DcH Grindsted/Billund. A-spring

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DcH Grindsted/Billund. A-spring"

Transkript

1 DcH Grindsted/Billund A-spring Nr

2 Bestyrelse og udvalg Bestyrelse Formand Jacob Lykkegård Jensen Næstformand Ejnar Østergård Kasserer Søren Sørensen Sekretær Iben Rasmussen Materialeforvalter Ejnar Eskesen Konkurrenceudvalg Lydighed Jacob Lykkegård Jensen Rally Mette Møller Sommerlund Agility Edith Langer Agility Lone Øllgaard Trænerudvalg Lydighed Birthe Mary Laursen Lydighed Karin Højland Agility Astrid Graversen Aktivitetsudvalg Lotte Nørgaard Camilla Lund Hansen Helle Pedersen Anna Kantineudvalg Karin Højland Anne Marie Hedegård Minna Iben Rasmussen Helle Pedersen Irene Bente Ahrensberg Svend Åge Graversen Hanne Madsen Forsidefoto er Mette Møller Sommerlunds 2 border collier Icon og Albert.

3 Formandens Hjørne Af Jacob Lykkegård Jensen Som valgt til bestyrelsen for DcH-Grindsted-Billund ved generalforsamlingen 19/2-14, og d. 25/2-14 valgt som formand på konstitueringsmøde er det mig pålagt (fra Iben) at skrive et lille indlæg i klubbladet. Dette vil jeg tilstræbe mig at gøre, hver gang, jeg håber i vil syntes om det. Lad mig starte med min baggrund i klubben, for dem som ikke kender mig er: Jeg startede med min Sorte Labrador, Zanto som på dette tidspunkt var 2 år, på et kursushold med Keld Madsen og Jørn Præstegård som trænere. Det skal lige siges at inden jeg kom i DcH-Grindsted-Billund, har jeg tidligere trænet hvalpemotivation i DKK ( Dansk Kennel Klub ), og trænet 1 år i DRK ( Dansk Retriever Klub ), Dette var henholdsvis i Horsens og Kolding. Jeg blev da træt af køre så langt, så jeg startede i Grindsted Jagtforening på et hold. Denne form for træning i Jagtforeningen var lidt for hård træning efter min mening, men så havde jeg prøvet det. Så tog jeg kontakt til DcH, for det kunne da være det var lidt anderledes. Jeg kendte ikke et øje, der trænede hund i DcH-Grindsted-Billund inden jeg startede til træning. Dette er jeg jo så kommet til hen af vejen, hvilket jeg er utrolig glad for, da det jo er en herlig flok mennesker og en del Spradebasser, der gør det sjovt at være i klubben. Men tilbage til kursusholdet jeg var startet på, hos Keld og Jørn. Da jeg havde en hund der kunne en del af øvelserne i forvejen, på nær lidt kontakt-øvelser, gav de mig blod på tanden til at fortsætte på C-holdet.

4 Dette resulterede i at jeg kom til en del konkurrencer, og er kommet videre op af stigen så min hund nu er en B-hund. Her har min hund og jeg så trænet, eller måske lallet lidt rundt som nogle måske vil sige det, da jeg ikke lige har kunnet få mig taget sammen til at træne spor, og da dette er en væsentlig del for at fortsætte til A-klassen, stod jeg lidt i stampe sidste år og kommer nok desværre til at gøre det igen i år. Dels pga. overtagelsen af formandskabet i klubben, der kræver lidt tilpasning og arbejde, at føre videre fra den gamle formand/bestyrelse, men også min familie skal der være tid til. Vi, den nye bestyrelse, har en masse energi og nye tiltag som vi gerne vil have tilført klubben, og vi håber meget på, at i alle vil støtte op omkring dette. Vi skal blandt andet have sat mere lys op på træningsarealerne, da vi går over til aftentræning også om vinteren. Dette gør forhåbentligt at vi kan fastholde flere medlemmer til klubben. Der skal bl.a. males i køkkenet, den gamle el-tavle skal renoveres, og der er allerede ryddet op på kontoret og i køkkenområde og opvaskemaskinen har fået selvtilført sæbe, så der er gang i sagerne. Vi skal også have ryddet op i vores lager af hundeartikler og sat nye tavler op i klubhuset. Derudover er vi ved at undersøge mulige sponsorer til klubben. Der er indlagt en aktivitetsdag efter sommerpausen lørdag d. 9. august, hvor der også skal ydes lidt hjælp fra jer med diverse projekter. Der vil komme yderligere information op i klubhuset, men nu kender i datoen så sæt lige kryds i kalenderen så vi kan få en hyggelig dag i hundeklubbens tegn.

5 Vi har allerede haft en del konkurrencer i år, bland andet en Lydighed C+B-Klasse først i april. Derefter havde vi lige en Agility konkurrence sidst i april og ikke mindst en Eliteturnering i starten af maj. Der er nu kommet lidt ro på, indtil vi slutter konkurrencerne for udefrakommende med en Rally-konkurrence 23. august. Det har været lidt træg med hjælpere til vores konkurrencer, så der skal lyde en opfordring herfra til at melde sig, da vi jo gerne skulle løfte i flok. Og hvis vi skal have nogle konkurrencer i 2015, gøres det kun ved at vi alle hjælper hinanden. Det betyder også at man godt kan hjælpe til i en disciplin man ikke selv udfører. Dette var lige en lille fortælling fra mig, jeg håber i syntes om det, for det kan ikke gøres om. VI SES I KLUBBEN RIGTIG GOD SOMMER!

6 Opslagstavlen Deadline: Sidste frist for indlevering af materiale til næste klubblad er med udgangen af uge 40. Materialet sendes til: Sponsor: A-spring søger sponsere til klubbladet, så bladet fortsat kan udkomme i farver. Kender du en som kunne tænke sig at sponsere, så henvis til bladet redaktør. Pris for ½ side i 1 år: 300 kr. Pris for 1 side i 1 år: 500 kr. Derudover får man lov til at lave en præsentation af virksomheden som også kommer i bladet 1. gang man har annonce med. Hjemmelavede hunde-godbidder Kogt tørret lever er noget af det bedste man kan bruge som belønninger under træningen. Køb en hel lever (det er billigst især på tilbud). Skær den i strimler og kog i ca. 20 min. Skyl alt det ulækre kødsaftsnask af under den kolde hane og lad det hele afkøle helt. Skær dernæst i små terninger og læg dem i en bradepande med bagepapir i bunden og sæt dem i ovnen ca min. ved 150 grader. Rør rundt et par gange, så alt kommer i berøring med den varme luft i ovnen. Efter tørring slukkes ovnen og ovndøren står på klem indtil leverstykkerne er helt kolde. Puttes derefter i plastikposer og fryses, så kan man tage den portion man nu skal bruge er man sent på den kan de optøs om ved 30 sek. i mikroovnen. Hundene er vilde med disse velsmagende godbidder og de fedter ikke i lommerne som pølsestykker gør. Velbekomme (altså til hundene). Materialer til lydighedsspringene er sponseret af

7 Træner-profil Navn: Søren Møller Sørensen Hund: Vimse en Parson Russel Terrier på næsten 12 år Familiestatus: Har ikke fundet den rigtige Profession: Markmand hos Månsson A/S Tidligere hund: Lady en foxterrier. Hvorfor DcH: Det var et tilfælde at det blev DcH. Antal år i DcH: Jeg blev medlem i 2003 i DcH Brande og er jeg blevet overflyttet til DcH Grindsted / Billund, da min søster ikke længere kunne træne agility med Vimse. Startet som træner: Jeg blev uddannet lydigheds træner i 2008 og i 2012 blev jeg færdig med agilitymodulerne. Interesseområder inden for DcH: Det er helt afgjort agiliyten. Mål med hundetræningen: Målene er ikke så store længere med den hund som jeg har nu. Bedste oplevelse med hund: Det er svært at sige, da der har været så mange.

8 COSMO En tjenestehund Af Ejnar Eskesen Jeg laver dette indlæg da der måske er mange der ikke helt hvad Cosmo og mig går og laver. Jeg hedder Ejnar Eskesen og er 49 år, gift med Pia og har 2 børn der er flyttet fra reden.. Jeg har en lille malinois på ca 2,5 år, han blev købt med det formål at skulle bruges som tjenestehund ved hjemmeværnet. For at blive godkendt skal hunden for det første være en af forsvaret godkendte racer og den må ikke være skud ræd, det testes allerede ved ugers alderen og viser hunden angst der, kasseres den ( i hvert fald som tjenestehund ). Derefter begynder selve træningen og efter et år skal hundeføreren og hund have været på hundefører fuktionskursus der foregår over 2 weekender, når de er gennemført starter stopuret, dvs. at man har 2 år til at få sin hund mønstret. Øvelserne man skal igennem til mønstring er: Lineføring, fri ved fod Afdækning med skud, hvor hunden bliver dækket af og føreren går 10skridt frem og med ryggen til hunden skyder 3-5 skud med 9 mm pistol, og retunere til hunden. Indendørs rundering, hvor man får anvist 3 rum hvor der kun er en figurant i det ene rum, så er det op til hundeføreren at kende sin hund så meget at man kan høre hvornår hunden har afsøgt rummet, da hunden er selv derinde med døren lukket ud til hundeføreren, når hunden så finder figuranten skal den halse og bevogte vedkommende indtil føreren kommer frem.

9 Udendørs rundering: Meget som i DcH dog skal det ske uden kommandoer men man må gerne bruge armbevægelser. Der er både figurant og 2 døde genstande. Spor: Med opstartsport på 40 meter medforstyrrelser i opstarten, det kan være støj, andre hunde, personer der kommer løbende, folk der kaster bolde, og alt andet hvad de tumper kan finde på. Sporet er omkring 1 km med knæk, buer, vejovergang, og sporet må også krydse vand. Hunden skal markerer genstandene. Patrulje: Som er en øvelser der egentlig er delt i 2 elementer, først skal hunden udpege en lydfigurant på 30 meter og man må ikke have over 4,5 meters fejl markering, derefter slipper man hunden og uden kommando skal hunden selv finde en figurant og bevogte denne til føreren kommer frem. Forsvar af fører: Her skal hunden forsvare føreren uden kommando og vise at den vil bide. Når figuranten er rolig skal hunden falde til ro og lade sig berører af figuranten. Stop af person: Bid Alt det er Cosmo kommet igennem inden han blev et år, så i år skal den så mønstres i prøve 2 som er meget mere omfattende, størrere rundering og længere spor og så er der feltsøg med, som et et areal på 100 m2 og ikke nødvendigvis 10 x 10 meter, men den kan også være 200 x 0,5 meter. Og skrappere bedømmelse i øvelserne. Hvis vi ikke består i første forsøg har vi resten af året til at bestå de missede øvelser, men kun 2 forsøg, lykkedes det ikke der kasseres hunden for altid.

10 Der er 5 hunde på landsplan der skal til prøve 2 først i september i år, så man er vel lidt stolt af den lille malle. Han er en rigtig god hund, der bare ligger i sin seng når vi er hjemme, men når han er på så er han klar, dem der kender Cosmo ved at han er en kærlig lille snakkebasse, men han egner sig ikke til DcH programet. Ikke sagt at den ikke kunne lære det, men jeg vil hellere koncentrerer mig 100 % om det den skal kunne. Vi er med på en masse øvelser med forsvaret og laver meget forskellige ting sammen med hunden, her kan nævnes rappelling med hunden hængende under sig en sele, stop af person over vand, rundering i dobbeltdækker bus, øvelser i ruinbyer, øvelser med demonstranter der smider æg, tomater og vandballoner mod hundene, og selvfølgelig en masse træning med skud, kanonslag og eksplosioner omkring hundene. Som i nok kan se ud af dette må man ikke regne med at hunden bliver i tjeneste ret meget mere end 5-7 år så kan de ikke holde til det mere, men så er de jo også typisk 7-9 år. Det er en vild spændende måde at træne hund på. Udover arbejde med Cosmo sidder jeg i bestyrelsen, er materialforvalter i klubben og er ved at uddanne mig til dommer i DcH programmet. Jeg kom ind i DcH som så mange andre, fordi jeg ville have en lydig hund, og så var man solgt, de 2 første hunde var labrador blandinger, som blev trænet i DcH programmet.

11 Der er fuld fart på træningen med Cosmo, og så har jeg også 2 hold i PH ( Politihundefører foreningen) i Vejle. Jeg har også trænet i PH, men det konflikter mere end jeg havde regnet med, da det jo er konkurrence program, hvor det er point der tæller, hvorimod det vi laver drejer sig om at løse en opgave på nemmeste mulig måde for bådehund og fører, og så er der lige den lille detalje at vores hunde er trænet til at være noget mere skarpe, som de siger på hundeskolen i Karup, så må hunden hellere bide i rondering som den trækker sig fra figuranten. Alt det hunde halløj kræver jo en masse tid, en typisk uge er vi afsted til et eller andet hunde arbejde 6-7 dage om ugen, så det gælder om at have baglandet iorden.

12 Klubmesterskab 2014 Sæt kryds i kalenderen lørdag den 1. november 2014, for der afholder klubben det årlige klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen. Hvordan bliver jeg klubmester????? Agility: Du skal være konkurrencehund for at blive klubmester. Vinderen på dagen i konkurrenceklassen bliver klubmester, men der bliver lavet en konkurrence for alle niveauer. Der er pokaler til klasse vinderne. Der er følgende klasser: ny begynder, begynder, let øvet og konkurrence. DcH Programmet: De 2 bedste resultater fra kredskonkurrencer du har været til i løbet af året, sammenlægges med dagens resultat og højeste point antal vinder klubmesterskabet. Du kan sagtens deltage selvom du ikke har været til konkurrence i løbet af året, du kan bare ikke blive klubmester. Der er pokaler til dagens vindere, klubmesteren og bedste hund på dagen. Der er følgende klasser: og du stiller i den klasse du er i det pågældende år. Rally-lydighed: De 2 bedste resultater i åben klasse, du har fra konkurrencer du har været til i løbet af året, sammenlægges med dagens resultat og højeste point antal vinder klubmesterskabet. Der er pokaler til alle klasse vindere, vinder af åben klasse og klubmesteren. Der er følgende klasser: begynder, øvet, ekspert, champion og åben. Du stiller i den klasse du er i, når klubmesterskabet afholdes. Alle pokaler overrækkes til klubfesten om aftenen. Tilmeldingsskemaer bliver hængt i klubhuset op efter sommerferien. Venlig hilsen Konkurrenceudvalget

13 Min første konkurrence Af Ditte Bødker Jensen, 10 år Det hele startede med, at jeg fik en hund i julegave, da jeg var ni år gammel. Jeg startede på hvalpeholdet og efter sommerferien, kom jeg på fortsætter holdet. Efter jeg havde gået der i et stykke tid, kom jeg på c holdet. Jeg begyndte også til rally. Jeg trænede cirka et års tid. Og nu skulle jeg til min første konkurrence i Skjern. Vi var fem hunde fra rally holdet, der skulle til konkurrence. Jeg havde altid drømt om at komme til konkurrence. Jeg var meget spændt, ikke kun fordi vi var så mange, men fordi jeg tænkte på, hvad der ville ske. Lige inden jeg skulle på banen, havde jeg sommerfugle i maven. Min mor hentede min hund Pegesus, i mens vi gik banegennemgang. Så kom min mor lidt efter, vi havde gået banegennemgang. Jeg begynde at varme op med Pegasus. Nu blev det min tur til at gå banen. Det kriblede og krablede inde i maven på mig. Da jeg var færdig kom dommeren hen og sagde, at jeg mistede 10 point ved en bak øvelse, fordi jeg ikke måtte røre hunden. Men jeg var glad for, at hun ikke Ib ede mig. Da vi skulle have aftensmad, gik jeg ind og fik nogle pomfritter, da en mand jeg slet ikke kendte, sagde at det var godt gået. Han spurgte også, om jeg gik til lydighed og jeg svarede ja. Så spurgte han, hvad hold, jeg svarede c holdet, så spurgte han, om jeg havde været ude og konkurrere, så sagde jeg nej. Så sagde en, der sad ved siden af ham, så går der ikke længe, inden hun overhaler dig. Efter jeg havde spist gik vi ind og fik pokaler. Jeg fik en 4. plads ud af 16. Jeg fik en kurv med vin og 6 karameller og noget smeltechokolade. Vi syntes alle fem, at det havde været en rigtig god aften. Jeg glæder mig til næste gang, jeg skal til konkurrence.

14 Hoddeskov Hundehotel Af Karin Højland Hoddeskov Hundehotel er et lille hundehotel med plads til 10 hunde. Hotelbestyreren Karin Højland er uddannet hundeadfærdsinstruktør, har flere grundkurser i hundemassage og er hundetræner. Karin deltager i rally og lydigheds-konkurrence Hotellet har store lyse tremmebokse og 4 løbegårde, hvor hundene kommer ud sammen eller hver for sig afhængig af personlighed. Boksene er kølige om sommeren og opvarmet om vinteren. Der er senge til hundene, men de er velkomne til at medbringe deres egen seng og evt. legetøj. Vi varetager den enkeltes hunds behov. Og giver plads til den enkeltes hunds personlighed. Dagen for hundene på hotellet: Ved ankomsten bliver hunden præsenteret for de andre på hotellet. Hvis de vil lege bliver de sat sammen i løbegårde, hvor de opholder sig under opsyn, de fleste timer. Hunde der trives bedst i eget selvskab, kan få en løbegår for sig selv. Ca. kl. 21 puttes hundene i hver sin boks. De står op igen ved 6-tiden, hvor de bliver luftet. Foder er incl. i prisen, men du er velkommen til at medbringe dit eget. Indlevering og udlevering dagligt mellem 8 & 10 eller 16 & 18. Eller efter telefonisk aftale. Du kan følge Hoddeskov hundehotel på facebook. Hoddeskov Hundehotel Din hund Vil elske sit ophold Vi lægger stor vægt på at tilgodese den enkelte hunds behov og give dem et hyggeligt og behageligt ophold. Hoddeskov Hundehotel, Markvangen 16, 6823 Ansager Tlf

15 Kursus med Puppy Foundation Af Flemming Kristensen Lørdag den 24. maj var vi en lille flok trænere og føl samlet for at hente ny inspiration til træningen. Vi var i alt 12 kursister, og kurset blev afviklet af kredsinstruktør Karina F. Andersen. Vi mødtes klokken 08:30 til morgenkaffe og sluttede af med aftensmad klokken 17. Emnet for kurset var Puppy Foundation, hvilket går ud på at træne hvalpe og unghunde lidt mere på dyrets præmisser. Karina præsenterede en del slides, og fortalte blandt andet om vigtigheden af hvalpes socialisering, og kom med værktøjer til at forhindre at vi arbejder med stressede hunde. Hun påstod at man ved hjælp af et tæppe og sine hænder kunne få næsten alle hunde til at slappe af ja, nærmest falde i søvn, selv om der er andre hunde og mennesker omkring den. Man skulle blot lige finde et område omkring hundens mund, og massere hunden blidt her, så ville de fleste hunde slappe af. Karina sagde også at vi selv skulle prøve dette senere på dagen. Før middag blev vi inddelt u 3 grupper, og skulle så ud for at arbejde med hunde. Gruppe 1 skulle arbejde med Passiv kontakt hvilket var at placere hunden på et tæppe og forsøge at massere hunden til ro. De skulle også arbejde med Se der, der går ud på at belønne hunden for at være opmærksom på hundeføreren selv om der er noget farligt, spændende eller interessant som hunden bemærker i nærheden. Gruppe 2 skulle arbejde med Bagpartskontrol på balje en øvelse jeg også er blevet præsenteret for i klubben. Gruppen skulle også arbejde med en øvelse der kaldes Håndtarget, der går ud på at hunden tager kontakt til førerens hånd, og følger håndens bevægelser.

16 Gruppe 3 skulle træne Hundens selvkontrol, hvilket gik ud på at vise hunden en godbid, som den ikke måtte tage, men afvente at en godbid blev givet med den modsatte hånd. Gruppen trænede også Fodtarget hvor hunden belønnes for at sætte sin pote på det sted vi ønsker. Efter middagsmaden blev praktikken fra før middag gennemgået, og Karina gik videre med at fortælle om socialisering af hvalpe, gå pænt, læg dig samt nye og gamle hundetricks man kan bruge til at aktivere sin hund. Vi sluttede dagens lærdom af med at grupperne fik til opgave at tilrettelægge et træningspas, der skulle tage hensyn til den indlæring vi havde fået gennem dagen. De 3 grupper afviklede på skift deres træningstime, og vi gennemgik sammen hvad vi oplevede under træningen. Karina havde stor ros til vores indsats, og dette tyder på at hun ikke mener vi gør det helt dårligt i klubben. Nu må vi så se hvordan vi får vores nye lærdom lagt ind i vores måde at træne hunde og hundeførere på i klubben hvem ved om ikke det fremover bliver et krav at hundeførerne medbringer et afstressningstæppe til deres hunde? Som gammel træner i DCH fik jeg gennem dagen en større indsigt i de nye træningsmetoder og jeg kom til den erkendelse at også gamle trænere kan lære nyt. Jeg tror jeg på hele holdets vegne kan sige at vi havde en rigtig god og lærerig dag, og fra mig skal der lyde en tak til både klubben og Karina for at have givet mig mulighed for at få indlært ny viden. Flemming Kristensen Træner på Familielydighed

17 Kantine-udvalg Af Karin Højland Det er lykkedes at få frivillige til at bemande cafeteriet mandag-tirsdagonsdag, så fremadrettet vil det være muligt at købe forskellige snacks så som is, kage osv. Vi arbejder på at det skal være muligt at købe ristede pølser, pølsehorn og pizzasnegle. Disse skal dog bestilles inden man starter træningen, således at vi undgår et stort spild. Så har du ikke lige nået aftensmaden, så stik hovedet ind og vi vil have det klar til dig når du er færdig med træningen. Dette betyder også at vi gerne skal væk fra alle de små sedler med folk der skylder. Er du en af dem der har en lille hvid seddel liggende så få den bragt ud af verden. Det er fra bestyrelsens side blevet vedtaget, at vi skal betale for kaffen igen. Dette kan gøres på flere måder. Der kan købes kaffekort: Resten af ,- Tre måneder 50,- Dagkort 20,- ( fx i forbindelse med konkurrence) Pr. krus 5,- Et årskort vil fra 2015 koste 150,- Husk at det jo går til et godt formål så vi kan få forskellige forbedringer i vores klub så det bliver endnu hyggeligere at komme der.

18 Om Sally og fårene - eller om det at bruge sin hund Der er ikke noget så tilfredsstillende som at se sin hund arbejde - dybt koncentreret med det, den i generationer har været avlet til. Sally blev aldrig en stjerne i sit fag - dertil vidste hendes menneske for lidt om får og fårehunde, men hun gik op i det med liv og sjæl og rystede som et espeløv af iver når fårene dukkede op på hendes nethinde. Ikke noget med den fjollede oprejste lege-hale, ikke noget med at fjante rundt. Hun arbejdede med halen nede og øjnene konstant fixeret på fårene. Hun var født med at vide, at fårene skal hentes til flok-lederen. Hun vidste instinktivt hvilken retning hun skulle ud, hvis fårene ikke makkede ret, ligesom hun helt naturligt holdt extra øje med de trodsige får. Kun når jeg - desværre ret hyppigt - læste fårene forkert eller Sally i sin iver trykkede dem for kraftigt, gik der kuk i det. Jeg havde ingen får og heller ingen planer om at få dem, men jeg fik mig selv en fårehund og det kunne da være sjovt at se hvor meget fårehund jeg egentlig fik. Efter hvalpekurset på DCH, hvor Sally fik lært at dække og blive liggende, meldte jeg os til en prøve-træning hos en DHK-træner. Sally var fårehund, ingen tvivl om det: hun glemte alt om at dække, da hun første gang så en flok får og hele flokken blev helt naturligt hyrdet hen til mig, MEN fårene var ikke tiltænkt os og vi blev sendt meget langt væk får at træne dæk-øvelser. Vi kom ind i et træningsteam med 5 andre, hvoraf 3 selv havde får. Hos dem trænede vi på skift sammen hver uge og jeg var heldig at bo tæt på en fåreholder, som lod os træne, når vi havde tid. Hver måned blev holdet "pudset af" hos en DHK-træner, som gav os noget at arbejde videre med. Det var en spændende tid. Jeg så mange trials (konkurrencer) og endnu flere videoer om træning og blev en del af en dybt fascinerende verden, som tidligere lå lysår væk. Sally blev gammel og har længe været væk, men jeg abonnerer stadig på nyt fra Dansk Hyrdehundeklub og glemmer aldrig vores timer med fårene. Hvis du har en bordercollie og ønsker at tilfredsstille hundens medfødte anlæg og selv opleve et utroligt spændende samarbejde med din hund, bør du prøve det. Arbejdet med hyrdning udelukker ikke anden træning næsten tværtimod. Opmærksomhed på føreren er en betingelse for godt fårehunde-arbejde. Ulla W.

19 Trænere Lydighed: Navn Tlf/Mobil Helle Pugaard Iben Rasmussen Allan Thomasen / Flemming Kristensen / Ejnar Østergaard / Karin Højland Carl Einar Eriksen Aspirant Brian Jørgensen Hjælper Anette Dall Hjælper Camilla Lund Hansen Hjælper Bettina Sjølander Skourup Hjælper Pia Bødker Hjælper Anne Marie Hjælper Torkild Dall Hjælper Birthe Mary Laursen Rally: Mette Møller Sommerlund / Agility: Søren Møller Sørensen Astrid Graversen / Carsten Hansen Jens Nørgård / Jette Møller Sørensen Hjæper Winnie Ahrensberg / Hjælper Dianna Burmeister

20 Aktivitetskalender 2014 Sommerferie Juli måned Aktivitetsdag Lørdag d. 9. august Rally landsdækkende Lørdag d. 23. august Klikker-kursus Lørdag d. 13. september Klubfest/ klubkonkurrence Lørdag d. 1. november Juleafslutning Søndag d. 30. november

DcH Grindsted/Billund. A-spring

DcH Grindsted/Billund. A-spring DcH Grindsted/Billund A-spring Nr. 2 2014 Bestyrelse og udvalg Bestyrelse Formand Jacob Lykkegård Jensen Formand@dch-grindstedbillund.dk 51803285 Næstformand Ejnar Nikolaj Østergård ejnarnikolaj@privat.dk

Læs mere

Foto: Sika - Engelsk Cocker spaniel

Foto: Sika - Engelsk Cocker spaniel Foto: Sika - Engelsk Cocker spaniel Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand

Læs mere

Nyhedsbrev Maj 2012.

Nyhedsbrev Maj 2012. Nyhedsbrev Maj 2012. Nyt fra Bestyrelsen. Arbejdsdag i klubben lørdag d 16 Juni. Der vil denne dag blive lavet en arbejdsdag i klubben, hvor der skal males det sidste på klubhuset og der skal repareres

Læs mere

Månedens Hund - Fia. Vi takker Camilla og Cassie for titlen som månedens hund.

Månedens Hund - Fia. Vi takker Camilla og Cassie for titlen som månedens hund. Månedens Hund - Fia Vi takker Camilla og Cassie for titlen som månedens hund. Vanilla Joy Feeling Free, kaldenavn Fia er en engelsk Cocker Spaniel på 2 år og 3 mdr. Fia 7 uger gl. 1 Fia er en særdeles

Læs mere

DCH Grindsted/Billund

DCH Grindsted/Billund DCH Grindsted/Billund Nr. 3 2015 Bestyrelse 2015 Formand Jacob Lykkegård Jensen Tlf.: 51 80 32 85 Mail: Formand@dch-grindsted-billund-dk Næstformand Thomas Præstegaard Tlf.: 40 51 75 02 Mail: praeste88@hotmail.com

Læs mere

43 hundetosser samlet til flatcoated sommertræf

43 hundetosser samlet til flatcoated sommertræf 43 hundetosser samlet til flatcoated sommertræf Årets flatcoated sommertræf blev afholdt ved Jens Peter og Anette Larsen, i Arden. Tilslutningen var i år rigtig høj, og trods mindre lovende vejrudsigter

Læs mere

Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH

Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand Vibeke Strange Skibevej 17 4930 Maribo

Læs mere

Foto: Fra unghunde træning forår 2016

Foto: Fra unghunde træning forår 2016 Foto: Fra unghunde træning forår 2016 Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand

Læs mere

E-klassen. A-klassen. Jette Nybo Andersen

E-klassen. A-klassen. Jette Nybo Andersen E-klassen E1 For den ny oprykkede E-hund der endnu ikke har deltaget i E-konkurrence. Målet er at gøre hund og fører konkurrenceklar med god forståelse for øvelserne. Præcision fra start. Fokus på træningen

Læs mere

Nyhedsbrev Okt. 2012.

Nyhedsbrev Okt. 2012. Nyhedsbrev Okt. 2012. Nyt fra Konkurrenceudvalget. DcH s DM den 22-23. september Artikel fra Års Avis. Den 22-23. september deltog DcH Vesthimmerland i DM i Grindsted/Billund med 4 deltagere; Karl Erik

Læs mere

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland DGI Agility Sæsonhæfte 2013 DGI Midt- og Vestsjælland indhold Formanden har ordet... 3 Kontakt og samarbejde gennem leg med din hund... 4 Hyrdedag... 5 Agilityhandling både teknik og praktik... 6 Kursus

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 3 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 3 af 4 www.flatcoat.dk BRUGSPRØVEN Det kan være at du allerede er i gang med at træne din flat, for på nuværende tidspunkt er det vist for alvor gået op for dig hvor aktiv en flat er, og hvor mange numre den kan finde på at

Læs mere

Connie Birk med Slagterens Indi, Uddannet fig. og aktiv i konkurrencer!

Connie Birk med Slagterens Indi, Uddannet fig. og aktiv i konkurrencer! Søndag d. 5.9.10 Udtagelse til DM. Endelig kom dagen som vi har ventet på et helt år. Udtagelsen blev afhold af Vestjyllands PH. Så det har været nogle spændende mdr. op til, for Kim og Kjeld stod jo for

Læs mere

Nyhedsbrev Nov

Nyhedsbrev Nov Resultater Lokalkonkurrence Nyhedsbrev Nov. 2016. Agility lille 1.plads Mette Johannesen Bravo 2.plads Uffe Frederiksen Timmo Agility Mellem 1.plads Jan Hansen Luva Agility Stor 1.plads Dennis Diva Agility

Læs mere

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Hej. Mit navn er Dennis, jeg er 27 år, arbejder som kok og jeg bor i lønstrup med min kæreste. Vi har 3 beagler; Johnson, Smiley

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 19 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent; Bent Rask foreslået og valgt Generalforsamlingen lovligt indvarslet. 2. Beretning: Ved formanden

Læs mere

p o t e n Side 4 Formanden har ordet Side 6 Frivilligt arbejde Side 7 DcH Give s nye struktur Side 12 Medlemmerne har ordet Side 21 Årsplan 2011

p o t e n Side 4 Formanden har ordet Side 6 Frivilligt arbejde Side 7 DcH Give s nye struktur Side 12 Medlemmerne har ordet Side 21 Årsplan 2011 p o t e n Side 4 Formanden har ordet Side 6 Frivilligt arbejde Side 7 DcH Give s nye struktur Side 12 Medlemmerne har ordet Side 21 Årsplan 2011 Bagsiden Telefonliste DcH Give Årgang 2011 Nr. 2 Bestyrelsen:

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013.

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Jørgen og Fie - et makkerpar 17. august 2013 Jørgen Madsen elsker hunde og kan slet ikke få nok. Halvdelen af hans liv har han arbejdet med hunde, og hans passion for at træne

Læs mere

Dato Kursus Instruktør Sted Pris Deadline Målgruppe 17. Juni Grundlæggende Anne Daugaard DcH Brædstrup 300, 1. juni TGU aspiranter DcH Program

Dato Kursus Instruktør Sted Pris Deadline Målgruppe 17. Juni Grundlæggende Anne Daugaard DcH Brædstrup 300, 1. juni TGU aspiranter DcH Program Marts 2017 Kursusoversigt 2017 Dato Kursus Instruktør Sted Pris Deadline Målgruppe 17. Juni Grundlæggende Anne Daugaard DcH Brædstrup 300, 1. juni TGU aspiranter klikker. DcH Program 1. Juli Fællesarrangement

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 1 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 1 af 4 www.flatcoat.dk TILLYKKE MED DIN/JERES NYE FLATCOAT! Raceledelsen for Flatcoated retriever, vil hermed ønske tillykke med den nye hvalp. I daglig tale kaldet: en "Flat". Vi håber ikke det kommer som en overraskelse, men

Læs mere

Dagskursus for hundefører

Dagskursus for hundefører Dagskursus for hundefører Uddannelsesudvalget Kreds 1 8. oktober 2017 Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup 9800 Hjørring Tidsplan for søndag 8. oktober 2017 Program for dagskurserne: 08.00-08.10

Læs mere

Øvelsen udføres ved at hundeføreren på dommerens kommando fører hunden i line.

Øvelsen udføres ved at hundeføreren på dommerens kommando fører hunden i line. Hvalpekonkurrence Øvelse 1, lineføring Øvelsen udføres ved at hundeføreren på dommerens kommando fører hunden i line. Dommeren kan kommandere: fremad gå venstre om højre om omkring, 3 skridt fremad og

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening

Danmarks civile Hundeførerforening Danmarks civile Hundeførerforening Odder DcH er en hundesportsforening for ALLE. Vi skeler ikke til racer, stor som lille. Uanset om det er en blanding eller en stambogsført hund, er alle velkomne. Dog

Læs mere

DGI Agility. Inspiration for fører og hund. Aktiviteter 2015 DGI Midt- og Vestsjælland Agility. www.dgi.dk/midt-ogvestsjaelland

DGI Agility. Inspiration for fører og hund. Aktiviteter 2015 DGI Midt- og Vestsjælland Agility. www.dgi.dk/midt-ogvestsjaelland DGI Agility Inspiration for fører og hund Aktiviteter 2015 DGI Midt- og Vestsjælland Agility www.dgi.dk/midt-ogvestsjaelland 2 Indhold Indhold 2 Formanden har ordet 3 Gennemgang af nye Rally O skilte 4

Læs mere

Sporarbejde for begyndere. Jeg vil her forklare alle trin, der er nødvendige, for at uddanne en hund til sporarbejde.

Sporarbejde for begyndere. Jeg vil her forklare alle trin, der er nødvendige, for at uddanne en hund til sporarbejde. Sporarbejde for begyndere Sakset fra nettet, oversat fra tysk af Finn Kristiansen Jeg vil her forklare alle trin, der er nødvendige, for at uddanne en hund til sporarbejde. Det er fuldstændig underordnet

Læs mere

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 UDDANNELSESUDVALGET Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010 Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 Kursusprogram for 2010 Her er de nye kursustilbud. Kurserne er fortrinsvis for trænere,

Læs mere

Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub.

Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub. Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub. I år har BHR valgt temaet Træningsweekend for alle, hvilket betyder at

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Referat fra DcH Vejles Generalforsamling d. 24-01-2015 kl. 13

Referat fra DcH Vejles Generalforsamling d. 24-01-2015 kl. 13 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Flemming Buhl Jensen blev valgt 2. Beretninger for 2014 af Foreningens formand John Stenhøj Formandens beretning blev godkendt Er vedhæftet bagerst side 4+5 3. Regnskabsaflæggelse

Læs mere

KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4

KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4 KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4 2014 Kursusplan for 2014 i kreds 4. Så er uddannelsesudvalgets kursusplan for 2014 kommet på plads. TRÆNERWEEKENDEN ER DESVÆRRE BLEVET AFLYST!!! Alt var ellers klappet og tilrettelagt,

Læs mere

Håndteringsøvelse (se hvalpetræning del 1)

Håndteringsøvelse (se hvalpetræning del 1) Hvalpetræning del 1 Samling i rundkreds om træningsleder på eget medbragt tæppe. Tæppet er et sted hvor hunden, skal forholde sig i ro, og være glad for at være. Starter med at hvalpen skal sidde stille

Læs mere

Formandens beretning 2006

Formandens beretning 2006 Formandens beretning 2006 Når jeg tænker tilbage på år 2005, er succes og modgang ord som dukker op. Vi startede året med 113 medlemmer, aldrig har tallet været så højt. Det er dejligt med en så stor skare

Læs mere

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk 23. januar 2010 Nummer 3 NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk Opdatering Af Jørn Haahr Kære medlemmer, bruger, sponsorer og andre interessenter af Vestjysk MotoCross

Læs mere

Program til DcH Skjern/Tarm landsdækkende rally stævne d. 16 august 2014.

Program til DcH Skjern/Tarm landsdækkende rally stævne d. 16 august 2014. Program til DcH Skjern/Tarm landsdækkende rally stævne d. 16 august 2014. Stævnet afholdes på DcH Skjern/Tarms arealer Birkvej 24, 6900 Skjern. Aflevering af starts bøger foregår i tidsrummet kl. 8 8.40

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Sporteori 01-08-2014- Klaus Buddig

Sporteori 01-08-2014- Klaus Buddig Indledning Alle hunde kan bruge deres næse til at finde frem til noget de gerne vil have. Vi skal guide hunden til at identificere og følge en menneskefærd på forskellige typer underlag, samt vise os ved

Læs mere

Kvartalsmøde. Horsens Civile Hundeførerforening Torsdag d. 11. februar 2010

Kvartalsmøde. Horsens Civile Hundeførerforening Torsdag d. 11. februar 2010 Kvartalsmøde Horsens Civile Hundeførerforening Torsdag d. 11. februar 2010 Formanden bød velkommen til alle de fremmødte, der var dog en del fravær pga. at flere var syge. Punkt 1: Valg af ordstyrer Martin

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

Ronderingsøvelsen i PH, består i at hunden i samarbejde med hundeføreren, skal finde og bevogte såvel personer som større genstande.

Ronderingsøvelsen i PH, består i at hunden i samarbejde med hundeføreren, skal finde og bevogte såvel personer som større genstande. Introduktion til rondering. Indledning Ronderingsøvelsen i PH, består i at hunden i samarbejde med hundeføreren, skal finde og bevogte såvel personer som større genstande. Oplæring af en hund i denne disciplin

Læs mere

Formanden orienterer

Formanden orienterer Nummer 1 2013 - årgang 39. I dette nummer: Formanden orienterer Formanden orienterer 1 Ferie!!!! 2 Parkering ved klubhuset 3 Hjemmesiden får nyt udseende 4 Igennem de seneste år har der været faldende

Læs mere

Kursusoversigt forår 2015

Kursusoversigt forår 2015 18. november 2014 Kursusoversigt forår 2015 Hermed fremsendes en kursusoversigt over planlagte aktiviteter for første halvdel af 2015. Som det fremgår af nedenstående skema er der kurser både for trænere

Læs mere

M e. d m s. b d. a b. o Ci

M e. d m s. b d. a b. o Ci Marts - april 2015 28. ÅRGANG M e d le m s b la d f o r M a ri b o Ci vil e g in n re o er r fø e d n u H f Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Ivan

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

KVARTALS MØDE. Torsdag d. 20. maj 2010 kl. 19.00 Klubhuset Peblingestien 8700 Horsens

KVARTALS MØDE. Torsdag d. 20. maj 2010 kl. 19.00 Klubhuset Peblingestien 8700 Horsens KVARTALS MØDE Torsdag d. 20. maj 2010 kl. 19.00 Klubhuset Peblingestien 8700 Horsens Punkt 1: Valg af ordstyrer Torben blev foreslået og valgt. Herefter gennem gik han indkaldelsen som var kommet i god

Læs mere

Gode råd før en prøve i klasse 1

Gode råd før en prøve i klasse 1 Det er en god idé at gå til prøve i ÅHF så tit man kan. Både hund og fører får en masse erfaring, så unødvendige fejl kan udgås.!1 En hel del fejl, vi ser til prøverne, er førerfejl, altså fejl som hunden

Læs mere

TRANUM KURSER FOR TRÆNERE

TRANUM KURSER FOR TRÆNERE TRANUM KURSER FOR TRÆNERE KREDS 1 2016 Uddannelsesudvalget Kreds 1 Tranum Kurser Den 9. og 10. januar 2016 Tranum Strand Himmerlandsfondens Kursus- og Feriecenter, Strandvejen 83, Tranum Strand, 9460 Brovst

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Klasse: C DH: 1 Dommere: Flemming Johansen og Dorthe Østergaard Øv: 8. Klasse: C

Klasse: C DH: 1 Dommere: Flemming Johansen og Dorthe Østergaard Øv: 8. Klasse: C Velkommen til til landsdækkende C- og B-konkurrence i DcH i DCH Bording den 1. april 2017 Vi byder dig velkommen til landsdækkende konkurrence i klasse C og B hos DcH Bording Vi håber, konkurrencen bliver

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark.

Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark. Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark. Frederiksberg December 2012 Formanden vil gerne starte med at sige STORT TAK til alle de medlemmer som har deltaget i at hjælpe til med alle mulige

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Nyhedsbrev maj

Nyhedsbrev maj Nyhedsbrev maj. 2016. Velkommen til vore nye medlemmer Her i april startede to kursushold op, og I nu været til træning de første to gange. Vi håber, at I føler jer godt modtaget i klubben, og at I vil

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Nyhedsbrev DcH Næstved

Nyhedsbrev DcH Næstved Nyhedsbrev DcH Næstved Oktober 2014 Velkommen til DcH Næstved s nyhedsbrev Første nummer af DcH Næstved s nyhedsbrev blev sendt ud til 50 medlemmer, denne gang er der kommet flere på, men sørg for at fortælle

Læs mere

Kreds 3 Uddannelsesudvalget august 2013

Kreds 3 Uddannelsesudvalget august 2013 Efteruddannelse for trænere og instruktører i kreds 3 16. og 17. november 2013 Viborg Vandrerhjem Vinkelvej 36 8800 Viborg Kreds 3.s fantastiske weekendkursus foregår igen i år på Viborg Vandrerhjem. Uddannelsesudvalget

Læs mere

Hundetræning Program 2016

Hundetræning Program 2016 Billeder fra hunde holdene Hundetræning Program 2016 TRIN 1 - UNGHUNDE TRIN 1 - FT SPANIELS SPECIEL TRIN 2 - ÅBENKLASSE TRIN 3 - APPORTERING Strandager Jagtforening www.strandagerjagtforening.dk 12 1 Velkommen

Læs mere

Oktober ÅRGANG

Oktober ÅRGANG Oktober 2015-28. ÅRGANG M e d le m s b la d f o r M a ri b o Ci e vil H er r fø e d n u g in n re o f Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Ivan Nielsen

Læs mere

Kriterieplan for: Bringselmelding

Kriterieplan for: Bringselmelding Skrevet af: Helle Lund Pedersen, DcH Vestfyn, september 2010 Forudsætninger: Dette er en kriterieplan for selve bringselmeldingen, og ikke for træningen i at søge, løbemønster, blindsslag etc. Det forudsættes,

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening. Vinter 2011/2012

Hejnsvig Jagtforening. Vinter 2011/2012 Hejnsvig Jagtforening Vinter 2011/2012 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt Lørdag d. 3/12 2011 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

DM for Redningshund Aalborg 2011

DM for Redningshund Aalborg 2011 DM for Redningshund Aalborg 2011 Tekst af Helga Thorstein og billeder Af Helle Jensen Beredskabscenter Aalborgs Hundetjeneste afviklede i weekenden d. 3.-4. September et forrygende DM for 33 af landets

Læs mere

Nyhedsbrev september 2010

Nyhedsbrev september 2010 Nyhedsbrev september 2010 Formanden har ordet Så er vi for alvor ved at mærke, at kalenderen skriver efterår. Men selv om der både er regn og rusk, er der alligevel stor aktivitet på træningspladsen. Der

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde man. 09.02.15 kl. 18.30 i klubhuset

Referat bestyrelsesmøde man. 09.02.15 kl. 18.30 i klubhuset Referat bestyrelsesmøde man. 09.02.15 kl. 18.30 i klubhuset 1. Konstituering Første punkt på mødet var jf. dagsordenen godkendelse af referaterne fra hhv. seneste bestyrelsesmøde samt for generalforsamlingen.

Læs mere

Fjernspraytræningsenheden Træningsanvisning

Fjernspraytræningsenheden Træningsanvisning Fjernspraytræningsenheden Træningsanvisning Tak fordi du valgte PetSafe. Når du bruger vores produkter konsekvent, får du en artigere hund på kortere tid end med andet træningsværktøj. Hvis du har spørgsmål,

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

MindDog kursus katalog 2016. Tag et kursus hos MindDog Din hund vil elske dig for det!

MindDog kursus katalog 2016. Tag et kursus hos MindDog Din hund vil elske dig for det! MindDog kursus katalog 2016 Tag et kursus hos MindDog Din hund vil elske dig for det! Du sidder nu med første udgave af vores kursuskatalog for 2016. Kataloget skal gerne give dig en fornuftig oversigt

Læs mere

Grunduddannelse Redningshund Optagelsestest

Grunduddannelse Redningshund Optagelsestest i redningsberedskabet 5. del, afsnit 13, side 1 Grunduddannelse Redningshund Optagelsestest Formål Optagelsestesten har til formål at bedømme hundens trænbarhed samt om hundens karaktertræk er anvendelige

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Kære medlemmer Hermed endnu et lille nyhedsbrev fra kreds 38. Selv om der har været aktivitet på træningspladsen i hele sommerferien, er træningen nu for alvor i gang. Holdtræningen

Læs mere

Velkomst og kaffe Orientering fra BHU Rettelser og præciseringer fra FCI 2013 Eventuelt

Velkomst og kaffe Orientering fra BHU Rettelser og præciseringer fra FCI 2013 Eventuelt Velkomst og kaffe Orientering fra BHU Rettelser og præciseringer fra FCI 2013 Eventuelt 3 Generelt SPROG (ikke nødvendigvis samme sprog til en hel gruppe) den anvendte kommando SKAL være en normalt anvendt

Læs mere

Håndbolddommerklubben Vest Generalforsamling i klubben.

Håndbolddommerklubben Vest Generalforsamling i klubben. Håndbolddommerklubben Vest Generalforsamling i klubben. Onsdag d. 20. Maj 2015, i Højmark hallen kl. 18.00. Kl. 18.00 Velkomst og spisning Kl. 19.00 Generalforsamling. 1. Valg af dirigent og stemmetællere.

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Her i den mørke tid...er vi skam allerede gået i gang

Her i den mørke tid...er vi skam allerede gået i gang TAK s NYHEDSBREV Side 1 Taastrup Agility Klub Træningsplads: Snubbekorsvej 24C 2630 Taastrup Hjemmeside: www.tak-agility.dk Formand: Kim Andersen formand@tak-agility.dk Kasserer: Jane Sørensen kasserer@tak-agility.dk

Læs mere

Instruktør og holdbeskrivelse, Himmerlandsgården 2015

Instruktør og holdbeskrivelse, Himmerlandsgården 2015 E-klassen E1 Kursusindhold: jer og jeres hund Vi arbejder med de problemer I har med E- programmet Praktik og lidt teori Sætte hunden og én selv i den rette stemning Dele øvelser i momenter Spor, rundering,

Læs mere

Instruktør og holdbeskrivelse, Himmerlandsgården 2015

Instruktør og holdbeskrivelse, Himmerlandsgården 2015 E-klassen E1 Kursusindhold: jer og jeres hund Vi arbejder med de problemer I har med E- programmet Praktik og lidt teori Sætte hunden og én selv i den rette stemning Dele øvelser i momenter Spor, rundering,

Læs mere

SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD

SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD NYTTIGE ADRESSER Afdelingsformænd: Badminton Henrik Lauritsen Blindekildevej 98 4200 Slagelse Tlf. 51 37 79 30 hlaurits@mail.dk Bordtennis Michael Jensen Sørbyparkvej

Læs mere

Om holdene i DcH Herning

Om holdene i DcH Herning Om holdene i DcH Herning Få svar på spørgsmål vedr. vores hold og tilmelding til disse BEMÆRK: Der arbejdes i øjeblikket på en omstrukturering af klubbens hold så der kan ske ændringer i løbet af 2014.

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH

Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand Vibeke Strange Skibevej 17 4930 Maribo

Læs mere

Side 4 Formanden har ordet

Side 4 Formanden har ordet p o t e n Side 4 Formanden har ordet Side 9 Side 9 hunden - Efterlysning Side 10 Personlig brev Side 12 Aktivitetsudvalget har ordet Side 17 Træneraspirant i DCH Give Side 21 Årsplan 2014 Side 26 Telefonliste

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag:

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag: Tale ved Standerhejsningen den 2. maj 2015. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle velkommen her i dag på en meget flot forårsdag, hvor træerne står lysegrønne og banerne står klar til brug.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

1. Godkendelse af referat Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2012 d. 29.11.12 blev godkendt.

1. Godkendelse af referat Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2012 d. 29.11.12 blev godkendt. Fordeles til: - Bestyrelsesmedlemmer og -suppleanter - Trænerne - Godbiddens redaktører - Hundehuset (opslag til medlemmerne) Referat fra bestyrelsesmøde nr. 01/2013 d. 03.01.13 kl. 18.30 hos Inger Til

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Vi byder dig velkommen til landsdækkende konkurrence i klasse C og B hos DcH Bording

Vi byder dig velkommen til landsdækkende konkurrence i klasse C og B hos DcH Bording Velkommen til landsdækkende C- og B-konkurrence i DcH Bording den 2. april 2016 Vi byder dig velkommen til landsdækkende konkurrence i klasse C og B hos DcH Bording Vi håber, konkurrencen bliver afviklet

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Referat fra generalforsamling mandag d 30/ stemmeberettigede medlemmer.

Referat fra generalforsamling mandag d 30/ stemmeberettigede medlemmer. Referat fra generalforsamling mandag d 30/1 2017 26 stemmeberettigede medlemmer. 1. Bestyrelsen forslog Christian Platen som dirigent, Vedkommen blev valgt. Christian Platen takkede for valget og kunne

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere