I vedhæftede brev uddybes vores bekymring vedr. aflysningen af byggeriet, ligesom vi præsenterer en alternativ løsning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I vedhæftede brev uddybes vores bekymring vedr. aflysningen af byggeriet, ligesom vi præsenterer en alternativ løsning."

Transkript

1 Jurgita Versiackaite-Pedersen Fra: Sidsel Haugaard Fonnesbech Sendt: 31. juli :45 Til: Borgmesteren for BUF Emne: Fwd: Vedr. aflysning af institutionsbyggeriet på Frederikssundsvej 257, Brønshøj Vedhæftede filer: SidselFvisitkort.jpg; Anders Zorck visitkort.jpg; Institutionsbyggeriet Frederikssundsvej 257 Brønshøj.pdf Kategorier: Grøn kategori Til Børne og Ungdomsudvalget i København v. borgmesteren Paraplyorganisationen MDI og bestyrelsen for den selvejende institution Vuggestuen på Præstegårds Allé 29 i Brønshøj retter hermed henvendelse til Børne- og Ungdomsudvalget i København v. borgmesteren, idet forvaltningen har truffet en administrativ beslutning om at aflyse det planlagte institutionsbyggeri på den kommunale grund Frederikssundsvej 257 i Brønshøj. Der er afsat midler til byggeriet. Vi beder i fællesskab om at aflysningen af byggeriet genovervejes og sagen genbehandles, idet en lang række tungtvejende argumenter taler for dets gennemførelse, mens kun en mindre detalje i lokalplanen har dannet baggrund for aflysningen af byggeriet. I vedhæftede brev uddybes vores bekymring vedr. aflysningen af byggeriet, ligesom vi præsenterer en alternativ løsning. Vi ser frem til at høre om udvalgets behandling af sagen og står gerne til rådighed for en uddybning af sagen. Med venlig hilsen Anders Zorck Direktør, MDI Sidsel Haugaard Fonnesbech Bestyrelsesformand, Vuggestuen på Præstegårds Allé 29 1

2 Til Børne- og ungdomsudvalget v. borgmester Pia Allerslev Rådhuset København Kopi Direktionen i BUF Brønshøj den 31. juli 2014 Vedr. omgørelse af beslutning om aflysning af institutionsbyggeri på Frederikssundsvej 257 i Brønshøj Paraplyorganisationen MDI og bestyrelsen for den selvejende institution Vuggestuen på Præstegårds Allé 29 i Brønshøj retter hermed henvendelse til Børne- og Ungdomsudvalget i København v. borgmesteren, idet forvaltningen har truffet en administrativ beslutning om at aflyse det planlagte institutionsbyggeri på den kommunale grund Frederikssundsvej 257 i Brønshøj. Der er afsat midler til byggeriet. Vi beder i fællesskab om at aflysningen af byggeriet genovervejes og sagen genbehandles, idet en lang række tungtvejende argumenter taler for dets gennemførelse bl.a. sikringen af de nødvendige institutionspladser i nærområdet samt de store midler Københavns Kommune allerede har brugt på projektet mens kun en mindre detalje i lokalplanen har dannet baggrund for aflysningen af byggeriet. Sagen kort Københavns Kommune og bestyrelsen for Vuggestuen på Præstegårds Allé 29 i Brønshøj har siden 2011 arbejdet tæt sammen om planerne om at bygge en ny selvejende integreret institution med plads til 100 vuggestue- og børnehavebørn på den kommunale grund Frederikssundsvej 257 i Brønshøj. Projektet blev initieret af vuggestuens ledelse og bestyrelse i anledning af de nye kriterier for bæredygtighed og ud fra et ønske om at sikre de nødvendige institutionspladser i nærområdet. Planen var at lade de eksisterende 20 pladser i Vuggestuen på Præstegårds Allé 29 overgå til naboinstitutionen Regnbuen på Præstekærvej 3 i forbindelse med flytningen til den nye institution på Frederikssundsvej. Lokalområdet ville således med institutionsbyggeriet blive to integrerede institutioner og 6 vuggestue- og børnehavegrupper rigere. Borgerrepræsentationen godkendte i december 2013 en anlægsbevilling på samlet set 24,1 mio. kr. til projektet. Ved den efterfølgende nabohøring klagede grundejerforeningen for det nærliggende villakvarter over en række dispensationer, der var meddelt fra lokalplanen (lokalplan 390) for området, i forbindelse med byggeplanerne. Sagen endte i Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet afgjorde, at Københavns Kommune kunne få dispensation til at nedrive det eksisterende bevaringsværdige, men forsømte, hus på grunden. Nævnet gav samtidig Kommunen ret til at dispensere fra parkeringsnormen i området. Men nævnet ville ikke give dispensation fra lokalplanens krav om en stueetage med publikumsorienterede serviceerhverv, såsom butikker, restauranter, klinikker, banker og lignende (Lokalplan 390), da der her er tale om en såkaldt anvendelsesbestemmelse i lokalplanen, for hvilke der kun i ganske særlige tilfælde dispenseres.

3 Da anvendelsesbestemmelsen som en del af lokalplanens principper ikke giver mulighed for, at også andet end publikumsorienteret serviceerhverv kan etableres i stueetagen ud mod Frederikssundsvej, ophævede Natur- og Miljøklagenævnet derfor Københavns Kommunes afgørelse af 5. november 2013 om dispensation til at etablere en daginstitution i stueetagen. På baggrund af dette besluttede Børne- og Ungdomsforvaltningen at aflyse byggeriet, uden at stille institutionen og lokalområdet en anden løsning i udsigt. Her står vi i dag. Aflysningen af byggeriet giver som vi vil beskrive nedenfor både Københavns Kommune, den selvejende institution Vuggestuen på Præstegårds Allé 29 og børnefamilierne i Brønshøj en række store udfordringer. MDI og bestyrelsen for vuggestuen er derfor af den klare overbevisning, at der bør og kan findes et alternativ til aflysningen af byggeriet, hvorfor vi sammen anmoder om en genovervejelse af sagen. Udfordringerne ved aflysningen af institutionsbyggeriet Der er flere udfordringer forbundet med aflysningen af institutionsbyggeriet. De væsentligste er: De ekstra 100 institutionspladser, som nærområdet er blevet stillet i udsigt i forbindelse med byggeriet af den nye institution, skal etableres et alternativt sted, da de ellers vil mangle jf. den seneste prognose for pasningsbehovet i området frem mod Der er dog yderst sparsomme muligheder for at finde en egnet grund eller bygning i nærområdet, hvorfor det ikke virker realistisk at etablere tilsvarende 100 pladser lokalt. Børnefamilierne i Brønshøj vil dermed nemt ende med sorteper: En lang transportvej til institutionerne i retning væk fra Københavns Centrum. Københavns Kommune har allerede brugt et sekscifret beløb på projekteringen af institutionsbyggeriet. At aflyse projektet betyder at disse midler er tabt. Den eksisterende bygning på grunden forfalder. Bygningen er blevet tilstandsvurderet og ombygningsmulighederne undersøgt. Undersøgelserne viser, at alene en opretning til nutidig standard, herunder energirenovering, udskiftning af installationer samt afrensning af skimmelsvamp, vurderes at koste 6 mio. kr. Københavns kommune ejer grunden, hvorfor der venter en regning for istandsættelse eller nedrivning, hvis ikke institutionsbyggeriet gennemføres. Grunden og bygningen er tidligere blevet forsøgt solgt, uden held. Udfordringer med lokalplanen Dertil kommer en række udfordringer relateret til den gældende lokalplan for området, der som nævnt ligger til grund for aflysningen af byggeriet. Først og fremmest blev lokalplanen vedtaget i 2005 for at give mulighed for at opføre en boligbebyggelse med butikker i stueetagen på ejendommene Frederikssundsvej (lokalplan 390). Lokalplanen blev således vedtaget i forbindelse med ét konkret byggeprojekt, og dækker kun som det ses af billedet nedenfor den pågældende karré.

4 Der er dermed ikke tale om en sammenhængende lokalplan for hele (eller blot en større del af) Frederikssundsvej, men i højere grad om gennemførelsen af ét konkret projekt, der pga. dets størrelse ville medføre en sådan ændring af de bestående forhold i kvarteret, at det forudsatte udarbejdelse af lokalplan for området hvilket også fremgår af lokalplanen (lokalplan 390 s. 5). Den eneste bygning med netop butikker i stueetagen i den pågældende karré er således Frederikssundsvej Ingen af de andre bygninger i karreen ud mod Frederikssundvej havde i 2005 eller har i dag butikker i stueetagen. At kræve at byggeriet på Frederikssundsvej 257 (grunden med det gule hus på billedet) får en publikumsorienteret stueetage vil dermed medføre at gadebilledet får et zig-zag-løb med skiftevis butiksfacade ikke butiksfacade butiksfacade ikke butiksfacade osv. Der vil ikke blive tale om et sammenhængende forløb, som ellers er argumentet for kravet om et publikumsorienteret serviceerhverv i stueetagen. Dertil kommer, at lokalplanen blev vedtaget i 2005, hvor Danmark endnu ikke kendte til finanskrisen og dens konsekvenser. Når det af lokalplanen således fremgår, at stueetagen mod Frederikssundsvej skal fastlægges til publikumsorienterede serviceerhverv for at styrke Frederikssundsvejs position som aktiv handelsgade. (Lokalplan 390, s. 15), er der således tale om dét man i dag kan betegne som et utidssvarende krav. Det vil enhver, der for nyligt har taget turen op og ned af Frederikssundsvej i Brønshøj og Husum kunne bevidne. Siden lokalplanen blev vedtaget, har Frederikssundsvej udviklet sig til at være en hårdt prøvet handelsgade med stribevis af butikslukninger og tomme butiksvinduer til følge. At fastholde kravet om et publikumsorienterede serviceerhverv i stueetagen på byggeriet på Frederikssundvej 257 virker derfor ganske forældet. Et bud på en alternativ løsning MDI og bestyrelsen for vuggestuen på Præstegårds Allé anbefaler på denne baggrund en alternativ løsning:

5 At der ansøges om ændring af lokalplanen (jf. Planlovens 19) for det pågældende område, således at denne bliver tidssvarende og byggeriet kan gennemføres som planlagt og projekteret. Vi er beviste om den forholdsvis lange sagsbehandlingstid på ca. 8 måneder, som en ansøgning om ændring af lokalplanen vil kræve. Men da vi samtidig er blevet orienteret om, at behovet for ekstra institutionspladser i nærområdet er stigende, men ikke akut, anser vi denne sagsbehandlingstid for acceptabel, set i lyset af de konsekvenser en decideret aflysning af byggeriet vil medføre. Alternativt anbefaler vi, at der ses på andre muligheder for at opfylde kravet om publikumsorienteret aktivitet i stueetagen, det kunne fx være bibliotektsudstilling eller andet. Det er til institutionen formidlet, at projektleder fra forvaltningen har nævnt nogle muligheder, som alene vil fylde 30 cm i dybden (i form af eksempelvis udstillingsvinduer), og dermed kan indeholdes i byggeplanerne uden at ændre væsentligt på det planlagte byggeri. Disse forslag er imidlertid ikke undersøgt før den administrative beslutning om aflysning. Vi appellerer derfor til, at borgmesteren vil tage sagen op igen og genoverveje beslutningen om aflysning af byggeriet på Frederikssundvej 257 til gavn og glæde for såvel børnefamilierne i nærområdet, Københavns Kommune der undgår tabte midler på et aflyst projekt og for den selvejende institution Vuggestuen på Præstegårds Allé 29, der brænder for at fortsætte sit virke som bæredygtig institution. Både bestyrelsen og MDI sætter stor pris på samarbejdet med kommunen og den tillidsreform, der er iværksat de seneste år, og vi byder derfor aktivt ind i forhold til fælles udfordringer. Vi står derfor også gerne til rådighed for en uddybning af sagen og dialog om mulige løsninger. Med venlig hilsen Anders Zorck Direktør, MDI Sidsel Haugaard Fonnesbech Bestyrelsesformand, Vuggestuen på Præstegårds Allé 29

6 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsborgmesteren Anders Zorck og Sidsel Haugaard Fonnesbech Kære Anders Zorck og Sidsel Haugaard Fonnesbech Tak for jeres henvendelse, som I har sendt til mig og resten af udvalget Sagsnr Dokumentnr Lad mig starte med at sige, at jeg godt kan forstå, at I er ærgerlige over, at forvaltningen har besluttet at opgive byggeriet på Frederikssundsvej 257. Jeg ved, at I har brugt meget tid på projektet, og at I har haft en forventning om, at det ville blive gennemført. Jeg ved, at forvaltningen i høj grad beklager processen og beklager, at I har skullet acceptere så mange udfordringer undervejs, især når vi så alligevel ikke når i mål. Vi arbejder løbende på - både administrativt og politisk at have et koordineret embedsværk, der kan handle hurtigt, når der opstår problemer og sørge for, at alle forhold er undersøgt, inden vi starter store og tidskrævende processer. Det er desværre ikke altid muligt at tage alle forhold under betragtning og få alt undersøgt, inden man går i gang. I få tilfælde oplever vi, at det går galt meget langt henne i processen. Grunden til at byggeriet er opgivet, er, at byggesagen ikke kan gennemføres inden for de givne tidsmæssige og økonomiske rammer. Samtidig kan vi løse de kapacitetsmæssige behov - i hvert fald på kort sigt - andre steder inden for fire kilometer, som er den grænse, vi anlægger i forhold til for at kunne tilbyde pasning. Jeg har spurgt ind til i forvaltningen, om der er nogen mulighed for at genoplive projektet i en eller anden form, og jeg har fået en tilbagemelding om, at hvis man vil forfølge nye løsninger såsom at søge dispensation eller tilpasse projektet, så kræves nye rammer både i forhold til planarbejdet og i forhold til økonomien, altså en ny politisk beslutning. Forvaltningen har ikke vurderet, at dette er muligt, men vi har aftalt, at de endnu engang prøver at se, om de kan formulere og få godkendt et andet projekt, der kan behandles politisk. I får en endelig tilbagemelding, så snart dette er forsøgt. Jeg må beklageligvis allerede nu forberede jer på, at der er stor risiko for, at det ikke kan lade sig gøre. Derfor er det vigtigt, at I arbejder ud fra, at projektet desværre må opgives. Rådhuset 1599 København V Telefon Telefax borgmester@buf.kk.dk EAN nummer

7 Børne- og Ungdomsforvaltningen har sendt jeres forespørgsel om det eksisterende hus på grunden videre til Københavns Ejendomme, hvorfra I må afvente svar. I skal have tak, fordi I tog jer tid til at skrive til mig. Med venlig hilsen Pia Allerslev Side 2 af 2

På vegne af vuggestuen Smørhullets initiativgruppe, Pernille Bak Holt Fanøgade Kbh. Ø. Mobil:

På vegne af vuggestuen Smørhullets initiativgruppe, Pernille Bak Holt Fanøgade Kbh. Ø. Mobil: Fra: pernille holt [mailto:pbakholt@yahoo.dk] Sendt: 30. september 2013 13:21 Til: Borgmesteren for BUF; Pernille Gaarde Bendix; Bjarne Fey; Trine Schaltz; Rikke Lauritzen; rasmus@jarlov.dk; cecilia_lonning_skovgaard@br.kk.dk;

Læs mere

Jurgita Versiackaite-Pedersen

Jurgita Versiackaite-Pedersen Jurgita Versiackaite-Pedersen Fra: Anders Schou [schou_anders@hotmail.com] Sendt: 28. maj 2015 08:35 Til: Borgmesteren for BUF; BUFKP Center for Policy Cc: Anders Ertmann Emne: Vedr. Forslag til mulig

Læs mere

Kære Pia Allerslev. Indre By/Østerbro (0-5 årige) April. Vesterbro/Vanløse, Brønshøj-Husum (0-5 årige) April

Kære Pia Allerslev. Indre By/Østerbro (0-5 årige) April. Vesterbro/Vanløse, Brønshøj-Husum (0-5 årige) April Brev fra forældre på Kastelsgården d. 10.nov.2015 Kære Pia Allerslev Forældre fra Kastelsgårdens forældreråd har to gange tidlige henvendt sig til dig for, blandt andet, for at få en forklaring på, hvorfor

Læs mere

Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer: Kære medlemmer af B&U udvalget

Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer: Kære medlemmer af B&U udvalget Fra: Andreas Eskerod Til: Borgmesteren for BUF Emne: Bevarelse af BørneRiget som virksomhedsinstitution for Rigshospitalet Dato: 5. februar 2016 13:49:42 Vedhæftede filer: b-børneriget 171215.pdf Ansøgning

Læs mere

Fra: Skolebestyrelsen [mailto:sb.orestadskole@gmail.com] Sendt: 2. marts 2016 08:27 Til: Borgmesteren for BUF; Karina Vestergård Madsen; Tommy Petersen; Rune Dybvad; Nishandan Ganesalingam; Klaus Mygind;

Læs mere

Til Børne og Ungdomsborgmester Pia Allerslev, og medlemmerne af Børne- og Ungdomsudvalget

Til Børne og Ungdomsborgmester Pia Allerslev, og medlemmerne af Børne- og Ungdomsudvalget Åbent Brev Til Børne og Ungdomsborgmester Pia Allerslev, og medlemmerne af Børne- og Ungdomsudvalget Vedr.: Amager Fælled Skole og deres store kapacitet udfordringer Kære Pia Amager den 3. april 2017 Tak

Læs mere

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg.

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg. Børne- og Ungeudvalget Københavns Kommune Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail F91J@okf.kk.dk www.avlu.dk Henvendelse vedr. borgerinddragelsen ifm. skoleplanlægning En ny skole er på vej i Ørestad. Det

Læs mere

Skrivelsen distribueres ligeledes til de ansvarlige udvalgsformænd og udvalg.

Skrivelsen distribueres ligeledes til de ansvarlige udvalgsformænd og udvalg. Fra: Til: Cc: Emne: Caroline Rasmussen Borgmesteren for BUF Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen); Annika Smith; Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen); Helle Bonnesen (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Udtalelse fra Kgs. Enghave Lokaludvalg vedrørende ny skole på Sluseholmen

Udtalelse fra Kgs. Enghave Lokaludvalg vedrørende ny skole på Sluseholmen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Vesterbro og Kgs. Enghave Lokaludvalg 19.. december 2017 Sagsnr. 2017-0398490 Til medlemmerne af Børne- og Ungeudvalget Dokumentnr. 2017-0398490-1

Læs mere

Vi har valgt at udtræde af skolebestyrelsen på Strandparkskolen pga. manglende samarbejde og tillid til den nuværende ledelse.

Vi har valgt at udtræde af skolebestyrelsen på Strandparkskolen pga. manglende samarbejde og tillid til den nuværende ledelse. D. 7-6-2015 Til Børne- og Ungdomsudvalget. I henhold til folkeskoleloven paragraf 9 kapitel 3 meddeler vi hermed, at vi er udtrådt af skolebestyrelsen pr. 1-6-2015 på Specialskolen Strandparkskolen Thomas

Læs mere

Til Børne- og Ungdomforvaltningen vedrørende Brønshøj Gamle Skole som kommende fritidshjem for 0. og 1. klasserne på Brønshøj Skole.

Til Børne- og Ungdomforvaltningen vedrørende Brønshøj Gamle Skole som kommende fritidshjem for 0. og 1. klasserne på Brønshøj Skole. Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer: Bjarke Korremann Gorm Gunnarsen; Henrik Nord; Henrik Svendsen; Jan Andreasen; Jonas Bjørn Jensen; Karina Vestergård Madsen; Klaus Mygind; Borgmesteren for BUF; Tommy

Læs mere

Vi håber derfor I vil høre os, og lade os forklare hvad konsekvensen af forslaget vil være for os, vores børn og de ansatte i Fuglereden i Husum.

Vi håber derfor I vil høre os, og lade os forklare hvad konsekvensen af forslaget vil være for os, vores børn og de ansatte i Fuglereden i Husum. Smørumvej 197, 2700 Brønshøj Til Børne- og Ungdomsudvalget, Som institutionsbestyrelsen for den selvejende institution Fuglereden, og som talerør for vores børn, føler vi os nødsaget til at kontakte jer,

Læs mere

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 23-07-2015 Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen Sagsnr. 2015-0145742 Dokumentnr. 2015-0145742-4 Svar til Lokaludvalget vedr.

Læs mere

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 3. januar 2019 Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Dispensationer i Ørestad City Nord og Ørestad Syd Forvaltningen

Læs mere

Tidssvarende rammer i folkeskolen er nødvendige men mangler akut på Husum Skole

Tidssvarende rammer i folkeskolen er nødvendige men mangler akut på Husum Skole Tidssvarende rammer i folkeskolen er nødvendige men mangler akut på Husum Skole Kære børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev Det er en politisk mærkesag, at Københavns skolebørn skal have optimale rammer

Læs mere

Kære Børne- og Ungdomsudvalg

Kære Børne- og Ungdomsudvalg Fra: Mikkeline Hoffmeyer Sendt: 20. november 2018 11:48 Til: Borgmesteren for BUF ; Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen) ;

Læs mere

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution.

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution. Dato: 11.juni 2014 Fra Forældrebestyrelsen i klynge A5 og forældrerådet for Bakkehuset integrerede fritidsinstitution. Til BUU i København samt BR. Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som

Læs mere

Bilag 1. Sagsnr Resultat af bymidtegennemgangen. Dokumentnr

Bilag 1. Sagsnr Resultat af bymidtegennemgangen. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning NOTAT Bilag 1 Resultat af bymidtegennemgangen Bymidterne er fastlagt i kommuneplanen og skal regulere omfanget og placeringen af

Læs mere

Jurgita Versiackaite-Pedersen

Jurgita Versiackaite-Pedersen Jurgita Versiackaite-Pedersen Fra: Karen M. Hansen Sendt: 20. august 2015 10:03 Til: Borgmesteren for BUF Emne: Klub Rughave: 18+ tilbud sagsnr. 2011-123460 Vedhæftede filer: Klub Rughave sagsnummer 2011

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 18. december 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Kære Politikere, borgerrepræsentation, Børne- og Ungdomsforvaltning og Pia Allerslev

Kære Politikere, borgerrepræsentation, Børne- og Ungdomsforvaltning og Pia Allerslev Fra: Henriette Til: Henrik Nord; Andreas Pourkamali; Ikram Sarwar; Mette Annelie Rasmussen; Tommy Petersen; Mia Nyegaard; Ayfer Baykal; Klaus Mygind; Borgmesteren SUF; Peter Thiele; Sisse Marie Berendt

Læs mere

Gode børnepasningsordninger er et nøgleområde inden for velfærds og uddannelsespolitik.

Gode børnepasningsordninger er et nøgleområde inden for velfærds og uddannelsespolitik. Fra: Stig voldbjerg sørensen [mailto:stig2800@gmail.com] Sendt: 19. september 2014 09:06 Til: Borgmesteren BIF; Jonas Bjørn Jensen; Mette Laurberg; Jan Andreasen; Rikke Lauritzen; gorm_gunnarson@br.kk.dk;

Læs mere

Til Teknik og Miljøudvalget, Københavns Kommune, Købehavns Rådhus. Byggeriet på Provstevej 5, København NV

Til Teknik og Miljøudvalget, Københavns Kommune, Købehavns Rådhus. Byggeriet på Provstevej 5, København NV Til Teknik og Miljøudvalget, Københavns Kommune, Købehavns Rådhus Byggeriet på Provstevej 5, København NV side 1 / 4 Bispebjerg Lokaludvalg har fulgt sagen nøje fra start. Vi har også tilkendegivet vores

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 31. maj 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 19. februar 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Ulla Stigel Borgmesteren for BUF Legepladsen, Børnehuset Nansensgade Dato: 21. august :53:47

Ulla Stigel Borgmesteren for BUF Legepladsen, Børnehuset Nansensgade Dato: 21. august :53:47 Fra: Ulla Stigel Til: Borgmesteren for BUF Emne: Legepladsen, Børnehuset Nansensgade Dato: 21. august 2018 17:53:47 Kære Jesper Christensen Som Klyngebestyrelse for Klynge IBØ C og forældrerepræsentanter

Læs mere

Vedr. tilskud til pasning af eget barn og forældres mulighed for at dele ordningen.

Vedr. tilskud til pasning af eget barn og forældres mulighed for at dele ordningen. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring Orienteringsnotat til aflæggerbordet 8. februar 2012 Til orientering Sagsnr. 2010-18671 Dokumentnr. 2012-31060 Vedr. tilskud til pasning

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr

Sagsnr Dokumentnr Ejere, lejere og brugere Nørrebrogade 205-209 D, Nørrebrogade 194-218, Baldersgade 2, Bragesgade 1-5, Bragesgade 2-4, Farumgade 1-15, Farumgade 4-6, Esromgade 1-15 samt interesseorganisationer og lignende

Læs mere

Hvor skal børnene være?

Hvor skal børnene være? Åbent brev til politikerne på Københavns Rådhus Hvor skal børnene være? København den 25. oktober 2017 Hvorfor det manglende proaktive fokus fra politisk side i forbindelse med den forestående helhedsrenovering,

Læs mere

BUF v. Adm. Direktør, Tobias Børner Stax Kristianiagade KøbenhavnØ

BUF v. Adm. Direktør, Tobias Børner Stax Kristianiagade KøbenhavnØ 17. august 2015 Til BUU, København Att. Formand, Borgmester Pia Allerslev Københavns Rådhus 1599 København V BUF v. Adm. Direktør, Tobias Børner Stax Kristianiagade 9 2100 KøbenhavnØ BUF v. Områdechef

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 29-09-2017 Sagsnr. 2017-0249573 Dokumentnr. 2017-0249573-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse

Læs mere

Fællespostkasse Vesterbro Lokaludvalg

Fællespostkasse Vesterbro Lokaludvalg Fra: Fællespostkasse Vesterbro Lokaludvalg Til: Fællespostkasse Vesterbro Lokaludvalg Cc: Julie Wolfsberg Oscilowski; Thomas Egholm (thomasegholm@hotmail.com) Emne: 2018-0088531-5 - Indsigelse over for

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 3. november 2017 Bilag 2 Høringsbrev Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Odense Kommune 15. marts 2016 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Forsøget, der er godkendt den 4.

Læs mere

UDARBEJDELSE AF FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL LOKALPLAN NR. 425 KRIMSVEJ INTERNT HØRINGSBREV

UDARBEJDELSE AF FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL LOKALPLAN NR. 425 KRIMSVEJ INTERNT HØRINGSBREV KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 22-10-2015 Sagsnr. 2015-0224600 UDARBEJDELSE AF FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL LOKALPLAN NR. 425 KRIMSVEJ INTERNT HØRINGSBREV Dokumentnr. 2015-0224600-1

Læs mere

Du har den 25. juni 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen:

Du har den 25. juni 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 3. juli 2018 Sagsnr. 2018-0174451 Spørgsmål om cyklistprøver Dokumentnr. 2018-0174451-1 Kære Marcus Vesterager Du har den 25. juni 2018 stillet følgende

Læs mere

Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 "Teglværkshavnen.

Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 Teglværkshavnen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Niels E. Bjerrum, MB Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 "Teglværkshavnen. 4. oktober 2017 Sagsnr.

Læs mere

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev.

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Sagsnr: 12/138808 Sagsansvarlig: dr30225 Sagsbehandler: mv Sagens formål Genbehandling af ansøgning om

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT 8. februar 2018 Ansøgning til pulje om etablering af lægehuse Københavns Kommune ansøger hermed Sundheds- og Ældreministeriets

Læs mere

Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning fra den 24. april 2017 på adressen Heklas Alle 10.

Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning fra den 24. april 2017 på adressen Heklas Alle 10. Teknik- og Miljøforvaltningen Til ansøger c/o VISBY INVEST ApS Rasmus Brøndholt Visby 29. maj 2017 edoc: 2017-0194396 AFSLAG PÅ ANSØGNING Kære VISBY INVEST ApS Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget

Til Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhussekretariatet NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notatet vedrører 1. måling af en registrering foretaget i såvel Teknikog Miljøforvaltningen som i de øvrige 6 forvaltninger

Læs mere

Kære Teknik- og miljø udvalg København den 27.august 2018

Kære Teknik- og miljø udvalg København den 27.august 2018 Kære Teknik- og miljø udvalg København den 27.august 2018 Vi vil gerne indstille til at I gennemlæser dette skriv inden i tager stilling til punkt 19 på dagsordenen vedr. Midlertidig dagsinstitution på

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

Der har været følgende udgifter til indretning af overborgmesterens kontor siden 2010:

Der har været følgende udgifter til indretning af overborgmesterens kontor siden 2010: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til Alex Vanopslagh 30. oktober 2018 Sagsbehandler Carina Tengstedt Der har været følgende udgifter til indretning af overborgmesterens

Læs mere

Vedr. Guldberg Skole, Nørrebro (brevet er vedhæftet i en printervenlig version)

Vedr. Guldberg Skole, Nørrebro (brevet er vedhæftet i en printervenlig version) Fra: Til: Emne: pauline ansel-henry Nishandan Ganesalingam; Yildiz Akdogan; Tue Hækkerup; Karina Vestergård Madsen; Tommy Petersen; Klaus Mygind; Jonas Bjørn Jensen; Jan Andreasen; Henrik Svendsen; Henrik

Læs mere

Kære politikere i Børne- og ungdomsudvalget og i Økonomiudvalget

Kære politikere i Børne- og ungdomsudvalget og i Økonomiudvalget LFS Rosenvængets Alle 16 2100 København Ø Telefon 35 44 45 46 Telefax 35 44 45 99 E-mail: lfs@lfs.dk Web: lfs.dk Kære politikere i Børne- og ungdomsudvalget og i Økonomiudvalget Landsforeningen for Socialpædagoger

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 22. marts 2018 Sagsnummer: 703525 Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde.

AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde. 9. januar 2018 Sagsnr. NMK-33-03859 KlageID: 117719 JLA-NH AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde.

Læs mere

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr.

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr. NOTAT RÅDHUSET Dagtilbudskapacitet og behov i distrikt Nord/Midt Dette notat vedrører sammenhængen mellem kapacitet til børnepasning og det forventede behov i distrikt Nord/Midt i de kommende år. Det forventede

Læs mere

Hvis et byggeønske ikke kræver lokalplan, kan der umiddelbart ske en byggesagsbehandling med efterfølgende byggetilladelse.

Hvis et byggeønske ikke kræver lokalplan, kan der umiddelbart ske en byggesagsbehandling med efterfølgende byggetilladelse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning NOTAT 12-03-2014 Bilag 8 Til Teknik- og Miljøudvalget Lokalplan- og byggesagsprocessen Sagsnr. 2014-0229918 Dokumentnr. 2014-0229918-4

Læs mere

Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 Krimsvej

Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 Krimsvej KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 06-07-2015 Sagsnr. 2015-0137435 Dokumentnr. 2015-0137435-1 SUPPLERENDE HØRING Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

Nyt projekt for. Sagsnr. om, at der gives 295 Nørre. Kvarter, danne baggrund 30. august. Københavns. med glas og stål bilag. Mod dagslys i gården.

Nyt projekt for. Sagsnr. om, at der gives 295 Nørre. Kvarter, danne baggrund 30. august. Københavns. med glas og stål bilag. Mod dagslys i gården. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Nyt projekt for Frederiksberggade 38 Teknik- og Miljøforvaltningen orienterer Tekniken bygningg med butik og og Miljøudvalget

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes dispensation fra lokalplanen til opførelsen

AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes dispensation fra lokalplanen til opførelsen 9. oktober 2017 Sagsnr. NMK-33-03805 KlageID: 113062 MIKPRI AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes dispensation fra lokalplanen til opførelsen af et rækkehusbyggeri Furesø Kommune har den 29. august 2016

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til socialpædagogisk opholdssted

Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til socialpædagogisk opholdssted Rådgivende ingeniør og tømrermester Erik Echkardt Hansen Brunkær 13, Uhre 6064 Jordrup Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til socialpædagogisk opholdssted Kolding Kommune har den 16. marts

Læs mere

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim N O T A T Til Børne- og Familieudvalget Kopi Fra Dagtilbud og Undervisning Emne Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Afdeling Dagtilbud og Undervisning Telefon

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-00865 Ref.: HO AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering

Læs mere

Vedhæftet er det ønskede notat om de særlige opgaver, som Blågård Skole løfter generelt og specielt sidste år.

Vedhæftet er det ønskede notat om de særlige opgaver, som Blågård Skole løfter generelt og specielt sidste år. Fra: Til: Cc: Emne: pigenfrafyn@gmail.com på vegne af Katja Thorseth Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen); Annika Smith; Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen); Helle Bonnesen (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Emne: SV: Ansøg om tilladelse til udstykning og bebyggelse af min grund Nordre Kinkelgade 50

Emne: SV: Ansøg om tilladelse til udstykning og bebyggelse af min grund Nordre Kinkelgade 50 From: Barbara Fromberg Møller Sent: 17 Aug 2015 12:35:23 +0200 To: Barbara Fromberg Møller Subject: VS: Ansøg om tilladelse til udstykning og bebyggelse af min grund Nordre Kinkelgade 50 Fra: Asger Larsen

Læs mere

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim N O T A T Til Børne- og Familieudvalget Kopi Fra Dagtilbud og Undervisning Emne Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Afdeling Dagtilbud og Undervisning Telefon

Læs mere

Sidst i brevet kan du se, hvordan du indsender dine eventuelle bemærkninger.

Sidst i brevet kan du se, hvordan du indsender dine eventuelle bemærkninger. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Bilag 3 20. marts 2018 Sagsnr. 2018-0080909 Dokumentnr. 2018-0080909-4 Naboorientering - fældning af bevaringsværdigt træ Konsortiet Friis

Læs mere

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os.

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Heidi Friis Jerichausgade 32 1777 København V Matr.nr. 878 Udenbys Vester Kvt. 26-10-2015 Sagsnr. 2015-0241563 Dokumentnr. 2015-0241563-2

Læs mere

Analyse af forældrenes prioriteringer ved valg af dagtilbud - spørgsmålene

Analyse af forældrenes prioriteringer ved valg af dagtilbud - spørgsmålene KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT Til BUU Analyse af forældrenes prioriteringer ved valg af dagtilbud - spørgsmålene Børne- og Ungdomsudvalget vedtog på mødet den

Læs mere

Planklagenævnet ophæver afgørelsen og hjemviser sagen til fornyet behandling i kommunen. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder.

Planklagenævnet ophæver afgørelsen og hjemviser sagen til fornyet behandling i kommunen. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder. 23. januar 2018 Sagsnr. NMK-33-04408 KlageID: 211183 AML-NH AFGØRELSE i klagesag om Frederiksberg Kommunes afslag på dispensation fra lokalplanens krav om etablering af 1 parkeringsplads pr. bolig ved

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes afslag på dispensation vedr. opholdsareal.

AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes afslag på dispensation vedr. opholdsareal. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. oktober 2016 J.nr.: NMK-33-03644 KlageID: 99569 Ref.: CLARI-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes afslag på

Læs mere

Politikerspørgsmål om registrering af børns sproglige niveau

Politikerspørgsmål om registrering af børns sproglige niveau KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 11. juni 2018 Sagsnr. 2018-0149007 Politikerspørgsmål om registrering af børns sproglige niveau Dokumentnr. 2018-0149007-4 Kære Alex Du har den 30. maj

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation fra Lokalplan nr. 261 til opførelse af ungdomsboliger på ejendommen Provstevej 5

AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation fra Lokalplan nr. 261 til opførelse af ungdomsboliger på ejendommen Provstevej 5 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. september 2015 J.nr.: NMK-33-03120 KlageID: 75177 Ref.: HO-NMKN AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 9-09-017 Sagsnr. 017-0497 Dokumentnr. 017-0497-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt

Læs mere

DIN ANSØGNING ER SENDT I HØRING

DIN ANSØGNING ER SENDT I HØRING Teknik- og Miljøforvaltningen Amstrup & Baggesen Att.: Susanne Osborne Lumbyvej 11B, 1. th 5000 Odense C DIN ANSØGNING ER SENDT I HØRING Kære Susanne Osborne Vi har modtaget din ansøgning fra den 10. december

Læs mere

Skoler i Sydhavn og Ørestad

Skoler i Sydhavn og Ørestad Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Skoler i Sydhavn og Ørestad Dette notat indeholder de senest kendte bolig- og befolkningsprognoser fra Økonomiforvaltningen fra juni 2006 for henholdsvis Sydhavn og

Læs mere

Se venligst yderligere argumenter herunder, Mvh. Line Hornbech, mor til Jonathan i nuværende 0. klasse og Astrid i kommende 0.

Se venligst yderligere argumenter herunder, Mvh. Line Hornbech, mor til Jonathan i nuværende 0. klasse og Astrid i kommende 0. Fra: Line Bramsen Til: Borgmesteren for BUF; Tommy Petersen; Rune Dybvad; Jonas Bjørn Jensen; Jan Andreasen; Henrik Svendsen; Henrik Nord; Gorm Gunnarsen Emne: Vedr. flytning af Kalvebod Fælled Skole Dato:

Læs mere

Kære skolebestyrelse og forældre til børn på Skolen i Sydhavn

Kære skolebestyrelse og forældre til børn på Skolen i Sydhavn From: Overborgmesteren Sent: torsdag, april 26, 2018 1:37 PM Subject: VS: Henvendelse fra bestyrelsen ved Skolen i Sydhavnen/ 331/ Ob-svar To: 'send2caro@yahoo.dk'

Læs mere

Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 425 Krimsvej

Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 425 Krimsvej Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 42 Krimsvej Luftfoto af lokalplantillægsområde nr. 2, som er markeret med en hvid linje. ( JW luftfoto, oktober 201). Lokalplantillæggets baggrund

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. juni 2015 J.nr.: NMK-33-02996 Ref.: CANEL AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes byggetilladelse af 11. februar 2015

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Tak for din henvendelse af den 25. januar 2017, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om beskæftigelsestal

Tak for din henvendelse af den 25. januar 2017, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om beskæftigelsestal KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Caroline Stage, MB E-mail: Caroline_Stage@br.kk.dk 01-02-2017 Sagsnr. 2017-0072989 Dokumentnr. 2017-0072989-1 Kære Caroline

Læs mere

I den forbindelse er det nødvendigt at få præciseret omfanget af planarbejdet, og hvilke ydelser, der tænkes på i relation til Søren Brink Jensen.

I den forbindelse er det nødvendigt at få præciseret omfanget af planarbejdet, og hvilke ydelser, der tænkes på i relation til Søren Brink Jensen. Joan Pofler Fra: Søren Nordby Sendt: 7. oktober 2015 10:34 Til: Helle Frosch Cc: BRINK Jensen Emne: VS: Digital post - Principgodkendelse til udstykning af den samlede e [Ref.nr. =e971b0af815a4e33b06984f456afefb1]

Læs mere

Bilag februar Sagsnr Dokumentnr Naboorientering om dispensation vedrørende byggefelt L på Sluseholmen

Bilag februar Sagsnr Dokumentnr Naboorientering om dispensation vedrørende byggefelt L på Sluseholmen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Bilag 2 7. februar 2018 Sagsnr. 2017-0365837 Dokumentnr. 2017-0365837-5 om dispensation vedrørende byggefelt L på Sluseholmen Bygherren

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Vesterbrogade. Bygge- og Teknikforvaltningen Plandirektoratet. Vesterbro. Strøggadelokalplan

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Vesterbrogade. Bygge- og Teknikforvaltningen Plandirektoratet. Vesterbro. Strøggadelokalplan KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORENTERNG Lokalplan nr. 178 Bygge- og Teknikforvaltningen Plandirektoratet Vesterbrogade Vesterbro Strøggadelokalplan Publikumsorienterede serviceerhverv Delvist ophævet - Se nr.

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Nordre Frihavnsgade. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur.

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Nordre Frihavnsgade. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORENTERNG Lokalplan nr. 162 Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur Nordre Frihavnsgade ndre Østerbro Strøggadelokalplan Publikumsorienterede serviceerhverv KONGSBAK NFORMATK

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 19. september 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet kan ikke behandle klagen, der afvises fra realitetsbehandling ved Energiklagenævnet.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet kan ikke behandle klagen, der afvises fra realitetsbehandling ved Energiklagenævnet. Til: [XXX] Vorupør Kraftvarmeværk Thisted Kommune (j.nr. [XXX]) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale.

Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 3. maj 2019 Bilag 5 til høringssvar I forbindelse med byggeansøgning om indretning af i alt 32 ungdomsboliger og etablering tagterrasse

Læs mere

Der er en offentlig høring som annonceres i den lokale presse i uge 43.

Der er en offentlig høring som annonceres i den lokale presse i uge 43. Børne- og Ungdomsforvaltningen Politisk Strategisk Sekretariat Skolebestyrelser, faglige organisationer, Østerbro, Amager Øst og Amager Vest lokaludvalg, Fællesrådet for Folkeskolen, Fællesrådet for Fritidsinstitutioner

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010

Notat. Direktionssekretariatet. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010 Direktionssekretariatet Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010 Sag: Bilag 3 - Baggrundsnotat for Boligprognose 2010-2021 Sagsbehandler: Jesper Lohse Jørgensen Notatet redegør

Læs mere

Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af kommunale stofindtagelsesrum

Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af kommunale stofindtagelsesrum Socialforvaltningen Adm. Direktør Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse primsund@sum.dk lpe@sum.dk Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af

Læs mere

Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72

Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72 Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72 For et område til centerformål i Farsø. Læsevejledning Når et område lokalplanlægges, fastlægges der i lokalplanen bestemmelser om formål og anvendelse af området,

Læs mere

Afvigelser fra lokalplanenn Dispensationsansøgningen omfatter afvigelse fra følgende bestemmelser:

Afvigelser fra lokalplanenn Dispensationsansøgningen omfatter afvigelse fra følgende bestemmelser: Bilag 2 Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 29, Tovelillevej 35, Kong Volmers Vej 14 og 15, Amager Strandvej 160 samt interessegrupper 23-03-2012 Sagsnr. 2012-24482 Dokumentnr. 2012-172958

Læs mere

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse.

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse. Retningslinjer for tildeling af pladser til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune Disse retningslinjer er udarbejdet i henhold til dagtilbudsloven og er gældende for den måde, der tildeles plads i kommunale

Læs mere

Bilag 4. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden. Der er modtaget 11 henvendelser, jf. bilag 3 Henvendelser modtaget i høringsperioden.

Bilag 4. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden. Der er modtaget 11 henvendelser, jf. bilag 3 Henvendelser modtaget i høringsperioden. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 02-10-2017 Bilag 4. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 11 henvendelser, jf. bilag 3 Henvendelser modtaget

Læs mere

Sagsnr Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune. Dokumentnr

Sagsnr Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 08-02-2017 Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune Størstedelen af de københavnske villagrunde er i forbindelse med udstykning ved århundredets begyndelse blevet pålagt

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Toldboden 2 8800 Viborg Telefon: 72 40 56 00 nmkn@naevneneshus.dk www.nmkn.dk 23. januar 2017 J.nr.: NMK-33-03401 KlageID: 90139 Ref.: CHUDE-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om dispensation

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Danny Jefsen, Jimmy Pajbjerg Eurodan-huse as daj@eurodan-huse.dk jip@eurodan-huse.dk Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Forvaltningshøring om Træpolitik for Københavns Kommune

Forvaltningshøring om Træpolitik for Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 Forvaltningshøring om Træpolitik for Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen har udarbejdet et forslag til en samlet træpolitik for Københavns

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Høje-Taastrup Kommunes afgørelse om ikke at trække byggetilladelse om ombygning af erhvervslejemål til bolig tilbage

AFGØRELSE i klagesag om Høje-Taastrup Kommunes afgørelse om ikke at trække byggetilladelse om ombygning af erhvervslejemål til bolig tilbage 13. december 2017 Sagsnr. NMK-33-03858 KlageID: 118097 CLARI-NMKN AFGØRELSE i klagesag om Høje-Taastrup Kommunes afgørelse om ikke at trække byggetilladelse om ombygning af erhvervslejemål til bolig tilbage

Læs mere

Genbehandling af en ny telemast ved Dragør Skole Nord

Genbehandling af en ny telemast ved Dragør Skole Nord Genbehandling af en ny telemast ved Dragør Skole Nord J.nr.: 13.00.00.G00 Sagsnr.: 16/563 RESUMÉ: Der skal foretages en ny behandling at en ansøgning om opsætning af en ny 30 m høj telemast ved Dragør

Læs mere

Lange & Jerup Group Developeranpartsselskab Rosenvængets Allé 11, 4., tv.

Lange & Jerup Group Developeranpartsselskab Rosenvængets Allé 11, 4., tv. Hvidovre Kommune Teknik og Miljø Udvalget Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Østerbro, d. 27. juni 2012 Hermed fremsendes ansøgning til udvalget for etablering af ungdomsboliger i det tidligere plejehjem for

Læs mere

Vedrørende mulig overskridelse af antallet af lukkedage i daginstitutioner

Vedrørende mulig overskridelse af antallet af lukkedage i daginstitutioner Borgerrådgiveren Børne- og Ungdomsforvaltningen Direktionen Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail til buf@buf.kk.dk m.fl. 12. juli 2011 Sagsnr. 2011-80537 Vedrørende mulig overskridelse af antallet af lukkedage

Læs mere

Bilag 7: Dialog med lokaludvalg om udvikling af Bystævneparken

Bilag 7: Dialog med lokaludvalg om udvikling af Bystævneparken KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 18. december 2018 Bilag 7: Dialog med lokaludvalg om udvikling af Bystævneparken Københavns Kommune har været i løbende dialog med Brønshøj-

Læs mere