Region Midtjylland Regionssekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Region Midtjylland Regionssekretariatet"

Transkript

1 Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 12. maj 2014 /SUBERG Refer fra møde i åben dagsorden Deltagere: Koncerndirektør Ole Thomsen, Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, Hospitalsenhed Midt, Lægelig direktør Lone Winther, Regionshospitalet Randers, Sygeplejefaglig direktør Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers, Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Hospitalsenheden Horsens, Lægelig direktør Jørgen Schøler Kristensen, Hospitalsenheden Horsens, Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, Hospitalsenheden Horsens, Lægelig direktør Jens Friis Bak, Hospitalsenheden Vest, Sygeplejefaglig direktør Ida Gøtke Hansen, Hospitalsenheden Vest, Hospitalsdirektør Henning Vestergaard, Hospitalsenheden Vest, Hospitalsdirektør Gert Sørensen, Aarhus Universitetshospital, Lægelig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital, Sygeplejefaglig direktør Vibeke Krøll, Aarhus Universitetshospital, Lægelig direktør Per Jørgensen, Psykiri og Social, Direktør Gert Pilgaard, Psykiri og Social, Vicedirektør Christian Boel, Sundhedsplanlægning, Afdelingschef Ditte Hughes, Koncern-HR, Uddannelse, Udvikling og Arbejdsmiljø, Sekretarischef Carsten Lind, Regionssekretariet, Souschef Mette Jensen, Koncernøkonomi, Afdelingschef Mette Just Kjølby, Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Afdelingschef Hans Peder Graversen, Kvalitet og Sundhedsda og Fuldmægtig Lone Kibsgaard, Regionssekretariet (referent). Fraværende: Koncerndirektør Anne Jastrup, Vicedirektør Per Grønbech, Afdelingschef Frank Neidhardt, Indkøb og medicoteknik, Socialdirektør Ann-Britt Wetche, Psykiri og Social, Lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenhed Midt, Sygeplejefaglig direktør Claus Lassen Graversen, Psykiri og Social, Vicedirektør Kjeld Martinussen, Nære Sundhedstilbud, Hospitalsdirektør Lars Dahl-Pedersen, Hospitalsenhed Midt, Hospitalsdirektør Thomas Pazyj, Regionshospitalet Randers og Lægelig chef Erika Frischknecht, Præhospitalet. Mødet blev hævet kl

2 Godkendelse af refer fra mødet den 28. marts 2014 Det indstilles, refer fra mødet den 28. marts 2014 godkendes. Refer fra mødet den 28. marts 2014 er vedlagt til godkendelse. Referet fra mødet den 28. marts 2014 blev godkendt.

3 Akutprogram: Opsamling og perspektiv, dialogmøderne Det indstilles, orienteringen tages til efterretning. Ole Thomsen samler op på dialog og tilbagemeldinger om akutprogrammet på dialogmøderne: Hvad har vi aftalt? Hvad er det, vi vil? Hvad er vi blevet opmærksomme på? I forlængelse af dette lægges der op til, hospitalsledelserne på mødet i maj 2014 hver især præsenterer deres overvejelser vedrørende visioner og stregier for de akutte pientforløb på eget hospital. Kredsen drøftede behovet for yderligere tale akutområdet op, herunder om der skal gøres mere for få genfortalt historien om bevæggrundene for implementere akutprogrammet. Der fulgte en drøftelse af funktionsbeskrivelsen for akutlæger, herunder tonen i sprogbruget og bredden i beskrivelsen. På baggrund af dialogen arbejder Sundhedsplanlægning videre med funktionsbeskrivelsen for akutlæger teksten lægges over i en funktionsbeskrivelsesramme og sendes til trykprøvning på akuthospitalerne, via hospitalsledelserne. Funktionsbeskrivelsen indgår sammen med beskrivelser af teamorganision og samarbejdsaftaler i det nye, samlede og reviderede akutprogram, der udarbejdes på baggrund af visionsdiskussion, skriftligt input fra akuthospitalerne og oplæg fra hospitalsledelserne. Det er tidligere aftalt, hospitalerne sender deres visionsbeskrivelse for akuthospitalet til Sundhedsplanlægning senest den 1. maj På mødet besluttedes det, fristen for indsendelse udsættes til 1. juni Hospitalsledelserne præsenterer visionerne mundtligt på mødet i juni 2014.

4 3 Derudover blev det aftalt, der på mødet i Stregisk Sundhedsledelsesforum i maj 2014 kommer et punkt vedrørende konsekvenser af implementering af akutprogrammet, og herunder en drøftelse af prioriteringer indenfor de økonomiske rammer. Punktet er en opfølgning på beslutning på mødet den 28. november 2013 i Stregisk Sundhedsledelsesforum, hvor kredsen pegede på, der er behov for, der findes tid og rum til en diskussion af, hvad realisering af akutprogrammet kommer til betyde for den øvrige drift. Endelig blev det aftalt, psykiriens integrion i akutafdelingerne tages op som tema på et senere møde. soversigt vedrørende akutområdet sendes med referet ud.

5 Akutprogram: Orientering, faglig gennemgang og politisk behandling Administriv akutprogramgruppe indstiller, orienteringen tages til efterretning. Ole Thomsen og Christian Boel orienterer om hospitalsudvalgets og regionsrådets involvering i arbejdet med akutprogrammet og om de foreløbige forventninger til resultet af den faglige gennemgang af akutmodtagelserne. Kredsen drøftede og godkendte udkastet til dagsorden til regionsrådets temamødet den 26. maj 2014 vedrørende emnet: Akutområdet lægebemanding af akutafdelingerne. Temamødet afholdes i regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, emnet omkring akutområdet er på dagsordenen fra kl

6 Akutprogram: Kardiologi og ekkokardiografi i akutafdelingen Administriv akutprogramgruppe indstiller, Akutprogramstyregruppen tilslutter sig den af Hjertestyregruppen foreslåede model som den regionale stregi vedrørende kardiologisk speciallægetilstedeværelse på akuthospitalerne og varetagelse af ekkokardiografi/fast/fate i den akutte fase, administrionen (SUPL) indkalder til et møde med repræsention fra hospitalerne med henblik på, administrionen udarbejder en implementeringsplan, og implementeringsplanen efterfølgende forelægges Stregisk Sundhedsledelsesforum til orientering. I forlængelse af diskussionen om speciallægedækning på akuthospitaler, er der også behov for diskutere den kardiologiske speciallægetilstedeværelse på akuthospitalerne. Herunder er der behov for fastlægge rammerne for den indledende diagnostik/ekkokardiografi af hjertepienter på akuthospitalerne. Forventningerne til kardiologisk speciallægedækning og ekkokardiografi i akutmodtagelserne er beskrevet i tre allerede eksisterende planer. Det handler om Sundhedsstyrelsens not Styrket Akutberedskab fra 2007, Region Midtjyllands Akutplan fra 2007 og Region Midtjyllands Kardiologiudredning fra januar Forventningerne er beskrevet nedenfor: Sundhedsstyrelsen Akutplan 2007 Fælles Akutmodtagelse Traumecenter For vagtforhold anbefales det, For vagtforhold anbefales det, følgende følgende specialer bør have speciallæge specialer bør have speciallæge i til- i tilstedeværelsesvagt: Intern stedeværelsesvagt: Anæstesiologi, intern medicin, ortopædisk kirurgi, medicin (bred repræsention), intern kirurgi og anæstesiologi. medicin: Kardiologi, kirurgi, thoraxkirurgi og ortopædkirurgi. Endvidere skal der være speciallæger med kompetence til foretage På mriklen skal der være døgndækkende akutte ultralydsundersøgelser, kompetence til varetagelse af herunder ekkokardiografi. akutte ultralydsundersøgelser og ekkokardiografi. Der skal ifølge Sundhedsstyrelsen være speciallæger i tilstedeværel- Akutplanen følger anbefalingerne fra sundhedsstyrelsen, hvilket indebærer

7 6 Kardiologiudredning sesvagt med kompetence til foretage akutte hjerteundersøgelser, herunder ekkokardiografi. Der er kardiologiske speciallæger nok til dække op til fem akutmodtagelser i Region Midtjylland, hvis speciallægerne har rådighedsvagt. Kardiologiudredningen indeholder følgende konkrete anbefalinger vedrørende kardiologisk speciallægedækning og ekkokardiografi: krav om kardiologer i tilstedeværelsesvagt på mriklen. At der på akuthospitalerne skal kunne foregå kardiologisk vurdering døgnet rundt. Derfor skal ekkokardiografi kunne varetages på døgnbasis. At yngre læger under videreuddannelse i det sidste år af deres uddannelse skal kunne indgå i den kardiologiske vagtdækning på lige fod med de kardiologiske speciallæger. Kardiologiudredningen peger også på muligheden for, der på hospitaler, hvor det ikke er muligt døgndække ekkokardiografi med kardiologiske speciallæger, kan uddannes akutlæger til deltage i varetagelsen af døgndækket ekkokardiografi efter delegion af en kardiologisk speciallæge. Udover de konkrete overvejelser om speciallægetilstedeværelse og kardiologisk vurdering, peger Kardiologiudredningen på, der er behov for sikre en mere ensartet organisering af den kardiologiske vagtdækning i akutafdelingerne, så det sikres, hjertepienter i Region Midtjylland modtager samme tilbud, uanset hvilket hospital de indlægges på. Tilrettelæggelse af kardiologisk speciallægedækning og ekkokardiografi har på baggrund af ovenstående været diskuteret i Region Midtjyllands Hjertestyregruppe, på møde af 18. november 2013.

8 7 Hjertestyregruppen anbefaler, der arbejdes videre med en model, hvor der: På Traumecenter på højtspecialiseret niveau (Aarhus Universitetshospital) sigtes mod kardiologiske speciallæger i tilstedeværelse døgnet rundt. På de øvrige akuthospitaler sigtes mod sikre den kardiologiske døgndækkende tilstedeværelse af kompetence med hensyn til ekkokardiografi, ved akutlæger oplæres i optage ultralyd af hjertet (FATE og FAST). Øvrig akut kardiologisk udredning, herunder udførelse af egentlig ekkokardiografi, foretages af kardiologisk speciallæge (herunder læger i det sidste år af hoveduddannelsen) i beredskabsvagt. Hjertestyregruppen nåede ikke drøfte forslag til deadline for realisering af ovenstående. Med udgangspunkt i dels det eksisterende plangrundlag, dels behandlingen i Hjertestyregruppen, foreslås det, ovenstående model vedrørende kardiologisk speciallægedækning på akuthospitalerne, samt varetagelse af FAST/FATE i den akutte fase, vedtages som den regionale stregi på området. På den baggrund foreslås det, administrionen (SUPL) indkalder til et møde med repræsention fra hospitalerne, med henblik på udarbejde en implementeringsplan, herunder udarbejde forslag til eventuelle overgangsordninger. Kredsen drøftede den kardiologiske speciallægetilstedeværelse på akuthospitalerne, herunder behovet for ekkokardiografi (FATE/FAST) af akutte hjertepienter. Det blev aftalt, Sundhedsplanlægning i samarbejde med repræsentanter fra hospitalerne udarbejder en implementeringsplan for varetagelse af ekkokardiografi i akutafdelingerne. Det blev også aftalt, planen udarbejdes indenfor 6-12 måneder, hvorefter den sendes til orientering i Stregisk Sundhedsledelsesforum.

9 Stus, projekt ny styring i et pientperspektiv Det indstilles, stus for projekt ny styring i et pientperspektiv tages til efterretning. Projektets stus Projektet giver forts stor opmærksomhed både i regionen og udenfor regionen. Således modtager administrionen henvendelser fra en række forskellige parter, der gerne vil høre mere om projektet. Konkret har der, efter godkendelse af projekt ny styring i et pientperspektiv i regionsrådet den 29. januar 2014, været afholdt en møderunde med afdelingerne. Formålet med møderunden har været det videre arbejde med operionalisere bruttolisten af mål, drøfte rapportering af mål og slutteligt drøfte, hvordan der kan arbejdes med pientoplevet kvalitet på afdelingerne. Der er vedlagt et bilag med en overordnet oversigt over de mål afdelingerne har udvalgt. I møderunden har henholdsvis Den Fælles BIenhed og CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling deltaget. Der mangler endnu blive afholdt et møde vedrørende undersøgelser af pientoplevet kvalitet med Hoved-Neuro- Centret. Mødet vil finde sted i maj Den 24. april 2014 er hospitalernes projektledelser inviteret til et møde, hvor indholdet er præget af arbejdet frem mod første delevaluering. På mødet giver hospitalernes projektledelser en stus. Dernæst drøftes det, om projektet er på rette vej og tilstrækkelig ambitiøs i forhold til formålet. Endelig listes forventningerne til indholdet af første delevaluering til regionsrådet den 24. september Projekt ny styring i et pientperspektiv er tilknyttet følgeforskning, som er forankret i CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling. For sikre opbakning til følgeforskningen, har det været på dagsordenen på relevante MED-udvalg i regionen, og der er givet tilbagemeldinger om opbakning til forskningen. Der er udsendt et spørgeskema til alle involverede afdelinger i projektet samt kontrolafdelinger i starten af april. Frem mod første delevaluering til regionsrådet Den 24. september 2014 præsenteres den første delevaluering af projekt ny styring i et pientperspektiv for regionsrådet. Projektets styregruppe, Lederforum for Kvalitet drøfter og godkender processen frem mod første delevaluering på mødet den 25. april en til mødet i Lederforum for Kvalitet er vedhæftet til orientering.

10 9 Kredsen drøftede stus for projektet ny styring i et pientperspektiv og godkendte procesforløbet. Kredsen var enige om fastholde og fortsætte fokus på, god kvalitet og faglighed er den billigste måde gøre tingene på.

11 Årsrapport 2013 for Den Regionale Lægemiddelkomité i Region Midtjylland Det indstilles, årsrapporten 2013 for Den Regionale Lægemiddelkomité i Region Midtjylland tages til orientering. Den Regionale Lægemiddelkomite har igen i 2013 været optaget af få implementeret de mange nionale anbefalinger fra Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS). Der er i løbet af året blevet tilført væsentligt flere ressourcer til området, idet der er etableret to analysegrupper, hospitalsanalysegruppen og praksisanalysegruppen. Begge analysegrupper har haft fokus på få overblik over forbrug og indsser, således der fremover er bedre muligheder for agere proaktivt. Den Regionale Lægemiddelkomitès specialistgrupper har været under omorganisering, og der er nu skabt en organision, som sikrer, der bliver øget samarbejde mellem Den Regionale Lægemiddelkomité, specialistgrupperne, specialerådene og PLO-Midtjylland (Praktiserende Lægers Organision). Den Regionale Lægemiddelkomité er i samme forbindelse udvidet med et medlem fra de privpraktiserende speciallæger. Den Regionale Lægemiddelkomités hidtidige specialistgrupper og arbejdsgrupper har været i gang. Den Regionale Lægemiddelkomité har brug for specialister til løse konkrete opgaver. Den Regionale Lægemiddelkomité har i det forgangne år haft forskellige temaer og gæster på møderne for give tid til en dybere indsigt i områderne. Temaerne var i 2013 Fælles Medicinkort, damuligheder og psykiri. Den Regionale Lægemiddelkomité vil i 2014 forts have fokus på kvalitetsudvikling med en foreløbig liste over arbejdsindsser i Implementere yderligere nye behandlingsvejledninger fra Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) og Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS). Hospitalsanalysegruppen vil forts have fokus på implementeringen og monitoreringen af nye eller opderede vejledninger fra RADS og KRIS. Løbende iagttage faktorer med indflydelse på lægemiddelforbruget, f.eks. tilskudsændringer og pentudløb. Praksisanalysegruppen vil forts følge med i udviklingen af lægemiddelforbruget på praksisområdet og have øje for forbrug, der er uhensigtsmæssigt. Videreudvikle samarbejdet med specialistgrupper og specialeråd om behandlingsvejledninger. Efter omorganiseringen af specialistgrupperne vil Den Regionale Lægemiddelko-

12 11 mité fokusere på etablere et bedre og tættere samarbejde med specialistgrupperne, blandt andet om udarbejdelsen af regionale behandlingsvejledninger. Initiere samarbejde med privpraktiserende speciallæger i psykiri. Fokus på udvalgte temaer til møderne i Den Regionale Lægemiddelkomité. Der vil i 2014 forts være temadrøftelser på møderne i Den Regionale Lægemiddelkomité for sikre, der afsættes tid til fordybelse. Et eksempel på en temadrøftelse er pientsikkerhed. Videreudvikle samarbejdet med embedslægeinstitutionen omkring afhængighedsskabende medicin. Planlægge og etablere mere effektiv indberetning af bivirkninger. Den Regionale Lægemiddelkomité arbejder, i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, på forenkle indberetningen af bivirkninger ved udarbejde en løsning, der muliggør indberetning af bivirkninger direkte fra regionens EPJ-system til Sundhedsstyrelsen. Fokusere på rionel farmakoterapi, herunder polyfarmaci, overmedicinering af afhængighedsskabende lægemidler og seponering. Den Regionale Lægemiddelkomité vil også i 2014 på baggrund af lægemiddelforbrugsda iværksætte indsser af pientsikkerhedsmæssig- og/eller økonomisk karakter. Udarbejde vejledning m.v. om dosisdispensering. Den Regionale Lægemiddelkomité har neds en arbejdsgruppe med det formål finde løsninger, der sikrer optimal og ensartet anvendelse af dosisdispensering i samarbejdsfeltet mellem almen praksis, hospitalerne, hjemmeplejen og apotekerne. Udarbejde vejledning om ordinion af lægemidler i praksissektoren (Basislisten). Formidle Lægemiddelkomiteens arbejde. Den Regionale Lægemiddelkomité vil i 2014 have fokus på formidling af komitéens arbejde til komitéens interessenter. Kredsen tog årsrapporten 2013 for Den Regionale Lægemiddelkomité i Region Midtjylland til efterretning.

13 Opfølgning på drøftelse af den sundhedsfaglige rådgivningsstruktur Det indstilles, mulighederne for en mere tværfaglig rådgivningsstruktur drøftes, herunder forslaget om, der opnås erfaring med tværfaglig rådgivning inden for 2-3 specialer. Stregisk Sundhedsledelsesforum drøftede den 28. marts 2014, hvordan den sundhedsfaglige rådgivning kunne blive mere tværfaglig. I den forbindelse ønskede man igangsætte en dialog med specialerådene om mulighederne for øge den tværfaglige rådgivning. Udgangspunktet er dog stadig, specialerådene leverer den lægefaglige rådgivning til Region Midtjyllands ledelsesplan og administrion. Behovet for en tværfaglig rådgivning bliver mere aktuel, blandt andet fordi pientforløbene: er blevet mere komplekse involverer flere faggrupper går på tværs af sektorer skal klares inden for kortere tidsgrænser. Region Midtjyllands Sundhedsplan lægger vægt på større sammenhæng og helhed i pientforløbene. Indfrielsen af denne ambition medfører et behov for større koordinering mellem faggrupperne. Formålet med en tværfaglig rådgivning er således understøtte koordineringen mellem faggrupperne, ligesom en tværfaglig rådgivningsstruktur bedre vil afspejle den kliniske virkelighed. Derudover er forventningen, tværfaglig rådgivning i højere grad vil understøtte en eventuel efterfølgende implementering af nye tiltag. For opnå erfaringer med en tværfaglig rådgivningsstruktur foreslås det, specialerne for pædiri og geriri tjener som inspirion, men der kan også være andre specialer, der er relevante. Inden for geririen arbejdes der f.eks. med udgående tværfaglige teams. Det kan i den forbindelse være relevant med inddragelse af sygepleje- eller terapeutfaglig rådgivning. Rammevedtægterne for de lægefaglige råd De gældende rammevedtægter for de lægefaglige råd i Region Midtjylland giver mulighed for via 7, forretningsudvalget for det pågældende specialeråd kan sammensætte sig anderledes end rammevedtægterne lægger op til. Tilsvarende indeholder 8 muligheden for, specialerådene kan nedsætte ad hoc udvalg af tværfaglige arbejdsgruppe. Endelig giver 11 mulighed for, vedtægterne kan ændres efter forslag fra forum for specialerådsformændene eller fra det politisk/administrive niveau. Ændringerne kan dog kun gennemføres i enighed blandt alle specialeråd.

14 13 Næste skridt Målet om gøre erfaringer med mere tværfaglig rådgivning bringes ind i den igangværende dialog med Lægeforeningen og specialrådsformændene om udarbejdelsen af et fagligt kodeks for specialerådsudtalelser. Kredsen drøftede mulighederne for en mere tværfaglig rådgivningsstruktur, herunder forslag til prøvehandlinger i forhold til tværfaglige specialeråd. Det blev aftalt afprøve tværfaglige specialeråd indenfor områderne: psykiri, neurologi, pædiri, geriri og nefrologi. Derudover blev det også aftalt lave prøvehandlinger for tværfaglig rådgivning indenfor akutområdet. Sundhedsplanlægning udarbejder et princippapir herom til næste møde den 21. maj 2014 i Stregisk Sundhedsledelsesforum, som skal danne udgangspunkt for den kommende i dialog med Lægeforeningen om specialerådene. Derudover ønskede kredsen høre nærmere om Region Sjællands erfaringer med tværfaglig sundhedsfaglig rådgivningsstruktur på et senere møde i Stregisk Sundhedsledelsesforum.

15 Eventuelt Eventuelt. Seminar for Stregisk Sundhedsledelsesforum Stregisk Sundhedsledelsesforum holder et seminar den 27., 28. og 29. august 2014 i Hamborg. Seminaret har overordnet koncernopmærksomhed som tema. Der vil være fokus på identificere de drivkræfter, der er i Stregisk Sundhedsledelsesforum, herunder se på hvordan de kræfter arbejder sammen, og hvordan samarbejdet kan gøres bedre. Seminaret er som udgangspunkt for de somiske hospitalsledelser. Koncern HR sender mødeindkaldelser ud og planlægger programmet. Møde vedrørende udredningsret Ole Thomsen orienterede kort om et meget positivt møde med hospitalerne vedrørende udredningsretten og tilføjede, der er en god fælles tankegang i forhold til se på, hvordan vi løser opgaven som koncern. Milepæle på sundhedsområdet i 2014 Ole Thomsen orienterede om Administriv Sundhedsledelses drøftelse af arbejdsgrundlaget for sundhedsområdet. Der er foreslået fire programmer/temaer, hvor milepælene skal aftales. Programmer/temaer, hvor vi kan arbejde med milepæle i 2014: Akutområdet På Pientens Præmisser Udredningsret Realisering af en ny sundhedsaftaleproces. Kredsen drøftede programmerne/temaerne og ønskede, der kom fokus på daunderstøttelse af arbejdet med milepæle. Derudover drøftede kredsen behovet for sikre, alle er enige om forventningerne til indssområderne og prioriteringerne i forhold til daarbejdet i BI-enheden. Det blev aftalt, der på mødet i Stregisk Sundhedsledelsesforum den 26. juni 2014 kommer et punkt vedrørende BI-bestyrelsens leveranceplan i forhold til implementering af daområder (roadmap) m.v. Derudover blev det aftalt, hver hospitalsenhed/hospital udpeger én person, som kan deltage i en arbejdsgruppe vedrørende milepæle på sundhedsområdet. Arbejdsgruppen

16 15 skal blandt andet se på aktiviteter, terminer m.v. i forhold til milepælene, herunder se på hvordan arbejdet tilpasses de forskellige programmer/temaer. Der vil som udgangspunkt være forskellige tilgange til hvert af temaerne. Indmelding af medlemmer til arbejdsgruppen sendes til Ditte Hughes, Koncern HR inden næste møde i Stregisk Sundhedsledelsesforum den 21. maj Aarhus Universitetshospital orienterede kort om, de deltager med en afdeling i et afbureaukriseringsprojekt i regi af Danske Regioner. Formålet med projektet er identificere konkrete tiltag til afbureaukrisering, der kan gøre det daglige arbejde nemmere for medarbejderne til gavn for pienterne. Organisering af serviceområdet på Aarhus Universitetshospital Hospitalsdirektør Gert Sørensen, Aarhus Universitetshospital orienterede om stus på projektet omkring organisering af serviceområdet. Stusnot vedrørende projektet sendes til Stregisk Sundhedsledelsesforum til orientering. Kvartalsregnskab Kredsen drøftede kort stus for kvartalsregnskabet pr. 31. marts 2014 for koncernen.

17 Næste møde Næste møde i Stregisk Sundhedsledelsesforum er onsdag den 21. maj 2014 kl Mødet afholdes på Aarhus Universitetshospital, Brendstrupgårdsvej 100, 8200 Aarhus N, Skejby, mødelokale 4, loftskilt 15 i stuen. Næste møde i Stregisk Sundhedsledelsesforum afholdes den 21. maj 2014 kl Mødet afholdes på Aarhus Universitetshospital, Brendstrupgårdsvej 100, 8200 Aarhus N, Skejby, mødelokale 4, loftskilt 15 i stuen.

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 5. februar 2014 /SUBERG Referat fra møde i åben dagsorden Deltagere: Koncerndirektør Ole Thomsen, Lægelig direktør Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenhed

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. F3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 5. august 2014 /SUBERG Refer fra møde i åben dagsorden Deltagere: Koncerndirektør Ole Thomsen, Koncerndirektør Anne Jastrup, Vicedirektør Per Grønbech,

Læs mere

Akut Kardiologi Hvordan?

Akut Kardiologi Hvordan? Akut Kardiologi Hvordan? Klinikermøde 13. december 2016 www.regionmidtjylland.dk Vision for de akutte patientforløb Rette hjælp på rette tidspunkt en fælles opgave! De akut syge patienter får den rette

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 24. juni 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 1. Sundhedsaftale - første

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 13. november 2013 /SUBERG Referat fra møde i åben dagsorden. 1 1-01-72-4-13 1. Godkendelse af referat fra seneste møde (kl. 8.30-5 minutter) Det indstilles,

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 26. november 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 20. januar 2016 /ANBROE

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 26. november 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 20. januar 2016 /ANBROE Region Midtjylland Sundhed 20. januar 2016 /ANBROE Refer til møde i Akutstyregruppen 26. november 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forskningsprojekt om Fleksible

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 30. juni 2015 /ANBROE Refer til møde i Akutprogramstyregruppe 26. februar 2015 kl. 08:00 i Lokale 13, OPA 15, Regionshuset Århus Olof Palmes Alle 15 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 17. september 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 2. november 2015 /ANBROE

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 17. september 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 2. november 2015 /ANBROE Region Midtjylland Sundhed 2. november 2015 /ANBROE Refer til møde i Akutstyregruppen 17. september 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af refer

Læs mere

Region Midtjylland. Referat. til møde i Akutstyregruppen 18. august 2016 kl. 08:00 i B107. Regionshuset i Viborg. Sundhed. 23. august 2016 /ANBROE

Region Midtjylland. Referat. til møde i Akutstyregruppen 18. august 2016 kl. 08:00 i B107. Regionshuset i Viborg. Sundhed. 23. august 2016 /ANBROE Region Midtjylland Sundhed 23. august 2016 /ANBROE Refer til møde i Akutstyregruppen 18. august 2016 kl. 08:00 i B107. Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Kliniske kvalitetsindikorer

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 7. august 2014 /SANNBJ Refer fra mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 19. maj 2014 kl. 13:30 i Lokale 16, Olof Palmes Allé 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Den Regionale Lægemiddelkomité 7. marts 2013 kl. 09:00 i F1, stuen, Regionshuset Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Den Regionale Lægemiddelkomité 7. marts 2013 kl. 09:00 i F1, stuen, Regionshuset Viborg Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. april 2013 /MAJNIK Refer til mødet i Den Regionale Lægemiddelkomité 7. marts 2013 kl. 09:00 i F1, stuen, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan

Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan 2015-2019 Styregruppen

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet 18. december 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder bang, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen, Peter Hansen, Connie

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden. Refer Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre Regionshuset Viborg Sundhedsuddannelser Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 19. marts 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 27. marts 2015 /ANBROE

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 19. marts 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 27. marts 2015 /ANBROE Region Midtjylland Sundhed 27. marts 2015 /ANBROE Refer til møde i Akutprogramstyregruppe 19. marts 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af refer

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 13. maj 2015 /helroe Refer til møde i Forløbsprogramgruppen for hjertekarsygdom 27. april 2015 kl. 15:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, mødelokale F1, stuen - ring 2112

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 2. juni 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i SU på apotekerområdet 22. februar 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale A1, stuen

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i SU på apotekerområdet 22. februar 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale A1, stuen Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 9. oktober 2013 /MAJNIK Refer til mødet i SU på apotekerområdet 22. februar 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale A1, stuen Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 1. juni 2017 kl. 08:00 i He Horsens, Gæstekantinen. 1.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 1. juni 2017 kl. 08:00 i He Horsens, Gæstekantinen. 1. Region Midtjylland Sundhed 1. juli 2017 /ANBROE Refer til møde i Akutstyregruppen 1. juni 2017 kl. 08:00 i He Horsens, Gæstekantinen Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Projekt Diagnostisk Center 1 2

Læs mere

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Læs mere

Status på implementering af anbefalinger fra Faglig gennemgang af akutmodtagelser på landsplan og i Region Syddanmark

Status på implementering af anbefalinger fra Faglig gennemgang af akutmodtagelser på landsplan og i Region Syddanmark Side 1/5 Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Journal nr.: 16/19269 E-mail: Mette.Nygaard@rsyd.dk Dato: 31. maj 2016 Telefon: 2159 8303 Notat Status på implementering af anbefalinger fra Faglig

Læs mere

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok.

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 10. marts 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 20. oktober 2014 /ELSJOA Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 10. september 2014 kl. 10:30 i Regionshuset Viborg, C2, kælderen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 30. juni 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. maj 2015 kl. 15:30 i HL's mødelokale, Nørrebrogade 44 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 Viborg, den 28. februar 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 2 1-01-72-57-08 1. Grænsekrydsende lederskab

Læs mere

Region Midtjylland. Nedsættelse af en regional lægemiddelkomite. Bilag. til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. 23

Region Midtjylland. Nedsættelse af en regional lægemiddelkomite. Bilag. til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. 23 Region Midtjylland Nedsættelse af en regional lægemiddelkomite Bilag til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. 23 Regionshuset Viborg Udkast til kommissorium for lægemiddelkomiteer i Region Midtjylland

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3. Region Midtjylland Planlægning, AUH 28. oktober 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.91 Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef,

Læs mere

Region Midtjylland. Referat

Region Midtjylland. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 14. december 2012 /KRIDRE Referat af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 5. december 2012 kl. 13:00 i Regionshuset Århus, Olof Palmes Allé 15, Lok.

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Dagsorden

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Dagsorden Region Midtjylland Psykiri og Social Viborg, den 7. november 2010 /GITBUN Dagsorden til mødet i Udvalg vedrørende samarbejde mellem psykiri og kl. 13:00 i Regionshuset Horsens, Emil Møllers Gade 41, 8700

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 5. marts 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. januar 2015 kl. 12:00 i Olof Palmes Alle 15, lokale 13 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Viborg, den 26. marts 2014 /DORKLI. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. marts 2014 kl. 10:15 i Regionshuset Viborg, Mødelokale F7

Viborg, den 26. marts 2014 /DORKLI. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. marts 2014 kl. 10:15 i Regionshuset Viborg, Mødelokale F7 1 Viborg, den 26. marts 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. marts 2014 kl. 10:15 i Regionshuset Viborg, Mødelokale F7 2 1-30-72-228-12 1. Sundhedsaftalen Administrionen indstiller, sagen

Læs mere

Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for psykiatrien.

Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for psykiatrien. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan 2015-2019 Styregruppen har til

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. november 2013 /ANNDJO Refer af mødet i SU på apotekerområdet 23. oktober 2013 kl. 12:00 i Regionshuset Holstebro, mødelokale 5-5, 5 sal, Lægårdvej 12, 7500 Holstebro

Læs mere

Forslag til rammer og proces for udarbejdelse af ny fødeplan

Forslag til rammer og proces for udarbejdelse af ny fødeplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Forslag til rammer og proces for udarbejdelse af ny fødeplan Den gældende fødeplan

Læs mere

Holdninger, temaer og rammer på møde om Akut kardiologi den 13. december 2016

Holdninger, temaer og rammer på møde om Akut kardiologi den 13. december 2016 Holdninger, temaer og rammer på møde om Akut kardiologi den 13. december 2016 Rammerne Koncerndirektør og formand for arbejdsgruppen for akut kardiologi, Ole Thomsen, gjorde i sin indledning rede for de

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for praksisområdet.

Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for praksisområdet. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 15. november 2013 /SUBERG Referat fra møde den 11. november 2013 i det rådgivende udvalg vedrørende hospitalsområdet - åben dagsorden Alle medlemmer

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. juli 2010 /CLAJEN Refer fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 7. januar 2014 /SUBERG Refer fra møde i åben dagsorden Deltagere: Direktør Ole Thomsen, Direktør Anne Jastrup (fra kl. 15.), Lægelig direktør Christian

Læs mere

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan N O T A T Region Nordjyllands udkast til sygehusplan Region Nordjylland har den 19. maj 2009 sendt Udkast til sygehusplan i Region Nordjylland i høring. Ifølge Sundhedslovens 206 stk. 2 skal regionerne

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Region Midtjylland Planlægning, AUH 29. august 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Indholdsfortegnelse Mødedeltagere

Læs mere

Referat af åben dagsorden

Referat af åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 20. december 2011 /METANE Refer af åben dagsorden fra mødet i Samarbejdsudvalg for psykologer 7. december 2011 kl. 09:00 i Lokale C4 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 9. april 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder Bang, Ulrik Serges, Mona anker, Rikke Dalsgaard, Connie Waldstrøm,

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 19. januar 2011 /KRILOR Dagsorden til mødet i Kontaktforum, Psykiriområdet 24. januar 2011 kl. 13.00 i mødelokale F3, Regionshuset Viborg, Skottenborg

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk farmakologi

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk farmakologi Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk farmakologi Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning

Læs mere

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus !!" # $% &# Jf. hospitalsplanen, indgår geriatri i Region Midtjyllands planer for fælles akutmodtagelser enten i form af egentlig afdeling/funktion eller i form af aftaler om assistance fra andre hospitaler.

Læs mere

Referat. af møde i HMU for administrationen 12. november 2012

Referat. af møde i HMU for administrationen 12. november 2012 Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 21. november 2012 /LOHOLK Refer af møde i HMU for administrionen 12. november 2012 Til stede: Peder Bang, Ole Echers, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen,

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse HR. Dagsorden

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse HR. Dagsorden Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse HR 24. maj 2017 /RAPETE Dagsorden til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse. 31. maj 2017 kl. 14:00-17:30 i Konference 2, Regionshuset Viborg,

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 25. november 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 25. november 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Region Midtjylland Planlægning, AUH 2. december 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 25. november 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Koordinionsgruppen AUH 25. november

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 11. oktober 2013 /SUBERG Refer fra møde i åben dagsorden. Mødet blev hævet kl. 14.10. 1 1-01-72-4-13 1. Godkendelse af refer fra seneste møde Det indstilles,

Læs mere

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord 13. februar 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk! Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Region Midtjylland, 15. marts 2007 Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Bilaget indeholder en aktuel status for antal specialer for alle matrikler

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 2. juli 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Afbud: Henny Jørgensen, Lars Ole Dybdal, Peder bang, Mona Anker og Nicolai Löwenstein.

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden. til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering. Sundhed. 20. september 2019 /SUSSOR

Region Midtjylland. Dagsorden. til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering. Sundhed. 20. september 2019 /SUSSOR Region Midtjylland Sundhed 20. september 2019 /SUSSOR Dagsorden til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Samarbejdsaftale om palliion 1 2

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Handleplan vedr. udredningsret i somatikken

Handleplan vedr. udredningsret i somatikken Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Handleplan vedr. udredningsret i somatikken Målsætning Det er Region Midtjyllands

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 7. juni 2016 /ANBROE Refer til møde i Akutstyregruppen 26. maj 2016 kl. 08:00 i HEV, Herning. Gl. Landevej. Mødelokale 5. Indgang K bygning 01. Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner Regionshuset Viborg Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Overliggernotat til Region

Læs mere

Specialevejledning for Klinisk farmakologi

Specialevejledning for Klinisk farmakologi Specialevejledning for Klinisk farmakologi Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208, som omhandler organiseringen og varetagelsen af specialfunktioner

Læs mere

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB N O T A T Administrationens forlag til akutplan Region Midtjylland Region Midtjylland har d. 31. maj 2007 sendt Administrationens forslag til akutplan Region Midtjylland til forud for den politiske beslutningsproces

Læs mere

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tlf. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser. Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4.

Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser. Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4. Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4. februar 2010 Pressen! Behandlingen af akutte patienter får massivt

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutfagligt Råd 29. marts 2017 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, mødelikale B1. 16.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutfagligt Råd 29. marts 2017 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, mødelikale B1. 16. Region Midtjylland Sundhed 16. maj 2017 /ANBROE Referat til møde i Akutfagligt Råd 29. marts 2017 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, mødelikale B1 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Staus Akutapp - Mobil

Læs mere

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014 Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014 Koncern HR, Viborg, HH Juni 2014 Region Midtjylland i alt Udvalg ledelses medarbejder Regions-MEDudvalget 1 11 23 Hoved-MEDUdvalg 1 strengede 7 85 107

Læs mere

Emner til hospitalsudvalget 2019

Emner til hospitalsudvalget 2019 Emner til hospitalsudvalget Version 01.05.19 Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tema Kort beskrivelse Evt. forslag til oplægsholder Sundheds- og Udvalget præsenteres

Læs mere

Svar fra SFI-styregruppen vedr. SFI til Set af speciallæge

Svar fra SFI-styregruppen vedr. SFI til Set af speciallæge Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk Til Akutstyregruppen Svar fra SFI-styregruppen vedr. SFI til Set af speciallæge SFI-styregruppen

Læs mere

vurderer overordnet, at Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan

vurderer overordnet, at Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan N O T A T Vedr. Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan Region Syddanmark har den 3. juli 2008 sendt Gennemførelsesplan: Fremtidens sygehuse fra plan til virkelighed i offentlig høring. Ifølge

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling. 27. januar 2017 /LOHOLK

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling. 27. januar 2017 /LOHOLK Region Midtjylland Regionssekretariet 27. januar 2017 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af HMU-refer 1 2 Drøftelse af

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. juni 2011 /SUBERG Referat fra møde den 6. juni 2011 i det rådgivende udvalg vedrørende hospitaler åben dagsorden Alle medlemmer var mødt, undtagen

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 9. januar 2014 /SANNBJ Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 4. december 2013 kl. 09:00 i Mødelokale 16 (stueetagen), Regionshuset Aarhus

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501 D A G S O R D E N BILAG NR18-18 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 3. oktober 2018, kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH Kommissorium for gennemgang af forskning og faglig udvikling inden for de kliniske specialers faglige områder på tværs af hospitalerne i Region Midtjylland (2013/2014) i samarbejde mellem Region Midtjylland

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl REFERAT FU 12/11 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale C Cheflæge, dr.med.

Læs mere

GODKENDT på møde i Akutfølgegruppen den 21. februar 2014

GODKENDT på møde i Akutfølgegruppen den 21. februar 2014 Regionshuset Viborg Strategisk Kvalitet Kvalitet og Data GODKENDT på møde i Akutfølgegruppen den 21. februar 2014 Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Referat Mødet

Læs mere

Referat til møde i Koordinationsgruppen

Referat til møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat til møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 21.08.2013, kl. 10.30-12.30 Bygning 4, Mødelokale

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 11. marts 2016 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i F1, stuen, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Referat fra møde i Direktørforum

Referat fra møde i Direktørforum Aarhus Universitetshospital Plan Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 8949 4444 auh@rm.dk www.auh.dk Referat fra møde i Direktørforum Tid og sted: Den 13. september 2013, kl. 12.30-14.30, Aarhus Universitetshospital

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH Kommissorium for gennemgang af forskning og faglig udvikling inden for de kliniske specialers faglige områder på tværs af hospitalerne i Region Midtjylland (2013/2014) I samarbejde mellem Region Midtjylland

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 24. april 2014 /SANNBJ Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 10. marts 2014 kl. 11:00 i Olof Palmes Alle 15, Lokale 16 Indholdsfortegnelse

Læs mere

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe R E F E R A T Emne 17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe Mødedato 17. december 2009 Sted s mødelokale 501 Deltagere Lone de Neergaard (formand), Mikkel Grimmeshave, Region Nordjylland Tove Nilsson,

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere