LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE"

Transkript

1 Teknik- og Miljøudvalget den , s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Teknik- og Miljøudvalget Protokol Mandag den 17. maj 2010 kl. 15:30 afholdt Teknik- og Miljøudvalget møde i udvalgsværelse 1. Medlemmerne var til stede, undtagen: Liss Kramer Mikkelsen (A) Endvidere deltog: Teknisk direktør Bjarne Holm Markussen, sekretariatschef Regin Atterdag Nordentoft, afdelingsleder Niels-Kristian Ibsen, souschef Maj Britt Jensen og civilingeniør Jette Brunnstrøm.

2 Teknik- og Miljøudvalget den , s. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Sag nr: Side: 01 Grønt regnskab Klimahandlingsplan 5 03 Dyrehavsbakken Telt 16 og 20 - Etablering af ny rutchebane Wilde Mouse 7 04 Tilladelse til prøveboring forud for etablering af grundvandsvarmeanlæg på Bredebo Områdecenter Trongårdsvej 50 - softball-bane Status for handleplan for Handicappolitikken Budgetmæssige udfordringer i Projektering af nyt filter på krematorieovnen pr. 1. januar Anmodning om optagelse af punkt på dagsordenen Orientering til Teknik- og Miljøudvalget den Forslag til Teknik- og Miljøudvalgets regnskab

3 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.3 Grønt regnskab Indstilling Teknisk Forvaltning foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Kommunalbestyrelsen at godkende forslaget til Grønt Regnskab Sagsfremstilling Formålet med Grønt Regnskab 2009 er at give borgerne - herunder politikerne - et billede af, hvordan miljøtilstanden i kommunen er. Den grønne tråd gennem Grønt Regnskab 2009 er CO2-problematikken, hvor dette er relevant. Grønt Regnskab 2009 indledes med en redegørelse for klimakampagnen Herefter beskrives udviklingen på områderne CO2, trafik, drikkevand, spildevand, affald, natur og forbruget i den kommunale virksomhed enkeltvis. Bagerst i Det Grønne Regnskab findes en miljøoversigt, hvor kommunens miljøresultater for de seneste 3 år er samlet. Resumè I december 2007 besluttede kommunalbestyrelsen at tage imod en opfordring fra Danmarks Naturfrednings-forening til at blive Klimakommune. Det betød, at kommunen forpligtede sig til at nedsætte CO2-udslippet for egen virksomhed med 2 % om året frem til udgangen af Resultatet efter 2 år som klimakommune er en CO2-reduktion på 9,7 % fra 2007 til Aftalen med DN er nu forlænget til 2025 og forventes på sigt at blive udvidet til også at omfatte kommunen som geografisk enhed. I en kurveknækkeraftale med Elspare-fonden har kommunen også forpligtet sig til at reducere sit elforbrug pr. m2 i de kommunale bygninger med 3 % inden udgangen af Med udgangen af 2009 er elforbruget reduceret med 7,4 % i forhold til grundlaget for denne aftale, som er forbruget i Vand- og varmeforbruget i kommunens egne bygninger er også faldet fra 2008 til 2009, både opgjort totalt og pr. m2. Elforbruget i kommunen som geografisk enhed er faldet med 2,2 % fra 2008 til Faldet skyldes udelukkende et mindre forbrug fra industrien og i de kommunale bygninger, da det private elforbrug er steget med 4,3 %.

4 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.4 Vandforbruget, er fra 2008 til 2009 faldet med 7 %, efter i 2008 kun at være faldet med 0,3 %. Målet om en årlig reduktion i vandforbruget på 2,5 % er således nået i Spildprocenten, der i 2008 var på 9 %, er steget til 9,7 % i Vandet er fortsat af god kvalitet. På kloakområdet er indsatsen for bedre at kunne håndtere de større regnmængder fortsat. Renoveringen af kloakkerne foregår i en løbende proces, hvor kloakledninger fornyes på udvalgte strækninger, så der holdes trit med kloakkernes aldersmæssige og brugsmæssige belastning. Denne indsats vil blive styrket i de kommende år. De samlede affaldsmængder faldt med hele 18 % fra 2007 til 2008 efter i en årrække at være steget jævnt. Alt i alt var 2009 et år, hvor det på mange måder lykkedes at reducere ressourceforbruget til gavn for både miljøet og klimaet. Og det er jo netop en af de ting vi skal bruge Grønt Regnskab til at dokumentere og i givet fald prioritere efter, hvis udviklingen går i den forkerte retning. Efter godkendelse i kommunalbestyrelsen, publiceres Grønt Regnskab 2009 på kommunens hjemmeside. Borgere, virksomheder og andre interesserede informeres via lokalavisen og via brev til grundejerforeninger og boligselskaber. Økonomiske konsekvenser Ingen, da opgaven løses inden for de allerede afsatte rammer Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen. Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Godkendt. Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

5 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.5 Klimahandlingsplan 2. Indstilling Teknisk Forvaltning foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget godkender, at der indenfor den samlede økonomiske ramme til A21-aktiviteter og termografering i 2010 og 2011 udarbejdes en klimahandlingsplan i løbet af Sagsfremstilling Lyngby-Taarbæk Kommune har pt. ingen klimastrategi og ingen klimahandlingsplan, men har siden 2007 haft stor fokus på klima i form af en række forskellige klimarelaterede informations- og adfærdskampagner såvel internt som eksternt i kommunen. Klimaaktiviteterne er blevet udført som en del af kommunens A21-aktiviteter. Ressourcemæssigt er der knap 1 årsværk til rådighed til løbende og nye A21- og klimaaktiviteter. F.eks. udarbejdelse af Grønt Regnskab, den lovpligtige A21-strategi, cykelkampagnerne "Vi cykler til arbejde, skole, sport og børnehave", termografering, klimaudstillinger, borgermøder, energisparekampagner m.m. Varmetabet fra alle bygninger i hele kommunen er blevet termograferet fra luften i marts Resultatet af termograferingen forventes færdige i løbet af foråret, hvorefter resultaterne skal analyseres med henblik på at udvikle målrettede adfærdskampagner, der kan formidle termograferingsresultaterne ud til borgere og virksomheder i kommunen. Kampagnerne forventes planlagt og igangsat i løbet af efteråret 2010 og vil lægge beslag på en stor del af A21-ressourcerne. Da 2010 står i termograferingens tegn, kan udarbejdelsen af en klimahandlingsplan af ressourcemæssige årsager derfor først igangsættes i Parallelt hermed arbejdes der med fornyelse af varmeforsyningsplanen, herunder mulighederne for udnyttelse af overskudsvarme fra affaldsforbrænding, og andre klimavenlige opvarmningsformer. Der er i 2010 afsat kr. til udarbejdelse af en ny varmeforsyningsplan. Klimastrategi og kommuneplanstrategi Det er Teknisk Forvaltning vurdering, at der er behov for en overordnet og langsigtet prioritering af klimaindsatsen i kommunen, især set i lyset af kommunalbestyrelsens ønske om, på sigt, at udvide klimakommuneaftalen med DN til også at omfatte kommunen som geografisk enhed. Processen med at udarbejde forslag til kommuneplanstrategi 2011 er i gang.

6 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.6 Strategiforslaget er planlagt sendt i høring i forsommeren 2011, se tidsplaner af 23. april 2010 lagt på sagen. Bl.a. af ressourcemæssige årsager vil det være nærliggende at indarbejde en overordnet klimastrategi i kommuneplanstrategien, som forventes godkendt med udgangen af På baggrund af strategierne i forslaget til kommuneplanstrategi 2011, foreslår Teknisk Forvaltning, at der sideløbende med udarbejdelsen, høringen og godkendelsen af kommunplanstrategi udarbejdes et forslag til en klimahandlingsplan, der kan godkendes politisk primo 2012, lige efter vedtagelsen af Kommuneplanstrategi Økonomiske konsekvenser A21-budgettet er i perioden på ca kr. om året. Hertil kommer ca kr. der forventes overført fra 2009 til 2010, samt midler øremærket til konkrete projekter som f.eks. varmeforsyningsplan ( ) og termografering, der forventes gennemført i løbet af 2010 ( kr.) og 2011 ( kr.). Der er ikke afsat ressourcer til udarbejdelse af hverken klimastrategi eller handlingsplan. Såfremt der disponeres inden for den samlede ramme til A21-aktiviteter og termograferingsprojektet i 2010 og 2011, er det Teknisk Forvaltnings vurdering, at det her vil være muligt at finde midler til at udarbejde en klimahandlingsplan, med konsulenthjælp, med opstart i Beslutningskompetence Teknik- og Miljøudvalget. Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Godkendt, idet udvalget har noteret sig, at Udviklings- og Strategiudvalget har videresendt en sag til Kommunalbestyrelsen med henblik på, at Udviklings- og Strategiudvalget får ansvaret for udarbejdelsen af en klimastrategi før der udarbejdes en klimahandlingsplan. Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

7 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.7 Dyrehavsbakken telt 16 og 20 - Etablering af ny rutchebane Wilde Mouse 3. Indstilling Teknisk Forvaltning foreslår, for så vidt angår Teknik- og Miljøudvalgets område, at 1. det ansøgte ikke godkendes, idet støjvilkårene i Miljøgodkendelsen af A/S Dyrehavsbakken ikke er overholdt, endvidere 2. det ved fornyet ønske om behandling af sagen, skal godtgøres at støjkravene kan overholdes, hvilket må ske ved ændringer i det fremsendte projekt og udarbejdelse af fornyede støjberegninger. og for så vidt angår Byplanudvalgets område, at 1. den ønskede nedrivning af Madam Blå sendes i høring/offentliggøres iht. bygningsbevaringslovgivningen, og 2. der meddeles afslag på anmodning om dispensation fra Lokalplan 66, afsnit 6.4 til byggeri med en tophøjde på 16 m, eller 3. det meddeles, at udvalget ikke på det foreliggende grundlag kan tage stilling til spørgsmålet om dispensation fra Lokalplan 66, afsnit 6.4, idet der i henhold til de støjmæssige krav skal ske en tilpasning af projektet. Imidlertidig er udvalget i princippet positivt indstillet overfor en dispensation, idet der er tale om en enkeltstående køreforretning, hvorfor dispensation og landzonetilladelse formodentlig vil kunne opnås, såfremt der ikke fremkommer væsentlige indsigelser herunder vedr. nedrivning af Madam Blå, dog skal der før der kan tages egentlig stilling fremsendes revideret projekt, herunder visualiseringer, der tager højde for støjkrav, og 4. sagen genfremlægges for udvalg, når revideret projekt er modtaget og høring iht. pkt. 1 er tilendebragt. Sagsfremstilling Plangrundlag Ejendommen ligger i kommuneplanens rammeområde , som er udlagt til forlystelsesanlæg/udflugtsområde. Der må kun opføres mindre nye bygninger, der er nødvendige for områdets anvendelse, dog må der ske nødvendige mindre udvidelser af eksisterende bygninger. Placering og udformning af nye bygninger samt udvidelse af eksisterende skal ske under hensyntagen til eksisterende værdier i området. Kommunalbestyrelsen kan dog i særlige tilfælde give tilladelse til indretning af større anlæg på Dyrehavsbakken. Ejendommen er omfattet af Lokalplan 66 for Dyrehavsbakken, Jægersborg

8 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.8 Dyrehave. Lokalplanen fastlægger blandt andet: At området, hvor det ansøgte ligger i (underområde I), må kun anvendes til forlystelses- og køreforretninger. Bygninger må ikke opføres i mere end én etage eller med større højder end 8,5 m over det omgivne terræn. Dog kan kommunalbestyrelsen tillade bebyggelseshøjder i op til 12 m for særlige bygninger eller dele af bygninger samt for køreforretninger, når hensyn til forsvarlige sikkerhedsmæssige forhold og det omgivne landskabsområde samtidig varetages. Bygningssider og anlæg må ikke gives et skæmmende udseende set fra underområde II, som er et landskabsområde med skovkarakter. Ejendommen er beliggende i landzone. Bebyggelse På telt numrene 16 og 20 ligger der idag en køreforretning (Enterprise) på telt nr. 16 og en restaurant (Madam Blå) på telt nr. 20. Madam Blå er registreret med en bevaringsværdi 4. Der ansøges om etablering af ny rutschebane, Wilde Mouse, derudover ønskes Enterprise og Madam Blå nedrevet. Idet realiseringen forudsætter at begge telte har samme "ejer", har Skov- og Naturstyrelsen som grundejer principgodkendt, at den nuværende ejer af Madam Blå overdrager virksomheden telt 20 til teltejer af nr. 16 (Enterprise). Den nye forlystelse består af et 370 m langt banelegeme. Banelegemet består af to skinner, hvorpå der kører vogne. Skinnerne er udformet med moderate sving, stigninger og fald. Ifølge ansøger vil rutschebanen blive opfattet som en gammel "skovmølle" med vandhjul, og bygninger i bindingsværk, malet i rolige og pæne farver. Rutsjebanens konstruktion er en enkel stålkonstruktion, der stilles på betonfundamenter. Rutschebanen lydisoleres mod skovsiden hvor optrækket finder sted med en lukket tunnel i træ samt et hus på toppen af banen. Der opsættes "skovsavværks", og "landsbyagtige" huse i træ mod gaden på Bakken, foroven på rutschebanen er ligeledes et lille "savværkshus". Rutschebanen vil blive nedgravet ca. 2 m således at højden på banen er ca. 12,5 m over terræn på den højest beliggende strækning. Den maksimale højde med tunnel samt hus er 16 m over terræn. Mod Bakkesiden er yderligere, for at give et aktivt miljø indføjet en mini bowlingbane i de små træhuse. Inde mellem rutschebanens søjler anbringes et træhus til lager, vognopbevaring samt personale, derudover er der et teknikrum, alt beklædt som træhuse.

9 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.9 Ansøger har begrundet sin ansøgning om nedrivning af Madam Blå med, at bygningen er i dårlig stand. Rutschebanen har før været forelagt udvalgene i marts Dengang var tophøjden 18,5 m over terræn. Dengang besluttede Byplanudvalget at meddele afslag til den ansøgte dispensation, protokol for mødet er vedlagt til udvalgets medlemmer. Forvaltningens vurdering af de bygningsmæssige forhold: Den nye rutschebane mv. erstatter Madam Blå (et konditori) og Enterprise (kørende forlystelse). Enterprise er et hjul som kører rundt, for derefter at rejse sig op som et pariserhjul. Ifølge ansøger er max. højden for Entreprise 22 m (når den er i gang). Dvs.at den ansøgte rutschebane er lavere end den eksisterende køreforretning. Men i modsætning til Enterprise som kun har en tophøjde på 22 m over terræn, når den er igang, har rutschebanen hele tiden en tophøjde på 16 m.. Ansøger har lavet visualiseringer, som viser hvor meget rutschebanen syner fra Bakken og fra Kildesøen, vinter og sommer. Om vinteren er rutschebanen tydelig set fra Kildesøen, mest pga. tunnel og hus som omslutter kædetrækket. Rutschebanen kræver dispensation fra Lokalplan 66, afsnit 6.4, idet højden overskrider de tilladte 8,5 m med ca. 7,5 m. I dette tilfælde har forvaltningen vurderet, at hvis der meddeles dispensation fra Lokalplan 66, afsnit 6.4 er en annoncering i lokalbladene fyldestgørende, idet forlystelsen ligger langt fra nærmeste boliger, jf. Planlovens 20, stk. 2. Da Madam Blå har en bevaringsværdi 4, skal der inden en nedrivningstilladelse gives, gennemføres en offentliggørelse af den ønskede nedrivning, give orientering til Bygningskulturforeningen i Lyngby-Taarbæk Kommune, iht. Lov om bygningsfredning og bevaring samt til Museet på Kroppedal, iht. Museumsloven. Efter periodens udløb skal der meddeles ansøger/ejer hvorvidt der nedlægges forbud mod nedrivning efter planloven 14. Der skal endvidere meddeles landzonetilladelse efter planlovens bestemmelser. Dette skyldes, at Lokalplan 66 er fra 1987, dvs. efter den gamle planlov, hvorfor der skal meddeles landzonetilladelse til nybyggeri m.m.. Landzonetilladelsen skal offentliggøres med en klagefrist på 4 uger. En evt. klage har opsættende virkning, medmindre Naturklagenævnet bestemmer andet. Idet forlystelsen er placeret langt fra nærmeste boliger, er det Forvaltningens skøn, at en annoncering i lokalbladene er fyldestgørende, jf. Planlovens 35, stk. 4 og 5. Forvaltingens vurdering af de støjmæssige forhold: A/S Dyrehavsbakkens akustiske rådgiver Grontmij - Carl Bro har foretaget en beregning af den forventede støj fra forlystelserne.

10 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.10 Forlystelsen skal opfylde 3 støjvilkår i miljøgodkendelsen og afgørelser fra miljøklagenævnets af og vilkår 4.01 som er de overordnede støjvilkår for Bakken som virksomhed, - vilkår 4.15 der siger, at den samlede støj fra Bakken ikke må øges ved etablering af nye forlystelser og - vilkår 4.16 der siger, at nye forlystelser ikke må give anledning til et større samlet støjbidrag i referencepunkterne end 30 db. (Der er dog en undtagelse herfra for referencepunkt R3, som ikke er aktuel i den pågældende sag). Wilde Mouse vil med de påtænkte støjdæmpningsforslag kunne overholde vilkår 4.01, og samtidig opnå en reduktion af støjen på 0,4 db i R5. Vilkår 4.15 vil ligeledes være opfyldt. Wilde Mouse vil ligeledes kunne overholde vilkår 4.16 i referencepunkterne R1,R2,R3, og R4, men ikke i R5. Grontmij - Carl Bro oplyser, at R5 ligger så tæt på den nye forlystelse, at det ikke er muligt at overholde krav om maks. 30 db, jf. vilkår Den forventede overskridelse vil være på 5,9 db i R5. Grontmij - Carl Bro oplyser, at kravet om maksimalt 30 db i R5 vil umuliggøre udskiftning af forlystelser i nærheden af R5 for selv støjsvage forlystelser. Det er ikke muligt at dispensere for støjkrav i Miljøklagenævnets afgørelse. Det må derfor anbefales, at A/S Dyrehavsbakken overvejer yderligere støjdæmpning, så vilkår 4.16 i Miljøklagenævnets afgørelse kan overholdes. Da forlystelsesparker er omfattet af VVM-bekendtgørelsens bilag 2 vil en eventuel fornyet ansøgning skulle gennemgå en VVM-screening. Ansøgningen er sendt til udtalelse i Gentofte kommune med svarfrist d. 11. maj. Økonomiske konsekvenser Ingen, da opgaven er myndighedsbehandling. Beslutningskompetence Beslutningskompetencen ligger hos Byplanudvalget (lokalplan og landzone) og Teknik- og Miljøudvalget (miljøgodkendelse). Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Udsat, idet udvalget ønsker, at forvaltningen tager kontakt til bygherre for at undersøge mulighederne for at sænke støjen yderligere i referencepunkt R5 samt evt. afdække kommende/planlagte støjtekniske tiltag i a/s Dyrehavsbakkens nye handlingsplan, der på sigt skal indgå i en ny miljøgodkendelse.

11 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.11 Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

12 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.12 Tilladelse til prøveboring forud for etablering af grundvandsvarmeanlæg på Bredebo Områdecenter 4. Indstilling Teknisk Forvaltning foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget meddeler tilladelse til etablering af de ansøgte 2 prøveboringer, under forudsætning af, at der enten er meddelt en VVM-tilladelse til projektet eller at udfaldet af en VVM-screening har vist, at anlægget må antages ikke at kunne påvirke miljøet væsentligt. Sagsfremstilling Dominia har på vegne af Lyngby-Taarbæk Kommune og Lyngby Almennyttige Boligselskab ansøgt om tilladelse til etablering af boringer. Det er som led i en forundersøgelse med henblik på senere etablering af varmeindvindingsanlæg med grundvand som varmemedium (grundvandsvarmeanlæg) i forbindelse med opførelse af Bredebo Områdecenter. Prøveboringerne bliver vurderet efter VVM-reglerne parallelt med denne sagsfremstilling. Dybe boringer kan udgøre en potentiel risiko for grundvandet fordi de gennembryder de lerlag i undergrunden, som fungerer som beskyttende barrierer. Dermed er der blandt andet risiko for, at: en forurening kan løbe langs med boringen, hvis den ikke udføres korrekt en forurening kan løbe inden i boringen, hvis den ikke udføres korrekt Derfor er der en række regler om udførelse af boringer samt for placering og indretning af boringer og krav om beskyttelse af disse. Der er tekniske krav og en række afstandskrav. Prøveboringerne betragtes som midlertidige boringer og kan godt overholde normalt fastsatte krav for denne type midlertidige boringer. Ved en senere etablering af grundvandsvarmeanlæg vil der være god grund til at stille yderligere krav. Almindeligt benyttede afstandskrav til grundvandsvarmeanlæg omfatter 10 meter til skel, veje og parkeringsarealer og 5 meter til bygninger m.m. Det er ikke lovpligtige afstandskrav, men er en praktisk tolkning af bestemmelser om beskyttelse af grundvandet. Disse afstande kan ikke overholdes ved den foreslåede placering af boringerne. Bygherre har i notat fra 16. april 2010 redegjort for, at boringerne og den tilhørende overbygning indrettes således, at vand ikke kan trænge ind i boringerne eller ned i jorden i boringernes nærhed. Notatet er udarbejdet af GEO, som er en rådgivende

13 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.13 ingeniørvirksomhed inden for jord og vand. Forvaltningen vurderer, at dette notat på tilfredsstillende vis redegør for, at boringerne kan indrettes med tekniske løsninger, der sikrer, at formålet med afstandskravene kan opfyldes, og at grundvandet derfor beskyttes tilfredsstillende. Tilladelse til de 2 prøveboringer i denne sagsfremstilling indeholder mulighed for at ændre placeringen af boringerne på samme grund, hvis det senere viser sig, at dette kan medføre en bedre løsning samlet set. Teknisk Forvaltning anbefaler, at der meddeles tilladelse til prøveboringerne under forudsætning af, at der enten er meddelt en VVM-tilladelse til projektet, eller at udfaldet af en VVM-screening har vist, at anlægget må antages ikke at kunne påvirke miljøet væsentligt. Dette skyldes, at forvaltningen samlet set vurderer, at udførsel af prøveboringerne ikke vil udgøre en risiko for grundvandet og vandindvindingen i området under de fastsatte vilkår. Udkast til tilladelse fremgår af bilag. Alternativet til at meddele tilladelse er, at der meddeles afslag. Dette kan gøres, hvis ansøger ikke har redegjort tilstrækkeligt for, at boringerne vil kunne udføres uden risiko for grundvandet. Forvaltningen vurderer, at dette vil medføre en udsættelse af projektet af afgørende betydning for projektets samlede realisering. Økonomiske konsekvenser Ingen, da opgaven løses inden for de allerede afsatte rammer. Beslutningskompetence Teknik- og Miljøudvalget. Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Godkendt. Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

14 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.14 Trongårdsvej 50 - softball-bane 5. Indstilling Teknisk Forvaltning foreslår, at der meddeles dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 18 til den ansøgte ændring, på betingelse af: At spillerbokse og træningsbur placeres så langt fra gravhøjen som muligt, og derved op ad anden eksisterende bebyggelse, spillerboks mod vest må således flyttes til banens sydlige side sammen med anden spillerboks, alternativt til banens østlige side udenfor naturbeskyttelseslinierne, og at hegn etableres som trådhegn, så spinkelt og lavt som muligt, hvorved størst muligt hensyn tages til ind- og udblik fra gravhøjen. Herudover, at Kulturarvsstyrelsens anvisninger følges ved terrænarbejder. Sagsfremstilling Teknisk Forvaltning har modtaget en ansøgning fra Børne- og Fritidsforvaltningen, som ansøger om dispensation til fortsat at have softballbane placeret som i dag - inkl. hegn og halvtag - på Trongårdsskolens boldbane eller nyanlæg, hvor anlægget omlægges og færdiggøres med hegn, spillerbokse og træningsbur. I dag er der med den nuværende placering af softballbanen, opstillet et par bygninger med halvtage. Ejendommen er beliggende i kommuneplanens rammeområde Trongårdsskolen. Området er udlagt til offentligt formål. Ejendommen er ikke omfattet af en lokalplan eller byplanvedtægt. På ejendommen ligger der et fortidsminde (gravhøj), som er fredet ved deklaration I deklarationen fremgår det, at gravhøjen er fredet i en omkreds af 10 m mod bebyggelse og beplantning. Dog kan der ske almindelig dyrkning af det fredede areal i landbrugs- eller havebrugsformål, herunder beplantning med mindre frugttræer og buske. Placeringen af gravhøjen ses på vedlagte situationsplan. Beskrivelsen af gravhøjen er vedlagt til udvalgets medlemmer. Det ansøgte holder sig umiddelbart udenfor 10 m zonen. Kulturarvsstyrelsen er myndighed på 10 m zonen. Ejendommen er tillige omfattet af Naturbeskyttelsesloven 18 som siger, at der ikke må foretages ændring i tilstanden af arealet inden for 100 m fra fortidsmindet. Formålet med fortidsmindebeskyttelseslinien er, at sikre fortidsmindernes værdi som landskabselementer. Både den generelle betydning af fortidsminderne i landskabsbilledet, indsyn til og udsyn fra fortidsminderne skal sikres med

15 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.15 bestemmelsen. Samtidig skal bestemmelsen sikre de arkæologiske lag i området omkring fortidsminderne, idet der ofte er særlig mange kulturhistoriske levn i områderne tæt ved de fredede fortidsminder. Derudover er ejendommen omfattet af en skovbyggelinie, Naturbeskyttelsesloven 17, hvor det fremgår, at der ikke må placeres bebyggelse, campingvogne og lignende inden for en afstand af 300 m fra skove. Bestemmelsens formål er at sikre skovenes værdi som landskabselementer samt opretholde skovbrynene som værdifulde levesteder for plante- og dyrelivet og beskytte skovene mod blæst. Situationsplan med skovbyggelinie og fortidsmindebeskyttelseslinie indtegnet, er vedlagt til udvalgets medlemmer. Det er forvaltningens vurdering, at såvel den nuværende som den alternative placering af softballbanen med hegn, halvtag, spillerbokse og træningsbur kræver dispensation fra Naturbeskyttelsesloven 18, idet de ligger inden for 100 m fortidsmindebeskyttelseslinie. Derudover kræver det eksisterende anlæg samt den ene af de ansøgte alternative spillerbokse (den som ligger mod vest) dispensation fra skovbyggelinien, Naturbeskyttelsesloven 17. Evt. dispensation skal meddeles forskellige myndigheder samt lokale- og landsdækkende foreninger, ligesom der skal ske offentliggørelse. Klagefristen er 4 uger fra offentliggørelsen, og evt. klage vil have opsættende virkning. Herudover er det forvaltningens vurdering, at dele af det eksisterende anlæg er i strid med den gældende fredning. Ansøgning om dispensation herfor, skal i givet tilfælde behandles af Kulturarvsstyrelsen. Økonomiske konsekvenser Ingen, da opgaven er myndighedsbehandling. Beslutningskompetence Teknik- og Miljøudvalget har beslutningskompetence med hensyn til Naturbeskyttelsesloven 17 og 18. Forinden der meddeles dispensation fra skovbyggelinie skal skovejer høres, jf. Naturbeskyttelsesloven 65, stk. 2. Det er Lyngby-Taarbæk Kommune som er skovejer. Kulturarvsstyrelsen er myndighed vedr. det fredede område. Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Udsat, idet udvalget ønsker, at forvaltningen tager kontakt til Børne- og Fritidsforvaltningen, og at der udarbejdes et alternativt forslag, hvor det undersøges om det sydøstlige hjørne af arealet kan indgå i banearealet og derved overholde fortidsmindebeskyttelseslinjen.

16 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.16 Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

17 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.17 Status for handleplan for Handicappolitikken 6. Indstilling Teknisk Forvaltning foreslår, at 1. Teknik- og Miljøudvalget tager status for handleplan for Handicappolitikken til efterretning 2. Teknik- og Miljøudvalget godkender, at Teknisk Forvaltning herefter selv følger op på handleplansaktiviteterne med udgangspunkt i side Sagsfremstilling Som led i udmøntningen af kommunens handicappolitik har fagforvaltningerne udarbejdet handleplaner, der forholder sig til, hvordan den enkelte forvaltning vil søge at opfylde handicappolitikkens målsætninger. Handleplanerne var i høring i Handicaprådet i maj 2008 og blev med Handicaprådets kommentarer godkendt i de relevante politiske udvalg i august Der er i august 2009 udarbejdet midtvejsstatus for handleplanerne, der blev forelagt de politiske fagudvalg til orientering på møder i efteråret Socialudvalget ønskede i den forbindelse, at opdateret status forelægges for Socialog Sundhedsudvalget i foråret 2010, hvorefter sagen skal sendes videre til Handicaprådet. Social- og Sundhedsforvaltningen har nu samlet forvaltningernes bidrag til status pr. marts 2010 for arbejdet med udmøntning af handleplanernes indsatsområder. Indsatserne vedrører Handicappolitikkens målsætninger, som er: - Tilgængelighed - Adgang til information og kommunikation - Forebyggelse og sundhedsfremme - Fritid, idræt og kultur - Bolig - Uddannelse og læring - Arbejdsliv - Rådgivning og sociale tilbud Status for arbejdet med handleplanernes indsatsområder viser, at der på tværs af fagforvaltningerne har været arbejdet med og fortsat arbejdes med alle målsætninger i handicappolitikken. En række indsatser er allerede udmøntet bl.a.

18 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.18 indsatser vedrørende tilgængelighed, arbejdsliv samt rådgivning og sociale tilbud. Andre indsatsområder arbejdes der fortsat med, herunder adgang til information og kommunikation og enkelte indsatser igangsættes efter planerne i foråret Endelig har enkelte indsatser vist sig ikke at kunne realiseres, bl.a. omkring tilgængelighed til biblioteksbussen. Status for arbejdet med handleplanens indsatsområder viser, at der i Social- og Sundhedsforvaltningen er blevet arbejdet med alle syv målsætninger på Social- og Sundhedsforvaltningens område. Siden midtvejsstatus har der især været fokus på indsatser vedrørende fritid, idræt og kultur, bolig, uddannelse og læring samt rådgivning og sociale tilbud. Økonomiske konsekvenser Ingen. Beslutningskompetence Teknik- og Miljøudvalget. Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Punkt 1 Taget til efterretning. Punkt 2 Godkendt. Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

19 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.19 Budgetmæssige udfordringer i Indstilling Drøftelse af handlemuligheder. Sagsfremstilling Teknisk Forvaltning fremlægger status på Notat om Budgetmæssige udfordringer i 2010 tidligere forelagt TMU på mødet den 19. april Parkering. Som konsekvens af indført ansættelsesstop pr. 23. april 2010 forventes vakant parkeringsvagtstilling tidligst genbesat efter , og dermed forventes pålagt færre parkeringsafgifter. Der er givet politisk accept af, at der foretages parkeringskontrol over hele kommunen. Med kun 2 parkeringsvagter skønnes der ikke pålagt flere parkeringsafgifter. F.s.a. vejbelysning, kirkegårde, vintertjeneste og forsikring er der p.t. ikke yderligere bemærkninger. Økonomiske konsekvenser Der skønnes mindreindtægt på op til 1 mio. kr., hvoraf der skal afregnes 50 % til staten. Den ledige stilling forventes at give en mindreudgift på kr. frem til Beslutningskompetence Teknik- og Miljøudvalget. Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Drøftet handlemulighederne. Udvalget ønsker, at forvaltningen udarbejder et notat, der belyser konsekvenserne ved, at parkeringsvagtstillingen ikke genbesættes og ved at stillingen genbesættes snarest muligt.

20 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.20 Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

21 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.21 Projektering af nyt filter på krematorieovnen pr. 1. januar Indstilling Teknisk Forvaltning forelægger status for sag om projektering af nyt filter på krematorieovn. Teknik- og Miljøudvalget har i sag nr. 8 den godkendt at være indstillet på en lukning af krematoriet, men ønsker en nærmere redegørelse for konsekvenserne i forbindelse med fremtidige bisættelser og øvrige afledte konsekvenser, for inden endelig stillingtagen. Sagsfremstilling Der fremlægges i sagen en række notater, redegørelser og udskrifter fra Folketinget, omhandlende: 1. Konsekvens for kirkelige handlinger. Der er ingen konsekvens af de kirkelige handlinger, der oftest foretages af præster. Der forventes et nyt fald antal kirkelige handlinger. 2. Personalemæssige konsekvenser, herunder referat af afholdte møder i LokalMED den 7. april Der anslås en besparelse på 0,4 mio. kr. pr år på kirkegårdsfunktionen. 3. Organisatoriske konsekvenser. Beskrevet i OmrådeMED den 7. april Forskellige muligheder foreligger bl.a. formelt samarbejde med Gentofte Kommunes kirkegårde. 4. Bygningsmæssige konsekvenser. Beskrevet i notat af Der forventes en merudgift til opvarmning på ca kr. 5. Kirkeministeriet skal ansøges om nedlæggelse af krematorieovnen. Når svar fra Kirkeministeriet foreligger, skal der udarbejdes infomateriale til bedemænd og andre samarbejdspartnere, ligesom der skal lægges infomateriale på hjemmesiden og offentliggøres i DGO om beslutning og de afledte konsekvenser for den fremtidige drift. 6. Ny mulighed for samarbejde om drift af krematorier jf. Nyhedsbrev af 4. maj 2010 fra kirkeministeriet om vedtagelse af ny lov. Der afholdes nyt møde i samarbejdet med andre krematorieejere den 6. maj, hvor dette drøftes. 7. Der foreligger en reaktion fra en af bedemændene, der beskriver at man på grund af priserne kører til andre krematorier. Bedemanden påpeger merudgifter for borgerne. Økonomiske konsekvenser Kvartalsvise driftsudgifter til krematoriedrift i 2009 er 0,63 mio. kr. Samlede kremeringsindtægter 2009: 1,52 mio. kr. Nettoindtægtsnedgang 0,89 mio. kr. i Hertil kommer øgede udgifter til opvarmning på 0,1 mio. kr. årligt.

22 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.22 Anlægsudgifter såfremt der skal installeres opvarmning til kapeller m.v. Beslutningskompetence Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget. Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Udvalget anbefaler, på baggrund af udvalgets indstilling fra den 26. marts 2010 og forvaltningens redegørelse, at krematorieovnen lukkes fra 31. december Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

23 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.23 Anmodning om optagelse af punkt på dagsordenen 9. Indstilling Sagen forelægges Sagsfremstilling Den konservative gruppe har i mail af den anmodet om optagelse af denne sag på det førstkommende møde i Teknik- og Miljøudvalget. Betalt parkering Da alle partier i kommunalbestyrelsen bortset fra Det Konservative Folkeparti vil indføre betalingsparkering i Kgs. Lyngby, vil Det Konservative Folkeparti af hensyn til beboerne, biograf, restauranter og arrangementer i Lyngby Kulturhus m.v. foreslå følgende principper for betalt parkering: 1. Første time er gratis. 2. Tidsrummet for betaling begrænses til Søn- og helligdage, hvor butikkerne ikke har åbent er gratis. 4. Beboerlicenser kan anvendes i hele betalingsområdet og er ikke forbeholdt nogle få pladser. 5. Der rettes henvendelse til de øvrige p-pladsejere med henblik på, at de indfører samme ordning. Baggrund Af oplægget til indførelse af betalt parkering fremgår det, at der skal indføres det samme system som i Lyngby Storcenter, og at beboerlicenser skal gælde nogle få udvalgte parkeringspladser. Det konservative Folkeparti er enige i, at første time skal være gratis, men der er ingen begrundelse - ud over at skrabe penge ind - for, at det skal koste penge at parkere om aftenen, om natten og på søn- og helligdage. Det vil tværtimod modarbejde kommunens målsætning om at have beboelse i bymidten og om at have liv i byen også uden for butikkernes åbningstid. Det vil være til skade for de kulturelle foreninger og organisationer, der afholder arrangementer i f.eks. Lyngby Kulturhus og i Templet, og det vil være til stor gene for beboerne, der må henvise gæster til at parkere langt fra deres bopæl. Økonomiske konsekvenser Ingen, da opgaven løses indenfor de afsatte rammer. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen.

24 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.24 Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Udvalget ønsker, at forvaltningen fremlægger en sag til førstkommende møde omkring de forhandlinger borgmesteren har haft med handlen, hvori principper for betalt parkering er blevet aftalt. Det Konservative Folkeparti ønsker sagen oversendt til Kommunalbestyrelsen, idet de bl.a. ønsker en principiel drøftelse af betaling ved handicapparkering. Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

25 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s Orientering til Teknik- og Miljøudvalget den Busbestilling 2011 Teknisk Forvaltning har den 21. april modtaget brev fra Movia angående busbestilling I brevet ønsker Movia en bekræftelse på, at busbestilling 2011 er uændret. Tilbagemeldingen til Movia er, at kommunen ikke har nogle ønsker om ændringer i forhold til den nuværende kørsel. Brevet fra Movia er lagt som bilag til sagen Tidsplan for busbestilling 2012 Styregruppen for Kommunegruppe København Nord (KKN) godkendte på deres møde i marts i år den overordnede tidsplan for busbestilling Tidsplanen gælder for de 8 kommuner som er med i KKN-samarbejdet. De 8 kommuner er som følger: Ballerup, Egedal, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal. Tidsplanen er opdelt i tre faser: 1. Screening af kommunernes ønsker 2. Skitseforslag på tværs af kommunegrænsen 3. Konkret udkast til trafikbestilling Datoen for den endelige busbestilling 2012 er primo maj Tidsplanen er lagt som bilag til sagen. KKN-arbejdsgruppen er i øjeblikket i gang med et oplæg til styregruppen til en fælles busplan for kommunerne i KKN-samarbejdet Vejdirektoratets støjhandlingsplan - høringsnotat Teknisk Forvaltning har modtaget Vejdirektoratets høringsnotat til deres støjhandlingsplan. I høringsnotatet er bl.a. Lyngby-Taarbæk Kommunes bemærkninger til støjhandlingsplanen kommenteret. Dette omfatter dels kommentarer til forskellen mellem angivelser af støjramte boliger i Vejdirektoratets og kommunens støjkortlægninger. Dels kommentarer til kommunens anmodning om at opprioritere støjbekæmpelsen langs Helsingørmotorvejen i kommunen.

26 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.26 Hertil bemærkes, at Vejdirektoratets prioritering af støjindsatsen retter sig mod boligområder med mere end 68 db. Disse områder fremgår af handlingsplanen. Derudover vil Vejdirektoratet foretage en ny screening for at lokalisere støjprojekter, hvor der kan etableres omkostningseffektive støjreducerende løsninger for boligområder, der er belastet med ca. 68 db. Disse vil blive vurderet og indgå i den samlede prioritering af støjindsatsen. Selve handlingsplanen er ikke ændret i forhold til høringen, og der er ikke specifikt omtalt prioriterede projekter i Lyngby-Taarbæk Kommune Vedligeholdelse af både i haver - opfølgning Udvalget har ønsket, at forvaltningen udarbejder en redegørelse for, om der kan etableres en miljøvagt inden for allerede eksisterende rammer. Henvendelser om akutte forureninger rettes til kommunens beredskab via 112.Beredskabet foretager den øjeblikkelige afhjælpende indsats, i det omfang det vurderes nødvendigt. Hvis der sker en indsats, bliver kommunens Natur & Miljø kontaktet af beredskabet. Natur & Miljø står for myndighedsbehandling efter, at den akutte handling er udført. Hvis en akut forurening sker efter almindelig arbejdstid, vil kommunens Natur & Miljø blive kontaktet snarest muligt næste arbejdsdag Fredningsnævnets kendelse om fredning af Bagsværd Sø og Lyngby Sø med omgivelser Fredningsnævnet for København har den 22. april 2010 udfærdiget en kendelse over Danmarks Naturfredningsforenings forslag til fredning af Bagsværd Sø og Lyngby Sø med omgivelser. Fredningsnævnet har besluttet, at der skal gennemføres en fredning af det areal som DN har foreslået. Eneste undtagelse er enkelte arealer i Gladsaxe Kommune som undtages. Nævnet bemærker særskilt, at det ikke bør være udelukket at regulere skrænterne (søbrinkerne) med henblik på modernisering af robaneanlægget i Bagsværd Sø. Det kræver dog Fredningsnævnets dispensation. De evt. berørte skrænter er hovedsagelig placeret i Gladsaxe Kommune. Dermed får Gladsaxe- og Lyngby-Taarbæk Kommune medhold i den væsentligste indsigelse mod fredningsforslaget. I det hele taget er de bemærkninger som Lyngby-Taarbæk og Gladsaxe Kommune

27 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.27 fremsendte i høringsperioden taget til efterretning og indarbejdet i de nye bestemmelser. Der er endvidere udfærdiget en kendelse om erstatningsspørgsmålet, kendelsen følger fast praksis. Offentligt ejede arealer tilkendes ingen erstatning. Private arealer, der er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens 3 (f.eks. søer og moser) og 16 (søbeskyttelseslinie) tilkendes ingen erstatning. Private arealer på under 1 ha. pr. ejendom tilkendes den nuværende grundtakst på kr. 75 % af erstatningsudgiften afholdes af staten. Lyngby-Taarbæk Kommune får som forventet et fredningserstatningskrav på under kr. Da den samlede erstatning og godtgørelse i anledningen af fredningen overstiger kr., skal Naturklagenævnet efterprøve Fredningsnævnets afgørelse i dens helhed, uanset om afgørelsen påklages. Fredningskendelserne blev offentlig gjort onsdag den 28.april 2010 og der er 4 ugers klagefrist. Dvs. inde den 26. maj 2010 skal en evt. klage være sendt til Naturklagenævnet. Det er Natur & Miljøs vurdering ved første gennemlæsning, at der ikke er nogen anledning for Kommunen til at klage over den pågældende afgørelse. Fredningskendelsen er sendt i intern høring i relevante afdelinger i Teknisk Forvaltning og Børne- og Fritidsforvaltningen. Resultat af den interne høring eller bemærkninger fra Gladsaxe Kommune som mod forventning, giver anledning til overvejelse om at klage vil senest blive fremlagt på udvalgsmødet Pressemeddelelse Pressemeddelelse af 27. april 2010 om godkendt tidsplan for gennemførelse af betalt parkering og p-henvisning vedlagt til udvalgets orientering Reduceret Sankt Hans 2010 Teknik- og Miljøudvalget har i sit møde den 26. marts 2010 godkendt, at der gennemføres 3 Sankt Hans Fester dog således, at 4 foreninger udfører en del af arbejdet. Børne- og Fritidsforvaltningen har i samarbejde med Teknisk Forvaltning afstemt forventningerne med de 4 frivillige organisationer som nævnt i vedlagte notat af 5. maj Placering af tog-busser på Jernbanepladsen DSB ved Direktør Ove Dahl Kristensen har d. 3. maj 2010 telefonisk fremlagt forslag til omlægning af tog-bus betjeningen af banestrækningen Hillerød - Svanemøllen. Der henvises til de i sagen vedlagte bilag. Forvaltningen fremlægger

28 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.28 status på mødet. Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Taget til efterretning. Det Konservative Folkeparti ønsker orienteringspunkt 10.7 optaget som punkt til drøftelse på næstkommende møde. Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

29 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s Forslag til Teknik- og Miljøudvalgets regnskab 2009 Forslag til udvalgets regnskab 2009 indenfor drifts- og anlægsvirksomheden Indstilling: Forvaltningen foreslår, at regnskabet ("Regnskab 2009") med de indeholdte forklaringer på afvigelserne godkendes. Sagsfremstilling I henhold til proceduren for regnskabsaflæggelsen 2009 skal fagudvalgene behandle regnskabet for drifts- og anlægsvirksomheden inden for deres udvalgsområder. Økonomiudvalget blev på mødet den. 29. marts 2010 orienteret om regnskabsstatus 2009, og efterfølgende har Økonomiudvalget d. 16. april 2010 anbefalet overførslerne. Beløbene er efterfølgende godkendt på kommunalbestyrelsesmødet den 3. maj Hovedresultatet af regnskab 2009 fremgår af følgende oversigt. Forskellen mellem Regnskab 2009 og bevilling fremgår af kolonne 4. De godkendte overførsler fremgår af kolonne 5. Den reelle afvigelse fremgår af kolonne kr. Oprindeligt Budget inkl. Regnskab Afvigelse Overførsel Reel netto budget bevillings- (3-2) til afvigelse ændringer 2010 (4-5) DRIFT Grønne områder og kirkegårde Trafikanlæg m.v Miljø og natur Drift i alt ANLÆG Grønne områder og kirkegårde Trafikanlæg m.v Miljø og natur Anlæg i alt I ALT I mødesagen er vedlagt udkast til Regnskab 2009, hvori der nærmere er redegjort for regnskabsresultaterne og for anlægsforbruget.

30 Åbent punkt Teknik- og Miljøudvalget den , s.30 Endvidere er der i bilag på mødesagen redegjort for de områder i regnskabsmaterialet, der især måtte have udvalgets interesse. I den forbindelse skal forvaltningen fremhæve følgende: Vedr. driftsvirksomhed: - Vejbelysning, mindreudgift til kabellægning i kommunen som følge af forsinkelse hos DONG. - Vintertjeneste, merudgift til vintertjenesten som følge af den hårde vinter Vedr. anlægsvirksomhed: - Ingen væsentlige bemærkninger til afvigelser eller tidsforskydninger Økonomiske konsekvenser Fremgår af sagen. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen. Teknik- og Miljøudvalget den 17. maj 2010: Anbefalet. Liss Kramer Mikkelsen (A) var fraværende.

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget den 18-05-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget Protokol Tirsdag den 18. maj 2010 kl. 08:00 afholdt Byplanudvalget møde hos Velux. Medlemmerne var til stede, undtagen: Liss Kramer

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 19-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Onsdag den 19 maj 2010 kl 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget den 15-06-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget Protokol Tirsdag den 15. juni 2010 kl. 08:15 afholdt Byplanudvalget møde i udvalgsværelse 1. Medlemmerne var til stede, undtagen:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 17-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Mandag den 17 maj 2010 kl 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Næsseslottet, Dronninggårds Alle samt Dronninggårds Alle Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen

Næsseslottet, Dronninggårds Alle samt Dronninggårds Alle Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen BYPLANUDVALGET Dagsorden med vedtagelser 08.10.2014 Næsseslottet, Dronninggårds Alle 134-140 samt Dronninggårds Alle 128-132 - Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen BYU 08.10.2014

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget den 25-10-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget Protokol Tirsdag den 25. oktober 2011 kl. 15:30 afholdt Byplanudvalget ekstraordinært møde i kommunalbestyrelsens spisestue. Medlemmerne

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 20-03-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Tirsdag den 20. marts 2012 kl. 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde i

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

I dette notat behandles følgende spørgsmål i forhold til Åbeskyttelseslinjen.

I dette notat behandles følgende spørgsmål i forhold til Åbeskyttelseslinjen. Notat om dispensation fra Åbeskyttelseslinjen i kulturhavnens etape 2 3. marts 2016 I dette notat behandles følgende spørgsmål i forhold til Åbeskyttelseslinjen. 1. Er beregningsmåden for dispensationen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk 27-10-2014 14/7155 Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk Lovliggørende landzonetilladelse til tilbygninger mv. på ejendommen matr.nr. 111 Kær, Ulkebøl, der ligger på Arnkilsøre 13,

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget mandag den 28. september 2009, kl. 16:00 i Udvalgsværelse 2

Teknik- og Miljøudvalget mandag den 28. september 2009, kl. 16:00 i Udvalgsværelse 2 Teknik- og Miljøudvalget mandag den 28. september 2009, kl. 16:00 i Udvalgsværelse 2 Åbent møde Tilstede Helle Tiedemann (A) - formand Birte Kramhøft (F) - næstformand Inger Christensen (A) Marianna Hesselholt

Læs mere

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Lokalplan nr. 21-050-0001 Bramming Landområde Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Tillæg nr. 1 til LP nr. 120, Bramming maj 2011 Side: 0 Lokalplan nr. 21-050-0001.Bramming Landområde, Tilbygning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen.

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen. Sag nr.: Mødedato: 4. november 2009 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2009/42238 Sagsbehandler: jql Ansøgning om opførelse af nyt enfamiliehus. Pileurtvej 16, Rødding Baggrund Viborg Kommune har modtaget

Læs mere

Lyngby-Taarbæk kommune Center for Jura, Salg og Indkøb Att.: Tina Kock Ritter og Finn Lauridsen Sendt til mail:

Lyngby-Taarbæk kommune Center for Jura, Salg og Indkøb Att.: Tina Kock Ritter og Finn Lauridsen Sendt til mail: Dato: 03-07-2019 Lyngby-Taarbæk kommune Center for Jura, Salg og Indkøb Att.: Tina Kock Ritter og Finn Lauridsen Sendt til mail: fil@ltk.dk Ref.: J.nr.: tab 02.34.02-P19-396-15 Ejendom: Trongårdsvej 12A

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

EJENDOMMEN TEGLVÆRKET ApS Frydenborgvej 27 K 3400 Hillerød. Sendt til: jm@hhmejendomme.dk L A N D Z O N E T I L L A D E L S E

EJENDOMMEN TEGLVÆRKET ApS Frydenborgvej 27 K 3400 Hillerød. Sendt til: jm@hhmejendomme.dk L A N D Z O N E T I L L A D E L S E EJENDOMMEN TEGLVÆRKET ApS Frydenborgvej 27 K 3400 Hillerød Sendt til: jm@hhmejendomme.dk L A N D Z O N E T I L L A D E L S E By og Miljø Til MTB teknikbane på ejendommen Frydenborgvej 27 P, 3400 Hillerød,

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning

Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Harbo Dir: +4579755590 Mob: e-mail: Merete.Harbo @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21775918 21.8.2018 Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Der meddeles

Læs mere

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 250 Rådhuset, Grenaa Dato: Fredag den 29. april 2016 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 17:15 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Else Søjmark (A) Olaf Krogh Madsen (L) Bente Hedegaard (A) Allan Gjersbøl

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Ungdomsskolen Skive Frederiksdalallé Skive Mail: Den 20. juni 2014

Ungdomsskolen Skive Frederiksdalallé Skive Mail: Den 20. juni 2014 Ungdomsskolen Skive Frederiksdalallé 7 Mail: than@skivekommune.dk Den 20. juni 2014 Svansøvej 8, Skive Legaliserende landzonetilladelse til crossbane og halvtage samt dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 04-11-2015 17:00 Mødeafholdelse Mødelokale D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 04-11-2015 17:00 1 (Åben) Det tidligere Danmarks Akvarium.

Læs mere

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg.

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg. Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025 for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej,

Læs mere

- At ridebane og lygtepæle fjernes, hvis aktiviteten nedlægges. Åbningstider Mandag-onsdag Torsdag Fredag

- At ridebane og lygtepæle fjernes, hvis aktiviteten nedlægges. Åbningstider Mandag-onsdag Torsdag Fredag Tina og Martin Rasmussen Sendt pr. mail til: murermestermartin@hotmail.com Byg, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 LANDZONETILLADELSE byg@svendborg.dk www.svendborg.dk STRAMMELSE

Læs mere

Luftfoto af ansøgte beliggenhed. Eksisterende bygninger er fjernet og det ansøgte er markeret med gult. Tjørnevej Uldum T:

Luftfoto af ansøgte beliggenhed. Eksisterende bygninger er fjernet og det ansøgte er markeret med gult. Tjørnevej Uldum T: Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-9-17 8.5.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29.

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29. Sag Lokalplanpligtigt projekt ved opførelsen af ældreboliger på grønt areal, Lokalplan 19 Rødvig Sagsnr. 13/111 Initialer EriKnu Åben sag Resumé Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 17-01-2012 Dato: 14-11-2011 Sag nr.: TMU 3 Sagsbehandler: Lene Sehested Kompetence: Fagudvalg [X] Økonomiudvalget

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinjen i forbindelse med opførelse af overdækning af en del af drivingrange

Dispensation fra skovbyggelinjen i forbindelse med opførelse af overdækning af en del af drivingrange Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Kokkedal Golfklub Att: Ken Lauritsen gm@kokkedalgolf.dk kg@kokkedalgolf.dk Dato: 18.09.2017 Sagsnr: 2016-0396-1 Kontakt Pernille Johnsen Byggesagsbehandler

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Naboer og andre interessenter. Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan

Naboer og andre interessenter. Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan Naboer og andre interessenter Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan 2013-2025 Kommunalbestyrelsen har på deres møde den 10. marts 2015 endeligt vedtaget

Læs mere

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad 13-12-2010 10/43032 Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen samt landzonetilladelse til etablering af 4 vandhuller samt ændring i terrænet

Læs mere

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. LED Dir. tlf. 46 31 35 06 gunillasr@roskilde.dk Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

til at udvide teltpladsen fra 50 campingenheder til 60 campingenheder og til opstilling af 7 campinghytter.

til at udvide teltpladsen fra 50 campingenheder til 60 campingenheder og til opstilling af 7 campinghytter. Odder kommune Rådhusgade 3 8300 Odder att.: Bjarne Møllgaard Byggeri Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk bjarne.mollgaard@odder.dk Landzonetilladelse til udvidelse af campingenheder og

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport I har søgt om tilladelse til, at etablerer en 5,21m x 4,16m stor carport på matr. 12cu Hejnsvig By, Hejnsvig. Matriklen er tilknyttet

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18-11-2003 via Magistraten Tlf. nr.: 89402185 Jour. nr.: Ref.: LD Forslag om

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald Peter Thomsen Teglumvej 1 8660 Skanderborg Landzonetilladelse til opførelse af stald Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at opføre en stald på 99,2 m 2 på matr.

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Niels Jørgen Bjørnlund Karlebyvej 52 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag Kommuneplantillæg 3 for Kommuneplan 2013-2015 Boligområde - Østerbakken - Vils Forslag - juli 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.dk Forslag KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Line G. og Martin Vædele Dr Schadsvej 35 4500 Nykøbing Sj (Sendt som e-mail til nn@kullegaard.dk) Den 10. september 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning

Læs mere

Håndbog for kvalitetsstyring inden for natur- og parkområder i Gladsaxe

Håndbog for kvalitetsstyring inden for natur- og parkområder i Gladsaxe Håndbog for kvalitetsstyring inden for natur- og parkområder i Gladsaxe Parkprocedure Ansvarlig: Godkendt: Elin Dybdal Ivan Christensen 25. maj 2009 N6 Udarbejdelse af plejeplaner for natur- og parkområder

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Nr. Hostrup og Omegns Beboerforening Øbeningvej 15 6230 Rødekro!" # Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 27. september 2016 Sagsnr.: 16/31408 Ejendomsnr.: 9165 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche

Læs mere

Afslag på ansøgning om byggetilladelse og nedrivningstilladelse på Nr. Allé 10, 7400 Herning

Afslag på ansøgning om byggetilladelse og nedrivningstilladelse på Nr. Allé 10, 7400 Herning Anette Kusk Advokat (H) LL.M., Partner ak@abel.dk Herning Kommune Byplanudvalget Torvet 5 7400 Herning Sekretær: Jane Kirk 89 31 90 42 jk@abel.dk Att.: Hans Eghøj bjghe@herning.dk Marius Reese bekmr@herning.dk

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Tirsdag den 8. oktober 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Katja Lindblad, Ingolf Mathiesen, Niels Jørgensen,

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Leif Glasdam Jensen Linien 27 5683 Haarby 14. juni 2018 Sags id: 2018-0059 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af en sø so ansøgt på ejendommen matr.

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Landzonetilladelse Anlæg og udvidelse af sø, Flensborglandevej 32, 6270 Tønder

Landzonetilladelse Anlæg og udvidelse af sø, Flensborglandevej 32, 6270 Tønder Plan & Byggeri Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-17-19 08-04-2019 Landzonetilladelse Anlæg og udvidelse af sø, Flensborglandevej 32, 6270 Tønder Afgørelse Vi meddeler

Læs mere

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri.

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri. Alterna Huse Nr. Hostrupvej 20 6230 Rødekro Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-164-12 10-09-2012 Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslinje

Læs mere

Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark Sønderborg

Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark Sønderborg Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark 7 6400 Sønderborg Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 og 18 til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr.nr. 9A Nybøl Ejerlav, Nybøl,

Læs mere

Afgørelse om skovbrynsdeklaration og dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til opførelse af tilbygning til beboelse.

Afgørelse om skovbrynsdeklaration og dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til opførelse af tilbygning til beboelse. Christina og Lasse Wind Schanz Østerbakken 3 Høruphav 6470 Sydals Afgørelse om skovbrynsdeklaration og dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til opførelse af tilbygning til beboelse. Afgørelse

Læs mere

02-06-2014 14/20267. Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg

02-06-2014 14/20267. Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg 02-06-2014 14/20267 Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til tilbygning på ejendommen matr.nr. 155 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Fuglsangvej 12, 6400 Sønderborg

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Der er tidligere givet tilladelse til nedrivning og en moderne fortolkning af et gårdmiljø på Katkær 1, 6470 Sydals

Der er tidligere givet tilladelse til nedrivning og en moderne fortolkning af et gårdmiljø på Katkær 1, 6470 Sydals Torben Sten Hansen Neder Jestrup 8, Tandslet 6470 Sydals Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 til at opføre en ny bolig og garage på ejendommen matr.nr. 16 Lambjerg, Hørup,

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Paradigme. 018 Håndværksområde ved Skuldelev. Vedtaget. Status. Håndværksområde ved Skuldelev. Plannavn. Kommuneplantillæg uden VVM VVM. 8.

Paradigme. 018 Håndværksområde ved Skuldelev. Vedtaget. Status. Håndværksområde ved Skuldelev. Plannavn. Kommuneplantillæg uden VVM VVM. 8. Paradigme 018 Håndværksområde ved Skuldelev Status Plannavn VVM offentliggørelse af forslag Vedtaget Håndværksområde ved Skuldelev Kommuneplantillæg uden VVM 8. maj 2015 Høring start 8. maj 2015 Høring

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 2 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 2 til Rammeområde 12.B12 Boligområde ved Kærmindevej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen.

Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen. Sagsnummer: 01.00.00-K08-15-11 Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen. De forskellige forhold der er tale om

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, 5 Overtagelse af vejarealer i Indre By (2010-76159) Borgerrepræsentationen skal godkende, at kommunen overtager de i indstillingen nævnte private veje og vejarealer i Indre By. Overtagelserne sker som

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. september 2004 J.nr.: 03-31/650-0054 og 03-132/650-0018

Læs mere

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium (indhold og omfang) 1. Baggrund 2. Formål 3. Succeskriterier 4. Produkt 5. Bindinger 6. Organisering 7. Tidsramme 8. Økonomi 9.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg Forslag til lokalplan F113 Forslag Lokalplan F109 Samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013 F Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE 2 OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af sø på ejendommen matr. nr. 44b beliggende Temmeshave 9, 5560 Aarup.

Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af sø på ejendommen matr. nr. 44b beliggende Temmeshave 9, 5560 Aarup. Assens Rådhus 29. november 2016 Sags id: 16/18741 Landzonetilladelse vedr. etablering af sø Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af sø på ejendommen matr. nr. 44b beliggende Temmeshave

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 3. Gug Boldklub, Gug, Kommuneplantillæg 4.029, Lokalplan 4-3-102, Redegørelse for bæredygtighed samt ophævelse af Lokalplan 03-003, Vissegård, Idrætsanlæg (2. forelæggelse). 2012-36189. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

v/ fmd. Erling Stolze og Gitte Jakobsen

v/ fmd. Erling Stolze og Gitte Jakobsen Skjød Borger- og idrætsforening og Skjød Forsamlingshus v/ fmd. Erling Stolze og Gitte Jakobsen Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse

Læs mere

Ansøgningen Der er ansøgt om tilladelse til at flytte et udhus på 84 m² ca. 20 meter mod øst i forhold til eksisterende placering.

Ansøgningen Der er ansøgt om tilladelse til at flytte et udhus på 84 m² ca. 20 meter mod øst i forhold til eksisterende placering. Tjørnevej 6 7171 Uldum Camilla Lenbroch Hansen Tel: 79755605 E-mail: Byg@Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-1314236-19 8.10.2019 Landzonetilladelse til at flytte udhusbygning på 84 m² Du får landzonetilladelse

Læs mere

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65, Erritsø 7000 Fredericia att. Niels Chr. Brix E-mail: ncb@energinet.dk 18. oktober 2016 edoc: 2016-0240559

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål, Vedersø Ortfoto Ringkøbing- o Ringkøbing- 18. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Sommerhuset udgør 4,29 meter i højden. Det fremgår, at huset placeres i samme facadelinje, som det eksisterende.

Sommerhuset udgør 4,29 meter i højden. Det fremgår, at huset placeres i samme facadelinje, som det eksisterende. Plan og Kultur Rene Schwartz Odensevej 37 Verninge 5690 Tommerup 25-06-2019 Sags id: 2019-0212 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af sommerhus på ejendommen matr.

Læs mere

12-03-2013 13/7260. Sønderborg Planteskole, V. Carsten Lauritzen Madehusvej 9 6400 Sønderborg

12-03-2013 13/7260. Sønderborg Planteskole, V. Carsten Lauritzen Madehusvej 9 6400 Sønderborg 12-03-2013 13/7260 Sønderborg Planteskole, V. Carsten Lauritzen Madehusvej 9 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere butik og kontor på ejendommen matr.nr. 264, Vollerup, Ulkebøl, der ligger

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til tilbygning af halvtag til maskinhus Du har søgt om fornyet tilladelse til, at anlægge tilbygning af halvtag til maskinhus på matr. nr. 4a, Klink By,

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele

Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine

Læs mere

Hvornår og hvor længe er tilladelsen gyldig Kommunen offentliggør landzonetilladelsen på vores hjemmeside den 11. februar 2016.

Hvornår og hvor længe er tilladelsen gyldig Kommunen offentliggør landzonetilladelsen på vores hjemmeside den 11. februar 2016. Michael Vestbjerg Bogøvej 19 4060 Kirke Såby Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg 21-08-2019 Sags id: 2019-0517 Landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin nr. 11 Assens Kommune giver landzonetilladelse

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt 07-10-2019 19:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen 07-10-2019 19:00 1 (Åben) Meddelelser fra formanden...3

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt på Tanderupgårdsvej 19, 9690 Fjerritslev

Afgørelse om ikke godkendelsespligt på Tanderupgårdsvej 19, 9690 Fjerritslev Poul Erik Andersen Tanderupgårdsvej 19 Skræm 9690 Fjerritslev Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Bettina Brøndum Andersen Direkte 7257

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til boligformål Tingvej m.fl., Brøns 520.81.1 520.51.2 520.41.2 520.31.1 520.11.1 520.11.2 520.31.2 520.11.3 520.41.1 520.71.1 520.51.1

Læs mere

Birch & Svenning Allegade 45 8700 Horsens. Tilladelse efter planlovens 35,

Birch & Svenning Allegade 45 8700 Horsens. Tilladelse efter planlovens 35, Birch & Svenning Allegade 45 8700 Horsens Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Tilladelse efter planlovens 35, Birch & Svenning A/S har på vegne Houlbjerg

Læs mere

Udstykningen af parcellerne er forestået af Roskilde Kommune, der har solgt parcellerne som ejer.

Udstykningen af parcellerne er forestået af Roskilde Kommune, der har solgt parcellerne som ejer. Roskilde Kommune Teknik-og Miljøudvalget Postboks 100 4000 Roskilde Ballerup, den 21. oktober 2005 J.nr. 7308 eg/bt Vedr.:J.nr. 13.06.04P20 Støjskærm langs Holbækvej Grundejerforeningen Hyrdehøj ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

/ Chresten Andreas Jørgensen Nørskov Aabenraa

/ Chresten Andreas Jørgensen Nørskov Aabenraa 20-10-2014 14/36452 Chresten Andreas Jørgensen Nørskov 15 6200 Aabenraa Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus og en garage på ejendommen matr.nr. 81 Iller, Broager, der ligger på Illervej 18,

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Aabenraa Kommune Drift og Vedligehold Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att: Mikkel Bigum Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 27. juli 2017 Sagsnr.: 17/19516 Ejendomsnr.: 19151 Kontakt: Lis Bækkelund

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017 Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg Allé 1 og Østbrovej 12 må udvides

Læs mere