Referat af møde i Dialogforum P4 Midt & Vest tirsdag den 29. januar kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Dialogforum P4 Midt & Vest tirsdag den 29. januar kl. 17.00-19.00."

Transkript

1 Referat af møde i Dialogforum P4 Midt & Vest tirsdag den 29. januar kl Til stede: Jette R. Damgaard, Karen Grøn, Jesper Jensen, Henning Boutrup, Berit Nørskou Pedersen, Ann Nilsson, Catarina Kastrup, Kirsten Laursen, Niels Plougsgaard, Niels Dalbjerg, Aage Staun, Harald Bentsen, Anders Jensen og Sinne Dueholm. Afbud fra: Finn Jorsal Fra P4 Midt & Vest: Pia Lange Christensen, Jette Christensen og Ingrid M. Schmidt Dagsorden: 1. Velkommen og rundvisning på stationen 2. Gensidig præsentation 3. Præsentation af P4 Midt & Vest 4. Det arbejder Dialogforum med 5. Forventninger til arbejdet 6. Valg af formand og næstformand 7. Nyt fra P4 Midt & Vest og DR 8. Efterkritik 9. Datoer og emner for kommende møder 10. Eventuelt Velkommen: Pia og Ingrid viste rundt på stationen. Så blev der taget familiebilleder, og mødet begyndte med en fællessang. Gensidig præsentation: Hatten gik rundt ved bordet, her i stikord: Pia Lange Christensen, Viborg: Redaktionschef på P4 Midt & Vest gennem to år. Tidligere 12 år i TV2-systemet. I gang med diplomuddannelse i ledelse. Ingrid M. Schmidt, Herning: Redaktionssekretær. P4 Midt & Vest i knap 15 år. Tidligere: Fyns Amts Avis Tovholder i forhold til Dialogforum Jette Christensen, Vejrum: Kontorassistent. Har arbejdet på P4 Midt & vest i 25 år. Bogholder for Dialogforum, kørselsgodtgørelse etc. Ann Nilsson, Viborg: Leder af SFO ved Aakjærskolen i Skive Rider, maler, læser og dyrker musik. Sinne Dueholm, Holstebro: Repræsenterer Kristelig Lytter- og Fjernseerforening. Pædagog. Er gået på efterløn. Berit Nørskou Pedersen, Ringkøbing: HR direktør på Cheminova. Aktiv i bestyrelsesarbejde.

2 Jette R. Damgaard, Lyne: Salgsleder. Aktiv i det lokale foreningsliv Anders Jensen, Mors: Repræsenterer Arbejdernes Radio- og Fjernsynsforbund Tidl. A-kasse sekretær (Metal Thy-Mors) Karen Grøn, Kvorning: Sygeplejerske. Arbejder for Viborg Kommune. Jesper Jensen: Ulfborg: Driftschef i skadeservice. Formand for bokseklub. Aktiv i forbindelse med Ulfborg Marked og det lokale brandvæsen. Niels Plougsgaard, Ringkøbing: Tidl. skoleleder, underviser nu unge kontanthjælpsmodtagere Aktiv i lokalsamfundet. Catarina Kastrup, Vorgod-Barde: Adjunkt på AU-Herning. Har boet flere steder i udlandet Sidder i skolebestyrelsen og underviser i aerobic Harald Bengtsen, Vemb: Repræsenterer Arbejdernes Radio- og Fjernsynsforbund Folkepensionist, tidl. faglærer på landbrugsskole Aktiv i Røde Kors. Henning Boutrup, Spjald: Landmand med et Morten Korch -brug. Aktiv i lokalpolitik. Kirsten Laursen, Roslev: Marketingsassistent Blandt andet aktiv i den lokale borgerforening. Niels Dalbjerg, Sunds: Selvstændig tømrermester. Aktiv i FDF og bestyrelsesmedlem for ordblindeefterskole. Aage Staun, Skive: Repræsenterer EU Modstanderne Selvstændig. Aut. Miljørådgiver. Naturinteresseret. Præsentation af P4 Midt & Vest, v. Pia: Pia fortalte om produktionen og arbejdet på P4 Midt & Vest. Her nogle af stikordene: P4 Midt & Vest laver blandt andet: - Regionale nyheder og landsnyheder - Daglig produktion til TVAvisen livehold og VJs - Daglig leverance til Radio Avisen - Dokumentar og features til P1 - Dokumentar til DR1 og DR2 - Web + Facebook Blandt vore mål som regionalstation i det kommende år: - At lave mere journalistik til og fra hele Danmark - En større produktion til landsfladerne - Mere dialog med lyttere og seere. For eksempel via åbent hus, dialogarrangementer, dialogforum og Facebook - Producere egne journalistiske temaer (tidligere: EU og Folkekirken). - Være med fælles DR-satsninger som Væxtfaktor, velfærdstema og Dannmarksindsamling - Samarbejde med andre medier i dækningsområdet

3 Det arbejder Dialogforum med, v. Ingrid: Dialogforum er til for at skabe dialog mellem DR og lytterne/seerne/læserne/brugerne. Vi ønsker at høre, hvad I mener om DR s produkter og programmer. Først og fremmest om det, vi producerer regionalt og på P4, men også alt det andet, der bliver sendt ud fra DR. På P4 Midt & vest består Dialogforum af 15 medlemmer. De fire er udpeget gennem SLS og repræsenterer forskellige lytter- og fjernseerforbund. De øvrige 11 er udvalgt, så de repræsenterer dækningsområdet bedst muligt ud fra geografi, køn, erhverv, alder etc. Vi holder fire møder om året, to forår og to efterår. Heraf skal et møde have et tema. Som musik, nyheder, sprog. Hvert år bliver alle medlemmer af Dialogforum inviteret til et møde i DR Byen med DR s ledelse for at høre om og diskutere, hvad der aktuelt sker i Danmarks Radio. Dialogforum får også en særlig invitation, når vi holder åbne møder på stationen. På dagsordenen står altid: Nyt fra P4 Midt & vest og DR Efterkritik Og som noget nyt: Mød en medarbejder Over for omverdenen præsenterer vi jer og arbejdet i Dialogforum på dr.dk/vest og dr.dk/dialogforum. Vi håber, at I vil være vore ambassadører i lokalområdet og være med til at sikre os en bred kontaktflade. Vi håber også, at I vil bidrage med ideer til nye programmer, projekter, historier og samarbejder, og i det hele taget være med til at se med friske øjne på det, vi laver. Forventninger til arbejdet i Dialogforum: Igen gik hatten rundt, og der kom blandt andet følgende stikord i den: Vi vil gerne: - Kommentere på det, I laver på P4 Midt & Vest - Bidrage med idéer - Komme med input fra det lokalsamfund, vi færdes i - Være med til at evaluere programmer/produktioner - Lære det store DR-hus at kende Valg af formand og næstformand: Kirsten Laursen og Niels Plougsgaard var formand og næstformand det sidste år af den netop afsluttede valgperiode. De stiller gerne op igen, og de blev genvalgt med applaus. Nyt fra P4 Midt & Vest 0g DR: Udgik som selvstændigt punkt. Efterkritik: Så gik hatten rundt igen, og følgende røg blandt andet i:

4 Niels Dalbjerg: Hvilke reaktioner har I fået på samarbejdet med Limfjordsteatret omkring Julekalender og eftermiddagssendingerne før jul? Var det bare mig, der ikke fandt det morsomt? Pia Lange: - Det var et eksperiment. Vi vil gerne arbejde sammen med andre om nogle produktioner. Vi fik både positive og negative reaktioner. Det var spændende at prøve, men vi gør det ikke på samme måde igen. Karen Grøn: Der skal være plads til mangfoldigheden. Kirsten Laursen: Vær varsom med betegnelsen breaking news. Jeg brød mig ikke om sætningen Handicappede koster kassen i de korte nyheder Jeg savner jeres udesendinger! Apple pot cast på tv er rigtig smart. Idé til et åbent arrangement: Invitér Ole Lauridsen fra Sproghjørnet. Idé til fællesmøde med andre dialogfora: Mogens Rubinstein eller en udenrigskorrespondent Catarina Kastrup: Ved lidt mere komplicerede historier, for eksempel omkring økonomiske spørgsmål, savner jeg ofte at få den sidste sammenhæng med. Via en økonomisk ekspert. Det bliver lidt for forenklet uden. Ramasjang: Jeg undrer mig over de emner, der nogle gange bliver præsenteret selv for de mindste. For eksempel: Hvad er en biseksuel? Efter min mening skal børn have lov til at være børn. Niels Plougsgaard: Tak for P4-lydbøger. Et tema for et af vore møder kunne være: Nyhedskriterier Karen Grøn: Pas på med for meget censur. DRs programmer skal afspejle verden, også sprogbruget. Husk den almindelige mand, ikke kun eksperterne. Anders Jensen: Ros til både Julerejsen og medarbejdernes Julemusikønsker. Julerejsen bød på mange sjove/spændende/mærkelige vinkler. Ros til det nye musiktilbud vedr. playlister og andet godt Ris til tv nytårsaften: Den var tynd på filmsiden Ros til temaerne. De kommer godt omkring stoffet. Jette R. Damgaard: Værterne må ikke blive for personlige. Jeg bryder mig ikke om at høre om deres sygdomme og andre problemer. Berit Nørskou Pedersen: Roser til Café Hack og Mads & Monopolet Pas på med ledende spørgsmål, der lægger svaret i munden på interviewpersonerne. Sprogbruget på P3! Debatprogrammer, for eksempel med Clement, er super. For mange genudsendelser af de samme film. Ann Nilsson: Spændende med de nye programmer på P4 i weekenden. Positive/livsglade værter gør mig glad i låget! Café Hack afspejler mangfoldigheden. Mads & Monopolet: De er sjove!

5 Vigtigt med bredden, også i sprogbruget. Bliver det for meget kan man jo bare skifte kanal. Datoer og emner for kommende møder: Som det fremgår af ovenstående kom der flere gode idéer til både emner og gæster. Dem arbejder vi videre med. Eventuelt: - SLS (Samarbejdsforum for danske lytter- og fjernseerforum) inviterer sine repræsentanter i DRs dialogfora til en konference den 23. februar. Det vil sige, at Aage Staun, Harald Bengtsen, Anders Andersen og Sinne Dueholm allerede har fået en invitation, men arrangørerne siger, at andre også er velkomne. Derfor følger der en invitation med referatet. - Den 5. marts åbner vi dørene for alle vore lyttere og seere, og Dialogforum får en særlig invitation. Emnet er Sport i DR, og gæste talerne er de to garvede sportsjournalister Henrik Liniger og Jens Ole Sørensen. - Husk: Vi tager gerne mod tips og idéer, ris & ros. På vore møder, men også gerne her og nu. Træf os pr. mail. Pia: Ingrid: Eller ring på Hvis I vil direkte i kontakt med redaktionen, sker det via Ref. Ingrid Primo februar 2013