Fokuspunkt 3 Infrastruktur. Forbedring af busforbindelser fra Strøby E. til Køge Station.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fokuspunkt 3 Infrastruktur. Forbedring af busforbindelser fra Strøby E. til Køge Station."

Transkript

1 Socialdemokraternes fokuspunkter: Fokuspunkt 1 Infrastruktur. Forbindelse til det overordnede trafiknet. Fokuspunkt 2 Infrastruktur. Forbedring af den digitale infrastruktur på Stevns. Fokuspunkt 3 Infrastruktur. Forbedring af busforbindelser fra Strøby E. til Køge Station. Fokuspunkt 4 Infrastruktur. Etablering af Parker og Rejs anlæg i forbindelse med Hårlev Station. Fokuspunkt 5 Infrastruktur. Etablering af cykelstier gennem Strøby Egede i forbindelse med Stevns Forsynings arbejde med udskiftning af kloaker. Fokuspunkt 6 Turisme. Etablering af autocamperpladser på Stevns Fokuspunkt 7 Bosætning. Multibo i Rødvig Nyt boligområde: Fra barn til ældre Fokuspunkt 8 - Turisme & Erhvervsudvikling og bosætningspolitik. Fokuspunkt 9 Oplevelsesturisme Fokuspunkt 10 - Udsatte Børn og Unge Fokuspunkt 11 - Fritid/bosætning Halprojekt i Rødvig Fokuspunkt 12 - Fritid/bosætning. Halprojekt i Store Heddinge/Munkegårdsparken området i øvrigt Fokuspunkt 13 Oplevelsesturisme Stevns Klint Fokuspunkt 14 - Integration af flygtninge Fokuspunkt 15 Energi - Oprettelse af 17, Stk. 4 udvalg Fokuspunkt 16 - Kultur/institutioner - Profilinstitutioner

2 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 01 til Budget Emne: Infrastruktur Forbindelse til det overordnede trafiknet. Borgerne i Stevns kommune har gennem mange år i spidsbelastningsperioderne i morgen- og aftentrafikken været udsat for store forsinkelser ved transport fra hjem til arbejde og retur igen. Strøby Egede har en stor udfordring med stor trafikmængde gennem byen, som endnu ikke er løst. Passagen gennem Køge er en trafikal udfordring med gennemsnitskøretider, som ikke er rimelige i spidsbelastningsperioderne og problemstillingen har været kendt gennem mange år Der er gjort mange forsøg på at få fokus på området.der er en aftale med politikerne i Køge samt en dialog med Ringsted og Fakse om en vejføring til det overordnede trafiknet. Socialdemokraterne foreslår, at der arbejdes videre med politikerne fra Køge, Fakse og Ringsted om en løsning i den østlige region, og at der hurtigst muligt arrangeres møde i Trafikudvalget med henblik på at få etableret en statsvej fra Stevns til Sydmotorvejen.

3 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 02 til Budget Emne: Infrastruktur Forbedring af den digitale infrastruktur på Stevns. Stevns kommune har som mange andre kommuner dårlig mobil-, data- og fiberdækning, hvilket der skal politisk fokus på. Det betyder, at vi går glip af arbejdspladser og manglende bosætning. Problemstillingen har været kendt gennem mange år og der er gjort mange sporadiske forsøg på at få fokus på området. Socialdemokraterne foreslår, at der afholdes en konference i Tinghuset i Store Heddinge i foråret 2016, hvor branchens rejsehold, politikere fra Stevns og landspolitikere, interessenter for branchen deltager med det formål, at få belyst de tekniske udfordringer og økonomiske forhold, som der er med at få Stevns på den digitale motorvej. Konkret skal der udfærdiges en strategi og handlingsplan for Stevns, der kan indgå i kommende budgetlægninger.

4 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 03 til Budget Emne: Infrastruktur Forbedring af busforbindelser fra Strøby E. til Køge Station. Borgerne i Strøby Egede, Strøby Ladeplads og Strøby, som anvender de offentlige busforbindelser til Køge oplever ofte, at ankomsttiderne til Køge ikke passer i henhold til køreplaner, idet busserne fanges i trafikkøen ind mod Køge Station. Dette betyder, at brugerne ikke når de planlagte forbindelser videre fra Køge og derfor fravælger muligheden for at benytte busforbindelserne. Socialdemokraterne foreslår, at der afholdes fællesmøde med politikerne i teknisk udvalg i Køge og Movia med henblik på at få busserne udstyret med tekniske løsninger, således at de får forkørselsret i lyskurve etc.. således at man kan sikre, at køreplaner etc. overholdes.

5 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 04 til Budget Emne: Infrastruktur Etablering af Parker og Rejs anlæg i forbindelse med Hårlev Station. Der er i dag 15 minutters drift i dagtimerne mellem Hårlev og Køge, hvilket er et kæmpe kvalitetsløft i servicen over for brugerne. Dette serviceniveau skal fastholdes i fremtiden, da der allerede fra december 2018 vil ske en forkortelse i rejsetiden mellem Hårlev og Københavns H på 15 min. hver vej. Dette skyldtes, at der sker ændringer på Ll. Syd banen, som fremover kører Næstved Køge København med en køretid fra Køge S til Hovedbanen på 25 min. Samtidigt forventes det, at Lokalbanen overtager driften af ruten Køge Roskilde med ½ times drift at denne. Socialdemokraternes bekymring, at der er stor risiko for at Stevns mister 15. min driften fra Hårlev til Køge, såfremt passagerantallet ikke stiger fra Hårlev mod Køge Socialdemokraterne foreslår, at der etableres Parker og Rejs anlæg i Hårlev ved stationen og at der sker en aktiv markedsføring af dette anlæg. Dette kan ske i pressen og ved personlig skrivelse til borgerne via E boks. Dette skal ske i samarbejde med Fakse kommune, idet der er mange borgere herfra, som med fordel kan benytte Hårlev Station. Det kan betyde, at lastbilparkeringen i området må flyttes, og den udviklingsplan, som er udfærdiget for området aktiveres og dette bringes ind i budget 2017.

6 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 05 til Budget Emne: Infrastruktur Etablering af cykelstier gennem Strøby Egede i forbindelse med Stevns Forsynings arbejde med udskiftning af kloaker. Det er en kendt problemstilling at der på en stor del af strækningen gennem Strøby E. ikke er adskillelse mellem den kørende og cyklende trafik. I forbindelse med udskiftning af kloaker fra Prambroen og frem til Solgårdsparken, blev der med vores forslag etableres cykelsti, der er adskilt fra den tunge trafik. Dette ønsker vi videreført ved kommende kloakarbejder på Stevnsvej. Socialdemokraterne foreslår, at man sikrer sig, at tidsplanerne i Stevns Forsyning for udskiftning af kloaker på Stevnsvej følges og forvaltningen sørger for at fremskaffe det nødvendige overblik og økonomiske beregninger, således at dette kan indgå i budgetlægningerne de kommende år.

7 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 06 til Budget Emne: Turisme Etablering af autocamperpladser på Stevns Autocamperturismen har en af de største vækstrater og er kendt for at have et købestærkt publikum, som vi med fordel kan tilbyde parkeringsmuligheder på Stevns. Etableringen og udvidelsen af servicefaciliteter kan ske ad flere omgange og medlemmer af autocamperforeningen efterspørger offentlige pladser, hvor de kan overnatte. Socialdemokraterne foreslår, at man på offentlige parkeringspladser viser vej ved skiltning og med opmærkninger etablerer autocamperpladser i Strøby E., Strøby Ladeplads, Mandehoved og Stevns Fyr. Pladsen i Rødvig ved havnen er allerede kendt hos brugerne og der er en stigning i betalende gæster. Autocamperpladserne etableres og der skiltes til disse. Skiltningen indeholdes i nuværende budgetter og markedsføringen vil ske ved henvendelse til autocamper-foreningen, som vil udbrede kendskabet til medlemskredsen og europæiske samarbejdspartnere. Udvidelse med servicefaciliteter skal indgå i kommende budgetforhandlinger.

8 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 07 til Budget Emne: Bosætning Multibo i Rødvig Nyt boligområde: Fra barn til ældre

9 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 08 til Budget Emne: Turisme & Erhvervsudvikling og bosætningspolitik. Socialdemokraterne foreslår, at Tryggevælde Å-dal omdannes og får status som Stevns Naturpark. Dette skal ske i samarbejde med lodsejerne og tage udgangspunkt i helhedsplanen for ådalens bevarelse. Der er mange muligheder for at bevare, beskytte og anvende ådalen til oplevelser, dyrkning af afgrøder samt afgræsning af ådalen og brinkerne ved anvendelse af kvæg/dyr. Der er i dag stor fokus på lokalt producerede fødevarer af høj kvalitet og ved en langsigtet og strategisk planlægning, kan ådalen være et kvalitetsstempel på fødevarer, som er produceret i Naturpark Stevns. For at dette kan lykkedes kræver det samspil mellem interessenterne i området, men der er et stort potentiale i området. Lykkedes det at omdanne og markedsføre Stevns Naturpark kan dette være med til at videreudvikle vores fødevareproduktion, ligesom flere byer vil være en del af/grænse op til Stevns Naturpark. Det drejer sig om følgende byer: Strøby Egede, Strøby, Varpelev, Hellested, Hårlev, Ll. Tårnby (vil være placeret midt i denne), Store Tårnby og Vallø By.

10 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 09 til Budget Emne: Oplevelsesturisme Socialdemokraterne foreslår at: Markedsføre vores kyster/farvande, som har et stort potentiale for fiskeri, dykning. En fortsættelse af projektet Fishing Sealand, da vi har noget af det mest attraktive fiskevand på Sjælland. Anvende svømmehallen i Store Heddinge og Stevnshallen i sommermånederne, hvor den traditionelt står tom. Etablere legeland til turister med børn, som er uheldige med dårligt vejr. Sælge familiekort til turister, som giver adgang til svømmehal og idrætshal med mulighed for leg etc. Udbygge badefaciliteterne omkring vores offentlige strande. Udbygge cykelruten København Berlin med servicetilbud. Etablere sheltere til vandrere. Ovenstående bør indgå i kommende budgetlægninger.

11 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 10 til Budget Emne: Udsatte Børn og Unge I Stevns kommune har mange børn og unge store problemer med omsorgssvigt eller andre problemer, hvor forældrene simpelthen ikke har evner til at løse familieopgaven. Det betyder, at kommunen må intervenere og i nogle tilfælde tvangsfjerne børn, som anbringes uden for hjemmet og ofte i afstande, der gør, at barnet mister sit sociale netværk. Socialdemokraterne foreslår, at der afholdes en temadag i foråret 2016 som opfølgning på vores frirumsmøder, hvor vi har diskuteret emnet. Eksperter på området, vores medarbejdere, politikere fra Stevns andre interessenter for branchen deltager med det formål, at få belyst de udfordringer der er. Socialdemokraterne ser gerne, at der arbejdes med en model, hvor der etableres et familiehus, hvor børn og forældre kan få den nødvendige støtte og hjælp til at få hverdagen til at hænge sammen. Konkret skal der udfærdiges en strategi og handlingsplan for Stevns for etablering af et familiehus, hvor udsatte børn og familier kan bo midlertidigt. Dette bør indgå i kommende budgetlægninger.

12 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 11 til Budget Emne: Fritid/bosætning Halprojekt i Rødvig Vi sidste valgkamp var der stor debat om opførelse af en hal i Rødvig, og der er nu snart 2 år efter sidste valg endnu ikke sket noget på området. Socialdemokraterne foreslår, at der bygges en almindelig træningshal, som kan opføres for de afsatte midler. Hallen skal opføres i omvendt licitation og brugerne og andre interessenter af hallen skal indgå i det indledende arbejde med kravsspecifikationer etc.. Arbejdet bør igangsættes snarest.

13 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 12 til Budget Emne: Fritid/bosætning Halprojekt i Store Heddinge/Munkegårdsparken området i øvrigt Stevnshallen i Store Heddinge er efter mange års brug nedslidt og der er udarbejdet en bygningstilstandsrapport over hallens tilstand. Denne viser, at der skal bruges rigtigt mange penge på at sætte denne i stand. Socialdemokraterne foreslår, at der er fokus på området og at vi bygger rigtigt første fra starten. Vi ønsker at sætte fokus på at bygge en dobbelthal i Store Heddinge, hvor den ene hal skal fungere som ren træningshal. Vi bør indtænke fodboldklubben i denne model samt vandrehjemmet samt fortsætte den allerede vedtagne ide om, at lave en helhedsplan for hele området incl. Munkegården og Munkegårdsparken. Unge/folk i øvrigt uden for det almindelige foreningsliv bør indtænkes og inddrages i udviklingsprocessen. Samtlige interessenter skal ind over projektet og OPP modellen skal afprøves i denne forbindelse. Steen S. Hansen gruppeformand

14 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 13 til Budget Emne: Oplevelsesturisme Stevns Klint Stevns Klint er nu Unesco Verdensarv og samtlige partier ønsker at bidrage til at udvikle området og vi har også udtrykt, at området skal anvendes som løftestang i udviklingen af vores turisme. Politisk er der uenighed omkring besøgscenterets placering, men der bør kunne skabes enighed om udviklingen af området, da det er en forudsætning for at kunne skaffe de nødvendige fondsmidler til udvikling af området. Dette kræver også, at der nu er politisk ro omkring den vedtagne beslutning om fredningen og at denne respekteres af alle. Stevns kommune har ikke og kan ikke gennem overskud på driften skabe finansiering til de udviklingstiltag, som vi alle ønsker skal ske langs klinten. Socialdemokraterne foreslår, at der afholdes en konference i Tinghuset i Store Heddinge i foråret 2016, hvor vi drøfter udviklingstiltagene med alle interessenter inden for området. Konkret skal der udfærdiges en vision for Stevns Klint og denne skal danne baggrund for udviklingen af hele Stevns Klint. Vores input til debatten skal være: Arkitektkonkurrencen omkring besøgscenteret udvides til at omfatte hele Klinten, således at der er en arkitektonisk linje, der fastholdes på alle besøgsområderne langs Stevns Klint Fra Rødvig til Bøgeskoven. Dette vil betyde, at anlægsbroer, trapper til op/nedgange til klinten, cykel-/busskure, servicefaciliteter, evt. udsigtsplatforme langs klinten får samme arkitektoniske udtryk og derved indgår som udtryksform i perlerne på snoren.

15 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 14 til Budget Emne: Integration af flygtninge Stevns kommune har nu erhvervet bygningerne omkring Mandehoved og disse skal indrettes som boliger for flygtninge, som alle kommer til at bo i Danmark i mange år og derfor skal der sættes fokus på integrationen. Socialdemokraterne foreslår, at der snarest muligt tages initiativ til at samle alle de interessenter fra frivillige til erhvervsliv, skoler, idrætsklubber etc., som kan indgå i en vellykket integrationsproces for de mennesker, som nu skal være nye borgere i Stevns kommune. Alle Børn som ældre skal opleve at vi/borgerne i Stevns kommune siger velkommen og med et oprigtigt ønske om at vi er klar til at hjælpe på alle niveauer.

16 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 15 til Budget Emne: Energi Oprettelse af 17, Stk. 4 udvalg Stevns kommune har som mange andre kommuner en kommende udfordring omkring anvendelse af fossile brændstoffer til opvarmning etc. i fremtiden. Det kan godt være, at nuværende og kommende regeringer vil skrue henholdsvis op og ned for tempoet i gennemførelsen af kravene om frigørelsen fra de fossile brændstoffer. Området vil have fokus de næste mange år, men emnet kan angribes som et problem eller en mulighed! Socialdemokraterne foreslår, at der nedsættes et 17, stk. 4 udvalg, som skal arbejde med fremtidens energiformer på Stevns. Udvalget skal have politisk deltagelse med skal bestå af interessenter, som har interesse i at være med til at udvikle Stevns kommunes kommende energipolitik. Sættes der fokus på området skaber det både udvikling og arbejdspladser i lokalområdet. Eksempelvis kan man kigge på Samsø, hvor udviklingen er drevet af engagerede borgere, som har formået at bringe Samsø frem til den position de har i dag på energiområdet. Vi har i kommunalbestyrelsen vedtaget at arbejde videre med Energipark Varpelev, understøtte energilandsbyerne og mange andre tiltag inden for området, idet de inden for kort tid bliver et salgsargument, at der er lavet planer for fremtidens energiforsyning på Stevns.

17 Socialdemokraternes ændringsforslag til fokuspunkt 16 til Budget Emne: Kultur/institutioner Profilinstitutioner Politikerne på Stevns har i mange år talt om profilinstitutioner og ved styrkelse af musikskolen, bør der sættes fokus på begrebet igen. Socialdemokraterne foreslår, at der afholdes en konference i Tinghuset i Store Heddinge i foråret 2016, hvor alle ledere, rep. for institutionerne, skolerne, bestyrelsesrepræsentanter etc. diskutere begrebet profilinstitutioner. Formålet er at afdække ønskerne/behovet for initiativet. Ved styrkelse af Musikskolen kan der sættes mere fokus på musik i vores institutioner og alle ved, at musikken kan noget, som andre pædagogiske indsatsser/tiltag ikke kan. Alle hører musik og vores formål med at sætte punktet på dagsorden er, at skabe et levende og dynamisk musikliv/musikkultur for vores børn og unge på Stevns.

På forkant med fremtiden

På forkant med fremtiden : 31-05-2016 : 2015-009367-23 På forkant med fremtiden Formål Fortællingen På forkant med fremtiden skal skabe mening, motivation og fælles forståelse. Det er fortællingen om, hvorfor vi er her, hvad vi

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Velkommen til borgermøde!

Velkommen til borgermøde! Velkommen til borgermøde! 1 stevns kommune Velkomst v. Borgmester Mogens Haugaard Nielsen 2 stevns kommune Vi kender dette billede om morgenen kort 3 stevns kommune Vi kender dette billede om morgenen

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

S-letbane på Ring 3. Sådan kunne et bud på linjeføring. af S-letbanen på Ring 3 se ud.

S-letbane på Ring 3. Sådan kunne et bud på linjeføring. af S-letbanen på Ring 3 se ud. S-letbane på Ring 3 Sådan kunne et bud på linjeføring af S-letbanen på Ring 3 se ud. Stort potentiale for øget kollektiv trafik i Ring 3 korridor I Hovedstadsområdet er markedsandelen for den kollektive

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE Fremtidens Forstæder

SOLRØD KOMMUNE Fremtidens Forstæder SOLRØD KOMMUNE Fremtidens Forstæder Projektforslag fra Solrød Kommune Jersie Center Fremtidens Forstæder Baggrunden for Solrød Kommunes projektforslag Ligesom i et stort antal øvrige danske forstæder,

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Vi har arbejdet med de punkter, som idegruppen lagde op til ved Borgermødet den 2/9 2015.

Vi har arbejdet med de punkter, som idegruppen lagde op til ved Borgermødet den 2/9 2015. Skive Kommune Teknisk Forvaltning, Plan og Support Rådhuspladsen 2, 7800 Skive eller tek@skivekommune.dk Civilingeniør Fejl! Hyperlinkreferencen er ugyldig. Teknisk Forvaltning - Plan & Support - Plan

Læs mere

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025 1 of 7 Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg vusmidt@ru.rm.dk Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Læs mere

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 1. Formål En meget stor del af Køge Kommunens areal udgøres af landdistrikter, og en betydelig del af kommunens borgere bor i landdistrikterne.

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

Udviklingsplan 5762. Forslag til præsentation på borgermøde 26. september 2011 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Udviklingsplan 5762. Forslag til præsentation på borgermøde 26. september 2011 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup Udviklingsplan 5762 Forslag til præsentation på borgermøde 26. september 2011 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup Formål Formålet med udviklingsplanen er at skabe de bedst mulige betingelser for, at 5762 Vester

Læs mere

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde:

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde: Klimaindsats 01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Klima og energiarbejdet er drevet af et lokalt politisk ønske om, at arbejde for en bedre forsyningssikkerhed og at mindske sårbarheden

Læs mere

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern?

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern? Resume af borgermøde indkaldt af Gjern Lokalråd Indledning: Gjern Lokalråd inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus og LAG Silkeborg til borgermøde den 27. september 2012 under overskriften: Gjern

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

Din Gode Ide - Borger

Din Gode Ide - Borger Din Gode Ide - Borger Ansigtsløft til Frederiksberg Allé 11.02.15: Kommunen skulle arbejde for at integrere den "glemte del" af Frederiksberg Allé, der går fra Sankt Thomas Plads ned til Vesterbrogade

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland.

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland. Trafikstyrelsen Dato: 26. oktober 2012 Udkast til høringssvar om trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Region Sjælland har modtaget trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 i høring med

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

Referat af fællesmødet fredag den 23. januar 2015 kl. 12.00 ca. 14.00, mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing.

Referat af fællesmødet fredag den 23. januar 2015 kl. 12.00 ca. 14.00, mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing. Direktionen Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: alh@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Februar 2015 J. nr. 11/12879 Ref: alh Referat af fællesmødet fredag den

Læs mere

Notat. Supercykelstiens delprojekter og finansiering. Teknisk Udvalg Ledelsessekretariatet, Michael Kirkfeldt. Aarhus Kommune. De 11.

Notat. Supercykelstiens delprojekter og finansiering. Teknisk Udvalg Ledelsessekretariatet, Michael Kirkfeldt. Aarhus Kommune. De 11. Notat Emne: Til: Kopi: til: Supercykelstiens delprojekter og finansiering Teknisk Udvalg Ledelsessekretariatet, Michael Kirkfeldt De 11. september 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Supercykelstiens delprojekter

Læs mere

f f: fcykelpolitikken2012-20

f f: fcykelpolitikken2012-20 -20 f f: fcykelpolitikken2012-20 Forord Cykling er ikke alene godt set ud fra økonomiske og sundheds- og miljøperspektiver. Cykling er en ideel transportform, som medfører uafhængighed for den enkelte

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013

Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013 Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013 Region Midtjylland og de 19 kommuner i den midtjyske region januar 2013 KKR MIDTJYLLAND Forslag til prioriteringer af statslige investeringer

Læs mere

Hvad vil du med Jungshoved?

Hvad vil du med Jungshoved? Hvad vil du med Jungshoved? Debatoplæg om lokal udvikling Ved Lokalrådets generalforsamling 2016 fremlægger bestyrelsen en ny vision for Jungshoved til debat. Mød op og vær med til at svare på vigtige

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats

Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 1 Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats Arbejdet med at skabe rum til betjening af turister,

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen

Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen Planlægning for kystturisme - Regeringen har fokus på turismen Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele Danmark. Kyst- og

Læs mere

Fakta om Tøndermarsk Initiativet

Fakta om Tøndermarsk Initiativet Fakta om Tøndermarsk Initiativet Budget: Samlet budget: 210,9 millioner kr. Heraf kommer 111,3 millioner kr. fra Tønder kommune. Realdania har bevilget 65 millioner kr., og A.P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere

Bestyrelsen, www.herfoelgeborger.dk (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning:

Bestyrelsen, www.herfoelgeborger.dk (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning: Referat Bestyrelsesmøde Dato 18. marts 2014, kl. 19.00 Deltagere Afbud fra Referent Sted Fordeling Næste møde(r) Anders Bente Glenn Hans Christian Henrik Margot Niels Linda Lissie (delvis) Sonja Ulrik

Læs mere

BORGMESTEREN Den 29. september 2015 BUDGETFORSLAG 2016 2. BEHANDLING

BORGMESTEREN Den 29. september 2015 BUDGETFORSLAG 2016 2. BEHANDLING BORGMESTEREN Den 29. september 2015 BUDGETFORSLAG 2016 2. BEHANDLING I min tale til Kommunalbestyrelsens 1. behandling af budgettet var mit hovedbudskab, at det kunne blive vanskeligt, at nå frem til et

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Favrskov Kommune 12. juni 2013. Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel

Favrskov Kommune 12. juni 2013. Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel Favrskov Kommune 12. juni 2013 Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel 1. Indledning Borgmester Nils Borring Socialdemokraterne Erling Kvist Andersen Venstre Anders G. Christensen

Læs mere

Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015

Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015 Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015 Dato: 08.12.2015 Borger: Gitta Kristensen fra Bistrup 340 er pr. 13. december 2015 omlagt. Der vil derfor ikke fremover være busforbindelse

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

1 of 7 NYT LYS I MØRKE

1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 2 of 7 BAGGRUNDEN FOR PROJEKTET Langs det grønne bånd, der snor sig langs med jernbanen ind i det indre af Syddjurs Kommune, finder man fire jernbanebyer bundet sammen af Grenaabanen

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Hvad betyder samspillet mellem by-, erhvervsog infrastrukturudviklingen? Direktør Niels Christensen, By- og Landskabsstyrelsen

Hvad betyder samspillet mellem by-, erhvervsog infrastrukturudviklingen? Direktør Niels Christensen, By- og Landskabsstyrelsen Hvad betyder samspillet mellem by-, erhvervsog infrastrukturudviklingen? Direktør Niels Christensen, By- og Landskabsstyrelsen Fælles mål og udfordringer - Transportens CO 2 -udledning skal ned - Kollektiv

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015

Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015 1 Torrild lokalråds bestyrelse, Torrild den 8. december 2015. Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015 Dagsorden: 1. Velkomst ved formand Henrik Iversen 2. Oplæg ved Kommunaldirektør

Læs mere

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Fat cykelstyret Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Indledning Denne præsentation er en grafisk fremstilling af de regionale data fra Panorama projektets spørgeundersøgelse.

Læs mere

BILAG 5-1. Vedtagelse af DN s holdning til: Ny midtjysk motorvej. Sagens kerne. Historik

BILAG 5-1. Vedtagelse af DN s holdning til: Ny midtjysk motorvej. Sagens kerne. Historik BILAG 5-1 Dato: 27. august 2014 Til: Hovedbestyrelsen på mødet 5. september 2014 Sagsbehandler: Ann Berit Frostholm, 31 19 32 28, abf@dn.dk Vedtagelse af DN s holdning til: Ny midtjysk motorvej Sekretariatet

Læs mere

Budgettale - 1. behandling af budget 2016. Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget

Budgettale - 1. behandling af budget 2016. Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget Budgettale - 1. behandling af budget 2016 Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget 1 2 Budgettale ved 1. behandling af budget 2016 Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget Jeg er glad for i dag at

Læs mere

Hvad har du af planer for de næste 10 år?

Hvad har du af planer for de næste 10 år? Hvad har du af planer for de næste 10 år? Fremtiden for Region Hovedstaden er til debat. Vi har brug for din mening. Fra kanalerne ved Christiansborg til Kronborg ved Øresund og fra Rådhuspladsens duer

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling

Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling 19. sep. 2015 SPØTTRUP OMRÅDET Bomiva har almennyttige boliger i flere af byerne i Spøttrup området. I Rødding, Krejbjerg og Balling

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Job- og kravprofil. HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune

Job- og kravprofil. HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune Job- og kravprofil HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge søger en forvaltningschef til at stå i spidsen for det strategiske arbejde med mennesker, kultur og samarbejde i hele

Læs mere

Formand for Kommunal Vejteknisk Forening. Ingeniør i Frederikshavn Kommune

Formand for Kommunal Vejteknisk Forening. Ingeniør i Frederikshavn Kommune Side 1 Jane Olesen Formand for Kommunal Vejteknisk Forening Ingeniør i Frederikshavn Kommune Side 2 Side 3 85 km fra nord til syd Areal 64.276 hektar Indbyggere 62.741 Veje 1000 km Side 4 Veje 460 km fra

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

Notat om lokalisering af Jerne station

Notat om lokalisering af Jerne station Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780293 Fax 7262 6790 sia@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk om lokalisering af Jerne station Esbjerg Kommune og Trafikstyrelsen holdt den 6. maj

Læs mere

Åben møde for Socialudvalgets møde den 08. august 2011 kl. 14:00 i Løgstør 214, Torvegade 15, 9670 Løgstør

Åben møde for Socialudvalgets møde den 08. august 2011 kl. 14:00 i Løgstør 214, Torvegade 15, 9670 Løgstør Åben møde for Socialudvalgets møde den 08. august 2011 kl. 14:00 i Løgstør 214, Torvegade 15, 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 076. Orientering fra formanden 155 077. Orientering fra forvaltningschefen

Læs mere

Vision og politikker i Odense Kommune fra ord til handling. Oplæg for letbane-folket Tirsdag den 17. august 2010

Vision og politikker i Odense Kommune fra ord til handling. Oplæg for letbane-folket Tirsdag den 17. august 2010 Vision og politikker i Odense Kommune fra ord til handling Oplæg for letbane-folket Tirsdag den 17. august 2010 Fælles politikkoncept i Odense Kommune Vision: (Hvor skal vi hen? Meget langt sigte) - Fælles

Læs mere

Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3

Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3 Referat Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3 Bornholms Regionskommune Center for Erhverv- Uddannelse og Beskæftigelse

Læs mere

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5.

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Erik Mollerup (V), Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Stevns Kommunes ønsker til revision af landsplandirektivet Fingerplanen

Stevns Kommunes ønsker til revision af landsplandirektivet Fingerplanen Stevns Kommunes ønsker til revision af landsplandirektivet Fingerplanen Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Redegørelse for Stevns Kommunes ønsker til ændringer i Fingerplanen... 5 Udviklingen i Strøby

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

Planlægningshjælp til Parkeringspladser, Bondegårdscampering og Autocamperpladser 31-08-2011 1

Planlægningshjælp til Parkeringspladser, Bondegårdscampering og Autocamperpladser 31-08-2011 1 Planlægningshjælp til Parkeringspladser, Bondegårdscampering og Autocamperpladser 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam

Læs mere

Samskabelse på den gode måde

Samskabelse på den gode måde PROJEKTBESKRIVELSE Samskabelse på den gode måde Baggrund for projektet I de seneste år er den danske velfærd under stadig stigende pres. Pres forstået som prioritering af at få velfærdskronerne til at

Læs mere

BILAG C. Planstrategi 2011-2023

BILAG C. Planstrategi 2011-2023 BILAG C. Planstrategi 2011-2023 af byrådets afstemning om forelagte ændringsforslag til forslag til Planstrategi 2011-2023. Nedenstående oversigt over afstemningspunkter er kronologisk bygget op i forhold

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår Vi har igen i år indgået et bredt budgetforlig. Det samlede resultat er økonomisk i balance vi respekterer aftalen

Læs mere

Indsats: Tryghedsvandringer 2015 Status Hvad er status på aktiviteterne (gennemført/planlagt)

Indsats: Tryghedsvandringer 2015 Status Hvad er status på aktiviteterne (gennemført/planlagt) /Afrapportering Tryg Aalborg en mere tryg kommune Aktiviteter Nedenfor beskrives de aktiviteter der er afholdt og/eller planlægges at blive afholdt Indsats: Tryghedsvandringer 2015 1) Årshjul er udarbejdet

Læs mere

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3 Dagtilbudspolitik 2011-2014 Indhold Indledning.................................... 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune........... 6 Det anerkendende dagtilbud...................... 7 Visioner for

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

Høringssvar vedrørende tilpasning til faldende børnetal på dagtilbudsområdet.

Høringssvar vedrørende tilpasning til faldende børnetal på dagtilbudsområdet. Høringssvar vedrørende tilpasning til faldende børnetal på dagtilbudsområdet. Fra: Forældrebestyrelsen i Børnehuset Stakhavegård I dette høringssvar vil vi argumentere for, at Børnehuset Stakhavegård er

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 (Omtryk - 02/02/2012 - Redigeret svar fra miljøministeren) ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 56 Offentligt J.nr. NST- 101-00584 Den 9.1.2012 Miljøministerens

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan mellem Lemvig Kommune og Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Denne strategiplan er blevet til i en

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

Stevns Klint - forslag om fredning - Lukket

Stevns Klint - forslag om fredning - Lukket 1 - Dagsordenspunkt fra møde den 14-01-2015 i Kommunal Stevns Klint - forslag om fredning - Lukket Acadresag 15/46 - loneniel Resumé Kommunalbestyrelsen skal beslutte om Stevns Kommune skal rejse fredningssag

Læs mere

24 deltagere (6 NFK-medlemmer, 4 øvrige KB-medlemmer, 14 fra Rådhus-administrationen).

24 deltagere (6 NFK-medlemmer, 4 øvrige KB-medlemmer, 14 fra Rådhus-administrationen). Opsamling fra Café-møde i NFK 4. april 2017 Budget 2018 24 deltagere (6 NFK-medlemmer, 4 øvrige KB-medlemmer, 14 fra Rådhus-administrationen). NFK 9. maj 2017 Beslutning NFK er enig i Styrkerne. NFK ønsker

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

VE park ved Varpelev. Acadresag 14/1269 - BirNie

VE park ved Varpelev. Acadresag 14/1269 - BirNie VE park ved Varpelev Acadresag 14/1269 - BirNie Resumé Stevns Kommune deltager i det regionale bioenergisamarbejde, Bioenergi Sjælland. Projektet styres af Energiklyngecenter Sjælland og har deltages af

Læs mere

Principper for åbning af Østerå gennem byen

Principper for åbning af Østerå gennem byen Punkt 11. Principper for åbning af Østerå gennem byen 2014-2435 By- og Landskabsudvalget og Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at åbningen af Østerå gennemføres i etaper som en

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

Besøg af Folketingets Transport- og Bygningsudvalg Den 16. november 2015

Besøg af Folketingets Transport- og Bygningsudvalg Den 16. november 2015 Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt Besøg af Folketingets Transport- og Bygningsudvalg Den 16. november 2015 Program Velkomst v/ Regionsrådsformand Jens Stenbæk Femern

Læs mere

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Visionen for LAG Randers-Favrskov er at støtte og udvikle tiltag, der forbedrer mulighederne for erhvervsliv og attraktive levevilkår i området. Vi vil

Læs mere

Foreninger i Ryde-Stendis. www.ryde.dk RYDE-STENDIS HOLSTEBRO

Foreninger i Ryde-Stendis. www.ryde.dk RYDE-STENDIS HOLSTEBRO Udviklingsplan for Foreninger i Ryde-Stendis Holstebro Kommune 2008 LAG Holstebro HOLSTEBRO www.ryde.dk 2 UDVIKLINGSPLAN FOR 2008 I N D H O L D O M U D V I K L I N G S P L A N E R N E Om udviklingsplanerne

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder Notat Emne: Kulturpolitik 2013-2016 Til: Kulturudvalget. Temamøde om Kulturpolitik 23.04.2013 Kopi til: Kopi til Den 15. april 2013 Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder,

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir Odense Byråd Åben Referat Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00 Byrådssalen Afbud fra: Niclas Turan Kandemir I stedet for Niclas Turan Kandemir mødte Abdisalan Yussuf Hassan A: Sager til afgørelse i Økonomiudvalget/Byråd

Læs mere

Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet

Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting for Norddjurs Kommune 20. November 2007 Indholdsfortegnelse INDLEDNING 2 RESUMÉ 2 OPLANDSANALYSENS

Læs mere

I forbindelse med fordebatten om etablering af busvej fra Sohngårdsholmsvej til Universitetsområdet bør følgende sideprojekter overvejes:

I forbindelse med fordebatten om etablering af busvej fra Sohngårdsholmsvej til Universitetsområdet bør følgende sideprojekter overvejes: Fra: Plan og Byg, TM (Fællespostkasse) Sendt: 7. marts 20 08:38 Til: Charlotte Zeth Andersen; Louise Bach Mikkelsen VS: Debat om etablering af busvej fra Sohngårdsholmsvej til Universitetsområdet Fra:

Læs mere

Turismepolitik 2009-2013 for Lemvig Kommune

Turismepolitik 2009-2013 for Lemvig Kommune Turismepolitik 2009-2013 for Lemvig Kommune "Turismen i Lemvig kommune er et vigtigt indsatsområde for kommunen og dens udvikling indenfor erhvervsudvikling, bosætning, kultur og uddannelse" Lemvig Kommune

Læs mere

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014 Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Agenda 1. Velkomst Præsentationer bordet rundt 2. Nyeste viden Hvordan

Læs mere

Notat. Dato: 15-6-2015. Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid

Notat. Dato: 15-6-2015. Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid Natur og Vand Dato: 15-06-2015 Sagsnr.: 15/33599 Sagsbehandler: vpjojo Notat Dato: 15-6-2015 Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid Som supplement til dagsordenen om Gudenåsamarbejdets fremtid

Læs mere

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter 209 ansatte 6,25 mio.

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008

Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008 Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008 Borgermødet på Hedehusene Fritidscenter begyndte kl. 19.30, omkring 130 deltagerne havde fundet deres pladser, da Borgmester Michael Ziegler og Viceborgmester

Læs mere