En sømand går sine enegang. RADIOBREVE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En sømand går sine enegang. RADIOBREVE"

Transkript

1 En sømand går sine enegang. RADIOBREVE

2 Radiobreve Det er besværligt at skrive til en sømand. Disse to er skibsbreve og har intet med radiobreve at gøre.

3 Radioamatør QSL kort

4 Grundlaget trådløs telegrafi Heinrich Rudolf Hertz, , tysk fysiker. Hertz var den første, der frembragte elektromagneti ske bølger (radiobølger) Oliver Lodge, , britisk fysiker, som samtidig med H.R. Hertz eksperimentere de med elektromagneti ske bølger. Guglielmo Marconi, , italiensk fysiker og opfinder af radiotelegrafi. Må ikke forveksles med Caroline Marconi fra kalenderen i 2005.

5 Radiobreve I 1901 sendes at afgørende båt. Guglielmo Marconi (rørsender) Valdemar Poulsen (buegeneratoren) RMS Titanic april 1912 Havde en Marconi radiosender

6 Selskaber Marconi : Société Anonyme Internationale de Télégraphie i begyndelsen sammen med Telefunken/Siemens/AEG, England/ (1900) Marconi International Company, England (1900) I 1920ene: Danmark, Holland, Norge, USA, Italien Telefunken/Siemens/AEG: Deutsche Betriebsgesellschaft für drahtlose Telegrafie m.b.h. (DEBEG). Januar Compagnie Générale Transatlantique/Compagnie radio maritime, Frankrig, 1913

7 Radiobreve Marconi stjæler med arme og ben Får nobelprisen i 1909 Mener der er store penge i dette og starter firmaet Compagnie de Telegrafie sans Fils (1900 og 1911) og søger om eneret på trådløs kommunikation Uddanner telegrafister og sætter dem ombord på skibene

8 Radiobreve Forsyner telegrafisterne på skibene med alt nødvendigt udstyr. Formularer Kuverter

9 Radiobreve Hvad er et radiobrev? Dette skibe (1) er på vej fra havn X til havn Y.

10 Radiobreve Hvad er et radiobrev? Dette skibe (1) er på vej fra havn X til havn Y. Dette skib (2) er på vej fra havn Y til havn X. Det morser en meddelelse til det andet skib

11 Radiobreve Hvad er et radiobrev? Telegrafisten modtager og skriver meddelelsen på denne blanket i dette tilfælde et Marconigram. Dette skibe (som hedder Oscar II), når til havn Y.

12 Radiobreve Hvad er et radiobrev? Ved ankomsten folder han blanketten, går på posthuset og sender det som et brev. Hvorfor ikke direkte i land? Et radiobrev er dels noget. der er sendt pr. radio, dels noget der er sendt som brev, pakke eller pr. bud i den anden ende. Det består normalt af to dele: 1) En formular 2) Et brev beregnet til formularen, eller formularen kan foldes og sendes 1866

13 Selskaberne: DEBEG 29/10/1911 tidligst kendte (service begyndte i september)

14 Selskaber: DEBEG

15 Selskaberne: Marconi

16 Selskaberne:Marconi,Compagnie de Telegrafie sans Fil

17 Selskaberne: Compagnie Radio- Maritime

18 Selskaberne: Nederlandsche Telegraaf Maatschappij

19 Selskaberne: Norsk Marconikompani Kristiania

20 Selskaberne: Cunard og RCA

21 Radiobreve Hvorfor ikke telegrafere? Instruks (1935) 42. Radiobreve Ved radiobreve forstås radiotelegrammer til langsommere befordring og til nedsatte takster. Befordringen sker efter al anden radiokorrespondance. På land befordres radiobreve pr. post.

22 Katapultpost

23 Katapultpost

24 Marconi radiobreve

25 Marconi radiobreve

26 Marconi radiobreve

27 Marconi radiobreve

28 DEBEG

29 Compagnie Radio-Maritime

30 Hollandske

31 Radiobreve So ein Ding.. I 1920 indstiftes DRA, Dansk Radio Aktieselskab. Alle de største rederier deltog og selveste hr. Møller sad i bestyrelsen. DRAs første eksperiment med sender er i 1921 på S/S Island.

32 DRA

33 DRA DRA købte Elektromekano i 1924 og startede samme år med egene formularer og kuverter. Til forskel fra de udenlandske kunne der sendes frit fra skib til skib. Dette er sendt fra M/S Arizona og modtaget på S/S Aarhus, i rutefart på vej til København, hvor det postes.

34 DRA Ekspresforsendelse Telegraferet fra S/S Argentina til S/S Aarhus på vej til København

35 DRA DRA Postet fra Esbjerg- Harwich ruten i England.

36 DRA DRA Postet fra Esbjerg- Harwich ruten i England.

37 Radiobreve DRA Dette er et brev! Instruks 1935 VI Radiobreve til Skibe kan indleveres ved samtlige Post- og Telegrafkontorer i Danmark. Indtelefonering af Radiobreve er ikke tilladt. Indleveringskontoret fremsender Radiobrevene som almindelige, frankerede Breve paastemplet eller paaskrevet»radiobrev«(jvf. Punkt V) til Lyngby Radio, Lyngby, København Radio, Strickers Batteri, København S., Telegrafkontoret Esbjerg (for Radiobreve over Blaavand Radio) eller Thorshavn Radio, Thorshavn. Radiobreve fra Færøerne til skibe, med hvilke Thorshavn Radio ikke kan opnaa Forbindelse, videresendes pr. Post til Lyngby Radio.

38 Radiobreve I 1928 installeredes kortbølgeradioer på en del skibe bl.a. DFDS s og de sætter radiobrevene i system og trykker egne formularer.

39 DFDS I 1930erne tog trafikken rigtig fart og DFDS anvendte flere forskellige typer af radiobreve. Kan adskilles på deres formularnummer. DFDS standsede deres service for publikum i 1954 men fortsatte servicen for ansatte op i 50erne.

40 DFDS Tro mig, de er meget forskellige!

41 DFDS Instruks VI Radiobreve fra Skibe modtages kun til Steder, der er beliggende i Danmark,.

42 Post- og Telegrafvæsnet 1. januar 1934 meddeler Generaldirektoratet til DRA og DFDS, at der åbnes for radiobrevtjeneste via Lyngby og Blåvand radio via kortbølgeradio. De er oppe at køre 1. april med trykte breve og formularer.

43 Post- og Telegrafvæsnet Gennem tiderne laves en række forskellige formularer alle sammen ret kedelige.

44 Instruks Instruks for bevægelige Radiostationer ombord i Skibe eller Luftfartøjer (Maj 1935) 30 1 Radiobreve kan ekspederes mellem danske Skibe og Lyngby Radio. København Radio, Blaavand Radio eller Thorshavn Radio saavel fra Skibene til Adressater i Land som fra Afsendere i Land til Adressater om Bord i danske Skibe, i begge Tilfælde under Forudsætning af, at de internationale Regler for Radiokorrespondancens Afvikling overholdes (jfr. 32). Radiobreve, der skal ekspederes pr. Kortbølge, sendes via Lyngby Radio. Radiobreve, der skal ekspederes pr. Radiotelefon, sendes via Lyngby Radio eller Blaavand Radio. Over Thorshavn Radio kan kun ekspederes Radiobreve til eller fra Færøerne (jfr. envidere Punkt VI og VII). Rederier, der maatte ønske de dem tilhørende Skibsradiostationer aabnet for Ekspedition af Radiobreve, maa anmelde dette for Generaldirektoratet for Post- og Telegrafvæsenet. Radiobreve fra Skibe, tilhørende Det Forenede Dampskibs-Selskab, kan afgives til en af dette Selskabs indenrigske Rutebaade, naar disse befinder sig i rum Sø, i Stedet for til en af ovennævnte kyststationer. Skibsstationer, tilhørende andre Rederier end Det Forende Dampskibs - Selskab, skal ligeledes være berettiget til at afgive foreliggende Radiobreve til en af de nævnte indenrigske Rutebaade i Tilfælde af at de efter mindst 15 Minutters Kalden ikke har kunnet opnaa Forbindelse med en af Kyststationerne, saafremt Forbindelsen med Rutebaadene opnaas umiddelbart efter den forgæves Opkalden af Kyststationerne. Saafremt en Skibsstation ikke kan faa Forbindelse med Lyngby Radio (pr. Kortbølge eller pr. Radiotelefon) eller med Blaavand Radio, bør den søge Forbindelse med København Radio forud for Rutebaadene.

45 Post- og Telegrafvæsnet Ja, ja de er også meget forskellige!!!

46 Post- og Telegrafvæsnet Instruks for bevægelige Radiostationer ombord i Skibe eller Luftfartøjer (Maj 1935) VI Radiobreve, der skal udbringes på Søndage, maa frankeres som Søndagsbreve. Udbringning finder Sted efter de almindelige Regler for Søndagsbreve. Ved Udsendelsen anføres foran adressen Søndagsbrev, og Adressesiden forsynes med Diagonalkryds fra Hjørne til Hjørne. Radiobreve til Færøerne kan ikke

47 Post- og Telegrafvæsnet

48 Post- og Telegrafvæsnet Udsendes senere. 9. Radiobrevene vil kunne udsendes på en senere dato. Der anføres som tjenstlig bemærkning udsendes den...

49 Post- og Telegrafvæsnet

50 Post- og Telegrafvæsnet Instruks for bevægelige Radiostationer ombord i Skibe eller Luftfartøjer (November 1955) 13. Radiobreve kan ikke forlanges udsendt som ekspresbreve.

51 Sjældneste radiostation

52 Nedlagt 1983

53 Jule radiobreve Omkring jul var der en stor stigning i antallet af radiobreve. Man havde i England lavet specielle juleradiobreve.

54 Jule radiobreve DFDS tog den ide op og lavede nogle specielle kort om end ikke så julede som de engelske. 1929, 1930, 1931, 1948, 1952.

55 Jule radiobreve Statstelegrafen stod ikke tilbage og gennem årene kom en række juleradiokort

56 Jule- og nytårs radiokort

57 Jule- og nytårs radiokort Ja de er

58 Jule- og Nytårs radio breve C. Jule- og nytårs radio breve. Indlevering. Udlevering. 17. Indenrigske jule- og nytårsradiobreve kan indleveres i tiden fra 1. november-6. januar, begge dage inkl. Sådanne radiobreve befordres efter de almindelige regler for radiobreve og udleveres så vidt muligt juleaftensdag henholdsvis nytårsdag. Radiobreve med særlig udleveringsbemærkning (jfr. afsnit A, pkt 9) udleveres dog i overensstemmelse med denne. Betegnelse. 18. I jule- og nytårsradiobreve anføres som afgiftpligtig angivelse =xradiobrev= eller =nradiobrev=, eftersom pågældende radiobrev ønskes udleveret juleaftensdag eller nytårsdag.

59 Jule- og Nytårs radio breve Tekst. 19. Som tekst kan anføres en jule- og nytårshilsen i almindelig klart sprog eller en af følgende standardtekster: 1) hermed ønsket om en glædelig jul og et godt nytår hilsen 2) mange gode ønsker for julen og det nye år kærlig hilsen 3) kærligste julehilsener mine tanker er hjemme hilsen 4) lykke og fred i julen ønskes af 5) med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår sendes de kærligste hilsener 6) de bedste ønsker for det nye år med tak for det gamle 7) håber det nye år vil bringe held og lykke 8) med ønsket om et godt og lykkebringende nytår hilsen 9) rigtig glædelig jul og godt nytår kærlig hilsen 10) rigtig glædelig jul og godt nytår venlig hilsen Il) gledilig jol kærar heilsur 12) gledilig jol alt væl kærar heilsur 13) gledilig jol gott nyttar kærar heilsur 14) gledilig jol gott nyttar alt væl kær ar heilsur 15) gott nyttar kærar heilsur 16) gott nyttar takk fyri tad farna kærar heilsur Ønsker afsenderen at benytte en standardtekst, anføres som tekst på indleveringstelegramblanketten alene det udfor den forlangte tekst anførte tal. Anvendes standardtekst, må underskriften højst indeholde 3 ord.

60 Jule radiobreve fra Færøerne 1940 Dimalætting 10. december 1940 kunne man læse følgende: Radiojulehilsner til Danmark Der er blevet truffet Aftale med British Broadcasting Corporation om at et begrænset Antal korte Meddelelser fra Personer på Færøerne til deres Venner og Slægtninge i Danmark vil blive transmitteret i Tiden omkring Jul af den danske Radio i London. Følgende tre Standard Meddelelser vil blive modtaget: 1) Glædelig Jul og godt Nytaar. Har det godt. Arbejder som hidtil. 2) Sender de kærligste Hilsner for Jul og Nytaar. Tænker meget på jer. Alt vel. 3) Tak for Røde Kors Brev. Kærligste Hilsner. Har det alle godt. De, der ønsker at sende Hilsner, maa skrive et brev til det britiske Konsulat i Thorshavn, der modtages senest d. 16. Decbr. Brevet skal være forsynet med Ordene Radio Hilsner, indeholde Oplysninger paa, hvilket Nummer af ovenstaaende Meddelelser, men ønsker at benytte, endvidere indeholde et Mindstebeløb paa fem Kroner (5 Kr. -) samt deres fulde Navne og Adresser, for hvilke Meddelelserne til Danmark er bestemt, saavelsom Afsendernes fulde Navne og Adresse

61 Gave radiobreve I 1931 starter DRA en ny virksomhed Gave-Radiobreve.

62 Gave radiobreve Den tidligere omtalte Gerald opsiger sin stilling i 1931 for i 1932 at starte firmaet Gave-Telegram A/S. DRA traf aftale med ham om at indskyde kapital, og at han skulle forhandle DRAs produkter. I 1933 starter han med Gave- Radiobreve.

63 Gave radiobreve Instruks VIII Radiobreve fra Skibe kan tillige sendes som Gave-Telegrammer, men Befordringen omfatter kun Radiobrevenes Modtagelse paa Kyststationen (eller den indenrigske Rutebaad), og deres Udsendelse pr. Post til Gave-Telegram A/S, medens selve Gavens Ekspedition besørges af Gave-Telegram A/S, og Afregningen af Gavebeløbet sker mellem dette Selskab og vedkommende Selskab eller Rederi, der har Driften af Radiostationen. Foran Adressen anføres den takstpligtige tjenstlige Angivelse =Gaveradiobrev=. Radiobrevet, for hvilket der beregnes et særligt Ekspeditionsgebyr af 50 Øre pr. Gave, der tilfalder Gave- Telegram A/S, adresseres»gavetelegram København«. Denne Ordning gælder ikke for Færøerne.

64 Gave radiobreve Gaveradio gjorde det nemt at bestille en gave til dem derhjemme. Interflora brugte specielle kuverter ved blomsterhilsner

65 Gaveradio Gaveradio overtages 1/ af Interflora. Gennem tiderne indtil 1971, hvor selskabet opløses, trykkes en del forskellige gaveradiobreve.

66 Søgave radiobreve kommer et nyt konkurrerende selskab til med navnet SØGAVE. Bestilling af gaver skete på samme vis som hos Gave Radio, skibe og telegrafstationer havde deres kataloger liggende, så man kun behøvede at sende artiklens nummer.

67 Søgave Søgave fik trykt en række radiobreve i forskelligt design.

68 Søgave radiobreve Afregning: SKIBE kan afgive ordre pr telegram/ radiobrev og radiotelegrafist eller den som fører regnskabet om bord kan foretage en samlet månedlig afregning til Søgave. Kun gavebeløb og ekspeditionsgebyrer skal afregnes til Søgave, og kan kun ske direkte til Søgave, ikke via DRA eller P. & T. V. Søgave blev solgt i 1993.

69 Afregning Således fik den ensomme sømand kontakt til dem derhjemme, indtil han fik en mobiltelefon og en . Tak fordi I lyttede

LOL LOL! OMG! En telegrafists historier

LOL LOL! OMG! En telegrafists historier LOL LOL! OMG! En telegrafists historier Om SMS er og telegrafister Der er meget, voksne ikke forstår. Det gælder også i forhold til SMS er. Børn og unge bruger tit deres helt egne ord og forkortelser,

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. april 2013 blev der i sag 187-2012 XX v/advokat AA mod Ejendomsmægler MM v/advokat BB og Ejendomsmæglervirksomhed JJ ApS v/advokat BB afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 7. juli 2012 har XX

Læs mere

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme.

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Besked nr. 1. Kære drenge og piger. Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Det er derfor jeg sender denne besked til jer, og jeg tror I kan hjælpe mig. Jeg

Læs mere

Disse betingelser gælder mellem dig og Andelskassen Fælleskassen i følgende situationer:

Disse betingelser gælder mellem dig og Andelskassen Fælleskassen i følgende situationer: Betingelser for overførsler til og fra udlandet pr. 01.05.2015 1. Generelt Disse betingelser gælder mellem dig og Andelskassen Fælleskassen i følgende situationer: Ved overførsel af beløb til udlandet,

Læs mere

Betingelser for overførsler til og fra udlandet. Herudover gælder vestjyskbanks almindelige forretningsbetingelser til enhver tid i kundeforholdet.

Betingelser for overførsler til og fra udlandet. Herudover gælder vestjyskbanks almindelige forretningsbetingelser til enhver tid i kundeforholdet. 4.8.5 Betingelser for overførsler til og fra udlandet Betingelser for overførsler til og fra udlandet 1. Generelt Disse betingelser gælder mellem dig og vestjyskbank i følgende situationer: Ved overførsel

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort. Tid og sted: Torsdag den 21. juni 2007 kl. 10.00, vær.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort. Tid og sted: Torsdag den 21. juni 2007 kl. 10.00, vær. Sundhedsudvalget SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 625 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Sundhedsudvalg Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort

Læs mere

Betingelser for overførsler til og fra udlandet

Betingelser for overførsler til og fra udlandet Betingelser for overførsler til og fra udlandet 1. Generelt Disse betingelser gælder mellem Dem og pengeinstituttet i følgende situationer: Ved overførsel af beløb til udlandet, Ved modtagelse af beløb

Læs mere

26. januar 2015 FM 2015/80. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

26. januar 2015 FM 2015/80. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 26. januar 2015 FM 2015/80 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Inatsisartut vedtog på forårssamlingen 2002 en omlægning af havneafgiften for krydstogtskibe

Læs mere

Bentzon Teglværk, Gjerrild

Bentzon Teglværk, Gjerrild Gjerrild Brevsamlingsstedet (BRS) i Gjerrild blev oprettet den 1/8 1880 og blev fra starte underlagt Grenaa. Efter Ryomgård Gjerrild banens åbning den 5/12 1911 blev det den 1/1 1912 ændret til JBS og

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 e-mail: maarfrim@gmail.com DECEMBER 2014 Adresser, mail adr. tlf.

Læs mere

Indbydelse. Tursejlere. 3.-5. juni 2016 KERTEMINDE SEJLKLUB K E R T E M I N D E S E J L K L U B

Indbydelse. Tursejlere. 3.-5. juni 2016 KERTEMINDE SEJLKLUB K E R T E M I N D E S E J L K L U B Indbydelse Tursejlere 3.-5. juni 2016 K E R T E M I N D E S E J L K L U B Velkommen til Kerteminde Kerteminde Sejlklub har fornøjelsen af at indbyde til Classic Fyn Rundt 2016 Kerteminde Sejlklub indbyder

Læs mere

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt2016-25277 Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt i forbindelse med tildeling af tjenstlig advarsel Statsforvaltningens brev til faglig organisation:

Læs mere

I krig er det afgørende at få alle enheder i en stor hær til at agere som én samlet organisme. Det kræver effektiv kommunikation.

I krig er det afgørende at få alle enheder i en stor hær til at agere som én samlet organisme. Det kræver effektiv kommunikation. Præsenteret af: I krig er det afgørende at få alle enheder i en stor hær til at agere som én samlet organisme. Det kræver effektiv kommunikation. Der er fx sendt mange livsvigtige beskeder af sted via

Læs mere

Administrative bestemmelser

Administrative bestemmelser 54 Administrative bestemmelser adiotilladelse (Kaldesignalbevis) Før installering og brug af en radiostation om bord i et dansk skib skal der indhentes tilladelse fra Søfartsstyrelsen. Der skal anvendes

Læs mere

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011 2011 13-5 Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser En journalist klagede til ombudsmanden over Skatteministeriets afslag på aktindsigt i oplysninger om ni rejser som ansatte i SKAT havde foretaget.

Læs mere

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning StilladsInformation nr. 68 - juni 2003 Side 9 manden Claus Swing, Aalborg Navn: Claus Swing Bopæl: Aalborg Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning Tillidshverv:

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

BAGSVÆRD REGATTA 2004 Weekenden 5. & 6. juni 2004 Rostadion Bagsværd Sø Gladsaxe Kommune

BAGSVÆRD REGATTA 2004 Weekenden 5. & 6. juni 2004 Rostadion Bagsværd Sø Gladsaxe Kommune Kære kano- og kajak venner! 2. april 2004 Vi har hermed fornøjelsen af at invitere Jer til dette års regatta, som finder sted lørdag den 5. juni & søndag den 6. juni 2004 og naturligvis på Rostadion Bagsværd

Læs mere

Kørselsordninger August 2013

Kørselsordninger August 2013 Kørselsordninger August 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Fribefordring kørsel til egen læge og speciallæge 2. Kørsel til genoptræning (Sundhedsloven) 3. Kørsel til træning (Serviceloven) 4. Kørsel til Tale-,

Læs mere

Anmodninger og blanketter. Idé og funktion

Anmodninger og blanketter. Idé og funktion Anmodninger og ter Idé og funktion Anmodninger Definition En mail eller et brev til en anden (både udenfor og indenfor ) Indhold En dynamisk tekst (alm. mail indhold) Evt. link til vedhæftede filer Evt.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE

Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE Marts 2005 Januar 2012 Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE NAVN: 1. Foreningens navn er Bådelauget Kignæs Mole. Foreningen er stiftet den 3. Juni 1964. Foreningen har hjemsted i Jægerspris (kommune slettes).

Læs mere

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 28. februar 2011 FM 2011/27 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx. af xx. xxxx 2011 om post Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 1. POST Greenland er en del af TELE Greenland A/S, der kan oprette et datterselskab

Læs mere

Kl. 17:15 mødtes alle deltagerne i baren agter, hvor DFDS generøst bød på en drink. Foto: Hans-Henrik Fentz.

Kl. 17:15 mødtes alle deltagerne i baren agter, hvor DFDS generøst bød på en drink. Foto: Hans-Henrik Fentz. DFHS 1991-2016 I anledning af Dansk Færgehistorisk Selskabs 25 års-jubilæum den 20. april 2016 besluttede bestyrelsen at arrangere en jubilæumstur til Oslo for medlemmerne med ledsagere. Takket være stor

Læs mere

Vejledning til etiket med personligt præg

Vejledning til etiket med personligt præg Vejledning til etiket med personligt præg 1 Indhold Indledning... 3 Udseende og grafik... 4 Deklaration... 4 Danmarks Biavlerforenings bomærker... 4 Brug af etiketten... 5 Sporbarhed, vægt og holdbarhed...

Læs mere

SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg

SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg SOFARTSSTYRELSEN AntalfejZ Udi1des af censor ALM DSC-ALM Certifikat udstedes Ja Nej Oplyst resultat Ja Nej SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg (SR Sted: Svendborg Dato:

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Udkast NOTAT FÆRDSELSSTYRELSEN Dato: 21. januar 2008 J. nr.: 004-U05-7 Notat vedrørende de britiske erfaringer med liberalisering af postmarkedet Oplysningerne

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

2. rejsebrev praktik i Thailand 2015

2. rejsebrev praktik i Thailand 2015 2. rejsebrev praktik i Thailand 2015 Studerendes navn: Mette Kirstein Maarup Studienummer: PS12613 E-mail: 1021575@ucn.dk Praktikperiode: 3. praktikperiode Praktik fra/til: 17.01.15 18.07.15 (officielt:

Læs mere

comeback T E L E F O N P A S N I N G & S E K R E T Æ R S E R V I C E

comeback T E L E F O N P A S N I N G & S E K R E T Æ R S E R V I C E comeback T E L E F O N P A S N I N G & S E K R E T Æ R S E R V I C E GRATIS UFORPLIGTENDE TELEFONPASNING I 14 DAGE? Hos Comeback er vi specialiseret i at levere telefonpasning og sekretærservice til mellemstore

Læs mere

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION Af: Ahmet Gunes Biløkonom/Markedsføringsøkonom 2005-2007 Indhold: Beskrivelse af ophold hos San Francisco Toyota/Scion Gode råd: Før, under og efter opholdet Side 1 af 7 1.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016 19-06-2016 side 1. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016 19-06-2016 side 1. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48. 19-06-2016 side 1 Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48. Klokken seks gik alt dødt, og der var helt stille, skrev en anonym engelsk soldat i avisen The Times 1. januar 1915. Han var ved fronten

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 af 7 (Gældende fra 14. august 2015) Generelle oplysninger Juridisk navn: Abby`s Fashion Organisationsform: Enkeltmandsfirma CVR. nr.: 36351470 Etableringsår: 2015 Adresser: Abby`s Fashion V. Mogens

Læs mere

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Til stede: Henrik, Jesper, Pia, Leni,, Tina og Karin Vært: Leni og Børge Referent: Karin Emne Dialog Beslutning Ansvar Deadline Referat

Læs mere

Kompagni-Nyt. April kvartal 2015. Hjemmeværnskompagni Hasle. Det Bornholmske Hjemmeværn

Kompagni-Nyt. April kvartal 2015. Hjemmeværnskompagni Hasle. Det Bornholmske Hjemmeværn Kompagni-Nyt April kvartal 2015 Hjemmeværnskompagni Hasle Det Bornholmske Hjemmeværn Indhold Chefens hjørne. Ny chef i kompagniet NY Næstkommanderende Kommandobefalingsmanden har ordret Fejlerevej 1 3782

Læs mere

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908.

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Brev af 1 vægtklasse sendt fra Skærvad til Consul A. K. Carøe i Liverpool

Læs mere

Bekendtgørelse om VALGREGLER (udkast, version 03.11.08)

Bekendtgørelse om VALGREGLER (udkast, version 03.11.08) ÆLDRERÅDSVALG I NORDDJURS KOMMUNE Bekendtgørelse om VALGREGLER (udkast, version 03.11.08) Kommunalbestyrelsen i Norddjurs kommune har besluttet, at valg til ældrerådet holdes på samme tidspunkt som valg

Læs mere

I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet har tilsendt jer materiale før mødet og dette vil jeg gerne have aktindsigt i.

I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet har tilsendt jer materiale før mødet og dette vil jeg gerne have aktindsigt i. Til Københavns Kommune Lisbeth Huohvanainen Fra Palle Flebo-Hansen Dato 03.07.2014 Tak for tilsendte mail og referat. Samt også radio/nyhederne. I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet

Læs mere

Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater.

Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater. HOVEDAFTALE - TEATER Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater. Nærværende hovedaftale omfatter opførelser på ovennævnte teatres

Læs mere

Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater)

Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater) Nr. 1080 7. december 2000 Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater) I medfør af 3 i lov nr. 210 af 6.

Læs mere

John Christmas Møller var i 1942 flygtet til London, hvorfra han fik lov at tale i den britiske

John Christmas Møller var i 1942 flygtet til London, hvorfra han fik lov at tale i den britiske Første opfordring til sabotage John Christmas Møller var i 1942 flygtet til London, hvorfra han fik lov at tale i den britiske radio BBC s udsendelser sendt til Danmark og på det danske sprog. Talen blev

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion Kort om sygedagpenge og refusion A - Løn under sygdom/refusion Funktionærer har krav på fuld løn under sygdom. Fuld løn inkluderer sædvanlige løntillæg og provision, men ikke overarbejdsbetaling, uanset

Læs mere

Vejledning til ansættelsesbreve sociale og socialpsykiatriske institutioner samt regionshuset

Vejledning til ansættelsesbreve sociale og socialpsykiatriske institutioner samt regionshuset Område: Human Resources Udarbejdet af: Rikke Lykke Ravn og revideret af Susanne Wind Afdeling: Overenskomst og Jura E-mail: Rikke.Lykke.Ravn@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631736 Dato: 10.

Læs mere

Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel 4. december 2008 På enhed 7 (Hurtigbussen 555/666) er der ikke virksomhedsoverdragelse af personale - ej heller chauffører. Se passagertal for Hurtigbussen

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56.

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56. Min forundring Når jeg læser skrivelse fra Strandparkens advokat ser jeg han blandt har skrevet: Under henvisning til Rettens fristudsættelse skal jeg oplyse at bestyrelsen hos min klient delvist er fratrådt(min

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien

Forslag. Lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien Lovforslag nr. L 122 Folketinget 2010-11 Fremsat den 26. januar 2011 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

Skorstenen fra M/S ENGLAND med DFDS' karakteristiske skorstensmærke. Det røde bånd på sort baggrund blev brugt i de første 100 år frem til 1967, da

Skorstenen fra M/S ENGLAND med DFDS' karakteristiske skorstensmærke. Det røde bånd på sort baggrund blev brugt i de første 100 år frem til 1967, da DFDS 1937-1970 Da Det Forenede Dampskibs Selskab, forkortet DFDS, blev stiftet i 1866, var ambitionen at samle dampskibe i datidens indenrigsfart med passagerer og stykgods, og dampskibe der især sejlede

Læs mere

Rammeaftale. Mellem. Følgende regioner: Region Hovedstaden. Region Sjælland. Region Syddanmark. Region Nordjylland. Region Midtjylland

Rammeaftale. Mellem. Følgende regioner: Region Hovedstaden. Region Sjælland. Region Syddanmark. Region Nordjylland. Region Midtjylland Rammeaftale Mellem Følgende regioner: Region Hovedstaden Region Sjælland Region Syddanmark.. Region Nordjylland. Region Midtjylland (herefter samlet "Regionerne" og hver for sig "den enkelte region") og

Læs mere

Interview med ung entrepreneur

Interview med ung entrepreneur Interview med ung entrepreneur Viborg Svømmeklub Christian Jønch Erichsen er en ung mand på 24 år, der udover at være studerende er virksomhedsejer. Christian er oprindeligt fra en lille by kaldet Bruunshåb,

Læs mere

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 Meddelelse nr. 1 Svar på spørgsmål til udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 I overensstemmelse med Udbudsdirektivets artikel 39, stk. 2, kan Amgros (på vegne af de fem danske regioner) op til

Læs mere

Juli 2011. Patientbefordring Temaaften Limokørsel Fastpristure Klageudvalg Fra Esbjerg Kommune Nyt fra Trafikken Seniorklubben Sportsklubben m.m.

Juli 2011. Patientbefordring Temaaften Limokørsel Fastpristure Klageudvalg Fra Esbjerg Kommune Nyt fra Trafikken Seniorklubben Sportsklubben m.m. Juli 2011 ESBJERG TAXA NYT UDGIVES AF ESBJERG TAXA LILLEBÆLTSVEJ 10 6715 ESBJERG N. REDAKTION: ESBJERG TAXA mail@esbjergtaxa.dk DEADLINE D. 15. UDGIVELSESDATO D. 26 Indhold i dette nr. bl.a.: Patientbefordring

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Advokatfuldmægtig Christina Uggerby Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015

Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015 Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015 Dato: 08.12.2015 Borger: Gitta Kristensen fra Bistrup 340 er pr. 13. december 2015 omlagt. Der vil derfor ikke fremover være busforbindelse

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Udkast NOTAT DEPARTEMENTET Dato 4.. september 2007 J. nr. 140-1 Erhvervs- og Færdselskontoret Karoline Lolk Telefon 33 92 33 21 klo@trm.dk Den svenske model

Læs mere

FAQ Udenrigshandel med tjenester

FAQ Udenrigshandel med tjenester FAQ Udenrigshandel med tjenester INDHOLD Generelt... 2 Varer som ikke passerer grænsen til Danmark... 3 Fakturering... 4 Kreditnota... 5 Transport... 6 Rejser... 7 Forsikringer... 8 Bygge- og Anlæg...

Læs mere

PRØVELEDERMAPPE WORKINGTEST og MARKPRØVER

PRØVELEDERMAPPE WORKINGTEST og MARKPRØVER PRØVELEDERMAPPE WORKINGTEST og MARKPRØVER Revideret marts 2008 1 Indholdsfortegnelse Sidst revideret 1 Indholdsfortegnelse 2 Generel information 3 Fremsendelse af kataloger 3 Prøveleder på Working tests

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2014.

Formandsberetning i HBH 2014. Formandsberetning i HBH 2014. Velkommen til ordinær genf. i HBH. Før vi går i gang med genf., skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Gunnar Moff Andersen, som desværre afgik ved døden i begyndelsen

Læs mere

OBS: Dette dokument giver blot et overblik over spørgsmålene. Skemaet udfyldes på: https://survey.enalyzer.com/?pid=pat2kibd

OBS: Dette dokument giver blot et overblik over spørgsmålene. Skemaet udfyldes på: https://survey.enalyzer.com/?pid=pat2kibd OBS: Dette dokument giver blot et overblik over spørgsmålene. Skemaet udfyldes på: https://survey.enalyzer.com/?pid=pat2kibd Koordinerings- og tilmeldingsskema til Find vej Dagen 2015 (DEN FULDE PAKKE)

Læs mere

1. Rejsebrev. London

1. Rejsebrev. London 1. Rejsebrev Praktiksted Melrose House Nursery Schools 55 Finlay St. Fulham SW6 6HF E-mail: fulham@melrose-house.com http://melrose.schooljotter.com Studerende Trine Amstrup Jensen PV11118 1008965@ucn.dk

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Program for tur til Eastnor ARC 60 års jubilæum i 2008

Program for tur til Eastnor ARC 60 års jubilæum i 2008 Medlem af ARC, Association of Rover Clubs Ltd., Great Britain Program for tur til Eastnor ARC 60 års jubilæum i 2008 Denne side er ikke endelig, men bliver løbende ændret og udvidet, hvorfor noget kan

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 837 af 14/08/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2012-0032241 Senere ændringer

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012.

Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012. Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012. Atter er vi i gang med at gennemgå afdelingsbestyrelsens protokol, for at kunne berette om hvad der er sket i perioden fra den 20. september

Læs mere

Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986

Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986 Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986 Bilag 3 - Kim Pedersen, advokat, på vegne af: Anna Marie Mikkelsen, Norsmindevej 201, 8340 Malling Entreprenørfirmaet Ole Mikkelsen A/S, Tofteledet 16, 8330

Læs mere

Alle papirer, der uddeles under kongressen, vil samtidigt være tilgængelige via foreningens hjemmeside.

Alle papirer, der uddeles under kongressen, vil samtidigt være tilgængelige via foreningens hjemmeside. 23. maj 2014 Praktiske oplysninger til kongressens delegerede Mødeplan Kongressen holdes efter følgende mødeplan: Tirsdag den 2. september 2014 10.30 12.00 Kongres 12.00 14.00 Frokostpause 14.00 18.00

Læs mere

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Palle Jørgensen 29. september 2001 Til stede Thomas M. Widmann, Thorsten Nielsen, Peter B. Frederiksen, Peter J. Christiansen, Thomas

Læs mere

8680 RY Torsdag den 8. oktober 2015 klokken 18,30

8680 RY Torsdag den 8. oktober 2015 klokken 18,30 Dagsorden Fraværende Referat Ole Hefsgaard med anmeldt forfald 117. Godkendelse af dagsorden 118. Godkendelse af referat fra mødet den 10. september 119. Meddelelser 1. Provstiet 2. Stiftet 3. Kirkeministeriet

Læs mere

Direktørkontrakt. med kommentarer. Maskinmestrenes Forening

Direktørkontrakt. med kommentarer. Maskinmestrenes Forening Direktørkontrakt med kommentarer Maskinmestrenes Forening Denne direktørkontrakt er udarbejdet af Maskinmestrenes Forening med udgangspunkt i lov nr. 392 af 22. juni 1993 om arbejdsgivernes pligt til at

Læs mere

Aftaleloven. med kommentarer. 5. reviderede udgave

Aftaleloven. med kommentarer. 5. reviderede udgave Aftaleloven med kommentarer 5. reviderede udgave This page intentionally left blank Lennart Lynge Andersen Aftaleloven med kommentarer 5. reviderede udgave Jurist- og Økonomforbundets Forlag 2008 Aftaleloven

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Nyhedssbrev Lynge Børnehus Februar 2014

Nyhedssbrev Lynge Børnehus Februar 2014 Nyhedssbrev Lynge Børnehus Februar 2014 I dette nummer: S. 1 Nyt fra kontoret S. 2 Nyt fra vuggestuen S. 2 Nyt fra Børnehaven S. 4 Nyt fra bestyrelsen S. 6 Artikel om robuste børn S. 10 praktiske oplysninger

Læs mere

Dagsorden 03/12-15: 1:Godkendelse af dagsorden. -Godkendt. 1.A: Valg af ordstyrer. - Jan Brix. 1.B: Valg af referent. - Bettina Lauritsen

Dagsorden 03/12-15: 1:Godkendelse af dagsorden. -Godkendt. 1.A: Valg af ordstyrer. - Jan Brix. 1.B: Valg af referent. - Bettina Lauritsen Bestyrelses møde Egense Sejlklub Den 03.12.15. kl. 18.00 Indkaldte: Egense sejlklubs bestyrelse: Erik Quist Andersen (EQA), Morten Svoger (MS), Kim Hansen (KH), Jan Brix (JB), Bettina Lauritsen(BL), Suppleanter:

Læs mere

Vejledning om Dagbladspuljens overgangsordning for distributionsåret 2011

Vejledning om Dagbladspuljens overgangsordning for distributionsåret 2011 10. maj 2012 Gitte Østergaard Konsulent goe@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3311 Vejledning om Dagbladspuljens overgangsordning for distributionsåret 2011 Vejledningen vedrører reglerne for at kunne

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

Amatørradio. - en spændende hobby. Experimenterende Danske Radioamatører

Amatørradio. - en spændende hobby. Experimenterende Danske Radioamatører Amatørradio - en spændende hobby Experimenterende Danske Radioamatører Amatørradio: - en alsidig hobby - kontakt med verden - at snakke med andre - forståelse for elektronik - eksperimenter med radio -

Læs mere

GMDSS frekvensliste. 6.1 Frekvenstildeling opdelt i 3 regioner. Nød-, il- og sikkerhedsfrekvenserne samt alle HF-frekvenserne er internationale.

GMDSS frekvensliste. 6.1 Frekvenstildeling opdelt i 3 regioner. Nød-, il- og sikkerhedsfrekvenserne samt alle HF-frekvenserne er internationale. 73 Frekvenstildeling Frekvens tildelingsmæssigt er jorden opdelt i 3 regioner. Som det fremgår, ligger Danmark i region 1. Mange af de frekvenser vi bruger til f.eks. interskibskorrespondance i MF-båndet,

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 Herved indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i med følgende DAGSORDEN: Dampskibsselskabet

Læs mere

Beretning 2009 for Sammenslutningen af sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune.

Beretning 2009 for Sammenslutningen af sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune. Beretning 2009 for Sammenslutningen af sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune. Det er den 3. generalforsamling i Sammenslutningen af sommerhusejere i Jammerbugt kommune. Vi kan se tilbage på et år,

Læs mere

DYBBØL EFTERSKOLE. NYHEDSBREV 8 4. april 2016 SKOLEÅRET 2015/2016 INDHOLD. 1. Sultkaravanen. 2. Berlin. 3. Teateruge og forestilling

DYBBØL EFTERSKOLE. NYHEDSBREV 8 4. april 2016 SKOLEÅRET 2015/2016 INDHOLD. 1. Sultkaravanen. 2. Berlin. 3. Teateruge og forestilling DYBBØL EFTERSKOLE NYHEDSBREV 8 4. april 2016 SKOLEÅRET 2015/2016 NYHEDSBREVET KAN ALTID FINDES PÅ www.dybboelefterskole.dk INDHOLD 1. Sultkaravanen 2. Berlin 3. Teateruge og forestilling 4. Praktikant

Læs mere

Protokol af bestyrelsesmøde søndag den 18. april 2004 kl. 1100 i Idrættens Hus, Brøndby

Protokol af bestyrelsesmøde søndag den 18. april 2004 kl. 1100 i Idrættens Hus, Brøndby Medlem af: CMAS Confederation Mondiale des Activités Subaquatiaues DIF Danmarks Idræts-Forbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK 2605 Brøndby Telefon 43 26 25 60 Telefax 43 26 25 61 E-mail: dsf@sportsdykning.dk

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig, den 23. august 2011.

Referat af repræsentantskabsmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig, den 23. august 2011. Referat repræsentantskabsmøde den 23. august 2011 REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 17 Referat af repræsentantskabsmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig, den 23. august 2011. Deltagere: Organisationsbestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Regentparret på Odden d. 22. marts 2008

Regentparret på Odden d. 22. marts 2008 Regentparret på Odden d. 22. marts 2008 Det var en bidende kold dag med stiv kuling og varsel om sne ( som dog ikke kom). Regentparret havde meldt sin ankomst for at deltage i markeringen for 200-års dagen

Læs mere

Betingelser for overførsler til og fra udlandet

Betingelser for overførsler til og fra udlandet Betingelser for til og fra udlandet Gældende fra 26.05.2016 26.05.2016 03 Side 2/6 Disse betingelser gælder mellem dig og Lægernes Bank i følgende situationer: ved overførsel af beløb til udlandet ved

Læs mere

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Kapitel 1. Formular til vælgererklæringer. 1. Vælgererklæringer skal afgives på en formular, der er udformet af social- og indenrigsministeren.

Kapitel 1. Formular til vælgererklæringer. 1. Vælgererklæringer skal afgives på en formular, der er udformet af social- og indenrigsministeren. Enhed Valgenheden Sagsbehandler CLH Koordineret med Sagsnr. 2015-2735 Doknr. 292904 Dato 03-12-2015 Bekendtgørelse om anvendelse af en digital løsning til brug for anmeldelse af nye partier og indsamling

Læs mere

Vejledning. - om regler om indbetaling af ATP-bidrag, når et ansættelsesforhold har udenlandske elementer

Vejledning. - om regler om indbetaling af ATP-bidrag, når et ansættelsesforhold har udenlandske elementer Vejledning - om regler om indbetaling af ATP-bidrag, når et ansættelsesforhold har udenlandske elementer 1 Indhold 1. Indledning... 4 2. Introduktion til internationale regler om social sikring... 4 2.1.

Læs mere

Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen.

Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen. 70 året for befrielsen. 5. maj 2015 Danmark er frit. Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen. I

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR SPORVEJSFUNKTIONÆRENES FRIMÆRKEKLUB ÅRHUS

MEDLEMSBLAD FOR SPORVEJSFUNKTIONÆRENES FRIMÆRKEKLUB ÅRHUS MEDLEMSBLAD FOR SPORVEJSFUNKTIONÆRENES FRIMÆRKEKLUB ÅRHUS At dyrke filateli, er at samle frimærker På den måde DU bedst kan li!! NR. 2. 2015 27. Årgang SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES FRIMÆRKEKLUB ÅRHUS Marselis

Læs mere