HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Børne, Fritids og Undervisningsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Børne, Fritids og Undervisningsudvalget"

Transkript

1 Sammenhæng og helhed for børn, unge og familier I Hjørring Kommune beskrives den fælles politiske retning på Børne og Undervisningsområdet i Børne-, Unge- og Familiepolitikken. Politikken er den samlede og overordnede paraply for øvrige politikker, strategier og indsatser i forvaltningen. Politikken beskrives gennem 5 overordnede temaer, som fungerer som pejlemærker for de faglige indsatser og økonomiske prioriteringer. De 5 temaer er: Fællesskab Sundhed Forældresamarbejde Medborgerskab Læring og Trivsel Fælles Ansvar - fælles indsats Der arbejdes med en helhedsorienteret og tværgående tilgang, hvor det enkelte barn og unges udvikling, trivsel, og læring ses som et fælles ansvar for alle, der arbejder med børn, unge og familier. Den overordnede strategiske tilgang er beskrevet i strategien Fælles Ansvar - fælles indsats. Fælles kerneopgave På hele Børne og Undervisningsområdet er der formuleret én fælles kerneopgave: Sammen skaber vi udvikling, læring og trivsel for børn, unge og familier På de enkelte arbejdspladser er der i 2020 fortsat dialog og processer ift. fælles forståelse af kerneopgaven og hvilken betydning det har for arbejdspladsens praksis og indsatser, når kerneopgaven skal styrkes.

2 3 sektorpolitikker sætter retning I 2020 sætter de 3 sektorpolitikker: Dagtilbudspolitik, Skolepolitik og Forebyggelses og Indsatspolitik strategisk retning for udviklingen i og på tværs af sektorne dagtilbud, undervisning og børne og familie. Politikkerne sætter desuden retning og mål for samarbejdet med øvrige samarbejdspartnere. Alle 3 politikker bygger på værdigrundlaget og de 5 strategiske mål i Børn, Unge og Familiepolitikken. Indsatser og fokusområder i 2020 Med udgangspunkt i Børn, Unge og Familiepolitikkens 5 temaer og de 3 sektorpolitikker gives der i det følgende en række eksempler på indsatser og fokusområder i 2020 på Børne og Undervisningsområdet. Desuden beskrives udvalgte indsatser på Fritidsområdet. Fritid og Fællesskab Fritids- og Folkeoplysningspolitikken Fritid & Fællesskab er den værdimæssige ramme om aktiviteterne på fritidsområdet - og det varierede og mangfoldige fritids- og foreningsliv er en væsentlig styrke i kommunen. Fællesskab, medborgerskab og fritid er for alle omdrejningspunkt for, hvordan der arbejdes med udvikling af aktiviteter i samspil med foreningslivet.

3 Tema 1: Fællesskab Indledning Alle børn og unge i Hjørring Kommune skal opleve, at de indgår i fællesskab både i dagtilbud, skoler, fritidsliv, familier og nærmiljø. Deltagelse i fællesskaber bidrager med forståelse for sig selv og andre. Fællesskaberne rummer en bred mangfoldighed så børn, unge og familier kan deltage uanset fysiske, psykiske, sociale og kulturelle forudsætninger. Dagtilbudsområdet Der arbejdes med implementering af de nye læreplanstemaer, og specifikt de 2 temaer, der retter sig mod børnenes sociale udvikling og kultur, æstetik og fællesskab. Arbejdet sigter både mod udvikling og fremme af børnenes deltagelse og deres medindflydelse. Børns sociale udvikling og læring fremmes bl.a. via legen, og de pædagogiske medarbejdere er ansvarlige for at der skabes rammer for at kommunens børn kan udvikle relationer og venskaber i dagtilbuddene. Dette sker fx når der skabes rammer for at bruge IT i et eksperimenterende fællesskab, og dette fokus er derfor højt prioriteret i kommunens dagtilbud. Desuden arbejdes der med udvidelse af samarbejdet med kulturinstitutioner i Hjørring Kommune under overskriften Åbne dagtilbud. Indsatspædagogerne i vuggestuer og børnehaver har særlige kompetencer og forudsætninger for et fokus på tidlig opsporing og indsats, og på udvikling af børnenes sociale og følelsesmæssige læring og kompetencer. Et læringsforløb for udvalgte faglige fyrtårne i samarbejde med UCN skal sikre stærke faglige fællesskaber ift. at realisere den styrkede pædagogiske læreplan. Undervisningsområdet Der arbejdes kontinuerligt med udvikling af gode og mangfoldige fællesskaber for alle elever i både almen og specialklasser samt SFO og special-sfo. På Hjørringskolen er der særligt fokus på udvikling af åbne, stærke og ligeværdige fællesskaber, der skaber tryghed og udvikling med afsæt i elevernes særlige udfordringer og individuelle behov. Hjørring Musiske Skole og Ungdomsskolen tilbyder en bred paletten af læringsfællesskaber, hvor kommunens børn og unge får mulighed for at mødes og deltage og bidrage med fokus på egen og fælles interesser indenfor fx musik, billedskole, drama, sport og adventure, multimedier og IT, krop, sjæl og madlavning, rejser m.m. Den Åbne Skole, herunder Skoletjenesten styrker elevernes læringsudbytte og trivsel gennem læring i fællesskaber og fælles oplevelser i mere end 130 forskellige tilbud til inspiration i planlægningen af undervisningen. Dermed gøres skoledagen endnu mere attraktiv for eleverne. Skolernes mulighed for deltagelse i Åben Skole aktiviteter understøttes af puljen til transport. Integration På dagtilbuds og undervisningsområdet er der fokus på integration af tosprogede børn og unge gennem arbejdet med sprogvurdering, sprogstimulering, velkomst og modtagerforløb og undervisning i dansk som andetsprog.

4 Børne og Familieområdet For at understøtte mulighed for at indgå i gode fællesskaber, er der et fokus på at inddrage ressourcerne i børn og unges nærmiljø samt involvering af disse. Det betyder, at der arbejdes mere med den tidlige, tværgående indsats og støtte i hjemmet og med høj involvering af både forældre og netværk. Børne- og Familieområdet herunder også Handicapområdet har desuden også fokus på, at så mange børn og unge som muligt kan forblive i de fællesskaber, som de indgår i. Fritidsområdet På fritidsområdet bliver der kontinuerligt arbejdet med at fremme et aktivt fritidsliv for alle aldersgrupper. Deltagelse i forpligtende fællesskaber er netop med til at styrke livskvalitet og er en del den demokratiske dannelse og medborgerskab. Hjørring Kommune vil understøtte et mangfoldigt fritidsliv og samarbejde med de mange frivillige foreninger om at udvikle det etablerede foreningsliv, nye foreninger og aktiviteter i forskellige fællesskaber. Forebyggelsespuljen Gennem udmøntningen af Forebyggelsespuljen gives der øget mulighed for at udsatte børn og unge kan deltage i fritids- og foreningslivet, idet der er afsat en pulje, som forældre, professionelle eller foreninger kan søge tilskud fra. Tema 2: Sundhed Indledning I Hjørring Kommune ønsker vi at fremme lighed i sundhed uanset social og kulturel baggrund. Begrebet sundhed dækker både fysisk og mental sundhed, og alle børn og unge skal have viden om begge områder. Forventningen er, at børn, unge og familier tager medansvar for egen sundhed og trivsel, og forældre såvel som dagtilbud, skoler og øvrige tilbud er og handler som sundhedsforbilleder. Implementering af Sundhedspolitikken I de enkelte sektorer og på tværs af skole-, dagtilbuds- og børne- og familieområdet arbejdes der med udmøntning af Sundhedspolitikken for Hjørring Kommune. Det sker gennem Børne og Undervisningsforvaltningens egen sundhedsstrategi, der rummer en række handleplaner: Handleplan vedr. implementering af sektorpolitikkernes tema om sundhed Handleplan vedr. Partnerskabsaftale om Røgfri Fremtid Børnelinealen - et fælles, fagligt værktøj I 2020 er der fortsat fokus på implementering og brug af det fælles, faglige værktøj, Børnelinealen. Værktøjet bruges dels til at undersøge børn og unges trivsel, og til at fremme et fælles sprog og fælles forståelse for børn og unges adfærd. Den anvendes både til opsporing, vurdering og handling ift. de udviklingsvanskeligheder som børn og unge møder i deres liv. Dagtilbudsområdet Gennem arbejdet med læreplanstemaet Krop, sanser og bevægelse arbejdes der med udvikling af børnenes oplevelse og forståelse af kroppen både som afsæt for det psykiske helbred (fx trivsel) som det fysiske helbred (fx ernæring, hygiejne, bevægelighed)

5 For at kvalificere sundhedsindsatserne sætter kompetenceudviklingsstrategien på dagtilbudsområdet fokus på, at udvalgte medarbejdere opnår specialistkompetencer indenfor temaet sundhed og bevægelse. Undervisningsområdet På undervisningsområdet er der fokus på fysisk og mental sundhed i både dannelsesperspektiv som i lærings og trivselsperspektiv. Udover at emnerne indgår i den fagdelte undervisning fx idræt, madkundskab, biologi, fysik/ kemi samt valgfag som bl.a. surf og E-sport med fokus på hensigtsmæssig kost og bevægelse, er der generelt fokus på at skabe mere bevægelse i skoledagen. Flere skoler arbejder med udvikling af kostpolitikker, og samarbejder her med sundhedsplejen og forældrebestyrelser. Elevernes mentale sundhed understøttes gennem fokus på konflikthåndtering, rådgivning til forældre ift. børn og unges liv på nettet, hjælp til håndtering af forventninger og krav samt generelt fokus og arbejde med klassens trivsel. Alle skoler har udarbejdet antimobbestrategier, der beskriver både forebyggelse og håndtering af mobning med henblik på at fremme og sikre den mentale trivsel hos alle elever på skolen. Børne og Familieområdet I sundhedsplejen tilbydes der som supplement til de generelle tilbud, forældreuddannelsen En god start sammen. Tilbuddet er gratis og for alle kommende førstegangsforældre. Her gives der inspiration til en god start sammen for de enkelte familier i graviditetsperioden og indtil barnet er ca. 2,5 år. Til særligt sårbare og udsatte gravide tilbyder sundhedsplejen et individuelt tilbud, Kom godt i gang, med et tæt samarbejde mellem familien og fagpersonalet. Desuden tilbyder behandlingstilbuddet Station Victor gratis, frivillig og anonymt tilbud til gravide og spædbørn fra 0-12 måneder med fokus på støtte, individuel terapi, parsamtaler og spædbarsterapi. Der er desuden fokus på familieorienteret - forebyggende som behandlende indsats for børn med overvægt på 0-6 års området, hvor der tilbydes individuel rådgivning og dialog med barnet og forældrene. På Kløvergården tilbydes behandlingen, Cool Kids til børn og unge der lider af angst i en så alvorlig grad, at det griber forstyrrende ind i barnets eller den unges liv og udvikling. Der er fokus på udvikling af det gode samarbejde med Headspace. Headspace er et tilbud til unge mellem 12 og 25 år med problemer, som har brug for støtte via samtaler. Denne indsats er organiseret under Ungegarantien. Der gives forskellige former for hjælp til de unge, som har misbrugsproblemer. Bl.a. kan unge under 18 år og deres familier få hjælp af Det Mobile Unge Team. Det er også muligt at få samtaler med SSPungdomskonsulenterne. De tilbyder gratis rådgivning og vejledning til børn og unge, samt forældre i forhold til et problematisk forbrug af alkohol og/ eller stoffer. Særligt ift. alkohol, er der på Familiehuset Kløvergården tilbud om familieorienteret alkoholbehandling. Tilbuddet tilbyder råd og vejledning til hele familien. Der er søgt midler til at udvikle metoder til indsatsen og øge hjælpen til flere børn og unge i familier med alkoholmisbrug. Fritidsområdet Fritids og folkeoplysningsområdet spiller en stor rolle i relation til folkesundheden. Det mangfoldige foreningsliv og de mange uorganiserede aktører danner rammen om aktiviteter, hvor omdrejningspunktet er motion og bevægelse samt samvær og inklusion. Aktiviteter der er rettet mod såvel fysisk som mental sundhed. Det er kommunens opgave at understøtte aktiviteterne via faciliteter; tilskud, udviklingspuljer samt råd og vejledning. Der arbejdes på området med forskellige projekter, hvor målet er at fremme sundhedstilstanden for kommunens borgere generelt

6 Tema 3: Forældresamarbejde Indledning I Hjørring Kommune har vi fokus på og prioriterer samarbejdet mellem forældre og kommunens medarbejdere. Trivsel og læring for børn og unge er tæt forbundet med et godt og respektfuldt samarbejde med forældrene. Dagtilbud Der arbejdes fortsat med at styrke forældresamarbejdet via dialogredskabet, Dialoghjulet. Redskabet bruges i alle institutioner til at understøtte og udvide samarbejdet mellem forældre og institution om det enkelte barns udvikling, læring og trivsel. Dialoghjulet anvendes også til at understøtte den gode overgang mellem dagpleje og vuggestue, videre til børnehave og skole. Undervisningsområdet I samarbejdet med skolebestyrelserne træffes beslutninger om principper for skole-hjemsamarbejdet, og disse revideres på enkelte skoler i Der er fokus på at skabe hurtig og smidig kontakt og anerkendende dialog såvel i forhold til den enkelte elev som til fællesskaberne i klassen og på skolen. I forbindelse med implementering af den nye samarbejdsplatform, AULA skolebestyrelserne retningslinjer for kommunikation mellem skole og forældre. Børne og Familieområdet Der er generelt et særligt fokus på tæt inddragelse og samarbejde med forældre til udsatte børn og unge. Det sker med henblik på at få kvalificeret de enkelte indsatser, dels i forhold til at familien er medskabere af meningen med indsatsen og at så høj en andel af ressourcer i familien og netværket bliver inddraget. I forbindelse med implementering af Handicappolitikken er der fokus på hvordan forældre bedst inddrages. 2 ud af 4 indsatsområder har fokus på forældresamarbejde,: Forældreinklusion der udarbejdes idébank med tiltag målrettet inklusion af forældre til elever med funktionsnedsættelser. Støtte forældre til at mestre livet med et handicappet barn - der afholdes café/temaaftner med henblik på at øge forældrenes mestringsevne. Der inddrages forskellige tværfaglige aktører i arrangementerne. Tema 4: Medborgerskab Indledning I Hjørring Kommune er vi optaget af, at vores børn og unge bliver fortrolige med at tage ansvar ind i demokratiet. Det bliver de gennem forskellige indsatser, der dels retter sig mod at støtte op om børn og unge i hverdagen og dels indsatser, der støtter børn og unge i at blive aktive medborgere. Dagtilbudsområdet Med afsæt i 1 af de 6 læreplanstemaer Alsidig personlig udvikling arbejdes der på dagtilbudsområdet med at skabe læringsmiljøer, der understøtter og udvider børnenes erfaringsverden og skaber øve baner til udvikling af deltagelseskompetencer. Undervisningsområdet Kommunens fælleselevråd tæller repræsentanter fra alle kommunens overbygninger. Herigennem bliver elevernes meninger og synspunkter anerkendt, og inddraget i relevante politiske sammenhænge, herunder høringer. Ungeforum Med Hjørring Kommunes Ungeforum og fælles elevråd bliver de unge inddraget i det kommunal politiske arbejde. Ungeforum og det fælles elevråd afgiver eksempelvis høringssvar indenfor aktuelle områder.

7 Ungegarantien Med den nye Ungegaranti er der fokus på at alle unge i Hjørring Kommune understøttes i at opnå deres drømme om den positive destination ift. uddannelse eller/og karriere og job. Indsatser er nærmere beskrevet på Ungegarantien.dk. Børne- og Familieområdet I 2020 er der fortsat fokus på, hvorledes frivillige organisationer bedst muligt kan tænkes ind ift. arbejdet med de udsatte børn og unge. De frivillige kræfter ønskes involveret på en måde, således at styrken ved det frivillige kommer i spil sammen med den kommunale indsats. Der er fortsat samarbejde med den frivillige organisation, Home-Start, hvor frivillige tilbyder social og praktisk støtte til familier, der oplever at være pressede i hverdagen. Formålet med indsatserne er at forebygge kriser og sammenbrud i småbørnsfamilier og skabe trygge opvækstvilkår for børnene. Fritidsområdet For fritidsområdet spiller særligt haller og idrætsanlæg en vigtig rolle som samlingssteder i kommunen. Både de selvejende og de kommunale idrætsfaciliteter er således væsentlige dele af kommunens fritidsfaciliteter. Der er i forhold til faciliteterne særligt fokus på at bruge de forskellige lokaliteter så optimalt som muligt på tværs af forskellige foreninger og de fysiske faciliteter. Samtidig er kernen, at det er aktiviteterne, det aktive medborgerskab og de mange fællesskaber, der giver stor værdi blandt de aktive indenfor fritidsområdet uanset om det er i foreninger, som bærende kræfter i de organiseringer, der bidrager med faciliteter eller som mere løse brugere af fritidsaktiviteterne i kommunen. Tema 5: Læring og trivsel Indledning Læring og trivsel har en central vægtning indenfor hele Børne- og Undervisningsområdet i Hjørring Kommune. Indsatserne retter sig dels mod børn, unge og deres familier såvel som mod de medarbejdere, hvis fokus er på kerneopgaven at fremme udvikling, læring og trivsel. Samarbejde på tværs af de 3 områder Den tidlige indsats, som er i fokus ift. udsatte børn og unge, underbygges bl.a. gennem det tværfaglige distriktssamarbejde. Her samarbejder de forskellige faggrupper på tværs af Dagtilbuds-, Undervisnings og Børne og Familieområdet. For at understøtte samarbejdet er der i 2020 fokus på udvikling på alle niveauer i organisationen. Dagtilbudsområdet Et godt børneliv understøttes bedst i et udviklende læringsmiljø. Derfor arbejdes der på at sikre den bedst mulige kvalitet for alle 0-5 årige børns udvikling, læring og trivsel med særligt fokus på: anvendelse af dialogværktøjet KVALid til udvikling af børns læringsmiljøer. Dialogværktøjet indgår som redskab i strategi for kvalitetsmåling, databaserede læringssamtaler og dagtilbuddenes dataudviklingskultur. den styrkede pædagogiske læreplan i alle dagtilbud. løbende kompetenceudvikling af medarbejdere og ledere Der er fokus på at skabe en positiv udvikling af læringsmiljøet, især gennem et øget voksenfokus, der fremmer og hjælper børnenes kommunikative og sproglige udvikling (1 af de 6 læreplanstemaer) godt på vej. Herved udvikles generelt også deres kognitive læringsmuligheder. Gennem det fælles forløb El Sistema mellem dagtilbudsområdet og Musisk Skole tilbydes der musikalsk førskoleundervisning, der understøtter såvel børnenes musikalske dannelse som den læringsmæssige og sociale dannelse.

8 Der er generelt opmærksomhed på, at en tidlig investering i børnene og højkvalitet i dagtilbud har stor betydning for børnenes senere skolegang, tilknytning til arbejdsmarkedet og livsduelighed. Herunder også et fortsat fokus på at understøtte kvaliteten i de private pasningsordninger. Undervisningsområdet Skolerne i Hjørring Kommune har i 2020 særligt fokus på implementering af den seneste justering af folkeskoleloven mhp. øget udvikling, læring og trivsel for eleverne. Samarbejdet mellem skolerne og forvaltningen omkring udvikling af skolens kerneopgave pågår bl.a. via strategi for kvalitetsmåling og databaserede læringssamtaler. Der er fokus på øget brug af relevant data til understøttelse af udvikling af skolernes læringskultur og elevernes læring og trivsel. Kvalitetsrapporten 2019 bidrager med viden og datagrundlag om bl.a. elevernes faglige resultater. Data fra den årlige trivselsmåling for eleverne i skoleåret 2017/18 for eleverne peger på generel god social og faglig trivsel svarende til landsgennemsnittet. Der er dog fokus på fortsat udvikling af gode læringsmiljøer med fx afsæt i neuropædagogisk tilgang og ICDP (International Child Development Program) I kompetenceudviklingsstrategien er der fokus på pædagogiske medarbejderes kompetenceudvikling indenfor: lokale udviklingsbehov og ønsker, herunder løbende faglig opdatering udvikling af professionelle læringsfællesskaber øget lærer- og pædagogsamarbejde fuld kompetencedækning (undervisningsfag) blandt lærerne. Indsatserne understøttes økonomisk via centrale midler, statsmidler til kompetenceudvikling og af A. P. Møller fondens donationer. Inklusionsteamets tilbud om udvikling af inkluderende læringsmiljøer fortsætter og fokus udvides til også at omfatte hjemtagning og brobygning af elever fra Hjørring Skolen til distriktsskolen. Gennem samarbejdet mellem den musiske skole og folkeskolerne om El Sistema elevernes musikalske dannelse som den læringsmæssige og sociale dannelse. Den kommunale erhvervsplaymaker udvikler samarbejdet og indgåelse af partnerskaber med erhvervslivet med fokus på styrkelse af elevernes faglige og alsidige udvikling via skolerne. Dette arbejdes der bl.a. med gennem: Skole-virksomhedssamarbejde Partnerskabsaftaler med ungdomsuddannelser og arbejdsmarkedets faglige organisationer Det obligatoriske emne Uddannelse og Job Innovation og entreprenørskabs-kompetenceudvikling af lærere. I det nye netværk for karrierelæringsvejledere og praktikkoordinatorer - i relation til Ungegarantien understøttes bl.a. indsatser i relation til det obligatoriske emne Uddannelse og job. på alle klassetrin samt de ældste elevers muligheder for afprøvning af praktikforløb i lokale virksomheder. Børne- og Familieområdet PPR indgår fortsat med en central rolle i det tværfaglige samarbejde med såvel dagtilbuds og undervisningsområdet og ressourcerne fokuseres primært på børn og unges specialpædagogiske behov såvel i forebyggende som indgribende perspektiv. I 2020 er der- på baggrund af et nyt analysegrundlag - særligt fokus på udvikling og implementering af praksisnær og tilgængelig opgaveløsning. Her fokuseres der i højere grad på rådgivning og vejledning med et forebyggende perspektiv på både dagtilbuds og undervisningsområdet.

9 SSP har under Plan for sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet i Hjørring Kommune fokus på trivselsfremmende, forebyggende og indgribende indsatser overfor kommunens børn og unge. Planen rummer en bred vifte af indsatser, herunder foredrag om ungdomsliv for elever og forældre, indsatser med henblik på bl.a. at forebygge og mindske netmobning eller chikane for børn, unge og forældre, konfliktmægling samt konsulentbistand ifm. lokale events og aktiviteter m.m. Der er desuden indsatser, der retter sig mod udvalgte og specifikke børn og unge. Gennem det 3 årige projekt : Godt du kom et Fælles Ansvar, som er finansieret af Socialstyrelsen, er der fokus på tidlig opsporing, målrettede og kvalificerede indsatser og det tværfaglige samarbejde mellem den nedsatte task force og de centrale som decentrale samarbejdspartnere i Børne og Undervisningsforvaltningen, herunder også forældrene. Der er fokus på udvikling af en god samarbejdsmodel for arbejdet samt på resultater i form af hjælpe børn og unge med begyndelse mistrivsel og et evt. bekymrende fravær i skolen. Udvalgte øvrige indsatser på Børne Fritids og Undervisningsområdet Digitalisering på Børne- & Undervisningsområdet På tværs i Børne- og Undervisningsområdet er der et særligt gennemgående fokus på at få udviklet digitale løsninger til gavn for såvel borgere som medarbejdere på tværs i organisationen. Nedenstående er eksempler på såvel konkrete værktøjer som strategier. Nyt pladsanvisningssystem implementering af book selv for forældrene Morgenmodul i tilknytning til pladsanvisningssystemet anvendes i dagplejen ifm. fordeling af pladser v. f.eks. sygdom samt kommunikationsmodul til smidig kommunikation mellem personale og forældre. PPR-systemet Nexus mhp. understøttelse af ændrede arbejdsgange at sikre bedre sammenhæng i opgaveløsningen og bedre sagsbehandling. Dit Dataoverblik I 2020 arbejdes der med implementering af et ledelsesinfosystem mhp. at skabe tydeligt overblik over centrale nøgletal, til brug af politiker og ledere i organisationen. I 2020 arbejdes der fortsat på implementeringen af samarbejdsplatform, Aula, som på sigt bliver en fælles digital indgang til kommunikation og samarbejde mellem forældre og dagtilbud/skoler. Aula erstatter det nuværende Skoleintra. Aula sættes i drift på skoleområdet i efteråret 2019 og på dagtilbudsområdet i Anlæg I anlægsprogrammet, der fremgår af investeringsoversigten for , er der fortsat fokus på prioritering af opførelse af Vrå Skole og Børnehus samt en ny daginstitution i Hjørring by. Det sker med henblik på at tilvejebringe tilstrækkelig kapacitet i forhold til befolkningsudvikling og exitstrategi. Projekteringen af ny daginstitution i Hjørring by påbegyndes i 2019 og byggearbejderne i Desuden prioriteres nye lokaler til Hjørring Musiske Skole, der skal flytte ud af de eksisterende lokaler i Dronningensgade, når denne bygning skal rømmes. Fællespuljerne til bygningsvedligehold til hhv. dagtilbud, skoler og haller sikrer, at der er centrale midler til rådighed i kritiske situationer, og at der fra centralt hold kan gennemføres tværgående bygningsvedligehold ud fra en strategisk prioritering. I 2020 arbejdes der videre med den påbegyndte etablering af et fælles og systematiseret overblik over bygningernes vedligeholdelsesstandard med henblik på, at der udarbejdes vedligeholdelsesplaner for alle områdets bygninger.

10 Budgetforudsætninger Børnetalsprognose udarbejdet af rådgivningsvirksomheden COWI: Aldersgruppe Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget år år år Hovedtotal Dagtilbudsområdet Budgetforudsætninger for dagpleje, vuggestuer og børnehaver: 2020 Aldersgruppe 0-2 år og 10 måneder % af børn i Hjørring Kommune Dagplejen % Aldersgruppe 2 år og 10 måneder - 5 år % af børn i Hjørring Kommune Kommunal vugge % % Privat institutioner 74 4% % Pulje ordning 8 0% 0% Privat pasning % 23 1% Særlige dagtilbud 0 0% 15 1% Passes hjemme % 0% I alt børn i Hjørring Kommune % % Skoleområdet Budgetforudsætninger for skoler: I Hjørring Kommune forventer vi i 2020, at der er børn og unge i alderen 6-16 år. Hermed henvises udelukkende til børn og unge med adresse i Hjørring Kommune. Eleverne fordeler sig på følgende tilbud: Elever i kommunale folkeskoler (inkl. Elever med adresse i andre kommuner) Elever i kommunale specialklasser, heraf 26 fra andre kommuner Elever i privatskoler Elever på efterskole Elever der benytter tilbud i anden kommune Folkeskoler, hvor i der indgår 14 undervisningssteder 10. Klassecenter Specialskole med 9 specialtilbud Musik skole Ungdomsskole Fri og privatskoler 1 Puljeordning 95 Kommunal dagplejere* ca. 95 Privat passere 19 Kommunal vuggestuer 6 Privat vuggestuer 26 Kommunal børnehaver 9 Privat børnehaver *Ud fra at der er 331 børn og med en dækningsgrad på 91,5 %.

11 Budgetforudsætninger for specialtilbud: For børn og unge hvis udvikling kræver en særlig hensyntagen eller støtte er der i Hjørring Kommune følgende tilbud: Specialundervisning (se nedenfor) Indsatspædagoger i børnehaverne og private institutioner. Særlige dagtilbud til børn med vidtgående fysiske og psykiske handicaps. Special-SFO Oversigt over specialtilbud: Navn: K-Klasser og K2-Klasser Sprogklasser (STL) ADHD-klasser G2-klasser TF-klasser og Kløverklassen G3-klasser og Ungdomsskolens heltidsundervisning Hjørring Ungdomscenter Placering: Højene undervisningssted Lundergård undervisningssted Bagterp undervisningssted Muldbjerg undervisningssted HUC, Norgesvej HUC, Norgesvej HUC, Norgesvej Hjørring Ungdomscenter består af Hjørring Ny 10. (HNX) og Hjørring Ungdomsskole (HU). Hjørring Ungdomsskole har etableret 13 ungdomsklubber, der dækker hele kommunen, samt 3 klubber, der dækker Hjørringskolens område. Børne og familieområdet Budgetforudsætninger på Børne- og Familieområdet: På Børne- og Familieområdet områder er der budgetlagt ud fra aktivitetsniveauet for Budgetteret aktivitetsniveau barn Budget 2020 Udgift pr. Antal Antal børn i familiepleje Antal børn i netværksplejefamilie Antal børn på socialpædagogiske opholdssteder Antal børn på døgninstitutioner Antal børn med afgivet refusionstilsagn Antal børn i ung i egen bolig Antal børn i aflastning på døgninstitutioner Antal forældre, der modtager tabt arbejdsfortjeneste Faktisk antal børn som sundhedsplejen har haft kontakt med i 2018 Områder Antal børn Spædbørnsområdet års området 137 Skolebørnsområdet Antal sager som PPR har haft kontakt med i 2018: Områder Antal kontakter Antal kontakter* *Der gøres opmærksom på, at der er tale om antal kontakter i sagerne og ikke antal bør.

12 Børne, Fritids og Undervisningsudvalgets budget I mio. kr. Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Undervisning 543, , , ,242 Skoler 342, , , ,073 Skolefritidsordninger 23,532 23,357 23,337 22,892 Specialundervisning 85,365 84,679 84,679 84,679 Ungdomsskoler 9,907 9,907 9,907 9,907 Musikskoler 7,129 7,129 7,129 7,129 Privatskoler og efterskoler 75,215 73,960 73,948 72,563 Dagtilbud 246, , , ,903 Fælles formål dagtilbud 45,294 45,378 46,039 46,039 Dagpleje 34,457 34,457 34,457 34,457 Daginstitutioner og klubber 131, , , ,596 Særlige dagtilbud 6,850 6,850 6,850 6,850 Tilskud til puljeordninger 27,960 27,960 27,960 27,960 Børne- og Familie 212, , , ,303 Handicap 9,536 8,782 8,782 8,782 Døgnophold 96,910 95,613 95,267 94,384 Forebyggende foranstaltninger 60,596 62,204 60,679 59,933 Døgninstitutioner for handicappede 18,794 18,473 17,779 16,041 PPR 13,492 13,492 13,492 13,492 Sundhedsplejen 12,672 12,672 12,672 12,672 Fritid 39,928 39,479 39,479 39,479 Haller 22,814 22,366 22,366 22,366 Fritid 0,214 0,214 0,214 0,214 Folkeoplysning 16,900 16,899 16,899 16,899 Udvalget i alt 1.041, , , ,927

Børne-, Fritids og Undervisningsudvalget

Børne-, Fritids og Undervisningsudvalget Børne-, Fritids og Undervisningsudvalget Sammenhæng og helhed for børn, unge og familier I Hjørring Kommune beskrives den fælles politiske retning på Børne og Undervisningsområdet i Børne-, Unge- og Familiepolitikken.

Læs mere

Bilag 1. Forslag til generelle budgetbemærkninger BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET. Helhed og sammenhæng for børn, unge og familier

Bilag 1. Forslag til generelle budgetbemærkninger BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET. Helhed og sammenhæng for børn, unge og familier Bilag BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET Helhed og sammenhæng for børn, unge og familier Det grundlæggende menneske- og værdisyn, der arbejdes ud fra i Hjørring Kommune, er beskrevet i Børne-, Unge-

Læs mere

BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET

BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET Helhed og sammenhæng for børn, unge og familier Det grundlæggende menneske- og værdisyn, der arbejdes ud fra i Hjørring Kommune, er beskrevet i Børne-, Unge- og Familiepolitikken.

Læs mere

BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET

BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET Helhed og sammenhæng for børn, unge og familier Det grundlæggende menneske- og værdisyn, der arbejdes ud fra i Hjørring Kommune, er beskrevet i Børne-, Unge- og Familiepolitikken.

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles ansvar - fælles indsats

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles ansvar - fælles indsats Børne-, Unge- og Familiepolitik 2018 Fælles ansvar - fælles indsats INDLEDNING Et godt hverdagsliv er afgørende for alle børn, unge og familier i Hjørring Kommune uanset social og kulturel baggrund. En

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 30. marts 2018 forventes et for Børne-, Fritids- og samlet

Læs mere

Dagtilbudspolitik i Hjørring Kommune 2019

Dagtilbudspolitik i Hjørring Kommune 2019 Dagtilbudspolitik i Hjørring Kommune 2019 Forord I Hjørring Kommune har vi i fællesskab udviklet en ny ambitiøs politik, der sætter en fælles retning for udviklingen af dagtilbudsområdet i de kommende

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET

BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET Helhed og sammenhæng for børn, unge og familier Det grundlæggende menneske- og værdisyn, der arbejdes ud fra i Hjørring Kommune, er beskrevet i Børne-, Unge- og Familiepolitikken.

Læs mere

Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget

Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mio. kr. Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret budget Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Heraf overføres til

Læs mere

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles Ansvar - Fælles indsats

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles Ansvar - Fælles indsats Børne-, Unge- og Familiepolitik 2018 Fælles Ansvar - Fælles indsats INDLEDNING Et godt hverdagsliv er afgørende for alle børn, unge og familier i Hjørring Kommune uanset social og kulturel baggrund. En

Læs mere

BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET

BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET BØRNE-, SKOLE- OG UDDANNELSES- OMRÅDET Helhed og sammenhæng for børn, unge og familier Det grundlæggende menneske- og værdisyn, der arbejdes ud fra i Hjørring Kommune, er beskrevet i Børne-, Unge- og Familiepolitikken.

Læs mere

Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab

Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Indhold 3 5 6 7 8 9 Inklusion i Dragør Kommune at høre til i et fællesskab Faglighed Organisering Forældresamarbejde

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Skolepolitik i Hjørring Kommune unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitik i Hjørring Kommune unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitik i Hjørring Kommune 2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Forord Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget har i foråret 2018 i en involverende samarbejdsproces mellem forældre, elever,

Læs mere

Bilag 5. Oplæg angående det samlede budgetforslag. Budget Børne- Skole og Uddannelsesudvalget

Bilag 5. Oplæg angående det samlede budgetforslag. Budget Børne- Skole og Uddannelsesudvalget Budget 2018-2021 Børne- Skole og Uddannelsesudvalget DEL 1 BUDGETFORSLAG 2018-2021 Mio. kr. Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021 Sektor Undervisning 567,0 560,5 561,6 561,6 Sektor Dagtilbud

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet

Læs mere

Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget

Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Helhed og sammenhæng for børn, unge og familier Omdrejningspunktet for Hjørring Kommunes indsatser for børn, unge og familier er samlet under overskriften Fælles Ansvar.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Sammenhæng og helhed 2012 Forord Med Børn & Unge politikken præsenterer Esbjerg Kommune de værdier og det børnesyn, som skal sikre, at alle kommunens børn og unge får

Læs mere

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Indhold INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 BAGGRUND... 3 RAMMEN... 4 TEMAERNE... 4 DEN LOKALE PROCES... 5 FRIST FOR UDARBEJDELSE... 6 1 INDLEDNING Med vedtagelse

Læs mere

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK T S A K UD Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Sammenhæng og helhed 2012 Forord Forordet kommer senere BØRN & UNGE POLITIKKEN HAR 5 TEMAER. Hans Erik Møller Formand Børn & Familieudvalget Knud Jager Andersen

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Børne- og familiepolitikken

Børne- og familiepolitikken Børne- og familiepolitikken 2019-2022 Indledning Børne- og familiepolitikken 2019-2022 er Ringkøbing-Skjern Kommunes politik for 0-18 årsområdet. Børne- og familiepolitikken henvender sig til børn, unge,

Læs mere

Esbjerg Kommunes. BØRN - og UNGEPOLITIK

Esbjerg Kommunes. BØRN - og UNGEPOLITIK Esbjerg Kommunes BØRN - og UNGEPOLITIK Sammenhæng og helhed 2014 August 2014 Forord For to år siden blev Esbjerg Kommunes Børn- og ungepolitik sendt ud i verden for at være den røde tråd, som skaber helhed

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for Mini SFO og SFO/LBO i Vesthimmerlands Kommune. Alle børn i Vesthimmerlands Kommune skal have et godt børneliv

Mål- og indholdsbeskrivelse for Mini SFO og SFO/LBO i Vesthimmerlands Kommune. Alle børn i Vesthimmerlands Kommune skal have et godt børneliv 2018 Mål- og indholdsbeskrivelse for Mini SFO og SFO/LBO i Vesthimmerlands Kommune Alle børn i Vesthimmerlands Kommune skal have et godt børneliv 1 Indhold Baggrund... 3 Forord... 5 Børnesyn... 5 Fritidssyn...

Læs mere

INKLUSIONSPOLITIK at høre til i et fællesskab DRAGØR KOMMUNE (udkast)

INKLUSIONSPOLITIK at høre til i et fællesskab DRAGØR KOMMUNE (udkast) INKLUSIONSPOLITIK at høre til i et fællesskab DRAGØR KOMMUNE (udkast) Revideret 2016 0 Indhold Inklusion i Dragør Kommune 2 Faglighed 4 Organisation 5 Forældresamarbejde 6 Tidlig indsats 7 Opfølgning og

Læs mere

Introduktion til skoleområdet

Introduktion til skoleområdet BFU 5.2.18 Introduktion til skoleområdet Skolestruktur Styrelsesvedtægt (bilag 1) Tildelingsmodel (bilag 2) Skolepolitiske mål 2014-2018 (bilag 3) Praksisfortællinger (bilag 4) Skoletjenesten (bilag 5)

Læs mere

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik 2016-2018 Lovgivningsmæssig baggrund Januar 2006 trådte Anbringelsesreformen i kraft. Anbringelsesreformen havde fokus på at styrke det faglige grundlag

Læs mere

Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser

Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser Projekt Godt du kom - et Fælles Ansvar - Et 3-årigt tværgående projekt i Børne- og Undervisningsforvaltningen, der har til formål at styrke implementeringen

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Værdier og målsætninger... 4 Fokusområder... 6 1. Tidlig indsats... 7 2. Inklusion og fleksibilitet...

Læs mere

Børne- og Ungepolitik for Greve Kommune

Børne- og Ungepolitik for Greve Kommune Børne- og Ungepolitik for Greve Kommune 2010-2014 UDKAST 01-12-2010 Greve Kommune Forord Børn og unge skal have det godt i Greve Kommune. De skal være glade for at være sig selv, og de skal kunne indgå

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune Revideret 2017 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole PPR og specialundervisning Skolefritidsordninger Tilskud til privat-

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

Indsats- og Anbringelsespolitik

Indsats- og Anbringelsespolitik Indsats- og Anbringelsespolitik Retning for arbejdet med udsatte børn og unge i Hjørring Kommune 2016-2018 INDLEDNING LOVGIVNINGSMÆSSIG BAGGRUND INDHOLD Indledning... 2 Lovgivningsmæssig baggrund... 3

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatser, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle udfordringer.

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter tidlig sammenhængende indsats Børn og unge skal udfordres FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge kan være i udfordringer de er ikke en udfordring Gældende fra 2019 til 2022 GREVE

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune Revideret 2017 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med

Læs mere

Præsentation af Center for Skole og Uddannelse

Præsentation af Center for Skole og Uddannelse Præsentation af Center for Skole og Uddannelse (SKO) Center for Skole og Uddannelse arbejder for, at børn og unge i skolealderen får de bedst mulige vilkår for at lære og udvikle sig. Center for Skole

Læs mere

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende Mål og indholdsbeskrivelse Det betyder i Myren. I samarbejde med skolen bruger vi her LP-modellen. Her vægtes relationen mellem barn-barn og barn-voksen. Derfor er det vigtigt at vi med vores forskelligheder,

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET OPGAVER OG ØKONOMI Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Inklusionscenter og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Børn, Unge og Læring - december 2018 Indhold Indledning 3 Formål 3 Struktur og rammer for SFO og SFO-klub 3 SFO og SFO-klub og Børne-

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Rubrik Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Social og Sundhed Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 VISION...

Læs mere

SFO og SFO-klub bidrager som en aktiv medspiller til opfyldelse af folkeskolens og skolereformens hensigt og formål. 1

SFO og SFO-klub bidrager som en aktiv medspiller til opfyldelse af folkeskolens og skolereformens hensigt og formål. 1 Indledning I Halsnæs er SFO og SFO-klub en fuldt integreret del af folkeskolen. Det betyder i det daglige arbejde, at lærere og det pædagogiske personale ud fra hver deres faglige baggrund har et fælles

Læs mere

Pejlemærker og mål for Fritidscentre (25) år

Pejlemærker og mål for Fritidscentre (25) år Børne- og Ungdomsforvaltningen Pejlemærker og mål for Fritidscentre 14-17 (25) år I københavnske fritidsinstitutioner og fritidscentre tilbydes børn og unge både et udfordrende læringsmiljø og et indholdsrigt

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger 1 Indledning Inklusion har præget den offentlige debat siden 2012, hvor der blev gennemført

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Oplæg til temadrøftelse BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Revideret forår 2016 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber... 5 Børn og unge med særlige

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Mål og indhold i SFO. Supplement til Skolepolitikken i Silkeborg

Mål og indhold i SFO. Supplement til Skolepolitikken i Silkeborg Mål og indhold i SFO Supplement til Skolepolitikken i Silkeborg 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Fokus OMRÅDER. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune

Fokus OMRÅDER. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune 9 Fokus OMRÅDER Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner

Læs mere

NOTAT Grundlag for Børne- og Ungdomsudvalgets arbejde

NOTAT Grundlag for Børne- og Ungdomsudvalgets arbejde KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT Grundlag for Børne- og Ungdomsudvalgets arbejde 07-03-2014 Indledning: Et nyt Børne- og Ungdomsudvalg er ved årsskiftet gået

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

Skolepolitik for Aabenraa Kommune. Side 1 af 10

Skolepolitik for Aabenraa Kommune. Side 1 af 10 Skolepolitik for Aabenraa Kommune 2009 Side 1 af 10 Skolepolitik i Aabenraa Kommune Indledning Børne- og Undervisningsudvalget gennemførte i perioden november 2007 februar 2008 en række dialogmøder med

Læs mere

Børne- og Ungepolitik er udgivet af: Greve Kommune. Vedtaget af Greve Byråd 2011

Børne- og Ungepolitik er udgivet af: Greve Kommune. Vedtaget af Greve Byråd 2011 sig, orienteres om serviceniveauet på området. Støtten gives hvor behovet er, nogle gange til barnet og andre gange til hele familien. Forældrene inddrages altid i målfastsættelsen for indsatsen, uanset

Læs mere

Holbæk Kommunes. ungepolitik

Holbæk Kommunes. ungepolitik Holbæk Kommunes Børneog ungepolitik Indhold Forord... side 3 Udfordringerne... side 4 En samlet børne- og ungepolitik... side 5 Et fælles børnesyn... side 6 De fire udviklingsområder... side 7 Udviklingsområde

Læs mere

Inklusionspolitik på Nordfyn

Inklusionspolitik på Nordfyn Inklusionspolitik på Nordfyn Evalueret 2015 Oprettet den 6. april 2016 Dokument nr. 480-2016-108394 Sags nr. 480-2016-14317 Indhold Indledning og baggrund... 2 Visionen for inklusion på Nordfyn... 3 Nordfyns

Læs mere

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 3 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer... 5 Børnenes trivsel... 7 Børnenes sundhed...

Læs mere

Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget

Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Mio. kr. Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Regnskab Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2018 Undervisning 552,158 27,938 580,095 567,649-12,446-12,281

Læs mere

Mål for SFO. Overordnede mål for 6-10 årige børn i Vesthimmerlands Kommune. Alle børn i Vesthimmerland skal have et godt børneliv

Mål for SFO. Overordnede mål for 6-10 årige børn i Vesthimmerlands Kommune. Alle børn i Vesthimmerland skal have et godt børneliv Mål for SFO Overordnede mål for 6-10 årige børn i Vesthimmerlands Kommune Alle børn i Vesthimmerland skal have et godt børneliv 1 2 Børnesyn Overordnede Mål for Dagtilbud/Landsbyordninger/ Skolefritidsordninger

Læs mere

Børn, Unge og Familiepolitik. Fælles Ansvar - Fælles indsats

Børn, Unge og Familiepolitik. Fælles Ansvar - Fælles indsats Børn, Unge og Familiepolitik Fælles Ansvar - Fælles indsats INDLEDNING Børn, unge og ikke mindst familien er for de fleste mennesker helt centrale og fundamentale i tilværelsen. Og ikke mindst derfor er

Læs mere

Fællesskab for alle Alle i fællesskab BØRNE- OG UNGESTRATEGI BALLERUP KOMMUNE 2017

Fællesskab for alle Alle i fællesskab BØRNE- OG UNGESTRATEGI BALLERUP KOMMUNE 2017 Fællesskab for alle Alle i fællesskab BØRNE- OG UNGESTRATEGI BALLERUP KOMMUNE 2017 Indledning Børne- og Ungestrategien er den overordnede strategiske ramme, der er retningsgivende for, hvordan alle medarbejdere

Læs mere

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats 3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle

Læs mere

Pejlemærker og mål for Fritidscentre (25) år

Pejlemærker og mål for Fritidscentre (25) år Børne- og Ungdomsforvaltningen Pejlemærker og mål for Fritidscentre 14-17 (25) år I københavnske fritidsinstitutioner og fritidscentre tilbydes børn og unge både et udfordrende læringsmiljø og et indholdsrigt

Læs mere

Området 0-18 år. #KV september 2017 Hotel Dalgas, Brande

Området 0-18 år. #KV september 2017 Hotel Dalgas, Brande Området 0-18 år #KV2017 14. september 2017 Hotel Dalgas, Brande Program 1. Visioner, mål og robusthed 2. Målgrupper 3. Hvordan arbejder vi - dagtilbud 4. Hvordan arbejder vi - skoler 5. Hvordan arbejder

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik 2018 1 Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse

Læs mere

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013 Dagtilbudspolitik Godkendt i Nyborg Byråd 19.03.2013 Dagtilbudspolitik i Nyborg Kommune Fra pasningsgaranti til kvalitetsgaranti! Dagtilbudspolitikken for 2013 2017 er den første politik for børns udvikling

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune 2016 Indhold Indledning - Den folkeoplysende virksomhed i Skanderborg Kommune.. 3 Vision. 4 Mål.. 4 Folkeoplysningsudvalget. 6 Rammer for den folkeoplysende virksomhed..

Læs mere

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Indledning Alle børn og unge i Glostup skal have mulighed for at blive i stand til at mestre deres liv og udfolde deres potentialer. Med den sammenhængende

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

DIGITALISERINGSSTRATEGI

DIGITALISERINGSSTRATEGI DIGITALISERINGSSTRATEGI 2 INDHOLD 4 INDLEDNING 5 Fokusområder i digitaliseringsstrategien 5 Visionen for digitaliseringsstrategien 6 UDVIKLING AF BØRN OG UNGES DIGITALE KOMPETENCER 6 Målene for udviklingen

Læs mere

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer Det åbne dagtilbud Overordnede mål og rammer 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det engagerede møde med omverdenen har værdi og skaber værdi.... 3 Lovgivning... 3 Formål... 3 Mål... 4 Organisering...

Læs mere

Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune

Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune Den 21. juni 17 godkendte Byrådet i Frederikssund Kommune en revideret Børne- og ungepolitik. Børneog ungepolitikken er gældende fra 17-21

Læs mere

Børne- og skolepolitikkens indsatshus

Børne- og skolepolitikkens indsatshus Børne- og skolepolitikkens indsatshus De 4 indsatsområder Indsatsområderne tager afsæt i større udfordringer, der bedst løses i samarbejde mellem flere parter, eller som har særlig faglig eller politisk

Læs mere

Børne- og Ungepolitik 2013-2016

Børne- og Ungepolitik 2013-2016 UDKAST november 2012 Børne- og Ungepolitik 2013-2016 Vision: Fredericia former fremtiden - På vej mod de bedste Børn og unge vokser op i en verden, hvor de nære fysiske og sociale rammer om samvær er under

Læs mere

Regeringsudspillet Stærke dagtilbud alle børn skal med i fællesskaber

Regeringsudspillet Stærke dagtilbud alle børn skal med i fællesskaber Regeringsudspillet Stærke dagtilbud alle børn skal med i fællesskaber 12. Oktober 2017 Den indgåede aftale Blev offentliggjort den 27. april 2017 Aftale indgået 9. juni i Folketinget Høring frem til 22.

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

BLU. Præsentation af ansvarsområder

BLU. Præsentation af ansvarsområder BLU Præsentation af ansvarsområder Organisationen Økonomi Økonomi Økonomi Centrale konti ca. 94,4 8,7 5,8 12,4 37,7 33,6 23,9 73,4 88,9 56 16,2 Økonomi 76 & 78 Ungdomsskoleviksomhed og kommunale tilskud

Læs mere

Ishøj Kommunes børnepolitik Politisk besluttet del Ishøj Kommune

Ishøj Kommunes børnepolitik Politisk besluttet del Ishøj Kommune s børnepolitik Politisk besluttet del Ishøj Kommune Dette er et uddrag af den samlede Børnepolitik indeholdende de fem temaer, der er opstillet mål for: Tema: Sundhed... 3 Tema: Fysiske rammer... 4 Tema:

Læs mere

Et sundt og aktivt børneliv

Et sundt og aktivt børneliv Et sundt og aktivt børneliv Bevægelsesstrategi for dagtilbud 0-6 år 2017-2018 Et sundt og aktivt børneliv Et sundt børneliv er et aktivt børneliv med gode muligheder for bevægelse. Gennem bevægelse styrker

Læs mere