Afholdt: Tirsdag den 26. maj 2015 kl , Malervangen 1, 2600 Glostrup. Deltagere: Der var 47 deltagere med stemmeret. Se vedlagte liste.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afholdt: Tirsdag den 26. maj 2015 kl. 17.30, Malervangen 1, 2600 Glostrup. Deltagere: Der var 47 deltagere med stemmeret. Se vedlagte liste."

Transkript

1 REFERAT af: Repræsentantskabsmøde i BO-VEST Afholdt: Tirsdag den 26. maj 2015 kl , Malervangen 1, 2600 Glostrup Deltagere: Der var 47 deltagere med stemmeret. Se vedlagte liste. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt med den ændring., at punktet "Valg af dirigenter" blev behandlet som første punkt. 2. Valg af dirigenter v/vinie Hansen Jens Ellesøc, VA Galgebakken, og Torben Saxtorff, Tranemosogérd Afd. 6 Moserne, blev foreslået og valgt Dirigenterne konstaterede, at repræsentantskabsmødet var lovligt varslet og indkaldt i henhold til BO-VESTs vedtægter samt i overensstemmelse med beslutningen på repræsentantskabsmødet / 2013, om at materialet skulle være tilgængeligt pa BO-VESTs hjemmeside - og kun medlemmer, der udtrykkeligt bad om det, fik materialet tilsendt på papir. 3. Godkendelse af forretningsorden fo r repræsentantskabet Repræsentantskabet godkendte enstemmigt fonetningsordenen fo r repræsentantskabet. 4. Valg af stemmetællere Følgende blev valgt til stemmetællere: John Christiansen, AB John Pcitersen, Tranemosegård Astrid Hansen, VA VndilOiulille Andelsboligforening ranpmn^pgard AlhPrMdnnd Rnlig^ Mkab

2 5. Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning, herunder om forretningsførelsen fo r det senest forløbne ar v/vinie Hansen Økonomi og effektivisering 2014 har været præget at økonomiske udfordringer for BO-VEST, hvilket også afspejles i årets resultat på minus 1.2 mio. kr. Årsagerne er blandt andel opnormering i Bygge-afdelingen med cn ny hyggcchcf, konsulentassistance til nye processer; en momsregulcring og oprydning på forskellige gamle udgiftskonti. For at forhindre el underskud i samtidig med at der bevares et økonomisk råderum til fortsal udvikling a f BO-VEST - har bestyrelsen og ledelsen gjort en stor indsats for al spare penge, foretage procedureændringer og effektiviseringer samt finde flere indtægtsmulig-heder BO-VEST har ikke en stor egenkapital, som flere a f de boligselskaber, vi sammenligner os med, så hvis vi vil investere i digitalisering og fremtidig udvikling - uden at hæve administrationsbidraget - må der spores og effektiviseres. Blandt andet har den stramme økonomi derfor også betydet, ot det i starten a f 2015 har været nødvendigt at afskedige 7 medarbejdere i administrationen. Bestyrelsen følger selvsagt økonomien læ I, og som det hele serud nu, kommer vi igennem 2015 mod c l lille plus på bundlinjen Det or helt sikkert, at fokus på effektivisering og udvikling skal fastholdes. Effektiv drift og effektiv administration af boligerne er kommet øverst på den almene og den politiske dagsorden. I ministeriet er der med meget kort varsel nedsat et hudigt arbejdende udvalg, hvor Bl. også deltager. Udvalget skal i løbet af tre møder indtil ju n i komme med et effektiviteten! ål for den almene sektor. Baggrunden er en rapport om effektiviseringspotentialct i den almene sektor, som er udarbejdet af Dcloittc. En a f konklusionerne er, at der kunne være et besparelsespotentiale på op til ca. 1'/? mia. kr., som skulle kunne indhøstes i løbet a f 3-5 år. BL s strategi or ikke at kritisere formålel, for vores beboere skal jo ikke betale mere fo r ydelser og service end nødvenligl. Men i stedel al bidrage til, at besparelsespolen! ialet kvalificeres bl.a, ved at sammenligne med tidligere analyser a f administrationsbidrag og drift i det almene og det private byggeri, som viser, at vi ligger lavere og har en lavere udgiftsudvikling i det almene byggeri. Et hovedformål for BL er at undgå, at det ender med en rigid beslutning om, at udgifterne ikke må stige med mere end f.eks. 2%, som vi hor prøvet før. Det er derfor vigtigt, at vi selv gør en indsats for at være så effektive i administration og drift som muligt.

3 Drift I BO-VESi' haret a f effektiviseringspunkterne være modernisering og effektivisering a f ejendomskon I orern e og driften. Det er i fuld gang. Der er etableret samarbejde på tværs a f ejendomskontorerne om gode løsninger og mader at gøre tingene på til gavn for alle. Mange a f ejendomskontorernes medarbejdere er desuden blevet vide- reuddannet på områder hvor der var klare bohov, for eksempel: flyttesyn, håndtering a f skimmel, og fremlæggelse a f budget & regnskab. Del arbejde skal fortsættes. Raderet Råderet or ct andet område, som har været under lup. Administrationen har haft cn kulegravningsbande i gang med al gennemgå alle råderetssager i alle afdelinger, for at so om de har været korrekt håndteret. Findes der fejl, kontaktes beboeren, så der kommer orden i tingene. Energi Endnu et eksempel er optimering af driften af vanneanlæggene i afdelingerne. Der er i BO-VEST ansat en varmetekniker med speciale i al drive tekniske anlæg så effektivt som muligt. Selvom ejendomslcdcron eller -mesteren har styr på sine anlæg, kan en specialist altid komme med at par tips til forbedringer til gavn for pengepung og miljø. I en af vores afdelinger (Kanalen) har driflskonsulentens justering af varmekuiver og indregulering af ventiler og andet i varmecentralen for eksempel forbedret afkølingen svarende til cn besparelse ca. kr kr. om året, og en oprydning i seiviceaftalerne givet cn besparelse på kr. årligt. Jeg cr sikker på, at pengene til driftsoptimering er givet langt bedre ud, end pengene til den lovpligtige energimærkning af alle boligafdelingerne, som blev gennemfør! i Der blev i nogle afdelinger peget på energiforbedringcr, som mod fordel vil kunne gennemføres, men samlet har effekten nok ikke helt stået mål med udgiften. Desuden virker det ikke rimeligt, at afdelinger der står foran en omfattende renovering, ikke opnåede dispensation for energi-mærkningen. Vi søgte om dispensation men fik det kun for 4 Række i VA og rækkehusdeten af AB Syd. BYG Et andet vigtigt område som er blevel styrket er Byggeafdelingen i samarbejde med ct konsulentfirma. Der er blevet ansat en ny byggechef og den tidligere byggechef Jesper Rasmussen fortsætter som byggeudviktingschef. Desuden c r der blevet ansat flere projektledere til de mange helhedsplaner som BYG varetager. I foråret har BYG lanceret en ny arbejdsmetode på to temadage for afdelingsbestyrelser, der har renoveringer i gang eller på vej. BYGs medarbejdere vil fremover håndtere byggesager efter samme overordnede skabelon og mere systematisk. Alle parter vil fra starten kende processen og altid vide. hvad næste trin er. Som cn del a f projektet cr der blevet udarbejde! en folder om byggeudvalgets rolle og ansvar, der forhåbentlig kan medvirke til al skabe større overblik over en hel- hcdsplans forskellige faser og beboerdemokratiets muligheder for indflydelse.

4 Jeg vi også gerne gøre lidt reklame for byggeportalen på BO-VESTs hjemmeside, som kom i luften i Bare klik på ordet Byggeri, så ligger der meget konkret viden om renoveringer Elever oa lærlinge Og nu vi er ved renoveringerne, så kan vi være stolte a t så godt det er lykkedes at få plads til elever og praktikanter på vores byggepladser. På renoveringen a f rækkehusene i Albertslund Syd har der undervejs været beskæftiget 75 unge mennesker Det er opnået takket været et forbilledligt samarbejde mellem BO-VEST., entreprenøren.. uddannelsesstederne og jobeenteret. Vi var faktisk nomineret til en europæisk social ansvarlighedspris for det projekt - desværre vandt vi ikke, men det var tæt på. På alle vores byggesager er der stor opmærksomhed på elev- og praktikpladser, ligesom vi altid har elever på ejendomskontorerne og i administrationen, som vores elevpolitik foreskriver. P.t. er der ca. 7 elever i BO-VEST. Det kaldes - eller Alment Samfundsansvar, som er cn af værdierne i BO-VEST Det er hjerteblod, som gennemsyrer vores arbejde. Vi har som et a f handlingspunkterne for det kommende år, at der skal udarbejdes cn strategi for samfundsansvar i BO-VEST. Formålet er at sætte mere fokus på og synliggøre det, vi allerede gør. Som eksempel kan nævnes vores gældsrådgivning, der forebygger udsættelser, styrker vores boligområder og sparer samfundet for store beløb. I 2013 var der samlet set i hele BO-VEST 39 udsættelser, som følge a f manglende huslejebetaling var der kun 22. I 2015 har der indtil i dag kun været 3 udsættelser. Et andet eksempel er de boligsociale helhedsplaner; der både er til glæde og gavn for de enkelte beboere, boligområderne og samfundet som et hele Og så må vi ikke glemme alt det gratis arbejde, der udføres af alle de mange frivillige beboere rundt om i boligafdelingerne. Dot er indsatser og arbejde, som skaber fælles værdi, og det gør vi rigtig meget af, som vi måske bare ikke er så bevidste om. Byggeriets Samfundsansvar Med vores mange byggesager og vores samfundsansvarlighed var det naturligt, at vi i starten af 2015 blev medlem af "Foreningen Byggeriets Samfundsansvar. Det er en ny stifte! forening, der har som hovedformål at bidrage til, at bygge- og anlægsbranchen opfører sig "sam fundsan s va digt Det betyder blandt andet, 1) at vi skal sørge fo r ordentlige arbejds- og ansættelsesforhold, 2) vi skal arbejde for bæredygtige løsninger i byggeriet og 3) udvise ' antikorrupt praksis, som der står i oharterel/a ftalen. Foreningen har ca. 70 medlemmer, heriblandt mange boligselskaber, kommuner; rådgivere og entreprenører Et spændende initiativ, som vi forventer os meget af.

5 Tilbaaekøb Administrationen har siden september 2014 på vogne a f AD og VA været i tæt dialog med Albertslund Kommune for at forhandle en løsning på udfordringerne omkring tilbagefaldsklousuier på en række afdelinger (AB Syd og VA Banohegnet, Galgebakken, Nord og Syd) En løsning, der skal give de omfattede boligafdelinger i Albertslund en lige så god løsning som andre afdelinger på Vestegnen, der er omfattet af en samlet aftale mellem BL og kommunerne. Albertslund Kommune har valgt at stå uden fo r Vestegnsaft al on. Det er en aftale indgået med 9 københavnske omegnskommuner til cn værdi a f 1,45 mia. k r over for oprindeligt 9,5 mia. kr. Vcstognsaftalen e r nu på plads, og administrationen or efter dialog med Landsbyggofonden i gang med a t forhandle cn endelig aftale pa plads Vi håber, at aftalen e r klar til godkendelse inden sommerferien Information og ansial ud ad til Som I ved udgiver BO-VEST 2 publikationer til alle husstande, Boboermagasinet og årsberetningen besluttede vi i bestyrelsen at foretage cn spørgeskemaundersøge! se blandt beboerne for at finde ud af, om de bliver læst, og om folk gerne ville have dem. Heldigvis gav langt de fleste udtryk for tilfredshed med begge publikationer, og der kom en iækko gode idéer til artikel-emner til Beboermagasinet Vi synes det e r vigtigt med ct ansigt udadtil, som bladene jo er. Så selv om vi har været igennem en sparcøvclse, besluttede vi at fortsætte med Beboermagasinet og lave en lidt tyndere udgave af beretningen. En anden vigtig image-aktivitet i 2014 var en stand på BL s Almene Boligdagc hvor vi viste hvad BO-VEST er og kan, bl.a. vores renoveringer. Boligpolitik Mit sidste emne or boligpolitik. Vi kom godt fra stad med Boligpolitisk Forum i januar med ct møde om boligpolitiske målsætninger og kredsvalg, og i november var vi så heldige, at Bent Madsen, administrerende direktør i BL, kom forbi og gav en førstehåndsberelning om de boligpolitiske forhandlinger og BL s muligheder fo r indflydelse. Det var spændende, især fordi resultatet blev en boligaftale, som vi kan være absolut tilfredse med Det næste møde i Boligpolitisk Forum bliver den 16. august, så er valget nok udskrevet, og vi vil kunne sælte fokus på en kommende regerings boligpolitik. Del vil I snad få mere at vide om. Til slut cn stor tak til BO-VESTs bestyrelse for et godt og konstruktivt samarbejde i cn krævende periode, og også tak til BO-VESTs ledelse og medarbejdere fo r indsatsen i det forløbne år Tak for ordet.

6 Kommentarer i forbindelse med beretningen Torben Riedot kommenterede, et det jo ikke nytter noget, at hvis der, samtidig med at der afskediges syv medarbejdere i administrationen, ansættes ligeså mange nye. For eksempel har BO-VF.ST nu både en byggcchcf og en byggeudviklingschef Desuden bemærkede Torben Riede!, at der skat spares rigtig meget på driften af anlæggene i afdelingerne, hvis varme teknikeren s tøn skat kunne tjenes ind. Vinie Hansen svarede, at der ikke cr ansat det samme antal i administrationen, som der er afskediget Og angående varme teknikeren, så er der tale om en indtægtsdækket stilling. VA s og AB s bestyrelser har valgt at betale afdelingernes første besøg af varmeteknikeren med penge fra dispositionsfonden - for at løbe projektef i gang. Ulrik Brock Hoffmeyer understregede, at afskedigelserne pa Malervangen giver en besparelse på lønkontoen, og tilføjede, at lønnen til byggechef og byggeudviklingschcf modsvares af en stigning i byggesagshonoraret. Birthe Lauridsen roste de nye processer i BYG, som tegnede godt for fremtiden, men mente ikke, at BYG p.t. feverede tilstrækkeligt med faglighed. Som eksempler nævnte Birthe Lauridsen problemer med rådgivning om finansiering af renoveringer problemer med installering a f ulovligt lys i en afdeling og manglende efterlevelse af bestyrelsesbeslutning om kædeansvar og sociale klausuler. Birthe Lauridsen var af den mening, at der generelt stadigvæk er for mange fejl og efterlyste cn dato for, hvornår der kom god styring på byggesagerne. Vinie kommenterede, at hun havde deltaget i mange byggeudvalgsmøder i Kanalen og Etagchusene og erkendte, at mangellisten havde været lang, men at de allerfleste fejl og mangler nu var udbedret, eller der var aftalt et videre forløb. Vinie I lansen tilføjede, at også Gadekæret havde oplevet mange fejl i deres renoveringsprojekt, bio. med det nye ventilationsanlæg. D ote r ikke tilfredsstillende med fejl i en byggesag, hvilket jo også var grunden til, at bestyrelsen salte udviklingsprojektet i BYG i gong. Ulrik Brock Hoffmeyer kommenterede, at han ikke var enig i, af administrationen ikke skulle være loyal over for beslutninger i bestyrelserne, fordet bestræber alle sig på at være. Det var Ulrik Brock Hoffmeyers klare opfattelse, at de skærpede sociale klausuler, som AB s bestyrelse fornylig havde vedtaget, overholdes - det sidste udbud vedrørende AB Syd omfatter de nye beslutninger. Ulrik Brock Hoffmeyer kunne ikke give cn konkret dato for, hvornår der e r perfekt styring på alle sager, men nævnte, at der arbejdes på al nå dertil. Majbritt Brander undrede sig over, at Ulrik Brock Hoffmeyer mente, at administrationen var loyal over for beslutningen om sociale klausuler. Hun havde eksempler på, at beslutningen ikke var blevet efterlevet på byggesagerne.

7 Vinie Hansen svarede, af bestyrelsesbeslutninger naturligvis skol følges. Sociale klausuler i udbuddet af gårdhusene, der hade omfatter cn AB og en VA afdeling. har været et diskussionspunkt, fordi der ikke or enighed mellem VA's og AB s bestyrelser. Der har været et ønske om ikke at stille de to afdelinger forskelligt i udbuddet, da der var en risiko for, at det kunne go ud over prisen, at der ikke var ens betingelser over det hele. Men beslutningen or ført ud i livet, som ønsket Vinie Hansen pointerede, at hun aldrig havde hørt, at administrationen ikke skulle være loyal over for bestyrelsesbeslutninger JRA bemærkede, at AB's beslutning om skærpede sociale klausuler er cn del o f det kommende udbud a f helhedsplanarbejder i AB Syd, hvilket er i overensstemmelse med bestyrelsens beslutning. A f et mødereferat fremgår, ot de skærpede klausuler indføres i alle helhedsplaner. Jesper Rasmussen mente, ot orsogen til, ot der sker misforståelser m ht efterlevelse a f beslutningen, or; at nogle renoveringsprojekter ikke er helhedsplaner, men almindelige ustøttede renoveringer, som jo ikke er omfattet a f beslutningen. Beretningen blev efter ovennævnte kommentarer sal til afstemning og enstemmigt vedtaget. 6. Godkendelse afårsregnskab 2014 v/ Ulrik Brock Hoffmeyer Ulrik Brock Hoffmeyer gennemgik de væsentligste afvigelser i regnskabet set i forhold til budgettet Samlet set har BO-VEST i 2014 et underskud pa kr. Årsregnskab 2014 blev efter gennemgangen sat til afstemning og enstemmigt godkendt. 7. Godkendelse af budget fo r 2016 samt prisblad v/ Ulrik Brock Hoffmeyer Ulrik Brock Hoffmeyer gennemgik budget og prishlad Kommentarer i forbindelse med budget og prisblad Hans Holm påpegede, ot nntol lejemål fo r Tranemosegård og VA var byttet om. Ulrik Brock Hoffmeyer svarede, el det er en beklagelig skrivefejl

8 Birthe Lauridsen spurgte ind til stigningen i mødeudgifterne i Ulrik Brock Hoffmeyer svarede, at det cr fordi der er indregnet en BO-VESTkonference, der holdes hvert andet ar. Birthe Lauridsen spurgte, hvorfor del var blevet besluttet, at rengøringen på Malervangen skulle udføres a f et eksterne firma - det plejer at være dyrere og dårligere. Ulrik Brock Hoffmeyer svarede, at der i forbindelse med personalejusteringen i januar 2015 blev op sagt en intern rengøringsmedarbejder og en servicemedarbejder. I stedel er der blevet ansat en "kontorbetjent, der både tager sig a f udeområderne på Malervangen og intern service, og rengøringen er blevet udliciteret, hvilket samlet set giver en besparelse. Sif Enevold spurgte, hvordan byggesagshonorarerne kan være lavere i 2016, når der er så mange byggesager Ulrik Brock Hoffmeyer svarede, at det skyldes en tidsforskydning i forhold til helhedsplanerne. Torben RiedeI spurgte, hvorfor d e ri budgettet side 4 står ca. 68 medarbejdere - kendes det nøjagtige antal ikke? Ulrik Brock Hoffmeyer svarede, at det skyldes, al der er medarbejdere på deltid[ som ikke altid kan omregnes til hele årsværk. Budget 2016 og prisblad 2016 blev herefter sat til afstemning enstemmigt vedtaget 8. Forslag fra bestyrelsen til vedtæ gtsæ ndring vedr. medarbejderrepræ sentation Allan Nielsen fremlagde forslaget. Sif Enevold spurgte, hvorfor der ikke ifølge del nye forslag skulle vælges suppleanter for hhv. medarbejderrepræsentant og obseivalør. Allan Nielsen svaredo, at det var en intern afgørelse i de relevante fora, om der skulle vælges suppleanter, og han tilføjede, at forslaget som helhed var godkend! af Virks om he dsnæ vn ct. Forslaget til vedtægtsændring blev vedtaget med 46 stemmer for og 1 stemme imod.

9 9. Behandling af eventuelt indkomne forslag Der var ingen forslag 10. Godkendelse Handlingsprogram fo r BO-VEST v/karl Neumann Karl Neumann henviste til den udførlige status på Handlingsprogram og gennemgik dernæst Handlingsprogram Kommentarer til Handlingsprogrammet Birthe Lauridsen havde følgende spørgsmål og kommentarer til statusnotatet: - Handlingspunktet om nøgletal: AB nedsatte på et tidspunkt et udvalg til håndtering a f nøgletal, men har ikke hørt noget fra BO-VEST. Udvalget vi! meget gerne høres og deltage. - Telefonopkald lil administrationen. Birthe Lauridsen foreslog, at det som en service til beboerne blev oplyst på hjemmesiden, hvornår der er spidsbelastning på telefonerne. og hvornår der var mindre travlt. - Handlingspunktet om det beboc/vcnlige regnskab: Økonomiafdelingen er ikke inde på det rette spor. Det er ikke tallene, der er det vigtigste i et budget eller regnskab, men de projekter, pengene anvendes til Derfor skal det i budgettet beskrives med ord, hvad pengene skal bruges t i l - og efterfølgende - i regnskabet, hvordan det gik med udførelsen a f projekterne. Birthe Lauridsen vil gerne være med i et udvalg om beboctvcnlige regnskaber. Hun finder, at det cr cn god idé at blive klædt på til at fremlægge ct regnskab eller et budget. Men det er ikke administrationens folk, der skal klædes på, det er afdelingsbestyrelsen. Det er vigligt at huske på, at det er boboernes budget/regriskab - administrationen/driften kan ikke bare fremlægge noget uden at have drøftet det med afdelingsbestyrelsen, som der er set eksempler på. Vinie Hansen svarede, at budget- og regnskabs-procedurerene er forskellige fro afdeling til afdeling. Nogle steder e r del afdelingsbestyrelsen, der fremlægger, andre steder er det driften. Det vigtige er, at dem, der fremlægger, bliver klædt på til det. Kurser i fremlæggelse kan skræddersys efter behov. Vinie Hansen tilføjede, at hun fandt det utænkeligt, at afdelingsbestyrelsen ikke var bekendt med det, der blev fremlagt. Ole Jensen kommenterede, at en kompetent cjondomsleder, som de har i afd. 4 Række, gennemgår regnskaber og budgetter med afdelingsbestyrelsen, og afdelingsmødet kan spørge om alt.

10 Dorthe Larsen kommenterede, at det ifølge lovgivningen er afdelingsbestyrelsen, der forelægger budget og regnskab. De kan bede om hjælp fra administrationen, men det er afdelingsbestyrelsens suveræne beslutning. Hugo Thuge bemærkede, at det godo arbejde med budget og regnskab sker på afdelirigsbestyrclsesmødeme. Hvis det ikke sker, så må d e r klages til administrationen. Ejendomslederen skal ikke fremlægge noget, der ikke er aftalt eller kendt. Sif Encvold tilsluttede sig idéen om, at mere tekst vil være et godt supplement til tallene i budgettet. Det samme gjorde Ulrik Brock Hoffmeyer: God idé m ed forbedringer, der gør, at tallene bedre kan forstås Kad Neumann tilføjede. at det kunne blive et handlingspunkt i et kommende handlingsprogram - som en videreudvikling a f det beboervenlige budget/regnskab Torben Riedel spurgte, hvordan afregning a f el, vand og varme kan takles i praksis. Ulrik Brock Hoffmeyer svarede, at del, administrationen har i tankerne, c r selv at sta for afregningen og dermed spare udgifterne til Ista, Clorius og andre afregningsselskab er Karl Neumann tilføjede, at der betales høje gebyrer fil afregningssclskabeme, så det e r klart, at dermé være penge at hente på det område. Sif Enevold spurgte i forbindelse med hondlingspunktet om solcellepakken, om det ikke varmuligt at gå i gang med nogle solcelle-initiativer, selvom lovgivningen ikke er på plads. Hugo svarede, at BL har gjort et slort arbejde på at løse sagen, og at det var tæl på at lykkes med et nettoafregningsprincip - kaldet Brøndby Strand-modellen. Men regeringen var ikke helt parat til en aftale - og nu sker ikke noget før efter valget. Ulrik Brock f loffmeyer supplerede med. at det, der gør Brøndby Stmnd-projektet kompliceret, er, at projeklet omfatter solenergi både til fælles strøm og til den enkelte bolig. Det store anlæg, der netop cr indviet i el boligselskab i Tåstrup, omhandler kun fælles strøm; dei fo r har det kunnet opføres.

11 Sif Enevold spurgte, hvorfor der ikke er et handlingspunkt om hclhedsplaner, fo r eksempel med et særligt fokus på miljø, samfundsansvar eller høj byggeteknisk kvalitet i helhedsplaner. Karl Neumann svarede, at der allerede er et stort fokus på helhedsplanerne. Der her været holdt møder om dygtiggørelse af afdclingsbestyrelsesmedlemmer i forbindelse med byggcproccsscm om udviklingsprojektet i BYG og byggesagers forløb, og helt generelt arbejdes der meget med både klima og beboernes tilfreds!ledshed rned hclhedsplaner. Vinie Hansen kommenterede, at hun er enig med Sif i, at det er vigtige punkter, men bakkede op om Karls svar om. at bestyrelsens hovedfokus har været - og stadig er - BYG, BYGs arbejde, og byggesagernes forløb. Det er snarere AB's, VA's og Tranemosegårds ansvar nu at sætte fokus på særlige em neri egne organisationer. Efter indlæggene blev Handlingsprogram for BO-VEST sat til afstemning og blev vedtaget af repræsentantskabet med et overvældende flertal. 11. Status på BO-VEST: Ulrik Brock Hoffmeyer gav en kort status på udviklingen i BO-VEST med fokus på effektiv drift og økonomistyringl Ulrik Brock Hoffmeyer pointerede, at arbejdet med at effektivisere og nedbringe udgifter; blandt andet gennem fælles indkøb, sker af hensyn til beboerne og fo r at holde huslejen så lavt som muligt Repræsentantskabet tog Ulrik Brock Hoffmeyers status pa BO-VEST til efterretning. 12. Præ sentation af kursusprogram v/ Dorthe Larsen Dorthe Larsen præsenterede kursusprogrammet. Repræsentantskabet tog præsentationen til efterretning. 13. Valg af næstformand Bestyrelsen foreslog Dorthe Larsen som næstformand. Dorthe Larsen blev valgt ti! formand uden modkandidater, 11

12 14. Valg a f bestyrelsesmedlemmer Bestyrelsen foreslog genvalg a f Hugo Thuge og Jørgen Fohlgrcn. Hugo Thuge og Jørgen Fahi gren blev valgt uden afstemning. 15. Valg a f suppleanter Der skulle vælges 2 suppleanter. Følgende kandidater stillede op: Kurt Andersen, AB, og Torben Saxtorff, Tranemosegård Der blev stemt om, hvem a f de to kandidater, der skulle være førstesuppleant. A f de 47 mulige stemmer fik Torben Soxtoiff Kurt Andersen Der var 2 blanke stemmer 31 stemmer 14 stemmer Det betyder; al Torben Saxtorff er førstesuppleant. 16. Valg a f revisor v/ulrik Brock Hoffmeyer Ulrik Brock Hoffmeyer indstillede til genvalg af Ernst & Young (EY), Godkendt Rc visionspadne rselskab. Repræsentantskabet godkendte enstemmigt Ernst & Young som revisor. 17. Eventuelt Ole Larsen spurgte, hvorfor Bæk- og Fosgården kun haret medlem a f repræsentantskabet imod tidligere to. Vinie Hansen svarede, at VA's bestyrelse har fordelt medlemmerne sådan, at de 3 store afdelinger Askerød, Galgebakken og Gadekæret far to medlemmer og resien ct. Tidligere var en beboer fra Bæk- og Fosgården medlem af VA s bestyrelse og var derigennem medlem af repræsentantskabet Det er sandsynligvis årsagen til, at Bæk- og Fosgården har troet, at afdelingen havde to medlemmer

13 Mødet blev herefter hævet. Dirigenterne takkede for god ro og orden Virile Hansen ønskede tillykke med valgene, takkede dirigenterne for at lede repræsentantskabet godt igennem aftenen og takkede repræsentantskabet for positive input og konstruktiv kritik. Den 26. maj 2015 Dirigenter: Formand; 13

AB Repræsentantskabsmøde 12. maj 2015. Referat. 27. maj 2015. Til medlemmerne af repræsentantskabet samt suppleanter

AB Repræsentantskabsmøde 12. maj 2015. Referat. 27. maj 2015. Til medlemmerne af repræsentantskabet samt suppleanter Til medlemmerne af repræsentantskabet samt suppleanter 27. maj 2015 Deltagere i repræsentantskabsmødet den, afholdt i BO-VEST Bestyrelsen: Solhusene: Syd: Vest: Etagehusene: Nord: Kirsebærgården: Eskebuen:

Læs mere

Vridsløselille Andelsboligforening 23. maj 2017 Protokol

Vridsløselille Andelsboligforening 23. maj 2017 Protokol Vridsløselille Andelsboligforening 23. maj 2017 Protokol Ordinær generalforsamling den 23. maj 2017 kl. 19.00 i Musikteatret, Bibliotekstorvet 1-3, 2620 Albertslund 0. Deltagere Udleverede stemmesedler

Læs mere

Kay Åge Petersen, Flemming Jørgensen (Albertslund Kommune)

Kay Åge Petersen, Flemming Jørgensen (Albertslund Kommune) Albertslund Boligselskab 2. maj 2012 Referat fra selskabsbestyrelsesmøde 16. april 2012 kl. 17.00 Deltagere: Adm.: Afbud: Karl Neumann, Lars Bremer, Kirsten Poulsen, Jeannette Nauta-Ridderstrøm, John Christiansen,

Læs mere

DAGSORDEN: Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 43/50 Tingbjerg. Dato Mandag den 23. september 2013 Sted

DAGSORDEN: Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 43/50 Tingbjerg. Dato Mandag den 23. september 2013 Sted Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 43/50 Tingbjerg Dato Mandag den 23. september 2013 Sted Selskabslokalerne SAB Ruten 6R Deltagere Fra afdeling: Afd. 1-43 var repræsenteret af 17 lejemål Afd. 1-50

Læs mere

Repræsentantskabsmøde den 11. april 2013, kl. 12 KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal

Repræsentantskabsmøde den 11. april 2013, kl. 12 KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal Referat Repræsentantskabsmøde den 11. april 2013, kl. 12 KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal Til stede Nina Messerschmidt, Christine Langer, Svend Borgreen, Ole Nyholm, Bente Sørensen, Hanne M.

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere den 2. april 2016 afholdt i Korsør Sejlklub, Restaurant Lagunaen, Sylowsvej 10, 4220 KORSØR Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Referat af afdelingsmødet Afholdt den 21. august 2014 2 Referat af afdelingsmødet den 21. august 2014 56 husstande svarende til 112 uddelte

Læs mere

Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010

Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010 Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af årsregnskab, forslag til værdiansættelse og eventuel revisionsberetning,

Læs mere

1. Valg af dirigent. Dorthe Larsen foreslog på organisationsbestyrelsens vegne Ole Hegerlund og Allan Nielsen som dirigenter.

1. Valg af dirigent. Dorthe Larsen foreslog på organisationsbestyrelsens vegne Ole Hegerlund og Allan Nielsen som dirigenter. Afdeling 15, Gurrelung/Bjerrelund Steen Lippert Kurt Christensen Tove Post Mogens Bøje Andersen Dorthe Larsen bød velkommen til repræsentantskabsmødet. 1. Valg af dirigent. Dorthe Larsen foreslog på organisationsbestyrelsens

Læs mere

AB Repræsentantskabsmøde Afholdt den 11. maj Referat. 12. maj Til medlemmerne af repræsentantskabet samt suppleanter

AB Repræsentantskabsmøde Afholdt den 11. maj Referat. 12. maj Til medlemmerne af repræsentantskabet samt suppleanter 12. maj 2016 Til medlemmerne af repræsentantskabet samt suppleanter fra Repræsentantskabsmøde i AB afholdt onsdag den 11. maj 2016 i BO-VEST Deltagere: Bestyrelsen: Karl Neumann Per Mogensen Hans Holm

Læs mere

Notat. Beboerdemokrati

Notat. Beboerdemokrati Notat Beboerdemokrati For de fleste, som bor alment, er beboerdemokratiet - det at beboerne har indflydelse på dagligdagen i deres boligområde og også på udviklingen heraf - den naturligste ting i verden.

Læs mere

AB Repræsentantskabsmøde 11. maj Dagsorden. Rev. 11. maj Til medlemmerne af repræsentantskabet samt suppleanter. Repræsentantskabsmøde

AB Repræsentantskabsmøde 11. maj Dagsorden. Rev. 11. maj Til medlemmerne af repræsentantskabet samt suppleanter. Repræsentantskabsmøde Til medlemmerne af repræsentantskabet samt suppleanter Rev. Repræsentantskabsmøde Hermed indkaldes til repræsentantskabsmøde Onsdag den kl. 19.00 Mødet afholdes i BO-VEST, Malervangen 1, 2600 Glostrup

Læs mere

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget.

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget. MØDEREFERAT FRA ORDINÆRT AFDELINGSMØDE Antal fremmødte lejemål: 30 husstande. Øvrige deltagere: Kundechef Lars Todbjerg-Hansen, Domea Afdelingsmødet blev afholdt tirsdag den 15. september 2015, kl. 17.30,

Læs mere

.$W lìrþ--- Referat fra Ordinær Generalforsamling 19. maj 20L6

.$W lìrþ--- Referat fra Ordinær Generalforsamling 19. maj 20L6 .$W lìrþ--- z\ Boligforenin gen -' Loìland Den 19. maj 2OL6, holdt boligforeningen ordinærgeneral forsamling i Bangs Have, i Maribo. Der var mødte 82 beboere fra 63 husstande, Bestyrelsesformand Niels

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Hesseløgård tirsdag den 24. april 2012

Referat af ordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Hesseløgård tirsdag den 24. april 2012 27. April 2012 Referat af ordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Hesseløgård tirsdag den 24. april 2012 Bestyrelsen takker for en god og ordentlig generalforsamling, og ser frem til at holde

Læs mere

Albertslund Boligselskab Solhusene

Albertslund Boligselskab Solhusene Albertslund Boligselskab Solhusene Referat af beboermøde tirsdag den 29. marts 2016 kl. 19.00 30. marts 2016 Deltagere: 38 husstande, 76 stemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Dorthe Larsen, næstformand

Læs mere

Tirsdag den 12. maj 2015 kl. 19.00

Tirsdag den 12. maj 2015 kl. 19.00 Til medlemmerne af repræsentantskabet samt suppleanter 5. maj 2015 Repræsentantskabsmøde Hermed indkaldes til repræsentantskabsmøde Tirsdag den kl. 19.00 Mødet afholdes i BO-VEST, Malervangen 1, 2600 Glostrup

Læs mere

NYT FRA FORMAND VINIE HANSEN

NYT FRA FORMAND VINIE HANSEN NYT FRA FORMAND VINIE HANSEN Nedsættelse af nye udvalg i BO-VEST Bestyrelsen har besluttet at nedsætte et redaktionsudvalg til at redigere det nye beboermagasin, som skal udkomme to gange om året, første

Læs mere

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse, Mette Nyholm og Britt Espensen.

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse, Mette Nyholm og Britt Espensen. Afdelingsmøde for Klintevej/Rosendals Allé afd. 35. Mandag, den 21. september 2015 kl. 19.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse,

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 21. MARTS 2000 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 21. MARTS 2000 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 21. MARTS 2000 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

AB Antaresvænget www.ab-antares.dk

AB Antaresvænget www.ab-antares.dk Referat af 25. ordinære generalforsamling d. 7. april 2014 Formand Helle (45) bød velkommen til Andelsboligforeningen Antaresvængets 25. ordinære generalforsamling, og udtrykte glæde over det flotte fremmøde.

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 3. juni 2010 Referat af: Kombineret bestyrelsesmøde og ordinært repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård Mødedato

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat Formanden for DILF, Anders Høegh, bød velkommen til de fremmødte. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Arbejdernes Andelsboligforening, Skive Referat fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive

Arbejdernes Andelsboligforening, Skive Referat fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive 1 Valg af dirigent AAB s formand Peter Hadrup startede mødet med at byde alle velkommen, herunder til advokat Anders

Læs mere

Referat af: 19. april 2016 23. Bestyrelsesmøde nr. 96 i BO-VEST Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.30 Malervangen 1, Glostrup.

Referat af: 19. april 2016 23. Bestyrelsesmøde nr. 96 i BO-VEST Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.30 Malervangen 1, Glostrup. Referat af: Bestyrelsesmøde nr. 96 i BO-VEST Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.30 Malervangen 1, Glostrup. 19. april 2016 23. Mødedeltagere: Vinie Hansen, Dorthe Larsen, Karl Neumann Hugo Thuge, Jørgen

Læs mere

ULLERØD VANDVÆRK A.m.b.a.

ULLERØD VANDVÆRK A.m.b.a. Referat af den ordinære generalforsamling for Ullerød Vandværk a.m.b.a. afholdt på Grundtvigs Højskole, Tulstrupvej 4, den 29. april 2015 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret.

Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret. Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret. Tilstede: Der deltog 47 personer fra 37 husstande. Som gæst deltog endvidere advokat Jens Chr. Krabbe. Fra driftsfunktionen deltog

Læs mere

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset GRUNDEJER FORENINGEN STANGKJÆR Referat fra Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 2014. i A/B Blidahlund/Esperancegården. Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00

Referat af ordinær generalforsamling 2014. i A/B Blidahlund/Esperancegården. Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00 Referat af ordinær generalforsamling 2014 i A/B Blidahlund/Esperancegården Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00 Generalforsamlingen blev afholdt med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Dagsorden. 7. Valg til afdelingsbestyrelsen. 8. Valg af suppleanter til afdelingsbestyrelsen. 9. Eventuelt. 45 husstande var repræsenteret kl. 19:00.

Dagsorden. 7. Valg til afdelingsbestyrelsen. 8. Valg af suppleanter til afdelingsbestyrelsen. 9. Eventuelt. 45 husstande var repræsenteret kl. 19:00. År 2009, den 23. september kl. 19:00, afholdtes ordinært afdelingsmøde i Boligselskabet af 1961 i Greve (BS61), afdeling Grønlykkeparken. Mødet afholdtes i beboerlokalerne, Grønlykkeparken 25, 2670 Greve,

Læs mere

få indflydelse i din afdeling kom til afdelingsmøde AFDELINGENS NUMMER + NAVN Sted Adresse dag + dato + årstal kl. XX:00

få indflydelse i din afdeling kom til afdelingsmøde AFDELINGENS NUMMER + NAVN Sted Adresse dag + dato + årstal kl. XX:00 få indflydelse i din afdeling kom til afdelingsmøde AFDELINGENS NUMMER + NAVN Sted Adresse dag + dato + årstal kl. XX:00 Kære beboere Det er snart tid til at holde afdelingsmøde. Her i brevet får du nogle

Læs mere

GenerAlforsamling 2012

GenerAlforsamling 2012 GenerAlforsamling 2012 Referat af ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 11. april 2012 i salen på TK s Ungdomsgård, Tuborgvej 185. Dagsorden: Valg af dirigent Bestyrelsens beretning Orientering

Læs mere

Referat af afdelingsmøde i Skyttevænget Mandag den. 27. april 2015 kl. 19.00 Vigerslev Menighedshus, Lykkebovej 1, 2500 Valby

Referat af afdelingsmøde i Skyttevænget Mandag den. 27. april 2015 kl. 19.00 Vigerslev Menighedshus, Lykkebovej 1, 2500 Valby Referat af afdelingsmøde i Skyttevænget Mandag den. 27. april 2015 kl. 19.00 Vigerslev Menighedshus, Lykkebovej 1, 2500 Valby 4. maj 2015 40 husstande var mødt op - svarende til 80 stemmer. 1. Velkomst

Læs mere

Afholdt: Onsdag den 25. maj 2016 kl , Malervangen 1, 2600 Glostrup. Deltagere: Der var 41 deltagere med stemmeret. Se vedlagte liste.

Afholdt: Onsdag den 25. maj 2016 kl , Malervangen 1, 2600 Glostrup. Deltagere: Der var 41 deltagere med stemmeret. Se vedlagte liste. Boligsamarbejdet på Vestegnen REFERAT af: Repræsentantskabsmøde i BO-VEST 25. maj 2016 Afholdt: Onsdag den 25. maj 2016 kl. 17.30, Malervangen 1, 2600 Glostrup Deltagere: Der var 41 deltagere med stemmeret.

Læs mere

REFERAT AF AFDELINGSMØDE I AAB KOLDINGS AFDELING 52, AFHOLDT DEN 9. SEPTEMBER 2014, kl. 17.00 I FÆLLESHUSET, SNEBÆRVEJ 38

REFERAT AF AFDELINGSMØDE I AAB KOLDINGS AFDELING 52, AFHOLDT DEN 9. SEPTEMBER 2014, kl. 17.00 I FÆLLESHUSET, SNEBÆRVEJ 38 REFERAT AF AFDELINGSMØDE I AAB KOLDINGS AFDELING 52, AFHOLDT DEN 9. SEPTEMBER 2014, kl. 17.00 I FÆLLESHUSET, SNEBÆRVEJ 38 Der var mødt 33 beboere. Fra administrationen: Lars Strandby, Hans Andersen & Charlotte

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl. 18.00 i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Til mødet deltog 28 repræsentantskabsmedlemmer samt fra

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde vedrørende budget 2018 i AKB Lundtoftegade. Tirsdag den 19. september 2017, kl

Ordinært afdelingsmøde vedrørende budget 2018 i AKB Lundtoftegade. Tirsdag den 19. september 2017, kl Ordinært afdelingsmøde vedrørende budget 2018 i AKB Lundtoftegade Tirsdag den 19. september 2017, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Godkendelse af

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

Tirsdag den 22. maj 2012 kl. 19.00

Tirsdag den 22. maj 2012 kl. 19.00 Til medlemmerne af repræsentantskabet i Albertslund Boligselskab samt suppleanter 13. maj 2012 Repræsentantskabsmøde Hermed indkaldes til repræsentantskabsmøde Tirsdag den kl. 19.00 Mødet afholdes i BO-VEST,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956 VEDTÆGTER for Aalborg Boligselskab af 1956 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Stk. 1. Boligorganisationens navn er Aalborg Boligselskab af 1956. Boligorganisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. Stk.

Læs mere

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge.

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Organisationsbestyrelsesmøde 22. juni 2011 Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Til stede var organisationsbestyrelsesmedlemmerne,

Læs mere

Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde

Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde Mødedato: Onsdag den 30. november 2011 kl. 19.00 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Sted: HK s mødesal

Læs mere

Direktør Kenneth Hansen startede mødet med at byde de 20 fremmødte beboere i afd. 26 velkommen.

Direktør Kenneth Hansen startede mødet med at byde de 20 fremmødte beboere i afd. 26 velkommen. Afdelingsmøde for afd. 26 - Fortunaparken. Torsdag, den 3. september 2015 kl. 14.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP), ejendomsfunktionær Leif

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i K/S Danskib 26

Referat af ordinær generalforsamling i K/S Danskib 26 Referat af ordinær generalforsamling i K/S Danskib 26 Den 15. april 2009 kl. 17.00 afholdtes der generalforsamling på Radisson SAS Royal Hotel, Hammerichsgade 1, 1611 København V. Dagsordenen var som følger:

Læs mere

Parly Henriksen. Afbud Næstformand organisationsbestyrelsen. X Afbud Best. medlem organisationsbestyrelsen. Lars Bjørnstrup X 1 deltager

Parly Henriksen. Afbud Næstformand organisationsbestyrelsen. X Afbud Best. medlem organisationsbestyrelsen. Lars Bjørnstrup X 1 deltager I henhold til vedtægternes 9 er der indkaldt til repræsentantskabsmøde lørdag den 24. april 2010 kl. 9.00. Referat 24.04-10 (DER ER YDERLIGERE REFERAT FRA ONSDAG DEN 26. MAJ 2010 INDSAT I BUNDEN AF DETTE

Læs mere

Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 21. september 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris

Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 21. september 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris Jægerspris Boligselskab 139 Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 21. september 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris 1. Godkendelse af referat fra mødet den 24. marts 2010 2. Fremtidig

Læs mere

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Referat fra foreningens generalforsamling den 10. maj 2014 afholdt i Vig forsamlingshus, Ravnsbjergvej 1 4560 Vig Den 11.maj 2014 Dagsorden: 1 Valg af dirigent

Læs mere

Repræsentantskabsmøde torsdag den 29. november 2012, kl. 19.00 i Hvidovreparkens selskabslokaler, Hvidovregade 18 B, Hvidovre

Repræsentantskabsmøde torsdag den 29. november 2012, kl. 19.00 i Hvidovreparkens selskabslokaler, Hvidovregade 18 B, Hvidovre Referat Repræsentantskabsmøde torsdag den 29. november 2012, kl. 19.00 i Hvidovreparkens selskabslokaler, Hvidovregade 18 B, Hvidovre Til stede: Annette Ploug Pihl, Birgit Bilstrup, Carsten Groth-Rasmussen,

Læs mere

Vinie Hansen, Astrid Hansen, Henning Bjerre, Jørgen Fahlgren Per Larsen, Biba Schwoon, Erik Hansen,

Vinie Hansen, Astrid Hansen, Henning Bjerre, Jørgen Fahlgren Per Larsen, Biba Schwoon, Erik Hansen, VRIDSLØSELILLE ANDELSBOLIGFORENING 28. maj 2014 Indkaldelse til: Konstituerende bestyrelsesmøde onsdag den 4. juni 2014 kl. 17.00 Wittrup Motel Roskildevej 251, 2620 Alberslund Deltagere: Vinie Hansen,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING Dato : 18. Marts 2009. Sted : Kulturhuset Elværket, Frederikssund Referent: Bo Bertramsen Dagsordenen var følgende: 1 Valg af dirigent. 2 Valg af stemmetællere. 3 Formandens

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

: afg. Holger Madsen. afg. Jan Hansen. Gunner spurgte om der var nogle indvendinger mod generalforsamlingens

: afg. Holger Madsen. afg. Jan Hansen. Gunner spurgte om der var nogle indvendinger mod generalforsamlingens Afholdt den. 22-02-16 i Munkebo forsamlingshus Antal fremmødte: 66 + 5 bestyrelsesmedlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Aflæggelse af foreningens reviderede regnskab. 4.

Læs mere

AFDELING NØRREBY. Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00

AFDELING NØRREBY. Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00 AFDELING NØRREBY Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00 1. Velkomst og valg af dirigent Marianne Benjovitz bød alle velkommen. Henning Bering-Bryld blev valg som dirigent.

Læs mere

Byggeudviklingschef Jesper Rasmussen under punkt 2 5, Bolig- og HR chef Carsten Brank under punkt 4, Annesophie Hansen og Tina Jepsen

Byggeudviklingschef Jesper Rasmussen under punkt 2 5, Bolig- og HR chef Carsten Brank under punkt 4, Annesophie Hansen og Tina Jepsen Albertslund Boligselskab 17. marts 2015 Referat fra organisationsbestyrelsesmøde den 12. marts 2015 kl. 17.00 Deltagere: Karl Neumann, Per Mogensen, Hans Holm, Kirsten Mogensen, Majbritt Brander, Dorte

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde mandag d. 27. juli 2015, kl. 19:00 Referat

Afdelingsbestyrelsesmøde mandag d. 27. juli 2015, kl. 19:00 Referat Afdelingsbestyrelsesmøde mandag d. 27. juli 2015, kl. 19:00 Referat Til stede: Bestyrelsen: Vibeke Hansen, Maja Reutzer, Anita Wittusen, Tonny Bodal (afbud) og Flemming V. Wallin Suppleanter: Dorthe Larsen

Læs mere

Andelsboligforeningen Tustrup

Andelsboligforeningen Tustrup Andelsboligforeningen Tustrup Katrinedalsvej 48, Tustrupvej 4 og 2 A-B, 2720 Vanløse Ordinær generalforsamling den 26. november 2014 kl. 17.00 Den 26. november 2014, kl. 17.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj

Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Gorm Riksted fra nr. 42. Gorm vælges uden modkandidater. Gustav nr. 23 vælges til

Læs mere

Det selvejende Boligselskab FOLKEBO

Det selvejende Boligselskab FOLKEBO Referat af ordinært afdelingsmøde i Folkebo, afdeling 2, afholdt tirsdag den 24. maj 2011, kl. 18.00 i Hjallese Forsamlingshus. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Henry Larsen blev valgt og konstaterede herefter

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDLODSGÅRDEN. Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010

ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDLODSGÅRDEN. Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010 Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010 Der var mødt 23 andelshavere inkl. formand, næstformand, sekretær og menigt bestyrelsesmedlem samt advokat Susanne Mendoza fra Andelsbo.

Læs mere

Referat - Afdelingsbestyrelsesmøde Albertslund Syd, gårdhusene. Deltagere:

Referat - Afdelingsbestyrelsesmøde Albertslund Syd, gårdhusene. Deltagere: Referat - Afdelingsbestyrelsesmøde Albertslund Syd, gårdhusene Dato: 25. februar 2015 Tid: kl. 16:00 18:00 Sted: Bestyrelseslokalet, Stjernens Kvarter 2B Deltagere: Bestyrelse Lars Andersen Annette Arvin

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i Tranemosegård den 19. maj 2015, Malervangen 1, Glostrup. Deltagere:

Referat af repræsentantskabsmøde i Tranemosegård den 19. maj 2015, Malervangen 1, Glostrup. Deltagere: Referat af repræsentantskabsmøde i Tranemosegård den 19. maj 2015, Malervangen 1, Glostrup Deltagere: Bestyrelsen Dorthe Larsen Allan Nielsen Stig Rasmussen Lars Jensen Afdeling 1, Tranevænget Erik Adelgaard

Læs mere

Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30

Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30 Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30 Postfunktionærernes Andels-Boligforening Mødeart:: Repræsentantskabsmøde Mødested: BL s lokaler Afdeling: 0. Studiestræde 50, 1554 V. Deltagere:

Læs mere

Kollerupparkens Grundejerforening Referat af generalforsamling den 27. juni 2013 Egholmskolen

Kollerupparkens Grundejerforening Referat af generalforsamling den 27. juni 2013 Egholmskolen Vallensbæk Strand den 29. juni 2013 Kollerupparkens Grundejerforening Referat af generalforsamling den 27. juni 2013 Egholmskolen Formanden, Morten Lind, bød velkommen. Der var mødt 25 stemmeberettigede.

Læs mere

Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 30. august 2014

Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 30. august 2014 Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 30. august 2014 Mødet afholdtes i Fredericia Idrætscenter og startede kl. 11.00. Forbundsformand Per Henriksen bød velkommen og takkede for, at så mange

Læs mere

Stationsparken 24, 2. th.. 2600 Glostrup Tlf. 43 42 02 22 Åbningstid kl. 10-14 Fax 43 42 02 21 E-mail pab@pab.dk CVR nr.

Stationsparken 24, 2. th.. 2600 Glostrup Tlf. 43 42 02 22 Åbningstid kl. 10-14 Fax 43 42 02 21 E-mail pab@pab.dk CVR nr. Glostrup, den 14.06.2011 SA Referat Dato: 26.05.2011 kl. 17.30 Postfunktionærernes Andels-Boligforening Mødeart:: Repræsentantskabsmøde Mødested: BL s lokaler Afdeling: 0. Studiestræde 50, 1554 V. Deltagere:

Læs mere

Per Bro præsenterede sig selv, og fortalte om hvad han tidligere havde arbejdet med og hvordan han så fremtiden i BOSJ.

Per Bro præsenterede sig selv, og fortalte om hvad han tidligere havde arbejdet med og hvordan han så fremtiden i BOSJ. Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Vær venligst opmærksom på vi begynder spisning 17.45 og mødet senest kl. 18.30 Deltagere: Selskabsbestyrelsen, Bo Jørgensen og

Læs mere

Referat af afdelingsbestyrelsesmøde onsdag den 27. februar 2013

Referat af afdelingsbestyrelsesmøde onsdag den 27. februar 2013 Referat af afdelingsbestyrelsesmøde onsdag den 27. februar 2013 Til stede: sbestyrelsen: Astrid Hansen (AH), Bente Baudier (BB), Hans Kristian Andersen (HKA), Inge Lise Jørgensen (ILJ), Jens Arne Nielsen

Læs mere

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret.

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Referat: VESTERHASSING-ANTENNEFORENING Generalforsamling Torsdag d. 3. marts 2011 kl. 19.30 på Vester Hassing Kro. Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Velkomst ved formand

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆRT, OBLIGATORISK AFDELINGSMØDE Valg- og budgetmøde Brøndbyparken afdeling 4 tirsdag den 17. september 2015

REFERAT AF ORDINÆRT, OBLIGATORISK AFDELINGSMØDE Valg- og budgetmøde Brøndbyparken afdeling 4 tirsdag den 17. september 2015 REFERAT AF ORDINÆRT, OBLIGATORISK AFDELINGSMØDE Valg- og budgetmøde Brøndbyparken afdeling 4 tirsdag Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referenter og stemmetællere. 2. Fremlæggelse af beretning for perioden

Læs mere

KTH startede mødet med, at byde de 2 fremmødte fra afd. 36 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen.

KTH startede mødet med, at byde de 2 fremmødte fra afd. 36 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen. Afdelingsmøde for afd. 36 Viborg Landevej 44 Torsdag, den 17. september 2015 kl. 16.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP) og Karina Karlsen.

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Ejerlauget RENDSAGERPARKEN

Ejerlauget RENDSAGERPARKEN 14. marts 2005 Referat af ordinær generalforsamling Mandag den 14. marts 2005 kl. 19.30. Sted: Korsagergård, salen. Der var repræsenteret 33 grundejere (plus 13 fuldmagter). Formanden, Frank Keller bød

Læs mere

Referat Den 6. oktober 2015. Glostrup, den 8. oktober 2015

Referat Den 6. oktober 2015. Glostrup, den 8. oktober 2015 Glostrup, den 8. oktober 2015 Referat Den 6. oktober 2015 Boligselskabet Hjem Mødeart: Bestyrelsesmøde i organisationsbestyrelsen Mødested: Afdeling: Advokat Mads Thyregod Mødetid kl. 17.00 Hammerensgade

Læs mere

Båring Ege Grundejerforening. Referat af ordinær generalforsamling i Båring Forsamlingshus. Fredag den 3. juli 2009

Båring Ege Grundejerforening. Referat af ordinær generalforsamling i Båring Forsamlingshus. Fredag den 3. juli 2009 Båring Ege Grundejerforening Referat af ordinær generalforsamling i Båring Forsamlingshus Fredag den 3. juli 2009 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning for året. 3. Kassereren fremlægger

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne

Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne Antenneforeningen Bramdrup Øst. Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om foreningens virksomhed i år

Læs mere

Grundejerforeningen Fyrrelunden. Referat af generalforsamlingen den 29. maj 2011

Grundejerforeningen Fyrrelunden. Referat af generalforsamlingen den 29. maj 2011 Grundejerforeningen Fyrrelunden Referat af generalforsamlingen den 29. maj 2011 Næstformanden, Marian Jürs, bød velkommen. Anne Lyngbye blev valgt som dirigent. Hun konstaterede, at generalforsamlingen

Læs mere

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Ad 1: Valg af dirigent Per Bach valgt til dirigent og konstaterede at generalforsamlingen var indkaldt rettidig. Ad 2: Bestyrelsens

Læs mere

Referat af Ordinært beboermøde for lejerne d. 15. Marts 2016.

Referat af Ordinært beboermøde for lejerne d. 15. Marts 2016. Nordre Munkegård Referat af Ordinært beboermøde for lejerne d. 15. Marts 2016. Beboerrepræsentanterne (MBC) fra administrator Aberdeen. (BR) og ca. 25 lejere deltog. Derudover deltog Maj-Britt Christensen

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Vildtbanegård I torsdag den 29/5 2008 kl. 19.00 på Gildbroskolen

Ordinært afdelingsmøde i Vildtbanegård I torsdag den 29/5 2008 kl. 19.00 på Gildbroskolen Ordinært afdelingsmøde i Vildtbanegård I torsdag den 29/5 2008 kl. 19.00 på Gildbroskolen 30 lejemål til stede 60 stemmer Dagsorden 1. Valg af ordstyrer 2. Valg af stemmetællere (3) 3. Bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Referat organisationsmøde 11. marts 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Connie Bjørnsholm, Søren Egge Rasmussen og Louise

Læs mere

2. Bestyrelsens beretning Vi har i år valgt at dele beretningen ud til dem der har haft med de forskellige områder af gøre.

2. Bestyrelsens beretning Vi har i år valgt at dele beretningen ud til dem der har haft med de forskellige områder af gøre. Referat fra Generalforsamlingen 2008 Afholdt onsdag den 18. februar på Bakkenbro Skole. 36 fremmødte udover bestyrelsen. 1. Valg af dirigent Otto Østergaard blev valg med applaus. 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 11. maj 2015 Referat af: Kombineret bestyrelsesmøde og ordinært repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård Mødedato

Læs mere

28. november 2013. Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus

28. november 2013. Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus 28. november 2013 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus Repræsentantskabsmøde og konstituerende bestyrelsesmøde den 28. november 2013 199 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

Referat af Generalforsamling torsdag den 22. Marts 2012 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling torsdag den 22. Marts 2012 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling torsdag den 22. Marts 2012 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse

Læs mere

Generalforsamling d. 19. november 2009

Generalforsamling d. 19. november 2009 Dagsorden Generalforsamling d. 19. november 2009 1. Valg af dirigent godkendelse af forretningsorden Beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år Forelæggelse af årsregnskab og status Behandling

Læs mere

Der er ikke tegnet forsikring vedrørende legepladsen.

Der er ikke tegnet forsikring vedrørende legepladsen. Referat af generalforsamlingen, Grundejerforeningen Jægerbuen, den 11. marts 2009 Bestyrelsen tilstede: John Blynov Benny Hansen - Kitty Steen Michael Sass & Britta Schou Dagsorden: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen,

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, Frederikssund, den 2. december 2015 Kære Alle Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, som kan ses nedenfor. Vi minder om vores juleafslutning søndag

Læs mere

Andelsboligforeningen Jættestuen 48-73

Andelsboligforeningen Jættestuen 48-73 REFERAT FRA GENERALFORSAMLING AFHOLDT TIRSDAG DEN 19.02.2013 Torben bød velkommen. Ad pkt. 1 Ad pkt. 2 Valg af dirigent Henrik Jørgensen nr. 63 enstemmigt valgt Formandens/bestyrelsens beretning Endnu

Læs mere

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med:

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med: Ølstykke tennisklub - generalforsamling 2011 Sted: I hallen Dato: 31/03-11 Tidspunkt: 19.30 Deltagere fra bestyrelsen: Steen Seitner, Flemming Adriansen, Jørn Østergren, Flemming Scheuer- Larsen, Torben

Læs mere

V/ FORMAND JAKOB FRANDSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 A, ST.TH., 2500 VALBY - TLF. 35 10 80 96 Valby, den 26.05.2008

V/ FORMAND JAKOB FRANDSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 A, ST.TH., 2500 VALBY - TLF. 35 10 80 96 Valby, den 26.05.2008 EJERFORENINGEN VALBYGÅRDSVEJ 76, A & B V/ FORMAND JAKOB FRANDSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 A, ST.TH., 2500 VALBY - TLF. 35 10 80 96 Valby, den 26.05.2008 GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT FOR DEN ORDINÆRE GENRERALFORSAMLING

Læs mere

Til Boligtagerne i Byagerparken. Den 15. maj 2013. Referat af afdelingsmøde afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 19.00 i fælleshuset i Byagerparken.

Til Boligtagerne i Byagerparken. Den 15. maj 2013. Referat af afdelingsmøde afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 19.00 i fælleshuset i Byagerparken. Til Boligtagerne i Byagerparken. Den 15. maj 2013 Referat af afdelingsmøde afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 19.00 i fælleshuset i Byagerparken. 1. Velkomst samt valg af dirigent, stemmetællere og

Læs mere

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Hømarken. Det vil jeg også i år.

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Hømarken. Det vil jeg også i år. Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 12. juni 2013 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Afdeling Friheden I, Friheden VI og Lille Friheden Onsdag den 11. november 2015 kl. 19.00 I Medborgersalen, Hvidovrevej 280

Afdeling Friheden I, Friheden VI og Lille Friheden Onsdag den 11. november 2015 kl. 19.00 I Medborgersalen, Hvidovrevej 280 Referat af ordinært afdelingsmøde (regnskabsmøde) i Boligselskabet Friheden Afdeling Friheden I, Friheden VI og Lille Friheden Onsdag den 11. november 2015 kl. 19.00 I Medborgersalen, Hvidovrevej 280 Dagsorden:

Læs mere

Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup

Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup Grundejerforeningen Mart. Nr.1 DO Baastrup Referat fra ordinær generalforsamling. Generalforsamlingen blev afholdt d: 30.oktober

Læs mere

Ringsted Sportcenter Tværallé 8, 4100 Ringsted Tlf. 5762 7040 ringstedsportcenter@gmail.com. Ringsted, den 27. maj 2015

Ringsted Sportcenter Tværallé 8, 4100 Ringsted Tlf. 5762 7040 ringstedsportcenter@gmail.com. Ringsted, den 27. maj 2015 Ringsted, den 27. maj 2015 REFERAT ved GENERALFORSAMLING for Onsdag, den 22. april 2015 kl. 19.00 i mødelokale 2 i. DAGSORDEN: Pkt. 1. Valg af dirigent. Mogens Rasmussen blev valgt som dirigent. Der skal

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i AIF

Referat fra ordinær generalforsamling i AIF 31. maj 2015 Referat fra ordinær generalforsamling i AIF Torsdag den 28. maj 2015, kl. 19.00. Generalforsamlingen afholdtes i AIF klubhus. Deltagende foreninger: Badminton, Cricket, Fodbold, Gymnastik,

Læs mere

Referat. Den 16. januar 2015

Referat. Den 16. januar 2015 Referat Den 16. januar 2015 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. januar 2015

Læs mere