Sådan virker din efterskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan virker din efterskole"

Transkript

1 Sådan virker din efterskole Orientering til elever og forældre. Skoleåret Alle nye elever møder søndag d. 17. august mellem kl og Først er der indkvartering og en lille rundtur på skolen. Kl mødes vi alle i hallen til officiel velkomst. Programmet slutter ca. kl for forældre. 2. års elever møder søndag den 17. august kl Der er et særligt program for 2. årselever og deres forældre. Der vil bl.a. være en samtale med hver enkelt elev og forældre om det nye skoleår. Alle er også velkomne til at være med til den officielle skolestart for nye elever om eftermiddagen.

2 Kære elev Nu kan vi næsten byde dig velkommen som elev på KONGEÅDALENS EFTERSKOLE - nu er der stort set kun sommerferien tilbage. I dette hæfte kan du og dine forældre finde mange praktiske oplysninger og anden vejledning om det kommende år. Vi vil derfor gerne bede dig og dine forældre om at læse hæftet grundigt igennem, inden du møder på skolen efter sommerferien. Du modtager 2 ens hæfter. Det ene er til dig selv og det andet til dine forældre. Du kan således tage det ene hæfte med på skolen, så du i den første tid kan slå op i hæftet. Vi glæder os til at være sammen med dig i 10 måneder på skolen. Vi forventer, at du vil være med til at skabe en skole, der er præget af aktivitet, positive oplevelser, fællesskab og sammenhold. Det er vigtigt, at alle vil yde en positiv indsats, for at netop det kommende skoleår skal blive noget særligt. Velkommen på skolen

3 A Adresse Kongeådalens Efterskole - Dovervej 19, Dover Lintrup Telefon: Send gerne post til eleven angiv modtager med Att.: elevnavn Modtaget post udleveres normalt af vagthavende lærer i forbindelse middagsmaden. Affaldssortering Affald sorteres i affaldskuret ved Å- og Bækhuset. Aften- og morgensang Alle hverdage, undtagen onsdag mødes vi alle i forsamlingshuset kl til morgensang. Alle hverdagsaftner mødes vi kl til aftensang, søndag mødes vi kl Vi synger en sang/salme, hører en historie og beder fadervor. Andenårs elev Fra uge 43 kan du søge om at blive 2. årselev på Kongeådalens Efterskole. Ansøgningerne behandles individuelt på lærermødet. Ansatte Benedikte Friis Andersen - sekretær & regnskab - Henriette Andersen - køkkenleder - Jens Christian Andersen - lærer - Erik Bertelsen - lærer - Karen Bertelsen - lærer - Finn Trond Hansen - lærer - Tina Mätzke Knudsen - forstander - Gitte Lauritzen lærer - Per Nordal Petersen - flexjob Maria Bille Ravnborg - lærer - Linda Møberg Royal - lærer - Søren Vestergaard - lærer - B Badminton Badminton kan du vælge som fag eller spille i din fritid. Du skal selv medbringe ketcher for at få badminton. En badmintonketcher er et "følsomt" redskab, derfor har vi valgt, at det skal være et personligt redskab.

4 Bank På skolens sekretærkontor er der åbent i skolens elevbank stort set hver eneste dag. Her kan du som elev indsætte dine lommepenge, hjemrejsepenge osv., så du ikke behøver at have kontanter liggende på værelset og dermed måske friste andre. Du vil altid kunne indsætte penge i banken - blot du kontakter den vagthavende lærer. Dine forældre er velkomne til at sende lommepenge eller andre pengebeløb til dig DIREKTE til skolen, så indsætter vi automatisk beløbet på din konto. Sådanne indbetalinger kan ske ved en bankoverførsel til skolens pengeinstitut: Frøs Herreds Sparekasse, 6630 Rødding, reg.nr. 9740, kontonummer med angivelse af elevbank. Besøg på skolen Dine forældre, søskende og andre pårørende er altid velkomne til at besøge dig på skolen. Andre gæster skal kontakte vagtlæreren. Eleven, der har besøg, sørger for, at kontakten etableres Besøgende skal senest være taget afsted kl , når der er aftensang. Det er en dårlig ide med gæster mens der er stilletime fra kl Blåt EU-Sygesikringsbevis Fra den 1. august 2014 kan man ikke længere bruge det gule sygesikringsbevis som rejseforsikring, ved ture til udlandet. Derfor skal alle elever medbringe det blå EU-Sygesikringsbevis. Dette kan bestilles via borger.dk Brand I tilfælde af brand på værelser eller gange skal den brandinstruks, som er opslået på alle elevværelser ubetinget følges. Enhver form for brug af åben ild, f.eks. stearinlys, er forbudt på værelserne. Brobygning I uge 46 er der brobygning for 10. klasse. Her besøges 1-2 uddannelsessteder, så den enkelte elev kan blive godt rustet inden valg af uddannelse. Eleverne har i marts valgt disse steder; men der bliver i slutningen af august mulighed for at vurdere valgene og foretage evt. ændringer. Bøger Skolen udleverer alle bøger og andre nødvendige undervisningsmaterialer (dog undtagen de ting, der står under "medbring"). Som elev er du ansvarlig for de udleverede bøger. Ved mishandling af bøger er du forpligtet til at erstatte til dagspris C Computer Det er nødvendigt, at have en bærbar computer med på skolen. Hvis du ikke har en selv, kan du lave en låne aftale med skolen. Al aktivitet på nettet logges, registreres og gemmes og eleven bærer det fulde ansvar for sine aktiviteter på nettet.

5 Der er trådløst netværk på hele skolen, så det er nemt at komme på internettet. Det er også tilladt at have egen stationær computer med på skolen. Vi betragter computeren som et arbejdsredskab - sørg for at have et skriveprogram til skolearbejde. Adgang til nettet kan reguleres (slukkes), hvis der prioriteres andre ting. På grund af strømforbruget skal computere slukkes efter brug. Adgang til skolekom. Stort set alle elever i Danmark har et brugernavn og en adgangskode til skolekom /UNI-login. Det vil være dejligt, hvis du kan huske den eller på anden vis har den med, når du starter på KE. Det er denne kode, som også bruges ved tilmelding til uddannelser mm. For at få udleveret en kode til din PC skal der være et antivirus program på. Det er ikke nok, at du har en udgave som er gyldig i nogle få måneder. Har du ikke et program, som er gyldig hele skoleåret, kan du få et af os. Det er dit eget ansvar at få det installeret. Cykler Du skal medbringe en cykel, som skal være i driftssikker stand inkl. cykellygter. Du skal medbringe en cykelhjelm, som minimum skal bruges på skolens ture.

6 D Dagsplan Kl Alle lejligheder er klar til morgentjek Kl Når lejligheden er godkendt går man til morgenmad Kl Alle er i spisesalen til beskeder Kl Undervisningen starter Kl Morgensang man-, tirs-, tors- og fredag. Onsdag kl Kl Middagsmad Kl Undervisningen fortsætter Pause i løbet af eftermiddagen Kl Aftensmad Kl Stilletime med lektiehjælp Kl Aftensang Kl Aftenkaffe Kl Alle i egen lejlighed Kl Alle i seng Dyner Du medbringer selv dyne, hovedpude og sengelinned. E Erhvervspraktik Som elev kan du få erhvervspraktik i forbindelse med efterårsferie eller vinterferie. F Ferier Skoleårets ferier og andre fridage fremgår af den ferieplan. Du skal være særligt opmærksom på undervisningsdage i weekender samt i dagene op til påske.

7 Forsikring Som elev er du (og dermed dine forældre eller værge) fuldt ansvarlig for enhver skade, som du måtte volde på dine egne, på skolens eller andre personers ejendom. Vi anbefaler derfor, at dine forældre selv sørger for at forsikre sig mod sådanne situationer - det er normalt med i en almindelig familieforsikring. Det vil desuden være en god idé med en ulykkesforsikring. Skolen har en kollektiv elevforsikring, som i visse tilfælde vil dække eleverne. Forældrearrangementer Vi afholder to arrangementer i efteråret for forældrene en grilldag og en konsultationsdag. I foråret afholder vi også to arrangementer en konsultationsdag og en forældredag i forbindelse med vores teaterforestilling. Frihed Hvis du ud over de ferier og fridage, som ferieplanen indeholder, får behov for enkelte ekstraordinære fridage, skal dine forældre i forvejen kontakte skolen. Ved frihed af mere end et døgns varighed skal dine forældre kontakte forstanderen for tilladelse. Frihed kan kun gives ved gyldig grund f.eks. runde fødselsdage, konfirmationer, dødsfald m.v. Frihed uden gyldig grund kan medføre opkrævning af statstilskud for den pågældende uge statstilskuddet koster ca. Kr pr. uge. Fritid Du har mulighed for at lave en masse forskellige aktiviteter i fritiden - der vil være masser af værkstedsmuligheder; men du skal også selv være aktiv i fritiden. Det er ikke nok at sidde og vente på, hvad de andre "tilbyder", du skal også selv tage initiativer. Forlænget weekend Et par gange om året holder vi forlænget weekend og holder også fredag eller mandag fri. Vi opfordrer jer til at bruge disse weekender til at klare forskellige ærinder derhjemme. Det kan være besøg hos læge, tandlæge, optiker eller foretage større indkøb med mor og far. Vi henstiller til, at disse ting planlægges til de forlængede weekender, så elevernes undervisning ikke bliver afbrudt unødvendigt.

8 K Kalender Kalender for skoleåret findes på skolens hjemmeside. Knallert Foruden cykel kan du også medbringe knallert. Hvis du medbringer knallert, skal der selvfølgelig være tale om en lovlig knallert, og du skal selv have kørekort. Knallert er primært til transport mellem skole og hjem. Der skrives særlig knallertkontrakt, hvor du skriver under på at overholde de forskellige regler. Du har selv det fulde ansvar for knallerten. Kys og kram Af hensyn til det almindelige fællesskab på skolen forlanger vi, at eventuelle kys og kram bliver holdt på et rimeligt plan. Køkkenhold Hver skoleuge er en kontaktgruppe i køkkenet. Kontaktgruppen er normalt delt i to køkkenhold, som arbejder henholdsvis 3 og 2 dage. Hvert hold består af 4-5 elever, som sammen med køkkenlederen står for den daglige madlavning til hele skolen. I de tidsrum hvor køkkenholdet arbejder i køkkenet, er de fritaget for anden undervisning. Køkkenholdets elever er dog til stadighed forpligtet til selv at undgå at komme bagud med lektier til de boglige fag. I weekends fordeles køkkenarbejdet mellem alle elever, der er på skolen. Til arbejdet i køkkenet skal alle medbringe 3 hvide T-shirts. L Lommepenge Fra skolens side henstiller til, at du som elev IKKE får udleveret store beløb i lommepenge. Dine lommepenge og andre kontanter bør du ALTID sætte i skolens elevbank, og du må under ingen omstændigheder opbevare dem på steder, hvor de er frit tilgængelige for andre. Hvis du alligevel skulle blive udsat for tyveri eller at penge på anden vis bortkommer, skal du straks melde det til vagthavende lærer eller forstander. Det vil også være en god idé med et hævekort, der kan benyttes i Rødding eller Brørup.

9 Lægebesøg Hvis du har behov for at komme til læge, vil det almindeligvis være skolens læge (Lægehuset i Rødding), du skal benytte. Lægehuset i Rødding har åben konsultation mellem kl tirsdag, onsdag og torsdag. Lægebesøg aftales dagen i forvejen. Vi tilbyder transport ved akut opstået sygdom til henholdsvis lægehus, vagtlæge eller skadestue. Ved planlagte lægebesøg eller kroniske lidelser, der kræver behandling, sker det for forældrenes regning. Til dette kan et privat Falck abonnement benyttes. Vi opfordrer forældre til at planlægge lægebesøg, tandlæge m.v. i forlængede weekender og ferier. M Medbring Til brug på værelset Lagen/stræk-frotte-lagen til at skåne madrassen evt. rullemadras Sengetøj: Dyne, pude og 2 sæt betræk Sengetæppe til at lægge over sengen om dagen Krus, bestik, tallerken - i lejligheden vil der være kogekedel Vækkeur, gerne mobil Vasketøjskurv Personlig udrustning Toiletgrej: Sæbe, håndklæder, tandbørste osv. Det Gule Sygesikringsbevis og det Blå Sygesikringsbevis Pas medbringes til udlandsture Til brug ved aktiviteter Badetøj Idrætstøj; shorts, bluse, træningsdragt/vindsæt Sportsko; både indendørs og udendørs Evt. badmintonketcher Regntøj og gummistøvler Skiftetøj rigeligt med skiftetøj - også varmt tøj til udendørs brug Arbejdstøj og sko Sovepose og liggeunderlag skal bruges i den første uge 3 stk. hvide T-shirts til køkkenarbejde Skridsikre og lukkede sko til køkken f.eks. sportssko eller træsko

10 Højskolesangbogen du skal medbringe 18. udgave (nyeste) Cykel i driftssikker stand med for-og baglygte efter gældende regler Cykelhjelm Til brug i undervisningen PC med skriveprogram Skriveredskaber blyanter, kuglepen, lineal, passer, vinkelmåler Lommeregner - svarende til klassetrinnet (Ti 30 el. Lign.) Skoletaske Usb-nøgle, så du nemt kan udskrive på skolen Målebånd/tommestok, hvis du regner med at komme til at arbejde i værkstedet eller har valgt håndværkerlinje. ***alle dine ting bør være tydeligt markeret med navn. Medicin Medicin opbevares af eleven efter aftale med forældrene. Vi hjælper gerne med opbevaring af medicin samt udlevering i løbet af dagen. Tag en snak med kontaktlæreren. Mobiltelefon Det er tilladt at have mobiltelefon med på skolen; men telefonen må selvfølgelig ikke bruges hverken i undervisningssituationer, til måltider eller andre fællessamlinger. Eleven kan ikke kontaktes, når der er undervisning eller fællessamlinger. Det kan være en god idé at ringe i stilletimen mellem kl Morgenrutine Du skal som elev selv sørge for at komme op om morgenen - og for at være klar til rengøringstjek kl Når værelser og lejligheder er godkendt, går man til morgenmad. Til rengøringstjekket skal følgende være klaret: - Senge skal være redt - Affald fjernet - Der skal være luftet ud - Evt. opvask skal være ordnet. - Der skal være fjernet tøj og ting fra gulvet gulvet skal være fejet/støvsuget/vasket efter behov. - Oprydning på borde og reoler Morgenmaden slutter med fællesbeskeder kl Måltider Måltiderne på skolen er normalt fællesmåltider, så der er én servering, nemlig serveringen fra køkkenet. Man skal ikke selv medbringe ekstra-ting til måltiderne. Alle deltager i morgenmad, middagsmad og aftensmad; mens formiddags-, eftermiddags- og aftenkaffe er frivillige måltider.

11 N Nøgler På dit værelse har du et aflåseligt skab eller boks. Det bør du bruge til opbevaring af eventuelle værdigenstande. Nøgle til skabet udleveres den første dag mod kvittering. Ved bortkomst af nøgle skal du betale Kr. 250 i erstatning. Den høje pris skyldes, at det er en særlig systemnøgle. Skabsnøglen passer også til værelsesdøren. Vi opfordrer altid til, at man låser sin værelsesdør og dermed sikrer sig mod tyveri og bortkomne ting. O OPSLAG På elevværelserne er der opsat specielle opslagslister, som skal benyttes ved opslag af plakater og lignende. Opslag direkte på vægge må ikke finde sted, undtagen med "ophængningsklister". Opslag af pornografiske eller racistiske billeder samt upassende tekst accepteres ikke. P Pas Af hensyn til udlandsturene er det nødvendigt, at du har et gyldigt pas. Praktiske dage Med jævne mellemrum anvender vi en eller flere dage til "praktiske dage". På disse dage hjælper vi hinanden med at klare små og store praktiske opgaver på skolen. F.eks. sætte ting i stand, samle kartofler, male, sy gardiner, lave reoler, ordne have, alt sammen ting, som vi alle kan have glæde af i hverdagen på skolen.

12 R Radio/cd/computer Hvis du ønsker at medbringe anlæg til skolen, må du medbringe til brug for din EGEN beherskede aflytning på værelset - ud fra princippet om, at DU ikke skal bestemme, hvad ANDRE skal lytte til. Du skal også tænke på, at der på værelset ikke er plads til store højtalere. Ved misbrug inddrager vi dit anlæg for en kortere eller længere periode. Større anlæg, fjernsyn, store skærme, varmeovne, kogeplader, toastere og lign. skal du lade stå hjemme. Rengøring Vi har ingen særlige servicefolk på skolen, så vi hjælper alle med ved rengøringen. Tirsdag og torsdag gøres der rent på fællesområderne i kontaktgruppen, mens lejligheder og værelser gøres rent fredag eftermiddag. Regler Nogle af skolens regler kan medføre øjeblikkelig hjemsendelse. Det drejer sig om følgende: - Alkohol, hash og andre stoffer er ikke tilladt under dit ophold og på rejse til og fra skolen. - Rygning er ikke tilladt under dit ophold og på rejse til og fra skolen. - Seksuelt samvær er ikke tilladt drenge og piger sover hver for sig. - Man er i egen seng fra kl Vi opfatter umiddelbart en overtrædelse af vores regler som elevernes aktive opsigelse af den indgåede kontrakt om et efterskoleophold. Du skal selvfølgelig behandle elever og ansatte med respekt, og vi forventer, du følger alle ansattes tilrettevisninger. Vi har en husorden, for at sikre, at vores fællesskab og samvær kan fungere ordentligt. Husordenen gennemgås i kontaktgrupperne i den første uge..s Skolevejledning Ved forældresamtalerne i efteråret tager vi fat på snakken om, hvad du skal bruge dit ophold på vores efterskole til. Vi forsøger at hjælpe alle elever til en ungdomsuddannelse, når efterskoleopholdet er slut. I løbet af foråret guider vi dig igennem optagelsesproceduren til ungdomsuddannelser på optagelse.dk Sodavand & slik Vi henstiller til, at I ikke har store forsyninger med til eleverne efter f.eks. weekend. Sodavand må kun nydes i lejligheden og ikke medbringes på fællesarealerne. Vi accepterer heller ikke, at elever laver butik med salg.

13 Sygesikring Ved ophold på efterskole skal der IKKE meldes flytning til folkeregisteret. Sygesikringskort skal medbringes på efterskolen. Sygdom Hvis du bliver syg under opholdet på skolen, skal du straks kontakte vagthavende lærer. Hvis du er for syg til selv at kunne kontakte den vagthavende lærer, er det din værelseskammerats opgave. Det er så op til vagtlæreren at afgøre, om du skal deltage i dagens program, om du bør gå i seng/blive i sengen resten af dagen - eller om lægen skal kontaktes. "Pjækkeri" accepteres ikke. Hvis du bliver syg, mens du er hjemme (f.eks. på weekendophold), skal dine forældre kontakte skolen så tidligt som muligt og altid INDEN det tidspunkt, hvor du skulle have været tilbage på skolen. Eleven sørger for at ringe hjem, hvis man har været til læge eller på skadestue. T Taxa Skolen ligger i landsbyen Dover ved landevejen mellem Foldingbro og Rødding (landevej nr. 449). Nærmeste banegård er Brørup (7 km), hvorfra der er gode togforbindelser mod Esbjerg og Fredericia. Skolen har en taxa-ordning til bestemte tider, så elever fredag og søndag kan køre med taxa til en pris på 30 kr. pr tur til stationen i Brørup. Særlige billetter købes på kontoret. Tøjvask Du skal medbringe vasketøjskurv, så du kan samle det tøj, som du skal have vasket. Vask af tøj kan du foretage i skolens "møntvaskeri" for en beskeden betaling. Vaskepoletter købes på kontoret i elevbankens åbningstid. Tv Tv medtages ikke, og det er heller ikke en god idé med store fladskærme til computer.

14 U Udlandstur I foråret tager vi på udlandstur nærmere information gives i forbindelse med forårets teaterforestilling. Underskrifter Vi indhenter underskrift og tilladelse til brug ved sejlads, klatreaktiviteter og fotografering V Vagthavende lærer Det er ALTID muligt for dig som elev at komme til at snakke med mindst én lærer på skolen. Den vagthavende lærer er til rådighed på skolen hele dagen. Om natten er der mulighed for at kontakte forstanderen eller en lærer f. eks. i tilfælde af sygdom. Værelser Ved ankomst til skolen bliver du indkvarteret på værelse efter en fordeling, som er foretaget på forhånd. Værelsesbytning vil foregå en gang i løbet af året, så du kan få mulighed for at bo med to forskellige. Eleverne har ansvaret for deres værelser, det materiel der stilles til rådighed, samt de ting der foregår på værelset. Man er erstatningsansvarlig for de ting, der går i stykker. Ligeledes er der erstatningsansvar for ødelæggelser og hærværk på fællesområder. Det er ikke tilladt at medbringe strømslugende apparater som f.eks. køleskab og strygejern. Ved indflytning på værelset kvitteres der for værelset og evt. fejl og mangler. Ved udflytning fra værelset laves en ny gennemgang af værelset. Værelsesbesøg I tidsrummet har alle lov til at besøge hinanden på værelserne; men det skal selvfølgelig respekteres, når nogle vil have fred og ro for gæster. W Weekendliste Senest tirsdag middag skriver du dig på weekendlisten på skolens Intra - Viggo. Hvis du ikke tager hjem, men til et andet sted, skriver du adresse og telefonnumre på rejsemålet.

15 Weekender Af skolens ferieplan fremgår det, hvornår der er skoleweekender og forlængede weekender o.s.v. I SKOLE-WEEKENDERNE skal alle elever blive på skolen og deltage i det tilrettelagte program. I FORLÆNGET WEEKEND er normalt før eller efter en skoleweekend. Det fremgår af den udsendte ferieplan, hvornår hjemrejse kan påbegyndes, og hvornår eleverne skal være tilbage. Vi forventer at alle tage hjem i de forlængede weekender. Alle øvrige weekender kalder vi ALMINDELIGE WEEKENDER. I en almindelig weekend kan du selv afgøre, om du vil rejse hjem eller besøge kammerater og familie. Undervisningen slutter normalt fredag kl og du skal være tilbage på skolen mellem og 21.00, hvis du ikke har anden aftale. Men du er som elev også meget velkommen til at blive på skolen i disse weekender og deltage i det program, der foregår på skolen. Du får mest ud af efterskoleopholdet, hvis du er på skolen i en del weekender. Her oplever du særlig atmosfære og fællesskab. Ø Økonomi Depositum Kr betales ved endelig tilmelding. Ved framelding inden Nye elevers dag tilbagebetales depositummet. Ved framelding inden 1. august sker ingen tilbagebetaling. Ved framelding efter 1. august betales for et afbrudt ophold. Skolepenge forfalder i 10 rater, første gang 1. august og sidste gang 1. maj. Ved gennemført kursus fratrækkes depositum Kr i den sidste rate. Hvis eleven eller hjemmet afbryder opholdet i utide, skal der betales det fulde skolepenge beløb for de efterfølgende 4 hele skoleuger. Vi opfatter umiddelbart en overtrædelse af vores regler, der kan medfører øjeblikkelig hjemsendelse, som elevernes aktive opsigelse af den indgåede kontakt om et efterskoleophold. Dermed er opholdet afbrudt i utide.

16

Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16

Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16 Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16 Alle nye elever møder søndag d. 9. august mellem kl. 13.30 og 14.00. Først er der indkvartering og en lille rundtur på skolen. Klokken 14.30 mødes

Læs mere

mandag den 12. august

mandag den 12. august Velkommen til Pederstrup Efterskole. Stedet der skal danne rammen om din skole og dit hjem de næste 42 uger. Mange af jer vinker farvel til jeres folkeskole. Nogle af jer skal starte på skolen for anden

Læs mere

Håndbog for forældre og elever

Håndbog for forældre og elever Håndbog for forældre og elever Sydvestjyllands Efterskole Årgang 2014/15 Håndbog for elever på Sydvestjyllands Efterskole Velkommen på Sydvestjyllands Efterskole. Til en levende skole med et levende fællesskab

Læs mere

TJELE ABC. Kontortid: se hjemmesiden

TJELE ABC. Kontortid: se hjemmesiden TJELE ABC Oplysninger om skolen Tjele Efterskole, Skolevej 2, Hammershøj, 8830 Tjele Tlf.nr. 86 45 12 11 E-mail: info@tjeleefterskole.dk Hjemmeside: www.tjeleefterskole.dk Kontortid: se hjemmesiden Her

Læs mere

Håndbog. Askov Efterskole

Håndbog. Askov Efterskole Håndbog Askov Efterskole Kære kommende elev! Vi byder dig og din familie velkommen til Askov Efterskole. Vi håber, at du får et rigtig godt år her hos os. Når man lever tæt sammen med mange mennesker i

Læs mere

Skoleåret starter søndag den 9. august 2015. Program for 1. dag:

Skoleåret starter søndag den 9. august 2015. Program for 1. dag: INFO- hæfte 2015/16 Skoleåret starter søndag den 9. august 2015 Program for 1. dag: 14.00-15.00: Eleverne ankommer Indkvartering 15.15: Velkomst i hallen Kaffe 17.00: Afsked med forældrene Ved ankomsten

Læs mere

Husorden 2015 16. 1. Generelle regler. 2. Praktiske informationer og særlige regler

Husorden 2015 16. 1. Generelle regler. 2. Praktiske informationer og særlige regler Husorden 2015 16 På Sædding Efterskole har vi nogle regler og rutiner, som vi ønsker at leve efter. Vi har ikke regler for alting, for det ønsker vi ikke. Reglerne fortæller dig fx ikke noget om, hvorvidt

Læs mere

Kære elev, årgang 2014/2015. Med dette lille hæfte byder vi dig velkommen som elev på Rovvig Efterskole.

Kære elev, årgang 2014/2015. Med dette lille hæfte byder vi dig velkommen som elev på Rovvig Efterskole. Kære elev, årgang 2014/2015 Med dette lille hæfte byder vi dig velkommen som elev på Rovvig Efterskole. I hæftet kan du og dine forældre finde svar på en mængde praktiske spørgsmål i forbindelse med det

Læs mere

Infofolder Frøstruphave Efterskole 2013-2014

Infofolder Frøstruphave Efterskole 2013-2014 Infofolder Frøstruphave Efterskole 2013-2014 Til alle elever på Frøstruphave Efterskole i skoleåret 2013-14 og deres forældre. Når et nyt elevhold begynder, og en ny stor flok unge flytter ind på vores

Læs mere

Informationshæfte skoleåret 2014/15

Informationshæfte skoleåret 2014/15 Informationshæfte skoleåret 2014/15 tilhører: gældende fra 1. august 2014 Gl. Skamlingvej 1 6093 Sjølund Tlf. 75 57 40 26 kontor@skamling.dk www.skamling.dk 1 Skolens historie 1903-1916 Højskole 1916-1954

Læs mere

RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016

RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016 RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016 INDHOLD VELKOMMEN TIL VESTSJÆLLANDS IDRÆTSEFTERSKOLE... 4 Sådan bliver du helt klar... 4 Regler... 5 Kontakt til skolen... 6 ForældreIntra... 6 Efternyt... 6 Medbringelisten...

Læs mere

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole. REC info 2015-16 Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.dk CVR 27763227 1 Kære elever og forældre! I dette hæfte har vi samlet en række praktiske

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015

INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015 INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015 Skolens adresse, telefonnumre og e-mail: FEMMØLLER EFTERSKOLE Molsvej 137 8400 Ebeltoft Telefon: 8636 2400 E-mail: fe@femmoeller.dk (kontor) E-mail:

Læs mere

Elbæk Efterskole. Skoleåret 2014 2015

Elbæk Efterskole. Skoleåret 2014 2015 Elbæk Efterskole Skoleåret 2014 2015 Tlf: 7566 9057 (man. tors. 8:30-14:30, fre. 8:30-13:00) Mobil: 2014 9057 (17:30 7:30) Mail: info@elbaekefterskole.dk 1 Denne mappe er til vejledning for dig og dine

Læs mere

Søndag, den 8. august 2010 kl. 13.30

Søndag, den 8. august 2010 kl. 13.30 Kære kommende elev Du bedes læse dette Sommerbrev 2010 grundigt igennem. Selv om informationerne muligvis ikke er nye, er det vigtigt at få repeteret indholdet. Medbring sommerbrevet på første skoledag,

Læs mere

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO Skoleåret starter Søndag d. 9. august 2015 kl. 14.00 Forord Med dette lille informationshæfte bydes I velkomne som elev og som forældre på Hald Ege Efterskole. Hæftet

Læs mere

FORÆLDREFOLDER 2013-14

FORÆLDREFOLDER 2013-14 FORÆLDREFOLDER 2013-14 Gode og nyttige oplysninger for forældre. Faaborgegnens Efterskole udgiver hvert år en folder til nybagte efterskoleforældre. Folderen indeholder en lang række praktiske oplysninger

Læs mere

Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016

Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016 Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016 Til alle elever på Frøstruphave Eerskole i skoleåret 2015-16 og deres forældre Når et nyt elevhold begynder, og en ny stor flok unge fly!er ind på vores skole,

Læs mere

Dette skal ske direkte til skolens sekretær Bitten Carl pr. E- mail: slottet@nordborg- slot.dk

Dette skal ske direkte til skolens sekretær Bitten Carl pr. E- mail: slottet@nordborg- slot.dk 1 Forældrenes ABC... - Skoleåret 2015/16 Cykler Eleverne har ved skolestart mulighed for at medbringe en cykel. Det er elevernes eget ansvar at sørge for at cyklerne er driftsikre - og skal således selv

Læs mere

Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe.

Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe. 1 GENEREL INFORMATION SKOLEÅRET 2014/2015 Kære kommende elev! Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe. På side 2 til 3 beskrives skolens vision og værdier. Visionen

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Kære kommende elev og forældre

Kære kommende elev og forældre Kære kommende elev og forældre Hermed fremsender vi noget materiale omkring skolen. Der står noget omkring skolens dagligdag, vores fag og regler. Det er vigtigt at du og dine forældre læser hele materialet

Læs mere

Den lille Huskebog Klintebjerg Efterskole 2014/2015

Den lille Huskebog Klintebjerg Efterskole 2014/2015 Den lille Huskebog Klintebjerg Efterskole 2014/2015 Adresse: Hvis du under opholdet får ny hjemadresse, skal denne straks meldes til kontoret. Skolens adresse samt tlf.nr.: Se side 31. Aftensmad: Hver

Læs mere

Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2013-2014

Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2013-2014 Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2013-2014 Juni 2013 Skoleskemaet/valg af valgfag: Skoleskemaet laves endeligt i den første uge, når vi har lavet holdinddelingen. Vedlagt dette brev finder du

Læs mere

Velkommen til Gribskov Efterskole.

Velkommen til Gribskov Efterskole. 1 Velkommen til Gribskov Efterskole. Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver

Læs mere

Indholdsplan. Grejsdalens Efterskole

Indholdsplan. Grejsdalens Efterskole Indholdsplan UNDERVISNING OG SAMVÆR Kære GEsandt og forældre - årgang 2013/2014 En efterskole midt i Vejle by giver rigtig mange muligheder. Socialt, trafikalt, kulturelt, sportsligt osv. At gå på efterskole

Læs mere

Elev- og Forældremagasin 2015-16

Elev- og Forældremagasin 2015-16 Elev- og Forældremagasin 2015-16 ADRESSE- OG TELEFONLISTE Skolen: Forstander : Viceforstander: Forretningsfører : Formand for Skolebestyrelsen: Formand for Skolekredsen: Formand for Venneskræsen: Runegårdsalle

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET 2013 / 2014 Skolens personale Ledelse Heine Boe Anders Iburg Andersen Lærere Anders Filtenborg Spliid Dan Søndergaard Fia Maria Hjortshøj Glahn Helle Sikjær Pedersen Katja Maria

Læs mere

Velkommen til elever og forældre. Søndag d. 9. august 2015 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016

Velkommen til elever og forældre. Søndag d. 9. august 2015 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016 Velkommen til elever og forældre Søndag d. 9. august 2015 Kl. 15.00 Kl. 16.00 Kl. 17.00 Ankomst og indkvartering Kaffe, velkomst og præsentation af

Læs mere

Praktiske oplysninger en ABC. Brejning Efterskole,Skoleåret 2012-13

Praktiske oplysninger en ABC. Brejning Efterskole,Skoleåret 2012-13 Praktiske oplysninger en ABC Brejning Efterskole,Skoleåret 2012-13 Det er svært at vide hvilke informationer elever og deres familier får brug for, men nedenstående er samlet en mænge informationer ordnet

Læs mere