Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr."

Transkript

1 Side 1/10 Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard Jensen (EOJ), Søren Bom Nielsen (SBN), Thomas S. Toftegaard (TST), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Carsten Suhr Jacobsen, Conni Simonsen (CSI), Michelle Williams (MW), Niels Halberg (NH), Hanne Bach Clausen (HBC), Kurt Jensen (KJ), Trolle Linderoth, Jes Madsen (JESM), Finn Borchsenius (FB), Lars H. Andersen (LHA), Søren Rud Keiding (SRK), Kurt Nielsen (KNI), Marianne F. Løyche (MFL), Niels Damgaard Hansen (NDH) og (CS). Afbud: Birgit Schiøtt (BS) og Jacob Schach Møller (JSM) DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer a. ReAp-barometer v. SRK (bilag) 4. Opsamling på strategiopfølgningsmøder 5. Status ift. ingeniør- og digitaliseringssatsningerne (bilag) 6. Opfølgning på AU s udviklingskontrakt og universitetsledelsens strategi opfølgning (bilag) 7. Opdatering af hjemmeside om myndighedsbetjening v. KNI (bilag) 8. Oprettelse af internt kursus i forskningsbaseret myndighedsbetjening v. KNI (bilag) 9. Opfølgning på de tematiske centre (bilag) a. FAQ (Bilag) b. Årlig afrapportering (bilag) 10. Status Young Talent Grants v. SRK (bilag) 11. EDU-it v. FBO (bilag) 12. Frafald v. FBO 13. Status på ST AMO (bilag) 14. Meddelelser a. Open Access Indikator status for AU, februar 2018 (bilag) b. Forskningsbarometeret (bilag) c. ESS fyrtårnsmiljøer (bilag) 15. Eventuelt Fakultetssekretariatet, Science and Technology Aarhus Universitet Ny Munkegade Aarhus C Tlf.: Fax: scitech@au.dk Web:

2 Side 2/10 NCN bød velkommen til Trolle Linderoth (TL) som er tiltrådt som centerleder for inano med virkning fra 1. februar Trolle har været tilknyttet centeret siden dets start for mere end 15 år siden, og har været med til at opbygge den interdisciplinære nanoscience uddannelse på AU. TL har været uddannelsesansvarlig på inano siden 2006 og blev vicecenterleder i Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) NCN pointerede, at der er eftersendt en del materiale få dage før mødet. Generelt tilsigtes det, at alt bilagsmateriale kommer ud en uge før, så der er mulighed for den fornødne forberedelse. Udkast til referat fra fakultetsledelsesmødet d. 1. februar 2018 blev godkendt. en blev godkendt. NCN bemærkede, at der til meddelelsespunktet er udsendt meget materiale, men det er som alternativ til, at institut og centerlederne i stedet får mange mails løbende. 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Der er pt. ingen punkter på to-do listen. 3. Nyt fra medlemmer Erhvervsforsker: SRK orienterede om en ny pjece: Erhvervsforsker som også kommer i en engelsk udgave. Pjecen skal medvirke til, at AU får flere erhvervs ph.d. ST har fordoblet sit optag af erhvervs ph.d. og får flere og flere ph.d. i grænsefladen mellem universitet og industri. Konkurrenceudsættelse: KNI pointerede ift. konkurrenceudsættelsen at det forventes, at der til maj kommer en masterplan for hvilke emner der bliver sat i udbud og hvornår. Den bedste forberedelse forskerne kan gøre p., er at sørge for at deres CV er opdateret. ReAp-barometeret: SRK kommenterede ReAp-barometer der var udsendt som bilag. Hjemtaget i 2017 er nogenlunde som hjemtaget var i Der er i 2017 en større andel af EU midler sammenholdt med tidligere år. Forskerne gør en stor indsats ift. fundraising og det giver bonus, men der er forsat plads på forbedring. NCN tilføjede, at Institut- og centerlederne bør bruge tallene i ReAp-barometeret til at få inspiration fra hinanden og udtrykte ros til forskerne og ledelsen for at det lykkedes at holde fundraisings niveauet i Regnskab 2017: NCN orienterede om, at ST nu har det første overblik over resultatet for regnskab 2017, som vil blive behandlet på næste fakultetsledelsesmøde, når tallene er endelige.

3 Side 3/10 Aktindsigtssager: NCN redegjorde nærmere for, at ST løbende har mange aktindsigtssager, og at der pt. er flere end sædvanligt. Sagerne er ressourcekrævende at håndterer og involverer ST s jurister og det er også nødvendigt at inddrage forskerne i et vist omfang. ST-alumnenetværk: SRK fortalte, at der i forhold til alumnesatsningen nu er godt alumner som har meldt sig til ST alumne netværket, hvilket er rigtig godt og et meget tilfredsstillende resultat. Presse omtale: NCN orienterede om den seneste tids omtale i pressen på myndighedsrådgivningsområdet. Rektor har meddelt, at Aarhus Universitet vil nu foretage en undersøgelse af det politisk pres på forskerne for at få en overblik over problemets omfang. Det Danske Fyrtårnskatalog: NCN orienterede om, at NUFI har indkaldt forslag til et ESS fyrtårnsmiljø som resultat af en forskningsreserve bevilling på 30 M foranlediget af en samlet opfordring fra AU-KU-DTU. Ift. ESS er der peget på 6-7 fyrtårne, hvoraf AU, DTU og KU hver har 2 med generelt opbakning fra alle universiteter. NCN bemærkede, at institutlederne skal være opmærksomme på substantielle medfinansieringskrav ift. opbygning af videnskabelige miljøer omkring fyrtårnene. Dette gælder også de fyrtårnsmiljøer der huses af de andre universiteter. Disse investeringer i forskningsmiljøer vil foregå på institut/centerniveau. For at sikre et overblik for institutlederne er der under meddelelsespunktet udsendt det Danske Fyrtårns katalog. Persondataforordning. Den nye persondataforordning træder i kraft den 25. maj På sidste fakultetsledelsesmøde orienterede Birgit Roesen om status på AU. Der er håndtering af data ift. det rent administrative og der er håndtering af data som er personhenførbar i forskningen. Hvad enten det er administrative eller forskningsdata er det universitetsdirektøren på AU der er den ansvarlige. Der kommer informationsmateriale ud til alle forskere mv. Endvidere vil der på det næste fakultetsledelsesmøde blive orienteret om status på de interne processer på ST. Overenskomst Flere af institutlederne har udtrykt bekymring for den mulige forestående storkonflikt. En konflikt kan berøre ST, hvilket vil være specielt alvorligt, der hvor der er dyr. NCN understregede, at dekanatet følger udviklingen og er opmærksomme på situationen og hvad det kan betyde for ST. 4. Opsamling på strategiopfølgningsmøder ST har netop gennemført årets strategiopfølgningsmøder. NCN pointerede, at dekanatet og han har været meget glade for møderne både ift. institutternes/centrenes afrapporteringer, resultater, ideer og visioner, men også det forhold at have en dialog med de meget engagerede ledelsesteam fra institutterne/centrene. Dekanatet valgte i år at supplere møderne med KPI er og ledelsesinformation og havde stor fokus på handleplanerne. Det virkede godt, om end data materiale og format er noget der kan

4 Side 4/10 gøres mere professionelt. I år blev møderne holdt i Ny Munkegade, næste år er det planen, at møderne skal holdes på institutterne/centrene. Der er efter møderne udsendt referater til hvert institut/center med fokuspunkter for det enkelte institut/center. NCN opsummerede følgende generelle tendenser fra strategiopfølgningsmøderne: Fokus på klare/transparente karriereforløb for talenter og systematisk sikring af ny talentmasse Mere samarbejde ml. ST s tre styrkeområder Øget fokus på karriere grants Fokus på funding til alle medarbejdere Fortsat fokus på frafald Opmærksom på forskellige bygnings- og infrastrukturbehov Rekruttering i områdepakker (eks. kemi og biologi), samt fokus på dem der ikke kommer ind på eks. Medicin Fokus på korrekt og rettidig registrering af publikationer Undersøgelse af beskæftigelsesprocenter gennem særkørsel hos DST Fakultetsledelsen havde følgende bemærkninger til møderne: Godt at der ikke var så stor fokus på KPI på møderne. Der var fokus å den kvalitative dialog og det er godt. Dialogen skal holdes på den kvalitative del. Det fungerer godt at institutlederne/centerlederne har deres ledergruppen med. Det er vigtigt, at ledergruppen er med i dialogen og har en relation til dekanatat. Der skal være plads til at det er forskelligt hvem institut- og centerlederne vil havde med til møderne. Det må ikke være en fastlåst model for hvem der skal deltage Når der laves strategiplan og målbare parametre, så giver det mening at der bliver fulgt op på det. Konklusion: Der er enighed om, at møderne holdes igen næste år med samme form og indhold. 5. Status ift. ingeniør- og digitaliseringssatsningerne (bilag) ST har igangsat to rigtig store satsninger: Engineering 2025 og Digitaliseringssatsningen. De to satsninger betyder, at ST næsten får fordoblet mængden af studenter fra ca til godt og vel over de næste år. Dette er en forpligtelse og et stort arbejde, men også samtidig en fantastisk mulighed for ST. Satsningerne betyder, at ST skal leverer på en række parametre. De to store satsninger afføder store opgaver. Det gælder ift. eksempelvis etablering af nye uddannelser, øget optag, ansættelser af VIP og øget bygningsmasse. NCN pegede på, at der er et ingeniørboard og et digitaliseringsboard for at sikre, at ST levere på de ting vi skal omkring ansættelser, dimittender og nye optagne. Inspiration fra andre end dem der er i boardet er dog meget velkomne.

5 Side 5/10 Fakultetsledelsen bemærkede: Satsningerne er en kæmpe mulighed for hele fakultetet. ST har forpligtet sig til at uddanne mange nye studerende. Der kommer mange internationale studerende ind og det giver mulighed for samarbejde. Alle enheder på ST skal hjælpe hinanden med at sikre, at de internationale studerende bliver i DK også efter de er blevet kandidater. Sommeroptaget til sommer 2018 bliver interessant at følge. Det er vigtigt, at vi ikke tager studerende fra de andre science uddannelser. Det skal være nye studerende andre steder fra der skal rekrutteres. ENG har ansat 20 VIP, hvoraf de fleste er udlændinge. ENG skal have præsenteret de ny ansatte forskere for de andre institutter og centre for der er masser af samarbejdsmuligheder i det. => Overvej at lave bilaterale møder, hvor institutterne bringer nye og erfarne ansatte sammen. Hvordan udnytter vi synergi indenfor ST og på tværs af AU. Det er et ledelsesansvar at stimulere et akademisk miljø her er det et ledelsesansvar Institutterne skal holde hinanden orienteret om ny ansættelser => Send et link om ny ansættelser til CS 6. Opfølgning på AU s udviklingskontrakt og universitetsledelsens strategi opfølgning (bilag) I universitetsledelsens strategiopfølgning indgår i alt 25 indikatorer, hvoraf 16 indikatorer er indeholdt i den nuværende udviklingskontrakt. Dvs. der er 9 indikatorer som ikke er i udviklingskontrakten. Indikatorerne kan ændre sig, når den nye rammekontrakt kommer. NCN understregede, at fakultetsledelsen har et fælles ansvar for, at ST følger op på disse KPI er. NCN fremhævede særligt følgende indikatorer til drøftelse: -indikator 1-3, forskningsproduktion og impact Forskningsproduktion og impact er vigtig. Tallene viser, at det ikke helt går den rigtige vej for AU samlet. ST henter mange eksterne bevillinger, men det ser ikke ud til at det (endnu) har virkning på forskningsimpact. De strategiske tiltag med etablering af de tematiske centre og fokus på at rekruttere de mest kvalificerede forskere er centrale skridt i at øge impact. Fakultetsledelsen drøftede, om ST får publiceret nok og om ST får publiceret de rigtige steder. Fakultetsledelsen havde følgende bemærkninger: Det er helt afgørende, at det bliver italesat. D et har flere institutter gode erfaringer med bl.a. BIOS. På CS er hver forskningsgruppe blevet bedt om at nævne de vigtigste publikationssteder for gruppen. Der bliver der talt om det på MUS. På MBG er der fokus på at tale med de Ph.d. studerende omkring, at det er vigtigere, at den studerende får en publikation ud med high impact, fremfor 3 artikler i andre tidsskrifter.

6 Side 6/10 Tag det med i MUS med de unge og sæt fokus på vigtigheden af, både at den ansatte publicere og hvor det er godt at publicere. -indikator 18, antal studerende som følger talentspor Vi har ikke nået målet om 140 studerende på talentspor i 2017, selvom vi har en fremgang fra 64 i 2016 til 83 i Der er pt. talentspor på følgende uddannelser: Fysik, Nanoscience, Kemi, Matematik, Matematik-økonomi og Datalogi Fakultetsledelsen bemærkede: Konceptet med talentspor er ikke uproblematisk. Der er mange som går ind på talentsporet som ikke mener det er godt de bliver ikke stimuleret. Man kan presse de unge så meget, så det til sidst hænger dem ud af halsen. Der er mange af de studerende ved siden af sporet som klare sig fantastisk. Det er ikke klart, hvad de får ud af det? Whats in it for me? På Fysisk får de studerende på talentsporet kontakt til en forskergruppe. Er det en reel præmis at der er studerende som ikke bliver udfordret nok i hverdagen er det korrekt? Det er et relevant spørgsmål. Man skal have et snit på 10 for at blive optaget på talensporet, så det er meget få studerende der lever op til det krav. Og dem der kan, de har ikke alle lyst de har gang i mange andre ting i deres liv. De har ikke blikket rettet mod ph.d. på dette stadie af deres liv. Målet med de 30 ECTS er svært at leve op til. De studerende skal have mulighed for at tage en anden type af kurser som er mere målrettede mod fx forskning, business. Eksternt er der mange der gerne vil høre om vores talenter. Kan man sige, at de får bedre karriereveje på AU, hvis de har fulgt talentsporet? Undersøg hvordan de unge tænker og gør det ved at spørge dem. -indikator 24, det økonomiske omfang af samarbejdsaftaler med det omgivende samfund Der ses et fald i det økonomiske omfang af myndighedsbetjeningen. Beløbet omfatter både rammekontrakten og tillægskontrakter. Mht. MFVM rammeaftale-bevilling, så ser vi et fald, idet bevillingen for 2016 var 392,6 mio. kr, i 2017 var den 383,6 mio. kr, og i 2018 falder den yderligere til 381,2 mio. kr. Beløbet for tillægskontraker ser pt ud til ikke at være faldet. Korrekte tal for det økonomiske omfang af samarbejdsaftaler udestår. Fakultetsledelsen bemærkede, at der ikke er tale om nogen stor reduktion så det er ikke alarmerede, men understregede, at tallene ikke ser rigtige ud. 7. Opdatering af hjemmeside om myndighedsbetjening v. KNI (bilag) KNI orienterede om, at der på myndighedsområdet kommer mange henvendelser, Spørgsmål og påstande. Svarene og alle artikler skal samles et sted af hensyn til både medarbejderne og ledelsen, så alle kan se, hvad DCE/DCA/ST har gjort.

7 Side 7/10 Fakultetsledelsen udtrykte stor opbakning til hjemmesiden, da det vil give medarbejderne det fornødne overblik. Det skal sikres at hjemmesiden kommer frem uanset om man bruger ordet myndighedsrådgivning eller myndighedsbetjening. 8. Oprettelse af internt kursus i forskningsbaseret myndighedsbetjening v. KNI (bilag) KNI redegjorde for, at der som en del af den kvalitetssikring der skal laves indenfor myndighedsbetjening skal der etableres et kursus. ST skal kunne dokumenter at vi har et sådant kursus. Målet er, at kurset kan udbydes i efteråret Det skal være ECTS givende 3 ECTS point. Kurset skal være et tilbud til de nuværende ansætte som arbejder med rådgivning og være obligatorisk for ny ansatte. Fakultetsledelsen tilsluttede sig etablering af et kursus som beskrevet med flg. præciseringer: det skal være helt skarpt hvem kurset er et tilbud for og hvem det er obligatorisk for. Der skal arbejdes med formuleringen ift. målgruppen Undervisningssproget skal overvejes Der bør laves et brush-up kursus for de erfarne forskere som er kortere og som bør være obligatorisk. ESK går med i arbejdsgruppen. 9. Opfølgning på de tematiske centre (bilag) NCN pegede på, at ST har eksponeret de tematiske centre som en katalysatorer for bedre fundraising og et område hvor AU giver topforskning og løser samfundets udfordringer. Det er forpligtende ift. ledelsen på ST som skal sikre, at centrene udvikler sig og at de har de rammer de har brug for, i forhold til at kunne udvikle sig og at denne udvikling kan ske hurtigt. Hvis ikke centrene rykker hurtigt kan de ikke udnytte potentialet. Der påhviler centerlederne har et stort ansvar og mange opgaver i den forbindelse. Fakultetsledelsen bemærkede, at det er vigtigt at institut- og centerlederne hjælper og arbejde sammen med centerlederne det kan gøres på mange måder fx omkring fundraising. NCN slog fast at det er vigtigt at være opmærksom på, at en professor bevilling ikke kan bruges til andet end en professor ansættelse, og GSST bevilling kan ikke bruges til andet end ph.d. midler. Det betyder, at ansættes professoren ikke, så falder pengene tilbage til fakultetet. Derfor er det helt afgørende, at centrene skal i gang med at ansætte. Fakultetet giver centrene en unik mulighed for at blive stærke der hvor de ikke er stærke nok i dag. Et professorat skal sikre, at ST gør noget nyt og ikke bruges til at cementere, det vi kan i forvejen. a. FAQ (Bilag) Der var som bilag udsendt Ofte stillede spørgsmål, med et forslag til svar. Fakultetsledelsen havde ingen bemærkninger og tilsluttede sig dokumentet.

8 Side 8/10 b. Årlig afrapportering (bilag) NCN pointerede at det skal sikres at de tematiske centrede håndteres seriøst og professionelt. Der er derfor iværksat: 1) en årlig afrapportering og 2) et årligt møde med bestyrelse (dekan + stakeholder institut/centerlederne mødes med leder og/eller ledelse af centret). Før bestyrelsesmødet skal der være et fyldestgørende skriftligt materiale så det kan vurderes om centret har fremdrift. Dette materiale skal være ensartet og have en form som giver fakultetsledelsen mulighed for at sammenligne centrene og få et overbliv over hvad der virker og hvad der ikke virker samt hjælpe centrene til at blive en succes. Som bilagsmateriale var udsendt: 1) skabelon for dagsorden 2) skabelon for afrapporterings rapport 3) skemaer til udfyldelse Fakultetsledelsen tilsluttede sig skabelonerne og var enige i, at det er afgørende, at de temaatiske centre afrapporterer ens. 10. Status Young Talent Grants v. SRK (bilag) SRK bemærkede, at ST vil være fakultet i udvikling og at han derfor har sat fokus på at undersøge, hvordan de ansatte VIP som høre under kategorien unge talenter klare sig i forhold til at få bevillinger. SRK gennemgik udviklingen for denne målgruppe ift. talentgrants som Mari currie, Villum Young Investegator, Lundbeck og ERC starting grants. For alle talentsgrants er der en fuldstændig entydig tendens. Tallenes udvikling viser, at tendensen er, at de unge talenter ST ansætter ikke klare sig ret godt. Det er en udvikling ST skal sørge for at få vendt. Det svarer til at en fodboldklub har to spillere der spiller på veteranholdet og ingen på ungdomsholdet. SRK pointerede, at det derfor er helt afgørende, at lederne sørger for, at give de unge talen Ter en opmærksomhed ift. at søge disse grants. Som situationen er i dag, søger ST unge talenter for lidt. ST s hitrater er ikke dårligere end KU s og DTU s, men der bliver søgt for lidt. SRK pegede på følgende opmærksomhedspunkter som kan være med til at vende denne udvikling: Hvad skal vi gøre? Lederne skal følge med i om deres unge talenter søger Mari Currie den proces der er sat i gang på ST virker. Så der er noget at gøre. Forskerne skal ikke ansætte deres egne ph.d. som post docs. ST kan sagtens få post docs udefra, og det skal ST målrettet gå efter. Rekrutter post docs udefra og lad være med at rekruttere indefra (egne ph.d.)

9 Side 9/10 Når institutterne rekruttere og indstiller kandidater til ansættelse, så skal indgå i vurderingen, at det talent ST ansætter er konkurrence dygtig og kan vinde talent grants. NCN bemærkede, at ST har sat en god proces i gang ift. rekruttering, men det er bekymrende, at ST ikke scorer godt ift. talent grants. NCN understregede, at det er helt afgørende, at hver gang ST ansætter eller promoverer en kandidat stiller os selv det spørgsmål: Kan den kandidat vi ansætter eller promoverer score et talent grant på det niveau, som de er på (starting, consolidator, advanced). Ikke mindst starting grants er vigtigt for de unge talenter, da godt begyndt er godt fuldendt. SRK tilføjede, at konkurrencen er blevet hård: Der er langt mere fokus på projekterne. Det er ikke gjort med et fint CV alene. Et godt CV så er man kun halvvejs i dag, de unge talenter skal også kunne skrive gode projekter, for at de kan vinde. 11. EDU-it v. FBO (bilag) Den store EDU it satsning som AU har vedtaget skal nu udfoldes. Fakultetsledelsen har i november drøftet et foreløbigt forslag til en handleplan for Edu IT (2. november 2017), og prorektor Berit Eika har også givet en præsentation af EDU-IT-satsningen for fakultetsledelsen (23. november 2017). Der er siden arbejdet videre med handleplanen for de kommende 5 år, og der er udarbejdet et budget for ST. Det er ambitionen på ST, at omlægge 400 kursuselementer fordelt på ca. 200 kurser til "blended learning" indenfor de næste 5 år. Hertil kræves et budget på ca. 1 mio. kr. pr. år. På stort set alle kurser på ST bruges blackboard fortrinsvis til distribuering af materiale. Men blackboard skal bruges til noget mere. Formålet med EDU it er at øge kvaliteten af uddannelsen og skabe mere læring. Der skal derfor ske udvikling af blackboard i løbet af de kommende år. Fakultetsledelsen havde følgende overordnede bemærkninger: Der skal være en bedre balance mellem konsulenter og studentermedhjælpere (der er brug for massiv studentermedhjælp) Det skal være muligt at få it-hjælp også uden for normal arbejdstid Både studerende og VIP skal kunne få den nødvendige it support 12. Frafald v. FBO FBO pointerede, at statistisk materiale viser, at hvis man sammenligner frafald på henholdsvis KU og AU er konklusionen klart, at AU har et større frafald end KU. Hvis KU kan mindste frafaldet er det også muligt for AU ar gøre det ved at iværksætte en målrettet indsats, og det vil have stor økonomisk betydning for ST.

10 Side 10/ Status på ST AMO (bilag) Som beskrevet i sagsfremstillingen er alle nye arbejdsmiljø- grupper og LAMU er er på plads på ST. To af arbejdsmiljøgrupperne (en på hver af GEO og MBG) har dog ikke en AMR - men begge steder tager lederen ansvaret for, at medarbejdernes arbejdsmiljøforhold bliver varetaget. Ikke alle institutledere er formand for LAMU i deres institut. NCN nævnte, at der på seneste FAMU møde blev udtrykt bekymring for den situation. NCN opfordrede de institutter hvor institutleder ikke er leder til at blive leder for LAMU, da det sender et tydeligt signal om, at ledelsen både tager arbejdsmiljø seriøst og påtager sig et ansvar for at sikre et godt arbejdsmiljø på instituttet. Det er aftalt, at psykisk og fysisk APV køres som én samlet APV i Processerne er derfor ændret. Det er også aftalt, at der skal lægges mere vægt på lokal dialog mellem ledere og medarbejdere. I forbindelse med disse forenklinger har nogle medlemmer af FAMU udtrykt bekymring for om samarbejdet omkring rapportlæsninger, handlingsplaner mm. kan fungere mellem LSU og LAMU uden en følgegruppe. Det er naturligvis noget fakultetsledelsen skal være opmærksom på, når der skal følges op på resultaterne af den næste APV undersøgelse. 14. Meddelelser a. Open Access Indikator status for AU, februar 2018 (bilag) Bilag udsendt.fakultetsledelsen besluttede, at der skal være en erfaringsudveksling om kring open access på et senere fakultetsledelsesmøde. a. Forskningsbarometret Bilag udsendt. NCN pointerede, at Forskningsbarometeret giver et godt overblik over den politiske situation, hvor meget der investeres og hvor. Det giver nogle opmærksomheds punkter ift. hvor AU står nationalt. b. ESS fyrtårnsmiljøer Bilag udsendt. Kommenteret under punktet: Nyt for medlemmerne 15. Eventuelt Det blev besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe som skal se på publikationer og inddatering i PURE. Gruppen består af: Erik Østergaard Jensen, Carsten Suhr Jacobsen, Birgit Langvad Sørensen, Marianne Fejerskov Løyche og Gitte Gjøde.

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk.

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk. Dato: Oktober 2017 Side 1/5 Fakultetsledelsesmøde d. 22. september kl. 13.00 15.30 Sandbjerg Gods Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning Fakultetsledelsesmøde d. 15. marts 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 22. februar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Dato: Marts 2018 Fakultetsledelsesmøde d. 14. marts 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Side 1/7 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 23. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 23. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde d. 23. november kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Side 1/9 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. Møde den: 23. oktober kl. 09.30 12.00 i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. 12 Auditoriet Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 7. april 2016 kl: 09.00 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller Møde den: 4. februar 2014 kl. 10.00 13.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, Frandsen salen Institutledermøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Referat Dato: 6. juli 2018 Side 1/8 Fakultetsledelsesmøde d. 5. juli 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 9 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 3. juli kl. 14.30 18.30 Århus - Væksthusene Institutledermøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato: 17. dec. 2018 Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 13. december 2018 kl. 12.30 17.15 Mødet afholdes på AU Foulum, lokale M2 (8814-3050) Fakultetsledelsesmøde nr. 16 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 13. juni 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning:

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning: AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde 24. september 2015 kl:13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 REFERAT Deltagere: Niels

Læs mere

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 30. oktober kl. 10.00 14.30 Institut for Datalogi, Åbogade 34, mødelokale Ada 333 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Peter Henriksen

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Møde den: 30. april 2013 kl. 13.00 17.00 Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI),

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 24. november 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Referat Dato: Januar 2018 Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Side 1/9 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo 13.30 Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 19. maj 2016 kl: 12.30 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 7 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen

Læs mere

DAGSORDEN. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN. Referat AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde onsdag d. 15. marts 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 9. juni 2016 kl: 12.30 16.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Referat /mfl Dato: 16. februar 2018 Side 1/8 Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 2 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen.

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen. Institutledermøde nr. 14 Den 7. november 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Fakultetsledelsesmøde 8.oktober 2015 kl:13.oo 16.30 Mødet afholdes på AU, Frandsensalen, Ndr. Ringgade 1, Bygning 1431 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

UTILISING ST S UNIQUE PROFILE

UTILISING ST S UNIQUE PROFILE UTILISING ST S UNIQUE PROFILE AGRO BIOS CS PHYS CLASSICAL SCIENCE 56% GEOS GEOS ANIS ENG CHEM THEMATIC CENTRES PHYS CHEM ENVS MBG ASE DCA ENVS MBG DCA BIOS inano MATH CS FOOD MATH DCE inano AGRO DCE ENG

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Side 1/6 Fakultetsledelsesmøde d. 21. september 2018 kl. 9.45 12.30 Mødet afholdes på Gl. Skovridergaard, Silkeborg Fakultetsledelsesmøde nr. 12 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato:3. september Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 30. august kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr.

Læs mere

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 12. januar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

DAGSORDEN. 3. Nyt fra medlemmer. 6. Opfølgning på AU s ledelsesseminar

DAGSORDEN. 3. Nyt fra medlemmer. 6. Opfølgning på AU s ledelsesseminar SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 29. juni 2017 kl.: 12.30 17.00 Nordre Ringgade 1, bygning 1431, i Frandsensalen. Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 4 Møde den: 21. marts 2012, kl. 10.00 12.00 Mødelokale: Konferencelokale, bygning 2, 3. sal Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014 Møde: Tirsdag d. 29. april 2014 kl. 10.00 13.30 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431, Frandsensalen 8000 Århus C Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato: 04.oktober 2018 Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 2. oktober 2018 kl. 11.00 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, lokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Side 1/5 Mødedato: 22-01- Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Deltagere: Mogens H. Greve; Erik Steen Kristensen; Per Kudsk; Jørgen Eriksen; Tommy Dalgaard (deltog

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 3. november 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Referat Fakultetsledelsesmøde d. 14. januar 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, m ødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Fakultetsledelsesmøde d. 3. december 2015 kl: 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN Møde den: 28. maj 2013 kl. 14.00 17.00 MBG Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Thomas Skjødeberg Toftegaard (TST), Erik

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. Møde den: 27. februar 2014 kl. 09.30 13.00 Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. 3 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. Møde den: 20. marts 2014 kl. 13.00 16.00 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431 mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 4 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 1. september 2016 kl: 12.30 17.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 28. april 2016 kl: 12.30 16.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

FAKULTETERNES HANDLEPLANER

FAKULTETERNES HANDLEPLANER FAKULTETERNES HANDLEPLANER Health, Charlotte Ringsted Arts, Tina Keiding Science and Technology, Finn Borchsenius Aarhus BSS, Per Andersen AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november Referat Fakultetsledelsesmøde tirsdag den 9. december kl. 13.00 17.00 AgroTech, Agro Food Park 13, Skejby mødelokale Foodturelab Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 27. april 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1521, Undervisningsrum 322-328 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 25. september kl. 10.00 13.30 Ingeniørhøjskolen Århus Universitet, NAVITAS, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C lok. 03.017, Navitas Institutledermøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

Fakultetsledelsesmøde 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Referat Dato: 14. august 2018 Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 9. august 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

1. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning fra FAMU møde

1. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning fra FAMU møde Institutledermøde nr. 3 Den 20. marts 2013 kl. 09.30 12.00 Bygning 1431 mødelokale 021/023 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann (BRI), Thomas Skjødeberg

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 4. september kl. 10.00 13.30 Frandsensalen bygning 1431 Institutledermøde nr. 10 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde Møde: Torsdag den 20. november kl. 10.00 13.30 Århus, Bygn. 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato: 5. november Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 1. november kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 2 Møde den: 1. februar 2012, kl. 9.00 11.00 Mødelokale: Mødelokale 1, Foulum Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 18. maj 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 7 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl. 14.00 17.00 Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI),

Læs mere

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag den 7. maj 2015 kl: 9.30 12.30 Mødet afholdes på Institut for Agroøkologi i Foulum, mødelokale M2 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 29. september 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Referat Møde den 12. juni kl. 13.00 17.00 (med efterfølgende middag i Kemisk Kantine) Aarhus, Ndr. Ringgade 1, bygning 1431 lokale 021-023 Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Institutledermøde nr. 8 Møde den: 6. juni 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Bygning 1431, mødelokale 021/023 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), institutledere: Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. 20. marts Mødelokale Institutforum

AARHUS UNIVERSITET. 20. marts Mødelokale Institutforum UNIVERSITET INSTITUT FOR GEOSCIENCE 20. marts 2017 13.00 15.00 Mødelokale 1671-234 Institutforum Deltagere: Søren Bom Nielsen (formand), Nicolaj Krog Larsen, Niels Balling, Kirsten Rosendal, Lasse Nygaard-

Læs mere

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter. 3. Økonomi Beredskab og beredskabsøvelser (bilag) v. Jørgen B.

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter. 3. Økonomi Beredskab og beredskabsøvelser (bilag) v. Jørgen B. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 4. februar 2016 kl: 12.30 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Erik Steen

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 11.august 2016 kl: 12.30 16.30 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 2. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 2. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 2. november 2017 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 5. april 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO Institutledelsesmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO Institutledelsesmøde Side 1/6 Mødedato: 09-05-2018 Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO Institutledelsesmøde Deltagere: Mogens Nicolaisen; Erik Steen Kristensen; Per Kudsk; Mogens H. Greve; Tommy Dalgaard;

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Referat AARHUS UNIVERSITET. 3.

Fakultetsledelsesmøde. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Referat AARHUS UNIVERSITET. 3. Dato: 24 august 2017 Side 1/13 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard Jensen (EOJ), Søren Bom Nielsen (SBN), Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 REFERAT Til stede: Udvalget: Ledelsesrep.: Brian Bech Nielsen dekan for ST, Ib Johansen (Kemi), Morten Dam Rasmussen (Ingeniørvidenskab),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 17. august 2016 kl. 10.30 11.30 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C EKSTRAORDINÆRT FSU møde Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Baatrup, Olav W.

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 11.10.2017 Institutledelsen i MBG Inano 1590-231 Gustav Wieds Vej, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen (BOT), Claus Oxvig (CO),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen Møde: Torsdag den 22. maj 2014 kl. 10.00 13.30 Frandsen salen bygning 1431 med efterfølgende rundvisning i dyrekælderen på Zoofysiology på BIOS Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Fakultetsledelsesmøde mandag den 12. januar kl. 13.00 16.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, lokale 021 og 023 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink: Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink: Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Side 1/5 Mødedato: 11-10-2017 Mødested: Videolink: Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Deltagere: Erik Steen Kristensen; Jørgen Eriksen; Per Kudsk; Mogens H. Greve; Birgit S. Langvad;

Læs mere

Naturvidenskab ved AU

Naturvidenskab ved AU Naturvidenskab ved AU Erik Meineche Schmidt Årsfest den 3. juni 2005 NF s bidrag til AU s udviklingskontrakt Det naturvidenskabelige Fakultet stræber efter at være blandt de bedste Science-fakulteter på

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV 2015-2016 FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den INDSATSOMRÅDE: FOREBYGGELSE AF STRESS MÅL: At reducere antallet af medarbejdere der føler

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer Side 1 af 5 Dato Klokkeslæt Sted 2/4 2019 14.00-16.00 Frandsensalen 4 Faste deltagere Brian Bech Nielsen (BBN), Ole Steen Nielsen (OSN), Anne Marie Pahuus (AMP), Lise Wogensen Bach (LWB), Per Baltzer Overgaard

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere