Venskaber, der gør en forskel for livet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Venskaber, der gør en forskel for livet"

Transkript

1 Venskaber, der gør en forskel for livet

2 Alle har brug for en ven Alt for mange børn har for lidt voksenkontakt og dermed mangel på rollemodeller og fortrolige i deres liv. Det kan fx skyldes skilsmisse, dødsfald, sygdom eller svære handicaps i den nærmeste familie. Hvis der ikke er nok tætte voksenrelationer i et barns liv, kan det påvirke barnets trivsel og føre til ensomhed og lavt selvværd. Derfor har vi siden 1990 skabt venskaber mellem sårbare børn og frivillige voksne. Vores erfaring er, at venskaber gennem Børns Voksenvenner gør en kæmpe positiv forskel og giver børn øget selvværd og mod på nye udfordringer. I denne folder kan du læse mere om vores arbejde, møde nogle venskaber og blive klogere på, hvordan du også kan være med til at gøre en stor forskel i et barns liv. Tak for din interesse for Børns Voksenvenner.

3 Venskaber, der gør en livsvarig positiv forskel Et venskab kan være mange ting. Det vigtige er ikke, om vennerne går på legepladsen, på stadion, i skoven eller bliver hjemme og snakker, drikker kakao eller laver mad. Det vigtige er relationen, og at barnet oplever at få den fulde opmærksomhed fra en voksen, som er der for barnet uden betingelser og helt frivilligt. En voksenven er ven med barnet ikke med hele familien. Det hænder dog, at voksenvennen efter nogen tid bliver inviteret med til barnets fødselsdag og lignende. Vennerne mødes typisk 2-4 gange om måneden, og de bestemmer selv, hvad de laver sammen. I starten er det ofte voksenvennen, som tager initiativ til aktiviteter, men efterhånden som venskabet udvikler sig, og barnet får mere mod, bliver planlægningen mere fælles.

4 Børns Voksenvenner skaber venskaber mellem børn, der har brug for en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og overskud til at gøre en forskel for et barn.

5 Historien om et godt venskab en mors fortælling Markus bor med sin storebror og mor, Karina. Markus har ikke kontakt til sin far, og det var dét, der fik Karina til at kontakte Børns Voksenvenner. Jeg har ikke rigtig nogen, som kan gå ind og være en far eller en bedstefar, så Markus manglede en manderolle i sit liv. Kontakten til Børns Voksenvenner blev starten på venskabet mellem Markus og Flemming. Flemming er én, Markus kan spejle sig i. Når Flemming henter ham, er de 100 % sammen. Det er sværere for mig at være der 100 %, når der også er en storebror, og jeg også skal have hverdagen til at hænge sammen. Karina er ikke i tvivl om, at Flemming er en god rollemodel for Markus, og at de to passer godt sammen. Markus er simpelthen så glad for Flemming. Han er virkelig, virkelig en flink mand. Og passer helt perfekt til Markus. Deres sind matcher. De kan klatre i træer og spille fodbold, men de kan også fordybe sig i et spil eller sidde og snakke. Det er nyt for Markus at sige, at han savner nogen, men det siger han om Flemming. Så jeg kan mærke, at han har knyttet sig til ham. Han er også blevet mere fræk. Han kan godt lide at drille Flemming, og det er jo også et tegn på tryghed. Jeg synes, det er vildt, at man kan finde et venskab på den måde. Da de to mødte hinanden første gang, skulle Markus dog lige se Flemming an. Siden da er de to blevet rigtig gode venner. Ud over at ses de to alene, har Flemming blandt andet også været med til Markus håndboldstævner. Dér kan jeg se, at Markus vokser lidt. Nu har han også én med, som ikke altid er hans mor, nu har han to med. Da Karina bliver spurgt om, hvorvidt hun kunne du finde på at anbefale andre at give deres barn en voksenven svarer hun prompte: Ork ja! Jeg fortæller vidt og bredt om det. Jeg er SÅ taknemmelig for det. Jeg synes, det er helt fantastisk, at tilbuddet eksisterer.

6 Historien om et godt venskab en voksenvens fortælling Markus voksenven Flemming er pensionist, og den ekstra tid i hverdagen valgte han at bruge på noget, som gav både en anden og ham selv glæde. Jeg syntes, at jeg havde overskud til det, nu hvor jeg er blevet pensionist. Jeg har selv to voksne døtre og et barnebarn, som er en pige, så jeg har aldrig haft en dreng at være voksen for og lave ting med. Så jeg tænkte, jeg både kunne gøre noget for et barn og for mig selv. Flemming husker tydeligt det første møde: Markus sad og gemte sig bag sin tablet, og så sad vi andre og snakkede. På et tidspunkt skulle Markus vise mig sit værelse, og så snakkede vi, og han viste mig nogle ting. Det var ligesom åbningen. Og derfra har det bare udviklet sig. Siden har de to fundet på mange projekter sammen. Eksempelvis var Markus med til at finde og købe fisk til Flemmings akvarium. Det handler om at have nogle menneskelige egenskaber og at være glad for at lege. Vi kan begge to godt lide naturen og har meget glæde af at gå i skoven og finde ting eller gå en tur ved vandet og bare nyde det. Vi spiller også meget fodbold, og vi skal snart ud at fiske. At Markus og Flemming er gode venner, er der ingen tvivl om. Vi er blevet meget mere dus. Vi kender hinanden, kan sige alt og lave sjov med hinanden. Vi er meget godt på bølgelængde. Jeg har lige været ude at rejse i 14 dage, og da jeg kom hjem, skrev Markus til mig på sms: Jeg har savnet dig mega meget. Det er sådan noget, der luner.

7 Tusindvis af venskaber siden 1990 Børns Voksenvenner blev grundlagt i 1990 af socialrådgiver Gerd Augsburg efter inspiration fra den amerikanske frivilligorganisation Big Brothers Big Sisters. I dag er Børns Voksenvenner en landsdækkende frivillig forening med omkring 40 lokalforeninger og over 1500 frivillige, som understøttes af et landssekretariat i København samt områdekontorer flere steder i landet. Vores vision, mål og daglige drivkraft er at gøre en positiv livsvarig forskel for børn og unge med spinkle eller svære familieforhold. Vores høje faglighed og etiske retningslinjer er med til at sikre rammerne for gode, stærke og langvarige venskaber. I alt har vi skabt cirka 4000 venskaber over hele landet, og i dag etablerer vi omkring 250 venskaber om året. Vores foreningsarbejde støttes økonomisk af offentlige puljer og en lang række private fonde, virksomheder og sponsorer. Derudover er vores medlemmer med til at sikre, at vi kan rekruttere og uddanne flere voksenvenner, så ingen børn skal vente for længe eller forgæves. Børns Voksenvenner er en ikke-politisk forening uafhængig af religion, økonomiske interesser og offentlige myndigheder.

8 Mission vores middel: Med udgangspunkt i viden, faglighed og erfaringer skaber Børns Voksenvenner værdifulde og udviklende venskaber mellem ramte børn og ressourcestærke voksne. Vision vores mål: At gøre en positiv livsvarig forskel for børn og unge med spinkle eller svære familieforhold

9 Venskaber bygget på tryghed, faglighed og grundighed Vi danner venskaberne på baggrund af vores systematiserede og grundige screenings- og matchproces med interviews, hjemmebesøg og uddannelsesforløb. Vi indhenter desuden børne- og straffeattester på alle vores frivillige. Det kan tage tid at finde det rigtige match, men processen er afgørende for at skabe et godt, fortroligt og langvarigt venskab. Den store grundighed er også med til at skabe tryghed hos både forældre og frivillige. For at støtte bedst muligt op om venskaberne, følger vi venskaberne tæt det første år. Forældre og voksenvenner kan dog altid kontakte os, hvis de har brug for rådgivning om venskabet også efter det første år. Vores erfaring viser, at venskaber gennem Børns Voksenvenner gør en kæmpe forskel for det enkelte barn. Jeg stoler 100 % på, at de mennesker, der melder sig som frivillige til at blive voksenvenner, er ordentlige mennesker. Og så har Børns Voksenvenner jo altså også en temmelig grundig screenings- og matchproces. en mor.

10 Sådan skaber vi venskaber At skabe et venskab kræver grundighed og faglighed. Alle vores matchere, som skaber venskaberne, gennemgår en obligatorisk uddannelse hos Børns Voksenvenner, så de har de bedste forudsætninger for at skabe gode og fortrolige venskaber. Processen med at finde den rette voksenven til det rette barn foretages altid af to matchere fra Børns Voksenvenner, hvoraf mindst den ene har en relevant uddannelse, som fx pædagog, sygeplejerske, psykolog eller socialrådgiver. Både interesserede voksenvenner og forældre begynder med at udfylde et spørgeskema, som giver matcherne indblik i familieforhold, interesser og motivation for at blive eller få en voksenven. På baggrund af spørgeskemaet foretager vores matchere interviews og tager på besøg hos både voksenvennen og barnet og dets forælder. Vores voksenvenner er frivillige i alle aldre med vidt forskellige uddannelsesbaggrunde og interesser. Fælles for dem er dog, ud over at de har en ren børne- og straffeattest, at de har tid og overskud til at være en ekstra fortrolig voksen i et barns liv. Alle voksenvenner skal desuden deltage på et obligatorisk kursus hos Børns Voksenvenner, hvor de bliver klædt på til opgaven, før de kan blive godkendt. Det første år deltager voksenvennerne desuden i obligatoriske netværksmøder med andre voksenvenner. Vi matcher som udgangspunkt børn og voksne af samme køn, og vi lægger desuden vægt på geografisk afstand, fælles interesser og ikke mindst kemi. Voksenven, barn og forælder møder selvfølgelig hinanden, inden de siger ja til et venskab.

11 Samarbejde med TrygFondens Børneforskningscenter TrygFondens Børneforskningscenter ved Aarhus Universitet påbegyndte i 2015 et forskningsprojekt om betydningen af en voksenven for børns udvikling. Første del af forskningen (pilotundersøgelsen) blev offentliggjort i 2018 og viser blandt andet, at forældre til børn med voksenvenner oplever Børns Voksenvenners grundige matchproces som tryghedsskabende og professionel. Pilotundersøgelsen viser desuden, at vores frivillige voksenvenner er drevet af at gøre en livsvarig forskel for børn, som savner en ekstra fortrolig i deres liv. Hovedundersøgelsen, som går i dybden med voksenvenners indvirkning på børns trivsel, forventes afsluttet i Som en del af forskningsprojektet indgår desuden et ph.d.-projekt. Vennebasen systematiseret viden om venskaber Med støtte fra TrygFonden har Børns Voksenvenner udviklet en database (Vennebasen), der giver en præcis, sikker og systematisk viden om venskaber skabt i Børns Voksenvenner. Vennebasen digitaliserer processen fra ansøgning fra familier og voksenvenner til selve godkendelsesog matchprocessen. Databasen sikrer også korrekt opbevaring af personlige data samt giver mulighed for at trække statistik om vores venskaber til Danmarks Statistik. Databasen er desuden afgørende for den forskning i vores venskabers betydning, som TrygFondens Børneforskningscenter gennemfører.

12 Det giver livsglæde at være sammen med Yasmin Monna er 36 år og voksenven til Yasmin på 10 år. Yasmin bor med sin mor og søster og har ingen kontakt til sin far. For Monna var det især den nære relation, som gjorde, at hun meldte sig som voksenven. Jeg har været spejderleder i seks år, men jeg havde lyst til noget, der skabte en tættere relation, hvor man er sammen på tomandshånd. Og netop at være bare de to sammen, er en central del af Monnas venskab med Yasmin: Det er vigtigt for mig, at Yasmin ikke skal dele mig. Når vi er sammen, handler det bare om hende, forklarer Monna. Monna sælger køkkenudstyr, og mad fylder rigtig meget i hendes liv. Især bagning er en interesse, som hun og Yasmin deler. Vi bager tit og spiller også ret meget spil. Det er nærmest noget særligt for os. Yasmins umiddelbarhed giver Monna mulighed for at se livet fra et andet perspektiv. Jeg havde på et tidspunkt haft en rigtig travl dag, hvor printeren var brudt sammen, møder var blevet forsinket, og jeg havde holdt i kø. Det var sådan en dag fyldt med tidsspilde. Jeg mødtes med Yasmin senere den dag, vi gik en tur, og så skulle vi tage bussen hjem. Og så kom bussen bare ikke. Så vi stod og hoppede og løb efter ting, og det endte med, at vi havde ventet på bussen i tre kvarter, og det havde været gode tre kvarter. Vi havde hygget os og grinet helt enormt meget. Der ramte det mig, hvor vigtigt det er bare at tilpasse sig og være i nuet. Det giver helt sikkert noget livsglæde at være sammen med Yasmin, og hun minder mig om at huske at nyde de små ting.

13 Ligesom alle andre voksenvenner, var Monna gennem Børns Voksenvenners screenings- og matchproces, før hun blev godkendt som voksenven. Det gav hende en god fornemmelse af den erfaring, der ligger bag foreningens arbejde, samt hvad det vil sige at være voksenven. Det var egentlig meget naturligt. Det var et behageligt besøg, og processen gav mig følelsen af, at der var noget erfaring bag. Jeg synes, det var et meget fint introforløb, og jeg synes, jeg havde en meget god ballast til at gå i gang. Monna er ikke i tvivl om, hvorvidt hun vil anbefale andre at blive voksenven. Grib muligheden! Det er en fin og unik mulighed, og der bliver gjort en del ud af at lave nogle gode venskaber. Hvis man selv gør sig overvejelser om, hvad man gerne vil i et venskab, så er sandsynligheden for, at man får et godt venskab, ret stor.

14 Et venskab kan tage mange former Vi skaber venskaber for børn og unge i flere aldersgrupper, fra de allermindste til teenagerne. Vores hovedindsats er tilbuddet om voksenvenner for børn i alderen 6-12 år. Familieven for familien og de helt små børn (0-6 år) Som ene-forælder til små børn kan det være svært og ensomt, hvis der ikke er andre voksne at dele familiens oplevelser med. En familieven er ven med en hel familie, typisk bestående af ét eller flere børn i alderen 0-6 år og én forælder, oftest en mor, med spinkle eller svære familieforhold. En familieven kan støtte familien og tage del i dens glæder, bekymringer og udvikling. Familievennerne kan være enkeltpersoner eller par. Det vigtigste er, at de har overskud til at indgå i et netværk omkring barnets forælder.

15 Voksenven for de lidt større børn (6-12 år) Det er ikke nødvendigvis alt, man som barn kan tale med sin mor eller far om. En voksenven erstatter ikke forælderrollen, men er en ekstra voksen og en rollemodel, som barnet kan spejle sig i. Her er fokus på barnet og ikke hele familien, og med en frivillig voksenven får barnet en voksens udelte opmærksomhed. Vores erfaring er, at venskaber gennem Børns Voksenvenner giver børn øget selvværd og mod på nye udfordringer. Storebror/storesøster for de unge (11-15 år) Venskaber mellem lidt ældre børn og lidt yngre voksne giver en helt særlig relation, som ligner en søskenderelation. Storebrødre og storesøstre er med til at give sårbare unge mere mod i en tid med identitetsdannelse og udvikling. Venskabsparrene mødes også til arrangementer på tværs af venskaber. Det giver både de frivillige storebrødre og storesøster et socialt netværk, og det giver de unge mod på at deltage i andre aktiviteter i deres lokalområde.

16 Vi gør en forskel landet over Børns Voksenvenner er en demokratisk, landsdækkende forening, der baserer sig på medlemmer, frivillige og lokalforeninger. Vores mange lokalforeninger får sparring og støtte fra områdekontorer og Landssekretariatet i deres lokale arbejde med at skabe venskaber, fundraise midler til aktiviteter samt kommunikation og rekruttering af frivillige. Du kan finde et overblik over vores lokalforeninger på voksenven.dk Meningsfulde medlemmer og fantastiske frivillige Vores medlemmer og frivillige er med til at gøre en livsvarig positiv forskel for børn og unge, der savner fortrolige voksne og rollemodeller i deres liv. Børns Voksenvenners øverste myndighed er generalforsamlingen, som afholdes én gang årligt. Her har vores medlemmer mulighed for at deltage og være med til at præge udviklingen af Børns Voksenvenner. Vores frivillige voksenvenner, familievenner samt storebrødre og storesøstre er drevet af at gøre en livsvarig forskel for et barn, som savner en ekstra fortrolig i deres liv. Derudover har vi en masse fantastiske frivillige, der blandt andet fungerer som bestyrelsesmedlemmer, matchere, kommunikations- og eventfrivillige.

17 Medlemmer og sponsorer Er du medlem eller sponsor går din støtte til at rekruttere og uddanne nye voksenvenner samt til at afholde aktiviteter og events for venskabsparrene. Derudover er dit bidrag med til at sikre grundighed i vores arbejde med at skabe venskaber, blandt andet ved uddannelse af vores frivillige matchere. På den måde sikrer vi gode og stabile venskaber. Det er muligt at blive medlem enten som privatperson eller virksomhed. Du kan også give et medlemskab i gave, eller du kan blive erhvervssponsor og styrke din virksomheds CSR-profil. Se mulighederne for at støtte flere venskaber på voksenven.dk Din støtte skaber venskaber Landet over gør vores frivillige hver dag en forskel for børn med spinkle eller svære familieforhold. Og du kan være med. Enten som ven for et barn eller en familie, eller som matcher, der skaber venskaberne. Eller måske synes du, det er mere spændende at gå ind i en lokalbestyrelse eller at være med til at skabe opmærksomhed om vores arbejde i dit lokalområde. Som frivillig er du med til at gøre små smil større, samtidig med at du får oplevelser for livet og mulighed for at bruge din faglighed eller skabe nye erfaringer. Se, hvilke muligheder du har for at blive frivillig i Børns Voksenvenner på voksenven.dk

18 Min voksenven er det bedste, min mor har givet mig.

19 Læs mere på voksenven.dk Du kan også finde os på Facebook og Instagram

Hvem kan få en voksenven? En guide omkring at få og skabe et venskab

Hvem kan få en voksenven? En guide omkring at få og skabe et venskab Hvem kan få en voksenven? En guide omkring at få og skabe et venskab Hvem kan få en voksenven? Der er flere kriterier, der skal opfyldes, når dit barn skal have en voksenven: du er som forælder alene med

Læs mere

Venskaber der. gør en forskel. for livet

Venskaber der. gør en forskel. for livet 1 Venskaber der gør en forskel for livet Til alle der vil gøre en livsafgørende positiv forskel for et barn Alt for mange børn har alt for lidt voksenkontakt og dermed mangel på rollemodeller og fortrolige.

Læs mere

Venskaber der gør en forskel for livet

Venskaber der gør en forskel for livet Venskaber der gør en forskel for livet 1 Til alle der vil gøre en livsafgørende positiv forskel for et barn Alt for mange børn har alt for lidt voksenkontakt og dermed mangel på rollemodeller og fortrolige.

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

Konceptet er udformet på en sådan måde, at det kan rumme de varierede forhold, lokalforeningerne

Konceptet er udformet på en sådan måde, at det kan rumme de varierede forhold, lokalforeningerne 1 2 Konceptet blev første gang vedtaget på generalforsamlingen den 6. marts 2010 og ændret på generalforsamlingen den 12. marts 2011 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Pulje til frivilligt socialt arbejde - 18 midler. Ansøgningsfrist: 25. februar 2019 (der uddeles 18 midler én gang årligt)

ANSØGNINGSSKEMA Pulje til frivilligt socialt arbejde - 18 midler. Ansøgningsfrist: 25. februar 2019 (der uddeles 18 midler én gang årligt) FRIVILLIGRÅDET ANSØGNINGSSKEMA Pulje til frivilligt socialt arbejde - 18 midler Ansøgningsfrist: 25. februar 2019 (der uddeles 18 midler én gang årligt) Hvem kan søge? Foreninger, organisationer, grupper

Læs mere

Vil du være med til at gøre små smil større?

Vil du være med til at gøre små smil større? Vil du være med til at gøre små smil større? Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad der sker. Vi skaber rammerne for venskaber mellem børn med et spinkelt familienetværk og ressourcestærke,

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Som bedste ven kan jeg gøre en forskel både lige nu og på længere sigt

Som bedste ven kan jeg gøre en forskel både lige nu og på længere sigt Som bedste ven kan jeg gøre en forskel både lige nu og på længere sigt I samarbejde med: Da jeg fik kontakt til ham, troede jeg, at jeg skulle være den givende. Men det gik snart op for mig, at jeg fik

Læs mere

Frivilligpolitik. Det Grønlandske Hus i Odense

Frivilligpolitik. Det Grønlandske Hus i Odense Frivilligpolitik Det Grønlandske Hus i Odense 1 Formål med frivillighed i Det Grønlandske Hus i Odense Det Grønlandske Hus arbejde med frivillighed sigter mod: At bidrage til de herboende socialt udsatte

Læs mere

Forældre og børn sommer 2011

Forældre og børn sommer 2011 Forældre og børn sommer 2011 1. Hvilken aktivitet har du deltaget i? Djursland-lejr 23,5% 8 Falster-lejr 38,2% 13 Dagtur med Agape 28. maj 0,0% 0 Dagtur med Agape 29. maj 0,0% 0 Døgntur med Agape primo

Læs mere

Aldersfordeling på børn i undersøgelsen

Aldersfordeling på børn i undersøgelsen Jeg synes, det er svært at bo hos to, og jeg er tryggest hos min mor, men elsker min far men vil gerne bo fast hos min mor og bare se min far, når jeg har lyst Dette analysenotat om børn i skilsmisse baserer

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Året der gik 2016 hos Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn

Året der gik 2016 hos Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn Året der gik 2016 hos Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn Vi vil her gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak til alle børn, forældre, Voksenvenner, Familievenner, Storesøstre og Storebrødre

Læs mere

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET BARNETS VEN VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET Barnets ven - vejledning 210x297 folder.indd 1 20-10-2015 15:18:09 RED BARNET UNGDOM VEJLEDNING KÆRE SAMARBEJDSPARTNER Red Barnet Ungdom vil

Læs mere

Formandens beretning for 2017

Formandens beretning for 2017 Formandens beretning for 2017 Bestyrelsens møder og arbejde 2017 har været et år som vi i Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn vil tænke tilbage på med glæde. 2017 var året, hvor vi kunne fejre foreningens

Læs mere

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet OM AT VÆRE MENTOR OM AT VÆRE MENTOR i Lær for Livet 1 MENTOR I LÆR FOR LIVET Lær for Livets mentorordning er en del af Lær for Livet, som er Egmont Fondens signaturprojekt. Målet med Lær for Livet er:

Læs mere

Jo før, vi styrker vores barn og teenagers personlige og sociale kompetencer, jo stærkere står de i sig selv også fremadrettet.

Jo før, vi styrker vores barn og teenagers personlige og sociale kompetencer, jo stærkere står de i sig selv også fremadrettet. KIDZ & YOUTH CAMP Kidz & Youth Camp er tre (for børn) og 4 (for unge) uforglemmelige dage, hvor selvværd, trivsel og fællesskab bliver styrket hos børn & unge i alderen 6-18 år. Alt sammen i trygge rammer,

Læs mere

KIDZ & YOUTH SOMMERCAMP

KIDZ & YOUTH SOMMERCAMP KIDZ & YOUTH SOMMERCAMP Kidz & Youth Sommercamp er tre (for børn) og 4 (for unge) uforglemmelige dage, hvor selvværd, trivsel og fællesskab bliver styrket hos børn & unge i alderen 6-18 år. Alt sammen

Læs mere

Formå ls- og årbejdsbeskrivelse

Formå ls- og årbejdsbeskrivelse Formå ls- og årbejdsbeskrivelse Formålet med foreningen er at skabe venskaber mellem børn med et spinkelt socialt og familiemæssigt netværk og frivillige, ressourcestærke voksne. Tre målgrupper A) Børn

Læs mere

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre.

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Indledning Denne evaluering giver viden om anvendeligheden og relevansen af bogen 'Snak om angst og depression... med børn

Læs mere

Frivillig. i Rårup Børnehus/ Idrætsbørnehaven Skjold

Frivillig. i Rårup Børnehus/ Idrætsbørnehaven Skjold Frivillig i Rårup Børnehus/ Idrætsbørnehaven Skjold Kære voksne til børn i Idrætsbørnehaven Skjold og Rårup Børnehus Introduktionen i denne folder er tænkt som en hjælp til de voksne, der har lyst til

Læs mere

2018 Året der gik. Følg med i vores arbejde på Facebook, Instagram, Youtube og Linkedin eller besøg vores hjemmeside.

2018 Året der gik. Følg med i vores arbejde på Facebook, Instagram, Youtube og Linkedin eller besøg vores hjemmeside. 2018 Året der gik Kære alle, 2018 er tæt på at være forbi og det giver anledning til at stoppe op og se tilbage på året der gik. Her fra Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn vil vi ønske jer en glædelig

Læs mere

At give mit barn en Bedste Ven, er den bedste gave, jeg har givet hende

At give mit barn en Bedste Ven, er den bedste gave, jeg har givet hende At give mit barn en Bedste Ven, er den bedste gave, jeg har givet hende I samarbejde med: Min datter har brug for at se, at der er andre måder at gøre tingene på end mine - at lære andre værdier og traditioner

Læs mere

MENTOR HOS LÆR FOR LIVET OM AT VÆRE MENTOR

MENTOR HOS LÆR FOR LIVET OM AT VÆRE MENTOR MENTOR HOS LÆR FOR LIVET OM AT VÆRE MENTOR 1 I DENNE PJECE FÅR DU VIDEN OM, AT VÆRE FRIVILLIG MENTOR FOR ET ANBRAGT BARN I LÆR FOR LIVETS LÆRINGSPROGRAM KORT OM LÆR FOR LIVET Lær for Livet er et seksårigt

Læs mere

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM DE NÆSTE 20 MIN VIL JEG TALE OM: - Kort præsentation af URK/mig - Mentoring i Ungdommens Røde Kors (Hvad er en URK Mentor?) - Resultater på mentorområdet i

Læs mere

Børns Voksenvenner PILOTUNDERSØGELSE AF FORENINGENS SCREENING OG MATCH PRAKSIS, MOTIVER TIL OG UDBYTTE AF VENSKABER

Børns Voksenvenner PILOTUNDERSØGELSE AF FORENINGENS SCREENING OG MATCH PRAKSIS, MOTIVER TIL OG UDBYTTE AF VENSKABER Børns Voksenvenner PILOTUNDERSØGELSE AF FORENINGENS SCREENING OG MATCH PRAKSIS, MOTIVER TIL OG UDBYTTE AF VENSKABER 1 Børns Voksenvenner Pilotundersøgelse af foreningens screening og match praksis, motiver

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab Patienttilfredshedsundersøgelse august 2018 1. Hvem udfylder skemaet - sæt kryds Patient Pårørende Begge i fællesskab 323 13 14 2. Er du (sæt kryds) Mand Kvinde 130 221 3. Hvor gammel er du - sæt kryds

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet OM AT VÆRE MENTOR i Lær for Livet I denne folder kan du læse om, hvad det vil sige at være mentor i Lær for Livet. Vi håber, at folderen besvarer dine spørgsmål, og at den giver dig lyst til at melde dig

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Referat, generalforsamling 2019

Referat, generalforsamling 2019 Referat, generalforsamling 2019 Dato: Lørdag den 27. april 2019 kl. 15.30 17.30 Sted: Hotel Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Emne: Generalforsamling Referent: Catrine Schmidt 1. Valg af dirigent,

Læs mere

Indholdsplanen for Nibe Skoles Dusser. Personalets røde tråd.

Indholdsplanen for Nibe Skoles Dusser. Personalets røde tråd. Indholdsplanen for Nibe Skoles Dusser. Aalborg Skolevæsen har udarbejdet seks indsatsområder for at sikre en vis ensartethed i det daglige arbejde med børnene. De 6 indsatsområder er: - Personlig udvikling

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Når du eller din partner er alvorligt syg: Sådan kan du støtte dit barn

Når du eller din partner er alvorligt syg: Sådan kan du støtte dit barn ner er Når du eller din partner er alvorligt syg: Sådan kan du støtte dit barn Når en forælder bliver alvorligt syg, bliver hele familien påvirket. Dette gælder også børnene, som i perioder kan have brug

Læs mere

KØBENHAVN. HANDLEPLAN 2017 Børns Voksenvenner København

KØBENHAVN. HANDLEPLAN 2017 Børns Voksenvenner København KØBENHAVN HANDLEPLAN 2017 Børns Voksenvenner København Handleplan 2017 / Børns Voksenvenner København / INDHOLD VI SKAL SKABE DYBE OG NÆRE VENSKABER Forord ved Bestyrelsesformand Kim Hansen... s 4 Børns

Læs mere

Ingen kan gøre alt hver dag, men alle kan gøre noget hver dag. Sproget er nøglen til livets muligheder.

Ingen kan gøre alt hver dag, men alle kan gøre noget hver dag. Sproget er nøglen til livets muligheder. Ingen kan gøre alt hver dag, men alle kan gøre noget hver dag. Sproget er nøglen til livets muligheder. Barnets sprog. Sproget er grundlaget for et godt socialt liv og en forudsætning for at tilegne sig

Læs mere

Modige Magnus En uge vendt på hovedet

Modige Magnus En uge vendt på hovedet Modige Magnus En uge vendt på hovedet Carl-Johan Forssén Ehrlin Illustrationer af Katarina Vintrafors På dansk ved Lilian Kingo Forord Det er meget svært at se hjælpeløst til, når børn græder eller har

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Kære statsforvaltning/ kære morogfarskalskilles.dk Jeg

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

Opfølgning på 17.4 udvalgsmødet vedr. aktive borgere skaber det gode fællesskab den

Opfølgning på 17.4 udvalgsmødet vedr. aktive borgere skaber det gode fællesskab den Opfølgning på 17.4 udvalgsmødet vedr. aktive borgere skaber det gode fællesskab den 24-09-2014. Referencegruppen for aktive borgere var inviteret med til mødet. Gruppearbejde omkring input til kendetegn

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering Ærø Friskole Januar Den spørgeskemaundersøgelse, som danner grundlag for vurderingen, har været frivillig for eleverne og er foretaget på en helt almindelig travl skoledag.

Læs mere

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf Velkommen til Dorthes motorik dagpleje Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf 26601854 Velkommen Jeg hedder Dorthe Grathwohl, bor på Hørve Møllevej 17 her i Hørve. Jeg har været dagplejer siden år 2000. Jeg har tre

Læs mere

Billeder! Hvordan kan frivillige mentorer bidrage til integration?

Billeder! Hvordan kan frivillige mentorer bidrage til integration? Billeder! Hvordan kan frivillige mentorer bidrage til integration? v/susie Skov Nørregård Foreningen Nydansker www.foreningen-nydansker.dk 1 Målgruppen Psykisk sårbare unge kvinder 15-30 år 1/3 har anden

Læs mere

INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED?

INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED? INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED? Introforløbet er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Fertilitetsklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Fertilitetsklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Ambulante patienter Fertilitetsklinikken Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt DEFACTUM Social, sundhed & arbejdsmarked LUP Somatik 2017 Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Børnehaven Stribonitten - 1 -

Børnehaven Stribonitten - 1 - Børnehaven Stribonitten - 1 - Profil Børnehaven Stribonitten her har hjertet plads. Børnehaven Stribonitten har til huse i to dejlige afdelinger, afdeling Münstervej med 22 børn og afdeling Øster Allé

Læs mere

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik Sammen er vi stærkere Stafet For Livet 2016 - et indblik INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Vi fejrer Stafet For Livet 2016 3 Sammen er vi stærkere 4 Hvad betyder Stafet For Livet for Fighterne? 5 Hvad betyder

Læs mere

Palle alene i verden. Seminar: Ensomhed tidligt og midt i livet Forstå ensomhed, 20. maj 2015

Palle alene i verden. Seminar: Ensomhed tidligt og midt i livet Forstå ensomhed, 20. maj 2015 Palle alene i verden Seminar: Ensomhed tidligt og midt i livet Forstå ensomhed, 20. maj 2015 Christine E. Swane, kultursociolog, ph.d., direktør i Ensomme Gamles Værn 1 Kvalitativt studie 20 personer 30

Læs mere

SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge

SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge PSYKIATRIFONDEN.DK 2 Psykiatrifonden 2014 DEN STØTTENDE SAMTALE

Læs mere

Mit barnebarn stammer

Mit barnebarn stammer Mit barnebarn stammer 2 Mit barnebarn stammer Denne pjece henvender sig specielt til bedsteforældre til børn der stammer. Sammen med barnets forældre, og andre nære voksne i barnet hverdag, er I nogle

Læs mere

Vision, værdier og menneskesyn

Vision, værdier og menneskesyn Vision, værdier og menneskesyn Vision Vi vil være det bedste helhedstilbud for vores børn. Vi vil lægge vægt på børnenes alsidige udvikling og tage højde for deres forskellige sociale, faglige og følelsesmæssige

Læs mere

Velkommen til Ronald McDonald Hus

Velkommen til Ronald McDonald Hus Velkommen til Ronald McDonald Hus Huset Hvert år bliver mange danske børn alvorligt syge. De er eksempelvis født for tidligt, har en hjertefejl, bliver pludselig ramt af kræft eller har brug for at få

Læs mere

Billeder! Frivillige mentorindsatser fodfæste for sårbare kvinder

Billeder! Frivillige mentorindsatser fodfæste for sårbare kvinder Billeder! Frivillige mentorindsatser fodfæste for sårbare kvinder v/susie Skov Nørregård Foreningen Nydansker www.foreningen-nydansker.dk 1 Målgruppen Psykisk sårbare unge kvinder 15-30 år 1/3 har anden

Læs mere

Fra delebørn til hele børn

Fra delebørn til hele børn Fra delebørn til hele børn Når far og mor bliver skilt kan verden gå i stå. Et væld af nye følelser og tanker overtager barnets verden, og somme tider er de r ikke plads til så meget andet. Projektet Delebørn

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med:

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med: I samarbejde med: Har du brug for en ven, der bare er der? Denne folder er til dig som er barn eller ung Mangler du af og til en forstående voksen at snakke med? Synes du, at de voksne tit har for travlt

Læs mere

Når mennesker har brug for mennesker! Hvad har sociale relationer med forebyggelse at gøre?

Når mennesker har brug for mennesker! Hvad har sociale relationer med forebyggelse at gøre? Når mennesker har brug for mennesker! Hvad har sociale relationer med forebyggelse at gøre? Danske Ældreråd: Ældrepolitisk konference Vingstedcentret, 24. oktober 2017 Christine E. Swane, mag.art. i kultursociologi,

Læs mere

Farsø Skole 2014 AKT+ 690 elever 64 lærere 20 pædagoger

Farsø Skole 2014 AKT+ 690 elever 64 lærere 20 pædagoger Farsø Skole 2014 0.a 0.b 1.a 1.b 1.c 2.a 2.b 3.a 3.b 3.c 4.a 4.b 5.a 5.b 6.a 6.b 7.a 7.b 7.c 8.a 8.b 8.c 9.a 9.b 9.c A-klasser M-klasser A 3 M 1 A 4 M 2 A 5 M - 3 AKT+ 9 elever 690 elever 64 lærere 20

Læs mere

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende Mål og indholdsbeskrivelse Det betyder i Myren. I samarbejde med skolen bruger vi her LP-modellen. Her vægtes relationen mellem barn-barn og barn-voksen. Derfor er det vigtigt at vi med vores forskelligheder,

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

GRANBOHUS HJEMMEPASNINGEN. En fast person aflaster familien i hjemmet

GRANBOHUS HJEMMEPASNINGEN. En fast person aflaster familien i hjemmet GRANBOHUS HJEMMEPASNINGEN En fast person aflaster familien i hjemmet Efter fem år, hvor vi var på uafbrudt, var det en kæmpe, kæmpe frihed at sige, at nu tager vi bare i biografen eller sætter os ned til

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Evaluering af Ung Mor

Evaluering af Ung Mor Evaluering af Ung Mor Et gruppetibud til unge gravide/mødre i Vejen Kommune Evaluering udarbejdet af praktikant Sofie Holmgaard Olesen, juni 2015. 1 Projekt Ung Mor er et gruppetilbud til unge gravide/mødre

Læs mere

INDSATS FOR UDSATTE 1

INDSATS FOR UDSATTE 1 INDSATS FOR UDSATTE 1 2 VI YDER EN INDSATS FOR MENNESKER I UDSATTE LIVSSITUATIONER KFUM s Sociale Arbejde tilbyder hjælp, støtte og omsorg for mennesker i udsatte livssituationer. Vi møder mennesker i

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL ELEVER OM RESILIENS

SPØRGESKEMA TIL ELEVER OM RESILIENS SPØRGESKEMA TIL ELEVER OM RESILIENS BAGGRUND Skolen skal være et rart sted at være. Og klassen skal være et fællesskab, hvor alle elever kan lære noget og udvikle sig og hvor alle kan bidrage til at finde

Læs mere

MIT KOMMENDE SKOLEBARN. Aut.psykolog Louise K. Junge

MIT KOMMENDE SKOLEBARN. Aut.psykolog Louise K. Junge MIT KOMMENDE SKOLEBARN Aut.psykolog Louise K. Junge LOUISE JUNGE Uddannet psykolog i 2008 Siden 2009 ansat i Svendborg PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning) Særligt optaget af børns udvikling og al det

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED?

INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED? INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED? Introforløbet er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 04: Tilfredshed Vi har lavet undersøgelser: En som henvender sig til spillerne, og en som henvender sig til forældrene (se side 7). Samarbejdet med begge parter er vigtigt

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Er dit barn en del af fællesskabet? Fællesskaber er for alle

Er dit barn en del af fællesskabet? Fællesskaber er for alle Er dit barn en del af fællesskabet? Fællesskaber er for alle 2015 1 Glostrup Kommune arbejder på, at alle børn og unge er en del af fællesskaber fra de starter i dag lbud l de slu er deres skolegang. Det

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Projektgruppen. Sagsnr.: 2008/06628 Dato: Vinderødundersøgelsen. Direktionskonsulent.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Projektgruppen. Sagsnr.: 2008/06628 Dato: Vinderødundersøgelsen. Direktionskonsulent. Strategi og Organisation Notat Til: Projektgruppen Sagsnr.: 2008/06628 Dato: 02-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Vinderødundersøgelsen Signe Friis Direktionskonsulent Indledning: Der blev i 2008 nedsat en styregruppe

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012

Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012 Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012 Vi har i SFO gennemført det andet læreplanstema i dette skoleår. Vi valgte at arbejde med børnenes sociale kompetencer, og deres relationer på tværs af

Læs mere

Kære forældre til børn i dagtilbud

Kære forældre til børn i dagtilbud Kære forældre til børn i dagtilbud I Jammerbugt Kommune har vi siden 2007 arbejdet med at udvikle kvaliteten i vores dagtilbud. Det har været et mål, at alle, der arbejder med børn i Jammerbugt Kommune,

Læs mere

2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE

2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE 2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE Indholdsfortegnelse Indledning Pædagogikken i vuggestue og børnehave Mål Pædagogisk begrundelse Handlinger Dokumentation/evaluering

Læs mere

HANDLEPLAN 2016. Børns Voksenvenner København

HANDLEPLAN 2016. Børns Voksenvenner København HANDLEPLAN 2016 Børns Voksenvenner København Handleplan 2016 / Børns Voksenvenner København / INDHOLD VI SKAL SKABE DYBE OG NÆRE VENSKABER Forord ved Bestyrelsesformand Kim Hansen... s 4 Indledning...

Læs mere

Hvad børn ikke ved... har de ondt af SNAK OM DET...!

Hvad børn ikke ved... har de ondt af SNAK OM DET...! Hvad børn ikke ved... har de ondt af SNAK OM DET...! Side 1 Når børn er pårørende! Paradoks: Trods HØJ politisk prioritering gennem 20 år Der er fortsat ALT for mange oversete børn: Der var ingen, der

Læs mere

INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED?

INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED? INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED? Introforløbet er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole!

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole! Introforløbet er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og det stiller ikke krav om specifik

Læs mere

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne historie er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft med min egen søn

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Præsentation. december Ingelise Nordenhof

Præsentation. december Ingelise Nordenhof 1 Præsentation Udd.: Socialrådgiver, Supervisor, Familieterapeut Projekt: Børnekonsulent i voksenpsykiatrien Firma: Terapi & Supervision i Roskilde Bøger: Narrative familiesamtaler med udsatte børn og

Læs mere

Red Barnets. venskabsfamilier

Red Barnets. venskabsfamilier Red Barnets venskabsfamilier Red Barnets venskabsfamilier Modelfoto: Louise Dyring/Red Barnet Mange børn og forældre i Danmark har brug for et ekstra netværk. En familie, der kan give en hjælpende hånd,

Læs mere

Titel Udgiver Redaktion/forfatter Salg

Titel Udgiver Redaktion/forfatter Salg Introforløbet er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og det stiller ikke krav om specifik

Læs mere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere Årsskrift Stafet For Livet sæson 2017 Sammen var vi stærkere Indhold Generelle fakta 3 Fightere 6 Lysceremoni 7 24 timer 8 Frivilliges trivsel 9 Håb 10 Sammen var vi stærkere! I år var overskriften for

Læs mere