Vilkår for arbejdets udførelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vilkår for arbejdets udførelse"

Transkript

1 Vilkår for arbejdets udførelse (VLK) Side 1 af 8 Vilkår for arbejdets udførelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT Gyldighedsområde Opgavens karakter Opgavens omfang ODENSE KOMMUNES YDELSER TJENESTEYDERENS YDELSER Arbejdstid Fleksibilitet Planlægning af arbejdsmiljø Arbejds- og miljøprocedurer Beredskabsplan Personale Servicemedarbejderen Servicebilen Materiel Affald Arbejde om vinteren DOKUMENTATION MØDER... 8

2 Vilkår for arbejdets udførelse (VLK) Side 2 af 8 1. GENERELT 1.1 Gyldighedsområde Disse Vilkår gælder for serviceopgaver på offentlige veje, stier, fortove, pladser m.m. samt for private fællesveje med serviceordning. 1.2 Opgavens karakter Det er formålet med denne entreprise at kunne yde en hurtig indsats på akutte opgaver for at undgå at skader på vejnettet forårsager ulykker for trafikanterne og borgerne. Opgaverne i entreprisen er mangeartede, og omfatter både faste og akutte serviceopgaver. Nogle faste opgaver skal løses ugentligt og andre kun få gange årligt. Kendetegnende for de faste opgaver er, at det primært vil være opgaver som hurtigt kan forlades, hvis der opstår en situation et andet sted i distriktet, som kræver en hurtig indsats. Faste opgaver kan f.eks. være tømning af affaldsspande, renholdelse ved busstoppesteder og fjernelse af affald fra rabatter langs veje og stier, der primært ligger uden for byzone. De akutte opgaver er f.eks. fjernelse af tabte genstande og trafikdræbte dyr, samt afspærring af pludseligt opståede skader på veje, stier, fortove og læskure ved busstoppesteder m.m. Skader kan opstå som følge af defekte rendestensbrønde og kloakrør, trafikanter der har påkørt skilte samt hærværk mv. Ved mindre skader skal servicemedarbejderen selv kunne afhjælpe skaden og retablere vej og udstyr. Ved større skader skal servicemedarbejderen kunne afspærre og begrænse skaden til yderligere personale kommer frem. Servicemedarbejderne skal tillige kunne fungere som vejinspektørens forlængede arm, ved at meddele, når der konstateres skader på vejarealerne, fejl i afmærkning ved vejarbejder og lign. Servicemedarbejderne vil skulle arbejde med opgaver der vedrører busstoppesteder, herunder etablering og fjernelse af midlertidige stoppesteder. 1.3 Opgavens omfang Serviceopgaverne skal løses i hele kommunen, som er opdelt i 5 geografiske distrikter. Odense Kommune har til hvert distrikt tilknyttet en vejinspektør, som servicemedarbejderen refererer til og arbejder sammen med. Til visse opgaver vil det være nødvendigt at 2 servicearbejdere skal samarbejde for en kortere periode. Det gælder f.eks. når en mindre fliseopgave eller andre opgaver kræver at der er 2 servicemedarbejdere om den. Dette aftaler servicemedarbejderne internt i samarbejde med de respektive vejinspektører. Vejvedligeholdelsen af veje i åbent land, er udliciteret for en 15-årig periode. Der vil i forbindelse med det første byggemøde, blive udleveret kort der viser de strækninger det 15-årige vedligeholdsudbud omhandler, samt blive aftalt hvilke opgaver servicemedarbejderen skal løse på de pågældende veje. Som udgangspunkt skal der ikke udføres arbejder på og i belægninger på kørebane og sti mv. på disse veje.

3 Vilkår for arbejdets udførelse (VLK) Side 3 af 8 2. ODENSE KOMMUNES YDELSER Odense Kommune vil udlevere beskrivelser af servicearbejderens opgaver i forbindelse med de faste serviceopgaver eller instruere servicemedarbejderen i de enkelte opgaver. Vejinspektøren vil løbende meddele øvrige opgaver til servicemedarbejderen. Odense Kommune leverer materialer til nogle opgaver, f.eks. klinker, specielt byudstyr, vinterasfalt til slaghuller i vinterhalvåret, riste til rendestensbrønde, alt udstyr til busstoppesteder og diverse andet. Materialer som Odense Kommune ikke har på lager, leveres af tjenesteyder og afregnes til leverandørens listepris. 3. TJENESTEYDERENS YDELSER Tjenesteyder skal alle hverdage i entrepriseperioden stille 5 servicemedarbejdere med hver sin servicebil til rådighed for ordregiver. I Skolernes sommerferie, efterårsferie og vinterferie kan antallet af servicemedarbejdere dog reduceres til 3. Mellem jul og nytår kan antallet af servicemedarbejdere reduceres til 1. Primært i vinterhalvåret, skal tjenesteyder yderligere kunne stille med ekstra mandskab til lapning af slaghuller. 3.1 Arbejdstid Servicemedarbejderen skal stå til rådighed i efterfølgende tidsrum: Mandag fra kl. 7:00 til kl. 15:30. Tirsdag til torsdag fra kl. 7:00 til kl. 15:00. Fredag fra kl. 7:00 til kl. 14:00. Servicemedarbejderen påregnes indenfor ovennævnte tider at holde ½ times frokostpause pr. dag. Uden for ovennævnte arbejdstid skal tjenesteyder kunne stille en eller flere servicemedarbejdere til rådighed til følgende opgaver: Til etablering og fjernelse af midlertidige busstoppesteder skal tjenesteyder stille én mand til rådighed, som regel tidlig morgen, sent på aftenen eller i weekenden. Arbejdet varsles så vidt muligt 7 dage før. Ved specielle lejligheder kan det være nødvendigt, at en eller flere servicemedarbejdere kan deltage ved større arrangementer, som f.eks. havnefestival, blomsterfestival og lignende. Såfremt der er behov for hjælp ud over de faste arbejdstider, varsles dette senest 14 dage før. Det kan forekomme at ordregiver ønsker assistance udenfor den faste arbejdstid, f.eks. i forbindelse med meget kraftig regn, storm og lignende. Det skal bemærkes at tjenesteyder ikke er forpligtet til at stå til rådighed for dette. Ved overarbejde i forlængelse af den almindelige arbejdsdag, betales for de ekstra timer der er forbrugt. Hvis servicemedarbejderen tilkaldes efter den normale arbejdsperiode, betales der for de faktisk forbrugte timer, dog mindst for 4 timer. Der ydes tillæg for overarbejde. Overarbejde vil efter aftale med vejinspektøren kunne afspadseres.

4 Vilkår for arbejdets udførelse (VLK) Side 4 af Fleksibilitet Tjenesteyder skal ved sygdom og i ferieperioder være i stand til at stille med en afløser for den/de fraværende servicemedarbejdere. Hvis en servicemedarbejder er fraværende pga. sygdom eller lignende, skal tjenesteyderen senest efter 3 arbejdsdage bemande servicebilen med en afløser, der har kendskab til arbejdet. Ved servicemedarbejdernes fravær pga. ferie, skal tjenesteyder sikre, at der altid er mindst tre servicemedarbejdere til rådighed. Fravær ud over ovennævnte omfang, samt fravær af anden grund end sygdom og lignende (herved forstås lovligt fravær jf. tjenesteyders dokumenterede fraværspolitik) betragtes som "ikke lovligt fravær", og tjenesteyder ifalder bodsansvar jf. Særlige Betingelser. Tjenesteyderen skal sikre at servicemedarbejderne og deres afløsere i et passende omfang er bekendt med opgaverne i de andre distrikter, således at opgaverne kan løses under sygdom og ferie. Til dette formål kan servicemedarbejderne med passende mellemrum og efter aftale med de respektive vejinspektører køre 2 mand i samme servicebil, således at mindst to af de øvrige servicemedarbejdere hhv. afløsere er bekendt med de faste opgaver der er i hvert distrikt. Tjenesteyder vil efter aftale med ordregiver kunne lade visse opgaver, der kun udføres ved særlige lejligheder, udføre af en af servicemedarbejderne i alle distrikter. 3.3 Planlægning af arbejdsmiljø Entreprenøren skal for denne entreprise have eller indføre en formuleret arbejdsmiljøpolitik, som skal fremme arbejdsmiljøet i virksomheden og sikre, at entreprenøren har en velfungerende samarbejds- og sikkerhedsorganisation på arbejdspladsen. Politikken skal endvidere sikre, at entreprenøren lever op til alle krav iht. lovgivning om arbejdsmiljø. Entreprenøren skal for hvert arbejdshold udarbejde og vedligeholde arbejdspladsens Plan for sikkerhed og sundhed (PPS), uanset om arbejdspladsen er omfattet af arbejdsmiljølovens krav om en sådan plan. Ordregiver har hertil udarbejdet den vedlagte tjekliste Grundlag for arbejdspladsens sikkerheds- og sundhedsplan. Planen tilpasses til brug på en fast arbejdsplads, hhv. til brug af et arbejdshold. Tjenesteyder skal løbende vedligeholde planen som forelægges ordregiver ved driftsmøderne. 3.4 Arbejds- og miljøprocedurer Entreprenøren skal som del af sin kvalitetsstyring udarbejde procedurer for alle arbejdsopgaver, der har en væsentlig indflydelse på kvalitet, sikkerhed og miljø. Arbejdsproceduren skal beskrive arbejdets udførelse, herunder angivelse af forholdsregler vedr. miljø og arbejdsmiljø samt andre særlige/kritiske forhold, der kræver opmærksomhed. Det skal ligeledes fremgå, hvem der er ansvarlig for gennemførelse af de enkelte aktiviteter, hvilket materiel, personlige værnemidler m.m. der skal anvendes, samt egenkontrol.

5 Vilkår for arbejdets udførelse (VLK) Side 5 af 8 Tjenesteyder skal udarbejde procedurer for servicemedarbejderens: arbejde, ophold og færdsel på vejene håndtering og bortskaffelse af affald flise-, kantstens- og brolæggerarbejde Asfaltarbejde, primært lapning af slaghuller øvrige opgaver efter behov og/eller efter aftale med vejinspektøren. 3.5 Beredskabsplan Entreprenøren skal udarbejde en beredskabsplan for personskade, for eget spild af brændstof og lignende på jord og vej samt for trafikuheld i forbindelse med arbejdet. Beredskabsplanen skal omfatte: - rapportering til vejinspektør og relevant myndighed - hvem gør hvad - hvilket materiel, der skal være til rådighed på stedet - placering af nødhjælpsudstyr. 3.6 Personale Entreprenøren skal for denne entreprise have eller indføre en formuleret personalepolitik, som skal afspejle det ansvar, en moderne virksomhed forventes at have overfor sine medarbejdere omkring: - sygefraværs- og fastholdelsespolitik - anvendelse af sociale klausuler af beskæftigelsesmæssig karakter - etnisk ligestilling - deltidsbeskæftigelse - politik for alkohol og andet misbrug - seniorpolitik - familiepolitik - jobrotation - medarbejderudviklingssamtaler. Sociale klausuler af beskæftigelsesmæssig karakter betyder, at entreprenøren skal stille sig positiv overfor ansættelse af personer, som ikke kan opnå beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet, og for hvem mulighederne for revalidering til beskæftigelse på normale vilkår er udtømte. Ovennævnte indebærer, at entreprenøren skal erklære sig indforstået med at indgå i et samarbejde med Odense Kommune på nærmere angiven foranledning. Der skal ikke indregnes økonomiske konsekvenser heraf i tilbuddet. Et konkret samarbejde vil hvis det påfører entreprenøren meromkostninger blive kompenseret økonomisk. Entreprenøren skal lede arbejdet ved en dansktalende formand, der har en relevant faglig uddannelse og erfaring, og som er fortrolig med og fuldt kvalificeret til arbejdet. Formanden skal til arbejdets gennemførelse have det nødvendige antal kvalificerede medarbejdere til rådighed. Entreprenøren skal overfor tilsynet dokumentere medarbejdernes kvalifikationer, bl.a. ved erfaring og kursuscertifikater.

6 Vilkår for arbejdets udførelse (VLK) Side 6 af 8 Entreprenøren skal instruere sine medarbejdere i arbejdsprocedurerne og i arbejdets korrekte udførelse, således at medarbejderne er fortrolige med udførelsen af de aftalte arbejdsopgaver. Entreprenøren skal endvidere instruere sine medarbejdere i relevante sikkerhedsforanstaltninger under hensyntagen til arbejdets art og af hensyn til trafikken. Alle medarbejdere skal have deltaget i kurset Vejen som arbejdsplads og have et gyldigt kursusbevis. Ved udskiftning af servicemedarbejderen samt ved kontraktstart skal en medarbejder, der ikke har gennemført kurset, tilmeldes det første ledige kursus på landsplan. Alle medarbejdere skal endvidere være udstyret med det fornødne værktøj og sikkerhedsudstyr iht. Arbejdstilsynets regler, samt under arbejdet være iført fluorescerende arbejdstøj med reflekser iht. DS/EN 471 klasse 3 beklædning. 3.7 Servicemedarbejderen Servicemedarbejderen skal kunne tale og skrive dansk, da al kommunikation foregår på dansk. Der stilles ikke krav til at servicemedarbejderen har en speciel faglig uddannelse, men servicemedarbejderen skal tidligere have arbejdet med de fleste af de beskrevne opgaver og generelt være god til at løse forskellige opgaver inden for vejdrift. Servicemedarbejderen skal være opsøgende og på eget initiativ udbedre skader og foretage renholdelse ved at fjerne større genstande og glasskår m.m. Skader som servicemedarbejderen ikke selv kan udbedre, skal straks meddeles ordregiver. Hvis en skade vurderes at være til fare for trafikanter eller fodgængere, skal servicemedarbejderen blive på stedet og advare øvrige trafikanter om faren, indtil andet personale er klar til at overtage opgaven. Servicemedarbejderen skal som repræsentant for Odense Kommune tage imod henvendelser fra borgerne, og hvis det er muligt og rimeligt afhjælpe eventuelle problemer. Personalet skal ikke kunne give borgerne et fuldgyldigt svar på eventuelle spørgsmål, men eventuelt udlevere telefonnummer og mailadresse til den vejinspektør der passer det berørte distrikt. Servicemedarbejderen skal ved al kontakt til borgerne optræde venligt og imødekommende. 3.8 Servicebilen Servicebilen skal minimum kunne læsse 1,1 ton og være udstyret med løftegrej til 2,0 tonmeter. Servicevognen skal være afmærket efter den til enhver tid gældende lovgivning/afmærkningsbekendtgørelse, således at arbejdet kan udføres sikkert og lovligt. Servicebilen skal være egnet til formålet, og skal samtidigt kunne transportere såvel mindre som større materiel samt materialer som nævnt under pkt Der skal til servicebilen være tilknyttet en mobiltelefon og telefonnummeret skal altid være det samme. Mobiltelefonen skal lovligt kunne betjenes i forbindelse med kørsel efter til de til enhver tid gældende regler. Mobiltelefonen skal kunne tage billeder, da servicemedarbejderen f.eks. ved påkørte skilte, skal kunne tage et billede af det påkørte skilt, så dette med oplysninger om sted, kan sendes til Odense Kommune, som vil give beskeden videre til den tjenesteyder, der vedligeholder skilte m.m.

7 Vilkår for arbejdets udførelse (VLK) Side 7 af Materiel Tjenesteyderen skal have en plads hvor servicemedarbejderen kan opbevare de redskaber han ikke kan have på servicebilen. For at minimere omfanget af kørsel efter materialer og værktøj, skal pladsen være placeret i Odense Kommune. Odense Kommunes plads på Olfert Fischers Vej kan benyttes til at opbevare køretøjer, materiel og materialer, der anvendes i denne entreprise. Det kan ikke påregnes, at der er mulighed for badefaciliteter m.m. på Olfert Fischers Vej. På servicebilen skal der forefindes materiel og udstyr til: 1. Akutte asfaltopgaver i vinterhalvåret eller ved sætninger der midlertidig fyldes med vinterpulver. Reparation af asfaltbelægninger hvor der skal fræses, udføres i anden entreprise. Lapning af slaghuller, vil for de flestes vedkommende skulle ske under denne entreprise. 2. Lægning af fliser, belægningssten, klinker, granit samt mindre kantstensopgaver. Servicemedarbejderen skal kunne råde over skæremaskine, pladevibrator og hydraulisk hammer. 3. Oprensning af rendestensbrønde og rensning af indtil 10 m stikledning fra tørbrønd til brønd med sandfang. 4. Afmærkning af mindre huller og andre skader på vejnettet. Servicemedarbejderen skal til dette have mindst 2 skilte A 99 "Anden fare" med stativ samt 6 stk. N 44 "Markeringskegler", samt 2 stk. jernplader 1,0 x 1,0 m i 12 mm tykkelse. 5. Opsamling af affald (primært stort affald og problemaffald) samt transport af dette til kommunens plads på Olfert Fischers vej 25, 5220 Odense SØ, eller anden godkendt plads. Der skal forefindes net eller lignende, som sikrer at let affald ikke flyver af servicevognen under transport. 6. Afskæring/savning af knækkede grene og lignende der generer trafikken og som skal fjernes hurtigt. 7. Klipning af græs og mindre vegetation der generer oversigtsforhold. Dette vil normalt blive udført i andre entrepriser. 8. Værktøj til udførelse af arbejder på læskure ved busstoppesteder. (I dag anvendes: 2 pudsemaskiner til bænke mv. 1 varmeblæser 1 industristøvsuger der kan suge glasskår op boremaskine og bajonetsav 1 el-generator) 9. Servicemedarbejderne skal kunne råde over en trailer med isoleret lad, der skal benyttes ved reparation af slaghuller med pulverasfalt. Traileren skal kunne laste minimum kg. Der skal anvendes isoleret presenning over asfalten. Trailer skal også kunne benyttes i forbindelse med opsamling af affald, for at minimere transporten af affald til afleveringsstedet. Det aftales mellem vejinspektøren og servicemedarbejderen hvilket udstyr der altid skal findes på servicebilen og hvilket udstyr der normalt kan opbevares på pladsen.

8 Vilkår for arbejdets udførelse (VLK) Side 8 af 8 En større del af entreprisen ligger indenfor Odense Kommunes miljøzone. Det indebærer, at dieseldrevne lastbiler og busser over kg skal være forsynet med EURO 4 eller 5 motor eller bedre. Ved EURO 3 motor eller ringere skal benyttes partikelfilter Affald Alt affald skal sorteres og bortskaffes iht. Odense Kommunes affaldsplan. Ordregiver betaler affalds- og deponeringsafgifter. Der er opstillet containere på Olfert Fischers Vej, hvor det meste affald vil kunne afleveres. Det skal sorteres i de rigtige kategorier Arbejde om vinteren Ordregiver yder ikke særlig betaling for arbejde om vinteren. 4. DOKUMENTATION Ordregiver har udarbejdet et skema som servicemedarbejderen skal udfylde i løbet af arbejdsdagen. Skemaet skal udfyldes med de primære opgaver der er blevet udført. Omfanget af dokumentationen aftales løbende. Skemaet er vedlagt som bilag. 5. MØDER Inden opstart af entreprisen afholdes et opstartsmøde mellem tjenesteyder og ordregiver. Formålet med opstartsmødet vil være at fastlægge omfanget af de faste opgaver og gennemgang af de mest typiske opgaver i løbet af året. Det aftales hvordan kontakten i det daglige skal foregå og hvilke forventninger ordregiver har til det arbejde servicemedarbejderen skal præstere. Tjenesteyder fremlægger sine arbejds- og miljøprocedurer for ordregivers godkendelse. Arbejdet må ikke påbegyndes før procedurerne er godkendt. Den primære kontakt mellem tjenesteyder og ordregiver er den daglige kontakt mellem servicemedarbejder og vejinspektør. To gange om året vil ordregiver indkalde tjenesteyder til et formelt driftsmøde, som også primært vil handle om det daglige arbejde. På disse møder drøftes og fastlægges: eventuelle ændringer i samarbejdsformen tjenesteyders og ordregivers oplevelse af samarbejdet servicemedarbejderens opfyldelse af ordregivers forventninger m.m.

1. Generelt Gyldighedsområde Omfang.. 2

1. Generelt Gyldighedsområde Omfang.. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 1. Generelt. 2 1.1 Gyldighedsområde. 2 1.2 Omfang.. 2 2. Svendborg Kommunes ydelser.. 2 2.1 Generelt 2 2.2 Driftsmøde/Organisation. 2 2.3 Arbejdets overdragelse 2 3. Entreprenørens

Læs mere

Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Rabatslåning SAB Fælles for Vejdrift Side 1

Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Rabatslåning SAB Fælles for Vejdrift Side 1 SAB Fælles for Vejdrift Side 1 FÆLLES FOR VEJDRIFT 1. Alment Fælles for vejdrift SAB er supplerende arbejdsbeskrivelse til Fælles for vejdrift AAB, december 2010. 2. Situationen ved arbejdets start og

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE for vedligeholdelse af BRØNDE OG LEDNINGER

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE for vedligeholdelse af BRØNDE OG LEDNINGER SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE for vedligeholdelse af BRØNDE OG LEDNINGER UDBUD 2008 - vejdrift side 2 af 11 SAB-Brønde og ledninger Juli 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GENERELT 3 2 BRØNDE OG LEDNINGER 5 Bilag

Læs mere

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser Arbejdsmiljø - tillæg til standardbetingelser Gældende for leverandører og underentreprenører November 2013 Generelt Nisgaard + Christoffersen A/S (N+C) vil have et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle

Læs mere

Vejdirektoratet 22. maj 2013 Servicering af Vejdirektoratets vintermateriel 2013 Side 1 af 5 Spørgsmål og svar Nr. 1

Vejdirektoratet 22. maj 2013 Servicering af Vejdirektoratets vintermateriel 2013 Side 1 af 5 Spørgsmål og svar Nr. 1 Servicering af Vejdirektoratets vintermateriel 2013 Side 1 af 5 Spørgsmål nr. 1 2 3 4 Spørgsmål Der er i materialet ikke nævnt noget om de værkstedslokaler, som er på en del Vejdirektoratets materielpladser.

Læs mere

TØMNING AF RENDESTENSBRØNDE

TØMNING AF RENDESTENSBRØNDE Rådgivende Ingeniører og Planlæggere A/S Aalborg Kommune, Trafik & Veje TØMNING AF RENDESTENSBRØNDE Arbejdsbeskrivelse November 2002 Nellemann, Nielsen & Rauschenberger A/S Aalborg Kommune, Trafik & Veje

Læs mere

4. Inddragelse af en ordinær fridag...

4. Inddragelse af en ordinær fridag... PERSONALEAFDELINGEN Ordinære fridage Vejledning til arbejdstidsaftalen mellem Rigspolitiet og Politiforbundet (polititjeneste- mænd, tjenestemandsansatte kontorfunktionærer og tjenestemandsansatte kontorbetjente).

Læs mere

Generelt om leverancen

Generelt om leverancen 1 Generelt om leverancen Omfang I denne Særlige ArbejdsBeskrivelse (SAB) beskrives omfanget at arbejdet. Leverancen omfatter følgende opgaver i Amager Strandpark: rengøring og vedligeholdelse af toiletrum

Læs mere

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For GRÆSSLÅNING på vejstrækninger

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For GRÆSSLÅNING på vejstrækninger TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For GRÆSSLÅNING på vejstrækninger UDBUD 2008 - vejdrift side 2 af 13 Indholdsfortegnelse: Generelt... 3 Prisregulering... 3 Betaling... 4 Prisfastsættelse... 5 Græsslåning

Læs mere

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland 1 Arbejdstidsregler Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland Om de centrale arbejdstidsregler. Indhold: 1. Regelhenvisninger side 3 2. Hvad gælder for grundplanen side 4 3. Særligt

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

GADEFEJNING OG BRØNDSUGNING IKAST-BRANDE KOMMUNE 2014-2016. Særlige Arbejdsbeskrivelser (SAB)

GADEFEJNING OG BRØNDSUGNING IKAST-BRANDE KOMMUNE 2014-2016. Særlige Arbejdsbeskrivelser (SAB) GADEFEJNING OG BRØNDSUGNING IKAST-BRANDE KOMMUNE 2014-2016 Særlige Arbejdsbeskrivelser () MARTS 2014 1. ALMENT 1.1 Alment Gadefejning og brøndsugning - er supplerende arbejdsbeskrivelse til Vejdirektoratets

Læs mere

Tilstandskrav Entreprenør Generelt Opgaver på tilstandskrav må ikke indgå som serviceopgave eller pedelopgave

Tilstandskrav Entreprenør Generelt Opgaver på tilstandskrav må ikke indgå som serviceopgave eller pedelopgave Vejtilsyn (VT) Vejdirektoratet Kontaktperson for servicemedarbejder, vejmandstilsyn og pedel Indberetning af skadevoldersager Strækningstilsyn Kontrol af arbejder på, i eller over vejareal, vedr. grave-

Læs mere

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) For VEDLIGEHOLD AF BEPLANTNINGER på vejstrækninger

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) For VEDLIGEHOLD AF BEPLANTNINGER på vejstrækninger TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) For VEDLIGEHOLD AF BEPLANTNINGER på vejstrækninger UDBUD 2008 - Vejdrift side 2 af 8 Indholdsfortegnelse: Side GENERELT... 3 PRISREGULERING...3 BETALING... 4 PRISFASTSÆTTELSE...

Læs mere

2. Kravspecifikation. 2.1 Generelt. 2.1.1 Papirsække. 2.2 Fejl og mangler

2. Kravspecifikation. 2.1 Generelt. 2.1.1 Papirsække. 2.2 Fejl og mangler 2. Kravspecifikation 2.1 Generelt Sække til dagrenovation (herunder såkaldte ekstrasække) skal kunne holde til opsamling og transport af dagrenovation både fra fritstående stativer og fra nedfaldsskakte.

Læs mere

Vilkår for personale og personaleoverdragelse

Vilkår for personale og personaleoverdragelse Vilkår for personale og personaleoverdragelse (VPP) Side 1 af 8 Vilkår for personale og personaleoverdragelse Indholdsfortegnelse 1. Vilkår for overdragelse ved udlicitering 2 2. oplysninger om personalet

Læs mere

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB)

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Projektnavn Retablering af fugleø i Utterslev Mose Bygherre: Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur Indholdsfortegnelse Særlige Arbejdsbetingelser

Læs mere

At-VEJLEDNING. Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen. At-vejledning F.3.7-2

At-VEJLEDNING. Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen. At-vejledning F.3.7-2 At-VEJLEDNING Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen At-vejledning F.3.7-2 Maj 2011 Opdateret januar 2016 Erstatter At-vejledning F.2.1 Sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse,

Læs mere

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje. Håndbogen er udarbejdet af Center for Organisation, Sundhedsog Omsorgsforvaltningen, Sjællandsgade 40, 2200 København N Juni 2011 2 Kære medarbejder

Læs mere

Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder

Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder Løn - hvor enig er du i følgende synspunkter: Lokalt aftalte løntillæg skal udgøre en større del af den samlede løn? ikke- TR % over Antal 44 TR 5 K 14 U 10 ÅR 16

Læs mere

3 Grundejerens forpligtelser

3 Grundejerens forpligtelser Gribskov Kommune Regulativ for tømningsordning for samletanke 1 Formål Tømningsordningen indføres primært af miljømæssige hensyn, for at sikre at samletanke i Gribskov Kommune bliver kontrolleret og tømt

Læs mere

AABENRAA HAVN VERENSKOMST OVERENSKOMST. DI Overenskomst ll (DSA) 3F, Aabenraa. Indgået mellem. DI nr. 794547

AABENRAA HAVN VERENSKOMST OVERENSKOMST. DI Overenskomst ll (DSA) 3F, Aabenraa. Indgået mellem. DI nr. 794547 VERENSKOMST AABENRAA HAVN OVERENSKOMST 2014 2017 Indgået mellem DI Overenskomst ll (DSA) og 3F, Aabenraa DI nr. 794547 2014 2017 2014-2017 Aabenraa Havn Tillægsoverenskomst (til Fællesoverenskomst) mellem

Læs mere

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den...

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den... ANSÆTTELSESBEVIS Efter Loven om ansættelsesbeviser skal der foreligge en skriftlig ansættelsesaftale for medarbejderen. Ansættelsesforholdet er ikke omfattet af nogen overenskomst. Funktionærloven, Barselsloven

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Entreprise VSD-Alle GENERELT Fælles for alle delarbejder på strækninger og sideanlæg PILOT 2010 - vejdrift side 2 af 12 Indholdsfortegnelse: Denne side er

Læs mere

VINTERTJENESTE 2014-2018

VINTERTJENESTE 2014-2018 Natur- og Vejservice AUGUST 2014 SYDDJURS KOMMUNE GENUDBUD AF RUTER VINTERTJENESTE 2014-2018 Entreprise nr. 16 Entreprise nr. 23 Entreprise nr. 24 Entreprise nr. 28 VILKÅR TRAKTORER 2 INDHOLD 1 Alment

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters arbejdsgiverrådgivning

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Retsgrundlaget... 3 Tilbudsfasen... 3 Randers Kommunes kontrolbud... 4 Tilbudsafgivelsen...

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen

Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen At-vejledning F.3.7 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.1 Sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse, marts 2006. Denne At-vejledning

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag

Tilbuds- og afregningsgrundlag Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Side 1 af 14 Tilbuds- og afregningsgrundlag Indholdsfortegnelse Tilbuds- og afregningsgrundlag... 2 Generelt... 2 1. Fælles ydelser... 4 2. Standardpleje funktionsfasen...

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE. September 2009. Side 1 af 10

KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE. September 2009. Side 1 af 10 KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE September 2009 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1. KRAVSPECIFIKATIONER TIL INDKØBSORDNINGEN...3 1.1 Målsætning... 3 1.2 Bestilling

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Underbilag 2.1 Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. i folkeskolen, ved voksenspecialundervisning,

Læs mere

Køn Helsingør Kommune stræber efter at skabe en afbalanceret kønsfordeling blandt de ansatte i afdelinger og på de forskellige ledelsesniveauer.

Køn Helsingør Kommune stræber efter at skabe en afbalanceret kønsfordeling blandt de ansatte i afdelinger og på de forskellige ledelsesniveauer. Helsingør Kommunes Ligestillingspolitik Indledning Helsingør Kommune arbejder målrettet for ligestilling og betragter alle medarbejdere som ligestillede uanset køn, alder, handicap, seksuel orientering,

Læs mere

Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde

Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde Instruks IN-2-2 Arbejdsmiljøemne: Ulykkesrisici Ansvarlig enhed: AFC, SD, B/A og Teknik Ikrafttræden: 1. juli 2015 Senest revideret: 1. EMNE OG BAGGRUND

Læs mere

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Side 1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Indholdsfortegnelse 1. Hvem er omfattet af reglerne... 3 2. Lokalaftaler... 3 3. Arbejdstid... 3 4. Deltid... 3 5. Opgaveoversigt... 3 6.

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen

SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen 10-05-2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Orientering om opgaven... side 1 2. Arbejdsgrundlag... side 1 3. Udbudsbetingelser mv.... side 1 4.

Læs mere

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde.

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde. ORIENTERING TIL LEDSAGERE Aflysning af ledsagelse: Hvis en bruger aflyser en ledsagelse mindre end 4 timer før ledsagelsen skulle have fundet sted, er ledsagelsen afmeldt for sent, og man får løn for de

Læs mere

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt Udbud - kørsel med affaldscontainere Kontrakt Dato: 6. januar 2015 Udarbejdet af: OFD, PJH Kontrol: PJH Version: 1.0 Godkendt af: MEL side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3 1.1 Fælles regler på pladsen Planen for byggepladsens Sikkerhed og Sundhed skal sammen med den enkelte entreprenørs arbejdspladsvurdering (APV) sikre, at alle, der er beskæftiget på byggepladsen, har et

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp Information om hjemmehjælp Marts 2012 Social- og Sundhedsforvaltningen 1 Indledning Denne pjece er for dig, der ønsker at søge - eller modtager hjemmehjælp i Herlev Kommune. Du finder information om, hvordan

Læs mere

PRAKSISBESKRIVELSE. Lægerne Hunderupvej, Hunderupvej 120 st, 5230 Odense M. Tlf.: 66131710/30131705 (hemmeligt) E-mail: kontakt@lhv.

PRAKSISBESKRIVELSE. Lægerne Hunderupvej, Hunderupvej 120 st, 5230 Odense M. Tlf.: 66131710/30131705 (hemmeligt) E-mail: kontakt@lhv. PRAKSISBESKRIVELSE Lægerne Hunderupvej, Hunderupvej 120 st, 5230 Odense M. Tlf.: 66131710/30131705 (hemmeligt) E-mail: kontakt@lhv.dk Hjemmeside: www.lhv.dk Christian mobil: 22555885 Daniel mobil: 20913013

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700 Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UKP Indhold 6620 700 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

Vilkår for ansættelse på timeløn i butiksområdet i TDC Tele Danmark, Privat

Vilkår for ansættelse på timeløn i butiksområdet i TDC Tele Danmark, Privat Lokalaftale nr. 4.F.1 Redigeret 2013 Vilkår for ansættelse på timeløn i butiksområdet i TDC Tele Danmark, Privat Lokalaftalens gyldighedsområde følger i enhver henseende Særaftale I i sin helhed. Lokalaftalen

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN i Odense Kommune Dagplejen i Odense Kommune Vi vil gerne byde velkommen til Dagplejen i Odense Kommune. Vi glæder os til det kommende samarbejde og til at være en del af dit barns

Læs mere

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyderens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Randers Kommunes udbud... 2 Tjenesteyderens tilbud...

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 TILBUDS- OG AFREGNINGS- GRUNDLAG GENMARKERING AF KØREBANEAFMÆRKNING

Læs mere

MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S. Firma: Muehlhan A/S Udarbejdet af: Jan Tofte Henriksen

MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S. Firma: Muehlhan A/S Udarbejdet af: Jan Tofte Henriksen Side: 1 MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S Side: 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 MILJØ- OG SIKKERHEDSSYSTEMET Sikkerhedsfilosofi...3 Sikkerhedsmålsætning...4 Opdatering/revision...4 2 OPLÆRING & INFORMATION Generelt...5

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING DAS OVERENSKOMST MELLEM NCC Roads A/S OG DANSK METALS MARITIME AFDELING 2012 2014 1 Nærværende aftale mellem rederiet NCC Roads A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling er gældende for maskinmænd, maskinister,

Læs mere

Overenskomst mellem Bjørn-Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime Afdeling.

Overenskomst mellem Bjørn-Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime Afdeling. Nærværende overenskomst er omfattet af den til enhver gældende Sømandslov og omfatter al sejlads med færgeselskabets skibe. For fastansatte gælder funktionærlovens bestemmelser. Til brug for lønberegningen

Læs mere

Kvalitetsstandard: Spise og drikke

Kvalitetsstandard: Spise og drikke Kvalitetsstandard: Spise og drikke 2015 Ydelsens lovgrundlag Lov om social service 83 og 87. Hvilke behov dækker ydelsen Støtte/hjælp/ rehabilitering til udførelse af de aktiviteter som borgeren midlertidigt

Læs mere

Politik for anvendelse af telefoni, mail og kalender ved University College Nordjylland

Politik for anvendelse af telefoni, mail og kalender ved University College Nordjylland Politik for anvendelse af telefoni, mail og kalender ved University College Nordjylland Dokumentdato: 25.09.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Baggrund University College Nordjylland (UCN) har etableret en

Læs mere

Tilsynsrapport. Veje og grønne områder. Center for Teknik. Maj 2014

Tilsynsrapport. Veje og grønne områder. Center for Teknik. Maj 2014 Tilsynsrapport 2013 Veje og grønne områder Center for Teknik Maj 2014 lndholdsfortegnelse Generelt 2 Indledning Ændringer i udbud Kvalitetskrav Kvalitetskontrol 3 Almen vejdrift Græsslåning i landområder

Læs mere

Udsendelse nr. 1 til de bydende

Udsendelse nr. 1 til de bydende Udsendelse nr. 1 til de bydende Side 1 af 9 Udsendelse nr. 1 til de bydende Odense Kommune har afholdt formøde den 22. april 2014 på Vinterværkstedet i Odense. Ved formødet blev de væsentligste ændringer

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag

Tilbuds- og afregningsgrundlag Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Side 1 af 5 Tilbuds- og afregningsgrundlag INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT... 2 2. RETNINGSLINIER FOR PRISREGULERINGER... 2 2.1 Regulering af tilbudssum ved ændring

Læs mere

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG for GRØFTER OG RABATTER

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG for GRØFTER OG RABATTER TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG for GRØFTER OG RABATTER UDBUD 2008 - vejdrift side 2 af 12 Indholdsfortegnelse: Generelt... 3 Prisregulering... 3 Betaling... 4 Prisfastsættelse... 5 Grøfteoprensning...

Læs mere

Vejledning til skemalæggere

Vejledning til skemalæggere Vejledning til skemalæggere Yngre Læger får tit henvendelser fra medlemmer, som oplever, at arbejdsplanerne ikke lever op til Yngre Lægers overenskomst. Der kan være mange grunde til, at arbejdsplanerne

Læs mere

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S, GULDBORGSUND VARME A/S OG GULDBORGSUND VAND A/S

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S, GULDBORGSUND VARME A/S OG GULDBORGSUND VAND A/S GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S, GULDBORGSUND VARME A/S OG GULDBORGSUND VAND A/S ANNONCERING PLEJE AF GRØNNE OMRÅDER KRAVSPECIFIKATION JANUAR 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 3 1.1 BESKRIVELSE AF

Læs mere

Arbejdsløs og hvad så?

Arbejdsløs og hvad så? Frederiksberg Arbejdsløs og hvad så? Orientering fra El-fagets arbejdsløshedskasse Januar 2012 Arbejdsløs og hvad så? Vi vil i denne pjece prøve, at besvare nogle af de mest stillede spørgsmål. Du har

Læs mere

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Hospitalsenheden Vest Ledelsessekretaritatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 REDEGØRELSE Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Ringkøbing Dato 22-04-2008 PØJ/åz

Læs mere

Vejledning til skemalæggere

Vejledning til skemalæggere Vejledning til skemalæggere 2 Yngre Læger får tit henvendelser fra medlemmer, som oplever, at arbejdsplanerne ikke lever op til Yngre Lægers overenskomst. Der kan være mange grunde til, at arbejdsplanerne

Læs mere

Rungsted Havn Forår 2005 55 53,2N 12 33,2E

Rungsted Havn Forår 2005 55 53,2N 12 33,2E Rungsted Havn Forår 2005 55 53,2N 12 33,2E 1 Havnens vedligehold og pladsleje 2005/2006 Der er i vinterens løb udarbejdet en tilstandsrapport for havnen af Cowi a/s, med henblik på at kunne langtids-planlægge

Læs mere

Ledsageordning til børn og unge

Ledsageordning til børn og unge Aarhus Kommunes Ledsageordning Sonnesgade 9 8000 Aarhus C. Telefon 87 13 40 70 Mail: ledsageordning@msb.aarhus.dk Ledsageordning til børn og unge mellem 12 og 17 år Information til forældre og ledsagere

Læs mere

Tillykke med. grundkøbet. - og lidt om ret og pligt

Tillykke med. grundkøbet. - og lidt om ret og pligt Tillykke med grundkøbet - og lidt om ret og pligt Først og fremmest tillykke med din nye byggegrund. Da du nu har taget én af livets store beslutninger, håber vi, at du får opfyldt dine drømme om både

Læs mere

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Kvalitetsstandard 2015 Hvad er hjælpemidler/ Hjælpemidler/forbrugsgoder er redskaber, der kan hjælpe dig, hvis du har en nedsat funktionsevne. Hjælpemidler kan for eksempel

Læs mere

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer Navn og adresse Oplyses ved henvendelse Dato KLE 27.30.00G01 Sagsidentifikation Ansøgning om konkret plejetilladelse: traditionel familiepleje, kommunal familiepleje, netværkspleje, aflastning og privat

Læs mere

Introduktion, instruktion, oplæring og tilsyn

Introduktion, instruktion, oplæring og tilsyn Introduktion, instruktion, oplæring og tilsyn Gode råd og værktøjer, når medarbejdere skal introduceres, instrueres, oplæres i virksomheden. Arbejdsmiljø i træ- og møbelindustrien 1 Vejledningen er udarbejdet

Læs mere

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder Dagplejen i Odder Den kommunale dagpleje er et tilbud om pasning i et privat hjem, hvor hverdagen er præget af ro og harmoni. Børnene har mulighed for at deltage i hjemlige aktiviteter, som kan være at

Læs mere

Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune

Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune 1 Parterne Mellem Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenå CVR: 29 18 99 86 (herefter: Ordregiveren) og [Leverandør] [Adresse]

Læs mere

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden.

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden. Leveregler for godt naboskab Vi bor mange mennesker i Afd. 1006 Karré 6. Vi har forskellige interesser og måder at indrette vores liv på. For at kunne trives sammen har vi tre simple leveregler: 1. Vi

Læs mere

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS)

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS) Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS) - med supplerende skemaer til brug ved seniorsamtaler (SUS) og lederudviklingssamtaler (LUS). I dette dokument er samlet alle skemaer, hjælpespørgsmål, vejledning

Læs mere

Information til eksterne leverandører og håndværkere på Kolding Sygehus

Information til eksterne leverandører og håndværkere på Kolding Sygehus Information til eksterne leverandører og håndværkere på Kolding Sygehus Retningslinjer Krav for arbejdets udførelse Der må ikke udføres arbejde / leveres ydelser med mindre sygehuset har rekvireret dette.

Læs mere

Instruks glatførebekæmpelse Instruks snerydning Instruks kombikørsel (kombineret snerydning og glatførebekæmpelse).

Instruks glatførebekæmpelse Instruks snerydning Instruks kombikørsel (kombineret snerydning og glatførebekæmpelse). 1 Alment 1.1 Gyldighedsområde Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med lastbil. Vilkårene suppleres med: Instruks glatførebekæmpelse Instruks snerydning Instruks kombikørsel (kombineret snerydning

Læs mere

A RBEJDSMILJØUDVALGET S

A RBEJDSMILJØUDVALGET S Side 12 FOA, Fag og Arbejde, Aalborg Arbejdsskadeafsnittet Tlf. 4697 3131 Sagsbehandler Ghita Elmo Andersen A RBEJDSMILJØUDVALGET S V EJLEDNING TIL SIKKERHEDS-/ ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANTER Miljøansvarlig/formand

Læs mere

Brovagtstjeneste. Kravspecifikation. Oplukkelige broer i København. Side 1 af 9. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 01-12-2015

Brovagtstjeneste. Kravspecifikation. Oplukkelige broer i København. Side 1 af 9. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 01-12-2015 01-12-2015 Sagsnr. 2015-0233005 Kravspecifikation Brovagtstjeneste Oplukkelige broer i København Side 1 af 9 Kravspecifikation til udbud vedrørende brovagtstjeneste på oplukkelige broer i København. 1.

Læs mere

Solgårdens syge-og sundhedspolitik.

Solgårdens syge-og sundhedspolitik. Solgårdens syge-og sundhedspolitik. MED oktober 2011 1 Thisted kommunes overordnede politik om sygefravær. Målet med sygefraværspolitikken er at skabe et kollegialt miljø med engagerede medarbejdere, der

Læs mere

Odder Kommune. Vintertjeneste. Særlige Betingelser SB. August 2012

Odder Kommune. Vintertjeneste. Særlige Betingelser SB. August 2012 Vintertjeneste August 2012 Vintertjeneste August 2012 Dokument nr A030547_2_SB_Odder_2012 Revision nr 10 Udgivelsesdato 17 august 2012 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt ATG JOJF/SHMO ATG 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion Kort om sygedagpenge og refusion A - Løn under sygdom/refusion Funktionærer har krav på fuld løn under sygdom. Fuld løn inkluderer sædvanlige løntillæg og provision, men ikke overarbejdsbetaling, uanset

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden")

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet Virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden") OG [Medarbejderens navn og adresse] (herefter kaldet "Medarbejderen") (herefter tilsammen kaldet "Parterne")

Læs mere

Husorden. Afd. 30 - Olle Kolle

Husorden. Afd. 30 - Olle Kolle Husorden Afd. 30 - Olle Kolle Administration: Kirkegade 3 9600 Aars Kontortid: Mandag - Onsdag 09.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 09.00-12.00 En boligafdeling med flere beboere er et miniaturesamfund.

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider.

Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider. Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider. 1. Normaltjeneste...3 2. Delt tjeneste...3 3. Omlagt normaltjeneste...4 4. Ekstratimer for deltidsansatte...5 Manglende varsel... 5 5.

Læs mere

Udbudsbetingelser Asfaltreparationer

Udbudsbetingelser Asfaltreparationer Rebild Kommune Udbudsbetingelser Asfaltreparationer Januar 2016 Rebild Kommune Center Plan Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Opgavens beskrivelse Rebild Kommune, i det følgende benævnt ordregiver,

Læs mere

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen.

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen. Lokal aftale om løn og arbejdstid indgået i henhold til aftale om lokal løndannelse og aftale om decentrale arbejdstidsaftaler mellem Sygehus Syd, Næstved Sygehus og Jordemoderforeningen. 1 Aftalens dækningsområde

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

Odense Kommune, Job- og bistandsafdelingen. Rummelige arbejdspladser i samspillet mellem private leverandører og Odense Kommune

Odense Kommune, Job- og bistandsafdelingen. Rummelige arbejdspladser i samspillet mellem private leverandører og Odense Kommune Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Odense Kommune, Job- og bistandsafdelingen Rummelige arbejdspladser i samspillet mellem private leverandører og Odense Kommune København den 12. februar 2004 Indholdsfortegnelse

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse. Denne pjece er til forældre,

Læs mere

Uanmeldt tilsynsrapport 2015 Beskyttet beskæftigelsestilbud Nørremarken Nørremarksvej 17 8800 Viborg

Uanmeldt tilsynsrapport 2015 Beskyttet beskæftigelsestilbud Nørremarken Nørremarksvej 17 8800 Viborg Disposition 1. Konklusion og opmærksomhedspunkter, side 1 2. Tilbudsportalen, side 2 3. Formalia, side 3 4. Baggrundsinformation, side 3 5. Resume af anbefalinger/opmærksomhedspunkter fra sidste års tilsynsbesøg

Læs mere

Udbud af vintertjeneste 20132016

Udbud af vintertjeneste 20132016 Udbud af vintertjeneste 20132016 Februar 2013 Udbud af vintertjeneste 20132016 Februar 2013 Dokument nr A0305472013104SB Revision nr 10 Udgivelsesdato 20 februar 2013 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt ATG

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bofællesskabet Bregnerødvej 55-57 28. maj 2008 1 A. Faktiske oplysninger, vurdering, anbefalinger m.v. Tilbuddet. Bofællesskabet Bregnerødvej 55 Bregnerødvej 55 3460

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag

Tilbuds- og afregningsgrundlag Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Side 1 af 5 Tilbuds- og afregningsgrundlag INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. GENERELT... 2 2. RETNINGSLINIER FOR PRISREGULERING... 2 1.1 Regulering af enhedspriser ved ændring

Læs mere

Vilkår for overdragelse af medarbejdere

Vilkår for overdragelse af medarbejdere Vilkår for overdragelse af medarbejdere Side 1 af 7 Vilkår for overdragelse af medarbejdere INDHOLDSFORTEGNELSE Overdragelse af medarbejdere... 2 1. Overdragelse af medarbejdere fra Odense Auto-El ApS...

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Højmark Mandag d. 13. april 2015 kl. 19.00 Sted: Vigerslev Kirke, Menighedslokalet

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Højmark Mandag d. 13. april 2015 kl. 19.00 Sted: Vigerslev Kirke, Menighedslokalet Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Højmark Mandag d. 13. april 2015 kl. 19.00 Sted: Vigerslev Kirke, Menighedslokalet Formand Leif Nielsen bød velkommen. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE UDBUD AF SLAMSUGNING

SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE UDBUD AF SLAMSUGNING SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE UDBUD AF SLAMSUGNING Nummer Spørgsmål Svar 1 Spørgsmål/bemærkning 1 Miljøledelse & arbejdsmiljøledelse: Kriteriet er laveste pris og ikke økonomisk mest fordelagtigt. Er dette

Læs mere

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne KL Dansk Jernbaneforbund HK/KOMMUNAL HK Trafik og Jernbane Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Afgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 Kapitel

Læs mere

Kvalitetsstandard: Personlig pleje

Kvalitetsstandard: Personlig pleje Kvalitetsstandard: Personlig pleje 2013 Ydelsens lovgrundlag Lov om social service 83 og 87 Hvilke behov dækker ydelsen Støtte/hjælp/guidning til udførelse af de aktiviteter som borgeren midlertidigt eller

Læs mere

HAVNEARBEJDERE, JERNGROSSISTER M.V. I RANDERS

HAVNEARBEJDERE, JERNGROSSISTER M.V. I RANDERS VERENSKOMST HAVNEARBEJDERE, JERNGROSSISTER M.V. I RANDERS TILLÆGSOVERENSKOMST til fællesoverenskomst 2014 2017 Indgået mellem DI Overenskomst ll (DSA) og 3F Fagligt Fælles Forbund Randers (Transportarbejdere)

Læs mere

Temamøde for kontaktpersoner

Temamøde for kontaktpersoner Temamøde for kontaktpersoner Ansættelsesvilkår, overenskomster og planlægning af arbejdstid Den 19. marts 2013 kl. 19.00-21.00 i Hedeagerkirken, Herning Dagsorden Orientering om ansættelsesvilkår, overenskomster

Læs mere

Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning

Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning Kommunen har pligt til at sørge for, at der tilbydes hjælp til madservice jf. servicelovens 83, stk. 1 nr. 3 og Ældre- og Handicapforvaltningens

Læs mere

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Hvor henvender jeg mig? I pladsanvisningen, Odinsgade 12, 8900 Randers C. Tlf.: 8915 1420 Mail: pladsanvisningen@randers.dk Pladsanvisningens

Læs mere

Bilag 3a. Kravspecifikation for begrænset udbud af rammeaftale vedr. pleje af grønne områder samt befæstede arealer på Aalborg Universitet i København

Bilag 3a. Kravspecifikation for begrænset udbud af rammeaftale vedr. pleje af grønne områder samt befæstede arealer på Aalborg Universitet i København Bilag 3a Kravspecifikation for begrænset udbud af rammeaftale vedr. pleje af grønne områder samt befæstede arealer på Aalborg Universitet i København Delaftale 3 Indhold 1. Beskrivelse af udbuddet... 2

Læs mere