Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 19. december kl på Lollands Produktionsskole, Banegårdspladsen 1C i Maribo.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 19. december kl på Lollands Produktionsskole, Banegårdspladsen 1C i Maribo."

Transkript

1 Bestyrelsen for FGU Lolland-Falster Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 19. december kl på Lollands Produktionsskole, Banegårdspladsen 1C i Maribo. Dagsorden 1) Godkendelse og underskrivelse af referat af mødet den 20. november ) Godkendelse af mødedagsorden. 3) Opfølgning på beslutninger fra mødet den 20. november a. Frikøbsaftale om sekretariatsbistand. b. FGU Lolland og Guldborgsunds nye navn. c. Forbrug i efteråret ) om ansættelse af øverste leder af FGU Lolland-Falster. Herunder beslutning om øverste leders titel. 5) om antagelse af revisor. 6) om bestyrelseshonorar for 2018 og 2019 og særskilt vederlag til bestyrelsesformanden for udførte lederopgaver i perioden september 2018 til februar ) Kommende møderække - fastsættelse af tid og sted. 8) Eventuelt a. Opstart af målgruppediskussion. b. Opstart af etablering af skoleforening på FGU området. Niels Henriksen Bestyrelsesformand

2 Der forelå ingen afbud til bestyrelsesmødet. 1) Godkendelse og underskrivelse af referat af seneste bestyrelsesmøde. Referat af bestyrelsesmødet d. 20. november 2018 vedlægges til godkendelse og underskrivelse. Bilag 1. Referat af bestyrelsesmødet d. 20. november Referatet er godkendt og blev underskrevet på mødet. 2) Godkendelse af mødedagsorden. Den foreliggende dagsorden godkendes eller justeres. Punkter der ønskes optaget på dagsordenen bedes meddelt Kristina Steenberg, eller Niels Henriksen, Emner til dagsordenen kan desuden meddeles ved mødets start. Der er tilføjet et nyt punkt 8) til dagsordenen vedr. orientering om foreløbigt budget for 1. halvår ) Opfølgning på beslutninger fra bestyrelsesmødet d. 20. november Bestyrelsen drøfter evt. opfølgningspunkter fra tidligere møder, herunder orienteres bestyrelsen om: a. Frikøbsaftale om sekretariatsbistand. Der er indgået en frikøbsaftale med VUC Storstrøm ang. frikøb af Kristina Steenberg til sekretariatsbetjening af FGU-institutionen på fuld tid (31 timer ugentligt) pr. 1. januar til 31. juli b. FGU Lolland og Guldborgsunds nye navn. Undervisningsministeriet har godkendt FGU institutionen for Lolland og Guldborgsund kommuners nye navn, så FGU institutionen fremover hedder FGU Lolland-Falster. Bilag 3. Vedhæftet allonge til FGU-institutionens midlertidige vedtægt, som ændrer institutionens navn til: FGU Lolland-Falster. c. Forbrug i efteråret På mødet d. 20. november 2018 anmodede bestyrelsen om en status på forbruget af FGU Lolland-Falsters midler i efteråret FGU Lolland-Falsters budget for 2018 udgør kr ,-, der skal dække udgifter til: Rekruttering af ny leder Mødeforplejning

3 Sekretariatsbistand Bestyrelseshonorar (se sag 6 på denne dagsorden) Lønudgifter til ny leder, hvis denne tiltræder før 1. januar Herunder fremgår en kort status, der vil blive gennemgået på mødet. Budget 2018 Udgift 2018 Rekruttering af ny leder Muusmann kontrakt Muusmann kørsel Annoncering I alt Mødeudgifter Konferencer Kørsel Forplejning I alt 0 Sekretariatsbistand Frikøb Kørsel Kontorartikler I alt Bestyrelseshonorar Formand Næstformand Øvrige medlemmer Særskilt vederlag I alt Total Der er en række udgifter, der endnu ikke er afholdt eller registreret. Der indrettes arbejdspladser til den nye leder/sekretariat på Banegårdspladsen i Maribo af restmidlerne i budget Sekretariatet udarbejder en blanket til registrering af udlæg og rejseudgifter, og indberetter fremover bestyrelsesmedlemmernes udgiftsposter i RejsUd.

4 4) om ansættelse af øverste leder af FGU Lolland-Falster. Herunder beslutning om øverste leders titel. Den første bestyrelse skal ansætte FGU institutionens øverste leder. Bestyrelsen har derfor på sit møde den 10. oktober 2018 nedsat et ansættelsesudvalg bestående af formand og næstformand og bestyrelsens to medarbejderrepræsentanter til at forestå rekruttering af øverste leder. FGU institutionens ansættelsesudvalg har i samarbejde med konsulentfirmaet Muusmann iværksat en rekrutteringsproces med henblik på ansættelse af en institutionsleder pr. 1. februar Rekrutteringsprocessen gennemføres i perioden 3. december til 17. december med ansættelsessamtaler og test af udvalgte kandidater samt indhentning af relevante referencer. På bestyrelsesmødet præsenterer ansættelsesudvalget sin indstilling til ansættelse som øverste leder. Bestyrelsen beslutter hvilken kandidat, der skal tilbydes en ansættelseskontrakt. Kontrakten færdiggøres den 19. december 2018, således at Undervisningsministeriet kan godkende den umiddelbart derefter, og således at kandidaten kan opsige sin nuværende stilling med henblik på at tiltræde stillingen som øverste leder ved FGU Lolland-Falster senest den 1. februar Bestyrelsen skal også tage stilling til, hvilken titel den øverste leder for FGU Lolland-Falster skal have. Formand og næstformand indstiller, at øverste leder tituleres direktør. Til orientering vedlægges ministeriets orientering om habilitet for visse medlemmer af FGU-institutionens første bestyrelse ved ansættelse af institutionens leder. På baggrund af notatet kan det konkluderes, at FGU Lolland-Falster ved processen om ansættelse af ny leder og ved ansættelsesudvalgets sammensætning ikke har været i habilitetsproblemer. Bilag 4. Orientering om habilitet for visse medlemmer af FGU-institutionens første bestyrelse ved ansættelse af institutionens leder. Bestyrelsen bød velkommen til Kathrine Hejlskov, der tiltræder om øverste leder pr. 1. februar Der er udarbejdet en ansættelseskontrakt i hht. ministeriets mandat. Bestyrelsen vedtog, at øverste leder tituleres direktør.

5 5) om antagelse af revisor. Bestyrelsen skal træffe beslutning om ansættelse af en statsautoriseret/ registreret revisor for FGU Lolland- Falster. I første halvår 2019 vil der være behov for revision i forbindelse med udarbejdelse og revision af FGU-institutionens åbningsbalance og regnskabsinstruks samt generel sparring omkring overgang til statsligt selveje. Pr. 1. august 2019 etableres der et ordinært revisionssamarbejde om FGU-institutionens revisionsopgaver. I starten af 2019 etableres der et internt regnskabsteam ved frikøb af medarbejdere fra de to produktionsskoler til udarbejdelse af sammenlægnings- og overdragelsesplan samt åbningsbalance. I løbet af foråret forventes regnskabsteamet desuden at udarbejde regnskabsinstruks samt implementering af regnskabssystemer m.v. Teamet sparrer således med revisionen omkring regnskabs- og revisionsopgaverne i foråret Der er indhentet tilbud fra Beierholm og Dansk Revision, dels i forhold til de særlige opgaver omkring åbningsbalancen i 1. halvår 2019, dels med henblik på at etablere et langsigtet revisionssamarbejde for den nye FGU-institution. Det kan oplyses, at både Multicenter Syd og Lollands Produktionsskole i 2018 har et fast revisionssamarbejde med Dansk Revisions kontor i Slagelse. Bestyrelsen præsenteres på mødet for de to revisionstilbud samt indstilling fra bestyrelsesformand/sekretariat. Bestyrelsen valgte på baggrund af indstillingen fra bestyrelsesformand og sekretariat at tilbyde Beierholm revisionsopgaven for FGU Lolland-Falster. 6) om bestyrelseshonorar for 2018 og 2019 og særskilt vederlag til bestyrelsesformanden for lederopgaver udført i perioden september 2018 til februar Vederlag til medlemmer af FGU institutionernes første bestyrelse er fastlagt i bekendtgørelse nr af 30. august 2018 bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse. Heraf fremgår det af 5, at institutionen kan yde vederlag til den første bestyrelses formand og en eventuel næstformand. Til formanden kan ydes et vederlag op til kr ,- pr. kalenderår og til næstformanden kan ydes et vederlag op til kr ,- pr. kalenderår.

6 Af 7 fremgår det, at der kan ydes et vederlag til den første bestyrelses øvrige medlemmer på kr ,- pr. kalenderår, der er dog en række bestyrelsesmedlemmer, der er undtaget for denne mulighed. Således kan følgende medlemmer ikke modtage vederlag: Medlemmer, hvis deltagelse i bestyrelsesvirksomheden indgår som led i deres tjenstlige opgaver i hovedstillingen. Medlemmer, der er udpeget af interesseorganisationer. Medlemmer, der er udpeget af en kommunalbestyrelse, og som tillige er medlem af denne. Medlemmer, der er udpeget af en kommunalbestyrelse, og som uden at være medlem af denne modtager diæter for varetagelsen af hvervet som medlem af institutionens bestyrelse. Medarbejderrepræsentanter og elevtilforordnede om at yde vederlag træffes af den første bestyrelse. Det er også den første bestyrelse, der træffer beslutning om at yde særskilt vederlag til bestyrelsesformanden for den periode, hvor bestyrelsesformanden varetager funktionen som institutionens leder. Bestyrelsesformanden varetager en række opgaver som institutionsleder, indtil denne er ansat: Forberedelse af ansættelse af institutionsleder Kontakt med institutioner, der skal overdrage aktiver/passiver og medarbejdere til FGU institutionen Samarbejde og dialog med relevante aktører om forberedelse af institutionens idriftsættelse, der rækker udover, hvad bestyrelsesformanden i øvrigt skal have med de pågældende aktører. Vederlaget udbetales, når bestyrelsesformandens funktion som institutionsleder ophører. Vederlaget opgøres på baggrund af et timeregnskab og en timepris på kr. 363,69. Vederlaget kan højst udgøre kr ,-. På baggrund af ovenstående indstilles følgende til bestyrelsens beslutning. Det indstilles, at bestyrelsen beslutter at yde vederlag for bestyrelsesarbejdet til de bestyrelsesmedlemmer, der jfr. bekendtgørelsen kan oppebære vederlag. Det indstilles, at der ydes det maksimale vederlag. For 2018 ydes vederlaget for perioden oktober december. Det indstilles, at bestyrelsesformanden ydes særskilt vederlag for opgaver som institutionsleder, indtil den ny leder er ansat. Det særskilte vederlag beregnes på baggrund af et timeregnskab og en timepris på kr. 368,69. Det særskilte vederlag kan maksimalt udgøre kr ,-. Det svarer til en ugentlig arbejdstid som leder på ca. 5 timer. Det særskilte vederlag udbetales, når bestyrelsesformandens opgaver som institutionsleder er afsluttede. Hvis den første bestyrelse følger indstillingen vil der blive udbetalt nedenstående bestyrelsesvederlag og særskilt vederlag.

7 Bestyrelsesvederlag Bestyrelsesvederlag Særskilt vederlag for lederopgaver i 2018 og Formand Kr ,- Kr ,- Kr ,- Næstformand Kr ,- Kr ,- Erhvervsskolerepræsentant Kr ,- Kr ,- Total Kr ,- Kr ,- Kr ,- Bilag 6. Bekendtgørelse nr af 30. august 2018 bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse. Bilag 6. Informationsskrivelse fra Undervisningsministeriet om fastsættelse af særskilt vederlag. Bestyrelsen vedtog, at der ydes det maksimale bestyrelsesvederlag til de bestyrelsesmedlemmer, der jfr. bekendtgørelsen kan oppebære vederlag. I forhold til det særskilte vederlag for lederopgaver i 2018 og 2019 besluttede bestyrelsen, at rammen udnyttes fuldt ud, og at vederlag udbetales, når bestyrelsesformandens opgaver som institutionsleder er afsluttede. 7) Kommende møderække - fastsættelse af tid og sted. Der planlægges en møderække for de kommende bestyrelsesmøder i 2019 i FGU-institutionen. Der lægges op til at de tre første møder i 2019 kombineres med en efterfølgende bygningsbesigtigelse af matriklerne i Maribo, Nakskov og Nykøbing F. Måned Dato Tidspunkt Sted Januar Onsdag d. 23. januar 2019 kl Doodle - Minus 24. januar 2019 Kl Banegårdspladsen i Maribo, inkl. bygningsbesigtigelse i Maribo kl Februar Onsdag d. 20. februar 2019 kl Kl Multicenter Syd, Nykøbing F, inkl. bygningsbesigtigelse kl , herefter Toreby

8 Marts Onsdag d. 20. marts 2019 kl Doodle Kl Skandsen 11, 4900 Nakskov, inkl. bygningsbesigtigelse kl April Onsdag d. 24. april 2019 kl Kl Banegårdspladsen i Maribo Doodle Maj Onsdag d. 22. maj 2018 kl Kl Banegårdspladsen i Maribo Juni Onsdag d. 19. juni 2019 kl Kl Banegårdspladsen i Maribo Hvis bestyrelsen ønsker flere alternativer i forbindelse med forårets mødeplanlægning, er der mulighed for at indkalde til de kommende bestyrelsesmøder via Doodle. Der udsendes via Doodle alternative datoer/tidspunkter for d bestyrelsesmøderne i januar, marts og april 2019 samt for en særskilt bygningsbesigtigelsesdag (herunder besigtiges også Toreby skole) i januar I forbindelse med det forestående prognose/analysearbejde skabes der bl.a. et overblik over søgemønstre og adgangsforhold med offentlige transportmidler til de enkelte matrikler. 8) Budget for 1. halvår 2019 Der er tilføjet et nyt punkt 8) til dagsordenen vedr. orientering om foreløbigt budget for perioden 1. januar 2019 til 31. juli Bestyrelsen tog det foreløbige budget for halvåret 2019 til efterretning, idet det endelige budget forelægges bestyrelsesmødet i januar ) Eventuelt a. Opstart af etablering af skoleforening på FGU området. Axel Hoppe fra Produktionsskoleforeningen inviterer på vegne af en række FGU bestyrelsesformænd til møde om foreningsdannelse på FGU institutionsområdet. Mødet er for formænd og øverste ledere og afvikles på Vingstedcentret den 28. februar 2019, med tilmeldingsfrist er den 30. januar. Bilag 8. Invitation til møde omkring fælles tiltag for FGU.

9 b. Opstart af målgruppediskussion. I 2019 intensiveres målgruppediskussionen for den kommende FGU-indsats. FGU-institutionen skal i samarbejde med de kommunale ungeindsatser tilrettelægge uddannelsesforløb, som opfylder kravene og forventningerne til at være det bedst egnede tilbud til at bringe de unge videre i uddannelse eller beskæftigelse. Der lægges op til en drøftelse af bestyrelsens tilgang til målgruppediskussionen samt hvilke mulige ressourcer, vi ønsker at inddrage i arbejdet. Som tema på næstkommende bestyrelsesmøde foreslås indarbejdet debatoplæg fra bestyrelsens respektive byrådsmedlemmer omkring kommunale forventninger og perspektiver for FGU-målgruppen. Øvrige evt. Produktionsskolen Lolland har udarbejdet udkast til en informationsfolder om FGU-tilbuddet i FGU Lolland -Falster. Materialet blev forelagt til bestyrelsens orientering. Referatet er godkendt den Niels Henriksen Formand Stefen Rasmussen Vibeke Grave Næstformand Michael Andersen Tom Larsen Michael Bang Vagn Nymand Simon Hansen Allan Holstener Schmidt Ole K. Larsen

10 Michelle Simone Polenz Asger Børge Ruben Hansen

Referat af bestyrelsesmødet tirsdag den 20. november kl på Lollands Produktionsskole, Banegårdspladsen 1C i Maribo.

Referat af bestyrelsesmødet tirsdag den 20. november kl på Lollands Produktionsskole, Banegårdspladsen 1C i Maribo. Bestyrelsen for FGU Lolland og Guldborgsund Referat af bestyrelsesmødet tirsdag den 20. november kl. 15.00 17.00 på Lollands Produktionsskole, Banegårdspladsen 1C i Maribo. Dagsorden 1) Godkendelse og

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 23. januar 2019 kl på Multicenter Syd, Eggertsvej 2, i Nykøbing F.

Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 23. januar 2019 kl på Multicenter Syd, Eggertsvej 2, i Nykøbing F. Bestyrelsen for FGU Lolland-Falster Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 23. januar 2019 kl. 15.00 16.00 på Multicenter Syd, Eggertsvej 2, i Nykøbing F. Dagsorden 1) Godkendelse og underskrivelse af

Læs mere

Referat af FGU-bestyrelsens konstituerende møde

Referat af FGU-bestyrelsens konstituerende møde Referat af FGU-bestyrelsens konstituerende møde Mødet afviklet onsdag den 10. oktober kl. 14.00 16.30 på Lollands Produktionsskole, Banegårdspladsen 1c i Maribo med nedenstående dagsorden: 1) Velkomst

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel

Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel Mødedato: 29. oktober 2018 Mødet påbegyndt: kl. 13.00 Mødet afsluttet: kl. 15.00 Mødested: Brønderslev Produktionsskole, Søndergade 23-25, 9700

Læs mere

Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner

Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner Inviterede. Mandag d. 1.10.18 kl. 16.30-18.00 Esbjerg Rådhus, Mødelokale 2, 2. sal. Rasmus Peter Rasmussen

Læs mere

Dagsorden for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest

Dagsorden for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest Dagsorden for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest 24. oktober fra 16 til 19. Herning Produktionsskole, Gudhjemvej 2, 7400 Herning Deltagere: Henning Vestbjerg Pedersen Helge Albertsen Morten Knudsen Anders

Læs mere

Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde

Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde Køge 11.01.2019 Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde FGU-institutionen i Køge, Faxe, Ringsted, Sorø og Stevns Kommuner Fredag den 21. december kl. 08:00 10:00 Ringsted Rådhus, Sct. Bendtsgade

Læs mere

Den første bestyrelse for FGU

Den første bestyrelse for FGU Refer Do 25. oktober 2018 Mødetidspunkt 13:30 Sluttidspunkt 15:30 Sted Mødelokale 233 Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Medlemmer Fraværende Mikael Smed, John Dyrby Paulsen, Carsten

Læs mere

Referat for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest

Referat for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest Referat for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest 24. oktober fra 16 til 19. Herning Produktionsskole, Gudhjemvej 2, 7400 Herning Deltagere: Helge Albertsen Morten Knudsen Anders Thygesen Marianne Oksbjerre

Læs mere

Dagsorden for konstituerende møde i FGU-institutionen i Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner

Dagsorden for konstituerende møde i FGU-institutionen i Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner Dagsorden for konstituerende møde i FGU-institutionen i Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner D. 12.11.2018 Kl. 17.30-20.00 Skive Rådhus, mødelokale 1, 3. sal Mødets indkalder fungerer som mødeleder

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 19. marts 2019 kl på Lollands Produktionsskole, Banegårdspladsen

Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 19. marts 2019 kl på Lollands Produktionsskole, Banegårdspladsen Bestyrelsen for FGU Lolland-Falster Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 19. marts 2019 kl. 15.00 18.00 på Lollands Produktionsskole, Banegårdspladsen 1C i Maribo. Dagsorden 1) Godkendelse og underskrivelse

Læs mere

FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04

FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04 FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl. 10.00-12. 00 på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04 Deltagere: Jørgen Gaarde, Borgmester i Skanderborg Kasper Glyngø, Borgmester i Hedensted Uffe Jensen, Borgmester

Læs mere

Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser

Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser KL har i forbindelse med udpegning, sammensætning og betjening af bestyrelserne for de nye FGU-institutioner bedt Undervisningsministeriet uddybe

Læs mere

Resume Hvervet som formand, næstformand og bestyrelsesmedlem honoreres efter gældende regler.

Resume Hvervet som formand, næstformand og bestyrelsesmedlem honoreres efter gældende regler. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 30. maj 2018 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 01. juni 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

FGU-institutionen for Viborg og Silkeborg kommuner FGU-bestyrelsesmøde den 13. november 2018

FGU-institutionen for Viborg og Silkeborg kommuner FGU-bestyrelsesmøde den 13. november 2018 Referat af på Viborg Produktionsskole. Deltagere: Steen Vindum, Silkeborg Kommune (formand) Anders Bertel, Viborg Kommune (næstformand) Dorthe Schou Jensen, Silkeborg Kommune Claus Clausen, Viborg Kommune

Læs mere

Den første bestyrelse for FGU

Den første bestyrelse for FGU Referat Dato 13. november 2018 Mødetidspunkt 11:00 Sluttidspunkt 14:00 Sted Medlemmer Fraværende Korsør Korsør ProduktionsHøjskole, Norvangen 15, 4220 Korsør Mikael Smed (formand), John Dyrby Paulsen,

Læs mere

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 1. halvår 2017 til bestyrelsens godkendelse.

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 1. halvår 2017 til bestyrelsens godkendelse. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 8. september 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 8. september 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

FGU-institutionen for Viborg og Silkeborg kommuner Referat af FGU-bestyrelsens konstituerende møde, den 23. oktober 2018

FGU-institutionen for Viborg og Silkeborg kommuner Referat af FGU-bestyrelsens konstituerende møde, den 23. oktober 2018 Referat af FGU-bestyrelsens konstituerende møde, den 23. oktober 2018 Silkeborg Medborgerhus. Deltagere: Steen Vindum, Silkeborg Kommune Anders Bertel, Viborg Kommune Dorthe Schou Jensen, Silkeborg Kommune

Læs mere

Det forventes ikke, at elevrepræsentanten bliver udpeget før efter institutionens start i august 2019

Det forventes ikke, at elevrepræsentanten bliver udpeget før efter institutionens start i august 2019 Referat fra konstituerende bestyrelsesmøde i FGU Storkøbenhavn Nord Onsdag den 10. oktober 2018 kl. 11.00 13.00 Sted: Gladsaxe Rådhus, Ved Rådhuset 1, 2860 Søborg, lokale: 2608 (Gladsaxeværelset) Deltagere

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i FGU Storkøbenhavn Nord

Referat af bestyrelsesmøde i FGU Storkøbenhavn Nord Referat af bestyrelsesmøde i FGU Storkøbenhavn Nord Tirsdag den 18. december 2018 kl. 08.00 10.00 Sted: Gladsaxe Rådhus, Rådhus Allé 7, 2860 Søborg. Mødelokale 3608, fløj 6, 3. sal Deltagere Bestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer. 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer. 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde Dagsorden -bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Dato: 04.02.19 Tid: 17:30-20:00 Sted: Produktionsskolen Marienlyst Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden + underskrivelse af referat fra bestyrelsesmøde

Læs mere

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%.

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%. VUC Storstrøms bestyrelse Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 Referat af møde den 19. december 2018 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. december 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Referat og Dagsorden for FGU Bornholm-bestyrelses konstituerende møde

Referat og Dagsorden for FGU Bornholm-bestyrelses konstituerende møde Referat og Dagsorden for FGU Bornholm-bestyrelses konstituerende møde 25. oktober kl.8.00 til 10.00 Sted: Bornholms Regionskommune Landemærket 26 3700 Rønne Mødelokale 2 Institutionens navn er FGU-institutionen

Læs mere

Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde

Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde 9. oktober kl. 9.00 til 11.00 Herning Produktionsskole, Gudhjemvej 2, 7400 Herning Mødets indkalder fungerer som mødeleder frem til, at bestyrelsens

Læs mere

Bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse

Bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse BEK nr 1094 af 30/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 18. oktober 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 18/11098 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Referat og Dagsorden for FGU Bornholms bestyrelsesmøde

Referat og Dagsorden for FGU Bornholms bestyrelsesmøde Referat og Dagsorden for FGU Bornholms bestyrelsesmøde 07. november 2018 kl.15.35 til 18.30 Sted: Bornholms Regionskommune Landemærket 26 3700 Rønne Mødelokale 3(Ved siden af kommunalbestyrelsessalen)

Læs mere

Referat for 3. bestyrelsesmøde FGU-Institutionsområde: Helsingør, Fredensborg og Hørsholm

Referat for 3. bestyrelsesmøde FGU-Institutionsområde: Helsingør, Fredensborg og Hørsholm Referat for 3. bestyrelsesmøde FGU-Institutionsområde: Helsingør, Fredensborg og Hørsholm Tid: Den 12. december 2018, Kl. 9.30-12.30. Sted: Helsingør Rådhus, Skt. Anna Gade 5A, 3000 Helsingør. Lokale:

Læs mere

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner HOLSTEBRO LEMVIG SKIVE STRUER

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner HOLSTEBRO LEMVIG SKIVE STRUER Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner Dato: 04.12.18 Tid: 17:30-20:00 Sted: Skive Rådhus, Mødelokale 1, 3. sal Dagsorden 1. Godkendelses af dagsorden 2. Opfølgning på beslutninger

Læs mere

Bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende

Bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende 13. juni 2018 UDKAST Bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse I medfør af 2, stk. 5, og for så vidt angår 14, stk. 4, efter forhandling med ministerieren

Læs mere

Bestyrelsesmøde DAGSORDEN M. REFERAT. Punkt Emne Est. tidsforbrug

Bestyrelsesmøde DAGSORDEN M. REFERAT. Punkt Emne Est. tidsforbrug Bestyrelsesmøde Dato: Tirsdag den 12. marts Tidspunkt: Fra kl. 17.30 21.00 Sted: VUC Jernbanegade 8, 7600 Struer Forstander Gert Sander Jensen viser rundt på skolen. Dagsorden DAGSORDEN M. REFERAT Punkt

Læs mere

Stillings- og personprofil. Institutionsleder. Forberedende Grunduddannelse FGU Lolland og Guldborgsund

Stillings- og personprofil. Institutionsleder. Forberedende Grunduddannelse FGU Lolland og Guldborgsund Stillings- og personprofil Institutionsleder Forberedende Grunduddannelse FGU Lolland og Guldborgsund November 2018 Opdragsgiver Bestyrelsen for FGU i Lolland og Guldborgsund Kommuner Adresse Banegårdspladsen

Læs mere

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet.

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 27. juni 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. juni 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, John

Læs mere

Oprettelse af. FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune. med midlertidig vedtægt

Oprettelse af. FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune. med midlertidig vedtægt Oprettelse af FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune med midlertidig vedtægt Hermed oprettes følgende institution for forberedende grunduddannelse med følgende midlertidige vedtægt, jf. 59, stk 1,

Læs mere

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner HOLSTEBRO LEMVIG SKIVE STRUER

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner HOLSTEBRO LEMVIG SKIVE STRUER Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner Dato: 07.01.19 Tid: 17:30-20:00 Sted: Holstebro Dagsorden 1. Godkendelses af dagsorden 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

Resumé Bestyrelsen konstituerer sig på sit første møde og foretager valg af formand og næstformand.

Resumé Bestyrelsen konstituerer sig på sit første møde og foretager valg af formand og næstformand. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 27. maj 2014 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, John Brædder, Ole Marqweis, Stina Løvgreen Møllenbach, Kirsten Jacobsen, Michael Bang, Jan Hendeliowitz, Martin

Læs mere

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12.

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12. Forretningsorden for bestyrelsen for University College Sjælland I henhold til bekendtgørelse af lov om professionshøjskoler for videregående uddannelse nr. 215 af 27. februar 2013 og vedtægt for Professionshøjskolen

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Oprettelse af. FGU-institutionen i Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommuner med midlertidig vedtægt

Oprettelse af. FGU-institutionen i Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommuner med midlertidig vedtægt Oprettelse af FGU-institutionen i Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommuner med midlertidig vedtægt Hermed oprettes følgende institution for forberedende grunduddannelse med følgende midlertidige

Læs mere

Love og Vedtægter for Sønderskovhjemmet

Love og Vedtægter for Sønderskovhjemmet Love og Vedtægter for Sønderskovhjemmet 01.01.2007 1. Oprettelse og hjemsted Sønderskovhjemmet er en selvejende institution, oprettet i 1918. Hjemmet er beliggende Skovstræde 7, 4891 Toreby L. Ejendommens

Læs mere

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet.

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. december 2014 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Dato 18. december

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole Forretningsorden for bestyrelsen på I henhold til 14, stk. 1 i institutionens vedtægter fastsættes følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen bidrage

Læs mere

Sagen er en opfølgning fra bestyrelsesmødet den 14. december 2016.

Sagen er en opfølgning fra bestyrelsesmødet den 14. december 2016. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 28. marts 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. marts 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl på lærerværelset

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 12-6-2007 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

Vedtægt for VUC Lyngby Opdateret august 2014

Vedtægt for VUC Lyngby Opdateret august 2014 Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. VUC Lyngby er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden, og omfattet af lov om institutioner

Læs mere

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål 1 Vedtægter for den selvejende institution Aabenraa Selvhjælp 1: Navn, hjemsted og virkeområde Stk. 1: Den selvejende institutions navn er Aabenraa Selvhjælp Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted

Læs mere

FGU BESTYRELSESMØDE. Dagsorden. Dato: Sted: Skanderborg Fælled, mødelokale 1.Ø.31. Deltagere:

FGU BESTYRELSESMØDE. Dagsorden. Dato: Sted: Skanderborg Fælled, mødelokale 1.Ø.31. Deltagere: Dagsorden Dato: Sted: Skanderborg Fælled, mødelokale 1.Ø.31 Deltagere: Peter Sørensen Kasper Glyngø Frands Fischer Flemming Lund Palle Langkjær Jesper Mohr Nielsen Jesper Frost Olesen Sonja Mikkelsen Hans

Læs mere

Vedtægt for SOSU Nykøbing Falster.

Vedtægt for SOSU Nykøbing Falster. Vedtægt for SOSU Nykøbing Falster. KAPITEL 1: NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1. SOSU Nykøbing Falster er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Guldborgsund Kommune, Region

Læs mere

Vedtægter. for. Center for Regional- og Turismeforskning. Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den. Navn og hjemsted

Vedtægter. for. Center for Regional- og Turismeforskning. Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den. Navn og hjemsted Vedtægter for Center for Regional- og Turismeforskning Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den Navn og hjemsted 1 Center for Regional- og Turismeforskning er en selvejende forsknings- og udviklingsinstitution

Læs mere

Bestyrelsesmøde den. 12. december 2014

Bestyrelsesmøde den. 12. december 2014 Bestyrelsesmøde den. 12. december 2014 Deltagere: Michael Engkær (Dansk Industri) Ingolf Lind - Holm (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Steen Colberg Jensen (Kommunal

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Afbud: Ej mødt: Holger Schou Rasmussen, Niels Henriksen, Peter Bring-Larsen, Steffen Bigum

Læs mere

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet.

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet. Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........ 96 27 62 00 Fax:........ 97 12 97 25 herninghfogvuc@herninghfogvuc.dk www.herninghfogvuc.dk 27. februar 2008 Sagsbehandler: Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA Den 05. juni 2008 J.nr. 00.01.80-vedtægter VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er I/S REFA - Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland-Falster. Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Vedtægt for Aarhus HF og VUC

Vedtægt for Aarhus HF og VUC Vedtægt for Aarhus HF og VUC Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Aarhus HF og VUC er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Aarhus Kommune, Region Midtjylland,

Læs mere

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet.

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. september 2018 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. september 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 3. kvartal 2017 til bestyrelsens godkendelse.

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 3. kvartal 2017 til bestyrelsens godkendelse. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 20. december 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 21. december 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet. Om udpegning af medlemmer til FGU-institutionernes første bestyrelser

Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet. Om udpegning af medlemmer til FGU-institutionernes første bestyrelser Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.:

Læs mere

Referat fra møde i Bestyrelsen for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S

Referat fra møde i Bestyrelsen for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Referat fra møde i Bestyrelsen for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Mødetidspunkt: 30-05-2018, kl. 15.30 Mødeafholdelse: Gentofte Rådhus, værelse 316 Mødet hævet kl. 16.00 Til stede: Karen Riis Kjølbye

Læs mere

Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl : Møde på rektors kontor Kl : Spisning i Bangs Have

Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl : Møde på rektors kontor Kl : Spisning i Bangs Have MG Maribo Gymnasium Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl. 1618.30: Møde på rektors kontor Kl. 1920.30: Spisning i Bangs Have Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, HansOle Sørensen, Henrik Andreasen, Leise

Læs mere

Kalundborgegnens Erhvervsråd, der er en medlemsstyret erhvervsforening, er en selvstændig juridisk person. Dets hjemsted er Kalundborg Kommune.

Kalundborgegnens Erhvervsråd, der er en medlemsstyret erhvervsforening, er en selvstændig juridisk person. Dets hjemsted er Kalundborg Kommune. Vedtægter 1 Indledning Kalundborgegnens Erhvervsråd, der er en medlemsstyret erhvervsforening, er en selvstændig juridisk person. Dets hjemsted er Kalundborg Kommune. 2 Formål Erhvervsrådets formål er

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde: Tid: Mandag den 10. september 2018 kl Sted: Restauranten, Minervavej 1, Rønne. Med følgende dagsorden:

Referat fra bestyrelsesmøde: Tid: Mandag den 10. september 2018 kl Sted: Restauranten, Minervavej 1, Rønne. Med følgende dagsorden: Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Steen Nielsen (Dansk Industri) Mette Hansen (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion Bornholm) Winni Grosbøll

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 17.juni 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Dorte Merete Juel Hansen Musa Kekec Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

UDKAST 26. MARTS 2015 EFTER FUSION VEDTÆGTER HKV HORSENS A/S, CVR NR. 35 52 01 04 [Dato]

UDKAST 26. MARTS 2015 EFTER FUSION VEDTÆGTER HKV HORSENS A/S, CVR NR. 35 52 01 04 [Dato] UDKAST 26. MARTS 2015 EFTER FUSION VEDTÆGTER HKV HORSENS A/S, CVR NR. 35 52 01 04 [Dato] Forslag HKV Horsens A/S efter fusion 1.0 NAVN 1.1 Selskabets navn er HKV Horsens A/S 2.0 FORMÅL 2.1 Selskabets formål

Læs mere

Produktionsskoleforeningens Bestyrelse Bestyrelsesmøde den 18. januar Nr. 1/2019

Produktionsskoleforeningens Bestyrelse Bestyrelsesmøde den 18. januar Nr. 1/2019 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt 2. Godkendelse af referat fra mødet d. 23. november 2018 Michael Krøll var undrende over for beslutning om Folkemødet (at vi ikke deltager i FM19

Læs mere

Vedtægt for Gribskov Gymnasium

Vedtægt for Gribskov Gymnasium Vedtægt for Gribskov Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Gribskov Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Gribskov Kommune, Region Hovedstaden

Læs mere

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde:

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde: Referat Møde: Politisk styregruppe for beredskab Mødetid: Mødested: Lokale D.3. 39. Laksetorvet, Randers Sekretariat: Sekretariatet Referat Medlemmer af den politiske styregruppe: Syddjurs: Claus Wistoft

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 19. august 2015 til ordinært møde tirsdag 18. august 2015 kl. 19.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Nærværende forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Noter til vedtægten i bilag B:

Noter til vedtægten i bilag B: Noter til vedtægten i bilag B: Ændringer og proces i forhold til den midlertidige vedtægt: Jeg har rettet leder til direktør, har skrevet næstformanden ind som mødeleder i formandens fravær, og har desuden

Læs mere

Resume Quickstart er en fælles indsats for aktørerne på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Region Sjælland.

Resume Quickstart er en fælles indsats for aktørerne på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Region Sjælland. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. marts 2015 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1709 Mobil 3035 9491 Dato 18. marts 2015 Deltagere: Per

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30

BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30 BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30 Medlemmer af bestyrelsen: Afbud: Fraværende: Fra skolen: Jørn Vejgaard, Tage Hjortkjær, Karin Østerby, Michael Nederby, Erik Damborg, Kurt K. Nielsen,

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde Den 27. september 2017 kl Saltoftehus Saltoftevej 7, 4470 Svebølle

Referat. Bestyrelsesmøde Den 27. september 2017 kl Saltoftehus Saltoftevej 7, 4470 Svebølle Referat Bestyrelsesmøde Den 27. september 2017 kl. 10.00-12.00 Saltoftehus Saltoftevej 7, 4470 Svebølle Tilstede: Ulla Koch - Formand Leif Nielsen Næstformand Helle Jacobsen - Bestyrelsesmedlem Susanne

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

Interessentskabskontrakt

Interessentskabskontrakt Interessentskabskontrakt Navn og hjemsted 1. Interessentskabets navn er Fælleskøkkenet I/S. Stk. 2. Interessentskabets hjemsted er Granitvej 1, 4990 Sakskøbing. Cvr. Nr. 34371970. Interessenter 2. Interessenterne

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse samt

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C I henhold til Vedtægternes 14 fastsætter bestyrelsen forretningsorden og instrukser for sit virke. Forretningsorden skal sikre, at bestyrelsen gennem sit arbejde

Læs mere

Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken

Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af referat...

Læs mere

Dagsorden for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest

Dagsorden for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest Dagsorden for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest 13. december fra 12.30 til 14.30. Hotel Eyde, Mindegade 1, 7400 Herning Deltagere: Morten Knudsen Marianne Oksbjerre Lars Bang Pedersen Stine Aaen Dürr

Læs mere

Bispegade Nykøbing F. Tlf: VUC Storstrøms bestyrelse. CVR:

Bispegade Nykøbing F. Tlf: VUC Storstrøms bestyrelse.  CVR: VUC Storstrøms bestyrelse. Bispegade 1 Tlf: 5488 1700 nhe@vucstor.dk 4. august 2016 Dagsorden til bestyrelsesmødet 5. september 2016 kl. 14.00 16.00 Mødet afvikles i lokale h109 i Bispegade 1 i Nykøbing

Læs mere

Vedtægter for Randers HF & VUC

Vedtægter for Randers HF & VUC Vedtægter for Randers HF & VUC Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Randers HF & VUC er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Randers Kommune og Region Midtjylland

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 15:30 Mødested/mødelokale Restaurant Fru Larsen, Laurbjerg Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 14. Ansættelse af direktør for - ÅBENT 33 15. - Budgetopfølgning 31.10.2012 - ÅBENT

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Middelfart Gymnasium og HF-kursus 1

Forretningsorden for bestyrelsen ved Middelfart Gymnasium og HF-kursus 1 Forretningsorden for bestyrelsen ved Middelfart Gymnasium og HF-kursus Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af lovbekendtgørelse nr. 1143 af 23. oktober 2017, med de ændringer, der følger af lov nr. 65 af 30. januar 2018

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Udkast af 15. marts Udkast til Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest. 1. marts 2013

Udkast af 15. marts Udkast til Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest. 1. marts 2013 Udkast til Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest 1. marts 2013 Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest 1 Navn, hjemsted og formål

Læs mere

Vedtægter Business Center Bornholm (BCB)

Vedtægter Business Center Bornholm (BCB) Vedtægter Business Center Bornholm (BCB) 1 - Formål 1.1 Business Center Bornholm er en selvejende institution, der har til formål at medvirke til at understøtte og udbygge det bornholmske erhvervsliv,

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen Lyngby Ældreboligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmødet onsdag den 31. august 2011 kl. 15.00 i fælleslokalet beliggende Lyngby Hovedgade 50 2. sal Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2

Læs mere

VEDTÆGTER. for I/S XXX. 1 Selskabets navn. Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter

VEDTÆGTER. for I/S XXX. 1 Selskabets navn. Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter VEDTÆGTER for I/S XXX 1 Selskabets navn Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter XXX ejes af følgende kommuner: Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø og

Læs mere

DISfonden. I henhold til de hidtidige vedtægters pkt. 12 har bestyrelsen godkendt, at vedtægterne fremover skal have følgende ordlyd: VEDTÆGTER FOR

DISfonden. I henhold til de hidtidige vedtægters pkt. 12 har bestyrelsen godkendt, at vedtægterne fremover skal have følgende ordlyd: VEDTÆGTER FOR DISfonden DISfonden blev under navnet Danmarks Internationale Studenterkomité stiftet den 26. marts 1946 af studenterorganisationer og foreninger samt lærerkræfter ved de højere læreanstalter i Danmark.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 1. Navn Institutionens navn er: Den selvejende institution IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 2. Hjemsted Institutionens hjemsted er Vesthimmerlands kommune. 3. Formål Idrætscenter

Læs mere

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms ½-årsregnskab til bestyrelsens godkendelse.

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms ½-årsregnskab til bestyrelsens godkendelse. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 26. september 2013 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Deltagere: Per

Læs mere

Vedtægter for Rungsted Gymnasium

Vedtægter for Rungsted Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Rungsted Gymnasium 1. Rungsted Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Hørsholm Kommune, Region Hovedstaden,

Læs mere

Standardvedtægt for institutioner for forberedende grunduddannelse

Standardvedtægt for institutioner for forberedende grunduddannelse Standardvedtægt for institutioner for forberedende grunduddannelse Vedtægt for FGU Nordsjælland I medfør af 2, stk. 3, og 17 i lov nr. 698 af 8. juni 2018 om institutioner for forberedende grunduddannelse

Læs mere

Det samlede resultat for 2016 forventes at medføre et overskud på kr ,- svarende til en overskudsgrad på 3,8%.

Det samlede resultat for 2016 forventes at medføre et overskud på kr ,- svarende til en overskudsgrad på 3,8%. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 14. december 2016 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 22. december Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere