Fakultetsledelsesmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakultetsledelsesmøde"

Transkript

1 Dato: 17. dec Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 13. december 2018 kl Mødet afholdes på AU Foulum, lokale M2 ( ) Fakultetsledelsesmøde nr. 16 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard Jensen (EOJ), Søren Bom Nielsen (SBN), Thomas S. Toftegaard (TST), Jacob Schach Møller, Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Birgit Schiøtt (BS), Carsten Suhr Jacobsen, Conni Simonsen (CSI), Michelle Williams (MW), Niels Halberg (NH), Hanne Bach Clausen (HBC), Kaj Grønbæk (KG), Jes Madsen (JESM), Ulrik Ingerslev Uggerhøj (UIU), Søren Keiding (SRK), Kurt Nielsen (KNI), Finn Borchsenius (FB), Marianne F. Løyche (MFL), Niels Damgaard Hansen (NDH), Søren Klit Lindegaard (SKL) og (CS). Gæster: Dorthe M. Andersen, HR-chef ST samt Karsten Riisager, Eva Weidel og René Arlander Hald fra BI-enheden AU (pkt. 9) Fakultetsledelsesmøde DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer Strategiske punkter: Drøftelses-/beslutningspunkter 4. Funding (bilag) v. SRK a. Status på ERC - herunder årshjul b. Handleplaner for ekstern finansiering v. NCN c. Pionercentre 5. Afrapportering fra de tematiske centre (bilag) 6. Sommerfest (bilag) 7. Strategi (bilag) 8. HR-ledelsesinformation v. BI-enheden samt Dorthe M. Andersen, ST HR (bilag) 9. Uddannelsesrelaterede mål i rammekontrakt v. FBO (bilag) 10. Aftagerpaneler v. FBO (bilag - bemærk, punktet er videreført fra ) 11. Årshjul forslag til emner 2019 (bilag) Driftspunkter: Meddelelsespunkter 12. Meddelelser a. AU-Food Mapping (bilag) b. Understøttelse af strategisk rekruttering (bilag) c. Ny ansættelser d. Ledelsesinformation fra HR ang. retningslinjer for krænkelser 13. Eventuelt Fakultetssekretariatet, Science and Technology Aarhus Universitet Ny Munkegade Aarhus C Tlf.: Fax: scitech@au.dk Web:

2 Side 2/7 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) Dagsordenen blev godkendt. Udkast til referat fra fakultetsledelsesmøde d 22. november 2018 blev godkendt. 2. Opfølgning: b. To-do listen (bilag) NCN bemærkede, at behandlingen af punktet; ST s deltagelse i KIC samarbejder er udskudt pga. tidspres. 3. Nyt fra medlemmer Fakultetsledelsen blev bedt om at nævne årets bedste begivenhed. Der blev bl.a. peget på: Studenteroptag både sommer og vinter ser positivt ud på ST Flere forskere har fået store bevillinger hjem Godt og konstruktivt samarbejde i fakultetsledelsen De unge talenter på ST klare sig godt Der er blevet ansat nye VIP særligt på ENG Succesfulde forskningsprojekter Flere større renoveringer er godt gennemført i Foulum og Kemi er nu færdig efter 9 år med renovering ST er sammen med BSS blevet medlem af EIT Food Medarbejdere med stress er kommet tilbage på fuld tid NDH orienterede om, at Karin Sutherland er ansat som ny økonomichef på ST. NCN meddelte, at han vil indkalde forslag fra institutterne/centrene, som led i forberedelsen i forhold til kommende ledige lønramme 38-stillinger. 4. Funding (bilag) a. Status på ERC - herunder årshjul v. SRK SRK redegjorde for, at ST har fået 3 ERC Starting grants. Indsatsen har dermed været det hele værd. De detaljerede processer giver mening. Der er behov for gode gennemarbejdede ansøgninger. Det er ansøgningens kvalitet der er afgørende. NCN tilføjede, at der er givet 7 ERC Starting grants til DK, og de 6 er givet til AU. b. Handleplaner for ekstern finansiering v. NCN NCN pointerede, at ekstern funding er et område ST skal have opmærksomhed på. Der skal være fokus på, om ST gør det godt nok i forhold til hjemtagelse af funding. Ansøgningsantallet er faldet med %, hvilket er alarmerende. Succesraten er ca. 40% hvilket bestyrker, at det er værd at gøre en indsats. Der er et stort potentiale, og det skal udnyttes

3 Side 3/7 Tallene (udsendt som bilag) viser et betydeligt fald i aktivitet indenfor fundraising på ST siden 2015/2016. Prognoserne for 2018 giver samtidigt et samlet billede af et fald i hjemtaget af nye bevillinger. Faldet anslås til at være i størrelsesordenen Mkr årligt, med tilsvarende mindre forskningsaktivitet, reduceret overhead, og dertil kommende fald i inddækning. Den affødte reducerede mulighed for at udøve excellent forskning svækker ST s status og konkurrenceevne og svækker det grundlag som ST s forskning, undervisning, myndighedsrådgivning og erhvervssamarbejde, hviler på. Samtidigt kan faldet i hjemtag betyde, at institutternes fremadrettede budgetter udfordres, hvilket kan begrænse rekruttering af nye talenter og udfordre en fortsat positiv udvikling af fakultetet. Derfor iværksættes en hurtig proces, der skal lede til: 1) Der udarbejdes en analyse af fundraising aktiviteterne på hvert enkelt institut og fakultetet 2) På baggrund af analysen udarbejdes der på fakultetsniveau en overordnet strategi og handleplan for fundraising. Efterfølgende udarbejdes med inspiration fra analysen, en strategi og handleplan på hvert enkelt institut med tydelige mål for fundraising indsats. 3) Dekanatet udarbejder en manual over støttefunktioner og årshjul indenfor ekstern funding Der var i fakultetsledelsen enighed om, at det formentligt er forskelligt hvad der skal gøres på de forskellige institutter. Fakultetsledelsen tilsluttede sig den beskrevne proces. Institutterne/centrene udfylder skema og afleverer analyser d c. Pionercentre Der findes aktuelt en række virkemidler, som fakultetet kan benytte til at tiltrække internationale top-forskere. Et af dem er Pionercentre. I forbindelse med Søren Pinds Forsknings- og Innovationspolitiske strategi, blev virkemidlet Nobelcentre præsenteret. Siden er centrene omdøbt til Pionercentre. Der afsættes 180 mio. kr. til at etablere disse få særlige og fremragende forskningscentre, de såkaldte Pioner-centre. Initiativet forankres administrativt i Danmarks Grundforskningsfond. Pionercentrene vil være et supplement til eksisterende strukturer og bevillinger for forskningsfinansiering, herunder til de eksisterende Centers of Excellence. Med Pionercentrene gives særligt udvalgte forskningsledere i international særklasse mulighed for at etablere helt ekstraordinære eliteforskningsmiljøer, som skal kunne måle sig med verdens bedste forskningsmiljøer. Pionercentrene søges etableret i samarbejde med private fonde.

4 Side 4/7 Der forventes et opslag i primo 2019 omkring etablering af Pionercentrene. Her vil universiteterne kunne nominere op til fem forskere og DFF vil kunne nominere 10 forskere. a universiteterne har rektor-kollegiet udpeget KUs prorektor Bente Stallknecht og AAUs Institut- og centerlederne blev bedt om at identificere kandidater. Det skal være top forskere helt exceptionelle stærke folk. ST har tematiske centre hvor det har været vanskeligt at finde centerlederen. Generelt er det en udfordring, hvordan fakultetet finder frem til navnene på disse top forskere. Skal ST bruge rekrutteringsfirma? Det er en investering, men erfaringen er, at det virker. Bruger vi for lidt tid på det? Erfaringen viser, at der skal bruges rigtig meget tid. Systematisk headhunting tager meget tid, men det virker. Fakultetsledelsen besluttede at nedsætte en arbejdsgruppe bestående af TST, HB, NCN og MW der skal se på, hvordan ST bliver bedre til at finde frem til topforskere. 5. Afrapportering fra de tematiske centre (bilag) Fakultetsledelsen tilsluttede sig at benytte den foreslåede skabelon for årsrapportering for i forbindelse med de årlige bestyrelsesmøder for de tematiske centre. Selve mødet afholdes, således, at hele bestyrelsen mødes den første 1,5 time og at dekanen og centerlederen runder af med 0,5 times møde efter bestyrelsesmødet. 6. Sommerfest (bilag) Det nye koncept for afvikling af ST sommerfest har betydet en betydelig opgang i antal deltagere. I 2017 deltog omkring og i 2018 var der tilmeldte. Dato for ST s sommerfest 2019 skal fastlægges. Der skal tages hensyn til, at: Aarhus Festuge afholdes: DHL løber af stablen for AU s vedkommende ST Advisory Board afholder møde den Fakultetsledelsen bemærkede, at det i forbindelse med planlægningen af næste års fest skal tænkes ind, at deltagere fra Sjælland kan komme med den sidste færge hjem. Det skal der tages højde for i programmet. Fakultetsledelsen besluttede, at ST afholder sommerfest d. 23. august 2019 med samme ramme som de to foregående år, dog med fornyelse i indholdet (fx aktiviteter). 7. Strategi (bilag) Fakultetsledelsen godkendte baggrundsmaterialet til institutterne vedr. forskningsevalueringerne og besluttede, at institutterne udpeger en praktisk administrativ person.

5 Side 5/7 Udgangspunktet er, at ST betragter både institutternes/centrenes selvevalueringsrapport og panelrapporterne som interne fortrolige dokumenter som er udarbejdet alene til brug for ST s ledelse. Det betyder, at det for begge rapporter gælder, at de alene kan udveksles på ledelsesniveau. Medarbejderne på instituttet/centeret kan orienteres mundtligt om rele vante dele af rapporten. Fakultetsledelsen tilsluttede sig planen for opfølgning på panelrapporterne. NCN pointerede, at ST s strategiarbejde skal ses som en integreret del af AU s strategiproces. Aktiviteterne på ST skal i dette lys ses som forberedende, og som værende et vigtigt input til udarbejdelse af en overordnet strategi og med stærk fokus på de fakultets- og institutspecifikke aktiviteter. Sidstnævnte ud fra ST s filosofi om, at effektive strategier har rod i de faglige miljøer på institutterne. Gennem efteråret har fakultetsledelsen drøftet retningen for ST s kommende strategi. Dette har omhandlet 1) overordnede faglige strategiske målsætninger og 2) generisk understøttende aktiviteter understøttet af ST s udvalgsstruktur. Fakultetsledelsen fortsatte drøftelsen af både faglig profilering og generiske mål med udgangspung i spørgsmålene. Den 24. januar 2019 er der et strategimøde for fakultetsledelsen hvor den fælles ramme gerne skal fastlægges. 8. HR-ledelsesinformation v. BI-enheden samt Dorthe M. Andersen, ST HR (bilag) HR IT og BI enheden på AU har i 2018 arbejdet med udtræk af HR DATA så det kan præsenteres for lederne på AU. Derfor deltager de i efteråret 2018på fakultetsledelsesmøder på AU for at præsentere HR DATA via Power BI og Excel, så lederne på AU løbende kan holde sig orienteret om relevante HR DATA. HR IT og BI enheden informerede om status vedrørende Business Intelligence (BI) på HR DATA på AU og hvilke dataområder, der arbejdes videre med. En af de store målsætninger er, at gøre HR data mere tilgængelige i hverdagen for slutbrugerne. Det er et ledelsesværktøj. Der var en præsentation af den første power BI rapport, som fokuserer på antal medarbejdere på fakultetet og institutterne/enhederne på ST. Institutlederne på ST får nu adgang til disse data, så antallet af brugere øges og udviklingen af HR data kan fortsætte på baggrund af behov og feedback fra slutbrugere. Flere bliver i stand til at lave deres egen rapporter og få dem tilpasset den enkelte leders behov. BI enheden opfordrede institut- og centerlederne til at komme med feedback så redskabet kan udvikles og blive bedre og gøre opmærksom på information der mangler. Fremadrettet skal man som leder kun gå et sted hen for at finde frem til/arbejde med data.

6 Side 6/7 Den adgang institutlederne får nu er til HR. Der kommer en anden til Økonomi og en til Uddannelse. Fakultetsledelsen roste det nye HR redskab som institut- og centerlederne vurderer bliver et godt og anvendeligt ledelsesværktøj fremadrettet. 9. Uddannelsesrelaterede mål i rammekontrakt v. FBO (bilag) AU s strategiske rammekontrakt med Uddannelses- og forskningsministeriet indeholder to uddannelses-relaterede mål henholdsvis (1) øge studerendes læringsudbytte og (2) forberede studerende bedre til arbejdsmarkedet. FBO orienterede om, at som en del af grundlaget for målopfyldelsen af at øge de studerende læringsudbytte indgår antal undervisningsforløb, der udvikles gennem mere og bedre anvendelse af læringsteknologier, hvilket skal ses i tråd med Edu-IT-satsningen. I regi af AU s Udvalg for Uddannelse arbejdes der på retningslinjer for, hvornår et forløb kan siges, at være udviklet/omlagt. I den strategiske rammekontrakt også indgår kvantitative og kvalitative effekter målt ved evaluering af både den oplevede effekt hos studerende og undervisere ( output ) og mere indirekte effekter som eksamensresultater, fremdrift og frafald ( outcome ). Efter ønske fra ministeriet er også de studerendes vurdering af deres eget tidsforbrug på undervisning og forberedelse (studieintensitet) blevet en del af den strategiske rammekontrakt. FBO pointerede at ST skal dokumentere effektmål på påvirkning af de studerendes læring. Det skal AU/ST opfylde i Pt. overvejes det, hvordan det skal måles. Karakter er nok ikke et godt mål. FBO opfordrede institut- og centerlederne til at komme med forslag. FBO orienterede endvidere om at status på EDU IT er at omlægningen af kurser er påbegyndt på ST. Der er indtil videre lavet omlægninger på 8 førstesemester-kurser på scienceuddannelserne, mens to diplomingeniøruddannelser i deres helhed har været genstand for omlægningsprocesser. Der er ansat studentermedhjælpere til at hjælpe med det tekniske så der er mulighed for at få hjælp. Der blev i 2018 uddelt strategiske midler til projekter indenfor EDU IT satsningen. I 2019 vil der igen kunne ansøges om EDU IT projektmidler. Ansøgningsfrist forventes at blive primo februar, og der søges direkte gennem EDU IT Hub. Som grundlag for målopfyldelse til at forberede de studerende bedre til arbejdsmarkedet indgår dels antal specialer udarbejdet i samarbejde med erhvervsliv og den offentlige sektor og

7 Side 7/7 dels antallet af projektorienterede forløb. Dette stiller krav til praksis for registrering af erhvervsspecialer og projektorienterede forløb i en virksomhed. For så vidt angår specialer forventes registreringen at kunne ske gennem kontraktgeneratoren. For så vidt angår projektorienterede forløb i en virksomhed er der behov for, at alle uddannelser opretter et kursus til formålet i kursuskataloget. 10.Aftagerpaneler v. FBO (bilag) I overensstemmelse med Uddannelsesrapporten 2017 er der i 2018 indsamlet erfaringer fra aftagerpaneler på tværs af ST. Konklusionen er, at størstedelen af ST s aftagerpaneler er velfungerende. Samtidig står det klart, at der er forskellige praksisser på tværs af panelerne, og at der kan være grund til at supplere den eksisterende aftagerkontakt med et mere overordnet og strategisk niveau, som kan supplere de eksisterende uddannelsesnære aftagerpaneler. Herudover kan der være et behov for at nedsætte ad hoc aftagergrupper til løsning af bestemte og afgrænsede opgaver. FBO foreslog derfor at der nedsættes et rådgivende aftagerpanel på fakultetsniveau samt eventuelle ad hoc aftagergrupper. De eksisterende aftagerpaneler ophører med udgangen af Institutterne bedes indsende indstilling til sammensætning af deres aftagerpaneler fra FBO opfordrede institutterne til, at indstille relevante kvindelige kandidater til aftagerpaneler. De medlemmer som institutterne er interesserede i skal fortsætte, skriver sekretariatet til og spørger om de er interesserede i at fortsætte. Der igangsættes sideløbende hermed proces for at etablere et fælles ST aftagerforum i løbet af Årshjul forslag til emner 2019 (bilag) Fakultetsledelsen besluttede, at forslag til emner til drøftelse i fakultetsledelsen i 2019 skal sendes til senest d. 7. januar. Fakultetssekretariatet sørger herefter for at udarbejde et årshjul, hvor emnerne indgår. NCN pointerede, at strategi vil være et tilbagevendende punkt på dagsordenen i Meddelelser a. AU-Food Mapping (bilag) b. Understøttelse af strategisk rekruttering (bilag) c. Ny ansættelse (bilag) d. Ledelsesinformation fra HR ang. retningslinjer ved krænkelser (bilag) Hvert meddelelsespunkt er beskrevet i bilag. Der var ingen bemærkninger på mødet. 13. Eventuelt Ingen bemærkninger.

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning Fakultetsledelsesmøde d. 15. marts 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk.

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk. Dato: Oktober 2017 Side 1/5 Fakultetsledelsesmøde d. 22. september kl. 13.00 15.30 Sandbjerg Gods Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 22. februar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Dato: Marts 2018 Fakultetsledelsesmøde d. 14. marts 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Side 1/7 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. Møde den: 23. oktober kl. 09.30 12.00 i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. 12 Auditoriet Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 7. april 2016 kl: 09.00 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Referat Dato: 6. juli 2018 Side 1/8 Fakultetsledelsesmøde d. 5. juli 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 9 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Side 1/6 Fakultetsledelsesmøde d. 21. september 2018 kl. 9.45 12.30 Mødet afholdes på Gl. Skovridergaard, Silkeborg Fakultetsledelsesmøde nr. 12 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 13. juni 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 23. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 23. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde d. 23. november kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Side 1/9 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato: 04.oktober 2018 Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 2. oktober 2018 kl. 11.00 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, lokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels

Læs mere

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller Møde den: 4. februar 2014 kl. 10.00 13.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, Frandsen salen Institutledermøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. Møde den: 27. februar 2014 kl. 09.30 13.00 Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. 3 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 24. november 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 3. juli kl. 14.30 18.30 Århus - Væksthusene Institutledermøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 30. oktober kl. 10.00 14.30 Institut for Datalogi, Åbogade 34, mødelokale Ada 333 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Peter Henriksen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Side 1/10 Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 19. maj 2016 kl: 12.30 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 7 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Fakultetsledelsesmøde 8.oktober 2015 kl:13.oo 16.30 Mødet afholdes på AU, Frandsensalen, Ndr. Ringgade 1, Bygning 1431 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Referat Dato: Januar 2018 Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Møde den: 30. april 2013 kl. 13.00 17.00 Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo 13.30 Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 9. juni 2016 kl: 12.30 16.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning:

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning: AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde 24. september 2015 kl:13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 REFERAT Deltagere: Niels

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Side 1/9 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

Fakultetsledelsesmøde 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Referat Dato: 14. august 2018 Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 9. august 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 27. april 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1521, Undervisningsrum 322-328 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato:3. september Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 30. august kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr.

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 3. november 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 4 Møde den: 21. marts 2012, kl. 10.00 12.00 Mødelokale: Konferencelokale, bygning 2, 3. sal Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN Møde den: 28. maj 2013 kl. 14.00 17.00 MBG Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Thomas Skjødeberg Toftegaard (TST), Erik

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Referat Fakultetsledelsesmøde d. 14. januar 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, m ødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato: 5. november Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 1. november kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr.

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014 Møde: Tirsdag d. 29. april 2014 kl. 10.00 13.30 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431, Frandsensalen 8000 Århus C Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

DAGSORDEN. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN. Referat AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde onsdag d. 15. marts 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen.

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen. Institutledermøde nr. 14 Den 7. november 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 1. september 2016 kl: 12.30 17.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag den 7. maj 2015 kl: 9.30 12.30 Mødet afholdes på Institut for Agroøkologi i Foulum, mødelokale M2 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans

Læs mere

FAKULTETERNES HANDLEPLANER

FAKULTETERNES HANDLEPLANER FAKULTETERNES HANDLEPLANER Health, Charlotte Ringsted Arts, Tina Keiding Science and Technology, Finn Borchsenius Aarhus BSS, Per Andersen AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 4. september kl. 10.00 13.30 Frandsensalen bygning 1431 Institutledermøde nr. 10 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 25. september kl. 10.00 13.30 Ingeniørhøjskolen Århus Universitet, NAVITAS, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C lok. 03.017, Navitas Institutledermøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. Møde den: 20. marts 2014 kl. 13.00 16.00 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431 mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 4 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Referat Møde den 12. juni kl. 13.00 17.00 (med efterfølgende middag i Kemisk Kantine) Aarhus, Ndr. Ringgade 1, bygning 1431 lokale 021-023 Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN),

Læs mere

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 12. januar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

DAGSORDEN. 3. Nyt fra medlemmer. 6. Opfølgning på AU s ledelsesseminar

DAGSORDEN. 3. Nyt fra medlemmer. 6. Opfølgning på AU s ledelsesseminar SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 29. juni 2017 kl.: 12.30 17.00 Nordre Ringgade 1, bygning 1431, i Frandsensalen. Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde Møde: Torsdag den 20. november kl. 10.00 13.30 Århus, Bygn. 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Fakultetsledelsesmøde d. 3. december 2015 kl: 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Referat /mfl Dato: 16. februar 2018 Side 1/8 Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 2 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 5. april 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 29. september 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 28. april 2016 kl: 12.30 16.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

Implementering af strategi

Implementering af strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 2 Implementering af strategi 2017-2018 Proces for implementering og opfølgning på KU s nye strategi 2017-2018 Rektorsekretariatet sept. 2017 13/10/2017

Læs mere

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen Møde: Torsdag den 22. maj 2014 kl. 10.00 13.30 Frandsen salen bygning 1431 med efterfølgende rundvisning i dyrekælderen på Zoofysiology på BIOS Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

UTILISING ST S UNIQUE PROFILE

UTILISING ST S UNIQUE PROFILE UTILISING ST S UNIQUE PROFILE AGRO BIOS CS PHYS CLASSICAL SCIENCE 56% GEOS GEOS ANIS ENG CHEM THEMATIC CENTRES PHYS CHEM ENVS MBG ASE DCA ENVS MBG DCA BIOS inano MATH CS FOOD MATH DCE inano AGRO DCE ENG

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Referat AARHUS UNIVERSITET. 3.

Fakultetsledelsesmøde. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Referat AARHUS UNIVERSITET. 3. Dato: 24 august 2017 Side 1/13 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard Jensen (EOJ), Søren Bom Nielsen (SBN), Thomas

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november Referat Fakultetsledelsesmøde tirsdag den 9. december kl. 13.00 17.00 AgroTech, Agro Food Park 13, Skejby mødelokale Foodturelab Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering

Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Notat Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Principper og rammerne for henholdsvis årlig status på kvalitetsarbejdet og uddannelsesevaluering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl. 14.00 17.00 Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI),

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center:

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center: Modtager(e): Universitetsledelsen NOTAT Proces for de interdisciplinære centre Interdisciplinære centre Søren Klit Lindegaard Fuldmægtig Dato: 01. juni 2011 Ref: SKL Side 1/5 I forbindelse med rapporten

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2018 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Der er

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer Side 1 af 5 Dato Klokkeslæt Sted 15/1 2019 14.00-16.00 Frandsensalen 1 Faste deltagere Afbud Brian Bech Nielsen (BBN), Ole Steen Nielsen (OSN), Anne Marie Pahuus (AMP), Lise Wogensen Bach (LWB), Per Baltzer

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 18. maj 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 7 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin

Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin 2019 2022 Indledning Institut for Klinisk Medicin (IKM) er det største institut ved Health og har i kraft af sin størrelse en meget markant position

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer Side 1 af 5 Dato Klokkeslæt Sted 2/4 2019 14.00-16.00 Frandsensalen 4 Faste deltagere Brian Bech Nielsen (BBN), Ole Steen Nielsen (OSN), Anne Marie Pahuus (AMP), Lise Wogensen Bach (LWB), Per Baltzer Overgaard

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 17. JUNI 2010 REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 Bestyrelsens beslutning Fire hovedområder: Aarhus Faculty of Arts, Kulturvidenskab Aarhus Faculty of Science and Technology, Naturvidenskab og Teknologi

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

1. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning fra FAMU møde

1. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning fra FAMU møde Institutledermøde nr. 3 Den 20. marts 2013 kl. 09.30 12.00 Bygning 1431 mødelokale 021/023 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann (BRI), Thomas Skjødeberg

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Side 1/5 Mødedato: 22-01- Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Deltagere: Mogens H. Greve; Erik Steen Kristensen; Per Kudsk; Jørgen Eriksen; Tommy Dalgaard (deltog

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere