Trømmelstrup et klyngesamarbejde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trømmelstrup et klyngesamarbejde"

Transkript

1 Trømmelstrup et klyngesamarbejde Trømmelstrup er et samarbejde mellem landsbyerne Tønning, Træden, Gammelstrup og Troelstrup. Hvorfor Samarbejdet opstod naturligt, men kom ud fra en viden om, at de er for små til at kunne klare sig alene. De kunne derfor se en klar fordel i at samarbejde om en lang række ting. Hvordan Samarbejdet opstod naturligt af flere grunde. Først og fremmest er der en geografisk sammenhæng mellem de forskellige byer. Dette betyder også at flere af dem allerede kender hinanden, især fra skolen som binder byerne sammen. Det betyder også at folk generelt føler en form for tilhørsforhold til de andre byer, eller de som bor i de andre byer. Herudover opstod samarbejdet i høj grad som et resultat af sammenlægningen mellem de to forsamlingshuse i Tønning og Træden. Denne sammenlægning betød at landsbyerne blev nødt til at samarbejde om forsamlingshuset, hvilket altså blev startskuddet til samarbejdet. Et samarbejde som vil have været 100 gange sværere at få op at stå, hvis det ikke havde været for den sammenlægning. En anden vigtig ting er at der ikke er den store forskel i landsbyernes størrelse, det betyder at de kunne have et ligeværdigt samarbejde, hvor ingen kunne klare sig alene, og alle dermed havde stor motivation for at få samarbejdet til at køre. Det betyder også at der ikke er én af byerne som har mere at skulle have sagt end de andre. Noget som desværre ofte kan være tilfældet hvis man samarbejder med en mellemby, da disse logisk er større og derfor ofte får mere at skulle have sagt. Organisering Samarbejdet styres i høj grad af lokalrådet, hvor der bestræbes at være en repræsentant fra hver by. Samarbejdet er dog ikke som sådan formaliseret, hvilket også betyder at der ikke er nogle vedtægter som siger at der minimum skal være en fra hver landsby. I stedet sørger de for at gå rundt og motivere folk til at stille op, hvis de kan se, at det bliver et problem at få alle repræsenteret. Der informeres om klyngen på Facebook, deres hjemmeside og gennem foldere. Hvad samarbejder klyngen om? Arrangementer (fx fastelavnsfester, høstfest, julebanko, musikarrangementer, revy osv.), initiativer (borgermøde et par gange om året, hvor de kommer med udviklingsidéer), foreninger (17 foreninger i alt), forsamlingshuset. Hvad har det givet? Klyngefællesskabet giver tryghed, især for de beboere som ikke nødvendigvis bor i en landsby. I stedet for at stå alene, og bare være et hus på en mark er man del af et fællesskab.

2 Det giver mulighed for at være del af et fællesskab uden at skulle være del af et stort fællesskab såsom Brædstrup. Herudover bliver det lettere at samarbejde med det kommunale, da man både har flere folk i ryggen og dermed mere tyngde, men også fordi at man er organiseret på en anden måde. Dette gør også at selv de, som ikke nødvendigvis tilhøre en landsby, men mere er et hus på en mark, også får en stemme. Da de er inkluderet i klyngen. Disse elementer gør også at det er lettere at få nye tilflyttere, og i salgsopslag har de gjort meget ud af at nævne det fine samarbejde som der er i området. Noget som de føler har en effekt. Forslag til Horsens Kommune: At synliggøre klynger mere fx gennem link på Horsens Hjemmeside. Et godt sted kunne være inde på hjemmesiden om landsbyer eller SAMBY. Derudover blev der påpeget, at kommunen godt kunne begynde at stille nogle krav for at forsøge at få folk til at lave et samarbejde lignende Trømmelstrup. Dette kunne man fx gøre ved at lave et krav om, at man skal kunne samle et vist antal beboere, for at blive medlem af landsbyrådet. Læs mere om Trømmelstrup og hvad der sker i deres klynge på deres hjemmeside:

3 Nim butikstorv Crowdfunding til lokal købmand Hvorfor I 2013 døde den lokale købmand desværre. Det blev starten på en længere kamp for at få en ny købmand i Nim. Her startede de i Nim med at forsøge at få nogen til at overtage den gamle, men der var for meget der skulle forbedres og investeres i til at nogle ville overtage. Resultatet blev at købmanden lukkede d. 1. maj Hvordan Efter at have hørt at Bælum var lykkedes med at få etableret en købmand gennem borgerindsamling (også kaldt crowdfunding), tog Nim fællesråd kontakt til Bælum for at få inspiration. Dette hjalp dem videre, så de kunne begynde at arbejde videre med samme koncept som Bælum, med en borgerindsamling på 2,7 millioner kr. til at bygge en ny købmandsbutik. De henvendte sig derfor til Dagrofa, som hjælper ved at stille huslejegaranti til økonomisk bæredygtige projekter. Kravet er at de lokale selv indsamler pengene og at det er bredt forankret, dvs. at det ikke blot må være én eller to som bidrager til den samlede indsamlingssum. Indsamlingen fungerer ved at lokale borgere køber anparter i det anpartsselskab som blev stiftet d. 31. januar 2018 som Nim Butikstorv ApS. Det betyder at folk selv har en anpart i den nye købmandsbutik, noget som andre steder har vist sig som en stor succes, da folk så har en endnu større tilknytning til købmanden. Inden salg af anparter har det været nødvendigt først at finde en potentiel byggegrund, søge om byggetilladelse og der er blevet lavet en markedsanalyse for at sikre grundlaget for købmanden var der. Herudover blev der lavet en indledende undersøgelse for om der var tilslutning til købmanden. Her skulle folk tilkendegive om de ville købe anpart(er). Det viste sig at der var en god tilslutning. Anparterne blev derfor sat til salg, og det lykkedes at få alle pengene ind. De første og fleste anparter blev købt gennem hjemmesiden, mens det krævede en del arbejde at få de sidste solgt. Dette skete både ved at gå rundt på gågaden og ringe rundt til forskellige for at overbevise dem om at købe en anpart.

