Vidjekærs HVIDBOG. Batterier: Indsamles i en kasse ved siden af vaskemaskinen, og tømmes efter behov på genbrugsstationen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vidjekærs HVIDBOG. Batterier: Indsamles i en kasse ved siden af vaskemaskinen, og tømmes efter behov på genbrugsstationen."

Transkript

1 Vidjekærs HVIDBOG AFFALDSSORTERING Batterier: Indsamles i en kasse ved siden af vaskemaskinen, og tømmes efter behov på genbrugsstationen. Containerpladsen: Her findes 2 containere til almindelig renovation, 1 container til rengjorte glas, flasker + andet emballageaffald se kommunens anvisninger - 2 containere, til sammenklappede papkasser og andet pap, samt 1 container til papir og aviser. På kan ses oplysninger om tømning med videre. Energisparepærer og lysstofrør: Disse lægges i og ved siden af en spand i vaskeriet til senere aflevering på genbrugspladsen. Fælleskøkkenet: Affald sorteres i 3 beholdere: 1 sort sæk i stativ til almindelig blandet affald, 1 kurv til emballageaffald og 1 til komposterbart affald. Opvaskeholdet tømmer disse hver dag. Kogte madrester lægges i hønsespanden. Grene: Anbringes ved afbrændingsplads syd for urtehaven. Kompostering: 3 beholdere findes bag cykelskuret ved containerpladsen. Heri lægges alt råt organisk affald fra frugt, grønt, kaffe og teposer, blomster, planter og ukrudt (ingen kogte madrester). Storskrald: Efter særaftale med Renosyd afhentes storskrald cirka 1 gang månedligt, undtagen i vintermånederne. Der bliver sat seddel op et par dage inden. I den mellemliggende periode bedes man selv aflevere sit storskrald. Små genstande skal i klare plastsække. Risikoaffald og byggeaffald afleveres direkte på genbrugspladsen, det medtages nemlig ikke. ARBEJDSDAGE/ARBEJDSOPGAVER Der arrangeres årligt mindst tre arbejdsdage, hvor alle voksne bidrager med arbejdskraft. Der er også arbejdsopgaver til børn og unge. Kan man ikke deltage på dagen vælger man en opgave der kan laves en anden dag. Der er forplejning på dagen, betalt af madkassen. 2 dage hhv. forår og efterår, planlægges af Udegruppen. 1 rengøringsdag om foråret, planlægges af Fælleshusgruppen. Herudover kan der efter aftale planlægges ekstra arbejdsdage eller arbejdsopgaver med særlige formål. Også i disse tilfælde bidrager alle voksne med deres arbejdskraft.

2 FASTE ARBEJDSGRUPPER Det praktiske arbejde i bofællesskabet organiseres via vores arbejdsgrupper. Alle voksne forventes derfor at være aktive i minimum 1 arbejdsgruppe. Arbejdsgrupperne er i udgangspunktet altid åbne for ny medlemmer. Arrangementsgruppen planlægger arrangementer, der er med til at styrke fællesskabet og sammenholdet i Vidjekær. Arrangementerne kan være store som små, tilbagevendende begivenheder/ traditioner, eller helt nye initiativer. Desuden er gruppen tovholdere på Forrygende Festlig Fastelavns Fredag, Allehelgensaften, Juletræsfest samt Voksenjulehygge. Børnegruppen arbejder for et godt børneliv i Vidjekær. Gruppen står for børnearrangementer i mange afskygninger f. eks bål, biograf, børne-ol m.m. Nogle arrangementer planlægges i samråd med børnene. Derudover udvikler gruppen legeforholdene ude som inde. Ungdomsgruppen består af alle unge beboere fra konfirmationsalderen og op, samt to voksne. Gruppens medlemmer har ret til at bruge ungdomsrummet og pligt til at holde det i orden. Udegruppen organiserer indretning og vedligeholdelse af de fælles udearealer inkl. køkkenhaven. Fælleshusgruppen står for indkøb til fælleshuset, som f.eks. køkkenudstyr og inventar, afkalkning af maskiner og tager initiativer i forbindelse med den indvendige vedligeholdelse. Værkstedsgruppen står for indkøb af værktøj og oprydning og indretning af værkstedet. Vedligeholdelsesgruppen tilstræber at have et overblik over husenes tilstand. Hvert forår beskrives hvilke vedligeholdelsesopgaver Vidjekærs andelshavere skal have udført på fælleshuset eller de private huse inden efteråret. Gruppen sørger for materialer til vedligeholdelsen. Desuden sørger gruppen for kontakt til håndværkere. Gruppen har desuden en viceværtsfunktion; den udbedrer og reparerer fælles ting eller bestiller håndværkere til at udføre opgaver. Indkøbsgruppen (Solhjulet, Superbrugsen, kød og fisk) sørger hver uge for indkøb af varer ifølge de bestillingslister som menugrupperne laver. Gruppen sørger desuden for at der altid er basisvarer, rengøringsmidler m.v. på lager. Bofæller kan i et vist omfang bestille og købe ind til privat brug. Salgsgruppen står for salg af andel (annoncering, rundvisning etc.) i samarbejde med sælger. De første 3 måneder ligger det egentlige salgsarbejde i salgsgruppen, derefter overgår det til sælger. Der er nedskrevet retningslinjer i forbindelse med salgssituationen se vedtægterne. Bestyrelsen se vedtægternes 27. Generalforsamlingen vælger en bestyrelse til at varetage den daglige ledelse af bofællesskabet og udføre generalforsamlingens beslutninger. Bestyrelsen består af 5 medlemmer og 2 suppleanter. Den vælges på den ordinære generalforsamling i marts. Bestyrelsesmedlemmerne vælges for 2 år ad gangen, suppleanter dog for 1 år. Bestyrelsen konstituerer sig selv.

3 Genbrugsgruppen står for organisering af genbrugstøj, herunder at køre overskydende tøj til genbrug. Hønsegruppen står for at passe hønsene. IT-gruppen står for digitalisering af Vidjekærs kommunikation. Der kan desuden være formåls- eller tidsbegrænsede arbejdsgrupper. Alle grupper laver i oktober budgetforslag for det kommende år til kassereren. Budgetterne bliver så behandlet på den ordinære generalforsamling i november. BRANDVEJ Bandvejen skal være fremkommelig for redningskøretøjer. Vendepladsen må dog gerne bruges i forbindelse med af og pålæsning. Biler køres ned på p-pladsen umiddelbart efter, så fællesområdet er bilfrit. BRIKKER Alle voksne har 4 brikker til påsætning hver 4. uge. 2 brikker repræsenterer madlavning, 2 repræsenterer opvask eller rengøring. Unge (fra 9.klasse) har 2 brikker. Børn mellem 12 og 15 år har 2 hjælpebrikker. Disse indgår som ekstrabrikker, og skal fordeles mellem mad og andre opgaver. Almindeligvis er der 3 voksne om at lave mad og 2 til at vaske op. Brikkerne sættes på onsdag og torsdag i sidste uge af den foregående periode. For at fordele ulemperne ved at skulle sætte brikker på sidst skiftes vest og øst blokkene til at "have fordel". Onsdag kl østblokken og kl vestblokken og torsdag kl vestblokken og kl østblokken. Hver af dagene sætter hver person 1 mad og 1 anden brik på. Efter 4 uger gentages processen, men i omvendt rækkefølge. Brikpåsætningen koordineres af en brikformand, der ligeledes tager stilling til overskydende eller manglende brikker. Jobbet går på skift en måned ad gangen mellem alle voksne. Det er muligt for en periode at have hjælpebrikker eller orlov fra sine brikker i forbindelse med sygdom, barsel eller ved væsentlige sociale begivenheder. Er man bortrejst i 2 sammenhængende uger indenfor en brikperiode kan der gives 1 brikreduktion. Tilsvarende kan der ved 3 sammenhængende ugers fravær indenfor en brikperiode gives 2 brikkers reduktion. Ved fravær i alle 4 uger kan der gives fuld brikreduktion.

4 BÅLPLADS Er til fri afbenyttelse for Vidjekærs beboere. Der skal altid være en voksen som er ansvarlig for sikkerheden, når der er bål i gang. I redskabsskuret findes der 4 stegepander beregnet til bål. GAVEKASSEN Penge til denne kasse opkræves sammen med madpengene. Kassen skal betale gaver i anledning af barsel, konfirmation, sygdom, bryllup, sølvbryllup, studentergave samt runde fødselsdage. Desuden gives tilskud til arrangementer, der kommer alle i bofællesskabet til gode. Er ment som en kasse med bløde rammer. FLAGNING I fælleshuset ligger flaget. Opsætning samt nedtagning i anledning af fødselsdag o.l. er på privat initiativ. Når der ikke flages sættes vimplen. FRYSERE Der er 3 frysere i fælleshusets kælder til brug til fællesspisningen. Fryseren nærmest kølerummet bruges primært til rester, frugt og grønt. De øvrige 2 frysere bruges primært til kødvarer. FÆLLESMØDER/TEMAMØDER På cirka 10 fællesmøder årligt træffes de store og små beslutninger der vedrører livet i Vidjekær. En mødegruppe sørger mødeledelse, referat og forplejning. Møderne indledes med godkendelse af referat samt nyt fra bestyrelsen og Vidjekærs grupper. Alle bofæller kan komme med punkter til dagsordenen. Beslutninger træffes ved konsensus og/eller afstemning. Temamøder er karakteriseret ved at have et særligt emne på dagsordenen, som en gruppe har forberedt et indledende oplæg om. Formålet med temamødet er ideudvikling og dialog; der kan ikke træffes beslutninger på temamøderne.

5 FÆLLESSPISNING Der er fællesspisning de dage, der svarer til skoledage, altså ca. 200 dage om året. Man kan melde fra spisning enkelte dage, blot man gør det dagen forinden i forbindelse med maden, ligesom man ind til kl.17 samme dag kan bede om at få maden sat fra som hente- eller gemme mad. Efter maden er der kaffe/te til de, der måtte have lyst. Fællesspisningens 11 bud: 1. Kom i god tid, så der vises respekt omkring vores fælles måltid. 2. Klokken ringer kl og madholdet præsenterer sig selv, måltidet og dagens sang (fint hvis børnene deltager i præsentationen). 3. Mulighed for at markere, hvor man har sat sig, ved at man sætter sit glas på sin tallerken. 4. Gnavegrønt/frugt/brød på bordene er godt og giver ro, når børnene må spise det inden kl Vi vil gerne have maden serveret på bordene (undtagen buffet), så der er mest mulig ro, mens vi spiser. 6. Børn under skolealderen sidder (godt) på Trip-Trap stolene. De andre stole bliver nemt skadet af vand og mad. 7. Brug indgangen til entréen, så der undgås træk og støj. Gælder hele året, men særlig vigtigt i vinterperioden. 8. Der skal laves kaffe og te til efter maden. 9. Det er en god og hyggelig ide, hvis kaffe- og tedrikkerne samler sig ved ét bord. 10. I vinterperioden er det en god og hyggelig idé, at forældre til større børn sørger for at arrangere lidt spil og te til dem, så de har mulighed for at hygge sig sammen efter maden. 11. Hentemad hentes tidligst kl , så madholdet har ro til at servere maden. FÆLLESHUSETS LOFT Benyttes udelukkende til opbevaring af fællesskabets ejendele så som julepynt, juletræsfod, ekstra stole, havehynder o. lign.

6 FØDSELSDAG Man må bestemme menuen på sin fødselsdag, ligesom man er meget velkommen til at dele noget mundgodt efter maden. Fødselsdagssang synges efter ønske. GENBRUG AF TØJ I gangen ved vaskeriet er der en reol, hvorpå man kan lægge brugbart brugt tøj. Her kan hentes genbrugstøj til eget og børns brug. Reolen bliver ryddet med jævne mellemrum og tøjet afleveres til genbrug. GRÆSSLÅNING Græsslåning af fællesplænerne, fodboldbanen samt de grønne arealer ved urtehaven går på skift. Hvert hus slår græsset en bestemt uge i løbet af sommerperioden. Udegruppen laver en plan. HJEMMESIDE På kan du finde vores hjemmeside. Her kan du se menuplan, madregnskab, referater fra møder og meget mere. LÅN AF FÆLLESHUSET Fælleshuset kan lånes til afholdelse af private arrangementer for Vidjekærs nuværende beboere. Helst lørdag/søndag, men fællesspisningen kan dog aflyses andre dage, i helt specielle tilfælde. I så fald gives besked i god tid. De bofæller, der låner fælleshuset, er ansvarlige for at aflevere det i rengjort stand. Det er en god ide at lave en aftale med dem, der har rengøringen i weekenden. MADLAVNING Alle bofæller fra 12 år deltager i madlavning.

7 Aftenen før planlægger madholdet morgendagens arbejde, ser opskrifter igennem, tilretter portionen efter antal spisende, tjekker varebeholdning og planlægger evt. indkøb. På dagen startes kl. 15. Det rene vasketøj fra kælderen hentes op og lægges på plads. Ingredienser hentes fra kælder og have. Opskriften til dagens ret følges, men samtidig med brug af sund fornuft (her tænkes på rester, årstiden mm). Maden skal være færdig kl Der skal dækkes borde m. 2 kander koldt vand på hver, laves kaffe og te, vælges en sang, stilles afrydningsbord frem m. spand til bestik og balje med sæbevand til aftørring af borde samt skraldespand. Der prioriteres en kaffepause under vejs. Madholdet sætter sangen i gang kl og præsenterer evt. menuen. Hvis det viser sig at portionen er alt for lille eller for stor tilretter madholdet opskriften eller skriver kommentarer i opskriften. Hvis man bliver syg, kan man søge efter en vikar, der da får godskrevet en brik i næste periode. MADPENGE Madpenge forudbetales med en måned. Foruden maden dækker madpengene rengøringsmidler til fælleshuset, drift af vaskeriet, samt forplejning på møder og arbejdsdage. Bofæller fra 12 år og voksne betaler fuld pris. Børn på 3-11 år betaler halv pris, mens børn på 0-2 år ikke betaler for mad. Man kan melde sig fra spisningen senest dagen før ved fællesspisningen. I så fald refunderes en del af beløbet ved månedens udgang efter ovennævnte princip. MENUPLAN Hver periodes menuplan lægges af en gruppe på 4 personer. Opgaven går på skift mellem alle voksne. Man er med 2 perioder i træk, så der bliver overlapning. Menugruppen sammensætter en 4 ugers alsidig økologisk menu. Det tilstræbes at der er 2 vegetarretter 2 kødretter og 1 fiskeret pr uge. Desuden laver gruppen indkøbslister for hver dag og videregiver dem til indkøberne. Opskrifterne sættes i rækkefølge i 4 ugers mappen. Evt. nye opskrifter skrives, så mængden passer til en fællesspisning. OPVASK Opvaskeholdet møder kl for at hjælpe til med det sidste i køkkenet og med serveringen. Opvaskeholdet tømmer affaldsspande og kompostbeholder, sætter klude og viskestykker til vask i kælderen, tjekker at spisesalen er ryddelig: stole er sat på plads, borde er vaskede samt en grovfejning. Alle døre til fælleshuset låses.

8 PRIVATE HAVER Haverne på de sider af husene, der vender væk fra fællesarealerne, er private og holdes af bofællerne selv. Det samme gælder terrasserne foran husene. SALG AF ANDEL Det er vigtigt, at alle parter følger den plan, vi sammen har lagt for salg/fraflytning af et hus. Hvis du er i tvivl om fremgangsmåden, så læs Vedtægterne 13, 14 og 15 og henvend dig til Bestyrelsen. Hvor er dokumentet hvis du skal sælge? SNERYDNING Fordeles mellem husene, så hvert hus har 2 uger (sammen med hus i modsat række) hvor der skal ryddes sne i fælles gangarealer. Udegruppen har ansvaret for at lave planer og sørge for indkøb af sneskubbere og salt. SYMASKINE I fælleshuset står en symaskine som kan lånes. Tager man den med hjem sættes en seddel på opslagstavlen om hvor den er. VASKERI Vi hjælpes ad med at holde maskinerne i gang. Dette medfører, at man sætter sine vaskekurve i kø i vaskeriet og lægger brikker i, hvis farve indikerer, hvordan tøjet skal vaskes. Ligeledes vises det, med en brik der er fastgjort til kurven, om tøjet skal tumbles. Det forventes, at alle bidrager til, at maskinerne tømmes og fyldes så køen derved holdes i bevægelse. Man bruger egne vaskekurve, som er håndterbare af alle. Der forefindes desuden fælles vaskekurve markeret Fælleshus. Disse sættes hurtigst muligt tilbage efter brug. Der forefindes fælles tørresnore til tørring af tøj. VEDLIGEHOLDELSESPLAN

9 Vi har udførlig plan over vedligeholdelsesbehovet for Vidjekærs bygninger og inventar. Denne er bofællerne via vedtægterne forpligtiget til at overholde og levere arbejdskraft til. VÆRKSTED Er indrettet til reparation af biler/cykler, samt kreativt arbejde med træ og metal, og er hjemsted for en del maskiner til formålet. Håndværktøj leverer man selv. Det er i orden at bruge værktøjet, blot man passer på det og lægger det på plads straks efter brug. Oprydning i værkstedet foretages på skift af værkstedsgruppen. Værkstedet kan ikke benyttes til opbevaring. UNGDOMSRUM Ved siden af værkstedet er der indrettet et ungdomsrum. Her kan Vidjekærs unge holde hyggeaftener og mindre fester (max. 20 personer), blot deres forældre er hjemme. Af kalenderen i fælleshuset skal det fremgå, hvem der har reserveret rummet. 2 voksne medlemmer af ungdomsgruppen samarbejder med de unge om indretning, brug og rengøring af ungdomsrummet, samt opbevarer og udleverer nøglen.

Vidjekærs HVIDBOG AFFALDSSORTERING. Batterier: Indsamles i en kasse ved siden af vaskemaskinen, og tømmes efter behov på genbrugsstationen.

Vidjekærs HVIDBOG AFFALDSSORTERING. Batterier: Indsamles i en kasse ved siden af vaskemaskinen, og tømmes efter behov på genbrugsstationen. Vidjekærs HVIDBOG AFFALDSSORTERING Batterier: Indsamles i en kasse ved siden af vaskemaskinen, og tømmes efter behov på genbrugsstationen. Containerpladsen: Her findes 3 containere til almindelig renovation,

Læs mere

Velkommen i Ejerforeningen Silkeborgvej 174-176

Velkommen i Ejerforeningen Silkeborgvej 174-176 Velkommen i Ejerforeningen Silkeborgvej 174-176 September, 2009 Resumé Dette dokument er en velkomst til nye beboer på Silkeborgvej 174-176. Dokumentet beskriver retningslinjerne for ejerforeningen, og

Læs mere

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service Bestil afhentning af storskrald på alleroed.dk Genbrug er godt for miljøet Aviser

Læs mere

A/B Udbygård. Husorden

A/B Udbygård. Husorden A/B Udbygård Husorden 2016 Indhold Forord... 1 Affald... 2 Altaner... 2 Beboerlokalet... 3 Cykler, ladcykler, barnevogne mv.... 3 Forhaverne og gården... 3 Husdyr... 3 Kældre og loft, samt trappeopgange...

Læs mere

Revy 2013 - EN ROYAL AFFÆRE

Revy 2013 - EN ROYAL AFFÆRE Nr. 185 april 2013 Revy 2013 - EN ROYAL AFFÆRE Titlen hentyder til et par af numrene, der beskæftiger sig med regentparrets visit i Bogense 5. juni. EN ROYAL AFFÆRE indeholder i alt nogle og tyve numre,

Læs mere

Dronningegården Husorden

Dronningegården Husorden Dronningegården Husorden 1. VELKOMMEN TIL DRONNINGEGÅRDEN 3 2. INDLEDNING OG FORMÅL 3 3. HUSDYR 3 4. CYKLER/KNALLERTER 3 5. KØRESTOLE 4 6. DØRE 4 7. TRAPPER 4 8. BØRN 4 9. ALTANER 4 10. GÅRDMILJØ 5 11.

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Sct. Jørgens Park er, sammen med tre andre boligområder, udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

Boligaftale for A/B Gilholm

Boligaftale for A/B Gilholm 1 Boligaftale for Denne boligaftale mellem (e) og Andelsboligforeningen Gilholm har til formål at fastlægge de vigtigste rettigheder og pligter for aftalens parter Boligaftalen er udfærdiget

Læs mere

Kommunikationsmateriale under forsøg

Kommunikationsmateriale under forsøg Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Kommunikationsmateriale under forsøg Bilag 4 til delrapport 5 om Kommunikation TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Fuld

Læs mere

Affaldssortering der er til at forstå

Affaldssortering der er til at forstå Skraldeguide Affaldssortering der er til at forstå Det kan være svært at finde rundt i, hvordan affald skal sorteres, og hvordan du hurtigt og miljøvenligt kan affaldssortere i hverdagen. Med denne guide

Læs mere

Velkommen til Odense Renovation!

Velkommen til Odense Renovation! Velkommen til Odense Renovation! Kort om Odense Renovation A/S Non-profit Affaldshåndtering siden ca. 1882 Kommunalt aktieselskab siden 1994 Bestyrelsen består af 9 medlemmer, 6 udpeget af kommunen og

Læs mere

Husorden for afd. 4 Kagshusene

Husorden for afd. 4 Kagshusene Husorden for afd. 4 Kagshusene Afdelingen består af nedenstående blokke, der hver er tildelt et bogstav internt i afdelingen. Der gøres opmærksom på, der kan være små afvigelser i husordenen imellem boligblokkene

Læs mere

VELKOMMEN TIL FLADSTRANDSPARKEN

VELKOMMEN TIL FLADSTRANDSPARKEN VELKOMMEN TIL FLADSTRANDSPARKEN HUSORDEN HUSORDEN SÅDAN VIL VI BO: Her i afdeling 30 Fladstrandsparken ønsker vi et godt naboskab. Vi bor tæt med naboer hele vejen rundt, og det er derfor af stor betydning

Læs mere

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er:

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: VELKOMMEN TIL BØRNEINSTITUTIONEN HAMPELAND Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: Nærvær Anerkendelse. Samarbejde Struktur. Kære og forældre. Velkommen

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

Bestyrelsens forslag til ny husorden

Bestyrelsens forslag til ny husorden Bestyrelsens forslag til ny husorden Generelt er forslaget til ny husorden en justering af den nuværende suppleret med tilføjelse af regler vedr. dørtelefon og adgangskontrol samt tørring af tøj, som blev

Læs mere

Velkommen Til Plejecentret Sjælsø. Plejeboligerne Soldraget 33 A D.

