DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening"

Transkript

1 Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2014 Dato: 01-feb Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Nyt koncept med hensyn til Generalforsamling Det, at vi holder generalforsamling på en lørdag formiddag, er bestyrelsens forsøg på at gøre plads til lidt mere snak og diskussion omkring foreningens arbejde og naturpolitik. Vi ved, at det er et sats, men hvis vi ikke prøver, bliver vi jo ikke klogere. Derfor vil beretningen også være skåret være lidt mere ind til benet end de forrige år. 2 Bestyrelsens arbejde Igen i år kan jeg stå her og sige, at bestyrelsen arbejder godt sammen og har været god til at fordele opgaverne imellem sig året igennem. I år har Anders Høgsholm valgt ikke at genopstille, derfor vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke Anders for sit arbejde i bestyrelsen, det har været en fornøjelse. Ligeledes har Jørn Haarby valgt ikke at genopstille som suppleant, også tak til Jørn for bidraget, det er vigtigt at have folk i periferien af bestyrelsen til at hjælpe og lære foreningen at kende. Bestyrelsen mødes en gang om måneden på Nødebo kro, og det kan godt lyde lidt forkert, men vi har en fin billig ordning med kroen, som ligger centralt i afdelingen. Desværre har vi måttet vi sige farvel til vores kasserer Nils Armand, som afgik ved døden alt for tidligt. Vi vil savne Nils fremover, for Nils var en person som på sin stille facon fyldte meget og altid havde hjertet på rette sted både med hensyn til os omkring ham, og når det handlede om fuglesagen. Bestyrelsen har været på besøg hos DOF Storestrøm og snakket samarbejde omkring Gedser fuglestation. Og bestyrelse har besluttet at støtte medlemmer, som måtte ønske at deltage i arbejdet på Gedser fuglestation rent økonomisk. Vi ser gerne, at unge fra kaster sig ud i ophold på stationen, og vi støtter derfor med diæter og andet praktisk. Der blev afholdt flere Atlas 3 møder med god deltagelse, og projektet ser ud til at have fin opbakning blandt medlemmerne i Nordsjælland. I skrivende stund er 60 af afdelingens 71 kvadrater dækket, så det er gået over forventning. Atlas 3 organisation er på plads i lokalafdelingen, koordineringsgruppen består af John Hansen, Henrik Boeg og Bjørn Svendsen. 1-Feb Side 1 af 6.

2 I forbindelse med et sidste forsøg på at realisere Nationalpark Kongernes Nordsjælland har vi besluttet kun at deltage i følgegruppen til projektet, selvom det mest af alt virker som et forsøg på at tækkes lodsejerne samt tjene turist- og erhvervsfremme. Vores deltagelse skal tjene natur- og især fugleinteresser, og viser det sig umuligt trækker vi os fra følgegruppen. Det er ikke bestyrelsens opfattelse, at vi kommer til at lægge mange kræfter i det arbejde. Vi har haft det obligatoriske dialogmøde med Naturstyrelsen Nordsjælland, hvor vi med støtte fra Fuglenes Hus og hovedbestyrelsen har indgået aftaler om, hvordan samarbejdet kan forløbe fremover. Vi får bl.a. kendskab til hugstplaner så hurtigt som muligt, så vi kan fokusere vores indsats med at finde fuglereder i de områder, der skal ske hugst i, således at rederne kan skånes så godt som praktisk muligt. Naturstyrelsen Nordsjælland havde desuden ansøgt om et million beløb til at naturforbedre i Tisvilde Hegn, ud fra et oplæg af de lokale Caretakere. Desværre gik bevillingen ikke igennem men selv om det ikke lykkedes i år, så kan vi være stolte over at vi bliver taget seriøst når vores arbejde er grundigt og fagligt i orden som i dette tilfælde. Der er blevet arbejdet en del med at få en effektiv minkbekæmpelse stablet på benene. Det er Leif Øgaard som er primus motor på det, hvis nogen skulle være interesseret i at hjælpe. Luise Ekberg har været på besøg hos Hørsholm Lille Skole og undervist 70 søde børn, som gerne ville høre om fugle. Vores fuglestemmekursus som løber af stablen i 2014 blev hurtigt overtegnet, og det bliver spændende at følge. Det er et stort arbejde at stable på benene, men vi har været heldige, at det kunne deles ud på flere personer. Med hensyn til DOF er der blevet arbejdet med et forslag om ændring af fordelingsnøgle til repræsentantskabet. Vi må forvente, at der i fremtiden skal flere medlemmer til i, før vi kan komme op på flere repræsentanter. Ændringen sker for at tilgodese de små lokalafdelinger. Derudover er lokalafdelingen blevet repræsenteret i repræsentantskabets forretningsudvalg med John Hansen. Til sidste vil jeg blot fortælle, at vi måske kan se frem til at få vand i Søborg Sø igen, og måske længe før vi havde ture håbe på. Der er i hvert fald aktiviteter i gang af alle de rigtige og vigtige aktører, og det ser positivt ud. 1-Feb Side 2 af 6.

3 3 Medlemsstatus Vi er stadig lidt over 1800 medlemmer i, et medlemstal som ligger ret stabilt gennem 3 år. Vi kan glæde os over, at DOF i øjeblikket har det højeste medlems antal i foreningens historie. 4 Økonomi Lokalforeningen har stadig en sund økonomi. Vi har en solid formue nu, som vi ikke ønsker skal stige yderligere. Derfor er der budgetteret med et underskud for Bestyrelsen mener, at fuglestationers aktiviteter er vigtige, og vi mener at vi med et samarbejde med Gedser fuglestation kan tilbyde unge ornitologer en oplevelse og oplæring, som overgår, hvad vi før kunne tilbyde på Gilbjerg. Derfor fortsætter vi med at afsætte penge til dette arbejde og håber, at der er nogen som melder sig til et ophold på en fuglestation. 5 Hjemmeside Bestyrelsen søger stadig efter folk, som har lyst til at skrive artikler om fuglelivet i Nordsjælland til hjemmesiden, vi kunne rigtig godt tænke os at få en redaktør til siden. Man behøver ikke at have specielle IT færdigheder, man skal blot have lyst til at formidle fugleviden. Nu da lokalafdelingen er kommet på Facebook, har vi nedlagt det forum, som før var at finde på hjemmesiden. Vi forventer ikke de store tiltag på hjemmesiden, da DOF arbejder på at stille et centralt system til rådighed for lokalafdelingerne. Kalenderfunktionen på hjemmesiden er hovedkilden for informationer om ture og møder, da dette forsvinder fra DOF s blade. 6 DOFbasen Antallet af nordsjællandske observationer i DOFbasen faldt sidste år, til trods for en stigning for hele landet. Hvad angår antallet af bearbejdede ynglepar i DOFbasen er der derimod tale om fremgang en tendens, som fint følger tallene for hele landet. Miljøministeriet og dets rådgivere har fuld brugsret til data i DOFbasen, derfor er det meget vigtigt, at alle optællinger bliver indtastet, da de ellers kan risikere ikke at indgå i overvågningsprojekter. 7 Aktivitetsudvalget (ved Luise Ekberg) har et aktivitetsudvalg bestående af 3 medlemmer: Luise Ekberg, Per Ekberg og Ivan Olsen. Sanne Busk trådte ud af udvalget i april Udvalget har siden søgt efter medlemmer, som kunne være interesserede i at gå ind i udvalget, da der mangler arbejdskraft og flere gode ideer. 1-Feb Side 3 af 6.

4 Vi har i alt 13 turledere, som dækker et bredt udsnit af s fuglelokaliteter. Aktivitetsudvalget har i 2013 lavet mange generelle fugleture, ture for begyndere, ture for nye medlemmer, ture med et bestemt tema og ture med overnatning. Herudover har udvalget holdt 2 møder med fuglefagligt indhold. På grund af placeringen af disse 2 møder, er der ikke blevet mulighed for og plads til et møde socialt formål, sådan som vi plejer. Udvalget lægger vægt på, at det er lysten, der driver værket, så turlederne arrangerer selv deres egne ture. Aktivitetsudvalget prøver hele tiden at lytte til deltagerenes ønske om ture, og vi har, så vidt det har været muligt med den tilstedeværende arbejdskraft, imødekommet dette. Udvalget har nået sine mål ved siden sidste generalforsamling i DOF Nordsjælland at have arrangeret: 58 dag/aftenture m deltagere pr. tur (50 ture i 2012, 41 ture i 2011) 2 Ørnens Dag arrangementer ved hhv. Sølager og Arresø med i alt ca. 600 deltagere 2 weekendture m. overnatning til hhv. Østskåne i foråret og Falsterbo i efteråret. 1 møde om fuglene på Costa Rica 1 møde om DOF s internationale arbejde Herudover havde aktivitetsudvalget lanceret et nyt projekt, Mentorordning Projektet blev dog ikke fulgt ordentligt op, idet Sanne Busk, som var projektleder forlod Aktivitetsudvalget, og der var ikke ressourcer til at fortsætte Sanne Busks arbejde. Vigtigste mål i 2014 er at skaffe flere medlemmer til udvalget, så vi kan supplere med ideer og alternative arrangementer og måske også få gang i nogle aktiviteter rettet mod børn og unge. 8 Caretakergrupper Vores Caretakergrupper fortsætter det fine arbejde og det ser ud til, at aktivitetsniveauet er uændret. Det lykkedes desværre ikke rigtigt at få startet noget op i Helsingør området, men det kan være at vi gør forsøget igen senere. 9 Beretning fra NPU (ved Stig Englund) Medlemmer af udvalget i 2013: Birgitte Garde (Fredensborg), Jørgen Jacobsen (Halsnæs), Stig Englund (Hillerød), Michael Wedel Sørensen (Frederikssund), Jørgen Hansen (Helsingør), Carsten Michael Jørgensen (Gribskov og bestyrelsen) og Ole Brauer (bestyrelsen), John Holm (Allerød), Kaj Erik Nielsen (Hørsholm), Jens Erik Sørensen (Rudersdal). Udvalget har afhold 8 møder i årets løb. 1-Feb Side 4 af 6.

5 Fra og med januar 2014 afløser John Hansen, Michael Wedel Sørensen, som kontaktperson for Frederikssund. En stor tak til Michael for hans indsats i udvalget og velkommen til John. Større sager: Arresø nye sejladsregler og konsekvensanalyse Naturstyrelsens ønske om at indføre øget sejlads på Arresø, bl.a med motorbåde, har igen i 2013 været fast emne på NPU s møder. I februar udgav DCE-Nationalt Center for Miljø og Energi, en konsekvensvurdering af udkast til ændrede bestemmelser for færdsel på Arresø. Konklusionen var, at ingen af udpegningsarterne: rørdrum, rørhøg, fiskeørn eller stor skallesluger, ville få forringet bevaringsstatus. En konklusion som vi i DOF er meget uenige i, da vurderingen efter vores opfattelse er udført på et forkert grundlag og med forældet datamateriale. Vi sendte et detaljeret svarnotat til DCE og NST, Nordsjælland og bad om at få udført en revision af vurderingen i overensstemmelse med de faktiske forhold. DCE ville dog kun foretage nogle få tekstmæssige ændringer, som ikke har betydning for konklusionen. På et efterfølgende møde i søbrugerrådet for Arresø i april fik vi heller ikke opbakning til vores kritik, da næsten alle brugergrupper på nær Arresøgruppen (lodsejere) var enige med NST i at indføre øget sejlads på søen. Med foreningens formand, Egon Østergaard, som underskriver, sendte vi i juli et brev til Naturstyrelsens direktør for at gøre opmærksom på problemstillingen. Ligeledes blev der sendt brev til borgmestrene og udvalgsformændene i kommunerne rundt om Arresø for at rette deres fokus mod fugle- og naturbeskyttelsen ved søen frem for øget sejlads. DOF s hovedkontor holdt møde med direktøren i NST og NST, Nordsjælland i oktober, hvor Arresø var på dagsordenen og i november kom der skriftligt svar fra styrelsens direktør, som gav os medhold i nogle af kritikpunkterne vedr. konsekvensvurderingen. Det har dog ikke medført en effekt på DCE s udlægning af sagen og i et nyt brev til direktøren (som i mellemtiden var blevet udskiftet) i januar 2014 fastholder vi kravet om en ny konsekvensanalyse. Den nye direktør har imidlertid henvist vores bemærkninger til at indgå i høringen for de nye sejladsregler, når bekendtgørelsen herom bliver offentliggjort. Sti rundt om Sjælsø Hørsholm, Allerød og Rudersdal Kommuner har sammen foreslået at etablere en gang- og cykelsti rundt om Sjælsø. I grænseområdet mellem Allerød og Rudersdal kommuner ved udløbet af Kajerød Å og tæt på Høvelte Øvelsesterræn findes et næsten uforstyrret sumpskovsområde hvor man tænker sig at stien skal gå igennem. I området er der bl.a. konstateret skovhornugle, natugle, musvåge, rastende fiskeørn og en række småfugle eksempelvis nattergal. Et konsulentfirma har udført en miljøvurdering af to alternative stiforløb i dette område og DOF har suppleret med nogle tællinger fra foråret Miljøvurderingen foreslår en linjeføring gennem krattet i stedet for tæt på rørskov og vandflade. DOF ønsker ingen sti her, men foretrækker af to onder den gennem krattet. Høringsfrist den 12. februar Driftsplaner og zonering for friluftslivet i skovene indgav i 2012 høringssvar for oplæg til zonering for friluftslivet i Gribskov og Tisvilde Hegn Melby Overdrev. Zoneringen skal indgå i driftsplanerne. Der viste sig at være et vist sammenfald mellem NST s planer for de såkaldte 1-Feb Side 5 af 6.

6 stillezoner og vores ønsker hertil, selvom udstrækningen af zonerne fra vores side var ønsket meget større. Driftsplanerne er i høring til udgangen af februar I årets løb har der udviklet sig en generel frustration over NST Nordsjællands forvaltning af skovene, særligt hvad angår skovning i fuglenes yngletid og store mountainbikeløb tæt på sårbare rovfugle. Gentagne henvendelser til NST Nordsjælland fra bl.a. caretakergruppen for Gribskov synes ikke at have effekt. Andre sager og emner behandlet på møderne: Nationalpark Kongernes Nordsjælland deltagelse i følgegruppe Søborg Sø planer om genopretning Oplæg til ændring af DOF s jagtpolitik Markvildtlav evt. samarbejde med jægere og landmænd om agerhønebestande mv. Minkbekæmpelse opfordring til kommuner om anskaffelse af fælder og samarbejde Protest mod anlæg af bådebro i Skallehavnen i Roskilde Fjord Ulovlig sejlads med vandscootere i Roskilde Fjord opfordring til skiltning Plejeplan for Vestkilen i Helsingør Digesvalereder i fare ved Kronborg Slot overdækning blev afværget Foderplatform til rovfugle i Pernillesøen ved Hellebæk Kohave Opsætning af 30 redekasser på Hørsholm Kirkegård under DOF vejledning Deltagelse i Grøn Uge i Gribskov Kommune med skolebesøg og ture Maglemosen i Vedbæk borgermøde om fremtidig pleje og anvendelse Naturstrategier og naturkvalitetsplaner i kommunerne Rågebekæmpelse i kommunerne Lille Lyngby Mose planer om pleje Plan for naturpleje på Melby Overdrev og Tisvilde Hegn fra caretaker-gruppe Grønholt Flyveplads tilladelse til ind- og udflyvning uden højderestriktion Møllekrogen v. Esrum Sø tilgroning og forstyrrelser ved reservatet Vandstandshævning i Bøllemosen i Uggeløse Skov Kommunernes Grønne Råd er repræsenteret i de Grønne Råd i alle 9 kommuner (dog ikke Rudersdal Kommune, som ikke har et grønt råd) ved de respektive NPU-medlemmer. Udover møder i de grønne råd er der et godt samarbejde med Natur- Plan- og Miljøafdelingerne i de respektive kommuner om eksempelvis 3-sager efter naturbeskyttelsesloven, naturkvalitetsplaner, plejeindgreb og fugledata for udvalgte lokaliteter. 10 Punkttælling Der skal igen i år lyde en opfordring til alle om at lade sig registrere som punktæller. Der er brug for flere tællere for at vedligeholde dette meget vigtige datasæt, som er et meget vigtigt værktøj for fuglebeskyttelse og for DOF. I vintersæsonen var der 21 medlemmer med punkttællingsrute i vores afdelingsområde og vedr. ynglesæsonen 2012 var tallet 18. Så der er plads til flere, læs mere på dof.dk hvis interesseret. 1-Feb Side 6 af 6.

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2013 Dato: 05-feb-2013. Sted: Frederiksborg Byskole, Carlsbergvej 13, 3400 Hillerød 1 Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2015 Dato: 31-jan-2015. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Bestyrelsens arbejde Det er herligt, igen i

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Referat af ordinær generalforsamling 2O17 Dato: 28-januar-2017. Sted: Nødebo Kro, Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 35 medlemmer deltog i generalforsamlingen.

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2016 Dato: 30-jan-2016. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Bestyrelsens arbejde Lige som i de foregående

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2017 Dato: 28-jan-2017. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1. Bestyrelsens arbejde Ligesom de foregående

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2019 Dato: 26-jan-2019. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1. Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen indledte

Læs mere

Årsberetning for DOF-København 2016

Årsberetning for DOF-København 2016 Årsberetning for DOF-København 2016 1: Bestyrelsen Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabsmedlem (R), dettes forretningsudvalg (FU), Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune, Brugerråd

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 22. maj 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Jørgen Jacobsen ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jens Bjerregaard Christensen

Læs mere

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet for kreds 19, Nordsjælland. Hørsholm d. 05.03.2011 Kredsbestyrelsesmøde No. 36 Afholdt mandag den 14.februar kl. 19.00 til kl. 22.00 på Nyruphus Naturcenter, Kongevejen

Læs mere

Svar på DOF Nordsjællands kommentarer til notatet: Konsekvensvurdering af ændrede bestemmelser for færdsel på Arresøs beskyttede arter og naturtyper

Svar på DOF Nordsjællands kommentarer til notatet: Konsekvensvurdering af ændrede bestemmelser for færdsel på Arresøs beskyttede arter og naturtyper Til DOF Nordsjælland Svar på DOF Nordsjællands kommentarer til notatet: Konsekvensvurdering af ændrede bestemmelser for færdsel på Arresøs beskyttede arter og naturtyper DCE National Center for Miljø og

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 29. april 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke

Læs mere

Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016

Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016 Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016 Deltagere: John Andersen, formand Luise Ekberg, næstformand Inge Hansen, medlem af bestyrelsen og nyt medlem af Brugerrådet Jens Lykkebo, medlem af bestyrelsen

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Kredsbestyrelsen Friluftsrådet Nordsjælland. Den 24. maj 2011. Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Til stede: Poul Erik

Læs mere

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134 D. 08.02-2017 Gribskov Kommune Halsnæs Kommune Hillerød Kommune Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134 Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner har udarbejdet

Læs mere

Årsberetning DOF Storstrøm 2011

Årsberetning DOF Storstrøm 2011 Årsberetning DOF Storstrøm 2011 Af Michael Thelander, formand Medlemsstatus og PR-udvalget Efter flere års medlemsfremgang i DOF Storstrøm er udviklingen nu vendt og medlemstallet faldt med ca. 35 i 2011,

Læs mere

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133 D. 08.02-2017 Fredensborg Kommune Gribskov Kommune Helsingør Kommune Hillerød Kommune Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133 Fredensborg, Gribskov, Helsingør

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017

Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017 Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017 Deltagere: John Dreyer Andersen Luise Ekberg Jens Lykkebo Carsten Michael Jørgensen Inge Marianne Hansen Bjørn Svendsen John Holm Per Ekberg Jørgen

Læs mere

Høringsnotat: Udkast til ny bekendtgørelse om regler for færdsel m.v. på Arresø og tilhørende miljøvurdering.

Høringsnotat: Udkast til ny bekendtgørelse om regler for færdsel m.v. på Arresø og tilhørende miljøvurdering. Høringsnotat: Udkast til ny bekendtgørelse om regler for færdsel m.v. på Arresø og tilhørende miljøvurdering. Nordsjælland J.nr. NST-811-00541 Ref. joa Den 15. juli 2014 Udkast til ny bekendtgørelse om

Læs mere

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Jacl Dato: okt 2012 Sagsnr: 2012 Nr 1 Arresøgruppen Om Arresø: støtter de tiltag, der fremgår af den fælles

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde No. 39 Afholdt onsdag d.9. juni kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Referat af Kredsbestyrelsesmøde No. 39 Afholdt onsdag d.9. juni kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet kreds 19, Nordsjælland. Den 11. juni 2011. Referat af Kredsbestyrelsesmøde No. 39 Afholdt onsdag d.9. juni kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. marts 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Ulla Brink ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Søren

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

Generalforsamling for DVL Nordsjælland

Generalforsamling for DVL Nordsjælland Generalforsamling for DVL Nordsjælland Lørdag den 26. januar 2019. Kl 12.30 Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør Formandens beretning Året 2018 har været et godt men heftigt år, hvor der er sket

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 9. Årgang nummer 4 - december 2015 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdagscafe

Læs mere

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Dato: 2017.03.16 Sted: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Til stede fra bestyrelsen: Medlemmer og andre: Afbud fra bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen Erik Agertoft David

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose NOTAT Naturstyrelsen Vestsjælland J.nr. NST-422-00970 Ref. mohol/mamor Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen NATURA 2000 Brugerrådsmøde 30. august 2011 Ida Dahl-Nielsen Dagsorden Hvad er et Natura område? planer, høring er, aftalefase Europæisk Natur Fuglebeskyttelsesområder (1979) + Habitatområder (1992) Overalt

Læs mere

Årsberetning 2018 DOF Storstrøm

Årsberetning 2018 DOF Storstrøm Årsberetning 2018 DOF Storstrøm Version 1 Af Bo Kayser og Michael Thelander Februar 2019 1. Indledning For DOF Storstrøm har 2018 både været et år, hvor meget er fortsat som de foregående år, og hvor forandringer

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Udgiver:

Læs mere

Strategi for Gedser Fuglestation

Strategi for Gedser Fuglestation Et notat fra Gedser Fuglestation af Bo Kayser DOF Ekstern Version 2 Januar 2019 Gedser Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TILBAGEBLIK... 3 3. VISION, MÅL OG MIDLER 2019-24...

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Nordsjælland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Nordsjælland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Nordsjælland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Nordsjælland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Nordsjælland

Læs mere

Søbrugerrådemøde Arresø

Søbrugerrådemøde Arresø Søbrugerrådemøde Arresø Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde Siden sidst: Fugletårne, Søværnets Grundskole, stiprojektet omkring Arresø, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, vandstanden, bæverne,

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark "Kongernes Nordsjælland"

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark Kongernes Nordsjælland Dato: 3. januar 2017 qweqwe Nationalpark "Kongernes Nordsjælland" OBS! Zoom ind for at se naturbeskyttede områder og vandløb, eller se kortet i stort format. Der har været arbejdet med at etablere en nationalpark

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Arresø.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Arresø. Gribskov kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge Att.: Thomas Lindum Sag: 2015/35994 010 Id: 026060 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 13. oktober 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Strategi for Gedser Fuglestation

Strategi for Gedser Fuglestation Et notat fra Gedser Fuglestation af Bo Kayser Version 1 April 2018 Gedser Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TILBAGEBLIK... 3 3. VISION, MÅL OG MIDLER 2019-24... 4 3.1

Læs mere

Vejby Lokalråd afholder Generalforsamling i Vejby Forsamlingshus mandag d. 29. april 2019 kl

Vejby Lokalråd afholder Generalforsamling i Vejby Forsamlingshus mandag d. 29. april 2019 kl Vejby Lokalråd afholder Generalforsamling i Vejby Forsamlingshus mandag d. 29. april 2019 kl. 19.00 Erik Malling byder velkommen til de fremmødte og specielt velkommen til Jette Haugaard som vil fortælle

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 1: Bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabet (R), dettes forretningsudvalg, Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune,

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ornitologisk Forening - i forkortelse DOF. Foreningen virker også under navnet BirdLife Denmark. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen 13, 3320 Skævinge

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen 13, 3320 Skævinge Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 10. marts 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 63-2014 Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Hvidbog med bemærkninger til forslag til handleplaner for Natura 2000-område 159, 161 og 167 beliggende i Fae Kommune Forslag til handleplaner for tre Natura 2000-områder i Fae

Læs mere

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus og bibeholdelse af skur indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus og bibeholdelse af skur indenfor skovbyggelinjen Peter Metz Tuborg Sundpark 4 4. tv 2900 Hellerup Sag: 2017/08221 009 Id: 027456 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 28. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby

Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby 27-09-2018 Sagsnr. 02.00.20-G01-1-18 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby Halsnæs Kommune har den 17. juli

Læs mere

Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland. Bådfarten Esrum Sø Bådfarten Esrum Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland

Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland. Bådfarten Esrum Sø Bådfarten Esrum Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland Referat af søbrugerrådsmøde for Esrum Sø d. 1. marts 2018 Deltagere: Birgitte Garde Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland Steen Lyngsø Lystfiskerorganisationerne Bjørn Svendsen Dansk Ornitologisk

Læs mere

Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet for kreds 19, Nordsjælland. Den 19. april 2016.

Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet for kreds 19, Nordsjælland. Den 19. april 2016. Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet for kreds 19, Nordsjælland. Den 19. april 2016. Referat af kredsbestyrelsesmøde nr. 78-2016 Afholdt 9. marts 2016 fra kl. 19.00 til 22.00 i FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Nationalpark Kongernes Nordsjælland Nationalpark Kongernes Nordsjælland (Lidt om Esrum Kloster) - Den lange vej; om etableringsprocessen - Hvad er særligt ved NP KN? (i forhold til andre danske nationalparker) - Effekt (erhvervsliv, grundejere

Læs mere

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013.

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. DANSK ORNITOLOGISK FORENING DOF- København Naturpolitisk Udvalg Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. Deltagende kommunerepræsentanter: Anders

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 20. april 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Status for Naturplaner 2016-2021

Læs mere

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus.

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus. Helsingør den 28.jan. 2013 Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl. 16.30 på Helsingør Rådhus. Fremmødte: Preben Birch, lodsejergruppen Herdis Dam, NOLA Arne Winther Madsen, Nordsjællands Familiebrug

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 10. december 2018, kl. 19.00 i blok F på skolen i Vejby. Bemærk at mødet kun varer ca. 1 time, hvorefter der er julefrokost. Både mødet og julefrokosten

Læs mere

Dispensation til at opføre læskur/løsdriftsstald til får, indenfor søog åbeskyttelseslinjen

Dispensation til at opføre læskur/løsdriftsstald til får, indenfor søog åbeskyttelseslinjen Ejer Sag: 01.05.02-P25-2322- 18 30. november 2018 Dispensation til at opføre læskur/løsdriftsstald til får, indenfor søog åbeskyttelseslinjen Ejendommen Præstevej 70, matr.nr. 7 Huseby By, Annisse m.fl.

Læs mere

Anden etape af trægangsti

Anden etape af trægangsti Anden etape af trægangsti Etape 4 og 5 Der bliver nu taget hul på anden etape af trægangstien omkring Hulemosesøen. Trægangstien bliver bygget for at forbedre adgangsforholdene, så man fremover kan gå

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Notat Vedrørende offentlig høring fra 18. december 2013 til 12. februar

Notat Vedrørende offentlig høring fra 18. december 2013 til 12. februar Notat Vedrørende offentlig høring fra 18. december 2013 til 12. februar 2014.03.20 Teknik og Miljø Natur, Park og Miljø Tlf. 46 11 23 53 ec@rudersdal.dk Sagsnr.: 2014-32 1. Miljøvurdering Sti omkring Sjælsø

Læs mere

Regionsældreråd Hovedstaden

Regionsældreråd Hovedstaden Regionsældreråd Hovedstaden Ændringsforslag til : VEDTÆGTER FOR REGIONSÆLDRERÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN. Gældende vedtægter 1. Grundlag Regionsældrerådet er et ældrepolitisk samarbejdsforum for regionens

Læs mere

Dagsorden for sø-brugerrådsmødet for Arresø d. 6. oktober kl

Dagsorden for sø-brugerrådsmødet for Arresø d. 6. oktober kl Dagsorden for sø-brugerrådsmødet for Arresø d. 6. oktober kl. 13 16 Præsentation og sammensætning af søbrugerrådet Generelt om skovdistriktet og om Arresø Overvågning af Arresøs miljøtilstand, NOVANA og

Læs mere

Suppleanter: Ella Mikkelsen, Claus Dalskov, Henrik Kingo. Ella og Claus har deltaget i møderne på lige fod med os andre.

Suppleanter: Ella Mikkelsen, Claus Dalskov, Henrik Kingo. Ella og Claus har deltaget i møderne på lige fod med os andre. Bestyrelsen har i 2018 bestået af: Niels Bomholt næstformand og delegeret til rep. mødet, Kell Grønborg delegeret til rep. mødet, Jens Bækkelund, Michael Mosebo sekretær, Esben Eriksen, Steen Lauritsen

Læs mere

Årsberetning DOF Storstrøm 2015

Årsberetning DOF Storstrøm 2015 Årsberetning DOF Storstrøm 2015 Medlemsstatus og PR-udvalget DOF har de senere år haft medlemsfremgang, men det er ikke DOF Storstrøm der bidrager til medlemsfremgangen. Igen i år har DOF Storstrøm en

Læs mere

Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet

Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet Oktober 2013 Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet Tre ud af ti virksomheder i det gamle Frederiksborg Amt mener, at byrådene i kommunerne har været gode eller meget gode til at lytte til erhvervslivet.

Læs mere

Strategi for fuglestationer i Danmark

Strategi for fuglestationer i Danmark Strategi for fuglestationer i Danmark 2019-24 Et notat fra Dansk Ornitologisk Forenings Fuglestationsudvalg Version: September 2018 1. Indledning Dansk Ornitologisk Forenings tre A-fuglestationer, Skagen,

Læs mere

Workshop: Sølandskabet i Ringsted. d. 26 februar Dorthe Hedensted Lund Seniorforsker, Københavns Universitet. Dias 1

Workshop: Sølandskabet i Ringsted. d. 26 februar Dorthe Hedensted Lund Seniorforsker, Københavns Universitet. Dias 1 Workshop: Sølandskabet i Ringsted d. 26 februar 2015 Dorthe Hedensted Lund Seniorforsker, Københavns Universitet Dias 1 4 debataftener: hvad lærte vi Dias 2 Naturværdier v. Anne-Marie Bürger, Biomedia

Læs mere

Natura2000. Brugerrådsmøde 8. juni 2012

Natura2000. Brugerrådsmøde 8. juni 2012 Natura2000 Brugerrådsmøde 8. juni 2012 Dagsorden Velkomst v. Jens Bjerrregaard Christensen Overordnet status for handleplaner og plejeplaner. Høring mm. v / Ida Dahl- Nielsen Gennemgang af de enkelte

Læs mere

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notits SKOV OG NATURSTYREL- SEN Drift J.nr. SNS-512-00118 Ref. lht Den 15. august 2008 Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notat fra Skov- og Naturstyrelsen om de særlige natur- og

Læs mere

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Ejer Sag: 01.05.02-P25-87-18 5. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Danmarks Fiskeriundersøgelser Københavns Universitet, Ferskvandsbiologisk Laboratorium

Danmarks Fiskeriundersøgelser Københavns Universitet, Ferskvandsbiologisk Laboratorium Referat af Søbrugerrådsmøde for Arresø d. 23. april 2013 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra sidste møde 2. Bordet rundt 3. Orientering fra enheden (bl.a. fugletårn, havnen på Arrenæs) 4. Zonering

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

2. Endelig godkendelse af referatet af Kredsbestyrelsesmøde nr. 65 af 27. maj 2014. Referatet blev godkendt.

2. Endelig godkendelse af referatet af Kredsbestyrelsesmøde nr. 65 af 27. maj 2014. Referatet blev godkendt. Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 20. august 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 66-2014 Afholdt d. 27. maj 2014 kl. 18:30 til 22:00 i Jægerhytten på Ellehammervej,

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. november 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rikke Voss Hvelplund ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Jakob Lausen ( ) Henrik Jerger ( ) Jesper

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland 1 Navn og formål Lokalafdelingens navn er Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland. I daglig tale benyttes

Læs mere

Nærum Grundejerforening Generalforsamling 2019

Nærum Grundejerforening Generalforsamling 2019 1 Nærum Grundejerforening Generalforsamling 2019 Velkommen til alle gæster og NG-medlemmer Orientering om indbrudsforebyggelse og nabohjælp Bo Trygt! 1. Valg af dirigent 2. Beretning om foreningens virksomhed

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Afbud Ole og Jan Dagsorden: 1. Godkendelses af referat Godkendt Opfølgning fra sidst: Tidspunktet for stop af gravning i klæggraven

Læs mere

Accent Bladet Bladet for danske Accent 26 sejlere Januar 2013. DEN279 Von til onsdagssejlads i Roskilde 16. maj 2012

Accent Bladet Bladet for danske Accent 26 sejlere Januar 2013. DEN279 Von til onsdagssejlads i Roskilde 16. maj 2012 Accent Bladet Bladet for danske Accent 26 sejlere Januar 2013 DEN279 Von til onsdagssejlads i Roskilde 16. maj 2012 Billede taget og udlånt af Sejlfoto.dk Besøg Dansk Accent Klub på internettet www.accent26.dk

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING Karin Nielsen Sekretær Klippingevej 19 4671 Strøby Tlf. 21 51 51 01 DATO 18. februar 2014 STED Osted kro TID 19.00 DELTAGERE

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Jørgen Lassen Svend-Erik Jens Bjerregaard Christensen O. A. K. Søren Friis Jensen Poul-Erik Pedersen Knud Bech Lise Vølund

Læs mere

Det ansøgte er opført i en afstand af ca meter fra kronekanten til Esrum Å og ca. 70 meter fra begge fortidsminder.

Det ansøgte er opført i en afstand af ca meter fra kronekanten til Esrum Å og ca. 70 meter fra begge fortidsminder. Ole Jan Poulsen Prinsessevej 7 2800 Kgs. Lyngby Sag: 2015/39147 036 Id: 031329 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 04. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Revision af driftsplan for Naturstyrelsen THY

Revision af driftsplan for Naturstyrelsen THY Revision af driftsplan for Naturstyrelsen THY Formål med driftsplaner Omsætte Naturstyrelsens overordnede politikker og retningslinjer til arealdrift. Afvejning af ofte modsatrettede rammer og målsætninger

Læs mere

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs.

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Dato: 05. april 2018 Reference: Heidi Jensen Direkte telefon: 89 59 40 03 E-mail: hej@norddjurs.dk Journalnr.: 18/868 Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Mødested: Se beskrivelse i nedenstående

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter:

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter: Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 Til stede fra bestyrelsen: Linnea Christensen (afgående formand), Susanne Skarby (kasserer), Peter Rask, Anne Erben. Afbud fra

Læs mere

Fuglebestandes udvikling I tid og rum: Betydning af citizen science-baseret fugleovervågning for naturforvaltning

Fuglebestandes udvikling I tid og rum: Betydning af citizen science-baseret fugleovervågning for naturforvaltning Fuglebestandes udvikling I tid og rum: Betydning af citizen science-baseret fugleovervågning for naturforvaltning Charlotte M. Moshøj, Thomas Vikstrøm, Timme Nyegaard, Henning Heldbjerg. Dansk Ornitologisk

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet.

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet. Ejer Sag: 01.05.02-P25-86-18 6. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Driftsplan Bornholm 2015 høringsnotat

Driftsplan Bornholm 2015 høringsnotat Driftsplan Bornholm 2015 høringsnotat Bornholm J.nr. nst-2111-00067 Ref. jetra Den 27. august 2015 Driftsplanen for Naturstyrelsen Bornholm har været i offentlig høring i perioden fra den 15. januar 2015

Læs mere

Nedenfor ses en vurdering af forhold omkring fuglene ved den nuværende status og en fremtidig status på grundlag af bedste tilgængelige viden.

Nedenfor ses en vurdering af forhold omkring fuglene ved den nuværende status og en fremtidig status på grundlag af bedste tilgængelige viden. Bilag 1 Nedenfor ses en vurdering af forhold omkring fuglene ved den nuværende status og en fremtidig status på grundlag af bedste tilgængelige viden. Der foretages en vurdering af den nuværende status

Læs mere

Nyhedsbrev december 2012.

Nyhedsbrev december 2012. Nyhedsbrev december 2012. Året går på hæld Fra Jord til Bund & Bord Æ bådslæw Bådbyggeriet på Mythuegård Køb & Salg Aktiviteter Året 2012. Året går på hæld og det må være på tide at få sagt tak, til alle

Læs mere

4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober

4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober 4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober 2009, sender vi jer hermed yderligere bemærkninger

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Der er godt skred i planerne for naturcentret, der vokser og bliver stadig mere populært hos både lokale og udenbys brugere Jens Patrick Thiede Bestyrelsesformand

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 26. november 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet kl. 18-21 Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff

Læs mere