Regnskabsinstruks for særligt regnskab. 1. Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regnskabsinstruks for særligt regnskab. 1. Indledning"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@trafikstyrelsen.dk Notat Regnskabsinstruks for særligt regnskab 1. Indledning Der er mulighed for, at fjernbusoperatører kan indgå kontrakt med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om at udføre såkaldt offentlig tjeneste i yderområderne vedrørende bestemte kundegrupper. Dette betyder, at selskaberne forpligter sig til at give rabat til studerende, pensionister og børn, som rejser til eller fra et stoppested beliggende i et yderområde. I henhold til EU s statsstøtteregler er fjernbusoperatørerne forpligtet til at udarbejde deres regnskaber, således at det kan dokumenteres, at den kompensation, som operatørerne i sidste ende har ret til, i henhold til kontrakten med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, ikke er større end den finansielle nettoeffekt på omkostninger og indtægter ved at opfylde forpligtelsen til offentlig tjeneste, under hensyntagen til de indtægter, operatøren af den offentlige trafikbetjening har herved, samt en rimelig fortjeneste. Operatørerne er i den forbindelse forpligtet til at foretage regnskabsmæssig udskilning af omkostninger og indtægter forbundet med offentlig tjeneste i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1370/2007 af 23. oktober 2007 om offentlig personbefordring med jernbane og ad vej og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 1191/69 og (EØF) nr. 1107/701 1, jf. navnlig artikel 4, stk. 1, og artikel 6, stk. 1, samt bilaget til forordningen. Med henblik på at sikre overholdelse af statsstøttereglerne indføres der en ex post cap på kompensationen til de enkelte fjernbusoperatører, som opgøres som følger: Ex post cap = omkostninger + rimelig fortjeneste indtægter LEX:32007R1370&from=DA. Side 1 (9)

2 En ex post cap betyder, at der sættes en maksimumgrænse for den kompensation, som fjernbusoperatørerne modtager. Formålet med ex post cap en er at sikre, at fjernbusoperatørerne ikke bliver overkompenseret. Resultatet af ex post cap-beregningen kan således enten være, at der ikke sker overkompensation (hvilket ikke giver anledning til et krav om tilbagebetaling til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen), eller resultatet kan være, at der sker overkompensation, og at det opgjorte ex post cap-beløb skal tilbagebetales til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Resultatet af beregningen kan således ikke være, at fjernbusoperatørerne skal kompenseres mere, end de løbende kompensationsbetalinger har givet anledning til. Denne regnskabsinstruks har til formål at give vejledning til opstilling af særligt regnskab for fjernbusoperatører, som modtager kompensation for rabatter, afgivet til pensionister, studerende og børn i fjernbustrafikken. 2. Generelle antagelser for udarbejdelse af særligt regnskab Formålet med det særlige regnskab er at opgøre økonomien i den del af den samlede virksomheds aktivitet, som vedrører aktiviteter, som kompenseres af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, dvs. aktiviteter, der er relateret til fjerntransport af pensionister, studerende og børn. Styrelsen har antaget, at de kompenserede aktiviteter sædvanligvis må antages at være fuldt integreret i den samlede virksomhed, der har væsentlige andre aktiviteter. Det medfører alt andet lige, at udskillelse af økonomien af de kompenserede aktiviteter ikke vil være umiddelbar tilgængelig. Af hensyn til at målrette den administrative indsats foretages i regnskabsmodellen nøgletalsfordelinger af visse omkostninger, og der er ikke krav om, at der udformes en separat balance for de kompenserede aktiviteter. Modelregnskabet foreligger i Excel format. Modelregnskabet skal anvendes. Fjernbusoperatøren skal kun udfylde de gule felter. Regnskabsinstruksen træder i kraft fra regnskabsår, der starter 1. januar 2014 eller senere. For regnskaber, der aflægges som kalenderårsregnskaber, er 2014 således det første år, hvor det særlige regnskab skal opstilles og dermed også det første år, hvor regnskabsinstruksen skal efterleves af fjernbusoperatørerne. Det er generelt forudsat, at virksomhedens samlede årsregnskab for det pågældende år foreligger i endeligt format, inklusive revisorpåtegning fra en godkendt revisor (hvor der er krav hertil). Alle beløbsmæssige oplysninger i det særlige regnskab, som udspringer af fjern- Side 2 (9)

3 busoperatørens bogholderi, skal være baseret på det endelige årsregnskab. Det er et krav, at årsregnskabet aflægges efter årsregnskabsloven (el. lign. fx IFRS). 4 Vejledning til udarbejdelse af særligt regnskab Nedenfor er der givet vejledning i udfyldelse af de enkelte linjer og noter i regnskabsmodel til særligt regnskab for fjernbusoperatører, som modtager kompensation for bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken. 4.1 Billetindtægter fra kompenserede aktiviteter Billetindtægter fra kompenserede aktiviteter omfatter billetindtægter fra følgende kundegrupper, som har rejst til eller fra et stoppested beliggende i et yderområde: Pensionister Studerende Børn op til 15 år som samtidig opfylder betingelserne i afsnit 2 og 3 i kontrakt mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og fjernbusoperatøren, hvilket svarer til, at busruten, som billetsalget er foretaget på: overholder definitionen på fjernbuskørsel i lov om trafikselskaber udføres med mindst én daglig dobbelttur hele året Udføres med en bus, jf. 1, stk. 1, i lov om buskørsel Til dokumentation for, at en passager falder ind i en af de kompensationsberettigede kategorier, skal fjernbusoperatøren, ifølge afsnit 5 i kontrakt mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og fjernbusoperatøren, påse følgende dokumentation: Pensionister: Personer over 64 år skal i tvivlstilfælde dokumentere alder ved sygesikringsbevis. Personer, der modtager pension ved lov om social pension, skal forevise pensionsmeddelelse Studerende: Gyldigt studiekort med billedlegitimation og udløbsdato, gyldigt studiekort med billedlegitimation samt en indskrivningsbekræftelse, udstedt inden for de seneste 12 måneder fra uddannelsesstedet eller gyldigt Ungdomskort Børn op til 15 år: Børn skal i tvivlstilfælde dokumentere alder ved sygesikringsbevis. I regnskabsmodellens note 1 skal udfyldes antal solgte billetter til hhv. pensionister, studerende og børn op til 15 år, som overholder ovenstående kriterier. Side 3 (9)

4 Antallet af billetter skal svare til de antal kompensationsberettigede billetter, som fjernbusoperatøren hvert kvartal har indrapporteret til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. I note 1 skal endvidere udfyldes årets billetindtægter fra fjernkørsel af hhv. pensionister, studerende og børn op til 15 år. Der er tale om billetindtægter efter rabat, men før kompensation fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. I fjernbusoperatørens bogholderi skal oprettes separate finanskonti og lign. for billetindtægter fra hver af de 3 kompenserede passagertyper. Nederst i note 1 beregnes en gennemsnitspris for en billet i hver af de 3 kompenserede passagerkategorier, som kan bruges til fjernbusoperatørens egen sandsynliggørelse af, at de ovenfor indtastede oplysninger er korrekte. 4.2 Årets kompensation fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen baseret på indrapporteringer En yderligere betingelse for at modtage kompensation er, at fjernbusoperatøren giver rabatter, som overholder betingelserne i kontrakt mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og fjernbusoperatøren, afsnit 4: Studerende får mindst 25 % rabat på en standardbillet alle dage hele året, hvis de rejser til eller fra et stoppested beliggende i et yderområde Pensionister får mindst 25 % rabat på en standardbillet alle dage hele året, hvis de rejser til eller fra et stoppested beliggende i et yderområde Maks. to børn under 12 år i følgeskab med en betalende voksen (min. 16 år) rejser gratis, ét barn under 12 år rejser gratis med et betalende barn op til 15 år, og ét barn op til 15 år betaler 50 % af prisen på en standardbillet, hvis de rejser til eller fra et stoppested beliggende i et yderområde. Rabatten skal ydes alle dage hele året. Når en billet sælges til en passager i den relevante kundegruppe, defineret i afsnit 4.1, på busruter, som overholder betingelserne, ligeledes defineret i afsnit 4.1, og med en rabat som overholder reglerne, giver Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kompensation efter følgende regler: Fjernbusbilletter til pensionister kompenseres med 15 % af standardbilletprisen, dog maksimalt 60 kr. pr. billet, hvis de rejser til eller fra et stoppested beliggende i et yderområde Fjernbusbilletter til studerende kompenseres med 12 % af standardbilletprisen, dog maksimalt 60 kr. pr. billet, hvis de rejser til eller fra et stoppested beliggende i et yderområde Side 4 (9)

5 Fjernbusbilletter til gratis børn op til 12 år kompenseres med 40 % af standardbilletprisen, dog maksimalt 100 kr. pr. billet, hvis de rejser til eller fra et stoppested beliggende i et yderområde Fjernbusbilletter til betalende børn op til 15 år kompenseres ikke, hvis de rejser til eller fra et stoppested beliggende i et yderområde I note 2 indtastes de enkelte kvartalers opgjorte og til Trafik-, Byggeog Boligstyrelsen indrapporterede kompensation. Den indrapporterede kompensation skal overholde ovenstående regler for, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen giver kompensation. 4.3 Variable omkostninger relateret direkte til kompenserede aktiviteter Som anført ovenfor, har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vurderet, at de kompenserede aktiviteter sædvanligvis må antages at være fuldt integreret i den samlede virksomhed, der har væsentlige andre aktiviteter. Derved må det antages, at der er relativt få direkte variable omkostninger, relateret direkte til de kompenserede aktiviteter. I note 3 kan udfyldes eventuelle identificerede administrationsomkostninger til løbende administration af kompensationsordningen. For at der kan registreres en omkostning i dette felt, skal der foreligge et timeregnskab for den anvendte tid. Den anvendte tid i det pågældende år multipliceres med en skønnet timesats, som er fastlagt til 250 kr. pr. time. I note 3 kan også udfyldes administrationsomkostninger til udarbejdelse af regnskab for kompenserede aktiviteter. Hvis regnskabet udformes af virksomhedens administration, gælder samme regler som ovenfor. Hvis eksempelvis virksomhedens revisor udarbejder regnskabet, udfyldes den omkostning, som revisor fakturerer. Feltet revisoromkostninger til revisorerklæring på regnskab for kompenserede aktiviteter udfyldes med et beløb svarende til det beløb, som revisor fakturerer til fjernbusoperatøren. 4.4 Særlige omkostninger ved at deltage i kompensationsordningen Fjernbusoperatørerne har mulighed for at opgøre og udfylde note 4 med særlige omkostninger ved at deltage i kompensationsordningen. Denne omkostningstype er tiltænkt væsentlige individuelle omkostninger, som fjernbusoperatøren har måttet afholde for at kunne udføre fjernbustrafikken, og som ikke er dækket af de øvrige omkostningskategorier i modelregnskabet. Der kunne eksempelvis være tale om, at en fjernbusoperatør, der er ny i kompensationsordningen, oplever eventuel stigning i efterspørgslen som følge af rabatordningen, som kan medføre øgede omkostnin- Side 5 (9)

6 ger til kapacitetsudvidelser samt øgede udgifter til vedligehold af materiel. Rabatordningen kan også medføre, at der skal investeres i et nyt og mere moderne billetsystem, der kan håndtere billettyperne samt afrapporteringen. Hvis fjernbusoperatøren indsætter særlige omkostninger i note 4, skal fjernbusoperatøren sammen med det særlige regnskab til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen indsende uddybende dokumentation for de særlige omkostninger, omfattende: Beskrivelse af den særlige omkostning og beskrivelse af, hvorfor omkostningen er drevet af, at fjernbusoperatøren deltager i kompensationsordningen (omkostningen ville ikke være realiseret, hvis ikke fjernbusoperatøren deltog i kompensationsordningen) Underliggende dokumentation for den særlige omkostning. Eksempelvis i form af leverandørbilag eller timeopgørelser m.v. Den modtagne dokumentation vil undergå en sagsbehandling i Trafik-, Byggeog Boligstyrelsen, som meddeler fjernoperatøren, om de udfyldte særlige omkostninger kan accepteres, eller om fjernbusoperatøren skal ændre det indsendte særlige regnskab for så vidt angår størrelsen af særlige omkostninger ved at deltage i kompensationsordningen. 4.5 Andel af virksomhedens faste omkostninger I note 5 udfyldes grundlaget for at opgøre de kompenserede aktiviteters andel af de faste omkostninger. Som følge af at de kompenserede aktiviteter sædvanligvis må antages at være fuldt integreret i den samlede virksomhed, der har væsentlige andre aktiviteter, vil en stor del af omkostningerne for den kompenserede aktivitet indgå i denne omkostningslinje. Heri må bl.a. forventes at indgå en andel af afskrivning på materiel/leasing-omkostninger til materiel, vedligeholdelsesomkostninger, løn til chauffører, husleje, generel administration m.v. I note 5 udfyldes linjen Virksomhedens samlede omkostninger, der indgår i resultat før skat ved at tage udgangspunkt i virksomhedens samlede omkostningsbase ifølge årsregnskabet/bogføringen før finansielle poster og skat. Omkostninger, der i forvejen indgår i det særlige regnskab for den kompenserede aktivitet, skal ikke indgå i fordelingen og fratrækkes i de to næste linjer i note 5. Herefter fremkommer omkostninger til fordeling. Af administrative hensyn er valgt at fordele de faste omkostninger efter en ensartet og simpel fordelingsnøgle, som opgøres som følger: Virksomhedens nettoomsætning relateret til kompenserede aktiviteter virksomhedens nettoomsætning i alt Denne simple fordelingsnøgle multipliceres med de ovenfor opgjorte omkostninger til fordeling, og herefter fremkommer andel af virksomhedens faste omkostninger, som fordeles til kompenserede aktiviteter. Side 6 (9)

7 4.6 Andel af virksomhedens finansielle poster I note 6 udfyldes øverst virksomhedens samlede finansielle poster netto. + fortegn er en nettoindtægt og fortegn en nettoudgift. Idet det antages, at den kompenserede aktivitet ikke har aktiviteter vedrørende datterselskaber og associerede selskaber m.v., skal denne type af finansielle poster udgå af de finansielle poster, der skal fordeles til den kompenserede aktivitet. Fjernbusoperatøren skal opgøre disse og udfylde dem i note 6, hvis det er relevant. De herefter opgjorte samlede finansielle poster fordeles til de kompenserede aktiviteter på basis af samme fordelingsnøgle, som er beskrevet under afsnit Maksimal tilladt forrentning af den henførte egenkapital Ovenstående instrukser gælder opstilling af et særligt regnskab, som viser årets resultat før skat af den kompenserede aktivitet. I overensstemmelse med vedtagelsen om, at der indføres en ex post cap, skal der foretages en opgørelse af, om resultatet fra den kompenserede aktivitet overstiger en rimelig forrentning. Som anført tidligere, er det ud fra administrative hensyn besluttet, at der ikke udformes en balance for de kompenserede aktiviteter. I note 7 tages således udgangspunkt i virksomhedens fulde egenkapital (inklusive afsat udbytte). For at opgøre en skønsmæssig egenkapital, som kan henføres til den kompenserede aktivitet, multipliceres den samlede egenkapital med den tidligere beregnede fordelingsnøgle, omtalt ovenfor under afsnit 4.5. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har vurderet størrelsen af en rimelig fortjeneste, som skal anvendes til at opgøre ex post cap en. Den rimelige fortjeneste er baseret på en analyse af egenkapitalforrentning for udvalgte fjernbusoperatører i Danmark. Den rimelige forrentning er herefter fastsat til 13 % før skat. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan ændre den rimelige forrentning fra år til år, jf. også årshjulet i afsnit 5. Den maksimale tilladte forrentning af den henførte egenkapital/maksimalt tilladt resultat før skat fremkommer herefter nederst i note 7. Hvis resultat før skat for den kompenserede aktivitet er lig med eller mindre end maksimalt tilladt forrentning af egenkapitalen/maksimalt tilladt resultat før skat, vil der ikke være krav om tilbagebetaling af en del af den modtagne kompensation til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Hvis resultat før skat for den kompenserede aktivitet overstiger maksimalt tilladt forrentning af egenkapitalen/maksimalt tilladt resultat før skat, skal fjernbusoperatøren tilbagebetale forskellen til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Side 7 (9)

8 5 Årshjul I nedenstående skema er vist deadlines for de forskellige aktiviteter relateret til økonomisk rapportering vedrørende de kompenserede aktiviteter. Ansvarlig Levering Deadline Fjernbusoperatør Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Fjernbusoperatør Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Ønske om at indgå kontrakt for næste år. Eventuel udmelding til fjernbusoperatørerne af procent for årets rimelige fortjeneste, hvis Trafik-, Byggeog Boligstyrelsen vurderer, at der er behov for at opdatere denne Aflevering af udfyldt regnskabsmodel for den kompenserede aktivitet sammen med revisorerklæring i overensstemmelse med Instruks for revision af særligt regnskab for fjernbusoperatører, som modtager kompensation for bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken. Det afleverede materiale skal omfatte dokumentation for eventuelle særlige omkostninger, jf. afsnit 4.4, og skal afleveres til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Tilbagemelding til fjernbusoperatørerne omkring godkendelse 15. december, år 0* 31. maj, år 1** 31. maj, år 2*** 30. juni, år 2*** Side 8 (9)

9 af særlige omkostninger, alternativt krav om tilretning af regnskab for den kompenserede aktivitet Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Opkrævning af eventuel tilbagebetaling af kompensation efter ex post cap en hos fjernbusoperatørerne 30. juni, år 2*** * år 0 betegner kompensationsåret ** år 1 betegner kompensationsåret *** år 2 betegner året efter kompensationsåret 6 Henvendelse Hvis regnskabsinstruksen giver anledning til spørgsmål, kan der rettes henvendelse til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens Center for Marked og Kollektiv Trafik på fjernbus@tbst.dk. Side 9 (9)

Trafikstyrelsen. 4. februar 2015. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780022 Fax 7262 6790 afo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.

Trafikstyrelsen. 4. februar 2015. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780022 Fax 7262 6790 afo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780022 Fax 7262 6790 afo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Journal 50604-0052 Trafikstyrelsen Regnskabsinstruks for udformning af særligt

Læs mere

Særligt regnskab for fjernbusoperatører, som modtager kompensation for bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken VIRKSOMHED: CVR- nr.

Særligt regnskab for fjernbusoperatører, som modtager kompensation for bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken VIRKSOMHED: CVR- nr. VIRKSOMHED: CVRnr.: ÅR: Særligt regnskab for fjernbusoperatører, som modtager kompensation for bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken Særligt regnskab for År 0 0 Regnskabet skal udfyldes på basis

Læs mere

Trafikstyrelsen. 4. februar 2015. Instruks vedrørende fjernbusoperatører der anvender undtagelsesbestemmelse. ( de minimis-støtte )

Trafikstyrelsen. 4. februar 2015. Instruks vedrørende fjernbusoperatører der anvender undtagelsesbestemmelse. ( de minimis-støtte ) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780022 Fax 7262 6790 afo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Trafikstyrelsen Instruks for aftalte arbejdshandlinger vedrørende indberetninger til

Læs mere

UDKAST. I medfør af tekstanmærkning nr. 128 ad til 28 på finanslov for finansåret 2019 fastsættes: Anvendelsesområde

UDKAST. I medfør af tekstanmærkning nr. 128 ad til 28 på finanslov for finansåret 2019 fastsættes: Anvendelsesområde UDKAST Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder I medfør af tekstanmærkning nr. 128 ad 28.53.03. til 28 på finanslov for finansåret 2019

Læs mere

Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder

Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder BEK nr 1762 af 27/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 10. juni 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefn 7221 8800 Fax 7262 6790 inf@tbst.dk www.tbst.dk Trafik-, Bygge- g Bligstyrelsen Instruks fr revisin af særligt regnskab fr fjernbusperatører, sm mdtager

Læs mere

Kontrakt. offentlig tjeneste vedrørende bestemte kundegrupper. mellem. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Carsten Niebuhrs Gade København V

Kontrakt. offentlig tjeneste vedrørende bestemte kundegrupper. mellem. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Carsten Niebuhrs Gade København V Kontrakt om offentlig tjeneste vedrørende bestemte kundegrupper mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V og XX (herefter benævnt Operatøren) Denne kontrakt omhandler

Læs mere

Kontrakt. offentlig tjeneste vedrørende bestemte kundegrupper. mellem. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Kontrakt. offentlig tjeneste vedrørende bestemte kundegrupper. mellem. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Kontrakt om offentlig tjeneste vedrørende bestemte kundegrupper mellem Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S og XX (herefter benævnt Operatøren) Denne kontrakt omhandler fjernbusruten

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder

Læs mere

Kontrakt. offentlig tjeneste vedrørende bestemte kundegrupper. mellem. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S

Kontrakt. offentlig tjeneste vedrørende bestemte kundegrupper. mellem. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Kontrakt om offentlig tjeneste vedrørende bestemte kundegrupper mellem Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S og XX (herefter benævnt Operatøren) Vedrørende fjernbusruten [navn] på følgende

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 30 af 14. januar 2014 fastsættes: Kapitel 1 Generelle bestemmelser

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1 Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1 1 I bekendtgørelse nr. 701 af 26. juni 2008 om forsyningspligtydelser, som ændret ved bekendtgørelse nr. 357 af 23. april 2012 og

Læs mere

Bestemmelser om kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb

Bestemmelser om kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb Finanstilsynet Bestemmelser om kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb I 125 i lov om finansiel virksomhed er indført krav for pengeinstitutter, realkreditinstitutter og visse

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Region Midtjylland Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 14 Bilag til valg af indtægtsfordelingsmodel. Indhold

Læs mere

Helhedsløsningen ApS Fruebjergvej København Ø

Helhedsløsningen ApS Fruebjergvej København Ø Værdifuld rådgivning ÅRSRAPPORT 2017 25. november 2016-31. december 2017 Fruebjergvej 3 2100 København Ø CVR nr.: 38208969 Indsender: PROFIL REVISION A-S Registrerede revisorer Korskildeeng 1 2670 Greve

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

Udviklingen i sektoren for den kollektive trafik 2. halvår 2014

Udviklingen i sektoren for den kollektive trafik 2. halvår 2014 Udviklingen i sektoren for den 2. halvår 2014 December 2014 3 Udviklingen i sektoren for den Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens afrapportering 2014 vedrørende udviklingen i den. Afrapporteringen

Læs mere

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Den 28. januar 2015 blev der stillet lovforslag til ændring af årsregnskabsloven. Ændringerne skyldes primært, at Danmark skal implementere det EU-regnskabsdirektiv,

Læs mere

Bilag 3. Krav til regnskaber mv.

Bilag 3. Krav til regnskaber mv. Bilag 3 Krav til regnskaber mv. Indholdsfortegnelse 1. PLIGT TIL AT UDARBEJDE SÆRSKILTE REGNSKABER... 3 2. UDVEKSLING AF YDELSER MELLEM AKTIVITETER... 3 3. OMKOSTNINGSFORDELING... 3 4. INDTÆGTSFORDELING...

Læs mere

ÅRSRAPPORT 1. juli juni 2017

ÅRSRAPPORT 1. juli juni 2017 ÅRSRAPPORT 1. juli 2016-30. juni 2017 Elite Leasing ApS Solrød Strandvej 118 2680 Solrød Strand CVR nr. 35647236 Indsender: S. J. Revision Registreret Revisionsanpartsselskab Literbuen 9, 1. sal 2740 Skovlunde

Læs mere

Vejledning om takststigning i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder mv. (takststigningsloftet)

Vejledning om takststigning i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder mv. (takststigningsloftet) Vejledning om takststigning i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder (takststigningsloftet) Trafik- og Byggestyrelsen fører tilsyn med takststigningsloftet, som sikrer, at

Læs mere

Kartoffelafgiftsfonden

Kartoffelafgiftsfonden Kartoffelafgiftsfonden December 2015 Vejledning om revision af tilskudsmidler modtaget fra Kartoffelafgiftsfonden Når der modtages støtte fra Kartoffelafgiftsfonden, vil de særlige krav, der gælder for

Læs mere

UNIWATCHES ApS. Toldbodgade 8, Roskilde. Årsrapport 1. januar december 2015

UNIWATCHES ApS. Toldbodgade 8, Roskilde. Årsrapport 1. januar december 2015 UNIWATCHES ApS Toldbodgade 8, 1 4000 Roskilde Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/05/2016 Finn Dirigent (Urevideret)

Læs mere

Økonomirapport 2009.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger til resultatet for 2009

Økonomirapport 2009.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger til resultatet for 2009 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. marts 2010 JWI 06 Økonomirapport.5 Indstilling: Direktionen indstiller, at Økonomirapport.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1)

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsyningspligtydelser 1) BEK nr 1314 af 26/11/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi,- Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2015-5720

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Generelle bestemmelser Formidlingstilskud til Aarhus Teater, Odense Teater, Aalborg Teater og Det Københavnske

Læs mere

NIELS BRUN HOLDING ApS

NIELS BRUN HOLDING ApS NIELS BRUN HOLDING ApS Tværbommen 25, 1 th 2820 Gentofte Årsrapport 29. september 2014-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/05/2016 Kai

Læs mere

oplysninger til kontrol af økonomiske

oplysninger til kontrol af økonomiske Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til kontrol af økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Januar 2018 Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til kontrol af økonomiske

Læs mere

N Y E B E K E N D T G Ø R E L S E R F O R P R O S P E K T E R

N Y E B E K E N D T G Ø R E L S E R F O R P R O S P E K T E R N Y E B E K E N D T G Ø R E L S E R F O R P R O S P E K T E R Som en konsekvens af de seneste års ændringer til Prospektdirektivet 1 ( Ændringsdirektivet ) og Prospektforordningen 2 ( Ændringsforordningen

Læs mere

KompetencePsykologerne IVS Prinsesse Maries Allé 11, st. th., 1908 Frederiksberg C

KompetencePsykologerne IVS Prinsesse Maries Allé 11, st. th., 1908 Frederiksberg C KompetencePsykologerne IVS Prinsesse Maries Allé 11, st. th., 1908 Frederiksberg C CVR-nr. 36 40 89 28 Årsrapport 16. oktober 2014-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

SSE Gruppen ApS Oldenborggade 14, 7000 Fredericia

SSE Gruppen ApS Oldenborggade 14, 7000 Fredericia SSE Gruppen ApS Oldenborggade 14, 7000 Fredericia CVR-nr. 30 56 41 54 Årsrapport 1. maj 2017-30. april 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25. oktober

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

Financial Outsourcing ApS

Financial Outsourcing ApS Financial Outsourcing ApS Bernhard Bangs Alle 25 2000 Frederiksberg Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/05/2019

Læs mere

Jewlscph ApS Blegdamsvej 104A, 1, 2100 København Ø

Jewlscph ApS Blegdamsvej 104A, 1, 2100 København Ø Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Nordstensvej 11 3400 Hillerød CVR-nr. 34209936 T (+45) 33 110 220 www.grantthornton.dk Jewlscph ApS Blegdamsvej 104A, 1, 2100 København Ø CVR-nr.

Læs mere

Accura Administration P/S. Tuborg Boulevard 1, 2900 Hellerup. Årsrapport for

Accura Administration P/S. Tuborg Boulevard 1, 2900 Hellerup. Årsrapport for Edison Park 4 DK-6715 Esbjerg N Tlf. 76 11 44 00 Fax 76 11 44 01 www.martinsen.dk CVR-nr. 32 28 52 01 Accura Administration P/S Tuborg Boulevard 1, 2900 Hellerup Årsrapport for 2015 CVR-nr. 34 08 21 62

Læs mere

Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen

Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen Trafik-,

Læs mere

NORDSJÆLLAND BYG ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

NORDSJÆLLAND BYG ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den NORDSJÆLLAND BYG ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/03/2013 Peter Tyrrestrup Dirigent Side 2 af 13 Indhold

Læs mere

om lønpolitik og aflønning i pengeinstitutter, realkreditinstitutter, finansielle holdingvirksomheder og investeringsforeninger

om lønpolitik og aflønning i pengeinstitutter, realkreditinstitutter, finansielle holdingvirksomheder og investeringsforeninger Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. juni 2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for de aktiviteter, der modtages tilskud til.

Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for de aktiviteter, der modtages tilskud til. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 24. januar 2018 Instruks for regnskab vedr. Demenspuljen 2018 Denne instruks for regnskab beskriver

Læs mere

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26.

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. juni 2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber

Læs mere

OURE AUTOVÆRKSTED ApS

OURE AUTOVÆRKSTED ApS OURE AUTOVÆRKSTED ApS Landevejen 119 5883 Oure Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er godkendt den 30/05/2017 Steffen Sundberg Dirigent Side 2 af 10 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Powercyte ApS. Edvard Thomsens Vej 57, 6. 2., 2300 København. Årsrapport for

Powercyte ApS. Edvard Thomsens Vej 57, 6. 2., 2300 København. Årsrapport for Øster Allé 42 DK-2100 København Ø Tlf. 35 38 48 88 Fax 76 11 44 01 www.martinsen.dk CVR-nr. 32 28 52 01 Powercyte ApS Edvard Thomsens Vej 57, 6. 2., 2300 København Årsrapport for 2017 CVR-nr. 36 07 88

Læs mere

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4.

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Indholdsfortegnelse SIDE Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 5. Selskabets hovedaktivitet 6. Årsregnskab Anvendt regnskabspraksis 7. Resultatopgørelse

Læs mere

Helhedsløsningen ApS Fruebjergvej København Ø

Helhedsløsningen ApS Fruebjergvej København Ø Værdifuld rådgivning ÅRSRAPPORT 2018 1. januar 2018-31. december 2018 Fruebjergvej 3 2100 København Ø CVR nr.: 38208969 Indsender: PROFIL REVISION A-S Registrerede revisorer Korskildeeng 1 2670 Greve Fremlagt

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0206/205. Ændringsforslag. Marita Ulvskog for Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0206/205. Ændringsforslag. Marita Ulvskog for Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 21.3.2019 A8-0206/205 205 Artikel 2 stk. 2 afsnit 2 a (nyt) Medlemsstaterne anvender direktiv 96/71/EF og 2014/67/EU på hele udstationeringen på deres område på førere i, som er ansat af de i artikel 1,

Læs mere

Den Grønne Asparges ApS c/o Pia Foged, Agf Vej 7, 8260 Viby J

Den Grønne Asparges ApS c/o Pia Foged, Agf Vej 7, 8260 Viby J Den Grønne Asparges ApS c/o Pia Foged, Agf Vej 7, 8260 Viby J CVR-nr. 33 64 18 34 Årsrapport 1. november 2014-31. oktober 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Nordic Esports Agency A/S c/o Rasmus Wisti Simonsen, Rundholtsvej 28, 5. 4., 2300 København S

Nordic Esports Agency A/S c/o Rasmus Wisti Simonsen, Rundholtsvej 28, 5. 4., 2300 København S Nordic Esports Agency A/S c/o Rasmus Wisti Simonsen, Rundholtsvej 28, 5. 4., 2300 København S CVR-nr. 36 39 21 93 Årsrapport 25. september 2014-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på

Læs mere

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'.

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'. Betingelser for tilskud til danske deltagere i Eurostars-projekter godkendt før 1. marts 2015 Innovationsfonden Bredgade 40 Nedenstående tilskudsbetingelser udgør sammen med tilsagnet med bilag, opslagsteksten

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt Bilag: Udkast til eventuelt ændringsforslag til lov om ændring af revisorloven og forskellige andre love Ændringsforslag

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0255 Fax 7262 6790 nzj@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder

Læs mere

Renter Renteomkostninger kan ikke indgå i projektregnskabet og er således ikke tilskudsberettigede.

Renter Renteomkostninger kan ikke indgå i projektregnskabet og er således ikke tilskudsberettigede. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 25.12 2017 Instruks for regnskab vedr. puljen Job- og Uddannelsesgaranti i udsatte boligområder Denne

Læs mere

Tvillingernes Håndværkerservice IVS

Tvillingernes Håndværkerservice IVS Tvillingernes Håndværkerservice IVS Søndervigvej 52 2720 Vanløse Årsrapport 2. maj 2016-1. maj 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/07/2017 Rasmus Haugaard

Læs mere

Lyngvej 5 A-B ApS. Bredgade Vissenbjerg. Årsrapport 1. januar december 2017

Lyngvej 5 A-B ApS. Bredgade Vissenbjerg. Årsrapport 1. januar december 2017 Lyngvej 5 A-B ApS Bredgade 14 5492 Vissenbjerg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/05/2018 Ulrik Nielsen Dirigent

Læs mere

Murermester Jensen ApS

Murermester Jensen ApS Murermester Jensen ApS Blødevej 9 3600 Frederikssund Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/11/2017 Thomas Jensen Dirigent

Læs mere

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016 CPD INVEST ApS Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/06/2017 Christen Peder

Læs mere

BOK Invest ApS. Strandmarksvej 21, 8240 Risskov. Årsrapport for

BOK Invest ApS. Strandmarksvej 21, 8240 Risskov. Årsrapport for Voldbjergvej 16, 2. sal DK-8240 Risskov Tlf. 87 43 96 00 Fax 76 11 44 01 www.martinsen.dk CVR-nr. 16 17 04 45 BOK Invest ApS Strandmarksvej 21, 8240 Risskov Årsrapport for 2015 CVR-nr. 32 93 67 17 Årsrapporten

Læs mere

Vejledning om indholdet af finansiel revision og forvaltningsrevision hos støttemodtager

Vejledning om indholdet af finansiel revision og forvaltningsrevision hos støttemodtager Svineafgiftsfonden 5. januar 2015 Vejledning om indholdet af finansiel revision og forvaltningsrevision hos støttemodtager Når der modtages støtte fra Svineafgiftsfonden vil de særlige krav, der gælder

Læs mere

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser Regnskabsinstruks for provstiudvalgskasser 1 2 1. Indledning Regnskabsinstruksen er baseret på det regel- og vejledningsgrundlag for de lokale kirkelige kasser, der findes på Folkekirkens Digitale Arbejdsplads

Læs mere

ForskEl El A/S Nørre Alle 11, 7400 Herning. Årsrapport. 14. juni september 2018

ForskEl El A/S Nørre Alle 11, 7400 Herning. Årsrapport. 14. juni september 2018 ForskEl El A/S Nørre Alle 11, 7400 Herning CVR-nr. 38 73 20 56 Årsrapport 14. juni 2017-30. september 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26. februar

Læs mere

Trafikstyrelsen. Instruks for revision af særligt regnskab for fjernbusoperatører, 4. februar 2015

Trafikstyrelsen. Instruks for revision af særligt regnskab for fjernbusoperatører, 4. februar 2015 Edvard Thmsens Vej 14 2300 København S Telefn 41780022 Fax 7262 6790 af@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Ntat Jurnal TS50604-0052 Trafikstyrelsen Instruks fr revisin af særligt regnskab fr fjernbusperatører,

Læs mere

Aflønningsrapport for 2017

Aflønningsrapport for 2017 Aflønningsrapport for 2017 Forord Denne rapport beskriver PFA Banks principper for aflønning, og hvordan gældende regler efterleves. Rapporten er udformet med afsæt i regler i lov om finansiel virksomhed

Læs mere

Nordic Mentor ApS Gistrupparken Gistrup CVR-nr Årsrapport 2016

Nordic Mentor ApS Gistrupparken Gistrup CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Gøteborgvej 18 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Nordic Mentor ApS Gistrupparken 38 9260 Gistrup

Læs mere

Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Stockholmsgade København Ø CVR-nr T (+45)

Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Stockholmsgade København Ø CVR-nr T (+45) Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Stockholmsgade 45 2100 København Ø CVR-nr. 34209936 T (+45) 33 110 220 www.grantthornton.dk Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning

Læs mere

Advokatkontoret Bruuns Gade Århus ApS Søndergade 44, 4. sal, 8000 Århus C

Advokatkontoret Bruuns Gade Århus ApS Søndergade 44, 4. sal, 8000 Århus C Advokatkontoret Bruuns Gade Århus ApS Søndergade 44, 4. sal, 8000 Århus C CVR-nr. 35 03 63 93 Årsrapport 1. januar - 31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K

Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K CVR-nr. 26 43 86 32 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25. april 2016.

Læs mere

BJ Service Nord ApS. Årsrapport for Hirtshalsvej Ålbæk. CVR-nr

BJ Service Nord ApS. Årsrapport for Hirtshalsvej Ålbæk. CVR-nr BJ Service Nord ApS Hirtshalsvej 351 9982 Ålbæk CVR-nr. 36 46 53 28 Årsrapport for 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15. marts 2017 Bente Kirstine Jensen

Læs mere

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat. L 312/8 Den Europæiske Unions Tidende 27.11.2009 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1142/2009 af 26. november 2009 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder

Læs mere

Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige bestemmelser for poster i resultatopgørelsen

Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige bestemmelser for poster i resultatopgørelsen Bekendtgørelse om serieregnskaber i realkreditinstitutter Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Kapitel 8 Generelle bestemmelser Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser BEK nr 1261 af 13/12/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2012-014712 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om formidlingstilskud

Læs mere

Balder Administration ApS Stockholmsgade 41, 2100 København

Balder Administration ApS Stockholmsgade 41, 2100 København Balder Administration ApS Stockholmsgade 41, 2100 København CVR-nr. 31 58 54 57 Årsrapport 1. januar - 31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

Kapitalbufferbekendtgørelsens bestemmelser vedrørende kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb

Kapitalbufferbekendtgørelsens bestemmelser vedrørende kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb Finanstilsynet 23. oktober 2014 J.nr. 122-0016 BANK 2 PEB Kapitalbufferbekendtgørelsens bestemmelser vedrørende kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb I 125 i lov om finansiel

Læs mere

Pædagogisk Vikarbureau ApS

Pædagogisk Vikarbureau ApS Rovsinggade 88 2 2200 København N CVR-nr. 10 09 13 57 Årsrapport for 2015 (13. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25. februar 2016 Rasmus Thornval

Læs mere

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Konsekvenser for Venture Capital og Private Equity selskaber ved indregning og måling af kapitalandele i andre virksomheder Kontakt Niels Henrik B. Mikkelsen

Læs mere

iwaiterapp ApS Strandvejen 292 A, 2930 Klampenborg Årsrapport for 31. marts december 2015

iwaiterapp ApS Strandvejen 292 A, 2930 Klampenborg Årsrapport for 31. marts december 2015 iwaiterapp ApS Strandvejen 292 A, 2930 Klampenborg Årsrapport for 31. marts - 31. december 2015 CVR-nr. 36 70 46 08 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23.

Læs mere

Sport Invest ApS Frederiksborggade 5 A, 2, 1360 København K

Sport Invest ApS Frederiksborggade 5 A, 2, 1360 København K Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Stockholmsgade 45 2100 København Ø CVR-nr. 34209936 T (+45) 33 110 220 www.grantthornton.dk Sport Invest ApS Frederiksborggade 5 A, 2, 1360 København

Læs mere

Tårnby Festlokaler ApS. Præstefælledvej 18, 2770 Kastrup. Årsrapport for. 2. februar december 2017

Tårnby Festlokaler ApS. Præstefælledvej 18, 2770 Kastrup. Årsrapport for. 2. februar december 2017 Gunhilds Plads 2 DK-7100 Vejle Tlf. 75 82 10 55 Fax 76 11 44 01 www.martinsen.dk CVR-nr. 32 28 52 01 Tårnby Festlokaler ApS Præstefælledvej 18, 2770 Kastrup Årsrapport for 2. februar - 31. december 2017

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13) 31.3.2015 DA L 86/13 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

Læs mere

Grundejerforeningen Balders Have Frodes Have 13 3650 Ølstykke

Grundejerforeningen Balders Have Frodes Have 13 3650 Ølstykke R3 Revision Godkendt Revisionsanpartsselskab Hundige Strandvej 210 B 2670 Greve Telefon: 43 90 50 05 Cvr. nr. 33 16 40 76 www.r3revision.dk Grundejerforeningen Balders Have Frodes Have 13 3650 Ølstykke

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen

Læs mere

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26.

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. juni 2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber

Læs mere

NOTAT. Mails af 26. oktober 2018 og af 29. november 2018 fra Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin (S) om færgebetjeningen af Bornholm

NOTAT. Mails af 26. oktober 2018 og af 29. november 2018 fra Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin (S) om færgebetjeningen af Bornholm NOTAT Dato J. nr. 11. december 2018 2018-6491 Mails af 26. oktober 2018 og af 29. november 2018 fra Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin (S) om færgebetjeningen af Bornholm Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse.

(EØS-relevant tekst) (6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse. 19.12.2015 L 333/97 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2015/2406 af 18. december 2015 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder i overensstemmelse

Læs mere

Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn

Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn I medfør af tekstanmærkning nr. 139 ad 28.53.01 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Denne

Læs mere

Mom Kurer IVS. Hækmosen Herlev. Årsrapport 14. september december 2017

Mom Kurer IVS. Hækmosen Herlev. Årsrapport 14. september december 2017 Mom Kurer IVS Hækmosen 28 2730 Herlev Årsrapport 14. september 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/04/2018 Mikkel Kinnberg Bjørnskov

Læs mere

Revisors erklæring om opstilling af årsrapport

Revisors erklæring om opstilling af årsrapport Revisors erklæring om opstilling af årsrapport Til den daglige ledelse i Pixy Film ApS Vi har opstillet årsrapporten for Pixy Film ApS for 2017 på grundlag af selskabets bogføring og øvrige oplysninger,

Læs mere

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Januar 2019 Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger

Læs mere

MIAMI CAFÉ & BAR S.M.B.A.

MIAMI CAFÉ & BAR S.M.B.A. MIAMI CAFÉ & BAR S.M.B.A. Gammeltorv 16 1457 København K Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/06/2018 Simran

Læs mere

APRIL 2019 De væsentligste ændringer til årsregnskabsloven FOR VIRKSOMHEDER I REGNSKABSKLASSE B TRÆDER I KRAFT I PERIODEN

APRIL 2019 De væsentligste ændringer til årsregnskabsloven FOR VIRKSOMHEDER I REGNSKABSKLASSE B TRÆDER I KRAFT I PERIODEN APRIL 2019 De væsentligste ændringer til årsregnskabsloven FOR VIRKSOMHEDER I REGNSKABSKLASSE B TRÆDER I KRAFT I PERIODEN 2018 2020 Nye regler for virksomheder i regnskabsklasse B Årsregnskabsloven er

Læs mere

I medfør af 15, stk. 2, i landstingsforordning nr. 17 af 20. november 2006 om telekommunikation og teletjenester, fastsættes:

I medfør af 15, stk. 2, i landstingsforordning nr. 17 af 20. november 2006 om telekommunikation og teletjenester, fastsættes: Selvstyrets bekendtgørelse nr. 2 af 7. februar 2014 om regnskabsregler for koncessionshavere som udbyder offentlige elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester I medfør af 15, stk. 2, i landstingsforordning

Læs mere

VORUP BLIK & VVS ApS. Vorup Boulevard Randers SV. Årsrapport 1. april september 2015

VORUP BLIK & VVS ApS. Vorup Boulevard Randers SV. Årsrapport 1. april september 2015 VORUP BLIK & VVS ApS Vorup Boulevard 3 8940 Randers SV Årsrapport 1. april 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16/03/2016 Ulrik Johansen

Læs mere

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forvaltere af alternative investeringsfonde 1)

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forvaltere af alternative investeringsfonde 1) BEK nr 1151 af 24/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1011-0007 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Ny IAS/IFRS om anlægsaktiver til salg og ophørte

Ny IAS/IFRS om anlægsaktiver til salg og ophørte Indhold: Standarden i hovedtræk Hvornår skal aktiver klassificeres som disponible for salg Regnskabsmæssig behandling af aktiver disponible for salg Hvornår skal betragtes som ophørt i resultatopgørelsen

Læs mere

Superb Group ApS. Nordre Fasanvej 7, st th 2000 Frederiksberg. Årsrapport 1. januar december 2017

Superb Group ApS. Nordre Fasanvej 7, st th 2000 Frederiksberg. Årsrapport 1. januar december 2017 Superb Group ApS Nordre Fasanvej 7, st th 2000 Frederiksberg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/05/2018 Zaedo

Læs mere

Jensen & Møller Invest A/S periodemeddelelse for 1. januar - 31. marts 2009.

Jensen & Møller Invest A/S periodemeddelelse for 1. januar - 31. marts 2009. Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Rosenvængets Hovedvej 6 2100 København Ø Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk OMX Den Nordiske Børs København

Læs mere

BudPaaBilen IVS Fuglevænget 35, Herskind, 8464 Galten

BudPaaBilen IVS Fuglevænget 35, Herskind, 8464 Galten BudPaaBilen IVS Fuglevænget 35, Herskind, 8464 Galten CVR-nr. 37 85 50 22 Årsrapport 1. juli 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den Dirigent

Læs mere

VEJLEDNING. 3. september 2013. Vejledning om Formidlingsordningen (Billetkøbsordningen) til teatre i pulje 1

VEJLEDNING. 3. september 2013. Vejledning om Formidlingsordningen (Billetkøbsordningen) til teatre i pulje 1 VEJLEDNING Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 3. september 2013 Vejledning om Formidlingsordningen

Læs mere

Netdania Markets ApS. Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København. Årsrapport for

Netdania Markets ApS. Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København. Årsrapport for Netdania Markets ApS Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København Årsrapport for 2015 CVR-nr. 33 06 48 29 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 2. juni 2016. Jonas

Læs mere