OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER 19. december 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER 19. december 2014"

Transkript

1 OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER 19. december 2014 GENERELT Reglerne omhandler personbiler, varebiler og to-hjulede motorcykler. For overskuelighedens skyld omhandler opsamlingen af reglerne her kun de vigtigste køretøjskategorier. Reglerne vil blive indsat som et særligt afsnit i Vejledning om syn af køretøjer. Dertil vil der blive udstedt en bekendtgørelse (se nedenfor om Godkendt Instans og Tekniske Tjenester). Teknisk egnethed Generelt gælder, at ombygningen umiddelbart kan teknisk godkendes (teknisk egnethed, styrke/køreegenskaber), hvis - bil-/motorcykelfabrikanten tillader den omhandlede ombygning, eller - køretøjet ombygges, så det kommer til at svare til en original kraftigere variant af køretøjet. I begge tilfælde skal konkrete krav til støj og luftforurening for den pågældende årgang være opfyldt. De overordnede regler er uændrede. Årgang Når der angives, at et køretøj skal opfylde reglerne for den pågældende årgang, menes i disse regler ikke modelårgang eller lignende, men præcist tidspunktet for køretøjets første registrering. Tilsvarende menes, hvis der f.eks. angives før 10/1990, at køretøjet er registreret den 30. september 1990 eller før. Hvis der angives nyere end 10/1990 eller efter 10/1990, menes, at køretøjet er registreret den 1. oktober 1990 eller senere. Begrebet årgang benyttes for at gøre teksten lettere læselig. Godkendt Instans og Tekniske Tjenester I det følgende omtales en GI. En GI er forkortelsen for en Godkendt Instans. En GI vil selv skulle have en vis teknisk viden og vil have ansvaret for den korrekte og sikre opbygning af køretøjerne. En rapport (af større eller mindre omfang) vil skulle udfærdiges og afleveres til synsvirksomheden i forbindelse med ændringer, som GI er involveret i. Rapporterne vil skulle uploades til et site hos Trafikstyrelsen, hvor Trafikstyrelsen kan udvælge rapporter til stikprøvekontrol. De uploadede filer vil kun kunne læses af myndighederne (Trafikstyrelsen, SKAT, politiet) Side 1 (39)

2 En GI kan få hjælp af en Teknisk tjeneste. Det kan f.eks. være nogle, der kan foretage støjmåling, luftforureningsmåling eller afprøvning af køreegenskaber. I reglerne i det følgende omtales en enkelt af disse Tekniske tjenester, nemlig en GT ( Godkendt Testkører ). Der vil blive udstedt en særlig bekendtgørelse om kravene til en Godkendte Instanser og Tekniske Tjenester. Godkendt Instans er et nyt begreb. Disse får særligt ansvar som en virksomhed med særlig teknisk kompetence, og som udfærdiger rapporter direkte til brug i synsvirksomhederne. Godkendt Instans kan gøre brug af nogle Tekniske Tjenester, som har særlig viden/udstyr til at dokumentere afgrænsede ting om køretøjet. MOTORTUNING Ved motortuning skal følgende dokumenteres: 1. Køretøjet er teknisk egnet til effektforøgelsen (eventuelt efter ombygning). 2. Kravene vedrørende luftforurening er opfyldt. 3. Kravene vedrørende støj er opfyldt. Kravene til teknisk egnethed er forskellige i afhængighed af effektforøgelsen. Kravene til luftforurening og støj er forskellige i afhængighed af køretøjets årgang. Motortuning, hvor det er tydeligt, at hele udlægningen er beregnet til langt større motoreffekt end den, der aktuelt hentes ud af motoren (ladetrykket er ekstraordinært begrænset, eller omdrejningstallet er begrænset til en værdi, hvor drejningsmomentet endnu ikke er begyndt at falde), kan ikke godkendes. Dette kontrolleres af GI eren og indbefatter kontrol af, at en turbolader/kompressor ikke ifølge turbolader/kompressorfabrikanten er beregnet til mere end 40% større effekt, end den, der godkendes til køretøjet, eller at de mekaniske dele og rørføring (indsugning og udstødning) med sikkerhed ikke er dimensioneret til en større yderligere effektforøgelse (mere end 40% over den godkendte). En ilagt motor kan ikke godkendes med drosling (lavere effekt end oprindeligt for den pågældende motor), hvis droslingen er en forudsætning for at komme ned i ydelse, så køretøjet kan godkendes efter en lempeligere regel. Grundlæggende uændret, men med kontrol, der modvirker de groveste snydemuligheder, da det nu bliver praktisk muligt at få godkendt meget større effektforøgelser uden fabrikantens godkendelse helt op til 100% imod før 20%. Teknisk egnethed, generelt Hvis fabrikken bygger en kraftigere variant af en given model, kan man uanset udgangspunkt gå ud fra den kraftigste variant. Det er en forudsætning, at Side 2 (39)

3 karrosseri/chassis, hjulophængsdele, hjul og bremser er de samme, eller ombygges, så de bliver det (dele må dog udskiftes ud fra i øvrigt gældende regler om f.eks. fjedre og hjul). Svarer til hidtidig praksis. Derudover må der benyttes en anden udgave, uanset den ikke findes originalt. Der må således benyttes f.eks. en 5-dørs udgave eller en st.car, uanset fabrikken kun byggede den aktuelle motorvariant som f.eks. 3-dørs. Man må dog ikke benytte reglen på en cabriolet eller pick-up, hvis bilen kun fandtes i lukket udgave med den effekt, som man vil anvende som udgangspunkt. Nu beskrevet i hvilket omfang man kan sammenligne med anden lignende model. Luftforurening, generelt For biler fra før 10/1990 er der ikke krav om Euro-norm og tilsvarende for motorcykler fra før 7/2004. Motoren kan således for så vidt angår luftforurening skiftes frit, når den blot opfylder de almindelige p-synskrav til luftforurening. For nyere biler/mc end ovennævnte må der benyttes en motor fra et andet mærke eller en anden model forudsat, at den pågældende motor har samme Euro-norm eller nyere end den, som originalt ligger i køretøjet. Køretøjet må for så vidt angår luftforurening godkendes uden afprøvning af luftforurening, forudsat at motorens indsugningsmanifold, udstødningsmanifold og motorstyring inkl. følere er uændrede, og forudsat at en eventuel katalysator er placeret i cirka samme afstand til motoren. Køretøjet skal opfylde de almindelige p-synskrav (CO-procent, røgtæthedstal og eventuelt lambda-tal i afhængighed af motortype (benzin/diesel) og årgang). Hvis den anden motor medfører en øget effekt, gælder de øvrige regler herom (Teknisk egnethed og krav til støj). Sædvanlig praksis men lempeligere vedrørende udstødning fra manifold til katalysator, hvilket muliggør montering i anden bil/mc. Der må frit skiftes gearkasse (uanset dette kan have en mindre indflydelse på luftforurening, støj og forbrug). Aldrig tidligere beskrevet, men nu nævnt specifikt. Støj, generelt Køretøjet skal efter ombygningen opfylde de for den pågældende årgang gældende støjkrav. For køretøjer fra før 7/1969, hvor der ikke var objektivt fastsatte støjkrav, gælder ved tuning, at de skal opfylde kravene til køretøjer umiddelbart efter 7/1969 (alternativt ikke støje mere end originalt). Hvis standstøjmåling for et køretøj, der skal opfylde krav til kørselsmåling (nyere end 10/1982), ikke er tilstede, skal der foretages fornyet kørselsmåling (og standmåling). Side 3 (39)

4 I nogle tilfælde en skærpelse. Tidligere kunne synsvirksomheden i nogle situationer vurdere, om ny måling var nødvendig. TEKNISK EGNETHED Køretøjet skal være teknisk egnet til den aktuelle effekt. Det handler om hjul, hjulophæng, bremser, aerodynamisk stabilitet og generelt køreegenskaber. Når der i det følgende angives effektforøgelse, er det i forhold til udgangspunktet, jf. det under Teknisk egnethed, generelt, anførte. Effektforøgelse kan ske ved tuning eller udskiftning af motor. Hvis motoren udskiftes, er det en forudsætning, at den nye motor højst er 50 kg tungere end den originale, for motorcykel højst 25 kg tungere. Hvis den nye motor er tungere end dette, skal der foretages fornyet køreegenskabstest som anført under Effektforøgelse over 40%. Aldrig tidligere beskrevet, men nu nævnt specifikt. Effekten måles på motoren eller ved hjælp af rullefelt og bedst mulig korrektion til korrekt motoreffekt. Effekten skal ikke måles helt nøje efter et ECE-regulativ men med rimelig sikkerhed efter GI erens vurdering. Hvis der foreligger en komplet TÜV Merkblatt 751-godkendelse med den aktuelle ombygning (tuning/bremser/undervogn), kan bilen anses for egnet til den aktuelle effekt. Effektforøgelse, op til 20%: Der skal ikke foretages undersøgelser af teknisk egnethed. Svarer til tidligere. Gammel regel indført i starten af 70 erne. Effektforøgelse, over 20% men højst 40%: Bremserne skal opfylde ét af følgende tre punkter: Ny mulighed for større tuning og med begrænsede undersøgelser. 1. Test for bremsefading, lige strækning Køretøjet accelereres maksimalt fra stilstand over en strækning på 800 m (motorcykler 400 m). Straks derefter bremses maksimalt uden ABS-indgreb (min. 8 m/s 2, pedaltryk noteres) til stilstand. Efter fem sekunder (benyttes eventuelt til en vending) gentages øvelsen. Der foretages fem nedbremsninger, og ved den femte nedbremsning skal køretøjet kunne præstere mindst 8 m/s 2 (pedaltryk højst 50% over det ved anden opbremsning anvendte pedaltryk og højst 50 kg. For motorcykel; kraft på håndgreb højst 20 kg, og for køretøjer ældre end 1980 er kravet min. 7 m/s 2 ) Side 4 (39)

5 Første mulighed for at bevise, at bremserne har tilstrækkelig fadingstabilitet og er beregnet til den øgede effekt. Antallet af nedbremsninger skal fastsættes efter nogle test af eksisterende ikke modificerede biler/mc. Af praktiske hensyn ikke med fuld læs. 2. Test for bremsefading, bane Køretøjet køres på bane (skal være Jyllandsringen, Ring Djursland, Padborg Park, Sjællandsringen, Ring Knutstorp eller Sturup Raceway), hvor der køres 10 min. med maksimal acceleration på strækninger, hvor det er muligt, med kraftig opbremsning før sving (min. 8 m/s2, pedaltryk noteres) og med hurtig kørsel i sving (min. 0,75 g). Efter de 10 min. kørsel skal køretøjet kunne præstere mindst 8 m/s 2 (pedaltryk højst 50% over det ved første sving på anden omgang anvendte pedaltryk og højst 50 kg. For motorcykel; kraft på håndgreb højst 20 kg, og for køretøjer ældre end 1980 er kravet min. 7 m/s2) Belastningen under bremseprøven skal være to personer i en bil og én person på en motorcykel. Hvis lasteevnen for en bil er stor (overstiger 50% af køreklar vægt), skal afprøvningen dog foretages ved minimum halv last. Afprøvningen skal logges, så det kan eftervises, at kørslen er foregået som krævet. Anden mulighed for at bevise, at bremserne har tilstrækkelig fadingstabilitet og er beregnet til den øgede effekt. Køretiden skal fastsættes efter nogle test af eksisterende ikke modificerede biler/mc. Af praktiske hensyn ikke med fuld læs. 3. Bremseskiverne overstiger visse mål Biler Hvis bremseskiverne overstiger følgende ydre diameter (og de forreste er ventilerede), skal der ikke foretages undersøgelse af fading (pkt. 1. eller 2.): Forreste bremseskiver Effekt Min. diameter 100 kw: 290 mm 150 kw 305 mm 200 kw 320 mm 300 kw 350 mm 400 kw 380 mm Tilladt akseltryk Min. dia. korrigeres med 400 kg -30 mm 600 kg -20 mm 800 kg -10 mm 1000 kg 0 mm 1200 kg 10 mm 1400 kg 20 mm 1600 kg 30 mm Side 5 (39)

6 Der må interpoleres mellem værdierne. Formlen herunder kan benyttes: Skivediameter for (mm): ,3 x effekt i Kw + (akseltryk i kg ) x 0,05 Bageste bremseskiver Effekt Min. diameter 100 kw: 270 mm 150 kw 285 mm 200 kw 300 mm 300 kw 330 mm 400 kw 360 mm Tilladt akseltryk Min. dia. korrigeres med 400 kg -30 mm 600 kg -20 mm 800 kg -10 mm 1000 kg 0 mm 1200 kg 10 mm 1400 kg 20 mm 1600 kg 30 mm Der må interpoleres mellem værdierne. Formlen herunder kan benyttes: Skivediameter bag (mm): ,3 x effekt i Kw + (akseltryk i kg ) x 0,05 Hvis de bageste skiver er ventilerede, er nødvendig skivediameter 10 mm mindre. Bemærk, at der ud over fadingkontrollen i dette afsnit skal foretages yderligere bremsekontrol, hvis bremsesystemet er udskiftet/ændret, jf. afsnittet herom. Motorcykler Forreste bremseskiver 320 mm og to bremseskiver, uanset vægt og effekt Bageste bremseskive Tilladt akseltryk Min. diameter 200 kg 225 mm 250 kg 250 mm 300 kg 275 mm 350 kg 300 mm Der må interpoleres mellem værdierne. Formlen herunder kan benyttes: Skivediameter bag (mm): (akseltryk bag i kg - 200) x 0,5 Side 6 (39)

7 Tredje mulighed for at bevise, at bremserne har tilstrækkelig fadingstabilitet og er beregnet til den øgede effekt. Størrelserne er baseret på en større undersøgelse af eksisterende, originale, relativt motorstærke biler/mc. Der er taget gennemsnit (for givet effekt og akseltryk), og værdien er øget ca. 10 mm. Denne enkle mulighed for at godkende bremserne uden særlig afprøvning indbefatter kun biler med ventilerede bremseskiver foran og skiver (evt. ventilerede bag. For motorcykler kun for systemer med to bremseskiver foran og én bremseskive bag. Effektforøgelse, over 40% men højst 100% og højst, så der opnås et effekt/vægtforhold på maks. 20 kw/100 kg for bil og 40 kw/100 kg for motorcykel (i begge tilfælde ud fra tjenestevægt, inkl. 75 kg fører): Ny mulighed for endnu større tuning end tidligere og med beskrevne undersøgelser. Samme krav til bremser (fadingtest eller bremsestørrelse) som nævnte under 20 til 40% effektforøgelse. Dertil skal der foretages en afprøvning af en GT ( Godkendt Testkører ). Det er en forudsætning, at testkøreren bedømmer, at køretøjet har tilstrækkeligt sikre køreegenskaber effekten taget i betragtning og bedømt udfra andre effektstærke originale køretøjer. Testen skal ud over afprøvning på vej baseres på afprøvning på et lukket område (bane), og følgende skal vurderes: For bil: 1. Retningsstabilitet op til 90% af topfarten 2. Kørsel på ujævn, asfalteret vej med store hældninger 3. Kørsel på vej med kraftig sporkøring 4. Voldsomt vognbaneskift 5. Dobbelt undvigemanøvre og elgtest (foretaget ifølge ISO * og ISO 3888:2:2011*): Min. mulig gennemkørselshastighed 115 km/t henholdsvis indgangshastighed 65 km/t (dog 105 km/t henholdsvis 60 km/t for biler med smallere dæk end 205 eller biler, der ældre end 1980) 6. Speederslip i sving, hvor der køres med størst mulige sideacceleration 7. Gasgivning i sving 8. Maksimal acceleration i hvert gear Øvelse skal ikke foretages, hvis hjulophæng/fjedre er uændret i forhold til den originale (hvad de dog sjældent vil være ved en sådan effektforøgelse). * For biler med en bredde på højst 190 cm (uden spejle) kan benyttes en fast bredde af de tre sektioner af hver øvelse på henholdvis 2,30/2,50/2,70 m og 2,30/2,80/3,00 m. Ved en bredde på over 190 cm må benyttes ISO-standardernes køretøjsafhængige metode for fastsættelsen af bredden af de tre sektioner. Side 7 (39)

8 Belastningen under bremseprøven skal minimum være to personer. Hvis lasteevnen for en bil er stor (overstiger 50% af køreklar vægt), skal afprøvningen dog foretages ved minimum halv last. De krævede hastigheder i manøvre 5 er fastsat på baggrund af en omfattende mængde afprøvninger fra Teknikens Värld ( og auto motor und sport (ved hver større test af bilerne). Kravene er fastsat i den nedre ende af, hvad køretøjerne kan klare. Der er modifikation i forhold til ISO-standard, for såvidt angår opstilling af kegler, idet disse af praktiske årsager har samme afstande uanset bilens bredde (dette princip benyttes også af Teknikens Värld og auto motor und sport). Prøvningen kan derfor gennemføres med større hastighed end ifølge de gamle krav. Afprøvning for retningsstabilitet har tidligere skullet ske til topfart, men nu kun 90%, ligesom belastningen under prøverne (herunder de to ISO-test) er sat ned (tilsvarende for motorcykler). For motorcykel: 1. Retningsstabilitet op til 90% af topfarten 2. Kørsel på ujævn, asfalteret vej med store hældninger 3. Kørsel på vej med kraftig sporkøring 4. Voldsomt vognbaneskift 5. Kontrol af weaving og wobling op til 90% af topfarten 6. Kørsel i højre- og venstresving med mindst 35 nedlægningsvinkel 7. Gasslip i sving, hvor der køres med stor nedlægningsvinkel 8. Gasgivning i sving 9. Maksimal acceleration i hvert gear Øvelse skal ikke foretages, hvis hjulophæng/fjedre er uændret i forhold til den originale (hvad de dog sjældent vil være ved en sådan effektforøgelse). Belastningen under bremseprøven skal være én person. Effektforøgelse, over 100% eller, så der opnås et effekt/vægtforhold på over 20 kw/100 kg for bil og 40 kw/100 kg for motorcykel (i begge tilfælde ud fra tjenestevægt, inkl. 75 kg fører): En sådan tuning kan for bil kun godkendes efter en komplet TÜV Merkblatt 751- godkendelse foretaget af prøvningslaboratorier, der er vant til dette. For motorcykel kan sådan tuning ikke godkendes, da der ikke foreligger omhyggeligt specificerede afprøvningsmetoder. Topfart Side 8 (39)

9 Hvis topfarten ikke afprøves, skal der for at bestemme de 90% af topfarten benyttes en matematisk fremregning i forhold til den forøgede effekt. Eventuelt kan topfarten være begrænset af en begrænsning i motoromdrejningstal eller egentlig topfartsbegrænsning. Hvis køretøjets topfart forøges med mindre end 10% i forbindelse med tuningen, skal der ikke foretages afprøvning af retningsstabilitet ved 90% af topfarten. Hvis der ikke foretages tuning af køretøjet, men alene sker ophævelse eller ændring af en topfartsbegrænsning (som medfører en forøgelse af topfarten på mere end 10%) skal der foretages afprøvning af retningsstabilitet ved 90% af den ny topfart. Afprøvning af køretøjer skal ikke længere foregå helt til tophastighed (da dette i praksis er yderst besværligt). 90% af topfart vil for de fleste bilers vedkommende kræve en strækning på cirka 3 km. LUFTFORURENING Hvis køretøjsfabrikanten erklærer, at køretøjet efter ombygningen opfylder gældende luftforureningsbestemmelser for et køretøj af den pågældende årgang, kan køretøjet godkendes, for såvidt angår luftforurening, og køretøjet er så ikke underlagt de krav, som er nævnt nedenfor for hver køretøjskategori. Ny lempeligere regel. Tidligere skulle der foreligge dokumentation (afprøvning) for enhver afvigelse, også når en kendt motor optrådte i et andet køretøj, selv om dette næppe har haft den store indflydelse på køretøjets luftforurening. Hvis der foreligger dokumentation i form af en afprøvning af køretøjet eller et identisk køretøj (mærke, model, variant), der viser, at køretøjet opfylder gældende luftforureningsbestemmelser, er køretøjet ej heller underlagt nedenstående krav. Hvis en bil er nyere end 7/1997 (varebil dog nyere end 18/03/2009), skal der foreligge oplysninger om EU-forbrug. Hvis dette ikke foreligger, skal forbruget udregnes efter Skatteministeriets formel. Biler nyere end 10/1990 Dyr kørselsmåling (der ikke kan udføres i Danmark, da ingen har de nødvendige faciliteter) kræves ikke længere. Derimod kræves lavere værdier ved syn, så bilen skal være velfungerende, når den er tunet. Benzinbiler: Ved syn må CO-værdien ikke overstige 0,1% CO ved tomgang og forhøjet tomgang (og lambda-tallet skal være de sædvanlige 1 ±0,03 ved forhøjet tomgang). Det er skærpet værdi i forhold til syn af uændret bil (0,3-0,5). Dieselbiler med partikelfilter: Side 9 (39)

10 Ved syn må motorens røgtæthedstal ikke overstige 0,2. Det er skærpet værdi i forhold til syn af uændret bil (0,5 eller det eventuelt højere tal, der står på bilen) Dieselbiler uden partikelfilter: Ved syn må motorens røgtæthedstal ikke overstige 1,5. Det er skærpet værdi i fohold til syn af uændret bil (3,0). Biler ældre end 10/1990 Dyr kørselsmåling (der ikke kan udføres i Danmark, da ingen har de nødvendige faciliteter) kræves ikke længere for bilerne tilbage til 4/1984. Kravene var reelt ikke særligt skrappe, så det var kun en praktisk/økonomisk hindring for godkendelse. Ændringen vil ikke have nogen praktisk betydning for den samlede luftforurening. For biler ældre end 4/1984 har der aldrig været andet end krav til CO i tomgang, så reglerne for disse er uændrede. Benzinbiler: Ved syn må CO-værdien i tomgang ikke overstige følgende i afhængig af årgang: Efter 10/1986: 3,5% CO Før 10/1986: 4,5% CO Før 5/1977: 5,5% CO Før 1/1971: 7% CO Dieselbiler: Ved syn må motorens røgtæthedstal ikke overstige 1,5. Det er skærpet værdi i fohold til syn af uændret bil (3,0). Specielt for diesel: Dyr kørselsmåling eller belastningsmåling (der ikke kan gennemføres i Danmark) kræves ikke længere. Derimod kræves lavere værdier ved syn, så bilen skal være velfungerende, når den er tunet. Motorcykler nyere end 7/2004 Ved syn må CO-værdien ikke overstige 0,1% CO ved tomgang og forhøjet tomgang (og lambda-tallet skal være 1 ±0,03 ved forhøjet tomgang). Dyr kørselsmåling (der ikke kan udføres i Danmark, da ingen har de nødvendige faciliteter) kræves ikke længere. Derimod kræves lavere værdier ved syn, så motorcyklen skal være velfungerende, når den er tunet. Motorcykler ældre end 7/2004 Ved syn må CO-værdien i tomgang ikke overstige følgende i afhængig af årgang: Side 10 (39)

11 Efter 10/1986: 3,5% CO Før 10/1986: 4,5% CO Før 5/1977: 5,5% CO Før 1/1971: 7% CO Der er p.t. ingen krav til CO-værdi for motorcykler. For tunede motorcykler indføres samme krav, som er gældende for biler. STØJ Køretøjer nyere end 10/1982 Hvis effektforøgelsen ikke overstiger 40% i forhold til originalt, og køretøjet fortsat opfylder standstøjkravet (maks. +3 db(a) i forhold til den originale værdi, som skal være tilstede), skal der ikke foretages fornyet støjmåling (kørselsmåling). Lempelse af krav. Tidligere skulle der foreligge fornyet kørselsstøjmåling ved effektforøgelser over 20%. Det skal der ikke længere, men stadig under forudsætning af, at standstøjtallet ikke er øget (hvorved kørselsstøjtallet næppe er ændret meget). Hvis standstøjkravet ikke opfyldt, eller hvis effektforøgelsen overstiger 40% i forhold til originalt (eller det originale standstøjtal ikke er til rådighed eller er overskredet med mere end 3 db(a)), skal der foretages kørselsmåling (efter metode I), hvor støjtallet ikke må overskride det tilladte for den givne årgang. Standstøjen måles og skal fremgå af rapporten fra GI, så der kan angives et nyt standstøjtal. Hvis den originale luftfilterkasse udskiftes til et åbent filter, skal der foretages fornyet støjmåling (kørselsmåling) med de ovenfor nævnte krav. Hvis luftfilterkassen udskiftes til en anden lukket kasse, skal der ikke foretages fornyet støjmåling. Tidligere kunne Statens Bilinspektion bedømme, om det var nødvendigt med ny støjmåling. Nu er det defineret, hvornår der skal udføres ny støjmåling (i praksis en skærpelse). Hvis der foretages egentligt motorskifte, og køretøjet ikke kommer til helt at svare til en eksisterende anden variant, skal der foretages kørselsmåling (efter metode I), hvor støjtallet ikke må overskride det tilladte for den givne årgang. Standstøjen måles og skal fremgå af rapporten fra GI, så der kan angives et nyt standstøjtal Køretøjer ældre end 10/1982 Det tilladte standstøjtal (efter metode II) må ikke overskrides med mere end 3 db(a). Dette skal kontrolleres af synsvirksomheden, hvis synsvirksomheden bedømmer, at der er sket en ændring. Det tilladte standstøjtal efter metode II er: 82 db(a) (+3 db(a)) for bil med benzinmotor Side 11 (39)

12 86 db(a) (+3 db(a)) for bil med dieselmotor 82 db(a) (+3 db(a)) for motorcykel med motor med slagvolumen på op til 125 cm3 84 db(a) (+3 db(a)) for motorcykel med motor med slagvolumen på cm3 86 db(a) (+3 db(a)) for motorcykel med motor med slagvolumen på over 500 cm3 Alternativ til opfyldelse af standstøjtallet kan der for biler udføres kørselsmåling i henhold til metode I, hvor støjtallet ikke må være over 84 db(a) (+3 db(a)). Kørselsstøjtallet skal fremgå af rapport fra en GI. Køretøjer fra før 7/1969 havde ingen absolut støjgrænse. Ved tuning skal de opfylde ovenfor nævnte grænser. Alternativt skal det dokumenteres, at det ændrede køretøj ikke støjer mere end det originale køretøj (standstøjmåling). Et originalt vel vedligeholdt køretøj vil således skulle måles og danne udgangspunkt. De to standstøjtal skal fremgå af rapport fra en GI. I praksis en skærpelse, da der kun sjældent blev målt støj på ældre køretøjer tidligere. Også en skærpelse, fordi der i praksis fastsættes absolutte krav svarende til de lidt nyere køretøjer (men dog ikke større krav end til de lidt nyere veterankøretøjer), hvis man vil tune på det gamle køretøj. Side 12 (39)

13 UDSKIFTNING AF HJUL Biler: Fælge og dæk kan udskiftes efter følgende retningslinjer: 1. Ændringer, der kan foretages uden syn Følgende ændringer af hjul anses ikke som konstruktive ændringer, der medfører pligt til syn og registrering: 1.1 Generelt gælder, at de valgte hjul skal være således, at gældende krav om belastning, hastighed, frigang og afskærmning er opfyldt (se Detailforskrifter for Køretøjer). Endvidere skal man være opmærksom på nødvendige justeringer/kontrol af eventuelt taxameter. 1.2 Dækomkredsen må maksimalt afvige med ±5% (nominel værdi jf. f.eks. STROdatabog). 1.3 Fælgdiameteren må afvige, idet dog dækomkredsen skal opfylde pkt Fælgbredden må afvige, men sporvidden skal være uændret, jf. dog pkt Dækbredden må afvige, idet følgende skal overholdes: a. Dækket skal passe på fælgen (jf. f.eks. STRO-databog). b. Hvis for- og bagdæk originalt er ens bredde, skal de fortsat være ens bredde. Hvis de originalt er forskellig bredde, skal forskellen mellem dækbredde for og bag bevares uændret eller ændres med højst én størrelse (f.eks. før 225/45R18 (for) og 255/40R18 (bag) kan ændres til 245/40R18 (for) og 285/35R18 (bag)). c. Hvis for- og bagdæk originalt har ens profilforhold, skal de fortsat have ens profilforhold. Hvis de originalt har forskelligt profilforhold, skal forskellen mellem profilforholdet for og bag bevares uændret (som i eksemplet ovenfor, hvor forskellen før var 5, nemlig 45 foran og 40 bag, svarende til efter, hvor forskellen også er 5, nemlig 40 foran og 35 bag). - Dækbredden må højst være én størrelse under det mindste, som godkendes af køretøjsfabrikanten (f.eks. 215/45R17 i stedet for 225/45R17). 1.6 Sporvidden må højst øges med 20 mm i forhold til de af bilfabrikanten tilladte mulige sporvidder (for alternative hjulmonteringer). Bestemmelsen kontrolleres ved hjælp af oplysning om de af bilfabrikanten tilladte indpresningsdybder og de aktuelle fælges indpresningsdybde (oftest angivet på fælgene med e eller ET), der højst må formindskes med 10 mm. Montering af sporviddeforøgere (spacers) er tilladt, hvis disse centrerer på navet og i fælgens centerhul. Fælgenes indpresningsdybde skal så korrigeres med tykkelsen af sporviddeforøgeren, så den samlede ændring ikke overskrider 10 mm. Side 13 (39)

14 Generelt er reglerne overtaget fra tidligere. Men der er lempelser, idet man nu kan lave sammenligning med den største sporvidde, som bilen godkendes med af bilfabrikanten (tidligere skulle forøgelsen på maks. 20 mm måles i forhold til den mindste sporvidde, som fandtes for bilen). Også lempelse vedrørende ændring i dækbredde for/bag, ligesom det nu i flere tilfælde er tilladt at montere sporviddeforøgere. 2. Ændringer, der kræver syn Afvigelser ud over de i afsnit 1. nævnte anses som konstruktive ændringer, der skal registreres efter forudgående godkendelse hos en synsvirksomhed. 2.1 Ved synet skal foreligge én af følgende: a. Accept fra bilfabrikanten. Dette kan f.eks. være i form af oplysninger i instruktionsbog, datablad eller lignende af bilfabrikanten udgivet teknisk materiale, eller et brev fra bilfabrikanten eller dennes repræsentant. En bilfabrikants accept af hjul med en given indpresningsdybde kan anvendes til godkendelse af hjul af anden størrelse, men med den samme eller større indpresningsdybde (dog ikke større indpresningsdybde end den største af bilfabrikanten accepterede som giver den mindste sporvidde). b. Godkendelse fra en kompetent myndighed i et EU- eller EØS-land (i praksis TÜV-godkendelse). Montering af fælge, der forøger sporvidden med en mindre værdi end nævnt i en foreliggende TÜV-godkendelse, kan endvidere godkendes. c. Rapport fra GI i tilfælde, hvor sporvidden opfylder kravet (forøgelse maks. 20 mm eller accepteret af bilfabrikanten), men hvor reglerne om hjulstørrelse ikke er opfyldt. GI skal sikre sig, at gældende bestemmelser er opfyldt (afskærmning osv.), og der skal laves en køreegenskabstest som angivet under Teknisk egnet, effektforøgelse over 40%. Punkt i testen skal gennemføres. 2.2 Generelt gælder, at de valgte hjul skal være således, at gældende krav om belastning, hastighed, frigang og afskærmning er opfyldt (se Detailforskrifter for Køretøjer). Endvidere skal man være opmærksom på nødvendige justeringer/kontrol af eventuelt taxameter. Generelt er reglerne overtaget fra tidligere. Der er ny alternativ mulighed for afprøvning af køreegenskaber. Der er dog fortsat ingen mulighed for at fravige kravet om maks. 20 mm forøgelse af sporvidden (eller TÜV-godkendelse), da den nødvendige afprøvning i praksis er nødt til at være den omfattende afprøvning anført i Merkblatt 751. Motorcykler: Der har ikke tidligere været fastsat regler for motorcykler. Det var derfor i praksis ikke muligt at godkende ændringer. Nu nye regler (til dels svarende til biler). Side 14 (39)

15 Fælge og dæk kan udskiftes efter følgende retningslinjer: 1. Ændringer, der kan foretages uden syn Følgende ændringer af hjul anses ikke som konstruktive ændringer, der medfører pligt til syn og registrering: 1.1 Generelt gælder, at de valgte hjul skal være således, at gældende krav om belastning, hastighed og afskærmning er opfyldt (se Detailforskrifter for Køretøjer). 1.2 Dækomkredsen må afvige, idet følgende skal overholdes: a) Afvigelse maks. ±10% (nominel værdi jf. f.eks. STRO-databog). b) Hvis ændringen i omkreds ikke er lige stor på for- og bagdæk, må forskellen i ændringen maksimalt være 5% (f.eks. 3% større fordæk og 2% mindre bagdæk). 1.3 Fælgdiameteren må afvige, idet dog dækomkredsen skal opfylde pkt Dækbredden må afvige, idet følgende skal overholdes: a. Dækket skal passe på fælgen (jf. f.eks. STRO-databog). b. Fordækkets bredde må højst være to størrelser over den største originale (f.eks. 120R19 i stedet for 100R19) eller én størrelse under den mindste originale (f.eks. 90R19 i stedet for 100R19). c. Bagdækkets bredde må højst være tre størrelser over den største originale (f.eks. 180R16 i stedet for 150R16) eller én størrelse under den mindste originale (f.eks. 140R16 i stedet for 150R16). Fordækket må ikke blive bredere end bagdækket, og forfælgen må ikke blive bredere end bagfælgen. 2. Ændringer, der kræver syn Afvigelser ud over de i afsnit 1. nævnte anses som konstruktive ændringer, der skal registreres efter forudgående godkendelse hos en synsvirksomhed. 2.1 Ved synet skal foreligge én af følgende: a. Accept fra motorcykelfabrikanten. Dette kan f.eks. være i form af oplysninger i instruktionsbog, datablad eller lignende af motorcykelfabrikanten udgivet teknisk materiale, eller et brev fra motorcykelfabrikanten eller dennes repræsentant. b. Godkendelse fra en kompetent myndighed i et EU- eller EØS-land (i praksis TÜV-godkendelse). c. Rapport fra GI i tilfælde, hvor reglerne om hjulstørrelse ikke er opfyldt. GI skal sikre sig, at gældende bestemmelser er opfyldt (afskærmning osv.), og der skal Side 15 (39)

16 laves en køreegenskabstest som angivet under Teknisk egnet, effektforøgelse over 40%. Punkt i testen skal gennemføres. 2.2 Generelt gælder, at de valgte hjul skal være således, at gældende krav om belastning, hastighed og afskærmning er opfyldt (se Detailforskrifter for Køretøjer). Side 16 (39)

17 UDSKIFTNING AF FJEDRE, STØDDÆMPERE OG KRÆNGNINGSSTABILISATOR Hvis køretøjet efter udskiftningen kommer til at svare til en eksisterende, original bil/mc, skal der ikke foretages yderligere undersøgelser. Biler: Støddæmpere kan frit udskiftes, hvis de af støddæmperfabrikanten er beregnet til den aktuelle bil (model/variant). Udskiftning af støddæmpere har ikke tidligere været nævnt. Fjedre kan udskiftes efter følgende retningslinjer: 1. Ændringer, der kan foretages uden syn Udskiftning til andre fjedre (samme type, f.eks. skruefjedre), der af bil- eller fjederfabrikanten er beregnet til den aktuelle bil (model/variant), og som giver bilen ændret frihøjde, anses ikke som en konstruktiv ændring, der medfører pligt til syn og registrering på følgende betingelser: a. Den af bil- eller fjederfabrikanten oplyste sænkning i forhold til den originale bil må højst være 40 mm i ubelæsset stand. b. Den af bil- eller fjederfabrikanten oplyste forhøjelse i forhold til den originale bil må højst være 20 mm i ubelæsset stand. a. Der må ikke være forbehold for bilens originalt garanterede totalvægt og akseltryk. b. Fjedrene skal monteres efter fjederfabrikantens anvisning (f.eks. som sæt, sammenhørende fjedre for og bag). c. Fjedrene skal sidde spilfrit i sine fjederskåle også ved fuld udfjedring af hjulene. d. Alle tekniske bestemmelser i Detailforskrifter for Køretøjer skal fortsat være opfyldt (f.eks. min. højde over vej af lygter og tilkoblingsanordning, men dog ikke bestemmelser vedrørende højde af R-punktet). 1.2 For biler, der er forsynet med ALB-ventil, skal ALB-ventilen indstilles således, at der opnås den oprindelige bremsekraft ved bilens ny højde i ubelastet tilstand. 2. Ændringer, der kræver syn Side 17 (39)

18 Fjedermontering, der ikke opfylder pkt. 1 om højder (herunder med integreret højdejustering, der giver mulighed for større sænkning end 40 mm eller større hævning end 20 mm), anses som en konstruktive ændring, der skal registreres efter forudgående godkendelse hos synsvirksomheden. 2.1 Følgende betingelser skal være opfyldt: - Der må ikke være forbehold for bilens originalt garanterede totalvægt og akseltryk. Tilladt totalvægt og tilladt akseltryk må ej heller sættes op. - Hvis der er betingelser til f.eks. bilens mindste akseltryk i tom tilstand, skal dette være overholdt. - Fjedrene skal sidde spilfrit i sine fjederskåle også ved fuld udfjedring af hjulene. - Alle tekniske bestemmelser i Detailforskrifter for Køretøjer skal fortsat være opfyldt (f.eks. min. højde over vej af lygter og tilkoblingsanordning, men dog ikke bestemmelser vedrørende højde af R-punktet). 2.2 Ved synet skal foreligge én af følgende: - Accept fra bilfabrikanten. Dette kan f.eks. være i form af oplysninger i instruktionsbog, datablad eller lignende af køretøjsfabrikanten udgivet teknisk materiale, eller et brev fra bilfabrikanten eller dennes repræsentant. - Godkendelse fra en kompetent myndighed i et EU- eller EØS-land (i praksis TÜV-godkendelse). - Prøvningsrapport fra en GI, som har lavet køreegenskabstest som angivet under Teknisk egnet, effektforøgelse over 40%. Punkt i testen skal gennemføres. Derudover skal bilen opfylde kravene i køretest X2. Prøvningsrapport skal dog ikke foreligge, hvis bilen kun godkendes med en aktuel sænkning/hævning på maks. 40/20 mm og som angivet af fjederfabrikanten vedrørende for/bag (angives i DMR). 2.3 For biler, der er forsynet med ALB-ventil, skal ALB-ventilen indstilles således, at der opnås den oprindelige bremsekraft ved bilens ny højde i ubelastet tilstand. Hvis der til fjedersættet medfølger en ændret ALB-komponent (f.eks. arm eller påvirkningsfjeder), skal denne monteres og justeres efter anvisningen. Generelt er reglerne overtaget fra tidligere. Lempelse vedrørende ALB-ventil og bremsekraftfordeling, samt ny alternativ mulighed for afprøvning af køreegenskaber. Luftaffjedring: Hvis bilen findes originalt med luftfjedre, kan den ombygges til dette originale system. Side 18 (39)

19 Hvis der monteres uoriginal luftaffjedring, skal der foreligge en TÜV-godkendelse i henhold til Merkblatt 751, eller en GI skal lave en undersøgelse i henhold til Merkblatt 751og med anvendelse af en GT til selve afprøvningen. Luftaffjedring har ikke hidtil været beskrevet. Udskiftning var derfor principielt ikke lovligt uden accept af bilfabrikanten (eller TÜV-godkendelse). Nu er mulighederne for godkendelse nævnt. Krængningsstabilisator: Hvis ændringen består i udskiftning til krængningsstabilisator med samme facon (herunder massiv) og maksimal forskel i tykkelse på 3 mm, kan ændringen foretages uden syn. Hvis der sker ændring i facon eller større ændring i tykkelse end 3 mm, kræver ændringen syn, og der skal foretages køreegenskabstest som angivet under Teknisk egnet, effektforøgelse over 40%. Punkt i testen skal gennemføres. Alternativt kan der foreligge TÜV-godkendelse. Krængningsstabilisator har ikke hidtil været beskrevet. Udskiftning var derfor principielt ikke lovligt uden accept af bilfabrikanten (eller TÜV-godkendelse). Nu er mulighederne for godkendelse nævnt. Motorcykler: Der har ikke tidligere været fastsat regler for motorcykler. Det var derfor i praksis ikke muligt at godkende ændringer. Nu nye regler (til dels svarende til biler). Støddæmpere kan frit udskiftes, hvis de af støddæmperfabrikanten er beregnet til den aktuelle motorcykel (model/variant). Fjedre kan udskiftes efter følgende retningslinjer: 1. Ændringer, der kan foretages uden syn Udskiftning til andre fjedre (samme type, f.eks. skruefjedre), der af mc- eller fjederfabrikanten er beregnet til den aktuelle motorcykel (model/variant), og som giver motorcyklen ændret frihøjde, anses ikke som en konstruktiv ændring, der medfører pligt til syn og registrering på følgende betingelser: - Den af mc- eller fjederfabrikanten oplyste hævning eller sænkning i forhold til den originale motorcykel må højst være 40 mm i ubelæsset stand. Forskellen i hævning/sænkning for og bag må højst være 40 mm. - Der må ikke være forbehold for motorcyklens originalt garanterede totalvægt og akseltryk. - Fjedrene skal sidde spilfrit i sine fjederskåle også ved fuld udfjedring af hjulene. Side 19 (39)

20 - Alle tekniske bestemmelser i Detailforskrifter for Køretøjer skal fortsat være opfyldt (f.eks. min. højde over vej af lygter). 2. Ændringer, der kræver syn Fjedermontering, der ikke opfylder pkt. 1 om højder (herunder med integreret højdejustering, der giver mulighed for større sænkning/hævning end 40 mm), anses som en konstruktiv ændring, der skal registreres efter forudgående godkendelse hos synsvirksomheden. 2.1 Følgende betingelser skal være opfyldt: - Der må ikke være forbehold for motorcyklens originalt garanterede totalvægt og akseltryk. - Fjedrene skal sidde spilfrit i sine fjederskåle også ved fuld udfjedring af hjulene. - Alle tekniske bestemmelser i Detailforskrifter for Køretøjer skal fortsat være opfyldt (f.eks. min. højde over vej af lygter). 2.2 Ved synet skal foreligge én af følgende: - Accept fra motorcykelfabrikanten. Dette kan f.eks. være i form af oplysninger i instruktionsbog, datablad eller lignende af motorcykelfabrikanten udgivet teknisk materiale, eller et brev fra køretøjsfabrikanten eller dennes repræsentant. - Godkendelse fra en kompetent myndighed i et EU- eller EØS-land (i praksis TÜV-godkendelse). - Prøvningsrapport fra en GI, som har lavet køreegenskabstest som angivet under Teknisk egnet, effektforøgelse over 40%. Punkt i testen skal gennemføres. Dertil skal øvelse X (køretest for ombyggede/amatørbyggede motorcykler, kørsel over bump ) gennemføres. Prøvningsrapport skal dog ikke foreligge, hvis motorcyklen kun godkendes med en sænkning/hævning på maks. 40 mm og som angivet af fjederfabrikanten vedrørende for/bag (angives i DMR). Øvelse X er ikke fastsat endnu, men bliver formentlig afledt af tilsvarende X2 for biler. Luftaffjedring: Hvis motorcykelmodellen findes originalt med luftfjedre, kan den ombygges til dette originale system og godkendes. Hvis motorcykelfabrikanten accepterer monteringen af et alternativt system, kan det godkendes. I øvrige tilfælde kan det ikke godkendes, da der ikke i noget land eksisterer en afprøvningsmetode. Side 20 (39)

21 UDSKIFTNING AF BREMSESYSTEM Hvis køretøjet efter udskiftningen kommer til at svare til en eksisterende, original bil/mc (med minimum samme effekt), skal der ikke foretages yderligere undersøgelser. Hvis bremserne har en TÜV-godkendelse til montering på den aktuelle bil-/mcmodel/variant (og med effekt højst det i godkendelsen angivne), kan de godkendes uden yderligere dokumentation. Hvis der monteres bremser fra en anden bil eller bremser fra en after marked leverandør (bremser, der ikke originalt sidder på en anden bilmodel), skal én af følgende ting være opfyldt: - De monterede bremser (skiver/tromler) stammer fra en bil/mc med mindst samme effekt og akseltryk. - De monterede bremser (skiver/tromler) har mindst samme diameter og tykkelse (for tromlebremser: bredde) som de originale bremser. Lempelse i princip giver nye muligheder. Hvis ovennævnte ikke er tilfældet, skal der foretages bremseafprøvning som nævnt under Teknisk egnet, effektforøgelse over 20% (fadingprøve). Bil: Hvis både for- og bagbremser (skiver, tromler, calipre, hjulcylindre) samt hovedcylinder skiftes (alle dele stammer fra samme bilvariant), og ovennævnte generelle betingelser er opfyldt, skal der ikke foretages yderligere under forudsætning af, at der er tale om bolton, og under forudsætning af, at vægtfordelingen for den aktuelle bil svarer til donorbilen (maks. ændring i forskel for/bag 100 kg såvel ved køreklar vægt som ved totalvægt i forhold til donorbilen). Lempelse vedrørende montering af bremsesystem fra anden bil (vægtfordeling). Hvis ovennævnte betingelser ikke er opfyldt, skal GI kontrollere følgende: - Bilen skal kunne decelerere min. 9 m/s 2 på tør vej uden hjulblokade (dog min. 7 m/s 2 for biler fra før 1980 eller bedre præstation end med originalbremser). Biler med ABS skal også kunne præstere min. 9 m/s 2 ved full cycling af alle hjul. Belastningen under bremseprøven skal minimum være to personer. Hvis lasteevnen for en bil er stor (overstiger 50% af køreklar vægt), skal afprøvningen dog foretages ved minimum halv last. Pedaltryk må ikke overstige 50 kg. - Baghjulene må ikke blokere før forhjulene ved den opnåelige deceleration på tør vej. - Hovedcylinder: GI skal lave en bedømmelse af, at pedalvandring er tilstrækkelig, hvis en kreds falder ud. Side 21 (39)

22 - Særlige beslag (adapter) følger med for at montere caliperne: Hvis delene kommer fra en fabrikant, der også leverer originale dele til biler eller i omfattende omfang leverer udskiftningsdele til biler, skal der ikke laves yderligere. - Særlige beslag (adapter) skal laves for at montere caliperne: GI skal udføre en ingeniørmæssig beregning/bedømmelse af styrken af beslagene. - Særlige beslag skal svejses (eller på anden måde fastgøres) på hjulophænget for at montere caliperne: GI skal udføre en ingeniørmæssig beregning/bedømmelse af styrken af beslagene, herunder hjulophænget tæt på de nye beslag. - Bremser, der ikke stammer fra en anden bil (alternative, uoriginale dele after marked dele), skal også være beregnet til almindelig brug og ikke kun til race. GI søger oplysning om dette (hvad siger bremsefabrikanten, og er der f.eks. tætninger). Når der skiftes bremser (oftest i forbindelse med tuning) skal disse opfylde skærpede krav til deceleration, da fabrikantansvaret nu ikke længere er til stede. Derfor de højere krav til deceleration, som mere svarer til, hvad biler i virkeligheden kan i stedet for de reelt forældede krav i nuværende lovgivning. Ved tilpasning af systemer skal det vurderes/beregnes, at de særlige elementer er sikre (ikke bryder sammen). Motorcykel: Hvis både for- og bagbremser (skiver, tromler, calipre, hjulcylindre) samt hovedcylindre (bremsecylindre) skiftes (alle dele stammer fra samme motorcykelvariant), og ovennævnte generelle betingelser er opfyldt, skal der ikke foretages yderligere under forudsætning af, at der er tale om bolt-on. Hvis ovennævnte betingelser ikke er opfyldt, skal GI foretage kontrollere følgende: - Motorcyklen skal kunne decelerere min. 5 m/s 2 (forbremse) og 3 m/s 2 (bagbremse) (dog 4 m/s 2 henholdsvis 2,5 m/s 2 for motorcykler fra før 1980 eller bedre end med originalbremser). Belastningen under bremseprøven skal være én person. Pedaltryk må ikke overstige 50 kg (håndgrebstryk 20 kg). - Hovedcylinder: GI skal lave en bedømmelse af, at greb-/pedalvandring er tilstrækkelig, når bremserne bliver meget varme. - Særlige beslag (adapter) følger med for at montere caliperne: Hvis delene kommer fra en fabrikant, der også leverer originale dele til motorcykler eller i omfattende omfang leverer udskiftningsdele til motorcykler, skal der ikke laves yderligere. - Særlige beslag (adapter) skal laves for at montere caliperne: GI skal udføre en ingeniørmæssig beregning/bedømmelse af styrken af beslagene. - Særlige beslag skal svejses (eller på anden måde fastgøres) på for-/baggaffel for at montere caliperne: GI skal udføre en ingeniørmæssig beregning/bedømmelse af styrken af beslagene, herunder for-/baggaffel tæt på de nye beslag. Side 22 (39)

23 - Bremser, der ikke stammer fra en anden motorcykel (alternative, uoriginale dele after marked dele), skal også være beregnet til almindelig brug og ikke kun til race. GI søger oplysning om dette (hvad siger bremsefabrikanten, og er der f.eks. tætninger). Som ovenfor nævnt under Biler. Udskiftning af elementer i bremsetransmissionen Hvis pedalarme eller lignende udskiftes (f.eks. fremflyttersæt på motorcykel), skal der enten foreligge TÜV-godkendelse af de udskiftede dele, eller en GI skal udføre en ingeniørmæssig beregning/bedømmelse af styrken, samt kontrol af nødvendig vandring. Disse ændringer har ikke hidtil været beskrevet. Udskiftning var derfor principielt ikke lovligt uden accept af fabrikanten (eller TÜV-godkendelse). Nu er mulighederne for godkendelse nævnt. Øvrige ting Blokeringsfri bremser må kun (efter)monteres, hvis det komplette system (hjulbremser, advarselslamper, m.v.) fra donorkøretøjet monteres. Alternativt skal systemet være TÜVgodkendt. Det samme gælder, hvis en motorcykel ombygges til integralbremser. Side 23 (39)

24 HJULOPHÆNG, FORGAFFEL, BAGGAFFEL Hvis køretøjet efter udskiftningen kommer til at svare til en eksisterende, original bil/mc (med minimum samme effekt), skal der ikke foretages yderligere undersøgelser. Hvis komponenterne har en TÜV-godkendelse til montering på den aktuelle bil-/mcmodel/variant (og med effekt højst det i godkendelsen angivne), kan de godkendes uden yderligere dokumentation. Bestemmelserne om styrke kan anses for opfyldt, hvis bilen/mc en, hvorfra hjulophængskomponenterne stammer, har minimum samme motoreffekt og samme tilladte akseltryk (og hører til henholdsvis for- eller baghjul). Hvis der opstår et ikke kendt (og ikke-tüv-godkendt) køretøj, skal der foretages følgende: Nedenfor er angivet lempelse med nye muligheder for godkendelse af komponenter, der ikke er godkendt af køretøjsfabrikant eller TÚV (ingen styrkekrav hvis kendt producent, vurderet af GI). Bil: GI skal kontrollere følgende: - Køreegenskabstest som angivet under Tuning, Teknisk egnet, effektforøgelse over 40%.* - GI skal vurdere styrken af delene. Hvis delene kommer fra en fabrikant, der også leverer originale dele til biler eller i omfattende omfang leverer udskiftningsdele til biler, kan styrken anses for at være tilstrækkelig. I modsat fald skal GI udføre en ingeniørmæssig beregning/bedømmelse af styrken af delene. - Særlige beslag skal laves: GI skal udføre en ingeniørmæssig beregning/bedømmelse af styrken af beslag/fastgørelse (og området omkring fastgørelsen til karrosseri/chassis, hvis dette også ændres). * Køreegenskabstest kan undlades, hvis de nye komponenters geometri (afstande mellem fastgørelsespunkter) er uændret. Motorcykel: GI skal kontrollere følgende: - Køreegenskabstest som angivet under Tuning, Teknisk egnet, effektforøgelse over 40%.* Side 24 (39)

25 - GI skal vurdere styrken af delene. Hvis delene kommer fra en fabrikant, der også leverer originale dele til motorcykler eller i omfattende omfang leverer udskiftningsdele til motorcykler, kan styrke anses for at være tilstrækkelig. I modsat fald skal GI udføre en ingeniørmæssig beregning/bedømmelse af styrken af delene. - Særlige beslag skal laves: GI skal udføre en ingeniørmæssig beregning/bedømmelse af styrken af beslag (og området omkring fastgørelsen til stel, hvis dette også ændres). * Køreegenskabstest kan undlades, hvis alle følgende fire punkter er opfyldt: - Efterløb ændres med maksimalt ±20%. - Akselafstanden ikke bliver mindre. - Akselafstanden højst forlænges med 5 cm. - Delene kommer fra en fabrikant, der også leverer originale dele til motorcykler eller i omfattende omfang leverer udskiftningsdele til motorcykler. Bøsninger i hjulophæng Bøsninger i arme til hjulophæng må udskiftes til andre med ændret hårdhed. Dog ikke til helt faste bøsninger (herunder kugleled), hvis bil-/motorcykelfabrikanten ikke accepterer dette. Der kan dog være kugleled i krængningsstabilisatorforbindelser og fjeder- /støddæmperbefæstigelser, uanset dette ikke forekom originalt. Side 25 (39)

26 KARROSSERI, CHASSIS Ændringer af selvbærende karrosseri Kun påboltede elementer må ændres/udskiftes til tilsvarende af samme styrke (GI laver ingeniørmæssig beregning/vurdering). Egentlige ændringer af det selvbærende karrosseri kan kun godkendes efter en afprøvning foretaget af anerkendt prøvningslaboratorium i henhold til Merkblatt 751 (torsionsmåling, spændingsmåling, hydropult-test, køreegenskabstest). Hvis ratmonteringen er den samme, og forenden kun er ændret ubetydeligt, skal det ikke dokumenteres, at bestemmelserne om kollisionssikret styreapparat (ECE R12) fortsat er opfyldt. Ændring af påboltede skærme, motorklap og døre kan ske uden dokumentation vedrørende indflydelsen på crashsikkerheden. Lempelse, at der ikke skal udføres ny crashtest af en lukket bil, der ombygges til cabriolet (eller andre ombygninger, hvor bilens forende stadig er næsten den samme). Større ændringer af karrosseri er dog i praksis kun muligt for en bilmodel, der har været udsat for Merkblatt 751-test (inkl. hydropult-test). Ændringer af selvbærende karrosseri, chassis, stel Ændring af selvbærende karrosseri, chassis eller stel for at muliggøre nye/ændrede fastgørelsespunkter for hjulophæng: GI skal udføre beregning (Finite Element) og på den basis vurdere, om styrken er tilstrækkelig. Nye/ændrede fastgørelsespunkter for motor/gear/transmission: GI skal udføre en ingeniørmæssig beregning/vurdering til belysning af, om styrken er tilstrækkelig. Udbygning af skærme, hvor eksisterende dele af karrosseriet (f.eks. inderskærme) modificeres eller skæres væk: GI skal udføre en ingeniørmæssig vurdering af, om styrken er tilstrækkelig. Påskruet hjælperamme på motorcykel, hvor hjælperammen bærer sæde, bagskærme og baglygter, må udskiftes/ændres. Hvis motoren på en motorcykel er medbærende, og monteringsbeslag ændres, skal GI udføre en ingeniørmæssig beregning/vurdering til belysning af, om styrken er tilstrækkelig. Side 26 (39)

OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER

OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER 18. februar 2016 TS2060100-00021 Indhold 1. DEFINITIONER... 4 Anerkendt Prøvningsinstans (AP)... 4 Underleverandør (UL)... 4 Synsvirksomhed (SV)... 4 Registreringstidspunkt... 4 Køretøjsregisteret (DMR)...

Læs mere

OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER

OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER 22. december 2015 TS2060100-00021 Indhold 1. DEFINITIONER... 3 Anerkendt Prøvningslaboratorium (AP)... 3 Teknisk Tjeneste (TT)... 3 Synsvirksomhed (SV)... 3 Registreringstidspunkt... 3 Køretøjsregisteret

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1

Udkast. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1 Udkast Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1 I medfør af 43, stk. 12, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Udkast til. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område I bekendtgørelse nr. 594 af 26. maj 2016 om godkendelse af

Læs mere

Bekendtgørelse om køreuddannelse til kategorier omfattet af direktiv 2006/126/EF om kørekort

Bekendtgørelse om køreuddannelse til kategorier omfattet af direktiv 2006/126/EF om kørekort BEK nr 1056 af 08/11/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 29. august 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2011-802-0004 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt 26. april 2016 J.nr. 15-1434179 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Bagtil monterede styrtsikre førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I

Bagtil monterede styrtsikre førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I P7_TA(2011)0215 Bagtil monterede styrtsikre førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 11. maj 2011 om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

GODKENDELSE AF OMBYGGEDE MOTORCYKLER

GODKENDELSE AF OMBYGGEDE MOTORCYKLER GODKENDELSE AF OMBYGGEDE MOTORCYKLER UDDRAG AF VEJLEDNING OM SYN AF KØRETØJER UDVALGT VED AUTOCONSULT tlf 88 530 690 www AutoConsult.dk Om dette hæfte Færdselsstyrelsen udgiver, hvori du kan finde alle

Læs mere

GODKENDELSE AF OMBYGGEDE BILER

GODKENDELSE AF OMBYGGEDE BILER BEK 483 - Juli 2019 GODKENDELSE AF OMBYGGEDE BILER UDDRAG AF VEJLEDNING OM SYN AF KØRETØJER BEK 483 - Juli 2019 UDVALGT VED AUTOCONSULT tlf 88 530 690 Folder med nye regler.indd 1 www AutoConsult.dk 02/01/2017

Læs mere

18. Reparation, ombygning m.v.

18. Reparation, ombygning m.v. 18. Reparation, ombygning m.v. 18.05 Ombyggede biler og motorcykler 18.05 Ombyggede biler og motorcykler 1. Definitioner Prøvningsinstans Reglerne om prøvningsinstans findes i bekendtgørelse nr. 594 af

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 10.01.08 1913 FS350-000004 Digital anmeldelse af Godkendelseserklæring og Typegodkendelse for chassis til bil og

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Spørgsmål/svar til Kravspecifikation

Spørgsmål/svar til Kravspecifikation Spørgsmål/svar til Kravspecifikation 1) Se Dokumentet Kravspecifikation.rev.1. pkt. 1.1. bilag A.1. Kravspecifikation 1.1 står der aftalens periode er 2 år med option på 2 x 12 mdr. i udbuddet står der

Læs mere

Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B.

Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B. Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B. Den praktiske prøve til erhvervsprøven til kategori B starter med en udvidet kontrol af køretøjets udstyr. Aspiranten skal demonstrere færdigheder

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Denne udgave er opdateret i forhold til den, der blev udsendt sammen med efterårsudsendelsen i 2009. Opdateringen vedrører specielt datoer

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 10.10.08 1922 FS350-000004 Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer Færdselsstyrelsen har den 9. oktober 2008

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser Undervisningsmateriale til AMU mål 48407 Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser 1 Indholdsfortegnelse. Regler for vognbremser Side 3. Brug af bremsetester Side 6. Bremsetester display Side

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Fysisk prøve Politiskolen i Grønland

Fysisk prøve Politiskolen i Grønland Fysisk prøve Politiskolen i Grønland Fysisk prøve for ansøgere til politiet Den fysiske prøve varer ca. tre timer inklusive votering og tilbagemelding. Du skal både bestå opvarmningen og hver enkelt af

Læs mere

Ny særtransportbekendtgørelse pr. 1. januar 2015.

Ny særtransportbekendtgørelse pr. 1. januar 2015. Nr.: 1987 Dato: 18.12.2014 Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Ny særtransportbekendtgørelse pr. 1. januar 2015. Baggrund. Den 1. januar 2015 træder ny bekendtgørelse om særtransport i kraft.

Læs mere

9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER

9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT 9 HISTORISKE BILER 9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER 9.3.1.1 Introduktion Hensigten med Youngtimer klassen er at give motorsportsinteresserede en mulighed for at dyrke

Læs mere

Høringsnotat om barnesæde på tohjulet motorcykel

Høringsnotat om barnesæde på tohjulet motorcykel 25. juni 2009 Bilteknisk Afdeling J. nr.: FS318-000444 Sagsbeh.: Jesper Jukic Deres ref.: Høringsnotat om barnesæde på tohjulet motorcykel Den 27. marts 2009 udsendte Færdselsstyrelsen udkast til bekendtgørelse

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 501-49 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 501-49 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 01-9 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før opstilling,

Læs mere

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst: Kendelse af 21. marts 2001. 00-161.414. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 62. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) K, der er medlem af

Læs mere

Skatteudvalget L 217 - Bilag 14 Offentligt. Lovforslag L 217 vil lede til større partikelforurening fra dieselbiler

Skatteudvalget L 217 - Bilag 14 Offentligt. Lovforslag L 217 vil lede til større partikelforurening fra dieselbiler Skatteudvalget L 217 - Bilag 14 Offentligt Til Medlemmer af Folketingets skatteudvalg Vedrørende Lovforslag L 217 ændring af registreringsafgiftsloven 7. maj 2007 Dir. tlf. 45 27 09 24 Dir. fax +45 45

Læs mere

Vinterdæk lovgivning efter tysk model i Danmark:

Vinterdæk lovgivning efter tysk model i Danmark: Vinterdæk lovgivning efter tysk model i Danmark: Dæktestrapporter dokumenterer, at tysk model er optimal for Danmark v/søren Holten Jacobsen, chefinstruktør, FDM Sjællandsringen. FDM s dæktest Regler i

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Retsinformation. Lovgivning som forskriften vedrører. LBK Nr. 452 af 24/06/1998. Oversigt (indholdsfortegnelse)

Retsinformation. Lovgivning som forskriften vedrører. LBK Nr. 452 af 24/06/1998. Oversigt (indholdsfortegnelse) Bekendtgørelse om udpegning og notifikation af bemyndigede organer til at udføre certificerings-, kontrol- og prøvningsopgaver i henhold til EF-direktiv om byggevarer (89/106/EØF) BEK nr 229 af 31/03/2001

Læs mere

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at:

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at: Krav om cooling off-periode for alle (også SMV) revisorer inden ansættelse i tidligere reviderede virksomheder Det nye ændringsdirektiv om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede regnskaber

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

Grøn firmabilskat August 2016 1

Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat Det nuværende system for firmabilbeskatning er forældet, derfor ønsker vi et opgør med det nuværende system. Vi ønsker et nyt og grønnere skattesystem.

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre.

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre. FOLKEPENSIONIST Få folkepension samtidig med, at du arbejder Tjen 30.000 kr. ekstra Nu kan det bedre betale sig at arbejde samtidig med, at du modtager folkepension. Du kan nu tjene op til 30.000 kr. mere

Læs mere

Kører du altid 110? Af Seniorkonsulent Uwe Hansen, Metro Therm 17.02.2016. Hvor svært kan det være at vælge varmtvandsbeholder til en-familieboligen?

Kører du altid 110? Af Seniorkonsulent Uwe Hansen, Metro Therm 17.02.2016. Hvor svært kan det være at vælge varmtvandsbeholder til en-familieboligen? Kører du altid 110? Af Seniorkonsulent Uwe Hansen, Metro Therm 17.02.2016 Hvor svært kan det være at vælge varmtvandsbeholder til en-familieboligen? Kravene til en varmtvandsbeholder har ændret sig gennem

Læs mere

Arealer under grafer

Arealer under grafer HJ/marts 2013 1 Arealer under grafer 1 Arealer og bestemt integral Som bekendt kan vi bruge integralregning til at beregne arealer under grafer. Helt præcist har vi denne sætning. Sætning 1 (Analysens

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét.

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 327 Offentligt Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AO DR kontant viste den 23. marts 2010 en udsendelse om en familie, der har købt et hus af Glostrup

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE 501-11, 3 - BEN BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE 501-11, 3 - BEN BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD ConSet - TYPE 501-11, 3 - BEN BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler)

Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler) Skatteministeriet J. nr. 16-0048101 Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler) 1 I brændstofforbrugsafgiftsloven, jf.

Læs mere

Reagér på bivirkninger

Reagér på bivirkninger Reagér på bivirkninger - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 Indhold 1. Indledning 2. Introduktion til slides 3. Opfølgning på undervisning

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen 26 Medlemmerne og ministrene taler fra Folketingets talerstol eller efter formandens bestemmelse fra deres pladser i salen. Det er

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Du kan søge om støtte til køb af bil, hvis du, som følge af et varigt handicap, ikke kan få dækket dit kørselsbehov på anden måde end ved brug

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Skema opdateret den 22.08.14 Nummer på spørgsmål/supplerende oplysning Dato for besvarelse Spørgsmål 1 15.08.14

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE INDHOLD FORSKELSBEHANDLINGSLOVEN... 3 Kort om forskelsbehandlingsloven... 3 HANDICAP.... 3 Hvornår er en lidelse et handicap?... 3 Særligt om stress....

Læs mere

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Industri Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 133/H01-0014 Ref.: OD/BKR/9 Den Miljøstyrelsens afgørelse af klage over miljøgodkendelse

Læs mere

Tal, funktioner og grænseværdi

Tal, funktioner og grænseværdi Tal, funktioner og grænseværdi Skriv færdig-eksempler der kan udgøre en væsentlig del af et forløb der skal give indsigt vedrørende begrebet grænseværdi og nogle nødvendige forudsætninger om tal og funktioner

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET. Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET. Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.8.2015 COM(2015) 411 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger DA DA 1. INDLEDNING Ifølge

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS BESLUTNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS BESLUTNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 26.8.2005 KOM(2005) 392 endelig Forslag til RÅDETS BESLUTNING om bemyndigelse af Tyskland til at indgå en aftale med Schweiz indeholdende foranstaltninger,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Man kan dog også straffes ved kørsel med en promille under 0,5, hvis man kører usikkert.

Man kan dog også straffes ved kørsel med en promille under 0,5, hvis man kører usikkert. Den lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t indenfor tættere bebygget område 80 km/t udenfor tættere bebygget område 80 km/t motortrafikvej 130 km/t motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål er med

Læs mere

Regeringens skattereform og boligmarkedet

Regeringens skattereform og boligmarkedet 29. maj 2012 Regeringens skattereform og boligmarkedet Vi har set nærmere på regeringens forslag til skattereform i forhold til boligmarkedet. Konklusionerne er som følger: Redaktion Christian Hilligsøe

Læs mere

Reparation, ombygning m.v.

Reparation, ombygning m.v. Vejledning om syn af køretøjer AFSNIT 18 Reparation, ombygning m.v. 18. Indhold Side 1 18.01 Oversigt...3 18.02 Biler beregnet til motorløb...5 18.03 Motorcykler til motorløb...11 AFSNIT 18 Vejledning

Læs mere

2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter

2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter 2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter Nyt kapitel Resumé I 2013 var der mere bevægelse i de kommunale skatter end i de foregående år. 13 kommuner valgte at sætte skatten op, mens 11 satte

Læs mere

Bekendtgørelse sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods

Bekendtgørelse sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods Bekendtgørelse nr. 543 af 12. juni 2012 Bekendtgørelse sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner Kapitel 2 Sikkerhedsrådgiverens

Læs mere

SKIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR 8 12, RESEN VEST II DEL AF BYPLANVEDTÆGT NR.

SKIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR 8 12, RESEN VEST II DEL AF BYPLANVEDTÆGT NR. SKIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR 8 DEL AF BYPLANVEDTÆGT NR. 12, RESEN VEST II 1. S K I V E KOMMUNE. RedegØrelse for lokalplanens indhold og forhold til den Øvrige planlægning for området. Lokalplanen omfatter

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Vær opmærksom på at flere af spørgsmålene har medført ændringer i udbudsmaterialet

Læs mere

Pendulbevægelse. Måling af svingningstid: Jacob Nielsen 1

Pendulbevægelse. Måling af svingningstid: Jacob Nielsen 1 Pendulbevægelse Jacob Nielsen 1 Figuren viser svingningstiden af et pendul i sekunder som funktion af udsvinget i grader. For udsving mindre end 20 grader er svingningstiden med god tilnærmelse konstant.

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

Børn, unge og sundhed Automatisering

Børn, unge og sundhed Automatisering Gr. 8 Børn, unge og sundhed Automatisering Kage, hvornår? Thomas Qvistorff Kanstrup og Thorbjørn Louring Koch 1.6 Kom/IT RTG 30/4 2010 Indhold Indledning... 3 Planlægning... 3 Kommunikationsplanlægning...

Læs mere

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer UDKAST af 9. november 2015 J.nr.TS2060604-8 Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer I medfør af 70, stk. 4, og 118, stk. 7, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr.1386 af 11. december 2013, fastsættes

Læs mere

19.7.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 192/51 DIREKTIVER

19.7.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 192/51 DIREKTIVER 19.7.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 192/51 DIREKTIVER KOMMISSIONENS DIREKTIV 2008/74/EF af 18. juli 2008 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2005/55/EF og af direktiv 2005/78/EF

Læs mere

Forberedelser forud for EU s databeskyttelsesforordning. 12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til

Forberedelser forud for EU s databeskyttelsesforordning. 12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til Forberedelser forud for EU s databeskyttelsesforordning 12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til 1 Indledning 1 Dette dokument indeholder 12 spørgsmål, som I, der er

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Aarhus Vand A/S. Kontrolsystem for vandmålere i drift

Aarhus Vand A/S. Kontrolsystem for vandmålere i drift Aarhus Vand A/S Kontrolsystem for vandmålere i drift Indhold 1. INDLEDNING... 1 1.1 Baggrund og formål... 1 1.2 Statistisk stikprøvekontrol.... 1 1.3 Udskiftning uden stikprøve... 1 1.4 Referencer....

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

SPORTS REGLEMENT Off-Road Large Scale (El-drevet)

SPORTS REGLEMENT Off-Road Large Scale (El-drevet) SPORTS REGLEMENT Off-Road Large Scale (El-drevet) 0.1 Kørertårn til min. 8 personer. 90 cm plads pr kører. (gerne til 12 hvis der er mulighed) Overdækket mekkergård med 220V til det antal kører der deltager.

Læs mere

Regler om støj fra vindmøller

Regler om støj fra vindmøller Regler om støj fra vindmøller Jørgen Jakobsen, Miljøstyrelsen Vindmøller Biopix.dk: N Sloth Oversigt Andre slags støj Anmeldelse af ny vindmøller Er der plads? Hvad kan kommunen bestemme? Tilsyn og kontrol

Læs mere

eindkomst og årsskiftet

eindkomst og årsskiftet eindkomst og årsskiftet Supplerende oplysningssedler begrænses i SLS På baggrund af de erfaringer vi har gjort i 2008 med hensyn til SKAT og eindkomst, begrænses mulighederne for at danne supplerende oplysningssedler

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af integrationsloven

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om euforiserende stoffer

Bekendtgørelse af lov om euforiserende stoffer LBK nr 748 af 01/07/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 12. august 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 2008-14320-235 Senere

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 76 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmarkedsbidrag (Trækfritagelse for

Læs mere

Manden havde samværsret med sine to mindreårige særbørn i Danmark, der dengang var otte og ti år.

Manden havde samværsret med sine to mindreårige særbørn i Danmark, der dengang var otte og ti år. 2013-23 Familiesammenføring med ægtefælle med to særbørn i Danmark En dansk mand klagede over, at Udlændingeservice (nu Udlændingestyrelsen) og Justitsministeriet havde givet hans ægtefælle afslag på opholdstilladelse,

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Funktionalligninger - løsningsstrategier og opgaver

Funktionalligninger - løsningsstrategier og opgaver Funktionalligninger - løsningsstrategier og opgaver Altså er f (f (1)) = 1. På den måde fortsætter vi med at samle oplysninger om f og kombinerer dem også med tidligere oplysninger. Hvis vi indsætter =

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender 13. april 2007

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender 13. april 2007 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 313 Offentligt Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender 13. april 2007 NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om ændring af bilag I,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere