DcH Grindsted/Billund. A-spring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DcH Grindsted/Billund. A-spring"

Transkript

1 DcH Grindsted/Billund A-spring Nr

2 Bestyrelse og udvalg Bestyrelse Formand Jacob Lykkegård Jensen Næstformand Ejnar Østergård Kasserer Søren Sørensen Sekretær Iben Rasmussen Materialeforvalter Ejnar Eskesen Konkurrenceudvalg Lydighed Jacob Lykkegård Jensen Rally Mette Møller Sommerlund Agility Edith Langer Agility Lone Øllgaard Trænerudvalg Lydighed Birthe Mary Laursen Lydighed Karin Højland Agility Astrid Graversen Aktivitetsudvalg Lotte Nørgaard Camilla Lund Hansen Helle Pedersen Anna Kantineudvalg Karin Højland Anne Marie Hedegård Minna Iben Rasmussen Helle Pedersen Irene Bente Ahrensberg Svend Åge Graversen Hanne Madsen Forsidefoto er Mette Møller Sommerlunds 2 border collier Icon og Albert.

3 Formandens Hjørne Af Jacob Lykkegård Jensen Som valgt til bestyrelsen for DcH-Grindsted-Billund ved generalforsamlingen 19/2-14, og d. 25/2-14 valgt som formand på konstitueringsmøde er det mig pålagt (fra Iben) at skrive et lille indlæg i klubbladet. Dette vil jeg tilstræbe mig at gøre, hver gang, jeg håber i vil syntes om det. Lad mig starte med min baggrund i klubben, for dem som ikke kender mig er: Jeg startede med min Sorte Labrador, Zanto som på dette tidspunkt var 2 år, på et kursushold med Keld Madsen og Jørn Præstegård som trænere. Det skal lige siges at inden jeg kom i DcH-Grindsted-Billund, har jeg tidligere trænet hvalpemotivation i DKK ( Dansk Kennel Klub ), og trænet 1 år i DRK ( Dansk Retriever Klub ), Dette var henholdsvis i Horsens og Kolding. Jeg blev da træt af køre så langt, så jeg startede i Grindsted Jagtforening på et hold. Denne form for træning i Jagtforeningen var lidt for hård træning efter min mening, men så havde jeg prøvet det. Så tog jeg kontakt til DcH, for det kunne da være det var lidt anderledes. Jeg kendte ikke et øje, der trænede hund i DcH-Grindsted-Billund inden jeg startede til træning. Dette er jeg jo så kommet til hen af vejen, hvilket jeg er utrolig glad for, da det jo er en herlig flok mennesker og en del Spradebasser, der gør det sjovt at være i klubben. Men tilbage til kursusholdet jeg var startet på, hos Keld og Jørn. Da jeg havde en hund der kunne en del af øvelserne i forvejen, på nær lidt kontakt-øvelser, gav de mig blod på tanden til at fortsætte på C-holdet.

4 Dette resulterede i at jeg kom til en del konkurrencer, og er kommet videre op af stigen så min hund nu er en B-hund. Her har min hund og jeg så trænet, eller måske lallet lidt rundt som nogle måske vil sige det, da jeg ikke lige har kunnet få mig taget sammen til at træne spor, og da dette er en væsentlig del for at fortsætte til A-klassen, stod jeg lidt i stampe sidste år og kommer nok desværre til at gøre det igen i år. Dels pga. overtagelsen af formandskabet i klubben, der kræver lidt tilpasning og arbejde, at føre videre fra den gamle formand/bestyrelse, men også min familie skal der være tid til. Vi, den nye bestyrelse, har en masse energi og nye tiltag som vi gerne vil have tilført klubben, og vi håber meget på, at i alle vil støtte op omkring dette. Vi skal blandt andet have sat mere lys op på træningsarealerne, da vi går over til aftentræning også om vinteren. Dette gør forhåbentligt at vi kan fastholde flere medlemmer til klubben. Der skal bl.a. males i køkkenet, den gamle el-tavle skal renoveres, og der er allerede ryddet op på kontoret og i køkkenområde og opvaskemaskinen har fået selvtilført sæbe, så der er gang i sagerne. Vi skal også have ryddet op i vores lager af hundeartikler og sat nye tavler op i klubhuset. Derudover er vi ved at undersøge mulige sponsorer til klubben. Der er indlagt en aktivitetsdag efter sommerpausen lørdag d. 9. august, hvor der også skal ydes lidt hjælp fra jer med diverse projekter. Der vil komme yderligere information op i klubhuset, men nu kender i datoen så sæt lige kryds i kalenderen så vi kan få en hyggelig dag i hundeklubbens tegn.

5 Vi har allerede haft en del konkurrencer i år, bland andet en Lydighed C+B-Klasse først i april. Derefter havde vi lige en Agility konkurrence sidst i april og ikke mindst en Eliteturnering i starten af maj. Der er nu kommet lidt ro på, indtil vi slutter konkurrencerne for udefrakommende med en Rally-konkurrence 23. august. Det har været lidt træg med hjælpere til vores konkurrencer, så der skal lyde en opfordring herfra til at melde sig, da vi jo gerne skulle løfte i flok. Og hvis vi skal have nogle konkurrencer i 2015, gøres det kun ved at vi alle hjælper hinanden. Det betyder også at man godt kan hjælpe til i en disciplin man ikke selv udfører. Dette var lige en lille fortælling fra mig, jeg håber i syntes om det, for det kan ikke gøres om. VI SES I KLUBBEN RIGTIG GOD SOMMER!

6 Opslagstavlen Deadline: Sidste frist for indlevering af materiale til næste klubblad er med udgangen af uge 40. Materialet sendes til: Sponsor: A-spring søger sponsere til klubbladet, så bladet fortsat kan udkomme i farver. Kender du en som kunne tænke sig at sponsere, så henvis til bladet redaktør. Pris for ½ side i 1 år: 300 kr. Pris for 1 side i 1 år: 500 kr. Derudover får man lov til at lave en præsentation af virksomheden som også kommer i bladet 1. gang man har annonce med. Hjemmelavede hunde-godbidder Kogt tørret lever er noget af det bedste man kan bruge som belønninger under træningen. Køb en hel lever (det er billigst især på tilbud). Skær den i strimler og kog i ca. 20 min. Skyl alt det ulækre kødsaftsnask af under den kolde hane og lad det hele afkøle helt. Skær dernæst i små terninger og læg dem i en bradepande med bagepapir i bunden og sæt dem i ovnen ca min. ved 150 grader. Rør rundt et par gange, så alt kommer i berøring med den varme luft i ovnen. Efter tørring slukkes ovnen og ovndøren står på klem indtil leverstykkerne er helt kolde. Puttes derefter i plastikposer og fryses, så kan man tage den portion man nu skal bruge er man sent på den kan de optøs om ved 30 sek. i mikroovnen. Hundene er vilde med disse velsmagende godbidder og de fedter ikke i lommerne som pølsestykker gør. Velbekomme (altså til hundene). Materialer til lydighedsspringene er sponseret af

7 Træner-profil Navn: Søren Møller Sørensen Hund: Vimse en Parson Russel Terrier på næsten 12 år Familiestatus: Har ikke fundet den rigtige Profession: Markmand hos Månsson A/S Tidligere hund: Lady en foxterrier. Hvorfor DcH: Det var et tilfælde at det blev DcH. Antal år i DcH: Jeg blev medlem i 2003 i DcH Brande og er jeg blevet overflyttet til DcH Grindsted / Billund, da min søster ikke længere kunne træne agility med Vimse. Startet som træner: Jeg blev uddannet lydigheds træner i 2008 og i 2012 blev jeg færdig med agilitymodulerne. Interesseområder inden for DcH: Det er helt afgjort agiliyten. Mål med hundetræningen: Målene er ikke så store længere med den hund som jeg har nu. Bedste oplevelse med hund: Det er svært at sige, da der har været så mange.

8 COSMO En tjenestehund Af Ejnar Eskesen Jeg laver dette indlæg da der måske er mange der ikke helt hvad Cosmo og mig går og laver. Jeg hedder Ejnar Eskesen og er 49 år, gift med Pia og har 2 børn der er flyttet fra reden.. Jeg har en lille malinois på ca 2,5 år, han blev købt med det formål at skulle bruges som tjenestehund ved hjemmeværnet. For at blive godkendt skal hunden for det første være en af forsvaret godkendte racer og den må ikke være skud ræd, det testes allerede ved ugers alderen og viser hunden angst der, kasseres den ( i hvert fald som tjenestehund ). Derefter begynder selve træningen og efter et år skal hundeføreren og hund have været på hundefører fuktionskursus der foregår over 2 weekender, når de er gennemført starter stopuret, dvs. at man har 2 år til at få sin hund mønstret. Øvelserne man skal igennem til mønstring er: Lineføring, fri ved fod Afdækning med skud, hvor hunden bliver dækket af og føreren går 10skridt frem og med ryggen til hunden skyder 3-5 skud med 9 mm pistol, og retunere til hunden. Indendørs rundering, hvor man får anvist 3 rum hvor der kun er en figurant i det ene rum, så er det op til hundeføreren at kende sin hund så meget at man kan høre hvornår hunden har afsøgt rummet, da hunden er selv derinde med døren lukket ud til hundeføreren, når hunden så finder figuranten skal den halse og bevogte vedkommende indtil føreren kommer frem.

9 Udendørs rundering: Meget som i DcH dog skal det ske uden kommandoer men man må gerne bruge armbevægelser. Der er både figurant og 2 døde genstande. Spor: Med opstartsport på 40 meter medforstyrrelser i opstarten, det kan være støj, andre hunde, personer der kommer løbende, folk der kaster bolde, og alt andet hvad de tumper kan finde på. Sporet er omkring 1 km med knæk, buer, vejovergang, og sporet må også krydse vand. Hunden skal markerer genstandene. Patrulje: Som er en øvelser der egentlig er delt i 2 elementer, først skal hunden udpege en lydfigurant på 30 meter og man må ikke have over 4,5 meters fejl markering, derefter slipper man hunden og uden kommando skal hunden selv finde en figurant og bevogte denne til føreren kommer frem. Forsvar af fører: Her skal hunden forsvare føreren uden kommando og vise at den vil bide. Når figuranten er rolig skal hunden falde til ro og lade sig berører af figuranten. Stop af person: Bid Alt det er Cosmo kommet igennem inden han blev et år, så i år skal den så mønstres i prøve 2 som er meget mere omfattende, størrere rundering og længere spor og så er der feltsøg med, som et et areal på 100 m2 og ikke nødvendigvis 10 x 10 meter, men den kan også være 200 x 0,5 meter. Og skrappere bedømmelse i øvelserne. Hvis vi ikke består i første forsøg har vi resten af året til at bestå de missede øvelser, men kun 2 forsøg, lykkedes det ikke der kasseres hunden for altid.

10 Der er 5 hunde på landsplan der skal til prøve 2 først i september i år, så man er vel lidt stolt af den lille malle. Han er en rigtig god hund, der bare ligger i sin seng når vi er hjemme, men når han er på så er han klar, dem der kender Cosmo ved at han er en kærlig lille snakkebasse, men han egner sig ikke til DcH programet. Ikke sagt at den ikke kunne lære det, men jeg vil hellere koncentrerer mig 100 % om det den skal kunne. Vi er med på en masse øvelser med forsvaret og laver meget forskellige ting sammen med hunden, her kan nævnes rappelling med hunden hængende under sig en sele, stop af person over vand, rundering i dobbeltdækker bus, øvelser i ruinbyer, øvelser med demonstranter der smider æg, tomater og vandballoner mod hundene, og selvfølgelig en masse træning med skud, kanonslag og eksplosioner omkring hundene. Som i nok kan se ud af dette må man ikke regne med at hunden bliver i tjeneste ret meget mere end 5-7 år så kan de ikke holde til det mere, men så er de jo også typisk 7-9 år. Det er en vild spændende måde at træne hund på. Udover arbejde med Cosmo sidder jeg i bestyrelsen, er materialforvalter i klubben og er ved at uddanne mig til dommer i DcH programmet. Jeg kom ind i DcH som så mange andre, fordi jeg ville have en lydig hund, og så var man solgt, de 2 første hunde var labrador blandinger, som blev trænet i DcH programmet.

11 Der er fuld fart på træningen med Cosmo, og så har jeg også 2 hold i PH ( Politihundefører foreningen) i Vejle. Jeg har også trænet i PH, men det konflikter mere end jeg havde regnet med, da det jo er konkurrence program, hvor det er point der tæller, hvorimod det vi laver drejer sig om at løse en opgave på nemmeste mulig måde for bådehund og fører, og så er der lige den lille detalje at vores hunde er trænet til at være noget mere skarpe, som de siger på hundeskolen i Karup, så må hunden hellere bide i rondering som den trækker sig fra figuranten. Alt det hunde halløj kræver jo en masse tid, en typisk uge er vi afsted til et eller andet hunde arbejde 6-7 dage om ugen, så det gælder om at have baglandet iorden.

12 Klubmesterskab 2014 Sæt kryds i kalenderen lørdag den 1. november 2014, for der afholder klubben det årlige klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen. Hvordan bliver jeg klubmester????? Agility: Du skal være konkurrencehund for at blive klubmester. Vinderen på dagen i konkurrenceklassen bliver klubmester, men der bliver lavet en konkurrence for alle niveauer. Der er pokaler til klasse vinderne. Der er følgende klasser: ny begynder, begynder, let øvet og konkurrence. DcH Programmet: De 2 bedste resultater fra kredskonkurrencer du har været til i løbet af året, sammenlægges med dagens resultat og højeste point antal vinder klubmesterskabet. Du kan sagtens deltage selvom du ikke har været til konkurrence i løbet af året, du kan bare ikke blive klubmester. Der er pokaler til dagens vindere, klubmesteren og bedste hund på dagen. Der er følgende klasser: og du stiller i den klasse du er i det pågældende år. Rally-lydighed: De 2 bedste resultater i åben klasse, du har fra konkurrencer du har været til i løbet af året, sammenlægges med dagens resultat og højeste point antal vinder klubmesterskabet. Der er pokaler til alle klasse vindere, vinder af åben klasse og klubmesteren. Der er følgende klasser: begynder, øvet, ekspert, champion og åben. Du stiller i den klasse du er i, når klubmesterskabet afholdes. Alle pokaler overrækkes til klubfesten om aftenen. Tilmeldingsskemaer bliver hængt i klubhuset op efter sommerferien. Venlig hilsen Konkurrenceudvalget

13 Min første konkurrence Af Ditte Bødker Jensen, 10 år Det hele startede med, at jeg fik en hund i julegave, da jeg var ni år gammel. Jeg startede på hvalpeholdet og efter sommerferien, kom jeg på fortsætter holdet. Efter jeg havde gået der i et stykke tid, kom jeg på c holdet. Jeg begyndte også til rally. Jeg trænede cirka et års tid. Og nu skulle jeg til min første konkurrence i Skjern. Vi var fem hunde fra rally holdet, der skulle til konkurrence. Jeg havde altid drømt om at komme til konkurrence. Jeg var meget spændt, ikke kun fordi vi var så mange, men fordi jeg tænkte på, hvad der ville ske. Lige inden jeg skulle på banen, havde jeg sommerfugle i maven. Min mor hentede min hund Pegesus, i mens vi gik banegennemgang. Så kom min mor lidt efter, vi havde gået banegennemgang. Jeg begynde at varme op med Pegasus. Nu blev det min tur til at gå banen. Det kriblede og krablede inde i maven på mig. Da jeg var færdig kom dommeren hen og sagde, at jeg mistede 10 point ved en bak øvelse, fordi jeg ikke måtte røre hunden. Men jeg var glad for, at hun ikke Ib ede mig. Da vi skulle have aftensmad, gik jeg ind og fik nogle pomfritter, da en mand jeg slet ikke kendte, sagde at det var godt gået. Han spurgte også, om jeg gik til lydighed og jeg svarede ja. Så spurgte han, hvad hold, jeg svarede c holdet, så spurgte han, om jeg havde været ude og konkurrere, så sagde jeg nej. Så sagde en, der sad ved siden af ham, så går der ikke længe, inden hun overhaler dig. Efter jeg havde spist gik vi ind og fik pokaler. Jeg fik en 4. plads ud af 16. Jeg fik en kurv med vin og 6 karameller og noget smeltechokolade. Vi syntes alle fem, at det havde været en rigtig god aften. Jeg glæder mig til næste gang, jeg skal til konkurrence.

14 Hoddeskov Hundehotel Af Karin Højland Hoddeskov Hundehotel er et lille hundehotel med plads til 10 hunde. Hotelbestyreren Karin Højland er uddannet hundeadfærdsinstruktør, har flere grundkurser i hundemassage og er hundetræner. Karin deltager i rally og lydigheds-konkurrence Hotellet har store lyse tremmebokse og 4 løbegårde, hvor hundene kommer ud sammen eller hver for sig afhængig af personlighed. Boksene er kølige om sommeren og opvarmet om vinteren. Der er senge til hundene, men de er velkomne til at medbringe deres egen seng og evt. legetøj. Vi varetager den enkeltes hunds behov. Og giver plads til den enkeltes hunds personlighed. Dagen for hundene på hotellet: Ved ankomsten bliver hunden præsenteret for de andre på hotellet. Hvis de vil lege bliver de sat sammen i løbegårde, hvor de opholder sig under opsyn, de fleste timer. Hunde der trives bedst i eget selvskab, kan få en løbegår for sig selv. Ca. kl. 21 puttes hundene i hver sin boks. De står op igen ved 6-tiden, hvor de bliver luftet. Foder er incl. i prisen, men du er velkommen til at medbringe dit eget. Indlevering og udlevering dagligt mellem 8 & 10 eller 16 & 18. Eller efter telefonisk aftale. Du kan følge Hoddeskov hundehotel på facebook. Hoddeskov Hundehotel Din hund Vil elske sit ophold Vi lægger stor vægt på at tilgodese den enkelte hunds behov og give dem et hyggeligt og behageligt ophold. Hoddeskov Hundehotel, Markvangen 16, 6823 Ansager Tlf

15 Kursus med Puppy Foundation Af Flemming Kristensen Lørdag den 24. maj var vi en lille flok trænere og føl samlet for at hente ny inspiration til træningen. Vi var i alt 12 kursister, og kurset blev afviklet af kredsinstruktør Karina F. Andersen. Vi mødtes klokken 08:30 til morgenkaffe og sluttede af med aftensmad klokken 17. Emnet for kurset var Puppy Foundation, hvilket går ud på at træne hvalpe og unghunde lidt mere på dyrets præmisser. Karina præsenterede en del slides, og fortalte blandt andet om vigtigheden af hvalpes socialisering, og kom med værktøjer til at forhindre at vi arbejder med stressede hunde. Hun påstod at man ved hjælp af et tæppe og sine hænder kunne få næsten alle hunde til at slappe af ja, nærmest falde i søvn, selv om der er andre hunde og mennesker omkring den. Man skulle blot lige finde et område omkring hundens mund, og massere hunden blidt her, så ville de fleste hunde slappe af. Karina sagde også at vi selv skulle prøve dette senere på dagen. Før middag blev vi inddelt u 3 grupper, og skulle så ud for at arbejde med hunde. Gruppe 1 skulle arbejde med Passiv kontakt hvilket var at placere hunden på et tæppe og forsøge at massere hunden til ro. De skulle også arbejde med Se der, der går ud på at belønne hunden for at være opmærksom på hundeføreren selv om der er noget farligt, spændende eller interessant som hunden bemærker i nærheden. Gruppe 2 skulle arbejde med Bagpartskontrol på balje en øvelse jeg også er blevet præsenteret for i klubben. Gruppen skulle også arbejde med en øvelse der kaldes Håndtarget, der går ud på at hunden tager kontakt til førerens hånd, og følger håndens bevægelser.

16 Gruppe 3 skulle træne Hundens selvkontrol, hvilket gik ud på at vise hunden en godbid, som den ikke måtte tage, men afvente at en godbid blev givet med den modsatte hånd. Gruppen trænede også Fodtarget hvor hunden belønnes for at sætte sin pote på det sted vi ønsker. Efter middagsmaden blev praktikken fra før middag gennemgået, og Karina gik videre med at fortælle om socialisering af hvalpe, gå pænt, læg dig samt nye og gamle hundetricks man kan bruge til at aktivere sin hund. Vi sluttede dagens lærdom af med at grupperne fik til opgave at tilrettelægge et træningspas, der skulle tage hensyn til den indlæring vi havde fået gennem dagen. De 3 grupper afviklede på skift deres træningstime, og vi gennemgik sammen hvad vi oplevede under træningen. Karina havde stor ros til vores indsats, og dette tyder på at hun ikke mener vi gør det helt dårligt i klubben. Nu må vi så se hvordan vi får vores nye lærdom lagt ind i vores måde at træne hunde og hundeførere på i klubben hvem ved om ikke det fremover bliver et krav at hundeførerne medbringer et afstressningstæppe til deres hunde? Som gammel træner i DCH fik jeg gennem dagen en større indsigt i de nye træningsmetoder og jeg kom til den erkendelse at også gamle trænere kan lære nyt. Jeg tror jeg på hele holdets vegne kan sige at vi havde en rigtig god og lærerig dag, og fra mig skal der lyde en tak til både klubben og Karina for at have givet mig mulighed for at få indlært ny viden. Flemming Kristensen Træner på Familielydighed

17 Kantine-udvalg Af Karin Højland Det er lykkedes at få frivillige til at bemande cafeteriet mandag-tirsdagonsdag, så fremadrettet vil det være muligt at købe forskellige snacks så som is, kage osv. Vi arbejder på at det skal være muligt at købe ristede pølser, pølsehorn og pizzasnegle. Disse skal dog bestilles inden man starter træningen, således at vi undgår et stort spild. Så har du ikke lige nået aftensmaden, så stik hovedet ind og vi vil have det klar til dig når du er færdig med træningen. Dette betyder også at vi gerne skal væk fra alle de små sedler med folk der skylder. Er du en af dem der har en lille hvid seddel liggende så få den bragt ud af verden. Det er fra bestyrelsens side blevet vedtaget, at vi skal betale for kaffen igen. Dette kan gøres på flere måder. Der kan købes kaffekort: Resten af ,- Tre måneder 50,- Dagkort 20,- ( fx i forbindelse med konkurrence) Pr. krus 5,- Et årskort vil fra 2015 koste 150,- Husk at det jo går til et godt formål så vi kan få forskellige forbedringer i vores klub så det bliver endnu hyggeligere at komme der.

18 Om Sally og fårene - eller om det at bruge sin hund Der er ikke noget så tilfredsstillende som at se sin hund arbejde - dybt koncentreret med det, den i generationer har været avlet til. Sally blev aldrig en stjerne i sit fag - dertil vidste hendes menneske for lidt om får og fårehunde, men hun gik op i det med liv og sjæl og rystede som et espeløv af iver når fårene dukkede op på hendes nethinde. Ikke noget med den fjollede oprejste lege-hale, ikke noget med at fjante rundt. Hun arbejdede med halen nede og øjnene konstant fixeret på fårene. Hun var født med at vide, at fårene skal hentes til flok-lederen. Hun vidste instinktivt hvilken retning hun skulle ud, hvis fårene ikke makkede ret, ligesom hun helt naturligt holdt extra øje med de trodsige får. Kun når jeg - desværre ret hyppigt - læste fårene forkert eller Sally i sin iver trykkede dem for kraftigt, gik der kuk i det. Jeg havde ingen får og heller ingen planer om at få dem, men jeg fik mig selv en fårehund og det kunne da være sjovt at se hvor meget fårehund jeg egentlig fik. Efter hvalpekurset på DCH, hvor Sally fik lært at dække og blive liggende, meldte jeg os til en prøve-træning hos en DHK-træner. Sally var fårehund, ingen tvivl om det: hun glemte alt om at dække, da hun første gang så en flok får og hele flokken blev helt naturligt hyrdet hen til mig, MEN fårene var ikke tiltænkt os og vi blev sendt meget langt væk får at træne dæk-øvelser. Vi kom ind i et træningsteam med 5 andre, hvoraf 3 selv havde får. Hos dem trænede vi på skift sammen hver uge og jeg var heldig at bo tæt på en fåreholder, som lod os træne, når vi havde tid. Hver måned blev holdet "pudset af" hos en DHK-træner, som gav os noget at arbejde videre med. Det var en spændende tid. Jeg så mange trials (konkurrencer) og endnu flere videoer om træning og blev en del af en dybt fascinerende verden, som tidligere lå lysår væk. Sally blev gammel og har længe været væk, men jeg abonnerer stadig på nyt fra Dansk Hyrdehundeklub og glemmer aldrig vores timer med fårene. Hvis du har en bordercollie og ønsker at tilfredsstille hundens medfødte anlæg og selv opleve et utroligt spændende samarbejde med din hund, bør du prøve det. Arbejdet med hyrdning udelukker ikke anden træning næsten tværtimod. Opmærksomhed på føreren er en betingelse for godt fårehunde-arbejde. Ulla W.

19 Trænere Lydighed: Navn Tlf/Mobil Helle Pugaard Iben Rasmussen Allan Thomasen / Flemming Kristensen / Ejnar Østergaard / Karin Højland Carl Einar Eriksen Aspirant Brian Jørgensen Hjælper Anette Dall Hjælper Camilla Lund Hansen Hjælper Bettina Sjølander Skourup Hjælper Pia Bødker Hjælper Anne Marie Hjælper Torkild Dall Hjælper Birthe Mary Laursen Rally: Mette Møller Sommerlund / Agility: Søren Møller Sørensen Astrid Graversen / Carsten Hansen Jens Nørgård / Jette Møller Sørensen Hjæper Winnie Ahrensberg / Hjælper Dianna Burmeister

20 Aktivitetskalender 2014 Sommerferie Juli måned Aktivitetsdag Lørdag d. 9. august Rally landsdækkende Lørdag d. 23. august Klikker-kursus Lørdag d. 13. september Klubfest/ klubkonkurrence Lørdag d. 1. november Juleafslutning Søndag d. 30. november

DCH Grindsted/Billund

DCH Grindsted/Billund DCH Grindsted/Billund Nr. 3 2015 Bestyrelse 2015 Formand Jacob Lykkegård Jensen Tlf.: 51 80 32 85 Mail: Formand@dch-grindsted-billund-dk Næstformand Thomas Præstegaard Tlf.: 40 51 75 02 Mail: praeste88@hotmail.com

Læs mere

Nyhedsbrev Maj 2012.

Nyhedsbrev Maj 2012. Nyhedsbrev Maj 2012. Nyt fra Bestyrelsen. Arbejdsdag i klubben lørdag d 16 Juni. Der vil denne dag blive lavet en arbejdsdag i klubben, hvor der skal males det sidste på klubhuset og der skal repareres

Læs mere

Kvartalsmøde. Horsens Civile Hundeførerforening Torsdag d. 11. februar 2010

Kvartalsmøde. Horsens Civile Hundeførerforening Torsdag d. 11. februar 2010 Kvartalsmøde Horsens Civile Hundeførerforening Torsdag d. 11. februar 2010 Formanden bød velkommen til alle de fremmødte, der var dog en del fravær pga. at flere var syge. Punkt 1: Valg af ordstyrer Martin

Læs mere

Instruktør og holdbeskrivelse, Himmerlandsgården 2015

Instruktør og holdbeskrivelse, Himmerlandsgården 2015 E-klassen E1 Kursusindhold: jer og jeres hund Vi arbejder med de problemer I har med E- programmet Praktik og lidt teori Sætte hunden og én selv i den rette stemning Dele øvelser i momenter Spor, rundering,

Læs mere

Sporarbejde for begyndere. Jeg vil her forklare alle trin, der er nødvendige, for at uddanne en hund til sporarbejde.

Sporarbejde for begyndere. Jeg vil her forklare alle trin, der er nødvendige, for at uddanne en hund til sporarbejde. Sporarbejde for begyndere Sakset fra nettet, oversat fra tysk af Finn Kristiansen Jeg vil her forklare alle trin, der er nødvendige, for at uddanne en hund til sporarbejde. Det er fuldstændig underordnet

Læs mere

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 UDDANNELSESUDVALGET Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010 Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 Kursusprogram for 2010 Her er de nye kursustilbud. Kurserne er fortrinsvis for trænere,

Læs mere

Nyhedsbrev DcH Næstved

Nyhedsbrev DcH Næstved Nyhedsbrev DcH Næstved Oktober 2014 Velkommen til DcH Næstved s nyhedsbrev Første nummer af DcH Næstved s nyhedsbrev blev sendt ud til 50 medlemmer, denne gang er der kommet flere på, men sørg for at fortælle

Læs mere

Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2014 UDDANNELSESUDVALGET. Anette Knudsen Formand for UU i Kreds 6 Hvilevej 12 3070 Snekkersten Tlf.

Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2014 UDDANNELSESUDVALGET. Anette Knudsen Formand for UU i Kreds 6 Hvilevej 12 3070 Snekkersten Tlf. UDDANNELSESUDVALGET Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2014 Anette Knudsen Formand for UU i Kreds 6 Hvilevej 12 3070 Snekkersten Tlf. 6014 3058 Kursusprogram for 2014 Her er de nye kursustilbud. Kurserne er fortrinsvis

Læs mere

KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4

KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4 KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4 2014 Kursusplan for 2014 i kreds 4. Så er uddannelsesudvalgets kursusplan for 2014 kommet på plads. TRÆNERWEEKENDEN ER DESVÆRRE BLEVET AFLYST!!! Alt var ellers klappet og tilrettelagt,

Læs mere

Kursusoversigt forår 2015

Kursusoversigt forår 2015 18. november 2014 Kursusoversigt forår 2015 Hermed fremsendes en kursusoversigt over planlagte aktiviteter for første halvdel af 2015. Som det fremgår af nedenstående skema er der kurser både for trænere

Læs mere

Grunduddannelse Redningshund Optagelsestest

Grunduddannelse Redningshund Optagelsestest i redningsberedskabet 5. del, afsnit 13, side 1 Grunduddannelse Redningshund Optagelsestest Formål Optagelsestesten har til formål at bedømme hundens trænbarhed samt om hundens karaktertræk er anvendelige

Læs mere

Formanden orienterer

Formanden orienterer Nummer 1 2013 - årgang 39. I dette nummer: Formanden orienterer Formanden orienterer 1 Ferie!!!! 2 Parkering ved klubhuset 3 Hjemmesiden får nyt udseende 4 Igennem de seneste år har der været faldende

Læs mere

DM for Redningshund Aalborg 2011

DM for Redningshund Aalborg 2011 DM for Redningshund Aalborg 2011 Tekst af Helga Thorstein og billeder Af Helle Jensen Beredskabscenter Aalborgs Hundetjeneste afviklede i weekenden d. 3.-4. September et forrygende DM for 33 af landets

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Velkommen til DcH Harlev - en afdeling under Dansk Civile Hundeførerforening

Velkommen til DcH Harlev - en afdeling under Dansk Civile Hundeførerforening Velkommen til DcH Harlev - en afdeling under Dansk Civile Hundeførerforening Dch-Harlev vil med denne information byde velkommen til nye medlemmer. Heri får du nogle oplysninger om foreningen, træningen,

Læs mere

Den første tid med hunden

Den første tid med hunden Den første tid med hunden 1 Tillykke med din nye hund. Det er en stor omvæltning for din hund at komme til et nyt hjem, især hvis den er hvalp og kommer lige fra sin moder og sine kuldsøskende. Nedenfor

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

Om holdene i DcH Herning

Om holdene i DcH Herning Om holdene i DcH Herning Få svar på spørgsmål vedr. vores hold og tilmelding til disse BEMÆRK: Der arbejdes i øjeblikket på en omstrukturering af klubbens hold så der kan ske ændringer i løbet af 2014.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 01/2014 d. 15.01.14 kl. 18.30 hos Jens

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 01/2014 d. 15.01.14 kl. 18.30 hos Jens Fordeles til: - Bestyrelsesmedlemmer og -suppleanter - Trænerne - Hjemmesiden - Hundehuset (opslag til medlemmerne) Referat fra bestyrelsesmøde nr. 01/2014 d. 15.01.14 kl. 18.30 hos Jens Til stede: Formand

Læs mere

Impulskontrol for fuglehunde

Impulskontrol for fuglehunde Impulskontrol for fuglehunde Spanielskolen Steen Stenild 3 typer fuglehunde Efterskuds hunde retrivere Stødende hunde spaniels Stående hunde hønsehunde, settere, pointere osv. Vores mål Den stødende hund

Læs mere

DEN FØRSTE TID MED HUNDEN

DEN FØRSTE TID MED HUNDEN DEN FØRSTE TID MED HUNDEN Tillykke med din nye hund. I denne pjece kan du læse om, hvordan du bedst muligt byder din nye hund velkommen i dit hjem. Det er en stor omvæltning for din hund at komme til et

Læs mere

Velkommen til træning i Kreds 65. ... stedet hvor brugshundefolk mødes

Velkommen til træning i Kreds 65. ... stedet hvor brugshundefolk mødes Velkommen til træning i Kreds 65... stedet hvor brugshundefolk mødes Velkommen i kreds 65 Kreds 65 er en forening under Schæferhundeklubben for Danmark. Schæferhundeklubben for Danmark er Danmarks største

Læs mere

Formandsmøde d. 3.2.2013 kl. 13.00 17.59 på Vejle Stadion

Formandsmøde d. 3.2.2013 kl. 13.00 17.59 på Vejle Stadion Formandsmøde d. 3.2.2013 kl. 13.00 17.59 på Vejle Stadion Dagsorden: 12.30-13.00: Ankomst og let fortæring 13.-13.30: Velkomst og generel orientering om Schæferhundeklubben. 4.-15: Gennemgang af handleplanernes

Læs mere

Referat af. bestyrelsesmøde søndag den 23. november 2008 kl. 10.00 på Loddenhøj i Nyborg.

Referat af. bestyrelsesmøde søndag den 23. november 2008 kl. 10.00 på Loddenhøj i Nyborg. NEWFOUNDLANDKLUBBEN DANMARK Specialklub under Dansk Kennelklub Stiftet 10. september 1967 Referat af bestyrelsesmøde søndag den 23. november 2008 kl. 10.00 på Loddenhøj i Nyborg. Til stede var Anne Søndergaard

Læs mere

Hund og børn. Lær hunden børnesprog

Hund og børn. Lær hunden børnesprog Hund og børn Hund og børn Ifølge Danmarks Statistik har ca. 450.000 danske familier hund, og i en stor del af disse familier er der børn. Der findes ikke nogen specielt børneegnede racer, men nogle racer

Læs mere

1. Godkendelse af referat Referat fra bestyrelsesmøde nr. 01/2015 d. 29.01.15 blev godkendt.

1. Godkendelse af referat Referat fra bestyrelsesmøde nr. 01/2015 d. 29.01.15 blev godkendt. Fordeles til: - Bestyrelsesmedlemmer og -suppleanter - Trænerne - Hjemmesiden - Hundehuset (opslag til medlemmerne) Referat fra bestyrelsesmøde nr. 02/2015 d. 08.04.15 kl. 18.30 hos Charlotte Til stede:

Læs mere

Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen

Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen Referat fra bestyrelsesmøde 12. februar 2014. Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen 1. Aktuelt og nyt fra formanden og opsummering fra sidste møde: Preben

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Side 10 Træneraspiranter i DcH Give. Side 12 Træning i sommerferien. Side 14 Hvordan afvikles en AG-konk. Side 30 DcH Give Facebook

Side 10 Træneraspiranter i DcH Give. Side 12 Træning i sommerferien. Side 14 Hvordan afvikles en AG-konk. Side 30 DcH Give Facebook P o t e n Side 10 Træneraspiranter i DcH Give Side 12 Træning i sommerferien Side 14 Hvordan afvikles en AG-konk. Side 16 Vores vej til B Side 30 DcH Give Facebook Side 33 Forstå hundens signaler 1.del

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Tennis Nyt 2010. Sejs Svejbæk Tennis. Sejs Svejbæk Tennisklub. www.sejssvejbaek-if.dk/tennis. Tennis Nyt 2010

Tennis Nyt 2010. Sejs Svejbæk Tennis. Sejs Svejbæk Tennisklub. www.sejssvejbaek-if.dk/tennis. Tennis Nyt 2010 Tennis Nyt 2010 Sejs Svejbæk Tennis Sejs Svejbæk Tennisklub www.sejssvejbaek-if.dk/tennis Tennis Nyt 2010 1 Bestyrelsen 2010 Formand Uffe Rasmussen, Strandvejen 28 tlf.: 8684 5690 Mobil: 2949 0360 privat

Læs mere

Referat formandsmøde i Vejle lørdag d. 24.1. 2015 på Vejle stadion.

Referat formandsmøde i Vejle lørdag d. 24.1. 2015 på Vejle stadion. Referat formandsmøde i Vejle lørdag d. 24.1. 2015 på Vejle stadion. Dagsorden: 10:00 10:30 Ankomst og kaffe/rundstykke 10:30 11:00 Velkomst og generel orientering, v/landsformand Poul Meineche 11:00 11:30

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Generalforsamling i Ørestad IF

Generalforsamling i Ørestad IF Generalforsamling i Ørestad IF Mandag 28. april 2014 kl. 19.30 Field s, 3. sal - ved siden af fitness dk Referat 1. Formalia a. Valg af dirigent - Lotte b. Valg af referent - Frida c. Valg af 2 stemmetællere

Læs mere

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt Aktiveringsplan Vi har lavet en aktiveringsplan for Vovse idet vi ønsker at stimulere Vovse s behov som hund således at Vovse ikke lider afsavn i forhold til de grundlæggende behov hunde har. Dette vil

Læs mere

Aktiv weekend på Ærø med jeres hunde

Aktiv weekend på Ærø med jeres hunde 1 Aktiv weekend på Ærø med jeres hunde Kære alle, Vi vil gerne invitere Danmarks hundefolk til et eksklusivt ophold på vores dejlige ø under afslappede former, hvor I samtidig selv kan bestemme hvor aktiv

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Allerførst skal du planlægge de praktiske rammer for din meditation. Første skridt er at lægge aktiviteten ind i din kalender. Sæt allerførst en startdato, gerne

Læs mere

Ikast Svømmeklub. Referat fra generalforsamling: Punkter:

Ikast Svømmeklub. Referat fra generalforsamling: Punkter: Referat fra generalforsamling: Tid: Tirsdag den 27-03-2012, kl. 19.00 Sted: ISK klublokale. Punkter: Nr. Emner: 1 Valg af dirigent, referent og stemmetællere (2 stk.): Dirigent: Kenneth Petersen Referent:

Læs mere

GRÅSTEN OG OMEGNS JAGTFORENING - for alle jægere... PROGRAM 2013. www.graastenjagt.dk

GRÅSTEN OG OMEGNS JAGTFORENING - for alle jægere... PROGRAM 2013. www.graastenjagt.dk GRÅSTEN OG OMEGNS JAGTFORENING - for alle jægere... PROGRAM 2013 www.graastenjagt.dk Hjemmeside: Vær hele tiden opdateret på hvad der sker i din jagtforening! Se program og nyeste informationer på vores

Læs mere

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds 2, d. 23.02.2015 Mødet startede med en præsentationsrunde, da mange af lokalforeningerne

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2015 UDDANNELSESUDVALGET

Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2015 UDDANNELSESUDVALGET UDDANNELSESUDVALGET Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2015 Uddannelsesudvalget Kreds 6 Anette Knudsen - Hvilevej 12 3070 Snekkersten Tlf.: 60 14 30 58 mail: anette.dch@gmail.com Kursusprogram for 2015 Her er kredsens

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 16. juni 2006

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 16. juni 2006 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2006 i Langhårsklubben Fredag den 25. august 2006 på hotel Hedegården Vejle Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Henrik Blendstrup,

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark.

Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark. Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark. Frederiksberg December 2012 Formanden vil gerne starte med at sige STORT TAK til alle de medlemmer som har deltaget i at hjælpe til med alle mulige

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

UTIKA mellem dyr og mennesker Undervisning og Træning i Individuel Kommunikation og Adfærd

UTIKA mellem dyr og mennesker Undervisning og Træning i Individuel Kommunikation og Adfærd mellem dyr og mennesker At bide er en naturlig og sund hundeadfærd At bide er mange ting og ganske misforstået! Bid: Dybe sår, knuste knogler, blod Markering: Overfladiske skrammer forårsaget af at man

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Formandsberetning 2014. Sæsonen 2014 er ved at være slut i Herreklubben, og vi kan se tilbage på et på mange måder rigtig dejligt år.

Formandsberetning 2014. Sæsonen 2014 er ved at være slut i Herreklubben, og vi kan se tilbage på et på mange måder rigtig dejligt år. 1- Formandsberetning 2014. Sæsonen 2014 er ved at være slut i Herreklubben, og vi kan se tilbage på et på mange måder rigtig dejligt år. Vi startede planmæssigt op første onsdag i april måned, og da det

Læs mere

Kennel Iskama hobbyopdræt af Engelsk Cocker Spaniel Kvalitet frem for kvantitet

Kennel Iskama hobbyopdræt af Engelsk Cocker Spaniel Kvalitet frem for kvantitet Kennel Iskama hobbyopdræt af Engelsk Cocker Spaniel Kvalitet frem for kvantitet PRAKTISKE OPLYSNINGER 1. Hvalpen har fået 2 x ormekur 5 og 7 uger gammel. 2. Hvalpen bliver undersøgt og vaccineret af dyrlæge

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i DMKA den 6. april 2011 Formand Svend Erik Andersen bød velkommen til dette års generalforsamling.

Referat af generalforsamlingen i DMKA den 6. april 2011 Formand Svend Erik Andersen bød velkommen til dette års generalforsamling. Referat af generalforsamlingen i DMKA den 6. april 2011 Formand Svend Erik Andersen bød velkommen til dette års generalforsamling. Valg af Dirigent Niels Einer Rytter blev valgt som dirigent. Han startede

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

Brændekilde Bellinge Jagtforening

Brændekilde Bellinge Jagtforening Brændekilde Bellinge Jagtforening Program 2012 Generalforsamling 2015 Afholdes i Knaldhytten torsdag den 12. februar 2015 kl. 19:00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Bestyrelsens

Læs mere

Formanden har ordet. Jagtposten 2012 Side 2. www.bogenselandogstrandjagtforening.dk

Formanden har ordet. Jagtposten 2012 Side 2. www.bogenselandogstrandjagtforening.dk Jagtposten 2013 Jagtposten 2012 Side 2 Formanden har ordet Allerførst ønsker jeg alle medlemmer velkommen i den nye forening Bogense land og strandjagtforening. Vi har gennem flere år snakket om sammenlægning

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

LEG. med din hund. - masser af sjove lege

LEG. med din hund. - masser af sjove lege ISBN-978-87-7857-702-3 Christina Sondermann SABINE BRUNS MARCUS WOLFF HUNDE- FRISBEE Fra den første skive til freestyle LEG med din hund - masser af sjove lege Fællesaktiviteter menneske og hund glæder

Læs mere

mit barn skal til svømmestævne

mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne! Er du gammel konkurrencesvømmer er der nok ikke meget nyt at hente i denne folder. Men har du ingen særlig fortid inden for svømmesporten,

Læs mere

Den mundtlige beretning

Den mundtlige beretning Den mundtlige beretning Planer for det fremtidige arbejde i 2012 Vi havde i april 2010 et fællesmøde, hvor regionsledelsen havde inviteret træningskoordinatorerne, udvalgsmedlemmerne og andre, der har

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 22. årgang December 2014 Nummer 4 Friske VHK ere på Damhusengen God jul og godt nytår Efterlysning Aktivitetskalender Rytmer Harmonicafé Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN Medlemsavis

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DcH Brenderup den 24. Oktober 2012 kl. 19 i klubhuset

Bestyrelsesmøde i DcH Brenderup den 24. Oktober 2012 kl. 19 i klubhuset Bestyrelsesmøde i DcH Brenderup den 24. Oktober 2012 kl. 19 i klubhuset 1. Valg af mødeleder a)benny blev valgt Dagsorden: 2. Nyt fra Formanden a)torben, Spar Nord Fonden Torben oplyser at han har kontaktet

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Næste års lange fællesture:

Næste års lange fællesture: Stormøde - landevej November 2014 Dagsorden: Velkomst Niels Chr. - oplæg Cl vintertræning Næste års lange fællesture? Tur Cl Harzen og Mallorca? Træningslejr (som i år Cl EbeltoO eller andet sted)? Fællesture

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Muligheder med STRUKTUR

Muligheder med STRUKTUR Muligheder med STRUKTUR STRUKTUR Dette hæfte er til dig, der overvejer at bruge den mobile app STRUKTUR som støtteredskab til borgere med ADHDdiagnose eller lignende kognitive vanskeligheder. Samtaler

Læs mere

Grundkursus i ID - spor

Grundkursus i ID - spor Grundkursus i ID - spor Træning af blodspor/schweiss Spanielskolen Steen Stenild Dagens program 9,30 Præsentation og indledning Hundens lugtesans Fært og færtforhold Grundtræning teori 10,30 Grundtræning

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Hvis hunden tigger om opmærksomhed

Hvis hunden tigger om opmærksomhed Hvis hunden tigger om opmærksomhed 1 Daglig kontakt og samvær med din hund er nødvendigt, for at hunden trives, men hvis hunden fi nder ud af, at den kan få din opmærksomhed ved at opføre sig på en bestemt

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG Jeg en arbejder Jeg en arbejder, er Lilian Nordana s betegnelse af sig selv. I en alder hvor de 80 år for længst er passeret, er Lilian og Ove Jørgensen

Læs mere

KEDER HUNDEN SIG? KORT FORTALT

KEDER HUNDEN SIG? KORT FORTALT KEDER HUNDEN SIG? KORT FORTALT www.dyrefondet.dk ... KEDER HUNDEN SIG? KEDER HUNDEN SIG? Kærlighed til hunde samt grundig viden om den tid, det ansvar og de udgifter, der følger med at holde hund skulle

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Formand Charlotte Lyrskov, næstformand Bent Halvorsen, sekretær Inger Drengsgaard, kasserer Jens Sørensen, samt bestyrelsessuppleanterne

Formand Charlotte Lyrskov, næstformand Bent Halvorsen, sekretær Inger Drengsgaard, kasserer Jens Sørensen, samt bestyrelsessuppleanterne Fordeles til: - Bestyrelsesmedlemmer og -suppleanter - Trænerne - Godbiddens redaktører - Hundehuset (opslag til medlemmerne) Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2012 d. 29.11.12 kl. 18.30 hos Maiken Til

Læs mere

Velkommen. Praktiske oplysninger.

Velkommen. Praktiske oplysninger. Velkommen. Praktiske oplysninger. Vi byder dig hermed rigtig hjertelig velkommen som medlem af Thurø Rideklub. Vi håber, du må få mange gode timer i selskab med hestene og de øvrige medlemmer. Denne folder

Læs mere

Sæson 2015. Åsøvej 7 4171 Glumsø

Sæson 2015. Åsøvej 7 4171 Glumsø Sæson 2015 Åsøvej 7 4171 Glumsø Træning 2015 Hold Tid Dage Træner Juniorer: Juniorer: Tirsdag kl. 16.00-18.00 12/5-23/6 Jesper D. Larsen 11/8-25/8 Seniorer: Seniorer Tirsdag kl. 18.00-19.00 12/5-23/6 Jesper

Læs mere

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter:

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter: Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 Til stede fra bestyrelsen: Linnea Christensen (afgående formand), Susanne Skarby (kasserer), Peter Rask, Anne Erben. Afbud fra

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

1. Godkendelse af referat Referat fra bestyrelsesmøde nr. 02/2011 d. 04.04.11 blev godkendt.

1. Godkendelse af referat Referat fra bestyrelsesmøde nr. 02/2011 d. 04.04.11 blev godkendt. Fordeles til: - Bestyrelsesmedlemmer og -suppleanter - Trænerne - Godbiddens redaktører - Hundehuset (opslag til medlemmerne) Referat fra bestyrelsesmøde nr. 03/2011 d. 05.09.11 kl. 18.30 hos Inger Til

Læs mere

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013 U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013 Dato: 31/10 2013 Turen til Spanien. Årets tur til Spanien, blev endnu engang en SUPER tur, hvor det sociale var i højsædet. Efter en relativ tidlig ankomst til

Læs mere

Helena Louise Olsen Vedholm. ABC for brugshunde. Træningsøvelser til programtræning. Atelier

Helena Louise Olsen Vedholm. ABC for brugshunde. Træningsøvelser til programtræning. Atelier Helena Louise Olsen Vedholm ABC for brugshunde Træningsøvelser til programtræning Atelier 2006 For la get Ate li er, www.atelier.dk ISBN 978-87-7857-758-0 2006 Tekst og billeder Helena Louise Olsen Vedholm

Læs mere

En god kammerat. I beskrivelsen af læringspunkter for En god kammerat mærket, er der lagt vægt på følgende emner:

En god kammerat. I beskrivelsen af læringspunkter for En god kammerat mærket, er der lagt vægt på følgende emner: I spejderbevægelsen er det at være en god kammerat, et af de vigtigste elementer i det at være spejder. Det er en væsentlig del af vores identitet og det er derfor naturligt, at Det Danske Spejderkorps

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Den 30. nov. kl. 19.30 blev der holdt generalforsamling i klubhuset, Edvard bød velkommen til de fremmødte, hvorefter man gik over til punkterne

Læs mere

Vamdrup Jagtforening. Den nye skydebane. Projektmappe

Vamdrup Jagtforening. Den nye skydebane. Projektmappe Vamdrup Jagtforening Den nye skydebane Projektmappe Øverst: Etape 1 da banen blev taget i brug Nederst: Etape 1 sommeren 2014 1 Denne mappe er en udførlig orientering om anlægningen af Vamdrup Jagtforenings

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

Opdrætter præsentation BERGMANN S

Opdrætter præsentation BERGMANN S Hvem er vi? 1 Opdrætter præsentation BERGMANN S Vi er Rikke & Michael Bergmann, bosat på Fyn. Vi har i dag 5 hunde i vores husstand, hvoraf de 3 er Miniature Bull Terrier og 2 er Amerikansk Staffordshire

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREV nr. 46 uge 39 UGEBREV nr. 46 uge 39 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Vi havde en rigtig god arbejdslørdag, tusinde tak til alle fremmødte. Man kan virkelig se, at der blev lavet en masse. Vi er ved at have så meget

Læs mere

SNEMÆND. Transmogrifferen er blevet lavet om til en tidsmaskine, og I er landet

SNEMÆND. Transmogrifferen er blevet lavet om til en tidsmaskine, og I er landet SNEMÆND Transmogrifferen er blevet lavet om til en tidsmaskine, og I er landet midt i en kold og snerig vinter udenfor Steens hus. Steen og Stoffer er helt vilde med at lave snemænd om vinteren. Men de

Læs mere

1. møde i raceledelsen den 20. februar 2012 kl. 1800 på Fraugdegård.

1. møde i raceledelsen den 20. februar 2012 kl. 1800 på Fraugdegård. 1. møde i raceledelsen den 20. februar 2012 kl. 1800 på Fraugdegård. Til mødet var: Henrik Hansen, Camilla Juelsgaard, Connie Svane, Thorleif Rigenstrup, Peter Bloch og Helle Golstrup, ref.. Afbud fra:

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere