Eksamensopgave, cand.merc.aud./cand.merc., vinter 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eksamensopgave, cand.merc.aud./cand.merc., vinter 2007"

Transkript

1 Eksamensopgave, cand.merc.aud./cand.merc., vinter 2007 I foråret 2006 havde brødrene Rasmus og Søren været til en stor IT messe i Hannover, hvor de havde set en dvd-robot, der kunne brænde og printe ca. 25 dvd er i timen, og som hurtigt kunne omstilles mellem forskellige opgaver. Rasmus og Søren, som begge var datamatikere, havde derfor besluttet at stifte et aktieselskab, Brænderiet A/S, som skulle have til formål levere ydelser til IT-industrien og som primært skulle fremstille dvd er. Brødrene syntes dog, at prisen var for høj. Men sælgeren kendte en dansk producent af dvd er, Tommy Thomsen, som netop havde købt en større og mere avanceret model. Han havde derfor en brugt dvd-robot til salg. Brødrene mente, at deres markedssegment ville supplere producentens eget og forslog ham derfor, at han skulle gå med ind i selskabet. Konkret foreslog de ham, at han kunne tegne 40 % af Brænderiets aktier ved stiftelsen, og som betaling for aktierne kunne han skyde dvd-robotten ind i selskabet. Tommy Thomsen lovede at overveje det, og samtidig aftalte de, at brødrene skulle undersøge, om der var særlige regler, der skulle overholdes, såfremt dvd-robotten skulle indskydes. Rasmus og Søren havde ikke tidligere været involveret i et aktieselskab, så derfor tog de kontakt til deres gode ven, Uffe, som læste cand.merc.aud. og spurgte, om det var noget, han vidste noget om. De nævnte også, at deres far, Viggo, i mange år havde arbejdet som bogholder i en produktionsvirksomhed, så han ville nok kunne stå inde for dvd-robottens værdi. 1. Hvad skal Uffe svare? De studerende skal henvise til AL 6-6b. Såfremt TT skal tegne aktierne mod indskud af dvd-robotten, er der tale om apportindskud, jf. 6, stk. 1, nr. 1. Dette medfører for det første, at det skal fremgå af stiftelsesdokumentet, at aktier kan tegnes mod indskud af andre værdier end kontanter. Endvidere medfører det, at der skal udarbejdes en vurderingsberetning, som skal vedhæftes stiftelsesdokumentet. Besvarelsen skal endvidere gøre klart, at vurderingsberetningen skal udarbejdes af en uvildig, sagkyndig vurderingsmand, jf. AL 6b. Specifik skal de bemærke, at Viggo ikke opfylder lovens krav om uvildighed, og han derfor ikke kan foretage vurderingen. De studerende bør bemærke, at dette sker for at sikre, at værdien af det indskudte modsvarer værdien af de tegnede aktier, således at 13 ikke krænkes.

2 Tommy Thomsen vendte dog tilbage og meddelte, at han ikke var interesseret, men at de kunne købe dvd-robotten for kr Han mente, at det var ca. 20 % under den reelle værdi. Dette ville brødrene overveje. Da Tommy Thomsen nu alligevel ikke skulle være med i Brænderiet A/S, besluttede brødrene, at selskabet skulle stiftes med en kapital på kr , hvoraf brødrene hver skulle indskyde De sidste kr skulle indskydes af Uffe og Walter, som hver indskød kr Kapitalen blev indskudt hen over sommeren 2006, og i august 2006 afholdt selskabet konstituerende generalforsamling. Her blev Rasmus og Søren begge valgt til bestyrelsen, og som det 3. bestyrelsesmedlem blev deres far, Viggo, valgt. Han mente, at det kunne være godt for selskabet, at der var en i bestyrelsen, som havde forstand på økonomi og regnskaber. Rasmus blev efterfølgende ansat som direktør i selskabet. Søren blev ansat som teknisk chef. Selskabsstiftelsen blev herefter anmeldt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, men på grund af nogle uklarheder i de indsendte papirer, trak registreringen af selskabet ud. Efter kapitalen var blevet indbetalt, havde Rasmus købt stort ind af kontor- og computerudstyr, og det var blevet lidt dyrere end brødrene havde forudset. Men de var stadig interesserede i at købe Tommy Thomsens dvd-robot, og bestyrelsen besluttede derfor at acceptere hans tilbud. Inden de fik kontaktet ham, fik Rasmus imidlertid et tilbud, som han ikke kunne afslå. En dvd-robot som på alle måder lignede den, de oprindeligt havde set, men som var produceret i Taiwan, og derfor lå prisen ca. 40 % under den anden, som var produceret i Tyskland. Dermed kom prisen næsten ned på niveau med de kr , som Tommy Thomsen havde forlagt for sin brugte robot. Rasmus mente, at det måtte være bedre med en ny robot end en brugt, så han købte den derfor straks, uden at have set den. Da Søren hørte det, blev han rasende og sagde, at Rasmus på ingen måde havde haft ret til bare at bruge så mange af selskabets penge. Han mente endvidere, at selskabet ikke var bundet aftalen, fordi bestyrelsen ikke havde været orienteret om købet. 2. Tag stilling til, om Rasmus var berettiget til at købe maskinen, uden først at spørge de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Indledningsvist bør de studerende diskutere, hvilke opgaver der ligger hos henholdsvis direktion og bestyrelse, jf. AL 54. Det afgørende er imidlertid, at de studerende bemærker, at der i teksten står, at bestyrelsen har besluttet at købe

3 TT s dvd-robot. Dermed handler Rasmus i strid med den beslutning, der er truffet. Det er ikke klart, om Rasmus handler i sin egenskab af direktør eller bestyrelsesmedlem, men da sådanne dispositioner normalt ikke ligger hos bestyrelsen, bør de studerende diskutere, om en direktør er bundet af de beslutninger, der er truffet i bestyrelsen. Det er de naturligvis som følge af AL Tag endvidere stilling til, om selskabet er bundet af købet. Et andet spørgsmål end spm. 2. De studerende skal diskutere tegningsreglerne i 60, hvorefter selskabet forpligtes ved retshandler, som på selskabets vegne indgås af den samlede bestyrelse eller af et medlem af bestyrelsen eller af en direktør. Videre skal de studerende diskutere, at tegningsretten kan begrænses i vedtægterne, men da teksten ikke oplyser, at der findes sådanne begrænsninger, kan enhver af bestyrelsens medlemmer på egen hånd forpligte selskabet i enhver henseende, så længe det ligger inden for selskabets formål. Da købet af dvdrobotten ligger inden for formålet, er selskabet bundet. Da maskinen kom, stod det hurtigt klart, at den ikke kunne bruges. Kvalitetsmæssigt levede den slet ikke op til forventningerne, og da producenten umiddelbart efter gik konkurs, måtte Brænderiet A/S indse, at de havde tabt pengene. Brænderiet A/S tog i stedet kontakt til Tommy Thomsen, som stadig var interesseret i at sælge sin brugte dvd-robot. Viggo kendte Tommy Thomsen fra gamle dage, og han mente, at da Tommy var en reel fyr, så var det sikkert et godt køb. På et bestyrelsesmøde primo oktober blev det derfor aftalt, at Brænderiet A/S skulle købe robotten til kr Robotten var dog væsentlig langsommere end forventet, hvilket betød at de enkelte ordrer var længe om at blive færdiggjort, og omsætningen blev derfor mindre end forventet. Endvidere viste robotten sig at være meget slidt, så kvaliteten af dvd erne var meget svingende. På grund af det taiwanske fejlkøb kneb med likviditeten i Brænderiet A/S, så robotten blev ikke betalt til tiden, og Tommy Thomsen havde flere gange rykket for betalingen. D. 17. december blev selskabet registreret hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. 4. Redegør for hvem der hæfter for betalingen af robotten. De studerende skal i deres besvarelse diskutere AL 12, stk. 2.

4 Indledningsvist skal de gøre rede for, at selskabet som sådan, jf. AL 12, stk. 1 ikke kan indgå forpligtelser. Derfor tager 12, stk. 2 stilling til, hvem der hæfter for forpligtelser indgået på selskabets vegne i stiftelsesfasen. Ifølge denne hæfter de, som har indgået forpligtelsen eller har medansvar herfor, solidarisk. Da bestyrelsen har truffet beslutningen om at køre dvd-robotten, må det være bestyrelsen, der hæfter for betalingen. De studerende bør imidlertid også være opmærksomme på, at selskabet registreres d. 17. december, hvorved forpligtelsen overgår til selskabet. Dette er dog under forudsætning af, at forpligtelsen er indgået på selskabets vegne, men der er ikke noget, der tyder på, at denne forudsætning ikke er opfyldt. Efter registreringen kan TT dermed ikke længere rette et krav mod bestyrelsen personligt. Et evt. sagsanlæg fra hans side vil ikke ændre på, at kravet ved registreringen overgår til selskabet, jf. U I forbindelse med den første generalforsamling i Brænderiet A/S fremlagde bestyrelsen et regnskab, som indeholdt et tab på kr På baggrund af regnskabet rettede især Walter en sønderlemmende kritik mod bestyrelsen. Særligt anførte han, at selskabet ikke uden videre havde kunnet bruge en væsentlig del af indskudskapitalen til at overtage robotten, men at man skulle have fået foretaget en uvildig vurdering af den, sådan at man havde sikret sig, at den reelt havde den værdi, som Tommy Thomsen havde påstået. Rasmus medgav Walter, at robotten reelt havde haft en værdi under kr , men at man ikke havde handlet i strid med reglerne. 5. Handlede Brænderiet i overensstemmelse med aktieselskabslovens regler, da den overtog robotten, eller skulle der have været en uvildig vurdering af værdien forud for overtagelsen? Begrund din besvarelse. De studerende skal gøre rede for, at apportindskudsreglerne i AL 6-6b ikke omfatter denne situation (uegentlig apportindskud). Selskabet kan derfor overtage et aktiv fra tredjemand i forbindelse med stiftelsen, når der betales kontant for aktivet, uden at dispositionen bliver omfattet af apportindskudsreglerne. Dette selv om der også i den situation er en risiko for, at de indskudte aktiver overvurderes. Den meget omfattende besvarelse vil nævne, at der kan være omgåelsessituationen, hvor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan kræve en vurderingsberetning (Krüger s. 131). Der er dog ikke noget her, der taler for omgåelse af reglerne.

5 Med hensyn til Brænderiets økonomiske situation bemærkede Rasmus i forbindelse med bestyrelsens beretning til generalforsamlingen, at man mente, at underskud ofte ville forekomme ved opstarten af et selskab, hvor der var mange etableringsomkostninger, men at man anså krisen for overstået. Der var mange mindre, men gode kunder, så man forventede en stabil indtjening de kommende år, men at den sandsynligvis ville være mindre end håbet. Walter var slet ikke tilfreds og mente, at der måtte kunne anlægges et erstatningssøgsmål mod bestyrelsen. Uffe havde lidt ondt af sine venner, fordi de havde fået en så dårlig start og var tilbageholdende med sin kritik. Han mente dog, at der var noget med, at når man havde haft et stort underskud, så skulle man sørge for, at underskuddet blev elimineret. 6. Har Rasmus med sin bemærkning i forbindelse med bestyrelsens beretning opfyldt aktieselskabslovens krav til bestyrelsen i forbindelse med et underskud af den pågældende størrelse. De studerende skal diskutere AL 69a, hvorefter bestyrelsen på generalforsamlingen skal redegøre for selskabets økonomiske stilling og om fornødent stille forslag til om foranstaltninger, der bør træffes, herunder selskabets opløsning. De studerende bør nå frem til, at formålet med redegørelsen er at sikre generalforsamlingen et fyldestgørende beslutningsgrundlag. Henset hertil må der skulle en særskilt redegørelse til, der specifikt omhandler kapitaltabssituationen. 7. Giv en begrundet vurdering af, om det er berettiget, at bestyrelsen på generalforsamlingen ikke kommer med forslag til tiltag som følge af tabet, eller om Uffe har ret i, at Brænderiet A/S har pligt til at sikre, at underskuddet elimineres? De studerende skal fortsætte diskussionen af AL 69a, hvorefter bestyrelsen om fornødent på generalforsamlingen skal stille forslag til om foranstaltninger, der bør træffes, herunder selskabets opløsning. Den vigtigste del af diskussionen vedrører, hvornår selskabet bør stille forslag om tiltag. Dette gælder først og fremmest de situationer, hvor selskabet ikke bare formelt har haft et kapitaltab, men hvor selskabets økonomiske situation reelt medfører et behov for tiltag. I forbindelse med denne diskussion er det vigtigt, at de studerende konkret tager stilling til de oplysninger, de får i teksten og sammenholder det med behovet for tiltag. I de gode besvarelser bør de studerende også nævne AL 54, stk. 3

6 hvorefter bestyrelsen skal tage stilling til, om selskabets kapitalberedskab til enhver tid er forsvarligt i forhold til selskabets drift. Videre skal de studerende konkret tage stilling til, om tabet skal elimineres, og de studerende bør i den sammenhæng redegøre for, hvad der forstås herved. Konklusionen skal være, at der ikke er et krav om, at tabet elimineres. 8. Giv en begrundet vurdering af, om Walter har ret i, at bestyrelsen har handlet ansvarspådragende ved at købe robotten af Tommy Thomsen under de omstændigheder, som er beskrevet? Indledningsvist skal de studerende diskutere AL 140 og culpabedømmelsen. De bør konkludere, at det var tale om en uagtsom handling, når bestyrelsen ikke sikrede sig, at maskinen havde en værdi af kr Den gode besvarelse vil også diskutere de øvrige forudsætninger for culpaansvaret, især om der er tale om en adækvat skade. 9. Med hvilket flertal vil generalforsamlingen skulle træffe beslutning om at lægge sag an mod bestyrelsen? Simpelt flertal, jf Har Walter selv mulighed for at anlægge et erstatningssøgsmål mod bestyrelsen? Såfremt der på generalforsamlingen ikke kan samles det krævede flertal for at lægge sag an, kan en aktionær, der repræsenterer mindst en tiendedel af aktiekapitalen, selv anlægge sag, jf. 144, stk. 3. Da Walter ejer 20 % af selskabets kapital, kan han derfor anlægge sag på selskabets vegne. Selv om en sådan sag skal anlægges med påstand om, at bestyrelsen tilpligtes at betale selskabet erstatning for det tab, det har lidt, skal sagen anlægges i aktionærens eget navn. Endvidere skal aktionæren selv bære sagsomkostningerne. Dog med ret til at få disse godtgjort af selskabet i det omfang, omkostningerne dækkes af det beløb, der ved retssagen kommer selskabet til gode.

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2015 blev der i sag 274 2014-9570 AA BB mod CC DD Ejendomsmægler EE Ejendomsmægler Peter Norvig Ejendomsmægler FF Ejendomsmæglervirksomheden Living Homes A/S afsagt sålydende 1 Kendelse Ved

Læs mere

Bilag A Oversigt over og beskrivelse af dokumenter til brug for etablering af Furesø Kommunes Forsyningskoncern

Bilag A Oversigt over og beskrivelse af dokumenter til brug for etablering af Furesø Kommunes Forsyningskoncern Bilag A Oversigt over og beskrivelse af dokumenter til brug for etablering af Furesø Kommunes Forsyningskoncern Som beskrevet i dagsordenens sagsfremstilling foregår processen i forbindelse med etablering

Læs mere

K E N D E L S E. [Indklagede] korresponderede herefter i perioden august til september 2014 med modpartens advokat vedrørende bodelingen.

K E N D E L S E. [Indklagede] korresponderede herefter i perioden august til september 2014 med modpartens advokat vedrørende bodelingen. København, den 27. januar 2016 Sagsnr. 2015-3739/CSI 7. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst: Kendelse af 21. marts 2001. 00-161.414. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 62. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) K, der er medlem af

Læs mere

Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte patientskade er berettiget til erstatning for erhvervsevnetab.

Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte patientskade er berettiget til erstatning for erhvervsevnetab. DOM Afsagt den 14. maj 2013 i sag nr. BS 5-699/2012: A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens problemstilling Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte

Læs mere

LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING

LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING 28. FEBRUAR 2013 LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING I en sag om pensionsforsikring har Østre Landsret taget stilling til principper vedrørende tilbud og accept om antagelse

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for V E D T Æ G T E R for I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S / vedtægter af 25.september 2013 Navn og

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: Kendelse af 10. maj 2010 (J.nr. 2009-0020413) Revisionsvirksomhed frataget godkendelsen som revisionsvirksomhed og slettet i registeret over godkendte revisionsvirksomheder. Revisorlovens 29 og 14, stk.

Læs mere

Om sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 23. februar 2001 oplyst:

Om sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 23. februar 2001 oplyst: Kendelse af 15. august 2001. 01-53.192. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab eftergivet. Årsregnskabslovens 62. Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen Statsautoriseret revisor K

Læs mere

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag - 1 SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten og Skatterådet har indenfor de seneste måneder truffet to afgørelser om de

Læs mere

Cand.merc.aud./Cand.merc. oktober 2010

Cand.merc.aud./Cand.merc. oktober 2010 Cand.merc.aud./Cand.merc. oktober 2010 KaffeKompagniet A/S blev stiftet for 5 år siden af vennerne Rasmus, Søren og Troels og Uffe. Kapitalen var fordelt sådan, at Rasmus havde 50 % af kapitalen, Søren

Læs mere

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst. D O M afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.)) i ankesag V.L. B 1394 13 A (advokat Flemming Schroll Madsen, Middelfart) mod

Læs mere

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét.

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 327 Offentligt Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AO DR kontant viste den 23. marts 2010 en udsendelse om en familie, der har købt et hus af Glostrup

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Statens Forsvarshistoriske Museum Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Tirsdag d. 19. juni, kl. 9.

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Statens Forsvarshistoriske Museum Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Tirsdag d. 19. juni, kl. 9. Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 210 Offentligt TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Statens Forsvarshistoriske Museum Åbent eller lukket: Åbent Dato og klokkeslæt: Tirsdag

Læs mere

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst. D O M afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1033 15 A (advokat Leo Jantzen, Åbyhøj) mod C (advokat

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry Rambusch Vedtægter for Det

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på NT klippekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på NT klippekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0264 Klageren: Indklagede: XX 9800 Hjørring Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 8. december 2015 blev der i sag 306 2015-4061 AA mod Ejendomsmægler Anne-Marie Eybye [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 31. marts 2015 har AA indbragt ejendomsmægler Anne-Marie

Læs mere

K E N D E L S E. Der blev under sagen afgivet forklaring af Klager. Forklaringen blev afgivet for lukkede døre.

K E N D E L S E. Der blev under sagen afgivet forklaring af Klager. Forklaringen blev afgivet for lukkede døre. København, den 23. september 2013 Sagsnr. 2011-5139/SAF/JML 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat A. Sagens tema: Klager, der var mor til en pige, som

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Vedtægter for Indsæt navn vejlaug.

Vedtægter for Indsæt navn vejlaug. Matr.nr.: Indsæt matr.nre. Anmelder: Anmelders navn Anmelders adresse Ejerlavsbetegnelse: Beliggende: ved Indsæt vejens navn(e) Vedtægter for Indsæt navn vejlaug. Vejlaugets navn er: Indsæt vejlaugets

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for NEUROSEARCH A/S. (CVR nr. 12546106)

V E D T Æ G T E R. for NEUROSEARCH A/S. (CVR nr. 12546106) V E D T Æ G T E R for NEUROSEARCH A/S (CVR nr. 12546106) 1 SELSKABETS NAVN, HJEMSTED og FORMÅL Selskabets navn er NeuroSearch A/S. 1. 2. Selskabets formål er at drive investering, forskning, handel, fabrikation

Læs mere

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om anmeldelse, registrering og offentliggørelse m.v. hos den færøske registreringsmyndighed (Anmeldelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Færøerne om anmeldelse, registrering og offentliggørelse m.v. hos den færøske registreringsmyndighed (Anmeldelsesbekendtgørelsen) BEK nr 1382 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2007-0014838

Læs mere

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag Vedtægter for Lildstrand bådlag 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemmer 4 Udelukkelse og eksklusion 5 Ordinær generalforsamling 6 Ekstraordinær generalforsamling 7 Bestyrelsen 8 Regnskab og revision 9

Læs mere

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang Dækning af udgifter til advokatbistand Hjemmel og klageadgang 2010 Inden for den private forsikringsret har det længe været praksis, at nødvendige og rimelige advokatudgifter i personskadesager erstattes

Læs mere

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen - 1 Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En andelsboligforening fik 450.000 kr. tilbage fra SKAT efter en klagesag om foreningens

Læs mere

København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse

Læs mere

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863.

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863. 1 Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret har ved en dom af 1. april 2009 stadfæstet Landsskatterettens kendelse ref. i

Læs mere

123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR. 26042232

123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER for Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Wirtek a/s. 1.2 Selskabets hjemsted er Aalborg kommune. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er at udvikle

Læs mere

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Forbrugeren var berettiget til at ophæve købet af mangelfuld telefon, fordi den erhvervsdrivende ikke havde afhjulpet manglerne inden for rimelig tid.

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 MEDICAL PROGNOSIS INSTITUTE A/S

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 MEDICAL PROGNOSIS INSTITUTE A/S INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 MEDICAL PROGNOSIS INSTITUTE A/S Indkaldelse til Ordinær Generalforsamling Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Medical Prognosis Institute A/S,

Læs mere

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser.

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser. 2009 12-1 Patientklagenævnets pligt til at vejlede om konsekvenserne af en afgørelse truffet af nævnet I fortsættelse af behandlingen af en konkret klagesag om en fars ret til aktindsigt i sin søns patientjournal

Læs mere

VEDTÆGTER for Fonden Neverland

VEDTÆGTER for Fonden Neverland Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Carsten R. Christiansen Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Peter Frandsen Nima Nabipour J. nr. 778.17-01 ldi@cphlex.dk cvr.nr. 27 07

Læs mere

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003.

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. (Årsberetning 2003) Højesterets dom af 8. december 2003. En patient blev opereret for en nedgroet negl

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 14. marts 2016 blev der i sag 320 2015-9364 AA mod Ejendomsmægler BB og Ejendomsmægler CC og Ejendomsmæglervirksomheden DD afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 22. juli 2015 har AA indbragt ejendomsmæglere

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX 1. BESTYRELSENS FØRSTE MØDE Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2011-0189. 2650 Hvidovre. Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2011-0189. 2650 Hvidovre. Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0189 Klageren: XX på vegne YY 2650 Hvidovre Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner. Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015. København, den 26. februar 2016 Sagsnr. 2015 3393/CBW 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Gorm Beck, Roskilde. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

DANSK LIPIZZANERFORENING af 1972. D a n s k L i p i z z a n e r f o r e n i n g. Vedtægter

DANSK LIPIZZANERFORENING af 1972. D a n s k L i p i z z a n e r f o r e n i n g. Vedtægter 1 1. Navn og hjemsted. Stk. 1: Foreningens navn er Dansk Lipizzanerforening. Stk. 2: Foreningens hjemsted er den til enhver tid siddende formands adresse. Stk. 3: Foreningen er tilsluttet Dansk Landbrugsrådgivning,

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

Vedtægter for. Vestas Wind Systems A/S

Vedtægter for. Vestas Wind Systems A/S Vedtægter for Vestas Wind Systems A/S vestas.com Indholdsfortegnelse Selskabets navn, hjemsted og formål... 3 Selskabets kapital og aktier... 3 Bemyndigelse til gennemførelse af kapitalforhøjelse... 3

Læs mere

Vild med film? Film efteråret 2016. 21. september 2016 kl. 19.00 Youth USA 2015, Drama (spilletid 2 timer og 4 min)

Vild med film? Film efteråret 2016. 21. september 2016 kl. 19.00 Youth USA 2015, Drama (spilletid 2 timer og 4 min) Film efteråret 2016 Vild med film? 21. september 2016 kl. 19.00 Youth USA 2015, Drama (spilletid 2 timer og 4 min) 19. oktober 2016 kl. 19.00 Room Italien 2015, Drama (spilletid 1 time og 58 min) 16. november

Læs mere

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 15. maj 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 Nærværende statusbrev er koncentreret om L 154 forslag til lov om erhvervsdrivende, der blev fremsat den 12. marts 2014, og førstebehandlet

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Referat. Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer

Referat. Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer Referat Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer Tid: 29. september 2012 kl. 11.00 Sted: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus Dagsorden:

Læs mere

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst. D O M afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0524 15 Handrupgaard Grundejerforening v/ formand Knud

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S VEDTÆGTER for Udvikling Fyn P/S CVR-nr. 34 20 62 28 Sagsnr. 31225-0010 MMR/ dm 1. NAVN 1.1. Selskabets navn er Udvikling Fyn P/S. 1.2. Selskabets binavn er Developing Fyn P/S. 1.3. Selskabets hjemsted

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Finansieringsret, sommereksamen 2009. (Begge opgaver skal besvares. Ved bedømmelsen vægter opgave 1 med 1/3 og opgave 2 med 2/3)

Finansieringsret, sommereksamen 2009. (Begge opgaver skal besvares. Ved bedømmelsen vægter opgave 1 med 1/3 og opgave 2 med 2/3) Finansieringsret, sommereksamen 2009 (Begge opgaver skal besvares. Ved bedømmelsen vægter opgave 1 med 1/3 og opgave 2 med 2/3) Opgave 1: Gør rede for, hvilke genstande, der kan være omfattet af virksomhedspant,

Læs mere

Bindende svar. PRICEWATERHOUSECOOPERS Att.: Tom Bruno Hansen Rytterkasernen 21 Postboks 370 5000 Odense C

Bindende svar. PRICEWATERHOUSECOOPERS Att.: Tom Bruno Hansen Rytterkasernen 21 Postboks 370 5000 Odense C Juridisk Administration Bindende Svar 1 Returadresse: SKAT, Nykøbingvej 76, 4990 Sakskøbing PRICEWATERHOUSECOOPERS Att.: Tom Bruno Hansen Rytterkasernen 21 Postboks 370 5000 Odense C Bryghusvej 30 5700

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal - 1 Beskatning af tilflyttere nyt styresignal Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmålet om indtræden af skattepligt ved tilflytning til Danmark eller ved den blotte erhvervelse af bopæl

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R. Den 4. oktober 2010 blev der i sag nr. 49/2009 K mod registreret revisor R og RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BAVARIAN NORDIC A/S. CVR nr. 16271187

V E D T Æ G T E R. for BAVARIAN NORDIC A/S. CVR nr. 16271187 V E D T Æ G T E R for BAVARIAN NORDIC A/S CVR nr. 16271187 SELSKABETS NAVN, HJEMSTED og FORMÅL Selskabets navn er Bavarian Nordic A/S. 1. 2. Ophævet Selskabets formål er at drive forskning, handel, fabrikation

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub

Vedtægter for Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub Vedtægter for Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 1 Klubben har til formål at virke for skøjtesportens fremme i Rødovre kommune. Klubben har en Skøjteafdeling, og en amatør ishockey senior- og ungdomsafdeling,

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

GELSTED FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A

GELSTED FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A GELSTED FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A VEDTÆGTER Side 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Gelsted Fjernvarmeselskab A.m.b.a 1.2 Selskabets hjemsted er Gelsted i Middelfart Kommune. 2. FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80)

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) VEDTÆGTER for Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) 1 Selskabets navn og formål 1.1 Navn Selskabets navn er Glunz & Jensen Holding A/S. 1.2 Formål Selskabets formål er at besidde kapitalandele

Læs mere

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015 Advokatpartnerselskab Kalvebod Brygge 39-41 DK - 1560 København V Telefon: +45 33 300 200 Fax: +45 33 300 299 www.lundelmersandager.dk CVR nr. 32 28 39 34 Erik Hovgaard Partner, advokat (H) eh@lundelmersandager.dk

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Kuratellet tilskriver efterfølgende Erhvervs- og Selskabsstyrelsen henholdsvis den 12., den 18. december 2008 og den 7. januar 2009.

Kuratellet tilskriver efterfølgende Erhvervs- og Selskabsstyrelsen henholdsvis den 12., den 18. december 2008 og den 7. januar 2009. Kendelse af 24. november 2009 (J.nr. 2009-0018966) Registrering af kapitalforhøjelse nægtet på grund af tvivl om grundlaget for kapitalforhøjelsen. Anpartsselskabesloven 72 og 73 (Anders Hjulmand, Finn

Læs mere

Ombudsmandens behandling af sager om offentligt ansattes ytringsfrihed

Ombudsmandens behandling af sager om offentligt ansattes ytringsfrihed PRÆSENTATION AF OMBUDSMANDENS BERETNING FOR 2009 PÅ DET OFFENTLIGE DEBATMØDE MED RETSUDVALGET DEN 30. NOVEMBER 2010 Ved afdelingschef Kaj Larsen 17. november 2010 Ombudsmandens behandling af sager om offentligt

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [XXX], GSRN-nr. [XXX] Afgørelse. Retsgrundlag. [Navn] [Adresse]

Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [XXX], GSRN-nr. [XXX] Afgørelse. Retsgrundlag. [Navn] [Adresse] [Navn] [Adresse] [Adresse] Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [XXX], GSRN-nr. [XXX] Under henvisning til din anmodning om årsbaseret nettoafregning af 18. april 2013 kan

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. marts 2014 (j.nr. 2013-0036197) Ikke part og anmodning

Læs mere

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen 26 Medlemmerne og ministrene taler fra Folketingets talerstol eller efter formandens bestemmelse fra deres pladser i salen. Det er

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: 4210720001 og 421151E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 18.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0179 afsagt den 16. februar 2016 ****************************** KLAGER ACH (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Strobel Travel 2014 ApS Strobel Travel

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a. medlemmer 3 VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a. Enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af selskabet. For ejendomme, der er opdelt i andels- eller

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948 Dato: 26-05-2016 Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Du har den 7. december 2015 klaget til Københavns Kommune over kommunens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. september 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. september 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. september 2010 Sag 121/2008 (1. afdeling) Panda Service & Holding ApS under konkurs ved kurator, advokat Finn Mejnertsen mod Jyske Bank A/S (advokat Jess Thiersen)

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Vedtægter for Coloplast A/S CVR-nr. 69 74 99 17

Vedtægter for Coloplast A/S CVR-nr. 69 74 99 17 Fondsbørsmeddelelse nr. 7/2008 11. april 2008 Vedtægter for Coloplast A/S CVR-nr. 69 74 99 17 Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er Coloplast A/S. Selskabet driver endvidere virksomhed

Læs mere

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Hjørring Kommune Internt Notat Dato: 19-10-2015 Side 1. Borgmesterkontoret Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Indledning: I foråret 2012

Læs mere

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR.

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 103 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet, CPR-kontoret Datavej 20 Postbox 269 3460 Birkerød sendt til cpr@cpr.dk 22. juni 2005 Udtalelse

Læs mere

Hjemvisningspraksis i arbejdsskadesager

Hjemvisningspraksis i arbejdsskadesager Hjemvisningspraksis i arbejdsskadesager Den Sociale Ankestyrelse havde oplyst, at det er den overvejende hovedregel i sager om anerkendelse af en arbejdsskade at hjemvise spørgsmålet om ménfastsættelse

Læs mere