Bygningspræmiering 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bygningspræmiering 2018"

Transkript

1 Bygningspræmiering 2018 Axel Towers vinder publikumsprisen for smukkeste byggeri Foto: Jens Lindhe Axel Towers vinder publikumsprisen, der for første gang er uddelt ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering. Københavnerne har for første gang kunne stemme på deres yndlingsbyggeri til en særlig publikumspris, der netop er uddelt ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering i Festsalen på Københavns Rådhus den 3. maj. Flere end stemmer blev afgivet, og vinderen blev Axel Towers, der også var blandt de seks byggerier, som blev præmieret af kommunen. Jeg er meget glad for, at vi via publikumsprisen har inddraget københavnerne i kommunens mangeårige tradition for at præmiere smukt byggeri. Det er en helt oplagt måde at inddrage borgerne på og kan være med til at rejse debatten om, hvad smuk, brugbar og bæredygtig arkitektur egentlig er for en størrelse i en by som København, siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å). De præmierede projekter: Axel Towers Axel Towers modtager publikumsprisen samt præmiering af Københavns Kommune. Arkitekterne har grebet muligheden for at gendigte Axel torv som en del af Københavns voldanlæg og har placeret de fem runde tårne som punkter i et landskab, ligesom udkigsposterne på volden. Indvendigt er Axel Towers gennemført med en enkel materialeholdning af høj kvalitet med gennemarbejdede detaljer.

2 Carlsbergfondets Forskerboliger Carlsbergfondets Forskerboliger modtager præmiering af Københavns Kommune. Arkitekterne har her skabt et hus af en særlig høj og holdbar kvalitet, der med sin inspiration i det gamle Carlsbergs historiske bygninger sætter en høj standard for hele Carlsbergområdet. Bygningen danner en fin overgang mellem den fredede J. C. Jacobsens have og den nye tætte bydel Campus Carlsberg. Mærsk Tårnet og Sund Naturpark Ud over præmiering til arkitekten præmieres desuden landskabsarkitekten på projektet. Samtidigt er bygningen et førsteklasses eksempel på bæredygtighed på mange niveauer - fra skybrudssikring på egen grund, lettilgængelig og overdækket cykelparkering under jorden samt et integreret energidesign, der gør Mærsk Tårnet til et af verdens mindst energiforbrugende forskningslaboratorier. Dehns Palæ Dehns Palæ modtager præmiering af Københavns Kommune. Efter branden i 2010 i palæets tag var alle bygningens etager stærkt medtaget af slukningsvand, ligesom etagedækkene delvis var styrtet ned. Palæets førstesal er rekonstrueret er ført tilbage til oprindelig stand repræsenteret ved de to tidsepoker Rokoko og Empirestil. Alt er gennemført i oprindelige materialer, og det håndværksmæssige arbejde er udført ved brug af de originale arbejdsteknikker. Frihavns Tårnet Frihavns Tårnet modtager præmiering af Københavns Kommune. På afstand synes bygningen både let og markant på samme tid med en meget velkomponeret facade, der især udfolder sin berettigelse, når man kommer tæt på. De lyse og veldisponerede boliger er udført i holdbare materialer som bl.a. egetræ, og lejlighederne er med deres åbne disponering og gode uderum på altanerne meget livable i både indretning, materialevalg og solorientering. The Silo Ud over præmiering til arkitekten præmieres desuden bygherren på projektet. Bygherre og arkitekt har sammen skabt en markant bygning, der på elegant vis nytænker Hva drikker Mølr -siloen. Med et råt facadeudtryk, der besidder en særlig skulpturel karakter, sender siloen tankerne hen på Nordhavnens tidligere industrihistorie og fremstår som et fyrtårn i den nye bydel.

3 Fakta Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet. I 2018 uddeles for første gang en særlig publikumspris, hvor københavnerne kan stemme på deres yndlingsbyggeri. Afstemningen har fundet sted i perioden april på kk.dk. I alt blev stemmer afgivet, og det var altså Axel Towers, der var publikumsfavorit.

4 Axel Towers Axel Towers fem tårne i varierende højde refererer både til Københavns historiske voldanlæg og til kvarterets sammensatte skala og formsprog Axeltorv ligger i det område, hvor Københavns vold engang løb, i overgangszonen mellem middelalderby og det moderne København. På Axeltorv har arkitekterne grebet muligheden for at gendigte voldens landskabelige karakter. Axel Towers er formet som punkter i et landskab, ligesom udkigsposterne på volden. Axel Towers består af fem cirkulære bygninger på mellem 28 og 61 meter. Tårnenes varierende højder relaterer til byområdets meget sammensatte skala og karakter. De fem tårne er fritstående, men forbundet af en hævet byhave på første sal og af slyngede gangbroer i forskellige højder. Som besøgende inviteres man til at skyde genvej igennem bygningen eller til at opholde sig i nogle af bygningens lommer, og bygningen opleves således som en del af byrummet. Facaden er inddelt i vandrette bånd for hver etage med lodrette lameller, brise soleil. Lamellerne giver dybde og relief til bygningen, men skærmer samtidig for solen og bryder vinden på den krumme facade. Facaden er beklædt med tombak en legering af kobber og zink, der med tiden bliver mørkebrun. Indvendigt er Axel Towers gennemført med en enkel materialeholdning af høj kvalitet med gennemarbejdede detaljer. Tårnene rummer kontorer, mens der i gadeplan er caféer og butikker, og i et af tårnene er der en restaurant med udsigt over byen.

5 Fakta om Axel Towers Adresse Kategori Bygherre Arkitekt Landskab Kunstnerisk rådgivning Ingeniører Totalentreprenør Axeltorv 2, 1609 København V A/ Nybygning, erhverv ATP Ejendomme / PFA pension Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S Julie Kierkegaard A/S Finn Reinbothe NIRAS (Alectia) / COWI A/S / Procon Danmark ApS Züblin A/S Byggeår Areal Foto m2 over terræn, m2 under terræn Jens Lindhe

6 Carlsbergfondets Forskerboliger Carlsbergfondets Forskerboliger sætter en høj standard for hele Carlsberg-området. Forskerboligerne er opført i det sydøstlige hjørne af Carlsberg Byen ved siden af den fredede bygning De Hængende Haver og den tidligere mineralvandsfabrik Tap E. De 22 boliger huser udenlandske gæsteforskere og grænser op til haven, der hører til brygger J.C. Jacobsens tidligere privatbolig. Boligerne er samtidig nabo til den nye Carlsberg Station og Campus Carlsberg, det nye hjemsted for Københavns Professionshøjskole. Forskerboligerne er inspireret af Carlsbergs klassiske murstensbyggeri og danner en overgang mellem den gamle have og de nye byrum i campusområdet. Forbindelsen mellem by og have er tydelig i forskerboligernes stueetage, hvor det er muligt at se på tværs af huset fra den gamle have til den nye bydel gennem store glaspartier. Den mere udadvendte funktion i stueetagen understøttes af stor åbenhed i facaden og det karakteristiske byrum, der udgøres af loggiaen en søjlegang med reference til den eksisterende loggia ved Mineralvandsfabrikken. Facaderne er klassisk proportioneret med lysninger og vindue- og dørpartier en smule i overstørrelse. Murværket er et af tyngdepunkterne i byggeriets arkitektur og giver bygningen særpræg, identitet og sammenhæng med omgivelserne. Facaderne er opmuret i savtandsforbandt, dvs. mursten, der er drejede, og blank mur, som giver et udtryk af soliditet i tråd med de øvrige ældre Carlsberg-bygninger.

7 Fakta om Carlsbergfondets Forskerboliger Adresse Kategori Bygherre Arkitekt Landskab Ingeniør Hovedentrepenør Bohrsgade 7-13, 1799 København V A/ Nybygning, bolig Carlsbergfondet Praksis Arkitekter ApS Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue ApS Henry Jensen A/S Skjøde A/S Byggeår 2017 Areal Foto m2 Jens Lindhe

8 Dehns Palæ Efter syv år er Dehns Palæ restaureret og ombygget med en hidtil uset høj kvalitet. Dehns Palæ er opført i af arkitekten J.G. Rosenberg. Det oprindelige palæ var opført i rokokostil, men i 1825 blev palæet nyindrettet med empire-interiør af G.F. Hetsch. Bygningen blev i 1872 delvist ombygget af klaverbyggerfirmaet Hornung & Møller. I 1984 overtog Danmarks Apotekerforening bygningen og lod bygning og interiør restaurere under Vilhelm Wohlerts ledelse. Ved en brand i 2010 udbrændte taget i det fredede palæ. Alle etager blev totalskadet af slukningsvand, og etagedæk styrtede delvist ned. Efter syv års restaurerings- og genopbygningsarbejde er Dehns Palæ nu helt færdigt. Restaureringen er udført med en hidtil uset høj kvalitet, både hvad angår materialer og håndværksmæssig udførelse. Tagkonstruktionen er blevet genopbygget som oprindeligt af pommersk tømmer, og den højloftede bel-etage med G.F. Hetsch interiør med overdådige stukarbejder, forgyldninger, paneler og store dobbeltfløjede døre i cubamahogni er blevet genopført. Stukken på de delvist nedstyrtede lofter er reetableret af dygtige stukkatører. De udekorerede flader i lofterne er genskabt således, at de er delvist akustikdæmpende, hvilket gør rummene brugbare som mødelokaler efter nutidens standard. De områder i palæet, hvor indretningen ikke kan føres tilbage til ældre tid, er indrettet i moderne stil. Palæet fremstår således i dag med indretning i rokoko-stil, empire-stil og nutidig stil.

9 Fakta om Dehns Palæ Adresse Kategori Bygherre Arkitekt Landskab Kunstner Ingeniører Totalentreprenør Bredgade 54, 1260 København K B/ Genopførsel / restaurering Danmarks Apotekerforening Wohlert Arkitekter A/S GHB Landskabsarkitekter A/S Erik A. Frandsen Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S / Gert Carstensen A/S Udført i fagentrepriser Byggeår Areal Foto m2 brutto Carsten Lundager

10 Frihavns Tårnet Med ombygningen af den tidligere DLG-silo er der skabt en bygning, der både synes let og markant på én gang. Den tidligere DLG-silo er et stærkt symbol for Nordhavn. Bygningen ligger for enden af Århusgade og afslutter aksen, som går hele vejen fra Østerbrogade og ind midt i Århusgadekvarteret. Frihavns Tårnet står i dag som en moderne boligejendom og er med sine 12 etager fem etager højere end den oprindelige silo. Bygningen rummer 75 boliger i meget forskellige størrelser fra 60 til 240 m2. Alle boliger har mellem 3,8 og 5,5 meter til loftet og syd- og vestvendte altaner. I boligerne er en del af siloens oprindelige betonelementer desuden bevaret for på den måde at forbinde de nye boliger med bygningens oprindelige funktion. Transformationen fra den oprindelige silos udtryk er særdeles omfattende og har givet bygningen en helt ny struktur, hvor facaden ligger uden på den oprindelige silo. Spinkle søjler i et varieret forløb bærer et to meter dybt altanbånd på tre af bygningens sider. Boligopgangen ligger ved den altanløse nordfacade, som har hvidpudsede vægge og felter med egetræ. Bygningen gør sig bemærket i mødet med byrummet, hvor en søjlearkade med en fint mønstret flisebelægning løber rundt om hele bygningen og skaber et semioffentligt rum.

11 Fakta om Frihavns Tårnet Adresse Kategori Bygherre Arkitekt Ingeniør Hovedentreprenør Helsinkigade Nordhavn B/ Ombygning Kornaksen A/S Praksis Arkitekter ApS Henry Jensen A/S HMM A/S Byggeår 2017 Areal Foto m2 Jens Lindhe

12 Konstabelskolen Forsvarets tidligere Konstabelskole er omdannet til en moderne bygning med attraktive ungdomsboliger. Forsvarets tidligere Konstabelskole på Margretheholm er opført i 1939 og er en af Danmarks tidlige funkisbygninger med søjler og bjælker af jernbeton. Bygningen er bevaringsværdig, men stod i årevis forladt og i teknisk dårlig stand. Konstabelskolen er nyindrettet indvendigt og rummer nu 84 billige ungdomsboliger med et, to eller tre rum. I underetagen er der etableret fællesrum, som bl.a. rummer køkken og vaskeri. Da ombygningen gik i gang, stod kun konstruktionen tilbage, og derfor valgte arkitekterne at udnytte den nuværende bygnings tilstand og originale materialer. Bygningen har fået et helt nyt og nutidigt udtryk. Samtidig kan man fornemme, hvordan bygningens oprindelige facade med røde mursten så ud. Udvendigt dækker den nye, hvide pudsede facade over den nødvendige efterisolering af den oprindelige uisolerede facade. Omkring vinduer og ved indgangspartier er der efterladt partier med det oprindelige murværk. I den udvendige hvidpudsede facade er der placeret vinduer i overstørrelse, som giver en unik mulighed for at få mere lys ind i de små boliger. Indvendigt er bygningens oprindelige tilstand også bevaret så meget som muligt. De oprindelige betonsøjler og pudsede overflader står frit og er flere steder ubearbejdede.

13 Bygningens militære historie afspejler sig indvendigt i valget af farverne blå, gul og grå, som repræsenterer henholdsvis Søværnet, Hæren og Flyvevåbnet. Fakta om Konstabelskolen Adresse Kategori Bygherre Arkitekt Landskab Luftmarinegade 1, 1432 København K B/ Omdannelse af bevaringsværdige bygninger Sjælsø Margretheholm A/S Vandkunsten Vandkunsten Ingeniør Erik Pedersen Rådgivende Civilingeniører ApS Entreprenør Fagentreprise for Sjælsø Margretheholm A/S Byggeår 2015 Areal m² Foto Mads Frederik

14 Mærsk Tårnet Det 75 meter høje Mærsk Tårn er et nyt forskningskompleks i København og samtidigt et nyt mødested på Nørrebro. Mærsk Tårnet er en udvidelse af Københavns Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Det trekantede tårn, som hviler på en stjerneformet base, rummer 15 etager med forsknings- og undervisningsfaciliteter samt et konferencecenter med auditorier og mødelokaler med adgang til den nyeste teknologi. Tårnets facade er beklædt med kobberskodder, hvilket giver bygningen et relief-agtigt udtryk. Skodderne fungerer som en klimaafskærmning, der bevæger sig og skærmer mod direkte sollys. Derudover har kobberskodderne sammen med bygningens afrundede hjørner også en vinddæmpende effekt. Med tiden vil de kobberbelagte skodder patinere og ændre farve fra rødbrunt til mere grønt. Den trekantede form bevirker, at tårnet opleves forskelligt fra forskellige vinkler. Set fra søerne er det bredt, mens det set fra Sankt Hans Torv er smalt. Med den transparente glasfacade fremstår bygningens base åben og tæt forbundet med de grønne omgivelser. Ved at udforme bygningen som et tårn er der skabt et nyt vartegn ikke kun for området, men for hele byen. Den nye og offentligt tilgængelige grønne campuspark fungerer samtidig som en bypark for lokalområdet. En zigzagget sti, kaldet den gode omvej, slanger sig henover dele af Mærsk Tårnet og skaber en forbindelse mellem Nørre Allé og Blegdamsvej. Stien giver gående og cyklister mulighed for at komme op i niveau med trækronerne og helt tæt på bygning og forskere.

15 Fakta om Mærsk Tårnet Adresse Kategori Bygherre Arkitekt Landskab Kunstner Ingeniør Entreprenør Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N A/ Nybygning Bygningsstyrelsen C.F. Møller Architects SLA SUPERFLEX Rambøll Forskellige entreprenører Byggeår Areal Foto m2 Adam Mørk

16 The Silo The Silo er en markant bygning, der på elegant vis nytænker hvad drikker Møller - siloen. Med sine 17 etager og 62 meter i højden er den tidligere DLG-kornsilo den største industrielle bygning i Nordhavn. Særlige krav til opbevaring af korn og behovet for forskellige loftshøjder til siloens mange maskiner betød, at siloens oprindelige rum varierede helt op til syv meter. Det er en udfordring, når man bygger boliger, men arkitekterne vendte det her til deres fordel og tegnede 38 boliger med stor variation i loftshøjderne. Indvendig er The Silo bevaret så rå og urørt som muligt. Boligerne varierer i størrelse mellem 106 og 400 m2, og hver lejlighed har flere altaner. Altanerne er en del af den frakke af galvaniseret stål, der beklæder den oprindelige betonfacade. Stålfrakken, der i øvrigt fungerer som klimaskærm, vil patinere i takt med ældning og vejrlig påvirkning. Facaden er udformet med tanke på, at den skal bevare siloens monolitiske udtryk og er markant både i den store skala set langt fra og i den nære boligsfære. Vinduesrammerne er hæftet på ydermuren og skjult i facadebeklædningen. Indefra går vinduerne helt fra gulv til loft og giver et fantastisk lysindfald, mens man udefra oplever en grå monolit, der ikke skiller sig meget ud fra den oprindelige silos udtryk i farve og størrelse. Der er offentlig adgang til øverste og nederste etage. På øverste etage findes en restaurant, mens stueetagen rummer event- og udstillingslokale.

17 Fakta om The Silo Adresse Kategori Bygherre Arkitekt Landskab Ingeniør Lüdersvej 15, 2100 København Ø B/ Ombygning Union Holding A/S / NRE Denmark COBE COBE Balslev Rådgivende Ingeniører A/S Hovedentreprenør Byggeår 2017 NRE Denmark A/S Areal Foto m2 Rasmus Hjortshøj - COAST

18 Åbenrå 16 I Åbenrå 16 er opført et helt nyt byhus, hvor der siden 1970 erne har været et hul i husrækken. Gaden Åbenrå kan spores tilbage fra 1500-tallet, og de ældste huse i gaden er opført efter branden i I 1960 erne og 1970 erne var der planer om at foretage en gennemgribende sanering og rive de gamle huse ned. Planerne blev stoppet, før alle de gamle huse var væk. I dag er husrækken karakteriseret ved en blanding af de gamle tals huse og nyere bygninger, som er nænsomt indpasset i den historiske husrække. Det nye byhus Åbenrå 16 har facade mod gaden, men adgang til husets boliger er fra en tilbygning i den lille grønne gård. Facaden mod Åbenrå er tilpasset de eksisterende huse i gaden, både i farveholdning og ved at pille-vindue-pille-motivet fra de øvrige huse i rækken gentages. Bygningens nutidige karakter er fremhævet diskret. Facadestenene er gyldent tonede, og vinduespartierne varierer i størrelser med lette altanværn. Gennem porten ankommer man til et lille gårdrum, hvor bygningens facadematerialer skifter til hvide pudsede flader med altaner mod gården. Ankomsten til de fem lejligheder i det nye byhus samt de ti lejligheder i nabohuset er via et fælles trapperum. Rummet er udført med en særlig omhu i detaljeringen og med ekstra bredde for at tilskynde beboerne til ophold og naboskab.

19 Fakta om Åbenrå 16 Adresse Kategori Bygherre Arkitekt Landskab Ingeniør Hovedentreprenør Åbenrå 16, 1124 København K A/ Nybygning, bolig Domesta ApS Entasis A/S Entasis A/S Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S Ole Ibsen A/S Murer- og entreprenørfirma Byggeår Areal Foto 810 m2 Ulrich Jakobsson

f o r å r e t

f o r å r e t f o r å r e t 2 0 1 8 medlemsarrangementer BEMÆRK BEGRÆNSET DELTAGERANTAL ARRANGEMENTERNE KRÆVER TILMELDING PÅ KONTAKTFHF@GMAIL.COM ELLER TLF: 51 71 75 35 Østre Landsret i Frederiksstaden Torsdag d. 22.

Læs mere

Å B O U L E V A R D E N 5 3 Om og nybygning af eks. etageejendom

Å B O U L E V A R D E N 5 3 Om og nybygning af eks. etageejendom Om og nybygning af eks. etageejendom EKSISTERENDE FORHOLD - PLACERING ADRESSE Åboulevarden 52 1960 Frederiksberg C Matr. nr. 18 b af Frederiksberg BYGHERRE Ejer: 53 ApS H.C. Ørstedsvej 27 Lejl. 27 1879

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

thurøvej

thurøvej thurøvej 13-15 Skitseforslag 03.02.2015 1 EKSISTERENDE FORHOLD Frederiksberg er en tæt og stort set færdig bygget by, og kommunegrænsen er hele vejen omkranset af København. Derfor er det på Frederiksberg

Læs mere

Bygningspræmiering 2017

Bygningspræmiering 2017 Bygningspræmiering 2017 Nominering Foto: Claus Helveg Slagelse Kommune Plan og Udvikling September 2017 Nominering Indledning Slagelse Kommune har siden 1988 uddelt en bygnings- og arkitekturpris til byggeri

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 22, NYKØBING GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 27.10.2010 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

kanonhuset forår 2016 entasis

kanonhuset forår 2016 entasis kanonhuset forår 2016 entasis kanonhuset forår 2016 indhold helhed 03 motiv / materialitet 05 lanterne 06 grønne haver og facader 07 underskæring 08 tegldetaljering 09 stålaptering, udvendige trapper 10

Læs mere

krøyer hus i carlsberg byen

krøyer hus i carlsberg byen krøyer hus i carlsberg byen Bygningen danner overgang fra det gamle Vesterbro til det nye bykvarter, og reflekterer både boligkarréerne på Vesterfælledvej og de historiske Humleby-rækkehuse, som nabo mod

Læs mere

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk 2150 Nordhavn 02 kronløbshuset.dk Velkommen til Et nyt byggeri i harmoni med havnemiljøet Arkitekturen ideen den nye bydel Ejerlejligheder med taghave, terrasse eller altaner Lejlighedstyper fleksibel

Læs mere

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR SAG NR. 06.125 HERNING, D. 27.05.2009 DISPOSITIONSFORSLAG Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade INDHOLDSFORTEGNELSE 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 Indholdsfortegnelse Arkitektonisk Beskrivelse Situationsplan

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN 1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN RÅDHUSSTRÆDE 4 Forhuset blev opt for brygger Jens Arnth Møller i 1796 med kælder og tre etager. En senere ejer, Mads Laier, fik i 1937 ændret etagehøjden

Læs mere

Afdeling 922-0 Lejerbo Aalborg

Afdeling 922-0 Lejerbo Aalborg Aurora Attraktive studieboliger i Aalborg 269 2-værelses ungdomsboliger på Østre Havn klar til indflytning fra december 2015 Afdeling 922-0 Lejerbo Aalborg Vesterå 18 9000 Aalborg Telefon 7012 1310 Bygges

Læs mere

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk.

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk. Royal Golf Center Ørestads Blvd. bebyggelsen -kvalitet og variation Bella Center Bella Center station M Kalvebod Fælled Horisonten2 Horisonten1 Center Blvd. 2A 2B 2C 2D Byparken 4 C. F. Møllers Allé Edvard

Læs mere

Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers

Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers Fredningsforslaget omfatter: Skifteretten i Randers, tidl. Herredsretten, opført 1862. Skifteretten i Randers, facade mod Tøjhushavevej Forslagsstiller:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ADELGADE 23, NYSTED GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.10.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

ARKITEKTUR OG MATERIALER: HOVEDIDÉ OG DISPONERING:

ARKITEKTUR OG MATERIALER: HOVEDIDÉ OG DISPONERING: HOVEDIDÉ OG DISPONERING: Dette projekt anviser et konkret forslag til bebyggelse af grunden på Herningvej, mellem Skaadsmosevej og Glentevej i Ringkøbing. Forslaget anviser etablering af butiksarealer,

Læs mere

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke Axel Towers Bliv en del af Københavns nye landemærke Må vi invitere dig med op? Arkitekturen er geometrisk forførende. Facaden vil kun blive smukkere og smukkere med årene. Beliggen heden er enestående.

Læs mere

SEB Bank & Pension - Nordisk arkitektur i mange niveauer

SEB Bank & Pension - Nordisk arkitektur i mange niveauer SEB Bank & Pension - Nordisk arkitektur i mange niveauer Byens Netværk 15.09.10 Tekst og foto: Stine Vejen Eriksen En onsdag eftermiddag mødes Byens Netværk på Kalvebod Brygge, for at opleve SEB Bank &

Læs mere

CASE NYBYG FACADESKÆRME. Stærk arkitektur med højstyrkebeton

CASE NYBYG FACADESKÆRME. Stærk arkitektur med højstyrkebeton CASE NYBYG FACADESKÆRME Stærk arkitektur med højstyrkebeton MED HULLER I FACADEN Fakultetsbygning til Syddansk Universitet Syddansk Universitet har med deres nye fakultetsbygning skabt et stykke markant

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

Viborg Postkontor. Sct. Mathias Gade 19, 8800 Viborg

Viborg Postkontor. Sct. Mathias Gade 19, 8800 Viborg Viborg Postkontor Sct. Mathias Gade 19, 8800 Viborg INDHOLDSFORTEGNELSE Bygherre Kristian Krygers kommentarer til renoveringen...1 Kgl. Bygningsinspektør Niels Viums kommentarer...3 Facade 1. prioritet...4

Læs mere

Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE BYGNINGERNES VÆRDI FOR KULTURMILJØET OG BEVARINGSVURDERING

Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE BYGNINGERNES VÆRDI FOR KULTURMILJØET OG BEVARINGSVURDERING Notat Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE 10. marts 2014 1 Projekt nr. 216629 Version 3 Dokument nr. 1210383404 Udarbejdet af LLU Kontrolleret af MLG Godkendt af LLU BAGGRUND

Læs mere

CERESVEJ 19. enfamiliehus

CERESVEJ 19. enfamiliehus CERESVEJ 19 enfamiliehus Den eksisterende villa har ingen hoveddør ud til vej, men en nedkørsel til carport og høje mørke kældervinduer. Vinduerne er 70 er lavformats ruder og teglen er industriel i sit

Læs mere

Campus Living Kolding

Campus Living Kolding Campus Living Kolding Attraktive studieboliger i Kolding 83 1- og 2-værelses ungdomsboliger klar til indflytning i november 2015 Afdeling 958-0 Lejerbo Kolding Pakhustovet 4 6000 Kolding Telefon 7012 1310

Læs mere

Siloetten Siloen i det grønne

Siloetten Siloen i det grønne CASE Siloetten LOKATION: Siloetten, Aarhus, Danmark. Arkitekt/ designer: C. F. Møller og Christian Carlsen Arkitektfirma. Aarhus, Danmark En gammel kornsilo, der skulle ombygges til moderne lejligheder.

Læs mere

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 17. april 2018 Sagsnr. 2018-0106126 NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning Dokumentnr. 2018-0106126-2

Læs mere

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNGVEJ I RGKØBG UDARBEJDET AF: SKALA ARKITEKTER A/S ALLÉGADE 2 8700 HORSENS FOR: BOKA HOLDG A/S TELEHØJEN 6 5220 ODENSE HOVEDIDÉ OG DISPONERG: Dette prospekt

Læs mere

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke Axel Towers Bliv en del af Københavns nye landemærke Må vi invitere dig med op? Arkitekturen er geometrisk forførende. Facaden vil kun blive smukkere og smukkere med årene. Beliggen heden er enestående.

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt oplev Koldinghus Mødet mellem nyt og gammelt Kæmpetårnet Kirkesalen Riddersalen Bibliotekssalen Christian 3.s Kapel Ruinsalen Facade med moderne træbeklædning Det nye trappetårn INDGANG Kæmpetårnet De

Læs mere

PRÆMIERING AARHUS KOMMUNE

PRÆMIERING AARHUS KOMMUNE BYFORNYELSE OG BUTIKSFACADER PRÆMIERING AARHUS KOMMUNE 2011 Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Tekst, foto og layout, Byarkitektur Trykt, februar 2012 Præmieret 2011 for Byfornyelse Badstuegade 1A Mejlgade

Læs mere

Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn. Inspirerende kontorlejemål i flere etager

Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn. Inspirerende kontorlejemål i flere etager - til leje... Kontordomicil 794 m 2 Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn Inspirerende kontorlejemål i flere etager Særdeles præsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Kontorlejemål

Læs mere

Campus Living Kolding

Campus Living Kolding Campus Living Kolding Attraktive studieboliger i Kolding 83 1- og 2-værelses ungdomsboliger klar til indflytning i november 2015 Afdeling 958-0 Lejerbo Kolding Pakhustovet 4 6000 Kolding Telefon 7012 1310

Læs mere

Bilag til pressemeddelelse Århus Kommune præmierer to butiksfacader og fire ejendomme for god kvalitet.

Bilag til pressemeddelelse Århus Kommune præmierer to butiksfacader og fire ejendomme for god kvalitet. Bilag til pressemeddelelse Århus Kommune præmierer to butiksfacader og fire ejendomme for god kvalitet. Motivering for præmiering af de enkelte ejendomme beskrives kort i det følgende: Butiksfacader: Skovvejen

Læs mere

lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED

lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED 15 LEJLIGHEDER MED UDSIGT 02. marts 2015 indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Indledning...2 Situationsplan...3 Bygning 1...4-9 Bygning 2...10-14 Bygning

Læs mere

AB - Altankatalog. Maj 2015. Udarbejdet af

AB - Altankatalog. Maj 2015. Udarbejdet af Maj 2015 Udarbejdet af Indholdsfortegnelse Oversigtsplan med andelstyper Lysdiagrammer ejendommen lejligheden Altanen mål og placering fransk altan design og materialitet fastgørelse indsigtsskærm og altandug

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

med andre, er man på 1. sal, kan man være privat.

med andre, er man på 1. sal, kan man være privat. 02 Generelt Velkommen til et nyt og innovativt boligprojekt, hvor begreberne tid, rum og sjæl er gennemgående. Vi opholder os alle meget i vores bolig, derfor er der i City grund projektet lagt stor vægt

Læs mere

ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM

ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om tilladelse til at ombygge den tidligere

Læs mere

DEN GRØNNE AMBASSADE - 15346

DEN GRØNNE AMBASSADE - 15346 DEN GRØNNE AMBASSADE - DEN GRØNNE AMBASSADE Den grønne ambassade er en fortælling om Bispetorv i Aarhus. Selvom projektet måtte opnå stor succes og flyttes andetsteds, så vil det fortsat bære historien

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P. Nyt Kirke- og kulturhus i Vinderup. Perspektiv set fra syd-vest

F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P. Nyt Kirke- og kulturhus i Vinderup. Perspektiv set fra syd-vest F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P Perspektiv set fra syd-vest N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P - Denne skitsemappe indeholder et forslag

Læs mere

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010 ODENSE Forsker-og videnpark Maj 2010 Odense Forsker- og videnpark En bydel der summer af viden Over de næste 10-15 år skal området nord for Syddansk Universitet i Odense forvandles til en dynamisk forsker-

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

Bygningspræmiering 2015

Bygningspræmiering 2015 Bygningspræmiering 2015 Nominering Slagelse Kommune Center for Vækst og Plan September 2015 Nominering Indledning Uddelingen af Slagelse Kommunes årlige bygnings- og arkitekturpris blev påbegyndt i 1988

Læs mere

STUDIEBOLIGER. Teglholmsgade, København. Københavns Kommune COWI, Kort og data er vejledende.

STUDIEBOLIGER. Teglholmsgade, København. Københavns Kommune COWI, Kort og data er vejledende. STUDIEBOLIGER Teglholmsgade, København Københavns Kommune COWI, Kort og data er vejledende. BESKRIVELSE Projektet omfatter 100 studieboliger som udbydes som ejerboliger. Bygningen placeres i det udlagte

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

Enfamilieshus på Fanø. -Transformation af Vestervejen 62

Enfamilieshus på Fanø. -Transformation af Vestervejen 62 Enfamilieshus på Fanø -Transformation af Vestervejen 62 Ann Petersen 8. Semester AAA 2013 Indledning Denne opgave omhandler transformationen af Vestervejen 62. For at bring liv til huset, men også til

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STORE POTTERGADE 9 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.05.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse:

Læs mere

ØRESTADSHUSET. Hvem er Sjælsø Gruppen? 127 ejerboliger i Ørestad City

ØRESTADSHUSET. Hvem er Sjælsø Gruppen? 127 ejerboliger i Ørestad City Kajplads 24, Islands Brygge, 58 ejerboliger Kidholm, Københavns nye kanalby, 90 ejerboliger Hvem er Sjælsø Gruppen? Sjælsø Gruppen A/S er børsnoteret og har siden 1977 udviklet ejendomme i form af nybyggeri

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor

Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor Præsentabelt lejemål på 1.500 m 2 med markant synlighed på indfaldsvejen til city. Lokalerne ligger i stueetagen og på 1. sal med udsigt til Nyboder

Læs mere

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor Idéforslag I det følgende gennemgås et forslag til udvidelse af kirkecenteret med et provstikontor. Forslaget tager udgangspunkt i de krav og ønsker der er

Læs mere

Green Lighthouse. Byens Netværk Tekst og foto: Christina Bennetzen

Green Lighthouse. Byens Netværk Tekst og foto: Christina Bennetzen Green Lighthouse Byens Netværk 27.10.09 Tekst og foto: Christina Bennetzen Green Lighthouse er Københavns Universitets nye klimavenlige hus, som skal fungere som mødested for de studerende ved det Naturvidenskabelige

Læs mere

Finsensvej 15. Forslag til studieboliger, 2000 Frederiksberg. Owner: Vision Student Homes, COPI, Bredgade 38, st.

Finsensvej 15. Forslag til studieboliger, 2000 Frederiksberg. Owner: Vision Student Homes, COPI, Bredgade 38, st. Situationsplan Mål 1:500 Området. Området omkring Finsensvej har siden 50 erne gennemgået en voldsom forandring. Fra at være en bydel præget af industri og jernbaneterræn, er udviklingen gået i retning

Læs mere

39 Ejerlejligheder i København NV

39 Ejerlejligheder i København NV 39 Ejerlejligheder i København NV Nord, vest, hjemme bedst men 3D-visualiseringer. Der tages forbehold for ændringer og fejl, samt farveangivelser af materialer. Forbeholdet er også gældende for medvirkende

Læs mere

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS UDLEJES FOR: NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS LEJEBOLIGER PÅ 2-3 VÆRELSER SE UDLEJNINGSSTATUS PÅ.DK LYSE BOLIGER I NORDISK STIL ATTRAKTIV BELIGGENHED MIDT I BYEN Havnehusene byder

Læs mere

Frederiksberg Kommune København d Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel

Frederiksberg Kommune København d Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel Frederiksberg Kommune København d. 31.07.2017 Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel grge01@frederiksberg.dk Byggeandragende På vegne af ejer I/S Havnstrup anmodes hermed om byggetilladelse til etablering

Læs mere

Allegade Frederiksberg

Allegade Frederiksberg Allegade 13 2000 Frederiksberg Sagsnr: 1008 Frederiksen. Allegade 13 2000 Frederiksberg Pris: 60.000.000 Ejerudgift pr. md: 9.059,67 Etage m2: 1.439 Heraf underetage m2: 167 Grund m2: 366 Byggeår: 1942

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN KONGEHØJSKOLEN Skolebygning Transformering og nybyggeri Tøndervej 90 Arkitema Architects og MOE Skolen har gjort brug af en tidligere lagerbygning, der er indrettet som et rum til leg og bevægelse. Parallelt

Læs mere

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K = citybeliggenhed og attraktive faciliteter 1304 København K 1 Turbinehuset tilbyder moderne faciliteter i det centrale København Turbinehuset er et nyopført og bæredygtigt kontorhus med gennemtænkt arkitektur

Læs mere

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling Karakter og identitet SDU Campus Kolding Foto: Jens Linde Karakteristisk facade Selvstændigt arkitektonisk udtryk Med sin trekantede grundplan

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

ATTRAKTIVE LEJEBOLIGER I MÅLØVS NYE BYKVARTER

ATTRAKTIVE LEJEBOLIGER I MÅLØVS NYE BYKVARTER UDLEJES FOR: ATTRAKTIVE LEJEBOLIGER I MÅLØVS NYE BYKVARTER LEJEBOLIGER PÅ 2-3 VÆRELSER SE UDLEJNINGSSTATUS PÅ SØNDERGÅRDSALLE.DK LYSE BOLIGER MED STOR ALTAN ELLER TERRASSE Uanset hvilken af de 33 lejeboliger

Læs mere

Stephen Willacy, Stadsarkitekt:

Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Aarhus står over for en ganske overvældende udvikling, hvor byens fysiske rammer udvides, og bykernen fortættes. Det er helt unikt, og der ligger et stort arbejde i at sikre

Læs mere

Nyt campusmiljø / Professionshøjskolen Metropol

Nyt campusmiljø / Professionshøjskolen Metropol Nyt campusmiljø / 2017 Professionshøjskolen Metropol Fra mange m 2 til kloge m 2 En ny bygning og en ombygning af det eksisterende uddannelses- og læringsmiljø i Sigurdsgade styrker professionshøjskolens

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE

TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 05.10.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/510-0001 Kommune: Haderslev Kommune Adresse: Torvet

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER. Bülowsvej 10, Frederiksberg

BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER. Bülowsvej 10, Frederiksberg BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER INDLEDNING I det Frederiksbergske villakvarter omkring den sydlige del af Bülowsvej er det ønsket at nedrive en eksisterende gammel erhvervsbygning som er nedslidt og som arkitektonisk

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE

HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.01.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/157-0001 Kommune: Gentofte Kommune Adresse:

Læs mere

Værdibaseret tilgang. 02 (om os)

Værdibaseret tilgang. 02 (om os) Dialog skaber værdi 02 (om os) Værdibaseret tilgang Når du skal vælge en arkitekt til dit projekt, er tilliden afgørende. Fagligheden skal være i orden, kreativiteten skal blomstre, og det færdige resultat

Læs mere

Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn. Velegenet til fx. domicil på fuld etage

Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn. Velegenet til fx. domicil på fuld etage - til leje... Kontordomicil 799 m 2 Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn Velegenet til fx. domicil på fuld etage Særdeles præsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Gennemrenoveret

Læs mere

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 TRAPPEN Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 ARKITEKT BYGHERRE Laplandsgade 4A, 2.sal 2300 København S Denmark TN Udvikling A/S Kong Christians Allé 43, 2. DK-9000 Aalborg

Læs mere

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 78 lejeboliger på Birkholm Historie Sluseholmen i Sydhavnen er oprindelig anlagt som et sluseanlæg af Københavns Havnevæsen

Læs mere

Fra kaserne til boligområde

Fra kaserne til boligområde Fra kaserne til boligområde - en artikel fra Byggeri 9-2009 Fra kaserne til boligområde Slottet, der tidligere har rummet kasernens administration, accentuerer lejrens akse. Nyfortolkning af kasernebygninger:

Læs mere

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS UDLEJES FOR: HAVEHUSEE / ETAPE 2 YE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAV TÆT PÅ VADET OG BYES PULS LEJEBOLIGER PÅ 1-4 VÆRELSER SE UDLEJIGSSTATUS PÅ HAVEHUSEE.DK LYSE BOLIGER MED SKØ UDSIGT OG ADGAG TIL SOLRIGE TAGTERRASSER

Læs mere

LÆRKEVEJ FREDERIKSSUND LOKALPLANSFORSLAG/ 8. MARTS 2018

LÆRKEVEJ FREDERIKSSUND LOKALPLANSFORSLAG/ 8. MARTS 2018 LÆRKEVEJ FREDERIKSSUND LOKALPLANSFORSLAG/ 8. MARTS 2018 Fugleperspektiv/ illustrationen er vejledende 2 Bygning 4 med lav taghældning i V form. Tilpasset punkthusets form, og giver området en markør. Bygning

Læs mere

Nyvej 8-10, Frederiksberg.

Nyvej 8-10, Frederiksberg. Nyvej 8-10, Frederiksberg. Et fint eksempel på Frederiksbergs arkitektur: Ejendommen Nyvej 8-10 er opført i 1908, og er et fint eksempel på senhistoricistisk arkitektur, med elementer af nationalromantik

Læs mere

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014 AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I AUGUST 2014 ARKITEMA HJØRNET AF OG AR KITEMA NORD SITUATIONSPLAN MED BEBYGGELSENS GÅRDRUM 1:250 AR KITEMA FACADE MOD 1:250 FACADE MOD 1:250 AR KITEMA SNIT GENNEM BEBYGGELSEN

Læs mere

Thors Bakke, Randers. Fra Vandet Til Byen i serial vision Sagnr

Thors Bakke, Randers. Fra Vandet Til Byen i serial vision Sagnr Thors Bakke, Randers Fra Vandet Til Byen i serial vision 02.10.2015 Sagnr. 15.358 beskrivelse View 1 Thors Bakke - bydelen der samler Randers Randers Kommunes visioner om at bringe by og vand tættere sammen

Læs mere

Boligselskabet Domea Horsens

Boligselskabet Domea Horsens Boligselskabet Domea Horsens 4 punkthuse beliggende i ny bypark på Bjerrevej - 28 boliger i størrelserne 81-100 m² Boligselskabet Domea Horsens Afd. 6011 Gnisten 2, 4, 6 og 8-8700 Horsens Udlejning og

Læs mere

arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010

arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010 arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010 Lindelyvej Hovedindgang Overdækket atrium Ny afdeling Mulighed for terapibad/ svømmehal Situationsplan, 1:500 Ny - og ombygning

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby Vestergade 3 5, nr. 3

SAVE registrering Haslev midtby Vestergade 3 5, nr. 3 SAVE registrering Haslev midtby Vestergade 3 5, nr. 3 Arkitektonisk 4 Miljømæssig 5 Originalitet 4 Samlet bevaringsværdi 4 Udpeget i år: 2008, rev. 2011 Ejendomsnr.: 3309 Matrikelnr.: 1aq Adresse: Vestergade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R BISPEGÅRDEN GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.11.2010 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune Adresse:

Læs mere

VI DESIGNER LEVENDE RAMMER FOR MENNESKERS LIV

VI DESIGNER LEVENDE RAMMER FOR MENNESKERS LIV VI DESIGNER LEVENDE RAMMER FOR MENNESKERS LIV Hos Thing Brandt Landskab skaber vi æstetisk, funktionel og bæredygtig landskabsarkitektur, der danner grobund for værdifulde oplevelser. En øget fællesskabsfølelse

Læs mere

NY TAP BILAG CARLSBERG BYEN BYGGEAFSNIT 8

NY TAP BILAG CARLSBERG BYEN BYGGEAFSNIT 8 NY TAP BILAG 5 30.01.2012 CARLSBERG BYEN BYGGEAFSNIT 8 INTRODUKTION Baggrund Baggrunden for nærværende oplæg er den forestående udvikling af Stationsområdet i Carlsberg Byen. Oplægget er tiltænkt som information

Læs mere

HVOR ØRESUND MØDER KØBENHAVNS HAVN

HVOR ØRESUND MØDER KØBENHAVNS HAVN HVOR ØRESUND MØDER KØBENHAVNS HAVN HVA DRIKKER MØLR -siloen er blevet et velkendt bygningsværk for mange Københavnere og et folkeligt ikon for Nordhavnen. Siloen er den største industribygning i Nordhavnen

Læs mere

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Behov Nyt børnehus og skoleudvidelse Børnehuset Fakta Skoleudvidelsen Fakta Etablering af nyt børnehus ved Spurvelundskolen:

Læs mere

SØBORG MØBELFABRIK VOLUMENSTUDIE

SØBORG MØBELFABRIK VOLUMENSTUDIE VOLUMENSTUDIE 15.09.2015 BOLIGER OG ERHVERV PÅ S GRUND Det planlagte boligbyggeri opføres på de arealer, der frigøres bag den nuværende Søborg Møbelfabriks hovedbygning. Der opføres ca. 160 boliger med

Læs mere