Sygehusets mål er at have de nødvendige kompetencer til at diagnosticere, behandle og pleje de mest almindelige sygdomme, som befolkningen fejler.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sygehusets mål er at have de nødvendige kompetencer til at diagnosticere, behandle og pleje de mest almindelige sygdomme, som befolkningen fejler."

Transkript

1 Køge Sygehus Køge Sygehus er et af Region Sjællands fire sygehuse, hvor borgere kan modtage både akut og planlagt behandlingenten ved at være indlagt patient eller som ambulant dagpatient. Sygehusets mål er at have de nødvendige kompetencer til at diagnosticere, behandle og pleje de mest almindelige sygdomme, som befolkningen fejler. Borgerne i nærområdet skal opleve, at Køge Sygehus er det mest kompetente til at udrede og behandle patienter med almindelige sygdomme. Det betyder, at sygehuset har særlig fokus på det store antal patienter, der har flere sygdomme på samme tid, ofte med komplekse problemer til følge. Køge Sygehus arbejder målrettet for: Høj kvalitet og patientsikkerhed inden for udredning og behandling. Hurtig udredning og behandling af akutte patienter. En høj grad af sammenhæng og koordinering af patientforløb på tværs af specialer og sektorer. Den bedst mulige oplevelse for patienter og pårørende med inddragelse af patienten som partner under forløbet. Køge Sygehus er arbejdsplads for rigtig mange mennesker. Et godt arbejdsmiljø er forudsætningen for at kunne levere god kvalitet i undersøgelse, behandling og pleje. Køge Sygehus prioriterer faglighed og kerneopgaverne i det kliniske arbejde, herunder også forsknings- og udviklingsopgaver. Som en videnstung arbejdsplads har Køge Sygehus et særligt ansvar og engagement i at uddanne sundhedsprofessionelle og bidrage til den sundhedsfaglige forskning, der for eksempel kan udvikle nye og bedre behandlingsmetoder. Sygehusledelsen for Køge Sygehus ønsker i høj grad at prioritere patienten. Ledelsen opfatter sygehuset som pionerer i det danske sundhedsvæsen og ønsker at definere en ny, anderledes og bedre måde at drive et sygehus på, hvor drift, forskning, uddannelse og innovation er sidestillede indsatsområder. I praksis betyder dette for arbejdet på Køge Sygehus, at der er fokus på patienten, at der arbejdes med at skabe en suveræn kvalitet i behandlingen, og at man har tætte samarbejder med såvel øvrige sygehuse som uddannelses- og forskningsinstitutioner.

2 Behandlingstilbud på Køge Sygehus i dag Køge Sygehus har en lang række behandlingstilbud til forskellige patientgrupper. De mest almindelige tilbud beskrives nedenfor, mens de mere specialiserede og regionale behandlingstilbud uddybes i afsnittet Specialiserede behandlingstilbud. Akut opståede sygdomme Alle akutte patienter uanset lidelse modtages på Akutafdelingen, der er specialiseret i hurtig udredning og behandling af akut opståede sygdomme. Akutafdelingen er en afdeling, hvor akutlæger og læger fra forskellige specialer arbejder tæt sammen om udredning og behandling. Målet er, at alle akutte patienter skal have lagt en behandlingsplan inden for de første timer. Patienter, der kan færdigbehandles inden for få døgn bliver udskrevet fra Akutafdelingen og undgår dermed overflytning til andre afdelinger. Kirurgiske sygdomme Køge Sygehus tilbyder mave- og tarmkirurgi, som blandt andet omfatter undersøgelse og operation for galdesten, brok, hæmorider, blindtarmsbetændelse og tarmslyng. En del af de planlagte operationer foretages på et særligt afsnit, hvor patienten opereres og udskrives samme dag. Derudover udføres også ambulante kikkertundersøgelser, samt undersøgelser af tarm/endetarm som led i det nationale screeningsprogram for tarmkræft. Ortopædkirurgiske sygdomme (led- og knoglekirurgi) Led- og knoglekirurgi på Køge Sygehus omfatter behandling for alle typer af knoglebrud, udskiftning af hofte- og knæled, amputationer samt kikkertundersøgelser af knæ og skuldre. Mange sygdomme behandles ambulant samme dag. Medicinske sygdomme Sygehuset behandler patienter med hjertesygdomme, mave-tarm lidelser, sukkersyge, hypofysesygdomme og binyresygdomme. Udredning og behandling foregår både under indlæggelse og ambulant. Øre-, næse-, hals- og kæbesygdomme Køge Sygehus står for behandlingen af patienter med sygdomme i ører, næse, hals og kæbe i Region Sjælland, herunder også udredning og behandling af patienter med søvnapnø (dvs. vejrtrækningspauser under søvnen). Enhed for Tværfaglig Udredning og Behandling Køge Sygehus har fokus på at skabe sammenhængende patientforløb, hvor patienter møder ind om morgenen og får foretaget alle undersøgelser samme dag - også selvom patienten skal undersøges af personale fra flere specialer. Dette sker i enheden for tværfaglig udredning og behandling, hvor patienter kan blive undersøgt og/eller behandlet på samme dag under samme tag.

3 Specialiserede behandlingstilbud Køge Sygehus har en række specialiserede behandlingstilbud for hele Region Sjælland, og som borgere fra hele regionen kan blive henvist til: En specialiseret rygklinik, der behandler patienter med alle former for ryglidelse, som eksempelvis gigt og diskusprolaps. Klinikken er bemandet med læger og fysioterapeuter med specialkompetence inden for rygundersøgelse, træning og behandling. En del af klinikken er et særligt afsnit for patienter med hoftebrud, som kombinerer den kirurgiske behandling med ældremedicin (geriatri) og genoptræning. Et fedmecenter, hvor der udføres medicinsk og kirurgisk behandling af patienter med svær overvægt. Forud for den kirurgiske behandling følges patienterne af et tværfagligt team med henblik på at få støtte og vejledning til at gennemføre den nødvendige omlægninger af kost, motionsvaner og livsstil. En af de største øre-, næse- og halskirurgiske afdelinger i landet, der bl.a. foretager udredning af kræft i hals, kæbe og svælg. Specialiseret behandling af hormonsygdomme, herunder også patienter med diabetes. På afdelingen findes et fodcenter, hvor medicinske læger, ortopædkirurgiske læger og fodterapeuter arbejder sammen på tværs. Specialiseret behandling af patienter med medicinske sygdomme i mave og tarm. Samarbejde med andre sygehuse Køge Sygehus og Roskilde Sygehus er organiseret i én enhed. Nogle afdelinger dækker begge matrikler med funktioner i både Køge og Roskilde. Det gælder for kirurgi, gigt- og rygsygdomme, ældresygdomme og billeddiagnostik (røntgen, MR, CT, og ultralydsscanning). Akutafdelingen i Køge driver også skadestuen i Roskilde. Også en række afdelinger og klinikker på de andre sygehuse i Region Sjælland bliver drevet af Køge Sygehuse, hovedsagligt omkring de specialiserede behandlingstilbud (se ovenfor). Efterhånden som Køge Sygehus bliver et universitetshospital (se side X) og dermed får mere specialiseret behandling, vil antallet stige. Køge Sygehus har et tæt og udbygget samarbejde med Psykiatrien, eksempelvis om udredning og behandling af særlige grupper, som patienter med spiseforstyrrelse, ældre samt patienter med hjerne- og nervesygdomme. En sygehuslæge kan tilse en psykiatrisk patient, ligesom Psykiatrien har adgang til blodprøver og scanninger på sygehuset. I nogle tilfælde er en patient indlagt på både Køge Sygehus og en psykiatrisk afdeling samtidig. Køge Sygehus samarbejder med universitetshospitalerne i Region Hovedstaden og Region Syddanmark i forhold til forskning, uddannelse og behandling af udvalgte patientgrupper. Forskning

4 Forskning prioriteres meget højt på tværs af alle afdelinger på Køge Sygehus og sker i samarbejde med regionale og nationale forsknings- og uddannelsesinstitutioner, ligesom forskere og afdelinger på Køge Sygehus samarbejder med andre forskere, nationalt såvel som internationalt. I 2015 blev der nedsat et Forskningsråd på Køge og Roskilde sygehuse, og inden 2020, skal der være en professor inden for alle specialer på sygehuset. Dermed er der på forskningsområdet skabt en solid platform for etableringen af Sjællands Universitetshospital. Målet er, at forskningen hurtigt skal gavne patienternes behandling, og derfor holder der løbende dialogmøder mellem forskerne og de læger, der behandler og opererer. Særlige forskningsprojekter på Køge Sygehus: På øre-, næse-, hals- og kæbeområdet forskes i søvnproblemer hos de børn, der lider af vejrtrækningsstop under søvnen. Kirurgisk Afdeling har et stort projekt med deltagelse af forskere fra blandt andet USA, som handler om kræftpatienter, der opereres i tyk- og endetarm. Projektet holder via behandling af smerte fokus på hvordan patienterne kommer sig hurtigst muligt efter bedøvelse og indgreb. Medicinsk Afdeling gennemfører et større projekt om transplantation af afføring. De foreløbige resultater peger på gode resultater i forbindelse med behandling af forskellige sygdomme i tarmene, for eksempel irritabel tarm. Køge Sygehus har medio 2015 ansat tre professorer og en forskningslektor på Køge Sygehus, og flere er på vej. Sideløbende med egne forskningsprojekter er en af deres centrale opgaver at vejlede unge forskere. Køge og Roskilde sygehuse har tilsammen ansat ca. 40 ph.d. studerende. Uddannelse Køge Sygehus er uddannelsessted for mange forskellige faggrupper. Hvert år er ca. 200 lægestuderende fra Københavns Universitet i praktik på Køge Sygehus, ligesom ca. 275 sygeplejerskestuderende fra uddannelsessteder i Region Sjælland er i praktik på sygehuset i deres uddannelsesforløb. En central opgave er at uddanne speciallæger, og sygehuset har omkring 83 hoveduddannelsesstillinger i forskellige specialer, eksempelvis inden for medicin og kirurgi. Dertil kommer 40 introduktionsstillinger i flere specialer og 21 forløb for nyuddannede læger i klinisk basisuddannelse. Sygehuset medvirker til at uddanne praktiserende læger, der som en fast del af uddannelsen har praktikophold på sygehuset. Dertil kommer studerende og elever inden for en lang række uddannelser som: social- og sundhedsassistenter, bioanalytikere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, radiografer, lægesekretærer, reddere, men også øvrige professioner såsom serviceassistenter.

5 Uddannelsesaktiviteterne er solidt forankret i større og mindre uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland og sammen med forskerstillingerne har sygehuset etableret stærke netværk på uddannelsessiden. Det fremadrettede behandlingstilbud fra 2022 Sygehusledelsen arbejder mod, at det kommende Sjællands Universitetshospital bliver et velforankret universitetshospital, der både nationalt og internationalt vil skille sig ud som patientens hospital. Dette betyder, at Sjællands Universitetshospital skal kendetegnes ved et stærkt fokus på patienter og pårørende i alle dele af patientforløbet, og som et universitetshospital, der har evne og vilje til at gå nye veje. Målet er, at Sjællands Universitetssygehus skal yde den højeste service i alle behandlingsforløb, så alle patienter oplever høj kvalitet. For at dette kan lade sig gøre, er det nødvendigt med et motiveret og kvalificeret personale. Derfor fokuseres særligt på medarbejderinddragelse. Medarbejdere vil få mulighed for at deltage i forskning og udvikling inden for alle behandlingsområder. På den måde sikres, at personalets faglige styrke og dømmekraft kombineret med anvendelse af den nyeste teknologi bidrager til, at patienterne indgår i individualiserede patientforløb af højeste faglige kvalitet. Når indflytningen i Sjællands Universitetshospital er realiseret fuldt ud i 2022, vil al specialiseret behandling i Region Sjælland blive varetaget på sygehuset. Som supplement til regionens hidtidige behandlingstilbud, vil Lungeog hjertekirurgi som noget nyt også være en del af regionens behandlingstilbud i Køge. Derudover vil der blive etableret nye specialiserede afdelinger inden for flere sygdomsområder. Ud over de allerede beskrevne eksisterende behandlingstilbud vil Sjællands Universitetshospital varetage: Hjertesygdomme Sjællands Universitetshospital vil tage sig af undersøgelse, behandling, pleje og specialiseret rehabilitering inden for det hjertemedicinske område. Patienter fra hele Region Sjælland kan her få medicinsk og visse former for kirurgisk behandling af hjertesygdomme, herunder ballonudvidelser og anlæggelse af pacemakere. Blodsygdomme Universitetshospitalet vil tilbyde udredning og behandling af patienter fra hele regionen med blodsygdomme, blandt andet lymfeknudekræft, leukæmi og knoglemarvskræft. Behandlinger der typisk er længerevarende, og som efter patientens tilstand, ønsker og behov, kan gives både ambulant og under indlæggelse. Hjerne- og nervesygdomme Hospitalet vil stå for behandling af regionens patienter med blodprop i hjernen og bliver et af de få steder i landet, som står klar døgnet rundt til akut at kunne modtage patienter, der har fået en blodprop i hjernen. Demens, epilepsi og sklerose er andre sygdomme, som afdelingen vil kunne tilbyde udredning og behandling af. Kræftsygdomme

6 Kræftbehandlingen i Region Sjælland bliver hovedsagligt samlet på Sjællands Universitetshospital. Det sikrer regionens borgere et specialiseret behandlingstilbud af høj kvalitet, og behandlingen vil så vidt muligt kunne ske i Region Sjælland i tæt samarbejde med Region Hovedstaden og Region Syddanmark. Byggeprojekter Det eksisterende Køge Sygehus udbygges, således det er et fuldt udbygget akut- og universitetshospital med alle specialer i regionen og et udbygget specialiseret behandlingstilbud til regionens borgere. Universitetshospitalet vil få 833 senge og hertil kommer 44 intensivpladser. Det samlede areal bliver m2. Det svarer til ca. 28 fodboldbaner. Projektet er støttet af statens Kvalitetsfond med 4 mia. kr. Første spadestik tages i Byggeriet er opdelt i etaper, som er færdige i årene mellem 2018 og 2022.

7 Slagelse Sygehus Slagelse Sygehus er et af Region Sjællands fire sygehuse, hvor borgere kan modtage både akut og planlagt behandling, enten ved at være indlagt patient eller som ambulant dagpatient. Sygehusets mål er, at have de nødvendige kompetencer til at diagnosticere, behandle og pleje de mest almindelige sygdomme, som befolkningen fejler. Borgerne i nærområdet skal opleve, at Slagelse Sygehus er det mest kompetente til at udrede og behandle patienter med almindelige sygdomme. Det betyder, at sygehuset har særlig fokus på det store antal patienter, der har flere sygdomme på samme tid, ofte med komplekse problemer til følge. Slagelse Sygehus arbejder målrettet for: Høj kvalitet og patientsikkerhed inden for udredning og behandling. Hurtig udredning og behandling af akutte patienter. En høj grad af sammenhæng og koordinering af patientforløb på tværs af specialer og sektorer. Den bedst mulige oplevelse for patienter og pårørende med inddragelse af patienten som partner under forløbet. Slagelse Sygehus er arbejdsplads for rigtig mange mennesker. Et godt arbejdsmiljø er forudsætningen for at kunne levere god kvalitet i undersøgelse, behandling og pleje. Slagelse Sygehus prioriterer faglighed og kerneopgaverne i det kliniske arbejde, herunder også forsknings- og udviklingsopgaver. Som en videnstung arbejdsplads har Slagelse Sygehus et særligt ansvar og engagement i at uddanne sundhedsprofessionelle og bidrage til den sundhedsfaglige forskning, der for eksempel kan udvikle nye og bedre behandlingsmetoder. Behandlingstilbud på Slagelse Sygehus i dag Slagelse Sygehus har en lang række behandlingstilbud til forskellige patientgrupper. De mest almindelige tilbud beskrives nedenfor, mens de mere specialiserede og regionale behandlingstilbud uddybes i afsnittet Specialiserede behandlingstilbud. Akut opståede sygdomme Akutafdelingen er specialiseret i hurtig udredning og behandling af akut opståede sygdomme. Afdelingen tager imod alle patienter med akutte lidelser, uanset karakteren af disse (dog modtages ikke børn og fødende,

8 før en udvidelse af Slagelse Sygehus er færdig i 2018). Akutlæger og læger fra forskellige specialer arbejder tæt sammen om udredning og behandling, og målet er, at alle akutte patienter får en behandlingsplan inden for de første timer efter ankomsten til sygehuset. Patienter der kan færdigbehandles inden for få døgn bliver udskrevet fra Akutafdelingen og undgår dermed overflytning til andre afdelinger. Kirurgiske sygdomme Slagelse Sygehus tilbyder mave- og tarmkirurgi, der blandt andet omfatter undersøgelse og operation for galdesten, brok, hæmorider, blindtarmsbetændelse, tyktarms- og endetarmskræft samt tarmslyng. En del af de planlagte operationer udføres på et særligt afsnit, hvor patienten opereres og udskrives samme dag. Desuden foretager sygehuset ambulante kikkertundersøgelser og kirurgisk behandling af f.eks. åreforkalkning samt ballonudvidelse af karrene. Medicinske sygdomme Sygehuset behandler patienter med hjertesygdomme, mave-, tarm- og leversygdomme, lungesygdomme, hormon- og stofskiftesygdomme (f.eks. sukkersyge), samt gigt- og rygsygdomme. Udredning og behandling sker både ambulant og under indlæggelse. Sygehuset har også et dialyseafsnit. Arbejds- og socialmedicinske sygdomme På Slagelse Sygehus tilbydes udredning og behandling af, samt rådgivning om, arbejdsrelaterede helbredsproblemer, som eksempelvis stress, fysisk belastning m.m. Enhed for Tværfaglig Udredning og Behandling Slagelse Sygehus har fokus på at skabe sammenhængende patientforløb, hvor patienter møder ind om morgenen og får foretaget alle undersøgelser samme dag - også selvom patienten skal undersøges af personale fra flere specialer. Dette sker i enheden for tværfaglig udredning og behandling, hvor patienter kan blive undersøgt og/eller behandlet på samme dag under samme tag. Specialiserede behandlingstilbud på Slagelse Sygehus Slagelse Sygehus har en række specialiserede behandlingstilbud for hele Region Sjælland, og som borgere fra hele regionen kan blive henvist til: En specialiseret neurologisk afdeling, der undersøger og behandler patienter med sygdomme i hjerne, rygmarv, nerver og muskler, herunder blodprop i hjernen. En specialiseret karkirurgisk afdeling, der undersøger og behandler patienter for sygdomme og skader i blodkarrene uden for hjernen og hjertet. Et særligt afsnit for patienter med hoftebrud, som kombinerer kirurgisk behandling med ældremedicin og genoptræning.

9 En afdeling, der undersøger og behandler patienter for kræft i mave og tarm. En Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, der arbejder for at mindske antallet af resistente bakterier, og rådgiver samt betjener praktiserende læger og de andre sygehuse i Region Sjælland. Samarbejde med andre sygehuse Slagelse Sygehus og Næstved Sygehus er organiseret i én enhed. Nogle afdelinger dækker begge matrikler med funktioner i både Slagelse og Næstved. Det gælder for kirurgi, neurologi, led- og knoglekirurgi, røntgen, fysioterapi og ergoterapi, lindrende behandling, visse laboratoriefunktioner samt jordemoderkonsultation. Akutafdelingen i Slagelse driver også skadestuen i Næstved. Også en række afsnit og klinikker på de andre sygehuse i Region Sjælland bliver drevet af Slagelse Sygehus, der indgår i tætte samarbejder om særlige patientgrupper og forløb. Slagelse Sygehus har et tæt og udbygget samarbejde med Psykiatrien, eksempelvis om udredning og behandling af særlige grupper, som patienter med spiseforstyrrelse, ældre samt patienter med hjerne- og nervesygdomme. En sygehuslæge kan tilse en psykiatrisk patient, ligesom Psykiatrien har adgang til blodprøver og scanninger på sygehuset. I nogle tilfælde er en patient indlagt på både Slagelse Sygehus og en psykiatrisk afdeling samtidig. Region Sjælland har bygget et nyt psykiatrisk sygehus i Slagelse, Danmarks mest moderne psykiatrisygehus. Sygehuset samler en lang række afdelinger, blandt andet retspsykiatrien i Region Sjælland, der omfatter Sikringsafdelingen. Placering lige op til Slagelse Sygehus giver unikke muligheder for at kombinere behandling af fysiske sygdomme og psykiatrisk behandling. For eksempel er der lavet en tunnel mellem de to sygehuse, som giver hurtig og direkte adgang fra det ene sted til det andet. Slagelse Sygehus samarbejder med sygehuse i Region Hovedstaden og Region Syddanmark, og gennem et særligt samarbejde med Odense Universitetshospital (OUH) er der adgang til højt specialiseret behandling for patienter i de fem sydvestlige kommuner i Regionen. Røntgenafdelingen i Slagelse samarbejder også med Odense Universitetshospital og Rigshospitalet om tværfaglig udredning af patienter. Forskning Forskning er et væsentligt udviklingsfelt for Slagelse Sygehus, som har etableret strategiske samarbejder med Region Hovedstaden og Region Syddanmark. Blandt særlige forskningsprojektet kan nævnes: Synkope og indlæggelse i Akutmedicinsk afdeling er en undersøgelse af hvor ofte besvimelse er årsag til indlæggelse på en akutmedicinsk afdeling, og af årsagerne, tilbagefaldshyppigheden efter udskrivelse og risikofaktorer for besvimelse. Diabetes og hjerteinsufficiens, som undersøger hjertets pumpefunktion hos patienter med type 2 sukkersyge, sammenlignet med patienter uden sukkersyge.

10 Livskvalitet, funktionsevne og behov hos patienter efter amputation af et ben, der er en undersøgelse af patienternes syn på genoptræning og behovet for professionel hjælp efter benamputation. Kardiometabolisk status ved manipulation af den humane tarmmikrobiota, der undersøger sammenhængen mellem ændringer i bakteriesammensætningen i mave-tarmkanalen og forekomsten af fedme, type 2 sukkersyge og sygdomme i hjerte og kar. Clostridium difficile - et molekylært epidemiologisk studie er en undersøgelse af patienter med diarré, der er forårsaget af bakterien clostridium difficile. Formålet er at udvikle hurtigere metoder til at stille diagnosen, og at undersøge udbredelse og smitteveje. Slagelse Sygehus har medio 2015 en professor, samt tre lektorer og syv ph.d. studerende. Uddannelse Slagelse Sygehus er uddannelsessted for mange forskellige faggrupper. Hvert år er ca. 45 lægestuderende fra Københavns Universitet i praktik på Slagelse Sygehus, ligesom ca. 220 sygeplejerskestuderende fra uddannelsessteder i Region Sjælland er i praktik på sygehuset i deres uddannelsesforløb. En central opgave er at uddanne speciallæger, og sygehuset har omkring 92 hoveduddannelsesstillinger i forskellige specialer, eksempelvis inden for medicin og kirurgi. Dertil kommer 31 introduktionsstillinger i flere specialer og 12 forløb for nyuddannede læger i klinisk basisuddannelse. Sygehuset medvirker til at uddanne praktiserende læger, der som en fast del af uddannelsen har praktikophold på sygehuset. Dertil kommer studerende og elever inden for en lang række uddannelser som: social- og sundhedsassistenter, bioanalytikere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, radiografer, lægesekretærer, reddere, men også øvrige professioner såsom serviceassistenter. Uddannelsesaktiviteterne er solidt forankret i større og mindre uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland, og sammen med forskerstillingerne har sygehuset etableret stærke netværk på uddannelsessiden Det fremadrettede behandlingstilbud fra 2022 Sygehusledelsen arbejder for at Slagelse Sygehus skal levere høj faglig og patientoplevet kvalitet. Sygehuset skal være forløbsstyret under en række temaer, for eksempel diagnostisk, tværfaglig udredning, tværsektorielt samarbejde, blandt andet på kronikerområdet samt have en stærk profil inden for uddannelse, forskning og kommunikation. Når indflytningen i Sjællands Universitetshospital er realiseret fuldt ud i 2022, vil al specialiseret behandling i Region Sjælland være i Køge. Derfor skal den karkirurgiske afdeling flytte til Sjællands Universitetshospital.

11 Når udvidelsen af Slagelse Sygehus er færdigt, vil nogle afdelinger flyttes fra Næstved Sygehus til Slagelse Sygehus. Ud over de allerede beskrevne eksisterende behandlingstilbud vil Slagelse Sygehus i 2022 tilbyde: Kvindesygdomme samt tilbud til gravide og fødende Sygehuset vil tilbyde fødselshjælp, barselspleje, nakkefolds- og misdannelsesscanning til gravide. Sygehuset vil også have et Familieambulatorium, som tilbyder rådgivning og behandling til gravide, hvis de eller deres partner har eller har haft et forbrug af rusmidler. Derudover vil der være behandlingstilbud til kvinder med sygdomme i underlivet. Børn- og ungesygdomme Sygehusets børneafdeling vil tilbyde undersøgelse, pleje og behandling til børn og unge i alderen 0-18 år med medicinske sygdomme. Sygehuset vil også have en afdeling til nyfødte og herunder for tidligt fødte børn. Urinvejssygdomme Sygehuset vil tilbyde behandling af patienter med sygdomme, skader og medfødte misdannelser i nyrer, urinveje og mandlige kønsorganer. Universitetsklinik På Slagelse Sygehus vil der endvidere være universitetsklinik, som ikke er en fysisk enhed, men Sjællands Universitetshospitals samlede aktivitet på Slagelse Sygehus, placeret i de relevante specialer. Sjællands Universitetshospital driver universitetsklinikker på alle regionens sygehuse for at sikre patienterne et tilbud af samme kvalitet som på Sjællands Universitetshospital. Derudover skal universitetsklinikken understøtte specialisering og den faglige bæredygtighed på det enkelte sygehus, og på den måde også være med til at forbedre mulighederne for rekruttering af personale. Byggeprojekter For at sikre et bredt behandlingstilbud på Slagelse Sygehus og dermed nærhed til behandling for borgere i nærområdet, skal Slagelse Sygehus udvides og moderniseres. Gennem tilbygning skabes mulighed for at samle kvindesygdomme, graviditet og fødsler, samt børne- og ungesygdomme. Derudover forbedres forholdene for de medicinske patienter. Den nye bygning står færdig i 2018.

12 Holbæk Sygehus Holbæk Sygehus er et af Region Sjællands fire sygehuse, hvor borgere kan modtage både akut og planlagt behandling, enten ved at være indlagt patient eller som ambulant dagpatient. Sygehusets mål er at have de nødvendige kompetencer til at diagnosticere, behandle og pleje de mest almindelige sygdomme, som befolkningen fejler. Borgerne i nærområdet skal opleve, at Holbæk Sygehus er det mest kompetente til at udrede og behandle patienter med almindelige sygdomme. Det betyder, at sygehuset har særlig fokus på det store antal patienter, der har flere sygdomme på samme tid, ofte med komplekse problemer til følge. Holbæk Sygehus arbejder målrettet for: Høj kvalitet og patientsikkerhed inden for udredning og behandling. Hurtig udredning og behandling af akutte patienter. En høj grad af sammenhæng og koordinering af patientforløb på tværs af specialer og sektorer. Den bedst mulige oplevelse for patienter og pårørende med inddragelse af patienten som partner under forløbet. Holbæk Sygehus er arbejdsplads for rigtig mange mennesker. Et godt arbejdsmiljø er forudsætningen for at kunne levere god kvalitet i undersøgelse, behandling og pleje. Holbæk Sygehus prioriterer faglighed og kerneopgaverne i det kliniske arbejde, herunder også forsknings- og udviklingsopgaver. Som en videnstung arbejdsplads har Holbæk Sygehus et særligt ansvar og engagement i at uddanne sundhedsprofessionelle og bidrage til den sundhedsfaglige forskning, der for eksempel kan udvikle nye og bedre behandlingsmetoder. Behandlingstilbud på Holbæk Sygehus i dag Holbæk Sygehus har en lang række behandlingstilbud til forskellige patientgrupper. De mest almindelige tilbud beskrives nedenfor, mens de mere specialiserede og regionale behandlingstilbud uddybes i afsnittet Specialiserede behandlingstilbud. Akut opståede sygdomme Akutafdelingen er specialiseret i hurtig udredning og behandling af akut opståede sygdomme. Afdelingen tager imod alle patienter med akutte lidelser, uanset karakteren af disse. Akutlæger og læger fra forskellige

13 specialer arbejder tæt sammen om udredning og behandling, og målet er, at alle akutte patienter får en behandlingsplan inden for de første timer efter ankomsten til sygehuset. Patienter der kan færdigbehandles inden for få døgn bliver udskrevet fra Akutafdelingen og undgår dermed overflytning til andre afdelinger. Akutafdelingen er i dag blandt de førende afdelinger i forhold til at organisere og udvikle behandling. Kirurgiske sygdomme Holbæk Sygehus tilbyder mave- og tarmkirurgi, der blandt andet omfatter undersøgelse og operation for galdesten, brok, hæmorider, blindtarmsbetændelse og tarmslyng. En del af de planlagte operationer udføres på et særligt afsnit, hvor patienten opereres og udskrives samme dag. Derudover udføres også ambulante kikkertundersøgelser. Ortopædkirurgiske sygdomme (led- og knoglekirurgi) Led- og knoglekirurgi på Holbæk Sygehus omfatter behandling af alle typer af knoglebrud, udskiftning af hofteled og skulderled, samt amputationer mv. Desuden står afdelingen for alle udskiftninger af allerede indsatte hofteproteser (revisioner) i Region Sjælland. Medicinske sygdomme Sygehuset behandler patienter med hjertesygdomme, mave-, tarm- og leversygdomme, lungesygdomme, hormon- og stofskiftesygdomme (f.eks. sukkersyge), nyresygdomme, samt gigt- og rygsygdomme. Udredning og behandling sker både under indlæggelse og ambulant. Sygehuset har også et dialyseafsnit. Kvindesygdomme samt tilbud til gravide og fødende Sygehuset tilbyder fødselshjælp, barselspleje, nakkefolds- og misdannelsesskanning til gravide. Derudover behandles kvinder med sygdomme i underlivet og afdelingen tilbyder også fertilitetsbehandling. Børn- og ungesygdomme Sygehusets børneafdeling tilbyder undersøgelse, pleje og behandling af børn og unge i alderen 0-18 år med medicinske sygdomme. Arbejds- og socialmedicinske sygdomme På Holbæk Sygehus tilbydes udredning og behandling af, samt rådgivning om, arbejdsrelaterede helbredsproblemer, som eksempelvis stress, fysisk belastning m.m. Enhed for Tværfaglig Udredning og Behandling Holbæk Sygehus har fokus på at skabe sammenhængende patientforløb, hvor patienter møder ind om morgenen og får foretaget alle undersøgelser samme dag - også selvom patienten skal undersøges af personale fra flere specialer. Dette sker i enheden for tværfaglig udredning og behandling, hvor patienter kan

14 blive undersøgt og/eller behandlet på samme dag under samme tag. Fysisk er dette i det nyetablerede Fælles Medicinsk Ambulant Center. Specialiserede behandlingstilbud på Holbæk Sygehus Holbæk Sygehus har en række specialiserede behandlingstilbud for hele Region Sjælland, og som borgere fra hele regionen kan blive henvist til: Fertilitetsrådgivning til kvinder eller par, som bliver tilbudt at få vurderet deres mulighed for at få børn og få råd om, hvordan chancerne kan øges. Holbæk Sygehus er med i et treårigt projekt i Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Skåne, som støttes af EU-midler. Projektet forsker i præventive indsatser og i hvordan man på en mere omkostningseffektiv måde kan behandle barnløshed. Børneafdelingen var først i Danmark til at tilbyde effektiv behandling af svær overvægt hos børn og unge, og afdelingens resultater har fået stor anerkendelse både herhjemme og i udlandet. Samarbejde med andre sygehuse Holbæk Sygehus vægter samarbejde med andre sygehuse højt og ønsker at styrke det i fremtiden. Sygehuset driver afsnit og klinikker på andre sygehuse i Region Sjælland og har tæt samarbejde med de øvrige sygehuse om specifikke grupper af patienter og forløb. Holbæk Sygehus har et tæt og udbygget samarbejde med Psykiatrien, eksempelvis om udredning og behandling af særlige grupper, som for eksempel patienter der lider af misbrug, abstinenser og spiseforstyrrelser samt ældre patienter og patienter med hjerne- og nervesygdomme. En sygehuslæge kan tilse en psykiatrisk patient, ligesom Psykiatrien har adgang til blodprøver og scanninger på sygehuset. I nogle tilfælde er en patient indlagt på både Holbæk Sygehus og en psykiatrisk afdeling samtidig. Forskning Forskning og udvikling er centrale brikker for udviklingen af Holbæk Sygehus og for sygehusets mål om at være en attraktiv arbejdsplads, der kan tilbyde udfordringer til alle faggrupper. Derfor lavede sygehuset i 2013 en ambitiøs forskningsstrategi, der skal sikre bedst mulig sammenhæng mellem behandlingsopgaverne og forskningsprofilen på Holbæk Sygehus. Et led i udviklingen er, at der i samtlige afdelinger er sket et delvist frikøb af den forskningsansvarlige overlæge, som får direkte ansvar for, at samtlige yngre læger får tilbudt at kunne deltage aktivt i forsknings- og udviklingsopgaver. Samtidig er ansat en forskningsleder med sygeplejefaglig baggrund, som skal understøtte den faglige og videnskabelige udvikling for bl.a. sygeplejersker og fysio- og ergoterapeuter. I 2015 er etableret et Forskningens Hus, hvor der er særligt fokus på etablering af forskningsmiljøer på tværs af faggrupper og enkelte specialafdelinger. Her samles alle forskere, ph.d.-studerende, lektorer og

15 professorer på tværs af afdelinger og faggrupper i samme hus. Inspirationen til denne organisering kommer fra nogle af de stærkeste nationale og internationale forskningsmiljøer, og nu skal den afprøves i Holbæk. Forskningsaktiviteten er bredt forankret i afdelingerne. Her er et par eksempler på forskningsaktiviteterne: Helbredsmæssige konsekvenser af overvægt: Forskning i forebyggelse og behandling af overvægt hos børn og unge, betydning af overvægt for fertilitet og graviditetsforløb og betydning for udvikling af hjerte- og kredsløbssygdomme). Rehabilitering: Forskningsprojekter der arbejder med rehabilitering som fællesnævner. Aktiviteten omfatter Akutafdelingen, Ortopædkirurgisk Afdeling og Medicinsk Afdeling. Hurtig diagnostik: Udvikling og afprøvning af metoder til hurtigt at stille diagnoser. Forskningsprojekterne gennemføres på Akutafdelingen, Medicinsk Afdeling, Pædiatrisk Afdeling og Klinisk Biokemisk Afdeling. Holbæk Sygehus har medio 2015 ansat en professor i gigtsygdomme, en professor i kardiologi, tre kliniske forskningslektorer, en forskningsleder for Forskningens hus, en forskningsleder for ikke-lægelige forskere, 14 ph.d. studerende samt tidsbegrænsede forskerstillinger. Desuden er professorater i arbejdsmedicin og fertilitet/reproduktion undervejs. Uddannelse Holbæk Sygehus er uddannelsessted for mange forskellige faggrupper. Hvert år er ca. 100 lægestuderende fra Københavns Universitet i praktik på Holbæk Sygehus, ligesom ca. 200 sygeplejerskestuderende fra uddannelsessteder i Region Sjælland er i praktik på sygehuset i deres uddannelsesforløb. En central opgave er at uddanne speciallæger, og sygehuset har omkring 62 hoveduddannelsesstillinger i forskellige specialer, eksempelvis inden for medicin og kirurgi. Dertil kommer 25 introduktionsstillinger i flere specialer og 14 forløb for nyuddannede læger i klinisk basisuddannelse. Sygehuset medvirker til at uddanne praktiserende læger, der som en fast del af uddannelsen har praktikophold på sygehuset. Dertil kommer studerende og elever inden for en lang række uddannelser som: social- og sundhedsassistenter, bioanalytikere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, radiografer, lægesekretærer, reddere, men også øvrige professioner såsom serviceassistenter. Uddannelsesaktiviteterne er solidt forankret i større og mindre uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland, og sammen med forskerstillingerne har sygehuset etableret stærke netværk på uddannelsessiden. Det fremadrettede behandlingstilbud fra 2022

16 Sygehusledelsen arbejder for at Holbæk Sygehus skal levere høj faglig og patientoplevet kvalitet. Sygehuset arbejder ud fra en patientcentreret tilgang, hvor der er en glidende overgang mellem specialer, så patienten oplever at være indlagt på et samlet sygehus. Holbæk Sygehus fokuserer derfor fremadrettet på at tænke i sammenhængende forløb med fokus på et patientsikkert flow, hvor speciallægerne i højere grad kommer til patienterne, end at patienterne skal komme til speciallægerne. Målet er, at flest muligt af patientens problemer klares på en dag i et samarbejde mellem flere specialer omkring den enkelte patient. Holbæk Sygehus har en vision om at være et ambitiøst og veldrevet sygehus i konstant udvikling. For at understøtte den udvikling, skal sygehusets bygninger udvikles, så de fysiske rammer gør det muligt og lettere at drive sygehuset ud fra patienternes behov. Derfor er der eksempelvis fokus på at lave fleksible sengeafsnit, hvor det er patientens behandlingsbehov, der definerer opgaverne, og desuden bygningsmæssigt at sikre, at sygehuset løbende kan omstille sig til nye undersøgelses- og behandlingsmetoder. Derudover har sygehusledelsen fokus på, at Holbæk Sygehus på lang sigt skal blive rollemodel for landets akutsygehuse i relation til at organisere behandling, så den i størst muligt omfang tilpasses den enkelte patients behov. Alle de tidligere beskrevne behandlingstilbud vil også varetages i Universitetsklinik På Holbæk Sygehus vil der endvidere være universitetsklinik, som ikke er en fysisk enhed, men Sjællands Universitetshospitals samlede aktivitet på Holbæk Sygehus, placeret i de relevante specialer. Sjællands Universitetshospital driver universitetsklinikker på alle regionens sygehuse for at sikre patienterne et tilbud af samme kvalitet som på Sjællands Universitetshospital. Derudover skal universitetsklinikken understøtte specialisering og den faglige bæredygtighed på det enkelte sygehus, og på den måde også være med til at forbedre mulighederne for rekruttering af personale.

17 Nykøbing F. Sygehus Nykøbing F. Sygehus er et af Region Sjællands fire sygehuse, hvor borgere kan modtage både akut og planlagt behandling, enten ved at være indlagt patient eller som ambulant dagpatient. Sygehusets mål er at have de nødvendige kompetencer til at diagnosticere, behandle og pleje de mest almindelige sygdomme, som befolkningen fejler. Borgerne i nærområdet skal opleve, at Nykøbing F. Sygehus er det mest kompetente til at udrede og behandle patienter med almindelige sygdomme. Det betyder, at sygehuset har særlig fokus på det store antal patienter, der har flere sygdomme på samme tid, ofte med komplekse problemer til følge. Nykøbing F. Sygehus arbejder målrettet for: Høj kvalitet og patientsikkerhed inden for udredning og behandling. Hurtig udredning og behandling af akutte patienter. En høj grad af sammenhæng og koordinering af patientforløb på tværs af specialer og sektorer. Den bedst mulige oplevelse for patienter og pårørende med inddragelse af patienten som partner under forløbet. Nykøbing F. Sygehus er arbejdsplads for rigtig mange mennesker. Et godt arbejdsmiljø er forudsætningen for at kunne levere god kvalitet i undersøgelse, behandling og pleje. Nykøbing F. Sygehus prioriterer faglighed og kerneopgaverne i det kliniske arbejde, herunder også forsknings- og udviklingsopgaver. Som en videnstung arbejdsplads har Nykøbing F. Sygehus et særligt ansvar og engagement i at uddanne sundhedsprofessionelle og bidrage til den sundhedsfaglige forskning, der for eksempel kan udvikle nye og bedre behandlingsmetoder. Sygehusledelsen for Nykøbing F. Sygehus ønsker at bevare og udvikle Nykøbing F. Sygehus som et attraktivt og moderne sygehus, der har høj kvalitet og kontinuitet i det enkelte patientforløb i højsæde. Målet er et patientforløb, der er godt, sikkert og optimalt koordineret uden unødvendig ventetid. Patienten er i centrum og skal opleve inddragelse, tilgængelighed, opmærksomhed, klar information og opfølgning. Samarbejde med kommuner og praktiserende læger prioriteres højt for at undgå uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser. Behandlingstilbud på Nykøbing F. Sygehus i dag

18 Nykøbing F. Sygehus har en lang række behandlingstilbud til forskellige patientgrupper. De mest almindelige tilbud beskrives nedenfor, mens de mere specialiserede og regionale behandlingstilbud uddybes i afsnittet Specialiserede behandlingstilbud. Akut opståede sygdomme Akutafdelingen er specialiseret i hurtig udredning og behandling af akut opståede sygdomme. Afdelingen tager imod alle patienter med akutte lidelser, uanset karakteren af disse. Akutlæger og læger fra forskellige specialer arbejder tæt sammen om udredning og behandling, og målet er at alle akutte patienter får en behandlingsplan inden for de første timer efter ankomsten til sygehuset. Patienter, der kan færdigbehandles inden for få døgn bliver udskrevet fra Akutafdelingen og undgår dermed overflytning til andre afdelinger. Kirurgiske sygdomme Nykøbing F. Sygehus tilbyder mave- og tarmkirurgi, der blandt andet omfatter undersøgelse og operation for galdesten, brok, hæmorider, blindtarmsbetændelse og tarmslyng. En del af de planlagte operationer foretages på et særligt afsnit, hvor patienten opereres og udskrives samme dag. Derudover foretager sygehuset også ambulante kikkertundersøgelser. Ortopædkirurgiske sygdomme (led- og knoglekirurgi) Led- og knoglekirurgi på Nykøbing F. Sygehus omfatter behandling for alle typer af knoglebrud, udskiftning af hofteled- og knæled, kikkertundersøgelser af knæ og skuldre samt amputationer mv. Mange lidelser behandles ambulant samme dag. Medicinske sygdomme Sygehuset behandler patienter med hjertesygdomme, mave-, tarm- og leversygdomme, lungesygdomme, hormon- og stofskiftesygdomme (f.eks. sukkersyge), nyresygdomme og patienter med funktionsnedsættelse efter blodprop og hjerneblødning (apopleksipatienter). Desuden behandles patienter med de sygdomme, der er særlige for alderdommen (geriatriske patienter). Udredning og behandling sker både ambulant og under indlæggelse. Sygehuset har også et dialyseafsnit. Kvindesygdomme og tilbud til gravide og fødende Sygehuset tilbyder fødselshjælp, barselspleje, nakkefolds- og misdannelsesscanning. Desuden behandles kvinder med sygdomme i underlivet. Børn- og ungesygdomme Sygehusets børne- og ungdomsafdeling tilbyder undersøgelse, pleje og behandling af børn og unge i alderen 0-18 år med medicinske sygdomme.

19 Arbejds- og socialmedicinske sygdomme På Nykøbing F. Sygehus tilbydes udredning og behandling af, samt rådgivning om, arbejdsrelaterede helbredsproblemer, som eksempelvis stress, fysisk belastning m.m. Fysio- og ergoterapi Nykøbing F. Sygehus tilbyder fysioterapi til patienter i alle aldre, herunder genoptræning af midlertidige og/eller varige funktionstab. Ergoterapeuterne træner eksempelvis patienterne i daglige aktiviteter. Fysio- og ergoterapien udføres i tæt samarbejde med sygehusets øvrige afdelinger. Øjenklinik På sygehuset er en øjenklinik, hvor patienter kan gå til kontrol efter henvisning fra praktiserende øjenlæger eller efter behandling på en øjenafdeling. Øre-, næse-, halsambulatorium og høreklinik Nykøbing F. Sygehus tilbyder behandling til patienter med sygdomme i øre, næse og hals, som ikke kan blive behandlet hos en praktiserende øre-næse-halslæge. Desuden tilbydes høreundersøgelser og behandling med høreapparat på Høreklinikken. Enhed for Tværfaglig Udredning og Behandling Nykøbing F. Sygehus har fokus på at skabe sammenhængende patientforløb, hvor patienter møder ind om morgenen og får foretaget alle undersøgelser samme dag - også selvom patienten skal undersøges af personale fra flere specialer. Dette sker i enheden for tværfaglig udredning og behandling, hvor patienter kan blive undersøgt og/eller behandlet på samme dag under samme tag. Særlige tilbud Sygehuset tilbyder faldudredning og behandling til patienter med mange fald. Det ene af Regions Sjællands to voldtægtscentre er placeret på Nykøbing F. Sygehus. Centret er åbent døgnet rundt, året rundt og tilbyder hjælp til ofre for voldtægt og seksuelle overgreb. Specialiserede behandlingstilbud på Nykøbing F. Sygehus Nykøbing F. Sygehus har specialiserede behandlingstilbud for hele Region Sjælland, som borgere fra hele regionen kan blive henvist til: Udredning og behandling (herunder operation) af kvinder med vandladningsproblemer. Sygehuset har en rådgivningsklinik for kvinder, der lider af ufrivillig vandladning Samarbejde med andre sygehuse

20 Nykøbing F. Sygehus har et tæt samarbejde med de andre sygehuse i Region Sjælland, og samarbejdsaftaler fastsætter rammerne for at levere specialiserede behandlingstilbud på sygehuset. Nykøbing F. Sygehus har et tæt og udbygget samarbejde med Psykiatrien, eksempelvis om udredning og behandling af særlige grupper, som patienter med spiseforstyrrelse, misbrug og abstinenser. En sygehuslæge kan tilse en psykiatrisk patient, ligesom Psykiatrien har adgang til blodprøver og scanninger på sygehuset. I nogle tilfælde er en patient indlagt på både Nykøbing F. Sygehus og en psykiatrisk afdeling samtidig. Forskning Nykøbing F. Sygehus arbejder med forskning på en række områder og har en særlig forskningsenhed, der blandt andet har til opgave at understøtte og udvikle forskning og udvikling på hele sygehuset. Viden og forskning skal være en naturlig del af det daglige kliniske arbejde. Kliniske retningslinjer udarbejdes og indføres, der er forskercafeer, og der opbygges nye forskningsmiljøer og samarbejder på både de enkelte specialer og på tværs af disse. Forskermiljøet prioriteres højt, og især gynækologi og geriatri har en veletableret forskningstradition med kliniske forskningslektorer og projekter, der er forankret i praksis. Der forskes eksempelvis i disse områder: Inden for kvindesygdomme er der arbejdet målrettet med og publiceret forskning i inkontinens, fjernelse af livmoderen og fødsler. Forskningen har direkte positiv effekt for de gravide, da personalet bl.a. trænes i de mest effektive håndgreb for at undgå bristninger. Inden for ældresygdomme er der arbejdet forskningsbaseret med lægelig videreuddannelse og kliniske problemstillinger i forhold til den geriatriske patient, for eksempel gennem et projekt om patienter der falder. Akutafdelingen har gennem sin internationale kontakt med Harvard Medical School i Boston, USA, opbygget en tradition med metodisk at styrke udviklingstiltag inden for klinisk praksis og patientinddragelse, så de kan præsenteres og publiceres i forskningsfora. To store regionale projekter har til huse på Nykøbing F. Sygehus: Lolland-Falster Undersøgelsen, som er den hidtil største danske undersøgelse af en landbefolkning og involverer op mod 100 forskere, samt Broen til bedre sundhed, der sætter fokus på befolkningen på Lolland og Falster på tværs af alder, køn, etnicitet og sundhedsprofil. Målet er at hæve sundhedsniveauet. Sygehuset samarbejder bredt med andre sygehuse og med universiteterne. Således har sygehuset et professorat i Almen Medicin, der er tilknyttet Universitetsklinikken. Derudover har sygehuset medio 2015 et professorat, to forskningslektorater og seks ph.d. studerende. Uddannelse

21 Nykøbing F. Sygehus er uddannelsessted for mange forskellige faggrupper. Hvert år er ca. 32 lægestuderende fra Københavns Universitet i praktik på Nykøbing F. Sygehus, ligesom ca. 100 sygeplejerskestuderende fra uddannelsessteder i Region Sjælland er i praktik på sygehuset i deres uddannelsesforløb. En central opgave er at uddanne speciallæger, og sygehuset har omkring 36 hoveduddannelsesstillinger i forskellige specialer, eksempelvis inden for medicin og kirurgi. Dertil kommer 17 introduktionsstillinger i flere specialer og 26 forløb for nyuddannede læger i klinisk basisuddannelse. Sygehuset medvirker til at uddanne praktiserende læger, der som en fast del af uddannelsen har praktikophold på sygehuset. Dertil kommer studerende og elever inden for en lang række uddannelser som: social- og sundhedsassistenter, bioanalytikere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, radiografer, lægesekretærer, reddere, men også øvrige professioner såsom serviceassistenter. Uddannelsesaktiviteterne er solidt forankret i større og mindre uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland, og sammen med forskerstillingerne har sygehuset etableret stærke netværk på uddannelsessiden. Nykøbing F. Sygehus lægger stor vægt på at være et attraktivt uddannelsessted med gode forhold for de studerende. Sygehuset søger at skabe de bedste rammer for studerende på Nykøbing F. Sygehus, både i forhold til de faglige udfordringer og udviklingsmuligheder og i forhold til sociale og øvrige rammer Det fremadrettede behandlingstilbud fra 2022 Sygehusledelsen arbejder for at etablere og udbygge yderligere tilbud til lokalbefolkningen, så man også efter 2022 kan tilbyde hensigtsmæssige patientforløb og nærhed til behandlingstilbuddene. Sygehuset er blandt frontløberne på det akutte område, hvor der ikke mindst via samarbejdet med Harvard Medical School i Boston i USA og med Region Skåne i Sverige satses stærkt på løbende udvikling og uddannelse af højt kvalificerede læger og sygeplejersker. Der arbejdes på at skabe et "sygehus uden grænser" i forhold til samarbejdet både internt på tværs af specialer - og eksternt i forhold til andre sygehuse, praktiserende læger og kommuner. Filosofien skal efterleves af samtlige medarbejdere på en måde, så det mærkes hos patienterne. Hver enkelt patient skal opleve sit forløb som sammenhængende og velkoordineret, uanset om det kræver medvirken fra forskellige specialer og funktioner, samt inddragelse af den praktiserende læge og/eller kommune. Der er fokus på at rekruttere kvalificeret personale, og der vil satses på nye, alternative ansættelsesformer, specielt for læger, med kombinationsstillinger inden for sygehus/almen medicin og speciallægepraksis. Alle eksisterende behandlingstilbud fortsætter fra 2022.

22 Universitetsklinik På Nykøbing F. Sygehus vil der være universitetsklinik, som ikke er en fysisk enhed, men Sjællands Universitetshospitals samlede aktivitet på Nykøbing F. Sygehus, placeret i de relevante specialer. Sjællands Universitetshospital driver universitetsklinikker på alle regionens sygehuse for at sikre patienterne et tilbud af samme kvalitet som på Sjællands Universitetshospital. Derudover skal universitetsklinikken understøtte specialisering og den faglige bæredygtighed på det enkelte sygehus, og på den måde også være med til at forbedre mulighederne for rekruttering af personale. Flere af patienterne på Nykøbing F. Sygehus vil have længere transporttid, som der arbejdes på at afhjælpe ved at etablere overnatningsmuligheder. Byggeprojekter Den igangværende modernisering af Nykøbing F. Sygehus har til formål at understøtte udviklingen frem mod at blive et fuldt udbygget akutsygehus. Desuden skaber byggeriet tidssvarende faciliteter for patienter og personale og bidrager også på den måde til at skabe bedre rekrutteringsmuligheder og til at kunne fastholde nøglemedarbejdere. Den nye bygning kommer blandt andet til at indeholde et intensivafsnit, et akut observationsafsnit og senge til indlagte patienter med hjertesygdomme. Byggeriet starter i 2016 og forventes at stå færdigt til indflytning i 2018.

23 Roskilde Sygehus Roskilde Sygehus er et af de to specialsygehuse i Region Sjælland. Roskilde Sygehus er Region Sjællands mest specialiserede sygehus og varetager specialiseret behandling på en lang række sygdomsområder inden for hjertesygdomme, kræftsygdomme og andre medicinske og kirurgiske sygdomme. Sygehuset driver en række afdelinger og klinikker med specialiserede behandlingstilbud på de andre sygehuse i Region Sjælland. Sygehuset tilbyder samtidig udredning og behandling inden for det akutte medicinske område. Det gælder for patienter fra nærområdet og dækker alle sygdomsområder. På Roskilde Sygehus er der derudover en døgnbemandet skadestue. Roskilde Sygehus er arbejdsplads for rigtig mange mennesker. Et godt arbejdsmiljø er forudsætningen for at kunne levere god kvalitet i undersøgelse, behandling og pleje. Roskilde Sygehus har fokus på faglighed og kerneopgaverne i det kliniske arbejde, herunder også forsknings- og udviklingsopgaver. Som en videnstung arbejdsplads har Roskilde Sygehus et særligt ansvar og engagement i at uddanne sundhedsprofessionelle og bidrage til den sundhedsvidenskabelige forskning, der for eksempel kan udvikle nye og bedre behandlingsmetoder. Sygehusledelsen for Roskilde Sygehus ønsker i høj grad at prioritere patienten. Sygehusledelsen opfatter sygehuset som pionerer i det danske sundhedsvæsen, da de ønsker at definere en ny, anderledes og bedre måde at drive et sygehus på, hvor drift, forskning, uddannelse og innovation er sidestillede indsatsområder. I praksis betyder dette for arbejdet på Roskilde Sygehus, at der er et entydigt fokus på patienten, at der arbejdes med at skabe en suveræn kvalitet i behandlingen, og at man har tætte samarbejder med såvel øvrige sygehuse som uddannelses- og forskningsinstitutioner. Behandlingstilbud på Roskilde Sygehus i dag Roskilde Sygehus har en lang række behandlingstilbud til forskellige patientgrupper. De mest almindelige tilbud beskrives nedenfor, mens de mere specialiserede og regionale behandlingstilbud uddybes i afsnittet Specialiserede behandlingstilbud. Kirurgiske sygdomme Roskilde Sygehus tilbyder mave- og tarmkirurgi, der blandt andet omfatter undersøgelse og operation for galdesten, brok, hæmorider, blindtarmsbetændelse og tarmslyng.

Nykøbing F. Sygehus. Nykøbing F. Sygehus arbejder målrettet for: Høj kvalitet og patientsikkerhed inden for udredning og behandling.

Nykøbing F. Sygehus. Nykøbing F. Sygehus arbejder målrettet for: Høj kvalitet og patientsikkerhed inden for udredning og behandling. Nykøbing F. Sygehus, Region Sjælland Nykøbing F. Sygehus Nykøbing F. Sygehus er et af Region Sjællands fire sygehuse, hvor borgere kan modtage både akut og planlagt behandling, enten ved at være indlagt

Læs mere

Sygehusets mål er at have de nødvendige kompetencer til at diagnosticere, behandle og pleje de mest almindelige sygdomme, som befolkningen fejler.

Sygehusets mål er at have de nødvendige kompetencer til at diagnosticere, behandle og pleje de mest almindelige sygdomme, som befolkningen fejler. Køge Sygehus Køge Sygehus er et af Region Sjællands fire sygehuse, hvor borgere kan modtage både akut og planlagt behandlingenten ved at være indlagt patient eller som ambulant dagpatient. Sygehusets mål

Læs mere

Psykiatrien i Region Sjælland

Psykiatrien i Region Sjælland Psykiatrien i Region Sjælland Psykiatrien i Region Sjælland tilbyder undersøgelse, diagnosticering og behandling enten ambulant eller ved indlæggelse i åbne eller lukkede afsnit. Patienter i de lukkede

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 65.878 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 66.001 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Præsentation af NSR 21. juni Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

Præsentation af NSR 21. juni Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Præsentation af NSR 21. juni 2017 Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Sygehusledelsen Vagn Bach Sygehusdirektør Trine Holgersen Vicedirektør Charlotte Bøll Larsen Vicedirektør Kort om NSR Vi er en del

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 62.735 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Bilag 2 Profiler for sygehusene i Region Sjælland

Bilag 2 Profiler for sygehusene i Region Sjælland Bilag 2 Profiler for sygehusene i Region Sjælland 2009 2012 En gennemførelse af de principper og sigtelinjer, der er indeholdt i sygehusplan 2009, vil for perioden 2009 2012 resultere i en række profiler

Læs mere

områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015

områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015 områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015 41 42 43 S Strategiarbejde Indsats navn Fysioterapi til personer med psykisk sygdom Hovedansvarlig Fysioterapeut Helen Andersen Strategitema

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Medicinsk Ambulatorium på Næstved Sygehus dækker grenspecialerne

Læs mere

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Introduktion Med etablering af Nordsjællands Hospital i 2013 har vi samlet den sundhedsfaglige ekspertise i Nordsjælland for at sikre den bedst

Læs mere

Forslag til ændringer, analyser og præciseringer i Hospitalsplan 2025

Forslag til ændringer, analyser og præciseringer i Hospitalsplan 2025 Forslag til ændringer, analyser og i Hospitalsplan 2025 Speciale Nuværende struktur Forslag til ændringer Anæstesi (bedøvelse) Arbejdsmedicin Arvelige sygdomme Biokemisk laboratorie Blodsygdomme Behandling

Læs mere

Holbæk Sygehus. et ambitiøst og veldrevet akutsygehus Pixi_Holbæk Sygehus_(hal).indd 1

Holbæk Sygehus. et ambitiøst og veldrevet akutsygehus Pixi_Holbæk Sygehus_(hal).indd 1 Holbæk Sygehus et ambitiøst og veldrevet akutsygehus 01660 - Pixi_Holbæk Sygehus_(hal).indd 1 22-06-2015 14:34:09 På Holbæk Sygehus er patienten vores partner Patienter skal kende os for høj faglig kvalitet

Læs mere

Plan for sygehuse og speciallægepraksis

Plan for sygehuse og speciallægepraksis Plan for sygehuse og speciallægepraksis Det nordjyske sundhedsvæsen bliver hver eneste dag udfordret på økonomien, på kvaliteten og på evnen til at skabe sammenhæng i patientforløb på de enkelte sygehuse,

Læs mere

Forslagsstiller Ændringsforslag Foreslået handling Administrationens bemærkninger 1. Jorun Bech (A) Side 19, 2. punkt om Sociale klausuler, 2.

Forslagsstiller Ændringsforslag Foreslået handling Administrationens bemærkninger 1. Jorun Bech (A) Side 19, 2. punkt om Sociale klausuler, 2. Ændringsforslag til Regionsrådets strategi 2018-2021 (version af 9. april 2018) Forslagsstiller Ændringsforslag Foreslået handling Administrationens bemærkninger 1. Jorun Bech (A) Side 19, 2. punkt om

Læs mere

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007.

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. NOTAT Dato: 9. maj 2007 Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. En gennemførelse af de principper og sigtelinjer, der er indeholdt i sygehusplan

Læs mere

Region Hovedstaden. Anbefalinger til mere sammenhængende patientforløb. Afrapportering fra Udvalget for Sammenhængende Patientforløb

Region Hovedstaden. Anbefalinger til mere sammenhængende patientforløb. Afrapportering fra Udvalget for Sammenhængende Patientforløb Region Hovedstaden 12 Anbefalinger til mere sammenhængende patientforløb Afrapportering fra Udvalget for Sammenhængende Patientforløb 2 INDHOLD 04 INDLEDNING 06 UDREDNING OG DIAGNOSTIK 08 BEHANDLINGS-

Læs mere

Notat om sygehusbetjeningen i Roskilde Kommune

Notat om sygehusbetjeningen i Roskilde Kommune Velfærdssekretariatet Sagsnr. 48807 Brevid. 2325896 Ref. STPE Dir. tlf. 46 31 77 14 Steentp@roskilde.dk Notat om sygehusbetjeningen i Roskilde Kommune 3. maj 2016 Aktuelle tiltag på Roskilde Sygehus Som

Læs mere

Vingesus og nærhed Strategi

Vingesus og nærhed Strategi Vingesus og nærhed Strategi 2010-2013 Profil Vingesus og nærhed Gentofte Hospital, som er placeret i Region Hovedstadens planlægningsområde Midt, er nærhospital for patienter fra Gentofte, Lyngby-Taarbæk

Læs mere

FORSKNINGSPROGRAM Forskning inden for MVU-professionerne 2015-16

FORSKNINGSPROGRAM Forskning inden for MVU-professionerne 2015-16 Forskningens Hus, Holbæk Sygehus, Region Sjælland FORSKNINGSPROGRAM Forskning inden for MVU-professionerne 2015-16 Forskningens Hus, Holbæk Sygehus, indgang E1, Smedelundsgade 60, 4300 Holbæk Forskning

Læs mere

Sygehusplanen beskriver en ny struktur med udgangspunkt i en overordnet politisk målsætning

Sygehusplanen beskriver en ny struktur med udgangspunkt i en overordnet politisk målsætning Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596236 Kapitel til sundhedsplan - regionens sygehusvæsen Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed

Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed 0808_AMADEUS_brochure1.indd 1 9/16/08 10:55:13 AM Amadeus Speciallægecenter Amadeus er et speciallægecenter, som hjælper dig eller

Læs mere

Sygeplejefaglige kompetencer Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest (HEV)

Sygeplejefaglige kompetencer Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest (HEV) Sygeplejefaglige kompetencer Akutafdelingen, (HEV) Denne skrivelse omfatter et bud på de kompetencer der skal være til stede fremover hos sygeplejersker i Akutafdelinger i Regionen. Det overordnede mål

Læs mere

Sammen om Fremtidens Thisted. - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted

Sammen om Fremtidens Thisted. - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted Sammen om Fremtidens Thisted - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted 2 Et akuthospital i fortsat udvikling Akuthospitalet i Thisted består - og det gør det også fremover.

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.494 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Patientansvarlig læge

Patientansvarlig læge Patientansvarlig læge Amager og Hvidovre Hospital Else Smith 21. September 2017 Patientansvarlig læge nationalt og regionalt Den 6. april 2017 offentliggjorde Danske Regioner Hvidbog for den patientansvarlige

Læs mere

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi 1 Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi Effektive og sikre patientforløb, med mennesket i centrum er grundlaget for ideen om pædiatri i Thisted. Borgerne og ikke mindst børnene i området

Læs mere

BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN. En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet

BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN. En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet 1 2 En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet I dag er der primært fokus på aktivitet og budgetter

Læs mere

Center for Rygkirurgi. Et videns- og behandlingscenter for patienter med problemer i ryg og nakke

Center for Rygkirurgi. Et videns- og behandlingscenter for patienter med problemer i ryg og nakke Center for Rygkirurgi Et videns- og behandlingscenter for patienter med problemer i ryg og nakke Vores patienter går efter eksperterne Kvalitet gennem specialisering Center for Rygkirurgi er det første

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

Forskningsstrategi for Holbæk Sygehus

Forskningsstrategi for Holbæk Sygehus Forskningsstrategi for Holbæk Sygehus 2016-2019 Forskning er en central del af visionen og det strategiske grundlag for Holbæk Sygehus. Stærke kliniske forskningsmiljøer inden for sygehusets kerneområde

Læs mere

Geriatri Det brede intern medicinske speciale

Geriatri Det brede intern medicinske speciale Geriatri Det brede intern medicinske speciale Geriatriske teams Fald-og synkopeudredning Orto-geriatri Osteoporose Polyfarmaci Demens Urinkontinens Apopleksi Udfordringer for geriatrien I de seneste år

Læs mere

Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM. Region Syddanmark, 6.

Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM. Region Syddanmark, 6. Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM Region Syddanmark, 6. april 2010 Fælles akutmodtagelse på sygehuset Fælles regional referenceramme for

Læs mere

Region Hovedstaden. Visioner for FREMTIDENS PSYKIATRI

Region Hovedstaden. Visioner for FREMTIDENS PSYKIATRI Region Hovedstaden Visioner for FREMTIDENS PSYKIATRI FORORD Region Hovedstaden har ansvaret for at diagnosticere, behandle og rehabilitere mennesker med psykisk sygdom. Det er et meget kompliceret sundhedsvidenskabeligt

Læs mere

KRISE I AKUTMODTAGELSEN- HAR VI DE RETTE LÆGER? Søren W Rasmussen Ledende overlæge. Akutafdelingen. Holbæk Sygehus

KRISE I AKUTMODTAGELSEN- HAR VI DE RETTE LÆGER? Søren W Rasmussen Ledende overlæge. Akutafdelingen. Holbæk Sygehus KRISE I AKUTMODTAGELSEN- HAR VI DE RETTE LÆGER? Søren W Rasmussen Ledende overlæge Akutafdelingen Holbæk Sygehus 1 CV: Søren W Rasmussen Cand. Med; KU 1984. Speciallæge i Ortopædkirurgi 1997. 2002-2007.

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Endokrinologi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Endokrinologi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Endokrinologi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. endokrinologi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 64.190 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Velkommen til nye medarbejdere

Velkommen til nye medarbejdere Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Velkommen til nye medarbejdere www.koldingsygehus.dk Velkommen til Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling, Sygehus Lillebælt, Kolding. Nyansat personale tilbydes systematisk

Læs mere

Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd

Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd OUH Talks 27. juni 2018 Stephanie Lose Regionsrådsformand Region Syddanmark 1 Udgangspunkt for Region Syddanmark Sundhedsvæsenet

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

SCENARIE 2: KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F.

SCENARIE 2: KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F. : KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F. Scenarie 2 består af en sygehusstruktur med 4 akutsygehuse i Køge, Holbæk, Slagelse og Nykøbing F. - hvoraf Køge også er hovedsygehus - samt 2 nærsygehuse i henholdsvis

Læs mere

Materiale til offentlig høring Februar 2010 Kort version. Fremtidens sygehuse Fire scenarier for ny sygehusstruktur

Materiale til offentlig høring Februar 2010 Kort version. Fremtidens sygehuse Fire scenarier for ny sygehusstruktur Materiale til offentlig høring Februar 2010 Kort version Fremtidens sygehuse Fire scenarier for ny sygehusstruktur Kære borgere Regionsrådet inviterer alle til at deltage i debatten om den fremtidige sygehusstruktur

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.541 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Danske Fysioterapeuter vil benytte valgkampen til at sætte fokus på tre emner:

Danske Fysioterapeuter vil benytte valgkampen til at sætte fokus på tre emner: Notat Danske Fysioterapeuter Folketingsvalget 2019 Danske Fysioterapeuter vil benytte valgkampen til at sætte fokus på tre emner: 1. Direkte adgang til fysioterapi 2. Målrettet og superviseret fysisk træning

Læs mere

Delstrategi for forskning udført af sundhedsfaglige professionsbachelorer

Delstrategi for forskning udført af sundhedsfaglige professionsbachelorer Hillerød Hospital Delstrategi for forskning udført af sundhedsfaglige professionsbachelorer 2010-2012 Fysioterapeuter Ergoterapeuter Sygeplejersker Bioanalytikere Jordemødre Radiografer Kliniske diætister

Læs mere

Sygehus Lillebælts forskningsstrategi Forskning for og med patienterne

Sygehus Lillebælts forskningsstrategi Forskning for og med patienterne Sygehus Lillebælts forskningsstrategi 2014-2018 Forskning for og med patienterne Indholdsfortegnelse Forord... 3 Vision... 4 Sygehus Lillebælt - en rejse værd... 4 Fem klare mål på fem år!... 5 1. Patienter

Læs mere

Figur 1: Organisering af forskning, dokumentation og evidensbasering og monitorering af sygepleje, ergoterapi og fysioterapi på Århus Sygehus

Figur 1: Organisering af forskning, dokumentation og evidensbasering og monitorering af sygepleje, ergoterapi og fysioterapi på Århus Sygehus Indledning Etablering af en organisationsmodel for forskning, kvalitetsudvikling, kvalitetssikring, monitorering og dokumentation af ergoterapi, fysioterapi og sygepleje på Århus Sygehus har skabt rammerne

Læs mere

Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed.

Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed. Punkt 16. Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed. 2013-47476. Forvaltningerne indstiller, at Udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling og Ældre- og Handicapudvalget godkender fordeling af rammen for

Læs mere

Fremtidens sygeplejerske generalist eller specialist. Sammenhæng mellem patientforløb og sygepleje Vicedirektør Lisbeth Rasmussen

Fremtidens sygeplejerske generalist eller specialist. Sammenhæng mellem patientforløb og sygepleje Vicedirektør Lisbeth Rasmussen Fremtidens sygeplejerske generalist eller specialist. Sammenhæng mellem patientforløb og sygepleje Vicedirektør Lisbeth Rasmussen Nykøbing F. Sygehus Det nye sundhedsvæsen Udviklingen går stærkt, og i

Læs mere

Kræftplan III indeholder en række emner og deraf afsatte midler. I bilag ses fordelte midler.

Kræftplan III indeholder en række emner og deraf afsatte midler. I bilag ses fordelte midler. Fakta om Kræftplan III Kræftplan III indeholder en række emner og deraf afsatte midler. I bilag ses fordelte midler. Diagnostisk pakke: Der skal udarbejdes en samlet diagnostisk pakke for patienter med

Læs mere

SCENARIE 3: RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F.

SCENARIE 3: RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F. : RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F. Scenarie 3 består af en sygehusstruktur med 3 akutsygehuse i Ringsted, Roskilde og Nykøbing F. - hvoraf Ringsted også er hovedsygehus - samt 4 nærsygehuse i henholdsvis

Læs mere

Specialeansøgning. Region: Region Syddanmark Vedr. speciale: Geriatri. Dato: MAJ 2009. Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr.

Specialeansøgning. Region: Region Syddanmark Vedr. speciale: Geriatri. Dato: MAJ 2009. Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. Specialeansøgning Region: Region Syddanmark Vedr. speciale: Geriatri Dato: MAJ 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. geriatri 1 1 Generelle overvejelser i forhold til specialet (max 3-4 sider)

Læs mere

Sygehusprofiler 2012-2020

Sygehusprofiler 2012-2020 Dato: 3. juli 2012 Brevid: 1797711 Sygehusprofiler 2012-2020 Den vedtagne sygehusplan 2010 er baseret på en sygehusstruktur bestående af akutsygehuse i henholdsvis Holbæk, Slagelse, Nykøbing Falster og

Læs mere

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus !!" # $% &# Jf. hospitalsplanen, indgår geriatri i Region Midtjyllands planer for fælles akutmodtagelser enten i form af egentlig afdeling/funktion eller i form af aftaler om assistance fra andre hospitaler.

Læs mere

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis VISION FOR PRAKSISOMRÅDET God kvalitet i praksis 1 Forord Med denne vision sætter Region Sjælland gang i en proces, der skal udvikle praksisområdet de kommende år. REGION SJÆLLAND STYRKER PRAKSISOMRÅDET

Læs mere

Nykøbing F. Sygehus. - et moderne akutsygehus

Nykøbing F. Sygehus. - et moderne akutsygehus Nykøbing F. Sygehus - et moderne akutsygehus Mission, vision og strategi 2013-2016 Forord Nykøbing F. Sygehus blev 1. januar 2013 etableret som et selvstændigt akutsygehus med en ny sygehusledelse. Vi

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi Dato: Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning begreber, principper og krav, som er tilgængelig

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.678 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015 Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj Mål i sundhedsplanen Status på målopfyldelse: Afrapportering 1. 70% af de akutte patienter udskrives direkte fra FAM 2. Alle akutte patienter til indlæggelse

Læs mere

Årsberetning 2014 DET FØRSTE ÅR MED AKUTTEAM KØGE ÅRSBERETNING Akutteam Køge

Årsberetning 2014 DET FØRSTE ÅR MED AKUTTEAM KØGE ÅRSBERETNING Akutteam Køge DET FØRSTE ÅR MED AKUTTEAM KØGE ÅRSBERETNING 2014 1 Indholdsfortegnelse FORORD: AKUTTEAMET ET ALTERNATIV TIL SYGEHUSET... 3 1..KØGE KOMMUNES AKUTTEAM... 4 FORMÅL... 4 MÅLGRUPPE... 5 OPGAVER OG ARBEJDSGANGE...

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Fysioterapeuter i lægepraksis

Fysioterapeuter i lægepraksis Fysioterapeuter i lægepraksis 1 2 Fysioterapeuter i lægepraksis betaler sig Manglen på praktiserende læger har aldrig været højere og problemet er stadigt stigende overalt i landet. Foruden det problematiske

Læs mere

Erhvervspraktik på Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Køge

Erhvervspraktik på Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Køge Erhvervspraktik på Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Køge 1 Erhvervspraktik for skoleelever i 9. og 10. klasse, der er fyldt 15 år ved praktikstart Praktikken skal give et indblik i faggruppernes

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

Psykiatrisk Dialogforum

Psykiatrisk Dialogforum Psykiatrisk Dialogforum 09 09 14 Fra sandkasse til eliteforskning Videreudvikle stærke og specialiserede forskningsmiljøer At forskningsresultater bruges i praksis Godt og tæt samarbejde med eksterne partnere

Læs mere

Forskningsstrategi Nykøbing Falster Sygehus

Forskningsstrategi Nykøbing Falster Sygehus Forskningsstrategi 2017-2020 Nykøbing Falster Sygehus 1 Forord Forskning er et relativt ungt område på Nykøbing F. sygehus (NFS) og med få, men aktive forskere indenfor det lægelige og sygeplejefaglige

Læs mere

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Tid Kl. 08.45-09.00 Kl. 09.00-09:45 Kl. 09:45-10:10 Aktivitet Registrering og morgenmad Psykiatriledelsen byder velkommen og holder oplæg med fokus på fakta, værdier

Læs mere

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 Region Hovedstaden HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 KORT FORTALT DE VÆSENTLIGSTE TEMAER OG ÆNDRINGER FREM MOD 2020 APRIL 2013 HOSPITALERNE 2020 REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 2020 PC Sct. Hans PC Nordsjælland

Læs mere

Revideret specialevejledning for intern medicin: geriatri (version til ansøgning)

Revideret specialevejledning for intern medicin: geriatri (version til ansøgning) Revideret specialevejledning for intern medicin: geriatri (version til ansøgning) Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208, som omhandler

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. plastikkirurgi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Hjertesygdomme. Mission - Vision ( Strategispor og strategiske indsatser )

Hjertesygdomme. Mission - Vision ( Strategispor og strategiske indsatser ) Hjertesygdomme Mission - Vision 2018 ( Strategispor og strategiske indsatser ) VISION Hjertesygdomme 2018 Vi vil med vores dreamteam og patienten i centrum være kendt for, til enhver tid, at være den

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Fysio- og Ergoterapi, Klinik Akut Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Stillingsbetegnelse Fysioterapeut Ansættelsessted Fysio- og Ergoterapi, Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Kort resumé af forløbsprogram for lænderygsmerter

Kort resumé af forløbsprogram for lænderygsmerter Kort resumé af forløbsprogram for lænderygsmerter Udbredelse af lænderygsmerter og omkostninger Sundhedsprofilen (Hvordan har du det 2010) viser, at muskel-skeletsygdomme er den mest udbredte lidelse i

Læs mere

DET GODE PATIENT FORLØB TILBAGE TIL HVERDAGEN MED DET UDKØRENDE APOPLEKSITEAM.

DET GODE PATIENT FORLØB TILBAGE TIL HVERDAGEN MED DET UDKØRENDE APOPLEKSITEAM. DET GODE PATIENT FORLØB TILBAGE TIL HVERDAGEN MED DET UDKØRENDE APOPLEKSITEAM. BAGGRUND Hjerne-nervesygdomme senge flyttede i efteråret 2016 til Kolding Sygehus. I den forbindelse fik vi tilført midler

Læs mere

Center of Excellence Silkeborg

Center of Excellence Silkeborg Center of Excellence Silkeborg Fremtidens Diagnostik Diagnostisk Center i Silkeborg Ulrich Fredberg Lancet Neurol. 2009 Mar;8(3):235-43. Effect of urgent treatment of transient ischaemic attack and minor

Læs mere

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital Rigshospitalets fremtid Region Hovedstaden Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2 2010 Rigshospitalets fremtid 3 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling

Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling 2013 Årsrapport 2012: Second Opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark

Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark - Revideret den 19. november 2018 Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark Baggrund Sundhedsstyrelsen udgav i juni 2018 nye anbefalinger

Læs mere

Revideret specialevejledning for arbejdsmedicin (version til ansøgning)

Revideret specialevejledning for arbejdsmedicin (version til ansøgning) Revideret specialevejledning for arbejdsmedicin (version til ansøgning) Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208, som omhandler organiseringen

Læs mere

Stifinder. Samarbejde om TRÆNING OG GENOPTRÆNING I DE 17 KOMMUNER I REGION SJÆLLAND OG REGIONEN

Stifinder. Samarbejde om TRÆNING OG GENOPTRÆNING I DE 17 KOMMUNER I REGION SJÆLLAND OG REGIONEN Stifinder Samarbejde om TRÆNING OG GENOPTRÆNING I DE 17 KOMMUNER I REGION SJÆLLAND OG REGIONEN August 2015 Stifinderen beskriver samarbejdet om genoptræningsforløb med udgangspunkt i de muligheder, lovgivningen

Læs mere

Steno Diabetes Centre i Danmark: Hvad er visionen og hvilken rolle har sygeplejerskerne i fremtidens diabetesbehandling?

Steno Diabetes Centre i Danmark: Hvad er visionen og hvilken rolle har sygeplejerskerne i fremtidens diabetesbehandling? Steno Diabetes Centre i Danmark: Hvad er visionen og hvilken rolle har sygeplejerskerne i fremtidens diabetesbehandling? 31. Landskursus i Fagligt Selskab for Sygeplejersker Kolding, 27. oktober 2017 Allan

Læs mere

Mission - Vision ( Strategispor og strategiske indsatser )

Mission - Vision ( Strategispor og strategiske indsatser ) Mission - Vision 2019 ( Strategispor og strategiske indsatser ) VISION Hjertesygdomme 2019 Vi vil i vores tværfaglige samarbejde med patienten i centrum være kendt for, til enhver tid at stræbe imod at

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Fysio- og Ergoterapiafdelingen Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Stillingsbetegnelse Fysioterapeut Ansættelsessted Fysio- og Ergoterapiafdelingen, Aalborg Universitetshospital

Læs mere

KLINIK VASE, JUHL & HANSEN 100 ÅR 1. NOVEMBER 2016

KLINIK VASE, JUHL & HANSEN 100 ÅR 1. NOVEMBER 2016 KLINIK VASE, JUHL & HANSEN 100 ÅR 1. NOVEMBER 2016 Har sundhedsvæsenet brug for praktiserende læger? Og har det brug for patientinddragelse? - et regionalt perspektiv, v/mads Koch Hansen, lægelig direktør

Læs mere

Specialeansvarlig overlæge

Specialeansvarlig overlæge Stillings- og personprofil Specialeansvarlig overlæge Neonatalafsnittet Børne- og Ungeafdelingen Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Marts 2019 Opdragsgiver Sydvestjysk Sygehus, Børne- og Ungeafdelingen Adresse

Læs mere

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland 1. Lidt fakta 2. Værdier og mål 3. Udfordringer 4. Opgaver og styring Hvor er vi Hvordan er vi organiseret Økonomi og personale Økonomi Personale Budget 2019:

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Geriatri. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Geriatri. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Geriatri Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. geriatri 1 1 Generelle overvejelser i forhold til specialet

Læs mere

Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge

Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge 25. marts 2015 Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge Danske Regioner, Kræftens Bekæmpelse, Danske Patienter, Overlægeforeningen og Yngre Læger vil sammen i dette oplæg og via efterfølgende

Læs mere

Hjertesygdomme. Mission - Vision ( Strategispor og strategiske indsatser )

Hjertesygdomme. Mission - Vision ( Strategispor og strategiske indsatser ) Hjertesygdomme Mission - Vision 2017 ( Strategispor og strategiske indsatser ) VISION Hjertesygdomme 2017 Vi vil med vores dreamteam og patienten i centrum være kendt for, til enhver tid, at være den

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i område 2

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i område 2 Fysio- og Ergoterapi, Klinik Akut Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i område 2 Stillingsbetegnelse Fysioterapeut Ansættelsessted Fysio- og Ergoterapi, Aalborg Universitetshospital Klinik Klinik Akut,

Læs mere

Hjertemedicinsk Afdeling

Hjertemedicinsk Afdeling Hjertemedicinsk Afdeling Mission - Vision 2015 ( Strategispor og strategiske indsatser ) VISION Hjertemedicinsk Afdeling 2015 Vi vil med vores dreamteam og patienten i centrum være kendt for, til enhver

Læs mere

UDFORDRINGER PÅ BØRNE- OG UNGEOMRÅDET MED FOKUS PÅ PSYKIATRI Jesper Pedersen, ledende overlæge, phd

UDFORDRINGER PÅ BØRNE- OG UNGEOMRÅDET MED FOKUS PÅ PSYKIATRI Jesper Pedersen, ledende overlæge, phd Jesper Pedersen, ledende overlæge, ph.d. UDFORDRINGER PÅ BØRNE- OG UNGEOMRÅDET MED FOKUS PÅ PSYKIATRI Jesper Pedersen, ledende overlæge, phd Fagligt symposium, 27. august 2018, Slagelse. 1 Antal indlæggelser

Læs mere

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE 2017-2018 Baggrund I Region Sjælland blev i foråret 2017 gennemført en større evaluering af forskningsområdets udvikling siden

Læs mere

Sådan kan hospitalsbyggerierne hjælpe geriatrien til fordel for patienterne

Sådan kan hospitalsbyggerierne hjælpe geriatrien til fordel for patienterne Sådan kan hospitalsbyggerierne hjælpe geriatrien til fordel for patienterne Else Marie Damsgaard Professor, ledende overlæge Aarhus Universitetshospital Akut Centeret Geriatrisk Afdeling Fru Christensen

Læs mere

Vision og strategi for sygeplejen

Vision og strategi for sygeplejen Vision og strategi for sygeplejen på Hospitalsenheden Horsens 2014-2017 Hospitalsenheden Horsens Strategi for Hospitalsenheden Horsens og Region Midtjylland Visionen og strategien for sygeplejen 2014-2017

Læs mere

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND 1 2013 Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND Kvalitet døgnet rundt Udarbejdet: Strategi og Udvikling/Kommunikation 2013. Godkendt: Direktionen 10.2013. Revideres: 2014 2 3 EKSTERNE RAMMER FOR SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Læs mere

Kanalstrategi LinkedIn

Kanalstrategi LinkedIn Kanalstrategi LinkedIn 1 Baggrund... 2 2 Formål... 2 3 Målgruppe... 2 4 Fordele ved valg af denne kanal... 2 5 Udfordringer... 2 6 Indhold og frekvens... 2 6.1 Hashtags:... 3 6.2 Tags:... 3 6.3 Tone of

Læs mere

Specialevejledning for intern medicin: geriatri

Specialevejledning for intern medicin: geriatri j.nr. 7-203-01-90/21 Specialevejledning for intern medicin: geriatri Sundhedsplanlægning Islands Brygge 67 2300 København S Tlf. 72 22 74 00 Fax 72 22 74 19 E-post info@sst.dk Specialebeskrivelse Intern

Læs mere