Tak for sidst og speciel tak for værtskab til Kvindemuseet og til indlægsholderne, der berørte mange forskelligartede aspekter af vort arbejdsfelt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tak for sidst og speciel tak for værtskab til Kvindemuseet og til indlægsholderne, der berørte mange forskelligartede aspekter af vort arbejdsfelt."

Transkript

1 21. april 2006 TEM Referat for landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen april 2006, Århus Kære alle! Tak for sidst og speciel tak for værtskab til Kvindemuseet og til indlægsholderne, der berørte mange forskelligartede aspekter af vort arbejdsfelt. Onsdag 19. april, Kvindemuseet, kl og Den Gamle By, kl Vi mødtes på Kvindemuseet, og Merete Ipsen viste rundt i det nye barndomsmuseum, hvor børns kulturhistorie behandles. Det sker blandt andet for at tiltrække et børnepublikum. Udstillingen er på 200 kvadratmeter og er opbygget omkring seks temaer uden kronologi herunder et tema om krop og klæder, hvor de nutidige forskelle mellem køn er meget synlige. Tøjet er udstillet i to kønsspecifikke garderober, hvor historisk beklædning er svejset ind i plastic med varmen fra et strygejern og hængt på metalpinde ned fra et gitterloft. Fodtøj m.v. er vist i mindre montrer, desuden er der i garderoberne stativer med tøj, som må prøves af børn. Publikum kan rejse ind i udstillingen via visuelle guider i form af kort med 24 børneportrætter fra perioden 1850 til i dag. Det drejer sig både om drenge og piger, hvilket er nyt i Kvindemuseets regi, og det giver anledning til at behandle kønsaspekter på en ny måde. Udstillingen er uden tekst, og oplysninger kan fås dels via audioguider, som bruges i selve udstillingen, dels via en vidensbase under opbygning i Kvindemuseets nye museotek i stueetagen.

2 Dragtpuljemøde i Den Gamle By: 1) Camilla Luise Dahl, Middelaldercentret/Centre of Textile Research: Forslag om online-tidsskrift på dragt.dk samt tematisk medlemsliste. Der mangler et decideret dragtorienteret tidsskrift på dansk, og Camilla foreslår, at vi opretter et sådant e-skrift i forbindelse med dragt.dk. Det er tanken, at tidsskriftet skal indeholde mange forskellige aspekter af arbejdet med historiske dragter. Der skal eksempelvis være anmeldelser af dragtudstillinger, boganmeldelser samt praktiske tips til museumsarbejdet og naturligvis faglige artikler og diskussioner. Tidsskriftet skal komme årligt eller halvårligt. Camilla har allerede kontakt med en lay-outer, der vil arbejde med projektet. Der er en del emner vedr. formater, rettigheder, tilmelding/abonnement, økonomi etc., der skal afklares. Konklusionen på punktet blev, at der nedsættes en ny arbejdsgruppe under dragtpuljen. Arbejdsgruppen skal fungere som redaktionsgruppe, og foreløbig har følgende medlemmer meldt sig: Camilla Luise Dahl, Kitt B. Jensen, Kirsten Toftegaard samt puljesekretæren. Forslag to: En tematisk opbygget medlemsliste vil gøre netværket endnu mere brugbart, fordi man derved direkte kan kontakte andre medlemmer vedrørende fælles interesser. Det blev vedtaget at gøre et forsøg. 2) Bente Larsen, Kvindemuseet: Faglig debat om udstilling af dragter i Barndommens Museum. Konklusioner: Nogle former for plastic indeholder blødgørere, som kan vandre over i tekstile fibre og nedbryde dem. I Kvindemuseets udstilling er der valgt en speciel skånsom plast-type, som er importeret fra England. På tidspunktet for indsvejsning må tekstilet hverken være for tørt eller for fugtigt. Hvis det er for tørt, vil det gå i opløsning i det lukkede i miljø. Hvis det er for fugtigt, vil der opstå kondensskader. Plastic beskytter dragterne mod syre fra direkte berøring; men ophængningen indbyder til håndtering af dragterne ved at svinge med dem eller lignende. Dragter uden fikspunkter foroven vil synke ned inde i plasticen og tynge ned på sig selv. Det er tilrådeligt at skifte dragterne ud hvert halve år eller at arbejde med kopidragter. 3) Nye udstillinger undervejs: Kirsten Aagaard fortalte, at Flynderupgaardmuseet i oktober 2006 laver en udstilling om 1700tals gravtekstiler. ICOM-Costume Committée vil besøge udstillingen i forbindelse med konferencen i København/Lund.

3 Karin Grønning fortalte, at Fredericia Museum ligeledes i oktober åbner en udstilling om broderier og kvindeliv. Kirsten Toftegaard fortalte, at Glyptoteket senere i år åbner en udstilling om impressionismens kvinder. (Referentens kommentar: Send jeres oplysninger om udstillingerne til hjemmesiden, så snart I har noget klart). 4) Nyt fra arbejdsgrupperne ved puljesekretæren: Orddatabaseprojektet er nu så langt fremskredent, at arbejdsgruppen skal til at skrive ansøgninger. Joy Boutrup, lektor ved Kolding Designskole, har opbygget en accessdatabase fra grunden til formålet, og hun er kommet meget langt med selve orddatabasens struktur. Else Østergaard og puljesekretæren skal til at skrive ansøgninger til Kulturarvsstyrelsen og forskellige fonde om støtte til det store indtastningsarbejde. Siden sidst er Camilla Luise Dahl trådt ind i gruppen. Camilla arbejder med et parallelt projekt om middelalderlige dragttermer i skriftlige kilder. Industrialismens tøj-projektet har hvilet siden efteråret. Størstedelen af gruppen var engageret i planlægningen og gennemførelsen af Modekonferencen på Danmarks Designskole m.v. i oktober Omtrent alle papers fra konferencen blev publiceret på nettet; men de er taget af nu, fordi mange af dem præsenterede igangværende forskning. De fleste i industrialismens tøj gruppen præsenterede deres papers på konferencen. Fra begge arbejdsgrupper bliver referaterne lagt ud på dragt.dks interne side. 5) Nyt om hjemmesiden ved puljesekretæren: Karen og Per Jacobi har efter eget ønske trukket sig tilbage fra arbejdet med dragt.dk. Dragtpuljen har sendt Karen & Per en gave for det engagerede arbejde med siden! Vi har dannet en ny konstruktion, som fungerer på følgende måde: Dragt.dk har stadig Nationalmuseets server som host. Tina Forsingdal, Kunstindustrimuseet, er blevet med-redaktør og sparringspartner i arbejdet med siden specifikt på udstillingsdelen. Rent teknisk, så har dragtpuljen hyret Jesper Laugesen fra firmaet med det charmerende navn mouseketeers som skjult web-master. Tak for de tilsendte pressemeddelelser. Husk generelt dragt.dk, når I arbejder med spændende udstillinger af historisk dragt og tekstil på jeres respektive museer. Send pressemeddelelser og billeder til puljesekretæren, så Tina Forsingdal og puljesekretæren kan bearbejde materialet.

4 6) Nyt fra sekretariatet: Puljen oplever en støt stigende medlemstilgang og næsten intet frafald. Vores debat på mødet på Nationalmuseet om medlemskriterier har gjort arbejdet klokkeklart. Vort tilskud blev beskåret med 1000 kr. i indeværende finansår. Det er vigtigt, at arbejdsgrupperne fungerer godt for at få støtten til arbejdet. Regnskabsaflæggelsen er blevet mere kompliceret end i starten; men Den Gamle Bys bogholder giver god hjælp. Ansøgningsfristen flyttet til 15. september, så det skal vi tage højde for i planlægningen af næste landsmøde. Torsdag 20. april, Den Gamle By, kl Kl : Karen Woer og Tove Engelhardt Mathiassen viste rundt i udstillingen Kristentøj og dåbskjoler fra flere vinkler. Tove talte om de overordnede ideer i udstillingens opbygning. Den knytter sig til dåbstøjets historie som sådan og til den fysiske facon på dåbstøjet i dets oprindelige brug samt til farveholdninger mellem 1700 og Udstillingen fylder 6 rum og en forhal. I forhallen er HM Dronningens dåbskjole udstillet i et halvt år frem til 10. oktober. De seks rum består af et tableau af en dåb, to 1700tals rum, to 1800tals rum samt et 1900tals rum. Karen talte om montage og de konserveringsfaglige aspekter. Karens praktiske oplysninger kommer her: Varmespatlen (strygejern) Willard Developments Limited Leigh Road, Terminus Ind. Est. Chichester West Sussex PO19 2TS England tel. (01243) Fax. (01243) Heated Spartula/iron set, type E Control unit special (De store strygejern duer kun sammen med denne) Der findes et utal af forskellige jern til denne kontrol unit. Pris: Control unit 346 pund. Jern mellem 100 og 300 pund stykket. Kold damper.

5 Preservation equipment Vince Road, Diss Norfolk IP22 4HQ England Tel. +44(0) Ultrasonic Humidifier Kit Katalog nr Pris: 123,50 pund Preservation equipment sælger alle mulige gode produkter til konservering og magasinering. Der i blandt Majs pen til nummerering af alt andet end tekstiler, SAKURA En anden nyttig ting er et ministøvsuge kit. En tynd støvsugeslange med mange forskellige mundstykker. Den kan monteres på alle støvsugere, og er rigtig god til støvsugning af museumsgenstande. Den kan købes hos mange støvsugeforhandlere. Pris ca. 125 kr. Der var nogen på mødet der efterlyste blandingsforholdet på ammoniakopløsningen, som vi har renset vores metaltråde men. I får den her, men jeg må advare mod at anvende den, med mindre i er yderst forsigtige og ved hvad i har med at gøre. Egentlig synes jeg i skal lade en konservator udføre en sådan rensning. For ammoniakken er meget basisk, hvilket kan virke nedbrydene på sjælen i metaltråden, som normalt er af bomuld eller silke. Desuden kan den genudfælde kobberet på sølvtråde og forsølvede messingtråde. Man skal altså 1) passe på ikke at få det underliggende tekstil vådt. 2) passe på ikke at gnide for hårdt, dan trådene er meget skrøbelige og 3) Ikke at rense for længe, da kobberet kan genudfælde. Rensningen vil ikke efterlade metaltrådene som nye, men give dem en del af glansen tilbage. Vand 80%, ethanol (96%) 15%, ammoniak 2-5% Dragtpuljemøde fortsat: 7) Monika Jarnfelt, Syddansk Universitet: Med nål og tråd. En biografisk fortælling om en hjemmesyerske. Monika er nyt medlem i dragtpuljen. Hun er lektor i 20. århundredes dansk/nordiske historie, og bogen om en finsk hjemmesyerske ( ) fra Monikas egen familie er hendes seneste forskningsprojekt. Det har været svært at finde kilder til et forskningsfelt uden det normale skriftlige materiale i form af

6 breve, erindringslitteratur etc. Monika har anvendt et mangefacetteret kildemateriale i form af fotos, interviews med mennesker, der har kendt syersken, samt beklædning, hun har syet. Dette er suppleret med tilgængeligt skriftligt materiale i form af skolearkivmateriale, bodelingspapirer samt socialhistorie, agrarhistorie etc. Bogen anvender i kraft af sit tema et kvindeperspektiv på liv, sociale relationer samt syning som levevej i et lille finsk landbosamfund. 8) Kitt B. Jensen, Nationalmuseet: Tidens Tøj et webprojekt. Kitt er nyt medlem af dragtpuljen. Hun er specialestuderende ved Centre of Textile Reseach og har været projektansat på Nationalmuseet til web-projektet, som nu har været 5 år undervejs med skiftende medarbejdere. Udgangspunktet er Nationalmuseets udstilling Krop og forklædning fra Projektets målgruppe er mode- og dragtinteresserede generelt. Når web-udstillingen er færdig vil den indgå i Nationalmuseets serie af web-udstillinger. Den kommer til at rumme cirka 140 dragter, hvortil der er oplysninger på mange niveauer i form af kulturhistorisk beskrivelse, illustrationer fra tiden, snitmønstre samt proveniensoplysninger og dragtbeskrivelse. Arbejdet medfører en seriøs revision af Nationalmuseets database med registreringer. 9) Maj Ringgaard, Nationalmuseet: Forsøg med penne til mærkning af tekstil og dragt, beretning fra NESAT-konferencen i 2005 samt orientering om tekstilerne fra Borringholm. Maj Ringgaard udskriver sine forsøgsresultater vedrørende vask, lys, permanens etc. med mærkepenne, og vi lægger det på dragt.dk snarest muligt som en hjælp til registratorer. NESAT er forkortelse for North European Symposion of Archeological Textiles Dette faglige forum mødes hvert tredje år. Ved sidste møde i 2005 blev der præsenteret nogle vældig gamle og overraskende velbevarede fund. For det første: Fra Domkirken i Køln i et relikvieskrin af træ fældet i 948 og med relikvier af biskop Severinus cirka år 300. Her var velbevarede tekstiler alle C14-daterede. Fra , et stykke 120 cm bredt silkedamask. Fra , et stykke silkestof 270 cm langt med et indvævet mønster af vagtler. Velbevarede farver. Fra , Alba af hør med korsformet dekoration af brikvævning. For det andet: Fra Zürich-søen velbevarede tekstiler fra stenalderen, 4000 f. Kr. (sic!!). Her er som noget helt usædvanligt fundet vegetabilske tekstiler i 12 forskellige fletteog væveteknikker samt nålebinding. Desuden garnnøgler. Materialerne er lindebast og formodentlig nælde. Maj fortalte om sit arbejde med Borringholm-tekstilerne. (Nogle af disse tekstiler blev fremvist ved landsmødet maj

7 2005. Se evt. referatet på dragt.dk) Borringholm var en træborg bygget 1368/70 og nedbrændt cirka Udgravet 1902 og først publiceret nu på Jydsk Arkæologisk Selskab. Her er blandt andet fundet cirka 500 fragmenter af sko og fragmenter af tekstiler i vidt forskellige kvaliteter. Maj sluttede med at gentage sin efterlysning af strikkede strømper og fingervanter fra før 1850 i alle de respektive museumssamlingerne i Danmark til hendes undersøgelser af fundene på Esplanadegrunden (læs evt. mere i referatet fra maj 2005). Maj tilføjer, at I blot skal sende oplysninger, hvis I falder over disse genstande i jeres samlinger. 10) Marie Riegels-Melchior, Danmarks Designskole, Orientering om det nyetablerede Modekonsortium, MOKO. MOKO er startet 2. februar 2006 som et samarbejde mellem Kunstindustrimuseet, Center for Designforskning, Designskolen i Kolding samt Danmarks Designskole. Det handler om modeforskning i dialog med erhvervslivet. Hvis man har ideer til forskningsprojekter indenfor feltet, skal man henvende sig til Danmarks Designskoles forskningsleder, der er tovholder på projektet. Der er udkommet en rapport og et samarbejde er startet med Danish Fashion Institute, der er branchens netværk. Desuden er en foredragsrække om mode blevet lanceret. Puljesekretæren videresender herefter invitationen til første forelæsning. Se evt. mere på 12) Næste møde kommer til at ligge i uge 36. Puljesekretæren vil kontakte Lene Floris på Holbæk Museum om muligheden for at holde et en-dags møde her. Alternativer er Kalundborg eller Tønder Museum alle museer ejer fine dragtsamlinger. Med venlig hilsen Tove Engelhardt Mathiassen Museumsinspektør & puljesekretær

Mødet havde flere primære temaer, og referatet er struktureret efter tema.

Mødet havde flere primære temaer, og referatet er struktureret efter tema. 17. juni 2004 TEM Referat af arbejdsgruppemøde i Dragt- og tekstilpuljen vedrørende forskning og undersøgelser under temaet industrialismens tøj (dragt/tekstil) 17. juni 2004 Referent: Tove Engelhardt

Læs mere

13. september 2006 TEM. Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006. Kære alle!

13. september 2006 TEM. Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006. Kære alle! 13. september 2006 TEM Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006 Kære alle! Mange tak til værter og indlægsholdere for en spændende dag og til alle for en god mødestemning.

Læs mere

OBS: Næste møde vil forme sig som en studierejse til Stockholm i foråret Nærmere besked om dato og program følger senere.

OBS: Næste møde vil forme sig som en studierejse til Stockholm i foråret Nærmere besked om dato og program følger senere. 30. september 2002 TEM Referat fra dragtpuljemøde 25.-26. september 2002 OBS: Næste møde vil forme sig som en studierejse til Stockholm i foråret 2003. Nærmere besked om dato og program følger senere.

Læs mere

Referat dragtpuljen workshop

Referat dragtpuljen workshop Referat dragtpuljen workshop Dag 1 Kort introduktion til workshopforløb ved Marie Mønster Døllner Vi har været fire i en arbejdsgruppe, som har planlagt en lille workshop. Tove stopper til nytår og vi

Læs mere

Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere.

Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere. Referat fra dragtpuljemøde 17.-18. april 2002 Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere. Onsdag 17. april:

Læs mere

SAMARBEJDE. De danske museers puljer. Udgivet af Organisationen Danske Museer

SAMARBEJDE. De danske museers puljer. Udgivet af Organisationen Danske Museer SAMARBEJDE De danske museers puljer Udgivet af Organisationen Danske Museer SAMARBEJDE De danske museers puljer Redigeret af Jørgen Burchardt og Kirsten Rykind-Eriksen Udgivet af Organisationen Danske

Læs mere

29. april 2004 TEM. Referat af møde i dragt- og tekstilpuljen. 23.-24. marts 2004. Referenter: Tove E. Mathiassen og Birka R.

29. april 2004 TEM. Referat af møde i dragt- og tekstilpuljen. 23.-24. marts 2004. Referenter: Tove E. Mathiassen og Birka R. 29. april 2004 TEM Referat af møde i dragt- og tekstilpuljen 23.-24. marts 2004 Referenter: Tove E. Mathiassen og Birka R. Bitsch OBS: Første gruppemøde for forskning/undersøgelser under temaet industrialismens

Læs mere

24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen

24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen 24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen Referat for landsmøde i De danske Museers dragt- og tekstilpulje 25.-26. maj 2010 Lolland-Falster

Læs mere

Bagefter viste Inge rundt i udstillingen, hvor hun blandt havde haft det held at indlåne to privatejede malerier af Brendekilde.

Bagefter viste Inge rundt i udstillingen, hvor hun blandt havde haft det held at indlåne to privatejede malerier af Brendekilde. 29. maj 2013 Puljesekretæren Referat for landsmøde i Dragtpuljen 20. marts 2013 Kære alle. Tusind tak til værterne på Køge Museum og indlægsholderne for et godt landsmøde. Inge Christiansen bød os velkommen

Læs mere

21. november 2005 TEM. Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl. 10-15.45 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen

21. november 2005 TEM. Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl. 10-15.45 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen 21. november 2005 TEM Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl. 10-15.45 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen Kære alle! Allerførst tak til værter og indlægsholdere, som

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 5 Mødedato: 2. september 2014 Tidspunkt: kl. 10 13 Sted: Lokale

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 5 Mødedato: 2. september 2014 Tidspunkt: kl. 10 13 Sted: Lokale Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 5 Mødedato: 2. september 2014 Tidspunkt: kl. 10 13 Sted: Lokale REFERAT Til stede fra udvalget: Thomas Harder (formand), Kristina

Læs mere

6. juni 2005 TEM. Referat for landsmøde i dragt- og tekstilpuljen 24.-25. maj 2005

6. juni 2005 TEM. Referat for landsmøde i dragt- og tekstilpuljen 24.-25. maj 2005 6. juni 2005 TEM Referat for landsmøde i dragt- og tekstilpuljen 24.-25. maj 2005 Mange tak til værterne på Københavns Bymuseum, Kjøbenhavns Skomagerlaugs Skomuseum og Nationalmuseets Bevaringsafdeling

Læs mere

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Onsdag den 28.oktober kl. 16 er der reception og pressemøde på Vejle Kunstmuseum, Flegborg 18, 7100 Vejle, for vores

Læs mere

Erindringsportalen Giv det videre! åbner snart alle kan være partnere

Erindringsportalen Giv det videre! åbner snart alle kan være partnere Skal en livshistorie fra jeres samling på DR TV? Erindringsportalen Giv det videre! åbner snart alle kan være partnere Søren Bitsch Christensen, ODA Kulturarv, 31. januar 2017 DR efterlyser livshistorier

Læs mere

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Indledning Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum indtager Nationalmuseet rollen som central forsknings- og formidlingsinstitution,

Læs mere

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde.

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde. GENERELLE BETRAGTNINGER VEDRØRENDE MUSEUMSSAMARBEJDET PÅ DJURSLAND Ved Brita Mosdal og Jakob Vedsted, februar 2008 Museet for Syddjurs og Djurslands Museum er enige i, at det er en god ide, at indlede

Læs mere

Målgruppe: klasse Titel: Arkæolog for en dag

Målgruppe: klasse Titel: Arkæolog for en dag Målgruppe: 4.-6. klasse Titel: Arkæolog for en dag Fagområder: Historie, natur/teknologi Kort beskrivelse: Forløbet præsenterer en sanselig tilgang til kulturhistorien, hvor eleverne gennem genstande,

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

Materialiseringer. Nye perspektiver på materialitet og kulturanalyse. Redaktion. Tine Damsholt. Dorthe Gert Simonsen. Aarhus Universitetsforlag

Materialiseringer. Nye perspektiver på materialitet og kulturanalyse. Redaktion. Tine Damsholt. Dorthe Gert Simonsen. Aarhus Universitetsforlag Materialiseringer Nye perspektiver på materialitet og kulturanalyse Redaktion Tine Damsholt Dorthe Gert Simonsen Aarhus Universitetsforlag Camilla Mordhorst Materialiseringer Materialiseringer Nye perspektiver

Læs mere

Skønlitterære tekster

Skønlitterære tekster Trin 1 Brevet af Jørn Jensen Læs historien højt i klassen og tal om indholdet. Eleverne vælger en af illustrationerne og laver en billedbeskrivelse. Det kan være mundtligt eller skriftligt. Tal om billedets

Læs mere

Spørgeskema nr.: Uge 49 2004 SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE AF DE DANSKE KUNSTMUSEER. Fakta (interviewerens noter) telefonnummer

Spørgeskema nr.: Uge 49 2004 SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE AF DE DANSKE KUNSTMUSEER. Fakta (interviewerens noter) telefonnummer SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE AF DE DANSKE KUNSTMUSEER Fakta (interviewerens noter) Museum telefonnummer Kontaktperson Henvist til anden kontaktperson (navn) Interviewer Antal opringninger (sæt x per opringning)

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold PRESSEMEDDELELSE Foredrag om Fruentimmere og Folkehold Med efterårets foredragsrække stiller Gammel Estrup Herregårdsmuseet skarpt på fortidens Fruentimmere og Folkehold. Foredragsrækken indledes med en

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Karen Blixens gardiner

Karen Blixens gardiner Karen Blixens gardiner Karen Blixen museet ved Rungsted Kyst har til huse i forfatterens private hjem på Rungstedlund. Stuerne står som i forfatterens tid, og de er blandt andet kendt for de altid smukke

Læs mere

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk mandag og tirsdag den 19.-20. september 2016 på Museum Amager Tema om vask og efterbehandlinger Glittet ungkonehue (Hjort; Jansen; Møller,

Læs mere

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet 201a2m Progr eksklusivt for Museumsklubbe ns medlemmer 26.1. h räch Gespräc IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum 8.5. Døden i Landsbyen den Fynske landsby 28.2. Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen

Læs mere

Pedersen. Beslutning og ansvarlig for opfølgning. med henvisning til bilag.

Pedersen. Beslutning og ansvarlig for opfølgning. med henvisning til bilag. Menighedsrådsmøde nr. 330, 09.09.2015 kl. 19.00 Pedersen Indleder: Jesper Henning Deltagere: Sigfred, Jette, Christoffer, Kirsten, Bent, Henrik, Carl, Knud, Poul, Lise, Ingerlise, Christian, Jesper, Henning,

Læs mere

Kulturhistorisk Rapport

Kulturhistorisk Rapport Kulturhistorisk Rapport RSM j.nr. 10.238 Udarbejdet af Poul Krogh Jørgensen, Ringkøbing-Skjern Museum 2011 Bygherrerapport RESUME: Ringkøbing-Skjern museum foretog i uge 31 2011 en egen betalt forundersøgelse

Læs mere

Skoletjensten/Arbejdermuseet. Lav en udstilling om 1950'erne. Version 200901

Skoletjensten/Arbejdermuseet. Lav en udstilling om 1950'erne. Version 200901 Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel: Version 200901 Forfatter: Mellemtrin, 3.-6. klasse Kold krig og kiksekage Lav en udstilling om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen Lav en udstilling på skolen,

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

6. oktober 2009 TEM. Tak til indlægsholdere og værter for et godt landsmøde.

6. oktober 2009 TEM. Tak til indlægsholdere og værter for et godt landsmøde. 6. oktober 2009 TEM Referat for landsmøde i dragtpuljen 23. 24. september 2009 Værtsmuseer: Kvindemuseet og Den Gamle By Referent Tove Engelhardt Mathiassen Fotografer: Ida E. Hansen, Kvindemuseet, Lis

Læs mere

Afrapportering for projektet Lydkompositioner i Greve Museums permanente udstilling

Afrapportering for projektet Lydkompositioner i Greve Museums permanente udstilling Til Kulturstyrelsen Ang. J.nr. 2011-7.42.03-0022 Afrapportering for projektet Lydkompositioner i Greve Museums permanente udstilling Greve Museum d. 25. oktober 2013 På Greve Museum modtog vi i 2011 tilsagn

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

Indhold Formål... 1 Referat:... 2 Deltagerliste... 6 Regnskab... 6

Indhold Formål... 1 Referat:... 2 Deltagerliste... 6 Regnskab... 6 NOTAT Studietur til Napoli i forbindelse med Ny Trelleborg Center for Kultur og Fritid Jesper Rønn Kristiansen jespr@slagelse.dk 9. Maj 2012 Indhold Formål... 1 Referat:... 2 Deltagerliste... 6 Regnskab...

Læs mere

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk mandag og tirsdag den 19.-20. september 2016 på Museum Amager Tema om vask og efterbehandlinger Glittet ungkonehue (Hjort; Jansen; Møller,

Læs mere

den originale anno 1993 SMUK NATURLIG VARM

den originale anno 1993 SMUK NATURLIG VARM den originale anno 1993 SMUK NATURLIG VARM Produktet: Håndlavet af 100 % ren, naturlig uld. ADVARSEL! afhængighed kan forekomme Ulden er naturligt behandlet, og produktet er fulgt nøje, hele vejen fra

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Spændende foredragsrække om landarbejdere

PRESSEMEDDELELSE. Spændende foredragsrække om landarbejdere 1/1 PRESSEMEDDELELSE Spændende foredragsrække om landarbejdere Gammel Estrup Herregårdsmuseet stiller i efteråret skarpt på fortidens landarbejdere på de danske herregårde gennem tre spændende foredrag.

Læs mere

20. september 2012 Puljesekretæren. Referat af landsmøde i dragtpuljen 10. september 2012 Foto: Kirsten Rykind-Eriksen og puljesekretæren

20. september 2012 Puljesekretæren. Referat af landsmøde i dragtpuljen 10. september 2012 Foto: Kirsten Rykind-Eriksen og puljesekretæren 20. september 2012 Puljesekretæren Referat af landsmøde i dragtpuljen 10. september 2012 Foto: Kirsten Rykind-Eriksen og puljesekretæren Kære værter, indlægsholdere og mødedeltagere! Tak for sensommerens

Læs mere

Afrapportering af samarbejdsprojekt mellem Håndarbejdets Fremme og Designmuseum Danmark Forår 2014 til sommer 2015.

Afrapportering af samarbejdsprojekt mellem Håndarbejdets Fremme og Designmuseum Danmark Forår 2014 til sommer 2015. Afrapportering af samarbejdsprojekt mellem Håndarbejdets Fremme og Designmuseum Danmark Forår 2014 til sommer 2015. I foråret 2014 indledtes et samarbejde mellem Håndarbejdets Fremme og Designmuseum Danmark.

Læs mere

Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015

Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015 Blad nr. 3009 Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015 Dagsorden Beslutning 1. Godkendelse af mødets dagsorden Godkendt. 2. Meddelelser til orientering 2.1 Meddelelse fra Kirkeministeriet om Biskoppens

Læs mere

2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009

2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009 Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009 Tilstede: Vibeke Krøll, formand, Inge Madsen, Judith Mølgaard, Inge Hynkemejer, Hans

Læs mere

Referat af Afdelings-/budgetmødet tirsdag den 29. januar 2004 kl. 19,00

Referat af Afdelings-/budgetmødet tirsdag den 29. januar 2004 kl. 19,00 AFDELING NØRREBY Referat af Afdelings-/budgetmødet tirsdag den 29. januar 2004 kl. 19,00 1. Velkomst og valg af dirigent Marianne Benjovitz bød alle velkommen. Henning Bryld blev valg som dirigent Henning

Læs mere

KØN I HISTORIEN. Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff. Redigeret af. Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g

KØN I HISTORIEN. Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff. Redigeret af. Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g KØN I HISTORIEN Redigeret af Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g Køn i historien Køn i historien Redigeret af Agnes S. Arnórsdóttir & Jens A. Krasilnikoff

Læs mere

Meget mere end Aarhus Fortæller 65

Meget mere end Aarhus Fortæller 65 Meget mere end Aarhus Fortæller Anneken Appel Laursen Museum Aarhus er overskriften, når vi taler om Den Gamle Bys virke som lokalmuseum for Aarhus. Etableringen af den permanente udstilling Aarhus Fortæller

Læs mere

nyhedsbrev dec Kære medlem,

nyhedsbrev dec Kære medlem, nyhedsbrev dec. 2018 Kære medlemmer 1 Nye udgivelser 2 De skønlitteræres kursuspulje 3 Skrivepladser tilbydes 3 Få en ny hjemmeside 4 DsF på Facebook 4 Nyhedsbrevet i 2019 4 Forfatternes Litteraturhistorie

Læs mere

PACT Bestyrelsesmøde Den 8. juni 2015 Kl. 18:30 20:30

PACT Bestyrelsesmøde Den 8. juni 2015 Kl. 18:30 20:30 PACT Bestyrelsesmøde Den 8. juni 2015 Kl. 18:30 20:30 Emne Diskussions Formål Kommentar Bestyrelsesmøde 08.06.2015 /Baggrundsdokumenter 1. Valg af ordstyrer og referent Til stede: Kirsten, Henrik, Rikke,

Læs mere

INDSPIL NR. 48. April 2015

INDSPIL NR. 48. April 2015 Fredag den 22. maj 2015 arrangeres K U L T U R N A T 2 0 1 5 i Kalundborg. En af de nærmeste dage udsendes mail til jer alle med nærmere oplysninger om arrangementet. Begynd gerne straks at tænke på, hvordan

Læs mere

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark Referat fra generalforsamling lørdag d. 7. april 2018 Fænøsund Konference og Ferie Oddevejen 8 5500 Middelfart 1. Velkomst Mogens Schmidt, formand, bød generalforsamlingen velkommen 2. Valg af ordstyrer,

Læs mere

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale Statsrådsmøde Torsdag den 9/9 2010 klokken 16:15 i lokale 1330-126 Fremmødte: Anna, Maria, Jesper, Oluf, Rasmus, Troels, Jonas. Desuden er der mødt en masse nye ansigter op, referenten ikke kender navnene

Læs mere

Kl. 14.30-17: Dragt- og tekstilpuljemøde i Nationalmuseets undervisningslokale 2.

Kl. 14.30-17: Dragt- og tekstilpuljemøde i Nationalmuseets undervisningslokale 2. 4. december 2004 TEM Referat for dragt- og tekstilpuljens møde i København 1. september 2004 Kære alle! Mange tak til værter og indlægsholdere for et spændende møde på Amalienborgmuseet og Nationalmuseet.

Læs mere

Nyhedsbrev april 2010

Nyhedsbrev april 2010 Nyhedsbrev april 2010 Årsmøde Indkaldelse til årsmøde den 8.maj på Koldinghus skulle nu være nået ud til medlemmerne og vi glæder os til at se jer til en diskussion om foreningens aktiviteter i de kommende

Læs mere

ANIS INFO-MØDE 17. MAJ 2017

ANIS INFO-MØDE 17. MAJ 2017 ANIS INFO-MØDE 17. MAJ 2017 DAGSORDEN 1. ANIS Institutforhold Økonomi Status vedr. renoveringer mv. Center for Cirkulær Bioøkonomi Sommerfest Afløser for Mogens Vestergaard i Akademisk Råd 3. Administrative

Læs mere

Herregården før, nu og i fremtiden

Herregården før, nu og i fremtiden Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 4 Offentlig Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab og Nationalmuseet Indbyder til FÆLLESSEMINAR Herregården før, nu og i fremtiden Indlæg ved: Museumschef Per

Læs mere

i<**1*?*x MINISTERIET

i<**1*?*x MINISTERIET Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 139 Offentligt i

Læs mere

PARTNERSKAB OM SUBSTITUTION AF FARLIG KEMI

PARTNERSKAB OM SUBSTITUTION AF FARLIG KEMI Nyhedsbrev nr. 4 5. juli 2016 PARTNERSKAB OM SUBSTITUTION AF FARLIG KEMI Nyhedsbrev Hermed udsendes det tredje nyhedsbrev fra Kemi i Kredsløb. Partnerskabet blev lanceret af daværende miljøminister, Kirsten

Læs mere

Bestyrelsesmøde onsdag den 16. august 2017 kl Tilstede: Paw, Belinda, Jens, Tina, Rod, Mette, Camilla, Henri Afbud: Guller

Bestyrelsesmøde onsdag den 16. august 2017 kl Tilstede: Paw, Belinda, Jens, Tina, Rod, Mette, Camilla, Henri Afbud: Guller Bestyrelsesmøde onsdag den 16. august 2017 kl. 17.00 Tilstede: Paw, Belinda, Jens, Tina, Rod, Mette, Camilla, Afbud: Guller 1. Godkendelse af dagsordenen for møde Godkendt 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

En Smuk Bog. Unge der har mistet. Michelle Dettmer

En Smuk Bog. Unge der har mistet. Michelle Dettmer En Smuk Bog Unge der har mistet Michelle Dettmer og Matilde, Ditte, Steffan, Rikke, Martin, Martin, Louise, Nicklas, Ida, Line, Camilla, Camilla, Johannes, Sofie, Martin, Tina, Malene, Ann og Karin 5 Michelle

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Til stede: Henrik, Jesper, Pia, Leni,, Tina og Karin Vært: Leni og Børge Referent: Karin Emne Dialog Beslutning Ansvar Deadline Referat

Læs mere

Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune.

Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune. Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune. Formål: 1. At sætte nye standarder for hvorledes museer og skoler kan samarbejde 2. at benytte samlingerne på en relevant og kreativ måde

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

Interview med Gertrud With Leder af Bakkehusmuseet på Frederiksberg

Interview med Gertrud With Leder af Bakkehusmuseet på Frederiksberg Interview med Gertrud With Leder af Bakkehusmuseet på Frederiksberg Indledende samtale, hvor vi fortæller om projektet og G præsenterer sig selv og sin uddannelsesmæssige baggrund, samt hendes tidligere

Læs mere

FLORA DANICA ZOOM ET SAMARBEJDE MED STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM. Oplæg ved Birgitte Kirstein og Trine Andresen September 2013

FLORA DANICA ZOOM ET SAMARBEJDE MED STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM. Oplæg ved Birgitte Kirstein og Trine Andresen September 2013 FLORA DANICA ZOOM ET SAMARBEJDE MED STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM Oplæg ved Birgitte Kirstein og Trine Andresen September 2013 Foto af planche udlånt af Statens Naturhistoriske Museum 6. SEMESTER FORÅR

Læs mere

Glyptotekets strategi

Glyptotekets strategi Glyptotekets strategi 2018 2020 Glyptotekets strategi 2018 2020 Introduktion Glyptoteket har med sine enestående samlinger, sin historie og sin beliggenhed en aktuel mulighed for at forny sin position.

Læs mere

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Dansk Pædagogisk Historisk tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasd Forening Rapport : Projektet "Børneinstitutionerne en

Læs mere

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet er lagt på websitet

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Sted: KFUM soldaterhjem Treldevej 99 7000 Fredericia Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Deltagere: Vangsgaard Ingeborg Vind Nielsen Svend-Erik Mosegaard Hansen Kristen Foged Mads Nielsen

Læs mere

29. maj 2009 TEM. Kære alle!

29. maj 2009 TEM. Kære alle! 29. maj 2009 TEM Referat af landsmøde i De danske museers dragt- og tekstilpulje På Vejle Museum og Konserveringscentret i Vejle 27. maj 2009 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen Fotograf: Mette Havsteen-Eriksen

Læs mere

Publikationskategorier og definitioner

Publikationskategorier og definitioner Publikationskategorier og definitioner Forskning En forskningspublikation formidler ny viden og er kendetegnet ved først og fremmest at være henvendt til fagfæller. Formidling En formidlingspublikation

Læs mere

Publikationer i lange baner

Publikationer i lange baner af Susanne Klingenberg, Kulturstyrelsen Publikationer i lange baner Det er ved at være en tradition, at der efter større offentlige anlægsarbejder bliver udgivet en publikation, der fortæller om resultaterne

Læs mere

REGISTRERING - STATUS

REGISTRERING - STATUS ARBEJDET MED GENSTANDE REGISTRERING - STATUS REGIN - KUNST For kunstsamlingens vedkommende er der ingen problemer og efterslæb. Der findes ingen uregistrerede genstande på kunstmuseet. Og alle (99 %) sager/værker

Læs mere

Ateljé Margaretha - Postboks 252-6330 Padborg Tel. 70 20 22 50 www.margaretha.dk E-mail: kundeservice@margaretha.dk

Ateljé Margaretha - Postboks 252-6330 Padborg Tel. 70 20 22 50 www.margaretha.dk E-mail: kundeservice@margaretha.dk JUNI 2014 Ateljé Margaretha - Postboks 252-6330 Padborg Tel. 70 20 22 50 www.margaretha.dk E-mail: kundeservice@margaretha.dk 001-008_CMA_snfdt_juni.indd 1 2013-10-10 14:22 Kær Klubmedlem! Det er noget

Læs mere

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for?

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? Indhold Side 1. Praktiske forberedelser 2 2. Filmens opbygning 3 3. Pædagogik og anvendelse 4 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? 5 5. Hvorfor er det relevant at vise filmen? 5 6. Hvad opnår du

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den 20-05-2015 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den 20-05-2015 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den 20-05-2015 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Kieu Nguyen, Veeravaharan Sivagnansundaram-Selvam, Banafsheh Razavian, Omer

Læs mere

Ansøgning om tilskud til nye kulturelle udviklingsprojekter

Ansøgning om tilskud til nye kulturelle udviklingsprojekter Ansøgning om tilskud til nye kulturelle udviklingsprojekter Kulturrådets udviklingspulje støtter nye kulturelle udviklingsprojekter med et kommunalt tilskud, som startkapital for supplerende tilskud fra

Læs mere

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER 2013 2014 Dialogmøde med Børne-, Fritids- og Kulturudvalget for Dragør Kommune Onsdag den 3. september 2014 i caféen på Amagermuseet DAGSORDEN 1. Mission og vision for Museum

Læs mere

Side 1 Om forlaget Kosmologisk Information. - Oplysning om centre hvor der er foredrag om og undervisning i Martinus åndsvidenskab.

Side 1 Om forlaget Kosmologisk Information. - Oplysning om centre hvor der er foredrag om og undervisning i Martinus åndsvidenskab. 1 Side 1 2 Oplysning om forlaget KOSMOLOGISK INFORMATION. KOSMOLOGISK INFORMATION er et bogforlag med speciale i litteratur i relation til Martinus verdensbillede. Kosmologisk Information er en selvejende

Læs mere

UNDERVISNING I SVÆRE TEMAER. Gode råd til arbejdet med svære temaer i museumsformidlingen

UNDERVISNING I SVÆRE TEMAER. Gode råd til arbejdet med svære temaer i museumsformidlingen UNDERVISNING I SVÆRE TEMAER Gode råd til arbejdet med svære temaer i museumsformidlingen Deltagere i studiegruppen Tunge temaer i din formidling: CFU - University College Lillebælt Forsorgsmuseet Svendborg

Læs mere

Fantasiens museum i den digitale tidsalder

Fantasiens museum i den digitale tidsalder Fantasiens museum i den digitale tidsalder Samlingen på nye måder http://www.fortheloveofgod.nl Center Antikmuseet, Institut Foto: Øverst Nederst påantikmuseet. Klassisk Arkæologi Universitet Torben t.v.:

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Kulturarven ved Vadehavet - set gennem udpegede kulturmiljøer og bygningsarv

Kulturarven ved Vadehavet - set gennem udpegede kulturmiljøer og bygningsarv Kulturarven ved Vadehavet - set gennem udpegede kulturmiljøer og bygningsarv Syddansk Universitet 13. april 2016 Mette Slyngborg 1. KoP: (Kulturhistorie og planlægning) Kommuner og museer m. fl. 2. Kulturhistorien

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 11. januar 2018 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Ved samme lejlighed kom en dygtig hobbyfotograf og tog billeder til beskrivelserne, så der kom et ens udtryk sammen med beskrivelserne.

Ved samme lejlighed kom en dygtig hobbyfotograf og tog billeder til beskrivelserne, så der kom et ens udtryk sammen med beskrivelserne. Referat af generalforsamling 27. marts 2011 IKTYOSISFORENINGEN Iktyosis en gruppe af arvelige hudsygdomme Søndag den 27. marts mødtes vi i DGI huset i Århus til vores årlige generalforsamling. 27 børn

Læs mere

Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge

Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge

Læs mere

Grundejerforeningen Stagebjergparken

Grundejerforeningen Stagebjergparken Referat af ordinær generalforsamling "Stagebjergparken" onsdag den 29. august 2007 Referent: Lars Bo Nielsen Referatet er udarbejdet efter nedenstående dagsorden. 1. Valg af dirigent: John (nr 99) blev

Læs mere

Eleverne møder Michaelsfest Forældrearbejdsdag.

Eleverne møder Michaelsfest Forældrearbejdsdag. Nr.1 september 2009 Redaktion og ansvar: Minna Bentzen og Lilli Kjeldsen. Indlæg til næste Nyhedsbrev modtages senest torsdag den 24. september 2009. Adresse: Grønnedalsvej 16, 8660 Skanderborg, telefon

Læs mere

KØGE ROKLUB Stiftet 23/ Medlem af DfFR SDR. MOLEVEJ KØGE TLF

KØGE ROKLUB Stiftet 23/ Medlem af DfFR SDR. MOLEVEJ KØGE TLF Køge 07-10-2017 JD Kære Alle! Her referat af bestyrelsesmødet den 3. oktober 2017. Tilstede: Bente Kristensen, Steen Poulsen, John Nielsen, Kurt Bergen og Dahl Ikke tilstede: Kai Christensen, Henrik Agner

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl , KU, lokale

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl , KU, lokale Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl. 17-19, KU, lokale 16.1.62 Til stede: Lene El Mongy, Kirsten Meyer, Emma Steffensen Bach, Alberte Alsø Dokkedal, Elisabeth Hultcrantz,

Læs mere

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug.

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug. Dragværk Fra anden halvdel af 1700-tallet er tekstiler med såkaldt dragværk bevaret. Her trak kvinderne i brede borter tråde ud i hele stoffets bredde og syede derefter figurer som f.eks. dyr og træer

Læs mere

Nyhedsbrev. Nr. 6 november 2009. Medlem af Tegnerne Peder Stougaards drøm er gået i opfyldelse!

Nyhedsbrev. Nr. 6 november 2009. Medlem af Tegnerne Peder Stougaards drøm er gået i opfyldelse! Nyhedsbrev Nr. 6 november 2009 Medlem af Tegnerne Peder Stougaards drøm er gået i opfyldelse! Dansk Plakatmuseum er åbnet i ny udstillingsbygning i Den Gamle By Plakaten er et spillevende medie og er nu

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov.

Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov. Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse 16. juni 2015 Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov. 1) Formalia 2) Siden sidst 3) Efterårets program/opfølgning

Læs mere

Historiske romancer Kor Højdepunkter i naturvidenskaben Velkommen på nettet

Historiske romancer Kor Højdepunkter i naturvidenskaben Velkommen på nettet Historiske romancer Kor Højdepunkter i naturvidenskaben Velkommen på nettet Kursus 1 fra 31/1 til 13/2 2016 SØNDAG 31/1 Kl. 14.30 Kl. 15.00 16.30 Kl. 16.30 17.15 Kl. 17.30 17.45 19.00 Modtagelse / Hans

Læs mere

AMPUTATIONS-KONFERENCE

AMPUTATIONS-KONFERENCE AMPUTATIONS-KONFERENCE Tværfaglig konference om amputationer og den amputerede patient Onsdag den 6. november 2013 på Hvidovre Hospital INFORMATION TIL SPONSORER OG UDSTILLERE Invitation til sponsering

Læs mere

Redaktion Kirsten Drotner Christina Papsø Weber Berit Anne Larsen Anne Sophie Warberg Løssing. Det interaktive museum

Redaktion Kirsten Drotner Christina Papsø Weber Berit Anne Larsen Anne Sophie Warberg Løssing. Det interaktive museum Redaktion Kirsten Drotner Christina Papsø Weber Berit Anne Larsen Anne Sophie Warberg Løssing Det interaktive museum 1 Redaktion: Kirsten Drotner, Berit Anne Larsen, Anne Sophie Warberg Løssing og Christina

Læs mere

Referat fra Gruppe 1 /v Mette Slyngborg, Sydvestjyske Museer

Referat fra Gruppe 1 /v Mette Slyngborg, Sydvestjyske Museer Referat fra Gruppe 1 /v Mette Slyngborg, Sydvestjyske Museer Ideer til temaer og/ eller udstillinger : Kønsidealer (fx kærlighedsvalg/opfattelse af køn/ myter om køn) Hvor kommer kønnet fra? (Biologi kultur)

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 35 Januar - maj 2016

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 35 Januar - maj 2016 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 35 Januar - maj 2016 Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program for Januar, februar, marts og april 2016 Tilmelding: Find ud af hvad du vil

Læs mere

BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER

BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER MAJ 2014 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER En guide til bygherrer, lokalpolitikere og planlæggere om arkæologiske udgravninger 2 BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER BYGGERI & ARKÆOLOGI Denne

Læs mere

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel Udskoling, 7.-10. klasse Farlig Ungdom Version: 200901 Forfatter: Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen

Læs mere