4 Organisering Det var i starten Nim fællesråd som tog teten, og påbegyndte arbejdet med at få en ny købmand. Efterhånden blev arbejdsgruppen dog udvidet med et par stykker ekstra. Herudover var der yderligere et par stykker som hjalp med at sælge anparter. Der har altså ikke været mere end i alt omkring 12 personer som har stået for at Nim igen får en købmand. Alligevel har de formået at få en stor del af byen involveret, da omkring 350 har købt anparter. Her kommer hovedparten selvfølgelig fra Nim, men der er også folk fra de omkringliggende landsbyer som har købt anparter (Underup, Vestbirk, Enner og Vrønding). Der er blevet brugt forskellige kanaler til at udbrede kendskabet til projektet og give folk informationer. Dette er både sket gennem Facebook og en hjemmeside lavet specielt til projektet, som også var der man kunne købe anparter fra. Herudover har de opbygget en god kontakt til lokalredaktøren fra Horsens Folkeblad, som har været gode til også at lave historier omkring det. Efter stiftelsen af Nim Butikstorv ApS, har anpartshaverne desuden fået information omkring projektet via . Resultater Projektet har resulteret i at byggeriet til købmanden nu er i gang (det startede d. 17/11). Det vare derfor ikke længe før en købmand nu kan åbne igen i Nim. Det kommer til at betyde meget for Nims fremtid, og forhåbentlig få endnu flere til at ønske at bosætte sig i Nim. Men udover dette har det også skabt et stort ejerskab omkring købmanden i byen, ligesom det har skabt sammenhold. Igennem hele projektet har de oplevet stor interesse fra beboerne, hvor der er kommet omkring til orienteringsmøder. Det har altså været et samlingspunkt for byen og ikke mindst de omkringliggende landsbyer, og har vist dem at når de står sammen kan de få udrettet en masse. For andre som ønsker at gøre noget lignende er der udarbejdet en drejebog som er sponsoreret af KFI Erhvervsdrivende Fond og udarbejdet i samarbejde mellem DSK, Dagrofa, KFI og BK NORD A/S, Arkitekter & Ingeniører.

5 Sønder Vissings hjemmeside Hvorfor Sønder Vissing ønskede sig en hjemmeside, så man havde et samlet sted man kunne finde de forskellige aktiviteter der finder sted, så alle kunne følge med i hvad der skete, hvor og hvornår. Men i lige så høj grad også for at vise hvad Sønder Vissing har at byde på til potentielle tilflyttere, folk omkring Sønder Vissing og til nytilflyttere. Hvordan Det som tog længst tid var at finde den rette til at stå for hjemmesiden. Projektet startede derfor også med en jagt på en som kunne stå for hjemmesiden. En som både havde entusiasmen til at stå for opbygningen og vedligeholdelsen af hjemmesiden, og en der havde nogle grundlæggende evner indenfor design og hjemmesider. Dette blev gjort ved at brede budskabet mund-til-mund og til fællesspisninger. Til sidst lykkedes det at finde Susanne, som både havde noget erfaring med at sætte en hjemmeside op til hendes egen virksomhed, og desuden havde et godt øje for design. Der var dog også en række områder, hvor Susanne ikke havde så meget viden. De undersøgte derfor hvem der kunne hjælpe med dette. Løsningen blev at hun fik noget undervisning i det hun havde behov for, og en aftale med en hotline, hvis hun fik behov for hjælp undervejs. Pengene til dette kom både fra den lokale borgerforening og SAMBY-midler. Herefter begyndte Susanne at designe og lave hjemmesiden, hvilket har resulteret i Sønder Vissings fine hjemmeside i dag. Herefter er det Susanne som er ansvarlig for at siden kører og bliver opdateret. Det er dog beboerne selv i Sønder Vissing, som har ansvaret for at sende historier og information om arrangementer til Susanne. Processen med hjemmesiden har været forholdsvis lang, men er ifølge dem selv lykkedes fordi de hele tiden har fokuseret på at holde fokus og at tage én ting ad gangen i små bidder. Gør man dette kan næsten alt lykkedes.

6 Organisering I Sønder Vissing går de meget op i ikke at få nogen overbelastet og derfor involvere mange forskellige mennesker. Derfor står Susanne også kun for selve hjemmesiden og ikke alt det praktiske og administrative. Det har derfor været frivillige fra borgerforeningen som har stået for at købe domæne, skaffe penge til kurser, finde billeder og historier osv. Dette har gjort at Susanne har kunne fokusere på netop det hun er god til og ikke skal være bange for at der pludselig følger mange flere opgaver med end hun kan overkomme. Resultater Til Sankt Hans 2018 lykkedes det at få hjemmesiden op, den er derfor stadig ny, og er i fuld gang med at blive taget mere og mere i brug. Selvom det blot er en hjemmeside, har der været flere involveret, og det har gjort at byen har et samlet opslagsværk, hvor man kan finde begivenheder og links. På sigt vil det vise sig om hjemmesiden også kommer til at bidrage til flere tilflyttere. Hjemmesiden er i hvert fald målrettet netop denne gruppe. Der er således på forsiden link til hvor man kan finde både lejeboliger og byggegrunde i Sønder Vissing. Herudover er der masser af information om hvad der er af indkøb og erhverv, natur og vandreture, aktiviteter, foreninger og større arrangementer i nærheden. Derudover er der en side med beskrivelser og links til turister der kunne tænke sig at spise og/eller sove i Sønder Vissing. Et lille udklip af de kategorier du møder på forsiden.

7 Vestbirk Havefest Vestbirk Havefest er en gratis én-dagsfestival, som er vokset år for år i de i alt 5 år den har kørt indtil nu. Hvorfor Nogle få beboere fik en god idé om en koncert, da de ønskede et arrangement som kunne skabe lidt liv i byen, og samle forskellige generationer. Hvordan Det startede som en god, løs idé, hvor planen var en koncert med koret. Her kom de til at snakke om at der var nogle fantastiske rammer til en koncert ved Vestbirk Vandkaftværk. De tog derfor kontakt til Naturstyrelsen og spurgte om de måtte have lov til at benytte stedet, hvilket de fik lov til. I 2014 var der derfor den første koncert som foregik inde i vandkræftværket i turbinehallen. En koncert som blev gentaget det følgende år med succes. I 2015 valgte de i stedet at rykke det udenfor, både for at få mere plads og bedre akustik. De valgte at samarbejde med Vestbirk Efterskole som på en udendørsscene optrådte med en lang række forskellige numre. Det resulterede i omkring gæster. Herefter blev de opmærksomme på konceptet Danmark Dejligst. Danmark Dejligst er stiftet af Rasmus Nøhr, og er en række gratis koncerter rundt omkring i mindre byer i Danmark. Rasmus Nøhr og hans band har underholdt ved alle koncerter, mens der har været øvrige skiftende nationale bands og sangere. Formålet er at bringe de gamle egnsfester til live, sætte musikken fri, og få de små byer tilbage på landkortet. De kontaktede derfor Danmark Dejligst og fik dem overtalt til at komme til Vestbirk (på trods af at de allerede skulle spille samme dag i Odsherred). Dette samarbejde har de fortsat i år. Undervejs har de største udfordringer været at få det hele til at gå op i en højere enhed. Dette er lykkedes gennem både private sponsorer, fonde og tilskud fra kommunen. Desuden var det aldrig lykkedes, hvis det ikke havde været for alle de frivillige som har støttet op om og hjulpet med projektet. Organisering Festivalens nuværende størrelse kræver rigtig mange frivillige hjælpere. Disse frivillige består af en tovholdergruppe på 7 personer som har forskellige ansvarsområder fx at stå for lyd og

8 scene, regnskaber, fonde og sponsorater, grafikken, sociale medier, PR osv. Herudover er der rigtig mange frivillige hjælpere på dagen omkring i alt. Dagen arrangeres i samarbejde med Vestbirk Kano- og fritidslaug samt Vestbirk Musik og Sportsefterskole. Mange af de frivillige kommer derfor herfra. Derudover hjælper de ældste elever fra friskolen til ved parkeringspladserne. Det har derfor aldrig været et problem at finde frivillige til dagen, og med den øgede opmærksomhed har de fået mange henvendelser fra folk som ønsker at være frivillige på dagen. Dette er både helt lokale folk, og folk lidt udenfor byen, ligesom at det både er de garvede og tilflytterne. Herudover står Tønning-Træden Caféen og Vestbirk Forsamlingshus for salg af forskelligt spiseligt. Musikken består af bands fra efterskolen, lokale bands og bands, hvor medlemmerne tidligere har gået på efterskolen. Herudover har de selv stået for at hente nogle af navnene de sidste år, bl.a. i 2017 hvor de fik de X-factor vinderen Morten Nørgaard og Mia Kjær Sørensen fra 3. pladsen til at komme og optræde. Sidst men ikke mindst har de topnavne på programmet fra Danmark Dejligst. De deltagende musikere spiller alle gratis. Resultater Det er lykkedes at skabe en tradition i Vestbirk som alle kender til. En én-dagsfestival som sidste år havde mellem 2500 og 3000 deltagere (altså færre end Horsens nye festival Wall of Sound som dog ikke var gratis). Festivalen er derfor også noget der bliver snakket om hele året, og fungerer som samlingspunkt for flere af lokalområderne omkring Vestbirk. Derudover er det som nævnt lykkedes at samle utrolig mange forskellige til at hjælpe med projektet, både frivillige, foreninger og skoler i nærheden. Noget som har givet et sammenhold på tværs. Ligeledes er det noget som har samlet på tværs af aldersgrupper, da festivalen appellere til et bredt publikum. Læs mere om Vestbirk havefest her: Læs mere om Danmark Dejligst her:

9 Ørskov Resultater Ørskov er en lille landsby på omkring 80 beboere i dag. Den ligger mellem Gedved og Hovedgård og har ingen forsamlingshus. Alligevel har de siden 2014 formået at have en stor befolkningstilvækst, hvor de er gået fra omkring 64 til 81 indbyggere. Hvorfor I 2014 kunne vi se flere og flere huse blev sat til salg i Ørskov, og det besluttede vi at gøre noget ved. Vi etablerede Ørskov Landsbyforening for at sikre at byen udvikler og tilpasser sig de borgere der bor i byen. Hvordan I de salgsannoncer der blev skrevet om huse til salg i byen, blev det aktive fællesskab og Landsbyforeningen ofte nævnt. Om det har været det, der har været udslagsgivende for eventuelle hussalg, er de ikke selv klar over. Men et er sikkert noget er der sket og der er pt. kun én ejendom til salg i byen. Det hører med til historien at de mange hussalg der har været, har betydet en væsentlig reduktion i gennemsnitsalderen i byen, og det har igen medført rigtig mange nyfødte Ørskovborgere gennem de seneste år. Der er således ikke tilføjet nye adresser i Ørskov på det seneste. Det betyder, at tilvæksten er sket i de eksisterende huse. Der er derudover 3 generationer i flere huse i Ørskov. Herudover peger de på, at det har haft betydning at de har været forskånet for huse der står og forfalder i stor stil. Men udover blot at etablere en ny landsbyforening, har de også arbejdet på forskellige projekter. Herunder har de arbejdet på at skabe noget af det som er mere naturligt i de større byer, såsom julebelysning og vandrestier. Vedr. Julebelysning har de fået lavet 25 stål juletræer, som de kan montere lyskæder på. Det første år fik de støtte fra el-selskabet Energi Midt til nye kæder - senest har det været tryglandsby penge der har gået hertil. I den forbindelse har de hvert år et arrangement med æbleskiver og gløgg hvor juletræerne bliver efterset og får monteret nye batterier og herefter bliver sat op i byen. Til arrangementet er både unge og gamle samlet.

10 Stierne er delvist finansieret af tryglandsby og bidrag fra Landsbyrådet. Der er selvsagt ikke mange muligheder for gåture/løbeture/hundeluftning/mountain-biking osv. på landet uden at det bliver langs vejen. Det er rigtig ærgerligt eftersom der er super fin natur til formålet. Derfor har de med aftale fra lodsejere etableret stier med træflis som netop giver disse muligheder. Stierne skal vedligeholdes med ny flis og græsslåning, hvilket gøres ved at indkalde til arbejdsdage et par gange om året nogle få timer. Derudover er de i gang med oprydning på noget fælles by-jord. Kort sagt, så handler det set med landsbyens egne øjne om, at der er ryddeligt i byen for at folk ønsker at bo i byen. De påpeger her at det er noget kommunen i højere grad sørger for i de større byer, men som det er nødvendigt de selv må vi hjælpe lidt til med lidt mere ude på landet. Noget som de ikke kunne have gjort uden Landsbyrådet og Sundby Horsens Organisering Der er oprettet en Landsbyforening, som står for hovedtrækkene. Men de forsøger at involvere så mange som muligt, og skabe et fællesskab i landsbyen. Dette gør de dog meget ud af heller ikke skal blive for meget. Ørskov mener her at have ramt en god balance mellem fællesskab og muligheden for også at nyde roen på landet, uden at skulle være involveret i en helt masse. Dette sker ved en årlig aften-byfest og en vinter fællesspisning på f.eks. Restaurant Møllebæk (i Eldrup). Derudover er der forskellige arbejdsdag i forbindelse med f.eks. julelys og sti-vedligehold, som ofte kun kræver nogle timer eller en dags arbejde.

Temadrøftelse om organiseringen af Landsbyrådet og Samby

Temadrøftelse om organiseringen af Landsbyrådet og Samby Temadrøftelse om organiseringen af Landsbyrådet og Samby Hvor kommer spørgsmålet om organiseringen fra. I projektplan 2014 står der under punktet Landdistrikter: Samarbejde med Landsbyrådet, LAG og Samby

Læs mere

Analyse af befolkningsudviklingen i landsbyer og centerbyer i Horsens Kommune

Analyse af befolkningsudviklingen i landsbyer og centerbyer i Horsens Kommune Analyse af befolkningsudviklingen i landsbyer og centerbyer i Horsens Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...2 Data og metode...2 Centerbyerne...3 Generel udvikling for alle centerbyerne...3 Vækst centerbyer...6

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

De frivilliges dag. Referat fra en aktiv dag. Til inspiration for andre. Kontakt evt.:

De frivilliges dag. Referat fra en aktiv dag. Til inspiration for andre. Kontakt evt.: De frivilliges dag Referat fra en aktiv dag Til inspiration for andre Kontakt evt.: osternykirkeweb@gmail.com Formål med dagen var at få fokus på frivillighed Dagen var arrangeret af ministeriet for by,

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

vejrumbro.dk ÅRETS LOKALOMRÅDE 2015 INDSTILLING TIL KONKURRENCEN

vejrumbro.dk ÅRETS LOKALOMRÅDE 2015 INDSTILLING TIL KONKURRENCEN Lokalområde der søger VEJRUMBRO d. 24 August 2015 Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse Telefon: Mail: Hvorfor skal jeres område vinde konkurrencen? Foreningerne i Vejrumbro har tidligere

Læs mere

Rapport marts 2018 Forsamlingshusene i Horsens kommune

Rapport marts 2018 Forsamlingshusene i Horsens kommune Rapport marts 2018 Forsamlingshusene i Horsens kommune 27 forsamlingshuse og foreninger modtager støtte fra Horsens Kommune. Støtten er på 20.000kr årligt og administreres af Ejendomscentret under Teknik

Læs mere

KICK OFF Projekt 100.000. 12 Marts 2016 Vrønding

KICK OFF Projekt 100.000. 12 Marts 2016 Vrønding KICK OFF Projekt 100.000. 12 Marts 2016 Vrønding Agenda 1. Præsentation af organisationer i Vrønding 2. Hvad er tryg landsby og regler for de 100.000. 3. Hvad har andre byer brugt penge på? 4. Præsentation

Læs mere

Analyse af befolkningstallet i landsbyer og de lokale centerbyer i Horsens Kommune

Analyse af befolkningstallet i landsbyer og de lokale centerbyer i Horsens Kommune Analyse af befolkningstallet i landsbyer og de lokale centerbyer i Horsens Kommune Indholdsfortegnelse Analyse af befolkningsudviklingen i landsbyer og de lokale centerbyer i Horsens Kommune...1 Indledning...3

Læs mere

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik Sammen er vi stærkere Stafet For Livet 2016 - et indblik INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Vi fejrer Stafet For Livet 2016 3 Sammen er vi stærkere 4 Hvad betyder Stafet For Livet for Fighterne? 5 Hvad betyder

Læs mere

Det sker i Alslev i Julen

Det sker i Alslev i Julen VI SER FREM TIL 2018 MED FLERE SPÆNDENDE TING PÅ PROGRAMMET Det sker i Alslev i Julen På vegne af alle byens foreninger TAK! 2017 Velkommen til Julen i Alslev anno 2017 Der sker mange ting i Alslev op

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013.

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013. Assens Kommune Landdistriktsrådet landdistrikter@assens.dk Turup 11. juni 2013 Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013. Turup Borgergruppe ansøger hermed om at Turup Landsby bliver Årets Landsby 2013.

Læs mere

Borgere i Jyderup stifter community foundation

Borgere i Jyderup stifter community foundation Borgere i Jyderup stifter community foundation En borgergruppe i Jyderup ved Holbæk har netop stiftet en fond, som skal løse udkants-problemerne og fremme en positiv udvikling i området. Grundkapitalen

Læs mere

Åstrup Forsamlingshus

Åstrup Forsamlingshus Beretning for 2017 Udlejning & medlemmer Årets udlejning lå i 1. halvår normalt, men i 2. halvår er der rigtig mange udlejninger. Det ser ud til at fortsætte i 2018, så det er positivt. Medlemstallet ligger

Læs mere

Borgerforenings bestyrelsesmøde d. 19. Nov. 2015.

Borgerforenings bestyrelsesmøde d. 19. Nov. 2015. Borgerforenings bestyrelsesmøde d. 19. Nov. 2015. 1. Møde med fest udvalg Rindsholm 2. Tanja Barsel, Anette Ærbo sup. Mail tlf. Rettes på virs, rep. landsbyrådet? 3. Evaluering fællesspisning 4. Status

Læs mere

Til Demokratiudvalget

Til Demokratiudvalget Til Demokratiudvalget Modtaget den: Ansøgning nr.: ANSØGNING OM TILSKUD FRA INITIATIVPULJEN TIL DEMOKRATI- BORGERINDDRAGELSESINITIATIVER Ansøgers navn: (Forening / gruppe / enkeltperson) Låstrup Lokalråd

Læs mere

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016.

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Lykken vokser på vor egen ager og kan ikke plukkes i fremmede haver, dette skrev Douglas Jerrold. En sætning som jeg synes står meget godt for det arbejde der

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018.

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Bestyrelsen ser det som en af sine primære opgave, at holde en god kontakt til Lemvig kommunes embedsmænd og politikker. Vi forsøger at være tovholdere

Læs mere

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Ansøgning til Årets Landsby fra Jordløse, 5683 Haarby. Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Årets tema handler om landsbyudvikling på tværs af generationer,

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016 Dette skema bedes udfyldt af LAG koordinator eller kommune (der ikke har en LAG) og indsendt til Region Midtjylland sammen med ansøgningen fra den landsby eller gruppe af landsbyer, som indstilles til

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING HØJER LOKALRÅD

BESTYRELSENS BERETNING HØJER LOKALRÅD BESTYRELSENS BERETNING HØJER LOKALRÅD den 05. november 2014. Endnu et år er gået og som jeg indledte beretningen med sidste år, så er Højer Lokalråd efterhånden blevet en helt naturlig ting, hvor det kan

Læs mere

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året Tema 4: Fællesskab Fællesskab i et område, en landsby, en beboerforening eller et landdistrikt er noget af det vigtigste der findes. Fællesskab betyder at man får mulighed for at blive en del af fællesskabet

Læs mere

FREDENSVEJ NYHEDSBREV STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS. Faglig udvikling

FREDENSVEJ NYHEDSBREV STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS. Faglig udvikling STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS NYHEDSBREV Faglig udvikling I Støttekontaktgruppen har vi fokus på den faglige udvikling. I foråret har vi afholdt MUS for det faste personale, hvor de har haft mulighed

Læs mere

Vester Nebel Lokalråd Borgermøde Referat 15

Vester Nebel Lokalråd Borgermøde Referat 15 Vester Nebel Lokalråd Borgermøde Referat 15 Der er afholdt Borgermøde i... : Vester Nebel Lokalråd Mødedato... D.29.januar 2013 Mødetid... Kl. 19:00 Mødested... Vester Nebel Forsamlingshus Referat udsendt

Læs mere

Magneter i Øster Velling

Magneter i Øster Velling Magneter i Øster Velling Baggrund for projektet Landsbyen Øster Velling er en dejlig lille landsby med små 200 beboere (274 i sognet) som ligger i et naturskønt område. Men ligesom en lang række andre

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2015

Formandens forord til Årsberetning 2015 Årsberetning 2015 Formandens forord til Årsberetning 2015 Odsherred Kommune har oplevet virkningen af den stigende flygtningestrøm i landet, hvor der til stadighed kommer flere flygtninge, især fra det

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

Bælum Butikshus ApS. Nyhedsbrev fra Bestyrelsen den 25. maj 2015

Bælum Butikshus ApS. Nyhedsbrev fra Bestyrelsen den 25. maj 2015 Bælum Butikshus ApS Nyhedsbrev fra Bestyrelsen den 25. maj 2015 Stiftelsen af Bælum Butikshus ApS blev en realitet den 7. maj 2015 Formålet med selskabet er: At sikre den fremtidige dagligvarehandel i

Læs mere

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Udarbejdet af den af bysamfundene nedsatte arbejdsgruppe den 19. september 2006 Revideret 28.august 2008 Forslag til Revideret udgave september

Læs mere

-liste er opdateret, men de ændringer der sker lige nu laves en ny opdatering

-liste er opdateret, men de ændringer der sker lige nu laves en ny opdatering Møde i Landsbyrådet oktober 2014 Mødet finder sted den 27. oktober 2014 kl. 19.00 på Yding Grønt, Skovhøjvej 8, 8752 Østbirk. Lige i krydset i Yding lige over for kirken. Referat 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Besøgsrapport 2010. Indhold

Besøgsrapport 2010. Indhold Besøgsrapport 2010 Indhold 1. Indledning. 2. Hvem besøger Fur & hvorfor? 3. Fakta om Ja-gruppen 4. Fakta om Nej-gruppen 5. Hvorfor vælges Fur fra el. til? 6. Status & afrunding. 1. Indledning Projektgruppen

Læs mere

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side.

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side. 19. januar 2013, Ebeltoft VUMB LØBSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2013@gmail.com WEB www.vumb.dk VUMB 2013 Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

Bælum Butikshus ApS. Arbejdsgruppens beretning til den stiftende generalforsamling og som oplæg til den kommende bestyrelse

Bælum Butikshus ApS. Arbejdsgruppens beretning til den stiftende generalforsamling og som oplæg til den kommende bestyrelse Bælum Butikshus ApS Arbejdsgruppens beretning til den stiftende generalforsamling og som oplæg til den kommende bestyrelse Stiftelsen af Bælum Butikshus ApS Formålet med dette selskab er: At sikre den

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

MAJ 2015. Den Trygge Landsby. Ekstranummer af LOKALNYTTEN

MAJ 2015. Den Trygge Landsby. Ekstranummer af LOKALNYTTEN MAJ 2015 Den Trygge Landsby Ekstranummer af LOKALNYTTEN 1 Indhold Forløbet... 2 Overordnede temaer fra mødet 26. marts 2015:... 3 Mødesteder:... 3 Relationer og kendskab til hinanden... 3 Hjemmeside, Lokalnyt

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere Årsskrift Stafet For Livet sæson 2017 Sammen var vi stærkere Indhold Generelle fakta 3 Fightere 6 Lysceremoni 7 24 timer 8 Frivilliges trivsel 9 Håb 10 Sammen var vi stærkere! I år var overskriften for

Læs mere

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål:

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: 10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: Hvordan skaber vi et endnu bedre ungeliv i Egedal? Inddragelse af unge Strategimålet Ung i Egedal har fokus på de 13-25 årige i 2014-2017. Som

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Velkommen. Borgermøde 23. november 2015 kl. 19,30 i Hjerm Hallen

Velkommen. Borgermøde 23. november 2015 kl. 19,30 i Hjerm Hallen Velkommen Borgermøde 23. november 2015 kl. 19,30 i Hjerm Hallen Program Præsentation af Borbjerg Sparekasse Indsamling hvorfor Lånefinansiering i Borbjerg Sparekasse med eksempler Øvrige bemærkninger Spørgsmål

Læs mere

Hvidovre Markedsfest

Hvidovre Markedsfest Hvidovre Markedsfest Agenda Introduktion Hvidovre Markedsfest vision og mission Hvidovre Markedsfest kerneværdier Aktivitetsfelter Markedsføring Ansvarsområder Introduktion Hvidovre Markedsfest er for

Læs mere

Nyhedsmail til Borup Idrætsforenings medlemmer og borgere i Låstrup og Nr.Rind

Nyhedsmail til Borup Idrætsforenings medlemmer og borgere i Låstrup og Nr.Rind Arbejdsdag på Kulturcenter værestedet Lørdag d 4. maj kl.09.30 15.00 Dagen starter med rundstykker og kaffe/te til de fremmødte, hvorefter opgaverne fordelen. Der er små og større opgave, både ude og inde,

Læs mere

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for den brede Københavnske befolkning. Vi har hidtil haft

Læs mere

Evaluering - kommuner

Evaluering - kommuner Baggrund I forbindelse med afslutning af Spar 20% projektet har Energi tjenesten sendt et link til en elektronisk spørgeskemaundersøgelse til alle de deltagende kommuner, som hermed fik mulighed for at

Læs mere

Aktivitetsplan for inkludering af brugere i Folkets Hus

Aktivitetsplan for inkludering af brugere i Folkets Hus Aktivitetsplan for inkludering af brugere i Folkets Hus Vi er af Kultur- og Fritidsforvaltningen (KFF) i Københavns Kommune (KK) blevet bedt om at lave en aktivitetsplan for at tiltrække lokale borgere

Læs mere

HIMMELBJERGGÅRDEN. Nordisk inspirationsfællesskab for helhedsorienteret sundhed, indre lederskab og bæredygtig levevis.

HIMMELBJERGGÅRDEN. Nordisk inspirationsfællesskab for helhedsorienteret sundhed, indre lederskab og bæredygtig levevis. HIMMELBJERGGÅRDEN Nordisk inspirationsfællesskab for helhedsorienteret sundhed, indre lederskab og bæredygtig levevis. Velkommen til Himmelbjerggårdens nyhedsbrev. Tænk, der allerede er gået to måneder

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17 2.11.16 1. Velkomst 2. Valg af dirigent Falle blev valgt som dirigent 3. Valg af referent Heidi er valgt som referent. 4. Formandens beretning Mads fortalte om de arrangementer, der har været afholdt i

Læs mere

SEE 20:10 SKIVE KFUM-Spejdernes Korpslejr

SEE 20:10 SKIVE KFUM-Spejdernes Korpslejr Velkommen til SEE 20:10 SKIVE KFUM-Spejdernes Korpslejr Så går det løs 24. juli til 1. august 2010 Skive Øvelsesterræn SEE pladsen SEE 20:10 Lejrpladsen set fra toppen af bakken ved scenen SEE 20:10 torvet

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I VEJSTRUP FORSAMLINGSHUS 26. FEBRUAR Henrik Kramer ønsker velkommen, derefter bydes der på sandwich og drikkelse.

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I VEJSTRUP FORSAMLINGSHUS 26. FEBRUAR Henrik Kramer ønsker velkommen, derefter bydes der på sandwich og drikkelse. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I VEJSTRUP FORSAMLINGSHUS 26. FEBRUAR 2019 Henrik Kramer ønsker velkommen, derefter bydes der på sandwich og drikkelse. Vejstrup Forsamlingshus 1) Valg af dirigent og referent.

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

Resen: Fysiske rammer: - Forsamlingshus - Efterskole (fri brugsret over til arrangementer og sportsarrangementer)

Resen: Fysiske rammer: - Forsamlingshus - Efterskole (fri brugsret over til arrangementer og sportsarrangementer) 2015-01-19_ Mødet omkring sundhedsindsats i Vestfjends Noter af Merethe Raundahl Bordet rundt med aktiviteter i de enkelte lokalsamfund: Kjeldbjerg - Olav - Cykleklub - Danseklub - Forsamlingshus o Fællesspisning

Læs mere

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE www.streetdinners.org Gademiddage er for at... 1 lære sine naboer at kende og fejre den gade eller bydel man bor i.

Læs mere

Hvad synes du, pengene skal bruges til? Kom og stem til Lumby-festen den 26. august mellem kl. 14 og 16

Hvad synes du, pengene skal bruges til? Kom og stem til Lumby-festen den 26. august mellem kl. 14 og 16 Hvad synes du, pengene skal bruges til? Kom og stem til Lumby-festen den 26. august mellem kl. 14 og 16 Vi har skaffet pengene Hvad skal pengene fra Borgerne bestemmer bruges til? Afstemning til Sammen

Læs mere

Hvidovre Midsommermarked

Hvidovre Midsommermarked Hvidovre Midsommermarked Agenda Introduktion Hvidovre Midsommermarked vision og mission Hvidovre Midsommermarked kerneværdier Aktivitetsfelter Markedsføring Ansvarsområder Introduktion Hvidovre Midsommermarked

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

Pileforeningen fylder 20 år i Læs her Verner Nielsen dejlig indlæg om Pileforeningen - fra start til idag...

Pileforeningen fylder 20 år i Læs her Verner Nielsen dejlig indlæg om Pileforeningen - fra start til idag... Pileforeningen fylder 20 år i 2017 Læs her Verner Nielsen dejlig indlæg om Pileforeningen - fra start til idag... Pileforeningens Historie. Af Verner Nielsen Starten i 97 Foreningens spæde start var ved

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Til Demokratiudvalget Modtaget den:

Til Demokratiudvalget Modtaget den: Til Demokratiudvalget Modtaget den: Ansøgning nr.: ANSØGNING OM TILSKUD FRA INITIATIVPULJEN TIL DEMOKRATI- BORGERINDDRAGELSESINITIATIVER Vammen og omegns Borgerforening Ansøgers navn: (Forening / gruppe

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2017

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2017 Lokalområde der søger Løvskal egnen Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Løvskal egnens Lokalråd Bestyrelsen, formand Lone Frandsen Løvskal Landevej 12, Løvskal 8850 Bjerringbro

Læs mere

Nye tider nye roller

Nye tider nye roller Nye tider nye roller - Mellembyernes udfordinger Et pilotprojekt med Landdistrikernes Fællesråd og byerne Egtved, Glamsbjerg, Gram, Holsted, Løgumkloster, Ølgod og Ørbæk. PROJEKTBESKRIVELSE FORÅRET 2012

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Ekstraordinær generalforsamling 1. februar Fællesspisning 28. januar Januar

Krejbjerg Nyt. Ekstraordinær generalforsamling 1. februar Fællesspisning 28. januar Januar Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Januar 2011 www.krejbjerg.dk Fællesspisning 28. januar 2011 Ekstraordinær generalforsamling 1. februar 2011 Fastelavnsfest 6. marts 2011 Formandens

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Kundby Lokalforum Onsdag. D. 12.2.18, kl. 10 Hos Søren, Trønningevej 14A, Kundby Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsordenen - OK 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

Lukas Fællesskabet. en unik landsby i storbyen

Lukas Fællesskabet. en unik landsby i storbyen Lukas Fællesskabet en unik landsby i storbyen Vi vil skabe en form for landsby i storbyen, hvor vi tør bevæge os lidt langsommere, fordi vi tror på værdien i at tænke i et vi frem for et jeg. Vi vil skabe

Læs mere

HTX BUBBLEFUN EVENT

HTX BUBBLEFUN EVENT HTX BUBBLEFUN EVENT - 2015 PLAKAT RAPPORT VIDEO Lavet af: Andreas Heise, Mathias Larsen Indledning Denne rapport er delt op i 2 dele. Da den er udarbejdet fælles i klassen og internt i grupper. Del 1 er

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

REFERAT af mødet: Punkt Godkendelse af, at indkaldelse til Generalforsamlingen er udsendt rettidigt via Facebook d

REFERAT af mødet: Punkt Godkendelse af, at indkaldelse til Generalforsamlingen er udsendt rettidigt via Facebook d REFERAT af mødet: Punkt Godkendelse af, at indkaldelse til Generalforsamlingen er udsendt rettidigt via Facebook d. 16.2.2018 1 Valg af: Dirigent: John Stemmetællere: Annie & Thomas 2 Valg af referent:

Læs mere

Husk Tjek VIGGO. Husk fotografering mandag og torsdag. Fredagsbrev Light uge oktober Indhold

Husk Tjek VIGGO. Husk fotografering mandag og torsdag. Fredagsbrev Light uge oktober Indhold Fredagsbrev Light uge 45 06. oktober 2015 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold Selv det stærkeste tal... Frede kom og slagtede De afslørede

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene 1. Ens organisering på tværs af byer og mindre lokalområder: I et af høringssvarene stilles spørgsmålstegn ved relevansen af ens organisering på tværs af

Læs mere

Storvorde-Sejlflod Samråd

Storvorde-Sejlflod Samråd Storvorde 2019-03-20 Ordinær Generalforsamling Sted: Den Gamle Brugs i Storvorde Tid: Onsdag 20. marts 2019 kl. 19 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Formandens beretning om samrådets

Læs mere

STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018

STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018 STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018 - STATUS PÅ EUP - HVILKE FORVENTNINGER ER DER? - STATUS PÅ OPLEVELSER & L ÆKKERIER Aktivitet Status - Kick - off * afholdt

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING MOLS I UDVIKLING Mols i Udvikling er en landsbyklynge bestående af 24 landsbyer, der er skønt placeret på Mols og Helgenæs på Jyllands næse. I området bor der godt 3.800

Læs mere

Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017

Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017 Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017 - en perle i Danmark Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Understøttelse af skole og landdistriktsudvikling Indhold 1. Lokalsamfund/skoledistrikt...

Læs mere

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Da Faaborg-Midtfyn kommune skal spare penge i fremtiden, er der blevet udarbejdet et sparekatalog, som blev offentliggjort i maj måned. Af sparekataloget

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster.

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster. Arbejdet omkring årets tema er i fuld gang, og der arbejdes på højtryk i øjeblikket med at få samlet alle spændende koordineringer, så vi kan få nogle fantastiske dage, den 13.-16. august, hvor Blomsterfestivalen

Læs mere

Ejendomsselskabet Volden 2 ApS. Orienteringsmøde & Forberedelse af Stiftende generalforsamling

Ejendomsselskabet Volden 2 ApS. Orienteringsmøde & Forberedelse af Stiftende generalforsamling Ejendomsselskabet Volden 2 ApS Orienteringsmøde & Forberedelse af Stiftende generalforsamling historik Historisk bygning for Skelhøje by, som bør bevares. En flot placering. Vi ønsker ikke en moderne bolig

Læs mere

Nu får Nr. Rind også snart en hjertestarter

Nu får Nr. Rind også snart en hjertestarter Nu får Nr. Rind også snart en hjertestarter via Hjerteforeningens hjertestarterindsamling Søndag d. 28. april afholdt Hjerteforeningen indsamling til opsætning af Hjertestartere overalt i landet. For at

Læs mere

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen Forslag til Baggrund I det nordvestlige hjørne af Viborg Kommune ligger landsbyerne Ulbjerg, Skringstrup, Sundstrup, Nr. Rind, Låstrup og Skals. Disse seks landsbyer, som igennem nedenstående forløb, er

Læs mere

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO FÆLLESSKAB, STILHED, NÆRHED, UDSYN 2 INDHOLD 4 INTRODUKTION 6 FORENINGER OG INSTITUTIONER I SOGNET 6 Friskolen 7 KFUM spejderne 8 Læborg Multihus 9 LG&U 10

Læs mere

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 195 Offentligt Hej Jørgen! Jeg skriver til dig i min egenskab af formand for Grønbjerg-Langelund Lokalråd, og i dette tilfælde, også som den

Læs mere

Volsted Forsamlingshus Velkommensted Status 10. september 2015

Volsted Forsamlingshus Velkommensted Status 10. september 2015 Overtagelse Velkommen af til Volsted Borgermøde Forsamlingshus i Volsted Volsted Forsamlingshus Velkommensted Status 10. september 2015 1. Aktiviteter siden Borgermødet 26. november 2015 2. Status på overtagelsen

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Hylke, Årets Landsby 2015

Hylke, Årets Landsby 2015 Hylke, Årets Landsby 2015 Hylke er en aktiv østjysk landsby, hvor fundamentet er frivillighed og innovative ideer. Vi er vant til at holde sammen og gå imod strømmen for at bevare, men i særdeleshed udvikle,

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere