INTRODUKTION TIL PROJEKTETS OG DETS MILJØKONSEKVENSER CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL. YDRE NORDHAVN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INTRODUKTION TIL PROJEKTETS OG DETS MILJØKONSEKVENSER CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL. YDRE NORDHAVN"

Transkript

1 INTRODUKTION TIL PROJEKTETS OG DETS MILJØKONSEKVENSER BY & HAVN / COPENHAGEN MALMÖ PORT CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL. UDARBEJDET AF SWECO FOR BY & HAVN OG COPENHAGEN MALMÖ PORT

2

3 Indledning By & Havn og Copenhagen Malmö Port planlægger i samarbejde udflytning af den eksisterende containerterminal fra Levantkaj til Ydre Nordhavn, samt etablering af en ny fjerde krydstogtterminal i forlængelse af de tre eksisterende krydstogtterminaler, ligeledes i Ydre Nordhavn. Som en del af projektet gennemføres desuden uddybning af havbunden udfor de nye terminaler. I forbindelse med planlægningen er der gennemført en miljøkonsekvensvurdering af projektet. Resultatet af miljøvurderingen er nærmere beskrevet i en miljøkonsekvensrapport, mens du kan her få et hurtigt overblik over projektet og miljøvurderingen af projektet. Projektet Projektet består af to dele; en ny 4. krydstogtterminal og en containerterminal til erstatning for den eksisterende ved Levantkaj, se Figur 1. Projektet udføres af By & Havn og Copenhagen Malmö Port (CMP) Som en del af projektet gennemføres desuden en uddybning af havbunden ud for de to kajer. Begge terminalanlæg etableres yderst på det nye landområdes nordøstligste del. Projektet handler således om, hvordan en mindre del på ca. 32 hektar af det 100 hektar store areal i Ydre Nordhavn skal anvendes. For at opnå tilstrækkelig vanddybde til de skibe, der anløber terminalerne, er det nødvendigt at uddybe havnen i et område op til container- og krydstogtterminalernes kajer, se Figur 1. Containerterminal Ved containerterminalen anlægges også ro-ro anløbsplads til trailer- og stykgods med opmarchog manøvreareal, et fællesareal med nyt havnehus, bygninger til told, politi og veterinærmyndighed samt nye adgangsveje. Der vil normalt maksimalt være plads til anløb af 2 fartøjer ad gangen langs kajen i form af containerskibe eller ro-ro skibe af op til 250 m s længde og alle med en tonnage over tons. Der vil dog i sjældne tilfælde ligge 3 mindre skibe hver med en længde på op til ca. 160 m. Aktiviteterne forventes at stige med 1-2 % om året sammenlignet med den nuværende containerterminal ved Levantkaj, med anløb af skibe pr. uge svarende til anløb pr. år. Containerterminalen kan være i drift hele døgnet året rundt. I dag betjener containerterminalen op til 550 lastbiler dagligt. Det forventes, at den fremtidige lastbiltrafik vil følge udviklingen i containervolumen, men at der kan forekomme større variationer end i dag, således at der kan forekomme døgn med op til lastbiler. Trafikken forventes fordelt over et større tidsrum i døgnet. 1 (5)

4 Figur 1 Placering af projektområdet i Ydre Nordhavn i København. Projektområdet omfatter områdetil den ny containerterminal og ro-ro anløbsplads (roll on roll off), vist med rød, den ny krydstogtterminal, det mørkegrå område, fællesarealer med havnehus med lysere grå, ny adgangsvej (sort) og område ud for de nye kajer, hvor der skal foretages uddybning (blå) på søterritoriet. Det brune og lysebrune område angiver hhv. eksisterende containerterminal og ro-ro/projektlastterminal m.v. på Levantkaj og de eksisterende 3 krydstogtterminaler på Oceankaj. Krydstogtterminal Terminalbygningen planlægges opført i to etager med en højde på op til 25 m. Bygningen forventes at dække et areal på ca m 2, svarende til ca etagemeter. Der forberedes til installation og levering af landstrøm til krydstogtskibe ved kaj. Krydstogtskibene ved den nye terminal vil være op til 360 m lange, op til ca. 70 meter høje og med en kapacitet på op til passagerer. Krydstogtsæsonen er pt. primært i perioden april til oktober, men der kan forekomme anløb hele året. Der forventes i alt 50 til 75 krydstogtanløb pr. år på den nye terminal. De tre eksisterende krydstogtterminaler modtager i alt anløb årligt, svarende til i alt passagerer årligt. 2 (5)

5 Skibene kommer primært mellem kl og afgår mellem kl , ca. 5 % af skibene forventes dog at ligge over nat. Ca. 60% af skibene ankommer i weekenden. Der kan også forekomme transitanløb på krydstogtterminalen. Det forventes, at et anløb af et krydstogtskib med fuld passagerbelægning ved den nye terminal vil kunne give anledning til trafik til og fra terminalen morgen og eftermiddag bestående af taxaer, busser, lastbiler, 200 privatbiler. Uddybning For at sikre tilstrækkelig vanddybde til at modtage større skibe vil det være nødvendigt at uddybe et område ud for containerkajen og ud for krydstogtkajen, se Figur 1. Der gennemføres derfor en uddybning til 12,5 m vanddybde i området til en afstand på op til ca. 300 m fra containerkajen og ca. 125 m udfor krydstogtkajen. Uddybningen foretages med uddybningsfartøjer, der enten graver eller suger materialet op fra havbunden. Der skal i alt opgraves ca m 3 havbundsmateriale. Ved optagning af materialerne vil der uundgåeligt være et mindre spild af sediment, når bundmaterialet føres op gennem vandsøjlen. For at minimere gener for den øvrige skibstrafik og evt. gener som følge af påvirkning af badevandskvalitet samt påvirkning af marin flora og fauna i nærområdet udføres arbejderne derfor i vinterhalvåret. Uddybningen foretages i dagtimerne på hverdage og forventes at kunne gennemføres på ca. 2-4 måneder ved anvendelse af 1-2 uddybningsfartøjer. Det planlægges som udgangspunkt at nyttiggøre uddybningsmaterialerne ved afslutning af opfyldningen i KMC Nordhavns jorddepot i Nordhavn. Miljøvurdering Miljøvurderingen er kort resumeret herunder. Miljøpåvirkninger i anlægsfasen Det er vurderet, at der i anlægsfasen ikke vil være en påvirkning af planforhold, vandområder, marine natura 2000-områder, marin arkæologi, flora og fauna på land, forurenet jord, landskab og risikoforhold. Der vil være en ubetydelig påvirkning af sediment ved uddybning, marin flora og fauna, sejladsmæssige forhold, geologi og grundvand, rekreative forhold, luft og klima, støj, befolkning og af kumulativ støj fra andre anlægsprojekter. Der vurderes at være en lille påvirkning af trafik, da der i anlægsfasen fortsat vil være trafik til jorddeponiet, den eksisterende containerterminal og de eksisterende krydstogtterminaler samt trafik til anlægsarbejderne. Der vurderes yderligere at være en kumulativ effekt på trafikken, fra de øvrige anlægsarbejder i området. Det er dog vurderet, at den øgede trafik ikke medfører problemer for trafikafviklingen. Miljøpåvirkninger i driftsfasen Det er vurderet, at der i driftsfasen ikke vil være en påvirkning af planforhold, sedimentaflejring, marin flora og fauna, vandområder, marine natura 2000-områder, marin arkæologi, geologi og grundvand, flora og fauna på land, forurenet jord og risikoforhold. 3 (5)

6 Der vurderes at være en lille påvirkning af sejladsmæssige forhold, rekreative forhold, trafik og befolkning. Luft Beregninger af luftforurening viser, at projektforslaget medfører en årlig stigning i udledningen af NOX, partikler og CO2 med 3-8 %. Reduktionen af CO udledning med ca. 30 % skyldes primært anvendelsen af elektriske ASC-kraner i stedet for et større antal dieseldrevne shuttle carrieres. De beregnede emissioner for driftsscenariet kan anses som værende en worst-case beregning. Samlet vurderes projektet på sigt ikke at medføre en øget udledning af luftforurenende stoffer og CO2 end under de nuværende forhold. Beregning af immissionskoncentrationsbidrag fra projektet viser hvordan projektet påvirker de lokale luftforureningsforhold, dvs. den luftkvalitet, som naboerne til projektet forventes at opleve. Beregningerne viser, at projektet ikke giver anledning til nogen væsentlig påvirkning af de luftforureningsmæssige forhold ved gadeplan i nærområdet. I højderne 38 m og 72 meter over terræn er der begrænsede områder med koncentrationer over grænseværdien i umiddelbar nærhed af skibene. Støj Den fremtidige drift af den nye containerterminal og 4. krydstogtterminal vil ikke medføre overskridelser af de vejledende støjgrænserne for virksomhedsstøj, hverken ved eksisterende boliger, eller i planlagte byudviklingsområder i Nordhavn til blandet bolig og erhvervsbebyggelse. Det vurderes, at det samlede projekt vil medføre et fald i støjen ved Orientkaj, Århusgadekvarteret samt det fremtidige område til husbåde i Kalkbrænderihavnen sammenlignet med eksisterende forhold i 2017, hvor den eksisterende containerterminal fortsat er i drift. Det vurderes, at støjen vil blive reduceret med over 5 db i de nærmeste eksisterende boligområder. En ændring af denne størrelse vil være tydeligt hørbar. Det samlede projekt i kumulation med de eksisterende tre krydstogtterminaler vil kunne medføre støj i de planlagte byudviklingsområder på Levantkaj, Orientkaj og områderne til husbåde i Færgehavn Nord, som overstiger støjgrænsen på 40 db(a) i natperioden kl På Levantkaj vil støjen kunne være op til ca. 3 db over støjgrænsen, og på Orientkaj og Færgehavn Nord vil støjen kunne være ca. 1 db over grænsen. Det bemærkes, at krydstogtterminalerne og containerterminalen er to uafhængige virksomheder, og de skal i henhold til miljøbeskyttelsesloven vurderes enkeltvis i forhold til de vejledende støjgrænser. Det vurderes, at det samlede projekt vil have en positiv påvirkning i forhold til eksisterende forhold, idet containerterminalen flyttes længere væk fra eksisterende boligområder, men at projektet også har en negativ påvirkning i forhold til referencesituationen, fordi det medfører en stigning i støjen sammenlignet med støjniveauet fra de eksisterende 3 krydstogtterminaler. De landskabelige og lysmæssige forhold vil variere meget afhængigt af synsvinkel og afstand, fra neutral til moderat påvirkning, med krydstogtskibe som de mest markante elementer. 4 (5)

7 Der vil sandsynligvis være en kumulativ påvirkning fra byudviklingen i området, der kan påvirke befolkning og erhverv, men der er ingen konkrete projekter eller planer endnu. Der forventes en positiv effekt af, at en del af jorddeponiet dækkes af fast belægning, så der ikke længere trænger regnvand ned gennem den forurenede jord og ud i havnen. Konklusion Samlet er det vurderet at projektet kan anlægges og drives uden en væsentlig påvirkning af miljøet. 5 (5)

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn.

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +4541780482 Fax 7262 6790 chbe@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal

Læs mere

25-tilladelse til krydstogtterminal nr. 4 med tilhørende anlæg i Ydre Nordhavn

25-tilladelse til krydstogtterminal nr. 4 med tilhørende anlæg i Ydre Nordhavn 25-tilladelse til krydstogtterminal nr. 4 med tilhørende anlæg i Ydre Nordhavn [Måned og År] Indhold 1. 25-tilladelse til krydstogtterminal nr. 4 på Ydre Nordhavn 3 1.1 Indledning 3 1.2 Baggrund 3 1.3

Læs mere

Program for borgermøde

Program for borgermøde Program for borgermøde 18.00 Introduktion og velkommen Barbara Scheel Agersnap, CMP 18.05 Flytning af Containerterminalen Povl Dolleris Røjkjær Ungar, CMP 18.15 Krydstogtterminal 4 Brian Kristensen, CMP

Læs mere

CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL. YDRE NORDHAVN

CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL. YDRE NORDHAVN IKKE-TEKNISK RESUMÉ AF MILJØKONSEKVENSRAPPORT BY & HAVN / COPENHAGEN MALMÖ PORT CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL. UDARBEJDET AF SWECO FOR BY & HAVN OG COPENHAGEN MALMÖ PORT Indholdsfortegnelse 1. Baggrund

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag til afgrænsning af Miljøkonsekvensrapport for containerog krydstogtterminal i Ydre Nordhavn, København

Indkaldelse af idéer og forslag til afgrænsning af Miljøkonsekvensrapport for containerog krydstogtterminal i Ydre Nordhavn, København Indkaldelse af idéer og forslag til afgrænsning af Miljøkonsekvensrapport for containerog krydstogtterminal i Ydre Nordhavn, København April 2018 April 2018 Miljøstyrelsen Ideoplæg til konsekvesrapport

Læs mere

MILJØKONSEKVENSRAPPORT ESPOO-UDGAVE CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL. YDRE NORDHAVN

MILJØKONSEKVENSRAPPORT ESPOO-UDGAVE CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL. YDRE NORDHAVN MILJØKONSEKVENSRAPPORT ESPOO-UDGAVE BY & HAVN / COPENHAGEN MALMÖ PORT CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL. UDARBEJDET AF SWECO FOR BY & HAVN OG COPENHAGEN MALMÖ PORT Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1

Læs mere

Sweco Danmark A/S CVR nr Reg. kontor København. Member of the Sweco Group

Sweco Danmark A/S CVR nr Reg. kontor København. Member of the Sweco Group dkpeht 2017-02-03 PRØVNINGSRAPPORT Prøvningsresultaterne gælder kun for det prøvede. Rapporten må kun gengives i sin helhed medmindre der foreligger en skriflig tilladelse fra laboratoriet. KORTLÆGNING

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Udbud af VVM for container- og ny krydstogtterminal, Ydre Nordhavn

Opgavebeskrivelse. Udbud af VVM for container- og ny krydstogtterminal, Ydre Nordhavn Udbud af VVM for container- og ny krydstogtterminal, Ydre Nordhavn Den 18. april 2017 1 Indledning... 2 2 Baggrund og forudsætninger... 4 2.1 Baggrund og forudsætninger... 4 Krydstogtterminal... 4 Containerterminal...

Læs mere

NY CONTAINERTERMINAL OG RO-RO RAMPE I YDRE NORDHAVN MILJØMÅLING EKSTERN STØJ KORTLÆGNING AF EKSTERN STØJ I FORBINDELSE MED MILJØANSØGNING

NY CONTAINERTERMINAL OG RO-RO RAMPE I YDRE NORDHAVN MILJØMÅLING EKSTERN STØJ KORTLÆGNING AF EKSTERN STØJ I FORBINDELSE MED MILJØANSØGNING dkpeht 2017-02-03 Bilag 3 PRØVNINGSRAPPORT Prøvningsresultaterne gælder kun for det prøvede. Rapporten må kun gengives i sin helhed medmindre der foreligger en skriflig tilladelse fra laboratoriet. PROJEKTNAVN:

Læs mere

1 Indledning. 2 Metode. Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning.

1 Indledning. 2 Metode. Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning. 12. oktober 2018 Notat Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning Projekt nr.: 227462 Dokument nr.: 1229911198 Version 1 Revision 00 Udarbejdet

Læs mere

Miljørapport for udflytning af containerterminal til Ydre Nordhavn, Københavns Havn

Miljørapport for udflytning af containerterminal til Ydre Nordhavn, Københavns Havn Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 66 Offentligt Miljørapport for udflytning af containerterminal til Ydre Nordhavn, Oktober 2011 Udgivelsesdato : 19. oktober 2011 Projekt : 23.0140.07 Version

Læs mere

Miljørapport for udflytning af containerterminal til Ydre Nordhavn, Københavns Havn

Miljørapport for udflytning af containerterminal til Ydre Nordhavn, Københavns Havn Miljørapport for udflytning af containerterminal til Ydre Nordhavn, Københavns Havn Oktober 2011 Udgivelsesdato : 19. oktober 2011 Projekt : 23.0140.07 Version : 1e Udarbejdet : Gunnild Vølund Kontrolleret

Læs mere

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail:

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail: Afgrænsning af VVM Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST 2018 Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf. 2373 9697 / mail: LKR@niras.dk Indholdet Skarp afgrænsning ved miljøkonsekvensvurdering af mindre

Læs mere

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Ved Casper Toftholm, Byg- og planchef og Troels Wissing, Planlægger Dagsorden - Præsentation af deltagere v/ Casper Toftholm (5 min) - Opfølgning på idéfasen Hvad

Læs mere

VVM af olieterminal på Skagen Havn 24. OKTOBER 2013 OLIETERMINAL PÅ SKAGEN HAVN

VVM af olieterminal på Skagen Havn 24. OKTOBER 2013 OLIETERMINAL PÅ SKAGEN HAVN VVM af olieterminal på Skagen Havn 1 Projektet overordnet Faciliteter til opbevaring af brændstof (svær fuelolie og gasolie) til skibe I overensstemmelse med lokalplan SKA.H.01.01.01 kommuneplantillæg

Læs mere

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn.

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Sag nr. 08.580.01 Ekstern virksomhedsstøj Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Juni 2009 NIRAS A/S Jesper Konnerup \\arhkfs01\data\sag\08\580.01\project

Læs mere

VVM-ANSØGNING VVM-ANSØGNING CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL YDRE NORDHAVN 22. SEPTEMBER 2017

VVM-ANSØGNING VVM-ANSØGNING CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL YDRE NORDHAVN 22. SEPTEMBER 2017 VVM-ANSØGNING CONTAINER- OG NY KRYDSTOGTTERMINAL YDRE NORDHAVN VVM-ANSØGNING 22. SEPTEMBER 2017 Udarbejdet af Sweco A/S Godkendt af By & Havn og Copenhagen Malmö Port Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2

Læs mere

Afprøvning af verdensmålsværktøj i MV af Svanemøllen Skybrudstunnel (SST)

Afprøvning af verdensmålsværktøj i MV af Svanemøllen Skybrudstunnel (SST) Afprøvning af verdensmålsværktøj i MV af (SST) Ulla Rose Andersen, Vand og Natur, uva@cowi.com Emilie Jantzen Lisbet Poll Hansen 1 Projektet - oversigt Bygherre HOFOR og Novafos Kommuner København, Gentofte

Læs mere

VVM for container- og krydstogtterminal i Ydre Nordhavn Visualiseringer - september 2018

VVM for container- og krydstogtterminal i Ydre Nordhavn Visualiseringer - september 2018 VVM for container- og krydstogtterminal i Ydre Nordhavn Visualiseringer - september 2018 Teknisk beskrivelse visualiseringer I forbindelse med udarbejdelsen af VVM for container- og krydstogtterminal i

Læs mere

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Anmeldelse af Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Eksempel på visualisering af projektet set fra sydsydvest (EMD) Projektansøger Energi Fyn Holding A/S Att: Jette I. Kjær Sanderumvej 16 5250

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag

Indkaldelse af idéer og forslag Indkaldelse af idéer og forslag Til VVM-redegørelse for A. Henriksen Shipping A/S på Hundested Havn xx 2013 Indkaldelse af ideer og forslag Forslag til Kommuneplantillæg Ikke teknisk resume VVM redegørelse

Læs mere

Sammenfattende redegørelse miljøvurderingsproces for container- og ny krydstogtterminal nr. 4 med tilhørende anlæg i Ydre Nordhavn, København

Sammenfattende redegørelse miljøvurderingsproces for container- og ny krydstogtterminal nr. 4 med tilhørende anlæg i Ydre Nordhavn, København Notat Virksomheder Ref. SURHE/KABJE Den 11. oktober 2019 Sammenfattende redegørelse miljøvurderingsproces for container- og ny krydstogtterminal nr. 4 med tilhørende anlæg i Ydre Nordhavn, København Dette

Læs mere

Nordhavnstunnel. VVM-undersøgelse. Borgermøde den 13. juni 2016

Nordhavnstunnel. VVM-undersøgelse. Borgermøde den 13. juni 2016 Nordhavnstunnel VVM-undersøgelse Borgermøde den 13. juni 2016 Velkomst og program Planlægningsdirektør Helga Theil Thomsen, Vejdirektoratet Indledning Nordhavnstunnel Formål med mødet Kort orientering

Læs mere

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal Københavns Kommune Kystdirektoratet Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal VVM Teknisk baggrundsrapport nr. 9 Luftforurening og klima Marts 2009 Luftforurening og klima Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Notat NY VESTHAVN. Vurdering af konsekvenser og afværgeforanstaltninger - Asnæs Fiskeopdræt. 19. september 2008

Notat NY VESTHAVN. Vurdering af konsekvenser og afværgeforanstaltninger - Asnæs Fiskeopdræt. 19. september 2008 Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk NY VESTHAVN CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Vurdering af konsekvenser og afværgeforanstaltninger

Læs mere

HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM BORGERMØDE OMKRING VVM 28. JUNI 2017

HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM BORGERMØDE OMKRING VVM 28. JUNI 2017 HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM HVORFOR UDVIDE? Havnen er 50 år gammel og bygget til datidens fiskeskibe. Siden 1967 er der sket en kraftig udvikling i flåden hen imod større og anderledes

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Genanvendelse af sediment fra Helsingør Nordhavn

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Genanvendelse af sediment fra Helsingør Nordhavn Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Tekst Genanvendelse af sediment fra Helsingør Nordhavn Etablering af promenade og jolleplads

Læs mere

DEBATOPLÆG Udvidelse af Karstensens Skibsværft

DEBATOPLÆG Udvidelse af Karstensens Skibsværft DEBATOPLÆG Udvidelse af Karstensens Skibsværft Formålet med dette debatoplæg er at indkalde idéer og forslag i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 32

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Køge Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 10 til Køge Kommuneplan 2013 Offentligt fremlagt til den 15. juli 2015 Tillæg nr. 10 til Køge Kommuneplan 2013 Udarbejdet i forbindelse med lokalplan 1015 Unitterminal i Køge Forslag 2015 Køge Kommuneplan 2013-25 Forslag til tillæg

Læs mere

NOTAT. Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge. 1. Baggrund

NOTAT. Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge. 1. Baggrund NOTAT Projekt Støjmodel for Køge Havn Kunde Køge Kommune Notat nr. 2A Dato 2014-10-16 Til Simon Leth Nielsen, Køge Kommune Fra Allan Jensen Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge Dato 2014-10-16

Læs mere

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal VVM-redegørelse og miljøvurdering Maj 2009 Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal VVM-redegørelse og miljøvurdering Udarbejdet

Læs mere

Miljøscreeningsskema for Tillæg 1 til lokalplan nr. 177 i henhold til bilag 2 i Lov om miljøvurdering.

Miljøscreeningsskema for Tillæg 1 til lokalplan nr. 177 i henhold til bilag 2 i Lov om miljøvurdering. Miljøscreeningsskema for Tillæg 1 til lokalplan nr. 177 i henhold til bilag 2 i Lov om miljøvurdering. Kriterier for bestemmelse af den sandsynlige betydning af den indvirkning på miljøet, der er omhandlet

Læs mere

VVM-Myndighed. Halsnæs Kommune. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse

VVM-Myndighed. Halsnæs Kommune. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse VVM-Myndighed Halsnæs Kommune Basisoplysninger Projektbeskrivelse Virksomheden bliver drevet af A. Henriksens Shipping A/S. Virksomheden ligger på en grund lejet af Hundested Havn I/S. Virksomheden ønsker

Læs mere

I bilag B til VVM-vejledningen findes en checkliste for brug for fastlæggelse af indholdet af en VVM-redegørelse.

I bilag B til VVM-vejledningen findes en checkliste for brug for fastlæggelse af indholdet af en VVM-redegørelse. NOTAT Odense J.nr. MST-1274-00048 Ref: hecla/subjo Den 15.april 2013 Opfølgning på modtagne ideer fra idefasen og overvejelser omkring udarbejdelse af VVMredegørelse for aktivitetsudvidelsen på Inter Terminals

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2

ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2 Notat A. Enggaard A/S ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2 Miljømæssig påvirkning af P-hus 1. maj 2017 Projekt nr. 226589 Dokument nr. 1223589644 Version 1 Udarbejdet af CVI/EJH Kontrolleret af JEK/MIK Godkendt

Læs mere

Borgermøde om Universitetssygehus Køge Forslag til Lokalplan 1035

Borgermøde om Universitetssygehus Køge Forslag til Lokalplan 1035 Borgermøde om Universitetssygehus Køge Forslag til Lokalplan 1035 Teknik- og miljøforvaltningen Dagsorden Velkomst ved Teknik- og Miljøudvalgsformand v. Mette Jorsø (5 min) Baggrund, tidsplan og præsentation

Læs mere

Forslag til Landsplandirektiv om krydstogtterminal ved Københavns Nordhavn. Høringsfrist 20. august 2009

Forslag til Landsplandirektiv om krydstogtterminal ved Københavns Nordhavn. Høringsfrist 20. august 2009 Forslag til Landsplandirektiv om krydstogtterminal ved Københavns Nordhavn Høringsfrist 20. august 2009 Udgivet af Miljøministeriet Redaktion og grafisk tilrettelæggelse By- og Landskabsstyrelsen, Byer

Læs mere

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal Københavns Kommune Kystdirektoratet Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal VVM - Teknisk Baggrundsrapport nr. 10 Støj og vibrationer Februar 2009 Københavns Kommune Kystdirektoratet Udvidelse

Læs mere

Miljø og sundhed NOTAT

Miljø og sundhed NOTAT NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Byplan Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Miljø og sundhed Nærværende notat

Læs mere

EVENTUELLE MANGLER VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST)

EVENTUELLE MANGLER VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) 29 EVENTUELLE MANGLER VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) INDHOLD 29 EVENTUELLE MANGLER 1617 29.1 Det marine område 1617 29.2 Lolland 1619 29.3 Fehmarn 1620 29.4 Sammenfatning

Læs mere

Miljøscreening Ophævelse af Lokalplan B12-1

Miljøscreening Ophævelse af Lokalplan B12-1 DERING Miljøscreening B12-1 Blandet Bolig- og Oversigtskort Kort 1: Område omfattet af Lokalplan B12-1l. 2 Bilag - miljøscreening MILJØVURDERING Indledning Loven om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

VVM-reglerne. Udfordringer ved havneudvidelser

VVM-reglerne. Udfordringer ved havneudvidelser VVM-reglerne. Udfordringer ved havneudvidelser PRÆSENTATION RIKKE HOLM Civilingeniør i Miljøteknik, Aalborg Universitet, 1993 Ringkjøbing Amt (1993 2000) HOH Vand & Miljø (2000 2002) NIRAS A/S (2006 VVM

Læs mere

Tilladelse til uddybning og opfyldning i Københavns Ydre Nordhavn

Tilladelse til uddybning og opfyldning i Københavns Ydre Nordhavn By og Havn I/S / Copenhagen Malmö Port AB Carsten Nieburhs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 nave@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.:TS6040102-00007 Dato: 09-10-2019 Tilladelse til uddybning

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) (kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014)

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) (kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014) Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) (kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014) VVM Myndighed Basis oplysninger Sorø Kommune Nyt vejanlæg til betjening af boligområdet

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade 17. august 2015 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN 2 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING FOR PLANERNES UDFORMNING 2 4 OFFENTLIGHEDSFASEN BETYDNING FOR PLANERNE UDFORMNING

Læs mere

VVM Myndighed. Basis oplysninger

VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A- Ændring af Emdrupparkens Idrætsanlæg Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter etablering kunstgræsbane på

Læs mere

Miljøvurdering af Vejudbygningsplan for Aalborg 2009-16, tillæg - februar 2009

Miljøvurdering af Vejudbygningsplan for Aalborg 2009-16, tillæg - februar 2009 Til Kopi til Fra Trafik og Veje, att. Malene Kofoed Nielsen Sagen Pia Mathiasen 22-04-2009 Sagsnr.: 2008-10049 Dok.nr.: 2009-123969 Init.: pim Miljøvurdering af Vejudbygningsplan for Aalborg 2009-16, tillæg

Læs mere

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Formålet med rørlægningen er at skabe en bedre sammenhæng mellem

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Skive Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

By & Havn I/S T: T: Nordre Toldbod 7. Copenhagen Malmö Port AB. E: Containervej 9

By & Havn I/S T: T: Nordre Toldbod 7. Copenhagen Malmö Port AB. E: Containervej 9 Anmeldelse i henhold til VVM-bekendtgørelsens 1 2, stk. 1 ifm. etablering af container- og supplerende krydstogtterminal i Ydre Nordhavn omfattet af bekendtgørelsens bilag 1, punkt 8b), der omfatter større

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Midlertidig grundvandssænkning langs en strækning af Indkildevej. Grundet etablering af Egnsplanvej skal eksisterende vandledninger på Indkildevej

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. nr af 23. november 2016]

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. nr af 23. november 2016] Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. nr. 1440 af 23. november 2016] VVM Myndighed Skive Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet

Læs mere

Scoping. Ved Gert Johansen

Scoping. Ved Gert Johansen Scoping Ved Gert Johansen Forskellen på scoping og screening Screening er en sorteringsproces væsentligt? - må anlægget antages at kunne påvirke miljøet Scoping er en fastlæggelse af hvilke miljøvurderinger,

Læs mere

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019 BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP Knabstrup Hallen, 24. april 2019 Dagsorden for mødet 1. Kort om processen indtil nu og fremadrettet ved leder

Læs mere

Velkommen til Borgermøde

Velkommen til Borgermøde Velkommen til Borgermøde 13-03-2018 1 Dagsorden Kl. 19.00 Velkommen v/ Formand for Teknik- og Miljøudvalget Sigurd Agersnap Kl. 19.05 Præsentation af vejprojekt v/ Kommunens vejafdeling, Helle Lagersted

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag. FDO olielager ved Statoil Refining Denmark, Kalundborg

Indkaldelse af idéer og forslag. FDO olielager ved Statoil Refining Denmark, Kalundborg Indkaldelse af idéer og forslag FDO olielager ved Statoil Refining Denmark, Kalundborg Oktober 2011 Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

Etablering af midlertidig supplerende naturgasfyret fjernvarmemobilcentral til fjernvarmeforsyning af nyt boligområde i Funder.

Etablering af midlertidig supplerende naturgasfyret fjernvarmemobilcentral til fjernvarmeforsyning af nyt boligområde i Funder. VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag

Indkaldelse af idéer og forslag Indkaldelse af idéer og forslag For Udvidelse af åbningstider for roemodtagelse i Nordic Sugar A/S i Nakskov April 2017 Indkaldelse af idéer og forslag VVM for udvidelse af åbningstider for roemodtagelse

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

ETABLERING AF GØDNINGTERMINAL PÅ VORDINGBORG HAVN

ETABLERING AF GØDNINGTERMINAL PÅ VORDINGBORG HAVN NOVEMBER 2014 YARA DANMARK GØDNING A/S ETABLERING AF GØDNINGTERMINAL PÅ VORDINGBORG HAVN VVM-ANMELDELSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Rørlægning af strækninger i den øvre del af Voel Bæk. Screenings afsluttet: 22. september 2016

Rørlægning af strækninger i den øvre del af Voel Bæk. Screenings afsluttet: 22. september 2016 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Miljøscreening Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Kommunplanramme 2.1.T.3, der aflyses, er vist med blå markering.

Læs mere

Notat til Miljøkonsekvensrapport. Nature Energy Månsson NGF NATURE ENERGY

Notat til Miljøkonsekvensrapport. Nature Energy Månsson NGF NATURE ENERGY Notat til Miljøkonsekvensrapport Nature Energy Månsson NGF NATURE ENERGY 16. OKTOBER 2018 NGF Nature Energy Månsson 16. oktober 2018 www.niras.dk Indhold 1 Indledning 3 2 Støjvilkår 3 2.1 Anlægsfase 3

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

VVM-anmeldeskema. Jammerbugt Kommune Toftevej Aabybro Tlf:

VVM-anmeldeskema. Jammerbugt Kommune Toftevej Aabybro Tlf: Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro raadhus@jammerbugt.dk Tlf: 7257 7777 VVM-anmeldeskema Bygherren skal, før etablering, udvidelse eller ændring af anlæg på bilag 2 til VVM-bekendtgørelsen*, udfylde

Læs mere

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup.

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup. Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-14-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11-11 2015 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger Miljøvurderings-screeningskema af projektforslag Fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1-6, samt små fleksible boliger på Hjorteleddet 39, efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

Naturstyrelsen Odense

Naturstyrelsen Odense Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Naturstyrelsen Odense Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Banedanmark udarbejder et beslutningsgrundlag for renovering

Læs mere

MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED - NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG

MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED - NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG BEFOLKNING OG MENNESKERS SUNDHED VVM-direktiv 2014/52/EU Mennesker Befolkning og menneskers sundhed Implementering af VVM-direktivet i dansk lovgivning i

Læs mere

NOTAT. Beregning af støj fra havnebad i Odense Havn. Indledning

NOTAT. Beregning af støj fra havnebad i Odense Havn. Indledning NOTAT By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Industrimiljø Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 70 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65520 Fax 659968 E-mail miljo@odense.dk Beregning af støj

Læs mere

Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod

Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod Plan og Byudvikling Bytoften 2, 6800 Varde 79947431 Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod Formel baggrund Som følge af VVM-bekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr. 1440 af 23. november 2016

Læs mere

Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport

Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport Gentofte Kommune Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund 10. april 2018 Telefon: 39

Læs mere

VVM Myndighed. Notat: VVM-screening for regulering af et afvandingsgrøft ved Hjortkær Fiskeri. 1. Projektbeskrivelse. Indledning

VVM Myndighed. Notat: VVM-screening for regulering af et afvandingsgrøft ved Hjortkær Fiskeri. 1. Projektbeskrivelse. Indledning Notat: VVM-screening for regulering af et afvandingsgrøft ved Hjortkær Fiskeri 1. Projektbeskrivelse VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Regulering af afvandingsgrøft ved

Læs mere

VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017

VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017 VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017 VVM Myndighed Basis oplysninger Viborg Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Virksomheden

Læs mere

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Solcelleanlæg Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta:

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Planens navn Kommuneplantillæg 2013.15 og lokalplan 594 for et boligområde ved Efterskolevej, Rantzausminde Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Boligområde med åben lav og tæt lav boligbebyggelse,

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 213) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fortsættelse og en

Læs mere

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg.

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg. A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning idet der er tale om et udendørs anlæg. Sundhedstilstand Svage grupper (f.eks. handicappede) Friluftsliv/rekreative interesser Planen vil medvirke til at

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Tekst

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Tekst Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger Tekst

Bilag 5 Basisoplysninger Tekst Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S 2018/1 BTL 41 (Gældende) Udskriftsdato: 11. maj 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget den 22. november 2018 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Modtager: Attention: Kopi til: Femern A/S Henrik Bay, Femern A/S Christian Henriksen, Femern A/S Sag: 01-05-01B_Ad hoc support to ENV Udarbejdet af: Martin

Læs mere

RAPPORT. Miljøvurdering (VVM) UPCYCKLINGCENTER NORDSJÆLLAND A/S

RAPPORT. Miljøvurdering (VVM) UPCYCKLINGCENTER NORDSJÆLLAND A/S 19-09-2017 UPCYCKLINGCENTER NORDSJÆLLAND A/S Miljøvurdering (VVM) Sendt til: Hillerød Kommune By og miljø - Natur og Byplan Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød RAPPORT Indholdsfortegnelse 1.0 INDLEDNING...

Læs mere

1 - Profilskitse. Hører til journalnummer: 01.16.04-P19-59-15 Udskrevet den 10-07-2015

1 - Profilskitse. Hører til journalnummer: 01.16.04-P19-59-15 Udskrevet den 10-07-2015 1 - Profilskitse Hører til journalnummer: 1.16.4-P19-59-15 Udskrevet den 1-7-215 1 2 - Anmeldeskema efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5, S Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 624 Løgumkloster

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i Bekendtgørelse nr af 23. november 2016.]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i Bekendtgørelse nr af 23. november 2016.] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i Bekendtgørelse nr. 1440 af 23. november 2016.] VVM Myndighed Skive Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 5

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 5 Bilag 5 Anmeldeskema Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Genopbygning af sandklit ud for parkeringspladsen ved Kobæk strand, hvor klitten er gennemskåret af færdsel fra gående trafik. Navn,

Læs mere

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé Del 1: Forslag til kommuneplantillæg Del 2: VVM-redegørelse Del 3:Ikke

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af forslag til lokalplan for Enghave Brygge med tilhørende kommuneplantillæg.

Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af forslag til lokalplan for Enghave Brygge med tilhørende kommuneplantillæg. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab.københavns KOMMUNE Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab.teknik- og NOTAT Bilag 3 Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af forslag til lokalplan

Læs mere

Afgørelse om at der ikke skal udarbejdes. miljøkonsekvensrapport for etablering af kunstgræsbane ved Gødvadhallen

Afgørelse om at der ikke skal udarbejdes. miljøkonsekvensrapport for etablering af kunstgræsbane ved Gødvadhallen Silkeborg Kommune Kultur og Borgerservice Idræt og Fritid Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt pr. e-mail til: Alf Christensen [alf.christensensilkeborg.dk] 2. juli 2019 miljøkonsekvensrapport for etablering af

Læs mere

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 af Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 Januar, 2019 Oversigtskort Oversigtskort. Blå markering viser kommuneplanramme 2.1.E.9. Det med rød streg angivne område er den del, der oprettes en ny kommuneplanramme

Læs mere

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. projekter omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2 (jf. LBK nr. 1225 af 25. oktober 2018 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) (kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014)

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) (kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014) Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) (kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014) VVM Myndighed Basis oplysninger Sorø Kommune Husstandsvindmølle Vildmosevej 5,

Læs mere

Vindmøller ved Hollandsbjerg

Vindmøller ved Hollandsbjerg Projekt forslag Vindmøller ved Hollandsbjerg Projekt holder: Vattenfall Vindkraft A/S Jupitervej 6 6000 Kolding Att.: Jan Vindahl Hermann Tlf.: 27 87 59 80 E-mail: janvindahl.hermann@vattenfall.com Indhold

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- ) Basis oplysninger Projekt

Læs mere

Etablering af varmepumpeanlæg. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J

Etablering af varmepumpeanlæg. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Miljøstyrelsen Århus Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET OMRÅDE TIL EDVARD MUNCH GALLERIET HELNÆS. Bilag B - Miljøscreening af. Lokalplan nr Edvard Munch Galleriet

LOKALPLAN NR FOR ET OMRÅDE TIL EDVARD MUNCH GALLERIET HELNÆS. Bilag B - Miljøscreening af. Lokalplan nr Edvard Munch Galleriet Bilag B - Miljøscreening af Lokalplan nr. 4.1-5 Edvard Munch Galleriet Oversigtskort N Oversigtskort - lokalplanområdet markeret med rødt. 2 Bilag B - Miljøscreening MILJØVURDERING Indledning Bekendtgørelse

Læs mere