjenesteydelse

I. ANMODNING OM OPLYSNINGER om udstationering af arbejdstagere i forbindelse med levering af en tjenesteydelse FORMULAR TIL (FRIVILLIG) BRUG FOR DEN ANMODENDE MYNDIGHED I. ANMODNING OM OPLYSNINGER om udstationering af arbejdstagere i forbindelse med levering af en tjenesteydelse I overensstemmelse med artikel 4

Læs mere