Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr."

Transkript

1 Referat Dato: Januar 2018 Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Søren Bom Nielsen (SBN), Thomas S. Toftegaard (TST), Jacob Schach Møller, Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Carsten Suhr Jacobsen, Conni Simonsen (CSI), Michelle Williams (MW), Niels Halberg (NH), Hanne Bach Clausen (HBC), Jes Madsen (JESM), Lars H. Andersen (LHA), Søren Rud Keiding (SRK), Kurt Nielsen (KNI), Finn Borchsenius (FB), Marianne F. Løyche (MFL), Niels Damgaard Hansen (NDH) og (CS). Afbud: Kurt Jensen (KJ). Erik Østergaard Jensen (EOJ) og Birgit Schiøtt (BS), DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer Strategiske punkter: Drøftelses-/beslutningspunkter 4. Fastholdelse og frafald (bilag) a. Oplæg ved prodekan Grethe Bertelsen, KU-science: KU-science s strategi for fastholdelse og erfaringerne med arbejdet b. Drøftelse i fakultetsledelsen 5. Ny økonomimodel 5.a. Fremlæggelse af tidligere beslutninger v. Peder Damgaard 5.b. Ny økonomimodel fortsat 6. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale (bilag) 7. Varsling vedr. kvalitetsfiltre for optag af full-degree studerende v. FB (bilag) 8. Global Council: Præsentation og prioritering af strategic global initiatives (bilag) Driftspunkter: Meddelelsespunkter 9. Meddelelser a. Danmark klar til fremtiden (bilag) b. Redegørelse om forskning og innovationsområdet 2017 (bilag) c. God adfærd i det offentlige (bilag) 10. Eventuelt Fakultetssekretariatet, Science and Technology Aarhus Universitet Ny Munkegade Aarhus C Tlf.: Fax: scitech@au.dk Web:

2 Side 2/7 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) en blev godkendt. Udkast til referat fra fakultetsledelsesmødet d. 14. december blev godkendt. Ift. planlægningsgruppen for fakultetsledelsesmøderne blev det besluttet, at Søren Bom Nielsen overtager for Conni Simonsen, som har været med i gruppen i et år. 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Det blev besluttet, at punktet: Mødekulturen på ST tages af to-do listen, da der er udsendt materiale fra tidligere arbejdsgruppe med fokus på mødekultur Normer for ansættelse af videnskabeligt personale behandles i dag. 3. Nyt fra medlemmer TST orienterede om, at ENG har afholdt et seminar, hvor hver af centerlederne for de nye 6 interdisciplinære tematiske forskningscentre holdt ½ times oplæg. Det var en stor succes særligt ift. videndeling. SRK pointerede, at der ift. Novo Nordisk Fonden er følgende 3 calls som alle skal være opmærksomme på: Novo Synergi, Novo Infrastruktur og Novo Challenge Ift. Innovationsfonden fremhævede SRK, at ST har en pæn succesrate. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på både Grand Solutions med frist d. 20. februar 2018 og Inno-founder med frist d. 6. april JK pointerede, at der er frist d. 20. februar på FET flagship. 4. Fastholdelse og frafald (bilag) a. Oplæg ved prodekan Grethe Bertelsen, KU-science: KU-science s strategi for fastholdelse og erfaringerne med arbejdet Fra KU deltog: Grethe Bertelsen (GB), prodekan for uddannelse, Gitte Henchel Madsen, sektionsleder Studie- og karrierevejledningen og Anine Skjøt Møller, Vejledningsfaglig koordinator. Science på KU har udarbejdet en 12 punkts handlingsplan for at mindske frafaldet på Science. KU startede arbejdet mod at mindske frafaldet på datalogi, men det er nu rullet ud på alle bacheloruddannelser på Science. Organiseringen af arbejdet med fastholdelse: Der findes meget viden i organisationen særligt ved Institut for Naturfagenes Didaktik, Studie- og karrierevejledningen og ITLC (IT-learning center). Målet har været, at den viden skal bruges aktivt.

3 Side 3/7 Frafaldsindsatserne bygger på viden omkring hvad der skal til for at fastholde de studerende, fx hvad er det de studerende kommer ind med og hvordan rammer universitetet dem bedst? Hvordan tilrettelægges uddannelserne bedst muligt? Hvordan laves den bedste studiestart? Hvordan får vi fortalt de studerende, hvad det er vi vil med dem? Erfaringer fra de enkelte uddannelser er den faktor der har været sværest at få i spil. Plejer og synes skal parkeres. Vidensteams i Studie- og Karrierevejledningen: Ift. fastholdelse har KU ikke bare sat en masse initiativer i gang. Det er nøje overvejet, hvilke initiativer der skal igangsættes. Institut for Naturfagenes didaktik har været meget involveret Erfaringer: Integration tager lang tid. Studieintroduktion hele det første år. Det er ikke bare fester de første uge. Det er ikke bare de ældre studerende der er ansvarlige det er også ansatte. Der er meget fokus på første studier. Fastholdelse er kompleks og fastholdelsesindsatserne skal sigte bredt. Der skal være flere måder at gøre det på (vi skal vise mange veje og at der er mange måder at gøre det rigtigt på). Dette som får en studerende til at blive, er det som får en anden studerende til at falde fra. Et studie er sjældent præcist som man forventede. Det er legitimt at være i tvivl og genforhandle studievalget. Universitetet skal sige til de studerende, at det er helt almindeligt. Arbejde målrettet med at få de studerende til at føle, at de høre til, og at de kan det (I belong here I can do this). Det er vigtigt, at den studerende tror på, at han/hun kan mestre det. De to citater er vigtig viden. Motivation fylder mere og mere ved de unge. Motivation svinger op og ned. Det er afgørende at vise de studerende at ikke alle fag og kurser er ens drømmefag. De 12 indsatser: KU, Science har besluttet, at de 12 indsatser skal alle uddannelser tage fat på, også de uddannelser som ikke har store problemer med frafald. Frafaldskataloget er vedtaget på KU, Science for 1½ år siden. 1. Forventningsafstemt/rekruttering Der er lavet et pilotforsøg med 3 uddannelser. Potentielle ansøgere lavede en test som kan hjælpe til afklaring af, om det er det rigtige studie at søge ind på. Erfaringen viser at mange der har taget testen i Kan medvirke til, at det er de rigtige studerende der kommer ind på studiet. 2. Studiestartsprøve Spørgeskema omkring hvordan universitetet har taget imod de studerende på studiet. 3. Førstelærerteams og allokering af undervisere

4 Side 4/7 Har skabt meget faglig drøftelse omkring hvordan det er vi laver undervisning det første år. 4. Førsteårskoordinatorer 5. Tilrettelæggelsen af uddannelsen På fx matematik skal der være længerevarende kurser. Det er nytænkning ift. studieplanerne. Der skal være 60 ECTS valgfrihed på bacheloruddannelser det tror matematik på. 6. Underviserne 7. Obligatorisk tilbud om læse/studiegruppe Der tages udgangspunkt i faget. Alle på science der starter på en bacheloruddannelse skal have tilbud om at være med i en læsegruppe. 8. Studiekompetencer det første år Det at man er dygtig gør ikke nødvendigvis at man er en god studerende. Den studerende skal kunne planlægge sin tid og prioritere. 9. Tilbud ved ikke bestået eksamen 10. Mentorordning Ældre studerende uddannes og skal hjælpe deres medstuderende med at falde til på studiet. 11. Dispensationspakker Det skal være administrativt skal det være nemmere at søge dispensationer 12.Rammer for det gode studielig og social integration Tal: Førsteårsfrafaldet på Science er stadig højere end gennemsnittet på KU. Målet er at få frafaldet ned på 15 % - pt. er frafaldsprocenten 18 %. Målet for frafald på bacheloruddannelserne på Science, KU er 25 % i 2023 Målet for frafald på kandidatuddannelserne er 10 % i KU vil gerne have lov til at lave en Studiestartprøve også på kandidatuddannelsen. Den gennemsnitlige studietid på Science er ok. Der hvor Science, KU har en udfordring er på frafald. Frafaldet variere meget fra uddannelse til uddannelse. De store udfordringer er på matematik og kemi, hvor der derfor også er lavet særligt målrettede tiltag. Hvordan har organisationen bakket op: Der har været meget udvalgsarbejde. Til sidst var det institutlederne der besluttede, at det er den plan, der sættes i gang. Der er et betydeligget økonomisk incitament til at mindske frafaldet. Potentielt 28 mio. kr. per år på KU. Der er etableret Ressource- og videncentre i form af Studie- og karrierevejledning samt institut for Naturfagenes didaktik. Det er vigtigt at følge op og motivere, ved fx: Besøgsrunder og MUS samtaler med studieledere.

5 Side 5/7 Studie- og karrierevejledningen på Science, KU har alene AC ansatte. Der er studerende og sidste år var der henvendelser til studievejledningen. Der er 16 ansatte. Opmærksomhedspunkter: Der skal laves en bred indsat med flere forskellige tiltag Det at underviserne har talt med hinanden omkring undervisningen har rykket meget. Men der er ikke nødvendigvis ikke det tiltag der har rykket mest. Der er sket en kulturændring. Det er forskelligt fra uddannelse til uddannelse hvad der virker bedst/mest. Datalogi på KU har lavet en ny studieplan. Det virker hos dem. Initiativer omkring fastholdelse skal flettes sammen med alt det andet. Nogle af de 12 initiativer i frafaldskataloget er meget generiske (fx studiestartprøven) hvorimod for andre af initiativerne skal institutterne selv bestemme, hvad de vil gør/hvad der passer til dem. De studerende har ikke været med i udvalgsarbejdet på KU, men de er blevet spurgt om de vil være med. First year experience conference kan anbefales. b. Drøftelse i fakultetsledelsen Fakultetsledelsen havde følgende refleksioner: De mål ST sætter for frafald skal være realistiske at nå. Der er incitament, da det går direkte i institutternes kasse med indførelsen af NØM Det er ikke alene et økonomisk spørgsmål forventningsafstemningen ved studiestarten er vigtig Ser man på KU 12 punkts plan (frafaldskatalog) så er der flere steder, hvor ST allerede har indsatser, men det skal systematiseres. Vi skal passe på, at vi ikke siger det gør vi allerede. We already do lane er farlig. Der skal en kulturændring til Fakultetsledelsen besluttede at sætte arbejdet i gang, så der er en handleplan inden sommerferien Ny økonomimodel Der blev i november 2014 i forlængelse af problemanalysen på AU etableret en arbejdsgruppe for en ny økonomimodel (NØM) på ST. Det har overordnet set været formålet at udvikle en transparent, robust og fair økonomi model med indbyggede incitamenter til institutter og centre i forhold til udvikling af kvaliteter i kerneaktiviteterne. NØM har været behandlet på 4 tidligere fakultetsledelsesmøder samt i både fakultetets samarbejdsudvalg og i Akademisk Råd.

6 Side 6/7 PD gennemgik fakultetsledelsen tidligere beslutninger ift. ny økonomimodel. Fakultetsledelsen drøftede: fordelingsprincipper for uddannelsesindtægterne centermodel og overgangsmodel for fase 2 centre Fakultetsledelsen besluttede principperne i den samlede model med sigte på en endelig vedtagelse på fakultetsledelsesmødet i juni 2018 og dermed implementering fra budget Frem mod juni vil modellen blive behandlet i organisationen. Der er udarbejdet en tids- og procesplan for processen. 6. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale (bilag) Rektoratet har efter møde i universitetsledelsen den 29/ udarbejdet en revideret version af normerne for rekruttering. Fakultetsledelserne er blevet bedt om at drøfte normerne på et møde inden den 17/ med henblik på, om der er alvorlige indvendinger imod normerne i den nuværende version. Fakultetsledelsen havde ingen bemærkninger til den reviderede version af normerne. 7. Varsling vedr. kvalitetsfiltre for optag af full-degree studerende v. FB (bilag) Fakultetsledelsen drøftede om ST skal indføre kvalitetsfilter på kandidatuddannelserne i sciencefagene ift. optagelse af internationale full-degree studerende Baggrunden er, at med STs øgede fokus på internationalisering, herunder øget rekruttering af internationale full-degree studerende, er der fra fagmiljøerne ønske om at indføre nogle redskaber til bedre at kunne styre kvaliteten af optagne med internationalt udgangsgrundlag. Det foreslås derfor, at ST varsler indførsel af kapacitetsbegrænsning på kandidatuddannelserne i sciencefagene. Om kapacitetsbegrænsning I denne model indfører man en prioritering blandt de ansøgere der opfylder adgangskravene. Der fastsættes et antal pladser på de relevante kandidatuddannelser. Pladserne fordeles ud fra en række prioriteringskriterier, f.eks. fagsammensætning, karakterniveau samlet set (f.eks. lavt, medium, højt), karakterniveau i særlige fag, faglighed særligt inden for x, y og z eller relevansbeskrivelse.

7 Side 7/7 Det betyder, at alle ansøgere med dansk adgangsgrundlag - undtaget retskravsstuderende samt ansøgere med internationalt adgangsgrundlag prioriteres ud fra de fastsatte prioriteringskriterier. Der er mulighed for at reservere et bestemt antal pladser til særligt dygtige ansøgere med NON-EU statsborgerskab, så man kan give disse hurtigt svar. Antallet af pladser for alle kategorier undtaget retskravsstuderende - kan udvides/begrænses undervejs i bedømmelsesfasen. Dette gælder dog ikke uddannelser under dimensionering. Fakultetsledelsen tilsluttede sig forslaget. 8. Global Council: Præsentation og prioritering af strategic global initiatives (bilag) Som det fremgår af den udsendte sagsfremstilling har Global Council på baggrund af det indsendte materiale fra de ni Strategic Global Initiatives haft drøftelser af: 1. Er der grundlag for at samle SGI er? 2. Er der behov for koordination af aktiviteter i de enkelte SGI er? 3. Er der grundlag for revidering af tidsplan og proces for initiativerne? Global Council foreslår at: Seks af de ni SGI er planlægger kortlægning som afsæt for den videre ideudvikling. Global Council anbefaler at kortlægningsopgaven samles og koordineres af sekretariatet. Som følge heraf, opstilles en revideret tidsplan så kortlægningen kan nå at komme med Fakultetsledelsen tilsluttede sig forslaget. 9. Meddelelsespunkter a. Danmark klar til fremtiden (bilag) b. Redegørelse om forskning og innovationsområdet 2017 (bilag) c. God adfærd i det offentlige (bilag) 10. Eventuelt NDH orienterede om, at der efter afskedigelsesrunden er nedsat arbejdsgrupper med sekretariatslederne som har præsenteret løsning på problemet med de færre hænder. De tiltag der skal løse udfordringerne kommer, men NDN understregede, at der allerede er færre hænder. Nogle afdelinger i administrationscenteret er særligt hårdt ramt. NCN takkede JK for en fantastisk stor indsats omkring arbejdet i fakultetsledelsen.

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk.

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk. Dato: Oktober 2017 Side 1/5 Fakultetsledelsesmøde d. 22. september kl. 13.00 15.30 Sandbjerg Gods Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 22. februar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning Fakultetsledelsesmøde d. 15. marts 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

Workshop: Fastholdelsesstrategi. Ledelsens rolle

Workshop: Fastholdelsesstrategi. Ledelsens rolle Workshop: Fastholdelsesstrategi Ledelsens rolle GRETE BERTELSEN, PRODEKAN, KU SCIENCE FINN BORCHSENIUS, PRODEKAN, AU SCIENCE AND TECHNOLOGY Program for workshoppen Program 8 min Oplæg om fastholdelsesstrategier

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 7. april 2016 kl: 09.00 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Dato: Marts 2018 Fakultetsledelsesmøde d. 14. marts 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Side 1/7 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. Møde den: 23. oktober kl. 09.30 12.00 i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. 12 Auditoriet Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Referat Dato: 6. juli 2018 Side 1/8 Fakultetsledelsesmøde d. 5. juli 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 9 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 13. juni 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 30. oktober kl. 10.00 14.30 Institut for Datalogi, Åbogade 34, mødelokale Ada 333 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Peter Henriksen

Læs mere

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller Møde den: 4. februar 2014 kl. 10.00 13.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, Frandsen salen Institutledermøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Referat /mfl Dato: 16. februar 2018 Side 1/8 Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 2 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning:

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning: AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde 24. september 2015 kl:13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 REFERAT Deltagere: Niels

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 23. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 23. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde d. 23. november kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Side 1/9 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 4 Møde den: 21. marts 2012, kl. 10.00 12.00 Mødelokale: Konferencelokale, bygning 2, 3. sal Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen.

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen. Institutledermøde nr. 14 Den 7. november 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Side 1/9 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 24. november 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Møde den: 30. april 2013 kl. 13.00 17.00 Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 3. juli kl. 14.30 18.30 Århus - Væksthusene Institutledermøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 19. maj 2016 kl: 12.30 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 7 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Fakultetsledelsesmøde 8.oktober 2015 kl:13.oo 16.30 Mødet afholdes på AU, Frandsensalen, Ndr. Ringgade 1, Bygning 1431 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. Møde den: 27. februar 2014 kl. 09.30 13.00 Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. 3 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 27. april 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1521, Undervisningsrum 322-328 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 1. september 2016 kl: 12.30 17.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Fakultetsledelsesmøde d. 3. december 2015 kl: 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo 13.30 Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Referat Fakultetsledelsesmøde d. 14. januar 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, m ødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 9. juni 2016 kl: 12.30 16.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 28. april 2016 kl: 12.30 16.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde Møde: Torsdag den 20. november kl. 10.00 13.30 Århus, Bygn. 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 4. september kl. 10.00 13.30 Frandsensalen bygning 1431 Institutledermøde nr. 10 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014 Møde: Tirsdag d. 29. april 2014 kl. 10.00 13.30 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431, Frandsensalen 8000 Århus C Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato: 04.oktober 2018 Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 2. oktober 2018 kl. 11.00 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, lokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels

Læs mere

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 12. januar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 25. september kl. 10.00 13.30 Ingeniørhøjskolen Århus Universitet, NAVITAS, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C lok. 03.017, Navitas Institutledermøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november Referat Fakultetsledelsesmøde tirsdag den 9. december kl. 13.00 17.00 AgroTech, Agro Food Park 13, Skejby mødelokale Foodturelab Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Side 1/6 Fakultetsledelsesmøde d. 21. september 2018 kl. 9.45 12.30 Mødet afholdes på Gl. Skovridergaard, Silkeborg Fakultetsledelsesmøde nr. 12 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 3. november 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato: 17. dec. 2018 Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 13. december 2018 kl. 12.30 17.15 Mødet afholdes på AU Foulum, lokale M2 (8814-3050) Fakultetsledelsesmøde nr. 16 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

DAGSORDEN. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN. Referat AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde onsdag d. 15. marts 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN Møde den: 28. maj 2013 kl. 14.00 17.00 MBG Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Thomas Skjødeberg Toftegaard (TST), Erik

Læs mere

DAGSORDEN. 3. Nyt fra medlemmer. 6. Opfølgning på AU s ledelsesseminar

DAGSORDEN. 3. Nyt fra medlemmer. 6. Opfølgning på AU s ledelsesseminar SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 29. juni 2017 kl.: 12.30 17.00 Nordre Ringgade 1, bygning 1431, i Frandsensalen. Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato:3. september Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 30. august kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr.

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl. 14.00 17.00 Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Fakultetsledelsesmøde mandag den 12. januar kl. 13.00 16.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, lokale 021 og 023 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag den 7. maj 2015 kl: 9.30 12.30 Mødet afholdes på Institut for Agroøkologi i Foulum, mødelokale M2 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. Møde den: 20. marts 2014 kl. 13.00 16.00 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431 mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 4 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

UTILISING ST S UNIQUE PROFILE

UTILISING ST S UNIQUE PROFILE UTILISING ST S UNIQUE PROFILE AGRO BIOS CS PHYS CLASSICAL SCIENCE 56% GEOS GEOS ANIS ENG CHEM THEMATIC CENTRES PHYS CHEM ENVS MBG ASE DCA ENVS MBG DCA BIOS inano MATH CS FOOD MATH DCE inano AGRO DCE ENG

Læs mere

1. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning fra FAMU møde

1. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning fra FAMU møde Institutledermøde nr. 3 Den 20. marts 2013 kl. 09.30 12.00 Bygning 1431 mødelokale 021/023 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann (BRI), Thomas Skjødeberg

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT Institutledermøde nr. 9 Møde den: 4. juli 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Bygning 1431, mødelokale 021/023 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), institutledere: Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

Fakultetsledelsesmøde 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Referat Dato: 14. august 2018 Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 9. august 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 11.august 2016 kl: 12.30 16.30 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen

Læs mere

Til medlemmerne af Studienævnet for Aarhus University School of Science:

Til medlemmerne af Studienævnet for Aarhus University School of Science: Til medlemmerne af Studienævnet for Aarhus University School of Science: Michael Ignatieff Schwartzbach Birgit Olesen Hanne Birgit Schiøtt Michael Hassing Kristensen Jens Carsten Jantzen Bent Odgaard Mads

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Referat Møde den 12. juni kl. 13.00 17.00 (med efterfølgende middag i Kemisk Kantine) Aarhus, Ndr. Ringgade 1, bygning 1431 lokale 021-023 Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN),

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter. 3. Økonomi Beredskab og beredskabsøvelser (bilag) v. Jørgen B.

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter. 3. Økonomi Beredskab og beredskabsøvelser (bilag) v. Jørgen B. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 4. februar 2016 kl: 12.30 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Erik Steen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Dagsorden SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET. FSU møde den: 19. marts 2018 kl Bygning Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C

Dagsorden SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET. FSU møde den: 19. marts 2018 kl Bygning Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C FSU møde den: 19. marts 2018 kl. 13.00 16.00 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Deltagere: Dekan Niels Chr. Nielsen, Søren Bom Nielsen, Dorthe M. Andersen, Marianne F. Løyche, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Side 1/10 Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen Møde: Torsdag den 22. maj 2014 kl. 10.00 13.30 Frandsen salen bygning 1431 med efterfølgende rundvisning i dyrekælderen på Zoofysiology på BIOS Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 7 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 6. november 2018, kl. 10:15-12:00. Sted: 2630 - K101 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden Fra

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 29. september 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Side 1/6 Mødedato: 11. april 2018 Mødested: 1431, Parterre (lokale 021-023) Temamøde i Udvalget for Uddannelse vedr. Frafald og fastholdelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte

Læs mere

FAKULTETERNES HANDLEPLANER

FAKULTETERNES HANDLEPLANER FAKULTETERNES HANDLEPLANER Health, Charlotte Ringsted Arts, Tina Keiding Science and Technology, Finn Borchsenius Aarhus BSS, Per Andersen AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard D E P A R T M E N T O F C O M P U T E R S C I E N C E K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DIKUs Undervisningsudvalg M Ø D E R E F E R A T 4. APRIL 2014 Forum 48. Undervisningsudvalgsmøde Møde afholdt:

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer Side 1 af 5 Dato Klokkeslæt Sted 2/4 2019 14.00-16.00 Frandsensalen 4 Faste deltagere Brian Bech Nielsen (BBN), Ole Steen Nielsen (OSN), Anne Marie Pahuus (AMP), Lise Wogensen Bach (LWB), Per Baltzer Overgaard

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Notat Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Formål Formålet med dette notat med bilag er at beskrive principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV 2015-2016 FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den INDSATSOMRÅDE: FOREBYGGELSE AF STRESS MÅL: At reducere antallet af medarbejdere der føler

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Referat AARHUS UNIVERSITET. 3.

Fakultetsledelsesmøde. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Referat AARHUS UNIVERSITET. 3. Dato: 24 august 2017 Side 1/13 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard Jensen (EOJ), Søren Bom Nielsen (SBN), Thomas

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094 Dato: 6. november 2013 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl. 9.15 i lokale 094 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Side 1/5 Mødedato: torsdag d. 23. november 2017 kl 13-15 Mødested: lokale 1513-314 Forum: Uddannelsesudvalgsmøde Deltagere: Til stede: Frank Jensen (), Henrik Helligsø Jensen (HHJ), Thomas Vosegaard (TV),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 2. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 2. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 2. november 2017 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: To-do listen og Ledelsesseminar juni 2015

DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: To-do listen og Ledelsesseminar juni 2015 Fakultetsledelsesmøde torsdag den 18. juni 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, Langelandsgade, Bygning 1525- lokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Peter Henriksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST Notat Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST 1. Baggrund Alle institutter, råd, nævn og udvalg på ST har i vinteren 2014/2015 haft mulighed for at komme med forslag til, hvordan inddragelse af

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Institutledermøde nr. 8 Møde den: 6. juni 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Bygning 1431, mødelokale 021/023 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), institutledere: Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels

Læs mere