Orientering til elever og forældre. Skoleåret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16"

Transkript

1 Orientering til elever og forældre. Skoleåret Alle nye elever møder søndag d. 9. august mellem kl og Først er der indkvartering og en lille rundtur på skolen. Klokken mødes vi alle i hallen til officiel velkomst. Programmet slutter ca. kl for forældre. 2. års elever møder søndag den 9. august kl Der er et særligt program for 2. årselever og deres forældre. Der vil bl.a. være en samtale med hver enkelt elev og forældre om det nye skoleår. Alle er også velkomne til at være med til den officielle skolestart for nye elever om eftermiddagen.

2 Kære elev og 2. års elev Nu kan vi næsten byde dig velkommen som elev på KONGEÅDALENS EFTERSKOLE - nu er der stort set kun sommerferien tilbage. I dette hæfte kan du og dine forældre finde mange praktiske oplysninger og anden vejledning om det kommende år. Vi vil derfor gerne bede dig og dine forældre om at læse hæftet grundigt igennem inden du møder på skolen efter sommerferien. Du modtager to ens hæfter. Det ene er til dig selv, og det andet er til dine forældre. Du skal tage et hæfte med på skolen, så du i den første tid kan slå op i det. Vi forventer, at du vil være med til at skabe en skole, der er præget af aktivitet, positive oplevelser, fællesskab og sammenhold. Det er vigtigt, at alle vil yde en positiv indsats for, at netop det kommende skoleår skal blive noget særligt. Velkommen på skolen!

3 Kongeådalens Efterskole - Dovervej 19, Dover Lintrup Telefon: Send gerne post til eleven angiv modtager med: Att.: elevnavn Modtaget post udleveres normalt af vagthavende lærer i forbindelse middagsmaden. Affald sorteres i pap, jern, pair, dåser, plastik, glad og restaffald Affald kan afleveres i affaldskuret ved Å- og Bækhuset samt i containerne på parkeringspladsen ved hallen. Alle hverdage, undtagen onsdag mødes vi alle i forsamlingshuset kl til morgensang. Alle hverdage mødes vi kl til aftensang, om søndagen mødes vi kl Fra uge 43 kan du søge om at blive 2. årselev på Kongeådalens Efterskole. Ansøgningerne behandles individuelt på lærermødet. Søg i god tid, da der er begrænsede pladser. Anne F. Kjellerup lærer - Benedikte Friis Andersen - sekretær & regnskab - Eva Frost bogholder Finn Trond Hansen - lærer - Gitte Lauritzen lærer - Heidi Sørensen lærer Henriette Andersen - køkkenleder - Henrik Fogh lærer Jacob Hjuler Christiansen lærer Joachim O. Seiler lærer Linda Møberg Royal - lærer - Mads Wermuth lærer Maria Bille Ravnborg - lærer - Per Nordal Petersen - flexjob Søren Vestergaard - lærer - Tina Mätzke Knudsen - forstander -

4 Du kan vælge badminton som fag eller spille det i din fritid. Du skal selv medbringe ketcher for at få badminton. En badmintonketcher er et "følsomt" redskab, derfor har vi valgt, at det skal være et personligt redskab. På skolens sekretærkontor er der åbent i skolens elevbank stort set hver eneste dag. Her kan du som elev indsætte dine lommepenge, hjemrejsepenge osv., så du ikke behøver at have kontanter liggende på værelset og dermed måske friste andre. Du vil altid kunne indsætte penge i banken - kontakt den vagthavende lærer. Dine forældre er velkomne til at sende lommepenge eller andre pengebeløb til dig DIREKTE til skolen, så indsætter vi automatisk beløbet på din konto. Sådanne indbetalinger kan ske ved en bankoverførsel til skolens pengeinstitut: Frøs Herreds Sparekasse, 6630 Rødding, reg.nr. 9740, kontonummer med angivelse af elevbank. Dine forældre, søskende og andre pårørende er altid velkomne til at besøge dig på skolen. Alle gæster skal hilse på vagtlæreren. Eleven, der har besøg, sørger for, at kontakten etableres. Besøgende skal senest være taget afsted kl , da der er aftensang kl Du kan ikke have gæster i stilletimen fra kl Fra den 1. august 2014 kan man ikke længere bruge det gule sygesikringsbevis som rejseforsikring, ved ture til udlandet. Derfor skal alle elever medbringe det blå EU-Sygesikringsbevis. Dette kan bestilles via borger.dk I tilfælde af brand på værelser eller gange skal den brandinstruks, som er opslået på alle elevværelser ubetinget følges. Enhver form for brug af åben ild, f.eks. stearinlys og lightere er forbudt på værelserne. I uge 46 er der brobygning for 10. klasse. Her besøges 1-2 uddannelsessteder, så den enkelte elev kan blive godt rustet inden valg af uddannelse. Eleverne har i marts valgt disse steder; men der bliver i slutningen af august mulighed for at vurdere valgene og foretage evt. ændringer.

5 Skolen udleverer alle bøger og andre nødvendige undervisningsmaterialer (dog undtagen de ting, der står under "medbring"). Som elev er du ansvarlig for de udleverede bøger. Ved mishandling af bøger er du forpligtet til at erstatte til dagspris. Det er nødvendigt, at have en bærbar computer med på skolen. Hvis du ikke har en selv, kan du lave en låne en efter aftale. Al aktivitet på nettet logges, registreres og gemmes, og eleven bærer det fulde ansvar for sine aktiviteter på nettet. Der er trådløst netværk på hele skolen, så det er nemt at komme på internettet. Det er også tilladt at have egen stationær computer med. Vi betragter computeren som et arbejdsredskab - sørg for at have et skrive- og regneprogram til skolearbejde. UNI-Login Stort set alle elever i Danmark har et UNI-login - som blandt andet bruges til at komme ind på Skolekom. Det vil være dejligt, hvis du kan huske det, eller på anden vis har det med, når du starter på Kongeådalens Efterskole. Det er denne kode, som også bruges ved tilmelding til uddannelser mm. Det er en god idé at have antivirus på din PC Avast og AVG kan bruges gratis. Du skal medbringe en cykel, som skal være i driftssikker stand, inklusiv cykellygter. Du skal medbringe en cykelhjelm, og som minimum skal den bruges på skolens ture. Vi opfordrer til, at alle bruger cykelhjelm.

6 Kl Alle lejligheder er klar til morgentjek Kl Når lejligheden er godkendt, går man til morgenmad Kl Alle er i spisesalen til beskeder Kl Undervisningen starter Kl Morgensang man-, tirs-, tors- og fredag. Onsdag kl Kl Middagsmad Kl Undervisningen fortsætter Pause i løbet af eftermiddagen Kl Aftensmad Kl Stilletime med lektiehjælp Kl Aftenkaffe Kl Aftensang Kl Alle i egen lejlighed Kl Alle i seng Du medbringer selv dyne, hovedpude og sengetøj inkl. lagen. Som elev kan du få erhvervspraktik i forbindelse med efterårsferie eller vinterferie. Skoleårets ferier og andre fridage fremgår af ferieplanen. Du skal være særligt opmærksom på undervisningsdage i weekender samt i dagene op til påske.

7 Som elev er du (og dermed dine forældre eller værge) fuldt ansvarlig for enhver skade, som du måtte volde på dine egne, på skolens eller andre personers ejendom. Vi anbefaler, at dine forældre selv sørger for at forsikre sig mod sådanne situationer - det er normalt med i en almindelig familieforsikring. Det vil desuden være en god idé med en ulykkesforsikring. Skolen har en kollektiv elevforsikring, som i visse tilfælde vil dække eleverne. Vi afholder to arrangementer i efteråret for forældrene en grilldag og en skole-hjem samtaledag. I foråret afholder vi en forældredag i forbindelse med vores teaterforestilling. Desuden tilbyder vi skole-hjem samtaler i februar med henblik på uddannelsesafklaring. Desuden er forældre altid velkomne til at kigge forbi i forbindelse med øvrige åbent hus arrangementer. Hvis du ud over de ferier og fridage, som ferieplanen indeholder, får behov for enkelte ekstraordinære fridage, skal dine forældre i forvejen kontakte skolen. Ved frihed af mere end et døgns varighed skal dine forældre kontakte forstanderen for tilladelse. Frihed kan kun gives ved gyldig grund til f.eks. runde fødselsdage, konfirmationer, dødsfald m.v. Frihed uden gyldig grund kan medføre opkrævning af statstilskud for den pågældende uge statstilskuddet koster ca. Kr pr. uge. Du har mulighed for at lave en masse forskellige aktiviteter i fritiden - der vil være masser af værkstedsmuligheder; men du skal også selv være aktiv i fritiden. Det er ikke nok at sidde og vente på, hvad de andre "tilbyder", du skal også selv tage initiativer. Et par gange om året holder vi forlænget weekend og holder også fredag eller mandag fri. Vi opfordrer jer til at bruge disse weekender til at klare forskellige ærinder derhjemme. Det kan være besøg hos læge, tandlæge, optiker eller foretage større indkøb med mor og far. Vi henstiller til, at disse ting planlægges til de forlængede weekender, så elevernes undervisning ikke bliver afbrudt unødvendigt. Kalender for skoleåret findes på skolens hjemmeside.

8 Foruden cykel kan du også medbringe knallert. Hvis du medbringer knallert, skal der selvfølgelig være tale om en lovlig knallert, og du skal selv have kørekort. Knallert er primært til transport mellem skole og hjem. Der skrives særlig knallertkontrakt, hvor du skriver under på at overholde de forskellige regler. Du har selv det fulde ansvar for knallerten. Hver skoleuge er en kontaktgruppe i køkkenet. Kontaktgruppen er normalt delt i to køkkenhold, som arbejder henholdsvis 3 og 2 dage. Hvert hold består af 4-5 elever, som sammen med køkkenlederen står for den daglige madlavning til hele skolen. I de tidsrum hvor køkkenholdet arbejder i køkkenet, er de fritaget for anden undervisning. Køkkenholdets elever er dog til stadighed forpligtet til selv at undgå at komme bagud med lektier til de boglige fag. I weekender fordeles køkkenarbejdet mellem alle de elever, der er på skolen. Til arbejdet i køkkenet skal alle medbringe 3 hvide T-shirts. Fra skolens side henstiller vi til, at du som elev IKKE får udleveret store beløb i lommepenge. Dine lommepenge og andre kontanter bør du ALTID sætte i skolens elevbank, og du må under ingen omstændigheder opbevare dem på steder, hvor de er frit tilgængelige for andre. Hvis du alligevel skulle blive udsat for tyveri eller at penge på anden vis bortkommer, skal du straks melde det til vagthavende lærer eller forstander. Det vil også være en god idé med et hævekort, der kan benyttes i Rødding eller Brørup. Hvis du har et akutbehov for at komme til læge, vil det almindeligvis være skolens læge (Lægehuset i Rødding), du skal benytte. Lægehuset i Rødding har åben konsultation mellem kl tirsdag, onsdag og torsdag. Vi tilbyder transport ved akut opstået sygdom til henholdsvis lægehus, vagtlæge eller skadestue. Ved planlagte lægebesøg eller kroniske lidelser, der kræver behandling, sker det for forældrenes regning. Til dette kan et privat Falck abonnement benyttes. Vi opfordrer forældre til at planlægge lægebesøg, tandlæge m.v. i forlængede weekender og ferier.

9 Til brug på værelset Lagen/stræk-frotte-lagen til at skåne madrassen evt. rullemadras eller topmadras (Dog variabelt madras mål) Sengetøj: Dyne, pude (2 sæt) Evt. Sengetæppe til at lægge over sengen om dagen Krus, bestik, tallerken - i lejligheden vil der være elkedel Vækkeur, gerne mobil Vasketøjskurv Personlig udrustning Toiletgrej: Sæbe, håndklæder, tandbørste osv. Det Gule Sygesikringsbevis og det Blå Sygesikringsbevis Pas medbringes til udlandsture Til brug ved aktiviteter Badetøj Idrætstøj; shorts, bluse, træningsdragt/vindsæt Sportsko; både indendørs og udendørs Evt. badmintonketcher Regntøj og gummistøvler Skiftetøj rigeligt med skiftetøj - også varmt tøj til udendørs brug Arbejdstøj og sko Sovepose og liggeunderlag skal bruges i den første uge og ved andre lejligheder i løbet af skoleåret. 3 stk. hvide T-shirts til køkkenarbejde. (Korte og langeærmer) Skridsikre og lukkede sko til køkken f.eks. sportssko eller træsko Højskolesangbogen du skal medbringe 18. udgave (nyeste) Cykel i driftssikker stand med for-og baglygte efter gældende regler Cykelhjelm Til brug i undervisningen PC med skrive- og regneprogram Blyanter, kuglepen, lineal, passer, vinkelmåler Lommeregner - svarende til klassetrinnet (Ti 30 el. Lign.)

10 Skoletaske Usb-nøgle - så du nemt kan udskrive på skolen Målebånd/tommestok, hvis du regner med at komme til at arbejde i værkstedet eller har valgt håndværkerlinje. Alle dine ting bør være tydeligt markeret med navn. Medicin opbevares af eleven efter aftale med forældrene. Vi hjælper gerne med opbevaring af medicin samt udlevering i løbet af dagen. Tag en snak med kontaktlæreren. Det er tilladt at have mobiltelefon med på skolen, men telefonen må selvfølgelig ikke bruges hverken i undervisningssituationer, til måltider eller andre fællessamlinger. Eleven kan ikke kontaktes, når der er undervisning eller fællessamlinger. Det kan være en god idé at ringe i stilletimen mellem kl Du skal som elev selv sørge for at komme op om morgenen, så lejligheden er klar til rengøringstjek kl Når værelser og lejligheder er godkendt, går man til morgenmad. Til rengøringstjekket skal følgende være klaret: - Senge skal være redt - Affald fjernet - Der skal være luftet ud - Evt. opvask skal være ordnet. - Der skal være fjernet tøj og ting fra gulvet gulvet skal være fejet/støvsuget/vasket efter behov. - Oprydning på borde og reoler Morgenmaden slutter med fællesbeskeder kl Måltiderne på skolen er normalt fællesmåltider - så der er én servering, nemlig serveringen fra køkkenet. Man skal ikke selv medbringe ekstra-ting til måltiderne. Alle deltager i morgenmad, middagsmad og aftensmad; mens formiddags-, eftermiddags- og aftenkaffe er frivillige måltider.

11 På dit værelse har du et aflåseligt skab eller boks. Det bør du bruge til opbevaring af eventuelle værdigenstande. Nøgle til skabet udleveres den første dag mod kvittering. Ved bortkomst af nøgle skal du betale kr. 250 i erstatning. Den høje pris skyldes, at det er en særlig systemnøgle. Skabsnøglen passer også til værelsesdøren. Vi opfordrer altid til, at man låser sin værelsesdør og dermed sikrer sig mod tyveri og bortkomne ting. På elevværelserne er der opsat specielle opslagslister, som skal benyttes ved ophængning af plakater og lignende. Opslag direkte på vægge må ikke finde sted, der skal benyttes lærertyggegummi. Opslag af pornografiske eller racistiske billeder samt upassende tekst accepteres ikke. Af hensyn til udlandsturene er det nødvendigt, at du har et gyldigt pas. Pas kan afleveres på kontoret. Med jævne mellemrum anvender vi en eller flere dage til "praktiske dage". På disse dage hjælper vi hinanden med at klare små og store praktiske opgaver på skolen. Det kunne f.eks. være at sætte ting i stand, samle kartofler, male, sy gardiner, lave reoler eller ordne have. Det er alt sammen ting, som vi alle kan have glæde af i hverdagen på skolen.

12 Hvis du ønsker at medbringe musikanlæg på skolen, skal formålet være, at du SELV skal kunne nyde det. Lydniveauet du spiller i bestemmes ud fra princippet om, at DU ikke skal bestemme, hvad ANDRE skal lytte til. Du skal også tænke på, at der på værelset ikke er plads til store højtalere. Ved misbrug inddrager vi dit anlæg for en kortere eller længere periode. Større anlæg, fjernsyn, store skærme, varmeovne, kogeplader, toastere og lign. skal du lade stå hjemme. Vi har ingen særlige servicefolk på skolen, så vi hjælper alle med ved rengøringen. Tirsdag og fredag gøres der rent på fællesområderne i kontaktgruppen, mens lejligheder og værelser gøres rent fredag eftermiddag. Nogle af skolens regler kan medføre øjeblikkelig hjemsendelse. Det drejer sig om følgende: - Alkohol, hash og andre stoffer er ikke tilladt under dit ophold og på rejse til og fra skolen. - Rygning er ikke tilladt under dit ophold og på rejse til og fra skolen. - Seksuelt samvær er ikke tilladt drenge og piger sover hver for sig. - Man er i egen seng fra kl Vi opfatter umiddelbart en overtrædelse af vores regler som elevernes aktive opsigelse af den indgåede kontrakt om et efterskoleophold. Du skal selvfølgelig behandle elever og ansatte med respekt, og vi forventer, at du følger alle ansattes tilrettevisninger. Vi har en husorden for at sikre, at vores fællesskab og samvær kan fungere ordentligt. Husordenen gennemgås i kontaktgrupperne i den første uge.

13 . Ved forældresamtalerne i efteråret tager vi fat på snakken om, hvad du skal bruge dit ophold på vores efterskole til. Vi forsøger at hjælpe alle elever til en ungdomsuddannelse, når efterskoleopholdet er slut. I løbet af foråret guider vi dig igennem optagelsesproceduren til ungdomsuddannelser på optagelse.dk Vi henstiller til, at I ikke har store forsyninger med til eleverne efter f.eks. weekend. Sodavand må kun nydes i lejligheden og ikke medbringes på fællesarealerne. Vi accepterer heller ikke, at elever laver butik med salg. Ved ophold på efterskole skal der IKKE meldes flytning til folkeregisteret. Sygesikringskort skal medbringes på efterskolen. Hvis du bliver syg under opholdet på skolen, skal du straks kontakte vagthavende lærer. Hvis du er for syg til selv at kunne kontakte den vagthavende lærer, er det din værelseskammerats opgave. Det er herfra op til vagtlæreren at afgøre, om du skal deltage i dagens program, om du bør gå i seng/blive i sengen resten af dagen, eller om lægen skal kontaktes. "Pjækkeri" accepteres ikke. Hvis du bliver syg, mens du er hjemme (f.eks. på weekendophold), skal dine forældre kontakte skolen så tidligt som muligt og altid INDEN det tidspunkt, hvor du skulle have været tilbage på skolen. Eleven sørger for at ringe hjem, hvis man har været til læge eller på skadestue. Skolen ligger i landsbyen Dover ved landevejen mellem Foldingbro og Rødding (landevej nr. 449). Nærmeste banegård er Brørup ca. 7 km fra skolen, hvorfra der er gode togforbindelser mod Esbjerg og Fredericia. Skolen har en taxaordning til bestemte tider, så elever fredag og søndag kan køre med taxa til en pris på 30 kr. pr tur til stationen i Brørup. Særlige billetter købes på kontoret.

14 Du skal medbringe vasketøjskurv, så du kan samle det tøj, som du skal have vasket. Vask af tøj kan du klare i skolens "møntvaskeri" for en beskeden betaling. Vaskepoletter købes på kontoret i elevbankens åbningstid. I foråret tager vi på udlandstur nærmere information gives i forbindelse med forårets teaterforestilling. Vi indhenter underskrift og tilladelse til brug ved sejlads, klatreaktiviteter og fotografering Det er ALTID muligt for dig som elev at komme til at snakke med mindst én lærer på skolen. Den vagthavende lærer er til rådighed på skolen hele dagen. Om natten er der mulighed for at kontakte forstanderen eller en lærer eksempelvis i tilfælde af sygdom. Ved ankomst til skolen bliver du indkvarteret på værelse efter en fordeling, som er foretaget på forhånd. Værelsesbytning vil foregå en gang i løbet af året, så du kan få mulighed for at bo med to forskellige. Eleverne har ansvaret for deres værelser, det materiel der stilles til rådighed samt de ting, der foregår på værelset. Man er erstatningsansvarlig for de ting, der går i stykker. Ligeledes er der erstatningsansvar for ødelæggelser og hærværk på fællesområder. Det er ikke tilladt at medbringe strømslugende apparater som f.eks. køleskab og strygejern. Ved indflytning på værelset kvitteres der for værelset og eventuelle fejl og mangler. Ved udflytning fra værelset laves en ny gennemgang af værelset. I tidsrummet har alle lov til at besøge hinanden på værelserne; men det skal selvfølgelig respekteres, når nogle vil have fred og ro for gæster. Ved besøg er man over dynen.

15 Senest tirsdag middag skriver du dig på weekendlisten på skolens Intra - Viggo. Hvis du ikke tager hjem, men til et andet sted, skriver du adresse og telefonnumre på rejsemålet. Af skolens ferieplan fremgår det, hvornår der er skoleweekender og forlængede weekender osv. I SKOLE-WEEKENDERNE skal alle elever blive på skolen og deltage i det tilrettelagte program. En FORLÆNGET WEEKEND er normalt før eller efter en skoleweekend. Det fremgår af den udsendte ferieplan, hvornår hjemrejse kan påbegyndes, og hvornår eleverne skal være tilbage. Vi forventer at alle tager hjem i de forlængede weekender. Alle øvrige weekender kalder vi ALMINDELIGE WEEKENDER. I en almindelig weekend kan du selv afgøre, om du vil rejse hjem eller besøge kammerater og familie. Undervisningen slutter normalt fredag kl , og du skal være tilbage på skolen søndag mellem og 21.00, hvis du ikke har anden aftale. Du er som elev også meget velkommen til at blive på skolen i disse weekender og deltage i det program, der foregår på skolen. Du får mest ud af efterskoleopholdet, hvis du er på skolen i en del weekender. Her oplever du særlig atmosfære og fællesskab. Depositum Kr betales ved endelig tilmelding. Ved framelding inden Nye elevers dag tilbagebetales depositummet. Ved framelding inden 1. august sker ingen tilbagebetaling. Ved framelding efter 1. august betales for et afbrudt ophold. Skolepenge forfalder i 10 rater. Første gang 1. august og sidste gang 1. maj. Ved gennemført kursus fratrækkes depositum kr i den sidste rate. Hvis eleven eller hjemmet afbryder opholdet i utide, skal der betales det fulde skolepenge beløb for de efterfølgende 4 hele skoleuger. Vi opfatter umiddelbart en overtrædelse af vores regler, der kan medføre øjeblikkelig hjemsendelse, som elevernes aktive opsigelse af den indgåede kontakt om et efterskoleophold. Dermed er opholdet afbrudt i utide.

16

Håndbog for forældre og elever

Håndbog for forældre og elever Håndbog for forældre og elever Sydvestjyllands Efterskole Årgang 2014/15 Håndbog for elever på Sydvestjyllands Efterskole Velkommen på Sydvestjyllands Efterskole. Til en levende skole med et levende fællesskab

Læs mere

Skoleåret starter søndag den 9. august 2015. Program for 1. dag:

Skoleåret starter søndag den 9. august 2015. Program for 1. dag: INFO- hæfte 2015/16 Skoleåret starter søndag den 9. august 2015 Program for 1. dag: 14.00-15.00: Eleverne ankommer Indkvartering 15.15: Velkomst i hallen Kaffe 17.00: Afsked med forældrene Ved ankomsten

Læs mere

Informationshæfte skoleåret 2014/15

Informationshæfte skoleåret 2014/15 Informationshæfte skoleåret 2014/15 tilhører: gældende fra 1. august 2014 Gl. Skamlingvej 1 6093 Sjølund Tlf. 75 57 40 26 kontor@skamling.dk www.skamling.dk 1 Skolens historie 1903-1916 Højskole 1916-1954

Læs mere

RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016

RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016 RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016 INDHOLD VELKOMMEN TIL VESTSJÆLLANDS IDRÆTSEFTERSKOLE... 4 Sådan bliver du helt klar... 4 Regler... 5 Kontakt til skolen... 6 ForældreIntra... 6 Efternyt... 6 Medbringelisten...

Læs mere

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole. REC info 2015-16 Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.dk CVR 27763227 1 Kære elever og forældre! I dette hæfte har vi samlet en række praktiske

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015

INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015 INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015 Skolens adresse, telefonnumre og e-mail: FEMMØLLER EFTERSKOLE Molsvej 137 8400 Ebeltoft Telefon: 8636 2400 E-mail: fe@femmoeller.dk (kontor) E-mail:

Læs mere

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO Skoleåret starter Søndag d. 9. august 2015 kl. 14.00 Forord Med dette lille informationshæfte bydes I velkomne som elev og som forældre på Hald Ege Efterskole. Hæftet

Læs mere

Elbæk Efterskole. Skoleåret 2014 2015

Elbæk Efterskole. Skoleåret 2014 2015 Elbæk Efterskole Skoleåret 2014 2015 Tlf: 7566 9057 (man. tors. 8:30-14:30, fre. 8:30-13:00) Mobil: 2014 9057 (17:30 7:30) Mail: info@elbaekefterskole.dk 1 Denne mappe er til vejledning for dig og dine

Læs mere

Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016

Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016 Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016 Til alle elever på Frøstruphave Eerskole i skoleåret 2015-16 og deres forældre Når et nyt elevhold begynder, og en ny stor flok unge fly!er ind på vores skole,

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Den lille Huskebog Klintebjerg Efterskole 2014/2015

Den lille Huskebog Klintebjerg Efterskole 2014/2015 Den lille Huskebog Klintebjerg Efterskole 2014/2015 Adresse: Hvis du under opholdet får ny hjemadresse, skal denne straks meldes til kontoret. Skolens adresse samt tlf.nr.: Se side 31. Aftensmad: Hver

Læs mere

Elev- og Forældremagasin 2015-16

Elev- og Forældremagasin 2015-16 Elev- og Forældremagasin 2015-16 ADRESSE- OG TELEFONLISTE Skolen: Forstander : Viceforstander: Forretningsfører : Formand for Skolebestyrelsen: Formand for Skolekredsen: Formand for Venneskræsen: Runegårdsalle

Læs mere

Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2013-2014

Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2013-2014 Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2013-2014 Juni 2013 Skoleskemaet/valg af valgfag: Skoleskemaet laves endeligt i den første uge, når vi har lavet holdinddelingen. Vedlagt dette brev finder du

Læs mere

Indholdsplan. Grejsdalens Efterskole

Indholdsplan. Grejsdalens Efterskole Indholdsplan UNDERVISNING OG SAMVÆR Kære GEsandt og forældre - årgang 2013/2014 En efterskole midt i Vejle by giver rigtig mange muligheder. Socialt, trafikalt, kulturelt, sportsligt osv. At gå på efterskole

Læs mere

Velkommen til Gribskov Efterskole.

Velkommen til Gribskov Efterskole. 1 Velkommen til Gribskov Efterskole. Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET 2014 / 2015 Skolens personale Ledelse Heine Boe Anders Iburg Andersen Lærere Anders Filtenborg Spliid Dan Søndergaard Fia Maria Hjortshøj Glahn Helle Sikjær Pedersen Klaus Lorenzen

Læs mere

Indholdsplan for efterskolen 2012-2013... 4 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag... 4 Hvad forstår vi ved det

Indholdsplan for efterskolen 2012-2013... 4 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag... 4 Hvad forstår vi ved det - 1 Indholdsplan for efterskolen 2012-2013... 4 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag.... 4 Hvad forstår vi ved det Grundtvig-Koldske?... 5 Skolens elevgruppe og dens

Læs mere

Ankomstdag d. 9. August

Ankomstdag d. 9. August Kære forældre og elever på Efterskolen Epos årgang 1! Vi glæder os meget til snart at byde jer velkommen til den officielle åbning af Efterskolen Epos d. 9. August. Herunder er en række praktiske informationer

Læs mere

Indholdsplan. Efterskolen 2014-15

Indholdsplan. Efterskolen 2014-15 Indholdsplan Efterskolen 2014-15 1 Indhold Indholdsplan for efterskolen 2014-2015... 8 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag.... 8 I Tømmerup Fri og Efterskoles vedtægter

Læs mere

Midtsjællands Efterskole Tolstrupvej 29 4330 Hvalsø. Kære Rekha og dine forældre. Dato: 11-06-2015

Midtsjællands Efterskole Tolstrupvej 29 4330 Hvalsø. Kære Rekha og dine forældre. Dato: 11-06-2015 Midtsjællands Efterskole Tolstrupvej 29 4330 Hvalsø Telefon46496096 kontoret@mse.dk Dato: 11-06-2015 Kære Rekha og dine forældre Elevnr 225 Med venlig hilsen og ønsket om en god sommer Christian Hougaard-Jakobsen

Læs mere

INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO

INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO Velkommen til en oplevelse for livet! Fælleskabet er stærkt vanedannende! Vi vægter gensidig tillid højt! INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at blive

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og historie Med denne

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88, fax: 86 14 69 77 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og

Læs mere

Orienteringshæfte 2014/15

Orienteringshæfte 2014/15 Orienteringshæfte 2014/15 INDHOLD 2 Dagsprogram 3 At skabe et godt ophold 3 Liv om aftenen 3 Skoleårets sammensætning 4 Regler og oplysninger 6 Kostpolitik 6 Sundhed 6 Snetur 7 Om IT 7 Niveaudeling 7 Skolevejledning

Læs mere

Skolekontrakt for efterskoleophold på Mellerup Efterskole

Skolekontrakt for efterskoleophold på Mellerup Efterskole SKOLEKONTRAKT Skolekontrakt for efterskoleophold på Mellerup Efterskole I denne kontrakt har vi samlet en række vigtige oplysninger, som vi vil sikre os, at forældre og elever på Mellerup Efterskole er

Læs mere

INFORMATION TIL AGROSKOLENS ELEVER & STUDERENDE (SKAL LÆSES AF ALLE FØR STUDIESTART) Version: 6 - Maj 2015

INFORMATION TIL AGROSKOLENS ELEVER & STUDERENDE (SKAL LÆSES AF ALLE FØR STUDIESTART) Version: 6 - Maj 2015 INFORMATION TIL AGROSKOLENS ELEVER & STUDERENDE (SKAL LÆSES AF ALLE FØR STUDIESTART) Version: 6 - Maj 2015 NB. Da der løbende kan forekomme ændringer i reglementet, opfordres du ALTID til at kigge på den

Læs mere

Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2014-2015

Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2014-2015 Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2014-2015 Juni 2014 Skoleskemaet/valg af valgfag: Skoleskemaet laves endeligt i den første uge, når vi har lavet holdinddelingen. Du kan vælge imellem nedenstående

Læs mere

Informationer til nye elever. Dyr, Planter og Natur

Informationer til nye elever. Dyr, Planter og Natur Informationer til nye elever Dyr, Planter og Natur EUC Nordvest - Morsø Landbrugsskole - Hvis du kan lide at bruge både hoved og hænder Thomas Schlichting Forstander Landbrugsskolen udbyder hele Landbrugsuddannelsen,

Læs mere

Børneuniversitetet s A Å // revideret 06 01 2014

Børneuniversitetet s A Å // revideret 06 01 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Andelsforeningen Fabrikken... 3 Arbejdsweekend... 3 Arrangementer... 3 Bank... 4 Befordringstilskud... 4 Bestyrelsen... 4 Besøg... 4 Betalingsprocedurer... 4 Betalingsservice... 6 Børnefødselsdag...

Læs mere