Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Rabatslåning SAB Fælles for Vejdrift Side 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Rabatslåning SAB Fælles for Vejdrift Side 1"

Transkript

1 SAB Fælles for Vejdrift Side 1 FÆLLES FOR VEJDRIFT 1. Alment Fælles for vejdrift SAB er supplerende arbejdsbeskrivelse til Fælles for vejdrift AAB, december Situationen ved arbejdets start og under arbejdets udførelse 2.2 Spærretider og restriktioner Tjenesteyder skal gennemføre arbejdet under størst mulig hensyntagen til sikkerheden for trafik, samt arealernes brugere og naboer. Tjenesteyder er under arbejdets udførelse ansvarlig for, at trafikanter og andre borgere kan passere arbejdsstedet farefrit. Arbejdet skal udføres i tidsrummet mandag til fredag fra kl. 06:00 til kl. 18:00 med mindre andet aftales med driftsherren. På visse stærkt trafikerede veje må arbejdet ikke udføres på hverdage mellem 07:00-09:00 og mellem 15:00-17:00. Disse veje er farvemarkeret på kortet Vejvisningsstrategi i Odense Oversigt over vejnettet. 2.3 Bygherrens ydelser Generelt Driftsherren stiller tegninger over slåningsområder til rådighed for tjenesteyder enten i form af kort på pdf-filer eller som digitalt kort (GIS). Det digitale kortmateriale gøres løbende tilgængeligt for tjenesteyder på kommunens hjemmeside, eller via en anden internetportal eller en WMS-tjeneste. Tjenesteyder skal selv afholde evt. omkostninger til programmer mm. som kan tilgå de udstillede (WMS) kortdata. Driftsherren stiller ikke arealer til rådighed for tjenesteyders etablering af arbejdsplads mv Møder Driftsherren afholder driftsmøde 1 gang pr. måned i perioden 1. maj til 30. november. Ved driftsmødet gennemgås arbejdets fremme på grundlag af tjenesteyders arbejdsplan, modtagne rekvisitioner og egenkontrol, og fremtidigt arbejde planlægges på grundlag af tjenesteyders oplæg til arbejdsplan. Stikprøvekontrol gennemføres i fællesskab mellem tjenesteyder og driftsherren. Tekniske og økonomiske aftaler træffes. Samarbejdet mellem driftsherren og tjenesteyder drøftes og registreres. Driftsherren udarbejder driftsmødereferat, som godkendes iht. SB ad 19 stk. 1.

2 SAB Fælles for Vejdrift Side Projektgennemgang Teksten er supplement til Styring og samarbejde mindre entrepriser (AAB). Driftsherren afholder, og tjenesteyder skal under kontraktforhandlingerne deltage i en gennemgang af projektet, herunder af mængdeopgørelser og planer. Tjenesteyder skal herunder gennemgå og forklare: Sin organisation og sit personales kvalifikationer. Sine arbejds- og miljøprocedurer. Hvorledes han vil føre egenkontrol med arbejdets udførelse. 2.4 Entreprenørens ydelser Samarbejdets start For at sikre en god start og et godt samarbejde skal tjenesteyder og driftsherren i fællesskab gennemføre: En opstartworkshop, hvor det sikres, at den samlede organisation og kompetencer er på plads, og hvor det sikres, at der er tillid mellem parterne. Opstartworkshoppen afholdes umiddelbart efter kontrahering. Projektgennemgang, hvor målet er en fælles forståelse af udbudsmaterialet, en fælles opfattelse af arbejdsbeskrivelserne og en fælles forståelse af driftsherrens målsætning for græsslåning. Projektgennemgang afholdes iht. afsnit Der henvises til bilag 1 Samarbejde Entreprenørens arbejdsledelse Tjenesteyder skal instruere sine medarbejdere i arbejdets korrekte udførelse, således at medarbejderne er fortrolige med udførelsen af de aftalte arbejdsopgaver. Tjenesteyder skal endvidere instruere sine medarbejdere i relevante sikkerhedsforanstaltninger under hensyntagen til arbejdets art og af hensyn til trafikken Entreprenørens mandskab Tjenesteyder skal for denne entreprise have eller indføre en formuleret personalepolitik, som skal afspejle det ansvar, en moderne virksomhed forventes at have overfor sine medarbejdere omkring: sygefraværs- og fastholdelsespolitik anvendelse af sociale klausuler af beskæftigelsesmæssig karakter etnisk ligestilling deltidsbeskæftigelse politik for alkohol og andet misbrug seniorpolitik familiepolitik jobrotation medarbejderudviklingssamtaler. Sociale klausuler af beskæftigelsesmæssig karakter betyder at tjenesteyder skal stille sig positiv overfor ansættelse af personer, som ikke kan opnå beskæftigelse på normale vilkår

3 SAB Fælles for Vejdrift Side 3 på arbejdsmarkedet, og for hvem mulighederne for revalidering til beskæftigelse på normale vilkår er udtømte. Ovennævnte indebærer, at tjenesteyder skal erklære sig indforstået med at indgå i et samarbejde med Odense Kommune på nærmere angiven foranledning. Der skal ikke indregnes økonomiske konsekvenser heraf i tilbuddet. Et konkret samarbejde vil hvis det påfører tjenesteyder meromkostninger blive kompenseret økonomisk. Alle medarbejdere skal have deltaget i kurset Vejen som arbejdsplads og have et gyldigt kursusbevis. Ved udskiftning af medarbejdere samt ved kontraktstart skal en medarbejder, der ikke har gennemført kurset, tilmeldes det første ledige kursus på landsplan. Mindst en af medarbejderne på arbejdsstedet skal som minimum have gennemført og bestået VEJ-EU kursus Vejen som arbejdsplads trin I. Tjenesteyders arbejdsleder skal have gennemgået VEJ-EU-kursus Vejen som arbejdsplads trin II Entreprenørens materiel Tjenesteyders større materiel som lastbiler mv. skal være udstyret med EURO 3 motor eller bedre. Alt materiellet skal som brændstof benytte blyfri benzin eller miljødiesel. Maskiner skal være CE-støjmærket. Odense Kommune har indført miljøzone. Miljøzonen omfatter centrale dele af byen og indebærer, at dieseldrevne lastbiler og busser over kg skal være forsynet med EURO 4 eller 5 motor eller bedre. Ved EURO 3 motor skal benyttes partikelfilter. Miljøzonen omfatter ikke denne entreprises arbejdsområder Afmærkning af arbejdet Tjenesteyder skal efter aftale med vejmyndigheden selv forestå evt. annoncering og/eller afmærkning/afspærring for at sikre at arbejdet kan gennemføres. Tjenesteyders arbejde på vej og i rabat skal udføres som bevægeligt vejarbejde, hvilket bl.a. vil sige, at kørebaner skal være ryddet og rengjort og at afmærkning skal være fjernet ved arbejdstids ophør. Bevægelige vejarbejder afmærkes iht. Vejregel for afmærkning af vejarbejder m.m. Under arbejdets udførelse skal det gule lys på materiellet være tændt, og materiellet skal ved arbejde på trafikarealer køre i den pågældende vejbanes færdselsretning Håndtering af affald Affald, som opsamles fra rabatterne, skal sorteres og bortskaffes iht. Odense Kommunes affaldsplan. Entreprenøren afholder alle omkostninger, herunder eventuelle lossepladsog miljøafgifter, i forbindelse med bortskaffelse af affaldet.

4 SAB Fælles for Vejdrift Side 4 3. Arbejdets udførelse Der henvises til Særlig arbejdsbeskrivelse for græsslåning (SAB) for supplement til AAB 4. Tilsyn, kontrol og dokumentation Teksten er supplement til AAB Styring og samarbejde mindre entrepriser, afsnit Tjenesteyders tilsyn og egenkontrol Tjenesteyder fastlægger selv hvorledes han vil føre tilsyn med udførelse af eget arbejde. Ved tilsynet registrerer tjenesteyder hvilke arbejder, der er udført og hvilke udførelseskrav, der eventuelt ikke er opfyldt, herunder også om elementerne har lidt overlast ved hærværk, trafik eller andet. 4.2 Driftsherrens løbende kontrol Hvis tjenesteyder eller driftsherren konstaterer manglende opfyldelse af udførelseskravet, skal tjenesteyder omgående udbedre manglen. Dette gælder uanset om manglen er oplyst af tjenesteyder eller af driftsherren ved dennes daglige tilstedeværelse eller som del af en stikprøvekontrol. Hvis manglen ikke er udbedret inden den fastsatte frist (normalt 1 uge), forholdes som beskrevet i SB ad 11 stk. 4. Flere mangler inden for en strækning jf. afsnit 4.3 regnes som én mangel. 4.3 Fælleskontrol Stikprøvekontrol Ved driftsmødet udføres fælles stikprøvekontrol på 5 tilfældigt udvalgte strækninger på mellem ½ og 1 km i det arbejdsområde, som er slået inden for de seneste 14 dage. Hvis udførelseskravene som beskrevet i SAB Græsslåning på veje afsnit 1.3 ikke er opfyldt i mere end én af de udvalgte strækninger, påtales dette og hele det aktuelle arbejdsområde kasseres, og tjenesteyder får en frist på én uge til at udbedre manglerne. Der udføres herefter ny stikprøvekontrol på 5 nye tilfældigt udvalgte strækninger inden for det (nye) arbejdsområde, som er behandlet inden for de seneste 14 dage, og hvis udførelseskravet igen, for mere end én af de udvalgte strækninger ikke er opfyldt i det nye arbejdsområde, opkræves bod som angivet i SB ad 11 stk. 4. Såfremt driftsherren ikke finder at der er udført et tilstrækkeligt antal arbejder indenfor de seneste 14 dage, kan driftsherren fastlægge et andet tidspunkt for stikprøvekontrollen. Såfremt tjenesteyder forinden i sin dokumentation har oplyst, at én eller flere strækninger ikke opfylder udførelseskravet, behandles dette som en konstateret manglende opfyldelse af udførelseskrav (se under afsnit 4.2 Driftsherrens løbende kontrol), og disse strækninger kan ikke indgå i stikprøvekontrollen.

5 SAB Fælles for Vejdrift Side 5 5 Dokumentation Teksten er supplement til AAB Styring og samarbejde mindre entrepriser, afsnit 5. På driftsmødet dokumenterer tjenesteyder at han har ført tilsyn med at arbejdet overholder kravene, samt at han har udført eventuelle aftalte ekstraopgaver. Dokumentationen foretages f.eks. ved på et kontrolskema at anføre: udført eller manglende udførelse af planlagte opgaver evt. manglende opfyldelse af udførelseskrav. 6 Kvalitets- og miljøledelse Teksten er supplement til AAB Styring og samarbejde mindre entrepriser, afsnit Alment Tjenesteyder skal have et kvalitetsstyringssystem, der enten er certificeret i henhold til en af ISO 9000 standarderne, eller som kan godkendes af driftsherren. Kvalitetsstyringssystemet skal som minimum omfatte: Organisationsplan, med ansvars- og opgavefordeling. Styring af aftalesedler, tegninger og andre dokumenter. Beskrivelser af de enkelte arbejdsopgavers tekniske, miljømæssige og arbejdsmiljømæssige rette udførelse. Instruktion af medarbejdere ved opstart af opgaver. Rutiner for indkøb. Kontrol af/tilsyn med arbejdets udførelse, fastlagt ved kontrol-/tilsynsinstrukser, tjeklister skemaer, o.l. Procedure for imødegåelse af gentagne fejl. Fastlæggelse af beskrivelser og metoder mv. i forbindelse med kontrollen skal ske i samarbejde med driftsherren. Dokumentation, der ikke skal afleveres til driftsherren, skal opbevares af tjenesteyder i ansvarsperioden og herefter tilbydes driftsherren. 6.2 Krav til entreprenørens kvalitets- og miljøplan Tjenesteyder skal som del af sin kvalitetsstyring udarbejde procedurer for alle arbejdsopgaver, der har en væsentlig indflydelse på kvalitet, sikkerhed og miljø. Arbejdsproceduren skal beskrive arbejdets udførelse, herunder angivelse af forholdsregler vedr. miljø og arbejdsmiljø samt andre særlige/kritiske forhold, der kræver opmærksomhed. Det skal ligeledes fremgå, hvem der er ansvarlig for gennemførelse af de enkelte aktiviteter, hvilket materiel, personlige værnemidler m.m. der skal anvendes, samt egenkontrol. Tjenesteyder skal udarbejde procedurer for medarbejderens: arbejde, ophold og færdsel på vejene håndtering og bortskaffelse af affald.

6 SAB Fælles for Vejdrift Side 6 7 Styring af sikkerhed og sundhed i arbejdsområderne Tjenesteyder skal for denne entreprise have eller indføre en formuleret arbejdsmiljøpolitik, som skal fremme arbejdsmiljøet i virksomheden og sikre, at tjenesteyder har en velfungerende samarbejds- og sikkerhedsorganisation på arbejdspladsen. Politikken skal endvidere sikre, at tjenesteyder lever op til alle krav iht. lovgivning om arbejdsmiljø. Tjenesteyder skal for hvert arbejdshold udarbejde og vedligeholde arbejdspladsens "Plan for sikkerhed og sundhed" (PSS), uanset om arbejdspladsen er omfattet af arbejdsmiljølovens krav om en sådan plan. Driftsherren har hertil udarbejdet den vedlagte tjekliste Grundlag for arbejdspladsens sikkerheds- og sundhedsplan. Planen tilpasses til brug af et arbejdshold. Planen skal løbende vedligeholdes og godkendes af driftsherren ved driftsmøderne. 7.1 Alment Driftsherren har forudsat at entreprisen vil være en lille byggeplads med færre end 5 samtidigt beskæftigede personer, og at der maksimalt vil være en arbejdsgiver beskæftiget på pladsen. Såfremt blot et af disse forhold overskrides skal tjenesteyder for driftsherren forestå arbejdsmiljøkoordinering i entreprisens fællesområder, ved en af tjenesteyder udpeget arbejdsmiljøkoordinator (sikkerhedskoordinator), iht. Arbejdstilsynets bekendtgørelse om bygherrens pligter. Arbejdsmiljøkoordinatoren skal ligeledes udarbejde en PSS svarende til de ændrede forhold. 7.3 Beredskabsplan Tjenesteyder skal udarbejde en beredskabsplan for personskade, for eget spild af brændstof og lignende på jord og vej samt for trafikuheld i forbindelse med arbejdet. Beredskabsplanen skal som minimum omfatte: rapportering til tilsyn og relevant myndighed hvem gør hvad hvilket materiel, der skal være til rådighed på stedet.

7 SAB Fælles for Vejdrift Side 7 Bilag 1 Samarbejde Opstartsworkshoppen Ved opstartsworkshoppen deltager tjenesteyder med formand og evt. medarbejdere. Hovedpunkterne på workshoppen er: generel drøftelse af samarbejdet, og hvordan arbejdet og opgaverne overdrages gennemgang af den samlede organisation (både driftsherrens og tjenesteyders) herunder sikring af at alle medarbejdere har de krævede kvalifikationer, kurser, mv. tjenesteyders dokumentation af at han har tilstrækkelige ressourcer og kompetencer til entrepriseledelse og til at arbejde initiativrigt på forbedringer og optimeringer anvendelse af bestemmelser om procesoptimeringer strategi for løsning af uoverensstemmelser vurdering af den gensidige tillid drøftelser af forhold, som kan fremme det gode samarbejde og de gode resultater for begge parter, samt drøftelse af forhold (risici), som kan hindre det gode samarbejde og de gode resultater for begge parter. Sikring af tillid på workshoppen. Til brug for sikring af den gensidige tillid anvendes et spørgeskema, som udfyldes ved afkrydsning af alle deltagere i opstartworkshoppen. Hvis tillidsvurderingen fra en af parterne er lav (under 3), skal der gøres en indsats for at forbedre tillidsniveauet. Det gode samarbejde omfatter også medarbejderne i marken hos tjenesteyder. Tjenesteyder skal derfor sikre, at markmedarbejderne sættes ind i grundlaget for entreprisens gennemførelse. Tjenesteyders plan for dette skal forelægges for driftsherren på opstartsworkshoppen. Projektgennemgang Tjenesteyder skal inden arbejdets igangsættelse deltage i en gennemgang af projektet, herunder af områderegistreringer og detailplaner. Tjenesteyder skal herunder gennemgå og forklare: hvorledes han vil kunne stille medarbejdere og materiel til rådighed for driftsherrens opgaver sin plan for sikkerhed og sundhed samt beredskabsplan hvorledes han vil gennemføre de forskellige opgaver, herunder beskrive arbejdets udførelse, angive forholdsregler vedr. miljø og arbejdsmiljø, samt hvem der er ansvarlig for gennemførelse af de enkelte aktiviteter, hvilket materiel, personlige værnemidler m.m. der skal anvendes hvorledes han vil føre egenkontrol med arbejdets udførelse. I fællesskab påpeges særlige forhold, der kan give problemer ved entreprisens gennemførelse, og det besluttes hvad der kan gøres for at imødegå dette.

8 SAB Fælles for Vejdrift Side 8 Samarbejde med driftsherren Entreprisen skal gennemføres i et tillidsfuldt samarbejde. Dette indebærer bl.a. at der skal: være én fælles forståelse af grundlaget for entreprisen være fælles opfattelser af kvalitetskravene være et konstant fokus på forbedringer og optimeringer ydes en indsats for at minimere spild og spildtid ydes en indsats for at undgå misforståelser ydes en indsats for at uenigheder ikke udvikler sig til større tvister. Sikring af det gode samarbejde kan underbygges af følgende aktiviteter: en god entreprisestart med workshop og projektgennemgang løbende sikring af det gode samarbejde fokus på forbedringer og optimeringer strategi for løsning af uoverensstemmelser. Løbende sikring af det gode samarbejde På hvert driftsmøde udfyldes som det første ved mødets start et skema til måling af samarbejdsforholdene. Emne 1. Meget dårligt 2. Dårligt 3. Middel 4. Godt 5. Meget godt 6 Bemærk ninger 7. Aktion -forslag til forbedringer 1 Samarbejdsklimaet 2 Tilliden til hinanden 3 Åbenhed, bl.a. om økonomi 4 Adm. ressourceforbrug bruges tiden prioriteret 5 Kommunikation, klart og i tide 6 Overholdelse af tidsmæssige aftaler 7 Fremsendelse/foreligger materiale som aftalt 8 Udføres arbejdet rigtigt første gang (er spildtid undgået) 9 Er afvigelser og fejl undgået 10 Er de nødvendige kompetencer tilstede 11 Håndtering af uenigheder hurtigt og hensigtsmæssigt 12 Deltagelse af de relevante personer i møderne 13 Åbenhed generelt 14 Opbakning i egen organisation Såfremt der er markeringer under 3, skal disse drøftes ved mødet, således at ingen problemer forbliver ubehandlede. Skemaet er et værktøj, og det er vigtigt, at parterne har en fælles opfattelse af de enkelte punkter, og om nødvendigt omformulerer disse i fællesskab.

9 SAB Fælles for Vejdrift Side 9 Fokus på forbedringer og optimeringer I en lang driftsentreprise vil begge parter opleve at kunne gøre arbejdet bedre end sidste år. Dette bør give sig udtryk i forbedringer og optimeringer, som vil kunne gennemføres af begge parter både med og uden involvering af den anden part. Forudsætningen for at gennemføre forbedringer og optimeringer er, at kvalitetsniveauet øges uden meromkostninger for nogen af parterne, eller at kvalitetsniveauet opretholdes til et lavere omkostningsniveau. Mulighederne for procesoptimeringer afdækkes i samarbejdet, og kan ikke defineres på forhånd. Gennemførelse af procesoptimeringer aftales mellem driftsherren og tjenesteyder som beskrevet i bilag "Procesoptimeringer".

10 SAB Fælles for Vejdrift Side 10 Bilag 2 Procesoptimering Tjenesteyder skal gennem hele entreprisen være opmærksom på om arbejdsopgaverne udføres optimalt, eller om der kan gennemføres en effektivitetsforbedring (procesoptimering) i forhold til sædvanlig eller tidligere aftalt metode for arbejdets udførelse. Ved en konkret procesoptimering forstås en fælles aftale mellem driftsherren og tjenesteyder om at gennemføre en ændring i det sædvanlige eller tidligere aftalte grundlag for arbejdets udførelse med henblik på at opnå en besparelse og/eller en kvalitetsforbedring. Tjenesteyder skal foreslå og driftsherren skal godkende iværksættelse af en konkret procesoptimering på grundlag af tjenesteyders forkalkulation, som skal vise, at procesoptimeringen vil indebære gevinster. Tjenesteyder skal ifm. forkalkulationen fremlægge alle økonomiske data, som er nødvendige for at bedømme procesoptimeringen. Samtidig skal der inden en procesoptimering iværksættes være enighed om, hvorledes de udførte arbejder skulle være opgjort i henhold til sædvanlig eller tidligere aftalt metode. Besparelsen ved at gennemføre procesoptimeringen indgår i en incitamentspulje. Hvis en procesoptimering indeholder flere af foreliggende enhedsydelser i tilbudslisten, kan der defineres en ny enhedsydelse. Hvis den nye enhedsydelse skal gentages fx året efter kan der aftales en ny enhedspris for kommende udførelser. Den nye enhedspris fastsættes ud fra de konstaterede omkostninger. Den opnåede besparelse deles således, at den nye enhedspris indeholder 50 % af besparelsen. Gentagelse af den procesoptimerede, nye enhedsydelse påvirker herefter ikke incitamentspuljen. Såfremt en procesoptimering er et enkeltstående arbejde (som ikke forventes gentaget i entrepriseperioden) aftales ikke nye enhedspriser. Incitamentspuljen Incitamentspuljen består af summen af de direkte besparelser fra de gennemførte procesoptimeringer. Incitamentspuljen deles med 50 % til tjenesteyder og 50 % til driftsherren. Driftsherrens andel kan anvendes til merarbejde inden for entreprisen. Det kan aftales, at hver part indskyder 5 %-point i en pulje, som går til aktiviteter for medarbejderne. Dokumentation af procesoptimeringer Procesoptimeringer dokumenteres i et skema, som dels anvendes ved tjenesteyders forkalkulation og dermed den fælles beslutning om procesoptimeringen skal afprøves, og dels ved dokumentation af den gennemførte procesoptimering.

11 SAB Fælles for Vejdrift Side 11 I skemaet opgør tjenesteyder de direkte omkostninger, baseret på sædvanlig udførelse og aftalte timepriser, samt de konstaterede faktiske omkostninger til at gennemføre procesoptimeringen. Dernæst opgøres i fællesskab de indirekte økonomiske effekter (fx fordele for brugerne, bedre sikkerhed for arbejderne mv.). Procesoptimering forslag til dokumentationsskema Entreprise: Rabatslåning Emne: Projekt-optimering nr. Effekter af procesoptimeringen: Forbedringer for brugerne, borgerne og arbejdssikkerhed, mv. Beskrivelse af effekter - kvalitativ og kvantitativ Økonomi: (økonomiske effekter opgøres på årsbasis) Mængder og priser på mandskab og materiel, som er omfattet (før procesoptimering) Mængder og priser på mandskab og materiel, som erstatter disse (efter procesoptimering) Art antal enhedspris Beløb Art antal enhedspris Beløb Sum Sum Den samlede økonomiske effekt besparelse på årsbasis: Omkostning, efter optimering Omkostning, før optimering Besparelse

12 SAB Fælles for Vejdrift Side 12 Bilag 3 Grundlag for arbejdspladsens sikkerhed og sundhedsplan Arbejdsstedets navn og adresse Arbejdspladsens organisation Sikkerhedsorganisation Tidsplan Afmærkningsplan Arbejdsplan Særligt farligt arbejde Entreprisenavn Vej Telefonnr. Distrikt Adresseliste for driftsherrens repræsentant Adresseliste for tjenesteyder Adresseliste for tjenesteyders ledelse og formand Adresseliste for underentreprenører og deres formænd Tjenesteyders redegørelse for sin sikkerhedsorganisation, med oplysning om placering af førstehjælpsudstyr m.m. Instruks for brug af sikkerhedsudstyr, åndedrætsværn og sikkerhedstøj, forefindes på arbejdspladsen. Tidsplan for arbejdet, med angivelse af tjenesteyder og underentreprenørers tilstedeværelse på pladsen er udarbejdet. Angivelse af samtidig tilstedeværelse af antal arbejdsgivere og medarbejdere (inkl. Antal arbejdsgivere vognmænd og chauffører). Antal medarbejdere Ved arbejder der kræver afmærkning. Afmærkningsplanen foreligger som tegning påført arbejdsstedets navn. Henvisning til standardtegning er ikke tilstrækkeligt. Såfremt to eller flere arbejdsgivere samtidig på arbejdspladsen beskæftiger flere end 10 personer, skal der foreligge en plan over "skurvognspladsen". Skriftlig vurdering for arbejdets udførelse ved følgende særligt farlige arbejdsoperationer:. Vedlagt: Vedlagt: Set: Set: Vedlagt: Vedlagt: Vedlagt: Beredskabsplan Tjenesteyders beredskabsplan skal foreligge på pladsen. Set: Affald Ansvarlig for udarbejdelse og vedligehold af plan for sikkerhed og sundhed Ansvarlig for koordinering af sikkerhed og sundhed Godkendelse Procedure for hvilke affaldstyper der frembringes under entreprisen, hvorledes de indsamles og bortskaffes. Tjenesteyders navn: Driftsherrekoordinatorens navn: Set: (Udfyldes kun såfremt to eller flere arbejdsgivere på arbejdspladsen samtidig beskæftiger flere end 10 personer). Dato:.. Tjenesteyder Odense Kommune

1. Generelt Gyldighedsområde Omfang.. 2

1. Generelt Gyldighedsområde Omfang.. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 1. Generelt. 2 1.1 Gyldighedsområde. 2 1.2 Omfang.. 2 2. Svendborg Kommunes ydelser.. 2 2.1 Generelt 2 2.2 Driftsmøde/Organisation. 2 2.3 Arbejdets overdragelse 2 3. Entreprenørens

Læs mere

Vilkår for arbejdets udførelse

Vilkår for arbejdets udførelse Vilkår for arbejdets udførelse (VLK) Side 1 af 8 Vilkår for arbejdets udførelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT... 2 1.1 Gyldighedsområde... 2 1.2 Opgavens karakter... 2 1.3 Opgavens omfang... 2 2. ODENSE

Læs mere

Eksempel på BILAG. til. Udbudsmateriale 2006. for. Kørebaneafmærkning. XXX Amt LAVESTE TILBUD

Eksempel på BILAG. til. Udbudsmateriale 2006. for. Kørebaneafmærkning. XXX Amt LAVESTE TILBUD J.nr. Vejafdelingen Eksempel på BILAG til Udbudsmateriale 2006 for Kørebaneafmærkning i XXX Amt LAVESTE TILBUD Amternes stribegruppe og Stribebranchen 21. december 2005 INDHOLDSFORTEGNELSE ERKLÆRING PÅ

Læs mere

Haderslev kommune ERKLÆRING PÅ TRO OG LOVE. om omfang af ubetalt, forfalden gæld til det offentlige

Haderslev kommune ERKLÆRING PÅ TRO OG LOVE. om omfang af ubetalt, forfalden gæld til det offentlige Bilag 1 ERKLÆRING PÅ TRO OG LOVE om omfang af ubetalt, forfalden gæld til det offentlige I henhold til bekendtgørelse nr. 336 af 13. maj 1997 om lov om begrænsning af skyldneres mulighed for at deltage

Læs mere

Styring og samarbejde (SAB)

Styring og samarbejde (SAB) Styring og samarbejde (SAB) H05010.75 Belysningsentreprise H050 Kolding - Frøslev H05010 Ny TSA 65b; syd for Kolding E45 September 2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) Styring og samarbejde 1. Alment

Læs mere

Dette Bilag udgør Bilag F til Partnerskabs- og Driftsaftalen. BILAG F SAMARBEJDSFORM APRIL Side 1

Dette Bilag udgør Bilag F til Partnerskabs- og Driftsaftalen. BILAG F SAMARBEJDSFORM APRIL Side 1 Dette Bilag udgør Bilag F til Partnerskabs- og Driftsaftalen. SAMARBEJDSFORM BILAG F APRIL 2019 Side 1 Aalborg Havn A/S Udbud af Drift af grønne områder og havneservice i: Østhavnen, Oliehavne, Aalborg

Læs mere

Vilkår for personale og personaleoverdragelse

Vilkår for personale og personaleoverdragelse Vilkår for personale og personaleoverdragelse (VPP) Side 1 af 8 Vilkår for personale og personaleoverdragelse Indholdsfortegnelse 1. Vilkår for overdragelse ved udlicitering 2 2. oplysninger om personalet

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Entreprise VSD-Alle GENERELT Fælles for alle delarbejder på strækninger og sideanlæg PILOT 2010 - vejdrift side 2 af 12 Indholdsfortegnelse: Denne side er

Læs mere

M52. Renovering af betonbelægningen ved Holsted PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

M52. Renovering af betonbelægningen ved Holsted PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED M52 Renovering af betonbelægningen ved Holsted M52, Esbjergmotorvejen >>> M52 Renovering af betonbelægningen ved Holsted AUGUST 2014 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT...

Læs mere

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE Særlige Betingelser (SB) Side 1 af 6 Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. AFTALEGRUNDLAGET... 2 2. KONTRAKTPERIODE... 2 3. FAST PRIS OG DENNES BETALING... 2 4. DOKUMENTER... 2 5. OVERDRAGELSE

Læs mere

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm Udbudskontrolplaner Entreprise 6770.50 Beplantning Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm NOVEMBER 2011 UKP Indhold 6770.50 Udbudskontrolplaner Strækning: Holstebro - Vejle 6770 Riis - Ølholm Entreprise: 6770.50

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse. Indholdsfortegnelse

Arbejdsbeskrivelse. Indholdsfortegnelse Arbejdsbeskrivelse (ARB) Side 1 af 10 Arbejdsbeskrivelse Indholdsfortegnelse Arbejdsbeskrivelse... 2 Alment... 2 Arbejdsområderne... 2 Definitioner... 2 Kvalitets- håndbogen... 2 Standardpleje... 2 Ekstra

Læs mere

Vilkår for entreprisernes gennemførelse

Vilkår for entreprisernes gennemførelse Vilkår for entreprisernes gennemførelse Side 1 af 28 Vilkår for entreprisernes gennemførelse Indholdsfortegnelse Side ALMENT... 3 Omfang... 3 ODENSE KOMMUNES YDELSER... 3 Odense Kommunes organisation...

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700 Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UKP Indhold 6620 700 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag

Tilbuds- og afregningsgrundlag Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Side 1 af 5 Tilbuds- og afregningsgrundlag INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT... 2 2. RETNINGSLINIER FOR PRISREGULERINGER... 2 2.1 Regulering af tilbudssum ved ændring

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalegrundlaget. 2 2. Kontraktperiode. 2 3. Fast pris og dennes betaling. 2 4. Dokumenter 2 5. Omfang af og ændringer i entreprisens omfang. 3 6. Fejl i projektet. 3 7. Regnefejl

Læs mere

Partneringmodeller i moderne vejforvaltning indlæg på Vejforum, december 2004

Partneringmodeller i moderne vejforvaltning indlæg på Vejforum, december 2004 20. oktober 2004 Partneringmodeller i moderne vejforvaltning indlæg på Vejforum, december 2004 Forfatter Manchet Driftschef Niels Christian Skov Nielsen, mail: nsn@vd.dk I artiklen omtales generelt partnering

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE for vedligeholdelse af BRØNDE OG LEDNINGER

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE for vedligeholdelse af BRØNDE OG LEDNINGER SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE for vedligeholdelse af BRØNDE OG LEDNINGER UDBUD 2008 - vejdrift side 2 af 11 SAB-Brønde og ledninger Juli 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GENERELT 3 2 BRØNDE OG LEDNINGER 5 Bilag

Læs mere

Bilag 3 Om at afgive påbud

Bilag 3 Om at afgive påbud Bilag 3 Om at afgive påbud Der er udarbejdet kvalitetssikrede skabeloner og generelle skabeloner i ATIS, der skal anvendes ved reaktionsafgivelse til bygherrer eller til arbejdsgivere. Instruksens område

Læs mere

Erfaringer med partnering ved vejdriftsopgaver

Erfaringer med partnering ved vejdriftsopgaver Erfaringer med partnering ved vejdriftsopgaver Bygherreforeningens temamøde om nye samarbejdsformer v/driftssouschef Michael Ebbesen, Vejdirektoratet Fakta Ca. 3.800 km statsveje, svarende til 5 % af det

Læs mere

Nye regler om bygherrens pligter - og tilsyn hermed. Arbejdstilsynet, maj/juni 2013

Nye regler om bygherrens pligter - og tilsyn hermed. Arbejdstilsynet, maj/juni 2013 Nye regler om bygherrens pligter - og tilsyn hermed Arbejdstilsynet, maj/juni 2013 Fra: Til: Alle er enige! Der skal tænkes og forberedes arbejdsmiljøforhold i hele processen - og derefter! Sund fornuft!!

Læs mere

Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Rabatslåning SAB Græsslåning på veje Side 1

Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Rabatslåning SAB Græsslåning på veje Side 1 SAB Græsslåning på veje Side 1 GRÆSSLÅNING PÅ VEJE 1. Alment Græsslåning på veje - SAB er supplerende arbejdsbeskrivelse til Græsslåning på veje AAB, april 2011. 1.1 Alment Arbejdet omfatter rabatslåning

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Udarbejdet

Læs mere

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser Arbejdsmiljø - tillæg til standardbetingelser Gældende for leverandører og underentreprenører November 2013 Generelt Nisgaard + Christoffersen A/S (N+C) vil have et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle

Læs mere

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 BILAG 1 SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Drift og anlæg Park og Vej Nørregade 36-38 5000 Odense C Telefon: 78735889-1/8 FRI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 1210.77 Signalarbejder Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 Signalanlæg ved vestlig rampekryds på Jyllingevej 1210.77 Forord til udbudskontrolplaner

Læs mere

Vilkår for entreprisernes gennemførelse

Vilkår for entreprisernes gennemførelse Vilkår for arbejdets udførelse Side 1 af 26 Vilkår for entreprisernes gennemførelse Indholdsfortegnelse Side ALMENT... 3 Omfang Delaftale nr. 2 Vejdirektoratet... 3 Definitioner... 4 VEJDIREKTORATETS YDELSER...

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE STYRING OG SAMARBEJDE

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE STYRING OG SAMARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. august 2013 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE STYRING OG SAMARBEJDE BELÆGNINGER (BEL) Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 9018

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Pilotprojekt i Vejcenterområde Syddanmark

Pilotprojekt i Vejcenterområde Syddanmark Udkast, 23.01.2011 Pilotprojekt i Vejcenterområde Syddanmark Baggrund Vejdirektoratet er i færd med at udvikle et nyt vejdriftkoncept, som skal være fastlagt i forbindelse med udbud i 2012. For at fastlægge

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Belægninger (BEL)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Belægninger (BEL) SAB - STYRING OG SAMARBEJDE SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Belægninger (BEL) SEPTEMBER 2013 Revideret den 3. januar 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Rev. 3. januar 2014 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE

Læs mere

PARTNERINGAFTALE FOR VEDLIGEHOLD AF KOMMUNALE VEJE

PARTNERINGAFTALE FOR VEDLIGEHOLD AF KOMMUNALE VEJE SVENDBORG KOMMUNE, TRAFIK OG INFRASTRUKTUR PARTNERINGAFTALE FOR VEDLIGEHOLD AF KOMMUNALE VEJE Udbud September 2016 1. Aftalens baggrund og overordnede formål Partneringaftalens formål er at skabe de bedst

Læs mere

Entreprise H

Entreprise H er Entreprise H370.02.76 Signalentreprise H370 Herning - Varde >>> H370.02 maj 2012 Tilbud og kontrakt Løbe nr Reference Hvor skal kontrolleres Hvordan skal kontrolleres kontrolleres Acceptkriterium Krav

Læs mere

Partnering og kompetencer

Partnering og kompetencer Partnering og kompetencer En forudsætning for samarbejde i partnering er, at de basale faglige kompetencer er til stede hos bygherren, rådgivere, entreprenører, leverandører, mv. I de traditionelle samarbejdsformer

Læs mere

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen Bannere til udendørs kulturformidling, 2007-2010 1. Indholdsfortegnelse

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen Bannere til udendørs kulturformidling, 2007-2010 1. Indholdsfortegnelse Bannere til udendørs kulturformidling, 2007-2010 1 Indholdsfortegnelse 4. Ydelsesbeskrivelse 2 4.1 Omfang 2 4.2 Bookning af bannerpakker 2 4.3 Formidling af tilladelse 3 4.4 Økonomi 4 4.5 Markedsføring

Læs mere

Samarbejdsform. Bilag 1. Social klausul om ansættelse af arbejdstagere med en vis ledighedsperiode

Samarbejdsform. Bilag 1. Social klausul om ansættelse af arbejdstagere med en vis ledighedsperiode Samarbejdsform Bilag 1 Social klausul om ansættelse af arbejdstagere med en vis ledighedsperiode Viborg Kommune Drift og vedligeholdelse af grønne områder, veje m.v. Februar 2013 1 Social klausul om ansættelse

Læs mere

Opstartsfase. 0.3 Vejledning og tjellister til koordinator P og B ved overdragelse til koordinator B i opstarts- og byggefasen

Opstartsfase. 0.3 Vejledning og tjellister til koordinator P og B ved overdragelse til koordinator B i opstarts- og byggefasen 0.3 Vejledning og tjellister til koordinator P og B ved overdragelse til koordinator B i opstarts- og byggefasen Opstartsfasen Det er i denne fase, at sikkerhedsarbejdet på byggepladsen bliver planlagt.

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE Beplantningsarbejder Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE Beplantningsarbejder Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 36320.50 Beplantningsarbejder 36320 Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012 UKP Indhold 36320.50 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

ENTREPRISE H102.02.21

ENTREPRISE H102.02.21 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE H102.02.21 Midterhelle-entreprise H102 Roskilde - Ringsted >>> H102.02 Trafiksanering i Osted MARTS 2011 Styring og samarbejde Entreprise Entreprenør: Udgave: H102.02.21

Læs mere

Dokumentfortegnelse

Dokumentfortegnelse Bilag 0.3 1210.27 Dokumentfortegnelse Udarb. af: Version: Dokument ID Udarb. af Kontrol af Godkendt af Fordeling Arkivnummer Nummer Version Dato Navn / Titel Initialer Initialer Initialer Firma / Initialer

Læs mere

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde Planlægning og projektering 13 Formålet med afmærkning af vejarbejde Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

Særlig Arbejdsbeskrivelse - Styring og Samarbejde (SAB-TL-SOS) oktober 2013

Særlig Arbejdsbeskrivelse - Styring og Samarbejde (SAB-TL-SOS) oktober 2013 Særlig Arbejdsbeskrivelse - Styring og Samarbejde (SAB-TL-SOS) DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF TRAFIKLEDELSESSYSTEMER oktober 2013 Drift og vedligehold af trafikledelsessystemer Side 2 af 45 SAB-STYRING OG SAMARBEJDE

Læs mere

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER Bilag 4-1 til FB KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER 1. INDLEDNING Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som svarer til kravene i "DS/ISO 9001. Kvalitetsstyringssystemer.

Læs mere

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dato: 15.03.2013 Side: 2 af 7 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. AFHOLDELSE AF MØDER... 3 3.1 Bygherremøder

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE - STYRING OG SAMARBEJDE GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE STYRING

Læs mere

Bygherrens ansvar ved mellemstore byggeprojekter

Bygherrens ansvar ved mellemstore byggeprojekter Bygherrens ansvar ved mellemstore byggeprojekter De vigtigste regler om, hvordan bygherren kan leve op til sit ansvar for at planlægge og koordinere sikkerhed og sundhed ved projektering og udførelse af

Læs mere

Arbejdsmiljøopgaver ved bygge og anlægsprojekter

Arbejdsmiljøopgaver ved bygge og anlægsprojekter DANSK VAND KONFERENCE 2010 Jan Nygaard Hansen, arbejdsmiljørådgiver 1 Baggrund 1975: Arbejdsmiljøloven ( 33) 1978: BK 501 om projekterende og rådgiveres pligter (Hensyn til arbejdsmiljøet) 1990: AT-anvisning

Læs mere

Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Skovservice Særlige Betingelser Side 1 af 7

Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Skovservice Særlige Betingelser Side 1 af 7 Særlige Betingelser Side 1 af 7 Særlige Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyders tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Odense Kommunes udbud... 2 Tjenesteyders

Læs mere

Rammeaftale (RA) Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Vejdrift. Marts 2017 RA-LVD-DRI-ND2

Rammeaftale (RA) Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Vejdrift. Marts 2017 RA-LVD-DRI-ND2 Rammeaftale () Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Vejdrift Marts 2017 -LVD- Side 2 af 6 MMEAFTALE 1 DELAFTALE Rammeaftalen vedrører følgende delaftale: Delaftalen omfatter: Se SAB-TEK 2 PARTERNE 2.1 Aftalens

Læs mere

TILBUDS- AFREGNINGS- OG BODSGRUNDLAG (TABG)

TILBUDS- AFREGNINGS- OG BODSGRUNDLAG (TABG) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 2. juli 2014 TILBUDS- AFREGNINGS- OG BODSGRUNDLAG (TABG) VINTERTJENESTE PÅ KØREBANER 2014 2. JULI 2014 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Odder Kommune. Vintertjeneste. Særlige Betingelser SB. August 2012

Odder Kommune. Vintertjeneste. Særlige Betingelser SB. August 2012 Vintertjeneste August 2012 Vintertjeneste August 2012 Dokument nr A030547_2_SB_Odder_2012 Revision nr 10 Udgivelsesdato 17 august 2012 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt ATG JOJF/SHMO ATG 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdspladsvurdering

Arbejdspladsvurdering Arbejdspladsvurdering Alle virksomheder skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering. En såkaldt APV. Det fremgår af arbejdsmiljøloven. Den skriftlige APV skal revideres senest hvert 3. år. APV skal

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning A1. Krav til totalrådgiveren Deltagelse i alle projekterings-, bygherre- & byggeudvalgsmøder. Totalrådgiveren indkalder til alle projekteringsmøder og bygherremøder.

Læs mere

RETTELSESBLAD NR

RETTELSESBLAD NR Spørgsmål/svar og rettelsesblad nr. 1 af 22.07.2010 Spørgsmål TAG s. 4: Incitamentspuljen: Øverst på siden er der følgende tekst: De udførte arbejder og aktuelle mængder incl. arbejderne på tilstandskrav

Læs mere

Firmaet beskæftiger sig med grundforstærkning bla. andet pælefundering, byggegruber samt efterfundering af eksisterende bygninger.

Firmaet beskæftiger sig med grundforstærkning bla. andet pælefundering, byggegruber samt efterfundering af eksisterende bygninger. Virksomheden. Firmaet G + Fundering blev grundlagt i 2003 af Helge Rossen. Firmaet beskæftiger sig med grundforstærkning bla. andet pælefundering, byggegruber samt efterfundering af eksisterende bygninger.

Læs mere

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning 2018-2020 Vedrørende entreprise for udførelse af kørebaneafmærkning 2018-2020 i Ikast-Brande Kommune. På nedenstående vilkår, er der den XX.XX 2018 indgået kontrakt

Læs mere

Særlige arbejdsbeskrivelser for styring og samarbejde (SAB-SOS)

Særlige arbejdsbeskrivelser for styring og samarbejde (SAB-SOS) Særlige arbejdsbeskrivelser for styring og samarbejde (SAB-SOS) Servicering af glatføremålerstationer Maj 2016 Bilag 1, Forkortelser og betegnelser i udbudsmaterialet Bilag 2, Generelle krav til GPS-udstyr

Læs mere

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse Særlige Betingelser Side 1 af 6 Særlige Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for entreprenørens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Ordregivers udbud... 2 Tjenesteyders

Læs mere

Vilkår for entreprisernes gennemførelse

Vilkår for entreprisernes gennemførelse Vilkår for arbejdets udførelse Side 1 af 33 Vilkår for entreprisernes gennemførelse Indholdsfortegnelse Side ALMENT... 3 Omfang Delaftale nr. 1 Odense Kommune... 3 Definitioner... 4 ODENSE KOMMUNES YDELSER...

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 Entreprisekontrakt samlet driftsudbud 2012 Løbende vejdrift april 2012 Vejdrift entreprise: LVD-DRI-ND-1 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON ENTREPRISEK0NTRAKT LØBENDE VEJDRIFT Vejdrift LVD-DRI-ND-1

Læs mere

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Brønde og ledninger på strækninger og sideanlæg UDBUD 2008 - vejdrift side 40 af

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 Entreprisekontrakt samlet driftsudbud 2012 Løbende vejdrift april 2012 vedligehold AF AUTOVÆRN entreprise: LVD-AUTO-oD-4 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON ENTREPRISEK0NTRAKT LØBENDE VEJDRIFT Vedligehold

Læs mere

AALBORG KOMMUNE REPARATION AF RENDESTENSBRØNDE AALBORG KOMMUNE Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG)

AALBORG KOMMUNE REPARATION AF RENDESTENSBRØNDE AALBORG KOMMUNE Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) AALBORG KOMMUNE By- og Landskabsforvaltningen Trafik og Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby REPARATION AF RENDESTENSBRØNDE AALBORG KOMMUNE 2016-2019 Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Udbud Rev.

Læs mere

Midlertidige vejledningstekster vedrørende rådgivningspåbud

Midlertidige vejledningstekster vedrørende rådgivningspåbud Midlertidige vejledningstekster vedrørende rådgivningspåbud Disse midlertidige vejledningstekster redegør for, hvilke pligter og opgaver virksomheder og rådgiver har i forhold til følgende typer af rådgivningspåbud:

Læs mere

Udbud af vintertjeneste 20132016

Udbud af vintertjeneste 20132016 Udbud af vintertjeneste 20132016 Februar 2013 Udbud af vintertjeneste 20132016 Februar 2013 Dokument nr A0305472013104SB Revision nr 10 Udgivelsesdato 20 februar 2013 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt ATG

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker 2017 2020 August 2016 Side 2 af 9 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generelt...

Læs mere

ARBEJDSBESKRIVELSE OG VILKÅR

ARBEJDSBESKRIVELSE OG VILKÅR DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. januar 2014 ARBEJDSBESKRIVELSE OG VILKÅR BEREDSKAB NY LILLEBÆLTSBRO OG VESTFYN Akutberedskab for bjærgning af køretøjer > 3.500 kg Niels Juels Gade 13 1022

Læs mere

Branchevejledning om HÅNDTERING AF GIPSPLADER

Branchevejledning om HÅNDTERING AF GIPSPLADER Branchevejledning om HÅNDTERING AF GIPSPLADER Indhold InDhold Indledning 3 Transport og montage 4 Brug af tekniske hjælpemidler... 4 Manuel håndtering af standardplader... 6 Pladetyper og vægt... 7 Ansvar

Læs mere

REBILD KOMMUNE TRANSPORT AF AFFALD

REBILD KOMMUNE TRANSPORT AF AFFALD Til Rebild Kommune Center Natur og Miljø Dokumenttype Bilag 7 Spørgsmål i forbindelse med udbudsforretningen Dato Januar, 2016 REBILD KOMMUNE TRANSPORT AF AFFALD REBILD KOMMUNE TRANSPORT AF AFFALD Revision

Læs mere

Arbejdsmiljø Ydelsesspecifikation for byggeledelse

Arbejdsmiljø Ydelsesspecifikation for byggeledelse BILAG E.1-5 Arbejdsmiljø Ydelsesspecifikation for byggeledelse September 2016 Bekendtgørelse 117 af 5. februar 2013 om bygherrens pligter pålægger BYGST som bygherre en række ansvarsområder på arbejdsmiljøområdet.

Læs mere

Bilag 3a. Kravspecifikation for begrænset udbud af rammeaftale vedr. pleje af grønne områder samt befæstede arealer på Aalborg Universitet i København

Bilag 3a. Kravspecifikation for begrænset udbud af rammeaftale vedr. pleje af grønne områder samt befæstede arealer på Aalborg Universitet i København Bilag 3a Kravspecifikation for begrænset udbud af rammeaftale vedr. pleje af grønne områder samt befæstede arealer på Aalborg Universitet i København Delaftale 3 Indhold 1. Beskrivelse af udbuddet... 2

Læs mere

Generelt om leverancen

Generelt om leverancen 1 Generelt om leverancen Omfang I denne Særlige ArbejdsBeskrivelse (SAB) beskrives omfanget at arbejdet. Leverancen omfatter følgende opgaver i Amager Strandpark: rengøring og vedligeholdelse af toiletrum

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Paradigma for betingelser Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig behandling i Vejregelrådet Vejdirektoratet Vejregelrådet

Læs mere

Retningslinjer for eksterne entreprenører/håndværkere ved Tønder Forsyning

Retningslinjer for eksterne entreprenører/håndværkere ved Tønder Forsyning Retningslinjer for eksterne entreprenører/håndværkere ved Tønder Forsyning 1. udgave Juni 2017 Dette er relevant for alle entreprenører/håndværker, der udfører arbejde for Tønder Forsyning. Gældende for

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYGGERI, STRANDVEJEN 131A UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 12.06.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyderens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Randers Kommunes udbud... 2 Tjenesteyderens tilbud...

Læs mere

Udbud af maskinel fejning og brøndtømning i Køge Kommune. Tilbudsliste (TBL), Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG)

Udbud af maskinel fejning og brøndtømning i Køge Kommune. Tilbudsliste (TBL), Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) i Tilbudsliste (TBL), Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) Tilbudsliste (TBL) Undertegnede tilbyder at udføre de med entreprisen forbundne arbejder på det grundlag, som er angivet i udbudsmaterialet med

Læs mere

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste Udbudsforskrifter, drift Vintertjeneste Samlet vintertjeneste i et geografisk område Paradigma for tilbudsliste (TBL-P) Maj 2004 TILBUDSSAMLELISTE Der kan udbydes enten enkeltentrepriser eller områdeentrepriser,

Læs mere

Betingelser m.v., SOS. Bilag. Drejebog for udførelse af reparationsarbejder 2012. Eksempel

Betingelser m.v., SOS. Bilag. Drejebog for udførelse af reparationsarbejder 2012. Eksempel Bilag Drejebog for udførelse af reparationsarbejder 2012 Eksempel Formål I nærværende entrepriseform er en væsentlig del af opgaveplanlægning og styring entreprenørens ansvar. Drejebogen udarbejdes forud

Læs mere

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde Planlægning og projektering 12 Formålet med afmærkning af vejarbejde Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 sab-styring og samarbejde samlet driftsudbud 2012 Løbende vejdrift samt Mekaniske og elektriske installationer april 2012 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. april 2012 SAB-STYRING OG SAMARBEJDE

Læs mere

Betingelser. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Betingelser. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malenefrederiksen1@fredericiadk

Læs mere

Særlige betingelser. Indholdsfortegnelse

Særlige betingelser. Indholdsfortegnelse Særlige Betingelser (SB) Side 1 af 12 Særlige betingelser Indholdsfortegnelse Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 2 Grundlaget for entreprenørens tilbud og arbejdets udførelse... 5 Almindelige

Læs mere

SAB-STYRING OG SAMARBEJDE

SAB-STYRING OG SAMARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. oktober 2012 KBP SAB-STYRING OG SAMARBEJDE LØBENDE VEJDRIFT SAMT MEKANISKE OG ELEKTRISKE INSTALLATIONER OKTOBER 2012 Dette er en arbejdsudgave. Det gældende

Læs mere

PSS. Plan for sikkerhed og sundhed. Opsætning af ny N-5 og N-16 i Narsaq. Bilag 1

PSS. Plan for sikkerhed og sundhed. Opsætning af ny N-5 og N-16 i Narsaq. Bilag 1 PSS Plan for sikkerhed og sundhed Bilag 1 A Udbud dd.mm.20åå GERS HNP ELO Udg. Betegnelse/revision Dato Udarbejdet Kontrolleret Godkendt Denne plan er udarbejdet for at sikre en godt og systematisk samarbejde

Læs mere

Når asfalt og sikkerhed går hånd i hånd. Ole Christian Nielsen, Sweco Louise Borchersen Brøndum, Lejre Kommune Niels Kirstein, Colas

Når asfalt og sikkerhed går hånd i hånd. Ole Christian Nielsen, Sweco Louise Borchersen Brøndum, Lejre Kommune Niels Kirstein, Colas Når asfalt og sikkerhed går hånd i hånd Ole Christian Nielsen, Sweco Louise Borchersen Brøndum, Lejre Kommune Niels Kirstein, Colas Nyt paradigme: Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) Findes på: Vejregler.dk:

Læs mere

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF SIDEANLÆG

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF SIDEANLÆG TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF SIDEANLÆG Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse: Generelt... 3 Prisregulering... 3 Afregningsform - Targetpris med risikodeling...

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 sab-styring og samarbejde samlet driftsudbud 2012 Løbende vejdrift samt Mekaniske og elektriske installationer april 2012 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. april 2012 SAB-STYRING OG SAMARBEJDE

Læs mere

Bygherrens ansvar ved ombygning, renovering, nybygning mv.

Bygherrens ansvar ved ombygning, renovering, nybygning mv. Bygherrens ansvar ved ombygning, renovering, nybygning mv. Arbejdsmiljøregler for de kommunale institutionsledere Revision 0 Sikkerhedsloven Denne pjece er et uddrag af lov nr. 1395 af 27 december 2008

Læs mere

29-07-2014 PLANLÆGNING OG PROJEKTERING. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

29-07-2014 PLANLÆGNING OG PROJEKTERING. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde PLANLÆGNING OG PROJEKTERING Formålet med afmærkning af vejarbejde side 13 Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

Tænk arbejdsmiljø allerede i udbudsfasen

Tænk arbejdsmiljø allerede i udbudsfasen Foto: Brian Berg Tænk arbejdsmiljø allerede i udbudsfasen Foto: Alex Tran 2 Tænk arbejdsmiljø allerede i udbudsfasen Et godt tilbud bygger på et godt udbud. Når en entreprenør skal give et godt tilbud

Læs mere

ENTREPRISE 1220.271. Oprensning af fokusarealer TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG. 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N

ENTREPRISE 1220.271. Oprensning af fokusarealer TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG. 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG ENTREPRISE 1220.271 Oprensning af fokusarealer 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N JUNI 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: 1220.271: TAG 1 af 4 Tilbuds-

Læs mere

Foreløbig plan for sikkerhed og sundhed

Foreløbig plan for sikkerhed og sundhed Boligforeningen AAB afdeling 33 Renoveringsarbejder Gaihede a/s Trekronergade 126 H, 2. 2500 Valby tlf: 70 22 11 41 cvr: 21 53 47 49 info@gaihede.dk www.gaihede.dk 14. december 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø i virksomheder med højst ni ansatte

Samarbejde om arbejdsmiljø i virksomheder med højst ni ansatte Samarbejde om arbejdsmiljø i virksomheder med højst ni ansatte At-vejledning F.3.1 Maj 2011 Erstatter At-vejledningerne F.2.4 Virksomhedernes sikkerheds- og sundhedsarbejde, marts 2006, F.2.5 Sikkerhedsgrupper

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Vintertjeneste med specialmaskiner Paradigma for vilkår Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig behandling i Vejregelrådet

Læs mere

Sådan laver du et miniudbud. Håndværkerydelser

Sådan laver du et miniudbud. Håndværkerydelser Sådan laver du et miniudbud Håndværkerydelser Miniudbud Som indkøber skal du gennemføre et miniudbud, hvis arbejdet/leverancen overstiger en værdi på 50.000 kroner ekskl. moms, eller hvis du skal have

Læs mere

SAB - Styring og samarbejde H Jord- og belægningsarbejder

SAB - Styring og samarbejde H Jord- og belægningsarbejder SAB - Styring og samarbejde H34104.20 Jord- og belægningsarbejder Vejle - Brovad Venstresvingsbane på Fredericiavej / Vidtskuevej August 2019 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1 STYRING OG SAMARBEJDE

Læs mere

Bilag 1, Udbudskontrolplaner

Bilag 1, Udbudskontrolplaner ENTREPRISE: Cykelsti, Tønder Daler Bilag 1, Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan for entreprisen jf. SB ad 11 stk. 1. Kontrolplanen udarbejdes i henhold til Kontrolplan, Vejledning.

Læs mere

»Arbejdsmiljøkoordinering Mål og indsatser. Q1,2013 ver. 2

»Arbejdsmiljøkoordinering Mål og indsatser. Q1,2013 ver. 2 »Arbejdsmiljøkoordinering Mål og indsatser Q1,2013 ver. 2 »Hvorfor arbejdsmiljøkoordinering? Bygherren får en klar profil og sikres tryghed om de sikkerhedsmæssige forhold Projektets bygbarhed optimeres,

Læs mere