Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade"

Transkript

1 17. august 2015

2 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN 2 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING FOR PLANERNES UDFORMNING 2 4 OFFENTLIGHEDSFASEN BETYDNING FOR PLANERNE UDFORMNING Høringssvar Bemærkninger til høringssvar vedr. adgangsvej til P-hus fra Tværvej 3 5 HVORFOR ER PLANEN VALGT 4 6 OVERVÅGNING 5 BILAG: KOPI AF HØRINGSSVAR 6

3 Side 2 1 INDLEDNING Kirkbi A/S ønsker at opføre et parkeringshus og arkadebyggeri mellem Hovedgaden og Ole Kirks Vej i Billund midtby. Projektet forudsætter udarbejdelse af VVMredegørelse, samt vedtagelse af ny lokalplan og kommuneplantillæg. VVMredegørelse og miljøvurdering af planerne er sammenskrevet i én rapport miljørapporten. Som grundlag for den politiske behandling er der krav om udarbejdelse af en sammenfattende redegørelse. Nedenfor er der således redegjort for: Hvordan miljøhensyn er integreret i planerne Hvordan er miljørapporten taget i betragtning Hvordan udtalelser, der er indkommet i offentlighedsfasen, er taget i betragtning Hvorfor planerne er valgt - med udgangspunkt i behandlede alternativer Hvorledes de væsentlige miljøpåvirkninger vil blive overvåget ved planernes gennemførelse 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN Der er i kommuneplantillægget, lokalplanen og miljørapporten redegjort for de mulige miljøpåvirkninger. De miljøpåvirkninger, der vurderes at kunne forekomme ved gennemførelsen af projektet, reguleres via bestemmelserne i lokalplanen, kommuneplantillægget, samt de stillede vilkår i VVM-tilladelsen. Vilkårene i VVM-tilladelsen sikrer realiseringen af de afværgeforanstaltninger, der er beskrevet i miljørapporten. Der er i miljørapporten beskrevet behov for afværgeforanstaltninger i forhold til trafik støj, grundvand samt landskab og bymiljø. 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING FOR PLANERNES UDFORMNING I miljørapportens afsnit 5-15 er der redegjort for miljøpåvirkningerne. Miljøvurderingen er foretaget ved at sammenligne 0-alternativet - som svarer til de eksisterende forhold, med det beskrevne projekt. Miljøvurderingerne har især haft indflydelse på fastlæggelse og udformning af planernes bestemmelser vedrørende adgangsveje, samt bebyggelsens omfang og ydre fremtræden Miljøvurderingen danner således grundlag for fastlæggelse af bestemmelserne i lokalplan og kommuneplantillæg, samt udformningen af vilkår i VVM-tilladelsen. 4 OFFENTLIGHEDSFASEN BETYDNING FOR PLANERNE UDFORMNING Billund Kommune har i perioden 2. juni 28. juli 2015 haft kommuneplantillæg nr. 12 og lokalplan nr. 276 i offentlig høring.

4 Side Høringssvar I perioden er indkommet to høringssvar, nedenfor er de kort refereret. Kopi af høringssvarene fremgår af bilag 1. I høringssvaret fra Hugo Sørensen, Bogfinkevej 23, 7190 Billund forslås adgangsvejen for P-huset flyttet fra Hovedgaden til Tværvej 4. Det anføres, at der ved samtidig varelevering til bager og arkade samt indkørsel til P-hus vil være risiko for trængsel på Hovedgaden. Ved adgangsvej via Tværvej til P-huset anføres desuden - som en yderligere positiv effekt, at det vil være muligt at dirigere personbiler ind fra Ole Kirks Vej via Tværvej til P-huset. Erhvervsstyrelsens har fremsendt en indsigelse begrundet i, at planforslagene ikke er i overensstemmelse med de overordnede grundvandsinteresser. Ved byudvikling eller ændret arealanvendelse indenfor områder med særlig drikkevandsinteresser (OSD) har kommunen nemlig pligt til at udarbejde en grundvandsredegørelse, og styrelsen fandt ikke at udkastet til grundvandsredegørelsen var fyldestgørende. Billund Kommune har efterfølgende færdiggjort grundvandsredegørelsen i overensstemmelse med styrelsens bemærkninger, og Erhvervsstyrelsen har den 10.august 2015 frafaldet indsigelsen. 4.2 Bemærkninger til høringssvar vedr. adgangsvej til P-hus fra Tværvej Forslaget har foranlediget at området endnu engang er besigtiget af Kirkbi. Det er ikke p.t. fastlagt hvilke butikker, der skal være i arkaden, og dermed hvilket omfang, vareindleveringen præcist vil få. Vareindlevering til arkaden forventes, at foregå ved, at varebiler parkerer på Hovedgaden og evt. ved hjælp af palleløfter transporterer varer ind i arkaden via indgang i smøgen mellem arkaden og Idéhuset. Trængsel på Hovedgaden I miljørapporten konkluderes, at der ikke vil være problemer med kø på Hovedgaden - under forudsætning af etablering af to bomanlæg, eller en foranstaltning med tilsvarende hurtig billetbehandling. Forudsætningerne er fastlagt som vilkår i VVMtilladelsen. Vurderingen er foretaget på baggrund af beregninger som viser, at der kan ankomme ca. 550 biler pr. time uden der opstår kø på Hovedgaden. Med en kapacitet i P-huset på 400 biler vurderes, at evt. samtidig vareindlevering fra 4 parkerede lastbiler ved bageren/arkaden ikke vil give anledning til væsentlige ændringer i risikoen for trængsel på Hovedgaden. Det vurderes desuden, at sandsynligheden er lille for, at alle butikker får leveret varer på samme tid, og yderligere sammenfaldende med spidsbelastningen for indkørsel til P-huset. Det bemærkes, at vareindlevering til bageren også sker til bagsiden af butikken, hvor varebiler parkerer bag butikken på bagerens parkeringsplads. Det vurderes derfor, at der ikke er risiko for trængsel på Hovedgaden som følge af samtidig varelevering til bager/arkade, og dermed er der ikke behov for at flytte indkørslen til P-huset.

5 Side 4 Trafikforholdene overvåges løbende som led i Billund Kommunes fremadrettede planlægning for trafik og parkeringsforhold. Sideløbende med etablering af P-huset udarbejder Billund Kommune en trafikafviklingsplan og en parkeringshenvisningsplan, der direkte kan medvirke til at fordele trafikken til og fra P-huset bl.a. ved hjælp af f.eks. dynamiske P-henvisningstavler. Mere trafik på Ole Kirks Vej Det er ikke ønskværdigt at lede mere trafik ad Ole Kirks Vej, da trafikmængden (ÅDT) her allerede forventes at stige med 165 %, som følge af biler, der forlader P-huset. Stigningen skyldes, at den nuværende trafik på Ole Kirks Vej er forholdsvis lille, idet der hovedsageligt er boliger langs vejen - dog med enkelte virksomheder primært i den nordlige ende. Langs Hovedgaden er hovedsageligt butikker med enkelte boliger imellem, og gaden er allerede i dag ret trafikeret. Den beregnede støjbelastning som følge af øget trafik på Ole Kirks Vej fra udkørsel fra P-huset ligger lige under de vejledende støjgrænser på 58 db. Ved yderligere trafik på vejen vil de vejledende grænseværdier for trafikstøj sandsynligvis overskrides. Indkørsel til P-huset fra Hovedgaden sammenlignet med indkørsel via Tværvej vurderes, at give den mindste relative forøgelse i trafikmængden på såvel Hovedgaden som Ole Kirks Vej, og dermed færrest gener. Trafiksikkerhed Ved indkørsel til P-huset fra Hovedgaden skal trafikken krydse fortovet én gang, nemlig svinget fra Hovedgaden til indkørslen. Ved indkørsel fra Tværvej skal trafikken krydse fortovet to gange, nemlig svinget fra Hovedgaden til Tværvej, og fra Tværvej til indkørslen til P-hus. Erfaringsmæssigt vil der være risiko for flere konflikter jo flere gange trafikken krydser fortove. Risikoen for konflikter med gående er lavest ved indkørsel via Hovedgaden fremfor indkørsel via Tværvej. Boligen Tværvej 6 Indkørsel via Tværvej 4 vil medføre mere trafikstøj på Tværvej, og boligen Tværvej 6 vil desuden blive påvirket af støj fra indkørslen til P-huset. Støjpåvirkningen vil således øges væsentlig for boligen Tværvej 6, og det vil sandsynligvis være nødvendigt, at etablere støjafskærmning for at overholde støjgrænserne. Samlet vurderes, at forslaget ikke giver anledning til ændringer i projektet eller planerne, og at miljørapportens vurderinger giver et retvisende billede af projektets indflydelse på miljøet. 5 HVORFOR ER PLANEN VALGT Med den forventede udvikling i Billund midtby vurderes det relevant at forøge parkeringskapaciteten her. Parkeringsanlægget, som etableres på Granvej i forbindelse med opførelsen af LEGO House, anlægges som pladser på terræn, og kommunen vurderer, at det ikke er hensigtsmæssig af etablere egentlig byggeri på denne lokalitet.

6 Side 5 Der er ikke undersøgt andre placeringer af P-huset og arkaden, fordi virksomheden råder over netop denne grund, som ligger hensigtsmæssig i forhold til parkering for gæster i LEGO House og andre med ærinde i midtbyen. Det eneste alternativ til projektet er således det såkaldte 0-alternativ, som svarer til de eksisterende forhold. Dvs. hvor området er delvis ryddet for bebyggelse, og hvor P- huset og arkaden ikke er opført. 6 OVERVÅGNING Der er ikke identificeret behov for overvågning, og derfor er der ikke opstillet et overvågningsprogram. Hvis der mod forventning skal gennemføres grundvandssænkning, vil der blive gennemført overvågning, der sikrer at oppumpning, recirkulering og evt. udledning af grundvand ikke påvirker bygninger funderet på blød bund, indvindingsboringer, vandløb og anden natur eller mobiliserer jordforureninger. Overvågningen vil blive fastlagt i kommunens tilladelse til grundvandssænkning, recirkulering og udledning.

7 Side 6 BILAG: KOPI AF HØRINGSSVAR Fra: Hugo Sørensen [mailto:hugo@billund-bolig.dk] Sendt: 6. juli :15 Til: sikkerpost kommunen Emne: Lokalplan 276 Forslag: I stedet for at have indkørsel fra Hovedgaden til P- huset, kunne det så ikke være en ide at benytte Tværvej 4 indkørslen? Med det nye arkadebyggeri og 3 forretninger plus bageren, der alle får leveret varer samtidig, vil der med 4 store lastbiler, og kø ved P- huset, blive lidt trængt. Ved indkørsel fra Tværvej, vil alle personbiler blive ledt væk fra Hovedgaden, og det kan måske også blive aktuelt, at personbilerne kan dirigeres ind fra Ole Kirks vej, via Tværvej til P- huset. Med venlig hilsen Hugo Sørensen Bogfinkevej 23, DK 7190 Billund Telf:

8 Side 7

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

Ny administrationsbygning på Åstvej med parkeringshuse på Højmarksvej og evt. ny adgangsvej til Nordmarksvej

Ny administrationsbygning på Åstvej med parkeringshuse på Højmarksvej og evt. ny adgangsvej til Nordmarksvej Debatoplæg Ny administrationsbygning på Åstvej med parkeringshuse på Højmarksvej og evt. ny adgangsvej til Nordmarksvej Indkaldelse af forslag og idéer LEGO parkeringshus KIRKBI A/S har søgt Billund Kommune

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. LEGO administrationsbygning på Åstvej med P-huse på Højmarksvej samt adgangsvej hertil

Sammenfattende miljøredegørelse. LEGO administrationsbygning på Åstvej med P-huse på Højmarksvej samt adgangsvej hertil Sammenfattende miljøredegørelse LEGO administrationsbygning på Åstvej med P-huse på Højmarksvej samt adgangsvej hertil November 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 1.1 Hvad er en sammenfattende

Læs mere

HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse Sammenfattende redegørelse - Juli 2012

HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse Sammenfattende redegørelse - Juli 2012 HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse i forbindelse med lokalplan nr. 09.E11.1 med tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan 2009-2020 for et erhvervsområde ved Teglværksvej, Feldborg Sammenfattende

Læs mere

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver:

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver: Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 52.E1.1 med tillæg nr. 49 til Herning Kommuneplan 2013-2024 for et erhvervsområde ved Haunstrup Hovedgade, Haunstrup I forbindelse

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆG 2013-22 OG RAMMELOKALPLAN 2016-1, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE KP-TILLÆG 2013-22

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Kommuneplan for Tønder Kommune

Sammenfattende redegørelse Kommuneplan for Tønder Kommune FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Kommuneplan 2017 2029 for TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Februar

Læs mere

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. april 2018 Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1077, Arkitektskole

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF LOKALPLAN 2016-23, BLANDET BOLIG OG ERHVERV NOPAGRUNDEN OG JERNLAGERET, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for Lokalplan 364 Blandet bolig og erhverv i Kanalbyen Oldenborggadekvarteret og Tillæg 7 til Kommuneplan

Sammenfattende redegørelse for Lokalplan 364 Blandet bolig og erhverv i Kanalbyen Oldenborggadekvarteret og Tillæg 7 til Kommuneplan Sammenfattende redegørelse for Lokalplan 364 Blandet bolig og erhverv i Kanalbyen Oldenborggadekvarteret og Tillæg 7 til Kommuneplan 2017-2029 Sammenfattende redegørelse for lokalplan 364 Blandet bolig

Læs mere

Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL Sammenfattende redegørelse.

Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL Sammenfattende redegørelse. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011 Sammenfattende redegørelse www.skive.dk Indhold 1 2 3 4 5 6 Indledning og baggrund...3 Planvedtagelse...3 Integrering af miljøhensyn i planerne...4 Miljørapportens

Læs mere

Debatoplæg. Kornmarken. Campus i Billund. Indkaldelse af forslag og idéer

Debatoplæg. Kornmarken. Campus i Billund. Indkaldelse af forslag og idéer Debatoplæg Udbygning af LEGO Koncernens Kornmarken Campus i Billund Indkaldelse af forslag og idéer September, 2016 LEGO SYSTEM A/S har søgt Billund Kommune om tilladelse til at kunne udbygge produktionen

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 261 for et område ved Grøndalsvej Oktober 2018 Revideret efter Kommunalbestyrelsens behandling d. 24. oktober 2018 2 Indhold Indledning...

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 9-6-105 og kommuneplantillæg 9.012 Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, Landområde Hals Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan

Læs mere

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE TIL TILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN 2013-25 FOR HOLBÆK KOMMUNE OG LOKALPLAN 6.13 FOR ET AFFALDSHÅND- TERINGSANLÆG OG ET SOLENERGIANLÆG VED AUDEBO UDKAST VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg og lokalplan Biogasanlæg og kraftvarmeværk i Vegger September 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

MILJØVURDERING. Sammenfattende redegørelse. Masterplan - Albertslund Centrum 2018

MILJØVURDERING. Sammenfattende redegørelse. Masterplan - Albertslund Centrum 2018 MILJØVURDERING Sammenfattende redegørelse Masterplan - Albertslund Centrum 2018 Sammenfattende redegørelse Albertslund Kommunes Kommunalbestyrelse har den 9. oktober 2018 godkendt, at forslag til masterplan

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106 og kommuneplantillæg 5.016 Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106

Læs mere

VVM-tilladelse til etablering og drift af parkeringshus med arkade

VVM-tilladelse til etablering og drift af parkeringshus med arkade Kirkbi A/S Koldingvej 2 7190 Billund Att.: Senior Vice President Steen Pedersen (step@kirkbi.com) VVM-tilladelse til etablering og drift af parkeringshus med arkade Billund Kommune træffer herved afgørelse

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse af kommuneplantillæg nr. 10 til Silkeborg Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan nr. 15-009 For et område til teknisk anlæg ved Allingvej 13, 8632 Lemming Februar 2018 UDKAST Titel:

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Kommuneplan for Brønderslev Kommune

Sammenfattende redegørelse. Kommuneplan for Brønderslev Kommune Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2017-2029 for Brønderslev Kommune Juli 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Miljøhensyn 2 3. Behandling af høringssvar 3 4. Overvågning 4 1 1. Indledning Forslag

Læs mere

VVM for A. Henriksen Shipping A/S, Hundested Havn

VVM for A. Henriksen Shipping A/S, Hundested Havn VVM for A. Henriksen Shipping A/S, Hundested Havn Idéoplæg Forslag til kommuneplantillæg og VVM-redegørelse Sammenfattende redegørelse Juni 2013 Maj 2015 Oktober 2015 INDHOLD 1. Den sammenfattende redegørelse

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Til ØU til orientering 03-02-2012. Sagsnr. 2011-68440. Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort. Dokumentnr.

Til ØU til orientering 03-02-2012. Sagsnr. 2011-68440. Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort. Dokumentnr. Til ØU til orientering Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort Miljøstyrelsen Roskilde har bekendtgjort kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut og har dermed meddelt

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og omhandler: Lokalplan nr. 134 og 10-7-101 og kommuneplantillæg

Læs mere

Bilag 10. Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering

Bilag 10. Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering Bilag 10 Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering Dato 15. december 2014 Dok.nr. 168946-14 Sagsnr. 13-13395 Ref. Slyn Sammenfattende redegørelse inklusivt overvågningsprogram supplement til miljøvurderingen

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE KOMMUNEPLAN 2013-25 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Lokalplan 334 fastlægger de fysiske rammer for områdets udformning og anvendelse som boligområde.

Lokalplan 334 fastlægger de fysiske rammer for områdets udformning og anvendelse som boligområde. Teknik & Miljø 8. juni 2016 Sags id.: 14/1439 Sagsbehandler: TETO Bilag 1 Sammenfattende redegørelse I henhold til Lov om Miljøvurdering af Planer og programmer Lokalplan 334 Boligområde ved Skullebjergvej

Læs mere

VVM for Novo Nordisk A/S, site Hillerød

VVM for Novo Nordisk A/S, site Hillerød VVM for Novo Nordisk A/S, site Hillerød Idéoplæg April 2013 Forslag til kommuneplantillæg Og VVM-redegørelse November 2013 Sammenfattende redegørelse Februar 2014 Kommuneplantillæg INDHOLD 1. Den sammenfattende

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013 Til foreløbig vedtagelse af byrådet F O R S L A G af 9. november 2015 Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013 Sognehus ved Nordby Kirke Fremlægges fra den 04. 02 2016 til den 31. 03 2016 Fanø Kommune December

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram)

Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram) Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram) Sammenfattende redegørelse Indkaldelse af ideer og forslag Maj 2011 Forslag til kommuneplantillæg November

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Vindmølleområde ved Hejring Indholdsfortegnelse... 5 1. Indledning og baggrund...6 2. Planvedtagelse...7 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...7 4. Miljørapportens betydning og udtalelser i offentlighedsfasen...

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af lokalplan 234 med kommuneplantillæg nr. 2

Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af lokalplan 234 med kommuneplantillæg nr. 2 1 Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af lokalplan 234 med kommuneplantillæg nr. 2 i henhold til miljøvurderingslovens 9, stk. 2 November 2010 Høm Hvad er en sammenfattende redegørelse? I henhold

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg Idéoplæg Oktober 2015 VVM-redegørelse Marts 2016 Sammenfattende redegørelse Juli 2016 INDHOLD 1. Den sammenfattende redegørelse 3 1.1 Indhold 3 1.2 Den videre

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan , Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan , Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse) Punkt 7. Godkendelse af Lokalplan 3-6-108, Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse) 2016-002821 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 3-6-108 endeligt

Læs mere

Vindmølleområde ved Tagmark. Sammenfattende redegørelse

Vindmølleområde ved Tagmark. Sammenfattende redegørelse Vindmølleområde ved Tagmark Sammenfattende redegørelse Thisted Kommune Februar 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING OG BAGGRUND 2. MILJØHENSYN 3. OFFENTLIG HØRING 4. AFLEDTE KONSEKVENSER 5. ALTERNATIVER 6. OVERVÅGNING

Læs mere

Lokalplan nr. 276 og Kommuneplantillæg nr. 12 P-hus ved Ole Kirks Vej Billund

Lokalplan nr. 276 og Kommuneplantillæg nr. 12 P-hus ved Ole Kirks Vej Billund og Kommuneplantillæg nr. 12 P-hus ved Ole Kirks Vej Billund April 2015 Forord Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en fysisk plan, der fastlægger de fremtidige forhold indenfor lokalplanens område. Byrådet

Læs mere

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2 Lokalplanforslag 19.04. Indkomne indsigelser Bilag 2 Holbæk Kommune Planafdelingen J.nr. 11 / 83563 Den 6. maj 2013 Forslag til Lokalplan 19.04 Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsperioden

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 for Billund Kommune Tillæg nr. 12

Kommuneplan 2013-2025 for Billund Kommune Tillæg nr. 12 Kommuneplan 2013-2025 for Billund Kommune Tillæg nr. 12 April 2014 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2025 for Billund Kommune Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej APRIL 2017 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 for Billund Kommune Tillæg nr. 12

Kommuneplan 2013-2025 for Billund Kommune Tillæg nr. 12 Tillæg nr. 12 April 2014 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Vindmølle- og solcelleområde Veddum Kær Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...4 2. Planvedtagelse...5 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...5 4. Miljørapportens

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Planlægning for område til vindmøller ved Krogstrup

Sammenfattende redegørelse Planlægning for område til vindmøller ved Krogstrup Sammenfattende redegørelse Planlægning for område til vindmøller ved Krogstrup Vesthimmerlands Kommune April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Vindmøller ved Døstrup/Finderup Indholdsfortegnelse Sammenfattende redegørelse... 5 1. Indledning og baggrund...6 2. Planvedtagelse...6 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...7 4. Miljørapportens

Læs mere

Miljøvurdering af Nationalparkplan Skjoldungernes Land

Miljøvurdering af Nationalparkplan Skjoldungernes Land Sammenfattende redegørelse vedrørende Miljøvurdering af Nationalparkplan NATIONALPARKPLAN 2017-23 FOR NATIONALPARK SKJOLDUNGERNES LAND Sammenfattende redegørelse vedrørende Miljøvurdering af Nationalparkplan

Læs mere

Sammenfattende redegørelse af miljørapport. Lokalplan nr. 59.E12.1 for en Korn og foderstofvirksomhed ved Gødstrup BILAG 2

Sammenfattende redegørelse af miljørapport. Lokalplan nr. 59.E12.1 for en Korn og foderstofvirksomhed ved Gødstrup BILAG 2 Sammenfattende redegørelse af miljørapport Lokalplan nr. 59.E12.1 for en Korn og foderstofvirksomhed ved Gødstrup BILAG 2 Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 59.E12.1

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Lov om miljøvurdering af planer og programmer, Lovbekendtgørelse 1533 af 10.december 2015.

Miljøvurdering af planer og programmer. Lov om miljøvurdering af planer og programmer, Lovbekendtgørelse 1533 af 10.december 2015. Randers Kommune 2016 vurdering af planer prrammer. Lov om miljøvurdering af planer prrammer, Lovbekendtgørelse 1533 af 10.december 2015. Projektets navn: Udkast til Natura 2000-handleplan 2016-2021 for

Læs mere

Bilag 3 Sammenfattende redegørelse

Bilag 3 Sammenfattende redegørelse Bilag 3 Sammenfattende redegørelse Københavns Kommune skal iht. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 9, stk. 2 udarbejde en sammenfattende redegørelse for: 1. Hvordan miljøhensyn er integreret

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 543

Forslag til Lokalplan nr. 543 PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Lokalplan nr. 543 For vindmøller ved St. Løgtvedgård Forslag til Tillæg nr. 9 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 Forslaget er fremlagt fra den til den Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport

Læs mere

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan SMV Screening Forslag til TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2013 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING 4 OBLIGATORISK MILJØVURRING? 6 SCREENINGSSKEMA 6 KONKLUSION 9 2 FORMALIA HVAD ER EN SMV SCREENING? En

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Hedensted Kommune SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR OG KOMMU-

Sammenfattende redegørelse. Hedensted Kommune SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR OG KOMMU- Hedensted Kommune Sammenfattende redegørelse SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR. 1111 OG KOMMU- NEPLANTILLÆG NR. 6 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED REMMERSLUND I HE- DENSTED Hedensted Kommune Sammenfattende

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Bilag B. Lokalplan nr. 221, Ringsted Kommune Sammenfattende redegørelse iht. miljøvurderingslovens 9 1 INDLEDNING

Bilag B. Lokalplan nr. 221, Ringsted Kommune Sammenfattende redegørelse iht. miljøvurderingslovens 9 1 INDLEDNING Bilag B Lokalplan nr. 221, Ringsted Kommune Sammenfattende redegørelse iht. miljøvurderingslovens 9 1 INDLEDNING Ringsted Kommune vurderede i forbindelse med udarbejdelse af forslaget til Lokalplan nr.

Læs mere

Planområdet er beliggende mellem Oksbølvej, Simmerstedvej og Skallebækken, under 1 km. vest for Haderslevs bymæssige bebyggelse.

Planområdet er beliggende mellem Oksbølvej, Simmerstedvej og Skallebækken, under 1 km. vest for Haderslevs bymæssige bebyggelse. 6 2013 Status Vedtaget Plannavn 6 2013 Dato for offentliggørelse af forslag 6. november 2013 Startdato, Offentlighedsperiode 6. november 2013 Slutdato, Offentlighedsperiode 1. januar 2014 Dato for vedtagelse

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for fjernparkeringsplads for LEGO House på Granvej

Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for fjernparkeringsplads for LEGO House på Granvej Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for fjernparkeringsplads for LEGO House på Granvej Oversigt over indkomne bemærkninger i forbindelse med forudgående offentlig høring afholdt i perioden 12. oktober

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 340 for et rådhus ved Prinsens Allé i Viborg og tillæg nr. 5/2008 til Kommuneplan 2006 Rammebestemmelser for Viborg Kommune Sammenfattende miljøredegørelse

Læs mere

Debatoplæg. 82b b. 7000bu. 13a. Nørregade. 12b. 15a. 15e. 335a. 336a. 16a. 335d. 7000cg. 335c. 19b. Enghaven. 7000bl. 22b. 29b. 29d. 35b.

Debatoplæg. 82b b. 7000bu. 13a. Nørregade. 12b. 15a. 15e. 335a. 336a. 16a. 335d. 7000cg. 335c. 19b. Enghaven. 7000bl. 22b. 29b. 29d. 35b. HOLSTEBRO KOMMUNE Butikscenter, boliger og erhverv i Enghaven, Holstebro Indkaldelse af idéer og forslag 7000bl 306a 7000m 37a 339d 353a 7 03b 16a 86a 97 304 43 29b 62a 54 7000bq 344 6c 29d 87 25a 40a

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og lokalplan Pleje- og ældreboliger, Bonnesensgade, Ø-gadekvarteret (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og lokalplan Pleje- og ældreboliger, Bonnesensgade, Ø-gadekvarteret (2. Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.048 og lokalplan 1-4-112 Pleje- og ældreboliger, Bonnesensgade, Ø-gadekvarteret (2. forelæggelse) 2018-071111 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for lokalplan 332 Sønder Voldgadekvarteret og tillæg 11 til Kommuneplan

Sammenfattende redegørelse for lokalplan 332 Sønder Voldgadekvarteret og tillæg 11 til Kommuneplan Strategisk Udvikling 16. januar 2017 Sags id.: 16/5535 Sagsbehandler: TETO Bilag 5 Sammenfattende redegørelse for lokalplan 332 Sønder Voldgadekvarteret og tillæg 11 til Kommuneplan 2013-2025 I henhold

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af forslag til lokalplan for Enghave Brygge med tilhørende kommuneplantillæg.

Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af forslag til lokalplan for Enghave Brygge med tilhørende kommuneplantillæg. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab.københavns KOMMUNE Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab.teknik- og NOTAT Bilag 3 Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af forslag til lokalplan

Læs mere

Miljøvurdering. Sammenfattende redegørelse efter Miljøvurderingslovens 9 stk. 2

Miljøvurdering. Sammenfattende redegørelse efter Miljøvurderingslovens 9 stk. 2 Miljøvurdering Sammenfattende redegørelse efter Miljøvurderingslovens 9 stk. 2 KOMMUNEPLAN 2013 Miljøvurdering sammenfattende redegørelse efter miljøvurderingslovens 9 stk. 2 Udarbejdet af: Randers Kommune,

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 936 af 24. september 2009 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

Kirkbi a/s Koldingvej Billund. Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej.

Kirkbi a/s Koldingvej Billund. Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej. Kirkbi a/s Koldingvej 2 7190 Billund Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej. Orbicon har på vegne af Kirkbi d. 31. august 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg - Ærø Kommune

Forslag til Kommuneplantillæg - Ærø Kommune Forslag til Kommuneplantillæg - Ærø Kommune Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplanramme Ma. Bl3 2015 Offentlighedsperiode Forslag til Kommuneplantillæg nr. 8 var sammen med forslag til lokalplan 101-4 fremlagt

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

Etablering af ny oplevelsespark - WOW-Park Billund

Etablering af ny oplevelsespark - WOW-Park Billund Debatoplæg Etablering af ny oplevelsespark - WOW-Park Billund Indkaldelse af forslag og idéer Juni 2018 1 Indkaldelse af forslag og idéer for etablering af ny oplevelsespark i Billund i forbindelse med

Læs mere

1 Miljøhensyn og bemærkninger fra offentligheden Der er i offentlighedsfasen indkommet i alt 5 indsigelser og bemærkninger til de to planforslag.

1 Miljøhensyn og bemærkninger fra offentligheden Der er i offentlighedsfasen indkommet i alt 5 indsigelser og bemærkninger til de to planforslag. Sammenfattende redegørelse til brug ved endelig vedtagelse af tillæg nr. 24 til Herning Kommuneplan 2017-2028 vedrørende det sydøstlige Lind og lokalplan 61.B12.3 for et område til bolig- og rekreative

Læs mere

Projektområdet er omfattet af 2 rammeområder i både Kommuneplan 2009 2021 og Kommuneplan 2013 2025 for Mariagerfjord Kommune.

Projektområdet er omfattet af 2 rammeområder i både Kommuneplan 2009 2021 og Kommuneplan 2013 2025 for Mariagerfjord Kommune. NOTAT Mariagerfjord Kommune Sendt til sikkerpost@mariagerfjord.dk Virksomheder J.nr. MST-1274-00032 Ref. surhe/marip Den 24. januar 2014 Sammenfattende redegørelse for VVM for Rockwool - udvidelse og ændring

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Notat. Resumé og vurdering af høringssvar ved offentlig høring af forslag til lokalplan 178

Notat. Resumé og vurdering af høringssvar ved offentlig høring af forslag til lokalplan 178 Notat Resumé og vurdering af høringssvar ved offentlig høring af forslag til lokalplan 178 Forslag til lokalplan 178 for en erhvervsbebyggelse til kontor- og serviceerhverv i Flintholm har været sendt

Læs mere

Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3

Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3 , Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3 Debatoplægget har været i høring fra den 15. maj 2018 til den 29. maj 2018 Ved høringsfristens

Læs mere

Miljøvurdering. Sammenfattende redegørelse. Lokalplan nr. 071 og Kommuneplantillæg nr. 012 for et besøgscenter. Hammershus

Miljøvurdering. Sammenfattende redegørelse. Lokalplan nr. 071 og Kommuneplantillæg nr. 012 for et besøgscenter. Hammershus Sammenfattende redegørelse Lokalplan nr. 071 og Kommuneplantillæg nr. 012 for et besøgscenter ved Hammershus Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet af Arkitema Architects for Bornholms Regionskommune

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Bilag 1: Høringssvar Forudgående offentlighed Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Der har været gennemført forudgående offentlig høring fra den 13.08.09 til

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 54 Område ved Lunden 8 Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2015 Odder Kommune 2015 (Sag. nr Dok. nr.

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2015 Odder Kommune 2015 (Sag. nr Dok. nr. Værktøj til miljøvurdering af planer og programmer Odder Kommune 2007 (Sag. nr. 727-2009-72461 Dok. nr. 727-2009-687873, senest revideret 28.06.2010 af AMA) Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 1 til

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 6. januar 2005 Peter Christoffersen 89

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) Punkt 6. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) 2015-013222 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 391 og Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune for et område til erhvervsformål ved Tøstrupvej,

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og butik, City Syd (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og butik, City Syd (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 4. Godkendelse af Kommuneplantillæg 3.030 og Lokalplan 3-6-112, Erhverv og butik, City Syd (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2018-031739 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vindmøller ved Lyngdrup

Sammenfattende redegørelse vindmøller ved Lyngdrup Sammenfattende redegørelse vindmøller ved Lyngdrup Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og omhandler: Lokalplan nr. 5-9-102 og kommuneplantillæg for

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere