SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET"

Transkript

1 AFFALDSGUIDE 2016 SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET STOR SUCCES MED DIREKTE GENBRUG Der har været stor interesse for genbrugspladsernes containere med direkte genbrug. Derfor fortsætter vi naturligvis med ordningen i ÅBNINGSTIDER se bagsiden

2 2 INDHOLD MILJØIND STYR PÅ AFFALDET 4 PRISER 6 SMÅT ELEKTRONIK PÅ LÅGET 8 BATTERIER PÅ LÅGET 10 SPAREPÆRER PÅ LÅGET 12 VI BRÆNDER DINE PENGE! 14 SORTERINGSOVERSIGT 15 Sidste år præsenterede vi affaldspyramiden på disse sider. Den er vores model af, hvordan vi sammen opnår et bedre miljø. Den ligner meget andre pyramider, du måske kender, fx kostpyramiden. I år sætter vi den på spidsen! For det, der er i spidsen af affaldspyramiden, er det affald, som vi er nødt til at grave ned og efterlade til kommende generationer. Det skal naturligvis i bunden. Derfor har vi vendt pyramiden på hovedet, så vi i stedet har en tragt. Jo mere vi forebygger og genbruger i toppen, jo mindre løber ned i bunden til afbrænding og deponi. Det er vejen til et bedre miljø og vi synes, det giver bedre mening.

3 3 SATS PÅ SPIDSEN FOREBYGGELSE GENBRUG GENANVENDELSE FARLIGT AFFALD FORBRÆNDING DEPONI

4 4 STYR PÅ AFFALDET Det er ikke alt affald fra sommerhuset, der er egnet til at komme i den almindelige affaldsbeholder. Derfor er der flere muligheder for at sortere affaldet fra til genbrug og særlig behandling. Det gælder fx flasker, aviser og batterier. Malerrester og større ting som udtjente fjernsyn og køleskabe kan afleveres på genbrugsstationen. FLASKER, GLAS OG DÅSER På Djursland er der opstillet ca. 240 flaskekuber, hvor du kan aflevere flasker, glas, tomme konserves-, øl- og sodavandsdåser samt plastflasker. Husk at flasker, glas og dåser skal være tomme. Keramik, stentøj, hærdet glas, spejlglas og lignende må ikke komme i kuberne, men skal afleveres på genbrugsstationen. PAPIR OG PAP Aviser, reklamer og alle former for rent og tørt papir og pap kan afleveres i kuberne og kan også afleveres på genbrugsstationerne. POSER PÅ LÅGET Fremover er det ikke kun batterier, du kan aflevere på låget af din skraldespand nu kan du også aflevere brugte elsparepærer og småt elektronikaffald. Målet er at gøre det let at aflevere miljøskadeligt affald på den rigtige måde. Læs mere på side EKSTRA SÆKKE Har du eller dine lejere ekstra meget affald i en periode, kan I købe ekstrasække i de lokale forretninger. De koster 20 kr. pr. stk., og I fylder blot sækken, snører den til og stiller den ved siden af beholderen. Så tager skraldemanden sækken med. Det er god service for dine gæster at have et par ekstrasække liggende i sommerhuset. Find nærmeste kube og genbrugsstation på renodjurs.dk Min side.

5 5 GENBRUGSSTATIONER Både ejere og lejere kan frit benytte de 9 genbrugsstationer på Djursland. Her kan du aflevere sorteret affald til genbrug og miljørigtig behandling. Det er dog ikke tilladt at aflevere dagrenovation på genbrugsstationerne. Hvis affaldet er emballeret i sække, skal disse være klare/gennemsigtige, så affaldet er synligt for pladsmanden. Se adresser og åbningstider på bagsiden. FØLGENDE BUTIKKER FORHANDLER EKSTRASÆKKE: Norddjurs Kommune Allingåbro, Dagli Brugsen, Hovedgaden 80 Auning, Super Brugsen, Centervej 6 Bønnerup Strand, Dagli Brugsen, Bønnerupvej 12 Fjellerup, Dagli Brugsen, Strandvejen 8 Fjellerup, Dancenter, Klitvej 5 Fjellerup, Novasol, Strandvejen 17 Gjerrild, Gjerrild Nordstrand Camping, Langholmvej 26 Gjerrild, Kwik Spar, Stokkebro 77 Glesborg, Super Brugsen, Glesborg Bygade 54 Grenaa, Fuglevængets Spar, Fuglevænget 39a Grenaa, Grenaa Nærkøb, Bavnehøjvej 6 B Grenaa, Kiwi, De Lichtenbergs Vej 11 Grenaa, Shell, Østerbrogade 8 Grenaa, Spar, Trekanten 46 Grenaa, SuperBest, Søndergade 7-9 Lyngby, Dagli Brugsen, Mølletoften 2 Nørager, Spar, Munkhusevej 9 Trustrup, Ok-Nærbutik, Århusvej 192 Vivild, Super Spar, Langgade 43 Voldby, Dagli Brugsen, Dolmervej 2 Ørum, Dagli Brugsen, Åbrovej 61 Ørsted, EuroSpar, Storegade 1 Ørsted, Letkøb, Storegade 34 Anholt, Anholt Vognmandsforretning, Ageren 9 Anholt, en, Gennem Landet 78 A Syddjurs Kommune Balle, Kwik Spar, Søndervang 1 Ebeltoft, Kiwi, Sdr. Skovvænget 2 Ebeltoft, DanCenter Djursland, Vibæk Strandvej 12 Ebeltoft, Dansommer/Novasol, Vibæk Strandvej 8 Ebeltoft, Stark tømmerhandel, Bagvænget 12 Ebeltoft, Ebeltoft Feriehusudlejning, S.A.Jensen Vej 3 Ebeltoft, Kvickly, Østeralle 16 Ebeltoft, Shell Service, Vibæk Strandvej 6 Ebeltoft, Sol og Strand, Strandlyngen 1 Feldballe, Spar, Ebeltoftvej 54 Hornslet, Super Brugsen, Toftevej 11 Knebel, Spar, Knebel Bygade 27 Kolind, SuperSpar, Mejerivej 1 Kongsgårde, Dagli Brugsen, Asgilhøjevej 16 Lime, Dagli Brugsen, Limegårdsvej 4 Lyngsbæk, Mols Super Femmøller, Kystvejen 1 Mørke, Dagli Brugsen, Stationsvej 12 Mørke, Min købmand, Ebeltoftvej 20 Nimtofte, Dagli Brugsen, Torvet 8 Pindstrup,Dagli Brugsen, Storegade 62 Ryomgård, Statoil, Nimtoftevej 2 Ryomgård, Super Brugsen, Vestergade 63 Rønde, SuperBest, Hovedgaden 47A Thorsager, Dagli Brugsen, Thorsgade 26 Tirstrup, Dagli Brugsen, Århusvej 44 Tved, Dagli Brugsen, Tved Bygade 48 Vrinners, Dagli Brugsen, Vrinners Bygade 37

6 6 SÅDAN BRUGER DU MIN SIDE På renodjurs.dk kan du under Min side kontakte os, hvis du oplever problemer med din affaldsordning. Du kan også se tømningsdage, bestille beholdere, finde forhandlere af ekstrasække og tilmelde dig vores sms-tjeneste. GEBYRER TABELLEN VISER DEN SAMLEDE RENOVATIONSPRIS AFHÆNGIG AF BEHOLDERSTØRRELSE OG ÅRLIGT TØMNINGSANTAL Tømninger pr. år Sommer Uge Vinter Uge liter* kr. 240 liter* kr. 23 Hver 14. dag** Hver måned Hver 14. dag** Hver 14. dag Hver uge Hver måned Hver uge Hver 14. dag Hver uge Hver uge Skemaet viser den samlede årlige afgift for hver løsning. Alle priserne er inklusive et grundgebyr på 1.045,00 kr., der dækker udgifterne til information, Priserne er inkl. moms og gælder for år * Priserne er inkl. beholder/minicontainer, der stilles til rådighed. ** I juli og august (uge 27 til og med uge

7 7 400 liter* kr. 600 liter* kr administration og retten til at benytte genbrugspladsen og de opstillede genbrugskuber. 34) tømmes dog hver uge.

8 8 BRUGT ELEKTRONIK SKAL AFLEVERES TIL GENBRUG. DET GØR DU VED AT LÆGGE DET I EN POSE PÅ LÅGET AF DIN SKRALDESPAND ELLER AFLEVERE DET PÅ GENBRUGSSTATIONEN. SMÅT ELEKTRONIK Elektronikaffald er produkter, der bruger strøm fra ledning, batteri eller solceller. Det må ikke ryge i skraldespanden, da det indeholder værdifulde dele, som kan genanvendes. HVAD ER SMÅT ELEKTRONIKAFFALD? Småt elektronikaffald er de mindre produkter, der kan være i en pose på 6 liter, hvor der er bundet knude - fx: Barbermaskine Digitaltermometer Opladere Elektrisk tandbørste Krøllejern Cykellygter Postkort med musik Legetøj Mobiltelefon. og mange andre ting. PÅ LÅGET

9 BRUG LÅGET TIL ENDNU MERE 1. Læg småt elektronik i en klar pose for sig selv fx en frysepose på max. 6 liter. 2. Slå en knude på posen og læg den på låget af skralde spanden på tømningsdagen (eller dagen før). Så tager skraldemanden posen med, når han henter restaffald.

10 10 BATTERIER MÅ IKKE HAVNE I SKRALDESPANDEN. LÆG DEM I STEDET I EN POSE PÅ LÅGET AF DIN SKRALDESPAND ELLER AFLEVER DEM PÅ GENBRUGSSTATIONEN. SMÅ BATTERIER Dine brugte batterier skal afleveres for sig. De udvikler giftig røg i forbrændingen og efterlader tungmetaller i naturen, hvis du smider dem direkte i skraldespanden. Du skal aflevere alle såkaldte småbatterier, som fx bruges i: Legetøj, lommelygter og radioer Ure, høreapparater og lommeregnere Kameraer og småelektronik. PÅ LÅGET Og glem ikke de genopladelige batterier til mobiltelefoner, el-værktøj, videokameraer og bærbar elektronik. HUSK DE SKJULTE BATTERIER Der er mange skjulte batterier i vores hverdag fx fra fødselsdagskortet med lyd, de blinkende børnesko eller musikslipset. Bilbatterier (blyakkumulatorer) skal du fortsat aflevere på genbrugsstationen.

11 BRUG LÅGET TIL ENDNU MERE 1. Læg batterier i en klar pose for sig selv fx en frysepose på max. 6 liter. 2. Slå en knude på posen og læg den på låget af skralde spanden på tømningsdagen (eller dagen før). Så tager skraldemanden posen med, når han henter restaffald.

12 12 SPAREPÆRER MÅ IKKE HAVNE I SKRALDE- SPANDEN. LÆG DEM I STEDET I EN POSE PÅ LÅGET AF DIN SKRALDESPAND ELLER AFLEVER DEM PÅ GENBRUGSSTATIONEN. SPAREPÆRER PÅ LÅGET I Danmark bruger vi mere end fire millioner spare- og led-pærer om året. Pærerne indeholder kviksølv, og det er derfor vigtigt, at de bliver afleveret til genbrug. Over 90 procent af en sparepære kan genanvendes blandt andet glas, elektronik og aluminium. Derfor er det sund fornuft at aflevere dem til genbrug. Læg de brugte sparepærer i en klar pose på låget af skraldespanden, så sørger vi for korrekt miljøbehandling. HVIS VI GLEMMER AT BRUGE PÆREN Dine brugte spare- og LED -pærer udleder tungmetaller som kviksølv i naturen, hvis de ender i vores forbrændingsanlæg. Det skader både mennesker og dyr, så husk altid at aflevere dem korrekt.

13 BRUG LÅGET TIL ENDNU MERE 1. Læg sparepærene i en klar pose for sig selv fx en frysepose på max. 6 liter. 2. Slå en knude på posen og sæt den i klemme på låget af skralde spanden, så den ikke blæser væk. Så tager skraldemanden posen med, når han henter restaffald.

14 14 VI BRÆNDER DINE PENGE... og det er da tudetosset! Op mod halvdelen af det affald, der ryger i småt brændbart på vores genbrugsstationer, kan genanvendes. Faktisk viser vores beregninger, at vi kan spare over 1 mio. kr. hvert eneste år, hvis affaldet kommer i de rigtige containere. Penge, som vi så ikke behøver at opkræve i renovationsgebyr! Så vær med til at stoppe pengeafbrændingen. Brug 5 minutter mere på sorteringen af dit affald. Det er godt for miljøet... og penge lige ned i foret!

15 SORTERING PÅ GENBRUGSSTATIONERNE 15 GENANVENDELSE ENERGI AKKUMULATORER BETON OG TEGL Må ikke indeholde klinker, glaseret tegl, træ, isolering, asbest, tapet, skorstene og lign. DÆK Rene dæk. Med og uden fælge. ELEKTRONIKAFFALD Fjernsyn, computerskærme, radioer, computere, telefoner, printere. FARLIGT AFFALD Olie, kemikalier, sprøjtegifte, malingrester, batterier, lysstofrør og lavenergipærer. FLASKER OG EMBALLAGEGLAS Kun rengjorte flasker og emballageglas m.m. GENBRUG Indbo, møbler, nips, service. Effekter skal være brugbare. GIPS Gipsen skal være tør og fri for isolering, stålskinner, træ og lign. HAVEAFFALD Blade, buske, grene, hækafklip og rødder. HÅRD PLAST ikke PVC HÅRD PVC Nedløbsrør, tagrender og kloakrør. JERN OG METAL Cykler, rør, plader, trådnet og rene konservesdåser m.m. JORD Muldjord, sand, grus og ler. KABLER Kabler og ledninger. Med og uden isolering. MURSTEN PAP Papkasser, paprør, og bølgepap. Fold papkasserne sammen. PAPIR Aviser, ugeblade, reklamer og kopipapir. Ikke plastbelagt papir, bølgepap og tilsmudset papir. PLASTDUNKE UDEN LÅG Rene og tomme dunke fra fx rengøringsmidler, saftevand, sprinklervæske og lign. PLASTFOLIE OG BIGBAGS Rene folier benyttet som transportemballage. RENT TRÆAFFALD Indendørstræ. Skabe, bordplader, karme, fodlister, loftsbrædder, trægulv, spær og lign. REN ROCKWOOL STORE HUSHOLDNINGS- APPARATER Hårde hvidevarer (køleskabe, vaskemaskiner m.m.). TRYKFLASKER Gasflasker, pulverslukkere og lignende. TØJ OG SKO Tøj og sko til genbrug. VINDUESGLAS OG SPEJLGLAS Vinduesglas UDEN rammer. Spejlglas UDEN rammer. VINDUESRAMMER OG DØRE MED GLAS Vinduesrammer MED glas. Døre MED glas. IMPRÆGNERET TRÆ Udendørs træ. Trykimprægneret træ, hegn, jernbanesveller samt vinduesrammer uden glas og lign. SMÅT BRÆNDBART Brændbart affald under 1 meter. Må ikke indeholde dagrenovation, PVC, trykimprægneret træ, haveaffald, dæk samt andet ikkebrændbart affald. STORT BRÆNDBART Madrasser, tæpper og møbler over 1 meter. DEPONERING ASBEST Asbestplader. Kun ikke-støvende emner. Skal stables. DEPONERING Kun affald, som ikke kan genanvendes eller forbrændes. SANITET OG KERAMIK Håndvaske, keramik, klinker, porcelæn, glaseret tegl.

16 VI FORANDRER! I løbet af 2016 sker der en del ændringer på vores genbrugs stationer: Rønde og Tirstrup lukker og erstattes af en helt ny genbrugsstation i Feldballe (se kortet herunder). Ryomgård s åbningstider ændres, når Feldballe åbner. Anholt Gennem Landet 78A Anholt Se de aktuelle åbningstider på Drammelstrup Jordrampen Allingåbro Glesborg Håndværkervej Glesborg LUKKER 1. juli 2016 Hornslet Holmagervej Hornslet Grenaa Kalorievej Grenaa Ryomgård Industrivej 19A 8550 Ryomgård LUKKER 1. juli 2016 ÅBNER 1. juli 2016 Tirstrup Rønde Gråskegårdevej 6, Feldballe Lerbakken Tirstrup 8410 Følle Lufthavnsvej Rønde Knebel Møllevej 4B 8420 Knebel Ebeltoft Hans Winthersvej Ebeltoft FOTOS: MICHAEL BERG, PANTHERMEDIA OG RENO DJURS. DESIGN OG PRODUKTION: DATAGRAF COMMUNICATIONS KONTAKT: RENO DJURS I/S NYMANDSVEJ BALLE TELEFON TELEFONTID: MANDAG-TORSDAG KL FREDAG KL

SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET

SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET AFFALDSGUIDE 2015 SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET BRUG LÅGET TIL ENDNU MERE Det er let at komme af med brugte elsparepærer og småt elektronikaffald på den rigtige måde. Se mere om den nye pose-på-låget-ordning

Læs mere

VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN

VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN Affaldsguide 2013 sommerhuse affaldsløsninger til sommerhuset VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN Skraldemanden får både i pose og sæk: Spidse, skærende og skarpe genstande, der dagligt udsætter ham for en

Læs mere

ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE

ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE AFFALDSGUIDE 2016 ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE STOR SUCCES MED DIREKTE GENBRUG Der har været stor interesse for genbrugspladsernes containere med direkte

Læs mere

AFFALDSGUIDE 2015 INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE

AFFALDSGUIDE 2015 INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE AFFALDSGUIDE 2015 INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE BRUG LÅGET TIL ENDNU MERE Det er let at komme af med brugte elsparepærer og småt elektronikaffald på den rigtige måde. Se mere om

Læs mere

Affaldsguide 2013. Information om affald og genbrug til alle private husstande og sommerhusejere. Åbningstider se bagsiden

Affaldsguide 2013. Information om affald og genbrug til alle private husstande og sommerhusejere. Åbningstider se bagsiden Affaldsguide 2013 ANholt Information om affald og genbrug til alle private husstande og sommerhusejere Åbningstider se bagsiden 2 NY HJEMMESIDE MED MANGE FORSKELLIGE FUNKTIONER MIN SIDE ER HELT DIN EGEN

Læs mere

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles ELEKTRONIK Det meste genanvendes resten specialbehandles Mobiltelefoner og opladere Eltandbørster Elektronisk legetøj Strygejern Mindre køkkenmaskiner som håndmixere, blendere etc. Postkort, sko og slips

Læs mere

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger NYT Sæk og container ud til skel Affaldshåndbog 2016 boliger Indhold Meget mere genbrug side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4 og 5 Storskrald side 6 Papir, karton,

Læs mere

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece!

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Sortér dit affald Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Det tager kun et øjeblik at sortere dit affald, men det har stor betydning for

Læs mere

SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET

SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET AFFALDSGUIDE 2017 SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET VI BYTTER PÅ LIVET LØS Der er blevet taget rigtig godt imod den direkte genbrugsordning, som vi indførte i 2015. Ordningen har indtil videre

Læs mere

VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN

VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN affaldsguide 2013 Information om affald og genbrug til alle private husstande i Norddjurs og Syddjurs kommuner VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN Skraldemanden får både i pose og sæk: Spidse, skærende og

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Hjørring Kommune Kære borger i Hjørring Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Affaldssortering der er til at forstå

Affaldssortering der er til at forstå Skraldeguide Affaldssortering der er til at forstå Det kan være svært at finde rundt i, hvordan affald skal sorteres, og hvordan du hurtigt og miljøvenligt kan affaldssortere i hverdagen. Med denne guide

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald SKRALDETANTERNE Sådan sorterer du dit affald Madaffald skal i beholderen til madaffald Restaffald skal i beholderen til restaffald Restaffald Madaffald alt madaffald uden kattegrus snavset emballage farligt

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald Sådan sorterer du dit affald BRØNDBY KOMMUNE Madaffald skal i beholderen til madaffald Restaffald skal i beholderen til restaffald Restaffald Madaffald alt madaffald uden kattegrus snavset emballage farligt

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE

ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE AFFALDSGUIDE 2015 ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE BRUG LÅGET TIL ENDNU MERE Det er let at komme af med brugte elsparepærer og småt elektronikaffald på den

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Hjørring Kommune Kære borger i Hjørring Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Virksomheder på genbrugspladsen 2012

Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Velkommen på genbrugspladsen Varde Kommune har i mange år tilladt virksomheder at komme af med affald på genbrugspladserne. Igen i 2012 er det muligt for virksomheder

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Brønderslev Kommune Kære borger i Brønderslev Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Affaldsguide for Glostrup. Få styr på dine affaldsordninger

Affaldsguide for Glostrup. Få styr på dine affaldsordninger Affaldsguide for Glostrup Få styr på dine affaldsordninger Vi sender affaldet i omløb Glostrup skal være grønnere. Det gør vi bl.a. ved at genanvende vores affald. Med en omtanke i hverdagen kan du gøre

Læs mere

Affaldshåndbog 2016. sommerhuse. Gem håndbogen. så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald.

Affaldshåndbog 2016. sommerhuse. Gem håndbogen. så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald. Affaldshåndbog 0 sommerhuse Gem håndbogen så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald. fire store genbrugspladser Vi har bygget ny genbrugsplads i Pandrup og har fremover store og moderne genbrugspladser,

Læs mere

Affald du kan komme af med i gården:

Affald du kan komme af med i gården: Håndtering af affald i Rosenoden Revideret november 2015 Kære beboer. I ejerforeningen Rosenoden vil vi gerne bidrage til at værne om miljøet, og samtidig arbejde for, at du nemt kan komme af med dit affald.

Læs mere

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast glas Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast

Læs mere

AFFALD OG GENBRUG 2016

AFFALD OG GENBRUG 2016 AFFALD OG GENBRUG 2016 FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE TØMME- KALENDEREN ER BLEVET 100 PROCENT DIGITAL BIOAFFALD FORTSÆTTER I 2016 KÆRE BEBOER 9 ud af 10 sorterer til genbrug på Frederiksberg,

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk.

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk. Affald til genbrug 1 Papir Fx bøger, reklamer og telefonbøger. Plastomslag og ringbind. 5 Jern og metal Fx cykler, dåser, gaskomfurer, gryder og radiatorer. Elektronikaffald. 6 Pap og karton Fx rent og

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Brønderslev Kommune Kære borger i Brønderslev Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. sådan sorterer du

Nye affaldsbeholdere. sådan sorterer du Nye affaldsbeholdere sådan sorterer du Her er dine nye affaldsbeholdere Du har fået to nye affaldsbeholdere. En til plast og papir og en til metal og glas. I denne folder kan du læse, hvordan du skal sortere.

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR KARTON METAL PLAST GLAS

Læs mere

Velkommen til Odense Renovation!

Velkommen til Odense Renovation! Velkommen til Odense Renovation! Kort om Odense Renovation A/S Non-profit Affaldshåndtering siden ca. 1882 Kommunalt aktieselskab siden 1994 Bestyrelsen består af 9 medlemmer, 6 udpeget af kommunen og

Læs mere

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service Bestil afhentning af storskrald på alleroed.dk Genbrug er godt for miljøet Aviser

Læs mere

INDSAMLING AF SMÅ- ELEKTRONIK FORSLAG TIL AFHENTNINGSORDNING

INDSAMLING AF SMÅ- ELEKTRONIK FORSLAG TIL AFHENTNINGSORDNING INDSAMLING AF SMÅ- ELEKTRONIK FORSLAG TIL AFHENTNINGSORDNING DECEMBER 2014 Indsamling af småelektronik Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Lovgivningen... 5 2.1 Elektronikaffald...

Læs mere

12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode

12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode 12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode Affald fra husholdninger og lignede affald fra andre kilder 1 Dagrenovation (Blandet

Læs mere

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal.

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Affaldsguide Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Sct. Jørgens Park er, sammen med tre andre boligområder, udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig. i Billund Kommune

Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig. i Billund Kommune Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig i Billund Kommune 2 3 Ny genbrugsbeholder med 2 rum I september 2013 får alle husstande en grøn 240 liters genbrugsbeholder på hjul. Genbrugsbeholderen

Læs mere

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald Affaldsguide Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne

Læs mere

Sortering. Sådan sorterer du dit affald. en del af byen

Sortering. Sådan sorterer du dit affald. en del af byen Sortering Sådan sorterer du dit affald en del af byen Hjælp til at sortere rigtigt Spørg genbrugsvejlederen hvis du er i tvivl om, hvordan du sorterer dit affald rigtigt. De hjælper gerne med vejledning.

Læs mere

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 05-06-2014 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 3 6 Overtrædelse og straf 3 7 Bemyndigelse 3 8 Ikrafttrædelse

Læs mere

Det handler om DIT AFFALD. Afd. 36 // Byagerparken

Det handler om DIT AFFALD. Afd. 36 // Byagerparken Det handler om DIT AFFALD Afd. 36 // Byagerparken Indhold: Håndtering af affald...side 3 Sortering og genbrug...side 3 Takt og tone...side 3 Oversigt over afdelingen...side 4 Husholdningsaffald...side

Læs mere

Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt

Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt Din affaldsguide 2013 Til alle etageboliger og husstande med fælles sortering Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt Historier om affald og genbrug i Herlev Teknisk Forvaltning 2013 Vores miljø er vigtigt

Læs mere

Affaldsguide. 1-71 irmelinen

Affaldsguide. 1-71 irmelinen Affaldsguide 1-71 irmelinen PAP Pap er emballage fra fx legetøj, havregryn eller fjernsyn, bølgepap og røret i en køkkenrulle. Pap og karton kan kun genbruges, hvis det er rent (nul pizzabakker!). Plastikfilm,

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Norddjurs Kommune: Anholt Drammelstrup Glesborg Grenaa. Syddjurs Kommune: Ebeltoft Hornslet Knebel Ryomgård Rønde Tirstrup

Norddjurs Kommune: Anholt Drammelstrup Glesborg Grenaa. Syddjurs Kommune: Ebeltoft Hornslet Knebel Ryomgård Rønde Tirstrup Norddjurs Kommune: Anholt Drammelstrup Glesborg Grenaa Syddjurs Kommune: Ebeltoft Hornslet Knebel Ryomgård Rønde Tirstrup !"# $" % & ' "$ ( Denne rapport beskriver driften af Reno Djurs genbrugsstationer

Læs mere

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer Affaldsguide Bendz og Skelgården Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne folder kan du finde

Læs mere

AFFALDSGUIDE 2017 INFORMATION TIL PRIVATE HUSSTANDE OM AFFALD OG GENBRUG VI BYTTER PÅ LIVET LØS. se bagsiden

AFFALDSGUIDE 2017 INFORMATION TIL PRIVATE HUSSTANDE OM AFFALD OG GENBRUG VI BYTTER PÅ LIVET LØS. se bagsiden AFFALDSGUIDE 2017 INFORMATION TIL PRIVATE HUSSTANDE OM AFFALD OG GENBRUG VI BYTTER PÅ LIVET LØS Der er blevet taget rigtig godt imod den direkte genbrugs ordning, som vi indførte i 2015. Ordningen har

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

Vi henter næsten det hele

Vi henter næsten det hele 2016 sommerhuse 2 3 Borgerne svarer på spørgsmål om Genbrugsekspressen Thisted Kommune gennemførte i efteråret 2015 en spørgeskemaundersøgelse om Genbrugsekspressen. En række tilfældigt udvalgte borgere

Læs mere

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Ny affaldsbeholder med to rum Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Bio Rest Kære borger Den 1. juli 2009 er vi klar med den nye affaldsordning i Kalundborg Kommune. Fremover skal du sortere

Læs mere

AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2. Affald hvad kan jeg bruge det til?

AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2. Affald hvad kan jeg bruge det til? AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2 Affald hvad kan jeg bruge det til? Hvad er affald? I Danmark smider vi ting i skralde spanden, når vi ikke kan bruge dem længere. Det, vi smider ud, kaldes

Læs mere

Sorteringsvejledning

Sorteringsvejledning Sorteringsvejledning PAPIR Aviser Reklamer Magasiner Ugeblade Tegneserier Printerpapir Kuverter Breve Papiraffald skal være rent og tørt, når det kommes i beholderen. Nej tak til pap, mælkekartoner, pizzabakker,

Læs mere

VIDSTE DU AT. Udvalgsformand. Ove Andersen. Kongelig dag fortsætter... sæt allerede nu i kalenderen den 2.5.2008 i genbrugsbutikken i Gelsted.

VIDSTE DU AT. Udvalgsformand. Ove Andersen. Kongelig dag fortsætter... sæt allerede nu i kalenderen den 2.5.2008 i genbrugsbutikken i Gelsted. Genbrug, storskrald og dagrenovation 2008 Ove Andersen Indledning Det er en del af Byrådets vision, at Middelfart Kommune skal være Danmarks grønneste vækst kommune. For at den vision kan blive til virkelighed,

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Ren besked om affald Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Kan HÆNGes PÅ KØLESKABET Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning uden farligt affald Det siger vi ja tak til: * Emballage fra mad

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken)

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken) Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven (Blokken) Miljøberetning 2011 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. Selvom

Læs mere

SÅDAN SORTERER DU DIT AFFALD

SÅDAN SORTERER DU DIT AFFALD GOD SORTERING STARTER I HJEMMET Sorteringen bliver nemmere, hvis du indretter dig til det. Indretningsmulighederne er mange. Men med en ekstra spand under køkkenvasken og et sted, hvor aviser og andet

Læs mere

ANHOLT AFFALDSGUIDE 2017 INFORMATION TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE OM AFFALD OG GENBRUG VI BYTTER PÅ LIVET LØS.

ANHOLT AFFALDSGUIDE 2017 INFORMATION TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE OM AFFALD OG GENBRUG VI BYTTER PÅ LIVET LØS. AFFALDSGUIDE 2017 ANHOLT INFORMATION TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE OM AFFALD OG GENBRUG VI BYTTER PÅ LIVET LØS Der er blevet taget rigtig godt imod den direkte genbrugsordning, som vi indførte

Læs mere

Ny affaldsordning kort fortalt

Ny affaldsordning kort fortalt Ny affaldsordning kort fortalt 2 Faaborg-Midtfyn Kommune indfører nu en ny affaldsordning, og den sætter fokus på at sortere affaldet med god gevinst for miljøet. Filosofien er, at det skal være nemt for

Læs mere

Indsamling af papir, pap, glas og metal

Indsamling af papir, pap, glas og metal Indsamling af papir, pap, glas og metal Ny affaldsordning for etageboliger og boligforeninger Nemt at genbruge Det skal være nemt at sortere affald fra til genbrug i Middelfart Kommune. Så får vi mindre

Læs mere

nyt for virksomheder på genbrugsstationerne i 2012 husk at tilmelde dig

nyt for virksomheder på genbrugsstationerne i 2012 husk at tilmelde dig nyt for virksomheder på genbrugsstationerne i 2012 husk at tilmelde dig velkommen på genbrugsstationerne men husk at tilmelde dig først Fra 1. januar 2012 er det valgfrit for virksomheder, om de ønsker

Læs mere

PLAST. Sorteres efter type og bruges i nye produkter

PLAST. Sorteres efter type og bruges i nye produkter PLAST Sorteres efter type og bruges i nye produkter Plastemballage fra fødevarer Dunke fra drikkevarer, rengøringsmidler og shampoo Bobleplast Plastikindpakning fra afskårne blomster Slikposer NB: Plast

Læs mere

Brugerundersøgelser Reno Djurs I/S

Brugerundersøgelser Reno Djurs I/S Brugerundersøgelser Reno Djurs I/S Rekvireret af: Reno Djurs I/S Udfærdiget af: JHN Processor v. cob Høg Nyborg og Bjarke Bøgeskov Jespersen November-december 202 JHN PROCESSOR I Spinderigade E I 700 Vejle

Læs mere

Herlev sorterer! Din affaldsguide 2014. Fortæl os, hvordan du sorterer og vind en kurv med økologiske varer! Se bagsiden R

Herlev sorterer! Din affaldsguide 2014. Fortæl os, hvordan du sorterer og vind en kurv med økologiske varer! Se bagsiden R Herlev sorterer! Din affaldsguide 2014 TIl alle etageboliger og husstande med fælles sortering Fortæl os, hvordan du sorterer og vind en kurv med økologiske varer! Se bagsiden R Historier om affald og

Læs mere

NY AFFALDS- SORTERING

NY AFFALDS- SORTERING NY AFFALDS- SORTERING KLAR TIL SORTERING! I Aarhus skal vi sortere vores affald mere, end vi allerede gør. Meget mere affald kan nemlig genanvendes, så vi sparer på naturens ressourcer. Derfor indfører

Læs mere

Piktogrammer SMÅT ELEKTRONIK

Piktogrammer SMÅT ELEKTRONIK mer SMÅT ELEKTRONIK Vejledning I dette dokument kan du hente piktogramfiler til brug i kommunikationsmateriale som fx brochurer, plakater o. lign. merne til kommunikationsmaterialer kan hentes til frit

Læs mere

August Sådan sorterer du

August Sådan sorterer du August 2016 Sådan sorterer du Farven er din nøgle Først finder du den zone, affaldet hører til, derefter finder du det piktogram, affaldet har. Hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at spørge en

Læs mere

Plads til 2 ugers affald

Plads til 2 ugers affald Plads til 2 ugers affald vælg den rigtige beholder Mindre slid på vejene Bedre for økonomien Bedre for miljøet Plads til 2 ugers affald Her kan du se, hvilke affaldsbeholdere du kan vælge mellem til din

Læs mere

Vi henter næsten det hele

Vi henter næsten det hele 2017 sommerhuse 2 3 Har du spørgsmål om dit affald? AFFALD THY HAR SVARET I august 2016 lancerede vi appen Affald Thy. Med Affald Thy på din smartphone har du alle oplysninger om dit affald lige ved hånden.

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig!

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig! Nye affaldsbeholdere på vej til dig! Du får to nye affaldsbeholdere Vi er snart klar til at sende kommunens nye affaldsbeholdere ud til dig. Det stativ eller den beholder, som du allerede har til dagrenovation,

Læs mere

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD Denne orientering indeholder en vejledning om bortskaffelse af bygge- og anlægsaffald samt andre praktiske oplysninger herom. Formålet

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

2016 sortér for fremtiden

2016 sortér for fremtiden 2016 sortér for fremtiden Sortér for fremtiden Fremover skal vi blive meget bedre til at sortere affald til genbrug. Det slår regeringen fast i ressourcestrategien "Danmark uden affald". Det er nemlig

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Ren besked om affald LÆS OM DE NYE ORDNINGER Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning

Læs mere

Nyt navn til storskrald

Nyt navn til storskrald Nyt navn til storskrald 2015 sommerhuse 2 3 Nu kører Genbrugsekspressen Vi henter næsten det hele Storskraldsordningen har fået nyt navn. Vi henter i dag næsten alle typer affald til genbrug, så nu kalder

Læs mere

PIKTOGRAMMER SMÅT ELEKTRONIK

PIKTOGRAMMER SMÅT ELEKTRONIK MER SMÅT ELEKTRONIK VEJLEDNING I dette dokument kan du hente piktogramfiler til brug i kommunikationsmateriale som fx brochurer, plakater o. lign. Piktogrammerne til kommunikationsmaterialer kan hentes

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2007 Indledning Siden Allerød Genbrugsplads blev åbnet i 2001, og frem til og med 2007, er mængden af tilført affald steget med 35 procent og antallet af besøgende

Læs mere

Affaldshæfte ren besked om affald. Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj

Affaldshæfte ren besked om affald. Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj Affaldshæfte 2016 ren besked om affald Nyt Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj nyt nyt nyt Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj. Udvidet åbningstid på Ålbæk

Læs mere

NYHEDSBREV - APRIL 2010

NYHEDSBREV - APRIL 2010 MANGE BOLIGAFDELINGER KAN REDUCERE DERES UDGIFTER PÅ AFFALD HERUNDER AFHENTNINGEN SAMT SOTERINGEN AF AFFALDET. Hvis der ses overordnet på strukturen i Danmark vedrørende vores affald i privatsektoren,

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND Affald fra husholdninger 2014 ALBERTSLUND Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Takster 2016 Affald Bilag 7a BM 3-15 version 2

Takster 2016 Affald Bilag 7a BM 3-15 version 2 Affald Bilag 7a BM 3-15 version 2 Renovation Sækketømning - 14 dgs tømning 756,00 756,00 756,00 910,00 910,00 x Vinterfradrag sommerhus - uge 44-13 -319,85-319,85-319,85-385,00-385,00 x Sommertillæg for

Læs mere

Indsamling af pap, plast og metal

Indsamling af pap, plast og metal Forsøg med Indsamling af pap, plast og metal Resultater og konklusioner for service, økonomi og miljø - 2011 Indhold 1 Resumé...3 2 Indledning...3 3 Indsamling i tre forsøgsområder...4 4 Sortering af affaldet

Læs mere

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering 5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald Guide til affaldssortering Som du sikkert har lagt mærke til er der blevet bygget en ny containergård ved Ryparken 144 samt en ny affaldsø ved Lyngbyvej.

Læs mere

Tema: Selvbetjening på jammerbugt.dk/affald. Affaldshåndbog 2015. boliger

Tema: Selvbetjening på jammerbugt.dk/affald. Affaldshåndbog 2015. boliger Tema: Selvbetjening på jammerbugt.dk/affald Affaldshåndbog 2015 boliger Indhold Hjælp os til at blive endnu bedre side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4-5 Storskrald

Læs mere

Når skraldet skal fjernes

Når skraldet skal fjernes Når skraldet skal fjernes Information om affaldssystemet i Horsens Kommune KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Horsens Kommunes affaldssystem - nemt for dig og godt for miljøet Horsens Kommune har et velfungerende

Læs mere

Affaldssortering i landbruget WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ

Affaldssortering i landbruget WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ Affaldssortering i landbruget TEKNIK OG MILJØ Har du styr på affaldssorteringen? Affaldshåndtering med omtanke medvirker til et rent miljø og en sund økonomi for landbruget, Kommunen og samfundet som helhed.

Læs mere

D L. Til villaer og rækkehuse i Ballerup Kommune. www.ballerup.dk. Email: affald@balk.dk. Fax 4477 2717. Tlf. 4477 2525 (om affald) 2750 Ballerup

D L. Til villaer og rækkehuse i Ballerup Kommune. www.ballerup.dk. Email: affald@balk.dk. Fax 4477 2717. Tlf. 4477 2525 (om affald) 2750 Ballerup F Til villaer og rækkehuse i Ballerup Kommune D L A F a Ballerup Kommune Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf. 4477 2525 (om affald) Fax 4477 2717 Email: affald@balk.dk www.ballerup.dk Tankegang a/s 70 12 44

Læs mere

KORTLÆGNING AF AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2011

KORTLÆGNING AF AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2011 KORTLÆGNING AF AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2011 BRØNDBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 3 Fraktioner og behandlingsformer... 8 4 Ordninger...12 5 Affaldsmængder pr. indbygger

Læs mere

SORTERINGS- GUIDEN 2016

SORTERINGS- GUIDEN 2016 SORTERINGS- GUIDEN 2016 VILLA / RÆKKEHUS DIT AFFALD ER FOR GODT TIL AT SMIDE UD Sortering skal være så nemt som muligt for dig og din familie. I sorteringsguiden kan du se, hvordan du sorterer dit affald.

Læs mere

i boligområdet. Minigenbrugspladser Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet

i boligområdet. Minigenbrugspladser Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet Minigenbrugspladser i boligområder Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet Der kan være penge at spare ved at gøre det nemmere for beboerne at sortere affaldet

Læs mere

Kommunikationsmateriale under forsøg

Kommunikationsmateriale under forsøg Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Kommunikationsmateriale under forsøg Bilag 4 til delrapport 5 om Kommunikation TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Fuld

Læs mere

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Vedtaget 27. juni 2013 Indhold 1. Affaldsordninger, status... 2 2. Affaldskortlægning... 4 2.1. Oversigt over affaldsdannelsen...

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Tømningsordning for septiktanke... 4. Renovation, erhverv... 7

Indholdsfortegnelse: Tømningsordning for septiktanke... 4. Renovation, erhverv... 7 TAKSTBLAD 2014 Indholdsfortegnelse: Varme... 1 Vand... 2 Spildevand... 3 Tømningsordning for septiktanke... 4 Renovation... 5 Renovation... 6 Renovation, erhverv... 7 Gebyrer... 8 Varme Driftsbidrag: Priser

Læs mere

Flasker fyldes mange gange Plastdunke bliver til fleecetrøjer Aviser som køkkenrulle

Flasker fyldes mange gange Plastdunke bliver til fleecetrøjer Aviser som køkkenrulle Affaldshæfte 2015 Flasker fyldes mange gange De fleste hele flasker skylles grundigt og fyldes op igen. En flaske kan bruges op til 25 gange, før man er nødt til at smelte dem om. Skår og konservesglas

Læs mere

Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder

Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder Notat Dato 10. marts 2015 Til Fra Bestyrelsen Administrationen Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder En meget stor del af de opgaver, som Reno Djurs har ansvaret for, løses af private

Læs mere

HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD?

HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD? Flerfamilieboliger i Herlev Kommune HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD? Ønsker I at gøre indsamlingen af affald fra jeres boligforening endnu bedre? ER, LÆS H N A HVORD I GØR Teknisk Forvaltning 2009 I får idéerne

Læs mere

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S liste 2012 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugspladser Farligt affald Flaskekuber Administration er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugspladser Administration

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere