DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening"

Transkript

1 Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2017 Dato: 28-jan Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1. Bestyrelsens arbejde Ligesom de foregående år arbejder bestyrelsen godt sammen og er god til at fordele opgaverne imellem sig året igennem. Dog vi vil rigtig gerne have nogle bestyrelsessuppleanter løst tilknyttet bestyrelsen, med mulighed for at deltage i bestyrelsesmøder efter interesse og måske påtage sig små opgaver uden at påtage sig bestyrelsesansvar. Bestyrelsen mødes en gang om måneden på Nødebo kro, og derudover er de fleste bestyrelsesmedlemmer beskæftiget med andre DOF relaterede opgaver, hvilket betyder, at det er svært at øge aktivitetsniveauet uden at få tilført yderligere aktive som kunne tænke sig at arbejde med nogle af de initiativer, som vi gerne vil sætte i søen. Bestyrelsen holdt et heldagsseminar i marts måned, hvor vi arbejdede med kommunikation internt og eksternt, næstformandens funktion, lokalafdelingens målsætninger og igangsættelse af den nye hjemmeside. Bestyrelsen har i 2016 nedsat en pressegruppe, en gruppe som skal prøve at gøre foreningen og vores synspunkter mere synlige i de Nordsjællandske medier. Forslaget til Nationalpark Kongernes Nordsjælland som kommunerne har udarbejdet fik ministerens godkendelse i Vi vil prøve at få så meget naturværdi ind i parken som muligt og har inviteret til samarbejde med alle som har samme mål. Vi er spændte på om kommuner og ministeriet vil spille en positiv rolle for naturen. Vi har haft det årlige obligatoriske dialogmøde med Naturstyrelsen Nordsjælland, vi har stadig et samarbejde omkring at udpege træer med naturværdi, som skal skånes ved hugst. Desuden har vi haft diskussioner omkring natur og friluftsaktiviteter. Desværre ser vi, at Naturstyrelsen i højere og højere grad prioriterer aktiviteter som MTB og VM i orienteringsløb (2018) frem for natur. Senest har de etableret et MTB spor i Tisvilde Hegn på trods af både vores og lokale protester. Konflikten mellem friluftsaktiviteter og naturbeskyttelse ser i det hele taget ud til at blive mere og mere påtrængende. Hugstplanerne ser desværre ud til at nå nye højder, alt sammen midt i forberedelserne til en nationalpark. I 2016 mødtes vi med en af vores lokale folketingspolitikere (Christian Poll fra Alternativet) for at snakke om naturbeskyttelse/skov/friluftsaktiviteter og 1-Feb Side 1 af 8.

2 andre tendenser i tiden. F.eks. snakkede vi en del om, hvordan man opnår indflydelse på politiske beslutninger, da vi ikke længere synes, at vores faglige høringssvar giver resultater. Vores hjemmeside fik en teknisk og designmæssig opgradering i 2016, og kører nu på en ny platform som er nem at sikkerheds opgradere, og vi arbejder stadig med at forbedre struktur og indhold. I 2016 havde bestyrelsen møde med DOFs nye direktør Sigrid Andersen. På mødet blev der snakket om DOFs strategi og samarbejdet mellem Fuglenes Hus og lokalafdelingerne. I 2016 valgte Arvid Jebens at stoppe i NST Nordsjællands brugerråd og Inge Hansen har taget over. Bestyrelsen vil gerne takke Arvid for indsatsen og håber at se og møde ham omkring foreningen fremover. 2. Fuglekurser Der er afholdt tre fuglekurser, et fuglestemmekursus i foråret, og da der er stor søgning er der kommet en underviser mere, så det var muligt at afholde to trækfuglekurser i efteråret. 3. Medlems status Medlemstallet ligger lige omkring 1800 medlemmer i, et medlemstal som har ligget stabilt gennem nu 6 år. 4. DOFbasen Det ser heldigvis ud til, at nedgangen i antallet af nordsjællandske observationer i DOFbasen er stoppet i 2016 efter, at vi i 2015 ellers haltede bagud i forhold til resten af landet. Antallet af bearbejdede ynglepar er stadig lavt nemlig 390, vi kan håbe på, at det stiger, når Atlas 3 projektet stopper. 5. Aktivitetsudvalget (ved Inge Hansen) Aktivitetsudvalget har siden sidste generalforsamling bestået af: Luise Ekberg, Per Ekberg, Ivan Olsen, Mogens Holme og Inge Hansen. I december trådte Luise ud af udvalget. Vi takker for hendes indsats gennem 9 år. Som nyt medlem er indtrådt Jens Lodal, som vi byder hjertelig velkommen. Udvalget har arbejdet på at generere nye ideer til aktiviteter og foredrag. I 2016 blev det til: 73 dag/aftenture En flerdagstur til Dalarna i Sverige (ny) 2 Ørnens Dag arrangementer. Foredrag: o Trækfuglenes gåder, v. Mark Desholm (i samarbejde med Naturhistorisk forening) 28-Jan Side 2 af 8.

3 o Danske gøges trækruter, v. Mikkel Willemoes o Guyanas fugleliv, v. Jesper Sonne og Ivan Olsen o Kursus i indtastning i DOFbasen, v. Luise Ekberg Boligbirding dysten, hvor det drejer sig om at se flest arter fra sin bolig/matrikel og indtaste i DOFbasen, blev gentaget i Der deltog 19 personer, som samlet indtastede 4417 observationer fordelt på 83 forskellige arter. Vi har fortsat 15 erfarne og stabile turledere, som dækker et bredt udsnit af s fuglelokaliteter. Der lægges vægt på, at det er lysten hos turlederne, der driver værket, derfor arrangerer de selv deres egne ture. Aktivitetsudvalget prøver at lytte til deltagernes ønsker om ture, og vi har imødekommet dette så vidt det har været muligt med den nuværende arbejdskraft. Herudover havde vi et seminar for turlederne. Det faglige indlæg var om Gribskov af Per Ekberg. Derefter nogle timers socialt samvær (inkl. middag). takker på den måde turlederne for deres ihærdige indsats igennem året. 6. Børne og ungdomsudvalget (ved Carsten Jørgensen) DOF har udarbejdet et aktivitetskatalog med forslag til fugleaktiviteter for børn i forskellige aldersgrupper. Der er mange gode idéer, som vi er blevet inspireret af, men aktiviteterne er baseret på ture ude i naturen. Det gør det lidt sværere at organisere og gennemføre, og derfor har vi opfundet et koncept/skrevet en drejebog, hvor vi besøger de ældste børn i børnehaverne og de yngste børn i skolerne. Vi laver en aftale med en børnehave, og møder op med udstoppede fugle, som vi låner på Gilbjergskolen i Gribskov kommune. Vi medbringer også forskellige fødeemner, og børnene skal så prøve at parre fugleart og føde f. eks. solsort-regnorm, tårnfalk-mus, landsvale-myg osv. Dette giver anledning til megen snak og beretninger fra børnene om deres egne oplevelser, men selvfølgelig starter vi altid med at spørge børnene, hvad det er, der gør en fugl til en fugl? Og selvfølgelig benytter vi også lejligheden til at fortælle den spændende historie om, hvorfor det er den lille fuglekonge, der er fuglenes konge og ikke den store ørn. Et andet koncept retter sig mod de ældre børn. Vi besøger en 3-4. klasse og fortæller om at kigge på fugle, hvorfor det er spændende, hvad vi kan gøre for fugle, hvor man kan kigge på fugle i nærheden af skolen, hvor man kan kigge på fugle her i Nordsjælland, og at man også kan kigge på fugle hjemme i haven, og at der kommer rigtig mange, hvis man fodrer dem om vinteren. 28-Jan Side 3 af 8.

4 Disse 2 former for formidling til børn gennemførte vi i 2016 ved besøg i en børnehave i Gribskov kommune, en børnehaveklasse i Halsnæs kommune og en 2. klasse ligeledes i Halsnæs kommune samt en 4. klasse i Helsingør kommune. Derudover har vi Træk Stikket Ud, deltagerne var børn fra 4-6. klasse fra Alsønderup skole i Hillerød Kommune. Børnene tilbragte en torsdag/fredag i august på Hillerød kommunes naturcenter Freerslevhus med mange forskellige aktiviteter og overnatning i telte. Børnene var opdelt i hold, der besøgte forskellige poster. Den ene post var et såkaldt stjerneorienteringsløb, hvor børnene - udstyret med kompasser - skulle følge forskellige kompasretninger frem mod forskellige poster. Formålet var at give ungerne en fornemmelse af navigationens svære kunst og dermed fugletrækkets gåder, som de selvfølgelig også fik et lille foredrag om med på vejen. På en anden post lærte børnene om, hvordan en fugl ser ud indeni, og hvordan nogle af dem er tilpasset til at flyve. Dette ved at dissekere 5 høns - 1 høne til hvert hold. Det var en blodig affære og lidt af en manddomsprøve for børnene, hvor kun de sejeste holdt ud til den bitre ende. Vi er klar over, at aktivitetsniveauet kunne være højere. Det vil vi bestræbe os på i 2017, hvis der er nogen, der kunne tænke sig at være med, skal de være så hjerteligt velkomne. 7. Atlasstatus januar 2017 (ved John Hansen) Situationen er, her hvor der snart er forløbet ¾ af projektperioden, at der stadig er 3 kvadrater uden kvadratansvarlig i Nordsjællland : Halsnæs, Hundested og Slangerup. Hvad TimeTælleTure (TTT) angår er 49 kvadrater ud af 58 helt på plads (det er ikke alle kvadrater, der rummer en TTT). 4 kvadrater mangler alle ture (tidlig og sen forårstur samt vintertur) 1 vinter og sen forårstur 3 kun vintertur 1 kun tidlig forårstur TTT-turene er nu frigivet, hvilket betyder, at alle kan sørge for, at de bliver fuldført. Vi undersøger, om de kvadratansvarlige, der har gået 1 2 af turene selv sørger for sidste etape, og sørger for dækning af de 4 kvadrater, hvor der ikke har været aktivitet pt. Når man kigger på dækningen af de enkelte kvadrater tegner der sig en relativ stor spredning. Enkelte kvadratansvarlige har få observationer i eget kvadrat 28-Jan Side 4 af 8.

5 og en enkelt topscorer har 590. Heldigvis er der flere aktive indtastere i alle kvadrater, så ingen er helt på egen hånd. Den centrale projektledelse har lavet en sammenligning af fundet af antal arter i Atlas 1 og 2 i de enkelte kvadrater med de foreløbige tal fra Atlas 3. Og selvom der jo resterer en sæson for os, så er der tegn på, at der er udfordringer i en række kvadrater: i 7 kvadrater er der pt. registreret arter færre i Atlas 3 end i Atlas 1 og 2, og i 23 kvadrater arter færre. Omvendt er der fremgang og status quo i de resterende, men tallene kræver bevågenhed og eventuelt handling. I første omgang en appel til, at folk, der har ikke-tastede observationer liggende får dem aktiveret, så vi får et helt præcist overblik. Dette vil vi bruge til at målrette indsatsen i sidste sæson, så Nordsjællands dækning generelt bliver god. Vi vil indkalde interesserede Atlas-aktive (kvadratansvarlige såvel som andre feltornitologer) til et møde i slutningen af februar/starten marts for i fællesskab at lægge en plan for dette. Der er måske mere ide i at dække flere kvadrater bedre, fremfor at bruge tid og kræfter på en enkelt manglende art i et i forvejen superdækket kvadrat. 8. Naturpolitisk Udvalg, NPU (ved Stig Englund) Medlemmer af udvalget i 2016: Birgitte Garde (Fredensborg), Jørgen Jacobsen (Halsnæs), Stig Englund (Hillerød), John Hansen (Frederikssund), Jørgen Hansen (Helsingør), Carsten Michael Jørgensen (Gribskov og bestyrelsen), Ole Brauer (bestyrelsen), John Holm (Allerød), Kaj Erik Nielsen (Hørsholm), Jens Erik Sørensen (Rudersdal) og fra november Inge Hansen (bestyrelsen). Udvalget har afhold 11 møder i årets løb, heraf et med bestyrelsen. Større sager: Natura 2000 handleplaner og plejeplaner De statslige Natura 2000-planer for perioden , som sætter rammerne for de kommunale handleplaner og Naturstyrelsens plejeplaner, blev vedtaget i april i år. Forslag til handleplaner og plejeplaner blev sendt i 8 ugers høring sidst på efteråret. I lighed med tidligere høringer af Natura dokumenter, sendte NPU en opfordring til caretakergrupperne i det nordsjællandske om at indsende høringssvar. Måske pga. metaltræthed blev det kun til to høringssvar i denne omgang, nemlig til Naturstyrelsens plejeplan for Gribskov og den kommunale handleplan for Roskilde Fjord og Jægerspris Nordskov. Planerne skal udmønte de statslige rammeplaner med aktive tiltag for den næste 6-årige planperiode: , og bør derfor følge om indsatserne virkeliggøres. I høringssvaret vedr. Roskilde Fjord, foreslår vi således, at der afholdes et midtvejsarrangement med status og mulighed for tilretning. Arresø klage over grundlaget for ny bekendtgørelse om sejladsregler 28-Jan Side 5 af 8.

6 Det er ingen hemmelighed, at vi i DOF er særdeles uenige i de nye regler for færdsel på Arresø, som blev gennemført med en bekendtgørelse i november 2015 og senere i april Vores forsøg på at påvirke i en mere fugle- og naturvenlig retning lykkedes som bekendt ikke. Sidste mulighed var en klage over Naturstyrelsens miljøvurdering og DCE s konsekvensredegørelse, som udgør alibiet for de nye regler! Den indsendte vi i februar i år og fik selskab af Arresøgruppen, en samling af grundejerforeninger i området. Natur- og Miljøklagenævnet afviste i december klagerne og fandt, at både miljøvurdering og konsekvensredegørelse opfylder lovens krav, og at der ikke er grundlag for at tilsidesætte den faglige vurdering. Efter klagenævnets opfattelse er der taget højde for beskyttelsen af Natura 2000-området og fuglelivet! Auderød Havn udvidelse af P-plads og Naturcenter Auderød Natur- og Miljøklagenævnet gav os ikke medhold i en klage over Halsnæs Kommunes dispensation til udvidelse af P-plads, da de mente, at der var tale om et beskedent indgreb, og at pladsudvidelsen ikke var rettet mod fremtidige brugere! Vi hævdede, at aktivitetsudvidelsen ikke var belyst i forhold til Arresøs status som Natura 2000-område. - I et høringssvar til kommunens lokalplanforslag for Naturcenter Auderød Havn, gør vi ligeledes opmærksom på, at der ikke er taget hensyn til naturværdierne, i forhold til en udvidelse af bådpladserne med 110% med deraf følgende forstyrrelses-risiko for fuglelivet. Forslaget blev vedtaget uden ændringer og en senere klage til Natur- og Miljøklagenævnet over lokalplanen blev af tekniske årsager afvist. MTB-kørsel og andre forstyrrende friluftsaktiviteter i skovene NPU har i året løb diskuteret den omsiggribende stigning i forstyrrende friluftsaktiviteter i skovene, ikke mindst med udgangspunkt i en ny og stor MTB-rute i Tisvilde Hegn, som vurderes at kunne påvirke både rovfugle og sortspætte negativt. Luise og Per Ekberg har beskrevet nedgang i rovfuglereder i Store Dyrehave, som følge af MTB-spor og andre større friluftstiltag i skoven. Også i NST-Østsjællands skove oplever fuglekikkere og andre skovgæster, som værdsætter de mere stille naturoplevelser, en stigende konflikt med mountainbikere. Forsøg på at påvirke Naturstyrelsen gennem henvendelser, dialogmøder mv. synes ikke at bære frugt. DOF vil fra centralt hold tage sagen op overfor Miljø- og Fødevareministeriet. Flyvning med droner kan blive et nyt problem! Andre sager og emner behandlet på møderne: Allerød. Vi har støttet DN i indsigelse mod lokalplanforslag for Teglværksgrunden om bebyggelse, da det vil være i strid med 3-beskyttelse og skovbyggelinje og kunne true ynglefugle som musvåge. Allerødgruppen har opsat fuglekasser på en lokal golfbane. Høje Sandbjerg i Rudersdal Kommune ejes af Akademisk Skytteforening, som har henvendt sig til DOF om hjælp til fugleregistrering og plejeforslag for det skovbevoksede og højtliggende område. Hørsholm Kommune. En sti rundt om Sjælsø er indviet i Rudersdal og Allerød Kommuner i år. Måske fuldføres strækningen i Hørsholm. Vi vil 28-Jan Side 6 af 8.

7 påvirke forløbet af stien for at beskytte fuglene bedst muligt. Lokale doffere har påbegyndt kortlægning af rovfuglereder i kommunen. Langstrup Mose har været et fast punkt på de fleste møder i NPU. Skyde-banernes fremtid er til stor debat blandt borgere og politiker i Fredensborg Kommune. Vi støtter DN i deres indsigelser til miljøgodkendelse og i at få banerne fjernet fra mosen. Nivå Bugt og lergravene. Fredensborg kommune har store planer om friluftsanlæg ved lergravene. Indtil videre ser det ud til at isfuglens yngleområde friholdes på vores foranledning. Fugleværnsfondens arbejde for etablering af jagtfrit reservat ved Nivå Bugten støttes selvfølgelig af DOF. Tårnfalkekasser i Gribskov Kommune. Ca. 50 stk. blev opsat i 2015 dog uden den store indflytning. Bedre er det gået i 2016, hvor natugler er flyttet ind i nogle af kasserne. Et kasseprojekt er nu også på vej i Fredensborg Kommune. Modelsvæveflyvning nær Søborg Sø kan komme på tale. DOF samarbejder med Gribskov Kommune om en hensigtsmæssig placering i forhold til et evt. kommende genopretningsprojekt for søen. Musvågestien nr. 22 i Gribskov Kommune. I 2015 klagede vi sammen med Botanisk Forening til Natur- og Miljøklagenævnet over 3- dispensation til byggeri ved Ryengen nær Arresø. I juni fik vi medhold i klagen, som betyder at der ikke må bygges på grunden. Denne afgørelse får muligvis betydning for de allerede opførte huse på Musvågestien 18 og 20, som ulovligt er bygget på den samme 3-beskyttet eng. Helsingør. Det lavtliggende område ved Keldsø, der ligger både i Helsingør og Gribskov kommuner, ønskes fredet af DN. DOF støttede op ved deltagelse i besigtigelse med Fredningsnævnet. Potentielt godt fugleområde. Redskabsskur på fredet eng v. Nejede Vesterskov. 2-1, til fordel for ny ejer og Hillerød Kommune, var afgørelsen i Fredningsnævnet om opsætning af redskabsskur til naturplejemaskiner. DN og vi havde udtalt os mod kommunens anbefaling. Efterfølgende klagede begge foreninger til Natur- og Miljøklagenævnet, men kort før Jul stadfæstede klagenævnet Fredningsnævnets afgørelse om, at opførelse af skuret ikke var i strid med fredningens formål. Naturkvalitetsplan i Hillerød nu med fugle Det er i al fald ønsket fra DOF, efter NPU havde besøg af to naturmedarbejdere fra kommunen, som lovede at arbejde for at inddrage lokalt sjældne arter (eksempelvis bomlærke) i arbejdet. Fuglevenlig beplantning Efter ønske fra ejer af Hejreholm vest for Gribskov har vi givet gode råd til beplantning af landbrugsareal med træer og buske Fuglevenlig pleje af rørskov i Frederikssund Efter kritik af kommunens voldsomme rydning af nogle rørskovsarealer endda i yngletiden - har 28-Jan Side 7 af 8.

8 kommunen indledt samarbejde med DOF om en mere naturvenlig drift af både disse og andre naturområder. Kommunernes Grønne Råd er repræsenteret i de Grønne Råd i alle 9 kommuner (dog ikke Rudersdal Kommune, som ikke har et grønt råd) ved de respektive NPUmedlemmer. Udover møder i de grønne råd er der et godt samarbejde med Natur- Plan- og Miljøafdelingerne i de respektive kommuner om eksempelvis 3-sager efter naturbeskyttelsesloven, naturkvalitetsplaner, plejeplaner, udlægning af naturstriber på landbrugsarealer, opsætning af fuglekasser og fugledata for udvalgte lokaliteter. I Halsnæs Kommune er DOF-repræsentant, Jørgen Jacobsen, valgt som formand for rådet. Skovbrugerråd og samarbejde med Naturstyrelsen I NST Nordsjælland er DOF repræsenteret ved bestyrelsen til dialogmøderne og i Brugerråd Naturstyrelsen - Nordsjælland ved Inge Hansen (medlem af bestyrelsen og NPU). I NST Østsjælland er det kommunekontaktperson for Allerød Kommune, John Holm, og i NST Hovedstaden (bl.a. skove i Hørsholm og Rudersdal) er DOF repræsenteret ved DOF København. NST Nordsjælland (der henvises til bestyrelsens beretning for 2016). NST Østsjælland MTB kørsel, livstræer, bioblitz på Værløse flyveplads mv. er emner som har været drøftet. Der samarbejdes med DOF om mærkning af træer med rovfuglereder. Brugerråd for Esrum Sø og Arresø under NST Nordsjælland: Arresø (DOF-rep. Jørgen Jacobsen, NPU) sager: sejladsregler, Auderød Havn m.v. Esrum Sø (DOF-rep. Bjørn Svendsen, bestyrelsen) sager: problemer med fiskeri og sejlads i Møllekrogreservatet. Reservatafgrænsning stadig ikke forbedret. 28-Jan Side 8 af 8.

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Referat af ordinær generalforsamling 2O17 Dato: 28-januar-2017. Sted: Nødebo Kro, Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 35 medlemmer deltog i generalforsamlingen.

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2016 Dato: 30-jan-2016. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Bestyrelsens arbejde Lige som i de foregående

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2015 Dato: 31-jan-2015. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Bestyrelsens arbejde Det er herligt, igen i

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2013 Dato: 05-feb-2013. Sted: Frederiksborg Byskole, Carlsbergvej 13, 3400 Hillerød 1 Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2019 Dato: 26-jan-2019. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1. Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen indledte

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2014 Dato: 01-feb-2014. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Nyt koncept med hensyn til Generalforsamling

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

Årsberetning for DOF-København 2016

Årsberetning for DOF-København 2016 Årsberetning for DOF-København 2016 1: Bestyrelsen Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabsmedlem (R), dettes forretningsudvalg (FU), Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune, Brugerråd

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet for kreds 19, Nordsjælland. Hørsholm d. 05.03.2011 Kredsbestyrelsesmøde No. 36 Afholdt mandag den 14.februar kl. 19.00 til kl. 22.00 på Nyruphus Naturcenter, Kongevejen

Læs mere

Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016

Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016 Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016 Deltagere: John Andersen, formand Luise Ekberg, næstformand Inge Hansen, medlem af bestyrelsen og nyt medlem af Brugerrådet Jens Lykkebo, medlem af bestyrelsen

Læs mere

Vejledning til TimeTælleTure (TTT)

Vejledning til TimeTælleTure (TTT) Vejledning til TimeTælleTure (TTT) Tak fordi du vil påtage dig en TimeTælleTur i Atlas III! Ved at tælle fuglene i udvalgte TTT-kvadrater kan tætheden og bestandsstørrelsen af de mest almindelige fuglearter

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 29. april 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Kredsbestyrelsen Friluftsrådet Nordsjælland. Den 24. maj 2011. Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Til stede: Poul Erik

Læs mere

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK).

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK). Hvidbog for høringssvar til Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021. Havet og kysten mellem Præstø Fjord og Grønsund. Natura 2000- område nr. 168. Vordingborg, Fae og Guldborgsund Kommune har i perioden

Læs mere

Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet

Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet Oktober 2013 Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet Tre ud af ti virksomheder i det gamle Frederiksborg Amt mener, at byrådene i kommunerne har været gode eller meget gode til at lytte til erhvervslivet.

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Udgiver:

Læs mere

GPS-registrering på Naturstyrelsen, Søhøjlandets skovarealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 26. november 2014

GPS-registrering på Naturstyrelsen, Søhøjlandets skovarealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 26. november 2014 GPS-registrering på Naturstyrelsen, Søhøjlandets skovarealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 26. november 2014 På et møde i marts 2013 mellem Naturstyrelsen Søhøjlandet og DOF Østjylland tilkendegav

Læs mere

Indhold. Atlas III nyhedsbrev september Havørn kan registreres hele året i atlasbasen. Foto: Torben Andersen

Indhold. Atlas III nyhedsbrev september Havørn kan registreres hele året i atlasbasen. Foto: Torben Andersen 1 Indhold Det er stadig for tidligt at gå i atlasdvale!... 2 Det er nu atter tid til at bearbejde de 18 arter i kvadraterne!... 3 Andet møde i atlas-redaktionsgruppen... 4 Kort nyt... 5 Frister for indtastning

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 22. maj 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Jørgen Jacobsen ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jens Bjerregaard Christensen

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose NOTAT Naturstyrelsen Vestsjælland J.nr. NST-422-00970 Ref. mohol/mamor Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose

Læs mere

Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017

Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017 Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017 Deltagere: John Dreyer Andersen Luise Ekberg Jens Lykkebo Carsten Michael Jørgensen Inge Marianne Hansen Bjørn Svendsen John Holm Per Ekberg Jørgen

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

2. Endelig godkendelse af referatet af Kredsbestyrelsesmøde nr. 65 af 27. maj 2014. Referatet blev godkendt.

2. Endelig godkendelse af referatet af Kredsbestyrelsesmøde nr. 65 af 27. maj 2014. Referatet blev godkendt. Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 20. august 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 66-2014 Afholdt d. 27. maj 2014 kl. 18:30 til 22:00 i Jægerhytten på Ellehammervej,

Læs mere

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark "Kongernes Nordsjælland"

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark Kongernes Nordsjælland Dato: 3. januar 2017 qweqwe Nationalpark "Kongernes Nordsjælland" OBS! Zoom ind for at se naturbeskyttede områder og vandløb, eller se kortet i stort format. Der har været arbejdet med at etablere en nationalpark

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Afbud Ole og Jan Dagsorden: 1. Godkendelses af referat Godkendt Opfølgning fra sidst: Tidspunktet for stop af gravning i klæggraven

Læs mere

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen NATURA 2000 Brugerrådsmøde 30. august 2011 Ida Dahl-Nielsen Dagsorden Hvad er et Natura område? planer, høring er, aftalefase Europæisk Natur Fuglebeskyttelsesområder (1979) + Habitatområder (1992) Overalt

Læs mere

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Jacl Dato: okt 2012 Sagsnr: 2012 Nr 1 Arresøgruppen Om Arresø: støtter de tiltag, der fremgår af den fælles

Læs mere

GPS-registrering af redetræer med sjældne og hensynskrævende fuglearter

GPS-registrering af redetræer med sjældne og hensynskrævende fuglearter GPS-registrering af redetræer med sjældne og hensynskrævende fuglearter Skrevet af Bo Ryge Sørensen, DOF-Østjyllands repræsentant i brugerrådet for NST, Søhøjlandet. Publiceret 14. juli 2016 Bøg med sortspættehuller.

Læs mere

Årsberetning 2018 DOF Storstrøm

Årsberetning 2018 DOF Storstrøm Årsberetning 2018 DOF Storstrøm Version 1 Af Bo Kayser og Michael Thelander Februar 2019 1. Indledning For DOF Storstrøm har 2018 både været et år, hvor meget er fortsat som de foregående år, og hvor forandringer

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134 D. 08.02-2017 Gribskov Kommune Halsnæs Kommune Hillerød Kommune Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134 Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner har udarbejdet

Læs mere

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013.

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. DANSK ORNITOLOGISK FORENING DOF- København Naturpolitisk Udvalg Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. Deltagende kommunerepræsentanter: Anders

Læs mere

KOPI. Fredningsnævnet for Vestsjælland. Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø. Att. Janus Storland Høhne F 65/2013

KOPI. Fredningsnævnet for Vestsjælland. Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø. Att. Janus Storland Høhne F 65/2013 Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Att. Janus Storland Høhne Tlf. 99 68 44 68 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 1: Bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabet (R), dettes forretningsudvalg, Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune,

Læs mere

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Dato: 2017.03.16 Sted: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Til stede fra bestyrelsen: Medlemmer og andre: Afbud fra bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen Erik Agertoft David

Læs mere

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Der er godt skred i planerne for naturcentret, der vokser og bliver stadig mere populært hos både lokale og udenbys brugere Jens Patrick Thiede Bestyrelsesformand

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. november 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rikke Voss Hvelplund ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Jakob Lausen ( ) Henrik Jerger ( ) Jesper

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen 13, 3320 Skævinge

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen 13, 3320 Skævinge Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 10. marts 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 63-2014 Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen

Læs mere

Søbrugerrådemøde Arresø

Søbrugerrådemøde Arresø Søbrugerrådemøde Arresø Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde Siden sidst: Fugletårne, Søværnets Grundskole, stiprojektet omkring Arresø, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, vandstanden, bæverne,

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Sønderho Havn Støtteforening. Generalforsamling

Sønderho Havn Støtteforening. Generalforsamling Sønderho Havn Støtteforening Generalforsamling 29.6.2013 1 Dagsorden Dagsorden til den ordinære generalforsamling skal indeholde følgende punkter: 1) Valg af dirigent. 2) Formandens beretning. 3) Regnskabet

Læs mere

Borgerundersøgelse: Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Borgerundersøgelse: Nationalpark Kongernes Nordsjælland Borgerundersøgelse: Nationalpark Kongernes Nordsjælland 1. Konklusioner (side 3) 2. Om undersøgelsen (side 6) 3. Borgernes friluftsaktivitet (side 8) Indhold 4. Udbyttet af friluftsaktiviteterne (side

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Velkommen. Så gik der endnu et år. Og dette har budt på nye udfordringer. Selvfølgelig har de sidste detaljer vedr. overtagelsen fyldt meget, da den er en vigtig del

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 9. Årgang nummer 2 - juli 2015 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdags-Cafe: Første

Læs mere

vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N121 Arreskov Sø

vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N121 Arreskov Sø NOTAT Naturstyrelsen Fyn J.nr. NST-422-01300 Ref. ervin Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N121 Arreskov Sø Forslag til Natura 2000-plan for N121 Arreskov

Læs mere

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den 20.11.2012 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 11. Status Sybergland... 3 12. Til Grønt Råd 20. november 2012... 3 13. Vand og

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014

Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014 Deltagere: Anders, Birgitte, Bo, Carsten, Finn, Ivan, Jan, Lene, Lise, Peter, Stine, Uffe, Uve, Walther, Marie- Louise

Læs mere

Kommunale naturhandleplaner

Kommunale naturhandleplaner Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø, Aarhus Kommune Dato 13. marts 2017 Kommunale naturhandleplaner 2016-2021 Forslag om kommunale naturhandleplaner for 2016-2021. Planerne

Læs mere

til at udvide teltpladsen fra 50 campingenheder til 60 campingenheder og til opstilling af 7 campinghytter.

til at udvide teltpladsen fra 50 campingenheder til 60 campingenheder og til opstilling af 7 campinghytter. Odder kommune Rådhusgade 3 8300 Odder att.: Bjarne Møllgaard Byggeri Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk bjarne.mollgaard@odder.dk Landzonetilladelse til udvidelse af campingenheder og

Læs mere

Dispensation til etablering af udsigtstårn. Ejendommen matr.nr. 1h Gurrevang, Tikøb, Gurrevej 502. Kære Ole Andersen

Dispensation til etablering af udsigtstårn. Ejendommen matr.nr. 1h Gurrevang, Tikøb, Gurrevej 502. Kære Ole Andersen Naturstyrelsen Nordsjælland Att.: Jens Ole Andersen joa@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/14856 Sagsbeh. Andreas Jarløv

Læs mere

De Barske s årsmøde 2017 d. 13. januar 2018 kl til sent.

De Barske s årsmøde 2017 d. 13. januar 2018 kl til sent. De Barske s årsmøde 2017 d. 13. januar 2018 kl. 20.20 til sent. Deltagere: Jan, Svend-Erik, Ebbe, John, Arne, Leif, Anne-Mette og Jens 1. valg af dirigent Svend-Erik 2. valg af referent Anne-Mette 3. Godkendelse

Læs mere

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Kredsbestyrelsesseminar 30. marts 2019 Indhold 1. Baggrund om biodiversitetsskov 2. Hvad er urørt skov og anden biodiversitetsskov

Læs mere

Indhold. Atlas III nyhedsbrev marts Vandstær. Foto: John Larsen.

Indhold. Atlas III nyhedsbrev marts Vandstær. Foto: John Larsen. 1 Indhold Tak for fire flotte feltsæsoner!... 2 Vil du være med til at kvalitetssikre kvadrater?... 3 Vil du være med til at udføre en TTT-test i landbrugslandet?... 3 Ændret ynglekriterium... 4 Resultaterne

Læs mere

Formandens beretning d. 27. marts 2019 Endnu et år er gået og der er i årets løb afholdt 6 bestyrelsesmøder i lokalrådet. Det sidste års tid har på

Formandens beretning d. 27. marts 2019 Endnu et år er gået og der er i årets løb afholdt 6 bestyrelsesmøder i lokalrådet. Det sidste års tid har på Formandens beretning d. 27. marts 2019 Endnu et år er gået og der er i årets løb afholdt 6 bestyrelsesmøder i lokalrådet. Det sidste års tid har på bosætningsfronten, været et rigtig godt år, når vi kigger

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 9. Årgang nummer 4 - december 2015 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdagscafe

Læs mere

Vandløbslauget GST - Bestyrelsens beretning

Vandløbslauget GST - Bestyrelsens beretning Indledning. Denne generalforsamling er vores 5. ordinære generalforsamling. Vi har således eksisteret nu i ca. 5 ½ år. Det der har samlet os, er den forhøjede sommer vandstand i Gudenå-systemet og herunder

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gurre Sø. Natura 2000-område nr Habitatområde H115

Natura 2000-handleplan Gurre Sø. Natura 2000-område nr Habitatområde H115 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gurre Sø Natura 2000-område nr. 131 Habitatområde H115 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Gurre Sø, Natura 2000-område nr. 131, Habitatområde nr. H115 Udgiver:

Læs mere

Årsberetning DOF Storstrøm 2015

Årsberetning DOF Storstrøm 2015 Årsberetning DOF Storstrøm 2015 Medlemsstatus og PR-udvalget DOF har de senere år haft medlemsfremgang, men det er ikke DOF Storstrøm der bidrager til medlemsfremgangen. Igen i år har DOF Storstrøm en

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Jørgen Lassen Svend-Erik Jens Bjerregaard Christensen O. A. K. Søren Friis Jensen Poul-Erik Pedersen Knud Bech Lise Vølund

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Klokkekilden Onsdag d. 17. maj 2017 kl i Slagslunde Forsamlingshus.

Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Klokkekilden Onsdag d. 17. maj 2017 kl i Slagslunde Forsamlingshus. Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Klokkekilden Onsdag d. 17. maj 2017 kl. 18.30 i Slagslunde Forsamlingshus. Ud over bestyrelsen var der mødt 51 deltagere op repræsenterende 46 matrikler.

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby

Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby 27-09-2018 Sagsnr. 02.00.20-G01-1-18 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby Halsnæs Kommune har den 17. juli

Læs mere

Rapportering af ynglefugle i DOFbasen Vejledning for artskoordinatorer og øvrige brugere af DOFbasen

Rapportering af ynglefugle i DOFbasen Vejledning for artskoordinatorer og øvrige brugere af DOFbasen Rapportering af ynglefugle i DOFbasen Vejledning for artskoordinatorer og øvrige brugere af DOFbasen I starten af 2009 blev en forbedret onlineversion af DOFbasen taget i brug. Der optræder nu følgende

Læs mere

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretningen for 2012 vil være et tilbageblik på de arbejdsopgaver, som kredsbestyrelsen har lagt flest kræfter i at få løst

Læs mere

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tid: Tirsdag d. 28. marts 2017 Kl.: 19,00 Sted: Beboerhuset, Egekrattet 20, Antal deltagere: 20 beboere deltog i Generalforsamlingen Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde No. 39 Afholdt onsdag d.9. juni kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Referat af Kredsbestyrelsesmøde No. 39 Afholdt onsdag d.9. juni kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet kreds 19, Nordsjælland. Den 11. juni 2011. Referat af Kredsbestyrelsesmøde No. 39 Afholdt onsdag d.9. juni kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Læs mere

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133 D. 08.02-2017 Fredensborg Kommune Gribskov Kommune Helsingør Kommune Hillerød Kommune Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133 Fredensborg, Gribskov, Helsingør

Læs mere

Referat fra generalforsamling. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Torsdag den 21. marts 2013 kl. 19.

Referat fra generalforsamling. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Torsdag den 21. marts 2013 kl. 19. GRUNDEJER FORENINGEN STANGKJÆR Referat fra generalforsamling Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær Torsdag den 21. marts 2013 kl. 19.00 i Kulturhuset Dagsorden ifølge vedtægterne: 1.

Læs mere

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup PALUDAN ApS Hesnæsvej 71 Hesnæs 4850 Stubbekøbing HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 3338 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation til oprensning af søer

Læs mere

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente er nok den flotteste rovfugl i den danske fauna, og tilmed en art i fremgang. Arten findes kun i Europa, og vi har derfor en ekstra forpligtigelse til

Læs mere

Generalforsamling i Harrild Hedes Venner.

Generalforsamling i Harrild Hedes Venner. Lindbjerghus den 06. Maj 2016. Generalforsamling i Harrild Hedes Venner. Dato: Onsdag den 11. Maj kl. 19.00 på Naturcenter Harrild Hede. Bestyrelsens beretning. Hermed følger Bestyrelsens beretning for

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Nordsjælland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Nordsjælland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Nordsjælland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Nordsjælland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Nordsjælland

Læs mere

Kommentarer /Svar A. Kommentaren er taget til efterretning.

Kommentarer /Svar A. Kommentaren er taget til efterretning. Fælles kommunal hvidbog for Natura 2000-område nr. 110, Odense Fjord Nr. Afsender (Dato for Resumé (inddelt i emner) modtagelse) 110.1 Styrelsen for Vandog Naturforvaltning 15-12-2016 A. Styrelsen for

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde.

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde. Naturstyrelsen Torben Hoch tho@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5592 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch Biolog Tlf. 49 28 25

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

I 2011 tilstræbes tillige gennemført en DOF-base-aften et centralt sted i Vestsjælland for nye og lettere trænede brugere.

I 2011 tilstræbes tillige gennemført en DOF-base-aften et centralt sted i Vestsjælland for nye og lettere trænede brugere. Handlingsplan for DOF-Vestsjælland, 2011 DOF arbejder i Danmark og internationalt indenfor følgende fire spor: indsamling og udbredelse af viden om fugle formidling af fugleoplevelser i naturen beskyttelse

Læs mere

Indhold. Atlas III nyhedsbrev juni Rørsanger. Foto: Ulrik Bruun

Indhold. Atlas III nyhedsbrev juni Rørsanger. Foto: Ulrik Bruun 1 Indhold Fra 43 til 36 arter... 2 Det er stadig tid til de sene TimeTælleTure... 3 En beretning fra atlaslejren i Thy... 4 Kort nyt... 5 Opgrader arter i kvadraterne og vær med i konkurrencen om flotte

Læs mere

Beretning Generalforsamling 2015.

Beretning Generalforsamling 2015. Beretning Generalforsamling 2015. Ved generalforsamlingen i 2014 blev der skiftet lidt ud i bestyrelsen, således at Susanne Steffensen nu er næstformand og Anita Jensen er valgt som repræsentant for havnens

Læs mere

Det Grønne Dialogforum Dagsorden for møde den 8. februar 2018

Det Grønne Dialogforum Dagsorden for møde den 8. februar 2018 Sag: 01.00.00-G00-1-18 Inger Tommerup Fogh Center for Teknik og Miljø Natur og Vand 16. februar 2018 Det Grønne Dialogforum Dagsorden for møde den 8. februar 2018 Mødeforum Deltagere: Dansk Ornitologisk

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. marts 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Ulla Brink ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Søren

Læs mere

Info til Kerteminde Sommerbys ejere og lejere. Efterår 2012

Info til Kerteminde Sommerbys ejere og lejere. Efterår 2012 Info til Kerteminde Sommerbys ejere og lejere Kære sommerhusejere og lejere Efterår 2012 Vi vil igen informere om det arbejde der er foregået i 2012 og prøve at se lidt frem mod 2013. Dette skrift vil

Læs mere

Kredsbestyrelsesreferat For kreds Nordsjælland

Kredsbestyrelsesreferat For kreds Nordsjælland Kredsbestyrelsesreferat For kreds Nordsjælland 12. april 2010 Kredsbestyrelsesmøde No. 27-2010 Afholdt mandag d. 22. marts 2010 kl. 19.00-22.00 på Kammerrådensvej 15, Hørsholm Referat: Til stede: Poul

Læs mere

Anden etape af trægangsti

Anden etape af trægangsti Anden etape af trægangsti Etape 4 og 5 Der bliver nu taget hul på anden etape af trægangstien omkring Hulemosesøen. Trægangstien bliver bygget for at forbedre adgangsforholdene, så man fremover kan gå

Læs mere

BERETNING TEGLGÅRDEN 13. APRIL 2013 BRØDREMENIGHEDENS HOTEL

BERETNING TEGLGÅRDEN 13. APRIL 2013 BRØDREMENIGHEDENS HOTEL April 2013 BERETNING TEGLGÅRDEN 13. APRIL 2013 BRØDREMENIGHEDENS HOTEL Det er første gang, at jeg skal aflægge beretning for grundejerforeningen Teglgården og det endda på bestyrelsens vegne. Det vil jeg

Læs mere

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus.

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus. Helsingør den 28.jan. 2013 Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl. 16.30 på Helsingør Rådhus. Fremmødte: Preben Birch, lodsejergruppen Herdis Dam, NOLA Arne Winther Madsen, Nordsjællands Familiebrug

Læs mere

Nordsjællandske Musvågers (Buteo buteo) ungeproduktion, spredning og dødsårsager.

Nordsjællandske Musvågers (Buteo buteo) ungeproduktion, spredning og dødsårsager. Nordsjællandske Musvågers (Buteo buteo) ungeproduktion, spredning og dødsårsager. af Bent Jensen Indledning Hermed fremlægges resultaterne af 8 års undersøgelse af Musvåge (Buteo buteo) i Nordsjælland,

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Hvidbog med bemærkninger til forslag til handleplaner for Natura 2000-område 159, 161 og 167 beliggende i Fae Kommune Forslag til handleplaner for tre Natura 2000-områder i Fae

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018 Til stede: Henrik, Jens, Sten, Bent, Ulla B, Britta, John, Kim, Kirsten, Ulla S., Boye og Emilie Nicoline Schmidt (FVF sekretariat)

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Medlemmerne informerer om hvilke projekter eller emner, der optager dem p.t.

Medlemmerne informerer om hvilke projekter eller emner, der optager dem p.t. Referat af brugerrådsmøde d. 25. nov. 2014 Deltagere: Christian Færch Jensen Helle Øelund Poul Erik Pedersen Arvid Jebens Liv Appel Inge Pedersen Kirstine Thoresen-Lassen Anne-Marie Møldrup Grete Signe

Læs mere

Velkommen! Ordinær generalforsamling Grundejerforeningen Jyllinge Skov Jyllinge Skole tirsdag 28. marts 2017

Velkommen! Ordinær generalforsamling Grundejerforeningen Jyllinge Skov Jyllinge Skole tirsdag 28. marts 2017 Velkommen! Ordinær generalforsamling Grundejerforeningen Jyllinge Skov Jyllinge Skole tirsdag 28. marts 2017 Generalforsamling 28.03.2017-1 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for 2016

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN SØVANGSPARKEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN SØVANGSPARKEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN SØVANGSPARKEN Kerteminde, den. 28. marts 2017 Sted: Revninge Sognegård tirsdag d. 28. marts 2017 kl. 19.00 Agenda: 1. Valg af dirigent Preben Nielsen

Læs mere

Golfbaner og vand Søer og vand

Golfbaner og vand Søer og vand Golfbaner og vand Søer og vand Naturbeskyttelsesloven 3 beskyttede naturtyper Vandhuller 29a EU s arter Vejledningen til Loven (erstatningsbiotoper) Landzoneloven Vandplaner Naturplaner Golfbaner i Allerød

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen. 07935.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07935.00 Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park Domme Taksatio ns kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 13-07-2000 Kendelser Deklarationer

Læs mere