REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere"

Transkript

1 Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Lokale 6.01, VIA Campus Horsens, VBI-park, C. M. Østergaardsvej 4, 8700 Horsens Mødetidspunkt Den 20. september 2018 kl. 15:30-18:30 Deltagere Medlemmer Peter Sørensen (formand) Jørgen Nørby Morten Ballisager Berit Eika Jens Eistrup Lars Goldschmidt Bente Alkærsig Rasmussen Krista Riina-Maaria Singh Hedvig Lund Dybdal Danny Stentoft Hanne Roed Kim Andersen Lars Krarup Marie Sonne Noemi Katznelson REFERAT Mødeleder: Peter Sørensen Referent: Elvir Maleskic Dato: J.nr.: U Ref.: EM 1/8 Afbud: Berit Eika, Lars Krarup, Kim Andersen, Hedvig Lund Dybdal FRA LEDELSEN DELTAGER: Rektor Harald Mikkelsen, professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard, prorektor Peter Friese, Lisbeth Katborg Bjerre og Jette Regnarsson Jacobsen. GÆSTER: Under punkt 3: Konstitueret direktør for VIA Erhverv Jonna Pedersen og campuskoordinator Hans Hansen. Under punkt 4: Studiechef Helle Doktor Simonsen Under punkt 5: Koncernøkonomichef Lars Peter Schou. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden (1 min)/ps 2 2. Undertegning af referat af bestyrelsesmøde 8. juni 2018 (1 min) 2 3. Intro for ny bestyrelse, Campus Horsens (45 min) 3 4. Rekruttering og optag, sommer 2018 (45 min) 3 5. Lukket punkt 4 6. Økonomi, halvårsregnskab 2018 (10 min)/kibu 5

2 7. Program for bestyrelsesseminar den 29. oktober 2018 (5 min)/ps 5 2/8 8. Studietur til München 2019, forventninger (10 min)/ps 6 9. Skriftlig orientering om planlægning af kommende bestyrelsesmøder Skriftlig orientering om seneste møder i forretningsudvalget Skriftlig orientering om Ny Campus Horsens, status september Eventuelt 8 Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden (1 min)/ps Sagsansvarlig Peter Sørensen journalnr U Sagsfremstilling Under dette punkt er der mulighed for at kommentere dagsordenen og eventuelt stille forslag til behandling af punkter, som ikke er medtaget på nærværende dagsorden. Bestyrelsen skal være opmærksom på, at introduktionen til VIAs økonomi finder sted kl , lige inden det ordinære bestyrelsesmøde. Der har været en tilmeldingsproces, og de tilmeldte bestyrelsesmedlemmer deltager. Introduktionen til økonomien er en del af introprogrammet for ny bestyrelse. Det indstilles, at 1. Bestyrelsen godkender dagsordenen. 2. Bestyrelsen byder bestyrelsesmedlem Noemi Katznelson velkommen. Beslutning Dagsordenen blev godkendt. I den forbindelse blev VIAs nye bestyrelsesmedlem, Noemi Katznelson, budt velkommen. Punkt 2 - Undertegning af referat af bestyrelsesmøde 8. juni 2018 (1 min) Sagsansvarlig Peter Sørensen journalnr U Sagsfremstilling Referatet har været i høring pr. . Der er ikke fremsendt bemærkninger til referatet, som betragtes som godkendt.

3 Det indstilles, at Bestyrelsen undertegner referatet. 3/8 Beslutning Bestyrelsen undertegnede referatet. Punkt 3 - Intro for ny bestyrelse, Campus Horsens (45 min) Sagsansvarlig Harald Mikkelsen Journalnr. U Sagsfremstilling Som led i introduktionen af bestyrelsen i VIAs uddannelser og campus er der forberedt en rundvisning på Campus Horsens. Konstitueret direktør for VIA Erhverv Jonna Pedersen og campuskoordinator i Horsens Hans Hansen viser rundt. Det indstilles, at Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Beslutning Bestyrelsen blev vist rundt på Campus Horsens. Under rundvisningen var der et oplæg om pædagoguddannelsens arbejde med et digitalt undervisningsmodul, et oplæg om sygeplejerskeuddannelsens samarbejde med praksis og et oplæg om anvendelse af nye undervisningsformater i forbindelse med uddannelsesstationer på ingeniøruddannelsen. Bestyrelsen tog orienteringerne og oplæggene til efterretning. Præsentationen lægges i Prepare. Under rundvisningen udtrykte bestyrelsen et ønske om, at der på et senere møde kommer en uddybende redegørelse om arbejdet med spor 5 Fremtidens uddannelser. ( Spor 5 er en intern betegnelse for et udviklings- og et besparelsesprojekt, der handler om at udvikle nye undervisningsformater.) Punkt 4 - Rekruttering og optag, sommer 2018 (45 min) Sagsansvarlig Kirsten Bundgaard journalnr U Sagsfremstilling Bestyrelsen forelægges en redegørelse for rekruttering og optag ved sommer Studiechef Helle Doktor Simonsen og Director of Communication & Global Engagement Lisbeth Katborg Bjerre vil give oplæg. Bilag:

4 Til orientering vedlægges en oversigt over optagstal pr. 28. juli 2018, hvor det fremgår, hvor mange ansøgere der er optaget på de forskellige uddannelser i de forskellige byer og en liste, hvor optagelsestallene fremgår pr. hovedområde. Fordi bestyrelsesmedlemmerne ved tidligere fremlæggelser har spurgt ind til nogle specifikke forhold ved VIAs optag og enkelte uddannelser vedlægges et dokument med nogle flere dataudtræk, som bl.a. giver et overblik over udviklingen i ansøger- og optagstal mellem Bemærk, at der er tale om ukommenterede dataudtræk, og disse er vedlagt som baggrundsmateriale, som bestyrelsesmedlemmerne kan orientere sig i efter behov. 4/8 Det indstilles, at Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Beslutning Helle Doktor Simonsen og Lisbeth Katborg Bjerre gav oplæg om tendenserne i ansøger- og optagstallene samt for rekruttering. Præsentationen lægges i Prepare. Der blev stillet et spørgsmål om faldet i 1. prioritetsansøgninger de seneste tre år. Ledelsen redegjorde for, at der var flere forklaringer på dette. Det blev nævnt, at ungdomsårgangene bliver mindre og at begrænsningerne i optaget vedr. de internationale studerende også påvirker ansøgningsmønstrene. Som opfølgning på denne drøftelse bliver der sammen med referatet udsendt et ekstra dataudtræk om 1. prioritetsansøgninger for hele sektoren for perioden Det viser et fald i ansøgningstallene for hele sektoren på 9%. For VIAs vedkommende er der tale om et fald på 8%. Bestyrelsen drøftede også ansøgertallenes størrelse, omfanget af afviste ansøgere og kommunikationen i forhold til adgangskravene. Bestyrelsen tog herefter oplæggene og orienteringerne til efterretning. Punkt 5 - Lukket punkt Punkt 6 - Økonomi, halvårsregnskab 2018 (10 min)/kibu Sagsansvarlig Kirsten Bundgaard journalnr U Sagsfremstilling Professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard giver en orientering om halvårsregnskabet for Det indstilles, at Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Beslutning Sagen blev udsat til næste bestyrelsesmøde.

5 5/8 Punkt 7 - Program for bestyrelsesseminar den 29. oktober 2018 (5 min)/ps Sagsansvarlig Peter Sørensen journalnr U Sagsfremstilling Bestyrelsen får hermed muligheden for at kommentere udkast til program for bestyrelsesseminaret den 29. oktober Bemærk venligst: At seminaret er en del af introprogrammet for ny bestyrelse. At de primære formål med seminaret er at genbesøge strategien for , som blev vedtaget af den tidligere bestyrelse den 2. februar 2018, og at tage en åben dialog om bestyrelsesopgaven, bestyrelsens roller, ansvar og forventningerne til hinanden. At det ordinære bestyrelsesmøde indgår i seminaret Det indstilles, at 1. Bestyrelsen kommenterer udkast til program. Beslutning Bestyrelsen godkendte programmet. Punkt 8 - Studietur til München 2019, forventninger (10 min)/ps Sagsansvarlig Peter Sørensen journalnr U Sagsfremstilling Bestyrelsen godkendte den 8. juni, at der planlægges en studietur til München i De primære formål med studieturen er: At få faglig inspiration til nogle af de opgaver, som VIA og bestyrelsen står over for de kommende fire år (fx input til ny vision, uddannelseskvalitet, digitalisering af uddannelserne, uddannelsesinstitutionernes samarbejde med erhvervslivet, indsigt i nye uddannelsestrends mv.) At styrke samarbejde og relationerne internt i den nye bestyrelse, og mellem bestyrelsen og direktionen i VIA I juni har der været en proces på mail vedr. datoerne for studieturen, og de valgte datoer er marts Det foreløbige program (i grove træk) for studieturen er: Torsdag 14. marts : Afgang fra Aarhus Lufthavn (direkte rute med SAS) 11.20: Ankomst München Lufthavn 12-13: Transport til hotel

6 13-14: Ankomst og indkvartering på hotel 14-18: Fagligt program 18-19: Egen tid 19- middag og socialt samvær 6/8 Fredag 15. marts : Fagligt program 17-19: Egen tid 19- Middag og socialt samvær Lørdag 16. marts : Morgenmad og tjekud 9-10: Transport fra hotel til lufthavn 11.55: Afgang fra München Lufthavn 13.35: Ankomst Aarhus Lufthavn For bestyrelsesmedlemmer, der bor på Sjælland, vil der være mulighed for at flyve fra Kastrup. Inden sekretariatet går i gang med den indholdsmæssige del af programmet, bedes bestyrelsen om at give input til, hvad der særligt kunne være relevant at tænke ind i programmet. Det indstilles, at Bestyrelsesmedlemmerne giver input til programmet. Beslutning Bestyrelsen havde ingen bemærkninger til programmet. Berit Eika har sendt input på mail, som tænkes med ind i den videre planlægning. Punkt 9 - Skriftlig orientering om planlægning af kommende bestyrelsesmøder Sagsansvarlig Peter Sørensen journalnr U Sagsfremstilling Til skriftlig orientering vedlægges et foreløbigt overblik over de emner, der forventes behandlet på de kommende bestyrelsesmøder. Bemærk venligst: Der er tale om en foreløbig oversigt, og på det førstkommende bestyrelsesmøde efter bestyrelsesseminaret den 29. oktober vil bestyrelsen tage en grundig drøftelse af arbejdsplanen og årshjulet for 2019 At bestyrelsesmedlemmerne altid er velkomne til at kontakte formanden eller sekretariatet, hvis de har forslag til emner, der bør behandles på et bestyrelsesmøde. At forretningsudvalget ønsker at fortsætte praksis med at inddrage de enkelte bestyrelsesmedlemmer i forberedelse af sagerne og fremlæggelsen som fx oplægsholdere. Bestyrelsesmedlemmerne kan forvente en gang imellem at blive kontaktet og inviteret.

7 Det indstilles, at Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. 7/8 Beslutning Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Punkt 10 - Skriftlig orientering om seneste møder i forretningsudvalget Sagsansvarlig Peter Sørensen journalnr U Sagsfremstilling Til orientering vedlægges mødenotater fra møder i forretningsudvalget den 16. august og 5. september Det indstilles, at Bestyrelsen tager orienteringerne til efterretning. Beslutning Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Punkt 11 - Skriftlig orientering om Ny Campus Horsens, status september 2018 Sagsansvarlig Kirsten Bundgaard journalnr U Sagsfremstilling VIA bygger en ny campus på campusgrunden i Horsens få meter fra banegård og rutebilstation. Det nye campusbyggeri, der er på godt m2 erstatter VIAs nuværende campus på Chr. M. Østergaardsvej, der er på m2. Arkitektkonkurrencen er vundet af C.F. Møller. Byggeriet skal stå klar til indflytning i sommeren På hvert bestyrelsesmøde får bestyrelsen en kort skriftlig orientering om status på byggeprojektet. Bestyrelsen orienteres hermed om, at projektet kører som planlagt. Der er udstedt byggetilladelser til flere af bygningerne. Der er pt. dialog med Horsens Kommune og CASA om placeringen af Bygning D, som er VIAs bygning til laboratorier. I forbindelse med behandlingen af punktet den 8. juni 2018 nævnte bestyrelsesmedlem Danny Stentoft, at Rambøll, som han er ansat i, er rådgivende ingeniører på projektet Ny Campus Horsens, og ønskede at man undersøger om han skulle være inhabil i bestyrelsens behandling af sagen. Dette er undersøgt jf. bilaget. Det indstilles, at Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Beslutning Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning.

8 Punkt 12 - Eventuelt 8/8 Sagsansvarlig Peter Sørensen journalnr U Beslutning Marie Sonne rejste en problemstilling vedr. vanskelighederne med at rekruttere pædagoger til voksen- og handicapområdet i regionen og kommunerne. Det blev aftalt, at Marie Sonne sender en opfølgende mail om problemstillingen til Peter Sørensen.

9 Antal studiepladser og optagne 2017/18 Fordeling på hovedområder VIA Pædagogik og Samfund KOT nr i alt prio Antal studiepladser 2017 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) i alt prio Antal studiepladser 2018 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) Antal optagne % vis ændring (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) ,6% Professionsbachelor i diakoni og socialpædagogik ,0% Diakonhøjskolen ,0% Professionsbachelor i kristendom, kultur og kommunikation ,6% Diakonhøjskolen Frit optag Frit optag 27-15,6% Professionsbachelor i offentlig administration ,1% Professionsbachelor i offentlig administration, Viborg ,0% Professionsbachelor i offentlig administration, Aarhus (Netbaseret) ,8% Professionsbachelor i offentlig administration, Aarhus ,0% Professionsbachelor, folkeskolelærer ,3% Læreruddannelsen, Nørre Nissum ,7% Læreruddannelsen, Silkeborg ,7% Læreruddannelsen, Skive ,8% Læreruddannelsen, Aarhus ,0% Professionsbachelor, pædagog ,6% Pædagoguddannelsen, Grenaa ,7% Pædagoguddannelsen, Holstebro ,0% Pædagoguddannelsen, Ikast ,0% Pædagoguddannelsen, Randers ,3% Pædagoguddannelsen, Viborg ,0% Pædagoguddannelsen, Aarhus ,0% Pædagoguddannelsen, Horsens ,4% Pædagoguddannelsen, Viborg (Netbaseret) ,0% Professionsbachelor, socialrådgiver ,0% Socialrådgiveruddannelsen, Holstebro ,0% Socialrådgiveruddannelsen, Aarhus ,0% Socialrådgiveruddannelsen, Aarhus (Netbaseret) ,0% Side 1 af 4

10 Antal studiepladser og optagne 2017/18 Fordeling på hovedområder VIA Sundhed KOT nr i alt prio Antal studiepladser 2017 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) i alt prio Antal studiepladser 2018 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) Antal optagne % vis ændring (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) ,1% Bachelor of Global Nutrition and Health ,4% Ernæring og Sundhedsuddannelsen, Aarhus ,4% Professionsbachelor i afspændingspædagogik og psykomotorik (kun kvote 2) ,0% Psykomotorikuddannelsen, Randers ,0% Professionsbachelor i ernæring og sundhed ,0% Ernæring og Sundhedsuddannelsen, Aarhus ,0% Professionsbachelor, bioanalytiker ,0% Bioanalytikeruddannelsen, Aarhus ,0% Professionsbachelor, ergoterapeut ,0% Ergoterapeutuddannelsen, Holstebro, VIA UC ,0% Ergoterapeutuddannelsen, Aarhus ,0% Professionsbachelor, fysioterapeut ,0% Fysioterapeutuddannelsen, Holstebro ,0% Fysioterapeutuddannelsen, Aarhus ,0% Professionsbachelor, sygeplejerske ,1% Sygeplejerskeuddannelsen, Holstebro ,0% Sygeplejerskeuddannelsen, Horsens ,0% Sygeplejerskeuddannelsen, Randers ,0% Sygeplejerskeuddannelsen, Silkeborg ,0% Sygeplejerskeuddannelsen, Viborg (se note 1) ,0% Sygeplejerskeuddannelsen, Aarhus ,0% Sygeplejerskeuddannelsen, Viborg (Netbaseret) ,0% Bandagist/Ortopædi-ingeniør ,0% Bandagistuddannelsen, Aarhus ,0% Side 2 af 4

11 Antal studiepladser og optagne 2017/18 Fordeling på hovedområder VIA Erhverv KOT nr i alt prio Antal studiepladser 2017 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) i alt prio Antal studiepladser 2018 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) Antal optagne % vis ændring (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) ,2% Bygningskonstruktøruddannelserne i alt Horsens, Aarhus, Holstebro (**) ,7% Ingeniøruddannelserne i alt Horsens, Aarhus, Herning (*) ,7% Bachelor of Engineering in Global Business Engineering * ,4% VIA University College, Campus Aarhus C Frit optag Frit optag 56-40,4% VIA University College, Campus Horsens Frit optag Frit optag 33-28,3% Diplomingeniør, eksport og teknologi * VIA University College, Campus Aarhus C (Nyt udbud 2018) Frit optag 29 VIA University College, Campus Horsens (Nyt udbud Ikke oprettet) Frit optag 0 Bachelor of Engineering in Civil Engineering * ,9% VIA University College, Campus Horsens Frit optag Frit optag 28-42,9% Bachelor of Engineering in Mechanical Engineering * ,0% VIA University College, Campus Horsens Frit optag Frit optag 50-18,0% Diplomingeniør, byggeri og anlæg * ,8% VIA University College, Campus Horsens Frit optag Frit optag 31 34,8% Diplomingeniør, maskinteknologi * ,5% VIA University College, Campus Horsens Frit optag Frit optag 10-37,5% VIA University College, Campus Horsens (Netbaseret - Ikke oprettet) Frit optag Frit optag 0 Bachelor of Engineering in Information and Communication Technology * ,2% VIA University College, Campus Horsens Frit optag Frit optag 137-4,2% Diplomingeniør, informations- og kommunikationsteknologi * VIA University College, Campus Horsens (Nyt udbud 2018) Frit optag 12 Bachelor of Engineering in Materials Science and Product Design * ,4% VIA University College, Campus Herning Frit optag Frit optag 11-15,4% Diplomingeniør, produktion (produktionsteknik) * VIA University College, Campus Horsens (Nyt udbud 2018) Frit optag Frit optag 18 Diplomingeniør, forsyningsteknik i vand, spildevand og fjernvarme * ,0% VIA University College, Campus Horsens (Ikke oprettet) Frit optag Frit optag 0-100,0% VIA University College, Campus Horsens (Netbaseret - Ikke oprettet) Frit optag Frit optag 0-100,0% Bachelor of Engineering in Supply Engineering, Water, Waste Water and District Heating * ,5% VIA University College, Campus Horsens Frit optag Frit optag 14 16,7% VIA University College, Campus Horsens (Netbaseret - Ikke oprettet) Frit optag Frit optag 0-100,0% Side 3 af 4

12 Antal studiepladser og optagne 2017/18 Fordeling på hovedområder KOT nr i alt prio Antal studiepladser 2017 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) i alt prio Antal studiepladser 2018 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) Antal optagne % vis ændring (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) AP Graduate in Marketing Management ,1% VIA University College, Campus Horsens ,1% Bachelor of Architectural Technology and Construction Management ** ,3% VIA University College, Campus Aarhus C ,8% VIA University College, Campus Horsens ,6% Bachelor of Value Chain Management ,7% VIA University College, Campus Aarhus C ,2% VIA University College, Campus Horsens ,3% Professionsbachelor, procesøkonomi og værdikædeledelse VIA University College, Campus Aarhus C (Nyt udbud 2018) Frit optag 24 VIA University College, Campus Horsens (Nyt udbud Ikke oprettet) Frit optag 0 Markedsføringsøkonom ,2% VIA University College, Campus Horsens Frit optag Frit optag 31-16,2% Produktionsteknolog ,5% VIA University College, Campus Horsens Frit optag Frit optag 18 12,5% Professionsbachelor, Bygningskonstruktør ** ,9% VIA University College, Campus Aarhus C ,4% Bygningskonstruktøruddannelsen, Holstebro, Valdemar P Frit optag Frit optag 63 12,5% VIA University College, Campus Horsens Frit optag Frit optag ,7% AP Graduate in Design, Technology and Business (kun kvote 2) ,0% VIA University College, Campus Herning ,0% Bachelor of Animation (kun kvote 2) ,0% VIA University College, Kasernevej Viborg ,0% Designteknolog (kun kvote 2) ,3% VIA University College, Campus Herning ,3% Professionsbachelor i tekstildesign, -håndværk og formidling (kun kvote 2) ,0% VIA University College, Campus Herning ,0% Bachelor in Graphic Storytelling (kun kvote 2) ,0% VIA University College, Kasernevej Viborg (Udbydes ikke i 2018) ,0% Bachelor in Multiplatform Storytelling and Production (kun kvote 2) ,0% VIA University College, Filmbyen Aarhus ,0% Total ,8% Note 1: De 30 ledige pladser er på et særligt tilrettelagte forløb med studiestart februar Side 4 af 4

13 Antal studiepladser og optagne 2017/18 Fordeling på byer KOT nr. Antal ansøgere 2017 pr. 5/7 Antal studiepladser 2017 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom Antal ansøgere 2018 pr. 5/7 Antal studiepladser 2018 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) Antal optagne % vis ændring (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) i alt 1. prio KOT og ekskl. Standby) i alt 1. prio Grenaa ,7% Professionsbachelor, pædagog ,7% Herning ,8% AP Graduate in Design, Technology and Business (kun kvote 2) ,0% Designteknolog (kun kvote 2) ,3% Bachelor of Engineering in Materials Science and Product Design Frit optag Frit optag 11-15,4% Professionsbachelor i tekstildesign, -håndværk og formidling (kun kvote 2) ,0% Holstebro ,4% Professionsbachelor, Bygningskonstruktør Frit optag Frit optag 63 12,5% Professionsbachelor, ergoterapeut ,0% Professionsbachelor, fysioterapeut ,0% Professionsbachelor, pædagog ,0% Professionsbachelor, socialrådgiver ,0% Professionsbachelor, sygeplejerske ,0% Horsens ,8% AP Graduate in Marketing Management ,1% Bachelor of Engineering in Mechanical Engineering Frit optag Frit optag 50-18,0% Bachelor of Architectural Technology and Construction Management ,6% Bachelor of Engineering in Civil Engineering Frit optag Frit optag 28-42,9% Bachelor of Engineering in Information and Communication Technology Frit optag Frit optag 137-4,2% Diplomingeniør, informations- og kommunikationsteknologi (Nyt udbud 2018) Frit optag 12 Bachelor of Engineering in Global Business Engineering Frit optag Frit optag 33-28,3% Diplomingeniør, eksport og teknologi (Nyt udbud Ikke oprettet) Frit optag - Bachelor of Value Chain Management ,3% Professionsbachelor, procesøkonomi og værdikædeledelse (Nyt udbud Ikke oprettet) Frit optag - Diplomingeniør, byggeri og anlæg Frit optag Frit optag 31 34,8% Diplomingeniør, maskinteknologi Frit optag Frit optag 10-37,5% Diplomingeniør, maskinteknologi (Netbaseret - Ikke oprettet) Frit optag 23 4 Frit optag - Diplomingeniør, forsyningsteknik i vand, spildevand og fjernvarme (Ikke oprettet) Frit optag Frit optag ,0% Diplomingeniør, forsyningsteknik i vand, spildevand og fjernvarme (Netbaseret - Ikke oprettet) Frit optag Frit optag ,0% Bachelor of Engineering in Supply Engineering, Water, Waste Water and District Heating Frit optag Frit optag 14 16,7% Bachelor of Engineering in Supply Engineering, Water, Waste Water and District Heating (Netbaseret - Ikke oprettet) Frit optag Frit optag ,0% Diplomingeniør, produktion (produktionsteknik) (Nyt udbud 2018) Frit optag Frit optag 18 Markedsføringsøkonom Frit optag Frit optag 31-16,2% Produktionsteknolog Frit optag Frit optag 18 12,5% Professionsbachelor, Bygningskonstruktør Frit optag Frit optag ,7% Professionsbachelor, pædagog ,4% Professionsbachelor, sygeplejerske ,0% Ikast ,0% Professionsbachelor, pædagog ,0% Nørre Nissum ,7% Professionsbachelor, folkeskolelærer ,7% Randers ,2% Professionsbachelor i afspændingspædagogik og psykomotorik (kun kvote 2) ,0% Professionsbachelor, pædagog ,3% Professionsbachelor, sygeplejerske ,0% Silkeborg ,9% Professionsbachelor, folkeskolelærer ,7% Professionsbachelor, sygeplejerske ,0% Skive ,8% Professionsbachelor, folkeskolelærer ,8% Viborg ,3% Bachelor in Graphic Storytelling (ikke udbudt i 2018) (kun kvote 2) ,0% Bachelor of Animation (kun kvote 2) ,0% Professionsbachelor i offentlig administration ,0% Professionsbachelor, pædagog ,0% Professionsbachelor, pædagog (Netbaseret) ,0% Professionsbachelor, sygeplejerske (Netbaseret) ,0% Professionsbachelor, sygeplejerske (se note 1) ,0% Side 1 af 2

14 Antal studiepladser og optagne 2017/18 Fordeling på byer KOT nr. Antal ansøgere 2017 Antal studiepladser Antal optagne pr. 28/ Antal ansøgere 2018 pr. 5/ ekskl. Standby (VIA tal inkl. optag udenom pr. 5/7 i alt 1. prio KOT og ekskl. Standby) i alt 1. prio Antal studiepladser 2018 ekskl. Standby Antal optagne pr. 28/ (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) Antal optagne % vis ændring (VIA tal inkl. optag udenom KOT og ekskl. Standby) Aarhus ,8% Bachelor in Multiplatform Storytelling and Production (kun kvote 2) ,0% Bachelor of Architectural Technology and Construction Management ,8% Bachelor of Engineering in Global Business Engineering Frit optag Frit optag 56-40,4% Diplomingeniør, eksport og teknologi (Nyt udbud 2018) Frit optag 29 Bachelor of Global Nutrition and Health ,4% Bachelor of Value Chain Management ,2% Professionsbachelor, procesøkonomi og værdikædeledelse (Nyt udbud 2018) Frit optag 24 Bandagist/Ortopædi-ingeniør ,0% Professionsbachelor i diakoni og socialpædagogik ,0% Professionsbachelor i ernæring og sundhed ,0% Professionsbachelor i kristendom, kultur og kommunikation Frit optag Frit optag 27-15,6% Professionsbachelor i offentlig administration ,0% Professionsbachelor i offentlig administration (Netbaseret) ,8% Professionsbachelor, bioanalytiker ,0% Professionsbachelor, Bygningskonstruktør ,4% Professionsbachelor, ergoterapeut ,0% Professionsbachelor, folkeskolelærer ,0% Professionsbachelor, fysioterapeut ,0% Professionsbachelor, pædagog ,0% Professionsbachelor, socialrådgiver ,0% Professionsbachelor, socialrådgiver (Netbaseret) ,0% Professionsbachelor, sygeplejerske ,0% Total ,8% Note 1: De 30 ledige pladser er på et særligt tilrettelagte forløb med studiestart februar Side 2 af 2

15 Antal 1. prioritets ansøgere pr. 30. juli Antal 1. prioritets ansøgere VIA total Totalt pr. år Antal 1. prioritets ansøgere byer Grenaa Herning Holstebro Horsens Ikast Nørre Nissum Randers Silkeborg Skive Thisted Viborg Aarhus Hovedtotal Antal 1. prioritets ansøgere hovedområder VIA Erhverv VIA Pædagogik og samfund VIA Sundhed Hovedtotal

16 Antal optagne pr. 30. juli Antal optagne VIA total Totalt pr. år Antal optagne fordelt på byer Grenaa Herning Holstebro Horsens Ikast Nørre Nissum Randers Silkeborg Skive Thisted Viborg Aarhus Hovedtotal Antal optagne fordelt på hovedområder VIA Erhverv VIA Pædagogik og samfund VIA Sundhed Hovedtotal

17 Antal 1. prioritets ansøgere pr. 30. juli opdelt på dansk og engelsk udbud: Udvikling i antal 1. prioritets ansøgere fordelt på engelske og danske udbud (antal) Stigning i procent fra Dansk % Engelsk % Hovedtotal % Antal optagne pr. 30. juli opdelt på dansk og engelsk udbud: Udvikling i antal optagne fordelt på engelske og danske udbud (antal) Stigning i procent fra Dansk % Engelsk % Hovedtotal %

18 Adgangsgrundlag Adgangsgrundlag i procent Adgangseks. Ingeniør 0,18% 0,32% 0,15% 0,15% 0,03% 0,11% 0,05% 0,12% 0,19% 0,41% Andet adgangsgrundlag 9,53% 9,49% 10,46% 9,46% 13,83% 9,79% 11,01% 10,55% 10,65% 8,40% Andet fra udland 11,26% 13,38% 13,72% 9,29% 7,25% 12,63% 10,31% 11,30% 12,25% 11,60% Erhvervsuddannelse (EUD) 4,94% 4,33% 4,89% 5,99% 5,87% 6,14% 6,24% 6,27% 6,10% 5,49% EUX 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,03% 0,11% 0,17% 0,71% 1,11% GIF / hf for fremmedsprogede 0,09% 0,09% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,06% Højere forberedelseseksamen (hf) 19,64% 18,28% 18,23% 20,71% 20,51% 21,59% 21,14% 19,67% 19,51% 19,76% Højere handelseksamen (hhx) 13,03% 12,59% 11,65% 12,14% 10,94% 10,41% 9,19% 8,51% 7,84% 8,62% Højere teknisk eksamen (htx) 3,26% 3,94% 3,86% 4,16% 4,10% 3,95% 3,70% 3,91% 3,60% 3,36% IB fra Danmark 0,18% 0,25% 0,17% 0,05% 1,06% 0,58% 1,18% 1,37% 1,48% 1,78% IB fra udland 0,09% 0,10% 0,11% 0,79% 0,45% 0,24% 0,52% 0,58% 0,46% 0,40% Studentereksamen (stx) 37,59% 36,93% 35,05% 36,73% 35,95% 34,52% 34,58% 35,47% 35,07% 36,68% Ukendt 0,22% 0,31% 1,72% 0,54% 0,00% 0,00% 1,97% 2,07% 2,15% 2,32% Hovedtotal 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Adgangsgrundlag (dansk/udenlandsk eksamen) Dansk adgangsgrundlag 88,56% 86,44% 86,17% 89,92% 92,30% 87,13% 89,17% 88,13% 87,30% 87,93% Udenlandsk adgangsgrundlag 11,44% 13,56% 13,83% 10,08% 7,70% 12,87% 10,83% 11,87% 12,70% 12,07% Hovedtotal 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00%

19 Ansøgere til ingeniøruddannelserne (1.prioritet) pr. 30. juli: Udvikling i antal 1. prioritets ansøgere Stigning i procent fra ingeniøruddannelserne Hovedtotal % Optagne på ingeniøruddannelserne pr. 30. juli: Stigning i procent fra Udvikling i antal optagne ingeniøruddannelserne Hovedtotal %

20 Ansøgere til læreruddannelsen (1.prioritet) pr. 30. juli: Udvikling i antal 1. prioritets ansøgere læreruddannelsen Udvikling i procent fra Nørre Nissum % Silkeborg % Skive % Aarhus % Hovedtotal % Optagne på læreruddannelsen pr. 30. juli: Udvikling i antal optagne læreruddannelsen Udvikling i procent fra Nørre Nissum % Silkeborg % Skive % Aarhus % Hovedtotal %

21 Aktuel status på uddannelsesstationer pr. 10 september 2018 Optagne på læreruddannelsen Antal optagne Læreruddannelsen, uddannelsesstation Randers 21 Læreruddannelsen, uddannelsesstation Holstebro 34 Læreruddannelsen, matrikel Nørre Nissum 8 Læreruddannelsen, net Nørre Nissum 22 Total antal optagne Nørre Nissum inkl. uddannelsesstationer 85 Optagne på produktionsingeniør Antal optagne Produktionsingeniør, uddannelsesstation Holstebro 9 Produktionsingeniør Horsens 12 Total antal optagne produktionsingeniør Horsens inkl. uddannelsesstation 21 Indskrevne på 4. semester* på software engineering (Bachelor in Information and Communication Technology Engineering) Antal optagne Forår 2018: Totalt antal indskrevne på 4. semester 117 heraf antal der har valgt at følge 4. semester på uddannelsesstation Viborg (første gang man kunne vælge udd.station var forår 2018) 7 Efterår 2018: Totalt antal indskrevne på 4. semester 41 heraf antal der har valgt at følge 4. semester på uddannelsesstation Viborg 8 *man vælger uddannelsesstation fra 4. semester

22 Fokus på udvalgte data fra optagelsen 2018 Samlet antal ansøgninger i kvote 1 og kvote Kvote 2 ansøgninger pr. 15/ Kvote 1 ansøgninger pr. 5/ Total Antal tildelte afslag til ansøgere pga. manglende opfyldelse af adgangsgrundlag Udenlandske ansøgere Danske ansøgere der ikke har opfyldt betingelser for indkaldelse til optagelsesprøve 275 Resterende danske ansøgere der ikke opfylder adgangsgrundlaget Total Ansøgere og optagne med IKV (dispensation for adgangsgrundlaget) Ansøgt IKV Godkendt IKV Heraf antal optagne VIA Erhverv VIA Pædagogik og samfund VIA Sundhed Total Status i fht. opholdstilladelser pr. 11/ Afslag (ikke gyldig opholdstilladelse) Antal optagne med gyldig opholdstilladelse Erhverv 6 58 Sundhed 3 22 Pædagogik og samfund 2 56 Total

23 Antal ansøgninger modtaget i efteroptaget på KOT uddannelser pr. 10/9 I alt 1. prio I alt 1. prio I alt 1. prio Erhverv Sundhed Pædagogik og samfund Total Antal ansøgninger til top up uddannelser og adgangskursus pr. 10/9 I alt 1. prio I alt 1. prio I alt 1. prio VIA Bachelor's Degree Programme in Design and Business, Herning, EN VIA Professionsbachelor i Design og Business, Herning, DK VIA Professionsbachelor i Design og Business, Aarhus, DK VIA PB in International Sales & Marketing Management, Horsens, EN VIA International Handel og Markedsføring, Horsens, DK VIA PB i Produktudvikling & Teknisk Integration, Horsens, DK Adgangskursus til ingeniører, DK Total

24 Dato: Journalnr.: U Ref.: EM Program for bestyrelsesseminar den 29. oktober 2018 TID: kl STED: Hotel Opus, Egebjergvej 1, 8700 Horsens DELTAGERE: ca. 25 personer: Bestyrelsen, Direktionen (deltager i dele af dagen), medarbejdere fra Strategi & Ledelsesstøtte PROGRAM 9:00-11:30 Ordinært bestyrelsesmøde 11:30-12:15 Frokost 12:15-13:30 Strategi Aftryk på verden og Strategisk Rammekontrakt Oplæg ved rektor Harald Mikkelsen (20 min) intro til strategikoncept og strategi Oplæg ved bestyrelsesmedlem Morten Ballisager refleksioner over strategien (10 min) Fælles refleksion (45 min) Hvordan kan bestyrelsen som den strategiske ledelse bidrage til strategiarbejdet de kommende år? Inspiration til det gode bestyrelsesarbejde 14:15-14:30 Pause Oplæg ved Karina Boldsen som har omfattende bestyrelseserfaring, herunder også fra uddannelsesområdet (bl.a. Aarhus Business College; Aarhus Academy for Global Education; Erhvervsakademi Aarhus) Dialog med oplægsholder. 14:30-16 Gruppedrøftelser om bestyrelsesarbejdet Formål: - At reflektere over det at være bestyrelsesmedlem i VIA - At afstemme forventninger til hinanden - At få en fælles forståelse for bestyrelsens opgaver og roller 1/1

25 Dato: Journalnr.: U Ref.: EM Bestyrelsesmøder Tidspunkt Sted Tema Punkter bestemt af årshjulet Andre sager Bestyrelsesmøde 20. september, kl Horsens - Ny økonomimodel - Finanslovsforslag Nøgletal, optag Halvårsregnskab - Ny Campus Horsens, status - Intro til Campus Horsens og Ny Campus Horsens - Studietur, forventninger Bestyrelsesmøde med introseminar for ny bestyrelse 29. oktober, kl Bestyrelsesmøde 3. december, kl Horsens Randers - Budget 2019, status - Ny Campus Horsens, status - Budget 2019, 1. behandling - Resultatløn Handleplan for Strategisk Rammekontrakt - Nedlæggelse af udbud af Professionsbachelor i produktudvikling og teknisk integration - Politik for studenterinddragelse - Intro til Campus Randers - Kvalitetsrapportering 2019 Tidspunkt Sted Tema Punkter bestemt af årshjulet Andre sager Bestyrelsesmøde Fredag 1. februar, kl Viborg Vedtagelse af budget 2019 Intro til Campus Viborg Bestyrelsesmøde Onsdag den 27. marts, kl Bestyrelsesmøde Tirsdag den 28. maj, kl Bestyrelsesmøde Torsdag 19. september, kl Aarhus C Silkeborg Holstebro Vedtagelse af regnskab 2018 Intro til Campus Aarhus C 1/2

26 Bestyrelsesmøde Fredag 1. november, kl Bestyrelsesmøde Tirsdag 10. december, kl Horsens Aarhus Vedtagelse af Budget 2020 Emner på huskelisten: Frafald (Referat : I forbindelse med opfølgning på regnskabet var der en drøftelse af frafald, og bestyrelsen ønskede at følge op på frafald på et senere bestyrelsesmøde som en temadrøftelse.) VIA i Balance (Referat : Bestyrelsen ønskede at følge op på VIA i Balance igen på et senere tidspunkt, hvor der afsættes lidt mere tid til orienteringen og en drøftelse af de tematikker, der ligger i den dobbelte ambition (besparelser og udvikling)) Årlig opfølgning på studieintensitet (Referat : I forbindelse med drøftelsen af afrapporteringen af udviklingskontrakten 2017 opfordrede bestyrelsen til, at der fremover bliver lavet en årlig måling og opfølgning på studieintensitet, hvilket ledelsen noterede. I den forbindelse ønskede man, at der er opmærksomhed på målemetoden.) Opfølgning på vedtagelsen af strategi (Referat : Proces i bestyrelsen, hvor bestyrelsen kom med input til strategiske opmærksomhedspunkter. På baggrund af input fra bestyrelsen vil der blive udarbejdet et oplæg til drøftelse på et senere møde i bestyrelsen, som adresserer de særlige opmærksomhedspunkter, som bestyrelsen ønsker at følge i arbejdet med strategi ) Forskningsområdet 2/2

27 Notat Til: Bestyrelsen Cc: [Navn] Vedr.: Habilitet - bestyrelsesmedlem/byggesag Campus Horsens DI (sammen med Dansk Byggeri, Dansk Erhverv og Dansk Mode og Tekstil i forening) har udpeget Danny Stentoft til VIA University Colleges bestyrelse. Danny Stentoft er ansat i Rambøll, som er rådgivende ingeniør på byggeriet Campus Horsens. Det rejser et spørgsmål om Danny Stentofts habilitet i forhold til bestyrelsens behandling af campusbyggeriet. NOTAT Udarbejdet af: Anders Leth Jensen Juridisk konsulent E: alj@via.dk T: Dato: J.nr.: U Ref.: ALJ Helt grundlæggende for inhabilitet gælder, at der skal forekomme interessekonflikter i sager, som behandles. I det konkrete tilfælde mellem Danny Stentofts rolle som ansat i Rambøll og rollen som bestyrelsesmedlem i VIA. Retsgrundlaget for en sådan vurdering findes i forvaltningslovens 3, stk. 1, nr. 3 som siger, at en person er inhabil hvis: vedkommende deltager i ledelsen af eller i øvrigt har en nær tilknytning til et selskab, en forening eller en anden privat juridisk person, der har særlig interesse i sagens udfald. Der er ret vide rammer for inhabilitet og der tages i den sammenhæng særligt sigte på, at man kan deltage i/påvirke en beslutningsproces, som kan siges at varetage egeninteresse dette gælder også som ansat i et firma, hvis interesser tilgodeses af en bestemt beslutning. Byggeriet af campus er vedtaget og godkendt af Folketingets Finansudvalg. Dermed er de væsentligste beslutninger, som kunne være omfattet af inhabilitet truffet. Når en byggesag er besluttet i VIAs bestyrelse, vil sagen i projektperioden normalt kun blive optaget på bestyrelsens dagsorden som et statusorienteringspunkt. I disse tilfælde kan bestyrelsesmedlem Danny Stentoft ikke anses for at være inhabil. Orienteringspunkterne er skriftlige og ikke genstand for mundtlig behandling og i langt de flest tilfælde kun indeholde oplysninger, som vil være mange bekendt. Det kan dog forekomme, at der i byggefasen er behov for beslutninger omkring byggeriet. Eksemplerne kan være mange, men konkret kunne man forstille sig, at bestyrelsen skal tage stilling til et fordyrende led i byggeriet, hvor Rambøll er den juridiske person, som vinder ved, at bestyrelsen godtager den øgede omkostning. Det kan også være tilfældet, at bestyrelsen beslutter,

28 at man ikke vil acceptere en konkret fordyrelse af sagen og at der skal forhandles med eksempelvis Rambøll for at opnå et bedre/billigere resultat. I et sådant tilfælde vil der være modstridende interesser, og da det er vanskeligt at forudsige, hvad bestyrelsen evt. skal beslutte eller pålægge VIAs ledelse i en sådan situation, vil det fra spørgsmål til spørgsmål være nødvendigt at forholde sig til, om bestyrelsens behandling/beslutning i projektperioden rummer interessekonflikter for bestyrelsesmedlem Danny Stentoft. Det er derfor konklusionen, at Danny Stentoft kan deltage i bestyrelsesmøder, hvor byggesagen kun er et orienteringspunkt, uden af være omfattet af reglerne om inhabilitet. Det er samtidig konklusionen, at ledelsen i VIA bør være særligt opmærksom på konkrete interessekonflikter, hvis byggesagen i projektperioden rummer beslutninger i VIAs bestyrelse, som rummer interessekonflikter. Det samme gælder deling af oplysninger med Danny Stentoft, som vil bevirke, at Rambøll, som juridisk person opnår fordele i en forhandlingssituation på bekostning af VIA. Det er derfor ledelsens ansvar at påse, at dette ikke sker og råde bestyrelsesmedlem Danny Stentoft til at undlade at deltage i behandling/beslutning i emner, som rummer interessekonflikter. 2/2

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Lokale 6.01, VIA Campus Horsens, VBI-park, C. M. Østergaardsvej 4, 8700 Horsens Mødetidspunkt Den 20. september 2018 kl. 15:30-18:30

Læs mere

Frafald, status pr. 31. december 2014. Uddannelser af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund. Studiestart 2008/2009 Studerende

Frafald, status pr. 31. december 2014. Uddannelser af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund. Studiestart 2008/2009 Studerende , status pr. 31. december 2014. r af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund Studiestart 2009/2010 Studiestart 2010/2011 Lærer (4 år) Aarhus 407 107 26 447 110 25 439 114 26 Silkeborg 155 55 35 215

Læs mere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, Lokale C103 Mødetidspunkt Den 18. september 2017 kl. 9-11.30 Deltagere

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Herning, Birk Centerpark 5, 7400 Herning, lokale C1.0, Mødetidspunkt Den 8. juni 2018 kl. 12:30-15:30 Der er mulighed for

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Holstebro, Gl Struervej 1, 7500 Holstebro - lokale A232 Mødetidspunkt Den 19. september 2019 kl. 14-18 Middag: kl. 18-18:30

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Aarhus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, lokale BE2.01 Mødetidspunkt Den 9. april 2018 kl. 15.30-1830. Middag: kl. 18.30-21.

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Administrationsbachelor... 1 AP Degree in Marketing Management... 1 Architectural Technology and Construction Management...

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College Mødested Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, Lokale B 232 Mødetidspunkt Kl. 15.30-18.30 Der serveres

Læs mere

INDKALDELSE. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Aarhus C Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, lokale BE2.01 Mødetidspunkt Den 30. marts 2017 kl. 1530-1830. Der er middag kl 1830-19.

Læs mere

Møde i Bestyrelsen INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

Møde i Bestyrelsen INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Hotel EUROPA ROYALE, Franceza St 60, 030106, Bucharest Sector 3, Romania Mødetidspunkt Den 30. oktober 2015 kl. 15:30-17 Deltagere

Læs mere

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Grenaa... 1 Herning... 1 Holstebro... 1 Horsens... 2 Ikast... 3 Nørre Nissum... 3 Randers... 4

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2014-05) Mødested Campus Horsens, VBI-Park, Chr. M. Østergaards Vej 4A, 8700 Horsens, Lokale 6.01 NB: Der er

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden Få tankerne ned VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2015-01) Sted: Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, Lokale A113 Mødedato: Fredag, 30. januar 2015, kl.

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden Få tankerne ned VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2015-02) Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Mødedato: Fredag den 27. marts 2015, kl. 12.30-15.30 Der serveres

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Aarhus N, Lokale T4.05, Administrationsbygningen, Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødetidspunkt Den 27. marts 2019 kl. 16:00-20:00

Læs mere

Notat om afviste ansøgere til UC-sektoren. 3. august 2012

Notat om afviste ansøgere til UC-sektoren. 3. august 2012 Notat om afviste ansøgere til UC-sektoren. 3. august 2012 I 2012 var der atter stigning i antallet af tilbudte studiepladser inden for UC-sektoren, dvs. de syv professionshøjskoler, Danmarks Medie- og

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Gør tanke til handling VIA University College Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til kontakt) Administrationsbachelor... 3 Architectural Technology & Construction

Læs mere

Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser

Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser Gør tanke til handling VIA University College Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til kontakt) Administrationsbachelor... 3 Architectural Technology & Construction

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College Mødested Campus Herning, Birk Centerpark 5, 7400 Herning, bygn. A, Auditoriet A Mødetidspunkt 16. juni 2014,

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo geografisk. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 2: Kontaktinfo geografisk. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo geografisk Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo geografisk... 1 Grenaa... 2 Herning... 2 Holstebro... 2 Horsens... 3 Ikast... 4 Nørre Nissum...

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, Lokale A367 Mødetidspunkt Den 9. juni 2017 kl. 13-15.30 Der er frokost kl. 1230-13.

Læs mere

Tabel 1. Antal 1. prioritetsansøgninger pr. 15. marts 2011 fordelt efter uddannelseslængde

Tabel 1. Antal 1. prioritetsansøgninger pr. 15. marts 2011 fordelt efter uddannelseslængde Notat 15. marts ansøgninger til videregående uddannelser 2011 15. marts ansøgere til de videregående uddannelser er enten kvote 2-ansøgere, eller ansøgere der har adgangsgrundlag fra udlandet, søger på

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Den 11. juni 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Pædagoguddannelsen JYDSK, Skejbyvej 29, 8240 Aarhus (lokale

Læs mere

Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser... 1 Administrationsbachelor... 2 AP Degree in Marketing Management... 2 Bandagist...

Læs mere

Kolding 18020 Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign, Kolding, Studiestart: Sommerstart 13 0 44 11 alle optaget, ledige pladser

Kolding 18020 Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign, Kolding, Studiestart: Sommerstart 13 0 44 11 alle optaget, ledige pladser Syddansk Universitet Kolding 18005 Bibliotekskundskab og videnskommunikation, Kolding, Studiestart: Sommerstart 16 0 53 17 alle optaget, ledige pladser Kolding 18035 Designkultur, Kolding, Studiestart:

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser... 1 Administrationsbachelor... 2 AP Degree in Marketing Management... 2 Architectural

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-3-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Den 26. marts 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Mødeleder: Deltagere: Campus Holstebro, Gl. Struervej

Læs mere

INDKALDELSE. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden

INDKALDELSE. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA, The Animation Workshop, Kasernevej 5, 8800 Viborg, lokale Big Classroom Mødetidspunkt Den 1. februar 2019 kl. 13-16 Der er

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref.: ALJ Dato:

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref.: ALJ Dato: Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-8-13 Ref.: ALJ Dato: 03-12-2013 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Sted: Mødeleder: Mandag den 9. december 2013 Skejbyvej 1, 8240

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden. Træd i karakter VIA University College (2014-07)

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden. Træd i karakter VIA University College (2014-07) Træd i karakter VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2014-07) Sted: Læreruddannelsen i Skive, Dalgas Allé 20, 7800 Skive, lokale 106 Mødedato: 8. december 2014, kl. 15.30-18.30

Læs mere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, lokale C.103. Mødetidspunkt Den 2. februar 2018 kl. 12:30-15:30 Deltagere

Læs mere

Møde i Bestyrelsen. Dagsorden INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

Møde i Bestyrelsen. Dagsorden INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Læreruddannelsen Nørre Nissum, Svinget 5, 7620 Lemvig (mødelokale i Flexika) Mødetidspunkt Den 13. juni 2016 kl. 13:00-1530 Der

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref.: EM Dato:

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref.: EM Dato: Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-13 Ref.: EM Dato: 03-06-2013 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Mandag den 10. juni 2013 Tid: Kl. NB: 15-16.50 Sted: Campus Silkeborg,

Læs mere

HJERTELIG VELKOMMEN. www.viauc.dk

HJERTELIG VELKOMMEN. www.viauc.dk HJERTELIG VELKOMMEN www.viauc.dk Johan Eli Ellendersen Constructing Architect Mbf Project Manager / Int. Co-ordinator tlf.: + 45 8755 4000 / + 298 229684 e-mail : jee@viauc.dk www.viauc.dk 41 uddannelser:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

Danmarks største professionshøjskole

Danmarks største professionshøjskole Danmarks største professionshøjskole VIA University College er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner og det forpligter Vias værdier er: originalitet VIA udvikler uddannelser og løsninger, som

Læs mere

Optag Det endelige optag pr. 1. oktober 2018

Optag Det endelige optag pr. 1. oktober 2018 Det endelige optag pr. 1. oktober 2018 1. Det endelige optag Uddannelses- og Forskningsministeriet opgør resultatet af årets optagelse to gange årligt den 28. juli samt den 1. oktober. Den 28. juli blev

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Tirsdag den 19. marts 2013 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Campus Randers, Jens Otto Krags Plads 3, 8900

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-7-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Den 10. december 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Campus Randers, Jens Otto Krags Plads 3, 8900 Randers

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden. Deltagere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Randers, Jens Otto Krags Plads 3, 8900 Randers, lokale 0.11b (stueetagen) Mødetidspunkt Den 7. december 2015 kl. 15:30-18:30

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i bestyrelsen for VIA University College (2014-06) Dagsorden. Find vejen frem VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i bestyrelsen for VIA University College (2014-06) Dagsorden. Find vejen frem VIA University College Find vejen frem VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2014-06) Sted: Hotel Opus, Egebjergvej 1, 8700 Horsens Mødedato: 30. oktober 2014, kl 13.30-15.30 Deltagere Peter Sørensen,

Læs mere

Studiemiljøundersøgelse. VIA University College. Svarprocent: 53% (7927/14972)

Studiemiljøundersøgelse. VIA University College. Svarprocent: 53% (7927/14972) Studiemiljøundersøgelse Svarprocent: 53% (7927/149) Indhold Indhold Introduktion 4 Udbytte og Studieengagement 5 Hvordan skaber du større Studieengagement? 10 Specifikke spørgsmål under hvert område 12

Læs mere

Dagsorden INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

Dagsorden INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Horsens, VBI-Park (lokale 6.01), Chr M Østergaards Vej 4A, 8700 Horsens Mødetidspunkt Den 11. december 2017 kl. 13-16

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Aarhus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, lokale BE2.01 Mødetidspunkt Den 11. april 2016 kl. 15:30 Der er middag kl 1830-19.

Læs mere

REFERAT. 4. møde i Studenterrådet i VIA

REFERAT. 4. møde i Studenterrådet i VIA 4. møde i Studenterrådet i VIA 2018-2019 Sted: Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Lokale A232 Mødedato: 28. september 2018 Kl. 15.00 19.00 Deltagere Chris Aamand Jensen (218388 VCM) Hedvig

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Onsdag den 23. juni 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: 7-03-001-0007 Til stede: Fraværende: Christian Nielsen Gjesthede,

Læs mere

Få viden til at vælge VIA University College HVAD KAN JEG BLIVE?

Få viden til at vælge VIA University College HVAD KAN JEG BLIVE? Få viden til at vælge VIA University College HVAD KAN JEG BLIVE? Hjælp til dit studievalg 2018 3 Redaktion: VIA Kommunikation Lisbeth Katborg Bjerre (ansv.) Design: VIA Kommunikation Fotos: Inge Lynggaard

Læs mere

OVERSIGT OVER UDBUD AF PROFESSIONSBACHELOR UDDANNELSER OG ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSER, AKADEMIUDDANNELSER OG DIPLOMUDDANNELSER

OVERSIGT OVER UDBUD AF PROFESSIONSBACHELOR UDDANNELSER OG ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSER, AKADEMIUDDANNELSER OG DIPLOMUDDANNELSER 10. juni 2015 OVERSIGT OVER UDBUD AF PROFESSIONSBACHELOR UDDANNELSER OG ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSER, AKADEMIUDDANNELSER OG DIPLOMUDDANNELSER Oversigt over erhvervsakademier og professionshøjskoler UDBUD

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-14 Ref.: ALJ/RESC Dato: 24-01-2014

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-14 Ref.: ALJ/RESC Dato: 24-01-2014 Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-14 Ref.: ALJ/RESC Dato: 24-01-2014 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Torsdag den 30. januar 2014 Tid: 15.30-18.30 Sted: Mødeleder:

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-6-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Mandag den 29. oktober 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Mødeleder: Deltagere: Campus Horsens, VBI-park,

Læs mere

Referat J.nr.: U Ref: EM

Referat J.nr.: U Ref: EM Referat J.nr.: U0002-7-03-2-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Mandag, den 30. januar 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Mødeleder: Deltagere: Campus Herning, Birk Centerpark

Læs mere

DAGSORDEN. 4. møde i Studenterrådet i VIA

DAGSORDEN. 4. møde i Studenterrådet i VIA 4. møde i Studenterrådet i VIA 2018-2019 Sted: Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato: 28. september 2018 Kl. 15.00 19.00 Deltagere Chris Aamand Jensen (218388 VCM) Hedvig Lund Dybdal

Læs mere

DAGSORDEN. 5. VIA-DSR møde 2017

DAGSORDEN. 5. VIA-DSR møde 2017 5. VIA-DSR møde 2017 Sted: VIA Pædagoguddannelsen i Ikast Bøgildvej 10 7430 Ikast Lokale 122 Mødedato: 2. november 2017 Kl. 16.00-19.00 Deltagere: Inge Lundin Bech (237682 LISKI) Cristian Russu (144036

Læs mere

DAGSORDEN. 1. møde i Studenterrådet i VIA

DAGSORDEN. 1. møde i Studenterrådet i VIA 1. møde i Studenterrådet i VIA Sted: Campus Randers Lokale følger Mødedato: 26. april 2018 Kl. 16.00 20.00 Studenterrådets medlemmer: Hedvig Lund Dybdal (252158 PSYK) Krista Riina-Maaria Singh (259579

Læs mere

Optag Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner. Nr. 1

Optag Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner. Nr. 1 Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner Nr. 1 1. Samlet optag Det samlede optag på de videregående uddannelser er i 2018 på 64.943 studerende, hvilket er 0,3 pct. lavere end sidste år, svarende til

Læs mere

Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6

Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6 Mødeindkaldelse 5. november 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: 11. november 2008 Tid: 16.00 18.30 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6

Læs mere

Optag Køn. Nr. 13

Optag Køn. Nr. 13 Køn Nr. 13 1. Optaget fordelt på køn Kvinderne udgør også i 2018, med 57 procent, flertallet blandt de nye studerende. Det er en stigning i kvindeandelen blandt de optagne på 1 procentpoint i forhold til

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT

Læs mere

Institution Optagelsesområdenr. Uddannelse Undervisningssprog

Institution Optagelsesområdenr. Uddannelse Undervisningssprog Institution Optagelsesområdenr. Uddannelse Undervisningssprog Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering 32010 Designer, København K, Studieretning: Beklædningsdesign,

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. [marts 2019]

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. [marts 2019] Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner [marts 2019] Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser 3 2. Søgningen fordelt på uddannelsesgrupper

Læs mere

Referat J.nr.: U Ref: EM

Referat J.nr.: U Ref: EM Referat J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Den 11. juni 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Pædagoguddannelsen JYDSK, Skejbyvej 29, 8240 Aarhus (lokale U102)

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato:

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 2. møde i Studenterrådet i VIA. Deltagere. Krista Riina-Maaria Singh Tobias Kjærgård Pedersen. Sebastian Nikolaj Kongskov Larsen

REFERAT/ DAGSORDEN. 2. møde i Studenterrådet i VIA. Deltagere. Krista Riina-Maaria Singh Tobias Kjærgård Pedersen. Sebastian Nikolaj Kongskov Larsen 2. møde i Studenterrådet i VIA Sted: Campus Horsens Chr. M. Østergaardsvej 4 Lok. C.103 Mødedato: 24. april 2019 Deltagere Chris Aamand Jensen Hedvig Lund Dybdal Krista Riina-Maaria Singh Tobias Kjærgård

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2014

Tilfredshedsundersøgelse 2014 Tilfredshedsundersøgelse 14 - December 14 Svarprocent: 51% (21/15747) Skolerapport Fortroligt Introduktion Indhold 1. Introduktion, konklusion og datagrundlag 2. Studieglæde, Udbytte og Loyalitet 3. Overordnede

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt.

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. [#] Afbud [Navne] Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Godkendelse

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR Møde. Punkt 1. Valg af dirigent og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR Møde. Punkt 1. Valg af dirigent og referent VIA-DSR Møde Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 27. oktober 2016 Deltagere, Næstformand Christopher Ammentorp, Catja Brühl, Peter Vari, Jennifer Terstegge, Amanda

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Biblioteksudvalgsmøde. Campus Horsens. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden. Afbud Caroline Bach; Emilie Høck Hesselaa Andersen

REFERAT/ DAGSORDEN. Biblioteksudvalgsmøde. Campus Horsens. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden. Afbud Caroline Bach; Emilie Høck Hesselaa Andersen Biblioteksudvalgsmøde. Campus Horsens Sted: Chr. M. Østergaards Vej 4 8700 Horsens Mødedato: 26. november 2018 Deltagere Ulla Sparre, Torben Busk, Morten Carter, Caroline Bach, Dorte Wiwe Dürr, Sine Damhus

Læs mere

Kvote 1: Kontaktinfo - uddannelser

Kvote 1: Kontaktinfo - uddannelser Kvote 1: Kontaktinfo - uddannelser Administrationsbachelor... 3 Architectural Technology & Construction Management... 3 Bioanalytiker... 4 Byggetekniker... 4 Bygningsingeniør... 4 Bygningskonstruktør...

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-7-13 Ref.: EM Dato: 06-09-2013

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-7-13 Ref.: EM Dato: 06-09-2013 Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-7-13 Ref.: EM Dato: 06-09-2013 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Torsdag den 12. september 2013 Tid: NB udvidet: kl. 14-19 Sted:

Læs mere

Tabel 1. Antal 1. prioritetsansøgninger pr. 1. marts 2010 fordelt efter uddannelseslængde Stigning

Tabel 1. Antal 1. prioritetsansøgninger pr. 1. marts 2010 fordelt efter uddannelseslængde Stigning 15. marts ansøgninger til videregående uddannelser 2010 15. marts ansøgere til de videregående uddannelser er enten kvote 2-ansøgere, eller har adgangsgrundlag fra udlandet, søger på optagelsesr med optagelsesprøve

Læs mere

Referat maj Dato: Den 5. maj 2010 Tid: ca

Referat maj Dato: Den 5. maj 2010 Tid: ca Referat maj 2010 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Den 5. maj 2010 Tid: 15.30 ca. 18.30 Sted: Deltagere: Læreruddannelsen i Skive, Dalgas Allé 20, 7800 Skive Søren Mogensen, Peter Stampe, Lis Randa, Henning

Læs mere

Mødeindkaldelse 15. februar 2008

Mødeindkaldelse 15. februar 2008 NY VERSION Mødeindkaldelse 15. februar 2008 Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: 19. februar 2008 Tid: 16.30 til 19.00 Sted: Mødelokale NT3, Ergo- og fysioterapeutuddannelsen, Skejbyvej

Læs mere

Tryk på "language"-knappen nedenfor og vælg "English" hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk "next" for at fortsætte.

Tryk på language-knappen nedenfor og vælg English hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk next for at fortsætte. Velkommen til Introundersøgelsen // Welcome to the Introduction Survey Tryk på "language"-knappen nedenfor og vælg "English" hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk "next" for at fortsætte.

Læs mere

Optagelsen Overblik. Nr. 1

Optagelsen Overblik. Nr. 1 Overblik Nr. 1 1. Den samlede optagelse i hovedtal Optagne: 65.714. 82 pct. er optaget på deres 1. prioritet. Standby: 4.034 Afviste kvalificerede ansøgere: 8.418 Ansøgere, der ikke lever op til adgangskrav

Læs mere

Mødeindkaldelse 7. september 2009

Mødeindkaldelse 7. september 2009 Mødeindkaldelse 7. september 2009 Mødeforum: Bestyrelsen Dato: 14. september Tid: 15.30 18.30 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Pædagoguddannelsen i Gedved, Egebjergsvej 1, 8751 Gedved, lokale A14 Bestyrelsen,

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 4. april 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen Nanna

Læs mere

Kort 1: Kort over Professionshøjskoler og Ingeniørhøjskolen i Københavns udbudssteder for grunduddannelser 2011

Kort 1: Kort over Professionshøjskoler og Ingeniørhøjskolen i Københavns udbudssteder for grunduddannelser 2011 1/11 Kort 1: Kort over Professionshøjskoler og Ingeniørhøjskolen i Københavns udbudssteder for grund 2011 Storkøbenhavn Bornholm UC Syd 2/11 Oversigt over udviklingen i antallet af optagne fordelt på institutioner

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper

Søgning Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper Søgning 2017 Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Den 6. juli, 2017 Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser 3 2. Søgningen fordelt

Læs mere

Optaget på de videregående uddannelser 2011

Optaget på de videregående uddannelser 2011 11-0731 Jørgen Pater - 10.08.2011 Kontakt: jopa@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Optaget på de videregående uddannelser 2011 Optaget på de videregående uddannelser i 2011 viser en rekordstor stigning. Gennemsnitlig

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden Meddelelser fra bestyrelsesformænd og rektor til orientering Introduktion til uddannelsesområderne...

1 Godkendelse af dagsorden Meddelelser fra bestyrelsesformænd og rektor til orientering Introduktion til uddannelsesområderne... Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 26. juni 2018 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Lokale: D0.21 Deltagere: Mødesekretær: Professionshøjskolen Absalon Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Læs mere

Optag 2015. Nr. 1. Oversigt, uddannelsesgrupper

Optag 2015. Nr. 1. Oversigt, uddannelsesgrupper Optag 2015 Nr. 1 Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner 1. Samlet optag Det samlede optag på de videregående uddannelser er i 2015 på 65.298 studerende, hvilket er 2 pct. højere end sidste år, svarende

Læs mere

Faglærte læser også videre

Faglærte læser også videre Erhvervsuddannelserne giver direkte adgang til arbejdsmarkedet, hvorimod studenter fra gymnasiet skal læse videre for at få en erhvervskompetencegivende uddannelse. Men selvom en uddannelse til tømrer,

Læs mere

Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde

Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde Dagsorden Mødedato: Torsdag den 2. juni 2016 Starttidspunkt: Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Monofagligt møde kl. 14.00 16.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Mødesekretær: Campus Roskilde Trekroner Forskerpark

Læs mere

Fakta om uddannelser til hele Danmark

Fakta om uddannelser til hele Danmark Fakta om uddannelser til hele Danmark Indhold 1. Professionsuddannelsernes placering i Danmark 2. Optag af studerende i og uden for de fire store byer 3. Tiltrækning og fastholdelse af dimittender 4. Uddannelsesudbud

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere Inge Bech, Christopher Ammentorp, Catja Brühl, Anders Andersen, Daniel Jensen, Thai Fuglsang og Stine

Læs mere

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo uddannelser

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo uddannelser Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Administrationsbachelor... 1 AP Degree in Marketing Management... 1 Architectural Technology and

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

Fakta om uddannelser til hele Danmark

Fakta om uddannelser til hele Danmark Fakta om uddannelser til hele Danmark Indhold 1. Professionsuddannelsernes placering i Danmark 2. Optag af studerende i og uden for de fire store byer 3. Tiltrækning og fastholdelse af dimittender 4. Uddannelsesudbud

Læs mere

Referat J.nr.: U0002-7-03-8-13 Ref.: EM Dato: 06-11-2013

Referat J.nr.: U0002-7-03-8-13 Ref.: EM Dato: 06-11-2013 Referat J.nr.: U0002-7-03-8-13 Ref.: EM Dato: 06-11-2013 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Mandag den 28. oktober Tid: Kl. 15.30-18.30 2013 Sted: Campus Viborg, Prinsens

Læs mere

Studievalg Danmark Center Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Danmark Center Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Danmark Center Sydjylland Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Danmark? Studievalg Danmark består af 7 regionale vejledningscentre under Uddannelses-

Læs mere

Multisalen ved kantinen, til højre for hovedbygningen. Nanna Ferslev (naf), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk

Multisalen ved kantinen, til højre for hovedbygningen. Nanna Ferslev (naf), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk Dagsorden Mødedato: Fredag den 28. marts 2014 Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale: Ernærings- og sundhedsuddannelsen Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Multisalen ved kantinen,

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Administrationsbachelor... 1 Architectural Technology & Construction Management... 1 Beklædningshåndværker... 1

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. Den 20. marts, 2017

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. Den 20. marts, 2017 Søgning 2017 Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Den 20. marts, 2017 2. udgave, revideret 23. marts 2017 Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer

Læs mere

Fakta om uddannelser til hele Danmark. Fakta. side 1/10

Fakta om uddannelser til hele Danmark. Fakta. side 1/10 22. august 2018 Danske Professionshøjskoler Ny Vestergade 17 st. tv. 1471 København K Tel. 3338 2200 uc-dk@uc-dk.dk danskeprofessionshøjskoler.dk Fakta Fakta om uddannelser til hele Danmark Indhold Fakta

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00. Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2. Afbud:

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00. Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2. Afbud: Mødeindkaldelse 22. maj 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00 Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Deltagere: VIAs bestyrelse Afbud: Referent: Gitte Juul Johansen

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. [marts 2018]

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. [marts 2018] Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner [marts 2018] Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser 3 2. Søgningen fordelt på uddannelsesgrupper

Læs mere

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2013

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2013 Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2013 Nordjylland har i de sidste 5 år oplevet en markant stigning i interessen for de videregående uddannelser i regionen.

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere