KLIMAANLÆG BRUGERVEJLEDNING. Du bedes læse brugervejledningen grundigt igennem, før du betjener enheden. Gem brugervejledningen til evt. senere brug.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KLIMAANLÆG BRUGERVEJLEDNING. Du bedes læse brugervejledningen grundigt igennem, før du betjener enheden. Gem brugervejledningen til evt. senere brug."

Transkript

1 BRUGERVEJLEDNING KLIMAANLÆG Du bedes læse brugervejledningen grundigt igennem, før du betjener enheden. Gem brugervejledningen til evt. senere brug. TYPE : VÆGMONTERET MODELLEN Indendørs del D12NAK NSB / A12NRK NSB A12NWK NSB / D09NAK NSB A09NRK NSB / A09NWK NSB Udendørs del D12NAK UL2 / D09NAK UL2

2 2 TIPS TIL ENERGIBESPARELSER TIPS TIL ENERGIBESPARELSER Her er nogle tips, der vil hjælpe dig med at minimere strømforbruget, når De bruger klimaanlægget. De kan bruge dit klimaanlæg mere effektivt ved at følge vejledningen nedenfor: Lad være med at overdrive den indendørs nedkøling. Det kan være skadeligt for Deres helbred og kan forbruge mere elektricitet. Brug persienner eller gardiner til at skærme af for sollys, når De har tændt klimaanlægget. Hold døre og vinduer lukket tæt, når De har klimaanlægget tændt. Juster retning af luftstrømmen lodret eller vandret for at sikre, at luften inden døre bliver cirkuleret. Skru i en kort periode blæseren højere op for hurtigt at køle eller varme indendørs luft. Sørg for at åbne vinduer regelmæssigt for at lufte ud, idet den indendørs luftkvalitet kan blive forringet, hvis klimaanlægget bruges i mange timer. Rens luftfilteret en gang hver anden uge. Støv og urenheder, der opsamles i luftfilteret, kan blokere for luftstrømmen eller svække apparatets evne til at køle og affugte. Til Deres optegnelser Indsæt Deres kvittering på denne side i det tilfælde, De har brug for det til at bevise købsdatoen eller i forhold til udnyttelse af garantien. Skriv modelnummeret og serienummeret her: Modelnummer: Serienummer: De kan finde dem på en mærkat på siden af hver enhed. Forhandlerens navn: Købsdato:

3 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER 3 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER LÆS ALLE INSTRUKTIONER FØR DE TAGER APPARATET I BRUG. Følg altid følgende forholdsregler for at forhindre farlige situationer og sikre, at Deres apparat fungerer optimal. ADVARSEL Det kan resultere i alvorlige skader eller død, hvis retningslinjerne bliver ignoreret. FORSIGTIG Det kan resultere i mindre skader eller beskadigelse af apparatet, hvis retningslinjerne bliver ignoreret. ADVARSEL Opsætning eller reparation foretaget af ikke-autoriseret personale kan medføre risici for Dem og andre. Dette apparat skal installeres i overensstemmelse med den nationale installationslovgivning. Hvis kablet er beskadiget skal det udskiftes af producenten, en autoriseret installatør eller lignende kvalificeret person, ellers kan farlige situationer opstå. Oplysningerne i instruktionsbogen er beregnet til en autoriseret servicetekniker, der er bekendt med sikkerhedsprocedurer og er udstyret med de rette værktøjer og testinstrumenter. Hvis instruktionsbogen ikke bliver læst omhyggeligt, og retningslinjer ikke bliver fulgt, kan det resultere i fejl i udstyret, tingskade, personskade og/eller død. Dette apparat er ikke beregnet til brug af personer (inklusive børn) med reducerede fysiske, sensoriske eller mentale evner, eller manglende erfaring og viden, medmindre de er blevet vejledt eller instrueret i brugen af apparatet af en person som er ansvarlig for deres sikkerhed. Børn skal være under opsyn for at sikre, at de ikke leger med apparatet. Når netledningen skal udskiftes, skal arbejdet udføres af autoriserede fagfolk som kun anvender originale reservedele. Installation Brug en standardiseret afbryder og sikring i overensstemmelse med klimaanlægget datablad. Hvis De ikke gør det, kan det resultere i elektrisk stød eller produktfejl. Kontakt et autoriseret servicecenter, når De installerer eller flytter klimaanlægget. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i alvorlige personskader eller produktfejl. Brug altid et elstik med en jordforbindelse. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i elektrisk stød eller produktfejl. Installer kontrolboksens panel og låg på sikker vis. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i eksplosion eller brand. Installer en dertil indrettet elektrisk stikkontakt eller afbryder, før De bruger klimaanlægget. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i elektrisk stød eller produktfejl. Undlad at ændre eller forlænge strømkablet. Hvis ledningen eller stikket får skrammer eller ledningens isolering er fjernet eller beskadiget, så skal ledningen udskiftes. Det kan resultere i brand eller elektrisk stød. Vær forsigtig, når De pakker klimaanlægget ud eller installerer det. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i alvorlige personskader eller produktfejl. De må ikke installere klimaanlægget på en ustabil overflade, eller hvor der kan være en risiko for, at det kan falde ned. Det kan resultere i dødsfald, alvorlig personskade eller produktfejl.

4 4 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Betjening Lad ikke klimaanlægget køre i lang tid, når luftfugtigheden er meget høj, eller når en dør eller et vindue er blevet efterladt åben. Hvis De gør det, kan det resultere i produktfejl. Sørg for at ledningen ikke bliver hevet ud eller beskadiget, mens klimaanlægget er i drift. Hvis De gør det, kan det resultere i brand, elektrisk stød eller produkt fejl. Placer ikke genstande på ledningen. Det kan resultere i brand eller elektrisk stød. De må ikke tænde eller slukke for klimaanlægget ved at tilslutte eller afbryde stikket. Det kan resultere i brand eller elektrisk stød. Rør, betjen eller reparer aldrig klimaanlægget med våde hænder. Det kan resultere i brand eller elektrisk stød. Undlad at placere en radiator eller andre varmeapparater nær ledningen. Det kan resultere i brand, elektrisk stød eller produkt fejl. Lad aldrig vand løbe ind i klimaanlægget. Det kan resultere i eksplosion eller brand. Efterlad ikke brændbare stoffer såsom benzin, benzen og fortynder i nærheden af klimaanlægget. Det kan resultere i eksplosion eller brand. Brug ikke klimaanlægget i en længere periode i et lille rum uden ventilation. Udluft stedet regelmæssigt. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i eksplosion eller brand. Hvis De har en gaslækage, skal De lufte tilstrækkeligt ud, inden De bruger klimaanlægget igen. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i eksplosion eller brand. Træk stikket ud på klimaanlægget, hvis der kommer støj, lugtgener eller røg ud fra klimaanlægget. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i eksplosion eller brand. Sluk for klimaanlægget og luk vinduet i tilfælde af storm eller orkan. Berør ikke det elektrostatiske filter efter De har åbnet gitteret fortil. Hvis De gør det, kan det resultere i elektrisk stød eller produktfejl. Kontakt et autoriseret servicecenter, hvis klimaanlægget er blevet nedsænket i vand i forbindelse med en oversvømmelse. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i eksplosion eller brand. Vær forsigtig så der ikke kommer vand ind i klimaanlægget. Sørg for at lufte tilstrækkeligt ud, når klimaanlægget bruges samtid med et varmeapparat såsom en varmeovn. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i brand, alvorlige personskader eller produktfejl. Sluk for strømmen og tag stikket ud, når De renser eller reparerer klimaanlægget. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i dødsfald, alvorlig personskade eller produktfejl. Træk stikket ud, når klimaanlægget ikke skal bruges i en længere periode. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i produktfejl. Placer ikke genstande på klimaanlægget. Det kan resultere i produktfejl. Kontakt et autoriseret servicecenter, hvis De ønsker at rengøre anlægget indvendigt. Anvend aldrig skrappe rengøringsmidler, der kan forårsage rust eller beskadigelse af anlægget. Skrappe rengøringsmidler kan forårsage produktfejl, brand eller elektrisk stød.

5 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER 5 FORSIGTIG Installation Sørg for at kontrollere, om der skulle være opstået en utæthed i forbindelse med installering eller reparation klimaanlægget. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i produktfejl. Installer afløbsslangen korrekt, så kondensvandet bliver ført ubesværet væk. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i produkt fejl. Sørg for at anlægget er i vatter, når De installerer produktet. Installer klimaanlægget, hvor støjen fra den del af anlægget, der hænger udenfor, ikke generer naboerne. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i konflikter mellem naboer. Ved transport af udstyr, bør der være mindst to eller flere personer. Installerer ikke klimaanlægget et sted, hvor det kan blive udsat for direkte vind fra havet, der har et indhold af salt. Det kan resultere i produktfejl. Betjening Udsæt ikke mennesker, dyr eller planter for den kolde eller varme luft fra klimaanlægget. Det kan resultere i alvorlig skade på mennesker og dyr. Brug ikke anlægget til særlige formål, såsom at opbevaring af fødevarer, kunstværker m.v. Det er et klimaanlæg til privatbrug og ikke et præcisionskøleanlæg. Forkert brug kan resultere i dødsfald, brand eller elektrisk stød. Blokér aldring for anlæggets indtag eller udløb af luft. Det kan resultere i eksplosion eller produkt fejl. Brug ikke skrappe rengøringsmidler eller opløsningsmidler, når De rengør klimaanlægget, og undlad at sprøjte vand på det. Brug en blød klud. Det kan resultere i alvorlige personskader eller produktfejl. Rør aldrig metaldelene af klimaanlægget, når De fjerner luftfilteret. Det kan resultere i alvorlige personskader eller produktfejl. Placer ikke genstande på klimaanlægget. Det kan resultere i produktfejl. Indsæt altid filteret forsvarligt efter rengøring. Rengør filteret hver anden uge eller oftere, hvis det er nødvendigt. Stik aldrig Deres hænder eller andre ting ind igennem luftindtaget eller -udtaget, mens klimaanlægget er i drift. Det kan resultere i elektrisk stød. Drik ikke vandet fra klimaanlægget. Det kan resultere i alvorlige helbredsmæssige komplikationer. Brug en solid skammel eller stige, når De renser, vedligeholder eller reparerer et klimaanlæg, der er sat højt oppe. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i alvorlige personskader eller produktfejl. Bland ikke batterier til fjernbetjeningen med andre typer af batterier og undlad at blande nye med brugte batterier. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i produktfejl. Undlad at genoplade eller skille batterierne ad. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i eksplosion, brand eller alvorlig personskade. Hold op med at bruge fjernbetjeningen, hvis et batteri lækker. Hvis stof eller hud kommer i berøring med væske fra batteriet, vask da med rent vand. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i alvorlig tilskadekomst. Hvis De indtager væsken fra batteriet, vask da indersiden af munden grundigt og søg derefter læge. Hvis ikke De gør det, kan det resultere i alvorlige helbredsmæssige komplikationer. Anvendelsesmuligheder Tabellen nedenfor viser den temperaturskala, som klimaanlægget kan levere. Tilstand Indendørs temperatur Udendørs temperatur Nedkøling 18 C~32 C -10 C~48 C Opvarmning 9 C~30 C -20 C~24 C

6 6 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE 2 TIPS TIL ENERGIBESPA- RELSER 3 VIGTIGE SIKKERHEDSIN- STRUKTIONER 5 Anvendelsesmuligheder 7 FØR BRUG 7 Komponenter 8 Brug af fjernbetjening 10 BASISFUNKTIONER 10 Nedkøling af Deres rum (Nedkøling) 10 Opvarmning af Deres rum (Opvarmning) 11 Affugtning fugt (Affugtning) 11 Luftcirkulering af Deres rum (Luftcirkulering) 12 Justering af blæserhastighed 12 Justering af luftstrømmens retning 12 Indstilling af tidsindstilling 14 AVANCEREDE FUNKTIO- NER 14 Hurtigt skift i rumtemperatur (Strålingsafkøling/strålingsopvarmning) 14 Indendørs luftrensning 15 Rensefunktion 15 Energibesparende afkøling 16 LH (Lav varme) 16 C/ F skift 16 Lysstyrke af displayet 16 Betjening af klimaanlægget uden fjernbetjening 17 Automatisk genstart af klimaanlægget 18 Tilslutning af WLAN (valgfri) 19 VEDLIGEHOLDELSE 21 Rengøring af luftfilter 21 Rengøring af 3M filteret 22 AFSLØRING AF FEJL 22 Selv-diagnostisering 22 Før De anmoder om service

7 FØR BRUG 7 FØR BRUG Komponenter Indendørs del 3M filter Luftfilter Forreste gitter Luftindgang TÆND/SLUK (ON/OFF) knap Ionizer * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen. Horisontal Luftudblæsning lamel Vertikal lamel Driftslampe Signalmodtager Antallet af funktionslamper og deres placering kan variere afhængigt af modellen af klimaanlægget. Udendørs del Indsugningsventilationsåbninger Tilslutningsledninger Kobberrør Udblæsnings-ventilationsåbninger Afløbsslange Bundplade * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen.

8 8 FØR BRUG Brug af fjernbetjening De kan betjene klimaanlægget mere bekvemt med fjernbetjeningen. Nedenfor displayet finder De knapperne til de yderligere funktioner. Trådløs fjernbetjening Kontrolpa Display nel et Displayet Kontrolpanel A K l _ Beskrivelse Knappen IONIZER: Bakterier i luften og andre skadelige partikler steriliseres med ionisering. Knap til automatisk dvaletilstand: Indstiller dvaletilstand automatisk. Knap til justering af temperaturen: Justerer rummets temperatur, hvis der skal afkøles eller opvarmes. - On/Off -knap: Tænder for strømmen on/off. g L f M AD BE DE IJ k mn Y X S h J Knap til indendørs blæserhastighed: Justerer blæserhastighed. Knap til valg af driftstilstand: Vælger driftstilstand. Afkøling (A) / Affugtning (D) / Opvarmning (B) / Luftcirkulation (E) Knap til stråleafkøling eller stråleopvarmning: Varmer op eller køler ned indendørs temperaturen på kort tid. Knap til luftstrømmens retning: Justerer luftstrømmens retning lodret eller vandret. Knap til temperaturvisning: Viser rumtemperatur. Tryk på knappen og hold den nede i mindst 5 sekunder. Ændring af temperaturenhed C/ F Knap til tidsindstilling: Indstiller det aktuelle klokkeslæt og start/slut tid. Knap til at navigere og vælge funktion: Justerer tiden og sætter den særlige funktioner. h : Betjener energibesparende afkøling / J : Automatisk rens. : Opretholder et minimum indendørstemperatur. D - Justerer lysstyrken i indedelens display. p - r - Knap til indstilling af funktioner: Indstiller eller annullerer funktioner. Reset-knappen: Nulstiller klimaanlæggets indstillinger. * Nogle funktioner kan være fraværende alt afhængigt af den pågældende model.

9 FØR BRUG 9 Indsættelse af batterier Sæt batterier i, før De bruger fjernbetjeningen. Anvendte batteri type er AAA (1,5 V). 1 Fjern batteridækslet. 2 Fastgør holderen ved at skrue de to skruer i med en skruetrækker og anvend dobbeltsiddet klæbepuder. 3 Skub fjernbetjeningen ind i holderen. 2 Isæt nye batterier og sørg for, at + og - pol på batterierne er installeret korrekt. 3 Sæt batteridækslet på igen. Udskift batterierne, hvis skærmen på fjernbetjeningen begynder at falme. Betjening Peg fjernbetjeningen mod signal modtageren i bunden af klimaanlægget for at betjene den. Installering af holder til fjernbetjeningen Installer holderen på et sted, hvor der ikke er direkte sollys for at beskytte fjernbetjeningen. 1 Vælg et sikkert og let tilgængeligt sted. Fjernbetjeningen kan muligvis betjene andre elektroniske enheder, hvis man peger i retning af dem. Sørg for at pege fjernbetjeningen mod signal modtageren af klimaanlægget. For korrekt drift, brug en blød klud til at rengøre signalsender og -modtager.

10 10 BASISFUNKTIONER BASISFUNKTIONER Nedkøling af Deres rum (Nedkøling) 1 Tryk på for at tænde for strømmen. 2 Tryk på f gentagne gange for at vælge afkøling. - A vises på displayet. 3 Tryk på G eller på H for at indstille den ønskede temperatur. - Temperaturintervallet er 18 C (64 F)- 30 C (86 F). Opvarmning af Deres rum (Opvarmning) 1 Tryk på for at tænde for strømmen. 2 Tryk på f flere gange for at vælge opvarmning. - B vises på displayet. 3 Tryk på G eller på H for at indstille den ønskede temperatur. - Temperaturintervallet er 16 C (60 F)- 30 C (86 F). Modeller, der kun kan nedkøle, har ikke denne driftsmulighed.

11 BASISFUNKTIONER 11 Affugtning fugt (Affugtning) Denne tilstand fjerner overskydende fugt fra et miljø med høj fugtighed eller i regntiden med henblik på at undgå dannelse af mug. Denne tilstand justerer automatisk rummets temperatur og blæserhastighed for at opretholde det optimale niveau af fugtighed. 1 Tryk på for at tænde for strømmen. 2 Tryk på f flere gange for at vælge affugtning. - D vises på displayet. Luftcirkulering af Deres rum (Luftcirkulering) Denne tilstand cirkulerer indendørs luft uden at ændre rumtemperaturen. Den lampe, der indikerer afkøling, lyser op under luftcirkulering. 1 Tryk på for at tænde for strømmen. 2 Tryk på f flere gange for at vælge luftcirkulering. - E vises på displayet. 3 Tryk på g for at justere blæser hastigheden. I denne tilstand kan De ikke justere rumtemperaturen, da den justeres automatisk. Desuden vil rumtemperaturen ikke blive vist på

12 12 BASISFUNKTIONER Justering af blæserhastighed 1 Tryk på g gentagne gange for at justere blæserhastigheden. - Tryk på 5 hvis De ønsker almindelig luft. Ventilatorhastigheden bliver justeret automatisk. Bemærkning Hastighed Høj Medium høj Indstilling af tidsindstilling De kan bruge timerfunktionen for at spare energi og til at bruge klimaanlægget mere effektivt. Indstilling af aktuel tid 1 Tryk på p og hold den nede i mindst 3 sekunder. - AM/PM-ikonet blinker i bunden af displayet. Medium Medium lav Lav 2 Tryk på E eller på F for at vælge minutter. 3 Tryk på p for at afslutte. Naturlig luft Justering af luftstrømmens retning 1 For at justere retningen af luftstrømmen vandret, skal De trykke på D gentagne gange og vælge den ønskede retning. - Tryk på I for at justere retningen af luftstrømmen automatisk. 2 For at justere retningen af luftstrømmen lodret, skal De trykke på E gentagne gange og vælge den ønskede retning. - Tryk på J v for at justere retningen af luftstrømmen automatisk. Automatisk tilslutning af klimaanlægget på et fastsat tidspunkt 1 Tryk på m. - Ikonet nedenfor blinker i bunden af displayet. 2 Tryk på E eller på F for at vælge minutter. 3 Tryk på p for at afslutte. Justering af luftstrømmens retning lodret understøttes muligvis ikke, afhængigt af modellen. Vilkårlig justering af luftdeflektoren kan forårsage produktfejl. Hvis De genstarter klimaanlægget, vil det vælge den tidligere fastsatte luftretning, så der kan være en uoverensstemmelse mellem luftdeflektoren og de ikoner, der bliver vist på fjernbetjeningen. Når dette sker, skal De trykke på D eller på E for at indstille retningen af luftstrømmen igen.

13 BASISFUNKTIONER 13 Automatisk frakobling af klimaanlægget på et fastsat tidspunkt 1 Tryk på n. - Ikonet nedenfor blinker i bunden af displayet. Indstilling af dvaletilstand Brug dvaletilstand til at slukke for klimaanlægget automatisk, når De går i seng. 1 Tryk på for at tænde for strømmen. 2 Tryk på l 3 Tryk på E eller på F for at vælge antallet af timer (op til 7 timer). 4 Tryk på p for at afslutte. - T vises på displayet i dvaletilstand. 2 Tryk på E eller på F for at vælge minutter. 3 Tryk på p for at afslutte. Annullering af tidsindstilling 1 Tryk på m eller på n for at vælge den timerindstilling og annullere indstillingen. 2 Tryk på p. - For at annullere alle timerindstillingerne, skal De trykke på p. Under afkøling og affugtning stiger temperaturen med 1 C efter 30 minutter, og med yderligere 1 C efter endnu 30 minutter så De får en bedre søvn. Temperaturen stiger med op til 2 C fra den indstillede temperatur. Ventilatorhastigheden kan ikke ændres i tilfælde af dvaletilstand. Super lav hastighed er sat op på køling og lav hastighed er sat op på opvarmning.

14 14 AVANCEREDE FUNKTIONER AVANCEREDE FUNKTIONER Klimaanlægget har nogle ekstra avancerede funktioner. Hurtigt skift i rumtemperatur (Strålingsafkøling/strålingsopvarmning) Denne funktion giver Dem mulighed for at afkøle luften inden døre hurtigt om sommeren eller opvarme det hurtigt om vinteren. 1 Tryk på for at tænde for strømmen. 2 Tryk på A. - Under stråleafkøling bliver stærk luft blæst ud med en temperatur på 18 C i 30 minutter. - Under stråleopvarmning bliver. stærk luft blæst ud med en temperatur på 30 C i 30 minutter Indendørs luftrensning Automatisk rengøring med Under afkøling og affugtning bliver der opsamlet væde inden i indendørsenheden. Brug den automatiske rengøringsfunktion til at fjerne denne væde. 1 Tryk på for at tænde for strømmen. 2 Tryk på X. - J vises på displayet. - Hvis de slukker for strømmen, fortsætter blæseren i 30 minutter og fanen er næsten lukket. 3M filteret og ionizeren kan også rense og sterilisere indedelen indvendigt under auto rengøringsfunktion. AUTO CLEAN I forbindelse med luftcirkulering, kan denne funktion ikke anvendes. Denne funktion understøttes muligvis ikke, afhængigt af modellen. Nogle knapper kan ikke bruges, mens den automatiske rengøring er i gang.

15 AVANCEREDE FUNKTIONER 15 Rensefunktion Ionpartikler fra ioniseren udviklet af LG steriliserer bakterier i luften og andre skadelige partikler. 1 Tryk på for at tænde for strømmen. 2 Tryk på A. - K vises på displayet. Energibesparende afkøling Denne tilstand minimerer strømforbruget under afkøling og øger den indstillede temperatur til det optimale niveau for et mere behageligt miljø. 1 Tryk på for at tænde for strømmen. 2 Tryk på f gentagne gange for at vælge afkøling. 3 Tryk på Y. - h vises på displayet. IONIZER De kan bruge denne funktion ved at trykke på A uden at tænde for klimaanlægget. Både plasmalampen og afkølingslampen lyser, når plasmarensning er i gang. Denne funktion understøttes muligvis ikke, afhængigt af modellen. Under brug af den energibesparende driftstilstand kan den temperatur, der bliver vist i displayet på anlægget, afvige fra den, der bliver vist på fjernbetjeningen. Det er muligt, at der bliver angivet forskellige rumtemperaturer på fjernbetjeningen og i displayet på anlægget

16 16 AVANCEREDE FUNKTIONER LH (Lav varme) Driften af varmeanlægget til at opretholde et minimum indendørs objekter fra frost i en situationen, hvor der ikke er nogen fast bopæl, som fritidshus. 1 Tryk på for at tænde for strømmen. 2 Tryk på f repeatedly to select the heating operation. 3 Tryk på. - vises på displayet. C/ F skift Enheden viser henholdsvis temperaturen målt I Celsius ( C) eller i Fahrenheit ( F) hvis knappen F Rumtemperatur holdes nede i mindst 5 sekunder. Lysstyrke af displayet De kan justere lysstyrken i displayet på den indendørs enhed. 1 Tryk på D for at tænde/slukke for displayskærmen. Denne funktion understøttes muligvis ikke, afhængigt af modellen. Betjening af klimaanlægget uden fjernbetjening De kan bruge On/Off-knappen på den indendørs enhed for at betjene klimaanlægget, når fjernbetjeningen ikke er tilgængelig. Imidlertid er blæserhastigheden indstillet til høj. Hvis De vil brugen knappen On 1 Åbn frontpanelet. - Løft begge sider af dækslet en smule. LH funktionen kan kun aktiveres i varmedrift. Når LH funktionen aktiveres vises LH i displayet. (LH = Grundvarme) Når man skal fra LH funktionen til normal drift: Varmepumpen fortsætter i den tidligere temperaturen(ventilator hastighed : Høj) Jetfunktionen kan ikke anvendes sammen med LH funktionen. Hvis jetfunktioen aktiveres afbrydes LH funktionen automatisk. Ved en evt. fejl stoppes anlægget for at undgå skade på produktet. * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen. 2 Tryk på tænd / sluk knappen. ON/OFF button * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen.

17 AVANCEREDE FUNKTIONER 17 - Ved brug af modeller, der nedkøler eller opvarmer, skifter driftsfunktionerne alt afhængigt af temperatur i rummet. Rumtemperaturen Indstil temperaturen Betjeningstilstand Under 21 C 24 C Opvarmning Automatisk genstart af klimaanlægget Når klimaanlægget er tændt igen efter et strømsvigt, vil denne funktion gendanne de tidligere indstillinger. Denne funktion er en standardindstilling. Over 21 C og under 24 C 23 C Affugtning Deaktivering af automatisk genstart 1 Åbn frontdækslet. - Løft en smule begge sider af dækslet. Over 24 C 22 C Nedkøling Hvis De vil brugen knappen Off 1 Åbn frontpanelet. - Løft begge sider af dækslet en smule. * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen. 2 Tryk på On/Off knappen og hold den nede i 6 sekunder. - Enheden vil bippe to gange, og lampen vil blinke to gange 4 gange. * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen. ON/OFF button 2 Tryk på tænd / sluk knappen. ON/OFF button * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen. * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen. - For at genaktivere funktionen skal De trykke på On/Off -knappen og holde den nede i mindst 6 sekunder. Enheden vil bippe to gange, og den lampe blinker 4 gange. Hvis De trykker og holder på On/Offknappen nede i 3-5 sekunder i stedet for 6 sekunder, vil enheden skifte til testkørsel. I testkørsel vil anlægget blæse stærk luft til afkøling ud i 18 minutter og derefter vende tilbage til fabriksindstillingerne.

18 18 AVANCEREDE FUNKTIONER Tilslutning af WLAN (valgfri) * Begrænset til WLAN-modeller. Brugermiljø <Minimumspecifikationer> OS (operativsystem): Android OS 4.0 eller nyere, ios 6 eller nyere Opløsning: android 320 x 480 eller nyere, ios 960 x 640 eller nyere Afhængig af hvilken smartphone, du bruger, virker nogle funktioner muligvis ikke, eller en del af skærmen bliver måske uskarp. * Hvis miljøet ikke opfylder minimumsspecifikationerne, er en normal funktion ikke mulig. WLAN Sharing Device Minimal Specification(Minimumsspecifikation for WLAN forbindelsesenhed) Modeltype: CISCO, APPLE, ASUS, D-LINK,TP LINK, TRENDNET, ACTIONTEC, NETGEAR, 2WIRE * Den specificerede model er optimal. Hvis miljøet ikke opfylder minimumsspecifikationerne, er en normal funktion ikke mulig. ADVARSEL Denne enhed kan ikke bruges til laptops eller lignende bærbare systemer. Brugervejledning Mobil-app en kan opdateres, så den kan bruges/designforbedres og for at forstærke indholdet. Nogle funktioner kan være begrænsede for klimaanlægsmodellen uden den medfølgende funktion. WLAN-funktionen kan ikke bruges, når den kører i tør kontakt-status. Sådan indstiller du miljøet 1 Søg efter og download 'LG Smart AC' i Google Play eller App Store. 2 Bliv medlem via LG Smart AC app eller website. - Norge : - Sverige : - Denmark: - Finland: 3 Du skal logge dig på og registrere produktet. - Detaljeret brugervejledning: Se installationsvejledningen i æsken med LG Smart AC. Der kræves et WLAN-modul (PCRCUDT2, PCRCUDT4), som er valgfrit tilbehør (sælges separat), for at aktivere WLAN-forbindelsen. Yderligere oplysninger: Se følgende website. - Norge : - Sverige : - Danmark : - Finland :

19 VEDLIGEHOLDELSE 19 VEDLIGEHOLDELSE Hvis klimaanlægget ikke skal anvendes i længere tid, skal det tørres, så det opbevares på bedst mulig vis. 1 Tør klimaanlægget i Blæserstatus i 3-4 timer og tag stikket ud af stikkontakten. Der kan opstå skader indvendigt, hvis der er fugt i komponenterne. 2 Før klimaanlægget igen skal anvendes skal de indvendige komponenter tørres i blæserstatus i 3-4 timer. Dette hjælper med at fjerne dårlig lugt, der stammer fra fugt. Produktet skal rengøres regelmæssigt for at bibeholde optimal ydeevne og for at undgå eventuel driftsafbrydelse. * Dette medfølger muligvis ikke, afhængig af modellen. Ionizer 3M Filter Luftfilter * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen. Type Beskrivelse Interval Luftfilter Se Rengøring af Luftfilter. 2 uger Ionizer Se Rengøring af ionizer. 6 måneder 3M filter Se Rengøring af 3M filter. 1 måneder Indedel Udedel Rengør overfladen på indedelen med en blød, tør klud. Rengør kondensafløbsrøret. Rengør kondensafløbsbakken. Rengør omhyggeligt varmeveksleren. Udskift batterierne til fjernbetjeningen. Brug damp til rengøring af varmevekslerens slanger og ventilationsåbninger i panelet. (rådfør dig med en tekniker) Rengør ventilatoren. Rengør kondensafløbsbakken. Tjek, at alle ventilatorens aggregater alle er spændt godt fast. Tjek de elektriske komponenter med luftjet. Reng ªr de elektriske komponenter med luftjet. Regelmæssigt Hver 4. måned En gang om året En gang om året En gang om året Regelmæssigt En gang om året En gang om året En gang om året En gang om året En gang om året

20 20 VEDLIGEHOLDELSE Rengøring af ionizer Sluk for strømmen og tag stikket ud af stikkontakten. Fjern eventuel støv med en vatpind. FORSIGTIG Sluk for strømmen og tag stikket ud af stikkontakten før du udfører nogen som helst vedligeholdelse, ellers kan det give elektrisk stød. Brug aldrig vand, der er varmere end 40 C når du rengør filtrene. Det kan give deformation eller misfarvning. Brug aldrig flygtige stoffer, når du rengør filtrene. De kan beskadige produktets overflade. Vask ikke 3M filteret med vand da filteret kan blive beskadiget. Filtrenes placering og form kan variere afhængig af modellen. Husk at rengøre varmevekslerens slanger på udedelen regelmæssigt, da ophobet snavs i slangerne kan sænke driftseffektiviteten eller øge driftsomkostningerne.

21 VEDLIGEHOLDELSE 21 Rengøring af luftfilter Rens luftfilteret en gang hver anden uge eller oftere, hvis det er nødvendigt. 1 Sluk for strømmen og træk stikket ud. 2 Åbn frontdækslet. - Løft begge sider af dækslet en smule. Rengøring af 3M filteret 1 Sluk for strømmen og tag stikket ud af stikkontakten. 2 Åbn det forreste panel og tag luftfilteret ud (se Rengøring af luftfilter ). 3 Tag 3M filteret ud. * Funktionen kan variere afhængig af modeltype. * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen. 3 Hold knappen på luftfilteret, løft det lidt op og fjern det fra anlægget. 4 Brug en støvsuger til at fjerne snavs. Vask ikke 3M filteret med vand, da filteret kan blive beskadiget. Vi anbefaler, at 3M filteret udskiftes hver 6. måned Filtrenes placering kan variere afhængig af modellen. Hvis du har brug for flere filter, bedes du kontakte LG Servicecentret (se garantikortet) * Variationer kan forekomme alt afhængigt af modellen. 4 Rengør filteret med en støvsuger eller med varmt vand. - Hvis snavset er vanskelig at fjerne, vask da filteret i lunkent vand med rengøringsmiddel. 5 Tør filteret i skyggen.

22 22 AFSLØRING AF FEJL AFSLØRING AF FEJL Selv-diagnostisering Dette produkt har en indbygget selv-diagnostiseringsfunktion. Hvis der opstår en fejl, vil lampen i indendørs enheden blinke med intervaller på 2 sekunder. Hvis det sker, skal De kontakte Deres lokale forhandler eller servicecenter. Før De anmoder om service Tjek venligst følgende, før De kontakter et servicecenter. Hvis problemet fortsætter, skal De kontakte Deres lokale servicecenter. Problem Mulige årsager Korrigerende handling Unormale driftsbetingelser. Klimaanlægget virker ikke. Der er en brændt lugt og en underlig lyd fra enheden. Der lækker vand fra den indendørs enhed, selv når luftfugtigheden er lav. Elledningen er beskadiget eller bliver usædvanlig varm. Et stik, en afbryder (sikkerhed, jordet) eller en sikring fungerer ikke tilfredsstillende. Klimaanlægget er tilsluttet. En sikring er sprunget, eller strømforsyningen er afbrudt. En strømafbrydelse har fundet sted. Spændingen er for høj eller for lav. Klimaanlægget blev slukket automatisk på et forudindstillet tidspunkt. Batteriindstillingen er forkert i fjernbetjeningen. Sluk for klimaanlægget, tage stikket ud af kontakten og kontakt Deres servicecenter. Forvis Dem om,, at ledningen er sat i stikkontakten. Udskift sikringen og tjek om relæet eventuelt er slået fra. Sluk for klimaanlægget ved en strømafbrydelse. Når strømmen er vendt tilbage, vent da 3 minutter og tænd derefter for klimaanlægget. Tjek om relæet er slået fra. Tryk på afbryderknappen igen. Er der sat batterier i fjernbetjeningen? Er batterierne sat korrekt ind i forhold til polerne + og -? Selv når De har tjekket listen ovenfor, virker klimaanlægget ikke. Sæt venligst nyt batterier i.

23 AFSLØRING AF FEJL 23 Problem Mulige årsager Korrigerende handling Klimaanlægget genererer ikke kølig luft. Luften cirkulerer ikke ordentligt. Luftfilteret er beskidt. Rumtemperaturen er for høj. Kold luft siver ud fra rummet. Den ønskede temperatur er højere end den indstillede temperatur. Der er en varmekilde i nærheden. Luftcirkulation funktion er valgt. Sørg for, at der ikke er nogen gardiner, persienner eller møbler, som bloker forsiden af klimaanlægget. Rens luftfilteret hver anden uge. Se "Rengøring af luftfilter" for mere information. Om sommeren kan det tage lidt tid at nedkøle luften inden døre. I det tilfælde skal De vælge stråleafkøling for at køle luften ned hurtigere. Sørg for, at kold luft ikke slipper ud via ventilationsområder i rummet. Indstil den ønskede temperatur til et lavere niveau end den nuværende temperatur. Undgå at bruge en varmeovn såsom en elektrisk ovn eller en gasovn, mens klimaanlægget er i brug. Ved brug af luftcirkuleringsfunktionen bliver der blæst luften fra klimaanlægget uden køling eller opvarmning af luften inden døre. Skift betjeningstilstand til afkøling. Udendørstemperaturen er for høj. Effekten af afkølingen er utilstrækkelig. Klimaanlægget genererer ikke varm luft. Når opvarmningen er påbegyndt. Fanen er næsten lukket og der kommer ikke luft ud. Selv om udendørsdelen af anlægget allerede er begyndt at fungere. Afrimning er blevet foretaget af udendørsdelen af anlægget. Det er normalt forekommende. Vent venligst indtil anlægget frembringer varm luft. Denne funktion forbereder anlægget til at sende varm luft ud. Under opvarmning kan der blive dannet is og rimfrost på spolerne, når temperaturen udenfor daler. Denne funktion fjerne lag af rimfrost fra spolerne. Vent venligst indtil processen er fuldført. Det tager omkring 15 minutter. Temperaturen udenfor er for lav. Effekten af opvarmningen kan være utilstrækkelig.

24 24 AFSLØRING AF FEJL Problem Mulige årsager Korrigerende handling Klimaanlægget bliver pludselig slukket. Timerfunktionen kan sættes i gang. Når timerfunktionen er i gang, kan klimaanlægget slukkes. Tjek at timerindstillingen er korrekt. Klimaanlægget stopper under drift. Der er indtruffet et strømsvigt, mens anlægget er i gang. Der er en automatisk genstartsfunktion. Det er en standardindstilling Denne funktion kan tænde anlægget automatisk, når strømmen er vendt tilbage. Hvis De bor et sted, hvor der ofte forekommer strømsvigt, kan denne funktion være nyttig. Indendørs enheden kører stadig selvom strømmen er slået fra. Den automatiske rengøring er sat i gang. Denne funktion er beregnet på at fjerne rester af fugt fra den del, der hænger inden dørs. Vent venligst indtil processen er bragt til ende. Det vil medføre fremvæksten af svamp. Hvis De ikke ønsker denne funktion, kan De slå den fra. Der kommer damp ud af indendørsdelen. Det afkølede luft fra klimaanlægget afgiver damp. Når temperaturen i rummet er bragt ned, forsvinder dette fænomen. Der lækker vand fra den del, der hænger uden dørs. Under opvarmning af luft drypper der kondensvand fra varmeveksleren. De skal installere en afløbsslange, så kondensvandet bliver ført væk. Kontakt Deres installatør. Klik-lyde Klik-lyde kan forekomme enten når anlægget starter eller stopper pga. bevægelser i ventilen. Der er larm eller vibrationer, når enheden er i gang. Knirke-lyde Et pludseligt temperaturskift kan få plastikdele i den del, der hænger inden dørs, til at afgive knirkelyde og udvide sig. Det er normalt forekommende. Der bliver stille efter et kort øjeblik. En rindende eller blæsende lyd. Hvis gennemløbet af kølemiddel gennem klimaanlægget skifter, kan De høre en lyd. Der er lugtgener fra den del, der hænger inden dørs. Luften lugter ilde fordi en lugt af fra et indelukket rum eller cigaretter er blevet optaget i den del, der hænger inden dørs, og bliver sendt ud med luftstrømmen. Hvis lugtgenerne ikke forsvinder, skal De vaske filteret eller varmeveksleren. Kontakt Deres installatør.

25

AIRCONDITIONANLÆGGET

AIRCONDITIONANLÆGGET BRUGSANVISNING AIRCONDITIONANLÆGGET Læs venligst denne manual grundigt, før du betjener dit apparat, og gem den til fremtidig reference. TYPE: VÆGMONTERET www.lg.com 2 GODE RÅD FOR ENERGI BESPARELSER GODE

Læs mere

KLIMAANLÆG BRUGERVEJLEDNING. Du bedes læse brugervejledningen grundigt igennem, før du betjener enheden. Gem brugervejledningen til evt. senere brug.

KLIMAANLÆG BRUGERVEJLEDNING. Du bedes læse brugervejledningen grundigt igennem, før du betjener enheden. Gem brugervejledningen til evt. senere brug. BRUGERVEJLEDNING KLIMAANLÆG Du bedes læse brugervejledningen grundigt igennem, før du betjener enheden. Gem brugervejledningen til evt. senere brug. TYPE : VÆGMONTERET www.lg.com 2 TIPS TIL ENERGIBESPARELSER

Læs mere

Affugter KCC-610HA. drifts- og vedligeholdelsesvejledning

Affugter KCC-610HA. drifts- og vedligeholdelsesvejledning 64303501 drifts- og vedligeholdelsesvejledning 1 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER ViVIGTIGE INSTRUKTIONER 1. Læs disse instruktioner grundigt inden aggregatet tages i brug. 2. ADVARSEL: Lad ikke børn lege

Læs mere

KLIMAANLÆG BRUGERVEJLEDNING. Du bedes læse brugervejledningen grundigt igennem, før du betjener enheden. Gem brugervejledningen til evt. senere brug.

KLIMAANLÆG BRUGERVEJLEDNING. Du bedes læse brugervejledningen grundigt igennem, før du betjener enheden. Gem brugervejledningen til evt. senere brug. BRUGERVEJLEDNING KLIMAANLÆG Du bedes læse brugervejledningen grundigt igennem, før du betjener enheden. Gem brugervejledningen til evt. senere brug. TYPE : VÆGMONTERET www.lg.com 2 TIPS TIL ENERGIBESPARELSER

Læs mere

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug AFFUGTER DH10M Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug Indhold Brug venligst tid på at læse denne manual igennem og gem den til senere brug. Specifikationer Hvordan den virker Placering

Læs mere

Affugter KCC-520DB. drifts- og vedligeholdelsesvejledning

Affugter KCC-520DB. drifts- og vedligeholdelsesvejledning 64302901 drifts- og vedligeholdelsesvejledning 1 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER ViVIGTIGE INSTRUKTIONER 1. Læs disse instruktioner grundigt inden aggregatet tages i brug. 2. ADVARSEL: Lad ikke børn lege

Læs mere

Installations- og brugervejledning

Installations- og brugervejledning Installations- og brugervejledning OBS! Den originale Instructions for installation, use and maintenance går altid forud for denne danske oversættelse. Advarsler: For at undgå skader på kompressor, er

Læs mere

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Forsigtig: Læs venligst denne manual før du bruger produktet. Sikkerhedsadvarsel 1. Sørg for at bruge apparatet i overensstemmelse med hvad der står i denne manual, og

Læs mere

H. JESSEN JÜRGENSEN A/S

H. JESSEN JÜRGENSEN A/S H. JESSEN JÜRGENSEN A/S - alt til klima- og køleanlæg Model FCTB Gulv-/ væg- og loftmodel - indedel (kun køling) BETJENINGSVEJLEDNING Læs denne vejledning grundigt igennem og opbevar den til senere brug.

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. SYSTEM inverter-klimaanlæg FXNQ20A2VEB FXNQ25A2VEB FXNQ32A2VEB FXNQ40A2VEB FXNQ50A2VEB FXNQ63A2VEB

BETJENINGSVEJLEDNING. SYSTEM inverter-klimaanlæg FXNQ20A2VEB FXNQ25A2VEB FXNQ32A2VEB FXNQ40A2VEB FXNQ50A2VEB FXNQ63A2VEB BETJENINGSVEJLEDNING SYSTEM inverter-klimaanlæg FXNQ20A2VEB FXNQ25A2VEB FXNQ32A2VEB FXNQ40A2VEB FXNQ50A2VEB FXNQ63A2VEB INDHOLD LÆS FØR DRIFT Navne og funktioner på dele...2 Sikkerhedsforanstaltninger...2

Læs mere

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Manual Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Vigtige sikkerhedsforskrifter Må ikke skilles ad, repareres eller ændres ved. Service skal udføres af uddannede serviceteknikere.

Læs mere

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine Forhandles af: Mivita Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine VIGTIGT: Opbevar nedenstående serienummer på din kaffemaskine til eventuel senere brug. Kun til husholdningsbrug.

Læs mere

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD DANISH Dette apparat må udelukkende anvendes til at opbevare fødevarer, enhver anden anvendelse regnes for at være farlig og fabrikanten kan ikke drages til ansvar for eventuelle

Læs mere

KCM 18-008. Brugermanual

KCM 18-008. Brugermanual KCM 18-008 Brugermanual Indholdsfortegnelse Vigtige instruktioner...fejl! Bogmærke er ikke defineret. Vigtig sikkerheds information...fejl! Bogmærke er ikke defineret. Betjenings instruktioner...fejl!

Læs mere

ALASKA slim. Brugervejledning

ALASKA slim. Brugervejledning ALASKA slim Brugervejledning Kort introduktion Dette produkt er lavet af førsteklasses materiale. Brug af antirust-materiale og speciel spraymaling til at forbedre kvaliteten. Brug af metalfiltrene Dette

Læs mere

INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING. Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG.

INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING. Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG. INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG. GEM DENNE MANUAL TIL SENERE BRUG HUSK : MONTER DEN MEDSENDTE

Læs mere

S26 MOTOR Original brugermanual

S26 MOTOR Original brugermanual S26 MOTOR Original brugermanual Indhold 1. Indledning 1 2. Liste over nødvendigt værktøj 1 3. Sikkerhedspåbud 1 4. Motor montering 2 4.1. Instruktion før montering 2 4.2. Samling af skinne 3 4.3. Opsætning

Læs mere

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel beskrivelse ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Transport og håndtering ------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Indhold Sikkerhedsanvisninger... 4 Leveringsomfang... 7 Oversigt over apparatet... 8 Ibrugtagning og anvendelse... 9

Indhold Sikkerhedsanvisninger... 4 Leveringsomfang... 7 Oversigt over apparatet... 8 Ibrugtagning og anvendelse... 9 Indhold Sikkerhedsanvisninger... 4 Korrekt anvendelse... 4 Generelle anvisninger... 4 Sikker opstilling af apparatet... 5 Lad nettilslutningen være tilgængelig... 5 Foretag aldrig reparationer selv...

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Enhed til behandling af udendørs luft Loftsmonteret type med luftkanal FXMQ125MFV1 FXMQ200MFV1 FXMQ250MFV1

BETJENINGSVEJLEDNING. Enhed til behandling af udendørs luft Loftsmonteret type med luftkanal FXMQ125MFV1 FXMQ200MFV1 FXMQ250MFV1 BETJENINGSVEJLEDNING Enhed til behandling af udendørs luft FXMQ125MFV1 FXMQ200MFV1 FXMQ250MFV1 1 1 5 3 6 7 8 2 9 4 10 12 11 1 2 4 2 1 3 5 6 7 8 9 3 10 15 11 12 14 13 2 3 FXMQ125MFV1 FXMQ200MFV1 FXMQ250MFV1

Læs mere

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug Affugter Instruktionsbog WASCO 2000 Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug INDHOLDSFORTEGNELSE Tag dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den til senere brug. Modelnummer

Læs mere

Brugermanual. Aircondition og varmepumpe split system. Indedel. Udedel

Brugermanual. Aircondition og varmepumpe split system. Indedel. Udedel Brugermanual Aircondition og varmepumpe split system Indedel Udedel F Bemærk: vær opmærksom på, at der ikke er nogle forhindringer mellem fjernbetjeningen og modtageren; Tab ikke fjernbetjeningen. Undgå

Læs mere

Brugsanvisning K2365W. Køleskab

Brugsanvisning K2365W. Køleskab Brugsanvisning K2365W Køleskab General beskrivelse af køleskabet 1. Top-panel 2. Køleskabshylde 3. Grøntsags-skuffe 4. Justerbare fødder 5. Termostatenhed 6. Øvre flaskeholder 7. Mellemste flaskeholder

Læs mere

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark TA-10 Manual DK Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark Kære fru, hr. Hjertelig tillykke med købet af din affugter. Du har købt et kvalitetsprodukt, som du vil have glæde af i mange

Læs mere

AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C

AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C Indhold Tag dig tid til at læse denne manual grundigt før brug og gem den til senere brug. Specifikation Hvordan den virker Hvor skal den opstilles Før brug Dele Montering

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. SYSTEM inverter klimaanlæg

BETJENINGSVEJLEDNING. SYSTEM inverter klimaanlæg BETJENINGSVEJLEDNING SYSTEM inverter klimaanlæg MODELLER Loftsmonteret kassettetype hjørnemodel FXK25LVE FXKQ25MVE FXKQ25MAVE FXK32LVE FXKQ32MVE FXKQ32MAVE FXK40LVE FXKQ40MVE FXKQ40MAVE FXK63LVE FXKQ63MVE

Læs mere

Betjeningsvejledning

Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Kære kunde Læs denne vejledning grundigt, før du tager din nye fryser i brug. Vejledningen indeholder vigtige oplysninger om installation, sikker brug og vedligeholdelse af fryseren.

Læs mere

BRUGERMANUAL. Isterningmaskine (IM-006S)

BRUGERMANUAL. Isterningmaskine (IM-006S) BRUGERMANUAL Isterningmaskine (IM-006S) Indholdsfortegnelse Vigtige sikkerhedsinstruktioner 1 Forbered din isterningmaskine til brug Vigtige sikkerhedstips 2 Lær din maskine at kende 3 Brugervejledning

Læs mere

Sikkerhedsanvisninger

Sikkerhedsanvisninger Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 2 Symboler og advarsler, der anvendes i denne vejledning... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 3 Sikker opstilling af apparatet... 3 Sørg for, at lysnettilslutningen

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING

BETJENINGSVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING BETJENINGSVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING Tak, fordi du har købt dette airconditionanlæg. Læs betjeningsvejledningen omhyggeligt, inden enheden tages i brug, og gem den til fremtidig reference. Betjeningsvejledning

Læs mere

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1 Brugermanual Terapi- / Dagslys ELE018896A Version 1.0 1 Indholdsfortegnelse: Introduktion: 3 Hvordan virker Terapi- / Dagslys lampen? 3 Tegn og symboler 4 Sikkerhed og ydeevne 4 Bemærkninger 5 Beskrivelse

Læs mere

Indhold. 1. Generelle sikkerhedsanvisninger

Indhold. 1. Generelle sikkerhedsanvisninger I nst al l at i onsanvi sni ng I KB( P)2750,I K( B)2710,I KB( P)2350,I K( B)2310,I K3510,I K3514 Indhold 1. Generelle sikkerhedsanvisninger... 1 2. Transport af apparatet... 2 3. Opstilling af apparatet...

Læs mere

STARLYF CYCLONIC VAC

STARLYF CYCLONIC VAC STARLYF CYCLONIC VAC Tak for købet af en Starlyf Cyclonic Vac. Læs disse sikkerhedsvejledninger omhyggeligt før brug af støvsugeren, da de er udarbejdet for at gøre det lettere for dig at bruge din Starlyf

Læs mere

KVITTERING FOR MODTAGELSE. Denne model er anerkendt som driftsklar. Model. Produktionsdato. Godkendelse stempel. Salgssted butiksnavn og adresse

KVITTERING FOR MODTAGELSE. Denne model er anerkendt som driftsklar. Model. Produktionsdato. Godkendelse stempel. Salgssted butiksnavn og adresse KVITTERING FOR MODTAGELSE Model Denne model er anerkendt som driftsklar Produktionsdato Godkendelse stempel Salgssted butiksnavn og adresse Salgsdato VINK_ SMART Celcius(DK)-01 2014 ! ADVARSEL Tillykke

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, Inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Cod. Q600020020 - Rev. A 10/06

BETJENINGSVEJLEDNING. Cod. Q600020020 - Rev. A 10/06 BETJENINGSVEJLEDNING Cod. Q600020020 - Rev. A 10/06 Den rette afskaffelse af dette produkt (elektrisk og elektronisk affald) (Anvendes i den Europæiske Union og andre Europæiske lande med separat genbrugsanordninger)

Læs mere

Heat Pump til svømmebassin.

Heat Pump til svømmebassin. Heat Pump til svømmebassin. Vertikal model. Horisontal model. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S. Manual nr. 03-110002. Udgave 1.2 09 2012. Dansk. Indhold I. Anvendelse...

Læs mere

Instalationsanvisning

Instalationsanvisning Instalationsanvisning DK UWT1682 1 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer af form, udstyr

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Fjernbetjening BRC315D7

BETJENINGSVEJLEDNING. Fjernbetjening BRC315D7 BETJENINGSVEJLEDNING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 Betjeningsvejledning TAK FOR AT DU HAR VALGT AT ANSKAFFE DENNE STYREENHED LÆS DENNE VEJLEDNING OMHYGGELIGT,

Læs mere

Vaffeljern LIFETEC MD 13411. Brugervejledning

Vaffeljern LIFETEC MD 13411. Brugervejledning Vaffeljern LIFETEC MD 13411 Brugervejledning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sikkerhedsanvisninger... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 2 Sikker opstilling af apparatet... 2 Lysnettilslutning...

Læs mere

Fancoil. Installationsmanual Dansk

Fancoil. Installationsmanual Dansk Fancoil Installationsmanual Dansk Vedligeholdelse Advarsel: Fancoilen er tilsluttet strømforsyning og et vandkredsløb. Personer uden de påkrævede tekniske færdigheder, kan komme til skade eller påføre

Læs mere

KETTLE WK 7280 NO SV PT NL HU CS SL EL BG RU

KETTLE WK 7280 NO SV PT NL HU CS SL EL BG RU KETTLE WK 7280 DA FI NO SV IT PT NL HU CS SL LT EL BG RU B C A D E F G L H K J I 3 DANSK 05-10 SUOMI 11-16 NORSK 17-22 SVENSKA 23-28 ITALIANO 29-34 PORTUGUÊS 35-40 NEDERLANDS 41-45 MAGYAR 46-50 ČESKY 51-55

Læs mere

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING SAFTPRESSER Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER LÆS SIKKERHEDSANVISNINGERNE OMHYGGELIGT, OG GEM DEM TIL FREMTIDIG BRUG 1 Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du bruger

Læs mere

Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400. Version: 2014-01-31

Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400. Version: 2014-01-31 Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400 Version: 2014-01-31 Tak fordi du valgte et nyt vinskab fra Amphora. Bemærk at brugsanvisningen gælder for flere Amphora vinskabe. Illustrationer

Læs mere

ELEKTRONISK LASER KAMIN BRUGSANVISNING

ELEKTRONISK LASER KAMIN BRUGSANVISNING ELEKTRONISK LASER KAMIN BRUGSANVISNING HURTIG OG EFFEKTIV OPVARMNING MODEL K-404 Kaminens egenskaber Automatisk styring Den helt nye styrefunktion giver optimal opvarmning med maksimal varme og en besparende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vigtige sikkerhedsregler...3. Grundlæggende instruktioner...4. Sikkerhedsforanstaltninger 5-7. Udpakning af dit bidet...

Indholdsfortegnelse. Vigtige sikkerhedsregler...3. Grundlæggende instruktioner...4. Sikkerhedsforanstaltninger 5-7. Udpakning af dit bidet... Indholdsfortegnelse Vigtige sikkerhedsregler....3 Grundlæggende instruktioner...4 Sikkerhedsforanstaltninger 5-7 Udpakning af dit bidet...8-9 Betjening via hoveddelen...10 Fjernbetjeningens opbygning...11

Læs mere

Inden du rengør eller foretager nogen som helst vedligeholdelse af apparatet, skal du altid slukke for det og tage stikket ud af stikkontakten.

Inden du rengør eller foretager nogen som helst vedligeholdelse af apparatet, skal du altid slukke for det og tage stikket ud af stikkontakten. LÆS DENNE VEJLEDNING OMHYGGELIGT Denne støvsuger må kun anvendes til almindelig husholdningsrengøring, som beskrevet i brugsanvisningen. Du bør sikre dig, at du har forstået indholdet af denne brugervejledning

Læs mere

CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950

CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950 CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950 DA F C S D J T B G U A R Q P O N M H I E K L 3 DANISH 04-11 4 SIKKERHED Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger

Læs mere

Betjeningsvejledning. Prestige. Generelle instruktioner for installation, brug og vedligeholdelse

Betjeningsvejledning. Prestige. Generelle instruktioner for installation, brug og vedligeholdelse Prestige Generelle instruktioner for installation, brug og vedligeholdelse Indholdsfortegnelse: Emballering...3 Udpakning...3 Opbevaring ubrugt...3 Opstillingsstedet...4 Installation...4 Håndtering...5

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

Infrarød fjernbetjening

Infrarød fjernbetjening Infrarød fjernbetjening Infrarød fjernbetjening 1. Sender 2. Display 3. ON/OFF knap 4. Temperatur knap 5. Display knap 6. Plasmacluster knap (funktion ikke tilgængelig) 7. Én-times sluk timer knap 8. Mode

Læs mere

Split vægmonteret DC Inverter Klimaanlæg

Split vægmonteret DC Inverter Klimaanlæg Split vægmonteret DC Inverter Klimaanlæg PuntoAzul BAC-WM-I1110-A12H BAC-WM-I1414-A12H BAC-WM-I2022-A12H Brugsvejledning Manufactured and distributed : by Dansk importør Fukura Danmark ApS Bøgekildevej

Læs mere

Massagehynde RT-DO12 BRUGSVEJLEDNING

Massagehynde RT-DO12 BRUGSVEJLEDNING Massagehynde RT-DO12 BRUGSVEJLEDNING Tak fordi du har købt denne massagehynde. Læs denne BRUGSVEJLEDNING grundigt før brug, og vær særlig opmærksom på sikkerhedsforanstaltningerne for at sikre korrekt

Læs mere

Thermoelectric cooler Instruction Manual 3. Thermoelektrische Kühlbox Bedienungsanleitung 11. Glacière thermoélectrique Notice d emploi 21

Thermoelectric cooler Instruction Manual 3. Thermoelektrische Kühlbox Bedienungsanleitung 11. Glacière thermoélectrique Notice d emploi 21 _Mobicool.book Seite 1 Freitag, 6. Mai 2011 9:47 09 DC EN DE FR ES IT NL NO SV FI Thermoelectric cooler Instruction Manual 3 Thermoelektrische Kühlbox Bedienungsanleitung 11 Glacière thermoélectrique Notice

Læs mere

BRUGSANVISNING VINKØLER MED TO ZONER. Modelnummer: KWC16D1/KWC46D1/KWC92D1

BRUGSANVISNING VINKØLER MED TO ZONER. Modelnummer: KWC16D1/KWC46D1/KWC92D1 c c c BRUGSANVISNING VINKØLER MED TO ZONER Modelnummer: KWC16D1/KWC46D1/KWC92D1 LÆS VENLIGST ALLE REGLER OG ANVISNINGER I DETTE HÆTE ØR BRUG. Vigtig information Når du bruger elektriske apparater, skal

Læs mere

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 3 FØRSTE GANGS BRUG Tilslut skabet til elforsyningen. På modeller med elektronik kan

Læs mere

Gasgrill - Model Midi Brugermanual

Gasgrill - Model Midi Brugermanual 1. udgave: 12. marts 2010 2010 Gasgrill - Model Midi Brugermanual Vigtigt: Læs disse instruktioner nøje for at få kendskab til gasgrillen inden brug. Gem denne manual til fremtidig brug. 1 Stykliste Tjek

Læs mere

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender.

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. 1 VELKOMMEN TIL PEARL DK Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. Indtil du har vænnet dig til at bruge produktet, kan det i starten

Læs mere

Læs venligst denne brugsanvisning grundigt før maskinen tages i brug.

Læs venligst denne brugsanvisning grundigt før maskinen tages i brug. Læs venligst denne brugsanvisning grundigt før maskinen tages i brug. Indhold: Resumè 1 Arbejdsprincipper 1 Sikkerhedsanvisninger 2 Specifikationer 3 Beskrivelse 4 Funktioner 5-10 Bemærkninger til brugen

Læs mere

ASYA09-12LECN (Nordic)

ASYA09-12LECN (Nordic) BRUKERVEILEDNING ASYA09-12LECN (Nordic) ROOM AIR CONDITIONER WALL MOUNTED TYPE HEAT & COOL MODEL (REVERSE CYCLE) INDHOLD SIKKERHEDSFORSKRIFTER...Da-1 EGENSKABER OG FUNKTIONER...Da-2 DELBETEGNELSE...Da-4

Læs mere

KØLEBOKS 12/24/230V Brugsanvisning HN nr. 8896

KØLEBOKS 12/24/230V Brugsanvisning HN nr. 8896 KØLEBOKS 12/24/230V Brugsanvisning HN nr. 8896 Tillykke med deres nye køleboks husk at læse brugsanvisningen grundigt igennem inden brug, og gem den til evt. senere brug. Køleboksen må kun tilsluttes et

Læs mere

BLAUPUNKT. Bruger Manual. Blaupunkt Nitro Smart.

BLAUPUNKT. Bruger Manual. Blaupunkt Nitro Smart. BLAUPUNKT Bruger Manual. Blaupunkt Nitro Smart. BAC - WM-1 1 2 1 2 AOS B BAC - WM-1 1818 AOS B FORSIGTIG Hvis klimaanlægget bruges sammen med brændere eller andre varmeenheder, skal du ventilere rummet

Læs mere

Rechaud 5. Original-Gebrauchsanleitung V2/0116

Rechaud 5. Original-Gebrauchsanleitung V2/0116 Rechaud 5 120803 Original-Gebrauchsanleitung V2/0116 DK DANSK Indholdsfortegnelse 1. Sikkerhed... 100 1.1 Sikkerhedshenvisninger... 100 1.2 Symbolerklæring... 103 1.3 Anvendelsen som tilsigtet... 104 2.

Læs mere

PROGRAMMABLE TOASTER TA 7280 TA 7280 W

PROGRAMMABLE TOASTER TA 7280 TA 7280 W PROGRAMMABLE TOASTER TA 7280 TA 7280 W DA FI NO SV IT PT NL HU CS SL LT EL BG RU I A B H D G E F C 3 SIKKERHED OG OPSÆTNING Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle

Læs mere

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER Instruktioner til brug og vedligeholdelse af SousVide Supreme -vakuumforsegler LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside på SousVideSupreme.com Dette apparat

Læs mere

Brugsanvisning VAL 6

Brugsanvisning VAL 6 Brugsanvisning VAL 6 Betjeningsvejledning Vigtigt! Den Infrarøde oliebrænder VAL 6 må ikke placeres i nærheden af eksplosive eller let antændelige materialer. Ydermere er det ikke tilladt at opstille VAL

Læs mere

Da: Betjeningsvejledning Solo

Da: Betjeningsvejledning Solo Da: Betjeningsvejledning Solo Side 1 ikke løber noget vand ind i emfanget under rengøringen. Sikkerhedsinstruktioner Denne betjeningsvejledning indeholder vigtige instruktioner, som skal følges for at

Læs mere

S ounddock SerieS iii 2012 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA 01701-9168 USA AM362678 Rev. 00 digital MuSic SySteM

S ounddock SerieS iii 2012 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA 01701-9168 USA AM362678 Rev. 00 digital MuSic SySteM SoundDock Series III Digital Music System TAB 8 TAB 7 TAB 6 TAB 5 TAB 4 TAB 3 Dansk English VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Læs venligst denne brugervejledning Tag dig tid til at følge instruktionerne

Læs mere

Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X

Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLDSFORTEGNELSE I. Karakteristika 4 II. Egenskaber 4 III.

Læs mere

Bancada Plus Generelle instruktioner for installation, brug og vedligeholdelse

Bancada Plus Generelle instruktioner for installation, brug og vedligeholdelse Bancada Plus Generelle instruktioner for installation, brug og vedligeholdelse Indholdsfortegnelse: Emballering...3 Udpakning...3 Opbevaring ubrugt...3 Opstillingsstedet...4 Håndtering...4 Elektriske anvisninger...5

Læs mere

HM DX32 Brugervejledning

HM DX32 Brugervejledning HM DX32 Brugervejledning 1 LÆS FØRST BRUGERVEJLEDNINGEN. 2 DU BEDES KONTAKTE DIN FORHANDLER, HVIS DU ER I TVIVL. 3 Pour SE VENLIGST lire, dépliez LISTEN la MED dernière VIGTIGE page. RESERVEDELE e e e

Læs mere

Zoomax Snow. Brugsvejledning. Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk

Zoomax Snow. Brugsvejledning. Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk Zoomax Snow Brugsvejledning Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk BL-04 Beskrivelse Zoomax Snow er en letvægts elektronisk lup med en 4,3 tommer

Læs mere

Blender. Royal Pro 850 BRUGSANVISNING

Blender. Royal Pro 850 BRUGSANVISNING Blender Royal Pro 850 BRUGSANVISNING Tak fordi du valgte at købe dette Chefon kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning være problemer

Læs mere

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI E Læs denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI E Quooker COMBI E er en kogende- og varmtvandsforsyning, som består af en sikkerhedsventil,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. SEA-DOO er et registreret varemærke tilhørende Bombardier Inc. og bruges under licens til Daka Development Ltd.

INDHOLDSFORTEGNELSE. SEA-DOO er et registreret varemærke tilhørende Bombardier Inc. og bruges under licens til Daka Development Ltd. INDHOLDSFORTEGNELSE OVERSIGT... 3 SIKKERHEDSHENVISNINGER... 4 IBRUGTAGNING... 6 VAND-SCOOTER brugt til svømning og snorkling... 6 VAND-SCOOTER brugt til dykning... 8 BATTERIBRUG... 10 Oplad batteri...

Læs mere

Chokoladesmelter. Vare nr 1910 BETJENINGSVEJLEDNING

Chokoladesmelter. Vare nr 1910 BETJENINGSVEJLEDNING Chokoladesmelter Vare nr 1910 BETJENINGSVEJLEDNING VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER LÆS SIKKERHEDSANVISNINGERNE OMHYGGELIGT, OG GEM DEM TIL FREMTIDIG BRUG Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du bruger

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE Side 1 til den udendørssirene Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en

Læs mere

Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40

Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40 Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40 BETJENINGSVEJLEDNING BETJENINGSVEJLEDNING 1. GENERELLE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER 2. BESKRIVELSE 3. TEKNISKE DATA 4. MONTERINGSVEJLEDNING

Læs mere

Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug

Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug FRITUREKOGER Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug DO NOT DRAPE CORD! WARNING SERIOUS HOT-OIL BURNS MAY RESULT FROM THE DEEP FRYER

Læs mere

wellness SKULDER OG RYG MASSAGEBÆLTE, BRUGER MANUAL

wellness SKULDER OG RYG MASSAGEBÆLTE, BRUGER MANUAL SKULDER OG RYG MASSAGEBÆLTE, BRUGER MANUAL 1 Indholdsfortegnelse: Vigtige sikkerhedsforanstaltninger Velegnet til Fordele For optimale resultater Funktionstaster og betjeningsvejledning Mulig brug af

Læs mere

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950 Varenr. 277200-00180 1 1. VIGTIGE BEMÆRKNINGER Læs denne betjeningsvejledning grundigt og vær opmærksom på alle de anførte oplysninger. Læs vejledningen for at blive bekendt med korrekt brug af generatoren,

Læs mere

Unifrigor. Unibar- køleborde

Unifrigor. Unibar- køleborde Unifrigor Unibar- køleborde Betjeningsvejledning Dæncker/lw Rev. 01 08/11 DK Indholdsfortegnelse Almindelig betjenings- og vedligeholdelsesvejledning... 3 VIGTIGT... 3 1 Inspektion af kabinettet... 3 2

Læs mere

Emhætte P602WH/P602SS

Emhætte P602WH/P602SS Emhætte P602WH/P602SS HN 10166/10167 Brugervejledning Læs denne manual grundigt, før emhætten monteres og tages i brug. Installation Denne emhætte kan anvendes enten med aftræk eller recirkulation. Emhætten

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Varmepumper med Inverter EXWI-H. IEXWIHFX 0201 68729.02 MAC/QXP/ Aermec vejl. EXWI-H 07.02

BETJENINGSVEJLEDNING. Varmepumper med Inverter EXWI-H. IEXWIHFX 0201 68729.02 MAC/QXP/ Aermec vejl. EXWI-H 07.02 H H BETJENINGSVEJLEDNING Varmepumper med Inverter EXWI-H C E R T I F I E D H H H H H H H Q U A L I T Y HH HH IEXWIHFX 0201 68729.02 S Y S T E M MAC/QXP/ Aermec vejl. EXWI-H 07.02 GENERELT Generel information

Læs mere

Emhætte Type: STANDARD W

Emhætte Type: STANDARD W Manual Emhætte Type: STANDARD W [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLD I Karakteristika II Komponenter III Tekniske data

Læs mere

BRUG AF FRYSEREN. Igangsætning af fryseren

BRUG AF FRYSEREN. Igangsætning af fryseren BRUG AF FRYSEREN I denne fryser kan der opbevares fødevarer, der allerede er frosne, ligesom der kan nedfryses friske madvarer. Igangsætning af fryseren Det er unødvendigt at indstille fryserens temperatur

Læs mere

2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL

2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL 2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL 0 Dette symbol vises ved tekst og instruktioner i brugerhåndbogen og på selve maskinen og indikerer potentiel fare; hensynstagen for at sikre din egen og andres

Læs mere

BESKRICELSE AF APPARATET Side 39. FØR APPARATET TAGES I BRUG Side 39. FORHOLDSREGLER OG GENERELLE FORSLAG Side 40

BESKRICELSE AF APPARATET Side 39. FØR APPARATET TAGES I BRUG Side 39. FORHOLDSREGLER OG GENERELLE FORSLAG Side 40 DK INDHOLD BESKRIELSE AF APPARATET Side 39 FØR APPARATET TAGES I BRUG Side 39 FORHOLDSREGLER OG GENERELLE FORSLAG Side 40 BRUG AF APPARATET Side 40 VEDLIGEHOLDELSE AF KØLESKABET Side 41 VEJLEDNING, HVIS

Læs mere

DAB+ adaptor. Kære kunde,

DAB+ adaptor. Kære kunde, Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

Stereohovedtelefoner MEDION LIFE P69066 (MD 84091) Betjeningsvejledning

Stereohovedtelefoner MEDION LIFE P69066 (MD 84091) Betjeningsvejledning Stereohovedtelefoner MEDION LIFE P69066 (MD 84091) Betjeningsvejledning Indhold 1. Om denne vejledning... 4 1.1. Advarselssymboler og signalord, der anvendes i denne brugsanvisning... 4 2. Korrekt anvendelse...

Læs mere

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING 1 Indhold Indhold 2 General information 2 Garanti bestemmelser 3 Vigtin information vedrørende sikkerhed. 3 Sådan bruges apparatet 4 Rengøring og vedligeholdelse

Læs mere

En konstant luftfugtighed overholdes ved hjælp af et vådhygrometer, som bruger Fahrenheit-skalaen for at få den største nøjagtighed.

En konstant luftfugtighed overholdes ved hjælp af et vådhygrometer, som bruger Fahrenheit-skalaen for at få den største nøjagtighed. Introduktion I-72 rugemaskinen er specielt designet for at opnå den bedst mulige udrugningsevne og for at imødekomme opdrætskravene på den fugl som ønskes opdrættet. Den kombinerede operation af udrugning

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX EFP6426/S http://da.yourpdfguides.com/dref/632599

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX EFP6426/S http://da.yourpdfguides.com/dref/632599 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

TUCKER. Tucker elektrisk grill MONTERINGS- OG BRUGSANVISNING

TUCKER. Tucker elektrisk grill MONTERINGS- OG BRUGSANVISNING TUCKER Tucker elektrisk grill MONTERINGS- OG BRUGSANVISNING GENNEMLÆS DEN MEDFØLGENDE BRUGSANVISNING OMHYGGELIGT, OGSÅ SELV OM DU MENER, AT DU KENDER DEN ELEKTRISKE GRILL OG VED, HVORDAN DEN SKAL BRUGES.

Læs mere

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 DA 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 OPSÆTNING OG SIKKERHED 5 RF eksponeringsadvarsel 5 Vigtige oplysninger og advarsler om batteri 6 OVERSIGT 6 Kompabilitet af Bluetooth-enhed 6 Knapper

Læs mere

BRUGSANVISNING. Version 1.0 FRITUREGRYDE

BRUGSANVISNING. Version 1.0 FRITUREGRYDE BRUGSANVISNING Version 1.0 FRITUREGRYDE Tak fordi du valgte at købe dette Nordic Cooking kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning

Læs mere

Emhætte Brugsvejledning

Emhætte Brugsvejledning Emhætte Brugsvejledning UDTRÆKSEMHÆTTE 1200 - Centraludsugning www.jgnordic.com Kontaktoplysninger Jilmas Group Nordic ApS Hi Park 399 7400 Herning Denmark Tel.: +45 70104014 - Fax: +45 70131389 H610.1200.30.01

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EG

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EG Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EG Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed Mælkeskummer Model Nr: 2137 Generel vejledning om pleje og sikkerhed Tak, fordi du har valgt en elektrisk mælkeskummer. Apparatet er designet og fremstillet efter høje standarder, og ved korrekt brug og

Læs mere