Forberedende PIU-arbejde i Christchurch, New Zealand, januar 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forberedende PIU-arbejde i Christchurch, New Zealand, januar 2013"

Transkript

1 Forberedende PIU-arbejde i Christchurch, New Zealand, januar 2013 Henning Hornstrup, Construction College Aalborg og Carsten Jepsen, Tech College Aalborg

2 PROGRAM Onsdag 9. januar 2013: Afrejse fra Aalborg kl. 16:05 Torsdag 10. januar 2013: Rejse Fredag 11. januar 2013: Rejse Ankomst Christchurch ca. 14:30 Billeje og indkvartering på Antonio s Motor Lodge Møde med den danske koloni til øl og pizza om aftenen Lørdag 12. januar 2013: Afslapning / shopping Ringede rundt og lavede besøgsaftaler med virksomheder Tur til Akaroa Søndag 13. januar 2013: Tur til Arthur s Pass Besøg i det jordskælvsramte område i centrum af Christchurch

3 Mandag 14. januar 2013: Møde med Jakob Tveden i hans hjem Tur rundt med Jakob til hans forskellige byggepladser Besøgte/snakkede med Nicklas og Anders (murerlærlinge) samt Alex (murersvend) og Rex (murerlærling) Ringede rundt og lavede flere aftaler med virksomheder Tur til Lyttleton (havnen) Tirsdag 15. januar 2013: Møde med Chris Wells, New Image Patinters & Decorators på en af hans arbejdspladser Møde med Simon Shearer og Paul Turner på Shearer Builts kontor Møde med Nathan Sherlock, Excel Painters på vores motel Møde med Per Jakobsen, Viking Built, på cafe Brewers Arms Onsdag 16. januar 2013: Møde med Dan Richardson og Darren O Rourke på Earthtech s kontor/materielplads Besøg på en af Earthtech s større opgaver med renovering af kloaknet i Christchurch s yderområde Besøg hos Rex på byggeplads vedr. forlængelse af hans udstationering Besøg hos Mike Owens Building på hans kontor (garage/lager ved siden af hans privatbolig) Besøg hos Nicklas og Anders på samme byggeplads som mandag Besøg på Willowbank dyrepark Torsdag 17. januar 2013: Afhentning af Christian Bech (nyankommen murersvend) i lufthavnen Aflevering af Christian hos Jakob privat Møde med Simon Shearer på Shearer Built s kontor og besøg på forskellige byggepladser/-projekter rundt omkring i byen (hilste igen på Line og Mads-Peter)

4 Møde med George Berry, Tile Installations Christchurch Ltd. på kontor/lagerplads ved privathjem Uformel snak med Stephanie Collins, Manager, Aoraki Polytechnich, som havde en info-stand i den lokale shopping mall Fredag 18. januar 2013: Chekc-out fra motel Afsluttende møde/snak med Jakob i hans hjem Aflevering af udlejningsbil og videre transport til lufthavn med shuttle Hjemrejse Lørdag 19. januar 2013: Rejse (overnatning i London pga. forsinkelse) Søndag 19. januar 2013: Rejse Ankomst Aalborg kl. 14:20

5 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Masonry & Glass Ltd. Kontaktperson Jakob Tveden Adresse 1/17 Seddon Street, Sydenham, Christchurch 8023, NZ Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) Website https://www.facebook.com/jp.masonry Besøgsdato januar 2013 Jakob er uddannet murer på CCAA i september De sidste 6 måneder af sin læretid gennemførte han som udstationeret PIU-elev (voksenlærling) i Christchurch, hvor han slog sig ned sammen med sin new zealandske kone og deres søn i februar 2011 næsten samtidig med at et stort jordskælv ødelagde store del af byen. Efter svendeprøven i Danmark har Jakob etableret sit eget byggefirma i Christchurch. Jakob og hans firma er udgangspunktet for vores netværk i NZ. Firmaet har mange små, men alsidige jobs. Vi besøgte flere af hans byggepladser. Jakob har pt. tre murerlærlinge (Nicklas, Rex og Anders C) udstationeret plus en svend (Alex). Under vores besøg ankommer yderligere en svend (Christian), og Jakob godkender yderligere ansøgninger fra to svende, som skal starte i foråret I fremtiden ønsker han en løbende forsyning af lærlinge og svende til perioder af ca. ½ år ad gangen. Han har endnu ingen new zealandske murere ansat, da disse ofte er for specialiserede, selvom han er klar over, at der også er risiko ved at have en stor koncentration af danskere i virksomheden. De nærmere detaljer aftales med CWJ (lærlinge) og HCH (svende). Jakob har påtaget sig at forsøge at skaffe deleboliger til rimelig pris til de udsendte danskere gennem en kirke i lokalområdet Sydenham (husleje ca. 120 NZD/uge). For denne - og flere andre koordinerende ydelser er Jakob lovet halv pris, når TCAA fremover indfører et gebyr på 5700 kr. (1200 NZD) for at formidle ansættelse af svende i New Zealand. Jakob betaler lærlinge 16 NZD/time og svende 18 NZD/time (1 arbejdsuge = 42,5 timer). Lærlinge betaler 10% skal i NZ svende op til 17%. Han har ikke umiddelbart mulighed for at betale svendenes rejse, men ligger iflg. ham selv pænt over snittet i NZ med hensyn til vilkår og fryns. Det er også vores vurdering, at han tilbyder ordentlige forhold til de udsendte danskere. I tilfælde af sjusk med arbejdet har Jakob indført et system med advarsler og efter gentagne tilfælde besked til skolen og til lærlingens mester i Danmark. I yderste tilfælde kan hjemsendelse komme på tale.

6 Det er vigtigt for Jakob at vi i udvælgelsen af ansøgere lægger vægt på følgende: - At de er motiverede og har en positiv indstilling (også over for kulturelle/faglige forskelle) - At udstationering er en bonus for dygtige/hårdtarbejdende lærlinge - At de er over 25 år af hensyn til bilforsikring (harmonerer ikke med at de ikke skal være etablerede med familie og hjem) - At de har rimelige engelskkundskaber - At de forstår at vilkårene hos Jakob ligger pænt ift. NZ generelt Husk i øvrigt: - Medbring arbejdsbukser og sikkerhedssko - Giv besked i god tid om boligbehov og froventet ankomst til NZ OBS: Rex forlænges frem til 25/4-2013!!!

7 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Shearer Built Kontaktperson Simon Shearer (eller Paul Turner) Adresse 66 Brisbane Street, Sydenham, Christchurch 8023, NZ (ny adresse) Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) Website Besøgsdato 15. og 17. januar 2013 Shearer Built er et lille entreprenørfirma, som ejes/drives af Simon Shearer (malermester) og Paul Turner (tømrermester). Desuden har firmaet en administrator ansat (Liz) samt 3 malere og 9-10 tømrere. Firmaet er netop flyttet til en ny adresse med både kontor og lagerplads/garage. Under vores besøg har firmaet 2 udstationerede lærlinge (Mads-Peter og Line). Desuden er en malersvend (Cecilia) på vej primo februar 2013) og en tømrerlærling (Anders R) medio marts. Efterfølgende har firmaet skrevet kontrakt med yderligere 2 malersvende. Firmaet har flere større og mindre bygge- og renoveringsopgaver, hvor de enten styrer projektet eller er underleverandører. Vi besøgte flere af deres byggepladser. Sharer Built ønsker løbende lærling og kan godt bruge op til 8 malersvende i Firmaet betaler 15 NZD/time til lærlinge og 20 NZD/time til svende. Man er villig til at betale eller bidrage til svendenes rejse. Firmaet er desuden villig til at betale TCAA 1200 NZD/henvist svend inkl. hjælp til forberedelse (se bilag). De nærmere detaljer aftales per mail. Vi vurderer, at det er et godt firma både fagligt og personligt, som også tager sig af de udsendte danskere uden for arbejdstiden.

8 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn New Image Painters & Decorators Kontaktperson Chris Wells Adresse 27 Balmoral Lane, Redcliffs, Christchurch 8081 Telefon Mobil +64 (0) Website Besøgsdato (på en byggeplads, 131 Waimari Rd.) New Image er et mindre firma, der arbejder sammen med Jakob Tveden. Der er 5-10 (?) malersvende ansat, heriblandt en nylig ankommet fra UK, som vi mødte. Arbejdet omfatter både nybyggeri og renovering af større og mindre skader på jordskælvsramte huse/villaer. Vi mødte Chris på en af firmaets byggepladser. Firmaet er interesseret i en enkelt lærling og/eller en enkelt svend. Er villig til at betale TCAA 1200 NZD/henvist svend inkl. hjælp til forberedelse (se bilag). Vi får et godt indtryk af firmaet - både fagligt og personligt. Det videre aftales per mail.

9 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Excel Painters Ltd. Kontaktperson Nathan Sherlock Adresse 18 A, Hay Street, Bromley, 8062Christchurch Telefon Mobil +64 (0) Website Besøgsdato (på vores hotel, Antonio s Motor Lodge) Nathan Sherlock arbejder alene som maler i et relativ nystartet firma, der arbejder sammen med Jakob Tveden. Arbejdet omfatter indtil videre mest renovering af større og mindre skader på jordskælvsramte huse/villaer. Nathan er interesseret i en enkelt lærling eller svend. Er villig til at betale TCAA 1200 NZD/henvist svend inkl. hjælp til forberedelse (se bilag). Vi får et godt indtryk af Nathan, men har ikke set hans arbejde. Han anbefales dig varmt af Jakob Tveden. Det videre aftales per mail.

10 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Viking Built Ltd. Kontaktperson Per Jakobsen Adresse Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) Website Besøgsdato (på en bar/cafe i Merivale) Per er en ung, dansk tømrer, der har boet nogle år i Christchurch sammen med sin danske kone. Han arbejder alene, men har indimellem en hjælper (ufaglært?) ansat. Arbejdet består i montage af Velux tagvinduer, som Per er agent/sælger for i Christchurch-området. I cirka halvdelen af året driver han desuden et jagtfirma, og kan derfor pt. ikke have en lærling. Per har kontakt til en svend i Danmark som han overvejer at ansætte til at køre vinduesmontagen på fuld tid. Hvis dette lykkes kunne han have lyst til også at få en tømrerlærling. Per virker som en seriøs fyr med fuld fart på. Det kan diskuteres, om det er relevant med en lærling i et firma med et så snævert, fagligt speciale, og om man skal rejse halvvejen af jorden rundt for at lære at montere Velux vinduer, men for en lærling med den en matchende kemi vil det sikkert være en god udstationeringsmulighed. Det evt. videre aftales per mail.

11 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Earthtech Contractors Kontaktpersoner Dan Richardson, Project Manager (den oprindelige kontakt) Darren O Rourke, General Manager Adresse 18 Klondyke Drive, P.O.Box 16, 573 Hornby, Christchurch Telefon +64 (0) Mobil Dan: +64 (0) Darren: +64 (0) Website Besøgsdato Vi møder Dan og Darren på Earthtech s helt nye kontor i udkanten af Christchurch. Udover kontor har man også en større garage og materielplads på samme adresse. Firmaet har 45 ansatte, og der arbejdes primært med udskiftning af eksisterende kloakledninger i byens vejnet. I de fleste tilfælde er der tale om skader efter jordskælvet i februar Desuden arbejder man med udgravning til nybyggeri (men ikke med selve betonarbejdet på soklerne/fundamentet) og med asfaltbelægning af indkørsler. Vi fik set en af de større kloakeringsopgaver i Christchurch. Det er et krav at struktørlærlinge (apprentice civil construction workers) har et kørekort uden anmærkninger (klip) samt et internationalt kørekort. Desuden vil det være en fordel med certifikat til jordbearbejdningsmaskiner i det omfang disse findes i Danmark (medbring evt. oversatte AMU-beviser). Vi gjorde det klart at hverken TCAA eller den danske mester kan betale for evt. kørekort til sådanne maskiner, som evt. skal tages i New Zealand. Vi præsenterede ansøgningerne fra de to AMU-lærling (Michael og Frederik), som var sendt til Earthtech på forhånd. Desuden gennemgik vi udstationeringsaftalerne, som vi efterfølgende fremsendte opdaterede udgaver af. Earthtech lovede en hurtig tilbagemelding per mail. Dan fra Earthtech har samme dag haft kontakt med Jakob Tveden vedr. formidling af bolig. Dagen efter meldte Dan fra Earthtech tilbage, at firmaet ønsker at starte forsigtigt op, og derfor kun vil ansætte Michael i et halvt års udstationering til en start (underskrevet udstationeringsaftale for Michael var vedhæftet). Et tilbud om at henvise Frederik til en jobagent blev afvist af os, da vi ikke ønsker at medvirke til udstationering i en virksomhed vi ikke er bekendt med eller som vores kontaktperson i New Zealand

12 ikke har sagt god for. Earthtech s beslutning blev straks mailet til Carsten Bruun, AMU, til videresendelse til de involverede lærlinge/firmaer i Danmark. Efterfølgende har CWJ telefonisk givet alle de involverede en uddybende forklaring. Vi får indtryk af et godt firma, men også et firma af en størrelse der gør, at beslutninger som eksempelvis udstationering tager tid og gribes an med en vis forsigtighed.

13 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Mike Owens Building Kontaktperson Mike Owens Adresse 40 Mooray Avenue, Bishopdale, Christchurch Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) Website Besøgsdato Vi mødte først Mike på en af hans og Jakobs fælles byggepladser, og senere på Mikes privatadresse, hvor han ved siden af sin villa har en større garage med lager og kontor. Mikie Owens Building er et tømrerfirma, som i New Zealand kaldes builder, og som normalt har hovedentreprisen på et byggeri både som projektansvarlig og som underleverandør. Mike laver primært udbedring af jordskælvsskader på parcelhuse og større villaer. Han har 3 mand ansat, som hver især bringer deres egen bil og værktøj. Mike forventer at nybyggeri snart vil komme op i omfang igen i Christchurch, når presset er taget af boomet med jordskælvsskader, og til den tid kunne han godt være interesseret i en dansk tømrerlærling. Mike får en varm anbefaling af Jakob, og vi vurderer også, at det er et godt firma både fagligt og personligt, men spørgsmålet om egen bil og eget værktøj skal løses, da det ikke kan forventes af en dansk lærling selv leverer dette. De nærmere detaljer aftales per mail.

14 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Tile Installations Christchurch Ltd. Kontaktperson George Berry Adresse 192 Cavendish Road, Redwood, Christchurch Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) Website? Besøgsdato George er en old timer med en fortid i IT-sektoren, som for nogle år siden startede et firma op med speciale i flisearbejde. Han bar basemed kontor og lager i sin store villa i udkanten af Christchurch. Hans medarbejdere er 5 tilers, 3 lærlinge, 2 fuge-damer og 1 arbejdsmand. Disse kører rundt i byen i hold i firmaets egne biler. George er interesseret i 1-3 danske murerlærlinge. Også han får en varm anbefaling af Jakob, Vi vurderer også firmaet eller rettere manden bag det - som ordentlig både fagligt og personligt, men konceptet er nok for snævert til en dansk murerlærling med mindre specielle forhold gør sig gældende. Det evt. videre aftales per mail.

15 KONTAKTER I CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND Virksomhedens navn Aoraki Polytechnic Kontaktperson Stephanie Collins, Manager Cooperate Services Adresse 37, Alford Forest Road, Ashburton 7700, New Zealand Telefon +64 (0) Mobil +64 (0) Website Besøgsdato Mødte (ved en tilfældighed) Stephanie i Westfield Shopping Mall, hvor hun havde en info-stand med tilbud om EUD og efteruddannelse. Fik en kollegial snak og udvekslede visitkort, brochurer og infomateriale om byggeuddannelser. Stephanie lovede at give vores materiale videre til den internationale koordinator på sin skole. Måske en mulighed der skal undersøges, hvis lejligheden byder sig, men vi kan ikke sige noget om stedet s faglige niveau og kompabilitet med TCAA. At dømme efter hjemmesiden er det ret stort og prof.

16 TJEKLISTE NEW ZEALAND (LÆRLINGE) 1. Fagligt niveau a. Tilbagemelding fra faglærer b. Tilbagemelding fra mester 2. Engelsk niveau a. Tale/forstå b. Læse c. Skrive 3. Motivation a. Hvor dybt bunder det? b. Er forventningerne realistiske? c. Er holdningen positiv overfor kulturelle forskelle? 4. Økonomi a. Gæld (banklån, SU, skat etc.) b. Forpligtelser i DK (børn, ejerbolig, lejebolig, bil/mc, husdyr etc.) 5. Private forhold a. Alder b. Accept/opbakning fra forældre (vurder om kontakt er nødvendig) c. Accept/opbakning fra evt. kæreste/ægtefælle 6. Kørekort a. Type b. Anmærkninger/klip? 7. OK fra dansk mester (info om regler og procedurer) 8. Skrive ansøgning på engelsk 9. OK fra NZ mester 10. Aftale om udstationering (med foreløbig start- og slutdato) 11. Besked til dansk mester om AER/AUB a. Opstartsskema b. Billetrefusion c. Lønrefusion mv. 12. Ansøgning om visum a. Husk pas + 2 pasfotos + start/slut på alle tidligere uddannelser/jobs b. Hvem betaler rejseforsikring? c. Hvem betaler visumgebyr? 13. Afklare boligforhold med NZ mester og evt. Jakob Tveden

17 NÅR VISUM ER MODTAGET: 14. Bestille flybillet 15. Besked til NZ mester om endeligt ankomsttid a. Aftal afhentning i lufthavn b. Aftal midlertidig bolig 16. Arrangere kulturel og praktisk forberedelse på TCAA 17. Oprette eleven på PIU verdenskortet og i FB-gruppen EFTER ABNKOMST I NZ: 18. Tjek at ankomst og opstart er forløbet ok 19. Løbende monitorering efter behov (evt. involvering af DK mester) 20. Søge AER-præmie hjem efter 2 mdr. (pt DKK/elev)

18 TJEKLISTE NEW ZEALAND (SVENDE) 1. Fagligt niveau a. Tjek svendebrev b. Tilbagemelding fra 2 tidligere arbejdsgivere 2. Engelsk niveau a. Tale/forstå b. Læse c. Skrive 3. Motivation a. Hvor dybt bunder det? b. Er forventningerne realistiske? c. Er holdningen positiv overfor kulturelle forskelle? 4. Økonomi a. Gæld (banklån, SU, skat etc.) b. Forpligtelser i DK (børn, ejerbolig, lejebolig, bil/mc, husdyr etc.) c. Finansiering af flyrejse og rejseforsikring 5. Private forhold a. Alder b. Accept/opbakning fra forældre (vurder om kontakt er nødvendig) c. Accept/opbakning fra evt. kæreste/ægtefælle 6. Kørekort a. Type b. Anmærkninger/klip? 7. Skrive ansøgning på engelsk 8. OK fra NZ mester 9. Ansættelseskontrakt (med foreløbig start- og slutdato) a. Afklare evt. bidrag til flyrejsen b. INZ1113 formular til visum 10. Ansøgning om visum a. Husk pas + 2 pasfotos + start/slut på alle tidligere uddannelser/jobs + lønsedler/bekræftelser fra tidligere jobs, der indgår i CV et b. Rejseforsikring? 11. Afklare boligforhold med NZ mester og evt. Jakob Tveden

