Vedr.: Bilag til myndighedsansøgning - Stormflodsdige på RD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedr.: Bilag til myndighedsansøgning - Stormflodsdige på RD"

Transkript

1 NOTAT Dato: 19. februar 2019 Projektnavn: BIOFOS UDP RD stormflodsdige Projekt nr.: Udarbejdet af: Christian Bjoljahn Kvalitetssikring: Morten Seehuusen Modtager: BIOFOS A/S Side: 1 af 7 Vedr.: Bilag til myndighedsansøgning - Stormflodsdige på RD 1. Indledning BIOFOS ansøger om at forhøje det eksisterende dige, som beskytter anlæg på Renseanlæg Damhusåen (RD), til at kunne sikre til en stormflod gentagelsesperiode T=250 (kote 2,26 m), som det foreslås i risikoanalysen 'Stormflod og konsekvenser' fra nov Figur 1 Oversigtsbillede over Renseanlæg Damhusåen med markering af området for ansøgningens forhøjelse af eksisterende dige. Konklusionerne fra risikoanalysen opsummeres herunder: Baggrund På baggrund af Risikoanalysen Stormflod og konsekvenser, 2017 har BIOFOS besluttet, at RD ønsker at forhøje diget mod Damhusåen med cirka cm til kote 2,26 m (DVR90).

2 Side 2 af 7 Dermed vil hele RD være sikret til en stormflodshændelse, som sandsynligvis vil optræde op til ca. hvert 250 år i år Fordele Hvis anlægget sikres til dette niveau, estimeres det ud fra risikoanalysen, at man samlet kan spare skadesomkostninger til reetablering af udstyr efter en stormflod for mindst 28,5 mio. kr. Derudover begrænses risici for en række afledte negative miljøkonsekvenser, som vil optræde i tilfælde af et oversvømmet renseanlæg. Herunder: Overløb til Damhusåen fra indløbet med urenset spildevand fra kloakoplandet, i den periode hvor de mekaniske dele er sat ud af funktion; en periode på mellem 2 6 uger med øgede stofudledninger efter de mekaniske anlæg er oppe at køre igen pga. reduceret renseeffekt i bl.a. anlæggets biologiske processer; samt hydrauliske ulemper for borgere i kloakoplandet. Den afledte betydning for natur og miljø i Københavns havn og omegn er ikke taget i betragtning i nærværende notat. Højere sikring i fremtiden Det forventes at RD sikres i fremtiden (fra år 2028) af et planlagt dige ved Sjællandsbroen, men den midlertidige forøgelse af sikringsniveauet til kote 2,26 m bør udføres snarest. Med forhøjede brinker vil RD også efter år 2028 have en øget robusthed ifm. stormflodshændelser, som overskrider niveauet for diget ved Sjællandsbroen, samt ift. ekstreme forøgede vandstande i udløbet fra Damhusåen. 1.1 Læsevejledning Nærværende notat indeholder uddybende kommentarer og illustrationer til det udfyldte Bilag 1, Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse. De enkelte afsnit i nærværende dokument følger derfor dispositionen anvendt i Bilag 1. Herunder: Afsnit Bemærkning A C i Bilag 1 D Se nedenfor E i Bilag 1 F i Bilag 1 G Se i bilag 1 og nedenfor H - I Se i bilag 1 J Se i bilag 1 og nedenfor K L ikke relevant M i Bilag 1 N Se Bilag 3-8 O Q i Bilag 1

3 Side 3 af Uddybende kommentarer til Bilag 1 De følgende afsnit er uddybning af beskrivelserne i Bilag 1 til ansøgningen D. Projektets indvirkning på miljøet Miljøvurderingsbekendtgørelsen 4, stk. 3:»Stk. 3. Bygherrens ansøgning om projekter, som er omfattet af lovens bilag 2, og som tillige kræver tilladelse til kystbeskyttelse efter 3 i lov om kystbeskyttelse m.v., indsendes til den kompetente myndighed efter den procedure, som fremgår af bekendtgørelse om krav til ansøgning om tilladelse til udførelse af kystbeskyttelsesforanstaltninger. Ansøgningen skal indeholde de oplysninger, som fremgår af bekendtgørelse om krav til ansøgning om tilladelse til udførelse af kystbeskyttelsesforanstaltninger.«det forhøjede dige skal udelukkende beskytte mod oversvømmelse. Det forhøjede dige skal ikke modvirke erosion og ændrer ikke kystlinjen. Projektet vurderes dermed ikke at falde ind under Miljøvurderingslovens bilag 2, pkt. 11k. Ansøgningsskemaet i Bekendtgørelse om krav til ansøgning om tilladelse til udførelse af kystbeskyttelsesforanstaltninger er dog udfyldt og besvaret fyldestgørende. D.1: Forhøjelse (ca cm højde) af eksisterende dige mod Damhusåen over ca. 315 m strækning til kote 2,26 m (DVR90) til sikring af Renseanlæg Damhusåen mod stormflod med 250 års gentagelsesperiode (T250) i år Beliggenheden af anlægget er en forhøjelse af det eksisterende dige langs Damhusåen og placeres derfor på den eksisterende kronekant af dette. Placering og udstrækning illustreres på det følgende billede med luftfoto og højdekoter fra Figur 2 Placering af forhøjelse af eksisterende stormflodsdige mod Damhusåen. Vedlagt som tegningsbilag. Højden og nødvendigheden af at forhøje det eksisterende dige illustreres ligeledes ud fra data fra den eksisterende højdemodel fra 2015, hvor den røde fremhævning tegner ca. 300 meter tracé for den væsentlige jordforhøjning på det fremtidige dige. Ved hjælp af simuleringsprogrammet Scalgo har det været muligt at indsætte forhøjelsen til kote 2,26 m og efterfølgende simulere, at der ikke sker oversvømmelser af renseanlægget ved en højvandstand på 2,26 m:

4 Side 4 af 7 Figur 3 Illustration af digeforhøjelsens foreslåede tracè og betydning for oversvømmelsesrisici ved simulering, samt et profil (ikke skaleret) af det foreslåede dige ift. Eksisterende terræn (scalgo.dk). Forhøjelsens anlægsdele udgøres af en jordvold ca. 1-2 m bredde inkl. anlægsskråning. Skråningsanlægget på forhøjningen skal etableres sådan at det følger skråningsanlægget på det eksisterende dige mod Damhusåen, og sådan at der maksimalt er et skråningsanlæg på 1:3 mod øst. Op til ca. 40 cm jordforhøjning på de nordligste 215 m strækning (se Figur 4 ) Figur 4 Principsnit af den nordligste ca. 215 m strækning med op til ca. 40 cm forhøjelse.

5 Side 5 af 7 Op til ca. 80 cm jordforhøjning på de sydligste 100 m strækning (se Figur 5) Figur 5 Principsnit af den sydligste ca. 100 m strækning med op til ca. 85 cm forhøjelse. D.2: Der er ikke offentlig adgang til arealet, hvor diget er placeret. Der er udsyn til diget fra stien på den modsatte side af Harrestrup Å. Forhøjelsen af diget kan medføre, at brugere af stien kan opleve et ændret, landskabeligt udtryk. På og omkring det eksisterende dige er der opvokset et krat med flere store træer. I forbindelse med anlægsarbejdet må eventuelt krat og træer på selve diget ryddes/fældes. For nærtstående træer kan træstammens jorddækningsniveau blive forhøjet (afh. detajlprojektets design). Diget opbygges med en stabil og lavpermeabel lerkerne. Der påregnes ikke at indbygge forurenet jord eller slagger i diget. Matriklerne, hvor Renseanlæg Damhusåen ligger, er karakteriseret af jordforurening forskellige steder. I forbindelse med gravearbejdet er der risiko for at støde på forurenet jord. Dette vil i givet fald blive håndteret efter Jordforureningslovens regler. D.3: Projektets grænseoverskridende karakter: Nationalt Kommuner Ejendomme Ikke relevant Projektet berører Københavns Kommune. Hvidovre Kommune skal formentlig høres. Anlægsarbejdet berører udelukkende én matrikel.

6 Side 6 af 7 D.4: Påvirkning af nærtstående træer, der ikke kan fældes, kan afhjælpes med et andet design (sænkningszone ved træer) eller ved at diget styrkes med støttemur omkring træerne G. Værdier G.2 Beskrivelse af tidligere oversvømmelser, hyppigheden og forventede skader BIOFOS oplevede under stormen Bodil d. 5. dec at vandstanden i Damhusåen stod ca. 5 cm lavere end det eksisterende diges kant. Bodils stormflodsvandstand blev flere steder i landet estimeret til at svare til en 100 års hændelse med 2,06 m over dagligt vande, så højt stod vandet heldigvis ikke ved diget ind til Damhusåens Renseanlæg. BIOFOS har i 2017 fået udarbejdet en risikoanalyse ift. stormflod, som vurderer at det nuværende sikringsniveau med det eksisterende dige til kote 1,86 m (DVR90) på RD svarer til en 60 års stormflodshændelse. Risikoanalysen viser også, at vitale dele af Renseanlæg Damhusåen risikerer at blive oversvømmet ved en 250 års hændelse. Dette omfatter indløbspumpestationen, ristebygværk, sandfang, primærtankene og til dels biogasanlægget. En stormflod vil sætte hele renseanlægget ud af drift under selve stormfloden. I en efterfølgende periode vil meget vitale dele af renseanlægget herunder den mekaniske rensning - være sat ud af drift eller køre med nedsat effektivitet på grund af skader. En oversvømmelse af området risikerer endvidere at påvirke hydrologien i området og mobilisere forurenende stoffer i jorden. Sikring Med den ansøgte digeforhøjelse sikres RD som tidligere beskrevet til en stormflodshændelse, som sandsynligvis vil optræde op til ca. hvert 250 år i år Hvis anlægget sikres til dette niveau, estimeres det ud fra risikoanalysen, at man samlet kan spare skadesomkostninger til reetablering af udstyr efter en stormflod for mindst 28,5 mio. kr. Derudover begrænses risici for en række afledte negative miljøkonsekvenser, som vil optræde i tilfælde af et oversvømmet renseanlæg. Herunder: Overløb til Damhusåen fra indløbet med urenset spildevand fra kloakoplandet, i den periode hvor de mekaniske dele er sat ud af funktion; en periode på mellem 2 6 uger med øgede stofudledninger efter de mekaniske anlæg er oppe at køre igen pga. reduceret renseeffekt i bl.a. anlæggets biologiske processer; samt hydrauliske ulemper for borgere i kloakoplandet. Den afledte værdimæssige betydning for natur og miljø i Københavns havn og omegn er ikke taget i betragtning i nærværende notat J. Lov om vandløb og lov om vandplanlægning J.1 Den ansøgte digeforhøjelse påvirker ikke vandløbets profil eller vandføringsevne. I henhold til vandløbsregulativets pkt. 5.5 må eksisterende større træer lang vandløbet ikke fjernes uden vandløbsmyndighedens tilladelse. ( Anlægsarbejdet medfører, at eventuelt krat og træer i området må ryddes/fældes.

7 Side 7 af 7 Diget er placeret nordvest for vandløbet. Selve diget er endvidere så langt fra vandløbet, at det samlet set vurderes, at de træer, der står i vejen for digeforhøjelsen ikke har nogen skyggevirkning, der påvirker vandkvaliteten eller grødevæksten. I henhold til pkt. 7.2 må der uden vandløbsmyndighedens tilladelse ikke etableres anlæg af blivende art nærmere end 8 m fra kanten af vandløbets bred. Der er tale om en forhøjelse af et allerede eksisterende dige. På nuværende tidspunkt ( ) skønnes det at projektet vedrører arealer nærmere end 8 m til kanten af vandløbets bred. Der skal derfor søges om tilladelse hos vandløbsmyndigheden. Arealerne benyttes ikke i dag som adgangsvej ifm. vandløbsvedligeholdelsen. 1.3 N. Nødvendige bilag til ansøgning om beskyttelse mod oversvømmelse Bilag Beskrivelse Bemærk 3 Kort, der viser matrikelgrænser og højdekurver. På kortet skal bebyggelse/infrastruktur samt højvandsbeskyttelsens placering fremgå tydeligt. 4 Målsatte snittegninger, der viser kystbeskyttelsens opbygning og materialevalg. Topkote, hældninger, bredde m.v. af konstruktionen skal fremgå af snittegningerne. 5 Redegørelse for anlæggets dimensionering: Der er ikke gennemført en egentlig dimensionering af digets forhøjelse. Det antages at der er udført en stabilitetsberegning for det eksisterende dige. Jordfyldning i forhøjelsen af diget foreslås opbygget med geometri og materialer, som erfaringsmæssigt er stabile. Dette detaljeres inden anlægsfasen med jordprøver og stabilitetsberegninger inden anlægsfasen. Hvis denne detaljering skønnes nødvendig af den kompetente myndighed som forudsætning for godkendelse af digeforhøjelsen, kan der fremsendes dimensionsgivende beregninger i løbet af sagsbehandlingen. 6 En beskrivelse af, om nabostrækninger bliver påvirket/skadet af kystbeskyttelsesforanstaltningen: Er ikke vedlagt - Ikke relevant Se beskrivelse i miljøvurderingen afsnit D.2. 7 En redegørelse for, om kystbeskyttelsen reducerer risikoen mod oversvømmelse over tid, herunder at den eksisterende adgang til og langs stranden bevares. Oversvømmelsessimuleringer er vedlagt. 8 Fotos af stedet, hvor kystbeskyttelsen ønskes etableret og som viser ejendom og det omkringliggende område. 9 Samtykkeerklæring: Fordi kystbeskyttelse etableres, på anden ejendom end ansøgers fra HOFOR

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, som ønsker

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, som ønsker

Læs mere

D. Projektets indvirkning på miljøet. Postnr. By Kommune 4000 Roskilde Kommune Roskilde Kommune. Himmelev By, Himmelev

D. Projektets indvirkning på miljøet. Postnr. By Kommune 4000 Roskilde Kommune Roskilde Kommune. Himmelev By, Himmelev C. Projektets placering Hvis projektet strækker sig over flere matrikler, skal disse nævnes under punkt O Andre oplysninger Hvis ejendommen, hvorpå projektet ønskes etableret, ikke udelukkende ejes af

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til ansøgning om tilladelse til udførelse af kystbeskyttelsesforanstaltninger 1)

Bekendtgørelse om krav til ansøgning om tilladelse til udførelse af kystbeskyttelsesforanstaltninger 1) BEK nr 1060 af 21/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 1. oktober 2018 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Kystdirektoratet, j.nr. 18/01714 Senere ændringer til

Læs mere

Er ansøger ejer af ejendommen, hvor kystbeskyttelsen placeres? Ja Nej. Oplysninger om ejer fremgår af samtykkeerklæring vedlagt ansøgningen

Er ansøger ejer af ejendommen, hvor kystbeskyttelsen placeres? Ja Nej. Oplysninger om ejer fremgår af samtykkeerklæring vedlagt ansøgningen Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, som ønsker

Læs mere

Ansøgning om kystbeskyttelse

Ansøgning om kystbeskyttelse Ansøgning om kystbeskyttelse A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, der ønsker at etablere kystbeskyttelsen. Ansøger er ikke nødvendigvis ejer af ejendommen, hvor kysbeskyttelsen placeres. Er der tale

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse sen.dk Er ansøger ejer af ejendommen, hvor kystbeskyttelsen placeres?

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse sen.dk Er ansøger ejer af ejendommen, hvor kystbeskyttelsen placeres? Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Skråningsbeskyttelse ud for Kystvejen 82, 4600 Køge Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse.

Læs mere

Oversvømmelsesbeskyttelse. Før 1945

Oversvømmelsesbeskyttelse. Før 1945 C. Anlæggets placering Hvis anlægget strækker sig over flere ejendomme kan disse nævnes under punkt K Andre oplysninger Hvis ejendommen, hvorpå anlægget ønskes etableret, ikke udelukkende ejes af ejeren

Læs mere

Ansøgning om kystbeskyttelse

Ansøgning om kystbeskyttelse Ansøgning om kystbeskyttelse A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, der ønsker at etablere kystbeskyttelsen. Ansøger er ikke nødvendigvis ejer af ejendommen, hvor kysbeskyttelsen placeres. Er der tale

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. Eventuelle spørgsmål til ansøgningsskema og vejledning

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller renovering af kystbeskyttelse. Husk at læse vejledningen på side 7, før skemaet

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Postadresse: Frederiksgade 9 4690 Haslev Telefon 56203000 www.faxekommune.dk Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller renovering af kystbeskyttelse. Husk at læse vejledningen på side 7, før skemaet

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. Eventuelle spørgsmål til ansøgningsskema og vejledning

Læs mere

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten.

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. 2015 Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. Dige udvalget. Rev.2 Indledning: Dige udvalget er i samarbejde med bestyrelsen for grundejerforeningen blevet enige om, at udsende denne

Læs mere

Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig

Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig From: Simon Rørvig Sent: 22. april 2015 18:00:57 To: Marianne Jakobsen (mja) Cc: simonrorvig@gmail.com Subject: SV: Ansøgning om kystbeskyttelse Kære Marianne. Tak for samtalen per telefon i tirsdags.

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller renovering af kystbeskyttelse. Husk at læse vejledningen på side 7, før skemaet

Læs mere

Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse.

Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, som ønsker

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, som ønsker at etablere kystbeskyttelsen, og ansøger er ikke nødvendigvis ejer af ejendommen, hvor kystbeskyttelsen

Læs mere

Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse.

Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, som ønsker

Læs mere

Hvis du har spørgsmål til ansøgningsskemaet, kan du kontakte os telefonisk eller på mail:

Hvis du har spørgsmål til ansøgningsskemaet, kan du kontakte os telefonisk eller på mail: Vejledning til ansøgningsskema (vedrørende ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse) Hvis du har spørgsmål til ansøgningsskemaet, kan du kontakte os telefonisk eller på mail: natmil@stevns.dk. Punkt

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej 27. august 2018 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl Strandvej. Forslag til bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229469966 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SSC Kontrolleret

Læs mere

!"!##$%$%$%& ' )!. -.!/+" / # ##44$$,+' 3 "9 "!. 5)+. )!). / (.!.!/ +" /+ !"# $%&'()*%$$ &'()+,*%$$%-...

!!##$%$%$%& ' )!. -.!/+ / # ##44$$,+' 3 9 !. 5)+. )!). / (.!.!/ + /+ !# $%&'()*%$$ &'()+,*%$$%-... !"!##$%$%$%& ' ()!*)) "")+,- " )!. -.!/+" /+ 0/1+("+2 * 3"4 5 6 4# 0 7 0 ##44$$,+' ""+,8 3 "9 "!. 5)+. )!). / (.!.!/ +" /+ * 5 6 7 0!"# $%&'()*%$$ &'()+,*%$$%-... ! (..". /:* : (")+!.)"" *).."!.! /+" /+

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Borgermøde 28. maj 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Borgermøde 28. maj 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Borgermøde 28. maj 2018 Dagsorden 1. Kystbeskyttelsesloven og processen for projektet. 2. Spørgsmål. 3. Det konkrete projekt og linjeføring. 4. Spørgsmål. 5. Partsfordeling

Læs mere

besse Bilag i Ole Zilstorff Dalgaard Højbovej i 7620 Lemvig Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

besse Bilag i Ole Zilstorff Dalgaard Højbovej i 7620 Lemvig Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøger er den, som ønsker at etablere kystbeskyttelsen. og ansøger er ikke nødvendigvis ejer af ejendommen. hvor kystbeskyttelsen placeres. Er der tale om flere ansøgere, kan oplysninger om disse se.

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden Høring Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 59 Rudkøbing Tlf. 63 51 6 Tlf. 63 51 6 42 direkte Fax 63 51 6 1 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato

Læs mere

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark NOTAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse,

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. Husk at læse vejledningen på side 8, før skemaet

Læs mere

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Dagsorden: 1. Velkommen og formål med mødet 2. Gennemgang af oplæg til ny bidragsfordeling og justeringer af projektet ved Niras 3. Orientering

Læs mere

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG BILAG 1 PROJEKT INTRODUKTION HASLØV & KJÆRSGAARD Sag nr. HØR 37.5 25. oktober 2017 INDHOLD 1.0 Projekt Introduktion 1.1 Projektets formål 1.2 Eksisterende

Læs mere

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat 16. januar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å Til Vejdirektoratet Dokumenttype Notat Dato Maj 14 Skitseprojekt for forlægning af SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LINDVED Å Revision 1 Dato 14-05-08 Udarbejdet af Mads

Læs mere

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835 NOTAT TITEL Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene i Lerbækken. DATO 27. marts 2015 TIL Frederikshavn Kommune KOPI Golfparken A/S FRA Henrik Brødsgaard, COWI PROJEKTNR A059835

Læs mere

(See attached file: Rågeleje Strandvej tilladelse til kystbeskyttelse.pdf)

(See attached file: Rågeleje Strandvej tilladelse til kystbeskyttelse.pdf) From: tfors@gribskov.dk Sent: 19. juni 201412:19:40 To: Marianne Jakobsen (mja) Cc: Subject: Tilladelse til kystsikring Hej Marianne, jeg sender her som aftalt ansøgning om tilladelse til retablering af

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. Eventuelle spørgsmål til ansøgningsskema rettes til

Læs mere

Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn

Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Fredensborg Kommune Forslag til kystbeskyttelse langs eroderet Gl. Strandvej Notat 6. februar 2014 PROJEKT Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Projekt

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, som ønsker

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Rød: Oprindelige projektområde Grøn: Sydlig udvidelse. Gul: Nordlige udvidelse. Tegningen af projektområde og oversvømmelse er vejledende

Læs mere

Bemærkninger til mail fra Carsten Søborg vedrørende vandføringsevnen

Bemærkninger til mail fra Carsten Søborg vedrørende vandføringsevnen NOTAT Projekt Vandløbsrådgivning 2016, Jammerbugt Kommune Projektnummer 1321600035 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Jammerbugt Kommune Bemærkninger til mail fra Carsten Søborg vedrørende

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

BILAG 4. Januar 2016 VURDERING AF OPSTUVNINGSEFFEKT IFM. ETABLERING AF GANG- OG CYKELBRO OVER SKIVE Å

BILAG 4. Januar 2016 VURDERING AF OPSTUVNINGSEFFEKT IFM. ETABLERING AF GANG- OG CYKELBRO OVER SKIVE Å BILAG 4 Januar 2016 VURDERING AF OPSTUVNINGSEFFEKT IFM. ETABLERING AF GANG- OG CYKELBRO OVER SKIVE Å PROJEKT Udarbejdet af CMR Kontrolleret af ERI Godkendt af LHL NIRAS A/S Sortemosevej 19 3450 Allerød

Læs mere

Frilægning af Blokhus Bæk, beregning

Frilægning af Blokhus Bæk, beregning Jammerbugt Kommune Frilægning af Blokhus Bæk, beregning af dimensioner Rekvirent Rådgiver Jammerbugt Kommune Natur og Miljø Lundbakvej 5 9490 Pandrup Orbicon A/S Gasværksvej 4 9000 Aalborg Projektnummer

Læs mere

Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand

Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand Bo Christensen 1 12 MAJ 2016 Disposition: 1 Udfordringerne 2 Løsningsmuligheder i de 3 områder 3 December 2015-hændelsen 4 Økonomi 5 Spørgsmål 2 Problem 1: Stigende

Læs mere

Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan vedr. separering af Linde og Nørbæk

Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan vedr. separering af Linde og Nørbæk EnviDan Ferskvandscentret Vejlsøvej 23 DK-8600 Silkeborg Tlf.: +45 86 80 63 44 Fax: +45 86 80 63 45 E-mail: envidan@envidan.dk Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan 2009-2012 vedr. separering

Læs mere

1 Digeløsninger. Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] 1.1 Dige, løsning 1. Notat

1 Digeløsninger. Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] 1.1 Dige, løsning 1. Notat 21. august 2017 Notat Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] Projekt nr.: 229200 Dokument nr.: 1224825328 Version 1 Revision 140817 Udarbejdet af EJLU Kontrolleret

Læs mere

Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde

Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde 1 Færre oversvømmelser og bedre vandkvalitet Der sker i dag oversvømmelser visse steder langs Kagså

Læs mere

Tilladelse til stormflodssikring af rampe ved Islands Brygge, matr. nr. 271, Eksercerpladsen

Tilladelse til stormflodssikring af rampe ved Islands Brygge, matr. nr. 271, Eksercerpladsen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse METROSELSKABET I/S Metrovej 5 2300 København S Tilladelse til stormflodssikring af rampe ved Islands Brygge, matr. nr. 271, Eksercerpladsen

Læs mere

Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften og videre nedstrøms til Roskilde Fjord til udledning af renset spildevand

Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften og videre nedstrøms til Roskilde Fjord til udledning af renset spildevand Natur og Miljø Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk 13-10-2017 Sagsnr. 06.00.00-P19-1-17.. Halsnæs Forsyning A/S Gjethusparken 3, 1. sal 3300 Frederiksværk Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften

Læs mere

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BANEDANMARK OMLÆGNING AF VALMOSEGRØFTEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTBESKRIVELSE INDHOLD 1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften

Læs mere

Placering af nyt forløb af Grundel Bæk mv. Arbejdet indeholder bl.a.:

Placering af nyt forløb af Grundel Bæk mv. Arbejdet indeholder bl.a.: Bilag 1: Projektering af nyt forløb af Grundel Bæk ved Rindsholm Dambrug Dette notat beskriver de overvejelser, der ligger bag projektet ved Rindsholm Dambrug. Selve detailprojektet er indarbejdet i det

Læs mere

Afgørelsen om tilladelse til kystbeskyttelse er godkendt af Teknik- og Miljøudvalget den 25. februar 2019.

Afgørelsen om tilladelse til kystbeskyttelse er godkendt af Teknik- og Miljøudvalget den 25. februar 2019. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse METROSELSKABET I/S Metrovej 5 2300 København S Tilladelse til stormflodssikring af skakt ved Stadsgraven 27. februar 2019 Sagsnr. 2018-0331477

Læs mere

DIGE VED USSERØD Å. Fredensborg Kommune. 9. maj 2011. Udarbejdet af JBG Kontrolleret af ERI Godkendt af. D: 48105790 M: 24200103 E: jbg@niras.

DIGE VED USSERØD Å. Fredensborg Kommune. 9. maj 2011. Udarbejdet af JBG Kontrolleret af ERI Godkendt af. D: 48105790 M: 24200103 E: jbg@niras. Fredensborg Kommune 9. maj 2011 Udarbejdet af JBG Kontrolleret af ERI Godkendt af DIGE VED USSERØD Å NIRAS A/S Sortemosevej 2 3450 Allerød CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I T: 4810 4200 F: 4810 4300 E:

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej 27. februar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 4 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

Hørsholm kommune. Juni 2012 HYDRAULISK VURDERING AF FLAKVAD RENDE

Hørsholm kommune. Juni 2012 HYDRAULISK VURDERING AF FLAKVAD RENDE Hørsholm kommune Juni 2012 HYDRAULISK VURDERING AF FLAKVAD RENDE PROJEKT Hydraulisk vurdering af Projekt nr. 207012 Dokument nr. 123417655 Version 2 Projekt nr. 207012 Udarbejdet af JBG Kontrolleret af

Læs mere

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 21. april 2017 Sagsid 17/9315 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Forsinkelsesbassin på matrikel 1z Mulvad By, Bramming. Telefon 76 16 16 16 www.esbjergkommune.dk

Læs mere

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse.

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 9.oktober 2015 J.nr. 15/13396 Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station 5.615 5.635

Læs mere

APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT

APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2013 LANGELAND

Læs mere

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å Del 2: 2019 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Opsummering... 3 1.3 Matrikler... 4 2. BESKRIVELSE AF OMRÅDET... 5 2.1 Tilstand... 6

Læs mere

Ansøgning om reguleringsprojekt for Harrestrup Å i forbindelse med anlægning af Ballerup støjvold III

Ansøgning om reguleringsprojekt for Harrestrup Å i forbindelse med anlægning af Ballerup støjvold III Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 2750 Ballerup BY, KULTUR OG ERHVERV Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 15. juni 2015 Tlf. dir.: 44772288

Læs mere

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for Fløjelsgræsset

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK

PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK Billund Kommune PROJEKTNUMMER: 27.4500.00 UDARBEJDET AF: DKNIEF KONTROLLERET AF: DKSTES GODKENDT AF: DKKRAI Indholdsfortegnelse 1 Indledning

Læs mere

Den gode ansøgning - kystbeskyttelse. Informationsmøde Haderslev 5. november 2016

Den gode ansøgning - kystbeskyttelse. Informationsmøde Haderslev 5. november 2016 Den gode ansøgning - kystbeskyttelse Informationsmøde Haderslev 5. november 2016 Kystbeskyttelseslovens 16 16. På strandbredder og andre kyststrækninger, hvor der ikke findes sammenhængende grønsvær eller

Læs mere

Foto: Hunderup Luftfoto Kystdirektoratet. Fra plan til handling i Vejle kommune hvad går det ud på?

Foto: Hunderup Luftfoto Kystdirektoratet. Fra plan til handling i Vejle kommune hvad går det ud på? Foto: Hunderup Luftfoto Kystdirektoratet Fra plan til handling i Vejle kommune hvad går det ud på? Vand i Byer 21. januar 2015 Fra plan til handling eller? Vigtigt at have en plan Men lige så vigtigt,

Læs mere

WILLIS Konference. Klimaændringer, skybrud og oversvømmelser. Sektionsleder Jeppe Sikker Jensen Spildevand og klimatilpasning, COWI WILLIS KONFERENCE

WILLIS Konference. Klimaændringer, skybrud og oversvømmelser. Sektionsleder Jeppe Sikker Jensen Spildevand og klimatilpasning, COWI WILLIS KONFERENCE WILLIS Konference Klimaændringer, skybrud og oversvømmelser. Sektionsleder Jeppe Sikker Jensen Spildevand og klimatilpasning, COWI 1 Disposition Udfordringer Kortlægningstyper Case: Screening af ejendomsportefølje

Læs mere

Ansøgning vedr. Vandløb

Ansøgning vedr. Vandløb Ansøgning vedr. Vandløb Ansøger/projektansvarlig Navn Landvindingslaget Søkjær, Att. Jesper Skogstad Adresse Tofteskovvej 12 E, 7130 Juelsminde Tlf. nr. 40 33 59 39 E-mail jesper.skogstad@yx.dk Kontaktperson/Rådgiver

Læs mere

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 JANUAR 2015 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SANDEROSION SYD FOR FAXE

Læs mere

Frederiksborgcentret Milnersvej Hillerød

Frederiksborgcentret Milnersvej Hillerød Frederiksborgcentret Milnersvej 39 3400 Hillerød Partshøring af udkast til lovliggørelse af broer over Pøle Å Hillerød Kommune, Vandløbsmyndigheden har modtaget ansøgning om lovliggørelse af etablering

Læs mere

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport Ringsted Kommune Frøsmose Å - opmålingsrapport Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol st.

Læs mere

Udvidelse af Hvidovre Strand

Udvidelse af Hvidovre Strand Udvidelse af Hvidovre Strand Side 1 af 12 Baggrund Hvidovre Strand ligger i Lodsparken ud mod Kalveboderne. Det er s eneste badestrand. Sandarealet er kun 300 m². Vanddybden ud for Lodsparken er meget

Læs mere

Notatet beskriver de forskellige anlægselementer samt projektøkonomien og skitsemæssige

Notatet beskriver de forskellige anlægselementer samt projektøkonomien og skitsemæssige NOTAT Projekt Oversvømmelse i Skovmose på Sydals Projektnummer 1431100020 Kundenavn Emne Til Fra Kvalitetssikring Sønderborg Kommune Grundlag for prioritering af projektforslag Hans Erik Jensen Ebbe Enøe

Læs mere

5 Kombinationer af højvande og stor afstrømning 7 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

5 Kombinationer af højvande og stor afstrømning 7 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT MIDDELFART KOMMUNE VARBJERG STRAND: VALG AF BESKYTTELSESNIVEAU FOR KLIMATILPASNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk NOTAT OM HØJVANDE, AFSTRØMNING

Læs mere

Odsherred Kommune Nyvej Højby

Odsherred Kommune Nyvej Højby Odsherred Kommune Nyvej 22 4573 Højby Dato: 04-04-2013 Dokumentnr. 11/00625-167 Sagsbehandler: Anne Binderup Sørensen Direkte tlf.nr.: 91 33 84 22 Deres reference: Tilladelse til etablering af dige og

Læs mere

Skive Kommune har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet.

Skive Kommune har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Skive Kommune Torvegade 10 7800 Skive Kystdirektoratet J.nr. 11/00759-64 Ref. Thomas Larsen 17-11-2014 Tilladelse til forlængelse af det sydlige dige ved Karup Å ud for Viborgvej, Skive Kommune. Kystdirektoratet

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Referat af møde 27. januar 2018. Smålandshavet, Karrebæksminde. Dagsorden 1. Velkomst 2. Processen for kystbeskyttelsesprojektet. 3. Det tekniske projekt, herunder linjeføring

Læs mere

Enø Stormflodssikring

Enø Stormflodssikring Enø Stormflodssikring Fællesudvalgsmøde 27-01-2018 Præsentation af Jan Dietrich og Mette Lundov, NIRAS 27. Januar 2018 Proces iflg. kystbeskyttelsesloven Sikringsniveau og dimensionering Stormfloder i

Læs mere

Den ønskede løsning er scenarie 1. Der bedes derfor ses bort fra øvrige løsninger beskrevet i dette notat.

Den ønskede løsning er scenarie 1. Der bedes derfor ses bort fra øvrige løsninger beskrevet i dette notat. NOTAT Projekt Floodingberegninger til afhjælpning af oversvømmelser ved Gentofterenden Kunde Nordvand Notat nr. 2 Dato 13-06-2013 Til Fra Annette Kolte-Olsen, Nordvand Andreas Henriques, Rambøll Den ønskede

Læs mere

Projektbeskrivelse Skægs Mølle

Projektbeskrivelse Skægs Mølle Projektbeskrivelse Skægs Mølle Ansøgning til brug ved myndighedsgodkendelser efter skovloven, naturbeskyttelsesloven og planloven Billede 1: Overløbsværket ved Skægs Mølle Projektejer Odder Kommune Rådhusgade

Læs mere

Opmålingsrapport Høm Lilleå Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Høm Lilleå - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Høm Lilleå Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Høm Lilleå - opmålingsrapport Ringsted Kommune Høm Lilleå - opmålingsrapport April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej.

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej. Silkeborg Kommune Resendalvej - Skitseprojekt Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sag 000958-2014 - Goldbjergvej 19, 3630 Jægerspris

Sag 000958-2014 - Goldbjergvej 19, 3630 Jægerspris Sag 000958-2014 - Goldbjergvej 19, 3630 Jægerspris Der søges om tilladelse til, at hæve husets gulv med ca. 80 cm. hvilket giver et gulv beliggende 110 cm over eksisterende terræn og facaden bliver ca.

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Dagsorden til borgermøde om regulering af Havelse Å

Dagsorden til borgermøde om regulering af Havelse Å Dagsorden til borgermøde om regulering af Havelse Å Emne Aktør Organisation Velkommen Rie Lind Hillerød Kommune Vandløbsregulering og VVM Jeff Rasmussen Marianne B. Sørensen Hillerød Kommune Anlægsarbejdet

Læs mere

Fredensborg Kommune. oktober 2014 NIVÅ HAVN. Kystbeskyttelse

Fredensborg Kommune. oktober 2014 NIVÅ HAVN. Kystbeskyttelse Fredensborg Kommune oktober 2014 NIVÅ HAVN Kystbeskyttelse PROJEKT Kystbeskyttelse Fredensborg Kommune Projekt nr. 213629 Dokument nr. 1213055809 Version 2 Udarbejdet af JOS Kontrolleret af JAD Godkendt

Læs mere

Andet: Se vedhæftede bilag 1+2. Formodentlig 1957 årstal for opførsel af hus

Andet: Se vedhæftede bilag 1+2. Formodentlig 1957 årstal for opførsel af hus C. Anlæggets placering Hvis anlægget strækker sig over flere ejendomme kan disse nævnes under punkt K Andre oplysninger Hvis ejendommen, hvorpå anlægget ønskes etableret, ikke udelukkende ejes af ejeren

Læs mere

Dette mail gensendes i to sendinger da der restriktioner på max 20MB, dette er mail et af to.

Dette mail gensendes i to sendinger da der restriktioner på max 20MB, dette er mail et af to. From: Ib Rasmussen Sent: 18. juni 2014 07:34:37 To: Kystdirektoratet (kdi); Ilse Gräber (igr) Cc: Subject: VS: KDI sagsnr. 14/00501 - Grundejerforeningen Laveskov Villaby, 3050 Humlebæk - Ansøgning om

Læs mere

ANSØGNING VAND- LØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ

ANSØGNING VAND- LØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ Til Kolding Kommune Dokumenttype Ansøgning Dato Februar 2018 Ansøgning om tilladelse til regulering af Kær Mølleå ANSØGNING VAND- LØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ ANSØGNING VANDLØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ Revision

Læs mere

Tilladelse til stormflodssikring ved Kongens Nytorv Station, matr. nr. 7000l, Øster Kvarter, København

Tilladelse til stormflodssikring ved Kongens Nytorv Station, matr. nr. 7000l, Øster Kvarter, København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse METROSELSKABET I/S Metrovej 5 2300 København S Tilladelse til stormflodssikring ved Kongens Nytorv Station, matr. nr. 7000l, Øster Kvarter,

Læs mere

VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV

VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV Dato: 17. marts 2017 Udarbejdet af: JHC Sagsnr.: 45.525 Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S Side 1 af 6 VANDFORVALTNINGSSTRATEGI Introduktion:

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til større anlæg på søterritoriet

Ansøgning om tilladelse til større anlæg på søterritoriet Ansøgning om tilladelse til større anlæg på søterritoriet Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelser til etablering, renovering og udvidelse af større anlæg på søterritoriet. Husk at læse

Læs mere

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018 Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde November 2018 Alternativ placering af dige 1c Høringssvar fra borger Efter at have deltaget i borgermødet 2. september

Læs mere

Radarhoved Skagen - Udskiftning fyringsolietanke

Radarhoved Skagen - Udskiftning fyringsolietanke Notat Frederikshavn Kommune Radarhoved Skagen - Udskiftning fyringsolietanke Ansøgning om midlertidig tilladelse til indvinding/udledning af grundvand 30. september 2016 Version 1 Projekt nr. 226370 Dokument

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til projekt for erhvervshavn

Ansøgning om tilladelse til projekt for erhvervshavn Ansøgning om tilladelse til projekt for erhvervshavn Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelser til etablering, renovering og udvidelse andre former for projekter i forbindelse med en

Læs mere

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring).

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring). Restaureringsforslag til Tinghuse Å, Indsats-220, 227 og 229 Vandplan 1 Tinghuse Å er et tilløb til Pøle Å og dermed en del af Arresø Systemet. Tinghuse Å udspringer i Harager Hegn, tæt ved byen Mårum

Læs mere

VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV

VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV Dato: 17. marts 2017 revideret 2018.01.12. Udarbejdet af: JHC Sagsnr.: 45.525 Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S Side 1 af 6 VANDFORVALTNINGSSTRATEGI

Læs mere