Nyhedsbrev til Pindstrup Centret frivillig ledere januar 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev til Pindstrup Centret frivillig ledere januar 2010"

Transkript

1 Nyhedsbrev til Pindstrup Centret frivillig ledere januar 2010 Husk planlægningsweekend den april på Pindstrup Centret! Planlægningsudvalget (PLU) og Pindstrup Centret slår endnu engang dørene op til planlægningsweekend på Pindstrup Centret! Vi håber, at mange vil deltage i weekenden, hvor der både er tid til planlægning af sommerens kurser og lejre, uddannelse og hygge med Pindstrup-vennerne. Invitationerne sendes ud ca. 1. februar, så kursus- og lejrledere skal huske at sende en lederliste til centret inden 1. februar. Velkommen til nye frivillige ledere på Pindstrup Centret Flere nye frivillige ledere har meldt deres ankomst på Pindstrup Centret. Centret byder varmt velkommen til alle, og vi glæder os til at se jer i aktion i løbet af året! Husk at du som kursus- eller lejrleder altid kan henvende dig til Pindstrup Centret for at få udleveret en komplet lederliste eller få kontaktoplysninger på nye frivillige, hvis du mangler nogle ledere til dit team. Du kan kontakte Karen Vinther Villadsen på telefon eller mail for yderligere information. Nye frivillige ledere: Jan Nøhr, 32 år fra Galten. Har tidligere deltaget i Pindstrup Centrets aktiviteter og kan tegnsprog. Sarah Andersen, 20 år fra Gjerlev J. Har tidligere deltaget i Pindstrup Centrets aktiviteter og har bl.a. arbejdet som handicaphjælper. Maria Højlund Bagge, 21 år fra Århus. Har tidligere deltaget i Pindstrup Centrets aktiviteter, og har arbejdet med sent hjerneskadede. Påbegynder til februar pædagogstudiet.

2 Camilla Ørum Andreasen, 24 år fra Holstebro. Læser til fysioterapeut og har tidligere selv deltaget i Pindstrup Centrets aktiviteter. Nanna Josephsen, 21 år fra Holstebro. Læser til fysioterapeut, har en lillesøster med handicap og har selv tidligere deltaget i Pindstrup Centrets aktiviteter. Dorte Rams, 46 år fra Skørping. Har tidligere deltaget i Pindstrup Centrets aktiviteter, uddannet ergoterapeut og halliwick-instruktør. Har en udviklingshæmmet datter. Lya Tækker, 36 år fra Åbenrå, pædagogstuderende. Har to børn med ADHD og har tidligere deltaget i Pindstrup Centrets aktiviteter. Steffen Beck Røn, 18 år fra Vojens. Har selv tidligere deltaget i Pindstrup Centrets aktiviteter. Vil gerne være pædagog. Har selv ADHD. Mille Jørgensen, 18 år fra Tjele. Har tidligere deltaget i Pindstrup Centrets aktiviteter, går på gymnasiet og har en lillesøster med handicap. Vil gerne være pædagog. Miniportræt af Kirsten Ninn Jensen Kirsten Ninn Jensen bor på Fanø og har været frivillig leder på Pindstrup Centret siden Hendes mand, Ove, har også været frivillig leder i de sidste par år. Kirsten har desuden også haft sit barnebarn med, der også er rigtig begejstret for Pindstrup Centret. Kirsten synes, at det er sjovt at være frivillig på Pindstrup Centret, fordi hun møder andre frivillige ledere med meget forskellig baggrund. De kommer og giver en hånd med, fordi de kan li det, og ikke fordi de får penge for det. I mit professionelle job møder jeg mange der arbejder med børn og unge, men er mere fokuseret på lønnen. Så længe det er ulønnet, så bliver jeg (og resten af familien) ved! fortæller Kirsten. Kirsten har allerede sagt ja til at være frivillig i 2010, og nyhedsbrevet vil gerne herigennem sige tak til Kirsten og familien for den store indsats igennem årerne. Vil du være frivillig på en af Pindstrup Centrets aktiviteter i 2010, så kom ud af busken nu!

3 Skal du være frivillig på en af Pindstrup Centret mange spændende aktiviteter i 2010, så meld dig allerede til nu. Du kan se en oversigt over centrets aktiviteter i årets frivillig-integration, på side 6-8 på nedenstående link: Du kan kontakte kursus- eller lejrledere på den eller de aktiviteter hvor du gerne vil være frivillig, eller melde dig som frivillig ved at kontakte Pindstrup Centret på telefon , eller mail Din indsats som frivillig gør en forskel og pynter på CV et! Du gør en forskel som frivillig leder på Pindstrup Centret! Men din indsats som frivillig har ikke kun betydning for de mange børn og unge og deres forældre der kommer på Pindstrup Centret. Det pynter også på cv et at være frivillig leder! Pindstrup Centret står altid klar til at lave en udtalelse til dig, og du kan kontakte Karen Vinther Villadsen på eller telefon , hvis du gerne vil have en udtalelse. Har du nogle gode idéer, der kan komme PLU og Pindstrup Centret til gavn? Sidder du inde med nogle gode idéer, store som små, f.eks. mht. udvikling af aktiviteter eller noget helt andet, så er du altid velkommen til at kontakte PLU eller Pindstrup Centret. Vi lytter til dine gode idéer, og der er brug for dem! Du er også velkommen til at kontakte PLU eller Pindstrup Centret, hvis du f.eks. har lyst til at hjælpe til med at gøre hjemmesiden endnu bedre, gerne vil være med til at lave næste års Integration osv. Så husk at PLU og Pindstrup Centret altid er åben for ny inspiration, og alle frivillige ledere, nye såvel som gamle, der har nogle gode idéer opfordres til at komme ud af busken!

4 Har du fået ny adresse? Har du skiftet post- eller adresse eller fået nyt telefonnummer, så husk at meddele dette til Pindstrup Centret, ellers kan vi ikke komme i kontakt med dig! Stor tilslutning til Pindstrup Centrets nye kursustilbud! Pindstrup Centret tilbyder i år nogle nye familieweekender, og familierne har taget rigtigt godt imod dem! Der har været stor søgning på familieweekenden for familier med piger med ADHD, så der desværre er en del familier på venteliste. Der har også været stor tilslutning til familieweekenderne for familier med barn med OCD samt familier med præmature børn, men heldigvis er der endnu ikke venteliste til disse kurser. Nyhedsbrev til Pindstrup Centrets frivillige ledere november 2009 Integration og kursushæfte 2010 er på vej til din postkasse! Så er Integration og kursushæfte for 2010 endelig på vej til din postkasse! Der er lavet et helt nyt design på materialet. Desuden afholdes der i nye temadage og 3 familieweekends for nye målgrupper. Pindstrup Centrets kursuskataloger har været at finde på hjemmesiden et stykke tid, og det er glædeligt at se, at der allerede er mange, der har tilmeldt sig familiekurser, familieweekends og ferielejre næste år. Du kan se mere om alle de spændende aktiviteter i kursuskataloget, der postomdeles, og som også kan ses på hjemmesiden Hvis du har ris, ros eller kommentarer til de nye kursuskataloger, er du velkommen til at kontakte centret på telefon Pindstrup Centret vil desuden gerne viderebringe en særlig tak til alle jer frivillige ledere, der har meldt jer som kursus- eller lejrledere i Der er mange goder oplevelser og glæder som kursus- eller lejrleder, men

5 samtidig er det også stort ansvar og en stor opgave. Går du rundt med en kursusleder i maven, så er der stadig mulighed for at blive kursusleder på familiekursus 1 og familiekursus 3. Du kan se mere om kurserne på under menuen familiekurser. Er det noget for dig, så kontakt Karen Villadsen på telefon for yderligere information. Vær med til at gøre værkstedsgården til et godt sted at være! Erik Lindhart har taget initiativ til oprydning i værkstedsgården, og resultatet er rigtig flot! Der er blevet smidt en masse gamle legesager og andet ud, og hylder, kasser, lego, bolde mv. er blevet vasket af. Du kan være med til at gøre værkstedsgården til et bedre sted at være, ved at huske at rydde ordentligt op efter dig! Der er sat skilte og mærkater på de forskellige aktivitets- og legesager, så det er nemt at finde ud af, hvor de forskellige ting skal være. Så husk det nu: VÆR MED TIL AT RYDDE OP I VÆRKSTEDS-GÅRDEN! Skulle du ligge inde med brugte spil, legetøj, udklædningstøj eller andet, du ikke selv har brug for, så vil Pindstrup Centret med tak modtage dette.

6 Brogårdens personale glæder sig til at tage større del i de formålsbestemte aktiviteter! I sidste nyhedsbrev kunne man læse om de spændende planer for bygningen af et nyt familieafsnit på Brogården. Der har blandt andet været afviklet søskendekurser og ADHD-lejr på Brogården, men på nuværende tidspunkt har Brogården ikke den tilgængelighed, det kræver, for at afvikle aktiviteter for fysisk handicappede. I sommeren 2010 påbegyndes bygningen af det nye handicaptilgængelige familieafsnit. Det bliver spændende at følge denne udvikling, og hos Brogårdens personale er der også stor glæde at spore. Lisbeth Pedersen og Jane Sørensen, der til dagligt arbejder i Brogårdens reception udtaler: Vi er stolte over, at det store arbejdet har båret frugt, og vi glæder os til at se det færdige resultat. Vi gør meget ud af at fortælle vores kursister, at når de afholder deres kurser hos os, så støtter de Pindstrup Centrets arbejde for at integrere børn og unge med og uden handicap. Nu bliver det hele mere visuelt, og de kan konkret se, hvad det er, de støtter. Det er desuden dejligt, at det hele går op i en højere enhed, og vi er stolte over at skulle rumme nogle flere facetter af forskellige mennesker. Det kan også være med til at give os en større indsigt i, hvad det vil sige at være familie med et barn med handicap. Vi har mulighed for at få et andet syn på sagen, og på at blive mere rummelige som mennesker. I det daglige så tænker vi jo mest over at få så stor en belægning på Brogården som muligt mht. vores kursister, så vi kan være med til at tjene nogle penge til Pindstrup Centrets handicap-aktiviteter. Vi tænker også på alle de små praktiske udfordringer, der bliver mht. tilgængelighed, f.eks. om vi skal have hævesænkeborde i restauranten og meget andet. En stor tak til alle jer frivillige ledere fra Pindstrup Centret! Pindstrup Centret afvikler den sidste aktivitet for i år den november, og vil gerne sige tak til alle jer, der har gjort en forskel ved at være frivillige ledere på en af centrets mange aktiviteter i Vi håber, at I har haft mange dejlige oplevelser, og vi håber at se jer igen til næste år. Har I ros eller ris til centret eller nogle gode forslag til, hvordan tingene kan køre endnu bedre, så fat tastaturet og skriv til

7 Planlægningsweekend og evalueringsweekend i 2010 Pindstrup Centret afholder også i 2010 planlægnings- og evalueringsweekend. Traditionen tro bliver der både mulighed for at mødes med teamet til planlægning/evaluering. Der bliver også lagt vægt på lederuddannelse og selvfølgelig på hyggen med alle dine Pindstrup-venner. Sæt allerede nu kryds i kalenderen ud for den april 2010, hvor der afholdes planlægningsweekend og den september 2010, hvor der afholdes evalueringsweekend. Bemærk at begge arrangementer afholdes på Pindstrup Centret. Har du lyst til at være frivillig leder på en af Pindstrup Centrets aktiviteter i 2010? 2010 venter i horisonten, og det bliver et år sprængfyldt med mange spændende aktiviteter for børneglade frivillige ledere. Har du lyst til at være frivillig på en familieweekend, et familiekursus eller en børne- eller ungdomslejr, eller evt. flere forskellige aktiviteter, så må du gerne allerede nu meddele dette til Pindstrup Centret eller til kursus/lejrlederne. Din indsats

8 betyder noget, og kan gøre en stor forskel for de mange børn og deres familiemedlemmer, der kommer på Pindstrup Centret. Du kan se en samlet aktivitetsoversigt for 2010 i Integration. Du kan også klikke ind på under menuerne børnelejre, ungdomslejr, familieweekend, familiekursus og temadage. Bemærk at der ikke er behov for frivillige ledere på FW7 og FW9 samt temadagene. Du kan kontakte Pindstrup Centret på mail eller telefon , hvis du har lyst til at være frivillig leder på en eller flere aktiviteter. Vi har brug for din indsats og glæder os til at høre fra dig! Nyhedsbrev til Pindstrup Centrets frivillige ledere oktober 2009 Aslak Skals Stenkilde kåret som årets pind 67 frivillige ledere var med til evalueringsweekenden, der blev afviklet på Brogården den september. Der var både afsat tid til at evaluere i egne teams og på tværs af teams. Derudover var der også mulighed for et tegn til tale-grundkursus og STOMP og selvfølgelig blev det hele rundet af med et brag af en fest med livemusik lørdag aften. Her blev Aslak Skals Stenkilde kåret som årets pind, for sin indsats på teltlejren. Der skal lyde et stort tillykke til Aslak herfra, og en lige så stor tak til alle frivillige ledere, der har været med som frivillige enten på ferielejrene, familiekurserne eller familieweekends i løbet året! Efterlysning af spil, legetøj, udklædningstøj mv. Der er blevet ryddet op i de spil og legesager der ligger i pejsestuen. Erik Lindhart har desuden taget initiativ til oprydning af værkstedsgården, så der også kan blive ryddet grundigt op i spil og legetøj her. Ligger du inde med nogle spil, noget legetøj, lidt udklædningstøj eller andre gode sager, som de børn der kommer på Pindstrup Centret kan have glæde af, så tag det med, næste gang du er på centret. Pindstrup Centret vil med taknemmelighed tage imod spil, legetøj, udklædningstøj og andet, der kan komme børnene til gode.

9 Efterårslejren i er fuld sving I skrivende stund er efterårslejren i fuld sving med mere end 60 børn med og uden handicap og en masse glade frivillige ledere. Der har været høj sol over centret det meste af ugen, og der har været mange spændende aktiviteter. Mandag stod den blandt andet på svampejagt, bondegårdsbesøge og madlavning, tirsdag var der blandt andet gips-aktiviteter og onsdag stod den på en tur til Århus og besøg på Moesgård Museum. Torsdag holdes der jul på Pindstrup Centret og fredag er det filmaften, inden trætte ledere og børn tager hjem igen lørdag. Integration, ferielejrplakaten og kursuskataloget er under udarbejdelse Arbejdet med at få trykt næste års udgave af Integration, ferielejrplakat og kursuskatalog er allerede i fuld gang. Det er en lang proces at få det endelige kursusmateriale trykt og udsendt, derfor går arbejdet med at grovskitsere næste års kursusplan og indholdet i Integration allerede i gang i foråret. Sidder du inde med gode idéer til ovennævnte, eller går du rundt med en lille kursusleder i maven, så er du altid velkommen til at kontakte Pindstrup Centret på telefon Spændende kursusår 2010 står for døren

10 Hele sommeren har Pindstrup Centrets planlægningsudvalg og nogle af centrets ansatte arbejdet på højtryk for at skrue et spændende kursuskatalog sammen for næste års aktiviteter. Det er blandt andet blevet til nye kurser for familier med piger med ADHD, familier med et barn med OCD og familier med præmature børn, samt nogle spændende temadage. Pindstrup Centret vil gerne rette en særlig tak til alle jer, der har påtaget jer en kursuslederrolle næste år. Det er dejligt i har lyst til det, og så selv om i på et meget tidligt tidspunkt har skulle forholde jer til næste års program. Allerede nu kan man se mere om næste års aktiviteter på Har du lyst til at være frivillig på nogle af næste års aktiviteter er du altid velkommen til at kontakte Pindstrup Centret på telefon Har du fået Pindstrup Centrets nye T-shirt? Først på sommeren ankom de nye t-shirts til Pindstrup Centret. Alle frivillige ledere, der har været aktivitet i løbet af 2009, får en t-shirt som tak for indsatsen. Har du endnu ikke fået en t-shirt, kan den afhentes på Pindstrup Centret. Tilbygning på Brogården I løbet af sommeren er det lykkes at få en aftale omkring jordkøb ved Brogården i hus. Det betyder at Brogården udvides med et familieafsnit med god tilgængelighed. Ifølge planen påbegyndes opførslen af familieafsnittet allerede næste sommer, og det skulle gerne stå klar i løbet af Har du noget på hjertet? Har du en god historie til nyhedsbrevet, eller andre gode idéer så er du altid velkommen til at skrive til

11 Nyhedsbrev forår 2009 NYHEDSBREV MAJ 2009 Vellykket planlægningsweekend på Pindstrup Centret Den april blev der afholdt planlægning for alle sommerens ferielejr-teams. Det blev en god weekend med høj sol, planlægning af sommerens lejre og hygge blandt de frivillige. Til forskel fra tidligere var hele lørdagen sat af til planlægning, og det betød, at de forskellige teams nåede en masse. Det bliver spændende, når vi til sommer byder velkommen til alle de skønne børn og unge, der glæder sig til at komme til Pindstrup. Lørdag var også dagen, hvor Pindstrup Centrets nye udekøkken blev taget i brug, og de forskellige teams fik gode idéer til spændende mad i udekøkkenet. Søndag var der to uddannelsesoplæg om henholdsvis førstehjælp og hjernens opbygning. Det var dejligt at se en masse af de gamle frivillige og ikke mindre dejligt at se nogle nye ansigter også. Kender du nogen, der er interesseret i at blive frivillig på Pindstrup Centret, så er du velkommen til at kontakte centret for udlevering af frivilligfoldere mv. Billederne i dette nyhedsbrev er fra planlægningsweekenden. Stor ros til frivillige ledere på Pindstrup Centret!

12 Der er ingen tvivl om, at de frivillige ledere yder en flot og imponerende indsats på Pindstrup Centret. Nedenfor følger en lille beretning fra Mette Causlund og Aage Boddum, der er forældre til Nicolai på 8 år med ADHD. Familien deltog i familieweekend 4 på Pindstrup Centret. Vi har kun gode ting at sige om kursuslederne, da de virkelig har gjort et godt stykke arbejde for at vi som familie kan få mange gode redskaber til at tackle vores problemer i hverdagen og ligeså med vores socialrådgiver. Så et godt kursus, og vi anbefaler det til alle, vi kender, som har ADHD tæt inde på livet. De frivillige børnepassere er nogle dejlige personer, som forstår at lege og underholde vores børn, så de føler sig værdsat og IKKE OVERSET- selvom vi som forældre er væk fra dem. En stor ROS til dem. Vi lader hermed rosen gå videre til alle jer frivillige! Nye aktivitetsmuligheder på Pindstrup Centret! Som skrevet står ovenfor har Pindstrup Centret fået nyt udekøkken, og der blev prøvesmagt og udvekslet opskrifter i den helt store stil på den netop overståede planlægningsweekend. Udekøkkenet giver helt nye aktivitetsmuligheder, og køkkenchef Frede Olesen udtaler: På Pindstrup Centret er vores nye, overdækkede udekøkken færdigt. Det er rigtig dejligt, så nu er der mulighed for at lægge flere aktiviteter ind i jeres program. Det kunne være, at vi tilbereder forskellige måltider i samspil med køkkenpersonalet, (grill, wok, samt bagning) eller I bestiller mad, der er tilberedt i udekøkkenet, spiser ude under overdækningen, renser de fisk, I selv har fanget, laver pandekager, snobrød og meget mere. Køkkenet er indrettet, så der er arbejdsplads til 24 personer med koldt vand, vaske og el, 2 gas-stegeplader og 2 gasgrille. Der kan sagtens laves mad til 60 personer uden problemer. Vi glæder os til at se køkkenet i brug til sommer, og savner du inspiration, så forhør dig hos Frede eller brug opskrifterne, der bliver lagt i ledermappen på

13 Kontakt til Pindstrup Centrets medarbejdere: Pindstrup Centret vil gerne hjælpe jer frivillige ledere så godt som muligt. I er altid velkommen til at kontakte centret, hvis I har nogle gode idéer, noget I skal have hjælp til eller bare noget I gerne vil have en snak om. Nedenfor kan du se, hvem du skal have fat i, alt efter hvad det drejer sig om: Marianne Jelsbech: Aflastning, optagelse og ansøgning på kurser, weekender og lejre. Anita Frederiksen: Optagelse og ansøgning på kurser, weekender og lejre. Eksterne kunder. Lars Juul-Madsen: Er altid åben for en snak om store og små tanker og idéer i forhold til at være frivillig på Pindstrup Centret. Er med i Pindstrup Centrets bestyrelse, og deltager i PLU og FamilieNet Danmarks bestyrelsesmøder. Tina Buus Hansen: Alt vedrørende økonomi, dvs. budgetter, løn og kørselsgodtgørelse mv. Sidder i Pindstrup Centrets bestyrelse og deltager i PLUs bestyrelsesmøder. Karen Vinther Villadsen: Kontakt mellem Pindstrup Centret og frivillige ledere, rekruttering af nye frivillige, hjælp til booking af oplægsholdere, hjælp til mulige navne til frivillig-team, hjemmeside, Integration, nyhedsbrev, FamilieNet Danmark, snak om stort og småt i forhold til at være frivillig på centret. Nye idéer og inspiration gives og modtages gerne! Deltager i PLU og FamilieNet Danmarks bestyrelsesmøder.

14 Frivillige søges! Du kan stadig nå at melde dig til oprydning af værkstedsgården til efteråret! Det er Erik Lindhart, der har taget det supergode initiativ, og du kan skrive til hvis du vil være med. Ved FamilieNet Danmarks store legedag, der afholdes grundlovsdag på Brogården, er der ligeledes stadig plads til et par hjælpende hænder, skriv til hvis du vil være med! Planlægningsudvalget er det lige noget for dig? Trænger du til nye udfordringer, og synes du, at det er spændende at arbejde med, hvordan Pindstrup Centret skal udvikle sig, så er planlægningsudvalget (PLU) lige noget for dig! Udvalget arbejder med den overordnede planlægning og afvikling af Pindstrup Centrets formålsbestemte aktiviteter. Planlægningsudvalget består i øjeblikket af følgende personer men der er plads til flere: Anne Marie Kragh Sørensen, formand og med i familieudvalget, der varetager opgaver i forbindelse med familie-weekender og -kurser.

15 Else Marie Thorsen, medlem og med i frivilligudvalget, der står for diverse opgaver i forbindelse med planlægnings- og evalueringsweekenden. Martin Toft Andersen, medlem og med i lejrudvalget, der varetager opgaver i forbindelse med ferielejre. Erik P. Lindhart, medlem og med i lejrudvalget samt aktivitetsudvalget, der varetager opgaver i forbindelse med nye aktiviteter og idéer, f.eks. oprydning af værkstedsgården mv. Michelle Kjølner, medlem og med i lejrudvalget. Desuden er Kirsten Pram med i familieudvalget. Lars Juul-Madsen, Tina Buus Hansen og Karen Vinther Villadsen deltager også i PLUs møder. Er du blevet nysgerrig på PLUs arbejde, så send en mail til Anne Marie, hun vil rigtig gerne høre fra jer derude! Anne Marie efterlyser blandt andet frivillige til familieudvalget. Har du noget på hjertet? Hvis du har en god historie mht. at være frivillig leder eller nogle tanker, du gerne vil have med i næste nyhedsbrev, så tøv ikke et sekund, men fat tastatur og send et indlæg til eller ring Håber at høre fra dig, så du kan være med til at gøre nyhedsbrevet mere levende!

16 Kom til legeplads-reception! Pindstrup Centrets nye legeplads er klar til alle sommerens glade børn! Vi glæder os til at se legepladsen i brug, og Pindstrup Centret inviterer til en uformel reception fredag den 22. maj kl. 15. Mere information følger på NYHEDSBREV MARTS 2009 Kom og vær med til at give en masse børn en kanonsjov grundlovsdag! Grundlovsdag er der traditionen tro store legedag på Brogården for familier med børn med og uden handicap. Der vil være en masse spændende aktiviteter i løbet af dagen, og vi har brug for DIG til at komme og give børnene en god oplevelse! Så kom og vær med - det bliver drønsjovt! Du kan kontakte Karen Vinther Villadsen på Pindstrup Centret for mere information.

17 Vil du med i Værkstedsgården? Vi skal have ryddet op i Værkstedsgården, så den er klar til sommerens lejre og alle de andre spændende aktiviteter! Hvis du har lyst til at være med, så betaler Pindstrup Centret selvfølgelig din transport, og du kan kontakte Erik Lindhart eller Karen Vinther Villadsen for mere information. Planlægningsweekenden står for døren Den april er der planlægningsweekend på Pindstrup Centret! Invitationerne er sendt ud, og det bliver en weekend med fælles diskussion, planlægning af lejrene og kurserne og et

18 brag af en fest lørdag aften. Derudover er der uddannelsesdag om søndagen, hvor der er mulighed for at vælge mellem to spændende oplæg: Et oplæg om førstehjælp eller et oplæg om hjernens opbygning og funktioner. Spejderhytten versus servicehuset Oppe bagved gult hus ligger servicehuset. Og nede i Pindstrup by ligger spejderhytten. Der er næsten ingen familieweekends og -kurser eller lejre, der har benyttet spejderhytten til aktiviteter. Derfor er den lejet ud til den lokale SFO. Vi vil dog fremover kunne bruge den i sommerperioden. Ny gruppe for frivillige på Facebook. Nu er der oprettet en officiel gruppe på Facebook søg på Pindstrup Centret, og find de andre frivillig på Pindstrup Centret her! Nyt fra Planlægningsudvalget, PLU. PLU er en gruppe af frivillige og ansatte på Pindstrup Centret, der mødes hver anden måned. Udvalget arbejder med overordnede opgaver i forhold til Pindstrup Centrets aktiviteter, f.eks. nye tiltag, finde kursusledere, rekruttere nye frivillige samt mange andre spændende ting. Overskrifter fra det seneste møde er f.eks.: 1. maj er en database over oplægsholdere færdig. Så bliver det muligt for kursusledere at finde inspiration til nye oplægsholdere og søge kontaktinformation. Flere kursus- og lejrledere har oplevet, at deadline for program og foldere til lejre og kurser ikke har været tilstrækkelig klar. Denne deadline vil Pindstrup Centret sørge for bliver knivskarp, når vi skal lave programmer til På planlægningsmødet vil der således blive udleveret en opdateret kalender i ledermappe med alle relevante og vigtige datoer.

19 Endnu et kryds i kalenderen Selv om vi endnu ikke har planlagt sommerens lejre og kurser, så sæt allerede nu kryds i kalenderen for evalueringsweekenden. Krydset skal sættes den september! Nyt om legepladsen Første etape af legepladsen er færdig. Så glæd dig til at tage den nye legeplads i brug på sommerens aktiviteter! Ny hjemmeside!!!

20 Onsdag den 4. marts gik en ny hjemmeside i luften. er gjort mere overskuelig og brugervenlig, så kig forbi den nye side! Nyhedsbrev vinter 2008 Spiser unge rå grøntsager? Ja det gør de. På efterårets familieweekend for familier med unge med ADHD var søndagens tema, hvordan en sund kost kan hjælpe de unge. Efter et oplæg om kostrådene skulle de unge i gang med at klargøre grøntsagerne og så skulle der ellers wokkes. Vi havde fået besøg af Frugtformidlingen, der underviste og havde de store wokke med. Klokken 12 blev der serveret velduftende kinabokse for alle deltagere på kurset.

21 Nyt team i køkkenet på Pindstrup Centret. Når du for fremtiden kommer ud i køkkenet på Pindstrup Centret vil du møde nye medarbejdere. Tak for indsatsen i 2008! Fra Pindstrup Centrets side skal der lyde en stor og varm TAK til alle jer frivillig, der i løbet af året har rendt rundt og lavet en masse frivilligt arbejde på Pindstrup Centret! Det er vi meget glade for - og det er de børn og familier der har været på kursus på centret helt sikkert også.

22 Uden jeres flotte indsats, var det ikke muligt at afholde alle de kurser, weekender og lejre! Vi ønsker jeg alle en glædelig jul og et godt nytår, og håber selvfølgelig at se jer igen i 2009! Kursuskataloget for 2009, Integration og ferielejr-plakaten er på gaden! Så er Pindstrup Centrets informationsmateriale for 2009 klar! Kursuskataloget med en samlet oversigt over alle familieweekender og familiekurser i 2009 er færdigtrykt. Ligeledes er plakaten med oversigt over sommerens ferielejre og Integration også færdigtrykt og landede i postkasserne landet over i uge 49. Har du ikke modtaget bladet, så kontakt Pindstrup Centret! Følg med på hjemmesiden for at se en oversigt over samtlige aktiviteter i Byggeriet af Pindstrup Centrets nye legeplads skrider fremad! Det går stadig fremad med byggeriet af Pindstrup Centrets nye handicap-legeplads. 1. etape af byggeriet står færdigt i december Legepladsen giver super gode muligheder for at børn med og uden handicap kan få nogle gode udfordringer og have det rigtigt sjovt med hinanden. Udekøkken på Pindstrup Centret! Madlavning er altid et sikkert hit, når der skal laves sjove børneaktiviteter på Pindstrup Centret. I december 2008 færdiggøres et nyt udekøkken, der giver gode muligheder for at familierne der deltager i aktiviteter på Pindstrup Centret kan få nogle rigtig gode oplevelser

23 sammen. Vi håber at udekøkkenet vil blive flittigt brugt og glæder os til at se køkkenet i brug! Rig mulighed for uddannelse, så du er godt klædt på som frivillig! Som frivillig på Pindstrup Centret er der mange udfordringer man står over for. Et kursus inden for et relevant emne, kan være en mulighed for at blive godt klædt på til de forskellige udfordringer man står overfor som frivillig på Pindstrup Centret. Stine Ibsen der i mange år har været frivillig på Pindstrup Centret har f.eks. valgt at tage et grundlæggende førstehjælpskursus. Kurset blev udbudt af Dansk Røde Kors og Pindstrup Centret betalte udgifterne. Stine var rigtig glad for kurset, og opfordre andre frivillige til også at springe ud i det og tage et relevant kursus. Pindstrup Centret dække gerne udgifterne såfremt der er tale om et rimeligt indhold og beløb! Nyhedsbrev sensommeren 2008

24 Så er vi igang! Disse billeder taler vist sit eget sprog! Så er vi gået igang med etableringen af den nye legeplads på Pindstrup Centret!!!!! TAK for indsatsen!

25 Knap 200 børn og unge med og uden handicap og knap 50 familier har i løbet af sommeren haft en udbytterig uge på Pindstrup Centret! TAK for din indsats! Årets Pind Nu begynder det hæsblæsende kapløb om at kåre Årets Pind! Sidste år var det Ulrich, der løb med pinden. Vinderen udråbes og hædres ved evalueringsweekenden. Så nu er det bare at komme i gang med at nominere hinanden. Kriteriet er, at man har udmærket sig i forbindelse med en af Pindstrup Centrets formålsbestemte aktiviteter. Hvordan: Man fatter pen og papir eller tastatur og skriver en forklaring på, hvorfor netop denne frivillige leder bør kåres. Eksempelvis kunne årets pind gives til en leder, der har været særlig omsorgsfuld, en ekstra arbejdsom indsats fra en ny frivillig eller en god beslutning eller handling på baggrund af en konflikt eller et problem. Send din nominering inden 15/9 til

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 ANNONCE RETT NYT INDHOLD nr. 2 2015 6 4 Redaktionen 5 Nyt fra bestyrelsen 6 Familietur til Legoland 8 Børn med særlige behov 9 9 Mille og Meywalkeren 10 Bestyrelsens

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

foreningen af unge med gigt

foreningen af unge med gigt foreningen af unge med gigt medlemsblad nr. 148 marts 2013 29. årgang temaaction! Er du ny redaktør til FNUGbladet? SIDE 7 FNUG på adventure SIDE 12 Lyder jeg dum? SIDE 17 REDAKTIONELT FORENINGEN AF UNGE

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Parkposten Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia Årgang 5 Nr. 1 Marts 2015 Redaktionen Leder Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Bygge bro og netværk Beskæftigelse og udd. Aktivitetshus

Læs mere

ISSN 1901-1717. nr. 2 juni 2014 26. årgang. Landsforeningen Rett Syndrom

ISSN 1901-1717. nr. 2 juni 2014 26. årgang. Landsforeningen Rett Syndrom ISSN 1901-1717 nr. 2 juni 2014 26. årgang A redaktionen Den gode historie annoncesalg Dansk Blad Service ApS Vestergade 11 A 5540 Ullerslev Telefon 70 70 12 25 kl. 8.30-12.00 og 12.30-15.00 E-mail: info@danskbladservcie.dk

Læs mere

2 Et nyt arbejdsår på CFD

2 Et nyt arbejdsår på CFD Nyhedsbrevet Nyhedsbrevet Nyhedsbrev marts - nr. 1, 2013 2 Et nyt arbejdsår på CFD 3 NYT NAVN = NYT DESIGN 6 KOMMENTARER TIL DET NYE NAVN, LOGO OG TEGNNAVN 8 Kulturdag i KBH 9 LYDLØS DAG VOXPOP 11 Kreativ

Læs mere

Hovedcirklen. Hjerneskadeforeningen

Hovedcirklen. Hjerneskadeforeningen Hovedcirklen Hjerneskadeforeningen årgang 17 nummer 2 juni 2005 HER FINDER DU HJERNESKADEFORENINGEN HOVEDKONTOR: Brøndby Møllevej 8,2605 Brøndby Girobank 195-0096 Tlf. 4343 2433, Fax: 4342 2430 info@hjerneskadeforeningen.dk

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

tema foreningen af unge med gigt DEBAT FNUG I DIALOG FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM

tema foreningen af unge med gigt DEBAT FNUG I DIALOG FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM foreningen af unge med gigt medlemsblad nr. 150 oktober 2013 29. årgang tema DEBAT FNUG I DIALOG FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM Er din reumatolog god til at kommunikere? SIDE 6 Ikke rigtig voksne, ikke rigtig børn

Læs mere

Elevskrift Nr. 1-2008

Elevskrift Nr. 1-2008 IDRÆTSHØJSKOLEN I SØNDERBORG Elevskrift Nr. 1-2008 IDRÆTSHØJSKOLENS ELEVFORENING Efterårsopholdet 2007 Indholdsfortegnelse Formandsord forår 2008................................................................

Læs mere

FAMILIEFORENINGEN FOR COCHLEAR IMPLANTEREDE BØRN. decibel. Indledning

FAMILIEFORENINGEN FOR COCHLEAR IMPLANTEREDE BØRN. decibel. Indledning bel FAMILIEFORENINGEN FOR COCHLEAR IMPLANTEREDE BØRN NYHEDSBREV FOR bel Formandens beretning 2002 April 2003 6. årgang Nr. 1 Indhold: Formandens beretning decibel 2002 1 Frederiks reoperation 4 Indkaldelse

Læs mere

Årsrapport 2011 for Café Parasollen

Årsrapport 2011 for Café Parasollen Årsrapport 2011 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Udfordringer, smil og latter

Læs mere

LANDSFORENINGEN HUNTINGTONS SYGDOM

LANDSFORENINGEN HUNTINGTONS SYGDOM ISSN 0909-5128 huntingtons.dk 29. årgang Juni 2012 Nr. 2 LANDSFORENINGEN HUNTINGTONS SYGDOM Landsforeningen Huntingtons Sygdom huntingtons.dk nr. 2/12 1 Indhold Formanden har ordet... 3 Rundt om HS 2012:

Læs mere

tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel

tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel m e d l e m s b l a d n r. 1 3 0 m a j 2 0 0 8 2 4. å r g

Læs mere

Nummer 60 16. årgang Juli 2013

Nummer 60 16. årgang Juli 2013 Nummer 60 16. årgang Juli 2013 Så er Byparken åben for alle! (side 22) Udsigten fra Vinderslevvej 37 den 25. maj (side 28) De nye medarbejdere ved Vinderslev Kirke (side 13) Initiativtageren til Byparken

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Marts-april 2014

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Marts-april 2014 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Marts-april 2014 Tina Raun Nielsen er frivillig i Parkinsonforeningen Læs mini-portræt i nyhedsbladet, hvor Tina bl.a. fortæller om en ny ParkinsonCafé i Aalborg. I nyhedsbladet

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Nyhedsbrev. Foto: Bjarne Stæhr. Foreningens adresse Landsforeningen for Marfan Syndrom Tamsborgvej 1, 2. th 3400 Hillerød

Nyhedsbrev. Foto: Bjarne Stæhr. Foreningens adresse Landsforeningen for Marfan Syndrom Tamsborgvej 1, 2. th 3400 Hillerød Nyhedsbrev Nr. 64 Oktober 2007 Foto: Bjarne Stæhr Foreningens adresse Landsforeningen for Marfan Syndrom Tamsborgvej 1, 2. th 3400 Hillerød Indhold: Kære medlemmer... 3 Projektet At være ung med Marfan

Læs mere

s astikeren FESTLIG INDVIELSE AF HUSET VÆR MED VÆRDIDEBAT VELKOMMEN SE DETALJERNE I INDRETNINGEN I DET NYE BISIDDERKORPS EFTERLYSES

s astikeren FESTLIG INDVIELSE AF HUSET VÆR MED VÆRDIDEBAT VELKOMMEN SE DETALJERNE I INDRETNINGEN I DET NYE BISIDDERKORPS EFTERLYSES NR.1 FEBRUAR 2013 ÅRGANG 63 s astikeren FESTLIG INDVIELSE AF HUSET SE DETALJERNE I INDRETNINGEN VÆR MED I DET NYE BISIDDERKORPS VÆRDIDEBAT EFTERLYSES VELKOMMEN TIL ET NYT KURSUSÅR www.spastikerforeningen.dk

Læs mere

NF-NYT NR. 4/2012 NOVEMBER 2012 14. ÅRGANG (NØDUDGAVE)

NF-NYT NR. 4/2012 NOVEMBER 2012 14. ÅRGANG (NØDUDGAVE) NF-NYT NR. 4/2012 NOVEMBER 2012 14. ÅRGANG (NØDUDGAVE) 21. NOVEMBER KAN NF-FORENINGEN FEJRE SIT 25ÅRS JUBILÆUM VI VED, DER ER HÅRDT BRUG FOR VORES FORENING, SÅ VORES HÅB FOR FREMTIDEN SKAL VÆRE, AT VI

Læs mere

Nummer 1 Februar 2013 ADHD-foreningen

Nummer 1 Februar 2013 ADHD-foreningen Nummer 1 Februar 2013 ADHD-foreningen Nyt hus til handicap- foreningerne Side 4 og 5 Mød Barkley på konferencen Side 13 Nyt om flexjobordningen Side 17 Resocialisering Side 28-29 Nummer 1 Februar 2013

Læs mere

Beretning FDF landsdel 2013 2014

Beretning FDF landsdel 2013 2014 To år er gået, siden vi sidst gjorde status og så tilbage, nu er det er så blevet tiden igen og denne gang, er det mig, der for første gang får lov at skrive beretning. I vil opdage at formen er anderledes

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Kontaktpersoner. Redaktion. Forældre til børn med Marfan Syndrom. Aortaopereret

Indholdsfortegnelse. Kontaktpersoner. Redaktion. Forældre til børn med Marfan Syndrom. Aortaopereret Nyhedsbrev Nr. 68 februar HAVDE DENNE MAND MARFAN? Man har fundet frem til, at Abraham Lincoln måske havde Marfan Syndrom Landsforeningen for Marfan Syndrom Tamsborgvej 1 2. th 3400 Hillerød marfan@marfan.dk

Læs mere

Hjerneskadeforeningen

Hjerneskadeforeningen Hjerneskadeforeningen Å R H U S A M T S K R E D S Nyhedsbrev Å R G A N G 5 ~ N R. 1 ~ M A R T S 2 0 0 6 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth, kan træffes personlig: Mandag kl. 8.00 14.00

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

LEKTIECAFÉ LEDERMAPPE

LEKTIECAFÉ LEDERMAPPE LEKTIECAFÉ LEDERMAPPE Mappen Kære aktivitetsansvarlige Først og fremmest tusinde tak for det store arbejde, du lægger i lektiecaféarbejdet, og den forskel du er med til at gøre for udsatte børn og unge

Læs mere

Folkehjælp. Håb om en bedre dag i morgen. Udgives af Dansk Folkehjælp. December 2012 nr. 102

Folkehjælp. Håb om en bedre dag i morgen. Udgives af Dansk Folkehjælp. December 2012 nr. 102 Folkehjælp December 2012 nr. 102 Udgives af Håb om en bedre dag i morgen leder Indhold s formand Ib Jensen træder af efter mere end 20 år på posten 4-7 God jul og godt nytår 8-9 Skiftedag for afgående

Læs mere

TEMA: B rn som pårørende

TEMA: B rn som pårørende DE9 INFO DE9 - FORENINGER FOR PÅRØRENDE TIL PSYKISK SYGE I MIDTJYLLAND NR. 6 2012 TEMA: B rn som pårørende DE9 er et fællesråd for foreninger for pårørende til psykisk syge i Midtjylland LEDER Frivillighedsåret

Læs mere

Vagtskifte. Af Bent Hansen, sekretariatschef

Vagtskifte. Af Bent Hansen, sekretariatschef 20. årgang Elektronisk version Vagtskifte Af Bent Hansen, sekretariatschef Efter 11 år som formand for Hiv-Danmark fratræder Henrik Arildsen og overlader posten til Helle Elena Andersen. Hiv-Danmark inviterer

Læs mere