19 NÅR VISUM ER MODTAGET: 12. Bestille flybillet 13. Besked til NZ mester om endeligt ankomsttid a. Aftal afhentning i lufthavn b. Aftal midlertidig bolig 14. Arrangere kulturel og praktisk forberedelse på TCAA 15. Oprette eleven i FB-gruppen EFTER ABNKOMST I NZ: 16. Tjek at ankomst og opstart er forløbet ok 17. Fakturere NZ mester* for rekrutteringen efter 3 mdr. (pt NZD = 5700 DKK/elev) *) Jakob Tveden får 50 % rabat pga. koordinerende funktioner for TCAA

20

Forberedende PIU-arbejde og skolekontakter i. Melbourne, Christchurch og Singapore, januar 2015

Forberedende PIU-arbejde og skolekontakter i. Melbourne, Christchurch og Singapore, januar 2015 Forberedende PIU-arbejde og skolekontakter i Melbourne, Christchurch og Singapore, januar 2015 Michael Johansson, direktør, og Carsten Jepsen, international koordinator, Tech College Aalborg 1 PROGRAM

Læs mere

Rundrejse og deltagelse i Unicon15

Rundrejse og deltagelse i Unicon15 DGI Unicykling New Zealand Rundrejse og deltagelse i Unicon15 Turleder og ansvarlig leder på turen Dennis Olesen Målgruppe Unicyklister der skal deltage i Unicon 15 og som ønsker at benytte sig af muligheden

Læs mere

UGE 26 2015 ELBRANCHENS EFTER- UDDANNELSESUGE FOR FAGLÆRERE PÅ ELEKTRIKERUDDANNELSEN. Aalborg d. 23. - 25. juni 2015

UGE 26 2015 ELBRANCHENS EFTER- UDDANNELSESUGE FOR FAGLÆRERE PÅ ELEKTRIKERUDDANNELSEN. Aalborg d. 23. - 25. juni 2015 ELBRANCHENS EFTER- UDDANNELSESUGE FOR FAGLÆRERE PÅ ELEKTRIKERUDDANNELSEN UGE 26 2015 Aalborg d. 23. - 25. juni 2015 Ny elektrikeruddannelse Erhvervsrettet innovation...iso 12100......Ny forlagsportal......eud-reform......maskindirektivet......nyt

Læs mere

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Med 2a til New York Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Praktiske oplysninger: Adresse i New York The West Side YMCA 5 West 63rd Street New York, NY 10023 Tlf.: +001 212 875

Læs mere

Faglærerkonference 29. og 30. april 2013

Faglærerkonference 29. og 30. april 2013 Faglærerkonference 29. og 30. april 2013 Munkebjerg Hotel Munkebjergvej 125 7100 Vejle Mandag den 29. april 2013 28 faglærer havde taget imod tilbuddet om en introduktion og et lille kursus i anvendelse

Læs mere

ndhtxtfoto Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 fra idé til virkelighed

ndhtxtfoto Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 fra idé til virkelighed ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 På basis af erfaringerne fra en tidligere FRKDstudietur til USA og Canada samt ønsket om også at besøge Jill Clapperton,

Læs mere

Californien den 14-24. oktober 2011

Californien den 14-24. oktober 2011 Californien den 14-24. oktober 2011 Arrangeret af Aalborg Stiftsbestyrelse Rejseleder: Provst Carsten Bøgh Pedersen Fredag den 14. oktober 2011 Flynr.: 05.00 Seneste check in i Aalborg Lufthavn 06.25 Afgang

Læs mere

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 Guangzhou er hovedstaden i provinsen Guangdong, der med sine ca. 70 mio. indbyggere er blevet Sydkinas store handelsprovins. Med sin beliggenhed ikke

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER Side 1/5 Byggemødereferat 08 01.01 Deltagere Lars Beck Andersen LBA Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hågensen JHÅ Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hauge JH Vicevært EF Solvej Michael Riisbrigh Andersen(ref.)

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

Projektbeskrivelse vedrørende FOU ansøgning fra Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle samt Svendborg Erhvervsskole

Projektbeskrivelse vedrørende FOU ansøgning fra Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle samt Svendborg Erhvervsskole Projektbeskrivelse vedrørende FOU ansøgning fra Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle samt Svendborg Erhvervsskole Projekttitel: SKP - kvalitet tværfaglighed og skolesamarbejde Formål At etablere et virksomhedslignende

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Petersmindevej 50 5100 Odense C C.F. Tietgens Boulevard 27 5220 Odense SØ Tlf. 66 13 66 70

Petersmindevej 50 5100 Odense C C.F. Tietgens Boulevard 27 5220 Odense SØ Tlf. 66 13 66 70 For at imødekomme den forventede mangel på faglært og ufaglært arbejdskraft i forbindelse med de store byggeprojekter i Odense og på Fyn i de kommende år, vil vi gerne tilbyde et afklarende og uddannelsesforberedende

Læs mere

Praktik i udlandet / PIU

Praktik i udlandet / PIU Praktik i udlandet / PIU Om udstationering af lærlinge og elever i udlandet Information til arbejdsgivere Praktik i udlandet / PIU Information til arbejdsgivere om udstationering af lærlinge og elever

Læs mere

Uddannelser. på STYLE & WELLNESS College Aalborg. frisør kosmetiker

Uddannelser. på STYLE & WELLNESS College Aalborg. frisør kosmetiker Uddannelser på STYLE & WELLNESS College Aalborg frisør kosmetiker Mød vores vejleder og praktikpladskonsulenter! Denne brochure giver dig et indblik i vores uddannelser. Hvis du gerne vil vide mere om

Læs mere

Ta' praktik i udlandet (PIU)

Ta' praktik i udlandet (PIU) Ta' praktik i udlandet (PIU) OM... Praktik I Udlandet Som elev på en erhvervsuddannelse har du mulighed for, at gennemføre hele eller dele af din uddannelse i udlandet med PIUordningen. Man kan godt gennemføre

Læs mere

Til stede: Jørgen Hansen JOH Entreprenør, PNP-Byg Svend Larsen SRL ark. (ref.)

Til stede: Jørgen Hansen JOH Entreprenør, PNP-Byg Svend Larsen SRL ark. (ref.) Projekt: Facaderenovering, Lauritz Sørensens Vej 3-13 Emne: Byggemøde nr. 29 Mødedato 24.07.2012, 09.30 Sted Byggepladsen Til stede: Jørgen Hansen JOH Entreprenør, PNP-Byg Svend Larsen SRL ark. (ref.)

Læs mere

Herefter vil vi indkvartere os på The Kensington Close Hotel & Spa, som ligger centralt i Kensington tæt på shoppinggaden Kensington High Street.

Herefter vil vi indkvartere os på The Kensington Close Hotel & Spa, som ligger centralt i Kensington tæt på shoppinggaden Kensington High Street. London 24. 26. april 2012 Tirsdag d. 24. april 2012 Kl. 6.50 Kl. 7.50 Kl. 9.00 Check-in i Københavns Lufthavn terminal 3 skal være overstået. Afrejse Københavns Lufthavn med British Airways BA 811 til

Læs mere

Indhold. Pre-Placed eller Self-Placed. Ansøgningsfrister

Indhold. Pre-Placed eller Self-Placed. Ansøgningsfrister Trainee - Intern Indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Introduktion Pre-Placed eller Self-Placed Trainee Intern Priser Ansøgning Ansøgningsfrister Overblik Om MyEducation

Læs mere

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge Den gode læreplads Gode råd fra unge lærlinge Pjecen er produceret med udgangspunkt i et fokusgruppeinterview, hvor analysefirmaet NewInsigt har talt 7 lærlinge, som enten lige er udlært eller midt i deres

Læs mere

Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine

Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine Rejsen til Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine Montevideo, Uruguay / 18. 21. Marts 2015 -med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Trine-K Travel Design

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde for beboerne

Velkommen til Informationsmøde for beboerne Velkommen til Informationsmøde for beboerne Afdeling 10, Grønningen Blok 3, Færøvej 20, 22 og 24 Torsdag den 27.02.2014, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Præsentation af byggeleder Lars Bille Hansen 2. Generel

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Tilbudsfasen Kontrahering Mobilisering Udførelse Aflevering. Martin Jønsson 24 år Fra Odder Praktik ophold ved Mærsk Olie og Gas Tidligere murersvend

Tilbudsfasen Kontrahering Mobilisering Udførelse Aflevering. Martin Jønsson 24 år Fra Odder Praktik ophold ved Mærsk Olie og Gas Tidligere murersvend Ejer, Bestyrelses formand, Projektleder, Entrepriseleder Virksomheden Konstruktøren A/S Udbudsmaterialet Til Vestas Blades Technology Center Martin Jønsson 24 år Fra Odder Praktik ophold ved Mærsk Olie

Læs mere

CELF - din lokale fagskole

CELF - din lokale fagskole CELF - din lokale fagskole Uddannelsesbog for virksomheder 5 gode grunde til at uddanne elever 1 2 3 4 5 I sikrer et højt fagligt niveau i jeres virksomhed I skræddersyr jeres medarbejdere til virksomheden

Læs mere

Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om tømrerlærlinge

Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om tømrerlærlinge Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om tømrerlærlinge Epoxy konferencen Svendborg, 24. Marts 2011 Oplægget 1. Antropologiske vinkler på sikkerhed 2. Et eksempel fra pladsen at

Læs mere

Praktik i udlandet -en

Praktik i udlandet -en PIU Praktik i udlandet -en kæmpechance! Fordi Hvorfor praktik i udlandet? d Du får bedre internationale fremtidsmuligheder Du udvikler større selvstændighed og samarbejdsevne Virksomheder i DK ønsker medarbejdere

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 32 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Program for L.A. s U12 On TOUR

Program for L.A. s U12 On TOUR Kære U12 forældre, Så er vi klar med det endelige program for vores tur til Prag i Påsken. Informationsmøde for drengene mandag kl. 17.30 Vi afholder informationsmøde mandag kl. 17.30-18.30 for drengene,

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Styrk dit studieliv

DM Fagforening for højtuddannede. Styrk dit studieliv DM Fagforening for højtuddannede Styrk dit studieliv DM Fagforening for højtuddannede er mødestedet for 36.000 kandidater og studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsfag og sundhedsvidenskab.

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Roskilde Tekniske skole, EUC Sjælland, UUV Køge Bugt og Greve Kommune 1. juli 2012 1.

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Roskilde Tekniske skole, EUC Sjælland, UUV Køge Bugt og Greve Kommune 1. juli 2012 1. Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Roskilde Tekniske skole, EUC Sjælland, UUV Køge Bugt og Greve 1. juli 2012 1. juli 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

1.Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015. ndhtxtfoto

1.Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015. ndhtxtfoto www.frdk.dk Nr. 4 Side 1 af 5 25. marts 2015 1. Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015 1.Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015 ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studieturen har mest

Læs mere

Ansøgningsskema. Udfyldes og sendes til Business Institute pr. post, mail eller fax. Jeg ønsker optagelse på: Pre MBA ANSØGNINGSSKEMA PRE MBA GRØNLAND

Ansøgningsskema. Udfyldes og sendes til Business Institute pr. post, mail eller fax. Jeg ønsker optagelse på: Pre MBA ANSØGNINGSSKEMA PRE MBA GRØNLAND Ansøgningsskema Udfyldes og sendes til Business Institute pr. post, mail eller fax. Jeg ønsker optagelse på: Pre MBA Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg 1 Personlig information Fornavn Efternavn

Læs mere

En tryg og sikker jobstart

En tryg og sikker jobstart Fik du instrueret ham i hvordan kranen virker? En tryg og sikker jobstart En tryg og sikker jobstart Nyansatte er mest udsat for ulykker i de første måneder af deres ansættelse. Det viser ulykkesstatistikken

Læs mere

Alt under ét tag. Snedkergården

Alt under ét tag. Snedkergården Alt under ét tag Snedkergården Snedkergården løser alle former for tømrer- og snedkeropgaver fra udskiftning af et gavlparti til opførelse af erhvervsbyggerier og store som små specialopgaver. I Brørup

Læs mere

Working Holiday. Australien (New Zealand)

Working Holiday. Australien (New Zealand) Working Holiday Australien (New Zealand) Der kommer ofte en masse spørgsmål, når man skal realisere drømmen om et længevarende arbejdsophold i udlandet. Med denne brochure håber vi at kunne besvare nogle

Læs mere

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Studietur 2.a 2013 London Musik (PE) og Engelsk (LE) UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Fredag den 15 3 13 AT (opgave på rejsen). 12:00 Mødetid vi mødes under uret på Århus H 12:27 Afgang fra Århus H.

Læs mere

Studietur til Dublin, 2c og 2d (58 elever), april 2015

Studietur til Dublin, 2c og 2d (58 elever), april 2015 Studietur til Dublin, og (58 elever), april 2015 (LP, NK, PC) DATO TID PROGRAM BEMÆRKNING Lørdag den 11.01.15 Afgang kl. 6.20 Ankomst kl. ca. 19 Afgang fra Thyhallen Ankomst til Dublin Bussen kører kl.

Læs mere

Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke. Hjemrejse

Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke. Hjemrejse Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke torsdag 81009 8.10.09 06:00 00 Afgang Herning Fra Herning Kirke torsdag 8.10.09 11:50 Check in færdig

Læs mere

Å R S M Ø D E 2 0 0 7

Å R S M Ø D E 2 0 0 7 NORDISK FORUM FÖR BYGGNADSKALK RAKENNUSKALKIN POHJOISMAINEN FORUMI Å R S M Ø D E 2 0 0 7 Greenwich, England 14. 16. september 2007 The annual meeting for the Nordic Building Limes Forum 2007 is held in

Læs mere

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010 Kulturrejse til Beijing 22. 1. oktober 2010 Du har nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på badmintonkampe

Læs mere

Baggrund: Project Gambia Communicates 2014-2015

Baggrund: Project Gambia Communicates 2014-2015 Baggrund: Project Gambia Communicates 2014-2015 PR/08-03-2014 I 2014-2015 gennemfører Gambia Media Support(GAMES) og DJ Kommunikation et capacitybuilding projekt under navnet Project Gambia Communicates

Læs mere

Lokale uddannelsesudvalg for Forsyningsoperatøruddannelsen

Lokale uddannelsesudvalg for Forsyningsoperatøruddannelsen BILAG 3.4.1 LUU SKIVE Referat Dato: Onsdag den 28 april kl. 10 i el afd. Referent: Bjarne Tilstede: Søren Dath; Arne Thøgersen; Peter F. Andersen; Vagn Petersen; Per Nielsen; Ivar Rud; Christian Møller;

Læs mere

Brug for en ny medarbejder her og nu?

Brug for en ny medarbejder her og nu? København Brug for en ny medarbejder her og nu? Få hjælp til rekruttering - spar tid og penge Jobcenter København leverer dine kommende medarbejdere - hurtigt og gratis. Vi kalder det Kvikservice. Ring

Læs mere

Ansøgningsskema Arctic Udfyldes og sendes til Business Institute pr. post, mail eller fax.

Ansøgningsskema Arctic Udfyldes og sendes til Business Institute pr. post, mail eller fax. Ansøgningsskema Arctic Udfyldes og sendes til Business Institute pr. post, mail eller fax. Jeg ønsker at deltage på: Pre MBA Top Governance Personlig information Fornavn Efternavn Privatadresse Post nr.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2010/0098 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Phuket, Thailand. 7.4.-21.4.2010 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 8.198 kr. Forsinkelse på hjemrejsen

Læs mere

Tag en lærling. - tips og gode råd til, hvordan du kommer godt i gang

Tag en lærling. - tips og gode råd til, hvordan du kommer godt i gang Tag en lærling - tips og gode råd til, hvordan du kommer godt i gang Sådan får I en lærling Denne pjece er for de virksomheder, der gerne vil uddanne lærlinge, og som derfor vil vide mere om, hvordan man

Læs mere

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN Her kan du læse mere om NTC og om: Bolig Spiseordning Skole, job og uddannelse Træningstider Økonomi Procedure for optagelse Kommunikation

Læs mere

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er helt specielle mennesker.

Læs mere

Construction College

Construction College VTU Virksomhedstilfredshedsmåling 2014 Via spørgeskemaunsøgelse Uddannelser: Vindmølleoperatør 72,9 57,9 Administration og information Rekruttering af elever 63,6 Skoleperiones indhold Motivation 67,6

Læs mere

Bliv håndværker og student på én gang med EUX

Bliv håndværker og student på én gang med EUX Bliv håndværker og student på én gang med EUX hvis du vil være murer eller tømrer EUX er til dig, der vil kunne læse videre efter en erhvervsuddannelse. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studenterhue.

Læs mere

Inspiration til dig som bruger

Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer Inspiration til dig som bruger 1 Olivia Danmark Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer En personalehåndbog kan være et godt sted at beskrive

Læs mere

Au pair formidling hjælper værtsfamilien med alle formalia i forbindelse med ansøgning om en filippinsk au pair, herunder:

Au pair formidling hjælper værtsfamilien med alle formalia i forbindelse med ansøgning om en filippinsk au pair, herunder: au pair formidling Au pair formidling tilbyder professionel og kvalificeret kontakt mellem familier og au pairs fra Filippinerne. Vores baggrund er et indgående kendskab og tæt samarbejde med det filippinske

Læs mere

Gardehusarregimentet. Kontaktofficeren

Gardehusarregimentet. Kontaktofficeren Kontaktofficeren Emner Hvilken støtte/muligheder der findes for den hjemvendte soldat? SSOP, KSO, HKKF Livlinen, Soldaterlegatet, Danske Veteranhjem, Veterankortet, Forsvarets Veterancenter. Rotation.

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

Dit næste valg Færøerne

Dit næste valg Færøerne m ø d e r f i r m a r e j s e r k o n f e r e n c e r o p l e v e l s e r Dit næste valg Færøerne ISLAND Tórshavn FÆRØERNE SHETLAND NORGE SKOTLAND ENGLAND DANMARK w w w. g r e e n g at e. f o 2 3 Færøerne

Læs mere

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering - En forskel, der betaler sig Hvorfor: Ved virksomhedsnær aktivering bliver borgeren aktiveret i en virksomhed. Formålet

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0096 afsagt den 11. november 2014 ****************************** KLAGER TL (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Take Offer ApS Take Offer ApS REJSEMÅL

Læs mere

Opstart af firma midt i finanskrisen 2 ½ år senere maj 2015 Udvalgte projekter Kommende udbud Building_Information_Modeling (BIM) Projektering

Opstart af firma midt i finanskrisen 2 ½ år senere maj 2015 Udvalgte projekter Kommende udbud Building_Information_Modeling (BIM) Projektering Opstart af firma midt i finanskrisen 2 ½ år senere maj 2015 Udvalgte projekter Kommende udbud Building_Information_Modeling (BIM) Projektering Digitalt udbudsmateriale Opstart af firma midt i finanskrisen

Læs mere

EMPLOYEE CONTRACTS ANDREAS LÚÐVÍKSSON 7th semester, autumn 2004

EMPLOYEE CONTRACTS ANDREAS LÚÐVÍKSSON 7th semester, autumn 2004 EMPLOYEE CONTRACTS ANDREAS LÚÐVÍKSSON 7th semester, autumn 2004 Ansættelseskontrakt for tekniske funktionærer Danske Entreprenører/Byggeriets Arbejdsgivere/Dansk VVS og Teknisk Landsforbund Mellem arbejdstager:

Læs mere

Tech College Aalborg

Tech College Aalborg VTU Virksomhedstilfredshedsmåling 2012 Via spørgeskemaundersøgelse Tech College Aalborg Colleger: College College College College College College College Style & Wellness College College Style & Wellness

Læs mere

Referat OSK-Nordjylland Torsdag den 1. september 18.30-21.30. Multihuset, Skelagervej 136. 9000 Aalborg.

Referat OSK-Nordjylland Torsdag den 1. september 18.30-21.30. Multihuset, Skelagervej 136. 9000 Aalborg. Referat OSK-Nordjylland Torsdag den 1. september 18.30-21.30. Multihuset, Skelagervej 136. 9000 Aalborg. 1. Sindsrobøn og oplæsning af NA s koncepter. Foretaget og oplæst 2. Præsentationsrunde og afbud.

Læs mere

Praktik i udlandet / PIU. Information til arbejdsgivere om udstationering af lærlinge og elever i udlandet

Praktik i udlandet / PIU. Information til arbejdsgivere om udstationering af lærlinge og elever i udlandet Praktik i udlandet / PIU Information til arbejdsgivere om udstationering af lærlinge og elever i udlandet Praktik i udlandet / PIU Information til arbejdsgivere om udstationering af lærlinge og elever

Læs mere

Du kan læse om de enkelte pakker på vores hjemmeside og på informationsarket for den enkelte uddannelse.

Du kan læse om de enkelte pakker på vores hjemmeside og på informationsarket for den enkelte uddannelse. Ansøgningsskema Jeg ønsker optagelse på EMBA in Business Strategy EMBA in Business Psychology EMBA in Business Creativity Top Governance Pre MBA MBA² - for dig der allerede har en MBA EMBA in Business

Læs mere

Auto College Aalborg

Auto College Aalborg VTU Virksomhedstilfredshedsmåling 22 Via spørgeskemaundersøgelse Uddannelser: Administration og information 67,4 55,7 Rekruttering af elever 55,9 7,3 Skoleperiodernes indhold Motivation 7, 7,9 Elevens

Læs mere

Skolen have fokus på at få skabt kontakt til virksomhederne og få eleverne ud i enten korte praktikforløb eller også få lavet korttidsaftaler.

Skolen have fokus på at få skabt kontakt til virksomhederne og få eleverne ud i enten korte praktikforløb eller også få lavet korttidsaftaler. HANSENBERG ønsker at skabe et positivt image omring Skolepraktikordningen i et tæt samarbejde med erhvervslivet. Hvad mener I, vi som skole kan iværksætte for at vi kan komme i mål med denne opgave? -Fokusere

Læs mere

AFTALE OM UDSTATIONERING

AFTALE OM UDSTATIONERING Standardkontrakt for udstationering Mellem undertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende: AFTALE OM

Læs mere

Erfaringer fra Tech Talent Case Camp 2014 i Odense

Erfaringer fra Tech Talent Case Camp 2014 i Odense Erfaringer fra Tech Talent Case Camp 2014 i Odense Baggrund og koncept Baggrund En række fynske virksomheder er i den situation, at de ikke kan rekruttere de højtuddannede / specialiserede medarbejdere,

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om sikkerhed blandt tømrerlærlinge

Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om sikkerhed blandt tømrerlærlinge Regine Grytnes, ph.d. stud. regine.grytnes@vest.rm.dk Hvordan lærer vi sikkerhed? -betragtninger ud fra et projekt om sikkerhed blandt tømrerlærlinge Epoxy konferencen Svendborg, 22. marts 2012 Aarhus

Læs mere

Generelle betingelser og rejseinformation

Generelle betingelser og rejseinformation Generelle betingelser og rejseinformation KARIBIA TRAVELS er opsat på, at vores kunder får en så god rejseoplevelse som muligt. Vi beder derfor alle vores kunder, om at læse vores rejsevilkår igennem i

Læs mere

Foreløbig Rejseprogram, foreløbig ugeplan og Huskeseddel

Foreløbig Rejseprogram, foreløbig ugeplan og Huskeseddel Detaljeret rejseprogram for Tur/Retur fra Thisted til Dublin Information omhandlende Dag Dato Kl Program Bemærkninger Afrejse Søndag 30.03 10:55! 17:41 Selve ugen Mandag Torsdag Afrejse fra Thisted Banegård

Læs mere

TIL BEBOERNE/ERHVERVSLEJERNE I AB ÅLHOLMHUS Den 26. juni 2009 FORVENTET TIDSPLAN VARSLING. Vedr.: Udskiftning af faldstammer og vandrør.

TIL BEBOERNE/ERHVERVSLEJERNE I AB ÅLHOLMHUS Den 26. juni 2009 FORVENTET TIDSPLAN VARSLING. Vedr.: Udskiftning af faldstammer og vandrør. TIL BEBOERNE/ERHVERVSLEJERNE I AB ÅLHOLMHUS Den 26. juni 2009 Vedr.: Udskiftning af faldstammer og vandrør. Arbejderne med udskiftning af faldstammer og vandrør etc. begynder om kort tid. Vi beder dig

Læs mere

Studietur til Medical Services

Studietur til Medical Services 2014 Studietur til Medical Services Anders Vikke Falck 1. Indledning Efter at have fået tildelt Erik Falcks studielegat faldt valget på at besøge Medical Services LTD. Medical Services er en engelsk virksomhed,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 268/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Bulgarien. 1.6-8.6.2007 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 7.058 kr. (inkl. værelsestillæg) Utilfredsstillende

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 140/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 140/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 140/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Rom, 15.04. 18.04.2004. PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt 8.790 kr. Forsinket afhentning på hotellet på hjemrejsedagen,

Læs mere

DANSKE MALERMESTRE. altid på pletten! M A L E R F I R M A KUSK & SØN

DANSKE MALERMESTRE. altid på pletten! M A L E R F I R M A KUSK & SØN DANSKE MALERMESTRE S e r v i c e m i n d e t o g k va l i t e t s b e v i d s t altid på pletten! KUSK & SØN M A L E R F I R M A KUSK & SØN A K T I E S E L S K A B SKAL VI STYRKE DIN PROFIL? Alt i malerarbejde

Læs mere

Drevet af TX Logistik A/S

Drevet af TX Logistik A/S Drevet af TX Logistik A/S Terminal Conditions & Takstblad 2015 01.01.2015 www.txlogistik.eu Adresse TX Logistik A/S Telefon: +45 73670626 Istedvej 7 Fax: +45 73670629 DK-6300 Padborg E-mail: terminal-padborg@txlogistik.eu

Læs mere

VTU. Auto College. Virksomhedstilfredshedsmåling 2014 Via spørgeskemaundersøgelse. Uddannelser: Personvognsmekaniker Lastvognsmekaniker.

VTU. Auto College. Virksomhedstilfredshedsmåling 2014 Via spørgeskemaundersøgelse. Uddannelser: Personvognsmekaniker Lastvognsmekaniker. VTU Virksomhedstilfredshedsmåling 2014 Via spørgeskemaundersøgelse Uddannelser: 71,0 77,6 62,4 Administration og information Rekruttering af elever 58,7 71,2 Skoleperiodernes indhold Motivation 72,4 72,1

Læs mere

INVITATION TIL SVØMME-CAMP

INVITATION TIL SVØMME-CAMP INVITATION TIL SVØMME-CAMP Kære svømmere, trænere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for svømning til Hans Christian Andersen City Games. Arrangementet vil i 2014

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

Nordfyns Kommune Rekruttering af direktør for Børn og Kultur

Nordfyns Kommune Rekruttering af direktør for Børn og Kultur Nordfyns Kommune Rekruttering af direktør for Børn og Kultur 23. januar 2013 1. Indledning Nordfyns Kommune ved kommunaldirektør Morten V. Pedersen har rettet henvendelse KL s Konsulentvirksomhed (KLK)

Læs mere

Lean Construction-DK s. Guide til bedre planlægning med Last Planner System

Lean Construction-DK s. Guide til bedre planlægning med Last Planner System Lean Construction-DK s Guide til bedre planlægning med Last Planner System Introduktion Last Planner System er et værktøj i Lean Construction udviklet specielt til byggeriet og med hensyn til byggeriets

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Internationale aktiviteter på Handelsskolen Viborg Skoleåret 2014-2015

Internationale aktiviteter på Handelsskolen Viborg Skoleåret 2014-2015 Internationale aktiviteter på Handelsskolen Viborg Skoleåret 2014-2015 Kære elever på Handelsskolen Viborg Du er nu godt i gang med din uddannelse på Handelsskolen Viborg. Når du er færdig på skolen, skal

Læs mere

BygMester BYGGE OG ANLÆG

BygMester BYGGE OG ANLÆG BygMester BYGGE OG ANLÆG 2 BygMester er for dig, som vil dygtiggøre dig inden for bygge- og anlægsuddannelserne. Du får ekstra tid til at fordybe dig i større faglige projekter og arbejde med faglige kompetencer

Læs mere

mekaniker på AUTO College Aalborg personvognsmekaniker lastvognsmekaniker

mekaniker på AUTO College Aalborg personvognsmekaniker lastvognsmekaniker mekaniker på AUTO College Aalborg personvognsmekaniker lastvognsmekaniker Mød vores vejleder! I denne brochure kan du snuse til vores uddannelser. Hvis du gerne vil vide mere om dem, er du altid velkommen

Læs mere

Information til praktikken /uddannelsesansvarlige om Praktik i udlandet med SOPU

Information til praktikken /uddannelsesansvarlige om Praktik i udlandet med SOPU Information til praktikken /uddannelsesansvarlige om Praktik i udlandet med SOPU Som elev på SSH, SSA og PAU, kan man søge om 5 ugers praktik i udlandet. Praktiki udlandet er finansieret af EU-projektet

Læs mere

Kirkeudvalgets studietur til Danske Sømands- og Udlandskirker i Bruxelles, London og Rotterdam

Kirkeudvalgets studietur til Danske Sømands- og Udlandskirker i Bruxelles, London og Rotterdam Kirkeudvalget (2. samling) KIU alm. del - Bilag 65 Offentligt Kirkeudvalgets studietur til Danske Sømands- og Udlandskirker i Bruxelles, London og Rotterdam 15. - 17. september 2008. Folketingets Kirkeudvalgets

Læs mere

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Ansøgning En ansøgning består af et brev og et CV. Brevet skal i bund og grund fortælle, hvad der har fået dig til at søge stillingen samt

Læs mere

ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark. Manual for rejseguider. Afrejsebriefing. Ved afrejsen i København. Regler for rejseguidetildeling

ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark. Manual for rejseguider. Afrejsebriefing. Ved afrejsen i København. Regler for rejseguidetildeling ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark Manual for rejseguider Regler for rejseguidetildeling... 1 Afrejsebriefing... 1 Ved afrejsen i København... 1 Mødested... 2 Fælles velkomst... 2 Udlevering

Læs mere

Rapport over udlandsophold ved University of California, San Diego, forårssemester 2012 Bo Galsgaard

Rapport over udlandsophold ved University of California, San Diego, forårssemester 2012 Bo Galsgaard Persondata Rapport over udlandsophold ved University of California, San Diego, forårssemester 2012 Bo Galsgaard Stud.Ing Bo Galsgaard, elektroingeniør studerende ved Aarhus Universitet, Ingeniørhøjskolen.

Læs mere

When in Rome, do as the Romans. Kære elever & forældre.

When in Rome, do as the Romans. Kære elever & forældre. December 2014 Kære elever & forældre. Så kom infobrevet vedr. vores USA-globaliseringsrejse med elevudveksling på Georgiana Bruce Kirby Preparatory School og Pacific Collegiate School i Santa Cruz, CA.

Læs mere

Årsberetning 2009 RIBE TWINTOWN ASSOCIATION RIBE PARNTERSTADTVEREIN L ASSOCIATION DE JUMELAGE

Årsberetning 2009 RIBE TWINTOWN ASSOCIATION RIBE PARNTERSTADTVEREIN L ASSOCIATION DE JUMELAGE Årsberetning 2009 Vel mødt til årsmødet i år 2010, som jo er et særligt år for os i Ribe. Både fordi vi nu er godt i gang med et nyt årti, men specielt fordi Ribe by har 1300 års jubilæum. Dette vil blive

Læs mere

Tilbud aktivrejse 2014

Tilbud aktivrejse 2014 Tilbud aktivrejse 2014 Neukirchen med bus 6 dage/3 nætter Prisen er gældende i uge 27 (28. juni 03. juli) 2014 Gasthof Venedigerhof Pris pr. person unge u. 18 år ved minimum 20 deltagere kr. 2.798,- Wolkensteinerbär

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0035): Fagligt Fælles Forbund for A, B, C og D

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0035): Fagligt Fælles Forbund for A, B, C og D Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0035): Fagligt Fælles Forbund for A, B, C og D (Advokat Ulrik Mayland) mod Dansk Byggeri for Hans Jørgensen & Søn A/S (Afdelingschef Thorsten Wilstrup) Voldgiftsretten

Læs mere