Referat AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 Side 1/6 Mødedato: 11. april 2018 Mødested: 1431, Parterre (lokale ) Temamøde i Udvalget for Uddannelse vedr. Frafald og fastholdelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard Lehmann (AR) og Per Andersen (BSS) Sekretariatsunderstøttelse: Øvrige: Kristian Thorn og Kirsten Brusgård Gæster: Casper Borchmann-Hansen (rådgiver, ST), Dinna Sigaard Bruun Hansen (rådgiver, Arts), Aske Dahl Sløk (rådgiver, Arts), Frederik Langkjær (teamkoordinator, AU Uddannelse), Katrine Mikkelsen (rådgiver, ST), Magnus Ditlev (rådgiver, AU Uddannelse), Peder Østergaard (BSS) og Lisette Prins (afdelingsleder, HE). Afbud: Per Andersen (BSS) TEMA: FRAFALD OG FASTHOLDELSE - Temamøde med korte oplæg vekslende med drøftelser 1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat blev godkendt. Berit Eika bød velkommen og præsenterede dagens tema. Berit Eika orienterede om, at frafaldet på vores uddannelser forbliver en udfordring. Aarhus Universitet har over tid haft vedvarende og mangeartede tiltag for at nedbringe frafaldet. Herunder blandt andet: Der er gennemført adskillige frafaldsundersøgelser Der er indført solid monitorering af frafald, som underkastes dialog og handlinger i forbindelse med de årlige kvalitetsprocesser. Der er foretaget en stor vifte af tiltag til at nedbringe frafaldet, herunder o Forbedret rekruttering o Ændrede optagelsesprocedurer o Tildeling af ressourcer til den gode studiestart o Etablering af mentorordninger o Implementeret minimumstimetal Trods de mange tiltag er frafaldet fortsat stort omend med store variationer på tværs af uddannelser. Over tid har det ikke været muligt at spore systematiske reduktioner i frafald trods indsatser. Analyse og Politik Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C Tlf.: unistab@au.dk Web:

2 Side 2/6 Allokering af midler Berit Eika orienterede om, at der på baggrund af det fortsat høje frafald er behov for at forsøge en anderledes tilgang til at knække koden bag bedre fastholdelse. Der er derfor i 2018 allokeret midler fra UFUs strategiske pulje til en fokuseret indsats på udvalgte uddannelser med særligt højt frafald og/eller særlig dårlig løfteevne. Dels for at nedbringe frafaldet på disse uddannelser og dels for at indhente en mere solid generel viden om årsager til - og håndtering af frafald. Dagens møde i Udvalget for Uddannelse var på den baggrund reserveret til en strategisk drøftelse i en bredere kreds. Formålet var at: Gøre status på den eksisterende viden om frafald - frafaldsundersøgelser og anvendelse af eksisterende data Identificere eventuelt behov for yderligere data under overskriften: Data, der kan understøtte målrettede indsatser for at nedbringe frafald, og hvor effekten af indsatsen kan monitoreres Drøfte hidtidige tiltag på området og vurdere mulighederne for at anlægge supplerende tilgange til nedbringelse af frafald Det er hensigten, at drøftelserne skal danne et fundament, og at der på baggrund heraf i løbet af april måned kan etableres aftaler med studieledere på udvalgte uddannelser om at indgå i konkrete frafaldsreducerende projekter i 2018, der er hypotesedrevne, og hvor effekten kan vurderes. 2. Præsentation af frafaldsundersøgelser Repræsentanterne fra fakulteterne redgjorde for hovedpointerne af de senest gennemførte frafaldsundersøgelser. Health (Charlotte Ringsted og Lisette Prins) Charlotte Ringsted refererede resultaterne fra en frafaldsundersøgelse på Bacheloruddannelsen i Folkesundhedsvidenskab. Her angiver de studerende, der har afbrudt uddannelsen, at de væsentligste årsager hertil er At uddannelsen har et uklart sigte og formål Dårligt fungerende læsegrupper. Charlotte Ringsted orienterede om, at læsegrupperne på uddannelsen er tvungne, og der er indlagt obligatoriske afleveringer, som læsegrupperne skal løse og aflevere sammen. Fungerer læsegrupperne ikke, angives det blandt nogle af de frafaldne som en årsager til, de stopper på uddannelse. Der er på baggrund af undersøgelserne igangsat målrettede initiativer på Bacheloruddannelsen i Folkesundhedsvidenskab. Eksempelvis er der iværksæt en indsats ift. at få læsegrupperne til at fungere bedre. Charlotte Ringsted refererede herefter resultaterne fra en frafaldsundersøgelse, der er lavet på de sundhedsfaglige kandidatuddannelser. De er kendetegnet ved at optage studerende med en sundhedsfaglig bacheloruddannelse, at de studerende, der optages, primært kommer fra professionshøjskolerne, og disse typisk inden start på kandidatuddannelsen har erhvervserfaring fra praksis.

3 Side 3/6 Undersøgelsen omfatter 135 studerende. Frafaldet på uddannelserne er under 10%, og der kan på baggrund af besvarelserne ikke drages nogle entydige konklusioner om årsagerne hertil. Blandt årsagerne angives det faglige niveau (for højt) og personlige forhold (hensyn til familie, placering af bopæl og deraf pendling til studie, forsat tilknytning til arbejdsmarkedet og vanskeligheder med at kombinere dette med studie). Arts (Niels Lehmann) Niels Lehmann orienterede om, at der på Arts er gennemført en større frafaldsundersøgelse i 2016 og Undersøgelsen hovedresultater er, at Et højere adgangsgivende karaktergennemsnit sænker risikoen for frafald Kønsforskellen i frafald forsvinder, når der kontrolleres for adgangsgivende karaktergennemsnit Frafaldrisiko stiger med alderen Hverken at være dansk statsborger eller etnisk dansk har betydning for frafald Studerende med en almen studentereksamen (STX) har lavere risiko for frafald end studerende med andre typer adgangsgivende eksamener At tage et sabbatår sænker risikoen for frafald På bagrund af undersøgelsen er der på fakultetet drøftet en række forskellige initiativer, der endnu ikke er iværksat. Det drejer sig om Fokus på onboarding, hvor de studerende får en grundig introduktion til uddannelsens faglige indhold, arbejdsmarkedsperspektiv samt de sociale tilbud og rammer på studiet Iværksættelse af initiativer, der skal nedbring de studerende ensomhedsfølelse Bedre forventningsafstemning forud for optag Afstemning af didaktikken, således der er en sammenhæng mellem denne i gymnasiet og første år på uddannelsen ST (Finn Borchsenius) Finn Borchsenius orienterede om, at der på ST i lighed med Arts er gennemført en større frafaldsundersøgelse i 2016 og Undersøgelsen på ST viser, at de studerende, der er faldet fra, som hovedårsag hertil angiver Ensomhed på studiet At uddannelsens faglige indhold ikke svarende til forventningerne Forkert valg af studie

4 Side 4/6 Hertil orienterede Finn Borchsenius om, at der på Bacheloruddannelsen i Datalogi i E17 er gennemført en undersøgelse blandt e førsteårsstuderende. Formålet er at identificere studerende, der udviser tegn på at stoppe på studie, og på baggrund heraf iværksætte en tidlig indsat ift. disse. Resultaterne herfra foreligger endnu ikke. BSS Kirsten Brusgaard redegjorde i Per Andersens fravær om hovedresultaterne fra de frafaldsundersøgelser, der er lavet på BSS. Af disse fremgår, at de væsentligste årsager er Forkert studievalg/studieskifte Personlige forhold Det faglige niveau på uddannesen Manglende faglig og social integration (studiemiljø) 3. Eksisterende data Peder Østergaard og Frederik Langkær var inviteret til mødet med henblik på at præsentere en række indikatordrevne frafaldsanalyser. Formålet hermed var understøtte de efterfølgende drøftelser vedr. en udpegning af en eller flere målrettede indsatser på konkrete uddannelser med henblik på at sikre en bedre fastholdelse. Frederik Langkjær og Peder Østergaard redegjorde indledningsvist for følgende: AU-frafald på landsplan AU har en højere frafaldsprocent sammenlignet med de øvrige universiteter i hvert fald på første år Udfordringen er størst på bacheloruddannelserne, men der er også stigning i førsteårsfrafaldet blandt professionsbacheloruddannelserne Frafaldet på kandidatuddannelserne ligger meget tæt på gennemsnittet på landsplan Gennemgang af kendte faktorer og faktisk fastholdelse og opstilling af analysemodel Tallene, der ligger til grund for analyser, er baseret på optaget i 2016 Der er i den opstillede model ikke taget hensyn til de undervisnings- og støtteaktiviteter, som AU tilbyder fra optag og frem kun de kvantificerbare indgangsforudsætninger betragtes Der er fokus på frafald fra uddannelsen ikke på frafald fra fakultet eller AU Den opstillede model bruges til at estimere sandsynligheden for fastholdelse. Estimationen sker gennem en logistisk regressionsanalyse Modellens estimat og den faktiske fastholdelse sammenlignes (Hammerslag)

5 Side 5/6 Interne tal om frafald Analysen er koncentreret på frafald fra de konkrete uddannelser, ikke fra hovedområde Den opstillede indikator måler andel af førsteårsfrafald Uddannelser med færre end 10 studerende udløser ikke indikator Frafald på uddannelsesniveau kan variere kraftigt fra år til år Analysen omfatter de sidste fem års frafald både første år og samlet 4. Nye tiltag På baggrund af redegørelsen og analysen under punkt 3 og de efterfølgende drøftelser, blev der identificerede en række hypoteser og forslag til initiativer med henblik på at fremme fastholdelsen på konkrete uddannelser. Den videre proces Berit Eika orienterede om, at de enkelte fakulteter bedes indmelde de forslag til initiativer, de ønsker at iværksætte. Der kan til disse søges midler. Ansøgning med beskrivelse af initiativ(erne) kan indsendes løbende men skal være afviklet med udgangen af Dvs. de skal primært været koncentreret omkring i E18. Et rammepapir med en nærmere beskrivelse af processen, de økonomiske rammer samt krav til ansøgninger og opfølgning tilsendes rådgiverne på fakulteterne i uge Planlagte aktiviteter Bente Lynge Hannestad orienterede om, at EVA på baggrund af deres data om frafald har tilbudt at afholde workshops. Bente Lynge Hannestad afholder et møde med EVA i uge 15, hvor hun blandt andet vil drøfte de mulige rammer og indhold heraf. Hun orienterer udvalget herom, hvorefter fakulteterne kan melde retur, hvis de ønsker at gøre brug af tilbuddet. Berit Eika orienterede om, at der på BSS er ansat en post.doc. med henblik på at undersøge frafaldsproblematikken.

6 Side 6/6 PUNKTER UDEN FOR TEMA 6. OK 18 Undervisning (BE/KT) (5 min) LUKKET PUNKT Kommende møder Udvalget gennemgik dagsordener for kommende møder. Kommentarer hertil sendes til. Niels Lehmann vil på det kommende møde orientere om taxametermodellen og herunder kvalitetsmåling 7. Status for projektorienterede forløb og erhvervsspecialer Intet til dette punkt 8. Meddelelser Intet til dette punkt 9. Eventuelt Intet til dette punkt

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 26. april 2018, kl. 14:00 16:00 Lokale: Frandsensalen Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 26. april 2018, kl. 14:00 16:00 Lokale: Frandsensalen Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 26. april 2018, kl. 14:00 16:00 Lokale: Frandsensalen Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard Lehmann

Læs mere

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende:

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende: Møde den 5. marts 2019, kl. 13:00 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Gæster: Liza Strandgaard, Arne Kjær, Rikke Frøhlich (p.v.a. Jens Bennedsen), Torben K. Jensen (alle pkt. 2)

Gæster: Liza Strandgaard, Arne Kjær, Rikke Frøhlich (p.v.a. Jens Bennedsen), Torben K. Jensen (alle pkt. 2) Møde den 22. januar 2019, kl. 13:00 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Møde: den 30. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

Gæster: Astrid Marie Gad Knudsen og Marianne Kjær (pkt. 2 og 3), Anders Hyldig (pkt 4) samt Lone Urbak (pkt. 6)

Gæster: Astrid Marie Gad Knudsen og Marianne Kjær (pkt. 2 og 3), Anders Hyldig (pkt 4) samt Lone Urbak (pkt. 6) Møde den 14. december 2018, kl. 13:30 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen.

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen. Møde: den 24. februar 2015, kl. 13-16 Lokale: Frandsensalen (1430-231) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang (AR),

Læs mere

Der var generel tilfredshed med både antallet af ansøgere herunder antallet af ansøgere med 1. prioritet og tallene for tilbudt optag.

Der var generel tilfredshed med både antallet af ansøgere herunder antallet af ansøgere med 1. prioritet og tallene for tilbudt optag. Møde den 7. august 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse REFERAT Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

B. Anne Teglborg orienterede om kampagnekonceptet og prioriteringer af rekrutteringsindsatser

B. Anne Teglborg orienterede om kampagnekonceptet og prioriteringer af rekrutteringsindsatser Møde den 30. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

AU Uddannelse Udvalget for Uddannelse (UFU) (Møde i Udvalget for Uddannelse) :00 Rektoratets mødelokale

AU Uddannelse Udvalget for Uddannelse (UFU) (Møde i Udvalget for Uddannelse) :00 Rektoratets mødelokale AU Uddannelse Udvalget for Uddannelse (UFU) (Møde i Udvalget for Uddannelse) 19-09-2017 13:00 Rektoratets mødelokale Mødeindhold Punkt Side Punkt 1: Godkendelse af dagsorden og referat 1 Punkt 2: Høstede

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 14. maj 2019, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale. Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 14. maj 2019, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale. Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 14. maj 2019, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Referatet fra mødet den 5. marts var godkendt pr. mail forud for mødet.

Referatet fra mødet den 5. marts var godkendt pr. mail forud for mødet. Møde den 19. marts 2019, kl. 12:00 14:00 Lokale: EDU IT Hub en Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard Lehmann

Læs mere

Udvalget gennemgik fordelingen af strategiske midler. Den reviderede fordeling rundsendes til udvalget.

Udvalget gennemgik fordelingen af strategiske midler. Den reviderede fordeling rundsendes til udvalget. Møde: den 7. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Referat fra mødet den 20. oktober blev godkendt, og der blev fulgt op på beslutningerne:

1. Opfølgning på forrige møde Referat fra mødet den 20. oktober blev godkendt, og der blev fulgt op på beslutningerne: Møde den 12. november 2015, kl. 13.00-16.00 Lokale: Kippen (1431-303) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Charlotte Ringsted (HE)

Læs mere

Referatet fra mødet den 5. februar var godkendt pr. mail forud for dagens møde.

Referatet fra mødet den 5. februar var godkendt pr. mail forud for dagens møde. Møde den 19. februar 2019, kl. 14:00 16:00 Lokale: Rektoratets mødelokale REFERAT Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Gæster: Lone Urbak, AU Uddannelse (pkt. 2 og 3), Esben Wolf, AU Uddannelse (pkt. 4) og Anders Hyldig (pkt. 5).

Gæster: Lone Urbak, AU Uddannelse (pkt. 2 og 3), Esben Wolf, AU Uddannelse (pkt. 4) og Anders Hyldig (pkt. 5). Møde den 13. november 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels

Læs mere

Fra studieadministrationen: Drude Katrine Jørgensen og Jeppe Norskov Stokholm (referent)

Fra studieadministrationen: Drude Katrine Jørgensen og Jeppe Norskov Stokholm (referent) Møde den: 7. oktober 2014, kl. 13.00-15.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Deltagere: Jan Kahr Sørensen, Jens B. Christensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen og Mikkel Lund.

Læs mere

Principper for studiestarten

Principper for studiestarten Principper for studiestarten 0. Formål Syddansk Universitet ønsker at integrere alle nye studerende på bedste vis i det faglige og sociale liv på deres nye studie. Alle studerende skal hjælpes til at blive

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. 1. MoveON status fra projekt- og styregruppe

AARHUS UNIVERSITET. 1. MoveON status fra projekt- og styregruppe Deltagere: Mette Glerup Thomsen, Rikke Korgaard Præstegaard, Jesper Sølund Hansen, Katrine Breum Rosenbeck, Rikke Nielsen Gæst: Mette Brandenborg fra INT-bånd-møde d. 3. juni 2019 1. MoveON status fra

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard og Malene Kjær AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 26. januar 2016, kl. 12.00 14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Dagsorden Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser

Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser Bilag 6 Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser I dette notat undersøges, om der er eventuelle sociale skævheder forbundet med frafaldet på de lange videregående

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl (vært: Lisette) VEST båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl (vært: Lisette) VEST båndmøde Møde den: 22.08.2017 kl. 10-12 1611-048 (vært: Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Anne Christine Teglborg (ordfører/au UDD), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Jesper Qvistgaard (Aarhus

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 8. september 2015, kl Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 8. september 2015, kl Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 8. september 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Tom Vindbæk Madsen (ST) og Marianne

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

Gæster: Tina Keiding, CuDIM og Jens Bennedsen, STLL (pkt. 2), Pernille Kirk Jensen (pkt. 3), Mette Buhl (pkt. 4)

Gæster: Tina Keiding, CuDIM og Jens Bennedsen, STLL (pkt. 2), Pernille Kirk Jensen (pkt. 3), Mette Buhl (pkt. 4) Møde den 26. april 2019, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Møde den: 28. maj 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere studerende:

Læs mere

Charlotte Kaas Hansen og Christian Haaber Rasch deltager på vegne af gruppen.

Charlotte Kaas Hansen og Christian Haaber Rasch deltager på vegne af gruppen. Møde den: 18.06.2019 kl. 10-12 3210-03.068 (vært: Birgitte) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Birgitte Castenskjold Viborg (ASE/Båndordfører),

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. november 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. november 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 27. november 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels

Læs mere

FAKULTETERNES HANDLEPLANER

FAKULTETERNES HANDLEPLANER FAKULTETERNES HANDLEPLANER Health, Charlotte Ringsted Arts, Tina Keiding Science and Technology, Finn Borchsenius Aarhus BSS, Per Andersen AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Dagsorden til møde i Uddannelsesudvalget Arts 3. februar Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Referat AARHUS UNIVERSITET. Dagsorden til møde i Uddannelsesudvalget Arts 3. februar Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: Tirsdag den 3. februar 2016 kl 14.30-16.00 Sted: Aarhus, 1431 021 (link til Emdrup D118) Emne: Møde i Uddannelsesudvalget Arts Referat Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Arne Kjær,

Læs mere

Evaluering af optagelsesprocedurer ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet

Evaluering af optagelsesprocedurer ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Evaluering af optagelsesprocedurer ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet 1. Nuværende optagelsesprocedure I 2002 startede Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet efter forudgående aftale

Læs mere

Workshop: Fastholdelsesstrategi. Ledelsens rolle

Workshop: Fastholdelsesstrategi. Ledelsens rolle Workshop: Fastholdelsesstrategi Ledelsens rolle GRETE BERTELSEN, PRODEKAN, KU SCIENCE FINN BORCHSENIUS, PRODEKAN, AU SCIENCE AND TECHNOLOGY Program for workshoppen Program 8 min Oplæg om fastholdelsesstrategier

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Møde den: 5. september 2017 kl. 13.15-15.00 Lok. 1330-126 Møde 7/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Til stede Anne Binderkrantz (AB), Morten Brænder (MB), Lars Skipper (LS), Peter

Læs mere

Pkt. 8 vedr. Spørgsmål til evaluering af undervisning udskydes til næste møde.

Pkt. 8 vedr. Spørgsmål til evaluering af undervisning udskydes til næste møde. Møde den: 23.10.2014 1611-048 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse Referat Til stede: 12-13: Cecilia Ramlau-Hansen, Ninna Rysholt Poulsen, Signe Bredsgaard Lassen, Anne Aggerholm

Læs mere

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen.

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 11. november 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021. Videolink: Emdrup A112 Referat Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Gæster: Mette Qvist, Artsrådet,

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Øvrige deltagere: Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Øvrige deltagere: Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Møde: Tirsdag d. 20. juni 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Emdrup, D120 (link til Aarhus: 1431 021) Emne: Møde i Uddannelsesforum Arts Referat Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Tina Bering Keiding,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Principper for studiestarten

Principper for studiestarten Principper for studiestarten 0. Formål Syddansk Universitet ønsker at integrere alle nye studerende på bedste vis i det faglige og sociale liv på deres nye studie. Alle studerende skal hjælpes til at blive

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Øvrige deltagere: Katharina Juhl Haslund, Ditte Krabbe, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Øvrige deltagere: Katharina Juhl Haslund, Ditte Krabbe, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Dato: 20. marts 2018 Side 1/6 Mødedato: Den 20. marts 2018 kl. 12.00-15.00 Mødested: 1431 021 /link til D120 Mødeemne: Møde i Uddannelsesforum Arts Deltagere: Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand),

Læs mere

Studieadfærd: Studiestart, gennemførelsestider og frafald

Studieadfærd: Studiestart, gennemførelsestider og frafald Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 19. november 2005 Studieadfærd: Studiestart, gennemførelsestider og frafald Notatet gennemgår i summarisk form de studerendes studieadfærd på universitetsuddannelserne

Læs mere

Status, dialog og udpegning af mulige samarbejdsflader i det kommende år.

Status, dialog og udpegning af mulige samarbejdsflader i det kommende år. Møde den: 30.01.2018 kl. 10-12 1611-121b (vært: Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Anne Christine Teglborg (AU UDD), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Jesper Qvistgaard (Aarhus BSS),

Læs mere

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Notat Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Formål Formålet med dette notat med bilag er at beskrive principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten

Læs mere

Status på fakulteter Opfølgning på fælles kickoff-møde (bilag fremsendes pr. mail)

Status på fakulteter Opfølgning på fælles kickoff-møde (bilag fremsendes pr. mail) Møde den: 31.05.2016 1521-220 (Vært: Eva) VEST båndmøde DAGSORDEN Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (AU UDD/ordfører for båndet)), Michael Mejlgaard Udby

Læs mere

Gæster: Gitte Pedersen Viftrup (Vejledning og studiestøtte, AU UDD) og Helle Stolzenbach Steffensen (Studiesystemer, AU UDD) medvirker under pkt. 1.

Gæster: Gitte Pedersen Viftrup (Vejledning og studiestøtte, AU UDD) og Helle Stolzenbach Steffensen (Studiesystemer, AU UDD) medvirker under pkt. 1. Møde den: 13.12.2016 1443-313 (vært: Jesper) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE/ordfører for båndet), Jesper Sølund Hansen (AR), Michael Mejlgaard Udby (BSS), Eva Kvistgaard Arent (ST)

Læs mere

HD-studienævnsmøde tirsdag den 29. august 2017 kl i bygning 2635, lokale 112.

HD-studienævnsmøde tirsdag den 29. august 2017 kl i bygning 2635, lokale 112. Deltagere: René Franz Hentzel, Finn Schøler, Jan Laursen, Søren Erik Nielsen, Søren Høj Stadil Thomsen og Susanne Fjeldsted (referent) Desuden deltog Peder Østergaard 1 Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl : b (Hos Lisette) VEST båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl : b (Hos Lisette) VEST båndmøde Møde den: 17.03.2015 kl. 11.00-12:30 1611-121b (Hos Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE), Anne Christine Teglborg (AU UDD.), Eva Kvistgaard Arent (ST), Michael Mejlgaard Udby (BSS

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. april 2016, kl Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse (temamøde)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. april 2016, kl Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse (temamøde) Møde den 19. april 2016, kl. 13.00-17.00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse (temamøde) Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Tom Vindbæk Madsen (ST), Charlotte Ringsted (HE),

Læs mere

Uddannelsesrådgivere Anette Gjelstrup Johannsen og Jeppe Norskov Stokholm (referent).

Uddannelsesrådgivere Anette Gjelstrup Johannsen og Jeppe Norskov Stokholm (referent). Møde den: 28. august 2014, 8.30-10. Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Mette Vinther Skriver, Niels Trolle Andersen, Helle Terkildsen Maindal,

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 18. juni 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 7. april 2016 kl: 09.00 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26 Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-34-12 Ref.: LEFO Dato: 02-04-2014 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 10. april 2014 Tid: Kl. 14.00-17.00 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2,

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER 2017 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse CBS cbs@cbs.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af CBS ansøgning om godkendelse af ny uddannelse, truffet følgende udkast

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. februar 2015

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab Møde den: 17. september 2012, kl. 15.15-17.00 Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov,

Læs mere

VEST-lederne følger sig gearet til opgaven og er således fortrøstningsfulde i forhold til at håndtere reformen.

VEST-lederne følger sig gearet til opgaven og er således fortrøstningsfulde i forhold til at håndtere reformen. Møde den: 17.05.2016 1445-031 (Vært: Anne) VEST båndmøde DAGSORDEN Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (AU UDD/ordfører for båndet)), Michael Mejlgaard Udby

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat:

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat: SUND fakultet Att.: Bodil Brander Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræt Niels Jernes Vej 12, A5 9220 Aalborg Øst Telefon: 9940 8008 Email: mk@hst.aau.dk www.smh.aau.dk Dato: 10-01-2017 Redegørelse

Læs mere

og øvrige dokumenter i VEST-båndet fremover vil blive journaliseret efter. Studiestartsgruppen indbydes til båndmødet den 18. juni.

og øvrige dokumenter i VEST-båndet fremover vil blive journaliseret efter. Studiestartsgruppen indbydes til båndmødet den 18. juni. Møde den: 07.05.2019 kl. 10-12 1521-220 (vært: Eva) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST), Anne Christine Teglborg (AU UDD), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Birgitte

Læs mere

Dagsorden 1. Opfølgning på mødenotat fra formandskabsmøde Bilag

Dagsorden 1. Opfølgning på mødenotat fra formandskabsmøde Bilag MØDENOTAT Formandskabsmøde EØ 17.8.2018 5. oktober 2018 /KL Formandskabsmøde EØ 17.8.2018 kl. 14-17 Mødested Sekretariatet, Campus Emdrup Deltagere René la Cour Sell, Annette Bang Andersen (fjerndetagelse),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Uddannelsesberetning Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle

Uddannelsesberetning Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Uddannelsesberetning 2015 Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Indhold 1. Manglende målopfyldese... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Frafald efter 2. semester (2.3.1)... 3 2. Prioritering

Læs mere

SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) : /023

SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) : /023 SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) 25-06-2019 10:15 1445-017/023 Mødeindhold Punkt 1: Godkende dagsorden 1 Punkt 2: Nyt fra Bente Lynge Hannestad (10 minutter) 1 Punkt 3: Maksimal studietid ved bortvisninger v.

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Studienævnets nøgletalsvurdering vedr. studienævnsrapport 2016

Studienævnets nøgletalsvurdering vedr. studienævnsrapport 2016 Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Line Kousholt Caspersen Telefon: 99 40 96

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.37 8200 Aarhus N Mødedato: Den 15. september 2014

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

Deltagere observatører: Timeplanlægger Gugge Smedegaard og studievejleder Dorte Lindvald Pedersen, Leder af Fællesklinikken Helle Tolboe

Deltagere observatører: Timeplanlægger Gugge Smedegaard og studievejleder Dorte Lindvald Pedersen, Leder af Fællesklinikken Helle Tolboe Møde den: 12. september 2018 kl. 16.15 i Det Odontologiske Studienævn Sted: Bygn. 1611 lokale 121b (for enden af Health adm. gangen) REFERAT Deltagerere medlemmer: Eva Karring, Golnoush Bahrami Møller,

Læs mere

Dagsorden. Seminar den: 25. april 2018, kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101 Seminar i Aarhus BSS Uddannelsesforum

Dagsorden. Seminar den: 25. april 2018, kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101 Seminar i Aarhus BSS Uddannelsesforum OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL AARHUS UNIVERSITET Seminar den: 25. april 2018, kl 08.15-15.00 Fuglesangs Alle 4, 2630-K101 Seminar i Aarhus BSS Uddannelsesforum Dagsorden Deltagere: Medlemmer Studienævnsformænd

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

UFA-møde 28. august 2018 Referat

UFA-møde 28. august 2018 Referat UFA-møde 28. august 2018 Referat Mødeleder: Niels Lehmann Referent: Terkel Rørkær Sigh Dato: 28. august 2018 Varighed: 12:00 15:00 Tilstedeværende: Medlemmer Niels Overgaard Lehmann (formand) Christina

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Møde i Aarhus HF og VUC s bestyrelse tirsdag den 29. maj 2018 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Bente Steffensen, Louise Schmidt, Kirsten Bundgaard, Morten

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2016, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: Starttidspunkt: 28. januar Kl. 13.00: Det fælles udvalgsmøde; kl. 14:00 pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00

Læs mere

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 20. juni 2018, kl. 13.15 15.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, Lokale C103 Mødetidspunkt Den 18. september 2017 kl. 9-11.30 Deltagere

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 3. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Theresa Albøge

Læs mere