29. april 2004 TEM. Referat af møde i dragt- og tekstilpuljen marts Referenter: Tove E. Mathiassen og Birka R.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "29. april 2004 TEM. Referat af møde i dragt- og tekstilpuljen. 23.-24. marts 2004. Referenter: Tove E. Mathiassen og Birka R."

Transkript

1 29. april 2004 TEM Referat af møde i dragt- og tekstilpuljen marts 2004 Referenter: Tove E. Mathiassen og Birka R. Bitsch OBS: Første gruppemøde for forskning/undersøgelser under temaet industrialismens tekstiler i Den Gamle By, 12. maj kl. 12 meld dig, hvis du er interesseret. Seneste tilmelding 6. maj (på grund af frokost). Første gruppemøde for registrering og terminologi i Den Gamle By 3. juni kl. 12 meld dig, hvis du er interesseret. Seneste tilmelding 26. maj (på grund af frokost). Næste medlemsmøde bliver i september uge 36 eller 37. Kære alle! Mange tak for sidst til deltagerne i dragt- og tekstilpuljemødet på Kvindemuseet og i Den Gamle By. Mange tak til alle indlægsholdere som medvirkede til et godt møde. Kvindemuseet d. 23. marts Ad pkt. 1. Frokost. Vi starter kl. 12 med at spise frokost i Kvindemuseets café. Ad pkt. 2. Bente Larsen: Kvindemuseets kjoler stof og stil. Bente Larsen viser rundt i Kvindemuseets udstilling Brudekjoler fra 1862 til nutiden. Ud fra udvalgte kjoler fortæller hun om brudekjolens udvikling fra 1800 tallet og op til i dag. Udstillingen er sat op i et stort hvidmalet lokale under loftet, hvor dele af tagkonstruktionens bjælker er fritlagt. Udstillingen er sammensat af 68 brudekjoler, der på nær en enkelt alle er fra museets egen dragtsamling. De er monteret på henholdsvis stå-, hænge- og hønsetrådsginer. Bente nævner, man har gjort sig den erfaring, at hønsetrådsginerne ikke er optimale at bruge, da de klapper sammen. Ståginerne er placeret på lave podier pakket ind i hvidt papir.

2 Udstillingstekster og bryllupsbilleder er trykt på hvide papirbannere, et for hver kjole. Bannerne er ophængt i fiskesnørre. Til ophæng af giner og tekster er udspændt stålwire på tværs af rummet. Ad pkt. 3. Merete Ipsen: Kvindemuseets brudekjoler fortæller kulturhistorie. Merete Ipsen taler om, hvordan man gør tøj til kulturhistorie. Det har man på kvindemuseet valgt at gøre således, at man i forbindelse med registreringen af brudekjolerne har stillet spørgsmål, som dækker museets virkeområde. Man har blandt andet spurgt: - Hvem fulgte dig til alters? Spørgsmålet stilles på baggrund af, at brylluppet op til 1912 var en ren patriarkalsk overdragelse. Kvinden havde underdanighedspligt i forhold til manden. Men i 1912 laves bryllupsritualet om, og det bliver valgfrit, om man vil bruge det gamle eller det ny. Skikken, med at brudens far følger hende til alters/overdrager hende, lever ikke desto mindre i bedste velgående. Man har også stillet spørgsmål som, - hvordan kom I til og fra kirke? Og - hvad fik I at spise og drikke til bryllupsfesten? Merete taler også om, hvordan dragternes udformning refererer til deres samtids kvindesyn og samfundsudviklingen i det hele taget. For eksempel at 1800 tallets højhalsede dragter med hvepsetalje afspejler, hvordan borgerskabets kvinder var delvist overflødiggjorte og bare til stads. Og hvordan moderne medier som film og reklamer i 1930erne begynder at smitte af på moden. Til sidst kommer hun ind på, at der jo hører en unik historie til hver eneste kjole, men for at skabe overblik kan de kan godt lægges på bunke efter grundig overvejelse. Museet har lavet en publikumsundersøgelse, som viser at gæsterne gennemsnitlig bruger halvanden time på udstillingen. Ad pkt. 4. Kaffepause. Ad pkt. 5. Dragt- og tekstilpuljemøde. a. Dragt- og tekstilpuljens nye arbejdsplan, og hvordan vi kommer videre: Tove efterlyser ideer til hvordan vi får den ny arbejdsplan udmøntet til virkelighed. Foreslår selv at publicere medlemmernes forsknings/undersøgelsesresultater på nettet. Vi forsøger at skabe et overblik over, hvad de enkelt medlemmer og deres respektive institutioner har at byde på i forhold til den ny arbejdsplan. Hanne Sørensen: Randers har ikke haft nogen særlig tekstilindustri, men Hanne skal selv til at arbejde med et projekt om byens detailhandel, måske kunne der være nogen berøringspunkter der.

3 Bente Larsen: Fortæller om Tage Vanggård, en stor tekstilindustri i Århus, som blev startet op i 1955 og nedlagt i 1980erne. Selv planlægger Bente et projekt sammen med Merete Ipsen om brudekjoler, hvor de også vil komme til at beskæftige sig med Tage Vanggård. Kirsten Leer: I Viborg har man en stor virksomhed Nybo Jensen, som laver såkaldt profiltøj. Desuden har man Asani og tidligere havde man en skjortefabrik, Bentsen. Britta Andersen: Kender Solveig Hoberg, som arbejder med Asani. Vil prøve at formidle en kontakt. Lisbeth Green: I Horsens havde man tidligere en kniplingsfabrik, som blev solgt til Asani. Tove E. Mathiassen: Et muligt projekt er at tage fat i Ingeborg Cock-Clausens materiale (prøvesamlinger) et andet projekt: Bryllupstøj mellem konfektion og skrædderi 1864 til Bente Larsen: Foreslår at man også kunne se på, hvem der har syet brudekjolerne og hvorfor. Betina Buhl: En anden ide kunne være at se på modeforretningerne og salget. Kirsten Toftegaard: Man kunne også se på hvordan arbejdstøjet og uniformerne i slutningen af 1800 tallet og begyndelsen af 1900 tallet påvirker modebilledet. Desuden er det interessant hvordan specialforretningerne opstår som et modtræk til kædeforretningerne. b. Evt. nedsættelse af arbejdsgrupper: Der blev nedsat en gruppe, som skal arbejde med registrering af tekstiler. Følgende ville gerne deltage i gruppens arbejde: Kirsten Leer, Inge-Margrete Davidsen, Karin Grønning, Ina Damgaard Holst og Tove E. Mathiassen. Flere mener at have materiale fra et tidligere fællesnordisk registreringsprojekt liggende, bl.a. Kirsten Toftegaard og Kirsten Aagaard, de vil gå hjem og kigge i deres gemmer. Der bliver gjort opmærksom på, at der også er nedsat en tværfaglig gruppe under DKM, som arbejder med registrering. Nyt fra sekretariatet,tove orienterer: Tove vil fremover orientere om nye medlemmer. Nye medlemmer er denne gang:

4 Greve Museum har fået ny kontaktperson efter Erna Hvidbergs pensionering, nemlig Henriette Buus. Institut for sociologi ved Kbh.Universitet har tilmeldt sig med Lise Skov. Køge Museum har tilmeldt sig med Inge Christiansen. Historisk Institut på Københavns Universitet har tilmeldt sig med Marie-Louise Nosch. Værløse Museum har tilmeldt sig med Ellen Elisabeth Jensen. Der er kommet endnu en forespørgsel, som drejer sig om hvorvidt man kan blive privat medlem af dragtpuljegruppen og hvad det koster? Konklusionen på den efterfølgende snak blev, at man skal have en professionel tilgangsvinkel, og at grænsetilfælde tages op på møderne. Den Gamle By d. 24 marts: Ad pkt. 1. Tove E. Mathiassen: Brud og brudgom bryllupstøj gennem 250 år. Tove viser rundt i Den Gamle Bys bryllupsudstilling. Det er den første udstilling i museets nye udstillingslokaler. Dragterne er næsten alle fra Den Gamle Bys store tekstilsamling. Udstillingen starter ved nutiden, hvor designeren Marianne Carøe har givet sit bud på to brude anno Nogen af de overvejelser, som ligger til grund for udstillingsformen, er at give en sanselig oplevelse af dragtmaterialerne. Afspærringen, der er udført med standere i grålakeret metal, hvorimellem der er udspændt Wirer i rustfrit stål, er tænkt som et modspil til det sødladne i dragterne. Ligeså glaspladerne med de påtrykte tekster. Trikoter, ginefødder og publikumsafspæring er farvesat i samme grå nuance. En af de ting Tove kommer ind på er brylluppet i en postmoderne tid, som blandt andet er karakteriseret ved, at de store fortællingers tid er slut. Tove påpeger, at det ikke umiddelbart harmonerer med de stort iscenesatte bryllupper, man ser i disse år, som netop refererer til den store fortælling. Artiklen Ja! Bryllupsfantasier i 90 erne af Trine Paludan trykt i Kvinder, køn og forskning. Kbh. Center for kvindeforskning, Københavns Universitet, 1995, årg. 4, hæfte nr. 1 anbefales. Sammen med nogle af kjolerne har man valgt at vise de tilhørende brudebuketter. De er bundet af kunstige blomster som rekonstruktioner af buketterne på bryllupsbillederne. Ad pkt. 2. Karen Woer: Konservering og montage af dragterne.

5 Alle dragter er monteret på giner, som er genbrugt fra tidligere udstillinger. Dog er der lavet nye fødder i metal. Ligesom der også blev syet nye trikoter. Der var to typer giner til rådighed, flamingo og polystyren. Hver enkelt gine er tilpasset individuelt. Flamingoginerne kan man uden problemer skære i, det kan man ikke i polystyrenginerne, støvet er giftigt. Hvor der skulle lægges mere på, blev der brugt pladevat betrukket med lagenlærred. Det blev sat fast med clipsepistol. I de tilfælde hvor kjolerne krævede yderligere fylde end de forhåndenværende skørter, krinoliner og ligende har kunnet give, blev der syet lærredsskørter med flæser af tyl. Det viste sig at være vældig effektivt. Udvalgte giner blev udstyret med arme. Den ene type udført i finmasket hønsetråd, betrukket med nylonknæstrømper og syet fast til ginernes trikot. Den anden type blev syet i chiffon og udstoppet med silkepapir. De blev ligeledes syet fast til ginernes trikot. Alle dragter blev støvsuget og glattet. Enkelte kjoler krævede et mere omfattende konserveringsarbejde, det være sig laminering med støttestof og afrensning af perlebroderier. Ad pkt. 3. Fortsættelse af dragt- og tekstilpuljemødet. Sekretariatet har modtaget en rettelse til referatet fra den 19. august. Det drejer sig om Mariann Plougs projekt om dragtsølv. Hun har på nuværende tidspunkt kun gennemført pilotprojektet (én måneds frikøb), som hun har brugt til at få overblik over genstandsmængde og tidsforbrug samt til at finde metoder for et forskningsprojekt om dansk dragtsølv. Indsamlingen af materiale vil tage mindst tre arbejdsår, da det i vid udstrækning vil blive fritidsarbejde. Først når indsamlingen er foretaget, kan der komme gang i det egentlige forskningsprojekt. Der omdeles et notat fra Karen Jacobi vedrørende dragtpuljens hjemmeside. Af arbejdsplanen fremgår det, at puljens hjemmeside skal vedligeholdes og udbygges. I det kommende år tænkes dragtbibliografien udvidet med litteratur om alle slags tekstiler. Desuden skal oversættelsen til engelsk af sidens præsentationer af dragtsamlinger gøres komplet. Tove kontakter Katia Johansen snarest for at få løst denne opgave. Puljens medlemmer opfordres til at udarbejde en litteraturliste over historiske tekstiler skrevet med udgangspunkt i de pågældendes samlinger, til at lægge ud på hjemmesiden. Dead-line for artiklerne sættes til 15. august (inden næste ansøgningsrunde til KUAS). Karen Jacobi foreslår i sit notat, at man laver et dragtleksikon på hjemmesiden. Det er der bred tilslutning til.

6 Puljesekretæren vil i det kommende år opfordre museer med store samlinger, som ikke er repræsenteret, til at deltage i dragt- og tekstilpuljens arbejde og yde bidrag til arbejdet med hjemmesiden. Der blev før jul sendt opfordringer ud til Teatermuseet, Ålborg Historiske Museum, Roskilde Museum og Kalundborg Museum. Ingen af de pågældende museer har imidlertid svaret. Næste møde bliver i september uge 36 eller 37 Der samles op på de planlagte arbejdsgrupper. Ud over de mulige emner der blev talt om dagen i forvejen, fortæller Marie Riegels Melchior kort om et projekt hun planlægger at gå i gang med: Dansk modes identitet i det 20.årh.. Tove tilbyder, at Den Gamle By kan være vært for et møde den 12. maj kl. 12 for dem, som vil arbejde med industrialismens tekstiler. Samt for et møde den 3. juni kl. 12:00 for dem som vil arbejde med registrering. Ad pkt. 4. Frokost. Spiser i Den Gamle Bys Restaurant Prins Ferdinand. Ad pkt. 5. Dragtnyt og nyt fra konferencer. Karin Grønning, Fredericia Museum orienterer kort om opbygning og overvejelser bag særudstillingen: Forfængelighed - skønhed, sanselighed, sex og straf om moral, look og forfængelighedens pris. Udstillingen tager udgangspunkt i museets egne magasiner, og er bygget op over forskellige scenarier. Gitte Nødskov, Danske Folkedanseres Dragtudvalg fortæller om Nordisk Dragtseminar 2003, som blev afholdt på Skælskør Folkehøjskole i august. Hvert af de deltagende lande bidrog med to foredrag, der alle omhandlede a) Broderier på særke og skjorter. b) Broderier på øvrige dragt. For hvert seminar bliver der udgivet en rapport. I forbindelse med seminaret havde Næstved Museum lavet udstillingen Med Nål og Tråd broderi Næste dragtseminars tema er dragtsmykker. Anita Mikkelsen, Hørsholm Egns Museum præsenterer en artikel af Lisbeth Hein om Struenses garderobe, trykt i Årbogen for Hørsholm Egns Museum 2003.

7 Kilden til artiklen er et katalog over Struense og Brandts efterladte ting. Kataloget blev udarbejdet til auktionen over deres ejendele efter deres død. Artiklen giver et fuldstændigt billede af Struenses meget store og luksuriøse garderobe. Maj Ringgaard, Nationalmuseet gør opmærksom på at Nyt fra Nationalmuseet i det sidste ny nummer har bryllupper som hovedtema. Hun fortæller videre at man rundt om på frilandsmuseet har opbygget forskellige tableauer, som omhandler bryllupper og at skoleklasser kan komme og deltage i rollespil der tager udgangspunkt i bryllupsforberedelser. Else Østergård og Maj Ringgaard har sammen skrevet en bog om tekstilerne fra Borringholm, den udkommer på Århus Universitetsforlag. Birka R. Bitsch, Den Gamle By. Orienterer om tekstilseminar på Aarhus Universitet, Aspekter af tekstilarkæologi. Februar Dagen var sammensat af fem foredrag: 1. Dr.phil. Susan Müller-Wiering, Schleswig: Symbolträger Textil Textilien aus einen frühmittelalterlichen Gräberfeld. 2. Konservator Else Østergård, Nationalmuseet: Som syet til jorden Tekstil fund fra det norrøne Grønland. 3. Konservator Maj Ringgaard, Nationalmuseet: Hvad gør man når man møder tekstiler i felten? 4. Phil dr. Eva Andersson, Arkeologiska Institutionen, Lunds Universitet: Inte utan en tråd textilproduktionen under yngre järnålder. 5. Ph.d. Marie Louise Nosch, Inst. for Historie, Københavns Universitet: Tekstilproduktion i Linear B-tekster hvad arkæologien ikke kan vide noget om Lisbeth Green, Horsens Museum: Sting og stoffer. Lisbeth fremlægger i forkortet form sit indlæg på Nordisk Dragtseminar 2003 om kulørte broderier fra slutningen af 1700 tallet til midt i 1800 tallet. Lisbeth har lavet forskellige undersøgelser af sting, materialet de broderes på, broderityper, hvilke dragtdele de er broderet på osv. Hun viste nogle meget lærerige skemaer over sine undersøgelser. Med venlig hilsen Birka Bitsch Museumsassistent Tove E. Mathiassen Puljesekretær

8

Mødet havde flere primære temaer, og referatet er struktureret efter tema.

Mødet havde flere primære temaer, og referatet er struktureret efter tema. 17. juni 2004 TEM Referat af arbejdsgruppemøde i Dragt- og tekstilpuljen vedrørende forskning og undersøgelser under temaet industrialismens tøj (dragt/tekstil) 17. juni 2004 Referent: Tove Engelhardt

Læs mere

Referat dragtpuljen workshop

Referat dragtpuljen workshop Referat dragtpuljen workshop Dag 1 Kort introduktion til workshopforløb ved Marie Mønster Døllner Vi har været fire i en arbejdsgruppe, som har planlagt en lille workshop. Tove stopper til nytår og vi

Læs mere

Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere.

Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere. Referat fra dragtpuljemøde 17.-18. april 2002 Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere. Onsdag 17. april:

Læs mere

6. juni 2005 TEM. Referat for landsmøde i dragt- og tekstilpuljen 24.-25. maj 2005

6. juni 2005 TEM. Referat for landsmøde i dragt- og tekstilpuljen 24.-25. maj 2005 6. juni 2005 TEM Referat for landsmøde i dragt- og tekstilpuljen 24.-25. maj 2005 Mange tak til værterne på Københavns Bymuseum, Kjøbenhavns Skomagerlaugs Skomuseum og Nationalmuseets Bevaringsafdeling

Læs mere

vision 2020 for VejleMuseerne

vision 2020 for VejleMuseerne vision 2020 for VejleMuseerne Det vi gør Vi skaber ny viden om kunst- og kulturarven, bevarer den og formidler den for at skabe identitet og selvforståelse. Det vi vil Vi vil være et museum, der er førende

Læs mere

13. september 2006 TEM. Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006. Kære alle!

13. september 2006 TEM. Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006. Kære alle! 13. september 2006 TEM Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006 Kære alle! Mange tak til værter og indlægsholdere for en spændende dag og til alle for en god mødestemning.

Læs mere

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk mandag og tirsdag den 19.-20. september 2016 på Museum Amager Tema om vask og efterbehandlinger Glittet ungkonehue (Hjort; Jansen; Møller,

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold PRESSEMEDDELELSE Foredrag om Fruentimmere og Folkehold Med efterårets foredragsrække stiller Gammel Estrup Herregårdsmuseet skarpt på fortidens Fruentimmere og Folkehold. Foredragsrækken indledes med en

Læs mere

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Randers Kommune Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Fra åbenmundede bureaukrater til primadonnaer. Årets lederkonference har temaet Kommunikation og ledelse. Temaet er valgt, fordi vi

Læs mere

Om Frivilligafdelingen

Om Frivilligafdelingen Frivillighåndbog Om Frivilligafdelingen Indhold Frivilligafdelingens opgaver... 3 Værktøjsmapper... 4 Frivilligafdelingen består af... 6 Mødrehjælpens lokalforeninger... 7 Mødrehjælpens fondsbutikker...

Læs mere

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk mandag og tirsdag den 19.-20. september 2016 på Museum Amager Tema om vask og efterbehandlinger Glittet ungkonehue (Hjort; Jansen; Møller,

Læs mere

Bagefter viste Inge rundt i udstillingen, hvor hun blandt havde haft det held at indlåne to privatejede malerier af Brendekilde.

Bagefter viste Inge rundt i udstillingen, hvor hun blandt havde haft det held at indlåne to privatejede malerier af Brendekilde. 29. maj 2013 Puljesekretæren Referat for landsmøde i Dragtpuljen 20. marts 2013 Kære alle. Tusind tak til værterne på Køge Museum og indlægsholderne for et godt landsmøde. Inge Christiansen bød os velkommen

Læs mere

21. november 2005 TEM. Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl. 10-15.45 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen

21. november 2005 TEM. Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl. 10-15.45 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen 21. november 2005 TEM Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl. 10-15.45 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen Kære alle! Allerførst tak til værter og indlægsholdere, som

Læs mere

Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU)

Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU) Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU) hvorfor er det nu interessant? hvad laver det? hvem sidder i det? hvad kan I bruge det til? og hvilke kriterier uddeles pengene efter? hvorfor er det nu interessant?

Læs mere

Sponsorater og branding

Sponsorater og branding Branding og Sponsorater Vi tilbyder mange muligheder for branding og sponsorater, så kontakt os gerne så sætter vi den helt rigtige pakke sammen til jer således I sikrer jer en perfekt profilering både

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Peder Poulsen, Formand. Hother Husted. Inge Lise Bech. Margurite

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

KØN I HISTORIEN. Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff. Redigeret af. Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g

KØN I HISTORIEN. Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff. Redigeret af. Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g KØN I HISTORIEN Redigeret af Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g Køn i historien Køn i historien Redigeret af Agnes S. Arnórsdóttir & Jens A. Krasilnikoff

Læs mere

Referat fra OI-regionsmøde 20-09-2008

Referat fra OI-regionsmøde 20-09-2008 Referat fra OI-regionsmøde 20-09-2008 Tilstede: Karsten (OIK) Louise, Jesper, Nikolaj (SOV) Anita (Syddanmark) Peter, Kenneth (Nordjylland) Thomas (Midtjylland) Johnny (KBH) Afbud: Ingen Ad.1. Ad.2. Ad.3.

Læs mere

Beslutningsreferat af LOKKs generalforsamling lørdag den 25. marts 2017

Beslutningsreferat af LOKKs generalforsamling lørdag den 25. marts 2017 Beslutningsreferat af LOKKs generalforsamling lørdag den 25. marts 2017 Deltagere: Følgende krisecentre:bornholm, Danner, Dansk Kvinde Samfund Krisecenter, Esbjerg, Fredericia, Frederiksværk, Haderslev,

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 40. årgang nr. 2 November 2013. Alle medlemmer. rigtig glædelig jul og et godt nytår

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 40. årgang nr. 2 November 2013. Alle medlemmer. rigtig glædelig jul og et godt nytår Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 40. årgang nr. 2 November 2013 Alle medlemmer og venner af foreningen ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns

Læs mere

Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015

Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015 Blad nr. 3009 Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015 Dagsorden Beslutning 1. Godkendelse af mødets dagsorden Godkendt. 2. Meddelelser til orientering 2.1 Meddelelse fra Kirkeministeriet om Biskoppens

Læs mere

2. Implementering af evidensbaseret praksis:

2. Implementering af evidensbaseret praksis: Referat 16. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 21. januar, 2013 kl. 10.30 16.00 Sted Mødeleder Referent Afbud Tove Lindhardt Lena Aadal Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads

Læs mere

Festmessehagelen i Vilslev og Hunderup kirker

Festmessehagelen i Vilslev og Hunderup kirker Festmessehagelen i Vilslev og Hunderup kirker Artiklerne herunder er (17. maj 2018) samlet fra Vilslev og Hunderups kirkeblade af sognepræst Ole Witte Madsen. Formålet er at sætte fokus på vores lokale

Læs mere

OBS: Næste møde vil forme sig som en studierejse til Stockholm i foråret Nærmere besked om dato og program følger senere.

OBS: Næste møde vil forme sig som en studierejse til Stockholm i foråret Nærmere besked om dato og program følger senere. 30. september 2002 TEM Referat fra dragtpuljemøde 25.-26. september 2002 OBS: Næste møde vil forme sig som en studierejse til Stockholm i foråret 2003. Nærmere besked om dato og program følger senere.

Læs mere

Emne: Møde nr. 8-2012. Dato: 01-10-2012. Sted: Sonja Larsen SL

Emne: Møde nr. 8-2012. Dato: 01-10-2012. Sted: Sonja Larsen SL Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 8-2012 Dato: 01-10-2012 Sted: Sonja Larsen SL Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Kai Lübcke KL Hanne Jensen HJ Susanne Wærling SW Sonja Larsen SL Bent Schwartzbach

Læs mere

Frivilligpolitik MUSEUM. Bliv en del af den levende historie. Ringkøbing-Skjern Museum levendehistorie.dk RINGKØBING-SKJERN

Frivilligpolitik MUSEUM. Bliv en del af den levende historie. Ringkøbing-Skjern Museum levendehistorie.dk RINGKØBING-SKJERN Frivilligpolitik Ringkøbing-Skjern Museum 2016 Bliv en del af den levende historie RINGKØBING-SKJERN MUSEUM levendehistorie.dk 1 2 Titel: Frivilligpolitik ved Ringkøbing-Skjern Museum Udgivet af: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Landlige tekstiler. 'drfidil. tirdfi. [* F $+rrlt. h.-* ffi. Fra Himmerland og Ki xr Herred

Landlige tekstiler. 'drfidil. tirdfi. [* F $+rrlt. h.-* ffi. Fra Himmerland og Ki xr Herred Landlige tekstiler 'drfidil tirdfi [* F $+rrlt h.-* ffi Fra Himmerland og Ki xr Herred Gitte Nodskov Landlige tekstiler fra Himmerland og Kix,r Herred fra midten af 1,700-hrene til midten af 1800-irene

Læs mere

24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen

24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen 24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen Referat for landsmøde i De danske Museers dragt- og tekstilpulje 25.-26. maj 2010 Lolland-Falster

Læs mere

Meget mere end Aarhus Fortæller 65

Meget mere end Aarhus Fortæller 65 Meget mere end Aarhus Fortæller Anneken Appel Laursen Museum Aarhus er overskriften, når vi taler om Den Gamle Bys virke som lokalmuseum for Aarhus. Etableringen af den permanente udstilling Aarhus Fortæller

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 20. marts Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 20. marts Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring Møde slut: 12.30 Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 19 sprotokol fra sidste møde

Læs mere

NYHEDSBREV NYT FRA FORMANDEN JANUAR 2015 NYT FRA FORMANDEN

NYHEDSBREV NYT FRA FORMANDEN JANUAR 2015 NYT FRA FORMANDEN NYHEDSBREV JANUAR 2015 NYT FRA FORMANDEN GENERALFORSAMLINGEN NY CAFÈ +35 I ÅRS NY PÅRØRENDEGRUPPE FACEBOOKGRUPPER BØRN/UNGEGRUPPER HALVÅRLIGT PROGRAM NYT FRA FORMANDEN Kære medlemmer. Godt nytår til jer

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 05.12.2013 Tid 16:00 Sted Mødelokale 2, Rådmandshaven Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend C. Dahl Mie

Læs mere

NORDISK LIGESTILLINGSKONFERENCE ÅRHUS 2008

NORDISK LIGESTILLINGSKONFERENCE ÅRHUS 2008 NORDISK LIGESTILLINGSKONFERENCE ÅRHUS 2008 Program Onsdag, den 21. maj 2008 Ankomst og indkvartering på Hotel Scandic Plaza, Banegårdspladsen. Hotellet ligger i centrum af Århus 200 meter fra Banegården

Læs mere

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Program: Møntergården, Overgade 48-50, 5000 C Kontaktperson: Ellen Warring tlf

Program: Møntergården, Overgade 48-50, 5000 C Kontaktperson: Ellen Warring tlf Dragt- og tekstilnetværkets medlemmer inviteres til landsmøde og seminar den 19.-20. september 2017 på Møntergården i Odense. Tema: Velklædt i 1900-tallet Program: Tirsdag den 19. september Kl:09.30-10.00:

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

Folkeuniversitetet = støvet og kedelig?

Folkeuniversitetet = støvet og kedelig? Folkeuniversitetet = støvet og kedelig? Rethink Vi samarbejder med Danmarks forskere om at gøre deres viden tilgængelig og aktuel for et bredt publikum. Folkeuniversitet Aarhus København Odense Aalborg

Læs mere

Nyhedsbrev November 2011

Nyhedsbrev November 2011 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev November 2011 VIKINGERNES JELLING Tirsdag den 15. november kl. 19.30 vil ledende arkæolog ved Vejle Museum RASMUS B. IVERSEN samle trådene i de sidste års

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Fine fornøjelser i herregårdsparken

PRESSEMEDDELELSE. Fine fornøjelser i herregårdsparken PRESSEMEDDELELSE Fine fornøjelser i herregårdsparken I pinsen kan alle prøve kræfter med fortidens fornemme fritidsaktiviteter på Gammel Estrup. I parken kan man bl.a. forsøge sig med clock golf og lawn

Læs mere

Målemetoder i forebyggelse, behandling og rehabilitering

Målemetoder i forebyggelse, behandling og rehabilitering Målemetoder i forebyggelse, behandling og rehabilitering 1 Vil du vide, når der udkommer en bog inden for dit fag- og interesseområde? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev på munksgaard.dk 2 Målemetoder i forebyggelse,

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.06.2013 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Rådmandshaven 20, læsesalen Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

Historien om gåsen Vandreudstilling fra Greve Museum

Historien om gåsen Vandreudstilling fra Greve Museum Historien om gåsen Vandreudstilling fra Greve Museum Beskrivelse Greve Museums vandreudstilling Historien om gåsen handler om gåsen som husdyr og dens betydning for mennesket fra 1700-tallet og frem til

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 1/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. januar 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Det samler jeg også på. NB. Hvis

Læs mere

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer Digital trivsel Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk DIGITAL

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsesmøde d. 23. oktober 2012

Referat. Regionsbestyrelsesmøde d. 23. oktober 2012 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Hovedstaden 23. oktober 2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Maja Pejs Jensen 29. oktober 2012 Deltagere: Tine Nielsen, Per Normann Jørgensen,

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

Samlet rapport fra Zonta-klubbernes formænd i sommeren 2018

Samlet rapport fra Zonta-klubbernes formænd i sommeren 2018 Formandsrapport 2017-2018 Distrikt 13, Area 01 Fremsendes pr mail til AD lisbeth.loevenov@gmail.com Samlet rapport fra Zonta-klubbernes formænd i sommeren 2018 Klub: Esbjerg Klubnummer: 1389 Klubmailadresse:

Læs mere

BESØG PÅ EGEN HÅND PÅ NATIONALMUSEET 7.-10. KLASSE

BESØG PÅ EGEN HÅND PÅ NATIONALMUSEET 7.-10. KLASSE Kommunikation og kontakt BESØG PÅ EGEN HÅND PÅ NATIONALMUSEET 7.-10. KLASSE 2016 INDHOLD 1. introduktion TIL UNDERVISEREN.....................................................3 Færdigheds- og vidensmål

Læs mere

1.Generalforsamlingen

1.Generalforsamlingen Dagsorden til AKTIV bestyrelsesmøde Dato: 4/3-2016, kl. 08.00-13.00 Sted: Fuglsangsø Centret Deltagere: Mette Louise Helbo (går kl 11), Britta Høj Andersen (kommer senere), Charlotte Kops Hansen, Eva Østergaard

Læs mere

Dagsorden. Indhold Mål (ansvar) Referat. Mødeleder: Dennis Referent: Kristine. Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø

Dagsorden. Indhold Mål (ansvar) Referat. Mødeleder: Dennis Referent: Kristine. Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø Dagsorden Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø Mødeleder: Dennis Referent: Kristine Indhold Mål (ansvar) Referat 1. Orientering Bordet rundt, hvor alle er klar til at fortælle,

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Efterårsprogram 2016 Arrangementer i efteråret: Frokost ved Egå Marina Stavgang ved Tangkrogen Regionalt medlemsmøde Oplæg om hjælpemidler og forbrugsgoder

Læs mere

AARHUS FORTÆLLER AARHUS % vidste på forhånd, at AARHUS FORTÆLLER er en del af Aarhus 2017-programmet

AARHUS FORTÆLLER AARHUS % vidste på forhånd, at AARHUS FORTÆLLER er en del af Aarhus 2017-programmet Publikumsundersøgelse AARHUS FORTÆLLER AARHUS 2017 PUBLIKUMS SAMLEDE VURDERING AF AARHUS FORTÆLLER Delvist positiv 12% Delvist negativ 1% Meget negativ 0% Meget positiv 86% Neutral 1% AARHUS FORTÆLLER

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Skørping Ældrecenter, Buderupholmvej 57, 9520 Skørping (Logen)

Referat. Ældrerådet. Skørping Ældrecenter, Buderupholmvej 57, 9520 Skørping (Logen) Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Skørping Ældrecenter, Buderupholmvej 57, 9520 Skørping (Logen) Møde slut: 12.30 Fraværende: Gytte Gade, Poul Larsen og Henrik Christensen deltog ikke i behandlingen

Læs mere

Den digitale skoletjeneste Glud Museum. Lærervejledning. Historie (primært) Dansk (sekundært)

Den digitale skoletjeneste Glud Museum. Lærervejledning. Historie (primært) Dansk (sekundært) Den digitale skoletjeneste Glud Museum Lærervejledning Målgruppe: Fag: Fælles mål: Undervisningsmateriale: Materialet omhandler: 6. klasse Historie (primært) Dansk (sekundært) Forløbet er tilrettelagt

Læs mere

Kære Lea kære Skipper kære brudepar - kære Hr. og fru Julsbæk stort tillykke med brylluppet

Kære Lea kære Skipper kære brudepar - kære Hr. og fru Julsbæk stort tillykke med brylluppet Kære Lea kære Skipper kære brudepar - kære Hr. og fru Julsbæk stort tillykke med brylluppet En god tale skal være som en damekjole Den skal ikke være for lang men alligevel dække det vigtigste: Skål Jeg

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Frivilligpolitik for Odense Bys Museer

Frivilligpolitik for Odense Bys Museer Frivilligpolitik for Odense Bys Museer 1) Frivillige ved Odense Bys Museer Odense Bys Museer er et selvejende, statsanerkendt museum, der beskæftiger ca. 150 medarbejdere inden for fagområderne Arkæologi,

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Lærervejledning til før-opgaver til Familien Sørensen

Lærervejledning til før-opgaver til Familien Sørensen Lærervejledning til før-opgaver til Familien Sørensen Et sprogskoleforløb til DU2 modul 4-6 på Arbejdermuseet. Om undervisningen på Arbejdermuseet Familien Sørensen er en familie, der ligesom tusindvis

Læs mere

Læs!lesLäs Læsevaner og børnebogskampagner i Norden

Læs!lesLäs Læsevaner og børnebogskampagner i Norden Læs!lesLäs Læsevaner og børnebogskampagner i Norden Anette Øster Læs!les Läs Læsevaner og børnebogskampagner i Norden Roskilde Universitetsforlag Anette Øster Læs!les Läs. Læsevaner og børnebogskampagner

Læs mere

Titel : Fåret som husdyr. Fag : Dansk - Historie. Klassetrin : 3. 4. klasse, normalklasser/specialklasser. Årstid : Forår, sommer, efterår

Titel : Fåret som husdyr. Fag : Dansk - Historie. Klassetrin : 3. 4. klasse, normalklasser/specialklasser. Årstid : Forår, sommer, efterår Forløb 4 Fåret Dansk - historie Titel : Fåret som husdyr Fag : Dansk - Historie Klassetrin : 3. 4. klasse, normalklasser/specialklasser Årstid : Forår, sommer, efterår Kort om: Forløbet arbejder med fåret

Læs mere

- : Specialmuseer er svære at placere i skemaet. De, der formidler, bør være dem, der også forsker og samler ind.

- : Specialmuseer er svære at placere i skemaet. De, der formidler, bør være dem, der også forsker og samler ind. Temamøde d. 11. juni 2010. Kvalitet og bæredygtighed. Per Kr. Madsens gruppe, kulturhistoriske og naturhistoriske museer. Referat fra gruppedrøftelsen. Stikord fra indledende bemærkninger ved Per Kristian

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Dansk Sociologforening d. 24. februar 2007

Referat fra Generalforsamling i Dansk Sociologforening d. 24. februar 2007 Referat fra Generalforsamling i Dansk Sociologforening d. 24. februar 2007 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Formandens beretning 4. Kassererens beretning 5. Budget for foreningen 2005,

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Fra praksis: Line Kristensen, Susanne Pallesen, Annette Dippel, Birgitte Sandahl, Annemarie Sørensen, Fra skolen: Vibeke Nielsen, Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

15. december 2008 TEM

15. december 2008 TEM 15. december 2008 TEM Hvad er forskellen på plusfours og cykelshorts? Om behovet for at bevare dragt- og tekstilord på en offentligt tilgængelig database Af Tove Engelhardt Mathiassen, museumsinspektør

Læs mere

Lejer Christina Normann E mail : Tlf.: E mail: Opdateret:

Lejer Christina Normann E mail : Tlf.: E mail: Opdateret: Opdateret: 17.08.2018 Navn og adresse Pårørende Godsbanegade 1, 1. tv. Joan Lytzau tlf.: 30951530 Mail : joanlytzau@gmail.com Jesper 40225003 Mogens 61671122 Godsbanegade 1, 1 th. Mads Nyegaard tlf: 26

Læs mere

Ældrerådets møde mandag den 3. december 2018 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådets møde mandag den 3. december 2018 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådets møde mandag den 3. december 2018 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis X Per

Læs mere

WEB-OMBOOKING. ScreeningsNyt. Nyhedsbrev med information om kræft-screeningsprogrammerne i Region Midtjylland. Nyt om Brystkræftscreening side 2

WEB-OMBOOKING. ScreeningsNyt. Nyhedsbrev med information om kræft-screeningsprogrammerne i Region Midtjylland. Nyt om Brystkræftscreening side 2 ScreeningsNyt Nr. 02 - Marts 2011 WEB-OMBOOKING ScreeningsNyt Nyhedsbrev med information om kræft-screeningsprogrammerne i Region Midtjylland Nyt om side 1 Nyt om side 2 Regionshospitalet Randers Afdeling

Læs mere

LYLE- LYMFEKRÆFT & LEUKÆMI

LYLE- LYMFEKRÆFT & LEUKÆMI Nyhedsbrev januar 2008 Nyheder fra LYLE Dette nummer er blevet redigeret af Jytte Gamby. Louise Aagaard Nielsen skriver opgave i december og er til eksamen et par gange i januar. Indlæg uden underskrift

Læs mere

Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland april 2013

Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland april 2013 Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland april 2013 Restaurering af Tyrstrup Kirke Sted: Tyrstrup Kirke Tid: Tirsdag den 9. april kl. 19.00 Entre kr. 50,00 Arkitekt O. Reinhard Hansen vil fortælle

Læs mere

Nedslag i børnelitteraturforskningen 3

Nedslag i børnelitteraturforskningen 3 Nedslag i børnelitteraturforskningen 3 Tom Jørgensen, Henriette Romme Thomsen, Emer O Sullivan, Karín Lesnik-Oberstein, Lars Bøgeholt Pedersen, Anette Øster Steffensen og Nina Christensen Nedslag i børnelitteraturforskningen

Læs mere

December 2014. Nyhedsbrev. Protektor for BROEN Danmark. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

December 2014. Nyhedsbrev. Protektor for BROEN Danmark. Fattigdom i Danmark. Kære alle. December 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Julen og dermed afslutningen på 2014 nærmer sig. Det har været et spændende år med mange forskellige arrangementer i foreningerne. Nye foreninger er kommet til, og rigtig

Læs mere

5. juli 2013. Bekendtgørelsen findes sidst i dokumentet. Panelet og de tre udvalgs opgaver fremgår af bekendtgørelsen. Det strategiske panel

5. juli 2013. Bekendtgørelsen findes sidst i dokumentet. Panelet og de tre udvalgs opgaver fremgår af bekendtgørelsen. Det strategiske panel Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 5. juli 2013 Sammensætning af personer i Kulturstyrelsens

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012 Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Gæst: Rådmand Steen Møller,

Læs mere

REFERAT AF SKOLE-PRAKTIKFORUM MØDE

REFERAT AF SKOLE-PRAKTIKFORUM MØDE REFERAT AF SKOLE-PRAKTIKFORUM MØDE D. 15-09-2011 KL. 9-15 PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN STV DELTAGERE: ANSÆTTENDE MYNDIGHEDER OG PRAKTIKANSVARLIGE SOSU-SKOLENS LEDELSE OG SKOLEPRAKTIK-KOORDINATORER REFERENT:

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet

Referat fra møde i Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet 06.-08.-2014 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 06. august 2014 Tidsrum 10.00 12.30 Deltagere Connie Jensen, Bjørn

Læs mere

Deltagere: Louise Roer, Anne Marie Vanderhoef, Susanne Dannaher, Sannie Ransby, Bibi Lindschouw og Marianne Gramstrup (referent)

Deltagere: Louise Roer, Anne Marie Vanderhoef, Susanne Dannaher, Sannie Ransby, Bibi Lindschouw og Marianne Gramstrup (referent) Referat fra bestyrelsesmøde over SKYPE den 4.4.2019 kl. 18.30-21.30 Deltagere: Louise Roer, Anne Marie Vanderhoef, Susanne Dannaher, Sannie Ransby, Bibi Lindschouw og Marianne Gramstrup (referent) Afbud:

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08.

Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08. Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08. 1.Velkomst Susanne bød velkommen og der var et specielt velkommen til vores nye kasserer, Erik. 2. Valg af dirigent, referent samt næste møde. Dirigent:

Læs mere

Hold øje uge 20. En herlig uge med cirkus på Næringen 98. God lang weekend. Hilsen Peter

Hold øje uge 20. En herlig uge med cirkus på Næringen 98. God lang weekend. Hilsen Peter Hold øje uge 20. En herlig uge med cirkus på Næringen 98. God lang weekend. Hilsen Peter HUSK på søndag Loppemarked på BØF! Der er stadig plads til DIG og dine LOPPER så kom frisk. Søndag d.18. maj fra

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2015

Nyhedsbrev februar 2015 Nyhedsbrev februar 2015 Kære medlemmer Kastellets 350 år blev fejret efter alle kunstens regler den 1. november 2014 med opvisninger, gardehusarer, musik, rundvisninger, og Slaget på Kirkepladsen, men

Læs mere

Søren Hertz Kari Killén Benny Andersen Lisbeth Zornig Andersen Stinne Højer Mathiasen Jan Trøjborg

Søren Hertz Kari Killén Benny Andersen Lisbeth Zornig Andersen Stinne Højer Mathiasen Jan Trøjborg Søren Hertz Kari Killén Benny Andersen Lisbeth Zornig Andersen Stinne Højer Mathiasen Jan Trøjborg Velkommen til Børnekonferencen 2012 Børnekonferencen 2012 bliver afholdt tirsdag d. 20. marts 2012 på

Læs mere

Aktivitetscenter Gedvedhus

Aktivitetscenter Gedvedhus Aktivitetscenter Gedvedhus Program 1/1-30/6 2017 VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige 1 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt

Læs mere

Familien Sørensen flytter til København

Familien Sørensen flytter til København Opgave 1a Familien Sørensen flytter til København Læs teksten Den 10. februar 1882 kommer et ungt par ud af Asminderød Kirke. Manden hedder Peter Martin, og kvinden hedder Karen Marie. De er 23 år gamle

Læs mere

ISBN: 978 87 7674 858 6. Et lyst værelse er trykt med støtte fra Landsdommer V. Gieses Legat og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat

ISBN: 978 87 7674 858 6. Et lyst værelse er trykt med støtte fra Landsdommer V. Gieses Legat og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ET LYST VÆRELSE ET LYST VÆRELSE Empati, rumopfattelse, kunstnerisk selvspejling og æstetik i kvindelige danske forfatteres og billedkunstneres værker i perioden 1930-90 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

Erindringsportalen Giv det videre! åbner snart alle kan være partnere

Erindringsportalen Giv det videre! åbner snart alle kan være partnere Skal en livshistorie fra jeres samling på DR TV? Erindringsportalen Giv det videre! åbner snart alle kan være partnere Søren Bitsch Christensen, ODA Kulturarv, 31. januar 2017 DR efterlyser livshistorier

Læs mere

NOTAT. 25. februar Den fremtidige varetagelse af arkæologiske ansvarsområder

NOTAT. 25. februar Den fremtidige varetagelse af arkæologiske ansvarsområder NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 25. februar 2013 Den fremtidige varetagelse af arkæologiske

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

Dagsorden ses i Januar nummeret af SAGEN

Dagsorden ses i Januar nummeret af SAGEN NR. 101 FEBUAR 2003 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Generalforsamling Husk at møde op til generalforsamlingen mandag den 10 februar 2003 kl. 19.00 Dagsorden ses i

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 13. møde den 2. december 2013 kl. 9.30-13 Lokale A104 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Gorm Hansbøl (Uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson Tilforordnede:

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Odense april 2009. Virksomhedsbesøg hos Montana Møbler onsdag den 15. april kl. 18.30

ErhvervsKvindeNyt Odense april 2009. Virksomhedsbesøg hos Montana Møbler onsdag den 15. april kl. 18.30 ErhvervsKvindeNyt Odense april 2009 Virksomhedsbesøg hos Montana Møbler onsdag den 15. april kl. 18.30 Vi er meget glade for, at vi har fået mulighed for at gennemføre et virksomhedsbesøg hos Montana Møbler,

Læs mere

Møde i temagruppen Mad og måltider D. 19. november 2015 i Vejle.

Møde i temagruppen Mad og måltider D. 19. november 2015 i Vejle. Emne Referat Beslutninger og ansvar Præsentationsrunde Nyt siden sidst Formand: Winnie Holm Lorenzen, Haderslev Kommune Fødevarestyrelsen Sara Månsson Center for forebyggelse i praksis Karen Eriksen Kræftens

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 28. oktober 2007 kl. 10.00 på Aspesgårdsskoven 9 A, 3770 Åkirkeby.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 28. oktober 2007 kl. 10.00 på Aspesgårdsskoven 9 A, 3770 Åkirkeby. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 28. oktober 2007 kl. 10.00 på Aspesgårdsskoven 9 A, 3770 Åkirkeby. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Jesper Janholm, Kirsten Nielsen,

Læs mere