Teknik- og Miljøudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknik- og Miljøudvalget"

Transkript

1 Referat Teknik- og Miljøudvalget kl. 08:30 Lokale 1 Jammerbugt Kommune

2 Teknik- og Miljøudvalget Punkter på åbent møde: 116. Første behandling af ideer til Helhedsplan 2009 i TMU Genbehandling af administrationsgrundlag for etablering af private institutioner (Vuggestuer og Børnehaver) Genbehandling af ansøgning fra den Private vuggestue Solstrålen - Purkærvej Udkast til bebyggelsesplan for boligområde ved Østre Hovensvej Overordnet Sundhedspolitik 12 Punkter på lukket møde: Afbud:

3 Teknik- og Miljøudvalget Første behandling af ideer til Helhedsplan 2009 i TMU / Kell Agerbo Beslutningstema I forbindelse med høringsprocessen omkring helhedsplanen er der indkommet en lang række ideer og ønsker. Udvalget bedes tage stilling til, om de input der er kommet, giver anledning til justering af de eksisterende visioner og mål. Ligeledes skal der tages stilling til, om der kan arbejdes videre med de indstillinger, som Plan- og Miljøafdelingen har fastsat for hvert forslag / idé, som er indkommet. Sagsbeskrivelse I foråret blev der afholdt en række borgermøder omkring Helhedsplanen, hvor der kom en række forslag. Efterfølgende er der også indkommet en række skriftlige forslag. Der er p.t. ca. kommet ca. 600 forslag. Udviklingsafdelingen har efterfølgende fordelt forslagene på kommunens 18 politikområder, hvoraf 4 af politikområderne hører ind under Teknik- og Miljøområdet. Politikområde 9 Natur og Miljø ( 103 forslag ) Politikområde 10 Infrastruktur og beredskab ( 61 forslag ) Politikområde 11 Forsyningsområdet ( 7 forslag ) Politikområde 17 Plan og Byg ( 180 forslag ) Der er således på de 4 politikområder fremkommet ca. 350 forslag til den nye Helhedsplan 09. Forslag, der primært stammer fra de 6 borgermøder, suppleret med konkrete ønsker, som er indsendt direkte til Jammerbugt Kommune. Herudover er der nogle administrative forslag. Det er ikke umiddelbart muligt at få overblik over de mange forslag eller sikre, at der kan gennemføres en egentlig sagsbehandling på alle ca. 350 ideer, men det er et mål, at der overordnet tages stilling til, hvilke ideer der skal arbejdes videre med i forbindelse med udarbejdelse af forslag til Helhedsplan 09. De indkomne forslag er vedhæftet som bilag - dels som en et sammenskrevet referat fra de 6 borgermøder - dels som 4 regneark for hver af de 4 politikområder. I regnearket er hvert forslag beskrevet evt. kommenteret og forsynet med en indstilling fra Plan- og Miljøafdelingen. Plan- og Miljøafdelingen har herunder beskrevet de hovedkonklusioner, afdelingen mener fremgår af de mange ideer. Politikområde 9 Natur og Miljø Inden for dette politikområde er der indkommet ca. 50 forslag til nye stiforbindelser, mange af forslagene omhandler større stisystemer, der skal

4 Teknik- og Miljøudvalget 4 erstatte eller supplere eksisterende stiforbindelser. Det er et omfattende arbejde at fastlægge et konkret stiforløb, og anlæggelsen af nye stier kræver en prioritering hvor trafiksikkerhed, rekreative værdier mv. vægtes. Plan og Miljøafdelingen har vurderet, at det ikke er muligt at gennemføre en stiplanlægning i Helhedsplan 09 men har indstillet, at alle ca. 50 forslag til stiforbindelser optages i et idékatalog i Helhedsplan 09. Idékataloget skal så anvendes til udarbejdelse af en stiplan. En sådan stiplan kan indgå i en temarevision af Helhedsplan 09. Et andet stort emne inden for Politikområde 9 er bynær skovrejsning. Der er et udbredt ønske om, at der udlægges områder til skovrejsning på 3-5 ha tæt ved byerne. De eksisterende skovrejsningsområder er primært udlagt mhp. grundvandsbeskyttelse. Plan- og Miljøafdelingen vil arbejde videre med muligheden for etablering af bynær skov, da dette understøtter målsætningen om, at Jammerbugt Kommune skal være et attraktivt sted at bo. I det vedlagte bilag er anført mange af de ønskerne vedrørende skovrejsning som uafklaret, da det kræver en besigtigelse at vurdere, hvor skovrejsningsområdet præcist skal udpeges. Politikområde 10 Infrastruktur og beredskab Inden for dette politikområde er der indkommet ca. 40 forslag, hvor der er ønske om bedre trafiksikkerhed, vejvedligeholdelse, gadelys, nye fortove, ny beplantning, vedligeholdelse af beplantning, skiltning mv. Plan- og Miljøafdelingen finder, at disse bemærkninger / forslag er så detaljerede og konkrete, at de bør behandles i forbindelse med den alm. drift. Disse forslag behandles i forvaltningen og optages derfor ikke i Helhedsplan 09. Fra Politikområde 10 er der primært tale om, at der optages reservationer til fremtidige placeringer af rundkørsler eller mindre vejforlægninger Politikområde 11 Forsyningsområdet Inden for dette politikområde er der indkommet 12 forslag. De omhandler 6 forslag om bedre busforbindelser, 2 ønsker om at opretholde genbrugspladsen i Hune og V. Hjermitslev, samt 3 ønsker om driftforbedringer på de kommunale havne samt et ønske om flere bådpladser i Gjøl havn. Kun forslaget om en udvidelse af Gjøl Havn kan optages i Helhedsplan 09 men om en udvidelse er relevant er endnu uafklaret. Politikområde 17 Plan og Byg Inden for dette politikområde er der indkommet ca. 180 forslag og ideer. De 28 ideer omhandler Byroller, jordforsyning, erhvervsområder, vindmøller og detailhandel - disse områder er diskuteret i Kommunalbestyrelsen d. 4 og 18. september og der er fastsat retningslinier for disse områder. Et af de store emner inden for Plan og Byg er de mange ønsker om at udlægge nye boligområder, der er ca. 45 forslag og bemærkninger omkring nye boligområder. Disse ideer er primært indsendt af ejeren men flere nye boligområder er også forslået på de 6 borgermøder. Plan- og Miljøafdelingen har prøvet at medtage så mange af disse ønsker som muligt.

5 Teknik- og Miljøudvalget 5 De mange forslag til nye boligområder fremgår af vedlagte kortbilag til Politikområde 17. Dog er der omkring Gjøl ønsker om at udstykke grunde mellem byen og Limfjorden eller udvide byen mod øst. Plan- og Miljøafdelingen er af den opfattelse, at byudvikling under kote 2 bør undgås langs Limfjorden. Ligeledes bør byudvikling mellem Gjøl og Limfjorden samt byudvikling mellem byerne på Øland og Limfjorden undgås. Dette får ligeledes konsekvenser for den campingplads, der gennem mange år har været planlagt i Hammershøj. Plan- og Miljøafdelingen indstillera at denne campingplads tages ud af forslaget til Helhedsplan 09. Der er indkommet ansøgning om en række nye sommerhusområder. Ved Munkens Klit - vest for Ingstrup - er der ansøgt om 120 nye grunde. I området Krogen ved Tranum er fastsat som perspektivområde med mulighed for at udbygge med ca. 300 nye grunde. Ligeledes er der indkommet ønske om en række mindre udstykninger. De forslag, der ligger inden for kystnærhedszonen eller direkte op til byzone, er indstillet til at blive afvist. Retsgrundlag Lov om planlægning Økonomi og finansiering Ingen relevans Høring/borger- og brugerinvolvering Der har været afholdt en række borgermøder, og der har været og er stadig åbent for at indsende forslag via kommunens hjemmeside. Indstilling Plan- og Miljøafdelingen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender at der kan arbejdes videre med de indstillinger, som er fastsat for hver af de ideer, som borgerne er kommet med - samt at udvalget vurderer, om der skal foretages tilpasninger af de fastsatte visioner og mål på baggrund af de ideer, som borgerne er kommet med at udvalget aftaler, hvordan visioner og mål mv. skal fremlægges på de kommende borgermøder. Bilag: Bilag til dagsorden - politikområde 10 - pdf Bilag til dagsorden - politikområde 11 - pdf Bilag til dagsorden - politikområde 17 - pdf Bilag til dagsorden - politikområde 9 - pdf Kortbilag til Politikområde 17.doc Politikområder parret med borgermødereferater.doc Teknik- og Miljøudvalget, den Godkendt.

6 Teknik- og Miljøudvalget 6 Udvalget finder ikke anledning til at ændre i visioner og mål. Foruden de udarbejdede forslag til fokuspunkter på borgermøderne medtages også byroller og arealudlæg i sammenhæng med de forskellige roller Genbehandling af administrationsgrundlag for etablering af private institutioner (Vuggestuer og Børnehaver) / Kell Agerbo Beslutningstema Stillingtagen til etablering eller udvidelse af privat puljeordning og private institution - vuggestue og børnehaver. Afgørelsen kan få principiel betydning for antallet af børn i private institutioner og privat puljeordning i såvel boligområder i byzone og boliger i det åbne land. Sagsbeskrivelse Teknik- og Miljøudvalget her det 24. april 2008 vedtaget en administrationspraksis, der fastsætter, at der generelt ikke må etableres private institutioner (vuggestue og børnehave) i boligområder i byzone eller i planlagt byzone til mere end 15 børn. Ligeledes er det fastsat, at der generelt ikke må etableres private institutioner (vuggestue og børnehave) til mere end 20 børn i det åbne land. Der er sat spørgsmålstegn ved, om det er hensigtsmæssigt at behandle disse sager på baggrund af et administrationsgrundlag, frem for en politisk behandling af hver enkelt ansøgning. Begrundelsen for en enkeltsagsbehandling er, at der er mange faktorer, der kan have indflydelse på, om en privat institutioner og privat puljeordning kan placeres i et boligområde. Plan og Miljøafdelingen finder det vigtigt at følgende faktorer vurderes i alle ansøgninger: - Bygningen skal efterleve de krav der stilles i BR Bygningen skal være vurderet egnet ud fra en pædagogisk vurdering - Grundstørrelsen skal passe til antallet af børn - De trafikale forhold i området skal vurderes - Parkeringsmuligheder for personale og forældre skal vurderes - Afstand til naboskel og anvendelsen af naboejendommen - Støjbelastningen fra naboejendomme - Støjbelastningen, der påvirker naboejendommen. Herudover skal det vurderes, om der kan gives tilladelse til maks. antal børn eller om det er en normering, hvor f.eks. 4 heltidspladser kan deles til 8 halvtidspladser. Ligeledes skal det vurderes, om der kan gives tilladelse til

7 Teknik- og Miljøudvalget 7 vuggestue for aldersgruppen 0-3 år eller børnehave for aldersgruppen 4-7 år. Der kan også gives tilladelse til en samlet institution for aldersgruppen 0-7 år. Det vurderes, at aldersgruppen 4-7 år er mere aktive på udenoms arealerne og kan derfor give mere støjbelastning end aldersgruppen 0-3 år. Retsgrundlag Planlovens 35. I landzoner må der ikke uden tilladelse fra kommunalbestyrelsen foretages udstykning, opføres ny bebyggelse eller ske ændring i anvendelsen af bestående bebyggelse og ubebyggede arealer, jf. dog Planlovens 12. Stk. 2. Inden for byzoner kan kommunalbestyrelsen modsætte sig udstykning og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens, på Bornholm region- og kommuneplanens rækkefølgebestemmelser. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område er omfattet af en detaljeret byplanvedtægt eller lokalplan, der er tilvejebragt før kommuneplanen, på Bornholm region- og kommuneplanen. Økonomi og finansiering Ingen relevans Høring/borger- og brugerinvolvering Ingen relevans Indstilling Plan og Miljøafdelingen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender, at alle ansøgninger om etablering eller udvidelse af privat puljeordning eller privat institution forelægges Teknik- og Miljøudvalget til godkendelse. Teknik- og Miljøudvalget, den Godkendt. Fraværende: Tilbage til toppen

8 Teknik- og Miljøudvalget Genbehandling af ansøgning fra den Private vuggestue Solstrålen - Purkærvej / Kell Agerbo Beslutningstema Ansøgning om udvidelse af antallet af børne fra de nuværende 15 børn til i alt 20 børn i den private vuggestue Solstrålen Purkærvej 27 i Pandrup. Sagsbeskrivelse Teknik- og Miljøudvalget har den 25. april 2008 besluttet, at meddele afslag på ansøgning om landzonetilladelse til at udvide puljeordning for 15 børn i alderen 0-3 år til 20 børn i alderen 0-3 år. Samtidig meddelte Teknik- og Miljøudvalget tilladelse til en ændring anvendelse fra puljeordning for 15 børn til etablering af en privat institution for 15 børn på samme alderstrin. Baggrunden for dette var at Teknik- og Miljøudvalget vurderede, at ændringen fra puljeordning til institution var et forhold, der ikke kræver ny landzonetilladelse, idet en sådan ændring ikke får indflydelse på de trafikale og støjmæssige forhold. En sådan ændring vil således være tilladt ud fra ovennævnte begrundelse. Indehaveren af Solstrålen har den 1. september 2008 genfremsendt ansøgning om at få tilladelse til at udvide den private privat institution fra 15 til 20 børn. Begrundelsen for at genfremsende ansøgningen er, at Jammerbugt Kommune i 2007 har godkendt at Troldehuset Vendsysselsvej 8 i Arensminde og Bamsehuset Kastanievej 3 i Brovst skifter virksomhedsform fra puljeordning til privat institution uden at stille krav om at disse privat institution skal skære ned i antallet af børn. Såvel Trollehuset som Bamsehuset er i godkendt som puljeordninger af den daværende Brovst Kommune med en normering på børn i alderen 0-6 år, og der har været mulighed for at oprette deltidspladser således at antallet af børn kunne sættes op til Plan- og Miljøafdelingen finder ikke, at en ændret ejerform fra puljeordning til en privat institution hvor der alene er tale om en ny ejerform kan berettige til at der stille krav om at virksomheden skærer ned i det godkendte antal af børn. Plan- og Miljøafdelingen finder derfor, at såvel Trollehuset som Bamsehuset er privat institution, der er godkendt i den daværende Brovst

9 Teknik- og Miljøudvalget 9 Kommune, og som fortsat kan drives på de gamle tilladelser, og da der er jf. forvaltningsloven ingen krav er om, at Jammerbugt Kommune skal følge en planpraksis fastsat i en af den gamle kommuner, har disse to gamle tilladelser ikke direkte indflydelse på ansøgningen om at udvide Solstrålen i Pandrup. Vurdering af Solstrålen Puljeordningen Solstrålen blev oprettet på baggrund af en landzonetilladelse af 15. marts I tilladelsen blev der bl.a. stillet vilkår om åbningstider, maks. antal børn, mindst 5 p-pladser, indhegning af udendørs opholdsarealer samt støjforhold. Ansøger har oplyst, at der i dag der 15 børn i ordningen og flere på ventelisten. Vuggestuen ønskes nu at udvidet til 20 børn. Ansøgeren har udarbejdet et statistikskema, der viser et gennemsnit på 12,3 barn pr. dag. Med 20 børn vil der gennemsnitlig mangle 3,6 børn pr. dag, på grund af fridage, ferie eller sygdom. Ejendommen er beliggende i landzone i kommuneplanens område 1.B.09. Jf. rammebestemmelserne kan området i en lokalplan udlægges til boligområde i byzone, men der kan inden for området etableres børnepasningsinstitutioner, primært til dækning af det lokale pasningsbehov. Ejendommens matrikulære areal udgør 788 m 2. Beboelseshusets areal udgør 118 m 2 og udhuset udgør 38 m 2. Der er P-pladser til mindst 6 biler. Børne- og Kulturforvaltningen har oplyst, at der ikke kan gives afslag til den ændrede anvendelse, jf. dagtilbudslovens 19, stk. 4, såfremt de bygningsmæssige forhold opfylder kravene i BR08, og at der kan indhentes planlægningsmæssig tilladelse til ansøgte. Ændret anvendelse forudsætter, at der meddeles landzonetilladelse til privat vuggestue for maks. 20 børn. Jf. BR , stk. 2, må institutionens antal børn i vuggestuer ikke overstige 3 m 2 pr. barn på opmålt frit gulvareal. Det vurderes således muligt at placere 20 børn i bygningen. Det er Plan- og Miljøafdelingens vurdering, at bebyggelsens frie areal ikke kan rumme 20 børn, da der er tale om en parcelhusgrund på 788 m 2. Ligeledes vurderes det, at det trafikalt er problematisk, at der på denne boligvej kan kommet op til 20 af- og pålæsninger 2 gange om dagen. Aflevering af børn i alderen 0-3 år har mere karakter af en parkering end en af- og pålæsning. Det er ikke vurderet eller kontrolleret om Vuggestuen i dag overholder de gældende støjgrænser i et boligområder eller om en udvidelse vil betyde en

10 Teknik- og Miljøudvalget 10 overskridelse af de gældende støjgrænser. Støjgrænsen skal overholdes til en hver tid og har således ikke indflydelse på om der gives en tilladelse eller ikke. Det er Plan- og Miljøafdelingens vurdering, at der på baggrund af den aktuelle ansøgning og en generel interesse for etablering af private pasningstilbud og private institutioner ligger en principiel afgørelse i denne sagn. der kan have betydning for de muligheder, som der skal være for etablering af private vuggestue og private børnehaver i henholdsvis boligområder og i det åbne land. Retsgrundlag Planlovens 35. I landzoner må der ikke uden tilladelse fra kommunalbestyrelsen foretages udstykning, opføres ny bebyggelse eller ske ændring i anvendelsen af bestående bebyggelse og ubebyggede arealer, jf. dog Planlovens 12. Stk. 2. Inden for byzoner kan kommunalbestyrelsen modsætte sig udstykning og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens, på Bornholm region- og kommuneplanens rækkefølgebestemmelser. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område er omfattet af en detaljeret byplanvedtægt eller lokalplan, der er tilvejebragt før kommuneplanen, på Bornholm region- og kommuneplanen. Forvaltingslovens 19. Kan en part i en sag ikke antages at være bekendt med, at myndigheden er i besiddelse af bestemte oplysninger vedrørende sagens faktiske omstændigheder, må der ikke træffes afgørelse, før myndigheden har gjort parten bekendt med oplysningerne og givet denne lejlighed til at fremkomme med en udtalelse. Det gælder dog kun, hvis oplysningerne er til ugunst for den pågældende part og er af væsentlig betydning for sagens afgørelse. Myndigheden kan fastsætte en frist for afgivelsen af den nævnte udtalelse. Økonomi og finansiering Ingen relevans Høring/borger- og brugerinvolvering Der skal gennemføres 14 dages nabohøring ved landzonetilladelse og partshøring forinden en tilladelse kan gives. Herefter er der 4 ugers klagefrist til Naturklagenævnet I denne periode må en evt. tilladelse ikke udnyttes. Indkommer der bemærkninger i høringen skal sagen forlægges Teknik- og Miljøudvalget til fornyet vurdering Indstilling Plan og miljøafdelingen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender, at der meddeles afslag på ansøgningen om at udvide antallet af børn fra maks. 15 til maks. 20 børn, til Solstrålen, Purkærvej 27, Pandrup. Bilag: Ansøgning om 20 børn Kortbilag - Kastanievej 3 Kortbilag - Vendsysselsvej 8 Kortbilag Purkærvej 27

11 Teknik- og Miljøudvalget 11 Teknik- og Miljøudvalget, den Et flertal godkender, at der meddeles landzonetilladelse til maks. 20 børn. Søren P. Mortensen og Karl Schrøder begærer sagen behandlet i Kommunalbestyrelsen, idet de vurderer, at der ikke er noget nyt i sagen og således ikke grundlag for at tage sagen op til fornyet behandling. Steen Andersen ønsker at besigtige ejendommen inden stillingtagen i sagen. Fraværende: Tilbage til toppen

12 Teknik- og Miljøudvalget Udkast til bebyggelsesplan for boligområde ved Østre Hovensvej / Jesper Runge Madsen Beslutningstema Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til fremsendt bebyggelsesplan. Sagsbeskrivelse Kuben A/S har i 2008 købt et areal ved Østre Hovensvej i Aabybro. Arealet er i kommuneplanen for Aabybro Kommune udlagt til boligformål. Kuben har i forbindelse med udarbejdelsen af Lokalplan fremsendt en bebyggelsesplan for området. Bebyggelsesplanen lægger op til, at området udstykkes med to store parceller til tæt-lav på hver m 2 mod øst og 42 parceller til åben-lav mod vest. Udover bebyggelsesplanen har Kuben fremsendt et forslag til bestemmelser til lokalplanen, der lægger op til bestemmelser meget lig dem, der gælder i Bispehaven og Torngårdsparken i Aabybro. I forbindelse med byggeriet i boligområderne Bispehaven og Torngårdsparken har det været ønsket at bygge i to etager. Skal disse ønsker efterkommes, er det forvaltningens erfaring, at bebyggelses- og lokalplan bør udformes, så de tager højde for byggeri i to etager, bl.a. ved at sikre afstande til naboer, så der ikke opstår eksempelvis indsigtsgener. Ønskes det, at der kun bygges i to etager i enkelte af områderne indenfor lokalplanen, bør bebyggelsesplan udformes sådan, at de områder, hvor der kan bygges i to etager, adskiller sig fra områder, hvor der kun tillades byggeri i én etage. Sker der ikke en adskillelse, vil det være svært at afvise en ansøgning om dispensation fra lokalplanen til byggeri i to etager. Retsgrundlag 813 af 21/ Lov om planlægning (Planloven) 13 Økonomi og finansiering ikke relevant Høring/borger- og brugerinvolvering ikke relevant Indstilling Plan- og Miljøafdelingen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at bebyggelsesplanen og lokalplanbestemmelserne ændres, så der åbnes op for en større arkitektonisk forskellighed samt byggeri i to etager.

13 Teknik- og Miljøudvalget 13 Bilag: Udkast til bilag lokalplan Teknik- og Miljøudvalget, den Godkendt. Fraværende: Tilbage til toppen

14 Teknik- og Miljøudvalget Overordnet Sundhedspolitik / Kimma Thomsen Beslutningstema Kommunalbestyrelsen besluttede i oktober 2007, at forvaltningen skulle udarbejde et forslag til en bred sundhedspolitik, der var tværgående i forhold til kommunens forvaltnings- og opgaveområder. Kommunalbestyrelsen godkendte samtidig den foreslåede procesplan, herunder, at der til politisk drøftelse og beslutning skulle udarbejdes forslag til overordnet sundhedspolitik efter anbefalede skabelon, hvor der for hvert indsatsområde er fastlagt overordnede mål og strategier forslag til konkrete indsatser og projekter til politisk godkendelse for 1-2 år ad gangen I forlængelse heraf godkendte Kommunalbestyrelsen i maj 2008, at det udarbejdede forslag til overordnet sundhedspolitik blev sendt til høring. Denne høringsfase er nu overstået og høringssvarene bearbejdet. I overensstemmelse med procesplanlægningen er der fremstillet forslag til konkrete indsatser og projekter inden for rammerne af sundhedspolitikken. Styregruppen har gennemgået forslagene og i enighed udarbejdet en prioriteret liste. Styregruppen fremsender hermed forslagene (overordnet sundhedspolitik + prioriteret liste) til politisk drøftelse og kommentarer i fagudvalgene forud for udarbejdelse af endelige forslag. Behandlingen i fagudvalgene sker sideordnet. Sagsbeskrivelse Overordnede sundhedspolitik: Formålet med sundhedspolitikken er i overordnet form styring på et nyt, voksende opgaveområde: fastlæggelse af kommunalbestyrelsens målsætninger sikring af en overordnet prioritering af indsatsen. Sundhedspolitikken skal desuden medvirke til at skabe sunde rammer for kommunens borgere og til at gøre Jammerbugt Kommune til et attraktivt sted at bosætte sig. Kommunalbestyrelsen har besluttet, at sundhedspolitikken skal være tværgående i forhold til kommunens forvaltningsopbygning, og at følgende otte temaer skal prioriteres i denne første sundhedspolitik: Kost Fysisk aktivitet Børn og unge Tobak, alkohol og misbrug

15 Teknik- og Miljøudvalget 15 Social ulighed i sundhed (Genop)træning Kroniske lidelser Et sundt arbejdsliv Forslaget til sundhedspolitik er udarbejdet efter den vedtagne skabelon, hvorefter der for hvert indsatsområde er fastlagt overordnede mål og strategier. Hensigten er at gøre sundhedspolitikken lettilgængelig og samtidig understrege, at sundhed er et fælles ansvar for kommune, borgere og det øvrige omgivende samfund. Høringssvarene er altovervejende positive over for forslaget (Bilag 2: Sammendrag af høringssvar. Svarene i sin helhed kan rekvireres ved henvendelse til forvaltningen). Styregruppen har gennemgået de indkomne kommentarer, og fremsender i vedlagte form forslag til overordnet sundhedspolitik til drøftelse og kommentarer. (Bilag 1: Forslag til Sundhedspolitik). Styregruppen anbefaler endvidere, at den overordnede sundhedspolitik evalueres med henblik på tilpasninger i Der er tale om en førstegenerations politik, hvis form og funktion skal afprøves, hvilket kræver en vis tidsmæssig ramme. Hertil kommer, at der er tale om et område, hvor der kan være behov for at ændre prioritering af temaer og indsatser i takt med udviklingen: forankring af driftsopgaver, tilkomst af nye opgaver, ny viden, m.m. Forslag til implementering af sundhedspolitikken: De nedsatte arbejdsgrupper har udarbejdet forslag til konkrete indsatsmuligheder/projekter på temaområderne. Konkretiseringen har til formål at lette den politiske prioritering med udgangspunkt i faglige vurderinger. Samtidig skal den medvirke til at fastholde fokus på sundhedspolitikken og udvikling på sundhedsområdet blandt alle interessenter. Det har været en del af grundlaget for gruppernes arbejde, at hovedvægten ikke nødvendigvis skulle ligge på identifikation af nye indsatsområder. Omlægning og tilpasning af den eksisterende indsats med vægt på helhedssyn og sammenhæng i forhold til behovene og de forskellige aktørers muligheder skulle gives selvstændig prioritet. Denne tilgang afspejler sig i forslagene. Styregruppen har drøftet de indkomne forslag og opdelt dem i primære og sekundære prioriteringer. Prioriteringsforslagene til implementering af førstegenerations sundhedspolitikken fremgår af vedlagte skema (Bilag 3: Sundhedspolitik, indsatsområder: Styregruppens prioriteringer og anbefalinger). Der er desuden udarbejdet et skema til illustration af forslagenes fordeling på de otte udpegede temaområder, og af indsatsmulighedernes tværgående

16 Teknik- og Miljøudvalget 16 karakter, herunder involverede parter (Bilag 4: Sundhedspolitik, indsatsområder, Skematisk oversigt). I relation til forslagene understreges det, at de prioriterede indsatsmuligheder ved implementeringen af sundhedspolitikken skal ses som et supplement til kommunens øvrige opgavevaretagelse på sundhedsområdet, herunder via Sundhedsafdelingen. Styregruppen fremsender den prioriterede indsatsliste til drøftelse og kommentarer. Høring Er gennemført. Retsgrundlag Primære lovgrundlag i Sundhedsloven og Serviceloven. Lovpligtige generelle sundhedsaftale med Region Nordjylland, supplerende aftaleområder. Økonomiske konsekvenser I den foreliggende form vil sundhedspolitikken og prioriterede indsatsmuligheder via omlægning af ressourcerne kunne gennemføres inden for nuværende budgetmæssige rammer. Indstilling Socialdirektør indstiller at fagudvalget drøfter og kommenterer forslaget til Sundhedspolitik for Jammerbugt Kommune at fagudvalget drøfter og kommentarer den prioriterede liste over umiddelbare indsatsmuligheder Bilag: Bilag 1-4 Sundhedspolitik Teknik- og Miljøudvalget, den Planstrategiens elementer vedr. sundhedsområdet bør tydeligt fremgå af sundhedspolitikken. Ligeledes bør indsatsmulighederne prioriteres med grundlag i Planstrategien. Fraværende: Tilbage til toppen

17 Teknik- og Miljøudvalget 17 Underskrifter Aage Toftegaard (V) Karl Schrøder (A) Kurt Mølgaard (V) Mogens Richter (V) Otto Kjær Larsen (V) Steen Andersen (T) Søren P. Mortensen (A)

Susanne Frederiksen Hedebovej 12 Biersted 9440 Aabybro

Susanne Frederiksen Hedebovej 12 Biersted 9440 Aabybro Susanne Frederiksen Hedebovej 12 Biersted 9440 Aabybro Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Refer Teknik- og Miljøudvalget kl. 09:15 Rødhus Klit Feriecenter, Rødhus Klitvej 123, Rødhus, 9490 Pandrup Jammerbugt Kommune Teknik- og Miljøudvalget Punkter på åbent møde: 144. GENBEHANDLING - Dispension

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

Landzonetilladelse til ændret anvendelse og etablering af privat institution (vuggestue og børnehave) på Hovensvej 63, 9440 Aabybro.

Landzonetilladelse til ændret anvendelse og etablering af privat institution (vuggestue og børnehave) på Hovensvej 63, 9440 Aabybro. Louise Bundgaard Nielsen Torngårdsallé 52 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014 Postadresse Personlig henvendelse Jammerbugt Kommune Team Byg Toftevej 43 Lundbakvej 5 9440 Aabybro 9490 Pandrup Tlf. 72577777 Fax 72578888 tm@jammerbugt.dk Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: 20130768

Læs mere

Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for Lokalplan

Læs mere

Tilladelse til byggeri på Sandmosevej 486

Tilladelse til byggeri på Sandmosevej 486 AMU Nordjylland Sofievej 61 9000 Ålborg Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 09-07-2010

Læs mere

Inger Boelsskifte Dahl Lars Dyrskøts Vej 16 9400 Nørresundby

Inger Boelsskifte Dahl Lars Dyrskøts Vej 16 9400 Nørresundby Inger Boelsskifte Dahl Lars Dyrskøts Vej 16 9400 Nørresundby Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 19. december 2013. kl. 15:30.

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 19. december 2013. kl. 15:30. Henrik Højer Lundergaardsvej 8 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 10.013 for nedlagt sygehus i Nibe K O M M U N E P L A N Den 23. februar 2015 er kommuneplantillæg 10.013

Læs mere

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Teknik- og Miljøudvalg Referat Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.30 Pkt. Tekst Side 144 Drøwten 16, opførelse af 168,9 m² enfamiliehus og 51,6 m²

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af 3 midlertidige beboelsespavilloner på Jammerbugt Asylcenter, Vestkystvejen 78, 9460 Brovst.

Landzonetilladelse til etablering af 3 midlertidige beboelsespavilloner på Jammerbugt Asylcenter, Vestkystvejen 78, 9460 Brovst. Udlændingestyrelsen Att. Mikael Bo Pedersen Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk 10-09-2015

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4-013 for området ved Vejgård Vandværk Byrådet godkendte den 14. juni 2010 kommuneplantillæg

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommune, afslag på landzonetilladelse til udstykning, Søvangsvej 17

AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommune, afslag på landzonetilladelse til udstykning, Søvangsvej 17 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. november 2013 J.nr.: NMK-31-00986 Ref.: MILMA AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommune, afslag på landzonetilladelse til

Læs mere

Se landzonetilladelsens vilkår på side 2.

Se landzonetilladelsens vilkår på side 2. Niels Skov Jensen Centralgårdsvej 90 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m.

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. Aalborg

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 19-001, Delområde C2 på ejendommen matr.nr. 66m og 67lu Hune By, Hune, beliggende Aalborgvej 7, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 19-001, Delområde C2 på ejendommen matr.nr. 66m og 67lu Hune By, Hune, beliggende Aalborgvej 7, 9492 Blokhus B10 INVEST A/S Jyllandsgade 20 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Lemvig Kommuneplan 2013-25. Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees

Tillæg nr. 7 til Lemvig Kommuneplan 2013-25. Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for at etablere et område til teknisk formål i form af solcelleanlæg

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan nr. 219 til opførelse af garage på 127 m 2

Dispensation fra Lokalplan nr. 219 til opførelse af garage på 127 m 2 Michael Vittrup Kærgaardsvej 11 9700 Brønderslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Morten Thiel Nielsen Direkte 7257 7365 mrt@jammerbugt.dk

Læs mere

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Søndervig Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 1. april 2014 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem LOKALPLAN 205 for Kløckershave og Salem GENTOFTE KOMMUNE Gentoftegade INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 205 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommune, landzonetilladelse til udstykning, Brobakken 10.

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommune, landzonetilladelse til udstykning, Brobakken 10. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. oktober 2011 J.nr.: NMK-31-00199 Ref.: MILMA AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommune, landzonetilladelse til udstykning,

Læs mere

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Erhvervsområde i Tandslet Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Indledning 1 Sydals Kommune Lokalplan nr. TA 6 For en erhvervsvirksomhed i Tandslet Indledning og redegørelse Hvad er en lokalplan...................

Læs mere

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 Lokalplan 1.15 Et boligområde på Højvangen Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 LOKALPLAN 1.15 - ET BOLIGOMRÅDE PÅ HØJVANGEN HAVEFACADE INDGANGSFACADE BJERGSTED KOMMUNE

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud SØNDERSØ KOMMUNE for SØNDERSØ KOMMUNE område B.2.9, B.2.10 og C.2.1 Boligområde ved Frugthaven i Morud Januar 2004 Side 1 af 14 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Redegørelse for lokalplanforslaget

Læs mere

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter Lokalplan nr. 1013 Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter August 2010 Indholdsfortegnelse Redegørelse... 2 Vejledning...2 Offentlig høring...2 Klageadgang...2 Lokalplanområdets beliggenhed og afgrænsning...3

Læs mere

Afgørelse i sagen om Ishøj Kommunes tilladelse til udstykning af 5 byggegrunde.

Afgørelse i sagen om Ishøj Kommunes tilladelse til udstykning af 5 byggegrunde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10. oktober 2003 J.nr.: 03-31/150-0018 SKR Afgørelse i sagen

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE PROMENADEBYEN / TOLDBODGADE ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 6. januar 2013 kl. 15:30.

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 6. januar 2013 kl. 15:30. Per Danielsen Grønbækvej 10 9460 Brovst Per-danielsen@hotmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257

Læs mere

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej Odense Kommune - LP 0-766 http://www.odense.dk/topmenu/borger/bolig%20og%20byggeri/byggeri/lokalplaner/l... Side 1 af 2 04-05-2015 Spring til indhold Lokalplanen givermulighed for at omdanne ejendommen

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.025 for Blåkildevej, Smedegård, Øst Aalborg Byrådet godkendte den 16. juni 2014

Læs mere

Lokalplan 114. Golfbane ved Lerbækgård - Damgård

Lokalplan 114. Golfbane ved Lerbækgård - Damgård Lokalplan 114 Golfbane ved Lerbækgård - Damgård Indhold Redegørelse Indledning................................................................................................................... 5 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister

LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Læs mere

Tillæg nr. 41 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune

Tillæg nr. 41 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune Tillæg nr. 41 Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til teknisk formål (tankanlæg) ved Vardevej, Tarm Ortofoto Ringkøbing- eller Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing-

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) VEDTAGET Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 28 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm

Læs mere

3. Der må ikke opføres yderligere udhusbebyggelse på ejendommen. (drivhus er undtaget).

3. Der må ikke opføres yderligere udhusbebyggelse på ejendommen. (drivhus er undtaget). Claus Sørensen Dorthe Smidt Bystrædet 1 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Ansøger og ejer vil blive underrettet om evt. klage (Planlovens 60, stk. 5).

Ansøger og ejer vil blive underrettet om evt. klage (Planlovens 60, stk. 5). Claus Rom Limfjordsgade 67, Gjøl 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Iben Hammeleff Direkte 7257 7323 ibh@jammerbugt.dk 01-10-2013

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Offentlig og Privat service - Øster Højst Børnecenter Skolegade, Øster Højst 330.71.1 330.71.2 330.11.4 TØNDER KOMMUNE Teknisk

Læs mere

TILLÆGSREFERAT PLAN & MILJØUDVALGET

TILLÆGSREFERAT PLAN & MILJØUDVALGET TILLÆGSREFERAT PLAN & MILJØUDVALGET den 27.04.2009 Afbud Freddie Madsen (O) SAGSOVERSIGT 9 Sagsid 2009-8222 Ny lagerbygning ved Valsemøllen, Havnegade 58, Esbjerg... 3 PUNKTER PÅ LUKKET MØDE Side 2 af

Læs mere

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal  ~ ' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse HVIDEBÆK KOMMUNE o o o og, Q ~,,, /, V' km ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' \" Ugertøse " Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse Indholdsfortegnelse Redegørelse Planens forhold til anden planlægning:

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

Referat fra mødet i Byrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Byrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Byrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 6. juli 2015 Mødested: Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 9:30-9:45 Medlemmer: Fraværende: Borgmester: Jacob Bjerregaard

Læs mere

Landzonetilladelse til ændret anvendelse og opførelse af et stuehus til landbrugsejendommen Havvejen 241, 9690 Fjerritslev.

Landzonetilladelse til ændret anvendelse og opførelse af et stuehus til landbrugsejendommen Havvejen 241, 9690 Fjerritslev. Kirsten Hvelplund Hårbyvej 19 Stjær 8464 Galten Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk 14-01-2008

Læs mere

LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51

LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51 LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51 Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i Kommuneplanen udlagt som en del af

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

Planlægning tager tid. Lovgivning og myndighedsgodkendelser af minimøller og husstandsvindmøller (vindmøllesekretariatet)

Planlægning tager tid. Lovgivning og myndighedsgodkendelser af minimøller og husstandsvindmøller (vindmøllesekretariatet) Planlægning tager tid Lovgivning og myndighedsgodkendelser af minimøller og husstandsvindmøller (vindmøllesekretariatet) Opdeling ift. planlægning Over 25 m (eller fritstående) - Kun opstilling i lokalplanlagte

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Tillæg nr. 42. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, områder til erhvervsformål og offentligt formål ved Enghavevej,

Tillæg nr. 42. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, områder til erhvervsformål og offentligt formål ved Enghavevej, Tillæg nr. 42 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, områder til erhvervsformål og offentligt formål ved Enghavevej, Ringkøbing Ringkøbing- 21. april 2015 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Mødested: Mødelokalet 1. sal. Mødetidspunkt: 2. maj 2006, kl. 14:00

Mødested: Mødelokalet 1. sal. Mødetidspunkt: 2. maj 2006, kl. 14:00 , tirsdag den 2. maj 2006 kl. 14:00 Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Mødetidspunkt: 2. maj 2006, kl. 14:00 Åben sag: 380. Orienteringssager Åben sag: 381. Efterretningssager

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2009-2021 BIND 7. Kommuneplan 2009-2021 Rammer for Høng planområde RAMMER

KOMMUNEPLAN 2009-2021 BIND 7. Kommuneplan 2009-2021 Rammer for Høng planområde RAMMER KOMMUNEPLAN 2009-2021 BIND 7 Kommuneplan 2009-2021 Rammer for Høng planområde RAMMER Indholdsfortegnelse Lokale forhold og rammer introduktion Rammer -Rammer for Høng planområde -Høng by (H1) - rammer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende

Høringsnotat. vedrørende Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 83 Bilag 1 Offentligt Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Natur og Skov J.nr. SNS-500-00005 Ref. suwor november 2009 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om udstykning

Læs mere

Lokalplan 230- Forslag

Lokalplan 230- Forslag Lokalplan 230- Forslag Boliger ved Søbjergvej Haraldsted Sø oktober 2009 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 8. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025

FORSLAG. Tillæg 8. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 FORSLAG Tillæg 8 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. november 2013-8. januar 2014 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 8 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af bolig inklusiv overdækket terrasse og garage på Thorup Strandvej 272, V. Thorup, 9690 Fjerritslev.

Landzonetilladelse til opførelse af bolig inklusiv overdækket terrasse og garage på Thorup Strandvej 272, V. Thorup, 9690 Fjerritslev. HusCompagniet A/S Gøteborgvej 24 9200 Aalborg SV Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Kaj Møller Nielsen Hyldevej 12 9690 Fjerritslev

Kaj Møller Nielsen Hyldevej 12 9690 Fjerritslev Kaj Møller Nielsen Hyldevej 12 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Ingerlise

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Ringsted Kommunes afslag på udstykning af 4 parceller fra ejendom i Ringsted Kommune

AFGØRELSE i sag om Ringsted Kommunes afslag på udstykning af 4 parceller fra ejendom i Ringsted Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk 24. marts 2014 J.nr.: NMK-31-00874 Ref.: Bibis AFGØRELSE i sag om Ringsted Kommunes afslag på udstykning af 4 parceller fra ejendom

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 09.74 Boligområde ved Tuenvej

Kommuneplantillæg nr. 09.74 Boligområde ved Tuenvej Kommuneplantillæg nr. 09.74 Boligområde ved Tuenvej Juni 2015 Kolofon Udarbejdet af Center for Teknik og Miljø, Frederikshavn Kommune i samarbejde med Nellemann & Bjørnkjær / LE34. Juni 2015. 2 Kommuneplantillæg

Læs mere

LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989

LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989 LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989 I REDEGØRE LSE Lokalplanens baggrund og område Baggrund Området Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af Hasseris Boligselskabs aktuelle planer om at opføre ca. 20 boliger

Læs mere

Landzonetilladelse til at tilbygge stuehuset med en udestue på Højvej 2, 9490 Pandrup.

Landzonetilladelse til at tilbygge stuehuset med en udestue på Højvej 2, 9490 Pandrup. Thomas Brøndum Clemmensen Højvej 2 Moseby 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 003

Kommuneplantillæg nr. 003 Kommuneplantillæg nr. 003 For et institutionsområde ved Haugemøllevej i Slangerup, Frederikssund Kommune Tillæg til Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 17. Statustal for beskæftigelsesområdet...1 18. Henvisning af sygemeldte

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 42. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025

FORSLAG. Tillæg 42. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 FORSLAG Tillæg 42 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 3. september 2015-30. oktober 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 42 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Kommuneplantillæg 6. Kommuneplan Ryslinge 2004-2012 - Døgninstitution Børnehuset Ahornvænget i Fjellerup. Forslag

Kommuneplantillæg 6. Kommuneplan Ryslinge 2004-2012 - Døgninstitution Børnehuset Ahornvænget i Fjellerup. Forslag Kommuneplantillæg 6 Kommuneplan Ryslinge 2004-2012 - Døgninstitution Børnehuset Ahornvænget i Fjellerup Forslag Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens 12 virke for kommuneplanens gennemførelse. Kommuneplanens

Læs mere

Tillæg nr. 44. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark

Tillæg nr. 44. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark Tillæg nr. 44 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 2. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget HØJER KOMMUNE Lokalplan 02.12.01 Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget Vedtaget: 08.10.1985 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail:

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4).

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4). Jens Broberg Sohngårdsholmvej 15 9000 Aalborg Sendt med digital post Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257

Læs mere

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald.

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000 Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk Kommune Tillæg nr. 5 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 83

Læs mere

Høringsregler. - om at være part i en byggesag

Høringsregler. - om at være part i en byggesag Høringsregler - om at være part i en byggesag Høringsregler I denne pjece finder du vejledning om regler og rettigheder i forbindelse med høringer ved byggesager m.v. herunder høringsregler for forskellige

Læs mere

LOKALPLAN NR. LE 51.11

LOKALPLAN NR. LE 51.11 LOKALPLAN NR. LE 51.11 UDVIDELSE AF ERHVERVSOMRÅDE I ØRBÆK BY L~~J H~~J Ø R B Æ K K0MMUNE TEKNIS K FORV ALTNING 1993. i I NDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. LE 51.11 ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLANENS REDEGØRELSER

Læs mere

Lokalplanen indeholder også en bestemmelse om, at husopvarmningen i området skal ske ved anvendelse af et vandbåret opvarmningssystem i Guldborg.

Lokalplanen indeholder også en bestemmelse om, at husopvarmningen i området skal ske ved anvendelse af et vandbåret opvarmningssystem i Guldborg. Lokalplan nr. 11 - Boligområde ved Guldborghave INDLEDNING Området, hvor lokalplanen gælder, er beliggende i Guldborg by bag den eksisterende langs Guldborgvej (Hovedlandevej nr. 115) og Nyvej. Hildesvigskoven

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

Indsigelsesskema lokalplan 2013-4 Butiksområde v. Ørbækvej, Ringe

Indsigelsesskema lokalplan 2013-4 Butiksområde v. Ørbækvej, Ringe Indsigelsesskema lokalplan 2013-4 Butiksområde v. Ørbækvej, Ringe Indsigelser til forslag til lokalplan nr. 2013-4 Butiksområde v. Ørbækvej, Ringe Sag nr. 01.02.05-P16-50-10 Høringsperiode: 23/4-2013-17/6-2013

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk 31. marts 2014 J.nr.: NMK-31-01233 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune

Læs mere

2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens

2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens 2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 2015 27 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Nej

Læs mere

Referat for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 18. januar 2012 kl. 09:00 i Lokale K1, Administrationsbygningen, Farsø

Referat for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 18. januar 2012 kl. 09:00 i Lokale K1, Administrationsbygningen, Farsø Referat for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 18. januar 2012 kl. 09:00 i Lokale K1, Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 451. Afslutning af fordebat ved planlægning for område ved Himmerlandsgade,

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til blandet bolig og erhverv Daler 231.21.1 TØNDER KOMMUNE Teknisk Forvaltning November 2011 Kommuneplantillæg nr. 03-231

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til at drive Bed & Breakfast på ejendommen Charlotteparken 34

AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til at drive Bed & Breakfast på ejendommen Charlotteparken 34 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. januar 2016 J.nr.: NMK-33-02877 KlageID: 62959 Ref.: HO-NMKN AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian

Læs mere

Lokalplan 2.29 Klitmøller

Lokalplan 2.29 Klitmøller Lokalplan 2.29 Klitmøller Område ved Ajs Mølls Vej Lokalplan godkendt d. 6. juli 2000 Indhold: Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Lokalplanens formål Lokalplanområdet Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN 1.36. Torsbo - plejehjem og ældreboliger

LOKALPLAN 1.36. Torsbo - plejehjem og ældreboliger LOKALPLAN 1.36 Torsbo - plejehjem og ældreboliger Ishøj Kommune 2001 BAGGRUND FOR LOKALPLAN 1.36 Torsbo Plejehjem blev opført i 1957-58 som et af de første større, offentlige byggerier i Ishøj Kommune.

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 for et teknisk område, Solvarmeanlæg ved Mangehøje i Jelling Hører til lokalplan nr. 1196 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

Læs mere

LOKALPLAN NR. 069. for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå

LOKALPLAN NR. 069. for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå LOKALPLAN NR. 069 for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå Skanderborg Kommune 2000 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 069 REDEGØRELSE Lokalplanområdet... l Lokalplanens baggrund og

Læs mere