Forberedende PIU-arbejde i Christchurch, New Zealand, januar 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forberedende PIU-arbejde i Christchurch, New Zealand, januar 2013"

Transkript

1 Forberedende PIU-arbejde i Christchurch, New Zealand, januar 2013 Henning Hornstrup, Construction College Aalborg og Carsten Jepsen, Tech College Aalborg

2 PROGRAM Onsdag 9. januar 2013: Afrejse fra Aalborg kl. 16:05 Torsdag 10. januar 2013: Rejse Fredag 11. januar 2013: Rejse Ankomst Christchurch ca. 14:30 Billeje og indkvartering på Antonio s Motor Lodge Møde med den danske koloni til øl og pizza om aftenen Lørdag 12. januar 2013: Afslapning / shopping Ringede rundt og lavede besøgsaftaler med virksomheder Tur til Akaroa Søndag 13. januar 2013: Tur til Arthur s Pass Besøg i det jordskælvsramte område i centrum af Christchurch

3 Mandag 14. januar 2013: Møde med Jakob Tveden i hans hjem Tur rundt med Jakob til hans forskellige byggepladser Besøgte/snakkede med Nicklas og Anders (murerlærlinge) samt Alex (murersvend) og Rex (murerlærling) Ringede rundt og lavede flere aftaler med virksomheder Tur til Lyttleton (havnen) Tirsdag 15. januar 2013: Møde med Chris Wells, New Image Patinters & Decorators på en af hans arbejdspladser Møde med Simon Shearer og Paul Turner på Shearer Builts kontor Møde med Nathan Sherlock, Excel Painters på vores motel Møde med Per Jakobsen, Viking Built, på cafe Brewers Arms Onsdag 16. januar 2013: Møde med Dan Richardson og Darren O Rourke på Earthtech s kontor/materielplads Besøg på en af Earthtech s større opgaver med renovering af kloaknet i Christchurch s yderområde Besøg hos Rex på byggeplads vedr. forlængelse af hans udstationering Besøg hos Mike Owens Building på hans kontor (garage/lager ved siden af hans privatbolig) Besøg hos Nicklas og Anders på samme byggeplads som mandag Besøg på Willowbank dyrepark Torsdag 17. januar 2013: Afhentning af Christian Bech (nyankommen murersvend) i lufthavnen Aflevering af Christian hos Jakob privat Møde med Simon Shearer på Shearer Built s kontor og besøg på forskellige byggepladser/-projekter rundt omkring i byen (hilste igen på Line og Mads-Peter)

4 Møde med George Berry, Tile Installations Christchurch Ltd. på kontor/lagerplads ved privathjem Uformel snak med Stephanie Collins, Manager, Aoraki Polytechnich, som havde en info-stand i den lokale shopping mall Fredag 18. januar 2013: Chekc-out fra motel Afsluttende møde/snak med Jakob i hans hjem Aflevering af udlejningsbil og videre transport til lufthavn med shuttle Hjemrejse Lørdag 19. januar 2013: Rejse (overnatning i London pga. forsinkelse) Søndag 19. januar 2013: Rejse Ankomst Aalborg kl. 14:20

5 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Masonry & Glass Ltd. Kontaktperson Jakob Tveden Adresse 1/17 Seddon Street, Sydenham, Christchurch 8023, NZ Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) jakobtveden@yahoo.com Website Besøgsdato januar 2013 Jakob er uddannet murer på CCAA i september De sidste 6 måneder af sin læretid gennemførte han som udstationeret PIU-elev (voksenlærling) i Christchurch, hvor han slog sig ned sammen med sin new zealandske kone og deres søn i februar 2011 næsten samtidig med at et stort jordskælv ødelagde store del af byen. Efter svendeprøven i Danmark har Jakob etableret sit eget byggefirma i Christchurch. Jakob og hans firma er udgangspunktet for vores netværk i NZ. Firmaet har mange små, men alsidige jobs. Vi besøgte flere af hans byggepladser. Jakob har pt. tre murerlærlinge (Nicklas, Rex og Anders C) udstationeret plus en svend (Alex). Under vores besøg ankommer yderligere en svend (Christian), og Jakob godkender yderligere ansøgninger fra to svende, som skal starte i foråret I fremtiden ønsker han en løbende forsyning af lærlinge og svende til perioder af ca. ½ år ad gangen. Han har endnu ingen new zealandske murere ansat, da disse ofte er for specialiserede, selvom han er klar over, at der også er risiko ved at have en stor koncentration af danskere i virksomheden. De nærmere detaljer aftales med CWJ (lærlinge) og HCH (svende). Jakob har påtaget sig at forsøge at skaffe deleboliger til rimelig pris til de udsendte danskere gennem en kirke i lokalområdet Sydenham (husleje ca. 120 NZD/uge). For denne - og flere andre koordinerende ydelser er Jakob lovet halv pris, når TCAA fremover indfører et gebyr på 5700 kr. (1200 NZD) for at formidle ansættelse af svende i New Zealand. Jakob betaler lærlinge 16 NZD/time og svende 18 NZD/time (1 arbejdsuge = 42,5 timer). Lærlinge betaler 10% skal i NZ svende op til 17%. Han har ikke umiddelbart mulighed for at betale svendenes rejse, men ligger iflg. ham selv pænt over snittet i NZ med hensyn til vilkår og fryns. Det er også vores vurdering, at han tilbyder ordentlige forhold til de udsendte danskere. I tilfælde af sjusk med arbejdet har Jakob indført et system med advarsler og efter gentagne tilfælde besked til skolen og til lærlingens mester i Danmark. I yderste tilfælde kan hjemsendelse komme på tale.

6 Det er vigtigt for Jakob at vi i udvælgelsen af ansøgere lægger vægt på følgende: - At de er motiverede og har en positiv indstilling (også over for kulturelle/faglige forskelle) - At udstationering er en bonus for dygtige/hårdtarbejdende lærlinge - At de er over 25 år af hensyn til bilforsikring (harmonerer ikke med at de ikke skal være etablerede med familie og hjem) - At de har rimelige engelskkundskaber - At de forstår at vilkårene hos Jakob ligger pænt ift. NZ generelt Husk i øvrigt: - Medbring arbejdsbukser og sikkerhedssko - Giv besked i god tid om boligbehov og froventet ankomst til NZ OBS: Rex forlænges frem til 25/4-2013!!!

7 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Shearer Built Kontaktperson Simon Shearer (eller Paul Turner) Adresse 66 Brisbane Street, Sydenham, Christchurch 8023, NZ (ny adresse) Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) simon@shearerbuilt.co,nz Website Besøgsdato 15. og 17. januar 2013 Shearer Built er et lille entreprenørfirma, som ejes/drives af Simon Shearer (malermester) og Paul Turner (tømrermester). Desuden har firmaet en administrator ansat (Liz) samt 3 malere og 9-10 tømrere. Firmaet er netop flyttet til en ny adresse med både kontor og lagerplads/garage. Under vores besøg har firmaet 2 udstationerede lærlinge (Mads-Peter og Line). Desuden er en malersvend (Cecilia) på vej primo februar 2013) og en tømrerlærling (Anders R) medio marts. Efterfølgende har firmaet skrevet kontrakt med yderligere 2 malersvende. Firmaet har flere større og mindre bygge- og renoveringsopgaver, hvor de enten styrer projektet eller er underleverandører. Vi besøgte flere af deres byggepladser. Sharer Built ønsker løbende lærling og kan godt bruge op til 8 malersvende i Firmaet betaler 15 NZD/time til lærlinge og 20 NZD/time til svende. Man er villig til at betale eller bidrage til svendenes rejse. Firmaet er desuden villig til at betale TCAA 1200 NZD/henvist svend inkl. hjælp til forberedelse (se bilag). De nærmere detaljer aftales per mail. Vi vurderer, at det er et godt firma både fagligt og personligt, som også tager sig af de udsendte danskere uden for arbejdstiden.

8 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn New Image Painters & Decorators Kontaktperson Chris Wells Adresse 27 Balmoral Lane, Redcliffs, Christchurch 8081 Telefon Mobil +64 (0) chris@newimagepainters.co.nz Website Besøgsdato (på en byggeplads, 131 Waimari Rd.) New Image er et mindre firma, der arbejder sammen med Jakob Tveden. Der er 5-10 (?) malersvende ansat, heriblandt en nylig ankommet fra UK, som vi mødte. Arbejdet omfatter både nybyggeri og renovering af større og mindre skader på jordskælvsramte huse/villaer. Vi mødte Chris på en af firmaets byggepladser. Firmaet er interesseret i en enkelt lærling og/eller en enkelt svend. Er villig til at betale TCAA 1200 NZD/henvist svend inkl. hjælp til forberedelse (se bilag). Vi får et godt indtryk af firmaet - både fagligt og personligt. Det videre aftales per mail.

9 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Excel Painters Ltd. Kontaktperson Nathan Sherlock Adresse 18 A, Hay Street, Bromley, 8062Christchurch Telefon Mobil +64 (0) excelpainters@htomail.co.nz Website Besøgsdato (på vores hotel, Antonio s Motor Lodge) Nathan Sherlock arbejder alene som maler i et relativ nystartet firma, der arbejder sammen med Jakob Tveden. Arbejdet omfatter indtil videre mest renovering af større og mindre skader på jordskælvsramte huse/villaer. Nathan er interesseret i en enkelt lærling eller svend. Er villig til at betale TCAA 1200 NZD/henvist svend inkl. hjælp til forberedelse (se bilag). Vi får et godt indtryk af Nathan, men har ikke set hans arbejde. Han anbefales dig varmt af Jakob Tveden. Det videre aftales per mail.

10 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Viking Built Ltd. Kontaktperson Per Jakobsen Adresse Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) info@vikingbuilt.co.nz Website Besøgsdato (på en bar/cafe i Merivale) Per er en ung, dansk tømrer, der har boet nogle år i Christchurch sammen med sin danske kone. Han arbejder alene, men har indimellem en hjælper (ufaglært?) ansat. Arbejdet består i montage af Velux tagvinduer, som Per er agent/sælger for i Christchurch-området. I cirka halvdelen af året driver han desuden et jagtfirma, og kan derfor pt. ikke have en lærling. Per har kontakt til en svend i Danmark som han overvejer at ansætte til at køre vinduesmontagen på fuld tid. Hvis dette lykkes kunne han have lyst til også at få en tømrerlærling. Per virker som en seriøs fyr med fuld fart på. Det kan diskuteres, om det er relevant med en lærling i et firma med et så snævert, fagligt speciale, og om man skal rejse halvvejen af jorden rundt for at lære at montere Velux vinduer, men for en lærling med den en matchende kemi vil det sikkert være en god udstationeringsmulighed. Det evt. videre aftales per mail.

11 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Earthtech Contractors Kontaktpersoner Dan Richardson, Project Manager (den oprindelige kontakt) Darren O Rourke, General Manager Adresse 18 Klondyke Drive, P.O.Box 16, 573 Hornby, Christchurch Telefon +64 (0) Mobil Dan: +64 (0) Darren: +64 (0) danr@earthtech.net.nz darren@earthtech.net.nz Website Besøgsdato Vi møder Dan og Darren på Earthtech s helt nye kontor i udkanten af Christchurch. Udover kontor har man også en større garage og materielplads på samme adresse. Firmaet har 45 ansatte, og der arbejdes primært med udskiftning af eksisterende kloakledninger i byens vejnet. I de fleste tilfælde er der tale om skader efter jordskælvet i februar Desuden arbejder man med udgravning til nybyggeri (men ikke med selve betonarbejdet på soklerne/fundamentet) og med asfaltbelægning af indkørsler. Vi fik set en af de større kloakeringsopgaver i Christchurch. Det er et krav at struktørlærlinge (apprentice civil construction workers) har et kørekort uden anmærkninger (klip) samt et internationalt kørekort. Desuden vil det være en fordel med certifikat til jordbearbejdningsmaskiner i det omfang disse findes i Danmark (medbring evt. oversatte AMU-beviser). Vi gjorde det klart at hverken TCAA eller den danske mester kan betale for evt. kørekort til sådanne maskiner, som evt. skal tages i New Zealand. Vi præsenterede ansøgningerne fra de to AMU-lærling (Michael og Frederik), som var sendt til Earthtech på forhånd. Desuden gennemgik vi udstationeringsaftalerne, som vi efterfølgende fremsendte opdaterede udgaver af. Earthtech lovede en hurtig tilbagemelding per mail. Dan fra Earthtech har samme dag haft kontakt med Jakob Tveden vedr. formidling af bolig. Dagen efter meldte Dan fra Earthtech tilbage, at firmaet ønsker at starte forsigtigt op, og derfor kun vil ansætte Michael i et halvt års udstationering til en start (underskrevet udstationeringsaftale for Michael var vedhæftet). Et tilbud om at henvise Frederik til en jobagent blev afvist af os, da vi ikke ønsker at medvirke til udstationering i en virksomhed vi ikke er bekendt med eller som vores kontaktperson i New Zealand

12 ikke har sagt god for. Earthtech s beslutning blev straks mailet til Carsten Bruun, AMU, til videresendelse til de involverede lærlinge/firmaer i Danmark. Efterfølgende har CWJ telefonisk givet alle de involverede en uddybende forklaring. Vi får indtryk af et godt firma, men også et firma af en størrelse der gør, at beslutninger som eksempelvis udstationering tager tid og gribes an med en vis forsigtighed.

13 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Mike Owens Building Kontaktperson Mike Owens Adresse 40 Mooray Avenue, Bishopdale, Christchurch Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) mike@mikeowensbuilding.co.nz Website Besøgsdato Vi mødte først Mike på en af hans og Jakobs fælles byggepladser, og senere på Mikes privatadresse, hvor han ved siden af sin villa har en større garage med lager og kontor. Mikie Owens Building er et tømrerfirma, som i New Zealand kaldes builder, og som normalt har hovedentreprisen på et byggeri både som projektansvarlig og som underleverandør. Mike laver primært udbedring af jordskælvsskader på parcelhuse og større villaer. Han har 3 mand ansat, som hver især bringer deres egen bil og værktøj. Mike forventer at nybyggeri snart vil komme op i omfang igen i Christchurch, når presset er taget af boomet med jordskælvsskader, og til den tid kunne han godt være interesseret i en dansk tømrerlærling. Mike får en varm anbefaling af Jakob, og vi vurderer også, at det er et godt firma både fagligt og personligt, men spørgsmålet om egen bil og eget værktøj skal løses, da det ikke kan forventes af en dansk lærling selv leverer dette. De nærmere detaljer aftales per mail.

14 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Tile Installations Christchurch Ltd. Kontaktperson George Berry Adresse 192 Cavendish Road, Redwood, Christchurch Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) tileinstallations@xtrq.co.nz Website? Besøgsdato George er en old timer med en fortid i IT-sektoren, som for nogle år siden startede et firma op med speciale i flisearbejde. Han bar basemed kontor og lager i sin store villa i udkanten af Christchurch. Hans medarbejdere er 5 tilers, 3 lærlinge, 2 fuge-damer og 1 arbejdsmand. Disse kører rundt i byen i hold i firmaets egne biler. George er interesseret i 1-3 danske murerlærlinge. Også han får en varm anbefaling af Jakob, Vi vurderer også firmaet eller rettere manden bag det - som ordentlig både fagligt og personligt, men konceptet er nok for snævert til en dansk murerlærling med mindre specielle forhold gør sig gældende. Det evt. videre aftales per mail.

15 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Aoraki Polytechnic Kontaktperson Stephanie Collins, Manager Cooperate Services Adresse 37, Alford Forest Road, Ashburton 7700, New Zealand Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) stephanie.collins@aoraki.ac.nz Website Besøgsdato Mødte (ved en tilfældighed) Stephanie i Westfield Shopping Mall, hvor hun havde en info-stand med tilbud om EUD og efteruddannelse. Fik en kollegial snak og udvekslede visitkort, brochurer og infomateriale om byggeuddannelser. Stephanie lovede at give vores materiale videre til den internationale koordinator på sin skole. Måske en mulighed der skal undersøges, hvis lejligheden byder sig, men vi kan ikke sige noget om stedet s faglige niveau og kompabilitet med TCAA. At dømme efter hjemmesiden er det ret stort og prof.

16 TJEKLISTE NEW ZEALAND (LÆRLINGE) 1. Fagligt niveau a. Tilbagemelding fra faglærer b. Tilbagemelding fra mester 2. Engelsk niveau a. Tale/forstå b. Læse c. Skrive 3. Motivation a. Hvor dybt bunder det? b. Er forventningerne realistiske? c. Er holdningen positiv overfor kulturelle forskelle? 4. Økonomi a. Gæld (banklån, SU, skat etc.) b. Forpligtelser i DK (børn, ejerbolig, lejebolig, bil/mc, husdyr etc.) 5. Private forhold a. Alder b. Accept/opbakning fra forældre (vurder om kontakt er nødvendig) c. Accept/opbakning fra evt. kæreste/ægtefælle 6. Kørekort a. Type b. Anmærkninger/klip? 7. OK fra dansk mester (info om regler og procedurer) 8. Skrive ansøgning på engelsk 9. OK fra NZ mester 10. Aftale om udstationering (med foreløbig start- og slutdato) 11. Besked til dansk mester om AER/AUB a. Opstartsskema b. Billetrefusion c. Lønrefusion mv. 12. Ansøgning om visum a. Husk pas + 2 pasfotos + start/slut på alle tidligere uddannelser/jobs b. Hvem betaler rejseforsikring? c. Hvem betaler visumgebyr? 13. Afklare boligforhold med NZ mester og evt. Jakob Tveden

17 NÅR VISUM ER MODTAGET: 14. Bestille flybillet 15. Besked til NZ mester om endeligt ankomsttid a. Aftal afhentning i lufthavn b. Aftal midlertidig bolig 16. Arrangere kulturel og praktisk forberedelse på TCAA 17. Oprette eleven på PIU verdenskortet og i FB-gruppen EFTER ABNKOMST I NZ: 18. Tjek at ankomst og opstart er forløbet ok 19. Løbende monitorering efter behov (evt. involvering af DK mester) 20. Søge AER-præmie hjem efter 2 mdr. (pt DKK/elev)

18 TJEKLISTE NEW ZEALAND (SVENDE) 1. Fagligt niveau a. Tjek svendebrev b. Tilbagemelding fra 2 tidligere arbejdsgivere 2. Engelsk niveau a. Tale/forstå b. Læse c. Skrive 3. Motivation a. Hvor dybt bunder det? b. Er forventningerne realistiske? c. Er holdningen positiv overfor kulturelle forskelle? 4. Økonomi a. Gæld (banklån, SU, skat etc.) b. Forpligtelser i DK (børn, ejerbolig, lejebolig, bil/mc, husdyr etc.) c. Finansiering af flyrejse og rejseforsikring 5. Private forhold a. Alder b. Accept/opbakning fra forældre (vurder om kontakt er nødvendig) c. Accept/opbakning fra evt. kæreste/ægtefælle 6. Kørekort a. Type b. Anmærkninger/klip? 7. Skrive ansøgning på engelsk 8. OK fra NZ mester 9. Ansættelseskontrakt (med foreløbig start- og slutdato) a. Afklare evt. bidrag til flyrejsen b. INZ1113 formular til visum 10. Ansøgning om visum a. Husk pas + 2 pasfotos + start/slut på alle tidligere uddannelser/jobs + lønsedler/bekræftelser fra tidligere jobs, der indgår i CV et b. Rejseforsikring? 11. Afklare boligforhold med NZ mester og evt. Jakob Tveden

19 NÅR VISUM ER MODTAGET: 12. Bestille flybillet 13. Besked til NZ mester om endeligt ankomsttid a. Aftal afhentning i lufthavn b. Aftal midlertidig bolig 14. Arrangere kulturel og praktisk forberedelse på TCAA 15. Oprette eleven i FB-gruppen EFTER ABNKOMST I NZ: 16. Tjek at ankomst og opstart er forløbet ok 17. Fakturere NZ mester* for rekrutteringen efter 3 mdr. (pt NZD = 5700 DKK/elev) *) Jakob Tveden får 50 % rabat pga. koordinerende funktioner for TCAA

20

Forberedende PIU-arbejde og skolekontakter i. Melbourne, Christchurch og Singapore, januar 2015

Forberedende PIU-arbejde og skolekontakter i. Melbourne, Christchurch og Singapore, januar 2015 Forberedende PIU-arbejde og skolekontakter i Melbourne, Christchurch og Singapore, januar 2015 Michael Johansson, direktør, og Carsten Jepsen, international koordinator, Tech College Aalborg 1 PROGRAM

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

TAG MED PÅ TILSKUERREJSE TIL VM i PARIS AUGUST 2010

TAG MED PÅ TILSKUERREJSE TIL VM i PARIS AUGUST 2010 TAG MED PÅ TILSKUERREJSE TIL VM i PARIS AUGUST 2010 Kun 12 pladser tilbage Sidste tilmeldingsfrist den 18. juni 2010 Velkommen til Paris byernes by Årets VM afholdes i Paris, som vel næsten ikke behøves

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

ndhtxtfoto Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 fra idé til virkelighed

ndhtxtfoto Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 fra idé til virkelighed ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 På basis af erfaringerne fra en tidligere FRKDstudietur til USA og Canada samt ønsket om også at besøge Jill Clapperton,

Læs mere

Praktik i udlandet. Elevens tjekliste i forhold til praktik i udlandet

Praktik i udlandet. Elevens tjekliste i forhold til praktik i udlandet Praktik i udlandet Elevens tjekliste i forhold til praktik i udlandet Februar 2013 Indhold Elevens tjekliste inden udrejse:... 2 Elevens ophold i praktik i udlandet:... 4 Ved tilbagekomst til Danmark...

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Ansøgning om bolig. Boligerne Eksempler på boligstørrelser og husleje

Ansøgning om bolig. Boligerne Eksempler på boligstørrelser og husleje Ansøgning om bolig Ønsker du at søge bolig igennem Herlev Kommunes boliganvisning, skal du udfylde ansøgningsskemaet og aflevere det til Borgerservice eller sende det sammen med evt. dokumentation til

Læs mere

Praktik i udlandet -en

Praktik i udlandet -en PIU Praktik i udlandet -en kæmpechance! Fordi Hvorfor praktik i udlandet? d Du får bedre internationale fremtidsmuligheder Du udvikler større selvstændighed og samarbejdsevne Virksomheder i DK ønsker medarbejdere

Læs mere

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET Torsdag d. 9.6.2016 Rejsens dato: 9. 12.6.2016 TURENS PROGRAM Kl. 10:20 Afgang fra Hamburg lufthavn mod Wien med flyselskab AUSTRIAN AIRLINES Kl. 11:55 Kl. 13:30 Ankomst til Wiens

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

TalentCamp Bornholm 2014 Rønne Privatskole

TalentCamp Bornholm 2014 Rønne Privatskole TalentCamp Bornholm 2014 Rønne Privatskole 4.-8. april 2014 TALENTCAMP BORNHOLM 2014 Vi afholder forårets TalentCamp på Rønne Privatskole, 4. 8. april. Du modtager denne invitation, fordi din faglærer

Læs mere

Rundrejse og deltagelse i Unicon15

Rundrejse og deltagelse i Unicon15 DGI Unicykling New Zealand Rundrejse og deltagelse i Unicon15 Turleder og ansvarlig leder på turen Dennis Olesen Målgruppe Unicyklister der skal deltage i Unicon 15 og som ønsker at benytte sig af muligheden

Læs mere

TalentCamp Aalborg 2015 Klostermarksskolen

TalentCamp Aalborg 2015 Klostermarksskolen TalentCamp Aalborg 2015 Klostermarksskolen 29.01-02.02 2015 TALENTCAMP AALBORG 2015 TalentCampDK afholder TalentCamp for talentelever i 7. klasse på Klostermarksskolen den 29. januar 2. februar 2015. Du

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 16.-23. april 2014 1 Onsdag den 16. april 2014 Rejsen til Marokko er denne gang noget anderledes. Emelie og Denni har været i Marokko som UngLeder i godt tre

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen.

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen. 26. november 2015 For ikke at skabe forvirring har vi afventet et bebudet nyhedsbrev fra andelsbestyrelsen, men det lader vente på sig, så vi synes ikke vi kan vente længere med at informere jer lidt om,

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

STUDIETUR 2d 2018 Korsika

STUDIETUR 2d 2018 Korsika STUDIETUR 2d 2018 Korsika Program: Udrejse, lørdag d. 17/3: Fly: afg. CPH, SK 0793, 08.40 ank. Nice 11.05 Mødetid: 06.30 Bus: afhentes af Nice Pullmann kørsel til færgehavnen Færge: afg. Nice 21.00 ank.

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

Petersmindevej 50 5100 Odense C C.F. Tietgens Boulevard 27 5220 Odense SØ Tlf. 66 13 66 70

Petersmindevej 50 5100 Odense C C.F. Tietgens Boulevard 27 5220 Odense SØ Tlf. 66 13 66 70 For at imødekomme den forventede mangel på faglært og ufaglært arbejdskraft i forbindelse med de store byggeprojekter i Odense og på Fyn i de kommende år, vil vi gerne tilbyde et afklarende og uddannelsesforberedende

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er helt specielle mennesker.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 13. september 2017 ****************************** KLAGER [K] (4 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Nusa Dua, Bali. 2.11.-15.11.2016.

Læs mere

A trip to London Staby Efterskole 2016

A trip to London Staby Efterskole 2016 A trip to London Staby Efterskole 2016 Program Morgen Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag 08.00 Morgenmad 08.00 Morgenmad 08.00 Morgenmad Morgenmad i Tyskland 09.30 Ankomst og indkvartering Rest

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge Den gode læreplads Gode råd fra unge lærlinge Pjecen er produceret med udgangspunkt i et fokusgruppeinterview, hvor analysefirmaet NewInsigt har talt 7 lærlinge, som enten lige er udlært eller midt i deres

Læs mere

Kontaktinfo til de ansvarlige studieturslærer

Kontaktinfo til de ansvarlige studieturslærer Kontaktinfo til de ansvarlige studieturslærer Theodor Willibald Harbsmeier Lars Rud Bille Mobil: 61316543 Mobil: 51 23 33 70 1 Detaljeret rejseprogram for Tur/Retur fra Thisted til Athen Information omhandlende

Læs mere

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Med 2a til New York Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Praktiske oplysninger: Adresse i New York The West Side YMCA 5 West 63rd Street New York, NY 10023 Tlf.: +001 212 875

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

09454 Praktik i Vancouver Torben Kulasingam

09454 Praktik i Vancouver Torben Kulasingam Praktikforløb i udlandet I Vancouver, Canada som bygningsdesigningeniør hos Dragados Canada Forord Rapporten er udfærdiget som en del af grundlaget for tildeling af legat, i forbindelse med afholdelse

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

INTERNATIONALE AKTIVITETER

INTERNATIONALE AKTIVITETER INTERNATIONALE AKTIVITETER for skoleåret 2017 / 2018 STUDIE- OG PRAKTIKOPHOLD Som elev på EUX Business har du mulighed for at tage et studieophold i England eller USA à 4 ugers varighed. AALBORG HANDELSSKOLE

Læs mere

Ta' praktik i udlandet (PIU)

Ta' praktik i udlandet (PIU) Ta' praktik i udlandet (PIU) OM... Praktik I Udlandet Som elev på en erhvervsuddannelse har du mulighed for, at gennemføre hele eller dele af din uddannelse i udlandet med PIUordningen. Man kan godt gennemføre

Læs mere

UGE 26 2015 ELBRANCHENS EFTER- UDDANNELSESUGE FOR FAGLÆRERE PÅ ELEKTRIKERUDDANNELSEN. Aalborg d. 23. - 25. juni 2015

UGE 26 2015 ELBRANCHENS EFTER- UDDANNELSESUGE FOR FAGLÆRERE PÅ ELEKTRIKERUDDANNELSEN. Aalborg d. 23. - 25. juni 2015 ELBRANCHENS EFTER- UDDANNELSESUGE FOR FAGLÆRERE PÅ ELEKTRIKERUDDANNELSEN UGE 26 2015 Aalborg d. 23. - 25. juni 2015 Ny elektrikeruddannelse Erhvervsrettet innovation...iso 12100......Ny forlagsportal......eud-reform......maskindirektivet......nyt

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

INTERNATIONALE AKTIVITETER

INTERNATIONALE AKTIVITETER INTERNATIONALE AKTIVITETER for skoleåret 2018 / 2019 KOM TIL INFORMATIONSMØDE 21. MARTS KL. 19-21 I KANTINEN PÅ STRANDVEJEN STUDIE- OG PRAKTIKOPHOLD Som elev på EUX Business har du mulighed for at tage

Læs mere

Start: 08 15. Slut: 12 15. Glostrup afdeling. Jesper Wiehe, Svend Åge Johansen, Peter Hermann Hansen, Jimmie Nielsen, Troels Pilemand

Start: 08 15. Slut: 12 15. Glostrup afdeling. Jesper Wiehe, Svend Åge Johansen, Peter Hermann Hansen, Jimmie Nielsen, Troels Pilemand Møde: Referat fra Lokalt uddannelsesudvalg struktør og brolægger d. 9.6.2009 Sted: Mødelokalet Glostrup Start: 08 15. Slut: 12 15. Glostrup afdeling Evt. noter Deltagere: Fra udvalget Fra skolen Ikke mødt

Læs mere

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER Side 1/5 Byggemødereferat 07 01.01 Deltagere Lars Beck Andersen LBA Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hauge JH Vicevært EF Solvej Michael Riisbrigh Andersen(ref.) MA Falkon A/S 01.02 Bemærkninger til

Læs mere

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering - En forskel, der betaler sig Hvorfor: Ved virksomhedsnær aktivering bliver borgeren aktiveret i en virksomhed. Formålet

Læs mere

US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk

US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidat i Informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: Unversity of London, Institute

Læs mere

Vi er så heldige, at der kommer 10 forældre med, som vil hjælpe os med maden.

Vi er så heldige, at der kommer 10 forældre med, som vil hjælpe os med maden. Kære forældre Feldballe den 17/8-2019 Nu nærmer tiden sig for vores store fælleslejr til Tandslet Friskole. Skolen ligger på Als og har rigtig gode faciliteter både inde og ude, som vi glæder os til at

Læs mere

KOMPETENCER I CENTRUM

KOMPETENCER I CENTRUM KOMPETENCER I CENTRUM Få professionel hjælp til at styrke din karriere VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET / Er du på jagt efter et nyt job? / Har du brug for at udvikle dine kompetencer? / Er du blevet

Læs mere

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER Side 1/5 Byggemødereferat 08 01.01 Deltagere Lars Beck Andersen LBA Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hågensen JHÅ Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hauge JH Vicevært EF Solvej Michael Riisbrigh Andersen(ref.)

Læs mere

Californien den 14-24. oktober 2011

Californien den 14-24. oktober 2011 Californien den 14-24. oktober 2011 Arrangeret af Aalborg Stiftsbestyrelse Rejseleder: Provst Carsten Bøgh Pedersen Fredag den 14. oktober 2011 Flynr.: 05.00 Seneste check in i Aalborg Lufthavn 06.25 Afgang

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Mødereferat Dato:

Mødereferat Dato: Mødereferat Dato: 22.12.2017 Mødeforum: LUU Stenhugger Dato: Fredag den 15. december 2017 Tid: 11:30 15:00 Sted: Learnmark Tech, Vejlevej 150, 8700 Horsens Lokale 230 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent:

Læs mere

Referat af kursistrådsmøde på Randers HF & VUC tirsdag den 8. april 2014

Referat af kursistrådsmøde på Randers HF & VUC tirsdag den 8. april 2014 Referat af kursistrådsmøde på Randers HF & VUC tirsdag den 8. april 2014 Deltagere: Nanna Kristensen(1.j), Lykke-line Juncher(1.q), Agnes Sørensen(1.q), Louise Bak- Christensen(MVU 3 2.år), Lisette Rousing

Læs mere

TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017

TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017 TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017 Kære nominerede virksomheder I er tre meget stærke kandidater Og valget af den endelige vinder af Årets Læreplads har ikke været nemt Derfor vil jeg først fortælle

Læs mere

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018 Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den 11-14.april 2018 Afrejse København den 2.april 2018 til 21.april 2018 Jeg takker for opfordringen til at komme med nogle mulig forslag til

Læs mere

When in Rome, do as the Romans. Kære elever & forældre.

When in Rome, do as the Romans. Kære elever & forældre. December 2014 Kære elever & forældre. Så kom infobrevet vedr. vores USA-globaliseringsrejse med elevudveksling på Georgiana Bruce Kirby Preparatory School og Pacific Collegiate School i Santa Cruz, CA.

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om sikkerhed blandt tømrerlærlinge

Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om sikkerhed blandt tømrerlærlinge Regine Grytnes, ph.d. stud. regine.grytnes@vest.rm.dk Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om sikkerhed blandt tømrerlærlinge Epoxy konferencen Svendborg, 22. marts 2012 Aarhus

Læs mere

Information til praktikken /uddannelsesansvarlige om Praktik i udlandet med SOPU

Information til praktikken /uddannelsesansvarlige om Praktik i udlandet med SOPU Information til praktikken /uddannelsesansvarlige om Praktik i udlandet med SOPU Som elev på SSH, SSA og PAU, kan man søge om 5 ugers praktik i udlandet. Praktiki udlandet er finansieret af EU-projektet

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

Start med at fordele jer således:

Start med at fordele jer således: Start med at fordele jer således: Gruppe 1 ved Roberts bord: Anette, Mogens, Lars, borger 1, borger 2. Konsulent: Svend. Gruppe 2 ved Lissys bord: Simon, Susanne, Christina A.L, borger 3. Konsulent: Kristina

Læs mere

Brug for en ny medarbejder her og nu?

Brug for en ny medarbejder her og nu? København Brug for en ny medarbejder her og nu? Få hjælp til rekruttering - spar tid og penge Jobcenter København leverer dine kommende medarbejdere - hurtigt og gratis. Vi kalder det Kvikservice. Ring

Læs mere

Delegationsrejsen 2014

Delegationsrejsen 2014 Delegationsrejsen 2014 Erhvervsliv mødes i Grønland Delegationsrejse med Arctic Business Network Så er programmet klar for forårets store delegationsrejse til Grønland et stærkt tilbud til alle med interesse

Læs mere

Danske Malermestre. Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET

Danske Malermestre. Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET Danske Malermestre Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET 2 Ansættelsessamtalen Tekst: Niels Håkonsen Layout: Henrik Terney Forsidefoto: Kirsten Bille 1. udgave, 1. oplag Danske

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Nyhedsbrev 03. februar 2015

Nyhedsbrev 03. februar 2015 Nyhedsbrev 03. februar 2015 Trædrejning Nu er vi klar med undervisning i trædrejning. Indtil videre er der undervisning hver Tirsdag kl. 10.00 11.30 kl. 11.30 13.00 Torsdag kl. 10.00 11.30 kl. 11.30 13.00

Læs mere

Erhvervspraktik. UU Brønderslev

Erhvervspraktik. UU Brønderslev Erhvervspraktik INFORMATION TIL ELEVER, FORÆLDRE OG VIRKSOMHEDER 1 Information om erhvervspraktik Indholdsfortegnelse Formålet med praktikken... 3 Til eleven/forældrene... 3 Før praktikken... 3 Når du

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Prøveskoledag for kommende 0. klasser

Prøveskoledag for kommende 0. klasser Prøveskoledag for kommende 0. klasser Program med børnene Mariehønen evigglad Præsentation af lærere & pædagoger Inddeling i klasser De 4 klasser går ned i de nye klasser Forældrene blive tilbage (info

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 12. marts 2018 ****************************** KLAGER [K] (4 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Rundrejse. Canada. 27.5.-18.6.2017.

Læs mere

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010 Kulturrejse til Beijing 22. 1. oktober 2010 Du har nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på badmintonkampe

Læs mere

Forslag til Budgetproces Tids- og aktivitetsplan for By- og Landskabsudvalget Budget 2017-20

Forslag til Budgetproces Tids- og aktivitetsplan for By- og Landskabsudvalget Budget 2017-20 Forslag til Budgetproces Tids- og aktivitetsplan for By- og Landskabsudvalget Budget 2017-20 Mandag, den 4. januar 2016 Torsdag, den 7. januar 2016 By- og Landskabsudvalget By- og Landskabsudvalget godkender

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om tømrerlærlinge

Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om tømrerlærlinge Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om tømrerlærlinge Epoxy konferencen Svendborg, 24. Marts 2011 Oplægget 1. Antropologiske vinkler på sikkerhed 2. Et eksempel fra pladsen at

Læs mere

Generalforsamling i TIF onsdag den 3. marts kl. 19.30. Håndbold, (volley) hovedbestyrelsen. Regnskabet fremlægges. Alle er velkomne!

Generalforsamling i TIF onsdag den 3. marts kl. 19.30. Håndbold, (volley) hovedbestyrelsen. Regnskabet fremlægges. Alle er velkomne! MØDEREFERAT Mødedeltagere Jepsen Carsten Holm Bodil Andersen Kristian Møller Klaus Thøstesen Jonna Bjerregaard Fraværende Frank Jepsen Kopi Deltagerne, Frank Jepsen Sted Bodil Andersen, Nygade 10 Mødedato

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 Guangzhou er hovedstaden i provinsen Guangdong, der med sine ca. 70 mio. indbyggere er blevet Sydkinas store handelsprovins. Med sin beliggenhed ikke

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine

Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine Rejsen til Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine Montevideo, Uruguay / 18. 21. Marts 2015 -med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Trine-K Travel Design

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0199 afsagt den 19. marts 2015 ****************************** KLAGER KEH (4 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Detur Denmark ApS Detur Denmark ApS REJSEMÅL

Læs mere

Faglærerkonference 29. og 30. april 2013

Faglærerkonference 29. og 30. april 2013 Faglærerkonference 29. og 30. april 2013 Munkebjerg Hotel Munkebjergvej 125 7100 Vejle Mandag den 29. april 2013 28 faglærer havde taget imod tilbuddet om en introduktion og et lille kursus i anvendelse

Læs mere

Nyhedsbrev - Januar 2018

Nyhedsbrev - Januar 2018 Nyhedsbrev - Januar 2018 Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri Gør 2018 til et godt lærlingeår Tager du lærlinge, er du med til at sikre dygtig arbejdskraft i fremtiden Når det generelle billede i

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Program for L.A. s U12 On TOUR

Program for L.A. s U12 On TOUR Kære U12 forældre, Så er vi klar med det endelige program for vores tur til Prag i Påsken. Informationsmøde for drengene mandag kl. 17.30 Vi afholder informationsmøde mandag kl. 17.30-18.30 for drengene,

Læs mere

Fairdeals B2B-indkøbsforening Fremtidens mægler imellem virksomheder Indbakke x

Fairdeals B2B-indkøbsforening Fremtidens mægler imellem virksomheder Indbakke x Fairdeals B2B-indkøbsforening Fremtidens mægler imellem virksomheder Indbakke x Frederik Korff 17. til kenneth Jeg, Frederik Korff, har aftalt med Kenneth Melgaard, at Fairdeals

Læs mere

Uddannelser. på STYLE & WELLNESS College Aalborg. frisør kosmetiker

Uddannelser. på STYLE & WELLNESS College Aalborg. frisør kosmetiker Uddannelser på STYLE & WELLNESS College Aalborg frisør kosmetiker Mød vores vejleder og praktikpladskonsulenter! Denne brochure giver dig et indblik i vores uddannelser. Hvis du gerne vil vide mere om

Læs mere

FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM

FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM PROGRAM FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM 15.-17. JUNI 2017 Torsdag d. 15. juni Kl. 16.30 Afrejse fra Olesens Busser: Hobrovej 172, 9530 Støvring Mulighed for parkering! Udrejse via Storebælt mod Køge. Undervejs mulighed

Læs mere

Forretningstur til International Home Care & Rehabilitation Exhibition, Tokyo Japan

Forretningstur til International Home Care & Rehabilitation Exhibition, Tokyo Japan Forretningstur til International Home Care & Rehabilitation Exhibition, Tokyo Japan Selvfølgelig skal vi også nå at se et tempel - men denne tur skal først og fremmest skabe forretning. Japansk teknologi

Læs mere

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION Af: Ahmet Gunes Biløkonom/Markedsføringsøkonom 2005-2007 Indhold: Beskrivelse af ophold hos San Francisco Toyota/Scion Gode råd: Før, under og efter opholdet Side 1 af 7 1.

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia. Land: United Kingdom

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia. Land: United Kingdom US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia Land: United Kingdom Periode: Fra: 1. sept. 2011 Til: 31 dec. 2011 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Fredag d. 14. okt. 2016. Rejsedag Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor mødtes ved bussen ved Treenighedskirken kl.

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere