Livsrum, Roskilde - Dommerbetænkning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Livsrum, Roskilde - Dommerbetænkning"

Transkript

1 Livsrum, Roskilde - Dommerbetænkning Generelle kommentarer Til totalentreprisekonkurrencen i Roskilde om projekt Livsrum er indleveret 3 forslag der alle er fint gennembearbejdede og vel illustrerede. Alle 3 projekter er gode fortolkninger af det stillede program og på meget forskellig måde bearbejdes grundens sværhedsgrad. Hermed har udskriveren fået en rigtig god belysning af opgaven, at forme det nye Livsrum i Roskilde. Alle 3 forslag søger at tilpasse sig parcelhuskvarterets skala ved at opdele bygningskompositionen i mindre enheder. Tilpasningen sker i bygningernes ydre og på forskellig måde søger man at ramme kvarterets identitet. Et forslag ligner, meget konkret, et parcelhus, hvorimod de to øvrige forslag prøver at videreudvikle det arkitektoniske formsprog så der også fortælles noget om bygningens funktion og indhold. Grundens karakter er i alle 3 forslag behandlet ved at etablere et vandret plateau en smule højere end Gormsvej, hvorpå huset ligger. Restens af grunden udnyttes til haveanlæg der således, på varierende måde, udnytter stedets terrænspring mod syd, hvorfra en væsentlig del af brugerne og personale må forventes at ankomme. I denne sammenhæng er der også taget stilling til de eksisterende hække og beplantning med forskellig succes. Alle 3 forslag er, som nævnt, fine og præcise besvarelser på et højt fagligt niveau, og det har været vanskeligt at differentiere forslagene og dermed vægte dem mod hinanden. De 2 forslag fra henholdsvis Elindco og Kjær & Lassen formår dog at skille sig ud fra forslaget fra HHM, idet det arkitektoniske udtryk i sidstnævnte er rigeligt orienteret mod parcelhuset i det ydre, og ønsket om en synlig markering af projekt Livsrum synes at drukne i en tilpasning der bliver for familiær. I det indre er stemningen til gengæld lidt for institutionel. De to øvrige forslag synes at nå videre i det indre, og formår også at fortolke bebyggelsessituationen mere originalt. Elindcos forslag skal fremhæves fordi det på en særligt inspirerende måde formår at gøre selve det funktionelle hjerte i rådgivningscenteret til også det mest rumligt, varierede og arkitektoniske midtpunkt i hele huset. Herudfra bevæger man sig til den givne aktivitet i forskellige sammenvævede huse. En enkel plankomposition der netop udtrykkes både i form og funktion til omgivelserne som 3 huse på grunden.

2 Kjær & Lassens forslag fandt ligeledes megen sympati, særligt tankerne omkring den tredje have, men bygningsudtrykkets kompleksitet synes at spænde ben for den enkle plan. Dommerkomiteen finder således at forslagets fra Elindco indstilles til opførelse.

3 Totalentreprenør Elindco sammen med Adept og Sloth Møller Med et meget præcist greb opdeler forslaget rumprogrammet i zoner der får hvert sit hus. Der dannes 3 zoner i 3 huse. Medarbejderdelen, bevægelsesdelen og fællesområdet ligger i hvert sit hus, men husene er skubbet ind i hinanden så plankompositionen danner en samlet figur, hvori der dels i det ydre opstår attraktive små gårdrum eller nicher for adgang og ophold, og dels i det indre formes overlappende funktionsområder imellem de 3 zoner. Bygningskompositionen danner en tragtform så adgangen fra Gormsvej til et hævet plateau virker naturlig. Man modtages i et rummeligt vindfang hvor der umiddelbart er kik ind i fælleszonen, og også en lille opholdsplads med garderobe. Derpå træder man ind i det store højloftede fællesrum der åbner sig mod de tre funktionszoner, så der sker et rumligt og funktionelt overlap ind i de øvrige huse. Medarbejderzonen er placeret i det vestlige hus og en del af personalefaciliteterne er placeret på en 1. sal. På 1. etagen er de åbne arealer til dels halvprivate idet de mere udadvendte rum er placeret på stuetagen. Fællesrummets værksted og bibliotek er lagt ind i denne zone, henvendt mod de sydvestvendte gårdrum og åbner sig effektfuldt op til 1. salen så der er en visuel forbindelse direkte ned til fællesrummet fra 1. salen. I fællesrummets østvendte funktioner, med lounge, velvære- og samtalerum, er indpasset en mindre, sekundær indgang som kan benyttes som ankomst fra parkeringspladsen ved Rådhuset. Bevægelsesdelen har god kontakt til udearealerne, og den lille opholdsstue har fin forbindelse til fællesrummet og det intime gårdrum.

4 Det er en overbevisende enkel og logisk plankomposition med fine rumlige oplevelser i bevægelsen rundt omkring de indre gårdrum og Livsrum, både ude og inde. Den geometriske enkelhed skaber en forbilledlig udnyttelse af grundstykket og den indre sammenhængende plan med Livsrummets centrale placering er fleksibel, og det er endvidere muligt at aflukke personaleafsnittet. Fællesrummet/Livsrummet Fællesrummet er fint formet og detaljeret, som et markant højloftet rum hvor de høje vægge er 'dekoreret' med reoler og med ovenlys der tillader højt dagslys at nå ned til gulvfladen. Der er gode kik, umiddelbart ved hovedindgangen, gennem de forskellige funktionszoner, hvilket er med til at skabe et varieret og levende indre miljø. Overalt er der indbygget små nicher og siddebænke til ophold ud i de tilstødende zoner, der favner det attraktive beskyttede gårdrum. Køkkenet fungerer godt som en effektiv rumdeler der skærmer de bagvedliggende funktionsrum. Aktivitetsafsnittet Funktionsafsnittene med træningsrum/grupperum er fint separeret i huset og konstruktivt understreget i tagformen. Omklædningen ligger fint, men detaljeringen skal revideres sammen med det lange gangforløb, så tilgængelighedskriterier overholdes. Depotrum og teknikrum kan i denne forbindelse ligeledes optimeres. Medarbejderdelen En velanbragt personaleindgang giver adgang fra vest, med forbindelser både mod Gormsvej og parkeringen sydfra, og det lille ankomstrum med trappen til 1. salen og en lille bænk er fint. Personalerum og fælleskontor på 1. salen er lidt afsides og dog med visuel kontakt via fællesrummet. 1. salens medarbejderdel har været diskuteret i dommerkomiteen, og den indeholder mange funktionelle kvaliteter. Med små korrektioner vil den komme til at fungere godt. Den skærmede opholdsbalkon mod nord skal revurderes. Åbenheden til frivillig/vagtrum kan være større, men man kan fra rummet følge med i ankomstsituationen. Konstruktioner og materialer Projektets lette konstruktioner er velgennemtænkt og materialeholdningen er fint komponeret og uhøjtidelig. Facadekonceptet med træfacader i gavlene og skiferbeklædninger af længdefacaderne er interessant og godt udtrykt i projektet. Specielt i det lukkede gårdrum vil træfacaderne giver en varm tone til uderummet måske man kunne diskutere om træmaterialet ikke mere effektivt kunne defineres

5 funktionelt, så træet anvendes til de tragtformede uderum, hvor man møder huset mere direkte. Interiørerne præges af træoverflader med mange indbyggede reoler, de synlige konstruktioner og de gode egetræsgulve. Herved sikres en rolig varm grundtone i det indre miljø. Projektet er glimrende detaljeret, med præcis stillingtagen til både akustiske forhold og belysning inde som ude. Haven Landskabsplanen er ganske frodigt og uhøjtideligt disponeret. Der er gode forbindelser via svungne stisystemer rundt om huset, med fin tilknytning til p-pladsen sydfra. De eksisterende træer er bevaret. Det lille skurs kombination med orangeri er et velplaceret, fint lille tiltag, der hindrer nabokik ind i det tragtformede gårdrum. Teknik De tekniske forhold i konkurrenceforslaget er generelt godt bearbejdede og vurderes at overholde de stillede krav. Bygningen angives at overholde energikravet i.h.t. BR2010 foreløbig energiberegning er vedlagt. Der er kort redegjort for brandtekniske og akustiske forhold, samt øvrige tekniske anlæg og belysning. Bygningen er let, konstrueret af præfabrikerede elementer af træ, med facade og tag af skifer eller træbeklædning. Prisen er overholdt, og specificering af tilbuddet giver ikke anledning til bemærkninger. Samlet vurdering Konkluderende er der tale om et meget gennembearbejdet forslag der har et enkelt overbevisende hovedanslag, med en velfungerende rumlig varieret planløsning. Fællesrummet fremstår som husets naturlige hjerte, med det mest spektakulære rumlige miljø, hvor tilstødende rumzoner beriger og aktiverer fælleszonen. Overordnet set er projektet konstruktivt, funktionelt og arkitektonisk afklaret og udgør dermed et fint grundlag for en optimering i dialog med brugerne. I denne dialog skal følgende overvejes: Kan bygningskompositionen drejes en smule så der åbnes for mere sydlys til det begrænsede gårdrum? Medarbejderdelens funktionsopdeling.

6 Bevægelsesdelens indre meget smalle gangforløb skal justeres i sammenhæng med en omdisponering af depotrum og teknikrum, idet sidstnævnte optager gode facademeter. Revurdering af opholdsbalkonen. Rampeanlæg fra p-plads. Forslaget indstilles, med ovennævnte kommentarer, til at være totalentreprisens vindende forslag.

7 Totalentreprenør Kjær og Lassen, WE architecture, Ingeniør HaCaFrø Forfatterne kalder projektet for Den Tredje Have, idet det er disponeret med et indeliggende overdækket haverum, hvortil alle væsentlige fællesaktiviteter forholder sig. Livsrum Roskilde beskrives som bygninger i haver og skildres enkelt og godt via fine diagrammer, der anviser en række bygningsvolumener udlagt som enkelt elementer med egne tagformer, sammenholdt omkring det overdækkede haverum, Den Tredje Have. Ankomsten sker fra Gormsvej via en lille forplads, med to parkeringspladser og cykelparkering. Fra et begrænset vindfang er der direkte indgang til Livsrummet, der opdeles af et køkkenområde med fælles spisebord, med udgang til haverummet via skydedørspartier. Bag ved køkkenområdet er bibliotek/info og børn og unge placeret i forbindelse med et gennemgående ovenlysbånd som definerer et lille overdækket haverum. Fra Livsrummet er der ligeledes adgang til træningsrum/grupperum med de nødvendige depot- og omklædningsfaciliteter. Vest for indgangen er lounge, velvære og samtalerum disponeret omkring Den Tredje Have. Mod syd, i kontakt med Den Tredje Have er værksted/ workshop placeret med god forbindelse til de udearealerne.

8 Livsrummet Selve indgangen til Livsrummet sker meget direkte og vindfanget er for smalt til at kunne fungere efter hensigten. Det vil give trækgener. Livsrummet er et enkelt rum, som med få tiltag vil kunne komme til at fungere, dog skal forbindelsen over til personaledelen gøres mere åben, for at de to funktioner kan berige hinanden med tryghed og overskuelighed. Den Tredje Have, som er en væsentlig del af fællesområdet, omkranses af funktioner hele vejen rundt, hvilket gør en mere diskret brug af rummet umulig. Udover dette er der ikke anvist en overbevisende løsning på glasoverdækningen, hvilket svækker forslagets gode intentioner. Rummene omkring haven kan ligeledes blive gennemgangsrum for hinanden. Ideen med Den Tredje Have er en smuk tanke, og dommerkomiteen diskuteret muligheden for at kunne gå ud i dette "inderum" fra de omkringliggende funktioner, hvilket ville øge brugen af rummet og styrke funktionen af Livsrummet. Aktivitetsdelen Træningsrum/grupperum er velanbragt og godt disponeret, men bør dog kun inddeles i to rum, idet de tre rum hver især vil blive for smalle. Aktivitetsdelen virker på mange områder til at være vel gennemtænkt og disponeret, dog vil aktivitetsdelen ligeledes blive bedre ved en planmæssig omdisponering af Den Tredje Have. Medarbejderdelen Internt fungerer medarbejderdelen godt, men afsnittet bør, som beskrevet, åbnes mere ud mod Livsrummet, særligt bør kontoret for frivillige/vagtrum orienteres mod indgangspartiet. Fra personalerummet er der direkte indgang til personaletoilet, hvilket er uhensigtsmæssigt, denne funktion bør løses med en forgang. Konstruktioner og materialer Facaderne beskrives som store rolige hvide flader med udskårne huller i, - døre og vinduer til de omkringliggende haverum, hvor der anvises en række gode opholdsmuligheder. Facaderne og de store skrå, tagpapdækkede flader anviser en spændende bygningsstruktur, men desværre dokumenterer tegningerne ikke overbevisende løsninger på hvordan sådanne konstruktioner kan udføres og sikres ift. afvanding/snelommer, etc. Konstruktionerne bag de to indeliggende overdækkede haverum er ikke udførligt dokumenterede og den vandretliggende glastagflade over Den Tredje Have, eksemplificerer dette. Det er vigtigt at forstå det konstruktive system - i en totalentreprisekonkurrence - og dommerkomiteen beklager at det ikke er specifikt belyst hvordan det konstruktive system kan fungere i disse sammenhænge.

9 Haven Den landskabelige bearbejdning er defineret af den geometri som bygningerne skaber, så der skabes en række forskellige temahaver. Uderummene spiller videre på hækken som kvarterets motiv, men der mangler en nærmere bearbejdning i forhold til den væsentlige ankomstmulighed som sker fra syd. Det viste trappeanlæg, der optager terrænforskellen, burde føre til hovedindgangen eller evt. en sekundær indgang. Teknik De tekniske forhold i konkurrenceforslaget er generelt godt bearbejdede og vurderes at overholde de stillede krav. Bygningen angives at overholde energikravet i.h.t. BR2010 foreløbig energirammeberegning er vedlagt. Der er kort redegjort for akustiske- og brandtekniske forhold. Tekniske anlæg er ligeledes kort beskrevet og vurderes at overholde de stillede krav. Bygningen er let konstrueret af præfabrikerede elementer, med pudsede facader. Tagvandsløsninger ikke nærmere behandlet. Prisen er overholdt, og specificering af tilbuddet giver ikke anledning til bemærkninger. Samlet vurdering Forslaget fremviser en ny og spændende tilgang til løsningen af Livsrum Roskilde ved at tolke villamotivet og etablere Den Tredje Have. Desværre svækkes forslaget meget af, at den overordnede konstruktive og arkitektoniske afklaring af de ekspressive tagformer og overdækningen af Den Tredje Have ikke synes overbevisende gennemtænkt. Dommerkomiteen vil gerne fremhæve ideen med Den Tredje Have som værende et spændende og originalt tiltag, men desværre er ideen ikke bragt helt til dørs i overensstemmelse med forslagets øvrige høje kvalitet.

10 Totalentreprenør HMM A/S, LUMO arkitekter, Ingeniør Bascon Livsrum Roskilde bliver af forfatterne beskrevet ud fra et firkløver hvori 3 blade eller volumener beskrives som funktionsafsnit og det fjerde blad som et ydre haverum. Stængelen udgør da selve Livsrummet i bygningen, idet bladene samles omkring Livsrummet, husets hjerte. Hovedankomsten sker direkte fra Gormsvej, hvor der er udlagt parkeringsmuligheder og der er etableret forbindelse via et nyt stianlæg i østskellet til den eksisterende parkeringsplads syd for grunden. Ankomsten er formet via en lille forplads hvor handicapparkering og cykelparkering er disponeret. En lille trappe med rampeanlæg foran udligner højdeforskellen. Entreen giver direkte indgang til Livsrummet, som er opdelt i en række mindre enheder, hvor pejs og toilettet virker som rumdelerne. Mod vest, i det første kløverblad, er værksted, lounge og samtalerum disponeret. Fra værkstedet er der udgang til et "herreværelse" et udeværksted. Øst for entreen, det andet kløverblad, er medarbejderdelen indpasset, med frivillige/vagtrum placeret helt fremme ved indgangen. Det tredje kløverblad indeholder træningsrum, grupperum, omklædningsafdeling og telefonrum samt rumnicher for børn og unge. Det fjerde kløverblad, haverummet, anviser en række haverum, bl.a. med ildstedet/grillpladen lige udfor fællesrummet.

11 Fællesrummet/Livsrummet Selve kløverbladets stængel er Livsrummet, og her anvises mange fine udnyttelsesmuligheder i kraft af gode og forskellige nicher hvor fortrolige samtaler kan foregå. Selve Livsrummet er disponeret som et "rum i rummet" og virker velgennemtænkt, med pejsehulen og alrummet som omdrejningspunkter for udnyttelsen af denne del af bygningen. Samtalerummet danner en lidt uheldig afskærmning af den rumlige forbindelse til haverummet. Materialerne i fællesrummet beskrives som få og enkle, med stor slidstyrke, - og giver en række fine materialemuligheder, for at give en varm og venlig stemning. Dommerkomiteen har diskuteret dette meget og er enig om, at trods den store brug af naturmaterialer, fornemmes alligevel en vis institutionsstemning som ikke er tilsigtet. Placeringen af frivillige/vagtrum i åben forbindelse med ankomst/livsrum er dog en meget fin detalje. Aktivitetsafsnittet Aktivitetsdelen er veldisponeret med gode indbyrdes relationer og ideen med det udvendige herreværelse, er en fin detalje som har haft dommerkomiteens opmærksomhed. Træningsrum og grupperum ligger godt placeret i forhold til at kunne sammenlægges, dog med overraskende begrænset dagslys til begge rum, idet der ikke skulle være nogen hindring for at åbne rummene mod haven. Omklædningsdelen er veldisponeret og børn og unge, samt telefonboksen ligger godt i forhold til Livsrummet. Alt i alt virker planløsningen velgennemtænkt med gode indbyrdes relationer. Medarbejderdelen. Medarbejderdelen er godt disponeret og den fremrykkede placering af frivillige/vagtstuen er konkurrencens bedst placerede, med god kontakt til ankomsten og Livsrummet. Konstruktioner og materialer Husets bærende konstruktion er letvægsbetonelementer der skalmures/udføres med en facadekombination af hvide pudsede flader, blankt murværk i mørke og partielle træbeklædte facadepartier. Samlet set fremstår huset med en parcelhuslignende karakter der virker mere æstetisk defineret end funktionel. I det indre ses ligeledes (for) mange materialer, herunder i visualiseringerne insitu-støbte betonoverflader, der ikke er nærmere beskrevet. Vurderet samlet ses mange materialer i brug og f. eks. de nedhængte gipslofter er med til at give et vist institutionspræg.

12 Haven Husets have er det 4 blad i firkløveret, og den landskabelige bearbejdning er domineret dels af det sydvestvendte hjørnes intensive udnyttelse og også genbrugen af hækmotivet der opdeler grundstykket sammen med de mod syd nødvendige støttemure. Sansehaven ligger det rigtige sted, med god solorientering og der er indpasset en række fine og velovervejede funktioner i de forskellige haveområder. Teknik De tekniske forhold i konkurrenceforslaget er generelt godt bearbejdede og vurderes at overholde de stillede krav. Bygningen angives at overholde energikravet i.h.t. BR2010 energirammeberegning er vedlagt. Der er kort redegjort for akustiske- og brandtekniske forhold. Tekniske anlæg er ligeledes kort beskrevet og vurderes at overholde de stillede krav. Prisen er overholdt, og specificering af tilbuddet giver ikke anledning til bemærkninger. Samlet vurdering. Dommerkomiteen vil gerne fremhæve dette forslag for den fine plandisponering med gode ideer eksemplificeret i det udendørs herreværelse. Samlet set er det på mange måder et godt forslag, men dette til trods, er dommerkomiteen enige om at Livsrum Roskilde i dette forslag, virker en kende for institutionsagtig.

Dommerbetænkning for Næstved

Dommerbetænkning for Næstved Dommerbetænkning for Næstved Generelt Totalentreprisekonkurrencen i Næstved om projekt Livsrum har fundet sin form igennem 3 gode forslag der alle er fint gennembearbejdede. Alle 3 projekter er gode fortolkninger

Læs mere

Livsrum, Odense - Dommerbetænkning

Livsrum, Odense - Dommerbetænkning Livsrum, Odense - Dommerbetænkning Dommerkomiteens generelle kommentarer Totalentreprisekonkurrencen i Odense om projekt Livsrum har fundet sin form igennem 3 gode forslag der alle er fint gennembearbejdede

Læs mere

Dommerbetænkning Livsrum Aalborg

Dommerbetænkning Livsrum Aalborg Dommerbetænkning Livsrum Aalborg Generelle kommentarer De tre projekter for Livsrum i Aalborg er tre meget forskellige projekter, som alle er fint gennembearbejdede, og de giver alle Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

Indledning. Arkitektonisk udtryk

Indledning. Arkitektonisk udtryk Uglegårdsskolen Uglehuset - Nyt indskolingshus PROJEKTFORSLAG Indledning Arkitektonisk udtryk Nærværende projektforslag for Uglehuset er en viderebearbejdning og detaljering af konkurrenceprojektet fra

Læs mere

NYT PLEJEBOLIGCENTER RUDE HAVVEJ, ODDER

NYT PLEJEBOLIGCENTER RUDE HAVVEJ, ODDER NYT PLEJEBOLIGCENTER RUDE HAVVEJ, ODDER Byg ikke boliger beregnet til svage, ulykkelige menneskers udgrænsede, elendige overlevelse; byg for mennesker der har sans for og overskud til skønhed. Nogle af

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 PADERUP AFD. JEBJERG AFD. MØRKE AFD. 28 d. FIRKLØVERskolen, Jebjerg afd. Jebjerg afd. Jebjergvej 43, 8870 Langå LÅSBY AFD. Firkløverskolens

Læs mere

Livsrum, Herning - Dommerbetænkning

Livsrum, Herning - Dommerbetænkning Livsrum, Herning - Dommerbetænkning Generelle kommentarer Det fremgår af resultatet af totalentreprisekonkurrencen i Herning om projekt Livsrum, at det har været en meget udfordrende og svær konkurrence.

Læs mere

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1 S. 1 PARKERING PÅ TERRÆN UD IND PARKERING PÅ TERRÆN _MÅLSÆTNING ÅBENHED Det nye parkeringshus for skal være rummelig med god plads og med et godt overblik, så bygningen kommer til at fremstå som et attraktivt

Læs mere

Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke - forslag 1F. Eksteriørperspektiv

Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke - forslag 1F. Eksteriørperspektiv Eksteriørperspektiv Mål: ikke målfast Eksteriørperspektiv Mål: Ikke målfast Eksteriørperspektiver- ankomsten - dag og aften Mål: Ikke målfast Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke NORD Denne mappe indeholder

Læs mere

ROSMUS BØRNEHUS. Behovsanalyse

ROSMUS BØRNEHUS. Behovsanalyse ROSMUS BØRNEHUS Behovsanalyse Vi vil være Syddjurs bedste børnehave/vuggestue som en integreret del af et børne- ungemiljø dækkende fra 0 18 år. Vuggestue/børnehave har sammen med skole/sfo et fælles værdigrundlag,

Læs mere

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG 18.06.2015 Sagsnr. 15.5526 20 m K 17,5 K 18 K 19 K 17,5 K 19 K 16,5 MATRIKEL OG BYGGELINJER BYGNINGSHØJDER OG KOTER ANKOMST TIL GRUNDEN

Læs mere

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen Informationsmateriale til ekstraordinære afdelingsmøder november 2015 1 NAVNE OG BEGREBER MØDEDATOER HP4: HelhedsPlan del 4 også navnet på hele projektet med

Læs mere

Utzon Center Auditoriebygningen: Stedet Spidsgatterhallen og værksted: Udstillingsbygningen og værkstedshallen:

Utzon Center Auditoriebygningen: Stedet Spidsgatterhallen og værksted: Udstillingsbygningen og værkstedshallen: Utzon Center Utzon Associates - 17.09.2007 Utzon Center Auditoriebygningen: Auditoriebygningens stueetage er organiseret med en ryg af servicefunktioner, og café med udsigt til vandet. Den tilstødende

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

GEORG BERG. Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA. Oluf Jørgensen RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA HAVDRUP HAL 2 BILAG 1 SIDE 1

GEORG BERG. Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA. Oluf Jørgensen RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA HAVDRUP HAL 2 BILAG 1 SIDE 1 GEORG BERG Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA Oluf Jørgensen RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA HAVDRUP HAL 2 BILAG 1 SIDE 1 Indledning Nærværende projekt præsenterer et forslag til udvidelse af Havdrup Hallen med en

Læs mere

Livsrum Kræftpatienternes hus i Vejle Totalentreprisekonkurrence om et rådgivningscenter og palliativt rehabiliteringscenter i Vejle

Livsrum Kræftpatienternes hus i Vejle Totalentreprisekonkurrence om et rådgivningscenter og palliativt rehabiliteringscenter i Vejle Livsrum Kræftpatienternes hus i Vejle Totalentreprisekonkurrence om et rådgivningscenter og palliativt rehabiliteringscenter i Vejle Dommerbetænkning af 2. fase DOMMERBETÆNKNING AF 2. FASE Efter bedømmelsen

Læs mere

UDEAREALER VED SUKKERFABRIKKEN

UDEAREALER VED SUKKERFABRIKKEN Keinicke & Overgaard Arkitekter TILLÆG TIL SKITSEFORSLAG 12.05.2010 UDEAREALER VED SUKKERFABRIKKEN VISSENBJERGHALLERNE...Oplevelser og Mangfoldighed KOLLOFON: TILLÆG TIL SKITSEFORSLAG FOR UDVIKLING AF

Læs mere

MALMPARKEN / BEBOERHUS / BUTIK

MALMPARKEN / BEBOERHUS / BUTIK MALMPARKEN / BEBOERHUS / BUTIK 10. april 2013 STEDET STEDET Malmparken station ligger i et større erhvervsområde. Industri på tre sider og to større boligbebyggelser hvis arealer grænser op til stationsarealet.

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 6. januar 2009. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 6. januar 2009. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 6. januar 2009 Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 853, bevarende lokalplan for boligområdet Finnebyen, Århus V og Tillæg

Læs mere

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund.

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. Forslag til indretning af tag-etage i Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. v. arkitekter cand. arch. Trine og Kåre Birk 04.09.2011 Nuværende etageplan Nuværende indretning Problemformulering Tagetagen

Læs mere

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser VELKOMMEN TIL HESTESKOEN Hesteskoen er tegnet af Årstiderne Arkitekter og opføres, som en 5-11 etagers bebyggelse i de skønneste naturomgivelser. Byggeriet

Læs mere

Daginstitutionen Pilevej

Daginstitutionen Pilevej Daginstitutionen Pilevej Fællesrum Dispositionsforslag - revideret - 02.07.2014 Situationsplan N Væksthus/orangeri Nyttehave Udekøkken Bakkerne Terasser Den nære legezone Huler Pilevej Parkering Vareindlevering

Læs mere

NORD MODEL 2D - NORD MODEL 2D - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR

NORD MODEL 2D - NORD MODEL 2D - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR MODEL 2D - MODEL 2D - DRAGØR SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR Skolesammenlægning i Dragør Kommune / 07.02.2012 2D - FREMTIDIGE FORHOLD - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse

Læs mere

Optimering af sfo/indskoling

Optimering af sfo/indskoling Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 Optimering af sfo/indskoling ESPERGÆRDESKOLE, afd. tibberup, mørdrup, grydemosen, gl.espergærde

Læs mere

NYE BOLIGER I TEGLVÆRKSGADE DATO: 01.03.2013 SAG NR.:13.4759

NYE BOLIGER I TEGLVÆRKSGADE DATO: 01.03.2013 SAG NR.:13.4759 NYE BOLIGER I TEGLVÆRKSGADE DATO: 01.03.2013 SAG NR.:13.4759 - 2 - INDHOLDSFORTEGNELSE ARKITEKTURBESKRIVELSE 5 PRINCIPSNIT A-A, 1:500 6 OPGØRELSE 7 - Parkering - Bebyggelsesprocent SITUATIONSPLAN, 1:500

Læs mere

Uderum for alle og til alle

Uderum for alle og til alle Uderum for alle og til alle Udearealer skal have forskellige rum Udearealerne skal (ligesom vi gør i vores boliger) indrettes i forskellige rum alt efter vores behov for ophold, aktivitet og opbevaring.

Læs mere

AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING. Rådgivende Arkitekter & Ingeniører PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015

AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING. Rådgivende Arkitekter & Ingeniører PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015 AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015 Rådgivende Arkitekter & Ingeniører Bygningskontoret NORD A/S Hobrovej 431, 9200 Aalborg SV Tlf.: 96 34 52 50

Læs mere

FARUM HOVEDGADE I REMA 1000

FARUM HOVEDGADE I REMA 1000 FARUM HOVEDGADE I REMA 1000 27.03-14 Sagsnr. 10.3939 FACADE OPLÆG FARUM HOVEDGADE I BESKRIVELSE Nyt byggeri i Farum På Farum Hovedgade foreslås opførsel af nyt byggeri indeholdende både butikker og boliger.

Læs mere

IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER

IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER Tagudskiftning med intern udvidelse 1 HISTORIE / BAGGRUND Idrætscenteret i Grenaa blev bygget i 1980-81 og er resultatet af en indbudt konkurrence, som omfattede en helhedsplan

Læs mere

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet. 25.08.2008 Case: Egå Gymnasium Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/8 Egå Gymnasium Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Læs mere

TUSINDFRYD - BÆREDYGTIGE BOLIGER AFD. 62 - GØDVAD ENGE

TUSINDFRYD - BÆREDYGTIGE BOLIGER AFD. 62 - GØDVAD ENGE TUSINDFRYD - BÆREDYGTIGE BOLIGER AFD. 62 - GØDVAD ENGE TUSINDFRYD - AFD. 62 GØDVAD ENGE Boligerne i Gødvad Enge, i Silkeborg, indgår i en ny bydel i vandbalance. Det har for Arbejdernes Byggeforening været

Læs mere

Byen og historien. Forslag til Industriens Hus, bearbejdet, 1975, Erik Møller. Industriens Hus, 1978, Erik Møller

Byen og historien. Forslag til Industriens Hus, bearbejdet, 1975, Erik Møller. Industriens Hus, 1978, Erik Møller Byen og historien Industriforeningens Udstillingsbygning, ca. 1872 Rådhuspladsen, 1948 Industriforeningens Udstillingsbygning, 1888 Fra Rådhustårnet, 1898 Fra Rådhustårnet, 1948 Industriens Hus, 1960 erne

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

Program for Fuglekær. Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed

Program for Fuglekær. Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed NOTAT Center for Dagtilbud og Skole Program for Fuglekær Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed 3. maj 2016 16/4079 Skabe fornemmelsen af det nære og trygge for børnene ved, at institutionen

Læs mere

VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN

VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN OVERSIGTSKORT PLACERINGEN Vestbyen - friskole og fælleshus bygges i den nordvestlige del af Holstebro, skolen får her en god placering på grænsen

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010

arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010 arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010 Lindelyvej Hovedindgang Overdækket atrium Ny afdeling Mulighed for terapibad/ svømmehal Situationsplan, 1:500 Ny - og ombygning

Læs mere

HELHEDSPLAN HILLERØD SYD - PROGRAMMERINGS ANALYSE OMRÅDE : STATION-BYKERNE-HOSPITAL

HELHEDSPLAN HILLERØD SYD - PROGRAMMERINGS ANALYSE OMRÅDE : STATION-BYKERNE-HOSPITAL HELHEDSPLAN HILLERØD SYD - PROGRAMMERINGS ANALYSE OMRÅDE : STATION-BYKERNE-HOSPITAL Introduktion INDLEDNING mulig og at der i udformningen indtænkes tryghed, olevelser og komfort i så stor grad som overhovedet

Læs mere

thurøvej

thurøvej thurøvej 13-15 Skitseforslag 03.02.2015 1 EKSISTERENDE FORHOLD Frederiksberg er en tæt og stort set færdig bygget by, og kommunegrænsen er hele vejen omkranset af København. Derfor er det på Frederiksberg

Læs mere

Aktører. Bygherre: Danske Handicaporganisationer (DH) Bygherrerådgivere: Gottlieb Paludan Architects, Rambøll, mtre. Totalentreprenør: NCC

Aktører. Bygherre: Danske Handicaporganisationer (DH) Bygherrerådgivere: Gottlieb Paludan Architects, Rambøll, mtre. Totalentreprenør: NCC Aktører Fonde: Opførelsen af huset: Realdania, Den A.P. Møllerske Støttefond, VILLUM FONDEN Projektets udvikling og gennemførelse: Realdania, Augustinus Fonden, Bevica Fonden, Vanførefonden Bygherre: Danske

Læs mere

LAANSHØJ FÆLLESHUS 1

LAANSHØJ FÆLLESHUS 1 1 LAANSHØJ FÆLLESHUS INDHOLDFORTEGNELSE LAANSHØJ FÆLLESHUS 04 Introduktion Situationsplan KONCEPT 07 ARKITEKTUREN 09 Tagplan + Opstalt Stueplan + Længdesnit Visualisering Snit AA + BB REFERENCER 21 Relation

Læs mere

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS rh arkitekter REV. 2012.01.10 VISION På baggrund af de strukturændringer som Region Sjællands sygehusplan 2010 medfører, etablerer Region Sjælland og Kalundborg Kommune et sundheds-

Læs mere

KLARUP SKOLE FLEKSIBELT LÆRINGSMILJØ KLARUP SKOLE. Indføring af. Skitseforslag Marts 2010 ARKI NORD

KLARUP SKOLE FLEKSIBELT LÆRINGSMILJØ KLARUP SKOLE. Indføring af. Skitseforslag Marts 2010 ARKI NORD OPDELING I TRIN OPBRYDNING AF GANGE TRIN MED IDENTITET LÆRERE I AFD. INDGANGE INTEGRERET DUS FÆLLESOMRÅDER Indføring af FLEKSIBELT LÆRINGSMILJØ Skitseforslag Marts 2010 OPDELING I TRIN OPBRYDNING AF GANGE

Læs mere

Kongevejen 21. Oplæg til forhøring. Dato: 08.09.2014. Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk

Kongevejen 21. Oplæg til forhøring. Dato: 08.09.2014. Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk Kongevejen 21 Oplæg til forhøring Dato: 08.09.2014 Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANOMRÅDET - MATR.NR. 7O, 7X OG 7GO S. 3 LOKALPLANOMRÅDET OG NÆROMRÅDET

Læs mere

RÅDHUSPLADSEN. ØSTERGADE - SILKEBORG volumenstudie 25.05.2011

RÅDHUSPLADSEN. ØSTERGADE - SILKEBORG volumenstudie 25.05.2011 RÅDHUSPLADSEN ØSTERGADE - SILKEBORG volumenstudie facader mm. bearbejdes følgende / i visualiseringerne er faldende terræn angivet som flader med 50 cm spring 25.05.2011 RÅDHUSPLADSEN EKSISTERENDE FORHOLD

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010 ESTER Skitseforslag 02.09.2010 BY Udarbejdet af og NORD arkitekter TRAFIKSANERING AF SVENDBORGVEJ I VESTER AABY Skitseforslag Udarbejdet af Vejdirektoratet og NORD Arkitekter 02.09.2010 Yderligere oplysninger:

Læs mere

Sdr. Felding Hallen - DET LEGENDE HUS 28.01.2014

Sdr. Felding Hallen - DET LEGENDE HUS 28.01.2014 Sdr. Felding Hallen - DET LEGENDE HUS 28.01.2014 KONTEKST INDUSTRI Vardevej MARKER MARKER VILLAER Solsikkevej get ILLAER VILLAER Vestergade Skjernvej GÅRD BØRNEHAVEN, SOLSIKKEN GRØNT OMRÅDE NYT PARKE-

Læs mere

Skovshoved Skole SKUB-projektet

Skovshoved Skole SKUB-projektet Skovshoved Skole SKUB-projektet Nyhedsbrev om ombygningen af Skovshoved Skole August 2008 Gentofte Kommune: Peter Boris Damsgaard Telefon 3998 0924 pbd@gentofte.dk Lene Jensby Lange Telefon 3998 0954 lejl@gentofte.dk

Læs mere

Thrige-Firkanten, Edisonsvej 9-21 5000 Odense C. Flotte og velrenoverede rustikke lokaler

Thrige-Firkanten, Edisonsvej 9-21 5000 Odense C. Flotte og velrenoverede rustikke lokaler - til leje... Butik/Kontor 2.281 m² Thrige-Firkanten, Edisonsvej 9-21 5000 Odense C Flotte og velrenoverede rustikke lokaler Central placering tæt på Odense Banegård, Havn og midtby Mange anvendelsesmuligheder

Læs mere

F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P. Nyt Kirke- og kulturhus i Vinderup. Perspektiv set fra syd-vest

F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P. Nyt Kirke- og kulturhus i Vinderup. Perspektiv set fra syd-vest F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P Perspektiv set fra syd-vest N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P - Denne skitsemappe indeholder et forslag

Læs mere

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering]

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] BOKA GROUP RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] RING 3 OFFICEPARK - EKSPLOSIV UDVIKLING AF ERHVERVSOMRÅDE Ring 3 OfficePark er et område af et så stort omfang, at det

Læs mere

Ny bydel på Gormsvej

Ny bydel på Gormsvej Ny bydel på Gormsvej Byen og grunden STATION IDRÆT SKOLE HANDELSSKOLE PARK GYMNASIUM SITE PARK 2 CENTRUM Indhold INTRODUKTION 5 VISION 5 KONCEPT 6-9 BOLIGERNE 13 SITUATIONSPLAN 14 LEJLIGHEDSEKSEMPEL 15-16

Læs mere

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter munke mose k arré s d e o d e n s e - v e j l e & h f+v u c f y n 28.09.2015 Velkommen til projektet om bygningerne beliggende på Munke Mose Allé og Hunderupvej i Odense. Efter mere end 100 år som undervisningsinstitution

Læs mere

9 arkitekttegnede boliger 3 værelser på ca. 80 m² Store terrasser/altaner Adgang med elevator lift Indflytning sommer 2016 BAKKEHUSET

9 arkitekttegnede boliger 3 værelser på ca. 80 m² Store terrasser/altaner Adgang med elevator lift Indflytning sommer 2016 BAKKEHUSET 9 arkitekttegnede boliger 3 værelser på ca. 80 m² Store terrasser/altaner Adgang med elevator lift Indflytning sommer 2016 BAKKEHUSET Bakkevej 1, Galten Friskole Børnehave Vuggestue Kirke Bygma Biograf

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

De store vinduer er placeret mod nord, og de små mod syd for at lukke et smukt og roligt arbejdslys ind, der ikke overopheder klasselokalerne.

De store vinduer er placeret mod nord, og de små mod syd for at lukke et smukt og roligt arbejdslys ind, der ikke overopheder klasselokalerne. Udbygning af Falkonergårdens Gymnasium Ens Men Forskellige Vores forslag til Falkonergårdens Gymnasiums nye udvidelse består af en ombygning af østfløjen til seks nye klasselokaler med tilhørende grupperum,

Læs mere

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Dødningebakken 33, 9990 Skagen, Ejerlav Starholm, Matrikel 3n - Ejendom 178705 Februar 2011 1 Disponering og arkitektoniske ideer Huset har to udtryk

Læs mere

Arealforholdene for de børnevendte arealer er i overensstemmelse med de i kommissoriet opstillede nøgletal.

Arealforholdene for de børnevendte arealer er i overensstemmelse med de i kommissoriet opstillede nøgletal. 6.4 IDRÆTSBØRNEHAVEN Ambolten 6B, 6000 Kolding Idrætsbørnehaven er på egen matrikel ved Kolding Hallerne i den sydlige del af Kolding By, og hører administrativt under Daginstitutionen Tved beskrevet i

Læs mere

Skovlunden

Skovlunden Skovlunden 19.03.18 18 Skoven vil sammen med en allerede eksisterende skovsø, skabe en helt unik stemning i området SKOVBRYNET Slagelse Boligselskabs 22 nye seniorboliger er beliggende som den første etape

Læs mere

SKITSEPROJEKT TIL OBYGNING AF BYVILLA, SANKT KNUDSVEJ 4, 1904 FREDERIKSBERG C. YNDIGHEDSPROJEKT, 16. SEPTEBER 2013 A T: AIL: AIL: ANDERS.OLLER@KADK.DK V T: ANDERS.OLLER@KARCH.DK Beskrivelse af den påtænkte

Læs mere

Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej

Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Det dynamiske område er under stadig udvikling og af naboer kan nævnes

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Birte Schultz- Lorentzen, Hegnsvej 185, 2850 Nærum. Birte Schultz-Lorentzen fremfører, at det er upraktisk og forældet at foreskrive i 7.3, at der skal anvendes trækarme og rammer, ligesom den oprindelige

Læs mere

at præmiere CBS s uddannelsesinstitution Kilen, tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og opført for CBS.

at præmiere CBS s uddannelsesinstitution Kilen, tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og opført for CBS. Den 16. august 2007 bedømte komitéen for præmiering af gode og smukke bygninger opført i Frederiksberg Kommune de bygninger m.v., som er taget i brug efter 20. januar 2006. Efter en besigtigelse af bygningerne

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr.

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr. VORDINGBORG KOMMUNE N LOKALPLAN NR. B-22.1 Ungdomsboliger ved Kildemarksvej November 2004 20,00 kr. Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger

Læs mere

Sønderborg Kommune - Idéoplæg Børneunivers i Lysabild - D. 03.08.2010

Sønderborg Kommune - Idéoplæg Børneunivers i Lysabild - D. 03.08.2010 Weile arkitekter maa Sønderborg Kommune - Idéoplæg Børneunivers i Lysabild - D. 03.08.2010 Idegrundlag: Formålet med projektet er at samle skole, SFO, børnehave og dagpleje i et nyt børneunivers med henblik

Læs mere

INDRETNINGSPLANER. EVælg mellem boliger fra 129 kvm til 156 kvm + gigantiske tagterrasser og store depotrum.

INDRETNINGSPLANER. EVælg mellem boliger fra 129 kvm til 156 kvm + gigantiske tagterrasser og store depotrum. INDRETNINGSPLANER Lad Dem forføre af disse perler. Grib denne usædvanlige chance for at flytte ind i nybyggeri på det uhyre attraktive Farum Kaserne område. Chancen kommer ikke igen! EVælg mellem boliger

Læs mere

MARIELYST KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET

MARIELYST KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET Marielyst - Karakter og kvalitet i sommerhusområdet er udarbejdet af Guldborgsund Kommune, Stab og Plan i samarbejde med Hasløv & Kjærsgaard, Byplankonsulenter,

Læs mere

SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24

SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24 SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24 Svaneke Rådhus - oktober 2007. Rådhusets historie og bevaringsværdi NIELS-HOLGER LARSEN 2008/2016 1 Indledning Denne redegørelse er en redigeret udgave

Læs mere

Solcelle overdækning - Hvidovre hovedbibliotek og medborgerhus

Solcelle overdækning - Hvidovre hovedbibliotek og medborgerhus Solcelle overdækning - Hvidovre hovedbibliotek og medborgerhus Huset fremstår som et solitært, skarpt afgrænset volume, der elegant nærmest svæver over landskabet. 2 Tiltag skal have respekt for bygningens

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD ENERGIRENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGFLØJEN FRA 33 UTIDSSVARENDE VÆRELSER TIL 24 MODERNE ALMENE BOLIGER I forbindelse med omdannelsen af Nybrogård Botilbud fra utidssvarende

Læs mere

ODENSE FRIPLEJEHJEM. Dispositionsforslag. Odense. Tornbjerg

ODENSE FRIPLEJEHJEM. Dispositionsforslag. Odense. Tornbjerg ODENSE FRIPLEJEHJEM Dispositionsforslag Odense Tornbjerg Dato 1.3.2017 Odense kongrescenter Parcelhuskvarter Tornbjerg kirke Tornbjerggård botilbud Kollegie Tornbjerg Gymnasium Tornbjerg Plejecenter Svovlhatten

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 27-04-2012 INTRODUKTION Området for Klubøen er i dag vand og den pælebårede ø, som bærer bygningen placeres, så den danner

Læs mere

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 Hølundsvej multibane indkørsel p-plads - 26 stk terrasse bålplads BYENS HUS - Øster Hassing forsamlingshus grønning / boldbane Et hus til at

Læs mere

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen.

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Vejen den 10-05-2012 Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Ansøgning om dispensation iht. Lokalplan

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT

PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT 13.04.2015 PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT Projektet, 360º Havn og Bælt, handler om, at skabe bedre mulighed for at opleve kvaliteter der allerede findes: At skabe en attraktiv oplevelse ved at gentænke

Læs mere

Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH

Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH Set fra Rovsingsgade Dette forslag indeholder 3 almenbolig+ boliger udført som rækkehuse i 2 og 3 etager.rækkehuse i 3 etager opføres med 1-plans handicapvenlige

Læs mere

N Y T K O N T O R H U S

N Y T K O N T O R H U S N Y T K O N T O R H U S N Y T K O N T O R H U S SILKEBORGVEJ PROJEKTUDVIKLING TOTALENTREPRENØR ARKITEKT Kontorhus Forslag 4 Kontorhus Forslag 5 NYT KONTORHUS Domicilbygning med mulighed for individuelle

Læs mere

Med i konkurrencen om at blive præmieret og få anerkendelse var alle nye bygninger, der er taget i brug efter 1. november 2011.

Med i konkurrencen om at blive præmieret og få anerkendelse var alle nye bygninger, der er taget i brug efter 1. november 2011. Traditionen tro var der præmiering af gode og smukke bygninger i Frederiksberg Kommune på Arkitekturens Dag den 1. oktober 2013. Komitéen for præmiering af gode og smukke bygninger opført i Frederiksberg

Læs mere

Ankomst - Flyvestation Værløse. 52 nyopførte rækkehuse i Østre Kvarter på Laanshøj

Ankomst - Flyvestation Værløse. 52 nyopførte rækkehuse i Østre Kvarter på Laanshøj Ankomst - Flyvestation Værløse 52 nyopførte rækkehuse i Østre Kvarter på Laanshøj Ankomst - 1 9 1 0 På den gamle Flyvestation Værløse opføres 52 eksklusive 1-plans rækkehuse i det nye, attraktive boligområde

Læs mere

SYRENBAKKEN SAG SYRENBAKKEN AALBORG ØST S. 1

SYRENBAKKEN SAG SYRENBAKKEN AALBORG ØST S. 1 SYRENBAKKEN SAG 39260-01 2019.05.26 SYRENBAKKEN AALBORG ØST S. 1 ARKITEKTONISK BESKRIVELSE DET GODE HVERDAGSLIV Baggrund Med udgangspunkt i en ambitiøs og innovativ forundersøgelse Det gode hverdagsliv

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra deklarationsbestemmelse ved parcelhusudbygning.

Ansøgning om dispensation fra deklarationsbestemmelse ved parcelhusudbygning. Frederikssund den 7. okt. 2009. Frederikssund Kommune Natur, Teknik og Miljø Byggesektionen Ansøgning om dispensation fra deklarationsbestemmelse ved parcelhusudbygning. Deres sagsnr. 013883 2009. Vi har

Læs mere

DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/

DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/ DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/02-2019 RENOVERING & FORTÆTNING AF AFDELING 35, STENHØJGÅRDSVEJ INDHOLD 01 Situationsplan Forslag A og B samt terrænsnit 02 Nye Boliger 32 nye boliger, plan, snit,

Læs mere

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien)

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien) 3. september 2009 Bilag 1 til indstilling Boligpakke 1 - Støtte til nybyggeri af almene familie- og plejeboliger på Grøndalsvænge Allé - Redegørelse for projekt, arkitektur og planlægning. Sagsnr. 2009-291147

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

F O R S L A G T I L N Y B O L I G - S T R A N D K R O G E N 1 7, S U N D S

F O R S L A G T I L N Y B O L I G - S T R A N D K R O G E N 1 7, S U N D S F O R S L A G T I L N Y B O L I G - S T R A N D K R O G E N 1 7, S U N D S Kik fra søen NY BOLIG - STRANDKROGEN 17, SUNDS Denne mappe indeholder et skitseforslag til, hvordan en ny bolig på Strandkrogen

Læs mere

Røldal Pilgrimscenter - Et nyt bakkelandskab i en gammel dal

Røldal Pilgrimscenter - Et nyt bakkelandskab i en gammel dal opstalt, nordfacade max kote: 394,2 Træd let på landskabet Bebyggelsesplan Belægning Som en del af det majestætiske Hardangervidda er de landskabelige træk et af Røldal områdets særlige kendetegn og store

Læs mere

Lokalplan 168. Udvidelse af Horsens Sygehus

Lokalplan 168. Udvidelse af Horsens Sygehus Udvidelse af Horsens Sygehus TEKNISK FORVALTNING AUGUST 2000 2 Lokalplan 168 Indhold Indhold Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Side 3 Eksisterende forhold Side 5 Bygningerne Side 6 Beplantning

Læs mere

VIG HALLEN. Skitseforslag 31.07.2013

VIG HALLEN. Skitseforslag 31.07.2013 VIG HALLEN Skitseforslag 31.07.2013 1 genopførelse af vig hallen Sag 13071 31.07.2013 Arkitekt: White arkitekter A/S Vestre Kaj 2, 1.sal DK-4700 Næstved Tlf.: +45 55 70 10 10 Kontaktperson: Gert Lindenskov

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958.

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958. Punkt 7. Hasseris Boligselskab - Grønnegården (afd. 5) Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51 - 492 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel og huslejestøtte -

Læs mere

3. gårdgruppemøde Gl. Kalkbrænderivej 10. oktober 2011. Charlotte Skibsted landskabsarkitekt mdl.maa

3. gårdgruppemøde Gl. Kalkbrænderivej 10. oktober 2011. Charlotte Skibsted landskabsarkitekt mdl.maa 3. gårdgruppemøde Gl. Kalkbrænderivej 10. oktober 2011 DIAGRAMMER SKITSEFORSLAG SK02 1 1. Ny samlende belægning langs niveaukant og vandrende 3 2 Gårdens 3 niveauer 2. Skure fortrinsvist til cykler indpasses.

Læs mere

Randers Kommune. Langå Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009

Randers Kommune. Langå Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009 Randers Kommune Udviklingsplan for daginstitutionerne Langå Børnehave November 2009 Udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune Denne udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE Kirkevænget Karréen

FÆLLES GÅRDHAVE Kirkevænget Karréen FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Kirkevænget Karréen Gl. Jernbanevej 1-11, Valby Langgade 21A-B, Kirkevænget 2-6. Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 24.2.2014 at sende dette forslag om fælles gårdhave i Kirkevænget

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. september 2004 via Magistraten J.nr. JTK/04/02149 Ref.: Tlf.nr. hj/ar

Læs mere

Lærkevej. Lækre familieboliger i København

Lærkevej. Lækre familieboliger i København Lærkevej Lækre familieboliger i København Afdeling 107-0 Lejerbo København Gammel Køge Landevej 26 18 nyrenoverede boliger med altaner eller private haver i København NV 2500 Valby Telefon 7012 1310 Bygges

Læs mere