Velkommen Til Plejecentret Sjælsø. Plejeboligerne Soldraget 33 A D. Velkommen Til Plejecentret Sjælsø Plejeboligerne Soldraget 33 A D. Telefon Hovednummer------------------------------- 46 11 16 16 Centerleder----------------------------------- 46 11 16 10 Afdelingsleder

Læs mere

Velkommen til KRÜGERHAVEN. Afd. 62 Georg Krügers Vej

Velkommen til KRÜGERHAVEN. Afd. 62 Georg Krügers Vej Velkommen til KRÜGERHAVEN Afd. 62 Georg Krügers Vej Med denne folder vil vi gerne byde dig/jer velkommen til vores afdeling. Hvis du har spørgsmål, forslag til nye tiltag eller ideer, er du altid velkommen

Læs mere

HUSORDEN FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN LUPINEN HERNING

HUSORDEN FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN LUPINEN HERNING HUSORDEN FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN LUPINEN HERNING 2011 AFFALD Affaldet skal afleveres sorteret i lukkede plasticposer i containerne. Der må ikke lægges affald uden for containerne, og der må ikke fyldes

Læs mere

Affald du kan komme af med i gården:

Affald du kan komme af med i gården: Håndtering af affald i Rosenoden Revideret november 2015 Kære beboer. I ejerforeningen Rosenoden vil vi gerne bidrage til at værne om miljøet, og samtidig arbejde for, at du nemt kan komme af med dit affald.

Læs mere

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. AFFALD DØRSKILTE ALTANER FODRING AF FUGLE M.V.

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. AFFALD DØRSKILTE ALTANER FODRING AF FUGLE M.V. «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ALTANER... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, KNALLERTER M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M. V.... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING AF FUGLE

Læs mere

Kære forældre til kommende skovbørn

Kære forældre til kommende skovbørn Privat Skovbørnehaven Mariehønen Skovbrynet 44 2800 Lyngby Telefon 30965035 E-mail: Bestyrelsen: kontakt@mariehoenenprivat.dk Leder: mariehoenen@mariehoenenprivat.dk NORMERING: Vi er 5 voksne og 27 børn.

Læs mere

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013 Antal fremmødte: 13 eksl. bestyrelsens 3 medlemmer Valg af dirigent og referent Dirigent: Christina Referent: Camilla Budget gennemgang + godkendelse Bestyrelsen har hos kollegiekontoret godkendt budgettet

Læs mere

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00. Velkommen til Saltum SI - børnehaveen hvor jeres barn nu starter på et nyt kapitel i sit liv. Vi håber på et godt samarbejde med jer forældre, Og at jeres barn må trives her hos os. Åbningstider: Mandag-Torsdag

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup

Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup Juni 2015 Sommerhilsen Så er forårets generalforsamling og den ekstraordinære generalforsamling overstået. Jeg vil gerne

Læs mere

i boligområdet. Minigenbrugspladser Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet

i boligområdet. Minigenbrugspladser Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet Minigenbrugspladser i boligområder Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet Der kan være penge at spare ved at gøre det nemmere for beboerne at sortere affaldet

Læs mere

HUSORDEN FOR A/B FÆLLESVIRKE. November 2013

HUSORDEN FOR A/B FÆLLESVIRKE. November 2013 HUSORDEN FOR A/B FÆLLESVIRKE November 2013 Beboerne har pligt til at være bekendt med og overholde foreningens vedtægter og husorden. Eventuelle uoverensstemmelser bør søges løst mellem de enkelte beboere.

Læs mere

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger NYT Sæk og container ud til skel Affaldshåndbog 2016 boliger Indhold Meget mere genbrug side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4 og 5 Storskrald side 6 Papir, karton,

Læs mere

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Regler for leje af beboerhuset i Hedelyparken Vers. 06 april 2010 Indholdsfortegnelse Velkomst... 2 Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Lejekontrakt og betaling af leje og depositum... 3 Påbegyndelse

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald Sådan sorterer du dit affald BRØNDBY KOMMUNE Madaffald skal i beholderen til madaffald Restaffald skal i beholderen til restaffald Restaffald Madaffald alt madaffald uden kattegrus snavset emballage farligt

Læs mere

Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012

Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012 Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012 1 Tilsidesættelse af god skik og orden 2 Ansvar 3 Husdyr 4 Toiletter og afløb 5 Skadedyr 6 Høj musik og støj 7 Brug af maskiner etc. 8 Trappeopgange,

Læs mere

Når skraldet skal fjernes

Når skraldet skal fjernes Når skraldet skal fjernes Information om affaldssystemet i Horsens Kommune KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Horsens Kommunes affaldssystem - nemt for dig og godt for miljøet Horsens Kommune har et velfungerende

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Husordensreglement. Indledning

Husordensreglement. Indledning Husordensreglement Indledning En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund. Man bliver mere eller mindre afhængig af hinanden - man bliver fælles om mange ting - og derfor er det naturligt

Læs mere

Børnehaven Farveladen

Børnehaven Farveladen P ERSONALEHÅNDBOG 2014 Side 2 Indledning FORORD Denne håndbog er et supplement til medarbejderhåndbogen for Esbjerg Kommune, som du kan finde under EK-net. Vi ønsker med denne håndbog at fortælle hvilke

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Ældreboligerne (plejeboliger) Soldraget 35 & 39 Telefon Hovednummer------------------------------- 45 81 70 55 Centerleder ---------------------------------- 45 99 71

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

AFALDSFRI SKOLE OPSAMLING OG EVALUERING AF TESTFORLØB

AFALDSFRI SKOLE OPSAMLING OG EVALUERING AF TESTFORLØB AFALDSFRI SKOLE OPSAMLING OG EVALUERING AF TESTFORLØB Affaldsfri skole - indsamling og sorteringsløsninger Opsamling og evaluering af testforløb Forord Som en del af Københavns Kommunes Ressource- og Affaldsplan

Læs mere

OVERDREV NEWS. Ejerforeningen Sundby Overdrev Årgang 2015 nr. 1 Den 14. februar 2015

OVERDREV NEWS. Ejerforeningen Sundby Overdrev Årgang 2015 nr. 1 Den 14. februar 2015 Ejerforeningen Sundby Overdrev Årgang 2015 nr. 1 Den 14. februar 2015 Dødsfald Fhv. flymekaniker Per Køncke Petersen, Fælleddiget 77, sov ind den 9. februar 2015 efter lang tids sygdom. Han blev 71 år.

Læs mere

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Klager bestilte 14. december 2007 et bryllupsarrangement hos indklagede til afholdelse den 6. september 2008. Klager modtog den 17. december

Læs mere

HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD?

HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD? Flerfamilieboliger i Herlev Kommune HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD? Ønsker I at gøre indsamlingen af affald fra jeres boligforening endnu bedre? ER, LÆS H N A HVORD I GØR Teknisk Forvaltning 2009 I får idéerne

Læs mere

INDKOMNE FORSLAG. Randkløvehuse. Indkomne forslag til det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde den 1.3.2016.

INDKOMNE FORSLAG. Randkløvehuse. Indkomne forslag til det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde den 1.3.2016. Randkløvehuse Indkomne forslag til det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde den 1.3.2016. 1 2 Fra afdelingsbestyrelsen: Afdelingsbestyrelsen foreslår, at afdelingsmødet bemyndiger afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN PALETTEN KLATTERNE & TUBERNE Børnehaven er normeret til 40 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 2 stuer, Tuberne og Klatterne, med 20 børn på hver.

Læs mere

Information Om. Ejerforeningen Tagensvejcentret

Information Om. Ejerforeningen Tagensvejcentret Side 1 af 6 Ordensregler Information Om Ejerforeningen Tagensvejcentret Maj 2013 Ejerforeningen Tagensvejcentret Velkommen til Tagensvej Centret! Som ny beboer i ejendommen, vil vi gerne byde dig velkommen,

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Udsigten!

Velkommen i Børnehuset Udsigten! BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2013 / 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen i Børnehuset Udsigten side 2 Afslutning for vuggestue- og skolebørn side 3 Andre informationer side 3 Bleer side 4 Dagsrytme

Læs mere

Åbningstider: Receptionen er åben i tidsrummet kl. 8.00-15.00 mandag-torsdag og kl. 8.00-14.00 fredag.

Åbningstider: Receptionen er åben i tidsrummet kl. 8.00-15.00 mandag-torsdag og kl. 8.00-14.00 fredag. FOLKESTEDET PRAKTISKE OPLYSNINGER 2015 FOLKESTEDET Carl Blochs Gade 28 8000 Aarhus C Tlf: 87 13 54 15 Mail: folkestedet@folkestedet.dk Find os også på www.folkestedet.dk og Facebook Åbningstider: Receptionen

Læs mere

AFFALD OG GENBRUG 2016

AFFALD OG GENBRUG 2016 AFFALD OG GENBRUG 2016 FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE TØMME- KALENDEREN ER BLEVET 100 PROCENT DIGITAL BIOAFFALD FORTSÆTTER I 2016 KÆRE BEBOER 9 ud af 10 sorterer til genbrug på Frederiksberg,

Læs mere

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER:

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG KL. 6.00

Læs mere

Hørhus Kollegiets husorden

Hørhus Kollegiets husorden Hørhus Kollegiets husorden 1: Generelt. Beboere må under deres udfoldelse på Hørhus Kollegiet respektere de rammer, som hensynet til de øvrige beboeres trivsel og til kollegiets forsvarlige drift kræver.

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Plejeboligerne Soldraget 37 www.plejecentretsjaelsoe.dk Telefon Hovednummer------------------------------- 46 11 16 16 Centerleder ---------------------------------- 46

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

ORDENSREGLEMENT FOR EJERFORENINGEN DALFØRET

ORDENSREGLEMENT FOR EJERFORENINGEN DALFØRET ORDENSREGLEMENT FOR EJERFORENINGEN DALFØRET Affaldssortering: Der må kun komme husholdnings -affald i skakten og det skal være indpakket i de uddelte sorte poser. Posen må ikke indeholde væske. Øvrigt

Læs mere

Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt

Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt Din affaldsguide 2013 Til alle etageboliger og husstande med fælles sortering Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt Historier om affald og genbrug i Herlev Teknisk Forvaltning 2013 Vores miljø er vigtigt

Læs mere

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse 1 AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse Bestyrelsen har ved henvendelse hos Aalborg Renovation fået udleveret den nye brochure Genbrug din hverdag til alle beboerne.

Læs mere

Foreningen Tyrings Ager

Foreningen Tyrings Ager Foreningen Tyrings Ager Marts 2014 Det grønne boligområde ved Kongeåen Referat af generalforsamlingen 2014 Arbejdsdag/rengøringsdag torsdag den 24. april kl. 19.00 20.00 Generel info til medlemmerne www.tyringsager.dk

Læs mere

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece!

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Sortér dit affald Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Det tager kun et øjeblik at sortere dit affald, men det har stor betydning for

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards Jorde

Foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards Jorde Vedtægter for Foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards Jorde 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er: foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards jorde i daglig tale FMK. Stk. 2: Foreningens hjemsted

Læs mere

Velkomstfolder til børn og deres forældre. SFO Viben Tingstedvej 34-36 2640 Hedehusene 4335 2950 www.reerslev.skoleintra.dk

Velkomstfolder til børn og deres forældre. SFO Viben Tingstedvej 34-36 2640 Hedehusene 4335 2950 www.reerslev.skoleintra.dk Velkomstfolder til børn og deres forældre SFO Viben Tingstedvej 34-36 2640 Hedehusene 4335 2950 www.reerslev.skoleintra.dk Kære forældre Denne information er tænkt, som en hjælp til at gøre den første

Læs mere

HUSORDEN FOR AB-ISTEDGADE 106-108

HUSORDEN FOR AB-ISTEDGADE 106-108 LEJLIGHEDER:... 2 RO OG ORDEN... 2 MUSIK O. LIGN.... 2 FEST... 2 EL-APPARATER... 2 STØJ... 2 TÆPPEBANKNING... 2 ANTENNER... 2 WC... 2 HUSDYR... 3 FORANDRINGER... 3 SKADER... 3 FORSIKRING... 3 FRAFLYTNING...

Læs mere

Fredag eftermiddag Kl. 13.30. Læser Bosted, fælles og individuelle beskeder. Kvittere med læst til forældrene. Printer info fra forældrene og

Fredag eftermiddag Kl. 13.30. Læser Bosted, fælles og individuelle beskeder. Kvittere med læst til forældrene. Printer info fra forældrene og Fredag eftermiddag Kl. 13.30. Læser Bosted, fælles og individuelle beskeder. Kvittere med læst til forældrene. Printer info fra forældrene og videregiver til det øvrige personale, samt sætter beskeden

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald SKRALDETANTERNE Sådan sorterer du dit affald Madaffald skal i beholderen til madaffald Restaffald skal i beholderen til restaffald Restaffald Madaffald alt madaffald uden kattegrus snavset emballage farligt

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Børnehuset Humlebien. Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419. Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien.

Børnehuset Humlebien. Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419. Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien. . Børnehuset Humlebien Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419 Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien.hvidovre VELKOMMEN TIL HUMLEBIEN Denne pjece er tænkt som en hjælp, når dit

Læs mere

Kagsgårdens. husorden

Kagsgårdens. husorden Kagsgårdens husorden Indholdsfortegnelse Forord...3 Affald...4 Altaner...4 Antenneanlæg / Parabol...4 Badning mv...4 Barnevogne, cykler, legeredskaber m.v...5 Forurening...5 Fugle og andre dyr...5 Fyrværkeri...5

Læs mere

Virksomheder på genbrugspladsen 2012

Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Velkommen på genbrugspladsen Varde Kommune har i mange år tilladt virksomheder at komme af med affald på genbrugspladserne. Igen i 2012 er det muligt for virksomheder

Læs mere

KØBENHAVNS MADSERVICE GOD SMAG HVER DAG

KØBENHAVNS MADSERVICE GOD SMAG HVER DAG KØBENHAVNS MADSERVICE GOD SMAG HVER DAG Dejlig mad giver glæde VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS MADSERVICE Vi giver dig den gode smag af det sunde hjemmelavede måltid bragt direkte hjem til dig. Vores menuer er

Læs mere

Velkommen til Hals skoles DUS

Velkommen til Hals skoles DUS Velkommen til Hals skoles DUS Skovsgårdsvej 1 9370 Hals Tlf. 99 82 40 38 På siden finder du information om: Ledelsen Åbningstider Takster DUS tilbuddet Personalegruppen Lidt om Dussen En dag i DUS Årsplaner

Læs mere

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007.

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 30. august 2007 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har besluttet, at skraldespandene skal væk fra fortovet

Læs mere

Sct. Severin Skoles 87 års fødselsdag den 14. september

Sct. Severin Skoles 87 års fødselsdag den 14. september Sct. Severin Skoles 87 års fødselsdag den 14. september En god tradition opstod for 2 år siden, da Sct. Severin Skole fyldte 85 år, og vi alle fejrede fødselsdagen i Damparken. Vi har besluttet at gennemføre

Læs mere

Vedtægter. for. foreningen. Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle

Vedtægter. for. foreningen. Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle Vedtægter for foreningen Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er: Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle, i daglig tale

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt

Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte og ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig

Læs mere

Beboerfolder. Formålet med denne folder er at informere om faciliteter og aktiviteter i afdeling 8.

Beboerfolder. Formålet med denne folder er at informere om faciliteter og aktiviteter i afdeling 8. Beboerfolder Om beboerfolderen Formålet med denne folder er at informere om faciliteter og aktiviteter i afdeling 8. Emnerne i folderen står i alfabetisk rækkefølge. Folderen udgives af afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Samvirkende Boligselskaber 3035-8 Bellahøj III Godkendt på afdelingsmødet den 16. oktober 2012 Husorden Administration: Husorden

Samvirkende Boligselskaber 3035-8 Bellahøj III Godkendt på afdelingsmødet den 16. oktober 2012 Husorden Administration: Husorden For Bellahøj III Samvirkende Boligselskaber E-mail: kab@kab-bolig.dk - Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Side 1 af 6 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. I bliver

Læs mere

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast glas Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast

Læs mere

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Referat Dato: 21.08.2014 Tidspunkt: 19.00-22.00 Mødested: Fællesrummet

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Referat Dato: 21.08.2014 Tidspunkt: 19.00-22.00 Mødested: Fællesrummet Bestyrelsesmøde Referat Dato: 21.08.2014 Tidspunkt: 19.00-22.00 Mødested: Fællesrummet Møde indkaldt af Mødetype Mads Hauberg Ordinært bestyrelsesmøde Arrangør Referent Cæcilie Sander Tidtager Deltagere

Læs mere

Egenkontrolprogram. DGI Landsstævne 2009. inco Danmark A.m.b.a. Flæsketorvet 84 A 1711 København V T +45 3321 1421 F +45 3321 1431 E inco@inco.

Egenkontrolprogram. DGI Landsstævne 2009. inco Danmark A.m.b.a. Flæsketorvet 84 A 1711 København V T +45 3321 1421 F +45 3321 1431 E inco@inco. Egenkontrolprogram DGI Landsstævne 2009 Indhold Rengøring og desinfektion side 2 Personlig hygiejne side 3 Rengøringsplan side 4 Opbevaring side 5 Varmholdt mad side 5 Produktion, adskillelse side 6 Produktion,

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Mariehønen 1 Velkommen til Børnehaven Mariehønen har op til 39 børn fordelt på to basisgrupper, lyseblå og mørkeblå, med primær voksentilknytning. Vores ressourcegruppe indgår primært i Mariehønen med

Læs mere

HUSORDEN FOR EJERFORENINGEN LOTTRUPGÅRDEN

HUSORDEN FOR EJERFORENINGEN LOTTRUPGÅRDEN Frederiksberg, 18-11-2015 HUSORDEN FOR EJERFORENINGEN LOTTRUPGÅRDEN DEAS A/S Dirch Passers Allé 76 2000 Frederiksberg www.deas.dk Tel +45 70 30 20 20 info@deas.dk cvr. 20 28 34 16 Regionskontorer: Aalborg

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE AFDELINGSMØDE JUNI 1997 REV. FEBRUAR 2014 Et godt klima er meget værd! Med disse sider vil vi gerne orientere nuværende

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2015

Bestyrelsens beretning 2015 Bestyrelsens beretning 2015 Endnu et år er gået i Nærum Park og ligesom de andre år har der været masser af aktiviteter ikke mindst på bygge og anlægsfronten. Som det efterhånden er tradition, har vi haft

Læs mere

Grundejerforeningen Bredekæret

Grundejerforeningen Bredekæret Grundejerforeningen Bredekæret Referat af Generalforsamling 10. april 2013 Regnskab 2012/2013 Budget 2013/2014 Bestyrelsen 2013/2014 Formand Kasserer Sekretær Peter Toft Jon Finsen Kim Brejndal Bredekæret

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN HARALDSTED

ANDELSBOLIGFORENINGEN HARALDSTED HUSORDEN FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN HARALDSTED OPDATERET MAJ 2014 Side 1 af 5 Generelt Det påhviler andelshaver at sørge for, at andelen holdes i en stand, så der ikke opstår fare for at værdien af ejendommen

Læs mere

Velkommen til plejeboligerne Søhusparken

Velkommen til plejeboligerne Søhusparken Velkommen til plejeboligerne Søhusparken Denne folder indeholder de vigtigste informationer om indflytning og dagligdag i Søhusparken til dig og dine pårørende Du skal bo i afsnit: Bolig nr.: Direkte telefon

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGENAF 1941 DOMEA RINGSTED

ANDELSBOLIGFORENINGENAF 1941 DOMEA RINGSTED Orientering om ANDELSBOLIGFORENINGENAF 1941 DOMEA RINGSTED Afdeling 14: Abelsvej 72-224 Fælleshus, Abelsvej 156 September 2011 Til nuværende og kommende beboere. Efter afholdelse af ordinære afdelingsmøder

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Grundejerforeningen Skærbo

Grundejerforeningen Skærbo Grundejerforeningen Skærbo Referat fra Generalforsamlingen onsdag d. 27. februar 2013 Den årlige generalforsamling blev afholdt i Skæring Kirke. Følgende husstande var mødt frem: 21, 25, 27, 29, 33, 37,

Læs mere

4. Evaluering af åben skole Ad. 4. God opbakning fra forældre og børn. Vi kunne godt have ønsket, at der kom flere besøgende

4. Evaluering af åben skole Ad. 4. God opbakning fra forældre og børn. Vi kunne godt have ønsket, at der kom flere besøgende Click here to enter text. Dagsorden d. 10-oktober-2011 «edocaddresscivilcode» Møde Skolebestyrelsesmøde Tid 10. oktober 2011, kl. 19.00 Sted Deltagere Afbud Bislev Skole Skolebestyrelsen, medarbejder Marianne

Læs mere

Mad- og måltidspolitik

Mad- og måltidspolitik Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Dalgården revideret 2016 Et væsentligt omdrejningspunkt i børnenes hverdag er måltiderne. At få mad i maven er et grundlæggende behov, og måltiderne giver samtidig

Læs mere

Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007

Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007 Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007 Deltagere: To elever fra 1. htx, to elever fra 2. htx, to elever fra 3. htx, uddannelseschef, evaluator og referent. Hvad er en god lærer? En lærer der ikke

Læs mere

Velkommen til Gedskovvej

Velkommen til Gedskovvej Velkommen til Gedskovvej Kære Vi vil gerne byde dig velkommen til dit afklaringsforløb på CUBA. Vi håber du bliver glad for at være her, og vi glæder os til at lære dig at kende. Inden du starter vil vi

Læs mere

Husorden Afdeling 19. Lerumbakken 1 og 3

Husorden Afdeling 19. Lerumbakken 1 og 3 Husorden Afdeling 19 Lerumbakken 1 og 3 INDHOLDSFORTEGNELSE TIL HUSORDEN INDHOLD: SIDE: INDLEDNING 3 ANSVAR OG FORSIKRING 3 AFFALD 3 ANTENNER/PARABOLER 4 BAD OG TOILET 4 CYKLER 4 DØRE/VINDUER 4 DØRTELEFONANLÆG

Læs mere