Pictorial Meadows Staudemåtter anlæg og vedligehold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pictorial Meadows Staudemåtter anlæg og vedligehold"

Transkript

1 Pictorial Meadows Staudemåtter anlæg og vedligehold Pictorial Meadows Staudemåtter Pictorial Meadows Staudemåtter (PM Staudemåtter) adskiller sig fra alle andre typer blomsterenge, der normalt etableres ved såning af frø. Staudemåtterne er designet til at opfylde både menneskers og dyrelivets behov, og de fungerer som en mellemting mellem et almindeligt staudebed og en blomstereng. PM Staudemåtter er oprindeligt udviklet af det engelske firma Pictorial Meadows i nært samarbejde med University of Sheffield og er efterfølgende tilpasset danske forhold af Florum.dk. Pictorial Meadows er et verdens førende firmaer indenfor blomsterenge og stod blandt andet for blomsterbedene til OL i London i Staudemåtterne fremstilles her i landet af professionelle gartnere med særlig ekspertise, og fra såning til høst er der fokuseret på at opnå en optimal kvalitet. Fremstillingen tager mellem 12 og 16 uger, og vækstsæsonen ligger fra april til oktober. Måtterne dyrkes på specialkompost, der er udbragt over særlige bionedbrydelige membraner, der søger for at holde måtterne intakte under transporten og mindske ukrudtsvækst. Fremstillingen sker under løbende kontrol fra Pictorial Meadows for at sikre god spiring, det optimale artsudvalg og minimal ukrudtsbelastning, og vi bistår gerne vore kunder med at vælge det rette tidspunkt til levering af de færdige måtter. Hver staudemåtte skæres og løftes individuelt ved brug af specialudviklet maskineri og omhyggeligt håndarbejde. Størrelsen er normalt 120 centimeter gange 40 centimeter (0,48 kvadratmeter), og ved levering placeres måtten beskyttet på en palle, så den er klargjort til transport. På dette tidspunkt har planterne et fuldt udviklet rodsystem, så der er de bedste forudsætninger for en vellykket etablering af staudebedet, der blot skal lægges på en klargjort og ukrudtsrenset bar jordbund. De forskellige frøblandinger i PM Staudemåtter giver alle et enestående staudebed med mange gode egenskaber:

2 Måttekonceptet er baseret på den nyeste forskning og er udviklet over mange år i et nært samarbejde mellem botanikere og landskabsarkitekter fra Pictorial Meadows og Sheffield Universitet Artssammensætningen er designet til at give hver måttetype sit eget harmoniske farvetema Artsudvalget er innovativt og samtidig valgt, så det giver et robust staudebed med stor biodiversitet Staudebedet er rigtblomstrende og har betydelig prydværdi over en lang sæson Artsudvalget giver fine livsbetingelser for bier og andre bestøvende insekter Måtterne kan anvendes på utallige måder og kan også bruges på skråninger Staudemåtterne giver en hurtig og nem etablering af staudebedet Tidsforbruget til vedligehold er stærkt begrænset Bestilling af staudemåtter Produktionstiden for det færdige produkt er flere måneder, så der sælges normalt kun forudbestilte Staudemåtter, så det er en god idé at bestille i god tid. Man er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Florum.dk eller Leopolds Rullegræs, da der løbende kan komme mindre partier til salg i vækstperioden. Florum Staudemåtter kan skæres fra produktionsstedet og transporteres under de fleste vejrforhold, når der ikke er frost eller snedække. Måtterne klargøres til transport dagen før, de leveres, så det sikres, at de er i optimal stand ved ankomsten. Det anbefales, at måtterne lægges samme dag, som de leveres. Levering Ved levering anbringes to staudemåtter i standardmål fladt på en Euro-palle. Levering sker typisk først på ugen, men andet kan aftales med Florum.dk eller Leopolds Rullegræs. Måtterne leveres normalt så tidligt på dagen, at de kan lægges samme dag på det klargjorte areal. Måtterne leveres på en lastbil med kran eller en liftbil med tilhørende løftevogn, og det forudsætter, at der er adgang til plantearealet på kørefast vej, Der skal være så god plads på leveringsstedet, at en standard lastbil kan få adgang. Hvis leveringsstedet har begrænsede adgangsforhold, skal kunden inden leveringen underrette Florum.dk eller Leopolds Rullegræs, så der kan aftales alternative leveringsmetoder. Hvis det ikke er muligt at benytte en løftevogn på den aktuelle lokation, bedes dette oplyst ved ordreafgivelsen, da det har indflydelse på prisen. Klargøring af jordarealet Inden staudemåtten lægges, skal arealet klargøres, så måtten kan placeres på helt bar jordbund, der er fremkommet enten ved lugning eller ved pålæg af ny jord. Det er vigtigt, at jorden er helt renset for ukrudt, da der ellers kan ske gennemvækst af uønskede arter i måtten. På meget stejle arealer kan det være nødvendigt at sprøjte en eller flere gange mod ukrudt. Det er her vigtigt at klippe eventuelt dødt græs helt ned, før plantning af måtten kan ske. Måtterne leveres fuldgødede, så det er tilstrækkeligt blot at vande området grundigt, før måtten placeres.

3 Udlægning af staudemåtter Jo tættere man placerer pallerne med staudemåtterene på udlægningsarealet, jo nemmere går arbejdet. Det er vigtigt at holde staudemåtten fugtig, hvis den ikke placeres på voksestedet med det samme. Placer aldrig måtterne i direkte sol og sæk dem genre med Fibertex. Måtterne kan uden problemer løftes med håndkraft, så de kan anbringes på det aktuelle areal. I starten skal man forvente, at der er luft mellem de enkelte planter, da det giver de bedste muligheder for, at alle arter udvikler sig optimalt. Enkelte af måtterne kan virke løse i jordstrukturen og kræver særlig forsigtig behandling. Eventuelle løse dele af måtten bør ikke anbringes i hjørnerne eller i kanterne. Man opnår det bedste resultat ved at starte med at placere måtterne langs bedets omkreds og så fylde op med måtter anbragt på rette linjer. Man kan med fordel lægge måtterne i forbandt. Hvis der er behov for at dele måtterne, kan det nemt gøres ved at folde måtten tilbage og så skære måtten fra bunden med en Stanleykniv eller tilsvarende. Efterfølgende lægges måtten fladt ned, og så man kan trække den afskårne del fri. Selv små dele af måttejorden indeholder værdifulde planter, så rester kan være nyttige til at fylde op i eventuelle huller i det færdige bed. Hvis man arbejder på et skrånende areal kan måtten med fordel fæstnes med pløkke, hvor der normalt skal bruges tre stænger pr. måtte. Når bedet er færdiglagt, skal det med det sammen gennemvandes grundigt. Hvis bedet anlægges om sommeren, er det vigtig at vande omhyggeligt i den efterfølgende periode. Hvis måtterne lægges om vinteren eller i efteråret, er det kun nødvendigt at vande ved etableringen af bedet.

4 Efterfølgende pleje For at sikre et mangeårigt, sundt og smukt staudebed er løbende pleje vigtig. Den vigtigste opgave er at skære staudebedet ned, når vækstsæsonen er slut, og efterfølgende indsamle det afklippede plantemateriale. Dette hjælper til at holde ukrudtet nede, forhindre frøspredning og til at undgå for meget veddannelse i stauderne, og samtidig fremmer nedklipningen nyvækst hos flest mulige stauder. Denne afklipning børe foretages efter overstået blomstring og frøsætning. Arbejdet kan dog også udføres på vilkårlige tidspunkter i løbet af året, hvad der vil have forskellige konsekvenser som beskrevet nedenfor. Staudebedet kan også klippes om foråret, efter bladudviklingen for alvor er kommet i gang, hvad der vil give en senere blomstring end normalt. Jo tættere på blomstringstidspunkter man skærer, jo senere bliver blomstringen. En forårsklipning kan også give et mere kompakt bed, hvad der kan være en fordel, hvis bedet er placeret på et frugtbart dyrkningssted med kraftig vækst og tilhørende stor plantehøjde. En sommerbeskæring af én eller få udvalgte arter kan være nyttig, hvis nogle arter har tendens til at udkonkurrere de andre stauder. Sommerbeskæring kan også give en ekstra blomstring i sensommeren eller det tidlige efterår. Denne type klipning foretages normalt, når bedet har passeret højdepunktet af den første omgang blomstring. Beskæring i det sene efterår giver et pænere og mere ensartet udseende bed, når blomstring og frøsætning først er overstået. Vinterbeskæring sker fra januar og frem til begyndelsen af foråret. Dette er sidste mulighed for at klippe bedet før vækstsæsonen. Hvis man efterlader det afklippede plantemateriale, kan det hjælpe fugle, smådyr og insekter til at komme bedre igennem vinteren. Det afklippede materiale kan opnå sin helt egen prydværdi, hvis stængler og blade dækkes af frost og rim. Afklipppet bør dog fjernes senest i det tidlige forår, så den nye vækst kan ske uhindret.

5 Klipning og indsamling Den bedste metode til løsning af denne opgave afhænger af staudebedets størrelse. Under alle omstændigheder skal man satse på en klippehøjde omkring de 100 millimeter (10 centimeter). Et bed på få kvadratmeter kan sagtens klares med håndarbejde, hvor man blot bruger en hækkesaks og efterfølgende en rive. Lidt større arealer vil kræve en motordrevet fingerklipper eller en buskrydder, og også her vil der være brug for at fjerne det afklippede plantemateriale. De helt store staudebede kræver en traktor, der er monteret med skæreaggregat for eksempel en rotorklipper eller en bred fingerklipper - og en automatisk opsamler. Det kan her være en fordel, hvis opsamleren løbende kan tømmes over i en ledsagende vogn. Det benyttede skæreaggregat skal være så effektivt, at planterne klippes rent af og ikke blot rives op. Dette problem opstår særligt med klippemaskiner med roterende knive og ikke mindst, hvis bladene ikke er tilstrækkeligt skarpe. Ukrudt Gennem alle led i produktionsprocessen er der gjort mest muligt for, at staudemåtten skal være fri for ukrudt, men enkelte uønskede planter kan overleve helt frem til leveringen. Når først staudebedet er etableret og er i god vækst, vil det være ganske modstandsdygtigt over for indvandring af forskellige former for ukrudt, så der kun er minimalt behov for lugning. Man skal især være opmærksom på bredbladet flerårigt ukrudt som eksempelvis skræpper, syre, tidsler, snerler, nælder, brombær og kvikgræs, der bør fjernes snarest belejligt. Det anbefales derfor, at man

6 kontrollerer staudebedet for uønskede plantearter hver maj og igen ved midsommer og luger for ukrudt hurtigst muligt. Er der brug for yderligere oplysninger, er man velkommen til at kontakte Florum.dk eller Leopolds Rullegræs. Pictorial Meadows Staudemåtter sælges i samarbejde med FLORUM.DK LEOPOLDS RULLEGRÆS Tlf Tlf Mail: jan@florum.dk Mail: info@leopolds-rullegraes.dk

Vandhuller. - Anlæg og oprensning. Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune

Vandhuller. - Anlæg og oprensning. Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 1 Vandhuller - Anlæg og oprensning Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 2 Invitér naturen ind på din ejendom Et godt vandhul indgår som et naturligt og smukt element i landskabet og er fyldt med

Læs mere

Et liv i haven uden gift. Pas på dit drikkevand

Et liv i haven uden gift. Pas på dit drikkevand Et liv i haven uden gift Pas på dit drikkevand OM AT HAVE HAVE Foråret er gået, det er blevet sommer, og man fik ikke lige fjernet tilløbet til ukrudt i haven. Det kan virke næsten umenneskeligt at skulle

Læs mere

det handler om Tænk hvis der ikke var rent vand i hanen

det handler om Tænk hvis der ikke var rent vand i hanen det handler om Hvad gør du i GRUNDEN? Tænk hvis der ikke var rent vand i hanen Om at have... have Vi kender det alle sammen. Foråret er gået, det er blevet sommer, og man fik ikke lige fjernet alle tilløb

Læs mere

Bilag 2, Bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo

Bilag 2, Bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo Bilag 2, Bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo Man kan bekæmpe kæmpe-bjørneklo mekanisk og kemisk. De mekaniske metoder er rodstikning, slåning, skærmkapning eller græsning. Kemisk metode består i at anvende et

Læs mere

Grundlæg fremtiden. vandigrunden.dk. Tips & tricks. Test dig selv! Læs mere på. Se filmen

Grundlæg fremtiden. vandigrunden.dk. Tips & tricks. Test dig selv! Læs mere på. Se filmen NORDISK MILJØMÆRKNING Grundlæg fremtiden Grundvand betyder meget i Danmark. I modsætning til andre lande er dansk drikkevand baseret på grundvand, der kun kræver en let rensning. Vi bor ovenpå vores drikkevand.

Læs mere

DET HANDLER OM. Tænk hvis der ikke var rent vand i hanen VESTEGNENS VANDSAMARBEJDE

DET HANDLER OM. Tænk hvis der ikke var rent vand i hanen VESTEGNENS VANDSAMARBEJDE DET HANDLER OM HVAD GØR DU I GRUNDEN? Tænk hvis der ikke var rent vand i hanen VESTEGNENS VANDSAMARBEJDE Albertslund / Brøndby / Glostrup / Hvidovre København / Rødovre / Vallensbæk 20535_Folder_A5.indd

Læs mere

februar 2017 PasningsGuide PLANTEKUMME med og uden hjul

februar 2017 PasningsGuide PLANTEKUMME med og uden hjul februar 017 PasningsGuide PLANTEKUMME med og uden hjul T T INDHOLD SKAB FLEKSIBLE RAMMER MED PLANTEKUMMER I CORTEN Med bundplade 5 På hjul 5 PLANTEKUMMENS OPBYGNING 5 Vanding de første uger 6 Vanding efterfølgende

Læs mere

Slotsmosens Kogræsserselskab Slangerup

Slotsmosens Kogræsserselskab Slangerup Slotsmosens Kogræsserselskab Slangerup Demonstrationsforsøg med frahegning af dele af folden i en periode, slåning af lyse-siv og vurdering ved årets afslutning Tekst ved naturkonsulent Anna Bodil Hald,

Læs mere

Staudemåtter. mindre udsat for vandalisering og færdsel.

Staudemåtter. mindre udsat for vandalisering og færdsel. 116 r Komplet jorddække fra dag ét Veg Techs færdige måtter med bunddækkende arter af stauder giver et tæt grønt bed umiddelbart efter anlæg. De færdigudvoksede planter holder frøukrudt nede, så arealet

Læs mere

Anlægsgartnerens. plejehåndbog

Anlægsgartnerens. plejehåndbog Anlægsgartnerens plejehåndbog Forord Anlægsgartnerens plejehåndbog giver en kortfattet oversigt over, hvad haveejeren skal huske at gøre efter aflevering af en ny belægning, beplantning eller græsplæne.

Læs mere

LÆRER-VEJLEDNING. Så-vejledning i skolehaven

LÆRER-VEJLEDNING. Så-vejledning i skolehaven Så-vejledning i skolehaven Haver til Mavers vejledning til såning i skolehaven Haver til Mavers så-vejledning er skrevet til eleverne og består af enkeltstående instruktionsark for en række udvalgte afgrøder,

Læs mere

Elementbeskrivelser - Beplantning

Elementbeskrivelser - Beplantning Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 18 Elementbeskrivelser - Beplantning Overstregede elementer indgår ikke i denne entreprise. Beplantning: Element PRYDBUSKE BUNDDÆKKENDE BUSKE BUSKET KRAT KLIPPET

Læs mere

Vejledning til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo

Vejledning til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo Vejledning til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo Indholdsfortegnelse Vejledning til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo... 1 Pas på... 1 Bekæmpelsesmetoder... 2 Rodstikning med spade... 2 Græsning... 2 Afdækning...

Læs mere

På kurser med hortonom Bente Mortensen, får du både faglig viden og praktiske tips til dyrkning af dine planter.

På kurser med hortonom Bente Mortensen, får du både faglig viden og praktiske tips til dyrkning af dine planter. Få succes i haven eller på altanen På kurser med hortonom, får du både faglig viden og praktiske tips til dyrkning af dine planter. Foredrag eksempler på temaer - 2018-2019 1. Den spiselige altan 2. Små

Læs mere

Den levende jord o.dk aphicc Tryk: www.gr

Den levende jord o.dk aphicc Tryk: www.gr Den levende jord Brug det afklippede græs som jorddække i bedene. Foto: Mette Kirkebjerg Due. I naturen er jorden sjældent nøgen. Er det mindste vil naturen hurtigt dække det i et kludetæppe af GIV JORDEN

Læs mere

Et liv i haven uden gift. Pas på dit drikkevand

Et liv i haven uden gift. Pas på dit drikkevand Et liv i haven uden gift Pas på dit drikkevand OM AT HAVE HAVE Foråret er gået, det er blevet sommer, og man fik ikke lige fjernet tilløbet til ukrudt i haven. Det kan virke næsten umenneskeligt at skulle

Læs mere

Nu smiler din græsplæne igen. Den klipper. Du slipper.

Nu smiler din græsplæne igen. Den klipper. Du slipper. ROBOMOW SALGSHÅNDBOG Nu smiler din græsplæne igen. Den klipper. Du slipper. Den klipper. Du slipper. Fordele GENERELLE FORDELE VED ROBOMOW Den sparer tid Robomow klipper din græsplæne, mens du slapper

Læs mere

Opsamlingsnotat: Kontrolleret afbrænding på Byageren i Birkerød - oktober 2017

Opsamlingsnotat: Kontrolleret afbrænding på Byageren i Birkerød - oktober 2017 Opsamlingsnotat: Kontrolleret afbrænding på Byageren i Birkerød - oktober 2017 Indhold Formål...... 2 Forsøgsopstilling...... 2 Feltbeskrivelser...... 3 Analyse og vurdering... 9 Fremtidsudsigter......

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Freshlife. automatisk spiremaskine

Monterings- og brugsvejledning. Freshlife. automatisk spiremaskine Monterings- og brugsvejledning Freshlife automatisk spiremaskine Kære kunde Tak, fordi du har købt den automatiske spiremaskine fra Freshlife. Vi håber, at du bliver glad for dit køb og bliver inspireret

Læs mere

Den bedste omsætning i kompostbeholderen opnår man, hvis bioaffaldet blandes med haveaffald. Undgå at komme syge planter og frøukrudt i beholderen.

Den bedste omsætning i kompostbeholderen opnår man, hvis bioaffaldet blandes med haveaffald. Undgå at komme syge planter og frøukrudt i beholderen. Hjemmekompostering Det begynder i køkkenet... Hele komposteringsprocessen starter i køkkenet, hvor køkkenaffaldet sorteres i 2 fraktioner: bioaffald og restaffald. Bioaffald kan komposteres, og er som

Læs mere

SELVVANDENDE PLANTEKASSE

SELVVANDENDE PLANTEKASSE februar 2017 PasningsGuide SELVVANDENDE PLANEKASSE med eksternt reservoir INDHOLD SKAB GRØNNE RAMMER OG NÆRVÆR IL PLANERNE PÅ DIN ERRASSE 4 PLANEKASSENS OPBYGNING 5 PASNINGSGUIDE 6 Vanding de første 4

Læs mere

februar 2017 PasningsGuide HØJBED

februar 2017 PasningsGuide HØJBED februar 2017 PasningsGuide HØJBED INDHOLD FORKÆL DINE PLANER MED E HØJBED 4 Klikbed i lærketræ 4 Højed i cortenstål 4 HØJBEDES OPBYGNING 5 Klikbed 5 Cortenbed 5 PASNINGSGUIDE 6 Vanding de første 4 uger

Læs mere

Drift af grønne områder ved skoler

Drift af grønne områder ved skoler Drift af grønne områder ved skoler Park & Natur har ansvaret for vedligeholdelse af alt det grønne omkring institutionerne i Aalborg kommune. For at brugernes forventninger svarer til det, der udføres

Læs mere

Bilag 4.3.3. Krogerup 7. april 2014 Bestyrelsesmøde DE 8 BESØG

Bilag 4.3.3. Krogerup 7. april 2014 Bestyrelsesmøde DE 8 BESØG DE 8 BESØG Besøg nr. Overskift for dagen. Tidsperiode Dagens forløb HTM Grund Bog Have Mad Natur Med hjem Utroligt Tryghed Pædagogisk mål 1 Havestart April-maj 2 Have, så, lugning og den nære natur 1 Maj

Læs mere

februar 2017 PasningsGuide SELVVANDENDE TØNDEBED

februar 2017 PasningsGuide SELVVANDENDE TØNDEBED februar 2017 PasningsGuide SELVVANDENDE ØNDEBED INDHOLD SKAB GRØNNE BYRUM MED FORIDENS OLIEØNDER 4 ØNDEBEDES OPBYGNING 5 PASNINGSGUIDE 6 Vanding de første 4 uger 6 Vanding efterfølgende 6 ømning af vandreservoiret

Læs mere

7 trin til den perfekte græsplæne

7 trin til den perfekte græsplæne 7 trin til den perfekte græsplæne Børnene spiller fodbold med bare tæer. Hyggelig picnic på den tætte græsplæne. Hunden løber glad og frisk. En flot grøn og mosfri græsplæne er meget værd. Ved at følge

Læs mere

Timan RC Effektivitet, sikkerhed og arbejdsglæde bare fjernstyret. timan.dk. Driftsikker i alle sæsoner Let at transportere

Timan RC Effektivitet, sikkerhed og arbejdsglæde bare fjernstyret. timan.dk. Driftsikker i alle sæsoner Let at transportere Timan RC 1000 Effektivitet, sikkerhed og arbejdsglæde bare fjernstyret. Let og sikker betjening Bredt redskabsprogram Driftsikker i alle sæsoner Let at transportere Dansk design og kvalitet timan.dk Ordentligt

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse på Horne og Asdal kirkegårde.

Arbejdsbeskrivelse på Horne og Asdal kirkegårde. 1 Arbejdsbeskrivelse på Horne og Asdal kirkegårde. Arbejdsbeskrivelse for renholdelse mv. på Horne og Asdal kirkegårde. Marts Kranse, juleting o.l. flyttes væk fra de grave med legat og renholdelsesaftaler

Læs mere

Plejeplan for Harevænget

Plejeplan for Harevænget Plejeplan for Harevænget Indledning Denne plejeplan er lavet til andelsboligforeningen Harevænget 3. Formålet er at kunne vejlede hver andelshaver i pleje af udearealer, så foreningen ser præsentabel ud

Læs mere

Vedligeholdelse - Pleje af grønne områder

Vedligeholdelse - Pleje af grønne områder Vedligeholdelse - Pleje af grønne områder Som faglært havemand med grønt speciale vedligeholder vi haver og grønne områder. Opgaverne kan være: Beskæring af træer og buske Hæk og purklipning Lugning og

Læs mere

Teknik og Miljø 2008. Vandløb. Træers betydning for de åbne vandløb

Teknik og Miljø 2008. Vandløb. Træers betydning for de åbne vandløb Teknik og Miljø 2008 Vandløb Træers betydning for de åbne vandløb Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande.

Læs mere

Frodige uderum ved stier og huse

Frodige uderum ved stier og huse Frodige uderum ved stier og huse Blomstrende sommerfuglebuske, tæt grønt bunddække og et væld af stauder lad os få mangfoldigheden tilbage. Buske og stauder sætter sanserne i spil og giver afslappende

Læs mere

3 gear 4,41 km/t Kobling: Tør dobbeltplade. Differentiale: Med spærre, kun MAK5

3 gear 4,41 km/t Kobling: Tør dobbeltplade. Differentiale: Med spærre, kun MAK5 NIBBI BRIK1 og 3 NIBBI BRIK1 er med 1 gear frem og bak, hjulstørrelse 400-8 NIBBI BRIK3 er med 2 gear frem og bak, desuden har den brede hjul 600-6 og motorhjelm. Begge modeller har gearuafhængigt kraftudtag.

Læs mere

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen.

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Velkommen til en ny verden med din Hästens-seng Nyd din drømmeseng resten af dit liv begynder her.

Læs mere

februar 2017 PasningsGuide SELVVANDENDE MOBILT HØJBED

februar 2017 PasningsGuide SELVVANDENDE MOBILT HØJBED februar 2017 PasningsGuide SELVVANDENDE MOBIL HØJBED INDHOLD SKAB NYE RUM MED MOBILE HØJBED 4 HØJBEDES OPBYGNING 5 Lav model 5 Høj model 5 PASNINGSGUIDE 6 Vanding de første 4 uger 6 Høj model 6 Lav model

Læs mere

Sådan bekæmpes de store pileurter

Sådan bekæmpes de store pileurter Sådan bekæmpes de store pileurter Pileurt en meget modstandsdygtig plante, som kan skyde op igennem bygningsfundamenter Introduktion Kæmpepileurt, japanpileurt og hybriden imellem de to kaldes samlet de

Læs mere

GOD KOMPOST - GLAD HAVE

GOD KOMPOST - GLAD HAVE GOD KOMPOST - GLAD HAVE Skibstrup Kompost og Skibstrup Topdress 2 Skibstrup Kompost - det naturlige valg Al kompost fra Skibstrup Affaldscenter er fremstillet af rent haveaffald grene, blade og græs fra

Læs mere

Nyborg Kirkegårde. Gravstedssydelser. Pleje og vedligeholdelse af individuelle gravsteder:

Nyborg Kirkegårde. Gravstedssydelser. Pleje og vedligeholdelse af individuelle gravsteder: Pleje og vedligeholdelse af individuelle gravsteder: Individuelle gravsteder er små afgrænsede arealer med forskellige anlægstyper, der er sammensat af delelementer. Kistegravsteder er typisk 3 eller 6

Læs mere

Elementbeskrivelser - Beplantning

Elementbeskrivelser - Beplantning Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 15 Elementbeskrivelser - Beplantning Overstregede elementer indgår ikke i denne entreprise. Element PRYDBUSKE BUNDDÆKKENDE BUSKE BUSKET FRUGTBUSKE KRAT BUSKET MED

Læs mere

DANFUGESTENMEL. www.danfugesand.dk. Produktinformation om patenteret ukrudtshæmmende fugemateriale til beton- og granitbelægninger

DANFUGESTENMEL. www.danfugesand.dk. Produktinformation om patenteret ukrudtshæmmende fugemateriale til beton- og granitbelægninger DANFUGESTENMEL www.danfugesand.dk Produktinformation om patenteret ukrudtshæmmende fugemateriale til beton- og granitbelægninger Begræns ukrudtet miljøvenligt og naturligt Næsten for godt til at være sand

Læs mere

Takster Slagelse Kirkegårde

Takster Slagelse Kirkegårde TAKSTER PR. 1. JANUAR 2018 SCT. PEDERS KIRKEGÅRD, HANS TAUSENSGADE 19B TLF. 58 53 01 33 MANDAG-FREDAG KL. 9.00-13.00 SCT. MIKKELS KIRKEGÅRD, PARKVEJ 1 TLF. 58 52 05 92 TIRSDAG OG TORSDAG KL. 10.00-13.00

Læs mere

Det er en god ide, at stiklingeformere de af havens planter, man er særlig glad for. Det er sjovt og det er nemt og det er tid nu;

Det er en god ide, at stiklingeformere de af havens planter, man er særlig glad for. Det er sjovt og det er nemt og det er tid nu; Det er en god ide, at stiklingeformere de af havens planter, man er særlig glad for. Det er sjovt og det er nemt og det er tid nu; Træagtige stiklinger skæres/klippes af skud fra samme år, efter at de

Læs mere

LIDT OM UDARBEJDET AF TORBEN K. STOKHOLM OG ERIK RYTTER

LIDT OM UDARBEJDET AF TORBEN K. STOKHOLM OG ERIK RYTTER LIDT OM KOMPOST OG REGLER FOR BRUG AF SKOVMOSENS FÆLLESKOMPOST. UDARBEJDET AF TORBEN K. STOKHOLM OG ERIK RYTTER Dit grønne haveaffald er guld værd. Din havejord er træt efter mange års intensiv dyrkning.

Læs mere

Sprøjtefri Have Slip for ukrudt uden sprøjtemidler

Sprøjtefri Have Slip for ukrudt uden sprøjtemidler Sprøjtefri Have Slip for ukrudt uden sprøjtemidler Det finder du i folderen Drop sprøjtemidler i haven... 3 Fjern ukrudtet... 4 Ukrudt i køkkenhave og staudebed... 5 Græsplænen... 6 Mos i græsplænen...

Læs mere

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL DANFUGESAND DANFUGESTENMEL Skal opbevares tørt DANFUGESAND til betonstensbelægninger DANFUGESTENMEL til betonsten, chaussesten og brostensbelægninger www.danfugesand.dk DANFUGESAND Lug ud i kemikalierne

Læs mere

SÅDAN FÅR DU FLERE DYR, INSEKTER OG FUGLE I DIN HAVE!

SÅDAN FÅR DU FLERE DYR, INSEKTER OG FUGLE I DIN HAVE! for a sustainable EUROPE GREEN CITIES STYRK DEN BIOLOGISKE MANGFOLDIGHED SÅDAN FÅR DU FLERE DYR, INSEKTER OG FUGLE I DIN HAVE! DET HANDLER OM BIODIVERSITET CAMPAIGN FINANCED WITH AID FROM THE EUROPEAN

Læs mere

Alt afhængig af vækstbetingelserne begynder formning af klipninger i forhold til klippeplanen, typisk i april måned.

Alt afhængig af vækstbetingelserne begynder formning af klipninger i forhold til klippeplanen, typisk i april måned. Skovbo, 15/6 2017 Vision og tanker omkring banens udseende: Klubben ønsker at alle golfspillere skal have en god oplevelse, når de spiller Skovbo Golfklub. Banen skal være fair og smuk at spille. Roughen

Læs mere

Miscantus på Julianelyst - sommer og efterår 2017

Miscantus på Julianelyst - sommer og efterår 2017 Miscantus på Julianelyst - sommer og efterår 2017 Af Knud R. Nielsen Indholdsfortegnelse TIRSDAG DEN 23. MAJ... 3 TIRSDAG DEN 6. JUNI... 5 TIRSDAG DEN 27. JUNI... 5 FREDAG DEN 7. JULI... 7 BESØG DEN 8.

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter aktiv beluftning

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter aktiv beluftning Installationsadresse: Dato: Det beplantede filter er dimensioneret for personer og opfylder SO krav. Det beplantede filter med aktiv beluftning (Forced Bed Aeration, FBA ): Bundfældningstank pumpebrønd

Læs mere

REOLER I BAMBUS HOLDBART HÅNDVÆRK

REOLER I BAMBUS HOLDBART HÅNDVÆRK REOLER I BAMBUS HOLDBART HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 SÅDAN BLIVER EN BAMBUSPLADE TIL BAMBUSSEN HØSTES Efter bambussen er høstet fragtes bambusstænglerne på små lastbiler ned fra skovområderne i bjergene.

Læs mere

Dyrkning af hindbær i substrat

Dyrkning af hindbær i substrat Dyrkning af hindbær i substrat v/nauja Lisa Jensen fra GartneriRådgivningen A/S Dyrkning af hindbær i substrat Hindbærproduktion i DK Baggrund for brug af substrat og tunneler Plantetype Tjek af råvandskvalitet

Læs mere

BRUGERARK FOR ROSKILDE KIRKEGÅRDE I ROSKILDE DOMPROVSTI

BRUGERARK FOR ROSKILDE KIRKEGÅRDE I ROSKILDE DOMPROVSTI BRUGERARK FOR ROSKILDE KIRKEGÅRDE I ROSKILDE DOMPROVSTI Takster gældende fra: 1. januar 213 31. december 213 Kirkegårdenes kontor Kong Magnus Vej 13 4 Roskilde Tlf. 4635 89 www.roskilde-kirkegaarde.dk

Læs mere

BRUGERARK FOR SVOGERSLEV KIRKEGÅRD

BRUGERARK FOR SVOGERSLEV KIRKEGÅRD BRUGERARK FOR SVOGERSLEV KIRKEGÅRD Takster gældende fra: 1. januar 215 31. december 215 TAKSTER PR. 1. JANUAR 215 GÆLDENDE FOR SVOGERSLEV KIRKEGÅRD INDLEDNING. Taksterne for Erhvervelse, Begravelse og

Læs mere

Elementbeskrivelser: Beplantninger Beplantnings--faggruppen UDBUD 2012

Elementbeskrivelser: Beplantninger Beplantnings--faggruppen UDBUD 2012 B01 Prydbuske. Prydbuske bruges solitært (= enkeltstående) eller i grupper. Oplevelsen sker primært i kraft af buskenes blomstring, løv, høstfarve, frugter eller anden særlig karakter. Den enkelte plantes

Læs mere

I kvalitetsbeskrivelsen fastlægges driften af de grønne områder, der administreres af Park & Natur i Aalborg Kommune.

I kvalitetsbeskrivelsen fastlægges driften af de grønne områder, der administreres af Park & Natur i Aalborg Kommune. 1 Indledning Denne kvalitetsbeskrivelse er udarbejdet, for at samarbejdet mellem Park & Natur (bestiller) og entreprenøren (udfører) kan være baseret på et så godt og klart grundlag som muligt. I kvalitetsbeskrivelsen

Læs mere

Hamonoya nyheder Fora r 2016

Hamonoya nyheder Fora r 2016 Hamonoya nyheder Fora r 2016 Microplane Hvidløgsriver - NYHED Varenr.: 48914 EAN: 0098399489148 Pris: 72/179 kr. Når man river eller skærer hvidløg opnår man en meget mildere smag end ved at presse det

Læs mere

Vildtremiser - nr. 3 på demonstrationsarealet.

Vildtremiser - nr. 3 på demonstrationsarealet. Vildtremiser Vildtremiser - nr. 3 på demonstrationsarealet. Vildtremiser er beplantninger, hvis eneste formål er at være til gavn for vildtet. Det kan de f.eks. være som ynglested, dækning og spisekammer.

Læs mere

Greens; rødsvingel / alm hvene / poa

Greens; rødsvingel / alm hvene / poa Greens; rødsvingel / alm hvene / poa Synlige bare pletter må forekomme i begrænset omfang, afhængig af udbredelsen af Poa Annua. Klippehøjden er 3,7-5mm dog 5-8 mm i starten og slutningen af vækstsæsonen.

Læs mere

Anlægsgartner Hegn Naturpleje

Anlægsgartner Hegn Naturpleje Anlægsgartner Hegn Naturpleje Passion er drivkraften Når du vælger Vejle Anlægsteknik til at etablere grønne områder, haveanlæg, indkørsler og indhegning, gør vi det med passion og fokus på kvalitet.

Læs mere

planter til skærehaven

planter til skærehaven 25 planter til skærehaven Glasbær Drejeblomst Høstanemone Alle elsker blomsterbuketter ikke mindst når den man får den fra, er én man holder ekstra meget af. Rigtig mange blomster i haven blomstrer fra

Læs mere

Geder som naturplejer - med fokus påp. gyvel - Rita Merete Buttenschøn

Geder som naturplejer - med fokus påp. gyvel - Rita Merete Buttenschøn Geder som naturplejer - med fokus påp gyvel - Rita Merete Buttenschøn Skov & Landskab, Københavns K Universitet Forsøgsareal: Ca. 40 ha stort overdrev på Mols (habitatnaturtype surt overdrev ) Græsningsdrift

Læs mere

Tag din have med, når du flytter

Tag din have med, når du flytter Tag din have med, når du flytter Kan du ikke bære at skulle forlade de planter i haven, som betyder meget for dig? Bare rolig du kan tage mange af dem med. Læs hvordan her. Har du fået et frugttræ på din

Læs mere

Giftfri skadedyrsbekæmpelse

Giftfri skadedyrsbekæmpelse Giftfri skadedyrsbekæmpelse TEKNIK OG MILJØ Mange forskellige slags grønsager og blomster på et lille areal forvirrer insekterne og reducerer dermed deres angreb på grønsagerne. Lykken er en giftfri have

Læs mere

pr. maj. De fra bestyrelsen der har tid og lyst, kan deltage.

pr. maj. De fra bestyrelsen der har tid og lyst, kan deltage. Grundejerforeningen Ovesdal Bestyrelsesmøde d. 27. marts (hos Mads) Til stede: Mads, Preben, Niels, Keld og Hans Chr. (Ref). 1. Konstituering Formand: Preben Sørensen Næstformand: Mads Reffstrup Pedersen

Læs mere

NATUR/TEKNOLOGI HØSTDAG I SKOLEHAVEN SIDE 1 NATUR/TEKNOLOGI. Høstdag i skolehaven

NATUR/TEKNOLOGI HØSTDAG I SKOLEHAVEN SIDE 1 NATUR/TEKNOLOGI. Høstdag i skolehaven SIDE 1 NATUR/TEKNOLOGI HØSTDAG I SKOLEHAVEN NATUR/TEKNOLOGI Høstdag i skolehaven SIDE 2 NATUR/TEKNOLOGI HØSTDAG I SKOLEHAVEN NATUR/TEKNOLOGI HØSTDAG I SKOLEHAVEN SIDE 3 NATUR/ TEKNOLOGI Høstdag i skolehaven

Læs mere

1. Om projektet. 2. Sådan dyrker man energipil (en miniudgave af dyrkningsvejledningen)

1. Om projektet. 2. Sådan dyrker man energipil (en miniudgave af dyrkningsvejledningen) 1. Om projektet Energipil har en dokumenteret god evne til at opsamle næringsstoffer, inden de bevæger sig ud af rodzonen. Et MVJdemonstrationsprojekt i Gistrup syd for Aalborg har bekræftet, at pil har

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Velkommen. Så gik der endnu et år. Og dette har budt på nye udfordringer. Selvfølgelig har de sidste detaljer vedr. overtagelsen fyldt meget, da den er en vigtig del

Læs mere

Husk tilmelding til stationslederen i god tid

Husk tilmelding til stationslederen i god tid Vejledning i fremstilling af parrekasetter til parrestationerne Parringsfamilier til parringsstationerne For at opnå et godt resultat på parringsstationerne er det vigtigt, at klargøringen af parrekassetten

Læs mere

Støtteforeningen Nationalpark Thy Forsøg med bekæmpelse af Rosa Rugosa i Stenbjerg Arbejdsplan udarbejdet af Frede Østergaard

Støtteforeningen Nationalpark Thy Forsøg med bekæmpelse af Rosa Rugosa i Stenbjerg Arbejdsplan udarbejdet af Frede Østergaard Støtteforeningen Nationalpark Thy Forsøg med bekæmpelse af Rosa Rugosa i Stenbjerg Arbejdsplan udarbejdet af Frede Østergaard Bekæmpelse af Rosa rugosa Der bør udarbejdes konkrete vejledninger vedr. bekæmpelsen,

Læs mere

Skibstrup kompost og topdress. God kompost - glad have

Skibstrup kompost og topdress. God kompost - glad have Skibstrup kompost og topdress God kompost - glad have 2 Skibstrup kompost - det naturlige valg Al kompost fra Skibstrup Affaldscenter er fremstillet af rent haveaffald grene, blade og græs fra haver og

Læs mere

Værløse Naturplejeforening Koklapperne

Værløse Naturplejeforening Koklapperne Værløse Naturplejeforening Koklapperne Demonstrationsforsøg med slåning af Mose-Bunke og Agertidsel Tekst ved naturkonsulent Anna Bodil Hald, Natur & Landbrug Indledning For at kunne opretholde en lysåben

Læs mere

Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe

Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe Installationsadresse: Dato: Pilefordampningsanlægget er dimensioneret for personer Pilefordampningsanlæg: Husets spildevand/afløb

Læs mere

Beskrivelse og evaluering af timian (Tupaarnaq) opformerings- og dyrkningsprojekt på Upernaviarsuk Forsøgsstation, Sydgrønland

Beskrivelse og evaluering af timian (Tupaarnaq) opformerings- og dyrkningsprojekt på Upernaviarsuk Forsøgsstation, Sydgrønland Beskrivelse og evaluering af timian (Tupaarnaq) opformerings- og dyrkningsprojekt på Upernaviarsuk Forsøgsstation, Sydgrønland Projektleder og initiativtager Kvann Kompagniet Kvann Kompagniet har igennem

Læs mere

Ukrudtsmiddel Må kun anvendes til ukrudtsbekæmpelse i private haver herunder indkørsler, fortove, havegange og terrasser.

Ukrudtsmiddel Må kun anvendes til ukrudtsbekæmpelse i private haver herunder indkørsler, fortove, havegange og terrasser. DKXXXXXXXXA 200 ml Rækker til 645 m 2 Holder arealet ukrudtsfrit i 3-4 mdr. Bekæmper alt ukrudt blade & rødder Forhindrer nyt ukrudt i at spire frem Ukrudtsmiddel Må kun anvendes til ukrudtsbekæmpelse

Læs mere

Græs - Græssets vækst - Enårig rapgræs - Klipning

Græs - Græssets vækst - Enårig rapgræs - Klipning Græs - Græssets vækst - Enårig rapgræs - Klipning Asbjørn Nyholt Hortonom, græskonsulent Mobil: 4020 9613 www.nyholt.dk Græs 14.15Græssets vækst 15.00 Pause 15.15Enårig rapgræs Klipning 16.00 Vækst dine

Læs mere

Kompost er nedbrudt haveaffald og grønt køkkenaffald, som når det er helt omsat, ligner porøs jord og dufter som muld.

Kompost er nedbrudt haveaffald og grønt køkkenaffald, som når det er helt omsat, ligner porøs jord og dufter som muld. Kompost er nedbrudt haveaffald og grønt køkkenaffald, som når det er helt omsat, ligner porøs jord og dufter som muld. Har du en have og kan du lide tanken om at bruge gratis kompost frem for kunstgødning?

Læs mere

Etablering og pleje af levende hegn

Etablering og pleje af levende hegn Etablering og pleje af levende hegn Etablering og pleje af levende hegn Det vildtvenlige hegn er kendetegnet ved.at det er tæt i bunden. Derfor skal man sørge for at pleje hegnet i tide, så buskene får

Læs mere

Pilefordampningsanlæg

Pilefordampningsanlæg DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Pilefordampningsanlæg Installationsadresse : Dato : Pilefordampningsanlægget er dimensioneret for personer Pilefordampningsanlæg: Husets spildevand/afløb afledes til

Læs mere

FORSLAG TIL INDSATSPLAN

FORSLAG TIL INDSATSPLAN FORSLAG TIL INDSATSPLAN Forslag i høring i perioden 30. oktober 2018-27. december 2018 I høringsperioden kan indsigelser indsendes på mail teknik.miljoe@langelandkommune.dk eller til Teknik og Miljø Fredensvej

Læs mere

Gyldenrisbekæmpelse i testområde på Amager Fælled

Gyldenrisbekæmpelse i testområde på Amager Fælled Gyldenrisbekæmpelse i testområde på Amager Fælled Denne rapport indeholder en begrundelse for prioriteringen af testområdet for gyldenrisbekæmpelse på Amager Fælled, beskrivelse af metoden for den præcise

Læs mere

Beskæring af frugttræer

Beskæring af frugttræer Sunde træer, lækker frugt Hvorfor er det så vigtigt, at du beskærer frugttræer? Hvor og hvornår skal æble, pære, blomme, valnød, kirsebær, fersken beskæres? Brug det rigtige værktøj og professionel beskæringsteknik

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer., SOP krav, med hævert pumpe og efterfølgende nedsivning: Husets spildevand/afløb afledes til et beplantet filter, der består af en (ny) bundfældningstank

Læs mere

gladsaxe.dk/regnvand Regnvandsløsninger sådan håndterer du regnvand på din grund 2015

gladsaxe.dk/regnvand Regnvandsløsninger sådan håndterer du regnvand på din grund 2015 gladsaxe.dk/regnvand Regnvandsløsninger sådan håndterer du regnvand på din grund 2015 2 Danmark har de seneste år været udsat for flere og flere kraftige regnskyl. Ved store skybrud kan kloaksystemet ikke

Læs mere

Drift Lokal og vedligeholdelse

Drift Lokal og vedligeholdelse Drift Lokal og vedligeholdelse nedsivning af LAR Anlæg af regnvand Praktiske erfaringer Fordele og muligheder som grundejer Forord I forbindelse med et udført LAR Projekt er det vigtigt med en god overlevering

Læs mere

TAKSTER PR. 1. JANUAR 2019

TAKSTER PR. 1. JANUAR 2019 TAKSTER PR. 1. JANUAR 2019 SCT. PEDERS KIRKEGÅRD, HANS TAUSENSGADE 19B TLF. 58 53 01 33 MANDAG-FREDAG KL. 9.00-12.00 og 13.00-14.00 SCT. MIKKELS KIRKEGÅRD, PARKVEJ 1 TLF. 58 52 05 92 TIRSDAG OG TORSDAG

Læs mere

Indsatsplan - forslag

Indsatsplan - forslag Indsatsplan - forslag Bekæmpelse af Kæmpebjørneklo i Nordfyns Kommune Revideret 2019 Forfatter: Sandra Arvidson Oprettet den 18. januar 2019 Dokument nr. 480-2018-281696 Sags nr. 480-2018-23586 Indhold

Læs mere

HVAD KAN DU GØRE? HJÆLP. FOTO: Maria Gram DE VILDE BIER!

HVAD KAN DU GØRE? HJÆLP. FOTO: Maria Gram DE VILDE BIER! HVAD KAN DU GØRE? HJÆLP FOTO: Maria Gram DE VILDE BIER! BIERNE BESTØVER PLANTERNE SÅDAN HJÆLPER DU BIERNE HJÆLP DE VILDE BIER! Vidste du, at der findes ca. 288 forskellige arter af bier i Danmark? Honningbien

Læs mere

https://www.landbrugsinfo.dk/oekologi/planteavl/ukrudt/sider/nyt_dyrkningssyste...

https://www.landbrugsinfo.dk/oekologi/planteavl/ukrudt/sider/nyt_dyrkningssyste... Side 1 af 5 Du er her: LandbrugsInfo > Økologi > Planteavl - økologi > Ukrudt > Nyt dyrkningssystem til effektiv ukrudtsbekæmpelse og optimeret dyrkning af Oprettet: 20-04-2015 Nyt dyrkningssystem til

Læs mere

Certificering af TækkeMiscanthus

Certificering af TækkeMiscanthus 1 Certificering af TækkeMiscanthus Januar 2016 Indhold Side 1. Forord til certificering af TækkeMiscanthus Side 3. Markblad for TækkeMiscanthus Side 4. Høst og håndtering af materiale Side 5. Høstskema

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer., SOP krav, med efterfølgende nedsivning : Husets spildevand/afløb afledes til et beplantet filter, der består af en (ny) bundfældningstank og

Læs mere

F O R A S MARTER LAWN

F O R A S MARTER LAWN F O R A S MARTER LAWN _NYD DIN HAVE FRIHED: Du køber ikke bare en robotplæneklipper, du køber tid. Når plæneklipperen automatisk klipper dit græs, får du frigjort tid til andre, og mere interessante ting!

Læs mere

Makeupartistens have og plantesalg

Makeupartistens have og plantesalg Makeupartistens have og plantesalg Plante liste Her er vort udvalg af: Stauder Buske krydderurter Side 2 Papaver orientale Royal Wedding Hvid med sort m idte Blomstrer juni-juli 80 cm høj Velegnet til

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer og opfylder SO-krav. : Bundfældningstank pumpebrønd beplantet filter afløb Husets spildevand ledes til en bundfældningstank, hvor der foregår en

Læs mere

Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune [ ]

Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune [ ] Miljø og natur Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune [2011-2020] Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Assens Kommune [2011-2020] Baggrund Kæmpe-Bjørneklo ses i dag

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Aalborg Kommune

Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Aalborg Kommune Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Aalborg Kommune Indhold Indledning... 1 Lovgrundlag... 1 Indsatsområde... 2 Mål med bekæmpelse... 2 Frist for bekæmpelse... 2 Kontrol og konsekvens af manglende

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Langeland Kommune INDSATSPLAN

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Langeland Kommune INDSATSPLAN Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Langeland Kommune INDSATSPLAN Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Langeland Kommune Vedtaget på Kommunalbestyrelsesmøde 18. februar 2019 Indsatsplanen

Læs mere

NATUR/TEKNOLOGI UKRUDT I SKOLEHAVEN SIDE 1 NATUR/TEKNOLOGI. Ukrudt i skolehaven

NATUR/TEKNOLOGI UKRUDT I SKOLEHAVEN SIDE 1 NATUR/TEKNOLOGI. Ukrudt i skolehaven SIDE 1 NATUR/TEKNOLOGI UKRUDT I SKOLEHAVEN NATUR/TEKNOLOGI Ukrudt i skolehaven SIDE 2 NATUR/TEKNOLOGI UKRUDT I SKOLEHAVEN NATUR/TEKNOLOGI UKRUDT I SKOLEHAVEN SIDE 3 NATUR/ TEKNOLOGI Ukrudt i skolehaven

Læs mere

Husqvarna Automower.

Husqvarna Automower. Husqvarna Automower. Selv om virkeligheden ikke er perfekt, kan græsplænen godt blive det. Lad det bare regne. Husqvarna Automower har intet imod regnvejr. Ingen hjulspor. Husqvarna Automower efterlader

Læs mere

Økologisk dyrkning af peberrod fra den danske klondyrkning på Skyttes Gartneri i 2018.

Økologisk dyrkning af peberrod fra den danske klondyrkning på Skyttes Gartneri i 2018. Bilag 3 Økologisk dyrkning af peberrod fra den danske klondyrkning på Skyttes Gartneri i 2018. Af Lars Skytte De tre sorter af peberrod der afprøves i praktisk dyrkning er: Klon nr. 9: Sindal Klon nr.

Læs mere