Radio Down Under. Studietur til Sydney og Melbourne i januar 2011 Rapport udarbejdet af Andreas Kraul, DR Sporten

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Radio Down Under. Studietur til Sydney og Melbourne i januar 2011 Rapport udarbejdet af Andreas Kraul, DR Sporten"

Transkript

1 Radio Down Under Studietur til Sydney og Melbourne i januar 2011 Rapport udarbejdet af Andreas Kraul, DR Sporten Formålet med studieturen var at hente inspiration, viden og nye idéer omkring tendenserne inden for radio og især sport i radio, på podcast og i tv gennem besøg hos flere af de største australske broadcastere samt hos journalistiske undervisere og professorer på universiteterne i såvel Sydney som Melbourne. Den sidste del af studieturen foregik specifikt i forbindelse med 2011-udgaven af tennisturneringen Australian Open, hvor jeg fik mulighed for at se teorien i praksis samt knytte værdifulde kontakter til journalister fra hele verden og se de forskellige måder, der bliver arbejdet med for eksempel formidlingen af tennis på. Turen var særdeles udbytterig, og jeg mødte meget stor gæstfrihed og vilje til at udveksle erfaringer og idéer både i den journalistiske og akademiske verden. Det er åbenbart The Australian Way. Derfor har jeg også til rapporten tilføjet en række kontaktoplysninger, der måske kan hjælpe andre til en indgang ved kommende projekter. Besøg hos SBS Sydney The World Game Værter: Tom Anderberg, Scott McIntyre. Baggrund: SBS (Special Broadcasting Service) er en delvist offentligt finansieret tv- og radiostation, som blandt andet er grundlagt for at servicere de mange forskellige kulturer og sprog, som er til stede i Australien. Det betyder, at SBS Radio for eksempel sender programmer på hele 68 forskellige sprog. I dag er SBS både afhængig af offentlig støtte og reklameindtægter. Den råder over to tv-kanaler, SBS1 og SBS2 samt sender radio på to forskellige frekvenser i Sydney og Melbourne samt en national til hele Australien. På sportssiden er SBS i hård konkurrence med både den store public service kanal, ABC, men også med en lang række udelukkende kommercielle kanaler, der for eksempel går hårdt efter rettigheder til fodbold, Australian Rules, cricket og selvfølgelig tennis. Derfor er SBS lige som for eksempel DR nødt til at tænke i andre koncepter end lige live transmissioner, lige som de skal udnytte de rettigheder de har, hvilket trods alt indeholder den europæiske Champions League samt for eksempel store begivenheder som VM 2010 i Sydafrika. Under mit besøg hos SBS i Sydney fik jeg mulighed for at følge og studere et interessant koncept kaldet for The World Game. I princippet er det sådan set bare SBS samlede fodbolddækning, men det er skabt som et samlet fodbold-univers, hvor grundpillerne er:

2 1) Et ugentligt tv-program (mandag) med fokus på fascination, lækre billeder og paneldebat i studiet. 2) En ugentlig podcast (mandag) med endnu mere nørdet fodboldsnak, debat og historier. 3) En website (underside til SBS) med fokus på fodbolden, som spiller meget stærkt sammen med programmerne. Selv om SBS ikke har live-rettighederne til for eksempel den australske fodboldliga eller Premier League, er The World Game en succes. TV-programmet har nydelige seertal, mens podcasten og især websiden rykker helt vildt. Der er meget stærkt sammenspil mellem de tre elementer, så der for eksempel kører en afstemningen på hjemmesiden om de fem bedste mål scoret i hele verden i 2010, hvor brugerne kan komme med forslag. De fem bedste bliver så valgt ud i podcasten, præsenteret med billeder i tv-programmet og derefter rangeret efter stemmer igen på hjemmesiden. Og det hele afføder så debat i panelet både på radio og tv. På alle tre grundpiller spiller debat en vigtig rolle: 1) I tv-programmet mandag aften er der to faste paneldeltagere (en tidligere spiller og en ekspert ), som er kendte for og trænede i at komme med klare og præcise analyser og meninger. Derudover er der en plads åben til en ugentlig specialist til et område i fokus. Det kan nogle gange være en udefra, en spiller eller en af stationens egne reportere med særligt kendskab til det givne emne. Derudover er der den faste vært, som også deltager aktivt med små holdninger og selvfølgelig gennem spørgsmålene. 2) Podcasten kører efter nogenlunde samme koncept. En fast vært og et panel, hvor der er en række faste paneldeltagere samt skiftende gæster enten i studiet eller på telefon. Der er visse overlap i paneldeltagere mellem tv og radio, så de nogle gange tager først podcasten og så tv-delen. For at blive i The World Game universet. Værterne på podcasten og tv-programmet er dog forskellige. 3) På websiden The World Game er der selvfølgelig fokus på klassiske elementer som hurtig nyhedsformidling af fodbold fra hele verden, livescore og stillinger, statistik etc., men der lægges som nævnt også meget vægt på meninger, debat og brugerinvolvering. Der er masser af blogs og klummer, hvor reportere og eksperter fra SBS kommer med deres meninger, analyser eller gennemgange (for eksempel: Sådan ser Scott McIntyre gruppe A ved Asian cup). Men der er også en del afstemninger til brug for tv og radioprogrammerne, mens brugerne opfordres til at give deres besyv med via for eksempel twitter eller facebook. Og det er et fast element i både tvprogrammet og podcasten, at nogle af disse indlæg bliver læst højt og måske danner baggrund for yderligere debat i studiet.

3 Tom Anderberg ved Sydney Football Stadium inden kampen Sydney FC Gold Coast United For at give et bedre billede af, hvordan The World Game kører og giver muligheder for overlap er her en gennemgang af det tv-program, jeg fulgte forberedelserne og afviklingen af under mit besøg på SBS i begyndelsen af januar. Programmet har varighed på en time (inklusive reklamepauser) og starttidspunktet er halv ti mandag aften, hvilket vil sige en halv time efter afslutningen på den sidste kamp i en spillerunde i den australske liga : Mandlig vært (siddende) byder velkommen og præsenterer hurtigt panelet (også siddende ved samme bord). Derefter lægger han over til kvindelig vært og de korte nyheder. Kvindelig vært (stående) præsenterer i hurtigt tempo korte nyheder fra hele verden med billeder ind over: Sejr til Inter, kvinde-fodbold fra Australien. Derefter et par avis(sports)forsider fra hele verden. Daily Telegraph, Marca, The Australian. Spørgsmål til seerne: Har landstræneren udtaget den rigtige trup til Asian Games. Skriv ind eller stem. Website, Facebook, Twitter. Tilbage til hovedværten og panelet, der lige nu består af tre mand: En tidligere landsholdsspiller, en ekspert/trænertype samt SBS s egen reporter og ekspert i asiatisk fodbold, Scott McIntyre. De diskuterer truppen, der kommer på skærmen i en grafik. Mulighed for split-screen med truppen og den i panelet, der taler.

4 21.38: Indslag med en af debutanterne i truppen efterfulgt af et andet indslag med en anden ung spiller, der har valgt at spille for Tyrkiet : Panelet diskuterer de to unge spillere og den andens kontroversielle beslutning om at spille for Tyrkiet frem for Australien Panelet diskuterer Australiens startopstilling som den bør se ud ved Asian Games. Grafik af Fozzies startopstilling på skærmen. Argumenter. Grafik af Franks startopstilling på skærmen. Argumenter. Igen hurtigt tempo Scott McIntyre skal ikke sætte noget hold. Til gengæld gennemgår han i rask tempo de fire puljer: A,B,C og D. Favoritter og mulige outsidere. Australiens værste modstandere Lynrunde til de tre paneldeltagere. Hvem vinder Asian Cup? Værten deltager selv med holdninger og små stikpiller Hurtigt goalshow fra runden i den australske liga med lækker grafik som kampident. Fede kommentatorspor ind over. Kort og lækker klipning Panelet taler om runden. Med flere billeder ind over. Igen fokus på tempo. Ofte kun et halvt minut om nogle kampe. Præcist og kontant. Til gengæld lidt længere snak over kontroversielle emner i særlige kampe. Et omdiskuteret rødt kort og dets betydning for kampens udfald. Fremtidige kampe Reklamepause Tilbage i studiet. Panelet taler om runden i den australske liga. NB! Bruger meget splitscreen mellem højdepunkter og eksperten, som taler Stillingen i den australske liga Hvordan går det med afstemningen? Tilbage til den kvindelige vært, der har tallene klar samt tre kommentarer, som er kommet ind via Twitter og Facebook. Derudover en vinder af en signeret fodboldtrøje i ugequizzen fra afstemningen på hjemmesiden Reklamepause Lige på med Premier League højdepunkter. Højt tempo tilsat up-tempo musik (Barbare Streisand). Virkelig kælet for klipningen Panelet om Premier League sekunder til hver kamp Reklamepause

5 22.17 Årets fem bedste mål. Rendyrket fascination. Derefter højdepunkter fra VM 2010, også med fokus på den flotte klipning og den godt fortalte historie Næste uges top 5 afstemning præsenteres. Årets spiller i verden. Billeder plus grafik. Henvisning til hjemmesiden. Henvisning til Pocast Panelet giver deres bud på årets spiller Afmelding. Podcast: The World Game Podcasten er som nævnt også ugentlig og udkommer mandag, hvilket vil sige umiddelbart efter en afviklet runde i såvel den australske liga samt de populære ligaer i Europa. Som ansvarlig for podcasten står Scott McIntyre, der har været med fra begyndelsen for over fem år siden. I studiet er som regel ud over værten minimum tre gæster/eksperter samt telefoner igennem til hele verden. Tonen er både professionel og vidende, men også med masser af humor og små omkædningsrumstikpiller til hinanden. Først og fremmest var deres tanke at lave noget, deres lyttere ikke kunne få andre steder. For eksempel var der allerede flere podcast om den engelske Premier League, så hovedfokus fra begyndelsen var på den hjemlige australske liga plus faktisk en del omkring ungdomsfodbold og lidt fra kvindeligaen. Idéen var at adskille os lidt i begyndelsen, og derfor valgte vi det australske fokus, fordi ingen andre gjorde det, og fordi trafikken på vores website viste, at det var et af de tre store interesseområder sammen med den engelske Premier League og landsholdet. Derefter har vi udvidet til et lidt bredere fokus, men vi sørger altid for, at den første del af vores podcast har et australsk fokus enten på ligaen eller landsholdet. I processen med at blive kendt og benyttet er det selvfølgelig vigtigt at have et klart koncept, hvilket gør det nemmere at lede brugerne i den rigtige retning. Og vi fandt hurtigt ud af, at det kan betale sig at jagte de store navne og de store historier tidligt. Jo flere citater på websites og i aviser, desto bedre, naturligvis. Endelig er det selvfølgelig vigtigt at være helt oppe på mærkerne på Facebook, Twitter osv. Samt eventuelt komme på Itunes. Vi bruger jævnligt kommentarer fra twitter/facebook i podcasten og er aktive omkring at anspore folk til at give deres mening til kende.

6 Et par gange om året har SBS-podcasten fans eller andre klubfolk ind i studiet til en særlig debat, og selv om de godt kan være lidt mærkelige, har det været en succes. På samme måde bliver det altid annonceret, hvilke spillere, klubledere eller andre gæster, der deltager i podcasten, så lytterne kan stille spørgsmål på forhånd. Til gengæld har de foreløbig fravalgt talk-back både af praktiske årsager, men også for at holde en mere stram form. Link til SBS The World Game -Podcast: EPISODE-27 Besøg hos ABC Radio Radio Grandstand Værter: Anne Dunn (Sydney University), Craig Norenbergs (chef for ABC Radio Grandstand). Baggrund: Den største spiller på det australske radio- og tv-marked er ABC Radio, hvis historie på mange måder minder om danske DR s. Australian Broadcasting Corporation blev grundlagt i 1929 og har siden 1932 været udelukkende offentligt finansieret dog med klar uafhængighed i alle redaktionelle anliggender. Budgettet er kæmpe stort og dækker blandt andet over 50 lokale radiostationer spredt ud over hele Australien, flere landsdækkende kanaler på både FM-båndet samt digitalt samt på tv ABC1, ABC2, ABC3 samt en 24 timers nyhedskanal, en børnekanal etc. Værter på mit besøg var dels Anne Dunn, som i mange år har arbejdet på ABC, men som nu underviser fuld tid på Sydney Universtiy, hvor hun er professor på Department of Media and Communications, dels Craig Norenbergs, som er chef for ABC Radios populære radiosport med flagskibet Radio Grandstand, der på nogle punkter meget godt modsvarer Sport på 3 eren bare på australsk. ABC har som følge af den stærke lokale tilstedeværelse rundt omkring i det enorme land haft klare fordele, men også udfordringer, eftersom der er så store forskelle på, hvad seere og lyttere for eksempel interesserer sig for i to tilfældige byer, der let kan ligge lige så langt fra hinanden som København og Madrid. Blandt andet derfor har ABC Radio været langt fremme med hensyn til de digitale muligheder samt fordelene ved streaming og podcast, så de kan ramme både bredt og snævert og samtidig leve op til de public service forpligtigelser, der også følger med (mere om det senere). ABC Radio Grandstand er et stærkt profileret sportsprogram på radio, der på en del punkter minder om danske sport på 3 eren, men dog også med væsentlige forskelle. Programmet har eksisteret i over 30 år og er blandt andet blevet legendarisk for live transmissionerne fra de uhyre populære cricketkampe mod for eksempel England, der som regel udvikler sig til maratonudsendelser og giver et helt nyt perspektiv til, hvad det kræver lommeuld hos kommentatorerne for at holde udsendelsen gående. Den største forskel til danske sport på 3 eren er nemlig fraværet af musik i udsendelse. Radio Grandstand er ren talk-radio, og derfor er der en lang kultur for mere snakkende kommentering, mens begrebet talkback også bliver brugt i sportsudsendelserne. Det vil sige, at traditionen med, at lyttere ringer ind og debatterer de aktuelle begivenheder, præstationer, temaer også bliver brugt i de lange udsendelser. På

7 samme måde er studiedelen af programmet mere udviklet, så der ikke kun er en vært, men ofte to samt diverse gæster i studiet osv. Professor Anne Dunn foran ABC Radios hovedkvarter i Sydney Specifikt på cricket-delen står ABC Radio Grandstand dog også over for en udfordring i at udvikle sig, for lige så legendarisk og populær, programmet er blandt den lidt ældre generation, lige så svært har de til gengæld ved at bide sig fast hos de yngre lyttere, der er vant til et hurtigere mediebillede samt fokusere mere på andre idrætsgrene. Grandstand er da også til stede med omfattende live transmissioner fra for eksempel Rugby og Australian Rules Football, lige som store begivenheder som OL samt VM i fodbold, det australske fodboldlandshold etc. naturligvis også bliver dækket indgående. Igen giver landets enorme geografi også visse udfordringer, og i vintermånederne bliver programmet faktisk to-delt i Nothern Grandstand, der sender i delstaterne Queensland og New South Wales og fokuserer mest på rugby, mens Southern Grandstand sender i de delstater, hvor Australian Rules Football er den klart mest populære sport. Derudover er der selvfølgelig tennisturneringen Australian open hvert år i januar, som er en hel historie for sig selv. Australierne er enormt stolte af at huse en af de fire grand slams inden for tennissporten, og den bliver naturligvis dækket indgående, også af ABC Radio Grandstand.

8 Australian Open Tennisturnering i Melbourne, Melbourne Park Værter: Craig Norenbergs (ABC Radio), Steve Pearce (ABC Radio), David Basheer (SBS). Som en af de fire Grand Slams i tennissporten er Australian Open en mega-begivenhed hvert år i begyndelsen af januar. Turneringen blev spillet første gang i 1905 og har siden 1987 været spillet på hardcourt i Melbourne Park. Stoltheden og entusiasmen omkring turneringen er stor og i løbet af de to uger, er over tilskuere forbi anlægget, der tæller tre store arenaer samt yderligere 19 baner. Kampene blev i år tv-transmitteret over hele verden med 11 officielle rettighedshavere (Eurosport i Europa) samt australske Channel 7 som host broadcaster. Derudover var et hav af australske og internationale radiostationer (herunder DR) til stede med i hvert fald mulighed for at sende live fra turneringen. En hel speciel radio-feature ved Australian Open er turneringen egen Radio AO, der kører gennem både kvalifikationen og selve hovedturneringen. Kanalen kan høres på nettet og bliver også transmitteret over højtalere på hele Melbourne Park-anlægget samt for eksempel på de transportveje og fodgængerområder, der fører til og fra tennisanlægget. På den måde kan tilskuere, mediefolk og alle andre hele tiden følge med i, hvad der sker på de forskellige baner, selv om de ikke selv lige er til stede på Rod Laver Arena eller bane 15. Her er også ren kommentering uden musik, reklamer eller andre afbrydelser, hvilket igen giver den lidt mere snakkende kommentering, hvor de mane pauser bliver brugt til hyppige analyser både fra kommentatorerne, men også af en lang række eksperter, gæster og andre, der bliver draget ind over. Lige som der selvfølgelig i begyndelsen af turneringen er rig mulighed for at veksle hyppigt mellem de mange kampe, der er i gang på samme tid.

9 Caroline Wozniacki interviewes af australsk kollega efter sejr i 3. runde ved Australian Open på Melbourne Park

10 ABC Radio har ikke noget decideret fast sendeprogram fra Australian Open, der er endnu en af de begivenheder, som ofte er med til at give chefen Craig Norenbergs grå hår i hovedet, eftersom kanalen i de to uger i januar konstant skal være klar til at rykke, når de store kampe med særlig australsk interesse bliver spillet. I weekenden, i aftenfladen og til finalerne er der meget naturligt sat fast sendetid af, men når lokale favoritter pludselig skal i kamp på ukurante tidspunkter bliver sendefladen ryddet. Her har den digitale udvikling dog også været med til at hjælpe, eftersom flere kampe nu bliver sendt udelukkende via streaming på nettet. Specifikt på ABC Radio arbejder Steve Pearce og hans kolleger i reelle skiftehold, fordi dagene ved Australian Open ellers bliver alt for lange. Første hold tager vagten fra 10-18, mens de bliver afløst af andet hold fra 18 til sidste bold er spillet. Dette gælder både for nyhedsfolkene og kommentatorerne, der som regel også overlapper hinanden i funktioner. Live-transmissionerne er som nævnt afhængig af, hvornår de australske spillere og helt store navne er i kamp. Jeg tror, radiodækningen af tennis vil udvikle sig endnu mere i de kommende år. Specifikt med netradio og digital radio vil der være mulighed for at komme endnu bredere ud, og interessen er stærkt stigende. Det gælder både for live-sendingerne, men også studieprogrammer, podcast osv., siger Steve Pearce fra ABC Radio. Besøg hos Johan Lidberg MONASH University Melbourne Værter: Johan Lidberg. Johan er Senior Lecturer på MONASH universitet i Melbourne. Han underviser i radiojournalistik og har tidligere arbejdet for SR i Sverige, både som fastansat og som freelancer fra Australien. Han har boet i Australien siden 1998, først i Perth og derefter i Melbourne. Australiens ABC Radio modsvarer DR på den måde, at den er offentligt finansieret og her deraf følgende public service forpligtigelser. I modsætning til i Sverige og Danmark er der imidlertid og har længe været langt flere stærke kommercielle konkurrenter som for eksempel Southern Cross Radio. Pudsigt nok har det faktum været med til at styrke ABC Radio som public service kanal, eftersom de har været tvunget til meget klart at skulle definere sig selv og deres rolle i forhold til de kommercielle kanaler. Derfor virker public service begrebet en del mere klart og har ikke været så meget til debat som i Danmark og Sverige. ABC Radio har så andre udfordringer i forhold til Australien som land med dets enorme afstande og problemer med at nå ud til fjerne afkroge samt en stigende diversitet i sprog og kulturer. Australien generelt og ABC Radio specifikt har måske af samme årsag været meget tidligt ude med stor satsning på hele universet omkring online, streaming, podcast og on-demand. For eksempel mener nogle, at podcast nærmest reddede ABC National, der minder en del om DR s P1. Programmerne her havde alverdens lyttertal på den traditionelle FM kanal, men er boomet helt vildt på nettet. Generelt er der stor brug af radio på nettet, mens tv ikke er så udbredt sandsynligvis også på grund af en dårlig båndbredde mange steder i Australien, som egner sig bedre til radio end til at se tv.

11 Hvad angår sport er der en lang engelsk inspireret tradition for sport i radioen, og især ABC Radios Grandstand har levet i mange år og måske især udmærket sig med cricket-dækningen, som kan foregå live i op til fem dage fra morgen til aften. Uden musik! ABC Radio har dog også haft udmærket succes med et mere dybdegående radioprogram, der går bag om sporten. Sportsfactor, hedder det. Det har 30 minutters varighed og bliver sendt på P1-kanalen samt podcastet og lagt på nettet. Den seneste udvikling handler meget om twitter, hvor diverse feeds bliver brugt i programmerne. Australien har i forvejen en meget udviklet talk-back tradition, hvor lytterne i mange programmer opfordres til at ringe ind og på måde bliver en stor del af programmerne. Kontakter: Tom Anderberg, Journalist, SBS i Sydney. (toma@sbs.com.au) Tlf.: Anne Dunn, Professor, Sydney University. (anne.dunn@sydney.edu.au) Tlf.: Scott McIntyre, Senior Football Reporter, SBS i Sydney. scottm@sbs.com.au Tlf.: Johan Lidberg, Senior Lecturer MONASH University I Melbourne. johan.lidberg@monash.edu Tlf.: Craig Norenbergs, ABC Radio, Manager Radio Grandstand. norenbergs.craig@abc.net.au Tlf.: Steve Pearce, ABC Radio, Sports journalist (Tennis) pearce.steve@abc.net.au Tlf.:

VI ER RØDE VI ER HVIDE

VI ER RØDE VI ER HVIDE VI ER RØDE VI ER HVIDE DANMARK SKAL MED TIL EM I FODBOLD 2016 På det nye landshold glimter fremtidens stjerner. Med 24 hold i slutrunden og en gunstig pulje i kvalifikationen har Danmark alle muligheder

Læs mere

De spanske medier og arbejdsløsheden. - Hvordan dækker de en af landets største kriser?

De spanske medier og arbejdsløsheden. - Hvordan dækker de en af landets største kriser? De spanske medier og arbejdsløsheden - Hvordan dækker de en af landets største kriser? Jeg ankom til Madrid den 14. november 2012 og blev mødt af demonstrationer, lyden af megafoner og graffiti malet over

Læs mere

DANMARKS MOTOR UNION. Medieguide. - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges

DANMARKS MOTOR UNION. Medieguide. - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges DANMARKS MOTOR UNION Medieguide - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges Indholdsfortegnelse Hvad kan denne medieskabelon bruges til?... 2 Hvad kan klubben gøre for at komme

Læs mere

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING PROGRAM: Taxaquizzen er en dansk tv-serie på Tv2, produceret efter det internationale koncept Cash Cab, som første gang blev vist på britisk tv i 2005. I programmet

Læs mere

Rapport for deltagelse i Input i Sydney

Rapport for deltagelse i Input i Sydney Rapport for deltagelse i Input i Sydney København, 31.5.2012 Christian Friis Degn Journalist, DR Nyheder (primært Bag Borgen og 21 Søndag ) Dato for deltagelse: 5. maj til 13. maj, inkl. rejse. Hvad er

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Involveringsstrategier... 5 Målgruppe... 6 Succeskriterier for involvering... 6

Indholdsfortegnelse. Involveringsstrategier... 5 Målgruppe... 6 Succeskriterier for involvering... 6 Indholdsfortegnelse Hvem vil være millionær... 2 Mål med brugerinvolvering... 2 Aktiviteter, funktionaliteter og indhold for involvering... 3 Hvem Vil Være Millionær app... 3 Gribbe... 4 Showtime all the

Læs mere

Rapport om efteruddannelse i New York

Rapport om efteruddannelse i New York Rapport om efteruddannelse i New York Deltagere: Maj Munk, Kevin Walsh, Louise Brodthagen Jensen, Steffan Frandsen og Sune Paarup Odér (Berlingske Media: B.T., bt.dk og Sporten.dk) Formål Den overordnede

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook RANDERS BIBLIOTEK Introduktion til Facebook Indhold 1. Facebook derfor!... 3 1.1. Hvorfor bruge Facebook?... 3 1.2. Hvad får jeg ud af at bruge Facebook?... 3 2. Biblioteket på Facebook... 4 2.1. Facebook-ansvarlige...

Læs mere

under henvisning til udtalelse fra det udvalg, der er nedsat ved artikel 29 i direktiv 2010/13/EU, og

under henvisning til udtalelse fra det udvalg, der er nedsat ved artikel 29 i direktiv 2010/13/EU, og 3.2.2015 L 27/37 KOMMISSIONENS AFGØRELSE (EU) 2015/163 af 21. november 2014 om foreneligheden med EU-retten af foranstaltninger truffet af Polen i henhold til artikel 14 i direktiv 2010/13/EU om samordning

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Valg af TV program og begrundelse: Vi har valgt at lave en strategi for brugerinvolvering for Robinson Ekspeditionen (RE). Programmet er stadig kongen

Læs mere

Divisionsforeningen udbud af fodboldrettigheder. Konkurrencerådets afgørelse af 26. februar 2014 10. juni 2014

Divisionsforeningen udbud af fodboldrettigheder. Konkurrencerådets afgørelse af 26. februar 2014 10. juni 2014 Divisionsforeningen udbud af fodboldrettigheder Konkurrencerådets afgørelse af 26. februar 2014 10. juni 2014 Baggrund Baggrund Rådets 2007 afgørelse - I 2007 afgav Divisionsforeningen/Superligaen A/S/DBU

Læs mere

TV 2 Nyhedernes praktikanter i Hong Kong

TV 2 Nyhedernes praktikanter i Hong Kong TV 2 Nyhedernes praktikanter i Hong Kong I oktober rejste TV 2 Nyhedernes praktikanter til Hong Kong. Det første, der rammer én når man kommer til Hong Kong er en mur af fugtig varme, skæret fra neonskilte,

Læs mere

SPONSORINFO. Hver episode lanceres med tilhørende podcastplakat

SPONSORINFO. Hver episode lanceres med tilhørende podcastplakat OM OS Filmnørdens Hjørne er en dansk filmpodcast med tilhørende aktivt online community. Vi udgiver podcastepisoder hver torsdag med filmanmeldelser, analyser, lister og lytterindhold i et afslappet og

Læs mere

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B Public service Public service er, i al sin enkelthed, en service tildelt den brede befolkning. Det vil sige tv og radioprogrammer, udbudt af virksomheder som DR og TV 2, med varierende og kvalitetsrigt

Læs mere

Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND

Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND VELKOMMEN I foråret 2012 bliver TV 2 ØSTJYLLAND en rigtig tv-kanal med mulighed for at sende tv fra Østjylland i hele døgnet. Vi bevarer vores vinduer på TV 2 Danmark,

Læs mere

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Indledning Sky Radio A/S erhvervede ved radioauktionen den 18. juni 2003 retten til at udøve

Læs mere

Christiane Schaumburg- Müller til

Christiane Schaumburg- Müller til 2012 s helt store vinder på tv-markedet SBS TV føjer nu en af Danmarks bedste og mest eftertragtede kvindelige tv-værter, Christiane Schaumburg-Müller, til værtsholdet. Dermed sparkes 2013 i gang med masser

Læs mere

Det internationale område

Det internationale område Det internationale område Tema: Globalisering Fag: Dansk Fag: Samtidshistorie Titel: Medierne, samfundet og kulturen Indhold 1.0 Indledning udvikling i nyhedsmedier.3 2.0 Problemformulering..3 3.0 Tv-mediets

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Yousee digital kanaloversigt for Fyn. 16. november 2009. Kræver Canal+ Film pakken. C+ Dram Kræver Canal+ Film pakken.

Yousee digital kanaloversigt for Fyn. 16. november 2009. Kræver Canal+ Film pakken. C+ Dram Kræver Canal+ Film pakken. 143 MHz C+ Come Kræver Canal+ Film pakken. C+ Dram Kræver Canal+ Film pakken. C+ First Kræver Canal+ Film pakken. C+ Hits Kræver Canal+ Film pakken. TV Dram 156 MHz C+Act Kræver Canal+ Film pakken. TV

Læs mere

BILAG 4.1. Hele Danmarks tennisturnering

BILAG 4.1. Hele Danmarks tennisturnering BILAG 4.1 Hele Danmarks tennisturnering For første gang i Danmark: En WTA-turnering Den 2.-8. august 2010 afholdes WTA-turneringen e-boks Danish Open 2010. Det er første gang nogensinde, at der spilles

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

Mini- opgave: Public service

Mini- opgave: Public service Mini- opgave: Public service Begrebet public service bruges inden for mediebranchen, når man taler om virksomheder. Public service - virksomheden, er en virksomhed der gennem offentlig finansiering, er

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere

AI, demokrati og sociale medier 3. En analyse blandt de danske medier

AI, demokrati og sociale medier 3. En analyse blandt de danske medier AI, demokrati og sociale medier 3 En analyse blandt de danske medier Februar 2019 AI, demokrati og sociale medier 3 Resume Uanset om nyheder kommer på avispapir, organiserede digitale medier eller som

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS.

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS. TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr.: 2011-027308 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Sports efteruddannelse New York City

Sports efteruddannelse New York City Sports efteruddannelse New York City Baggrund og formål Initiativet til turen kom fra Frits Nielsen, tidligere ishockeyspiller og medlem af Dansk Ishockeyunions Hall of Fame samt tidligere journalist hos

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court Årgang 7 Udgave 7 20. august 2010 FYLDER 60 ÅR... SIDSTE NYT Sidste runde i holdturneringen nærmer sig og de afgørende kampe skal spilles, god vind alle sammen. INDHOLD Jubi-fest

Læs mere

Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt

Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt Forud for nedenstående interview, fremsendte vi følgende spørgsmål til Jakob Damsholt i en e-mail: 1. Hvordan forholder redaktionen på Debatten sig til

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 30. september 2013 Sagsnr: 2013-009058 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DANMARKS MOTOR UNION. Medieguide. - En medieguide til DMU s klubber, så muligheden for mediedækning øges

DANMARKS MOTOR UNION. Medieguide. - En medieguide til DMU s klubber, så muligheden for mediedækning øges DANMARKS MOTOR UNION Medieguide - En medieguide til DMU s klubber, så muligheden for mediedækning øges Indholdsfortegnelse Hvad kan denne medieskabelon bruges til?... 2 Hvad kan klubben gøre for at komme

Læs mere

Får I det meste ud af YouSee?

Får I det meste ud af YouSee? Får I det meste ud af YouSee? Digitalt tv med Danmarks største udvalg af HD-kanaler Adgang til 18 mio. musiknumre med YouSee Musik uanset hvor du er Se de nyeste film og serier med YouBio Mobiltelefoni

Læs mere

MENTOR. En hjemmeside hørende under dr.dk (dr.dk/mentor)

MENTOR. En hjemmeside hørende under dr.dk (dr.dk/mentor) Gruppe 3 - Jonas, Johan, Sarah og Emilie MENTOR Mentor benytter sig af flere medieprodukter i forsøget på at involvere seeren/brugeren. Som Tentpole for cross media strategien finder vi selve programmet

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018 VÆRD AT DELE STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL DR er sat i verden for at skabe og formidle kultur og journalistik til hele befolkningen. Public service-opgaven har været den samme siden DRs første udsendelser

Læs mere

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklameafbrydelser i nyhedsprogrammer sendt på TV 2

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklameafbrydelser i nyhedsprogrammer sendt på TV 2 TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr. 2013-005896 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Hej og tak for sidst.

Hej og tak for sidst. Hej og tak for sidst. Her på de følgende sider får i lige de væsentlige overskrifter fra mit oplæg på Sund By Netværkets temadag om synlighed afholdt den 11. November 2014. Det handlede om, hvordan man

Læs mere

Tildeling af æresmedlemskab til Lucas Bjerregaard

Tildeling af æresmedlemskab til Lucas Bjerregaard Tildeling af æresmedlemskab til Lucas Bjerregaard Motivationstale ved bestyrelsesmedlem Mogens Damm ved generalforsamlingen i Frederikshavn Golf Klub 04.03.2014 Kære Lucas Når Frederikshavn Golfklub ved

Læs mere

RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING PRISLISTE

RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING PRISLISTE RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING VELKOMMEN Radio Diablo og Radio Alfa Sydfyn er hele det sydfynske områdes populære, kommercielle radiostationer. Vi sender til hele Sydfyn med to forskellige radiostationer,

Læs mere

Efteruddannelsesrapport November 2014 Sidsel Brandt Hasberg Journalist på Radio24syv Tlf: 41 74 79 16 EFTERUDDANNELSE

Efteruddannelsesrapport November 2014 Sidsel Brandt Hasberg Journalist på Radio24syv Tlf: 41 74 79 16 EFTERUDDANNELSE EFTERUDDANNELSE Radio24syv forsøger hele tiden at forny sig, og derfor tog jeg sammen med min kollega Mia Kjeldset på efteruddannelse i London, hvor målet var at få inspiration til produktionen af 24syv

Læs mere

Crossmedia Øvelse 1 Case: Danmarks Indsamling

Crossmedia Øvelse 1 Case: Danmarks Indsamling Bechmann Petersen: Hvad er formålet med Danmarksindsamlingen? At indsamle penge til børn på flugt syd for Sahara Placer Danmarksindsamlingen i figur 8, s. 31 i På tværs af medierne, ud fra jeres nuværende

Læs mere

Mobil Application i tilknytning til Gift ved første blik.

Mobil Application i tilknytning til Gift ved første blik. Gruppe 2: Tora, Emil, Jens & Camilla Mobil Application i tilknytning til Gift ved første blik. 1) a. Efter seersuccesen med første sæson af Gift ved første blik, vil vi i forbindelse med anden sæson lancere

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 5. juli 2010 Sagsnr: 2009-012920 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. Sendt pr. mail til:

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. Sendt pr. mail til: 31. oktober 2018 Radio- og tv-nævnet TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Sendt pr. mail til: jura2@tv2.dk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00

Læs mere

DEN RENE VARE EFTER LUKKETID. Janni, Tobias, Camille og Soffi

DEN RENE VARE EFTER LUKKETID. Janni, Tobias, Camille og Soffi DEN RENE VARE EFTER LUKKETID Janni, Tobias, Camille og Soffi 1 Ide, historie og ramme: Program: Vi har valgt at lave et cross media koncept for forbrugerprogrammet Den Rene Vare. Både fordi opgaven foreskrev,

Læs mere

6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE

6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE 6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE Artikel af Christian Schwarz Lausten, Seismonaut 6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE I takt med, at sociale netværk, debatfora og communities vinder

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura. Klager over skjult reklame for Danske Spil A/S under sportskampe sendt på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura. Klager over skjult reklame for Danske Spil A/S under sportskampe sendt på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. Reklamejura RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 27. august 2009 Sagsnr: - 2009-006663 - 2009-003384 - 2009-012046 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig,

Læs mere

Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november.

Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november. Landshold DAFF Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november. Bestyrelsen mener ikke, at landsholdene kan legitimeres i et argument om de

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Kendskabs- og læserundersøgelse

Kendskabs- og læserundersøgelse Kendskabs- og læserundersøgelse Magasinet Sammen om Rødovre Konsulent: Connie F. Larsen Konsulent: Asger H. Nielsen Gennemført d. 16. til 21. november, 2016 1 Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

28. september 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

28. september 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 28. september 2015 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C

Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C Bruttoliste over stikord fra drøftelse af distribution af ikkekommerciel lokalradio og -tv via internettet den 29. januar 2014 1a) Hvilke muligheder

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

PROGRAMGUIDE 2019/ oktober 18. november 23. januar ER FACEBOOK ENDEN PÅ FÆLLESSKABET?

PROGRAMGUIDE 2019/ oktober 18. november 23. januar ER FACEBOOK ENDEN PÅ FÆLLESSKABET? PROGRAMGUIDE 2019/2020 10. oktober 18. november 23. januar ER FACEBOOK ENDEN PÅ FÆLLESSKABET? DERFOR BØR DU VÆRE NYSGERRIG FOREDRAG OG DEBAT MED SIMON AXØ TORSDAG DEN 10. OKTOBER KL. 19.00 I BRABRAND

Læs mere

STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING I SMAGSDOMMERNE

STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING I SMAGSDOMMERNE STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING I SMAGSDOMMERNE Opgave 3 - Cross Media Gruppe 1: Ayan, Fredrik, Rasmus V. og Rikke Mia INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Valg af TV program Side: 3 2. Målgruppe og community Side:

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

RESEARCH- OG INTERVIEW- OPGAVE 2A

RESEARCH- OG INTERVIEW- OPGAVE 2A WEB- TV 1317 Peter Østergaard Gruppe: 6, Signe, Majbritt, Mathias og Julie RESEARCH- OG INTERVIEW- OPGAVE 2A WWW.VGTV.NO Organisation af indhold På VGTVs hjemmeside, er indholdet organiseret efter kategorier.

Læs mere

Studietur til Florida. Udarbejdet af Signe Lerche, Mads Gluud og Kamilla Mærsk

Studietur til Florida. Udarbejdet af Signe Lerche, Mads Gluud og Kamilla Mærsk DR P4 København Studietur til Florida Udarbejdet af Signe Lerche, Mads Gluud og Kamilla Mærsk Formål med turen: Målet med vores tur til USA var at få rykket ved vores egen måske lidt fastgroede opfattelse

Læs mere

Opgave 2: Mobil app i tilknytning til eksisterende TV program/format

Opgave 2: Mobil app i tilknytning til eksisterende TV program/format Crossmedia Opgave2:Mobil appitilknytningtileksisterendetv program/format 23.10.14 Gruppe4 Beskrivelseafidé,indhold/funktionerogstruktur Navnpåapp,beskrivelseafidé,indholdselementerogvigtigsteundersider

Læs mere

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller I 1992, da jeg var 5 år gammel, startede jeg til fodbold. Jeg havde spillet lidt i haven

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Ansøgning om Sponsorat

Ansøgning om Sponsorat Ansøgning om Sponsorat Footbag En livsbekræftende livsstil. En new-school nyhed der blander delikat dans med action attitude og svedig stil. En lækker luksus leg som skaber funky fællesskaber og ny nydelse.

Læs mere

Online Markedsføring SMAGSPRØVE MED TO EMNER FRA KURSET

Online Markedsføring SMAGSPRØVE MED TO EMNER FRA KURSET Online Markedsføring SMAGSPRØVE MED TO EMNER FRA KURSET SMAGSPRØVE PÅ ONLINE MARKEDSFØRING KURSUS PERMISSION MARKETING 2 MEN HVAD SÅ MED DE 99 %, SOM KIGGER FORBI OG IKKE KØBER ABONNEMENT? HVAD KAN VI

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 22. december 2006. Klage over skjult reklame for Oddset i VM-transmission på DR1

DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 22. december 2006. Klage over skjult reklame for Oddset i VM-transmission på DR1 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl København den 22. december 2006 Klage over skjult reklame for Oddset i VM-transmission på DR1 Peter Andersen-Rosendal har ved mail af 15. juni

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

Mandag-fredag: hver time mellem kl. 6-10 og ellers når der er meldinger efter behov

Mandag-fredag: hver time mellem kl. 6-10 og ellers når der er meldinger efter behov Vejret Alle personer 18-49 Eksponeringer/md. 260 Placering Mandag til fredag: hver time kl. 6-18 Pris/md. Kr. 24.000 En vigtig informationskilde, som alle nordjyder nyder godt af. Sponsor nævnes efter

Læs mere

Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND

Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND VELKOMMEN I foråret 2012 bliver TV 2 ØSTJYLLAND en rigtig tv-kanal med mulighed for at sende tv fra Østjylland i hele døgnet. Vi bevarer vores vinduer på TV 2 Danmark,

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Fitness World vist i nyhederne på DR1

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Fitness World vist i nyhederne på DR1 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr. 2013-014871 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr. 2013-008563 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

GO morgen Danmark som APP

GO morgen Danmark som APP GO morgen Danmark som APP BESKRIVELSE AF PROGRAMMET Go morgen Danmark er Danmarks største morgenprogram på TV med samlet set op imod 500.000 seere hver morgen hele ugen året rundt (undtaget månederne maj-august,

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde. Leonard Rossiter. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.

Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde. Leonard Rossiter. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2. Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde sig selv. Leonard Rossiter 184 185 Medierne Ordet medie stammer fra det latinske medium, der har betydningen at stå midt imellem

Læs mere

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group 1. Brugervenlighed En politisk hjemmeside skal leve op til de gængse krav for brugervenlighed.

Læs mere

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed via de digitale medier Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier, big data og indholdsmarkedsføring Behøver jeg så

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere

Læs og lær om. Christian Eriksen

Læs og lær om. Christian Eriksen Læs og lær om Christian Eriksen Fakta om Christian Eriksen Christian Danneman Eriksen blev født i Middelfart 14. februar 1992. 1992 var for øvrigt det år, hvor det danske fodboldlandshold blev Europamestre,

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. over reklamer for X-Factor -finalen sendt på DR.

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. over reklamer for X-Factor -finalen sendt på DR. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 30. september 2013 Sagsnr. 2013-007591 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Archery World Cup 2014, Stage 1 22. 27. april Shanghai, Kina

Archery World Cup 2014, Stage 1 22. 27. april Shanghai, Kina 1 Rejsebrev nr. 3 To top 10 placeringer Maja Jager og Martin Damsbo stod for de bedste resultater i dag for danskerne, da de begge skød sig i top 10. Maja Jager blev bedste dansker på en fornem 6. plads,

Læs mere

4. Den historiske udvikling i forholdet mellem sportsjournalistik, idræt og udøverne 1

4. Den historiske udvikling i forholdet mellem sportsjournalistik, idræt og udøverne 1 4. Den historiske udvikling i forholdet mellem sportsjournalistik, idræt og udøverne 1 Sportsjournalistik har i de cirka hundrede år, den har eksisteret i Danmark som genre, gennemgået en kraftig udvikling.

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG KONKLUSION En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at en

Læs mere

Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug

Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug ER MUSIK VIGTIGT? Vi har taget temperaturen på om forbrugeren er parat til at mærkevarer bruger musik som indholdsplatform: Hvad er

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk. Peter Mørk Nordjyske Medier

Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk. Peter Mørk Nordjyske Medier Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk Peter Mørk Nordjyske Medier Journalnummer (A979-15) New York Start-up mentalitet i journalistikken. 18.10.2015 25.10.2015 Kursuset i New York

Læs mere

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4 BILAG 1. Karakteristika for det danske radiomarked Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Danskernes radiolytning Tabel

Læs mere

Mediekontakt. - gode råd fra Kommunikation til ledere og andre ansatte, der har kontakt med medierne

Mediekontakt. - gode råd fra Kommunikation til ledere og andre ansatte, der har kontakt med medierne Mediekontakt - gode råd fra Kommunikation til ledere og andre ansatte, der har kontakt med medierne I kontakt med medierne I Viborg Kommune vil vi gerne være synlige i medierne. Vi vil åbne kommunen op

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Alle programmer produceres i HD 1080i og nedkonverteres til SD 576 til udsendelse på mux. Alle programmer streames i minimum HD 720p.

Alle programmer produceres i HD 1080i og nedkonverteres til SD 576 til udsendelse på mux. Alle programmer streames i minimum HD 720p. Alle programmer produceres i HD 1080i og nedkonverteres til SD 576 til udsendelse på mux. Alle programmer streames i minimum HD 720p. Titel : TV Nord Live At lave et lokal-tv program, der ikke er bange

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 NIKOLAJ KOPPEL Kanalredaktør & vært, DR Der er festivaler, og så er der TV Festival. En begivenhed, der står meget højt

Læs mere

Udlandssemester på The University of Queensland

Udlandssemester på The University of Queensland Udlandssemester på The University of Queensland Info: Alex Amâsa Olsen 23 år Studieretning: Maskin Ingeniør på DTU Bor: Kgs. Lyngby, Danmark ( skrivende stund i praktik I Sydney, Australien) Hvad: Udvekslingssemester

Læs mere