DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening"

Transkript

1 Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2016 Dato: 30-jan Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Bestyrelsens arbejde Lige som i de foregående år arbejder bestyrelsen godt sammen og har været god til at fordele opgaverne imellem sig året igennem. De to bestyrelsessuppleanter deltager aktivt i møderne, hvilket der sættes pris på. Bestyrelsen mødes en gang om måneden på Nødebo kro, derudover er de fleste bestyrelsesmedlemmer beskæftiget med andre DOF relaterede opgaver, hvilket betyder, at det er svært at øge aktivitetsniveauet uden at få tilført yderligere aktive som kunne tænke sig at arbejde med nogle af de initiativer, som vi gerne ville sætte i søen. Atlas 3 status Her halvvejs i projektet er det tid for en status over, hvordan der går. Og alt i alt er der grund til at være fortrøstningsfulde. Godt nok mangler 5 af vores kvadrater en kvadratansvarlig. Det drejer sig om Halsnæs og Hundested i Halsnæs kommune samt om Ferslev, Kyndby og Skuldelev i Hornsherred. Der er registreret Atlas-indtastninger i afdelingens kvadrater, og der er er noteret 162 arter: 11 mulige, 16 sandsynlige og 135 sikre. Men der er store forskelle kvadraterne imellem: én kvadratansvarlig tegner sig for 550 registreringer i sit kvadrat andre tegner sig for 0! Og der er store forskelle kvadraterne imellem hvad angår dækning og aktivitet. Kigger vi på Time-Tælle-Turene (TTT) er forskellene også til at få øje på. Der skal foretages TTT i 50 af vores kvadrater, og status er, at kun i 22 kvadrater er der gennemført alle 3 ture. TTT består af en vintertur, en tidlig og en sen forårstur, og det skal nævnes, at der i 10 kvadrater er gået 1 eller 2 ture. Men der er altså 18 kvadrater helt uden aktivitet. Vi har i det lokale Atlas-team, der består af koordinatorerne Bjørn Svendsen, Henrik Boeg og John Hansen, besluttet at tage kontakt til enkelte kvadratansvarlige for at høre, hvordan det går. Ikke for at hundse med folk, men her halvvejs er det vigtigt at få overblik over, om der måtte være steder, hvor der er behov for hjælp. Vi lægger også planer for dækning af kvadraterne uden ansvarlige. Der kan blive tale om Atlas-weekends, hvor vi planlægger fælles udrykning for at få dækket kvadraterne. Vi vil orientere om dette på hjemmeside og på Facebook. 1-Feb Side 1 af 7.

2 I 2015 holdt vi et velbesøgt heldagsmøde på Nødebo Kro, hvor lille flagspætte, validering og TTT var på programmet. Vi har lignende på tegnebordet til afholdelse i 2017, dog uden TTT. Spørgsmål om TTT henvises til personlig kontakt til koordinatorerne. Under titlen TRÆK STIKKET UD - 24 timer du aldrig glemmer lavede vi et naturprojekt for skolebørn uden mobiltelefoner eller anden net-forbindelse ved Alsønderup Engsø og Nejede Vesterskov. Eleverne var fra 4-6. klasse, og projektet gennemførtes med 3 frivillige fra s bestyrelse i tæt samarbejde med personale fra Alsønderup Skole. Fokus var på mangesidige naturoplevelser og blev støttet af primært privat givere samt Hillerød Kommune og. I alt 90 børn fik glæde af projektet og var MEGA-begejstrede. Naturstyrelsen har underkendt det forslag til Nationalpark Kongernes Nordsjælland som kommunerne har udarbejdet og vi kan håbe på at det vil bidrage til projektets endelig død. Der er efter styrelsens mening ikke sammenhæng nok når så få lodsejere vil være med, men vi ved aldrig hvad politikerne kan finde på. Vi har haft det obligatoriske dialogmøde med Naturstyrelsen Nordsjælland, det er aftalt at får forelagt hugstkort når de foreligger og derefter besøger de områder, hvori der skal ske hugst. Vi vil så bestræbe os på at finde så mange træer med redder, som det er muligt, afmærke dem med en snor og registrerer GPS koordinaterne til Naturstyrelsens Pas-på kort. Derefter vil styrelsens folk finde træerne og yderligere mærke dem umiddelbart før hugst går i gang. Det er også aftalt, at vil blive inviteret med til at udpege de såkaldte livstræer, der skal udpeges 5-8 træer pr. ha. Efter udpegning vil styrelsen sikre, at de udpegede træer lever op til betingelserne, og derefter vil de blive permanent mærket og beskyttet til de dør. Der er ved at blive udviklet en app til formålet. I marts 2015 skete der så det, at Naturstyrelsen fælder to træer med beboede sortsspættereder, oven i købet træer, som vi havde registreret GPS koordinater på og meldt ind til styrelsens pas-på kort. Herudover fik vi forhindret, at et tredje træ, som var udtaget til fældning, blev fældet. Dette træ var der også GPS koordinat på. Det er selvfølgelig ikke kun uheldigt, men også ulovligt. Naturstyrelsen blev omgående gjort opmærksom på episoden, og lokalbestyrelsen besluttede at overdrage sagens videre behandling til DOFs centrale naturpolitiske udvalg og hovedbestyrelsen. Vi mente, at sagen var så alvorlig, at den skulle løftes til højeste niveau i foreningen. Det endte med, at Naturstyrelsen indrømmede og beklagede hændelsen og, at DOFs formand og direktør var i kontakt med den øverste ledelse i Naturstyrelsen. Det er vores 30-Jan Side 2 af 7.

3 indtryk at episoden er blevet brugt politisk for at få en diskussion i gang med Naturstyrelsen på et højere plan og måske som løftestang for en dialog om skoven generelt og den nye reddetræspolitik, som Naturstyrelsen og DOF har udarbejdet i fælleskab. DOF har i øvrigt meddelt styrelsens ledelse, at vi fremover vil politianmelde lignede hændelser. DOF introducerede to fuglekurser på landsplan (et forårs fuglestemmekursus og et efterårs trækfuglekursus). har tilsluttet sig disse kurser og har gennemført ét af hver i De er forløbet fint med tilfredse deltagere. Vi gentager derfor kurserne 2016 med små justeringer. Der er stadig minkbekæmpelses aktiviteter i gang, om end der ikke fanges det samme antal længere, men det tager vi som tegn på at initiativet har virket efter hensigten. 2 Medlemsstatus Lige som DOF satte vi medlemsrekord i 2015, vi nåede 1820 medlemmer i DOF Nordsjælland, et medlemstal som har ligget stabilt gennem nu 5 år. 3 Økonomi Lokalforeningen har stadig en sund økonomi, vi har en formue nu, som vi ikke ønsker skal stige yderligere. Vores fuglekurser og visse ture bliver ved med at være populære og giver dermed indtægter ud over kontingenterne. 4 Hjemmeside Vores hjemmeside trænger hårdt til en teknologisk opgradering, da den nuværende platform ikke længere supporteres. Der er mulighed for, at vi kan flytte den til DOF.DK og herved få support fra Fuglenes hus. Det er noget, der blevet arbejdet på i 2015, men det er gået langsomt, og det er usikkert, om vi kan vente på, at denne løsning kommer i luften. 5 DOFbasen Antallet af nordsjællandske observationer i DOFbasen dykkede i 2015 efter, at vi i 2014 ellers var på vej tilbage mod den samme udvikling som resten af landet. Vi har desværre mistet nogle meget flittige observatører de sidste år, så det er vigtigt, at alle relevante observationer kommer i DOFbasen Antallet af bearbejdede ynglepar og ynglepar i det hele taget faldt til under 2008 niveau, og det var desværre en tendens for hele landet. Vi kan håbe, at folk stadig har observationer i notesbøgerne, som endnu ikke er kommet i DOFbasen, så der skal lyde en opfordring til at indtaste alt, hvad der måtte ligge derude. Det skal ikke udelukkes at Atlas 3 tager nogle af kræfterne, men især de bearbejdede ynglefugle er stadig vigtige også selv om, vi laver Atlas. 30-Jan Side 3 af 7.

4 6 Aktivitetsudvalget (ved Luise Ekberg) Aktivitetsudvalget har siden sidste generalforsamling oprustet med to nye aktive medlemmer og består nu af 5 medlemmer: Luise Ekberg, Per Ekberg, Ivan Olsen, Mogens Holme og Inge Hansen. Udvalget har arbejdet på at generere nye ideer til aktiviteter, foredrag og guidede ture. Udvalget lancerede som noget nyt Boligbirding i jan.-marts. En lille dyst om at se flest arter fra sin bolig/matrikel. I dysten deltog 16 aktive medlemmer og vi dystede også mod DOF København og DOF Vestsjælland vi blev desværre nummer 3 med 76 arter. Et af formålene med dysten er også at få flere aktive indtastere i DOFbasen. Vi har fortsat 14 erfarne og stabile turledere, som dækker et bredt udsnit af s fuglelokaliteter. Udvalget lægger vægt på, at det er lysten, der driver værket, så turlederne arrangerer selv deres egne ture. Aktivitetsudvalget prøver at lytte til deltagernes ønsker om ture, og vi har, så vidt det har været muligt med den tilstedeværende arbejdskraft, imødekommet dette. Udvalget har nået sine mål ved siden sidste generalforsamling i DOF Nordsjælland at have arrangeret: 73 dag/aftenture m deltagere pr. tur (65 ture i 2014, 58 ture i 2013, 50 ture i 2012, 41 ture i 2011) 1 Ørnens Dag arrangement ved Arresø med i alt ca. 300 deltagere. 2 foredrag i en mindre foredragsrække om Strødamreservatet 1 julearrangement som desværre blev aflyst på grund af for få tilmeldinger 1 foredrag om tårnfalken i Nordsjælland, indsats, ringmærkning mm. Dog var en bedsteforældre- børnebørntur ikke den store succes, da bedsteforældrene havde glemt at tage børnebørnene med. Herudover havde vi i november måned et seminar for turlederne med oplæg fra Allan Gudio Nielsen samt socialt samvær turlederne imellem. Turlederne har, som bevilget sidste år, fået jakker med s logo, så nu vil turlederen kunne genkendes på turene. Aktivitetsudvalgets vigtigste mål i 2016 er at bevare den høje aktivitet og arrangere nogle introduktionsdage for de nye medlemmer af foreningen, så de kommer godt i gang og forhåbentligt bliver fastholdt som medlemmer. Naturens dag var igen i 2015 repræsenteret med en stand på Naturens Dag. Den var velbesøgt og deltagerene havde en god dag. 7 Naturpolitisk Udvalg, NPU (ved Stig Englund) Medlemmer af udvalget i 2015: Birgitte Garde (Fredensborg), Jørgen Jacobsen (Halsnæs), Stig Englund (Hillerød), John Hansen (Frederikssund), Jørgen Hansen (Helsingør), Carsten Michael Jørgensen (Gribskov og bestyrelsen), Ole 30-Jan Side 4 af 7.

5 Brauer (bestyrelsen), John Holm (Allerød), Kaj Erik Nielsen (Hørsholm), Jens Erik Sørensen (Rudersdal). Udvalget har afhold 9 møder i årets løb. Større sager: Natura 2000-planer Kort før jul 2014 sendte Naturstyrelsen de nye statslige Natura 2000-planer i høring frem til den 10. april Med caretaker-grupperne for Arresø, Gribskov, Roskilde Fjord/Jægerspris Nordskov og fuglefolket ved Mølleådalen, som primus motorer, blev der indsendt 5 meget fine høringssvar (kan ses på hjemmesiden). DOF udtrykker generel tilfredshed med de overordnede målsætninger for områderne, men efterlyser mere konkrete mål for arter og naturtyper, og benytter lejligheden til endnu engang at kritisere de mangelfulde basisanalyser, der ligger til grund for N2000-planerne. De statslige planer skulle være udsendt inden udgangen af 2015 dette er ikke sket! Arresø bekendtgørelse om færdsel mv. - november 2015 Efter flere års diskussion og tovtrækkeri om nye sejladsregler for Arresø udsendte Miljø- og Fødevareministeriet en bekendtgørelse i november 2015, til afløsning for regelsættet fra Bekendtgørelsen adskiller sig næsten ikke fra det udkast, som Naturstyrelsen sendte i høring fra februar til april i I høringssvaret fra DOF kritiserede vi skarpt, at der åbnes op for sejlads med motorbåd, og at windsurfing tillades i den nordlige halvdel af søen. Endvidere fandt vi, at beskyttelseszonerne ved rørskovsområderne er for få og små. DN og Arresøforeningen støttede os, men det har altså ikke afspejlet sig i den endelige bekendtgørelse. NPU drøftede på mødet i december klagemulighederne i forhold til selve bekendt-gørelsen og ikke mindst det mangelfulde høringsgrundlag forud for udarbejdelsen af bekendtgørelsen i form af fejl og mangler i både konsekvensvurdering fra DCE, Århus Universitet (2013) og i Naturstyrelsens egen miljøvurdering (2014). Arresø-caretaker-gruppen fik til opgave at undersøge det videre forløb, herunder klagemuligheder. Skovbrugerråd og samarbejde med Naturstyrelsen I NST Nordsjælland er DOF repræsenteret ved bestyrelsen til dialogmøder og i skov-brugerrådet ved Arvid Jebens (tidl. bestyrelsesmedlem). I NST Østsjælland er det kommunekontaktperson for Allerød Kommune, og i NST Hovedstaden (bl.a. skove i Hørsholm og Rudersdal) er DOF repræsenteret ved DOF København. NST Nordsjælland (der henvises til bestyrelsens beretning for 2015). I NST Østsjælland har man drøftet det nye og temmelige forstyrrende motionsfænomen trail-løb, som dog kun vil blive tilladt på fastlagte ruter, som ikke skulle forstyrre dyre- og fuglelivet! Forstyrrende mountainbike-rute anlagt i Lystrup Skov uden forudgående høring. Skoven udlagt som aktivitetszone! 30-Jan Side 5 af 7.

6 Skovbrugerrådet arbejder også med udpegning af de såkaldte livstræer, herunder træer der huser rovfuglereder. 1 Andre sager og emner behandlet på møderne: Vaserne ved Furesøen i Rudersdal Kommune. I samarbejde med Aage V. Jensens Naturfond og FVF har kommunen foretaget en række plejeindgreb, og nye publikumsfaciliteter som fugleskjul, borde/bænke, infotavler er etableret. Et nyt stort handicapvenligt fugletårn indvies i DOF støtter projektet. Maglemosen i Vedbæk. 70 ha. er overgået til Rudersdal Kommune, som har foretaget rydning af krat og etablering af kreaturafgræsning. Tre par viber har indfundet sig. DOF har støttet plejeplanen. Søllerød Sø. Kommunen har givet sig selv 3-dispensation til anlæg af badebro og svømmerute for triatleter. DOF har skrevet læserbrev om at tage hensyn til den lille natur og almindelige fugle, som presses med nye anlæg og aktiviteter. Sjælsø sti. Anlæg er påbegyndt i Rudersdal og Allerød Kommuner. Vi havde helst undgået en sti gennem den uforstyrrede sumpskov her, men fik dog udvirket, at stiforløbet blev trukket væk fra rørskovzonen. Allerød-gruppe foretager overvågning af udvalgte fuglearter i kommunen. Langstrup Mose. Skydebanen mangler miljøgodkendelse og støjkrav overholdes ikke. Modelflyveklubbens ansøgning om nyt klubhus er blevet afvist af Natur- og Miljøklagenævnet. DN har førertrøjen i disse sager DOF støtter. Hørsholm Kommune. Natur- og fritidsplan er undervejs med Grønt Råd som høringspart. Samarbejde med jægerne om fangst af mink blev opstartet. Helsingør. Der arbejdes for mere natur og flere fugle i Vestkilen. Afspærret sti ved Gurre Sø skal nedlægges helt, såfremt grundejer vil opretholde spærring. Tårnfalkekasser i Gribskov Kommune. Kommunen har bekostet ca. 50 stk. som er opsat efter DOF s anbefalinger. Kasserne har endnu ikke fået beboere. Musvågestien i Gribskov Kommune. Vi har klaget til Natur- og Miljøklagenævnet over 3-dispensation til byggeri ved Ryengen nær Arresø. Søborg Sø. Der er begrundet håb for genopretning af søen da både lodsejere og kommune er positive. Vi og andre sætter vores lid til Naturfonden. Lokalplan for udvidelse af P-plads ved Auderød Havn. Vi har sendt klage til Natur- og Miljøklagenævnet, da aktivitetsudvidelsen ikke er belyst i forhold til Arresøs status som Natura 2000-område. Lynæs. Planer om sejlsportsmekka kan være trussel mod fuglene i N2000-området mellem Hundested og Rørvig. Samarbejde med DOF Vestsjælland. 30-Jan Side 6 af 7.

7 Vores høringssvar til nyt regulativ for Pøle Å, med sejladsforbud fra Solbjerg Engsø til og med Alsønderup Engsø, blev udvidet med forbud helt til Pøleåens udløb i Arresø. Dog vil det være muligt at sejle i perioden: 1/8-31/12. Esrum Sø. Nye sejladsregler skulle være på vej i kølvandet på bekendtgørelsen for Arresø. Fotos af kajakroere langt inde i Møllekrogreservatet er overdraget til kajakklubben på brugerrådsmødet. Effekt kendes ikke. Bedre afmærkning med bøjer efterlyses hos NST. Stenholt Enge v. Esrum Sø. På lokal DOF-foranledning er der nu foretaget rydning af krat og opsat hegn til græsning med kvæg. Redskabsskur på fredet eng v. Nejede Vesterskov. Vi har klaget til Fredningsnævnet over Hillerød Kommunes anbefaling af dispensation til skur. Ny bro over Roskilde Fjord. Lokale DOF-folk fra Frederikssund deltager i bro-følgegruppe og overvågningsprojekt af fuglelivet før, under og efter anlæg. Jægerspris Øvelsesterræn. Naturpleje i form af overdreven græsslåning og dræning. Klage sendt til Forsvarets ansvarlige for plejen på arealerne. Kommunernes Grønne Råd er repræsenteret i de Grønne Råd i alle 9 kommuner (dog ikke Rudersdal Kommune, som ikke har et grønt råd) ved de respektive NPUmedlemmer. Udover møder i de grønne råd er der et godt samarbejde med Natur- Plan- og Miljøafdelingerne i de respektive kommuner om eksempelvis 3-sager efter naturbeskyttelsesloven, naturkvalitetsplaner, plejeplaner, fuglekasser og fugledata for udvalgte lokaliteter. På udvalgets vegne, Stig Englund, den 30. januar Jan Side 7 af 7.

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2015 Dato: 31-jan-2015. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Bestyrelsens arbejde Det er herligt, igen i

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Referat af ordinær generalforsamling 2O17 Dato: 28-januar-2017. Sted: Nødebo Kro, Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 35 medlemmer deltog i generalforsamlingen.

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2017 Dato: 28-jan-2017. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1. Bestyrelsens arbejde Ligesom de foregående

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2014 Dato: 01-feb-2014. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Nyt koncept med hensyn til Generalforsamling

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2013 Dato: 05-feb-2013. Sted: Frederiksborg Byskole, Carlsbergvej 13, 3400 Hillerød 1 Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2019 Dato: 26-jan-2019. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1. Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen indledte

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Årsberetning for DOF-København 2016

Årsberetning for DOF-København 2016 Årsberetning for DOF-København 2016 1: Bestyrelsen Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabsmedlem (R), dettes forretningsudvalg (FU), Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune, Brugerråd

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Kredsbestyrelsen Friluftsrådet Nordsjælland. Den 24. maj 2011. Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Til stede: Poul Erik

Læs mere

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Der er godt skred i planerne for naturcentret, der vokser og bliver stadig mere populært hos både lokale og udenbys brugere Jens Patrick Thiede Bestyrelsesformand

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 29. april 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke

Læs mere

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet for kreds 19, Nordsjælland. Hørsholm d. 05.03.2011 Kredsbestyrelsesmøde No. 36 Afholdt mandag den 14.februar kl. 19.00 til kl. 22.00 på Nyruphus Naturcenter, Kongevejen

Læs mere

Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet

Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet Oktober 2013 Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet Tre ud af ti virksomheder i det gamle Frederiksborg Amt mener, at byrådene i kommunerne har været gode eller meget gode til at lytte til erhvervslivet.

Læs mere

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Jacl Dato: okt 2012 Sagsnr: 2012 Nr 1 Arresøgruppen Om Arresø: støtter de tiltag, der fremgår af den fælles

Læs mere

Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017

Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017 Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017 Deltagere: John Dreyer Andersen Luise Ekberg Jens Lykkebo Carsten Michael Jørgensen Inge Marianne Hansen Bjørn Svendsen John Holm Per Ekberg Jørgen

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 22. maj 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Jørgen Jacobsen ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jens Bjerregaard Christensen

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK).

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK). Hvidbog for høringssvar til Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021. Havet og kysten mellem Præstø Fjord og Grønsund. Natura 2000- område nr. 168. Vordingborg, Fae og Guldborgsund Kommune har i perioden

Læs mere

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen NATURA 2000 Brugerrådsmøde 30. august 2011 Ida Dahl-Nielsen Dagsorden Hvad er et Natura område? planer, høring er, aftalefase Europæisk Natur Fuglebeskyttelsesområder (1979) + Habitatområder (1992) Overalt

Læs mere

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 1: Bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabet (R), dettes forretningsudvalg, Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune,

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Udgiver:

Læs mere

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark "Kongernes Nordsjælland"

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark Kongernes Nordsjælland Dato: 3. januar 2017 qweqwe Nationalpark "Kongernes Nordsjælland" OBS! Zoom ind for at se naturbeskyttede områder og vandløb, eller se kortet i stort format. Der har været arbejdet med at etablere en nationalpark

Læs mere

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Aftale mellem: Kommunernes Landsforening Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet Miljøministeriet Formål: Støtte frivillige lokalt forankrede frilufts- og

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. marts 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Ulla Brink ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Søren

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Afbud Ole og Jan Dagsorden: 1. Godkendelses af referat Godkendt Opfølgning fra sidst: Tidspunktet for stop af gravning i klæggraven

Læs mere

Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé:

Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 08. Vandmiljøgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt:

Læs mere

2. Endelig godkendelse af referatet af Kredsbestyrelsesmøde nr. 65 af 27. maj 2014. Referatet blev godkendt.

2. Endelig godkendelse af referatet af Kredsbestyrelsesmøde nr. 65 af 27. maj 2014. Referatet blev godkendt. Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 20. august 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 66-2014 Afholdt d. 27. maj 2014 kl. 18:30 til 22:00 i Jægerhytten på Ellehammervej,

Læs mere

Vejledning til TimeTælleTure (TTT)

Vejledning til TimeTælleTure (TTT) Vejledning til TimeTælleTure (TTT) Tak fordi du vil påtage dig en TimeTælleTur i Atlas III! Ved at tælle fuglene i udvalgte TTT-kvadrater kan tætheden og bestandsstørrelsen af de mest almindelige fuglearter

Læs mere

Søbrugerrådemøde Arresø

Søbrugerrådemøde Arresø Søbrugerrådemøde Arresø Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde Siden sidst: Fugletårne, Søværnets Grundskole, stiprojektet omkring Arresø, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, vandstanden, bæverne,

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016

Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016 Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016 Deltagere: John Andersen, formand Luise Ekberg, næstformand Inge Hansen, medlem af bestyrelsen og nyt medlem af Brugerrådet Jens Lykkebo, medlem af bestyrelsen

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Hvidbog Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Agger Tange, Nissum Bredning, Skibsted Fjord og Agerø

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 19, august 2015 Danmarks Naturfredningsforening

Nyhedsbrev nr. 19, august 2015 Danmarks Naturfredningsforening Page 1 of 7 Page 2 of 7 Page 3 of 7 Kan du ikke læse nyhedsbrevet, klik her DN Furesø Danmarks Naturfredningsforening, august 2015 Page 4 of 7 Kære alle DN Furesø sender jer hermed de bedste hilsner samt

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Jørgen Lassen Svend-Erik Jens Bjerregaard Christensen O. A. K. Søren Friis Jensen Poul-Erik Pedersen Knud Bech Lise Vølund

Læs mere

Nærum Grundejerforening Generalforsamling 2019

Nærum Grundejerforening Generalforsamling 2019 1 Nærum Grundejerforening Generalforsamling 2019 Velkommen til alle gæster og NG-medlemmer Orientering om indbrudsforebyggelse og nabohjælp Bo Trygt! 1. Valg af dirigent 2. Beretning om foreningens virksomhed

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014

Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014 Deltagere: Anders, Birgitte, Bo, Carsten, Finn, Ivan, Jan, Lene, Lise, Peter, Stine, Uffe, Uve, Walther, Marie- Louise

Læs mere

Naturstyrelsen Høringssvar til NST s forslag til udpegning af skov til biodiversitetsformål fra DN Rudersdal

Naturstyrelsen Høringssvar til NST s forslag til udpegning af skov til biodiversitetsformål fra DN Rudersdal Naturstyrelsen bioskov@nst.dk Høringssvar til NST s forslag til udpegning af skov til biodiversitetsformål fra DN Rudersdal Vi hilser NST s forslag til udpegning af urørt skov og skov til anden biodiversitetsformål

Læs mere

Aage V: Jensen Naturfond ansøger om dispensation til opførelse af

Aage V: Jensen Naturfond ansøger om dispensation til opførelse af Fredningsnævnet for København Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby kobenhavn@fredningsnaevn.dk København d. 28. januar 2015 Kampmannsgade 1 1604 København V natur@avjf.dk Telefon 33 13 21 45 www.avjf.dk

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 9. Årgang nummer 4 - december 2015 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdagscafe

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018 Til stede: Henrik, Jens, Sten, Bent, Ulla B, Britta, John, Kim, Kirsten, Ulla S., Boye og Emilie Nicoline Schmidt (FVF sekretariat)

Læs mere

Dispensation til etablering af udsigtstårn. Ejendommen matr.nr. 1h Gurrevang, Tikøb, Gurrevej 502. Kære Ole Andersen

Dispensation til etablering af udsigtstårn. Ejendommen matr.nr. 1h Gurrevang, Tikøb, Gurrevej 502. Kære Ole Andersen Naturstyrelsen Nordsjælland Att.: Jens Ole Andersen joa@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/14856 Sagsbeh. Andreas Jarløv

Læs mere

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011.

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Region Hovedstaden Årsberetning 2011. Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Regionsårsmødet i kreds Vestegnen fredag den 23. marts 2012. Så har Region Hovedstaden været i gang

Læs mere

Det gamle Frederiksborg amt ligger i bund på virksomhedernes anbefaling af kommunen til andre

Det gamle Frederiksborg amt ligger i bund på virksomhedernes anbefaling af kommunen til andre Oktober 2013 Det gamle Frederiksborg amt ligger i bund på virksomhedernes anbefaling af kommunen til andre Under halvdelen af virksomhederne i det gamle Frederiksborg amt vil anbefale kommunen til andre

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. november 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rikke Voss Hvelplund ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Jakob Lausen ( ) Henrik Jerger ( ) Jesper

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221.

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221. 1 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Udkast til høring Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 2 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige

Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige Jonna Odgaard, journalist og bestyrelsesmedlem i Fugleværnsfonden Uden arbejdsgrupperne går det ikke. Det er Fugleværnsfondens bestyrelse meget bevidst om.

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 28. oktober 2007 kl. 10.00 på Aspesgårdsskoven 9 A, 3770 Åkirkeby.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 28. oktober 2007 kl. 10.00 på Aspesgårdsskoven 9 A, 3770 Åkirkeby. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 28. oktober 2007 kl. 10.00 på Aspesgårdsskoven 9 A, 3770 Åkirkeby. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Jesper Janholm, Kirsten Nielsen,

Læs mere

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Dato: 2017.03.16 Sted: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Til stede fra bestyrelsen: Medlemmer og andre: Afbud fra bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen Erik Agertoft David

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Skallingen og Langli Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F55 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Skallingen

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør.

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør. Fra den 1. november sender Helsingør Kommune posten digitalt! Gå ikke glip af vigtig post, husk derfor at tjekke din postkasse jævnligt på www.borger.dk. For at få adgang til din digitale postkasse skal

Læs mere

Natura2000. Brugerrådsmøde 8. juni 2012

Natura2000. Brugerrådsmøde 8. juni 2012 Natura2000 Brugerrådsmøde 8. juni 2012 Dagsorden Velkomst v. Jens Bjerrregaard Christensen Overordnet status for handleplaner og plejeplaner. Høring mm. v / Ida Dahl- Nielsen Gennemgang af de enkelte

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kås Hoved Natura 2000-område nr. 31 Habitatområde H31 Kolofon Natura 2000-handleplan 2016-2021. Kaas Hoved Natura 2000- områder nr. 31, Habitatområde H31. Titel: Natura

Læs mere

Sønderho Havn Støtteforening. Generalforsamling

Sønderho Havn Støtteforening. Generalforsamling Sønderho Havn Støtteforening Generalforsamling 29.6.2013 1 Dagsorden Dagsorden til den ordinære generalforsamling skal indeholde følgende punkter: 1) Valg af dirigent. 2) Formandens beretning. 3) Regnskabet

Læs mere

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notits SKOV OG NATURSTYREL- SEN Drift J.nr. SNS-512-00118 Ref. lht Den 15. august 2008 Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notat fra Skov- og Naturstyrelsen om de særlige natur- og

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gurre Sø. Natura 2000-område nr Habitatområde H115

Natura 2000-handleplan Gurre Sø. Natura 2000-område nr Habitatområde H115 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gurre Sø Natura 2000-område nr. 131 Habitatområde H115 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Gurre Sø, Natura 2000-område nr. 131, Habitatområde nr. H115 Udgiver:

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose NOTAT Naturstyrelsen Vestsjælland J.nr. NST-422-00970 Ref. mohol/mamor Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose

Læs mere

Høringsnotat for Natura 2000-plan

Høringsnotat for Natura 2000-plan Høringsnotat for Natura 2000-plan NOTAT vedrørende høringssvar til Natura 2000-plan 2010-2015 inkl. miljørapport (SMV) Forslag til Natura 2000-plan nr. N86 Habitatområde H75 Fuglebeskyttelsesområde F54

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 30. november 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Forslag til Kommuneplan 2017

Læs mere

Zumba: Kære medlemmer Lige en hurtig kort info her i sommervarmen og regnen.

Zumba: Kære medlemmer Lige en hurtig kort info her i sommervarmen og regnen. Foreningsnyt nr. 5. august 2010 Kære medlemmer Lige en hurtig kort info her i sommervarmen og regnen. Håber alle har nydt en god og varm sommer og nu er klar til at motionere igen. TV2 øst Mere for pengene.

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stubbe Sø

Natura 2000-handleplan Stubbe Sø Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stubbe Sø Natura 2000-område nr. 48 Habitatområde H44 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stubbe Sø Udgiver: Syddjurs Kommune År: 2017 Forsidefoto: Trævlekrone fra

Læs mere

Danmarks Fiskeriundersøgelser Københavns Universitet, Ferskvandsbiologisk Laboratorium

Danmarks Fiskeriundersøgelser Københavns Universitet, Ferskvandsbiologisk Laboratorium Referat af Søbrugerrådsmøde for Arresø d. 23. april 2013 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra sidste møde 2. Bordet rundt 3. Orientering fra enheden (bl.a. fugletårn, havnen på Arrenæs) 4. Zonering

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Repræsentant. Arvid Jebens. Jens Bjerregaard Christensen (JBC) Jan Kidholm Christensen Anna Thormann Jens Ole Andersen (JOA)

Repræsentant. Arvid Jebens. Jens Bjerregaard Christensen (JBC) Jan Kidholm Christensen Anna Thormann Jens Ole Andersen (JOA) Referat af brugerrådsmøde d. 19. september 2016 Deltagere Organisation Danmarks Jægerforbund, Nordsjælland Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet i Nordsjælland Dansk Ornitologisk Forening, Nordsjælland

Læs mere

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen Grønt Råd 2011 Referat til møde den kl. 16.00 i Byrådssalen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 42 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 3 43 GODKENDELSE AF REFERAT... 3 44 PLAN- OG AGENDA-21

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

Årsberetning DOF Storstrøm 2015

Årsberetning DOF Storstrøm 2015 Årsberetning DOF Storstrøm 2015 Medlemsstatus og PR-udvalget DOF har de senere år haft medlemsfremgang, men det er ikke DOF Storstrøm der bidrager til medlemsfremgangen. Igen i år har DOF Storstrøm en

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan

Udkast til Natura 2000-handleplan Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54 Habitatområde H50 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr.

Læs mere

Direktivforslaget er udarbejdet i enighed af en arbejdsgruppe med Forsvaret, Halsnæs Kommune, og BLST som deltagere og med bistand fra SNS.

Direktivforslaget er udarbejdet i enighed af en arbejdsgruppe med Forsvaret, Halsnæs Kommune, og BLST som deltagere og med bistand fra SNS. Notat Byer J.nr. BLS-145-00133 Ref. jofpa, ATL Den 22. oktober 2009 Høringsnotat Vurdering af høringssvar modtaget i den offentlige høring og sammenfattende redegørelse for miljøpåvirkningerne for Forslag

Læs mere

Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland. Bådfarten Esrum Sø Bådfarten Esrum Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland

Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland. Bådfarten Esrum Sø Bådfarten Esrum Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland Referat af søbrugerrådsmøde for Esrum Sø d. 1. marts 2018 Deltagere: Birgitte Garde Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland Steen Lyngsø Lystfiskerorganisationerne Bjørn Svendsen Dansk Ornitologisk

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Sølsted Mose Natura 2000-område nr. 100 Habitatområde H89 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Sølsted Mose Udgiver: Tønder Kommune År: 2017 Forsidefoto: Dyndsmerling,

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Ballum Enge, Husum Enge og Kamper Strandenge Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F67 Titel: Natura 2000-handleplan for Vadehavet Ballum

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Engarealer

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Mejrup Syd

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Mejrup Syd Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Mejrup Syd Deltager: 16 personer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent, jfr. 11. Jørgen Trankjær blev valgt. 2. Beretning om grundejerforeningens virksomhed

Læs mere

Bestyrelsens beretning til den ordinære generalforsamling den 31. marts 2016.

Bestyrelsens beretning til den ordinære generalforsamling den 31. marts 2016. Grundejerforeningen Hasselbakken af 1988 Bestyrelsens beretning til den ordinære generalforsamling den 31. marts 2016. 2015 har været året, hvor vi igangsatte en større fysisk genopretning af området.

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Klokkekilden Onsdag d. 17. maj 2017 kl i Slagslunde Forsamlingshus.

Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Klokkekilden Onsdag d. 17. maj 2017 kl i Slagslunde Forsamlingshus. Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Klokkekilden Onsdag d. 17. maj 2017 kl. 18.30 i Slagslunde Forsamlingshus. Ud over bestyrelsen var der mødt 51 deltagere op repræsenterende 46 matrikler.

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016.

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016. Naturstyrelsen, Kronjylland Vasevej 7 8920 Randers NV Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 11-04-2016 / 01.03.03-P16-34-16 Landzonetilladelse

Læs mere

Medlemmerne informerer om hvilke projekter eller emner, der optager dem p.t.

Medlemmerne informerer om hvilke projekter eller emner, der optager dem p.t. Referat af brugerrådsmøde d. 25. nov. 2014 Deltagere: Christian Færch Jensen Helle Øelund Poul Erik Pedersen Arvid Jebens Liv Appel Inge Pedersen Kirstine Thoresen-Lassen Anne-Marie Møldrup Grete Signe

Læs mere

Vandløbslauget GST - Bestyrelsens beretning

Vandløbslauget GST - Bestyrelsens beretning Indledning. Denne generalforsamling er vores 5. ordinære generalforsamling. Vi har således eksisteret nu i ca. 5 ½ år. Det der har samlet os, er den forhøjede sommer vandstand i Gudenå-systemet og herunder

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Præsentation af Fugleværnsfonden

Præsentation af Fugleværnsfonden Præsentation af Fugleværnsfonden Formål Fugleværnsfonden er en privat fond med det formål: at værne om Danmarks vilde fugle ved at medvirke til at bevare eller skabe vigtige fuglelokaliteter, navnlig for

Læs mere

Indhold. Atlas III nyhedsbrev september Havørn kan registreres hele året i atlasbasen. Foto: Torben Andersen

Indhold. Atlas III nyhedsbrev september Havørn kan registreres hele året i atlasbasen. Foto: Torben Andersen 1 Indhold Det er stadig for tidligt at gå i atlasdvale!... 2 Det er nu atter tid til at bearbejde de 18 arter i kvadraterne!... 3 Andet møde i atlas-redaktionsgruppen... 4 Kort nyt... 5 Frister for indtastning

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok

Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok September 2013 Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok Byrådene i hovedstadsregionen har ikke været gode nok til at lytte til erhvervslivet og træffe beslutninger, der fremmer den private beskæftigelse

Læs mere

Atlas III. Vejledning til feltundersøgelserne. Dansk Ornitologisk Forening 2013 Revideret udgave august 2015

Atlas III. Vejledning til feltundersøgelserne. Dansk Ornitologisk Forening 2013 Revideret udgave august 2015 Atlas III Vejledning til feltundersøgelserne Fotograf: Ulrik Bruun Dansk Ornitologisk Forening 2013 Revideret udgave august 2015 Dansk Ornitologisk Forening Vesterbrogade 140 1620 København V Tlf. 33 28

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen 13, 3320 Skævinge

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen 13, 3320 Skævinge Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 10. marts 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 63-2014 Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2017 Forsidefoto:

Læs mere

Der afholdes ordinær generalforsamling: Fredensborg d. 18/ Asminderød Kro Onsdag d. 22 februar 2017, kl. 19:30

Der afholdes ordinær generalforsamling: Fredensborg d. 18/ Asminderød Kro Onsdag d. 22 februar 2017, kl. 19:30 Der afholdes ordinær generalforsamling: Fredensborg d. 18/1-2017 Asminderød Kro Onsdag d. 22 februar 2017, kl. 19:30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af Regnskabet

Læs mere

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 151 44. årgang Dec 2011 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Mads med en flot laks. Tryk: Scandinavian Digital Printing A/S mail

Læs mere

Regionsældreråd Hovedstaden

Regionsældreråd Hovedstaden Regionsældreråd Hovedstaden Ændringsforslag til : VEDTÆGTER FOR REGIONSÆLDRERÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN. Gældende vedtægter 1. Grundlag Regionsældrerådet er et ældrepolitisk samarbejdsforum for regionens

Læs mere